.

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

ΜΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!! ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ Η JC PENNEY !!!

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 800 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ & 90.000 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΠΑΝΩΤΑ ΣΟΚ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: ΝΤΟΜΙΝΟ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΝΤΑΧΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ !!!



Ο χειμαζόμενος όμιλος λιανεμπορίου JC Penney υπέβαλε αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές του, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα περίπου 860 καταστήματα του ομίλου, κατά την τελευταία οικονομική χρήση, αποτελούν το ένα τέταρτο των σημείων πώλησης που διατηρούσε το 2001, ενώ οι πωλήσεις ύψους 11 δισ. δολ. αποτελούν το ένα τρίτο των συνολικών πωλήσεων που κατέγραψε το 2001.

Η εταιρεία, με έδρα το Τέξας, απασχολούσε τον Φεβρουάριο περίπου 90.000 εργαζόμενους, πλήρους και μερικής απασχόλησης.

"Η πανδημία του κορονοϊού (COVID-19) δημιούργησε πρωτοφανείς προκλήσεις για τις οικογένειές μας, τους αγαπημένους μας, τις κοινότητες και τη χώρα μας. Ως αποτέλεσμα, η αμερικανική βιομηχανία λιανικής έχει βιώσει μια εντελώς διαφορετική νέα πραγματικότητα, απαιτώντας από την JC Penney να πάρει δύσκολες αποφάσεις αναφορικά με τη λειτουργία της επιχείρησής μας για την προστασία της ασφάλειας των συνεργατών και των πελατών μας, αλλά και του μέλλοντος του ομίλου", δήλωσε ο CEO Jill Soltau.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥ CAIRO III ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Έχοντας εκπληρώσει όλες τις σχετικές προϋποθέσεις, η Eurobank υπέβαλε χθες 15 Μαΐου 2020, στο Υπουργείο Οικονομικών αίτηση σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» της τρίτης τιτλοποίησης, Cairo III, που αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας €754 εκ. 

Η συναλλαγή Cairo απαρτίζεται από τρεις (3) τιτλοποιήσεις, διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων από δάνεια, τα Cairo I, II & III. 

Με την από 25.02.2020 ανακοίνωσή της, η Eurobank ενημέρωσε για την υποβολή στο Υπουργείο Οικονομικών δύο (2) αιτήσεων σύμφωνα με τον ν. 4649/2019 – ΦΕΚ Α’ 206/16.12.2019 για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ. 

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: 25 ΜΑΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ !!!



Το "πράσινο φως" έδωσε στην κυβέρνηση η Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών ώστε να ανοίξουν νωρίτερα, στις 25 Μαΐου τα καταστήματα εστίασης.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι με αίτημα της η κυβέρνηση ζητούσε από την Υγειονομική Επιτροπή να εξεταστεί το ενδεχόμενο να αρχίσει η λειτουργία της εστίασης, καφέ και άλλων αντίστοιχων καταστημάτων τη Δευτέρα 25 Μαΐου, εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας το επιτρέπουν. 

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙ...ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟΚ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ
Έχεις καταλάβει τι έρχεται ;;;




Τι μεταδίδει το capital.gr :

Δέσμη προτάσεων για την ανάσχεση των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στα ακίνητα καταθέτουν, έπειτα από συνεννόηση με την κυβέρνηση, τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Οι αλλαγές που έχουν τεθεί στο τραπέζι αφορούν κυρίως την παροχή ισχυρών φορολογικών κινήτρων τόσο στον ΦΠΑ όσο και στη φορολόγηση των ενοικίων, αλλά και την είσπραξη του ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με πολεοδομικές διευκολύνσεις.

Οι προτάσεις έχουν ζητηθεί προκειμένου να κινηθεί το Δημόσιο με στόχο την ανάσχεση της εξαιρετικά προβληματικής κατάστασης στην αγορά ακινήτων, που επηρεάζει όλα τα επίπεδα της οικονομίας αλλά και τους τραπεζικούς ισολογισμούς, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αιμοδότες του ΑΕΠ της χώρας και "μαγνήτη" επενδύσεων. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν καταρτιστεί προτάσεις που θα συζητηθούν στην κυβέρνηση, προκειμένου να δρομολογηθούν άμεσα για την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων.

Το πρόβλημα, ειδικά στο τραπεζικό σύστημα, είναι κρίσιμο, διότι τα ακίνητα αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις δανείων, άρα η πορεία των τιμών τους επηρεάζει άμεσα την αξία των ανακτήσεων. Περαιτέρω, ως collateral στις τιτλοποιήσεις ή αυτοτελείς πωλήσεις πακέτων δανείων, τα ακίνητα διαμορφώνουν το ενδιαφέρον και τα τιμήματα αγοράς από τους επενδυτές.

Στο μέτρο αυτό, η πορεία των ακινήτων κρίνεται επίσης καθοριστική για τη δραστική μείωση των "κόκκινων" δανείων και τη λειτουργία του "Ηρακλή". Εκτός των παραπάνω, οι τράπεζες διαθέτουν ήδη στοκ 20.000 -25.000 ακινήτων που έχουν δεσμευτεί στον SSM να μειώσουν σημαντικά.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΜΑΣΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ !!!


Ανοίγουν τη Δευτέρα στις 10 το πρωί τα εμπορικά κέντρα (mall), εκπτωτικά χωριά και εκπτωτικά καταστήματα (outlet) και σύμφωνα με τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπάρχει ισχυρή σύσταση για τη χρήση μάσκας τόσο από εργαζόμενους όσο και για πελάτες στους κοινόχρηστους χώρους.

Στην περίπτωση που υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες δεν επιτρέπεται η χρήση των ασανσέρ παρά μόνο για ΑΜΕΑ, για ηλικιωμένα άτομα και για χρήση τροφοδοσίας. Αν η χρήση των ανελκυστήρων είναι απαραίτητη τότε η πληρότητα πρέπει να είναι 40% σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο.

Η απόσταση πρέπει να είναι 1,5 μέτρο μεταξύ των ατόμων και να τηρείται η υγιεινή των χεριών.

Πιο αναλυτικά, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημερώνει τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές ότι από Δευτέρα 18 Μαΐου, επανεκκινούν οι επιχειρήσεις με Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ):

ΕΤΡΕΧΕ ΜΕ ΜΑΣΚΑ...ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑ !!!



Ένας νεαρός άντρας πήγε για τρέξιμο στην πόλη Γουχάν της Κίνας, όμως έκανε το… λάθος να φορέσει μάσκα. Λάθος γιατί όπως υποστηρίζουν οι γιατροί αυτός ήταν ο λόγος που κατέληξε στο νοσοκομείο με τρύπα στον πνεύμονα.

Ο 26χρονος άντρας που ακούει στο όνομα Ζανγκ Πινγκ έτρεχε περί τα 3 χλμ τη μέρα. Ωστόσο, μια βδομάδα πριν αποφάσισε να διπλασιάσει την απόσταση.

Στις 7 Μάη κι αφού είχε ήδη τρέξει περίπου 4 χλμ άρχισε να αντιμετωπίζει δυσκολίες στην αναπνοή και έντονο πόνο στο στήθος.

Αργότερα, τα συμπτώματά του χειροτέρεψαν και εισήχθη επειγόντως στο κεντρικό νοσοκομείο της Γουχάν.

Οι γιατροί που τον εξέτασαν ανακάλυψαν ότι ο αριστερός του πνεύμονας είχε τρυπήσει και μικρύνει κατά 90%.

ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ !!!



Του Ηλία Καραβόλια

Το διεθνές οικονομικό σύστημα ζεί ιστορικές στιγμές. Βρίσκεται σε παρατεταμένη φάση ριζοσπαστικής αναδιάρθρωσης πολλών συντελεστών του. Μετασχηματίζεται ουσιαστικά όλο το παγκόσμιο καπιταλιστικό πεδίο με αναδιάταξη θέσεων για το κεφάλαιο, την εργασία, τους συντελεστές παραγωγής, τα υποκείμενα και τις κοινωνίες.

Ένα είναι δεδομένο πάντως: ότι το όριο αντοχής του συστήματος είναι διαρκώς μετατοπίσιμο. Και οι λόγοι της μετατόπισης αυτής είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διεθνούς οικονομικής αναδιάρθρωσης:

Α) Η πανδημία και το παγκόσμιο lock down οδήγησε κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες στο να επιδοτούν τις οικονομίες με κεφάλαια πρωτοφανούς ύψους.Τα κεφάλαια αυτά θρέφουν το εξωφρενικό δημόσιο χρέος ενώ ταυτόχρονα άρχισαν να αυξάνουν και την πιστωτική επέκταση( άρα και το χρέος) στον ιδιωτικό τομέα που ζητάει επίμονα κεφάλαια επανεκκίνησης. Η καθήλωση προσφοράς/ζήτησης με την ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού έχει εξαϋλώσει τις αποτιμήσεις των εταιρικών ομολόγων και έχει εκτοξεύσει την μεταβλητότητα τους στα ύψη.

ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΥΛΙΑ & ΤΙΣ ΜΗ ΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ !!!

ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ....
Αλλά η πλειοψηφία των σκανδάλων θαλασσοδανείων και όχι μόνο καθάρισε, με αποτέλεσμα να την γλιτώσουν εκατοντάδες εμπλεκόμενοι(τραπεζίτες, επιχειρηματίες και φυσικά τα κόμματα) !!!!


Σε μεγένθυση:

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ: ΛΟΥΚΕΤΑ & ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΑΡΟΝ-ΑΡΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!






Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΑΝ 9,2 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!



Τι μεταδίδει το dealnews.gr :

Στην Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα αναγκάστηκαν να προσφύγουν οι ελληνικές τράπεζες τον Απρίλιο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας. Εντός του συγκεκριμένου μήνα, όπως προκύπτει από τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της τράπεζας δανείστηκαν από την ΕΚΤ 9,2 δισ. ευρώ.

Ετσι η συνολική τους εξάρτηση από τη ρευστότητα που προσφέρει το ευρωσύστημα έφθασε στο τέλος Απριλίου στα 21,5 δισ. ευρώ, απο 12,35 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάρτιο και 7,6 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο. Υπενθυμίζεται ότι ο δανεισμός τους από το ευρωσύστημα παρέμενε σταθερός στα επίπεδα του Φεβρουαρίου, για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ;;;



Έρχονται δύσκολες καταστάσεις για νοικοκυριά+επιχειρήσεις

Τον Ιούνιο δεν πρόκειται να ισχύσει η γενικευμένη μείωση των ενοικίων, καθώς το μέτρο αυτό πρόκειται να επανεξετασθεί σε νέα βάση.

Αρμόδιοι παράγοντες, που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, διευκρινίζουν ότι δεν θα συνεχιστεί η γενικευμένη εφαρμογή του μέτρου και θα εξετασθεί αν και σε ποιές περιπτώσεις πληττόμενων θα παραμείνει.

Επίσης χωρίς την έκπτωση του 25% θα πληρωθούν αυτόν τον Μάιο οι οφειλές προς την εφορία που καταβάλλονται εμπρόθεσμα.

ΕΣΕΕ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 120 ΔΟΣΕΩΝ & ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΣΗ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!



Σε 8 δράσεις εστίασε κυρίως την προσοχή του για να στηριχτούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού, ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Καρανίκας κατά τη σημερινή συζήτηση που είχε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υφυπουργό Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ ζήτησε:

Μετατροπή των δόσεων πληρωμής για το φετινό φόρο εισοδήματος από 3 διμηνιαίες σε 8 μηνιαίες, με αντίστοιχη έκπτωση τουλάχιστον 10% στην εφάπαξ καταβολή.

Επιμήκυνση σε βάθος χρόνου της εξόφλησης των οφειλών που γεννήθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας.

Στοχευμένες μειώσεις φόρων για τους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Αναβίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων και επιμήκυνση της πάγιας ρύθμισης από 24 σε 48 δόσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΝΕΕΣ "ΔΙΑΣΩΣΕΙΣ" ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ...ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!



Επιστρέφουν στις εσωτερικές αγορές για να διασωθούν με τα λεφτά των φορολογουμένων !!!

Η πανδημία του κορωνοϊού αναθέρμανε τα πατριωτικά αισθήματα ανά την υφήλιο και οι τράπεζες, άλλοτε πρωταγωνίστριες της οικονομικής παγκοσμιοποίησης και εξωστρέφειας, υποστέλλουν άρον-άρον τις σημαίες ευκαιρίας (ευκαιρίας για… ακόμη γρηγορότερο πλουτισμό).

Με τα ρολά της παγκόσμιας οικονομίας κατεβασμένα, με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να προβάρουν λουκέτα και με τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ελεύθερη πτώση, η τύχη των τραπεζών επαφίεται και πάλι στον πατριωτισμό των φορολογουμένων.

Η Intesa Sanpaolo, που εδρεύει στην πλούσια πλην γονατισμένη από τον ιό Λομβαρδία, έχει σηκώσει την «τρικολόρε» και τραγουδά τα «Αδέλφια της Ιταλίας» (εθνικός ύμνος της Ιταλίας), καθώς θα χρειαστεί και τη συνδρομή των απείρως φτωχότερων αλλά και ελάχιστα πληγέντων από την πανδημία φορολογουμένων του Νότου για να επιβιώσει.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΚ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS ΓΙΑ ΤΙΣ ΗΠΑ: ΥΦΕΣΗ 39% ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟ 25% !!!

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΝ
Σοκ και δέος περιμένει την αμερικάνικη οικονομία !!!



Της Sarah Hansen(Forbes)

Σε νέα, ακόμα πιο δυσοίνωση, αναθεώρηση των εκτιμήσεών τους για τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας προέβησαν οι αναλυτές της Goldman Sachs, καθώς ο αντίκτυπος της κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρος.

Η επενδυτική τράπεζα αναμένει τώρα ότι το ποσοστό της ανεργίας θα εκτιναχθεί στο 25% από 15% που ήταν η προηγούμενη εκτίμησή της, δηλαδή σε επίπεδο αντίστοιχο με αυτό που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της "Μεγάλης Ύφεσης”.

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναθεώρησε επί τα χείρω και την πρόβλεψή της για το αμερικανικό ΑΕΠ, το οποίο πλέον αναμένει ότι θα κατρακυλίσει κατά 39% το τρέχον τρίμηνο, ήτοι λίγο περισσότερο από την πτώση κατά 34% που ανέμενε προηγουμένως.

Όσον αφορά το σύνολο του έτους, η επενδυτική τράπεζα "βλέπει” υποχώρηση της αμερικανικής οικονομίας κατά 6,5%.

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: "ΜΕ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ" !!!



Τι μεταδίδει το dikografies.blogspot.com:

Βαθαίνει επικίνδυνα το ρήγμα στους κόλπους της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, καθώς ο πρόεδρος Χριστόφορος Σεβαστίδης και τα πέντε μέλη της μειοψηφούσας πτέρυγας του ΔΣ. καταγγέλουν την πλειοψηφία των 9, για “πραξικοπηματική κατάληψη της διοίκησης της 
μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης”, ενώ επιμένουν στη διεξαγωγή εκλογών μέσα στον Ιούνιο, χαρακτρίζοντας τον κορωνοιό “πρόσχημα”, για την αναβολή τους.

Διαβάστε την “εκρηκτική” ανακοίνωση τους:

“Είναι η τρίτη φορά που το Προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων εισάγει στο ΔΣ το θέμα του καθορισμού της ημερομηνίας διεξαγωγής αρχαιρεσιών.Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το Καταστατικό οι αρχαιρεσίες γίνονται κάθε δεύτερο Μάϊο ή Ιούνιο.

Τις προηγούμενες δύο φορές δηλαδή στις 6 Φεβρουαρίου και στις 27 Φεβρουαρίου (πριν την εμφάνιση της πανδημίας) η πλειοψηφία των 9 μελών αρνήθηκε με το πρόσχημα της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου. Σήμερα αρνήθηκε με το πρόσχημα του κορωνοϊού.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: 2,2% ΥΦΕΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ !!! Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ 2008 !!!



Η γερμανική οικονομία κατέγραψε τη χειρότερή της επίδοση μετά την οικονομική κρίση του 2008/09 και τη δεύτερη χειρότερη μετά την επανένωση το 1990
Με ρυθμό 2,2% συρρικνώθηκε η γερμανική οικονομία το πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη τριμηνιαία της πτώση μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2009, σε τριμηνιαία βάση, καθώς καταστήματα και εργοστάσια έκλεισαν τον Μάρτιο για να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, σε ετήσια βάση, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας μειώθηκε κατά 2,3% από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο ύστερα από ανάπτυξη 0,4% τους προηγούμενους τρεις μήνες, σύμφωνα με τα εποχικά προ
σαρμοσμένα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, της Destatis. 

ΣΤΗΝ QQUANT ΓΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 435.000.000€ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στις 24 Μαΐου προβλέπεται να ξεκινήσει η διαχείριση μη εξυπηρετούμενων δανειακών ανοιγμάτων, συνολικού ύψους 435 εκατ. ευρώ, της Τράπεζας Αττικής από την QQuant.

Η εταιρεία θα διατηρήσει τη διαχείριση των δανείων μέχρι την τιτλοποίησή τους. Μετά αποφασίζει ο επενδυτής…

Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ "ΕΣΩΣΕ" ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΠΑΡΑ ΤΟ LOCKDOWN ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ 2,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Υστέρηση 1,3 δισ. ευρώ το πρώτο τετράμηνο του έτους εμφανίζουν τα καθαρά φορολογικά έσοδα του προϋπολογισμού και επιμέρους τον Απρίλιο, η πτώση περιορίστηκε σε μόλις 17,2% έναντι του στόχου.



Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο, οι καθαρές εισπράξεις ανήλθαν σε 2,8 δισ. ευρώ έναντι στόχου για 3,4 δισ. ευρώ, με την τελευταία μέρα του μήνα να μπαίνουν στα ταμεία του δημοσίου 705 εκατ. ευρώ, όταν ο ημερήσιος στόχος αφορούσε σε εισπράξεις 354 εκατ. ευρώ.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εκτιμά ότι η σχετικά καλή πορεία των εσόδων, δεδομένου ότι η οικονομία ήταν σε κατάσταση lockdown, συνδέεται με την παροχή έκπτωσης 25% στην έγκαιρη εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων και κυρίως του ΦΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι φορολογικές εκπτώσεις ολοκληρώθηκαν και στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου δεν περιλαμβάνεται η επανάληψή τους, ενώ σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, δεν εξετάζονται σενάρια έκπτωσης στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης φόρου εισοδήματος ή ΕΝΦΙΑ. «Οι εκπτώσεις τελείωσαν τον Απρίλιο», ανέφερε το στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, συμπληρώνοντας ότι έχουμε πλέον εργαλεία πολύ πιο ακριβή και στόχος τώρα είναι να βοηθήσουμε ανά κλάδο και επιχείρηση, όπου υπάρχει ανάγκη. Ένα τέτοιο εργαλείο στοχευμένων ενισχύσεων είναι η επιστρεπτέα προκαταβολή, όπου τελικά οι δικαιούχοι της πρώτης φάσης θα είναι λιγότεροι. Εντός της ημέρας αναμένεται παράταση της προθεσμίας για την οριστικοποίηση των δηλώσεων και νέος γύρος με ένα δισεκατομμύριο ευρώ (συν τυχόν αδιάθετα ποσά του πρώτου γύρου) τον Ιούνιο.

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΩΣ 21,6% !!!



Τρία διαφορετικά σενάρια αύξηση της ανεργίας από 19,2% έως τις 21,6% προβλέπει το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ στο Δελτίο Οικονομικών Εξελίξεων για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού στην ελληνική οικονομία. 

Συγκεκριμένα τα σενάρια προβλέπουν: 

-Στο πρώτο και ευνοϊκό σενάριο ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 4% και η ανεργία θα αυξηθεί στο 19,2%

-Στο δεύτερο και ενδιάμεσο σενάριο, ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί κατά 7% και η ανεργία θα ανέλθει στο 20,3%

-Στο τρίτο και απαισιόδοξο σενάριο, ότι η ύφεση θα φτάσει στο 10% και η ανεργία θα σκαρφαλώσει στο 21,6%.

Σε όλα τα σενάρια, το επιστημονικό Ινστιτούτο της τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης του ιδιωτικού τομέα προεξοφλεί πως η ανεργία θα αγγίξει εκ νέου τα επίπεδα της δημοσιονομικής κρίσης, στα οποία κυμαίνονταν τέλη του 2011 (πριν την κορύφωση του 2012 και 2013) όπως επίσης και τέλη του 2017 με πρώτο 6μηνο 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ.

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΤΣΙ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!





Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


ΠΩΣ ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ..

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ..

Ενα μεγάλο μέρος των δανειακών συμβάσεων που έχει υπογράψει η εν λόγω τράπεζα με δανειολήπτες έως και το 2008 το επιτόκιο ανατοκισμού των δανείων ήταν συνδεδεμένο με τα επιτόκια που ανακοίνωνε η ΕΚΤ..


Στην προκειμένη περίπτωση η τράπεζα όρισε ως Ελάχιστο επιτόκιο προσφοράς Δημοπρασιών Ανταγωνιστικού επιτοκίου για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ..

Το εν λόγω επιτόκιο όμως έπαψε να ανακοινώνεται από την ΕΚΤ στις 15/10/2008 και ουσιαστικά αντικαταστάθηκε από το επιτόκιο δημοπρασιών σταθερού επιτοκίου όπως θα δείτε και από την επίσημη σελίδα της ΤτΕ..

