.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟ ΛΟΝΔΙΝΟ & "ΑΔΕΙΑΖΕΙ" ΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΜΑΝΧΑΤΑΝ ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΧΑΡΙΣΜΑ 3 ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ...
Την ίδια στην Ελλάδα πολλοί ιδιοκτήτες ζουν στην κοσμάρα τους χωρίς να έχουν καταλάβει τίποτα, ζητώντας ενοίκια όχι εποχής προ κορωνοϊού αλλά και προ μνημονίων !!!




Τριπλασιάστηκαν τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν – Έφτασαν τις 16.000


Στα… αζήτητα φαίνεται πως μένουν ολοένα και περισσότερα διαμερίσματα στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία των γνωστών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate, Douglas Elliman και Miller Samuel, πλέον τα άδεια, ξενοίκιαστα διαμερίσματα στο Μανχάταν φτάνουν τις 16.000!

Ειδικότερα, για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αριθμός των προς ενοικίαση διαμερισμάτων στο Μανχάταν αυξήθηκε στα 15.963, αγγίζοντας τριπλάσια επίπεδα σε σχέση με έναν χρόνο πριν. Να σημειωθεί ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 τα ξενοίκιαστα διαμερίσματα δεν ξεπερνούσαν τις 5.299 και πλέον, 12 μήνες μετά, φτάνουν σχεδόν τις 16.000.

Το ιστορικό Μανχάταν, το σημαντικότερο από τα πέντε δημοτικά διαμερίσματα της Νέας Υόρκης, έχει γεμίσει με… άδεια διαμερίσματα, γεγονός που ρίχνει αναπόφευκτα και τις τιμές των ενοικίων. Πλέον η μέση τιμή ενοικίασης ενός πολυτελούς ακινήτου στην περιοχή κυμαίνεται στις 3.036 δολάρια, καταγράφοντας μια πτώση της τάξης του 11%.

Βουλιάζουν σε χαμηλά 10 ετών οι τιμές των ενοικίων στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου

Η τιμή για τη μίσθωση ενός σπιτιού στις πλουσιότερες περιοχές μειώθηκε κατά 8,1% ετησίως τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 10 ετών, σύμφωνα με το μεσιτικό, Knight Frank. Η αγορά των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων (τύπου Airbnb) έχει παγώσει αφού οι τουρίστες δεν ταξιδεύουν και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν να ξενοικιάσουν τα ακίνητα εν μέσω της αβεβαιότητας που προκαλεί η πανδημία.

Το «χτύπημα» για τους ιδιοκτήτες στις πιο ακριβές περιοχές του Λονδίνου πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι το τρέχον τρίμηνο, με την Knight Frank να προβλέπει μείωση κατά 9% για το σύνολο του 2020.

ΠΗΓΕΣ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates