.

Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

ΠΟΛΕΜΟΣ VISA-ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΑ ΑΤΜ !!!

Η VISA ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΑΤΜ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΙΤΩΝ
Να εναρμονιστούν οι τράπεζες με την ευρωπαϊκή οδηγία 924/2009 ζητά η Visa !!!




Οδηγία προς τις τράπεζες να καταργήσουν τις προμήθειες που επιβάλλουν στις αναλήψεις με κάρτες τρίτων εξέδωσε η Visa, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των ελληνικών τραπεζών.

Όπως έχει αποκαλύψει το insider.gr από το περασμένο καλοκαίρι οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν από 2 έως 3 ευρώ για κάθε ανάληψη με κάρτα ξένου BIN, όπως η Revolut ή η Ν26. Σύντομα το μέτρο επεκτάθηκε και στις κάρτες ελληνικού BIN τις οποίες εκδίδουν ιδρύματα όπως η Viva Wallet και σύντομα θα εκδίδουν νέοι «παίκτες» της αγοράς όπως η Praxia και η IBG.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη απόφαση είχε εκδώσει παλαιότερα και η Mastercard για τις αναλήψεις μετρητών από εγχώρια ΑΤΜ, ωστόσο, σύντομα εξαίρεσε την Ελλάδα μετά από διαπραγματεύσεις με τις εγχώριες τράπεζες.

Τι ζητάει η Visa

ΣΕ ΦΙΑΣΚΟ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ+ΤΑΜΕΙΑ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΟΦΤΕΣ & ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000€ !!!




Τι γράφει το capital.gr :

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα κακογυρισμένο σίριαλ με πολλά επεισόδια, όπου το ένα είναι χειρότερο από το προηγούμενο. Για τις υποσχέσεις της κυβέρνησης περί θέσπισης ρυθμίσεων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ο λόγος, που όλο ακούνε οι φορολογούμενοι και οι ασφαλισμένοι ότι θα έρθουν και όλο πηγαίνουν πίσω. Το θετικό είναι ότι η κυβέρνηση θέλει πράγματι, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, να φέρει τις ρυθμίσεις, μόνο που κρύβει ότι έχει εισπράξει ένα μεγαλοπρεπές "όχι" από τους "θεσμούς", που ανησυχούν για πλήγμα στην κουλτούρα πληρωμών. Οι τελευταίες πληροφορίες από τα επιτελεία των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας κάνουν λόγο για προετοιμασία των προτάσεων για τις ρυθμίσεις και παρουσίασή τους στους "θεσμούς" μέσα στον Μάρτιο, προκειμένου, αν τελικά εξασφαλιστεί το πράσινο φως, να κατατεθούν στη Βουλή μέσα στον Απρίλιο. Αυτό, βέβαια, είναι το απόλυτα θετικό σενάριο, που θα εξυπηρετούσε την κυβέρνηση και τους εκλογικούς της σχεδιασμούς. Ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές σημειώνουν ότι η στάση των "θεσμών" είναι κάθετα αρνητική στο ενδεχόμενο να έρθουν τελικά ρυθμίσεις, σημειώνοντας ότι η τελευταία ρύθμιση οριζόντιου τύπου που ήρθε ήταν αυτή των 100 δόσεων, τον Φεβρουάριο του 2015, η οποία, υπενθυμίζουν με νόημα, είχε έρθει μονομερώς από την ελληνική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του –καταστροφικού για την ελληνική οικονομία– πρώτου εξαμήνου του 2015.

Η μεγάλη ψυχρολουσία ήρθε για την κυβέρνηση με τη δημοσιοποίηση της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη δεύτερη μετα-μνημονιακή αξιολόγηση. Σε αυτήν υπήρχε μια βόμβα για το οικονομικό επιτελείο. Η Κομισιόν "κάρφωνε" ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί πως δεν θα φέρει στο άμεσο μέλλον κάποια αλλαγή στον τρόπο ρύθμισης οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και σίγουρα όχι πριν προηγηθεί διαβούλευση με την ίδια. Η κομψή διατύπωση δεν έκρυβε το γεγονός της άρνησης της Κομισιόν που έχει εισπράξει η κυβέρνηση για αυτά τα σχέδιά της, παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να διαρρέει ότι τελικά θα φέρει τις ρυθμίσεις. Το ζήτημα, όμως, είναι τι είδους ρυθμίσεις θα έρθουν και πότε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, και προκειμένου να διασκεδαστούν οι ανησυχίες της Κομισιόν για τη δημιουργία ηθικού κινδύνου και την υπονόμευση της κουλτούρας πληρωμών, το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να προτείνει στους "θεσμούς" μια ρύθμιση η οποία θα έχει πάρα πολλούς "κόφτες" ένταξης σε σχέση με τους αρχικούς σχεδιασμούς της. Με άλλα λόγια, θα είναι μια ρύθμιση για λίγους οφειλέτες και πάντως όχι τόσο γενναιόδωρη όσο σχεδίαζε αρχικά. Ειδικότερα, όπως έχει γράψει και το Capital.gr, θα είναι ρύθμιση η οποία θα έχει τα εξής χαρακτηριστικά:

Η ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ !!!


ΠΗΓΗ :
http://www.dromosanoixtos.gr/2019/03/H-apati-twn-eurweklogwn.html?fbclid=IwAR1wcq4MdtKNOPuL0H-K7glur_YU9prcD1v80wq_KShjKPVhby_a8mFi180

Η ΑΑΔΕ ΞΕΚΙΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΑΦΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !!!



Σε ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες μέρες η ΑΑΔΕ.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων των οχημάτων τα οποία διαθέτουν οι ΔΟΥ και το υπουργείο Μεταφορών με τα στοιχεία που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες.

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΜΕΤΑ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ
Το σπάσιμο των ισοβίων περιλαμβάνει και μεγαλοκαταχραστές του δημοσίου που δικάζονται !!!




Καταργείται για πρώτη φορά μετά από 70 χρόνια ο πολυσυζητημένος νόμος περί καταχραστών του δημοσίου ( 1608 του 50) με τον οποίο τα τελευταία χρόνια δικάστηκαν και καταδικάστηκαν πολλοί κατηγορούμενοι ακόμα και σε ισόβια, ποινή η οποία καταργείται και δεν προβλέπεται πλέον.

Με τις νέες ρυθμίσεις όσοι καταχρώνται δημόσιο χρήμα θα τιμωρούνται με ποινές κάθειρξης ως 15 χρόνια, ενώ για τα αδικήματά τους θα υπάρχει ειδική παραγραφή 20ετίας.

Η νομοθετική μεταβολή που ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου στο πλαίσιο ευρύτατων αλλαγών για τον νέο Ποινικό Κώδικα, είχε επισημανθεί από χρόνια τόσο από την νομική κοινότητα όσο και από έγκριτους δικαστικούς και στοχεύει, όπως είπε και ο υπουργός Δικαιοσύνης στον εκσυγχρονισμό της σχετικής νομοθεσίας.

Με τις νέες διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα, τονίστηκε ότι η κατάργηση του ειδικού νόμου περί καταχραστών, δεν σηματοδοτεί στο εξής ευνοϊκή μεταχείριση για όσους καταχρώνται το δημόσιο χρήμα.

Ειδικότερα με τις νέες ρυθμίσεις:

ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ "ΡΙΧΤΑΔΙΚΟΥ" Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ !!!


ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ !!! ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΖΕΙΣ, ΔΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ, ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ, ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας κα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΤΑΝΤΑΚΟΥ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html




Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!


ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ Η ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΠΙΕΣΕΩΝ !!!

ΚΑΙ ΤΑ 28 ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΗ ΛΙΣΤΑ
Και τα 28 κράτη-μέλη της Ε.Ε. απέρριψαν χθες την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να προστεθούν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Πουέρτο Ρίκο στον κατάλογο με τις χώρες για τις οποίες υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι δεν καταπολεμούν επαρκώς τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος. Η Κομισιόν κατηγορεί τις χώρες-μέλη πως υπέκυψαν στις έντονες πιέσεις ορισμένων εκ των κρατών που περιλαμβάνονται στον κατάλογο !!!



Τα κράτη-μέλη αναφέρουν σε ανακοίνωση Τύπου πως έλαβαν την ομόφωνη απόφαση διότι ο κατάλογος που είχε προτείνει προ εβδομάδων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είχε συνταχθεί με διαφανή διαδικασία η οποία θα παρακινούσε τις χώρες που περιλαμβάνονται σε αυτόν να πάρουν μέτρα ώστε να διορθώσουν τα προβλήματα και, επίσης, πως δεν έγινε σεβαστό το δικαίωμά τους να εκθέσουν τις απόψεις τους. Η απόρριψη του Συμβουλίου (δηλαδή των κρατών-μελών) αναγκάζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προετοιμάσει νέο κατάλογο. «Είμαι απογοητευμένη, αλλά θεωρώ πως δεν μοιάζω με κάποια που τα παρατάει», δήλωσε χθες η επίτροπος Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων Βέρα Γιούροβα. Πρόσθεσε πως η διαδικασία που ακολούθησε η Επιτροπή ήταν διαφανής και πως ήταν σύμφωνη με όλες τις διαβεβαιώσεις που είχαν δώσει τα κράτη-μέλη περί καταπολέμησης του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. Τον Φεβρουάριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε δημοσιεύσει κατάλογο με 23 χώρες για τις οποίες υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν λαμβάνουν επαρκή μέτρα για να αποτρέψουν αυτές τις απειλές.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ 600 ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ !!!

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
Στο στόχαστρο των φορολογικών και τελωνειακών αρχών πάνω από 600 επιχειρήσεις !!!




Μια απίστευτη ιστορία φοροδιαφυγής με λαθρεμπορίου ενδυμάτων από την Τουρκία που θα μπορούσε άνετα να αποτελέσει σενάριο κινηματογραφικής ταινίας εκτυλίχθηκε στη Θεσσαλονίκη, στην οποία όμως εμπλέκονται εκατοντάδες επιχειρηματίες από την Αττική και όλη τη χώρα.

Οι επιχειρηματίες «καίγονται» από μία ατζέντα, που βρέθηκε στην εταιρεία, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και η οποία είχε οργανώσει όλη τη διαδικασία παράνομης εισαγωγής ενδυμάτων από τη γειτονική χώρα.

Στην ατζέντα αυτή, η οποία βρίσκεται στα χέρια των τελωνειακών αρχών, καταγράφονταν με κωδικούς οι ποσότητες ενδυμάτων ή υφασμάτων που πωλούνταν σε κάθε πελάτη ανά την Ελλάδα. Οι αποδέκτες επιχειρηματίες, δεν είχαν, φυσικά, ονόματα, αλλά κωδικούς αριθμούς. Δίπλα στον κωδικό αναγράφονταν οι ποσότητες των εμπορευμάτων που είχαν αποσταλεί και τα τιμολόγια που είχαν εκδοθεί.

ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΩΝΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει το bankingnews.gr :

Συνολικά έχουν υπάρξει 5 συναντήσεις τραπεζιτών, κυβέρνησης και 4 τηλεδιασκέψεις κατ΄ ελάχιστον για τον διάδοχο νόμο Κατσέλη και μέχρι σήμερα δεν έχει επέλθει συμφωνία.
Ήδη στις 7 Μαρτίου υπήρξε και νέα τηλεδιάσκεψη της κυβέρνησης με τους θεσμούς χωρίς να υπάρξει συμφωνία ενώ η ΤτΕ έστειλε στην ΕΚΤ μια ανάλυση επιπτώσεων του διαδόχου νόμου Κατσέλη η οποία ωστόσο…δεν συντάχθηκε από τις υπηρεσίες της Κεντρικής Τράπεζας. 

Ο νέος νόμος Κατσέλη ακόμη δεν έχει κλειδώσει για δύο βασικούς λόγους 

1)Οι θεσμοί δεν κατανοούν την έννοια της προστασίας της πρώτης κατοικίας καθώς πουθενά στην Ευρώπη δεν υφίσταται η έννοια της προστασίας.
Ακόμη και στην Κύπρο το πρόγραμμα Εστία ενώ έχουν παρέλθει 13 μήνες από τότε που συντάχθηκε ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί.
2)Οι θεσμοί έχουν σοβαρές ενστάσεις σε ορισμένα σημεία του νόμου που έχει σταλεί για έγκριση και όπως φαίνεται η περίμετρος των παραδοχών θα αλλάξει μειώνοντας τελικά τα δάνεια που θα ενταχθούν από 11 δισεκ. σε 8 ή 9 δισεκ. 

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ MY MARKET ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ !!!




Στην απόλυση της περιφερειακής διευθύντριας προχώρησε η διοίκηση των σούπερ μάρκετ My Market μετά από τον σάλο που πραγματοποιήθηκε από το γραπτό κείμενο της. Σε επικοινωνία που είχε το News247 με εκπρόσωπο της εταιρείας ο τελευταίος επιβεβαίωσε ότι η "η συγκεκριμένη κυρία δεν ανήκει πλέον στο δυναμικό της My Market από την Πέμπτη 7 Μαρτίου".

Υπενθυμίζεται, ότι την Τρίτη το έγγραφο της διευθύντριας με το οποίο δίνονται συστάσεις προς τους εργαζόμενους να είναι πάντα χαμογελαστοί έκανε τον γύρο του διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις και κοινωνική κατακραυγή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 3.000.000 ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΤΕ ΣΕ 40 ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΕΕΣ FOLLI FOLLIE...
Ζητά τα πρακτικά των επιτροπών ελέγχου και απειλεί με κυρώσεις !!!



Τα πρακτικά των Επιτροπών Ελέγχου έχει ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες από 40 εισηγμένες επιχειρήσεις η Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης. 

Στις 40 εταιρίες περιλαμβάνονται όλες οι εισηγμένες που συμμετέχουν στο δείκτη FTSE 25 υψηλής κεφαλαιοποίησης. 

Η ΕΛΤΕ αφού στα τέλη του περασμένου χρόνου είχε στείλει σχετικό ερωτηματολόγιο στις εισηγμένες προχωρά πλέον σε έλεγχο ώστε να διαπιστώσει αν τηρείται η νομοθεσία ώστε να προληφθούν φαινόμενα τύπου Folli Follie. 

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ήδη σε ορισμένες εταιρίες επικρατεί αναστάτωση καθώς δεν έχει τηρηθεί η νομοθεσία καθώς από το νόμο 4449/2017 προβλέπεται η λειτουργία τριμελούς Επιτροπής Ελέγχου με συγκεκριμένες κρίσιμες αρμοδιότητες και μάλιστα με τη συμμετοχή ενός τουλάχιστον μέλους που πρέπει να είναι ορκωτός ελεγκτής λογιστής σε αναστολή ή συνταξιούχος ή διαθέτει επαρκή γνώση στην ελεγκτική και λογιστική.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ FAST TRACK ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΕΞΠΡΕΣ
Στην επίσπευση των διαδικασιών πραγματοποίησης των πλειστηριασμών για οφειλές προς τα πρώην ασφαλιστικά ταμεία προχωρά το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) από χθες, Τετάρτη 6 Μαρτίου, με εντολή της διοίκησης του ΕΦΚΑ.





Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι χθες ο έλεγχος της διενέργειας των πλειστηριασμών για να καθοριστούν οι προς αναγγελία υποθέσεις γινόταν χειρόγραφα και εκ περιτροπής από μία περιφερειακή υπηρεσία που αναλάμβανε αυτό το έργο κατ' έτος. Oπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, το γεγονός αυτό συνιστούσε μια χρονοβόρα διαδικασία και υπήρχε κίνδυνος μη αναγγελίας οφειλών ή εκπρόθεσμης αναγγελίας και απώλειας εσόδων για τον ΕΦΚΑ.

Η εγκύκλιος

Εφεξής, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η παρακολούθηση δεν θα διενεργείται από τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΚΕΑΟ αλλά από την κεντρική υπηρεσία του.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!




Μία απίστευτη καταγγελία δημοσιοποίηση η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης. Όπως αναφέρει, υπάρχουν τράπεζες που αδιαφορούν για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και την προστασία των δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη. Στέλνουν στους δικαιωμένους πολίτες απειλητικά εξώδικα απαιτώντας την εξόφληση άμεση ολόκληρου του ποσού της οφειλής, αλλιώς θα προβούν σε αναγκαστικά μέτρα με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Διαβάστε τι αναφέρει η Ένωση:

« Επειδή τις τελευταίες μέρες , οι δανειολήπτες ενταγμένοι στον ν.Κατσέλη ,με θετική απόφαση , δέχονται απειλητικά εξώδικα , π.χ να εξοφληθεί άμεσα εις ολόκληρο το ποσό της οφειλής , διότι θα προβούμε σε αναγκαστικά μέτρα,(κατάσχεση ,πλειστηριασμό) η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση, αφενός να καταγγείλει δημόσια ,τις πρακτικές αυτές των τραπεζών, ως μη νόμιμες και καταχρηστικές , από την άλλη να στείλει ενθαρρυντικό κάλεσμα στους δανειολήπτες μέλη της και μη , συμβουλεύοντας τους, τα εξής:

ΣΤΟ TOP 10 ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Η ALPHA BANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Πούλησε κόκκινα δάνεια ύψους 6,8 δις ευρώ το 2018

Στην πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών τραπεζών με τις μεγαλύτερες πωλήσεις χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων για το 2018 συγκαταλέγεται η Alpha Bank.

Σύμφωνα με στοιχεία από έρευνα της νομικής εταιρείας Ashurst για τις προοπτικές στον τομέα των πωλήσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, η Alpha Bank βρίσκεται στην 7η θέση, συγκρινόμενη με τις ιταλικές και ισπανικές τράπεζες που πρωταγωνιστούν στη μείωση των κόκκινων δανείων μέσα από πωλήσεις χαρτοφυλακίων στην Ευρώπη.

Στην πρώτη δεκάδα είναι η Banca Monte dei Paschi di Siena με πωλήσεις ύψους 27,8 δις ευρώ και ακολουθούν Banca Popolare di Vicenza and Veneto Banca με 18 δις, Banco BPM με 12,8 δις, Banco Sabadell με 12,6 δις, CaixaBank με 12,1 δις, Intesa Sanpaolo με 10,8 δις, Alpha Bank με 6,8 δις, Bankia με 4,2 δις, Banco Santander με 3,1 δις και Ubi Banca 3,1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στη μελέτη, η Ελλάδα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά κόκκινων δανείων στην Ευρώπη με συνολικές πωλήσεις ύψους 13,9 δις ευρώ το 2018. Η Alpha Bank υπήρξε πρωταθλητής στην ελληνική αγορά με συνολικές πωλήσεις χαρτοφυλακίων ύψους 6,8 δις ευρώ ολοκληρώνοντας την πώληση τριών πακέτων κόκκινων δανείων. Πρόκειται για το χαρτοφυλάκιο Venus συνολικής αξίας 3,7 δισ. ευρώ, το Mercury ύψους 2,1 δις ευρώ και το Jupiter ύψους 1 δις ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί και η πώληση ενός τέταρτου μικρότερου πακέτου στη Ρουμανία.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΚΟ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ, ΚΑΘΑΙΡΕΙ ΤΟΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ
Όλο το παρασκήνιο εδω :



Η Τράπεζα της Ελλάδος καθαιρεί αύριο τον Πρόεδρο της Attica Bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη

Στον εισαγγελέα προσέφυγε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Attica Bank, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, μετά την άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τον φάκελο με όσα του καταμαρτυρούν και με βάση τα οποία τον κάλεσαν σε ακρόαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας διέταξε τους εκπροσώπους της ΤτΕ να δώσουν στον κ. Ρουμελιώτη αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τον Διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, και τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της ΤτΕ, Σπύρο Παντελιά, τα οποία περιέχονται στον σχετικό φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ: Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑ !!!

ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ "ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ" ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ...
Στο 54% των βεβαιωμένων εισφορών η εισπραξιμότητα τον Φεβρουάριο !!!



Σε ανησυχητικά επίπεδα φαίνεται πως κινούνται τα έσοδα του ΕΦΚΑ τους τελευταίους μήνες, κατά τους οποίους βρίσκεται στην επικαιρότητα η κυβερνητική πρόθεση για υλοποίηση μιας νέας, άκρως ευνοϊκής ρύθμισης οφειλών. Καθώς μάλιστα, βάσει των εξαγγελιών, η ρύθμιση των 120 δόσεων θα αφορά κατά κύριο λόγο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στα έσοδα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου των μη μισθωτών.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας, ειδικό στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, για τον Φεβρουάριο του 2019, ειδικά σε σχέση με τις βεβαιωμένες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, η εισπραξιμότητα παρουσιάζεται μειωμένη και κινείται κοντά στο 54% με τα έσοδα να περιορίζονται στα περίπου 128 εκατ. ευρώ από 235 εκατ. που είχαν βεβαιωθεί για τον ίδιο μήνα.

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, τα έσοδα είναι χαμηλότερα κατά 18,5% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα και κατά περίπου 25% σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο. Ανάλογη μείωση παρουσιάζουν μάλιστα και τα έσοδα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), αφού από τον Οκτώβριο και μέχρι σήμερα παρουσιάζεται μείωση στα μηνιαία έσοδα που ξεπερνάει το 30%. Οι αλλαγές στο ύψος των εισφορών για τους μη μισθωτούς με υψηλό δηλωμένο εισόδημα, η χειμερινή κόπωση στις πληρωμές που συνηθίζεται εν μέσω κρίσης αλλά και η σταδιακή εξάντληση στα περιθώρια αποτελεσματικότητας των αναγκαστικών μέτρων από το ΚΕΑΟ, δικαιολογούν ένα μέρος της μείωσης.

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ !!!



Εμείς οι Έλληνες καταντήσαμε να είμαστε ευχαριστημένοι εάν θα μας δώσει κάποιος συσσίτιο, φτιαγμένο από τα δικά μας τα αγαθά που ο ίδιος μας έκλεψε – ενώ δεν τολμήσαμε να φορέσουμε κίτρινα γιλέκα ούτε όταν μας εξευτέλισε διεθνώς η κυβέρνηση μας, με το ότι δεν μας επέτρεψε καν να αποφασίσουμε με δημοψήφισμα για την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.


Επικαιρότητα

Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον, από τις πολιτισμένες συζητήσεις των ανθρώπων μεταξύ τους, για θέματα που αφορούν τις δυνατότητες διεξόδου μίας χρεοκοπημένης χώρας – η οποία οδηγήθηκε σκόπιμα στην παγίδα του PSI και πτώχευσε, χωρίς να υπάρχει κάποιος αντικειμενικός λόγος.

Στα πλαίσια αυτά, οι γνώμες που εκφράσθηκαν σε μία διαδικτυακή ανταλλαγή απόψεων  είναι στο μεγαλύτερο μέρος τους εξαιρετικές, τεκμηριώνοντας πως οι Έλληνες έχουν πραγματικά ποιότητα – η οποία όμως δυστυχώς δεν τους βοηθάει να αντιμετωπίσουν σωστά την κρίση, στην οποία έχει σήμερα βυθιστεί η Ελλάδα. Ίσως επειδή ελάχιστοι συνειδητοποιούν πως η χώρα μας κινδυνεύει πολύ σοβαρά να υφαρπαχτεί εντελώς από τους δανειστές της – ιδίως από τη Γερμανία.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ FORBES !!!



Τα 9,3 δισ. δολάρια «αγγίζει» η συνολική περιουσία των τεσσάρων Ελλήνων τα ονόματα των οποίων βρίσκονται φέτος στη λίστα του Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο.

Πρόκειται για τους Φίλιππο Νιάρχο, Σπύρο Λάτση, Αριστοτέλη Μυστακίδη και Βαρδή Βαρδινογιάννη.

Ωστόσο, τα δεδομένα έχουν αλλάξει για το ποιος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας σε σύγκριση με το 2018.

Πλουσιότερος Ελληνας, σύμφωνα με το Forbes για το 2019, είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, στην θέση 804 της λίστας, με περιουσία 2,8 δισ. δολάρια.

ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ MY MARKET !!!

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΑΛΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ
Για απίστευτη βλακεία και κοινωνική αναλγησία μίλησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, σε ότι αφορά το περίφημο έγγραφο διευθύντριας των My Market και προανήγγειλε έλεγχο από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.



«Μας χαροποιεί η αντίδραση του κόσμου και τα κοινωνικά αντανακλαστικά που ενεργοποίησαν την απάντηση της επιχείρησης, η οποία είπε ότι δεν αποτελεί πολιτική της επιχείρησης» σημείωσε ο Ανδρ. Νεφελούδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 και τόνισε ότι υο υπουργείο παρακολουθεί, ελέγχει και προστατεύει την αξιοπρέπεια στους χώρους εργασίας.

Δεν είναι έτσι όμως: Υπάρχουν πολλά λεγόμενα υψηλόμισθα διευθυντικά στελέχη που έχουν την τάση να βλέπουν τους εργαζόμενους σαν… μύγες και ότι αυτοί οι ίδιοι είναι παιδιά ανώτερου θεού για κάποιο λόγο που ανάγεται στην σφαίρα της φαντασίας. Αυτή η επιστολή ήταν προιόν αλαζονείας και απλώς έτυχε να αναδείξει το πρόβλημα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Είναι ώρα να πέσει «τσεκούρι» σε τέτοιες συμπεριφορές.

Ο Ανδρέας Νεφελούδης επισήμανε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα δεν είχαν παρατηρηθεί ανάλογα φαινόμενα, καθώς είχε ελεγχθεί από το ΣΕΠΕ για τα θέματα της εφαρμογής της νομοθεσίας για τον κατώτατο.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ;;; ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣ ΜΕ 300€/ΜΗΝΑ !!!


(ΒΙΝΤΕΟ) Π. ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ-ATTICA BANK: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ .... ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ !!!



Ρουμελιώτης (Attica Bank): Η ΤτΕ έχει χάσει την αξιοπιστία της - Ο Στουρνάρας θέλει να το παίξει βεντέτα - Οι φίλοι του είναι διωκόμενοι

Ρουμελιώτης (Attica Bank): Μεροληπτική η στάση της ΤτΕ - Δεν διώκονται ποινικά οι δικοί μου γνωστοί, αλλά οι φίλοι του κ. Στουρνάρα


Δριμεία επίθεση κατά του επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε με συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος της Attica Bank, κ. Π. Ρουμελιώτης.



Όσον αφορά το πόρισμα της ΤτΕ ο κ. Ρουμελιώτης τόνισε πως «τον Δεκέμβριο του 2018 κληθήκαμε όλα τα μέλη του ΔΣ στην ΤτΕ για να απαντήσουμε με θέματα που αφορούσαν εταιρείες του κ. Καλογρίτσα. 

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

ΔΑΝΕΙΑ CHF: ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΔΑΝΕΦ ΣΕ LIBERAL, CAPITAL ΚΑΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ !!!

ΓΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΕ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΔΑΝΕΦ
Το άρθρο δεν αποδείχθηκε ενημερωτικό, αλλά, απεναντίας, φαίνεται ότι εκπονήθηκε στο πλαίσιο εργολαβίας, που μετέτρεψε την ιστοσελίδα σας σε απολογητή της ανωμαλίας, μέσω της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της απόπειρας δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων, απαντά ο ΣΥΔΑΝΕΦ στο κατάπτυστο άρθρο του Κ. Χαροκόπου σε Liberal.gr, Capital.gr και την εφημερίδα Κεφάλαιο !!! 



Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου
ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ CHF
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΣ : Liberal.gr

Θέμα: Άρθρο του κου Κωνσταντίνου Χαροκόπου, που φιλοξενήθηκε από την εφημερίδα σας, στις 1-3-2019.

Αγαπητέ κύριε,
<< Την 1η Μαρτίου 2019 δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα liberal.gr, άρθρο του κου Χαροκόπου, με τίτλο ΄΄ Οι πατρίκιοι του Ελβετικού Φράγκου, έγιναν πληβείοι΄΄, ο οποίος κατά δήλωσή του φέρεται να είναι οικονομικός αναλυτής, με ειδίκευση στο σχεδιασμό σύνθετων επενδυτικών στρατηγικών. Δοθείσας της ειδικότητάς του στα οικονομικά θα επιχειρήσουμε μια οικονομική προσέγγιση του ζητήματος, επιχειρώντας να διαφωτίσουμε τους αναγνώστες σας σχετικά με το ζήτημα, προς αποκατάσταση ιστορικών και οικονομικών αληθειών, που κουρελιάστηκαν από τον εν λόγω αρθρογράφο σας..

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΣτΕ ΓΙΑ ΦΠΑ: ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ ;;; ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ !!!

ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ & ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ ΠΟΥΘΕΝΑ - ΑΦΟΡΑ COCA COLA & ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ
Μπορεί να δημιουργήσει ένα κορυφαίο νομολογιακό προηγούμενο για όλες τις ποινικές δίκες, όπου, καθημερινά, χιλιάδες επιχειρηματίες καταδικάζονται παράνομα, ελλείψει δόλου, επειδή δεν μπόρεσαν να πράξουν το αδύνατο, δλδ επειδή δεν μπόρεσαν να αποδώσουν τον ΦΠΑ που δεν εισέπραξαν !!!



