.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

3ο ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_1.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/210.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/2009.html





«Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως». Η φράση του Πλάτωνα φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου καθώς για ακόμη μία φορά, τρίτη στη σειρά, το Συμβούλιο Εφετών απάλλαξε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης.

Πρόκειται για διαφορετικούς σε κάθε περίπτωση δικαστές, που καταλήγουν με βούλευμά τους στην ίδια κρίση παρά την αντίθετη πρόταση του εισαγγελέα: στο ότι ο Ανδρέας Γεωργίου θα πρέπει να αθωωθεί για το συγκεκριμένο κακούργημα που του έχει αποδοθεί εδώ και χρόνια.

Το ότι δεν έχει τελέσει καμία αξιόποινη πράξη υποστηρίζει και ο πρώην επικεφαλής της ανεξάρτητης αρχής. Μέσω των συνηγόρων του, έχει επισημάνει πως δεν ελήφθησαν υπόψη σημαντικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων και έγγραφο της Eurostat που επιβεβαιώνει ότι τα επίμαχα στοιχεία για το 2009 ελήφθησαν και υπολογίστηκαν με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως συμβαίνει και σήμερα, και δεν είχαν «μαγειρευτεί» όπως καταγγέλθηκε από τα πρώην μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά και Νικ. Λογοθέτη, προκειμένου η χώρα να μπει στα μνημόνια.

Έως τώρα είχαν εκδοθεί δύο βουλεύματα, που κατέληγαν στην απαλλαγή του Ανδρέα Γεωργίου. Μετά από κάθε βούλευμα ακολουθούσε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, με αποτέλεσμα η υπόθεση να επιστρέφει στο δικαστικό συμβούλιο και ουσιαστικά να βρίσκεται στο ίδιο σημείο.


Από το enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates