.

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ...ΜΑΦΙΑ !!!

 



ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΥΝΗΓΙ ΜΑΓΙΣΣΩΝ, ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΘΕΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

«Μόνο εκείνοι που προσπαθούν το παράλογο, θα επιτύχουν το αδύνατο.» M. C. Escher

«Όλες οι μεγάλες αλήθειες ξεκίνησαν σαν βλασφημίες.» George Bernard Shaw

Διανύουμε πια την τρίτη χιλιετία, αλλά η επιστήμη διέρχεται μια βαθιά κρίση. Οι παραδοσιακές αρχές της ελεύθερης κριτικής και αμφισβήτησης δεν υφίστανται πια. Τα πεδία της έρευνας είναι ελάχιστα, όχι επειδή κατακτήθηκαν πλήρως όλα τα υπόλοιπα, αλλά διότι η κυριαρχούσα ελίτ επιβάλλει την έρευνα σε ορισμένους μόνον τομείς, που επιβεβαιώνουν και ισχυροποιούν την κυρίαρχη άποψη και διατηρούν τα κεκτημένα συμφέροντά της.

Η επιστήμη δεν ασχολείται πια με τη συνεχή αναζήτηση της αλήθειας, αλλά με την παθολογική υπεράσπιση και διατήρηση του ισχύοντος δόγματος. Δεν ενδιαφέρεται να φωτίσει με τη γνώση το θεολογικό σκοτάδι, αλλά έχει αρχίσει η ίδια να θεολογεί, να δογματίζει και να θρησκεύεται, δημιουργώντας το δικό της ιερατείο: Το Επιστημονικό Ιερατείο: μια ιδιαίτερη κάστα επιστημόνων που διαχειρίζεται και υπερασπίζεται το κατεστημένο δόγμα, πολεμώντας τους «άπιστους» και «αιρετικούς» που το αμφισβητούν. Η διαρκής επιστημονική αμφισβήτηση έχει αντικατασταθεί πια από το διωγμό των αμφισβητιών.

ONLINE DELIVERY: Η "ΜΑΧΗ" ΠΟΥ ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ & ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ "ΓΔΕΡΝΟΥΝ" !!!

 




«Φωτιά» στην αγορά του online delivery φαγητού βάζει η απορρόφηση του Skroutz Food από την BOX. Οι δυναμικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η πλατφόρμα online αγορών της Cosmote έρχονται να δυναμιτίσουν τον ανταγωνισμό και να δώσουν νέα διάσταση στη μάχη για την «πίτα» των 500 εκατ. ευρώ.

Τόσο υπολογίζεται πως είναι σήμερα η αξία της κατ’ οίκον διανομής φαγητού μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες. Όλα δείχνουν πως η Cosmote μέσω της BOX θα επιδιώξει να παίξει κεντρικό ρόλο, διεκδικώντας διακριτή θέση και στη συγκεκριμένη κατηγορία. Εξάλλου, πρόκειται για έναν τεράστιο όμιλο με δυνατότητες και πόρους να αντιμετωπίσει οποιονδήποτε αντίπαλο.

Κάποιοι μάλιστα θεωρούν πως η «συμμαχία» με την Skroutz θα βοηθήσει την BOX να αποτελέσει το «αντίπαλον δέος» του efood.gr, το οποίο κυριαρχεί στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και χρόνια. Με περισσότερους από 2 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, συνεργάζεται με πάνω από 9.000 καταστήματα σε περισσότερες από 90 πόλεις, η γερμανικών συμφερόντων πλατφόρμα λέγεται πως «παίζει σχεδόν μόνη της»...

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!! ΤΑ 32 ΔΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΕΩΣ 32 ΔΙΣ...ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ...ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΞΕΦΤΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!! ΦΕΡΝΕΙ ΚΟΡΩΝΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!
ΠΕΦΤΕΙ ΗΔΗ ΨΑΛΙΔΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!





Τι μεταδίδει το capital.gr :

Το πιο θετικό στοιχείο της απόφασης που έλαβε χθες η Επιτροπή των Μόνιμων Αντιπροσώπων μετά από "εντολή" του Ecofin είναι ότι… υπήρξε απόφαση. Μετά από εντατικές διαπραγματεύσεις… μηνών, εξειδικεύθηκαν τα νομικά κείμενα για το νέο Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και αποστέλλονται προς διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Ελλάδα διεκδικεί έως 32 δισ. ευρώ από το εν λόγω ταμείο (σ.σ. μαζί με τα χρήματα από κάποια άλλα προγράμματα όπως το React EU) και τα νομικά κείμενα ανοίγουν τον δρόμο για την οριστικοποίηση της ελληνικής θέσης.

Στην απόφαση του Συμβουλίου που ελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής υπάρχει ένα "καρότο" και ένα "μαστίγιο" σε σχέση με τα κείμενα που ήταν μέχρι στιγμής γνωστά, δηλαδή με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοινώθηκαν σχεδόν έναν μήνα πριν (εξειδικεύοντας τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του Ιουλίου).

Το "καρότο" και το "μαστίγιο"

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟ 1/1/2021 ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Τι μεταδίδει το euro2day.gr :


«Τράτο» στο νέο πτωχευτικό κώδικα ζητούν οι τράπεζες


Τράτο στην προβλεπόμενη έναρξη ισχύος του νέου πτωχευτικού πλαισίου ζητούν, εμμέσως πλην σαφώς, οι τράπεζες, μερικές ημέρες πριν την κατάθεση στη Βουλή του σχετικού σχεδίου νόμου και την έναρξη της κοινοβουλευτικής συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής εκδήλωσης, οι διευθύνοντες σύμβουλοι (CEOs) των Πειραιώς, Εθνικής, Alpha και Eurobank, αφού χαρακτήρισαν βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση το σχέδιο νόμου, έθεσαν θέμα υλοποίησης, ζητώντας να προβλεφθεί ότι οι διατάξεις του νόμου θα τεθούν σε ισχύ, αφού ολοκληρωθεί η απαραίτητη τεχνική προεργασία.

«Να μη ρισκάρουμε ένα μη λειτουργικό πλαίσιο» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό «να κάνουμε την προεργασία, που χρειάζεται», πριν την έναρξη ισχύος, ιδιαίτερα από την στιγμή που το νέο πτωχευτικό πλαίσιο περιλαμβάνει σειρά νεωτερισμών και φιλόδοξων διαδικασιών, σε ένα περιβάλλον μη καλόπιστης αντιμετώπισης από μερίδα δανειοληπτών (στρατηγικοί κακοπληρωτές).

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς, προσδιόρισε ως απαιτητικό το διάστημα των 90 ημερών, που απομένουν, ως την προβλεπόμενη έναρξη εφαρμογής του πτωχευτικού, θέτοντας, με τη σειρά, του θέμα υλοποίησης.

ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ: Ο ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΞΕΤΙΝΑΞΕ ΤΗΝ ΑΤΕ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ !!!
Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!





Απόφαση του Αρείου Πάγου: Χρωστούσε 800.000€ και η πρώην ΑΤΕ πρέπει να του επιστρέψει 150.000€


Άλλη μια απόφαση από τον Άρειο Πάγο, αποτελεί «κόλαφο» για την πρώην ΑΤΕ, με τη δικαίωση κτηνοτρόφου, αναφορικά με διάφορα δάνεια και οφειλές που είχε, μετά από πολύχρονη μάχη που έδωσε στις δικαστικές αίθουσες.

Μπορεί στη συνείδηση των αγροτών και γενικότερα των πολιτών να επικρατεί η αντίληψη ότι µε τις τράπεζες δεν µπορείς να τα βάλεις και ότι ο δικαστικός αγώνας είναι άνισος αλλά η πράξη όσων το αποτολµούν λέει άλλα και µάλιστα αντίθετα.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο Παντελής Ορφανίδης από το Αρκαδικό Δράµας, ο οποίος µπορεί να έζησε στην κυριο­λεξία ένα δράµα, αλλά τελικά βγήκε νικητής στη δικαστική διαµάχη που είχε µε την ΑΤΕ, αρχικά, το 2013, με την απόφαση του εφετείου Αθηνών, σύµφωνα µε την οποία, δεν χρωστά πλέον τίποτα στην ΑΤΕ από τις οφειλές των 800.000 ευρώ αλλά επιπλέον η ΑΤΕ υποχρεούται να του επιστρέψει και 150.000 ευρώ. Δηλαδή από εκεί που χρωστούσε στην ΑΤΕ, τώρα η ΑΤΕ χρωστά σ’ αυτόν και πρόσφατα, τον Ιούνιο του 2020, με την υπ. Αριθ. 97/2020 πολιτικής απόφασης του Αρείου Πάγου που απέρριψε την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου, που είχε καταθέσει η πρώην ΑΤΕ.

Έτσι λοιπόν, ο κ. Ορφανίδης δικαιώνεται τελεσίδικα, με τη βούλα του Αρείου Πάγου.

Τον αγώνα και την αρχική δικαίωση του κτηνοτρόφου από τη Δράμα, από το Εφετείο Αθηνών, την είχαμε παρουσιάσει στο φύλλο της «Αγροτική Εκφρασης» στις 21 Δεκεμβρίου του 2013.

Ας δούμε αναλυτικά την όλη υπόθεση, που οδήγησε σε νίκη του κτηνοτρόφου, έναντι της πρώην ΑΤΕ, με την απόφαση του Αρείου Πάγου. 

ALPHA BANK-ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΑ 3 ΣΚΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗΣ GALAXY !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το newmoney.gr :


Στο project Galaxy, ενός ιδιαίτερα πολύπλοκου εγχειρήματος που αποτελείται από τρεις επάλληλες συναλλαγές, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, κ. Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum.

«Μέσω αυτών των συναλλαγών δημιουργούμε μία νέα τράπεζα που αφήνει πίσω της τα προβλήματα του παρελθόντος, ώστε να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μέλλον και να στηρίξουμε ενεργά το αύριο της ελληνικής οικονομίας», τόνισε χαρακτηριστικά, αναλύοντας τα τρία σκέλη του σχεδίου:

Το πρώτο αφορά στη μεγαλύτερη τιτλοποίηση NPEs στην Ελλάδα ύψους 10,8 δισ. ευρώ και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. «Οι δεσμευτικές προσφορές αναμένονται προς τα τέλη Οκτωβρίου, ενώ το ενεργό επενδυτικό ενδιαφέρον και όλες οι μέχρι σήμερα εξελίξεις επιβεβαιώνουν την ορθότητα της απόφασής μας για επανεκκίνηση των διαδικασιών του Project Galaxy αμέσως μετά το lock down, με στόχο την υπογραφή της συναλλαγής εντός του 2020», επισήμανε χαρακτηριστικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΩΡΑΡΙΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΕΣΤΙΑΣΗ, ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΚΗΝΕΣ !!!

 



Τον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορονοϊό παρουσίασαν το απόγευμα της Παρασκευής ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της ειδικής επιτροπής επιδημιολόγων και λοιμοξιογώνων ή και συχνότερα όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς ή επιδημιολογικούς δείκτες.

Το νέο αυτό πλαίσιο τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου.


Σύμφωνα με τον χάρτη τα ωράρια που ισχύουν στην εστίαση ανάλογα το επίπεδο συναγερμού είναι τα εξής:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ 650.000 ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΟΥΝ ΜΕ 120 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 


Οι τράπεζες πιέζουν την κυβέρνηση να πληρώσει τις καταπτώσεις, με την κυβέρνηση να ψάχνει λύση να μικρύνει τη ζημιά αν και καταλογίζει σαφώς ευθύνες στις τράπεζες....



«Κρούση» σε περίπου 650.000 οφειλέτες που αν και έλαβαν παλαιότερα δάνεια με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου σταμάτησαν να τα εξυπηρετούν υπό το βάρος (και) της οικονομικής κρίσης, με συνέπεια να έχει επέλθει κατάπτωση, κάνει η κυβέρνηση, προτείνοντας τη ρύθμιση σε 120 δόσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις των αρμόδιων υπουργών, κ. κ. Χρήστου Σταικούρα και Απόστολου Βεσυρόπουλου, οι οφειλές στη φορολογική διοίκηση που προέκυψαν από καταπτώσεις δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να ρυθμιστούν σε 120 μηνιαίες δόσεις, με κλιμακούμενο πρόγραμμα απαλλαγής από προσαυξήσεις και τόκους εκπρόθεσμης καταβολής. «Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δεν αφορά στα δάνεια που χορηγήθηκαν ελέω κορωνοιού (ΤΕΠΙΧ και Εγγυοδοτικό). Τις πρώτες ενδείξεις, άλλωστε, για το πώς αυτά θα συμπεριφερθούν θα τις έχουμε μετά τον Ιούνιο του 2021, εφόσον, δηλαδή, περάσει και η αντίστοιχη περίοδος χάριτος», σχολιάζουν στο ΝΜ τραπεζικά στελέχη, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβερνητική ρύθμιση «πιάνει» τα δάνεια που δόθηκαν σε προγενέστερο χρόνο, ακόμη και την προηγούμενη δεκαετία και χορηγήθηκαν – στο πλαίσιο άσκησης κοινωνικής πολιτικής – σε πληγέντες (από σεισμούς, πλημμύρες κ.ο.κ.), αλλά και συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως αγρότες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πρόκειται για περίπου 650.000 δάνεια, ύψους λίγο κάτω από τα 3,5 δισ. ευρώ, με τις τράπεζες Πειραιώς και Εθνική να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος, με ένα δισ. ευρώ και 1,3 δισ. ευρώ αντίστοιχα που κατευθύνθηκαν ως επί το πλείστον σε επιχειρήσεις για την πρώτη και σε φυσικά πρόσωπα για τη δεύτερη. «Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κρατικές εγγυήσεις δίνονταν στο 80% του ποσού, οι απαιτήσεις των τραπεζών για τα δάνεια που ‘έσκασαν’ συνεπεία (και) της οικονομικής κρίσης ξεπερνούν τα δύο δισ. ευρώ. Αυτές ικανοποιούνται με αργούς ρυθμούς από πλευράς του Δημοσίου, γεγονός που έχει απασχολήσει κατ’ εξακολούθηση τις συζητήσεις με τους θεσμούς», προσθέτουν τα ίδια στελέχη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS ΥΠΕΡΑΝΩ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ: ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ+ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Θέλουν αφορολόγητους και χωρίς πρόστιμα πλειστηριασμούς


Τη διαγραφή των προστίμων της πολεοδομίας για τις όποιες αυθαιρεσίες και των προστίμων της εφορίας για απλήρωτο ΕΝΦΙΑ και οφειλές, δημοτικών τελών και ΤΑΠ, για τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί από «κόκκινους» δανειολήπτες, ζητούν οι τράπεζες και τα funds από την κυβέρνηση.

Επικαλούμενες το υψηλό κόστος συντήρησης των ακινήτων που έχουν κατασχέσει, αλλά και τις δυσκολίες πώλησής τους μέσω των πλειστηριασμών οι περισσότεροι των οποίων αποβαίνουν άγονοι, οι τράπεζες και τα funds ζητούν διευκολύνσεις και ελαφρύνσεις.

Συγκεκριμένα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών και η Ένωση Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έστειλαν επιστολές στον υπουργό Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη, με την οποία ζητούν επισήμως πλέον, να υπάρξει ένα μεταβατικό καθεστώς και να εξαιρεθούν από τα πρόστιμα του νόμου περί αυθαιρέτων οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί και πρόκειται να βγουν σε πλειστηριασμό.

Πρόκειται, για επιβεβαίωση της πληροφορίας που προέκυψε στα μέσα Σεπτεμβρίου, σχετικά με το τραπεζικό αίτημα, το οποίο τώρα, καθώς δεν δόθηκε παράταση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, έλαβε επίσημη μορφή.

ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΙΟΛΙΚΑ ΠΑΡΚΑ...ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Προωθείται νομοσχέδιο μέχρι τέλος του χρόνου - Έρχονται χοντρές μπίζνες με την "πράσινη" ενέργεια


Θεσμικό πλαίσιο για τα υπεράκτια αιολικά πάρκα, στα πρότυπα του νόμου των παραχωρήσεων δικαιωμάτων έρευνας κι εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, επεξεργάζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η κυβέρνηση θέλει να ανοίξει τον δρόμο των επενδύσεων στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με συστήματα ανεμογεννητριών που θα πλέουν ή θα είναι σταθερά στο Αιγαίο και το Ιόνιο Πέλαγος. Έτσι, και σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, το υπουργείο ΠΕΝ φέρεται να αξιοποιεί το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τους υδρογονάνθρακες, που προβλέπει τις κατηγορίες διαγωνισμών για την παραχώρηση δικαιωμάτων, τα έσοδα που καταβάλλουν οι επενδυτές στο ελληνικό δημόσιο αλλά και τη χάραξη «περιοχών» ενδιαφέροντος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το δύσκολο κομμάτι της υπόθεσης είναι η χωροθέτηση των θαλάσσιων αιολικών πάρκων και η κατάτμηση των ζωνών με βάση τα ανεμολογικά δεδομένα, τα βάθη και, φυσικά, τα όρια των χωρικών υδάτων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ GAMBRO+ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ !!!

 



Πρόστιμο 1,1 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Gambro και 165.810 ευρώ στην εταιρεία Ιατρικά Προϊόντα επέβαλλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού για απαγορευμένη κάθετη σύμπραξη στις συνδεόμενες δευτερογενείς αγορές του κλάδου των μηχανημάτων τεχνητού νεφρού, «που συνίστατο ιδίως στην εφαρμογή συμβατικού όρου απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών με τις σχετικές εκφάνσεις του».

Επίσης, απείλησε έκαστη από τις προαναφερόμενες εταιρίες με πρόστιμο 10.000 ευρώ για κάθε ημέρα καθυστέρησης συμμόρφωσης στην απόφαση.

Αναλυτικά όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ !!!

 



Την αύξηση της άδειας πατρότητας που δίνεται με την γέννηση του παιδιού, από 2 ημέρες σε τουλάχιστον 10 ημέρες, προωθεί η κυβέρνηση.

Παράλληλα εξετάζεται η καθιέρωση ειδικής άδειας προστασίας της πατρότητας διάρκειας τουλάχιστον 2 μηνών, κατ' αντιστοιχία της αντίστοιχης ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας που είναι διάρκειας 6 μηνών.

Η σχετική διάταξη που επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, αναμένεται να ενταχθεί στο εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο Εργασίας στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου.

ΤΟ ΑΝΕΛΑΣΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ !!!

 


του Ηλία Καραβόλια 


Ποτέ η ανησυχία της νέας γενιάς για το μέλλον της σε αυτό τον τόπο δεν ακούστηκε τόσο εύστοχα όσο με το πανό των μαθητών στις πρόσφατες διαδηλώσεις στην Αθήνα : "Δεν είμαστε κόστος. Είμαστε το μέλλον". Το δυστοπικό σενάριο για την Ελλάδα της ύφεσης, για τον άγνωστο κόσμο μετά την πανδημία, απεικονίστηκε με τις λίγες αυτές λέξεις. Καλό είναι να ακούσουμε αυτά τα παιδιά όσο και αν διαφωνούμε με την ανυπακοή τους στην βιοπολιτική καθυπόταξη της εποχής. Όσο και αν διαφωνούμε με τα αιτήματα τους. Και δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ συγκεκριμένα με αυτά τα αιτήματα. Πάντως είμαι σίγουρος ότι οι νέοι, παρά την σωστή επιβολή της μάσκας που τους επιβλήθηκε στις αίθουσες, ξέρουν να ''μιλούν'' κάτω απο αυτή( σημ: παρά την άσκοπή μερικές φορές φλυαρία τους στα social media και τις χαμένες ώρες στην υπερδικτύωση και την υπερσυνδεσιμότητα). 

Στην χώρα αυτή πρέπει να εκπαιδευτούμε στην επαγωγική λογική για να μην γαλουχηθούν αυτά τα ανήσυχα σήμερα παιδιά μας σε ένα δυστοπικό μέλλον όπου ενδέχεται οι influencers να ξεπερνούν τους σκεπτόμενους επιστήμονες. Και αναρωτιέμαι: Μπορεί να ευημερήσει η κοινωνία χωρίς γνώση και καινοτομία; Πως θα ξεπεράσουμε την ύφεση λόγω της πανδημίας αν δεν γεννηθούν νέες ιδέες, νέες υπηρεσίες και προιόντα, αν δεν σταματήσουμε κάποτε να ανοίγουμε παραδοσιακά μαγαζάκια; Και πως μπορεί άραγε να παραχθεί αυτή η γνώση/καινοτομία χωρίς επιστημονική/τεχνολογική έρευνα σε πανεπιστημιακό επίπεδο και χωρίς διδακτορικές διατριβές; Και φυσικά πως θα μπορέσει μια διδακτορική διατριβή να εκπονηθεί χωρίς βιώσιμη χρηματοδότηση απο την στιγμή που οι οικογένειες αιμορραγούν να σπουδάσουν τα παιδιά τους; Η βαθύτερη αλήθεια είναι ότι για να σηκωθούν εργοστάσια σε αυτό τον τόπο και να ανοίξουν γραφεία για να δουλέψουν οι νέοι μας, απαιτούνται πρώτα καλά οργανωμένα σχολεία και πανεπιστήμια. Όλοι φυσικά κατανοούμε το ζητούμενο: χρειαζόμαστε λεφτά για σύγχρονη παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης- απο το νηπιαγωγείο μέχρι τις διατριβές για έρευνα και καινοτομία. 

Αυτό είναι το καλά κρυμμένο μυστικό για την ευημερία των πολλών. Όσες επενδύσεις και αν γίνουν, όσα λεφτά και αν μας στείλουν οι Ευρωπαίοι, χωρίς σχολεία και σχολές που προάγουν συνεχώς τις επιστήμες και την γνώση, δεν θα παραχθεί πλούτος για τους πολλούς : μόνο κέρδη για τις ελιτ που θα μπορούν να σπουδάζουν τα παιδιά τους στα εξειδικευμένα κολλέγια και πανεπιστήμια-κυρίως σε ξένες χώρες φυσικά όπου και θα εργάζονται. Παράλληλα θα χάνουμε και τα σπουδαία μυαλά τόσο της μεσαίας τάξης όσο και τα άξια παιδιά απο φτωχές οικογένειες που θα κερδίσουν μια καλή υποτροφία στο εξωτερικό( και συνήθως θα τους απορροφήσει εκεί η αγορά εργασίας). 

Γράφω τα παραπάνω διότι πρόσφατα διάβασα οτι μόλις 8 εκατ. ευρώ είναι το ποσό που θα διατεθεί ως bonus σε υποψήφιους διδάκτορες που θα αποφασίσουν να κάνουν την διατριβή τους στην Ελλάδα με στόχο παράλληλο να αναστρέψουμε και την φυγή εγκεφάλων (brain drain) στο εξωτερικό.Συγκεκριμένα αναλογούν 900 ευρώ μηνιαίως για διάστημα 1-3 έτη σε κάθε υποψήφιο διδάκτορα. Δείτε δε τρεις απο τους αναγκαίους όρους: 

ΟΡΓΗ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΤΗΣ EASYJET !!!

 



Η εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει ζημίες 1,1 δισ. δολαρίων για το έτος χρήσης, με τον Στέλιο Χατζηιωάννου να κατακεραυνώνει τη διοίκηση, μιλώντας για αλόγιστες σπατάλες



Ζημίες για πρώτη φορά στην ιστορία της αναμένεται να σημειώνει η αεροπορική εταιρεία easyJet, γεγονός το οποίο πέραν όλων των άλλων συνεπειών προκάλεσε και την οργή του ιδρυτή της αλλά πλέον μετόχου μειοψηφίας, Sir Στ. Χατζηιωάννου, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρό τρόπο στη διοίκηση.

Η βρετανική εταιρεία τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι οι ζημίες για το έτος χρήσης θα φθάσουν στα 845 εκατ. στερλίνες (περί των 1,1 δισ. δολαρίων), ενώ η πανδημία του κορονοϊού σημαίνει ότι εκτελεί μόνο το 25% της προγραμματισμένης δυναμικότητάς της. Παράλληλα η εταιρία έχει επισημάνει στην κυβέρνηση ότι ίσως χρειαστεί μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, σύμφωνα με αναφορές σε μέσα ενημέρωσης.

Η βασική πρόβλεψη για ζημίες προ φόρων της τάξης των 815-845 εκατ. λιρών για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου είναι χειρότερη της ζημίας των 794 εκατ. που αναμένουν οι αναλυτές, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon. Είναι η πρώτη φορά που η easyJet, που ιδρύθηκε το 1995, καταγράφει ζημίες για το σύνολο της οικονομικής της χρήσης.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΟΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΝΕΕΣ ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;

 



Φόβοι για νέα bail out ευρωπαϊκών τραπεζών


Τον κίνδυνο να βρεθούν οι τράπεζες αντιμέτωπες με ένα τσουνάμι μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα ακυρώσει μια δεκαετία προσπαθειών αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της Ευρώπης. Πρόκειται για μια εξέλιξη που, όπως γράφει το Bloomberg, μπορεί να υπονομεύσει τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες για να αποτρέψουν την κατάρρευση της οικονομίας.

Ενώ αναλυτές λένε ότι τραπεζικό σύστημα μπορεί να αντέξει ένα σοκ 300 δισ. δολαρίων μη εξοφλούμενου χρέους το 2021, αυτό που ανησυχεί είναι ένα μη αναμενόμενο πισωγύρισμα. Ενας νέος γύρος εκτεταμένων lockdown, για παράδειγμα, μπορεί να προσθέσει πάνω από ένα τρισεκατομμύριο μη εξυπηρετούμενων δανείων στον συνολικό λογαριασμό, σύμφωνα με την ΕΚΤ.

«Θα υπάρξουν τράπεζες που θα υποφέρουν, που δεν θα έχουν αρκετά κεφάλαια ή που θα είναι είτε κοντά, είτε κάτω από τα κεφαλαιακά όρια», υποστήριξε ο Thorsten Beck, καθηγητής στο Business University του Λονδίνου. «Μια λύση καθαρά του ιδιωτικού τομέα πιθανότατα δεν θα είναι αρκετή για να βγούμε από την κρίση με ισχυρό τραπεζικό τομέα».

Ακόμα και πριν την Covid-19 οι επενδυτές εμφανίζονταν ανήσυχοι για το ύψος του χρέους που συσσωρεύτηκε την περασμένη δεκαετία όταν η ΕΚΤ οδήγησε το κόστος δανεισμού προς το μηδέν και έγινε αγοραστής τελευταίας καταφυγής στην αγορά ομολόγων. Οι ευρωπαϊκές μετοχές του δείκτης Stoxx 600 (χάνουν 39% μέχρι στιγμής φέτος) τελούσαν υπό διαπραγμάτευση στα ¾ του book value τους στις αρχές της χρονιάς. Τώρα είναι κάτω από το μισό.

Οι τράπεζες έλαβαν ήδη αρκετούς γύρους στήριξης, περιλαμβανομένης της άδειας που έδωσε η ΕΚΤ να αξιοποιήσουν κεφαλαιακά μαξιλάρια και μεγαλύτερη ελευθερία ως προς το πώς θα καταγράψουν λογιστικά τα δάνεια που έχουν κρατική εγγύηση. Την ίδια στιγμή οι εποπτικές αρχές απαγόρευσαν τις πληρωμές μετόχων μέχρι τα τέλη της χρονιάς για να συντηρηθούν τα κεφάλαια.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΛΟΝΔΙΝΟ & "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑ 3 ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ...
Την ίδια στην Ελλάδα πολλοί ιδιοκτήτες ζουν στην κοσμάρα τους χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα, ζητώντας ενοίκια όχι εποχής προ κορωνοϊού αλλά και προ μνημονίων !!!




Τριπλασιάστηκαν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν – Έφτασαν τις 16.000


Στα… αζήτητα φαίνεται πως μένουν ολοένα και περισσότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate, Douglas Elliman και Miller Samuel, πλέον τα άδεια, ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν φτάνουν τις 16.000!

Ειδικότερα, για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των προς ενοικίαση διαμερισμάτων στο Μανχάταν αυξήθηκε στα 15.963, αγγίζοντας τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα δεν ξεπερνούσαν τις 5.299 και πλέον, 12 μήνες μετά, φτάνουν σχεδόν τις 16.000.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


Ανακοινώθηκε την Πέμπτη σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν το πλαίσιο θα κινηθεί σε τρείς διαφορετικούς τομείς:

1. Νέα ρύθμιση για την εξόφληση τρεχουσών φορολογικών υποχρεώσεων της περιόδου Μαρτίου – Ιουνίου 2020.

2. Αναβίωση της προϋπάρχουσας ρύθμισης για οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία, δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την έχασαν το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020.

3. Ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που προέρχονται από δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.

Ο φοροτεχνικός και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α., Ηλίας Χατζηγεωργίου αναλύει στο enikos.gr τις λεπτομέρειες του νέου πλαισίου φορολογικών διευκολύνσεων, ποιους αφορά και ποιοι είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι.

Γράφει ο φοροτεχνικός, Ηλίας Χατζηγεωργίου

Νέα ρύθμιση οφειλών

Ας τις δούμε ξεχωριστά την καθεμία από αυτές αναλύοντας ποιους αφορά και τι κέρδος θα έχουν, ξεκινώντας από την πρώτη περίπτωση, αυτή της ρύθμισης των οφειλών που δημιουργήθηκαν την περίοδο Μαρτίου έως Ιούνιο του 2020, δηλαδή όσες είχαν προθεσμία πληρωμής την περίοδο 1/3/2020 έως 30/6/2020 και έχουν πάρει σχετική αναστολή πληρωμής, απαντώντας στις υποθετικές ερωτήσεις που μπορεί να θέσουν οι φορολογούμενοι.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΕΠΕΤΕ: ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ+ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ ΑΠΟ ΜΜΕ+ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!

 


Αποκαλυπτική για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, η επιστολή των Αγλαΐα Λιαπάκη Παπαδάκη και Ελένης Κυνηγού, συνταξιούχων και δανειοληπτών της ΕΤΕ, στο imerodromos.gr :

Από τις κυρίες Αγλαΐα Λιαπάκη Παπαδάκη και Ελένη Κυνηγού, Συνταξιούχους και Δανειολήπτες της ΕΤΕ πήραμε αυτό το σημείωμα που σκοπό έχει την ενημέρωση για ένα Κοινωνικοοικονομικό, Πολιτικό και Νομικό σκάνδαλο (εφάμιλλο της ASPIS ΠΡΟΝΟΙΑ, συμφερόντων Ψωμιάδη κ.ά.) που ελέγχεται εάν αγγίζει και τα όρια του οικονομικού εγκλήματος, εις βάρος των χιλιάδων εργαζομένων και συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας.

Το σκάνδαλο αυτό αφορά το «Λογαριασμό Επικουρήσεως Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος» ΛΕΠΕΤΕ, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1949 σε συμφωνία του εργοδότη και των εργαζομένων, ως ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ως μια μορφή δηλαδή, μετεργασιακής εργοδοτικής πρόνοιας, για την συμπλήρωση του εισοδήματος τους, μετά την αποχώρησή τους από την υπηρεσία, ένα πρωτοπόρο για την εποχή εγχείρημα, εν είδει ιδιωτικού ασφαλιστικού προγράμματος, που συνεχίστηκε αδιάλειπτα επί 70 χρόνια.

Η ΕΤΕ θέσπισε έναν εσωτερικό Κανονισμό λειτουργίας του ΛΕΠΕΤΕ, επιφυλάσσοντας για την ίδια το δικαίωμα διαχείρισης και διοίκησης του, στον οποίο συγκεντρώνονταν οι εισφορές των Εργαζομένων σε ποσοστό 3,5% και οι εισφορές του εργοδότη σε ποσοστό 9% επί των πάσης φύσεως μικτών αποδοχών και καθ΄ όλο τον Εργασιακό βίο, δηλ. 12,5% σύνολο καθώς και άλλοι πόροι, κατά τις προβλέψεις του σχετικού Κανονισμού. Επιδίωξη ήταν ο σχηματισμός ενός μόνιμου και ασφαλούς αποθεματικού που να διασφαλίζει την απρόσκοπτη δια βίου (μετά την συνταξιοδότηση) καταβολή της Επικουρικής παροχής (ως μετεργασιακή αμοιβή όπως έχουν αναγνωρίσει τα ανώτατα δικαστήρια) στους συνταξιοδοτούμενους από την ΕΤΕ.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΠΟΛΛΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΠΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :



Funds: Να τους πετάμε έξω από τα κατασχεμένα σπίτια τους με συνοπτικές διαδικασίες !!!

Τι γράφει η kathimerini.gr :

Προβληματικό θεωρούν στελέχη της αγοράς το σχέδιο της κυβέρνησης για προστασία της α΄ κατοικίας, που προβλέπει την αγορά και επαναμίσθωση κατοικιών ευάλωτων νοικοκυριών μέσω ιδιωτικών φορέων. Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός φορέα μέσω του οποίου ενδιαφερόμενοι επενδυτές, π.χ. επενδυτικά κεφάλαια ή εταιρείες, θα μπορούν να αποκτούν χαρτοφυλάκια ακινήτων που ανήκουν σε ευάλωτα νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταποκριθούν στην αποπληρωμή του δανείου τους και στη συνέχεια να τα εκμισθώνουν πίσω στα εν λόγω νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στελέχη funds που απέκτησαν στο πρόσφατο παρελθόν χαρτοφυλάκια μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις σε ακίνητα, η κυβερνητική πρόταση εμφανίζει κενά. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα δεν αφορά τόσο την προτεινόμενη απόδοση ενός τέτοιου επενδυτικού προϊόντος (υπολογίζεται πέριξ του 5%) όσο τις ασφαλιστικές δικλίδες για τους επενδυτές, σε περίπτωση που οι διαμένοντες στα ακίνητα συνεχίσουν να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Οπως τονίζουν στελέχη των εταιρειών διαχείρισης χαρτοφυλακίων κόκκινων δανείων που αφορούν ακίνητα, «πολλοί από τους ιδιοκτήτες αυτούς είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Δεν πληρώνουν τις δόσεις του δανείου τους για μια μακρά περίοδο, πολλές φορές για τρία ή και τέσσερα χρόνια. Πώς θα αρχίσουν οι άνθρωποι αυτοί να πληρώνουν ενοίκιο, όταν δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν ούτε σήμερα, που είναι ακόμα ιδιοκτήτες;».

Κατά τους ίδιους, το πρόβλημα που υφίσταται σήμερα επιχειρείται να αφαιρεθεί από τις τράπεζες και να μεταφερθεί στους ιδιώτες επενδυτές, που θα αγοράσουν τα ακίνητα αυτά.

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ: ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΩΚΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ & ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΒΑΘΟΣ 10ΕΤΙΑΣ !!!

 


300 ΔΙΣ ΝΕΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2021 !!! ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ 800 ΔΙΣ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ lOCKDOWN ΛΕΕΙ Η ΕΚΤ !!!

 


Σε μεγένθυση:

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

ΑΓΙΟ ΕΧΟΥΜΕ...Ή ΑΛΛΙΩΣ Η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΑΤΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

 



"ΜΠΙΖΝΕΣ" ΚΑΙ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΘΕΛΕΙ Η MICROSOFΤ...ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ "ΕΠΕΝΔΥΣΗ" Η MICROSOFT
Κατάλαβες τώρα ποιες είναι οι "μεγάλες επενδύσεις" ;;;




Τι γράφει το news247.gr :


Τις ενεργειακές τους ανάγκες σχεδόν αποκλειστικά με φωτοβολταϊκά θα καλύπτουν τα τρία διαφορετικά data centers που σχεδιάζει να κάνει η Microsoft σε ξεχωριστές εγκαταστάσεις στην Αττική. Κίνηση που με την σειρά της ανοίγει μια νέα και σχεδόν ανύπαρκτη μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, αγορά, αυτήν της μεγάλης κλίμακας αυτοπαραγωγής ενέργειας με φωτοβολταϊκά.

Κάθε ένα από τα ακίνητα που έχει εντοπίσει η Microsoft είναι έκτασης 80 έως 100 στρεμμάτων. Θα απέχει από τα υπόλοιπα 15 χιλιόμετρα για λόγους ασφαλείας, θα συνδέεται μαζί τους με οπτική ίνα, το κυριότερο όμως είναι ότι θα πρόκειται για μια μεγάλη επίπεδη επιφάνεια. Δηλαδή ό,τι πιο ιδανικό για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών. Αυτά θα είναι εγκατεστημένα τόσο στις στέγες των τριών εγκαταστάσεων, όσο και στο έδαφος.

Τα data centers είναι πάρα πολύ ενεργοβόρα. Σε όλο τον πλανήτη εκτιμάται ότι καταναλώνουν το 1% της συνολικής ενεργειακής ζήτησης διεθνώς! Η ψύξη των αιθουσών server, η οποία φυσικά εξαρτάται από τις συνθήκες του χώρου, μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αντιπροσωπεύει έως και το 60% του συνολικού κόστους ενέργειας. Οι θερμοκρασίες πρέπει να είναι εξαιρετικά χαμηλές και σε μια χώρα με τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας, αυτές οι θερμοκρασίες πρέπει να δημιουργηθούν, άρα θα χρειαστούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας.

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΥΣΙΜΩΝ: ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ...ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!

 


Το πρώτο ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων καταπολέμησης του λαθρεμπορίου στα καύσιμα θεσμοθετήθηκε το 2009 με βασικό μέτρο την εγκατάσταση συστήματος εισροών – εκροών στα πρατήρια και ακολούθως σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα καυσίμων. Μεσολάβησαν από το 2012 έως το 2018 μια σειρά από υπουργικές αποφάσεις για την εφαρμογή του μέτρου και ακόμη ένας νόμος τον Απρίλιο του 2019, που ανάμεσα στα άλλα προβλέπει την πλήρη λειτουργία των συστημάτων εισροών – εκροών σε πρατήρια και φορολογικές αποθήκες τον Δεκέμβριο του 2021. Η πολιτεία όλα αυτά τα χρόνια αδυνατεί να εφαρμόσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο με αποτέλεσμα το Δημόσιο να εξακολουθεί να χάνει σε ετήσια βάση εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να καταφεύγει σε ακόμη ένα νομοθέτημα.

Επενδύσεις άνω των 100 εκατ. ευρώ εταιρειών και πρατηρίων για την εγκατάσταση του συστήματος εισροών – εκροών μένουν ανενεργές καθώς η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δεν έχει αναπτύξει πληροφοριακό σύστημα αξιοποίησης των δεδομένων που στέλνουν τα πρατήρια και οι εταιρείες. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που με τον νόμο του 2019 η δέσμευση της ΑΑΔΕ για πλήρη εφαρμογή του συστήματος εισροών – εκροών μετατέθηκε από τον Δεκέμβριο του 2018 στον Δεκέμβριο του 2021.

Ο νόμος του 2019 προέβλεπε την έκδοση 18 συνολικά υπουργικών αποφάσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων εκκρεμούν. Στις βασικές εκκρεμότητες είναι η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για την τροποποίηση προηγούμενης που εκδόθηκε το 2012 για τις προδιαγραφές εγκατάστασης GPS στα βυτιοφόρα. 

ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...

 


ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ: ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΟ ΥΠΟΙΚ !!!

 



Πλαίσιο διευκολύνσεων για φορολογούμενους που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Διευκρινήσεις επί του ζητήματος παρέσχε και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως το νέο πλαίσιο διευκολύνσεων για φορολογούμενους που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, θα κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι η πρώτη ρύθμιση έχει να κάνει με τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του lockdown και δίνει την δυνατότητα οι οφειλές αυτές να αποπληρωθούν σε 12 ή 24 δόσεις.

Η δεύτερη ρύθμιση έχει να κάνει με την αναβίωση ρυθμίσεων φορολογικών οφειλών που χάθηκαν στο διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020, λόγω της πανδημίας.

Ανακοίνωσε επίσης ρύθμιση 120 δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών που σχετίζονται με δάνεια που φέρουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Ειδικότερα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε τα εξής:

«Από τον περασμένο Μάρτιο, η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει σε δοκιμασία τις αντοχές νοικοκυριών και επιχειρήσεων. 

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα στην ανάγκη στήριξης της κοινωνίας, εφαρμόζοντας ένα συνεκτικό, αλλά ταυτόχρονα δυναμικό σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης. 

ΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΤΑΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΩΘΕΙ !!!

 


ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΩΣ 50.000€ ΣΕ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

 


Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 12 Οκτωβρίου μέχρι 6 Νοεμβρίου


«Οξυγόνο» ρευστότητας συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ θα χορηγήσει η Περιφέρεια Αττικής στις επιχειρήσεις του Λεκανοπεδίου που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού και η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον Περιφερειάρχη κ Γιώργο Πατούλη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών παρουσία του προέδρου κ. Σταύρου Καφούνη.

Ο χρόνος κυλάει αντίστροφα για την υλοποίηση του προγράμματος με τον επιχειρηματικό κόσμο να περιμένει διακαώς το πακέτο οικονομίας βοήθειας από την Περιφέρεια Αττικής καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις βρίσκονται ουσιαστικά στα… επείγοντα περιστατικά ενώ στο ενδεχόμενο η αναμονή να διαρκέσει περισσότερο από τις ανάγκες που έχει διαμορφώσει η αγορά, πολλές επιχειρήσεις θα χάσουν την επαφή με την πραγματικότητα και θα βάλλουν λουκέτο.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας κ Σταύρος Καφούνης δίνει μεγάλη σημασία στο χρόνο εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας για τους παραλήπτες, που δεν μπορούν να παραμείνουν στην αναμονή.

ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 15 ΔΙΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΦΥΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ !!!

ΕΚΤΟΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
Την ίδια ώρα στη χώρα έχουν εισέλθει εκατοντάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε πρακτικά για μια βαθιά εθνική αλλοτρίωση και αντικατάσταση πληθυσμού σε καιρό ειρήνης με ότι αυτό συνεπάγεται για το αύριο της χώρας. Ένα μέλλον που δείχνει άκρως αμφίβολο και γεμάτο κινδύνους.



Στις τελευταίες θέσεις των χωρών του ΟΟΣΑ στην απασχόληση των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, βρίσκεται η Ελλάδα ενώ διπλάσια εμφανίζεται η ανεργία στις γυναίκες σε σύγκριση με αυτή των ανδρών. Επίσης, καταγράφεται διατήρηση της δυσμενούς αναλογίας φοιτητών ανά διδάσκοντα ενώ το ποσοστό γυναικών στους διδάσκοντες παραμένει ένα από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη. Όπως επίσης η δημόσια χρηματοδότηση της ανώτατης Εκπαίδευσης , παραμένει στα χαμηλότερα ποσοστά στην Ε.Ε.

Το φαινόμενο του brain drain κόστισε στη χώρα 15 δισ. ευρώ. Στη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης(2008-2016) έχει υπολογιστεί πως περίπου 450.000 Έλληνες επιστήμονες (με διαφορετικό κοινωνικοοικονομικό προφίλ συγκριτικά με το παρελθόν) έφυγαν για το εξωτερικό στο πλαίσιο αναζήτησης εργασίας υψηλής εξειδίκευσης έχοντας βρεθεί αντιμέτωποι με υψηλά ποσοστά ανεργίας, περικοπές μισθών και μειωμένες κοινωνικές παροχές.

Σύμφωνα με μελέτη της ICAP το 35% των επιστημόνων που έφυγαν είχαν σπουδές στα χρηματοοικονομικά, τη διοίκηση και το μάρκετινγκ, το 19% στις επιστήμες μηχανικού, το 12% στην πληροφορική, το 9% στην φιλολογία, την ιστορία και τις ξένες γλώσσες ενώ το υπόλοιπο 25% είχε σπουδές νομικής, ιατρικής, πολιτικών επιστημών, τεχνών κλπ

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΟ ΤΙΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή ο νέος κώδικας διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, δηλαδή ο νέος πτωχευτικός κώδικας, όπως προανήγγειλε ο ειδικός γραμματέας Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, στο πλαίσιο της διαδικτυακής συζήτησης που διοργάνωσε το Capital Link. Πρόσθεσε πως ο κώδικας έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών.


Ο νέος πτωχευτικός κώδικας προβλέπει την ελεύθερη εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων μιας επιχείρησης, στο πλαίσιο πτώχευσης προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη ρευστοποίηση των επιχειρήσεων "ζόμπι ". Επίσης σύμφωνα με τον νέο πτωχευτικό, ο καθορισμός της τιμής ρευστοποίησης θα γίνεται με βάση τις συνθήκες της αγοράς. 

ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΤΙΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΒΟΜΒΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 




ΠΗΓΗ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(8/10/2020)

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

"ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ" ΒΓΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ EBA !!!

 



Τι λέει η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών σε έκθεσή της


Η EBA διαπίστωσε ότι οι δείκτες NPLs παρέμειναν σταθεροί στο 2ο τρίμηνο του 2020 αν και αρχίζουν να εμφανίζονται πρώιμα σημάδια επιδείνωσης της ποιότητας των περιουσιακών στοιχείων στους ισολογισμούς των τραπεζών όπως αναφέρει σε έκθεσή της.

Μπορεί αυτή τη στιγμή μέχρι δηλαδή το δεύτερο τρίμηνο οι δείκτες των τραπεζών όσον αφορά τα κεφάλαια και τα κόκκινα δάνεια να δείχνουν ελαφρά βελτίωση στο σύνολό τους όμως αυτό δεν αποτελεί προπομπό μιας θετικής τάσης.Τουναντίον!

Ολο αυτό δείχνει να οφείλεται κυρίως στην αύξηση των καταθέσεων στις κεντρικές τράπεζες και στην αύξηση των κρατικών εγγυήσεων για τη χορήγηση δανείων.

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) δημοσίευσε χθες τον τριμηνιαίο πίνακα ελέγχου κινδύνου που καλύπτει τα δεδομένα του 2ου τριμήνου του 2020 συνοψίζοντας τους κύριους κινδύνους και τις ευπάθειες στον τραπεζικό τομέα της ΕΕ. Ενώ οι δείκτες κεφαλαίου 
διατηρήθηκαν σε επίπεδα ικανοποιητικά υπάρχουν ενδείξεις ότι η κρίση αρχίζει να επηρεάζει την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων των πιστωτικών ιδρυμάτων. Με το αυξανόμενο κόστος κινδύνου, η κερδοφορία συνέχισε την πτωτική της τάση.

ΔΙΚΗ ΜΕ...ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΗΘΕΛΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΤΕ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000.000€ !!!

 



Του Άρη Σπίνου 



Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε να γίνει η μεταγωγή του από τις φυλακές στο Εφετείο Κακουργηματων Αθηνών με την δικαιολογία ότι έχει βεβαρημένη υγεία και στο αίτημα ο δικηγόρος του προσκόμισε ιατρικη βεβαίωση του 2015 ότι έχει κάνει μπαιπας και φοβάται μην κολλήσει Κορωνοιο. Πρότεινε μάλιστα να δικαστεί την Άνοιξη. Το αίτημα απέρριψε η έδρα και η δική διακόπηκε για τις 16 Νοεμβρίου 2020.

Ο ισοβίτης πρώην διευθυντής Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου Θανάσης Τζουβαρας ήθελε να δικαστεί με ραντεβού. Το θράσος του ισοβίτη πρώην διευθυντή που έχει υπεξαιρέσει συνολικά πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ από την Τράπεζα. Είχε παρατράπεζα στη Κάρπαθο με ιδιωτικό λογιστήριο πάνω από 10 χρόνια και 2η υπογραφή ήταν η σύζυγος του.

ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ "ΚΑΡΦΩΝΕΙ" Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΗΜΟΥΣ & ΤΑΜΕΙΑ !!!

 


Σε πλήθος δημοσίων φορέων παρέχει στοιχεία η ΑΑΔΕ για τα εισοδήματα, τα ακίνητα και τα αυτοκίνητα των εκατομμυρίων φορολογουμένων, όπως προκύπτει από τον κατάλογο των συνδεμένων με τα αρχεία του Taxisnet, δημοσίων φορέων και υπηρεσιών.

Ορισμένα από τα στοιχεία των φορολογουμένων διασταυρώνονται αυτόματα, όπως π.χ. οι αιτήσεις για επιδόματα ή άλλες παροχές, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τα στοιχεία αντλούνται από τις ίδιες τις υπηρεσίες, π.χ. η Τροχαία για ανασφάλιστα οχήματα ή οι Δήμοι για κλήσεις.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει σε παραγωγική λειτουργία ένα ευρύ πλέγμα διασταυρώσεων για τη διακρίβωση της ειλικρίνειας των δηλώσεων των πολιτών, με στόχο την πάταξη φαινομένων κατάχρησης των κανόνων χορήγησης διαφόρων βοηθημάτων ή και για την εύρεση ατόμων, σε εγκληματικές δραστηριότητες.

Η διαλειτουργικότητα είναι η δυνατότητα διαφορετικών πληροφοριακών συστημάτων να ανταλλάσσουν και να ενσωματώνουν δεδομένα με οργανωμένο και αυτόματο τρόπο, αναφέρει η ΑΑΔΕ. Σήμερα υπάρχουν σε παραγωγική λειτουργία περισσότερες από 30 διαφορετικές δια- λειτουργικότητες με Πληροφοριακά Συστήματα φορέων της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και επιχειρήσεων.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ "ΕΠΩΝΥΜΟΥΣ" !!!

 



Τι γράφει το dikaiologitika.gr :


Επώνυμοι και ισχυροί άνθρωποι του επιχειρηματικού και πολιτικού χώρου θα ακούσουν το ηλεκτρονικό σφυρί να χτυπάει τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν απέδωσαν, για τράπεζες και Servicers, άλλες προσπάθειες ρύθμισης των οφειλών τους.

Και προφανώς τα προβλήματα προϋπήρχαν του κορονοϊου. Σήμερα, λοιπόν, βγαίνει στο σφυρί, με τιμή πρώτης προσφοράς 182.700 ευρώ, οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο έκτασης 812 τ.μ. στα Καλύβια Αττικής, που ανήκει στην σύζυγό του μακαρίτη Γεράσιμου Αγούδημου, Ανθή - Μαρίνα Κωσταρά. Επισπεύδουσα είναι η DoValue Greece.

Ενάμισι χρόνο μετά την κατάρρευση της πάλαι ποτέ ισχυρής εταιρείας ρούχων Raxevsky, της οικογένειας Μαρτζούχου, βγαίνει σε πλειστηριασμό σπίτι στο Καστρί, την επικαρπεία του οποίου έχει ο Γιώργος Μαρτζούχος και την ψιλή κυριότητα ο γιός του Αχιλλέας. Τιμή πρώτης προσφοράς 900.000 ευρώ και επισπεύδουσα η Αlpha Bank.

Σύμφωνα με το Fnb Daily, για αύριο είναι προγραμματισμένος - για μια ακόμα φορά - και ο πλειστηριασμός του γραφείου γνωστού ποινικολόγου στο Κολωνάκι, με τιμή πρώτης προσφοράς τις 575.000 ευρώ και επισπεύδουσα και πάλι την Alpha Βank.

Η ΟΙΚΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΣΥΜΗ

UBS: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΩΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΩΝ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


Η περιουσία τους αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο τους πρώτους μήνες της πανδημίας, με 2.000 δισεκατομμυριούχους να έχουν πλούτο στα χέρια τους που ξεπερνά τα 10 τρις


Ο πλούτος των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε σε επίπεδο ρεκόρ εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, καταγράφει έκθεση της τράπεζας UBS και της εταιρείας συμβούλων PwC, καθώς το ράλι στα χρηματιστήρια και η αύξηση του τζίρου εταιρειών των τομέων της πληροφορικής και της υγείας ώθησε την περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου να σπάσει το φράγμα των 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η έκθεση, που καταπιάνεται με πάνω από 2.000 δισεκατομμυριούχους, στα χέρια των οποίων βρίσκεται περίπου το 98% του πλούτου αυτής της ομάδας του πληθυσμού, διαπιστώνει πως η περιουσία τους αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο και πλέον τους πρώτους μήνες της πανδημίας, φθάνοντας τα 10,2 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιούλιο. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 8,9 τρισεκατομμύρια δολάρια και είχε καταγραφεί στα τέλη του 2019.

Ο αριθμός αυτός σημαίνει ότι ο αθροιστικός πλούτος των δισεκατομμυριούχων πενταπλασιάστηκε ως δεκαπλασιάστηκε τα τελευταία 25 χρόνια — δηλαδή το διάστημα που καλύπτει η βάση δεδομένων της UBS και της PwC. Όταν η τράπεζα και η εταιρεία άρχιζαν να συγκεντρώνουν στοιχεία για αυτή την ομάδα, ο πλούτος της ανερχόταν αθροιστικά σε κάτι περισσότερο από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ "ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟ 2021: ΚΟΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ !!!

 



Μαζικά λουκέτα προ των πυλών...


Στην επαναφορά της προκαταβολής φόρου για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις το 2021 και στη συνολική απόσυρση μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων πάνω από 13 δισ. ευρώ προχωρά η κυβέρνηση, ποντάροντας στη σταδιακή εξάλειψη της επιδημιολογικής κρίσης.

Την ίδια στιγμή, όμως, πηγές του οικονομικού επιτελείου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων παρεμβάσεων σε περίπτωση που δεν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του προσχεδίου του προϋπολογισμού και υπάρξει νέος κύκλος παρενεργειών στην οικονομία.

Το βέβαιο είναι ότι οι φορολογούμενοι με έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα και εφόσον δηλώσουν το 2021 κέρδη από τα φετινά εισοδήματα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν επιπλέον 1,6 δισ. ευρώ για προκαταβολή φόρου καθώς το ποσό αυτό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, ήταν το συνολικό όφελος που είχαν από τις φετινές κλιμακωτές μειώσεις ή και την πλήρη απαλλαγή από το φόρο. 

Επιπρόσθετα, σταματούν οι αναστολές πληρωμών, οι ευνοϊκές ρυθμίσεις, οι εκπτώσεις για τα χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και η επιδότηση των εισφορών, ώστε το Δημόσιο να αντιστρέψει τη «χασούρα».

ΚΡΗΤΗ: ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ !!!

 


Χωρίς τέλος οι αυτοκτονίες


Απαγχονισμένος βρέθηκε ένας 68χρονος λίγο πριν τις 9.00 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή του Κατσαμπά στο Ηράκλειο


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τον αυτόχειρα, που είχε χρησιμοποιήσει μια γραβάτα για να βάλει τέλος στη ζωή του, εντόπισε πρώτη η γυναίκα του που ειδοποίησε τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις αλλά και ιατροδικαστής.

ΜΙΚΡΕΣ & ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΤΖΙΡΟ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

 



Κίνητρο προς τις τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν μέσω του δεύτερου γύρου του Ταμείου Εγγυοδοσίας τις πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με βάση τον τζίρο και όχι τον αριθμό των εργαζομένων, όπως συνέβη στον πρώτο κύκλο, δίνει το ελληνικό δημόσιο, καλύπτοντας με υψηλότερο ποσοστό εγγύησης τη συγκεκριμένη κατηγορία του δανειακού χαρτοφυλακίου των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Το ίδιο ισχύει και για την πρόσθετη χρηματοδότηση, ύψους 600 εκατ. ευρώ, που δίνεται μέσα από τον δεύτερο γύρο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ, όπου το 70%-80% των επιπλέον πόρων κατευθύνονται στις μικρές επιχειρήσεις.

Για τις τράπεζες, η προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος για το Ταμείο Εγγυοδοσίας λήγει στις 12 Οκτωβρίου.

Η αλλαγή πλεύσης υπαγορεύθηκε από την ανάγκη να στηριχθούν πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με τζίρο έως 100.000 ευρώ, οι οποίες δεν επιλέχθηκαν στον πρώτο γύρο, όπου ο προσδιορισμός του μεγέθους έγινε σε αυτή την κατηγορία με βάση των αριθμό των εργαζόμενων που απασχολεί μια επιχείρηση και όχι με βάση τον ετήσιο τζίρο.

Επίσης, μολονότι ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι οι επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ (σ.σ. τον πρώτο γύρο) και από το Ταμείο Εγγυοδοσίας (σ.σ. τον πρώτο γύρο) δεν θα είχαν τη δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν εκ νέου και στους επόμενους γύρους (σε μια προσπάθεια να μη χρηματοδοτούνται συνεχώς οι ίδιες επιχειρήσεις), το πλάνο άλλαξε και τα προγράμματα είναι ανοικτά για όλους.

Αγεφύρωτο χάσμα

Είναι ενδεικτικό ότι από τη χρηματοδότηση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του πρώτου γύρου του Ταμείου Εγγυοδοσίας δόθηκαν 15.500 δάνεια, εκ των οποίων οι 14.500 διοχετεύθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις με βάση το μέγεθος των εργαζομένων, δηλαδή απασχολούν έως 50 υπαλλήλους, αλλά παράλληλα έχουν υψηλό τζίρο. Το μέσο δάνειο που πήραν οι εν λόγω επιχειρήσεις, μάλιστα, ανέρχεται σε 250.000 ευρώ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δρομολόγησε ένα νέο σχέδιο δράσης για την τελωνειακή ένωση, το οποίο καθορίζει μια σειρά μέτρων με στόχο να καταστούν τα τελωνεία της ΕΕ πιο έξυπνα, πιο καινοτόμα και πιο αποδοτικά κατά την επόμενη τετραετία.

Τα εξαγγελθέντα μέτρα θα ενισχύσουν την τελωνειακή ένωση ως ακρογωνιαίο λίθο της ενιαίας αγοράς. Επιβεβαιώνουν επίσης τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην προστασία των εσόδων της ΕΕ, καθώς και της ασφάλειας, της υγείας και της ευημερίας των πολιτών και των επιχειρήσεων της ΕΕ.

Στις πολιτικές κατευθυντήριες γραμμές της, η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ότι η τελωνειακή ένωση πρέπει να οδηγηθεί στο επόμενο επίπεδο, ιδίως με τη διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης ευρωπαϊκής προσέγγισης για τη διαχείριση των τελωνειακών κινδύνων, η οποία θα στηρίζει την αποτελεσματικότητα των ελέγχων που διενεργούνται από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με το σημερινό σχέδιο δράσης.

ΠΟΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ;;; ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ DEAL ΤΗΣ MICROSOFT !!!

ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΛΛΑΝΤΑ...ΒΛΕΠΕ FRAPORT ΚΤΛ
Χέρι στα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης από τον αμερικανικό κολοσσό.




Την πόρτα του Ταμείου Ανάκαμψης των 32 δις ευρώ χτυπά ο αμερικανικός κολοσσός Microsoft για την υλοποίηση της πρωτοβουλία “GRforGRowth”, που ανακοινώθηκε χθες, από τον πρόεδρο της Microsoft, Brad Smith στο Μουσείο της Ακρόπολης έχοντας στο πλευρό του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στην ουσία καλωσόρισε την επένδυση του αμερικανικού γίγαντα της τεχνολογίας, δηλώνοντας ότι η επένδυση αυτή καθιστά την Ελλάδα παγκόσμιο κόμβο όσον αφορά τις υποδομές cloud.

Τόνισε ότι «η Ελλάδα έχει τον ήλιο της, τώρα απέκτησε και το cloud της».

Η επιλογή της χώρας μας για τη δημιουργία data center που να σημειωθεί θα είναι η 8η χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διαθέτει ανάλογες ψηφιακές υποδομές έγινε χάρη στο Ταμείο Ανάκαμψης λένε καλά πληροφορημένες πηγές.

Άλλωστε οι στρατηγικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας είναι οριοθετημένες για την αξιοποίηση των 32 δις ευρώ εκ των οποίων τα 19,3 δισ. ευρώ θα δοθούν με τη μορφή επιχορηγήσεων και τα 12,7 δισ. ευρώ υπό μορφή δανείου.

Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ SKROUTZ !!!

 


Μεγάλη αύξηση του τζίρου πέτυχε το 2019 η Skroutz, ενώ παράλληλα, αύξησε σχεδόν κατά 100% τα κέρδη της, όπως αποτυπώνεται από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Ειδικότερα, η εταιρεία κατέγραψε κύκλο εργασιών 19,9 εκατ. ευρώ αυξημένο σε σχέση με τα 12,6 εκατ. ευρώ του 2018.

Τα κέρδη προ και μετά φόρων, διαμορφώθηκαν σε 7,4 εκατ. ευρώ και 5,3 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την οικονομική έκθεση του 2019, η Skroutz κατά τη συγκεκριμένη χρονιά υλοποίησε σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη των πληροφοριακών συστημάτων της, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για την επέκταση των πωλήσεών της στην ελληνική αγορά.

ΟΙ ΗΠΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΟΛΟΣΣΩΝ !!!

 


Έκθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων θέλει να βάλει φρένο στην φρενήρη αύξηση της δύναμης τους

Σε μεγένθυση:

MASTERCARD: ΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ !!!

 


Τρεις στους τέσσερις καταναλωτές πραγματοποιούν όλο και περισσότερες αγορές στα καταστήματα της γειτονιάς τους


Τρεις στους τέσσερις καταναλωτές (74%) πραγματοποιούν όλο και περισσότερες αγορές στα καταστήματα της γειτονιάς τους, από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού και έπειτα σύμφωνα με νέα έρευνα της Mastercard.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, οι Ευρωπαίοι καταναλωτές εμφανίζονται ευαισθητοποιημένοι σχετικά με τη βιωσιμότητα των τοπικών καταστημάτων στις γειτονιές τους. Κύριος τρόπος υποστήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αναφέρεται η αύξηση των αγορών από τοπικά καταστήματα (49%). Παράλληλα, οι καταναλωτές σημειώνουν πως έχουν αναπτύξει σχέσεις εμπιστοσύνης με τους καταστηματάρχες της γειτονιάς τους (28%), ενώ εμπιστεύονται όλο και περισσότερο προτάσεις αγορών που προέρχονται από γείτονές τους ή ανθρώπους που πραγματοποιούν αγορές στην ίδια τοπική κοινωνία (26%).

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

"SUCCESS STORY": ΤΟ ΥΠΟΙΚ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 216% ΤΟΥ ΑΕΠ !!!

ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ
Μιλάμε για το απόλυτο έγκλημα εις βάρος των Ελλήνων πολιτών το οποίο γίνεται γαργάρα από όλους !!!




Πάνω από το 216% του ΑΕΠ θα εκτιναχθεί φέτος το δημόσιο χρέος σύμφωνα και με τις επίσημες προβλέψεις του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες αποτυπώνονται στο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2021, ενώ παραμείνει πάνω από το 200% του ΑΕΠ και το 2021.

Πρόκειται για ένα ιστορικό αρνητικό ρεκόρ της μεταπολεμικής περιόδου, και παρά τον συγκυριακό του χαρακτήρα, λόγω του κορονοϊού, δύσκολα θα υποχωρήσει στα επόμενα χρόνια, εάν δεν επιτευχθούν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης.

Η έκρηξη του δημόσιου χρέους είναι αποτέλεσμα της βουτιάς του ΑΕΠ, καθώς και της αύξησης των υψηλών ελλειμμάτων, πρωτογενών και στο γενικό ισοζύγιο του προϋπολογισμού, που προκάλεσαν τον αυξημένο δανεισμό, στον οποίο προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καλυφθούν τα χρηματοδοτικά ανοίγματα, που δημιούργησαν τα μέτρα για την ανάσχεση των συνεπειών της πανδημίας.

Σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού, το χρέος της Κεντρικής Διοίκησης εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 369.100 εκατ. ευρώ ή στο 216,2% του ΑΕΠ στο τέλος του 2020, έναντι 356.015 εκατ. ευρώ ή 189,9% ως ποσοστό του ΑΕΠ το 2019, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26,3 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του 2019.

Πρόκειται για το συνολικό χρέος, του ελληνικού δημοσίου, με βάση το οποίο πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια.

ΕΦΟΡΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ 1η ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΦΗΜ !!!

 



Με πρόστιμα απειλεί η ΑΑΔΕ τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν θα αντικαταστήσουν τις ταμειακές μηχανές, μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Η «απειλή» εστάλη με μήνυμα προς τους χιλιάδες επιχειρηματίες, που χρησιμοποιούν ταμειακές μηχανές για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής, αλλά πλέον, ενόψει και της καθολικής εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων, θα πρέπει οι αποδείξεις να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές.

Από 1.11.2020 όσες επιχειρήσεις εκδίδουν αποδείξεις με μη αναβαθμισμένο ΦΗΜ θα έχουν πρόστιμο όπως αναφέρει σχετική υπενθύμιση την οποία στέλνει η ΑΑΔΕ στους κατόχους ΦΗΜ, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ο σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει, πως όλες οι ταμειακές μηχανές θα συνδεθούν με το taxisnet και οι αποδείξεις που θα εκδίδουν, θα περνούν αυτόματα στο ηλεκτρονικό βιβλίο που θα τηρεί η επιχείρηση στο MyData.

Έλεγχος και με smartphone

ΑΥΤΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ !!!

 



Μητρώο επιτηδευματιών που ασχολούνται με τον τομέα των αλκοολούχων ποτών, ψηφιακή σήμανση των υγρών καυσίμων και υποχρέωση λήψης άδειας για δραστηριότητες που αναπτύσονται στη διακίνηση καπνικών προϊόντων καθώς και αυστηροποίηση των ποινών για λαθρεμπόριο μαζί με μητρώο ατόμων που εμπλέκονται σε λαθρεμπορία προβλέπει μεταξύ άλλων το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Περιστολή του λαθρεμπορίου – Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού».


Με το σχέδιο νόμου "συμπληρώνεται και εκσυγχρονίζεται το ισχύον έως σήμερα νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο αντιμετώπιζε αποσπασματικά το ζήτημα της στρατηγικής και του συντονισμού των εθνικών ελεγκτικών αρχών για την καταπολέμηση του φαινομένου της λαθρεμπορίας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Στη βάση αυτή, συστήνεται νέα «Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επιχειρησιακής Εποπτείας για την περιστολή του λαθρεμπορίου», με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, η οποία θα χαράσσει ενιαία την εθνική στρατηγική και θα παρέχει κατευθύνσεις στο «Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης» (Σ.Ε.Κ.), καθώς και σε όλες τις συναρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου. Παράλληλα, αναβαθμίζεται το Σ.Ε.Κ. και διευρύνονται οι αρμοδιότητές του, ενώ εισάγονται νέα, σύγχρονα εργαλεία ελέγχου για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης στον κρίσιμο τομέα της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλκοολούχων, καπνικών και λοιπών προϊόντων στην Ελλάδα.
SSL Certificates