Δικαιώθηκαν με απόφαση του ΣτΕ προμηθευτές που είχαν καταβάλει και αποδώσει ΦΠΑ στο Δημόσιο χωρίς ποτέ να το εισπράξουν από τον πελάτη τους. Έτσι, είναι δυνατόν να επιστραφεί ο ΦΠΑ στις περιπτώσεις που υπάρχει δικαστική επικύρωση συμφωνίας πιστωτών και επιχείρησης για διαγραφή χρεών, τα οποία συμπεριλάμβαναν ποσά ΦΠΑ που είχαν αποδοθεί στο δημόσιο ενώ δεν είχαν καταβληθεί στον προμηθευτή.


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΒΕΛΓΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ & ΟΧΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!



Της Χριστίνας Σταμούλη
Νομικός-Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου
για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων


Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα η βελγική κοινή γνώμη έγινε κοινωνός μιας συγκλονιστικής είδησης. Υπάρχουν σήμερα στη χώρα όπου εδρεύουν τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 27 υπερήλικες Βέλγοι υπήκοοι που λαμβάνουν περιοδική παροχή (σύνταξη) από το γερμανικό κράτος.

Η διαδικασία διερεύνησης αυτού του θέματος ξεκίνησε στο Βέλγιο από μια διακομματική κοινοβουλευτική ερώτηση που κατατέθηκε το 2016 από τέσσερις βουλευτές. Οι ερωτώντες υποστήριξαν ότι η έρευνα αυτή πρέπει οπωσδήποτε να γίνει, στο πλαίσιο της διατήρησης της βελγικής ιστορικής μνήμης.

Αφορμή για την έναρξη αυτής της διερεύνησης αποτέλεσαν οι αποκαλύψεις που έκανε -στις 8 Μαΐου του 2016, στην 71η επέτειο της λήξης του πολέμου- ο οργανισμός «Memoire – Herinnering», που έχει στόχο να φέρει σε επαφή επιζώντες των στρατοπέδων συγκέντρωσης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με σύγχρονους ευαισθητοποιημένους πολίτες.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ #3 !!!



ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΚΤ :


ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ #2 !!!



ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΚΤ :


ΣΤΟ ΣτΕ Η ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΤΟ "ΣΒΗΣΙΜΟ" ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΣΤΗΝ MERCEDES HELLAS !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/133000000-bmw-mercedes.html




Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας τα 85 εκατομμύρια ευρώ που είχαν καταλογιστεί ως διαφυγόντες φόροι στην αντιπροσωπεία της Mercedes στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ζητά να αναιρεθεί απόφαση του Διοικητικού Εφετείου που διέταξε την επιστροφή του επίμαχου χρηματικού ποσού στην αντιπροσωπεία.

Ειδικότερα, το ποσό των 85 εκατομμυρίων ευρώ είχε καταλογιστεί για 6.299 αυτοκίνητα που σύμφωνα με το ελληνικό δημόσιο εισήχθησαν στην χώρα από 1.1.2011 έως 31.12.2013 με μειωμένες τιμές και καταβλήθηκαν γι αυτά μειωμένα τέλη ταξινόμησης , φόροι πολυτελείας και ΦΠΑ κατά τον εκτελωνισμό τους, χάρη στα ιδιαίτερα τεχνάσματα που χρησιμοποίησε η Mercedes. όπως υποστήριξαν οι φορολογικές αρχές.

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ #1 !!!



ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΚΤ :


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΠΑΝΕ ΤΗΝ ΕΝΙΑΙΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να καταργήσουν τις ενιαίες χρεώσεις ΔΙΑΣ -που ισχύουν στη χρήση των ΑΤΜ άλλων τραπεζών- και να ακολουθήσουν χωριστή τιμολογιακή πολιτική έχουν αποφασίσει οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr.



Αυτό σημαίνει τσουχτερές αυξήσεις στις προμήθειες ανάληψης όταν χρησιμοποιούμε ΑΤΜ άλλης τράπεζας από αυτή που έχει εκδώσει την κάρτα, οι οποίες μπορεί να ανέλθουν έως τα 2,50-3 ευρώ.

Έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες είχαν καταλήξει σε ένα «μορατόριουμ» για τη χρήση του δικτύου ΑΤΜ, συμφωνώντας σε μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική που περιλαμβάνει προμήθειες από 1,30 έως 2,20 ευρώ, οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με την τράπεζα και το ποσό ανάληψης. Συγκεκριμένα:

Ο MOODΥ' S ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο των μακροπρόθεσμων καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank, και της Eurobank σε Caa1 από Caa2, ενώ επιβεβαίωσε αυτό της Τράπεζας Πειραιώς και της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στο Caa2 και της Attica Bank στο Caa3.

Οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας, της Alpha Bank και της Eurobank έγιναν σταθερές από θετικές, ενώ οι προοπτικές για το αξιόχρεο των καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας έγιναν θετικές από σταθερές.

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: Η ΔΥΣΜΕΝΗΣ ΙΣΟΤΙΜΙΑ ΑΦΗΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!



Τι γράφει το sofokleousin.gr :

«Καίγονται» οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου!

Την ευκαιρία να ρυθμίσουν με ευνοϊκούς όρους μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια ελβετικού φράγκου χάνουν χιλιάδες δανειολήπτες, για τους οποίους θα αποδειχθεί πολύ χαμηλό το ανώτατο όριο οφειλής, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών να τεθεί για την υπαγωγή στο νέο νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Το πλαφόν υπολοίπου οφειλής, ως γνωστόν, θα τεθεί στα 130.000 ευρώ. Σε αυτό το ποσό θα υπολογίζονται και οι τόκοι που θα έχουν κεφαλαιοποιηθεί ως το χρονικό όριο που θα τεθεί από το νόμο, ο οποίος θα καλύψει οφειλές που θα έχουν περιέλθει σε τουλάχισοτν τρίμηνη καθυστέρηση ως τις 31/12/2018.

Αυτή η πρόνοια ήδη δημιουργεί πρόβλημα στους δανειολήπτες με καθυστερούμενες οφειλές ελβετικού φράγκου, αφού η μεγάλη ανατίμηση του φράγκου διόγκωσε το κεφάλαιο του δανείου, άρα και τους τόκους που κεφαλαιοποιήθηκαν.

Ακόμη χειρότερα για τους δανειολήπτες, κυβέρνηση και τράπεζες έχουν συμφωνήσει ότι, για τα δάνεια ξένου νομίσματος, ο υπολογισμός της οφειλής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν αυτή ξεπερνά το όριο των 130.000 ευρώ, θα γίνεται με βάση την ισοτιμία του αλλοδαπού νομίσματος κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης για ρύθμιση από το δανειολήπτη και όχι κατά το χρόνο της αρχικής εκταμίευσης του δανείου.

ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΑΦΗΣΑΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΟΛΟΣΣΟΥΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΨΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/03/blog-post_18.html


Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΩΝ MY MARKET ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ: "ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ & ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΤΕ 300€" !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ "ΠΡΟΒΛΗΜΑ"...ΣΤΟ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ
Μετά την δημοσιοποίηση και το σάλο το "μάζεψε" η διοίκηση του ομίλου μιλώντας για αυτόνομη κίνηση του εν λόγω στελέχους !!!



Έντονη αντίδραση αλλά και αναταραχή έχει προκαλέσει η επιστολή που εστάλει στους εργαζόμενους της αλυσίδας σουπερμάρκετ My Market από τη Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας Καταστημάτων, η οποία ζητά από τους εργαζόμενους να χαμογελούν ακόμη και αν αμείβονται με 300 ευρώ.

Στην επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να χαμογελούν, γιατί πληρώνονται στην ώρα τους, γιατί έχουν εργασία, γιατί οι πελάτες πρέπει να είναι ευχαριστημένοι και γιατί ακόμη και αυτοί που «παίρνουν 300 ευρώ θυμίζω ότι το 300 σε σχέση με το μηδέν είναι 300% περισσότερα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ FUNDS ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Στο επίκεντρο των διεθνών επενδυτών θα βρεθούν την εβδομάδα αυτή τα "κόκκινα" δάνεια των ελληνικών τραπεζών, την ώρα που είναι σε εξέλιξη η αξιολόγηση του σχεδίου του ΤΧΣ για τα NPLs από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές, όσο και η οριστικοποίηση του νέου πλαισίου προστασίας αδύναμων δανειοληπτών.

Σημειώνεται ότι χθες ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πλαισίου πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Εποπτείας της ΤτΕ σύσκεψη με τους τραπεζίτες, χωρίς την παρουσία του διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα.

Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή 7 και 8 Μαρτίου, τα ελληνικά NPLs θα πρωταγωνιστήσουν στο μεγαλύτερο συνέδριο που διοργανώνεται ετησίως για την αγορά των NPLs της Ευρώπης, αυτό της Smith Novak στο Λονδίνο.

Το ενδιαφέρον των διεθνών επενδυτών θα είναι φέτος εστιασμένο στα "κόκκινα" δάνεια των ελληνικών τραπεζών, καθώς πέραν του όγκου τους, οι για πρώτη φορά σημαντικές και συντονισμένες πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την ταχύτερη μείωσή τους, σηματοδοτούν κατακόρυφη αύξηση της κινητικότητας στην δευτερογενή αγορά NPLs.

ΔΟΥΛΕΜΑ ΣΟΪΜΠΛΕ: "ΖΗΤΗΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ...ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥΣ" !!!

"ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΗΘΗΚΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ..."
Και κυρίως ωφελήθηκαν από την ίδια την κρίση στην ΕΕ, που ίδιοι φρόντισαν να διογκωθεί...



Την θέση ότι πράγματι ζήτησε πολλά από τους Έλληνες αλλά ότι αυτό ήταν προς το συμφέρον τους διατύπωσε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου της Γερμανίας και πρώην υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schaeuble, υποστηρίζοντας ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών πως η Ευρώπη πρέπει να δράσει άμεσα έτσι ώστε να βρει ένα νέο κοινό έδαφος.

«Ως υπουργός Οικονομικών ζήτησα πολλά από τους Έλληνες - αλλά αυτές οι μεταρρυθμίσεις ήταν προς το συμφέρον των Ελλήνων, εφόσον ήθελαν να παραμείνουν στην Ευρωζώνη» υποστηρίζει μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Berliner Morgenpost ο Schaeuble.

Ερωτηθείς για το εάν η κρίση της Ευρωζώνης έχει πλέον αποκλιμακωθεί, ο Schaeuble εκτιμά ότι «ο κίνδυνος μετάδοσης της οικονομικής κρίσης έχει ξεπεραστεί».
«Πείσαμε τους επιφυλακτικούς, οι οποίοι πίστευαν ότι με το ευρώ δεν μπορούν ποτέ να λειτουργήσουν τα πράγματα. 

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΠΛΥΜΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΜΕΤΑ ΤΙΣ DANSKE BANK KAI SWEDBANK, ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η NORDEA BANK
Τεράστιο κύκλωμα ξεπλύματος μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγής από σκανδιναβικές τράπεζες !!!



H Nordea Bank, η μεγαλύτερη σκανδιναβική τράπεζα, φέρεται να έχει εμπλακεί σε υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος με παράνομα κεφάλαια 700 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων συνδέονται με τον θάνατο του Ρώσου δικηγόρου Σέργκεϊ Μαγκνίτσκι, σύμφωνα με στοιχεία του φινλανδικού ραδιοφωνικού δικτύου YLE που αφορούν στην περίοδο 2005-2017. Οπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, μονάδες της Nordea και άλλων σκανδιναβικών τραπεζών στις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας λειτουργούσαν ως κόμβοι για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος προς όφελος Ρώσων εγκληματιών. Απώτερος στόχος ήταν να καταλήξουν αυτά τα παράνομα κεφάλαια στη Δύση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχουν θέσει στο στόχαστρο την Danske Bank Α/S. Πρόσφατα, η Danske Bank παραδέχθηκε πως βρέθηκε στο επίκεντρο ενός «σκανδάλου» για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ύστερα από εκτενή εσωτερική έρευνα. Παρομοίως, η Swedbank ΑΒ, που είναι η παλαιότερη τράπεζα της Σουηδίας και ο μεγαλύτερος όμιλος στην ευρύτερη περιοχή της Βαλτικής, βρέθηκε να έχει εμπλακεί στην ίδια υπόθεση με την Danske Bank. Σήμερα έχει επίσης τεθεί στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών της Εσθονίας και της Σουηδίας.

ΚΑΡΤΕΛ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ: ΣΤΑ "ΜΑΛΑΚΑ" ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ !!!

ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ...
Αστεία τα συνολικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τη τεράστια ληστεία του ελληνικού δημοσίου για πάνω από μια 20ετια !!!



Τη διαφορετική μεταχείριση μεταξύ των ελληνικών και ξένων κατασκευαστικών ομίλων, σχετικά με την υπόθεση των διαγωνισμών δημοσίων έργων, αποκαλύπτει, όπως αναφέρουν στελέχη της κατασκευαστικής αγοράς, το πόρισμα που κοινοποίησε, χθες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού προς τις εταιρείες που δεν είχαν προχωρήσει στη διαδικασία διευθέτησης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου δύο χρόνια, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε βαρύτατα πρόστιμα, συνολικού ύψους 80 εκατ. ευρώ, στις μεγαλύτερες ελληνικές τεχνικές εταιρείες.

Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν είχε αγγίξει, τότε, τις εμπλεκόμενες μεγάλες ξένες τεχνικές εταιρείες και ορισμένες εγχώριες, μικρότερου μεγέθους, οι οποίες είχαν αρνηθεί να προσέλθουν σε διαδικασία διευθέτησης.

Πρόστιμα σε ελάχιστες εταιρείες

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΠΗΣ !!!




Της Αναστασίας Μήλιου
Δικηγόρος Αθηνών

Δανειολήπτες ελβετικού φράγκου άσκησαν κατά της τράπεζας Πειραιώς, τακτική αγωγή το 2015 αιτούμενοι τον επαναϋπολογισμό του δανείου με την αρχική ισοτιμία.

Η αγωγή αυτή συζητήθηκε κανονικά και εκδόθηκε απόφαση μη οριστική σύμφωνα με την οποία, δεν κρίθηκε το νομικό ζήτημα των δανείων αυτών σε αναμονή της τελεσίδικης απόφασης επί της συλλογικής αγωγής κατά της τράπεζας EUROBANK, που τότε ήταν ακόμα στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας.

Οι δανειολήπτες κατά τον χρόνο άσκησης της αγωγής, είχαν υπογράψει προσωρινή σύμβαση ρύθμισης του δανείου με καταβολή μειωμένης δόσης.

Μετά το τέλος της ρύθμισης και ενώ είχε εκδοθεί η μη οριστική απόφαση του δικαστηρίου, επισκέφτηκαν την τράπεζα για την υπογραφή νέας ρύθμισης όμως η τράπεζα δεν δέχθηκε. 

Εν συνεχεία και ενώ εκείνοι χωρίς πλέον ρύθμιση, συνέχισαν να καταβάλουν το ποσό της μειωμένης δόσης προς ένδειξη καλοπιστίας, η τράπεζα προχώρησε σε καταγγελία του δανείου.

ΕΕΚΕ: ΠΡΩΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Στη 2η θέση οι τηλεπικοινωνίες με τη πλειονότητα των καταγγελιών να αφορά παράτυπες χρεώσεις και μονομερείς ενέργειες !!!



Θετική έκβαση υπέρ του καταναλωτή είχε η συντριπτική πλειοψηφία των υποθέσεων που διαχειρίστηκε σε δέκα χρόνια λειτουργίας της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (Ε.Ε.Κ.Ε.), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε με αφορμή την επέτειο 10 χρόνων λειτουργίας της (2009-2019).

Ειδικότερα, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας δημοσίευσε τον απολογισμό των καταγγελιών που έχει διαχειριστεί όλα αυτά τα χρόνια και τα βασικά σημεία είναι τα εξής:

- Η Ε.Ε.Κ.Ε. έχει διαχειριστεί τις καταγγελίες και τα ερωτήματα που έχει λάβει, σε ποσοστό 100%.

- Από το σύνολο των διεκπεραιωμένων καταγγελιών, το 78,9% είχαν θετική έκβαση υπέρ του καταναλωτή.

- Τα υψηλότερα ποσοστά καταγγελιών, συγκεντρώνουν οι τομείς των τραπεζικών συναλλαγών με ποσοστό 24,4%, των τηλεπικοινωνιών με 19,1%, της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών με 18,5% καθώς και των τουριστικών υπηρεσιών με 9,3%.

Η ΕΦΟΡΙΑ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟΧΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 500.000.000€/ΜΗΝΑ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΩΝ
Ασφυκτικές θα είναι οι πιέσεις στους οφειλέτες με ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια και τηλεφωνικές οχλήσεις.




Ποσό περίπου μισού δισεκατομμυρίου ευρώ έχει βάλει ως στόχο να εισπράττει κάθε μήνα του τρέχοντος έτους το υπουργείο Οικονομικών, από κατασχέσεις και άλλα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

Η "επιτυχία" του 2018 στο πεδίο αυτό που έφερε πρόσθετα έσοδα ύψους περίπου 5,5 δισ. ευρώ, προεξοφλούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα συνεχιστεί και φέτος, είτε με την θέσπιση έκτακτης ρύθμισης -στην προοπτική της οποίας αντιδρούν οι θεσμοί- είτε χωρίς αυτήν.

Σε κάθε περίπτωση, η φορολογική διοίκηση αναμένεται εντός του 2019 να ανεβάσει ακόμη περισσότερο στροφές στο πεδίο της είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών με τη δρομολόγηση των εξής παρεμβάσεων:

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ: "ΧΑΡΙΣΑΝ" ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ NOVARTIS & ΑΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ !!!

ΜΕΣΩ REBATE ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΩΝ
Πως το Ελληνικό Δημόσιο ξεχνούσε...να ζητήσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις φαρμακευτικές !!!



Μια άγνωστη πτυχή της υπόθεσης Novartis φέρνει στο φως το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που αποκαλύπτει σε όλο της το μέγεθος τη μεγάλη ζημιά που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από το «πάρτυ» στο φάρμακο. Η συγκεκριμένα έρευνα καταδεικνύει ότι η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων της συγκεκριμένης εταιρείας είναι μόνο ένα από τα «θολά» σημεία της αμαρτωλής αυτής ιστορίας που ταλαιπωρεί ακόμη τον πολύπαθο κλάδο της Υγείας.

Σύμφωνα λοιπόν με το πόρισμα, πέραν των υπερκοστολογήσεων, η Novartis κέρδισε εκατομμύρια ευρώ και μέσω του αποκαλούμενου rebate, δηλαδή των ποσών που κάθε φαρμακευτική εταιρεία οφείλει, μέσω της διαδικασίας επιστροφής, να αποδίδει στους δικαιούχους φορείς «με μέριμνα και ευθύνη τους». Τα ποσά αυτά υπολογίζονται «με βάση την ποσότητα του φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος που αποδεδειγμένα διατέθηκε σε ασφαλισμένους των εν λόγω φορέων κάθε μήνα».

Παρά την ρητή πρόβλεψη του νόμου, το ελληνικό Δημόσιο αμέλησε με διάφορους τρόπους να διεκδικήσει τα χρήματα αυτά από τη Novartis. Υπολογίζεται ότι στα δημόσια ταμεία θα μπορούσαν να είχαν εισρεύσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τόσο εξαιτίας της υπερτιμολόγησης των φαρμάκων όσο και εξαιτίας του rebate. Μόνο για κάποια έτη της περιόδου 2006-2012, η απώλεια υπολογίζεται σε πάνω από 120 εκατ. ευρώ.

Το… αφηρημένο Δημόσιο

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ & ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΕ ΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΒΓΗΣΕ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΜΕΣΩ E-BAY ΓΙΑ 750€...
Το απίστευτο αυτό συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Άχλεν.



Δεν έχει προηγούμενο ένα απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε στην Γερμανία, με εισπρακτική εταιρεία να κατάσχει το ηλικίας τριών ετών σκυλί μίας οικογένειας, επειδή χρωστούσαν χρήματα στο γερμανικό δημόσιο.

Μάλιστα, σαν να μην έφτανε η κατάσχεση του σκύλου, οι έκπληκτοι ιδιοκτήτες λίγες ημέρες αργότερα ενημερώθηκαν πως το σκυλί τους, η Έντα, είχε βγει σε πλειστηριασμό μέσω της πλατφόρμας του eBay για το ποσό των 750 ευρώ.

Το απίστευτο αυτό συμβάν έλαβε χώρα στην πόλη Άχλεν, όταν η οικογένεια που είχε στην κατοχή της την Έντα αδυνατούσε να εξοφλήσει τα χρέη της προς το γερμανικό δημόσιο, οι υπηρεσίες του οποίου αποφάσισαν την κατάσχεση του ζώου και τον εκπλειστηριασμό του.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Με τυπικά γενναιόδωρα κριτήρια υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας, αλλά ουσιαστικά με πολύ αυστηρούς “κόφτες”, θα απολαμβάνουν πλέον ειδική αντιμετώπιση οι υπερχρεωμένοι, αλλά αδύναμοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, δανειολήπτες.

Το παλαιό πλαίσιο προστασίας του νόμου Κατσέλη που εξέπνευσε στις 28 Φεβρουαρίου, δίνει τη θέση του σε ένα πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας και των αδύναμων οφειλετών, το οποίο αναμένεται να εξειδικευτεί περαιτέρω, με έναν ενιαίο, νέο νόμο για την πτώχευση φυσικών προσώπων, τον οποίο κυβέρνηση και τράπεζες θα ξεκινήσουν να επεξεργάζονται άμεσα ώστε να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή στα τέλη Μαρτίου – αρχές Απριλίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του “Κ”, ο νέος νόμος θα ασφαλίζει και την τελευταία χαραμάδα εισόδου στρατηγικών κακοπληρωτών σε καθεστώς προστασίας, αντιμετωπίζοντας κυρίως περιπτώσεις δανειοληπτών που έχουν υποβάλει αίτηση με το παλαιό καθεστώς του νόμου Κατσέλη και παραμένει ακόμη εκκρεμής. Με τον νόμο που θα προβλέπει την πτώχευση ιδιωτών, εφόσον ο αιτών την προστασία έχει κριθεί μη επιλέξιμος από την ηλεκτρονική πλατφόρμα και στρέφεται στα δικαστήρια για να εξασφαλίσει προστασία, θα πρέπει να προβεί ο ίδιος σε συγκεκριμένες νομικές ενέργειες για να πείσει τους δικαστές ότι δικαιούται προστασία και κινδυνεύει από τη μη χορήγησή της.

Ο νέος νόμος θα διευρύνει σε τεχνικές λεπτομέρειες εφαρμογής το, ουσιαστικά μεταβατικό, προστατευτικό πλαίσιο για την πρώτη κατοικία, το οποίο συμφωνήθηκε μεταξύ κυβέρνησης – τραπεζών και εστάλη στους “θεσμούς” αργά την Τετάρτη το βράδυ. Πρόκειται για το σκέλος του πρώην νόμου Κατσέλη (άρθρο 9 του ν. 3869/2010) που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμό και το οποίο έχει τυπικά ισχύ από χθες αλλά ουσιαστικά λίγο πριν από το Πάσχα, όταν εκτιμάται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα είναι έτοιμη να δεχτεί τις πρώτες αιτήσεις δανειοληπτών.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ 72.000.000€ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ !!!



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την εκτελεστική απόφαση C(2015) 1936 της 25ης Μαρτίου 2015 μείωσε κατά 72.105.592,41 € τη συνδρομή του ΕΓΤΠΕ - Τμήματος Προσανατολισμού για τις δαπάνες του προγράμματος CCI 2000GR 061ΡΟ021 (Ελλάδα - Στόχος 1 - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου). Απέκλεισε με τον τρόπο αυτό από την ενωσιακή χρηματοδότηση τις ισόποσες δαπάνες που είχε πραγματοποιήσει και δηλώσει η Ελληνική Δημοκρατία στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού.

Με την απόφασή του της 19ης Σεπτεμβρίου 2017 (υπόθεση T-327/15) το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέρριψε προσφυγή της Ελληνικής Δημοκρατίας με αίτημα να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής. Κατά της απόφασης αυτής του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ ασκήθηκε αναίρεση από την Ελληνική Δημοκρατία (υπόθεση C-680/17 P).

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ 5,5 ΔΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Κυνηγητό οφειλετών εξαπολύει και φέτος η ΑΑΔΕ, με στόχο την είσπραξη πάνω από 5,5 δισ. ευρώ, από ληξιπρόθεσμα χρέη.



Για την είσπραξη των χρεών, θα χρησιμοποιήσει όλα τα όπλα που διαθέτει, τα οποία κλιμακώνονται από τηναπλή τηλεφωνική ενόχληση μέχρι την κατάσχεση κινητών και ακινήτων σε ακραίες περιπτώσεις.

Τους εισπρακτικούς στόχους της ΑΑΔΕ αποκαλύπτει η δεύτερη έκθεση της Κομισιόν στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής εποπτείας, με τους θεσμούς να πιέζουν ασφυκτικά για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων χρεών το ύψος των οποίων φτάνει στα 104 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από την έκθεση της Κομισιόν, για το 2019 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει θέσει τους ακόλουθους στόχους:

COMING SOON !!! Ο ΓΟΝΕΑΣ 2 ΣΕ 1 !!!


ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ: Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΠΟΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ !!!

ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ Π.ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΤΗΣ ATTICA BANK ΣΕ ΑΚΡΟΑΣΗ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 2 ΣΤΕΝΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2016/09/2.html



Το ερώτημα είναι μπορεί ο Παντελιάς να είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του ΤΤ και ταυτόχρονα αυτοί που τον έχουν κατηγορήσει - βλέπε πόρισμα για το ΤΤ - να είναι υφιστάμενοι του στην ΤτΕ;

Ο Σπύρος Παντελιάς είναι ο διευθυντής της διεύθυνσης χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Τράπεζας της Ελλάδος. 

Είναι λίγο παράδοξο ότι ο Παντελιάς είναι διευθυντής στην διεύθυνση χρηματοπιστωτικής σταθερότητας γιατί όλως τυχαίως από 3 τράπεζες πέρασε και οι 3 δεν υπάρχουν πια, Emporiki, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και Geniki Bank. 

Αυτό μπορεί να αποτελεί υποκειμενική προσέγγιση και μπορεί κανείς να υποθέσει ότι δεν ευθύνεται ένας για την αποτυχία μιας τράπεζας. 

Όμως ο Παντελιάς είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...

3ο ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_1.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/210.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/2009.html





«Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Η φράση του Πλάτωνα φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου καθώς για ακόμη μία φορά, τρίτη στη σειρά, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση δικαστές, που καταλήγουν με βούλευμά τους στην ίδια κρίση παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα: στο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου θα πρέπει να αθωωθεί για το συγκεκριμένο κακούργημα που του έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ 2018: ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ=ΕΚΡΗΞΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ !!!




Του Ηλία Παπαγεωργιάδη

Την ώρα που ένα τμήμα της κοινωνίας μας φαίνεται να έχει πειστεί πως οι υψηλοί φόροι αυξάνουν τα έσοδα του Κράτους, το παράδειγμα της Ρουμανίας για πολλοστή φορά καταρρίπτει αυτόν τον μύθο. Τα τελικά αποτελέσματα του 2018 δείχνουν ότι οι χαμηλοί φόροι εκτόξευσαν για άλλη μία φορά τα κρατικά έσοδα, καταγράφοντας και νέο ρεκόρ τη χρονιά που πέρασε. Και όλα αυτά την ώρα που η Ρουμανία παραμένει μία χώρα στην οποία η Εφορία εισπράττει περίπου φόρους περίπου στο 30 – 33% του ΑΕΠ της (όπως και η Ελλάδα), όταν το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στην Ευρώπη στο 42 – 45%.

«Πώς γίνεται να μαζεύουν λεφτά με φορολογία 1% επί του τζίρου;»

Η φορολογία 1% επί του τζίρου αφορά εταιρίες με τζίρο ως 1.000.000 Ευρώ. Με τη χαμηλή αυτή φορολογία εισπράττουν λίγο από όλους, όλοι δηλώνουν τα πάντα και στα δημόσια ταμεία μαζεύονται περισσότερα έσοδα. Το 2018 οι Ρουμάνοι έσπασαν και το φράγμα των 60 δις εσόδων από φόρους, φτάνοντας τα 63,4 δις Ευρώ (295,1 δις Λέι). Η Ελλάδα επί χρόνια κινείται περί τα 50 – 55 δις, παρά την απίστευτη υπερφορολόγηση. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,6% τα πρώτα 3 τρίμηνα και κατά 26,2% (!) το τελευταίο της χρονιάς.
SSL Certificates