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

"ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ" ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΤΕ: ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ICON ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ & ΚΥΠΡΙΑΚΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Η Bain Capital, μαζί με το χαρτοφυλάκιο Icon(Ελλάδα), ενδιαφέρεται να αγοράσει και κόκκινα δάνεια του ομίλου της Εθνικής σε Κύπρο και Ρουμανία


Το ενδεχόμενο διευρυμένης συμφωνίας με το private equity fund Bain Capital συζητά η Εθνική Τράπεζα, επιδιώκοντας να ολοκληρώσει, με μια κίνηση, όλες τις πωλήσεις χαρτοφυλακίων που είχε δρομολογήσει προ πανδημίας και τελούν σε εκκρεμότητα.

Bain και Fortress είχαν καταθέσει στις 4 Φεβρουαρίου δεσμευτικές προσφορές για προς πώληση χαρτοφυλάκιο της Εθνικής, με καταγγελμένα ή σε βαθιά καθυστέρηση δάνεια μικρομεσαίων ως πολύ μικρών επιχειρήσεων (project Icon). Μετά την αξιολόγησή τους, η προσφορά της Bain κρίθηκε καλύτερη και εισήλθε σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεων με την Εθνική.

Η έξαρση της πανδημίας οδήγησε την Bain σε αναθεώρηση της αρχικής προσφοράς, πριν υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας. Παρότι δεν έχουν διαρρεύσει λεπτομέρειες, στην αγορά ακούγεται ότι η νέα προσφορά της Bain προβλέπει να καταβληθεί στο μέλλον και εφόσον επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι (earn-out scheme) το 25% με 30% του προβλεπόμενου -στη δεσμευτική της προσφορά- τιμήματος.

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 5.000.000$ ΣΤΗΝ MORGAN STANLEY !!!

ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ
Η SEC στις ΗΠΑ δεν παίζει..και το ξέρουν πολύ καλά άπαντες, ιδίως οι τραπεζίτες !!!


Η Morgan Stanley συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να διευθετήσει τις κατηγορίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πως παραπλάνησε πελάτες-επενδυτές του τομέα λιανικών πωλήσεων, σχετικά με το κόστος ενός προγράμματος “wrap fee”, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή την Τρίτη.

Τα εν λόγω προγράμματα προσφέρουν λογαριασμούς στους οποίους οι πελάτες πληρώνουν τέλη βάσει περιουσιακών στοιχείων που προορίζονται να καλύψουν επενδυτικές συμβουλές και υπηρεσίες μεσιτείας, συμπεριλαμβανομένης της εκτέλεσης συναλλαγών.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.000€/ΜΗΝΑ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΤΗΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ !!!



Τι μεταδίδει το capital.gr :

Περί τις 2.000 ευρώ τον μήνα στοιχίζει η διαβίωση κάθε προσφυγόπουλου στις δομές φιλοξενίας δυο μη κυβερνητικών οργανώσεων στις οποίες τις τελευταίες μέρες έγινε έφοδος ελεγκτικών αρχών.

Ελάχιστων παιδιών η διαβίωση στοιχίζει 2.000 ευρώ τον μήνα ακόμη και αυτών που ανήκουν σε τάξεις υψηλότερης της μεσαίας σε χώρες της πλούσιας Δύσης.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μοιάζουν με την κορυφή του παγόβουνου ενός παρασιτικού οργανισμού σε κατάσταση βαθιάς σήψης. Ιδού το σχετικό ρεπορτάζ: "Η μία από τις ελεγχόμενες ΜΚΟ, "τρέχει" πρόγραμμα ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, η δεύτερη ένα άλλο περίπου 1.200.000 ευρώ, ενώ η τρίτη και ακόμη γνωστότερη υλοποιούσε αντίστοιχο πρόγραμμα, το οποίο εξαιτίας προβλημάτων εκταμίευσης χρημάτων το σταμάτησε το 2018, και στη συνέχεια ανέλαβε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, όπως αναφέρουν πηγές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΓΙΑΤΙ Η DOVALUE ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΤΗΝ "ΚΟΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ" !!!

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ+ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΝΑΚΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΟ 12%, ΟΤΑΝ ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΑ+ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ 6% ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 2,4%
Παράλληλα, περιμένει να προστεθούν νέα κόκκινα δάνεια 10 -15 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ σε Ιταλία+Ισπανία περιμένει νέα κόκκινα δάνεια ύψους άνω των 60 δις !!!



Χρυσή ευκαιρία η Ελλάδα για τα funds «κόκκινων» δανείων

Μεγάλες ευκαιρίες στην ελληνική αγορά των μη εξυπηρετούμενων δανείων προβλέπουν τα ισχυρά εξειδικευμένα funds αυτού του τομέα, εκτιμώντας ότι η κρίση του κορονοϊού θα διογκώσει απότομα τα προβληματικά χαρτοφυλάκια των τραπεζών, καθώς οι οικονομίες θα περάσουν σε πολύ σύντομο χρόνο σε βαθιά ύφεση.

Ενδεικτικές είναι οι εκτιμήσεις που έκανε σήμερα, σε ενημέρωση των αναλυτών, η διοίκηση της ιταλικής DoValue, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ευρώπη, που ελέγχεται κατά 25% από την Softbank και κατά 10% από την Bain Capital. Η διοίκηση της DoValue διέλυσε τις αμφιβολίες για το μεγάλο deal με την Eurobank για το project Cairo και την εξαγορά της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων FPS, τονίζοντας ότι θα ολοκληρωθεί πριν το τέλος του μήνα, όπως αρχικά σχεδιαζόταν, ενώ παρείχε ενδιαφέρουσες εκτιμήσεις για την ελληνική αγορά, που σκιαγραφούν μια χρυσή ευκαιρία για τα funds που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια.

Ειδικότερα, η DoValue, που διαχειρίζεται συνολικά δάνεια αξίας 131,5 δισ. ευρώ στην Ιταλία, την Ισπανία, την Ελλάδα και την Κύπρο, τονίζει ότι η ύφεση που θα προκαλέσει η πανδημία θα είναι πιθανότατα πολύ σφοδρότερη και απότομη από τη Μεγάλη Οικονομική Κρίση του 2009, με πρωτοφανείς μειώσεις του ΑΕΠ σε διψήφια ποσοστά μέσα στο 2020.

ΕΧΕΙΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΕΙ & ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2013 ;;;; ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΣΕΣ !!!

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΣτΕ
Η νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει αυστηρά στην πενταετία τον χρόνο παραγραφής !!!



Η Εφορία δεν έχει δικαίωμα να ελέγξει τραπεζικές καταθέσεις του έτους 2013 και προγενέστερα, μετά και τη νέα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ορίζει αυστηρά την περίοδο της παραγραφής στην πενταετία ακόμη και αν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή.

Το Β΄’ τμήμα του ΣτΕ με την υπ. αριθμ. 271/2020 απόφασή του, ακύρωσε απόφαση (4668/2017) του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο είχε κάνει αποδεκτό τον ισχυρισμό της Εφορίας ότι οι κινήσεις των τραπεζικών λογαριασμών αποτελούν «συμπληρωματικά στοιχεία» του φορολογικού ελέγχου και άρα ορθώς επεκτάθηκε στη δεκαετία η περίοδος της παραγραφής.

Όμως το ΣτΕ, επικαλούμενο και παλαιότερες αποφάσεις ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά, ότι οι τραπεζικοί λογαριασμοί σε εγχώρια τραπεζικά ιδρύματα δεν αποτελούν «συμπληρωματικά στοιχεία», αλλά πρόκειται για δεδομένα τα οποία είναι στη διάθεση των φορολογικών αρχών, οι οποίες θα μπορούσαν να τα ελέγξουν εντός της πενταετίας.

ΕΤΣΙ ΒΟΗΘΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: VOUCHER 50€ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΕΞΩ ΓΙΑ ΚΑΦΕ Ή ΦΑΓΗΤΟ !!!



Ένα νέο μέτρο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιχ.

Όπως ανακοινώθηκε, κάθε οικογένεια στην πρωτεύουσα θα πάρει από ένα voucher αξίας 50 ευρώ το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει στα εστιατόρια και στα καφέ της πόλης όταν ανοίξουν και πάλι την Παρασκευή.

Το μέτρο, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο ίδιος ο δήμαρχος μέσω Twitter.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ: Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ....2023 !!!



Οι αεροπορικές μεταφορές δεν αναμένεται να επανέλθουν στο επίπεδο κυκλοφορίας τους πριν από το 2023 με μια επανεκκίνηση πρώτα στις εσωτερικές συνδέσεις το καλοκαίρι, την οποία θα ακολουθήσει μια πολύ πιο αργή επανεκκίνηση της διεθνούς κυκλοφορίας, εκτίμησε η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (Iata).

Το 2021, ο οργανισμός που αριθμεί 290 αεροπορικές εταιρείες μέλη του, εκτιμά ότι η επιβατική κίνηση (μετριέται με τον δείκτη RPK /Revenue passenger per kilometre που αντιπροσωπεύει τα έσοδα ανά χιλιομετρικό επιβάτη), αναμένεται να είναι χαμηλότερη κατά 24% του επιπέδου του 2019, στη βάση μιας ανάκαμψης που μπορεί να ξεκινήσει το τρίτο τρίμηνο του 2020 με την επαναλειτουργία των εσωτερικών συνδέσεων.

Ωστόσο, η ανάκαμψη εξαρτάται από την ταχύτητα με την οποία θα ανοίξουν τα σύνορα και από τον ρυθμό της παγκόσμιας ανάπτυξης και ο αντίκτυπος στο τμήμα των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων «θα είναι πολύ πιο σοβαρός και θα διαρκέσει περισσότερο», υπογραμμίζει ο οργανισμός.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΙ 7 ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ !!!



Οι επτά πιο σημαντικές καινοτομίες που αφορούν άμεσα τον πολίτη είναι:

1. Θεσμοθέτηση Προσωπικού Αριθμού (ΠΑ) για τους πολίτες

(α) Καθιερώνεται προσωπικός αριθμός (ΠΑ) για την ταυτοποίηση των φυσικών προσώπων, με σκοπό την παροχή υπηρεσιών από φορείς του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Ο ΠΑ αποδίδεται δε μία φορά στο φυσικό πρόσωπο και δεν μεταβάλλεται.

(β) Ο ΠΑ αποδίδεται σε κάθε φυσικό πρόσωπο που δικαιούται Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) ή Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ). Σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει αποδοθεί ΑΦΜ, αυτός αποτελεί τον ΠΑ. Σε όσα φυσικά πρόσωπα έχει αποδοθεί μόνο ΑΜΚΑ, τους αποδίδεται ο ΠΑ σύμφωνα με διαδικασία που ορίζεται σε απόφαση.

(γ) Ο ΠΑ δεν συνεπάγεται αυτοδικαίως τη χορήγηση δικαιωμάτων ή την επιβολή υποχρεώσεων στον κάτοχό του. Οι όροι και οι προϋποθέσεις για τα δικαιώματα και υποχρεώσεις του κατόχου του ΠΑ ρυθμίζονται από την κείμενη φορολογική, εργατική και ασφαλιστική νομοθεσία.

(δ) Ο ΠΑ θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ των φυσικών προσώπων και τον ΑΜΚΑ σταδιακά και με πλήρη αντικατάσταση εντός μιας διετίας

2. Θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής υπηρεσίας συστημένης παράδοσης

ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΤΡΕΧΕΙ Η ΕΚΤ ΤΟ QE ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!



Με ρυθμούς ρεκόρ τυπώνει χρήμα η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ αγόρασε assets αξίας 44,828 δισ. ευρώ υπό τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που "τρέχει" την τελευταία μόνον εβδομάδα, με τα 34,097 δισ. ευρώ από αυτά να αφορούν το νέο έκτακτο QE πανδημίας (PEPP) και τα 10,731 δισ. ευρώ να αφορούν άλλα "κλασσικά" προγράμματα QE.

Αυτό φέρνει τον ημερήσιο ρυθμό αγορών assets από την κεντρική τράπεζα στα 6,819 δισ. ευρώ για το PEPP και στα 8,966 δισ. ευρώ για το σύνολο των προγραμμάτων QE. Και τα δύο αυτά νούμερα αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο αγορών από την αρχή του προγράμματος PEPP λίγο μετά τα μέσα Μαρτίου, και είναι 29% υψηλότερα σε ό,τι αφορά τον μέσο όρο αγορών υπό το PEPP, και 34% υψηλότερα σε ό,τι αφορά τον μέσο όρο αγορών του συνόλου των QE.

Πιο αναλυτικά, υπό το πρόγραμμα PSPP αγοράστηκαν assets αξίας 7,114 δισ. ευρώ, ενώ υπό το CSPP οι αγορές κινήθηκαν στα 2,575 δισ. ευρώ και ήταν τα υψηλότερα επίπεδα από την πρώτη εβδομάδα έναρξης του νέου αυτού γύρου ποσοτικής χαλάρωσης τoν Νοέμβριο του 2019, όταν η ΕΚΤ αγόρασε 2,575 δισ. ευρώ ευρωπαϊκών assets.

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ: ΤΟ 40% ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝ !!!



Το οικονομικό αδιέξοδο λόγω κορονοϊού δε θα επιτρέψει σε πολλέςεπιχειρήσεις της εστίασης να ανοίξουν, υποστήριξε σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, ο Γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» με τη Δέσποινα Μποτίτση και το Γιάννη Πηλίδη, ο κ.Επιτροπίδης ανέφερε συγκεκριμένα, ότι «το 40% της εστίασης δε θα ανοίξει καν» και πρόσθεσε, ότι «κανένας επιχειρηματίας δεν είχε λεφτά στην άκρη για να επιβιώσει», μετά από μία 10ετία κρίσης και 3-4 μήνες εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου.

«Ζητάμε κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουμε», ανέφερε ο κ.Επιτροπίδης και διευκρίνισε, ότι «η επιστρεπτέα προκαταβολή, αν και έγιναν 90.000 αιτήσεις, δόθηκε σε μόνο 8.000, γιατί έχει πολύ αυστηρές δικλείδες ασφαλείας, με έλεγχο βιβλίων σε βάθος 10ετίας». Αποκάλυψε μάλιστα πως ιδιωτικές εταιρίες έχουν κόψει το ρεύμα σε μαγαζιά λόγω χρεών.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΚΑΝΕ ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ;;;



Σε αναστολή τέθηκε χθες μετοχή και ομόλογα της MLS με εντολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς !!!

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020

SSM: ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ !!!



Η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αρχίσει να γίνεται ορατή μόνο στο τέλος του β΄ ή του γ΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους – δηλαδή σε περίπου έναν έως τέσσερις μήνες, εκτίμησε σε συνέντευξή του ο Andrea Enria, Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, ζητώντας από τις ευρωπαϊκές τράπεζες να προετοιμαστούν άμεσα.

Το συνολικό μέγεθος της υποβάθμισης της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το βάθος και τη διάρκεια της ύφεσης, και προς το παρόν υπάρχει ακόμη ευρύ φάσμα πιθανών σεναρίων που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, ανέφερε ο Enria. 

ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ !!!

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ
Στρέβλωση του ανταγωνισμού καταγγέλλουν Ευρωπαίοι διπλωμάτες....αλλά τώρα είναι αργά για δάκρυα, όταν έχεις αφήσει να σε γλεντούν ανενόχλητοι και να κονομούν εις βάρος σου οι Γερμανοί επί μια δεκαετία !!!



Δυσαρέσκεια στις Βρυξέλλες για τη στρέβλωση του ανταγωνισμού - Δυσανάλογη στήριξη των γερμανικών εταιρειών

Η Γερμανία ξοδεύει προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να στηρίξει τη βαριά βιομηχανία της, η οποία μαστίζεται ιδιαίτερα από την κρίση του κορονοϊού, μία πρωτοβουλία που όμως δεν βλέπουν με καλό μάτι οι λιγότερο οικονομικά εύρωστοι ευρωπαίοι εταίροι της που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τη στρέβλωση του ανταγωνισμού εντός της ΕΕ.

«Αυτή τη στιγμή, το ήμισυ της κρατικής ενίσχυσης που χορηγήθηκε σε ευρωπαϊκές εταιρείες έχει χορηγηθεί από τη Γερμανία», σημειώνει ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζουζέπ Μπορέλ, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συζήτησής του με ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων και του Γαλλικού Πρακτορείου.

«Η βοήθεια χορηγείται από εκείνους που μπορούν να το κάνουν. Εάν όμως κάποιος μπορεί να δώσει περισσότερα από κάποιον άλλον, τότε βρισκόμαστε στην περίπτωση της στρέβλωσης των όρων του ανταγωνισμού. Η ενιαία αγορά θα επηρεαστεί έντονα από τον τρόπο με τον οποίο χορηγούνται οι κρατικές βοήθειες», προειδοποίησε ο πρώην Ισπανός υπουργός Εξωτερικών.

ΕΤΟΙΜΗ Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ: ΦΘΗΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ESM ΜΕ...ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑ+ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ Ο ΝΟΤΟΣ ΣΤΑ ΚΟΛΠΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ
Ούτε κιχ δεν έκαναν στα θέλω του γερμανικού άξονα...Καλά για βέτο ούτε καν το συζητάμε...



Τελικά ο Βορράς πέτυχε τον στόχο του. Τα νέα φθηνά δάνεια για τον κορωνοϊό που αναμένεται να «ρίξει» στην αγορά ο ESM από 1η Ιουνίου θα συνοδεύονται από αυξημένη εποπτεία, αναθεωρήσεις όρων, νέα δημοσιονομικά μέτρα και τελικές αποφάσεις που θα λαμβάνει κάθε φορά το Eurogroup. 

Η απόφαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την περασμένη Παρασκευή δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. Δημιουργεί, ωστόσο, απορίες για το πώς πέρασε χωρίς βέτο ή έστω «γκρίνιες» από χώρες όπως η Ιταλία, που ετοιμάζονται να ενταχθούν άμεσα στη νέα γραμμή χρηματοδότησης του ESM.

Η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι οι περισσότεροι επικεντρώνονται στα άμεσα οφέλη και στη δημιουργική ασάφεια των «έμμεσων» ιατρικών δαπανών που μπορεί να κάνει μια χώρα λόγω του κορωνοϊού. Κατά τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών, για παράδειγμα, οι έμμεσες δαπάνες δικαιολογούν και επιδοτήσεις επιχειρήσεων, κάτι που η Ρώμη ήθελε από την αρχή. Τι συμβαίνει όμως με τους όρους των δανείων και με τα attachments που τα συνοδεύουν;

Η αυξημένη εποπτεία και τα νέα δημοσιονομικά μέτρα μεσοπρόθεσμα δεν κρύβονται καν στις «λεπτομέρειες». Αναγράφονται ξεκάθαρα στις αποφάσεις του Eurogroup και στα νομικά έγγραφα που συνοδεύουν τις νέες πιστοληπτικές γραμμές του ESM που ονομάζονται μεν Pandemic Crisis Support (PCS), αλλά οι όροι παραμένουν οι «παλιοί».

Ας δούμε παράγραφο προς παράγραφο τι αναφέρουν στις αποφάσεις τους οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup:

ΟΟΣΑ: Η ΕΛΛΑΔΑ 2η ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ !!!

Η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΧΕΙ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Την 2η υψηλότερη φορολόγηση εργαζομένων με παιδιά ανάμεσα στις 36 χώρες του ΟΟΣΑ είχε η Ελλάδα το 2019 σύμφωνα με τη συγκριτική έκθεση φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας που δημοσίευσε το Tax Foundation.



Οι φόροι εισοδήματος, οι ασφαλιστικές εισφορές και οι φόροι κατανάλωσης όπως ο ΦΠΑ, αποτελούν μεγάλο μέρος των φορολογικών εσόδων σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Ο συνδυασμός αυτών των φόρων αποτελεί αυτό που ονομάζεται «φορολογική επιβάρυνση της εργασίας».

Τα κύρια ευρήματα της έκθεσης για την Ελλάδα:

  • Σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ που αντιστοιχεί στο 36%, η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στην Ελλάδα είναι σχετικά υψηλή, στο 40,8%.
  • Η φορολογική επιβάρυνση της εργασίας στη χώρα μας είναι η 14η υψηλότερη μεταξύ των 36 χωρών του ΟΟΣΑ.
  • Η προοδευτικότητα της φορολογικής επιβάρυνσης της εργασίας στη χώρα μας είναι επίσης η 14η υψηλότερη μεταξύ των 36 χωρών του ΟΟΣΑ.
  • Σε αντίθεση με τις περισσότερες χώρες με υψηλή φορολογική επιβάρυνση στην εργασία, η χώρα μας δεν παρέχει σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις σε οικογένειες με παιδιά. Μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα έχει μια από τις μικρότερες διαφορές μεταξύ των δύο φορολογικών επιβαρύνσεων, με 40,8% για εργαζόμενους και 37,8% για εργαζομένους με οικογένειες με δύο παιδιά.
  • Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη υψηλότερη οικογενειακή φορολογική επιβάρυνση στην εργασία, στο 37,8%, με πρώτη την Ιταλία, στο 39,2%.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΓΙΑ ALPHA, EUROBANK & ΕΘΝΙΚΗ !!! Η MORGAN STANLEY ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕ ΕΚΤΟΣ ΔΕΙΚΤΗ MSCI STANDARD !!!

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ Η ΤΙΤΑΝ
Οι τέσσερις μετοχές που υποβιβάζονται περνούν στο δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης.



Από το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στο δείκτη χαμηλής κεφαλαιοποίησης «υποβίβασε» η MSCI όλες τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές που διατηρούσαν συμμετοχή, δηλαδή τις μετοχές Εθνικής, Alpha και Eurobank, όπως και τον τίτλο της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν.

Οι αλλαγές στη σύνθεση των δεικτών της MSCI ήταν δυσμενείς για τις ελληνικές μετοχές και, πρωτίστως, τις τραπεζικές, λόγω της μεγάλης μείωσης της κεφαλαιοποίησής τους. Έτσι, στο δείκτη MSCI Greece Standard συμμετέχουν πλέον μόνο οι μετοχές των ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo και Motor Oil, για την οποία η Societe Generale, σε πρόσφατη έκθεσή της, πιθανολογούσε ότι θα υποβαθμιστεί στη χαμηλή κεφαλαιοποίηση, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕ ΜΑΣΚΕΣ & ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ !!!



Από 15 Ιουνίου η ελεύθερη μετακίνηση


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοινώνει σήμερα ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας εν πτήσει και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ: ΠΩΣ ΚΛΕΙΔΩΣΕ ΤΟ ΝΤΙΛ !!!

ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ AUDIT COMMITTEE ΤΗΣ ΕΚΤ...
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ:
Η ΕΚΤ ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!



Τι γράφει το crisismonitor.gr :

Επιβεβαιώνεται και τυπικά η από καιρό προαναγγελθείσα παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του κεντρικού τραπεζίτη της Ελλάδας, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την ανανέωση της θητείας του.

Την ανακοίνωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα.

Η ανανέωση της θητείας του κεντρικού τραπεζίτη ήταν αναμενόμενη αφή στιγμής εξελέγη η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο στο μεταξύ κυκλοφόρησαν σενάρια για τη μη ανανέωση της θητείας του και αντικατάστασή του. Αν και κανένα από αυτά τα ενδεχόμενα δεν συγκέντρωνε ποτέ ιδιαίτερες πιθανότητες, αλλά αποτελούσαν κυρίως έμμεσα μηνύματα και ευσεβείς πόθους, εν τούτοις ήταν ενδεικτικά πολιτικών ζυμώσεων.

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΑΓΩΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ, ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Κορωνοϊός και Πλειστηριασμοί

του Ιωάννη Βαονάκη*

Τα μέτρα που ελήφθησαν από την ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο της πρόσφατης υγειονομικής κρίσης για τον κορωνοϊό COVID-19 είναι αναμφίβολα πολυάριθμα. Τι συμβαίνει όμως με τους πλειστηριασμούς όλο αυτό το διάστημα;

Στο πλαίσιο των μέτρων που ελήφθησαν από την ελληνική Πολιτεία για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, προβλέφθηκε, ήδη από τις 13 Μαρτίου 2020, η αναστολή της λειτουργίας των Δικαστηρίων με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις, με διαδοχικές Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (Κ.Υ.Α.), η ισχύς των οποίων εκτείνεται μέχρι και τουλάχιστον την 15η Μαϊου 2020, όταν και αναμένεται η έκδοση νεότερης.

Οι ως άνω Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, εκτός από την αναστολή λειτουργίας των Δικαστηρίων και των σχετικών προθεσμιών και παραγραφών, προέβλεψαν ρητά και την αναστολή των, κατά της κείμενες διατάξεις, διαδικασιών αναγκαστικής εκτέλεσης (στις οποίες περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η κατάσχεση κάθε είδους ή και η έξωση από μίσθιο) και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Η BNP PARIBAS ΚΟΒΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!



Η γαλλική τράπεζα BNP Paribas επεκτείνει σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ το μέτρο παύσης οικονομικών συναλλαγών με πελάτες που χρησιμοποιούν άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέχρι το τέλος του 2030, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση.

Ειδικότερα, υπογράμμισε πως θα συνεχίσει την δέσμευσή της να διακόψει τις συναλλαγές με όλους τους πελάτες που αναπτύσσουν νέα παραγωγική βάση με καύσιμο τον άνθρακα στο άμεσο μέλλον, ενώ, δεν θα δέχεται πλέον νέους πελάτες που έχουν έσοδα σε ποσοστό μεγαλύτερο από το 25% από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον άνθρακα.

"ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ" ΚΑΙ Η ERBD: ΒΛΕΠΕΙ ΥΨΕΣΗ ΜΟΛΙΣ 6% ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!



Η οικονομία της Ελλάδας θα συρρικνωθεί κατά 6 τοις εκατό το 2020 λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις πρόσφατες μακροοικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 

Η Τράπεζα αναμένει ότι η χώρα θα ανακάμψει γρήγορα το 2021 με αύξηση του ΑΕΠ κατά 6 τοις εκατό.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της EBRD, «ο κορωνοϊός διέκοψε απότομα τη σταθερή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η έκταση της ύφεσης το 2020 θα εξαρτηθεί από τη διάρκεια της πανδημίας και των συναφών ταξιδιωτικών περιορισμών σε όλο τον κόσμο, καθώς και από τα φορολογικά μέτρα που λαμβάνονται για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της κατανάλωσης τόσο σε ελληνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.»

Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Η ΜΠΙΖΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ 90.000.000€ & Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ !!!



Τι γράφει το mononews.gr :

Έχετε ακούσει για τις business με τους μπλε κάδους; Είναι οι γνωστοί κάδοι που βλέπετε στους δρόμους σε όλα τα σημεία της Ελλάδος. Κάτι ύποπτο μου λένε ότι τρέχει εκεί.

Πηγή μου μου λέει ότι η εταιρεία Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης χρωστάει στους δήμους της χώρας περίπου 90 εκατ. ευρώ. Ποσά που τα παρακρατεί και δεν τα δίνει.

Με την υπόθεση είχε ασχοληθεί παλαιότερα ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπονής μετά από καταγγελία αλλά η έρευνα δεν ολοκληρώθηκε. Άρα υπάρχει στην οικονομική Εισαγγελία μάλλον σε κάποιο αρχείο.

ΝΑΤΑ ΜΑΣ: Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΖΗΤΑ ΝΑ ΕΜΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΣΙΠ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!




Την οργή της επιστημονικής κοινότητας προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, να εμφυτευτούν μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, με αφορμή την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, ο Νετανιάχου, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα που εφαρμόζονται με στόχο να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα...»

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΚΠολΔ: ΕΠΙΔΟΣΗ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ !!!



Τη δυνατότητα επίδοσης εγγράφου με ηλεκτρονικά μέσα προβλέπει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Μεταξύ άλλων, στο προτεινόμενο άρθρο προβλέπεται πως η επίδοση με ηλεκτρονικά μέσα θεωρείται συντελεσμένη μόνο εφόσον επιστραφεί στον διενεργούντα την επίδοση δικαστικό επιμελητή, ηλεκτρονική απόδειξη παραλαβής του εγγράφου, η οποία φέρει εγκεκριμένη ηλεκτρονική υπογραφή.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με την προτεινόμενη διάταξη προστίθεται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας νέο άρθρο 122 Α.

Με την παρ. 1 του νέου άρθρου 122Α Κ.Πολ.Δ, ορίζεται ότι η επίδοση κάθε εγγράφου, σύμφωνα με τις παρ. 1 και 5 του άρθρου 122 Κ.Πολ.Δ., είναι δυνατόν να διενεργείται και με ηλεκτρονικά μέσα.

Ο κατά τόπο αρμόδιος δικαστικός επιμελητής πρέπει να είναι πιστοποιημένος για τον σκοπό αυτό, διορισμένος στο δικαστήριο, στην περιφέρεια του οποίου έχει την κατοικία ή τη διαμονή ή την έδρα του, όταν γίνεται η επίδοση, εκείνος προς τον οποίο αυτή απευθύνεται.

Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!


Υπεράνω του νόμου είναι οι τράπεζες

Δεν πρόκειται για ρητορικό ερώτημα. 

Πάντως ο πολίτης με τα αρχικά Ε.Μ που έλαβε το οικονομικό βοήθημα από το κράτος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοίου διαπίστωσε ότι η δική του τράπεζα δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία.

Τα χρήματα πιστώθηκαν στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αλλά το…μακρύ χέρι της τράπεζας άρπαξε ένα ποσό διότι ο πελάτης είχε κάποιες οφειλές οι οποίες όμως στη συνέχεια δεν επιβεβαιώθηκαν. 

Tο αξιοπερίεργο είναι ότι η διοίκηση της τράπεζας δεν προχωρά στην έκδοση μιας εσωτερικής οδηγίας έτσι ώστε οι υπάλληλοι να γνωρίζουν πως πρέπει να αντιμετωπίσουν το συγκεκριμένο λογαριασμό.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 20 Μαρτίου 2020 και με αριθμό ΦΕΚ 68 Α΄ στο άρθρο 11 παράγραφος 2Αγ) Ορίζει ρητά ότι η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΑΔ & ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΜΚΟ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ
Επιτόπιους ελέγχους στις έδρες τριών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της μεταναστευτικής πολιτικής και σε δύο δομές, τις οποίες λειτουργούν δύο εξ αυτών, διενήργησε σήμερα το πρωί μικτό κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) και της ΕΛΑΣ.



Οι ελεγκτές προχώρησαν, μεταξύ άλλων, στην εξέταση στελεχών και συνεργατών των φορέων, στη συλλογή και κατάσχεση έγγραφων και ψηφιακών πειστηρίων, όπως οικονομικά και λογιστικά αρχεία για κάθε δράση και κίνηση τραπεζικών λογαριασμών, στοιχεία τεκμηρίωσης της υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου των υλοποιούμενων προγραμμάτων, καθώς και στη συλλογή τεκμηρίων για την εν γένει ορθή λειτουργία και καταλληλότητα των εγκαταστάσεων σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό Εφαρμογής & Λειτουργίας Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (βιβλία συμβάντων στις δομές, συμβάσεις προσωπικού, καταγραφή προσωπικού και παρόντων ωφελούμενων-ανηλίκων, κ.λπ.).

Η ΕΑΔ δεν προχώρησε σε δημοσιοποίηση στοιχείων των ΜΚΟ, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έδρα και των τριών βρίσκεται στην Αθήνα, ενώ οι δομές που λειτουργούν οι δύο από αυτές βρίσκονται η μία στην Αθήνα και η άλλη στη Γλυφάδα.

ΤτΕ VS ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ BAD BANK+ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

"ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΡΥΣΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΨΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ(ΜΕ FUNDS)" ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ
Εν ολίγοις λένε "μας χαλάτε την μπίζνα με τα κόκκινα δάνεια με το σχέδιο για Bad Bank"...


Τι γράφει η axianews.gr :

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τα πάντα στην οικονομία και κατ’ επέκταση στο τραπεζικό σύστημα. Εκεί που το ζήτημα των κόκκινων δανείων γίνεται ακόμη πιο οξύ και επιτακτικό, καθώς πέραν της νέας γενιάς κόκκινων δανείων που λόγω της κρίσης θα προκύψουν, είναι και όλα εκείνα τα δάνεια των επιχειρήσεων που ζούσαν στο μεταίχμιο, μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, χωρίς ωστόσο να κοκκινίζουν για καιρό, πλήρως και οριστικά. Και φυσικά υφίσταται και το ούτως ή άλλως ανοικτό ζήτημα του συνόλου των κόκκινων δανείων, που κινούνται μεταξύ funds, εταιριών ειδικού σκοπού και πρόβλεψης εφαρμογής για το σχέδιο Ηρακλής που βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!

– Άνοιξε το θέμα badbank η ΤτΕ

Σε αυτή τη συγκυρία, με τα έσοδα να βυθίζονται, τις δαπάνες να έχουν εκτιναχθεί, την ύφεση να βαθαίνει με πρόβλεψη να αγγίξει φέτος ακόμη και το 10 τοις εκατό, ενώ το μαξιλάρι δεν μπορεί για λόγους πολλούς και ποικίλους η κυβέρνηση να το αγγίξει, προέκυψε από την Τράπεζα της Ελλάδος ζήτημα badbank.

ΣτΕ: ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ !!!



Του Αργύρη Δεμερτζή

Απόφαση του ΣτΕ απαλλάσσει το Δημόσιο και τους Δήμους από αστικές αποζημιώσεις και στέλνει το λογαριασμό για τραυματισμό τρίτων από καταρρεύσεις τμημάτων διατηρητέων κτιρίων αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες.

«Ο μόνος που ευθύνεται έναντι των τρίτων για την παράλειψη διενέργειας εργασιών συντήρησης, επισκευής ή ανακατασκευής του κτιρίου ή λήψης μέτρων προς άρση οιουδήποτε κινδύνου κατάρρευσής του είναι ο ιδιοκτήτης του» αναφέρει η απόφαση του ΣτΕ.

Πολεοδομίες

Η ίδια απόφαση αναφέρει ότι «ιδιαίτερη νόμιμη υποχρέωση των πολεοδομικών οργάνων προς αυτεπάγγελτη διενέργεια ελέγχων κτιρίων για τη διαπίστωση τυχόν στατικής ή δομικής ανεπάρκειάς τους δημιουργείται μόνον εφόσον έχουν τεθεί υπόψη των οργάνων αυτών με οποιονδήποτε τρόπο σοβαρές ενδείξεις σε σχέση με την επικινδυνότητα συγκεκριμένου κτιρίου». Και απαλλάσσει τις Πολεοδομικές Υπηρεσίες από σχετικές ευθύνες σημειώνοντας ότι:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΜΕ 4 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΪΟ !!!


Παρατείνονται μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2020 οι προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών επιχειρήσεων, φυσικών προσώπων και εκμισθωτών ακινήτων οι οποίες λήγουν μέσα στο μήνα Μάιο. 

Αυτό προβλέπουν τέσσερις νέες Υπουργικές Αποφάσεις, που επεκτείνουν για τον μήνα Μάιο την ισχύ των μέτρων στήριξης προς τις πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσεις, τους εκμισθωτές ακινήτων σε αυτές, καθώς και τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση τελεί σε αναστολή.

Τις αποφάσεις υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ειδικότερα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών με τις αποφάσεις αυτές:
SSL Certificates