.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 !!!


ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΤΩΝ 80.000.000 ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ .....

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ
Προσφέρεται και για αναλογική ανάγνωση στην σημερινή ληστεία των κόκκινων δανείων, των funds και των εταιρειών διαχείρισης !!!



Κατα τη διαρκεια μιας ληστειας, ο ληστης φωναξε: "Μεινετε ακινητοι. Τα λεφτα ανηκουν στο κρατος. Η ζωη ανηκει σε εσας."
Ολοι καθισαν ηρεμοι. Αυτο λεγεται:
"ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ",
αλλαζοντας τον τροπο που σκεφτεσαι.

Οταν οι ληστες γυρισαν σπιτι, ο νεος ληστης ειπε στο παλιο ληστη: "Ας μετρησουμε τα λεφτα". Ο παλιος ληστης του απαντησε: "Μην εισαι χαζος. Ειναι πολλα λεφτα θα μας παρει ωρα να τα μετρησουμε. Το βραδυ στις ειδησεις, θα μας πουν ποσα κλεψαμε."
Αυτο λεγεται:
"ΕΜΠΕΙΡΙΑ"
Και σημερα η εμπειρια ειναι πιο σημαντικη απο τα διπλωματα.

ΝΙΚΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (ΠτΒ): Η ΚΑΦΕΝΕΙΑΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΑΣ!!!


Η 1η ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ !!!


ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΤΟ 65% ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!




Απονομή Δικαιοσύνης στην Ελλάδα με ρυθμούς...χελώνας

Μια βαριά λίστα με καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος της χώρας μας συγκροτεί ο κατάλογος με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που αφορούν προσφυγές κατά του Ελληνικού Κράτους, σχετικά με τη Δικαιοσύνη.

Από αυτόν τον κατάλογο που έρχεται στη δημοσιότητα, ξεχωρίζει το γεγονός ότι το 65% των καταδικαστικών αποφάσεων σε βάρος της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αφορούν σε καθυστερήσεις στην απονομή Δικαιοσύνης.

Όπως επισημαίνει ο ποινικολόγος και ειδικός σε θέματα Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Βασ. Χειρδάρης, από τις 894 καταδίκες από την ίδρυση του Ευρωδικαστηρίου το 1959 έως το 2018 , οι 534 αφορούν καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης. Μάλιστα, ο γνωστός ποινικολόγος έχει χειριστεί υπόθεση εντολέα του που περίμενε μια αστική διαφορά 24 χρόνια έως ότου εκδοθεί η απόφαση που τον αφορούσε.

Στατιστικά

Η ΕΛΛΑΔΑ, ΟΙ ΤΟΚΟΙ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΟ ΔΝΤ & ΟΙ ΧΡΥΣΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΛΑΓΚΑΡΝΤ-ΤΟΜΣΕΝ !!!



Βέτο της Γερμανίας και λοιπών χωρών στη πλήρη εξόφληση από την Ελλάδα των δανείων του ΔΝΤ...

Μετά το ηχηρό veto της Γερμανίας αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών που τάχθηκαν κατά της πλήρους εξόφλησης των δανείων του ΔΝΤ ύψους 9,7 δισεκ. ευρώ…ο σχεδιασμός αλλάζει και θα επιτραπεί η μερική αποπληρωμή των δανείων.

Η Ελλάδα σε σύνολο δανείων 9,7 δισεκ. ευρώ θα αποπληρώσει εφάπαξ τα 4,7 δισεκ. και θα απομείνουν 5 δισεκ. ευρώ. 

Με βάση πληροφορίες ενώ πολιτικά και σημειολογικά θα είχε μεγαλύτερη σημασία προφανώς η αποχώρηση του ΔΝΤ και η πλήρης εξόφληση των δανείων και η μερική αποπληρωμή θα χρησιμοποιηθεί στα πλαίσια της πολιτικής προπαγάνδας από την ελληνική κυβέρνηση.

Οι ευρωπαίοι δεν θέλουν να αποχωρήσει το ΔΝΤ κυρίως γιατί συμμετέχει στις αξιολογήσεις και θεωρείται ότι διαθέτει μεγαλύτερη τεχνική κατάρτιση.

Οι ευρωπαίοι είχαν συμφωνήσει ότι και στην μεταμνημονιακή εποχή δεν θα βιαστούν να αποχωριστούν το ΔΝΤ το οποίο και για τις αγορές λειτουργεί ως δικλείδα ασφαλείας.
Όμως με ρεαλιστικά κριτήρια το ΔΝΤ… επίσης δεν θέλει να εξοφληθεί από την Ελλάδα και για πρακτικούς λόγους. 

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΓΟΝΟΜΕΤΡΟ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ !!!



Με το σταγονόμετρο οι πληρωμές του Δημοσίου για φέσια και εκκρεμείς συντάξεις τον Ιανουάριο

Το ποσό των 7 εκατομμυρίων ευρώ διατέθηκε από τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2019 για τη αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε ιδιώτες, ενώ για την διευθέτηση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης καταβλήθηκε από τα ασφαλιστικά ταμεία το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

Σχετικά στοιχεία για την εξέλιξη των μηνιαίων πληρωμών των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ & ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ & ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ;;;


ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: ΚΟΛΠΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!




Επιστολές τραπεζών σε δανειολήπτες-ενταγμένους στο νόμο Κατσέλη με σκοπό να τους κάνουν να παραιτηθούν

Επειδή, τον τελευταίο καιρό οι Τράπεζες επιστρατεύουν «μαλακά κόλπα», ταχυδρομώντας χιλιάδες επιστολές προς τους ενταγμένους στο ν. Κατσέλη δανειολήπτες, με σκοπό να τους απεντάξουν από το νόμο, παραπληροφορώντας τους, η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης θέλει να επιστήσει την προσοχή των δανειοληπτών, μελών της ή μη.


Το περιεχόμενο της Τραπεζικής επιστολής αναφέρει:

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΠ & ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

ΑΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ & ΤΡΑΠΕΖΟΔΙΑΙΤΟ ΜΑΝΔΑΡΙΝΟ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ +300 ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής νομικό της Επιστημονικής μας Ομάδας, Δικηγόρο πΑΠ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ και στον Οικονομολόγο - Δικαστικό Πραγματογνώμονα ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση, με την οποία, ένας ακόμη δανειολήπτης της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, έσωσε ολόκληρη την περιουσία του και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_3.html 



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ !!!

Σύμφωνα με την εν λόγω δανειακή σύμβαση το επιτόκιο του δανείου δεν αναγράφεται επουδενί σε κανένα άρθρο της τροποποιητικής συμβάσεως ούτε το περιθώριο αλλά και η εισφορά του Ν.128/75. Δεδομένου αυτού προβήκαμε σε εικασία πως το επιτόκιο το οποίο χρεώνεται ο λογαριασμός θα είναι αυτός που είχε αποδεχτεί ο δανειολήπτης στην αρχική δανειακή σύμβαση και τις τροποποιητικές αυτής. Δεδομένου επίσης πως η τράπεζα δεν προσκόμισε όλες τις κινήσεις των λογαριασμών από την ημερομηνία σύναψης της τελευταίας τροποποιητικής συμβάσεως και με ημερομηνία 14.09.2011 έως και το κλείσιμο του λογαριασμού θεωρούμε ασαφή την απαίτηση.

ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Όμως, η αλήθεια είναι ότι .....

ΑΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ, ΜΗΝ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ !!!


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙΑΣΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΠΩΣ Η ΝΔ
Για οδηγίες ΚΛΙΚ εδώ:

ΕΤΣΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΤΕΓΩΝ !!!



Οι Φινλανδοί υπολόγισαν ότι για κάθε άστεγο που βρίσκει σπίτι, το κράτος γλυτώνει 15.000 ευρώ τον χρόνο



Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Τόμας Σάλμι έπινε για να ξεχάσει. Ήταν άστεγος και ζούσε στους δρόμους της πρωτεύουσας της Φινλανδίας στο Ελσίνκι.

Από την αρχή η ζωή του ήταν δύσκολη. Δεν μπορούσε να ζει στο σπίτι του, γιατί ο πατέρας του ήταν επιθετικός. Άλλαξε συνολικά εννιά κοινότητες παιδικής φροντίδας. Η εφηβεία πέρασε και μέχρι τα 21 του ήταν άστεγος. «Έχασα την αίσθηση μιας κανονικής ζωής»,δηλώνει . Έγινε καταθλιπτικός, επιθετικός, και εθισμένος στο αλκοόλ. Έφτασε να πίνει δυο μπουκάλια καθημερινά και στο τέλος της ημέρας έμπλεκε σε μπελάδες. «Σκεφτόμουν πως δεν με νοιάζει να μπω φυλακή. Θα αποφύγω το κρύο και το χιόνι», λέει.

Ο Σαλμι κοιμόταν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι όταν ένας κοινωνικός λειτουργός τον βρήκε και του είπε ότι θα μπορούσε να τον βοηθήσει. Ήρθε σε επαφή με το Ινστιτούτο Deaconess του Ελσίνκι (HDI), ένα φινλανδικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα που παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες. Έναν χρόνο αργότερα μετακόμισε στο Aurora-Tola, σε ένα σπίτι 125 τ.μ που διευθύνεται από το HDI.

Πλέον, στα 25 του, ζει στο δικό του διαμέρισμα, εργάζεται ως επιστάτης και η ζωή του κυλά σε κανονικούς ρυθμούς. «Πλέον κανείς δεν έρχεται να με διώξει ή να μου πει τι να κάνω», αναφέρει. «Αν θέλω να χορέψω στο σπίτι μου, μπορώ».

Ο Σάλμι είναι ένα φωτεινό παράδειγμα του φινλανδικού προγράμματος «Πρώτη Στέγη», το οποίο έχει τεθεί σε λειτουργία εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία.

ΔΕΝ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ Η ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΟΪΖΟΥ !!!


ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΝΔ 2018: ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΜΝΗΜΕΙΟ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2018 ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Τα ευρήματα του ελέγχου των δημοσιευμένων μόνο οικονομικών καταστάσεων της ΝΔ, καταδεικνύουν, δια γυμνού οφθαλμού, μηδενική εξυπηρέτηση δανείων, αύξηση ελλείμματος, πιθανή λειτουργία μαύρων κομματικών ταμείων και επιδείνωση των οικονομικών και της ήδη αρνητικής καθαρής θέσης του κόμματος, λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης των τραπεζικών οφειλών και του συνόλου των υποχρεώσεων, που πλησιάζουν αισίως τα 300.000.000€.
Αυτοί θα σώσουν την Ελλάδα ;;;




ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ :

1. ΠΙΘΑΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΥΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ - ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 924.116,06€
Το 2018 αυξήθηκαν κατά 109% (δλδ υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2017), τα μετρητά που η ΝΔ εμφανίζει ότι δήθεν διαθέτει στα ταμεία της. Υπήρχαν πραγματικά αυτά τα μετρητά στα ταμεία του κόμματος την 31/12/2018 ;;; Και αν ναι, ποιοί τα καταμέτρησαν ;;; Πρακτικό καταμέτρησης υπάρχει ;;; Ποιοί το υπογράφουν ;;; Και στο απίθανο σενάριο ότι, πράγματι, δεν συντρέχει η περίπτωση των μαύρων κομματικών ταμείων, αλλά, ότι, τα μετρητά υπήρχαν, τότε γιατί ένα τέτοιο ποσό δεν κατατέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κόμματος ;;; Δεν εμπιστεύεται τις τράπεζες η ΝΔ ;;; Φοβάται κούρεμα καταθέσεων ;;; Ή μήπως φοβάται την κατάσχεση των τραπεζικών της λογαριασμών, λόγω της μη εξυπηρέτησης των δανείων της ;;;
Αν η ΝΔ ήταν επιχείρηση, το ταμείο των 924.116,06€ θα είχε κινητοποιήσει άμεσα τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της ΑΑΔΕ, αφού μέχρι και ο τελευταίος βοηθός λογιστή γνωρίζει ότι, ένα ταμείο 924.116,0€, υποκρύπτει κάλυψη μαύρης τρύπας, μαύρες πληρωμές (χωρίς παραστατικά) και διακίνηση μαύρου χρήματος, δλδ τουλάχιστον φοροδιαφυγή.

ΑΝΕΝΕΡΓΟ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΝΕΩΝ POS ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ+ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;
Υπερφορολόγηση, προμήθειες τραπεζών και επαγγελματικός λογαριασμός σπρώχνουν επιχειρήσεις+επαγγελματίες στη φοροδιαφυγή για λόγους επιβίωσης !!!




To 25% των νέων POS που εγκαταστάθηκαν το 2017 και 2018, λόγω της υποχρέωσης που επέβαλε η νέα νομοθεσία, σε αριθμό 120.000 περίπου, παραμένουν ανενεργά, ανέφερε ο εμπορικός διευθυντής της cardlink, Αντίγονος Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Digital Banking Forum που διοργάνωσε η ethos media. Δεν δίνουν καν στίγμα, δεν είναι συνδεδεμένα και προφανώς βρίσκονται σε κάποιο ντουλάπι, λόγω της υποχρέωσης του νόμου, αλλά δεν έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί, ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε, στην Ελλάδα υπάρχουν σήμερα 700.000 περίπου τερματικά αποδοχής καρτών από 305.000 περίπου το 2016. Σε αριθμό πραγματοποιούνται 800 εκατ. περίπου συναλλαγές συνολικής αξίας 31,5 δισ. ευρώ (στοιχεία 2018).

Το 28% της συνολικής λιανικής κατανάλωσης που ανέρχεται σε 110 δισ. ευρώ περίπου πραγματοποιείται μέσω πληρωμών με κάρτες. Ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι οι κάρτες χρησιμοποιούνται πλέον και για μικρές συναλλαγές: 3 στις 10 συναλλαγές είναι έως και 10 ευρώ, με το 5% περίπου των συναλλαγών να είναι για ποσά ακόμη και κάτω των 2 ευρώ, ποσοστό που αυξάνεται συνεχώς. Πριν μόλις μερικά χρόνια το ποσοστό αυτό ήταν μηδενικό.

1.500.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 75% ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2018
Ενώ σχεδόν 1.000.000 οχήματα σε φορολογική ακινησία.





Πάνω από 1,5 εκατ. ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας 2019, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ. Ειδικότερα σύμφωνα με τα επίσημα του υπουργείου Οικονομικών έως τις 27 Φεβρουαρίου 2019 εισπράχθηκαν τέλη κυκλοφορία από 5,6 εκατ. οχήματα τα οποία απέφεραν στο κράτος 1,1 δισ. ευρώ

Καταγράφηκε ρεκόρ στην αύξηση των ιδιοκτητών που δεν κατέβαλαν τα τέλη κυκλοφορίας σε ποσοστό 75%, καθώς ο αριθμός τους σε σχέση με το 2018 αυξήθηκε κατά 600.000. Συγκεκιρμένα, πέρυσι δεν είχαν πληρώσει 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποδίδουν τη μεγάλη αύξηση στην έλλειψη ρευστότητας και αφετέρου στο γεγονός πως τα χρέη από τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι άμεσα απαιτητά.

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ & ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ποια είναι νέα κριτήρια ένταξης στον νέο Νόμο Κατσέλη - Οι αλλαγές και οι προσθήκες

Περιθώριο ενός έτους θα έχουν για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της κατοικίας οι δανειολήπτες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν γυρίσει στο «κόκκινο» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 -χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί θέσφατο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, οι Θεσμοί πιέζουν αυτό το κριτήριο ένταξης να αλλάξει στις 30 Οκτωβρίου 2018 -ημερομηνία κατά την οποία το στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο που συνδέεται με πρώτη κατοικία θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον 90 ημέρες καθυστέρησης.

Η νέα ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, όπως αποκάλυψε το insider.gr., θα εκπνέει τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο του 2020 και αναμένεται να είναι επιλέξιμοι 150.000 περίπου «κόκκινοι» οφειλέτες.

Τα νέα κριτήρια ένταξης, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με πηγές με γνώση των διαδικασιών, είναι τα εξής:

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ 90ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΤΙ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΠΛΕΚΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ !!!

ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ
Τεράστια "επιτυχία" της αστυνομίας η σύλληψή της...την ίδια ώρα που λαθρεμπόριο, ναρκωτικά και εγκληματικότητα χτυπάνε κόκκινο !!!


ΠΡΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΩΝ 49.500.000€ !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_35.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/01/blog-post_20.html





Οι τράπεζες κατήγγειλαν το δάνειο της «Καραϊσκάκη ΑΕ»

Σε καταγγελία του ομολογιακού δανείου, αρχικού ποσού 49,5 εκατ. ευρώ με σημερινό υπόλοιπο 45,3 εκατ. ευρώ, της «Στάδιο Γ. Καραϊσκάκης ΑΕ Ανακατασκευής και Εκμετάλλευσης» προχώρησαν οι πιστώτριες τράπεζες. Η εταιρεία στην οποία έχει παραχωρηθεί το Στάδιο Καραΐσκάκη βρίσκεται και σε ένα ασαφές μετοχικό καθεστώς.

Οι επιχειρηματίες Σ. Κόκκαλης και Λ. Λαυρεντιάδης κατέχουν από 50% έκαστος μέσω εταιρειών που ελέγχουν. Ο Σ. Κόκκαλης έχει συμφωνήσει από το 2010 να πωλήσει το ποσοστό του στον Βαγγ. Μαρινάκη, αλλά τυπικά εκκρεμεί η μεταβίβαση των μετοχών. Ο ίδιος ο κ. Κόκκαλης είχε ανακοινώσει τον περασμένο Οκτώβριο πως «η τυπική διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών (κατ’ άρθρο 8β του Κ.Ν.-2190/20) καθυστερεί λόγω διαπραγματεύσεων που έχουν, ερήμην μου, εκπρόσωποι του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη με τις δανείστριες Τράπεζες».

Οι ορκωτοί ελεγκτές της «Καραΐσκάκη ΑΕ» (Deloitte) εκφράζουν αρνητική γνώμη στην έκθεσή του για τα οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Ιούλιος 2017 – Ιούνιος 2018 ενόψει και της γενικής συνέλευσης που πραγματοποιείται την επόμενη Τετάρτη. Στην έκθεση της Deloitte αναφέρεται πως «σύμφωνα με την από 4 Ιανουάριου 2019 επιστολή του εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών (στο εξής Ομολογιούχων), η Γενική Συνέλευση των Ομολογιούχων αυτών αποφάσισε την καταγγελία του Ομολογιακού Δανείου αρχικού ποσού 49.500.000 ευρώ, καθιστώντας το ληξιπρόθεσμο και άμεσα απαιτητό. Επιπρόσθετα, η Εταιρεία παρουσιάζει επί σειρά ετών ζημιογόνα αποτελέσματα, τα ίδια κεφάλαια είναι λιγότερα από το ήμισυ του μετοχικού κεφαλαίου και η συνολική αξία των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της την 30 Ιουνίου 2018 υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων. Ως εκ τούτου η παραδοχή της συνεχιζόμενης δραστηριότητας δεν είναι κατάλληλη. Παρά ταύτα η εταιρεία έχει καταρτίσει τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις θεωρώντας κατάλληλη την παραδοχή αυτή».

18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΛΙΑΝΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή καθώς και την καταβολή των δικαστικών εξόδων καταδίκασε το Ε' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου για το αδίκημα της κατ' εξακολούθηση μη καταβολής χρεών στο δημόσιο !!!



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ένθετου secret της εφημερίδας Παραπολιτικά, μπορεί κάποτε η πρώην «πρώτη κυρία» της χώρας, Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, να έζησε ένδοξες στιγμές και να απολάμβανε τη «θαλπωρή» του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο σήμερα πλέον η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και τα ραντεβού της µε τις δικαστικές Αρχές όχι και τόσο σπάνια.

Αιτία τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα δυσβάσταχτα χρέη της είτε προς ιδιώτες είτε προς το ελληνικό Δηµόσιο.

Αυτά ήταν που οδήγησαν προ ημερών την τελευταία σύντροφο του Ανδρέα Παπανδρέου να βρεθεί κατηγορούμενη ενώπιον του Ε’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, προκειμένου να δικαστεί για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση µη καταβολής χρεών στο ∆ηµόσιο.

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!! FAKE NEWS Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ !!!


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: 24,6 ΑΚΟΜΗ ΔΙΣ ΘΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΕ FUNDS & ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: Η ΕΚΤ ΘΕΛΕΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Θέλουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο να διασφαλίζει ότι τα «κόκκινα δάνεια» θα «πρασινίσουν» αμέσως ώστε να πωλούνται πιο εύκολα στα funds

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η κυβέρνηση είναι ο σαφής -σαφέστατος και αυστηρός- προσδιορισμός στο ποιοι ΔΕΝ μπορούν να ενταχθούν στο νέο προσωρινό προστατευτικό πλαίσιο.

Στο σημείο αυτό η Φρανκφούρτη είναι κατηγορηματική: Πρέπει να εξαιρεθούν ρητά όσοι θεωρούνται (από τις τράπεζες και όχι από τα δικαστήρια) στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά και όσοι σταμάτησαν πέρυσι από τον Νοέμβριο και μετά, να πληρώνουν τις οφειλές τους, περιμένοντας το νέο διάδοχο σχήμα.

Απαίτηση της Φρανκφούρτης είναι να δημιουργηθεί ένα νέο και ΕΝΙΑΙΟ νομοθετικό πλαίσιο, για ΟΛΟΥΣ τους δανειολήπτες.

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ VS ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ: ΚΟΝΤΗΣ #$ΛΗΣ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝ' ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ !!!


ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ 8 ΣΤΟΥΣ 10 !!!

ΑΝΩ ΤΩΝ 15 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ
Στα βράχια οδηγούνται τα ταμεία των αυτοαπασχολουμένων (ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ), καθώς πάνω από 1.050.000 ασφαλισμένοι οι 8 στους 10 έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές που υπερβαίνουν τα 15 δισ. ευρώ !!!




Η σχεδιαζόμενη ρύθμιση για τις 120 δόσεις η οποία θα κατατεθεί αρχές Απριλίου στη Βουλή με τι προϋποθέσεις δεν θεωρείται επιτυχημένη από τους εκπροσώπους των Επιστημόνικών φορέων, καθώς ο συνδυασμός της ρύθμισης, των πληρωμής των τρεχουσών εισφορών, του μικρού διαστήματος για την ένταξη στη ρύθμιση και οι δρακόντειοι όροι απώλειάς της, δεν προδιαθέτουν για μια γενικευμένη εφαρμογή. 

Ακόμη να υπάρχει δυνατότητα ένταξης στη ρύθμιση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αν όχι αόριστο, τουλάχιστον αντίστοιχο της διάρκειας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής, το οποίο επέβαλλε άλλωστε και την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των εισφορών. 

Σύμφωνα με τις προτάσεις Μηχανικών, γιατρών και Δικηγόρων για να έχει επιτυχία το εγχείρημα πρέπει:

Η ΜΙΡΑΝΤΑ ΞΑΦΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ...ΜΑΡΞΙΣΜΟ !!!



Ενοχλημένη από το γεγονός ότι το ΣτΕ διασφάλισε τα εργασιακά δικαιώματα των ανθρώπων που εργάζονται στο Εκπτωτικό Χωριό των Σπάτων, μη επιτρέποντας τη λειτουργία του τις Κυριακές, είναι η Μιράντα Ξαφά.

Η οικονομολόγος και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου του ΔΝΤ την περίοδο 2004-09, που έχει στο παρελθόν ταχθεί υπέρ της περικοπής των συντάξεων, εγκαλεί το ΣτΕ που δεν περιέκοψε τα εργασιακά δικαιώματα, για... Μαρξισμό!

Συγκεκριμένα έγραψε στο Twitter:

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΝΕΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΟ 5% ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 95% , ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ !!!
Μεταμνημονιακή Ελλάδα 2019 .....
Με +200 Δις δάνεια, έναντι 120 μόλις Δις καταθέσεων ......
Με το 50% των καταθέσεων να είναι του Δημοσίου, ΔΕΚΟ, κλπ ΝΠΔΔ, το 30% των επιχειρήσεων και μόλις το 20% των φυσικών προσώπων ......
Με τα στοιχεία ΕΚΤ & ΤτΕ να λένε ότι το 95% των Ελλήνων διαθέτει μέσες καταθέσεις κάτω των 10.000 ευρώ .....
Με το 90% ιδιωτών και επιχειρήσεων, να χρωστάει στις τράπεζες ποσά πολλαπλάσια των πενιχρών καταθέσεων που διαθέτει .....
Και με τα τελευταία ψιλά στους λογαριασμούς να είναι κατασχεμένα από τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία ......
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Έλληνες δεν έχουμε πια καταθέσεις να χάσουμε και, έτσι, δεν διατρέχουμε κανέναν κίνδυνο αν οι τράπεζες καταρρεύσουν. Αντιθέτως, θα βγούμε κερδισμένοι, αφού το κούρεμα των καταθέσεων θα οδηγήσει αναγκαστικά σε οριζόντιες διαγραφές δανείων !!!
Υπάρχει λοιπόν κανείς, εκτός από το 5% των προνομιούχων ακόμη Ελλήνων, τους οποίους εκπροσωπεί ο Κώστας Σημίτης, που να φοβάται την κατάρρευση των τραπεζών ;;; 
Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι το πένθος από το λουκέτο των 4 συστημικών, θα κρατήσει περισσότερο από τα 9μερα του μνημόσυνου, όταν, νομοτελειακά, στη θέση των χρεοκοπημένων, θάχουν ανοίξει νέες, κεφαλαιακά και ταμειακά υγιείς τράπεζες, που δεν θα εξαρτούν την επιβίωσή τους από την φοροληστεία των πολιτών, τους οποίους επιχειρεί, για μια ακόμη φορά, να τρομοκρατήσει το βολεμένο, κρατικοδίαιτο, διαπλεκόμενο, θαλασσοδανεισμένο και, έτσι, προνομιούχο σύστημα Σημίτη ;;;  



Κινδυνολογία Σημίτη: Εάν καταρρεύσουν οι τράπεζες οι πολίτες θα χάσουν τα λεφτά τους

ΕΚΤ: ΣΤΑ 628 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

ΗΤΑΝ ΣΤΑ 1 ΤΡΙΣ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015
Μεταξύ του τρίτου τριμήνου 2017 και του τρίτου τριμήνου 2018, ο όγκος των κόκκινων δανείων μειώθηκε κατά 131 δισ. ευρώ.




Οι σημαντικές τράπεζες της Ελλάδας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας κατέγραψαν τους υψηλότερους δείκτες Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ), με ποσοστά 43,4%, 20,7% και 14,5%, αντίστοιχα, στο τρίμηνο του 2018, όπως γνωστοποιεί η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τις εποπτευόμενες δραστηριότητες 2018.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη ο δείκτης ΜΕΔ μειώθηκε σημαντικά έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους για τις σημαντικές τράπεζες της Κύπρου (-13,3 ποσοστιαίες μονάδες), της Σλοβενίας (-5,3 ποσοστιαίες μονάδες), της Ιρλανδίας (-3,7 ποσοστιαίες μονάδες), της Πορτογαλίας (-3,6 ποσοστιαίες μονάδες), της Ελλάδος (-3,2 ποσοστιαίες μονάδες) και της Ιταλίας (-2,5 ποσοστιαίες μονάδες). Το τρίτο τρίμηνο του 2018, το μεγαλύτερο απόθεμα ΜΕΔ είχαν οι σημαντικές τράπεζες της Ιταλίας (153 δισ. ευρώ), της Γαλλίας (130 δισ. ευρώ), της Ισπανίας (95 δισ. ευρώ) και της Ελλάδας (90 δισ. ευρώ).

Ο όγκος των μη ΜΕΔ των σημαντικών τραπεζών της Ευρωζώνης, υποχώρησε στα 628 δισ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο του 2018 από 1 τρισ. ευρώ στις αρχές του 2015.

ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE !!!




Τι γίνεται με την Folli Follie ;;;

Οι μήνες περνούν σε λίγο θα διπλώσει χρόνος (Μάιος) και ακόμη οι μέτοχοι της Folli Follie…δεν έχουν περάσει από το γραφείο της ανακρίτριας που έχει τον φάκελο με το σκάνδαλο της αμαρτωλής εταιρίας. Οι ποινικές διώξεις έχουν ασκηθεί και έχει απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα ολόκληρης της τέως διοικητικής ομάδας.

Τι γίνεται βρε παιδιά της δικαιοσύνης; Γιατί καθυστερείτε τόσο πολύ;

ΠΡΟΣ ΑΦΕΛΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΙΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΔΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ALPHA BANK ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/08/alpha-bank.html



Στις 4 Απριλίου αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο πρωην ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ Σταύρος Ψυχάρης. Η παραπομπή του σε δίκη γίνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και αφορά προσωπικά δάνεια του τέως εκδότη, συνολικού ύψους 44.700.000 ευρώ από την Alpha Bank με σκοπό την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, την αγορά των μετοχών της μειοψηφίας του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και την έξοδο του Οργανισμού από το Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η δανειοδότηση εγκρίθηκε και χορηγήθηκε χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις της τράπεζας

Ο Σταύρος Ψυχάρης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία (κακούργημα). Μαζί του στο εδώλιο θα βρεθούν και δέκα στελέχη της Alpha Bank που αντιμετωπίζουν την κατηγορία απιστίας στην υπηρεσία καθώς εμφανίζονται να άναψαν το «πράσινο φως» για τη χορήγηση του δανείου χωρίς να έχουν δοθεί επαρκείς εγγυήσεις.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΜΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 5.000 ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!

ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΥ "ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ"
Εκατοντάδες χιλιάδες οι αποποιήσεις κληρονομιάς από το 2013 και μετά !!!




Ισχυρό παραμένει το κίνημα "Δεν κληρονομώ", με τις αιτήσεις αποποιήσεων στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία της χώρας να σχηματίζουν... βουνό, παρά τις ελπίδες που γεννούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων Golden Visa και Airbnb. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε ο Ελεύθερος Τύπος από τα δύο μεγαλύτερα δικαστήρια, Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περισσότεροι από 5.100 κληρονόμοι έσπευσαν από τις αρχές του χρόνου να καταθέσουν σχετική αίτηση, αποποιούμενοι τα συγγενικά... δώρα και άρα, τα βάρη που τα συνοδεύουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή γραμματείας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, Γιώργο Αλιφέρη το α' τρίμηνο του 2019 κατατέθηκαν 3.300 αιτήματα αποποιήσεων, αριθμός τριπλάσιος σε σχέση με τις αποδοχές.

"Το τρέχον έτος εκτιμάται πως θα κλείσει πάνω- κάτω στα περυσινά επίπεδα των 14.568 αιτήσεων" σχολιάζει ο κ. Αλιφέρης. Παρόμοια είναι και η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, με τον επικεφαλής του τμήματος αποποιήσεων κληρονομιών του Ειρηνοδικείου της πόλης, Ιωάννη Γιαννάκο, να αποκαλύπτει π
ως το τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου έχουν κατατεθεί 1.850 αιτήσεις. 

ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ: 4 ΣΤΑ 10 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5.000€ !!!

ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ+ΤΑ ΧΡΕΗ ΧΩΡΙΣ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ...
Από το 2010 όταν η Ελλάδα μπήκε στα μνημόνια τα εισοδήματα των φορολογουμένων μειώθηκαν κατά 26,7 δισ. ευρώ !!!





Φτωχότερα έγιναν τα νοικοκυριά τα τελευταία χρόνια, ενώ η μεσαία τάξη λύγισε από τα αλλεπάλληλα φορολογικά χτυπήματα. Έξι στα δέκα νοικοκυριά εμφανίζουν πλέον στην εφορία εισοδήματα που δεν υπερβαίνουν τα 10.000 ευρώ, ενώ για τέσσερα στα δέκα το ετήσιο εισόδημά τους βρίσκεται κάτω από τα 5.000 ευρώ.

Την τελευταία τετραετία χάθηκαν εισοδήματα 2,4 δισ. ευρώ. Από 76 δισ. ευρώ που δήλωναν για το 2014 οι φορολογούμενοι, πέρυσι 8,9 εκατ. φυσικά πρόσωπα εμφάνισαν εισοδήματα 73,6 δισ. ευρώ. Από το 2010 όταν η Ελλάδα μπήκε στον... χορό των μνημονίων, τα εισοδήματα των φορολογουμένων συρρικνώθηκαν κατά 26,7 δισ. ευρώ. Σχεδόν τα μισά από αυτά χάθηκαν από τη μεσαία τάξη, τα νοικοκυριά δηλ. με εισοδήματα από 20.000 έως 50.000 ευρώ.

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται τα εισοδήματα που δηλώνουν οι περίπου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, στοιχείο βέβαια που μπορεί να υποκρύπτει και φοροδιαφυγή. Από 5,02 δισ. ευρώ που δήλωναν ότι είχαν αποκτήσει το 2014, πέρυσι εμφάνισαν εισοδήματα της τάξεως των 3,44 δισ. ευρώ με το μέσο εισόδημά τους να κινείται στα όρια του σημερινού αφορολόγητου ορίου των μισθωτών και συνταξιούχων, δηλ. στα 8.636 ευρώ.

Τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων είναι αποκαλυπτικά:

ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ Κ.ΣΗΜΙΤΗ & ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ...ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!




Του Πάρι Κουρτζίδη

Η αλήθεια είναι ότι αγνοούσαμε, όπως και οι περισσότεροι πολίτες, την ύπαρξη του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Σημίτης», ώσπου έφθασε στα Piperata.gr ο προϋπολογισμός του 2019 στον οποίο φαίνεται να έχει λάβει μία χορηγία ύψους 10.000 ευρώ, ενώ παρουσιάζει πλεόνασμα -περίπου- 140.000 ευρώ.

Κάνοντας ρεπορτάζ διαπιστώσαμε ότι το Ίδρυμα του Σημίτη θεμελιώθηκε το 2007, κι έχει ως βασικό στόχο τη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτικού Αρχείου του πρώην πρωθυπουργού και, παράλληλα, τη µελέτη των εθνικών, οικονοµικών, πολιτικών και πολιτισµικών προβληµάτων της χώρας(;!).

Αναζητώντας ποιος φορέας είναι αυτός που χορήγησε το ποσό των 10.000 ευρώ, αρχικά (εκ παραδρομής) νομίζαμε ότι είναι απευθείας η Τράπεζα της Ελλάδας. Τελικά, η αλήθεια είναι ότι ο φορέας δεν είναι αυτός που διοικείται άμεσα από τον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να περιγράψουμε τη διαχρονικά στενή σχέση του Κώστα Σημίτη με τον Γιάννη Στουρνάρα… Ο πρώην πρωθυπουργός, εάν μπορούσε, ήδη θα τον είχε κάνει επικεφαλής κόμματος(!), με «χορηγούς» μάλιστα τους κοινούς φίλους που έχουν στο εξωτερικό…

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ;;;


ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!


ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΝΕΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 1,4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ GOOGLE !!!

ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ
Πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ στην Google για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ επέβαλε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για κατάχρηση της κυρίαρχης θέσης της στην αγορά επιβάλλοντας περιοριστικές ρήτρες σε συμβόλαια με ιστοτόπους τρίτων, οι οποίες δεν επέτρεπαν στους ανταγωνιστές της να τοποθετούν δικές τους διαφημίσεις αναζήτησης στους εν λόγω ιστοτόπους.




Η Επίτροπος Margrethe Vestager, αρμόδια για θέματα πολιτικής ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά: “Σήμερα η Επιτροπή επέβαλε στην Google πρόστιμο ύψους 1,49 δισ. ευρώ για παράνομη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης. Η Google εδραίωσε τη δεσπόζουσα θέση της στις διαδικτυακές διαφημίσεις αναζήτησης και θωρακίστηκε έναντι της πίεσης των ανταγωνιστών, επιβάλλοντας αντιανταγωνιστικούς συμβατικούς περιορισμούς στους ιστοτόπους τρίτων μερών. Αυτό είναι παράνομο βάσει των αντιμονοπωλιακών κανόνων της ΕΕ”.

Σύμφωνα με την Επίτροπο, “το παράπτωμα διήρκεσε πάνω από 10 έτη και είχε ως αποτέλεσμα να μην δοθεί σε άλλες εταιρείες η δυνατότητα να φανούν ανταγωνιστικές σε αξιοκρατική βάση και να καινοτομήσουν, ενώ παράλληλα στέρησε από τους καταναλωτές τα οφέλη του ανταγωνισμού”.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση επικεντρώθηκε στην AdSense for Search της Google, η οποία λειτουργεί ως πλατφόρμα μεσιτείας διαδικτυακών διαφημίσεων αναζήτησης.

Όπως διαπίστωσε η Επιτροπή κατά τη διάρκεια της έρευνάς της και αφού εξέτασε εκατοντάδες συμφωνίες της Google με τρίτου, από το 2006 η εταιρεία συμπεριέλαβε ρήτρες αποκλειστικότητας στις συμβάσεις της. Αυτό σήμαινε ότι απαγορεύτηκε στους εκδότες να τοποθετούν στις σελίδες τους με αποτελέσματα αναζήτησης διαφημίσεις αναζήτησης από ανταγωνιστές της, όπως η Microsoft και η Yahoo. Η απόφαση αφορά εκδότες των οποίων οι συμφωνίες με την Google απαιτούν τέτοια αποκλειστικότητα για όλους τους ιστοτόπους τους.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΙΝΔΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΕΡΣΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ PNB
Θυμηθείτε εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_83.html



Ο φυγόδικος δισεκατομμυριούχος κοσμηματοπώλης Νιράβ Μόντι συνελήφθη στο Λονδίνο ύστερα από αίτημα των αρχών της Ινδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Η Ινδία ζήτησε από την Βρετανία τον Αύγουστο να προχωρήσει σε έκδοση του Μόντι, ενός εκ των βασικών υπόπτων που κατηγορούνται για την απάτη ύψους 2 δισεκ. δολαρίων σε βάρος της κρατικής τράπεζας Punjab National Bank --της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορία του ινδικού τραπεζικού κλάδου.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ !!! ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 200.000 !!!




"Βροχή" εξακολουθούν να πέφτουν οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 230.000. Ήδη έχουν εγκριθεί 94.000 αιτήσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM", ανέφερε πως «στόχος μας είναι περίπου 260.000 νοικοκυριά. Να υπολογίζετε ότι το πρόγραμμα καλύπτει 600.000 – 650.000 ανθρώπους» και πρόσθεσε πως το ποσοστό των μη εγκεκριμένων αιτήσεων είναι κάτω από το 7%.

«Το επίδομα ενοικίου είναι από τα προγράμματα που δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Είχαμε κάθε πρόθεση ξεκινώντας ήδη από το 2015 να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία ή σε επισφάλεια στέγης. Εκείνο που καταφέραμε με τα άμεσα μέτρα της αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης ήταν να καλύψουμε κάποιους ανθρώπους. Έπρεπε να το σχεδιάσουμε πάλι. Να δούμε τους προϋπολογισμούς και τις δυνατότητες» είπε ο κ. Καρέλλας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!


ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΗΣ FRAPORT ΤΑ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!!

ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 23 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ...
Σημαντικά έσοδα εξασφάλισε η Fraport Greece το 2018 από τη διαχείριση των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων !!!




Χρυσωρυχείο αποδεικνύεται η Ελλάδα για τη γερμανική Fraport, η οποία διαχειρίζεται 14 από τα σημαντικότερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μέσω της θυγατρικής της Fraport Greece, στην οποία ελέγχει το 73,4%.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου Fraport A.G για το σύνολο του 2018, τα έσοδα από τα 14 ελληνικά αεροδρόμια έφθασαν τα 414,8 εκατ. ευρώ έναντι 234,9 εκατ. ευρώ το 2017, με το τελευταίο ποσό ωστόσο να αφορά σε εννεάμηνη χρήση, δεδομένου ότι ο γερμανικός όμιλος πήρε τον έλεγχο τον περασμένο Απρίλιο.

Η Ελλάδα αποδείχθηκε το φιλέτο των «φιλέτων» για τις διεθνείς δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου το 2018. Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως, ενώ κατέγραφε αύξηση εσόδων 76,6% στην Ελλάδα (σ.σ. πάντα με δεδομένο ότι η σύγκριση αφορά σε 9μηνη περίοδο το 2017), στις ΗΠΑ (Fraport USA) μειώθηκαν 5,7% ενώ αυξήθηκαν με σημαντικά χαμηλότερους ρυθμούς σε άλλες χώρες όπου δραστηριοποιείται: +11% στη Σλοβενία (Fraport Sloveniya), +10% στο αεροδρόμιο της Λίμα (Περού), +9,6% στα αεροδρόμια Βάρνας και Μπουργκάς της Μαύρης θάλασσας στη Βουλγαρία (Fraport Twin Star Airport Management A.D), +24,2% στο αεροδρόμιο της Αττάλειας (Τουρκία), +6,1% από τη συμμετοχή της στο αεροδρόμιο Pulkovo της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία (Thalita Trading Ltd) και +7% από τη συμμετοχή της στο αεροδρόμιο Xi’an της Κίνας (Xi’an Xianyang International Airport Ltd).

ΜΕ ΕΝΕΡΓΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ OFFSHORE Ο Γ.ΚΥΡΤΣΟΣ ΕΝΩ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !!!

HOLIK TRADING LTD
Δείτε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_18.html





Διευθυντής και γραμματέας της εξωχώριας εταιρείας «HΟLIK TRADING LIMITED» διατελεί ακόμα και σήμερα ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος, αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η «Εφημερίδα των Συντακτών» και τονίζει ότι ο Γιώργος Κύρτσος άλλοτε κατήγγελλε τον Βαρδή Βαρδινογιάννη για την εύνοια που απολάμβανε στην offshore δραστηριότητά του.

Δεν είναι μόνο η εξωχώρια εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη στα νησιά Κέιμαν ή η αντίστοιχη του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που προκαλεί πονοκεφάλους στην αξιωματική αντιπολίτευση στον δρόμο προς τις εκλογές, γράφει η εφημερίδα.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την αλλαγή του νόμου για το πόθεν έσχες, ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος διατελεί ακόμα και σήμερα διευθυντής και γραμματέας offshore εταιρείας με έδρα στην Κύπρο και με την επωνυμία HOLIK TRADING LIMITED (ίδρυση 2008), της οποίας διατηρεί και 1.000 μετοχές.

Υπενθυμίζεται πως η Ν.Δ πλειοδότησε τον Μάιο του 2016 στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου αναγκάζοντας ουσιαστικά σε μια ιστορία άκρατου λαϊκισμού να έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο η καθολική απαγόρευση συμμετοχής πολιτικών προσώπων στη σύσταση οποιασδήποτε εταιρείας του εξωτερικού.

Η καθολική απαγόρευση αφορά πλέον όλους τους βουλευτές υπουργούς, δημάρχους, περιφερειάρχες, γενικούς γραμματείς υπουργείων και συγγενείς πρώτου βαθμού και φυσικά τους ευρωβουλευτές όπως ο Γ. Κύρτσος.

Τα πολιτικά πρόσωπα είχαν αποκλειστική προθεσμία εξήντα ημερών από τη δημοσίευση του παραπάνω νόμου 4396/2016 ΦΕΚ Α 111/8.6.2016 για να μεταβιβάσουν τα περιουσιακά στοιχεία που αναφέρονται στη διάταξη.

Αντί για 60 μέρες έχουν περάσει σχεδόν 1.000 μέρες από την καταληκτική ημερομηνία και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Τμήματος Εφόρου Εταιρειών και Επίσημου Παραλήπτη της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ιστοσελίδας opencorporates, η εταιρεία παραμένει ενεργή.

"ΜΑΥΡΑ" ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ !!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΛΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΞΕΝΟΙΚΙΑΣΤΑ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Την ύπαρξη «μαύρων ενοικίων», δηλαδή ενοικιάσεις ακινήτων που αποκρύπτονται από την εφορία, αποκάλυψε η εφαρμογή του επιδόματος στέγασης.




Το γεγονός αυτό, προκάλεσε συναγερμό στην ΑΑΔΕ η οποία πλέον εκπονεί συγκεκριμένο σχέδιο σαρωτικών ελέγχων των αδήλωτων ενοικίων από χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων.

Οι έλεγχοι δεν θα περιοριστούν μόνο στα ακίνητα που δηλώνονται στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή, αλλά θα επεκταθούν σχεδόν σε όλα τα ακίνητα, που εμφανίζονται κενά στις φορολογικές δηλώσεις.

Τα αδήλωτα ενοίκια αποκάλυψε η ηλεκτρονική εφαρμογή του επιδόματος ενοικίου. Από τις 7 Μαρτίου που ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις διαπιστώθηκε ότι μεγάλος αριθμός των δικαιούχων απορρίπτονταν ενώ πληρούσαν όλα τα κριτήρια πλην εκείνο του μισθώματος.

Μετά από ερωτήσεις στην ΗΔΙΚΑ και από διασταυρώσεις προέκυψε ότι υπάρχουν περιπτώσεις μισθώσεων χωρίς να υπάρχει καν κατατεθειμένο ηλεκτρονικό μισθωτήριο, συμβόλαια χωρίς να αναγράφεται το ακριβές μίσθωμα ή η διάρκεια της μίσθωσης.

Δηλαδή αρκετοί ιδιοκτήτες ενοικιάζουν ακίνητα χωρίς να έχουν συμβόλαιο ή ατό έχει λήξει και φυσικά δεν δηλώνουν στην εφορία τα αντίστοιχα ενοίκια που εισπράττουν.

ΔΕΗ: ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΑΠΟ 15% ΣΕ 10%
Ενώ προχωρά σε αύξηση ύψους 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια της υψηλής τάσης.



Την απόφαση να μειώσει την έκπτωση στους συνεπείς πελάτες από 15% σε 10%, πήρε το ΔΣ της ΔΕΗ. Πρόκειται για μια έκπτωση που εφαρμόζεται σε όλους τους καταναλωτές που αποπληρώνουν εγκαίρως τους λογαριασμούς τους ή που έχουν μπει σε διακανονισμό τον οποίο και τηρούν κανονικά.

Ακόμη, αποφάσισε να μειώσει και την έκπτωση προπληρωμής από το 6% στο 4%. Πρόκειται για την έκπτωση που απολαμβάνουν όσοι αποφασίζουν και προπληρώνουν έναντι το σύνολο της ετήσιας κατανάλωσής τους. Για παράδειγμα το Δημόσιο είχε κάνει χρήση της συγκεκριμένης έκπτωσης πέρυσι αλλά και φέτος καταβάλλοντας ένα ποσό της τάξης των 550 εκατ. ευρώ.

Τέλος, αποφάσισε την αύξηση ύψους 10% στα βιομηχανικά τιμολόγια της υψηλής τάσης. Η ΔΕΗ υποχρεούται βάσει κώδικα να διαπραγματευτεί με κάθε μεγάλη ενεργοβόρο βιομηχανία χωριστά το ύψος των χρεώσεων που θα περιλαμβάνονται στα τιμολόγια ανάλογα με το προφίλ και με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Στο πλαίσιο η εισήγηση που έγινε δεκτή από το ΔΣ προβλέπει την υποβολή πρότασης για αύξηση της τάξης του 10%.

Η ανακοίνωση της ΔΕΗ

ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ή ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ !!!



Συγχωνεύσεις τραπεζών και άλλα δαιμόνια…

Στο παρασκήνιο, εκτός Ελλάδος, εξυφαίνονται μια σειρά από σενάρια για συγχώνευση τραπεζών ή εξαγορά ελληνικής τράπεζας από άλλη ευρωπαϊκή. Η στήλη πληροφορείται ότι μεταξύ των δανειστών της ευρωπαϊκής πλευράς ανταλλάσσονται κείμενα, στα οποία αναγράφονται πιθανά νέα τραπεζικά σχήματα στην ελληνική αγορά. Μάλιστα, στα κείμενα γράφεται ξεκάθαρα το όνομα της νύφης αλλά και τα ονόματα των μνηστήρων. Και μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα ότι στους μνηστήρες συγκαταλέγονται οι άλλες ελληνικές τράπεζες… Δεν είναι έτσι.

Στους μνηστήρες φιγουράρει μία γερμανική τράπεζα, μία γαλλική και μία ισπανική! Επίσης, δεν είναι βέβαιο ότι το σχέδιο έχει την επίσημη υπογραφή του ESM, του SSM και της Κομισιόν και δεν διακινείται από συγκεκριμένα λόμπυ των δανειστών…

Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΥΠΟΙΚ: ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ FINTECH, ΜΚΟ & ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ
Οι Fintech, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά και οι μετανάστες μπαίνουν στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.



Με απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Οικονομικών Έλενας Παπαδοπούλου, η οποία προΐσταται της εν λόγω επιτροπής, συστάθηκαν τρεις πολυμελείς ομάδες, οι οποίες θα πρέπει έως τις 10 Μάιου να καταθέσουν στην Επιτροπή Στρατηγικής τρεις διαφορετικές εκθέσεις, προκειμένου να βελτιωθεί το εθνικό νομοθετικό πλαίσιο στο τομέα αντιμετώπισης του ξεπλύματος χρήματος.

Έργο της πρώτης ομάδας θα είναι η καταγραφή του πλαισίου λειτουργίας και εποπτείας των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και η υποβολή πορίσματος και εισήγησης για την αντιμετώπιση των εντοπισθέντων κενών.

Έργο της δεύτερης ομάδας θα είναι η εκτίμηση κινδύνου από τη χρήση άτυπων συστημάτων μεταφοράς κεφαλαίων σε δραστηριότητες ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και η υποβολή πορίσματος για την αντιμετώπιση των όποιων κενών. Ουσιαστικά θα εξεταστεί η επάρκεια των κανόνων και της νομοθεσίας που διέπει τα εικονικά νομίσματα, αλλά και τις fintech, τις νέες χρηματοοικονομικές τεχνολογίες που έχουν ήδη παρακάμψει σε μεγάλο βαθμό το τραπεζικό σύστημα.

ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ !!!

ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Μετατρέπουν βαριά κακουργήματα σε πλημμελήματα !!!



Σοβαρές παρατηρήσεις και επισημάνσεις για την επιχειρούμενη ευρεία μεταρρύθμιση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, τα σχέδια των οποίων βρίσκονται σε δημόσια διαβούλευση, διατυπώνει η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η Ενωση των Εισαγγελέων, επικροτεί τη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για ριζική αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου, της ποινικής δικαιοσύνης και της εκδίκασης των ποινικών υποθέσεων, αλλά εκφράζει έντονη ανησυχία για σειρά διατάξεων με τις οποίες πολλά σοβαρά αδικήματα τιμωρούνται πλέον σε βαθμό πλημμελήματος αντί κακουργήματος.

Επίσης εκφράζει διαφωνία με την κατάργηση της αυτεπάγγελτης δίωξης για σειρά αδικημάτων, όπως οι κλοπές και άλλα, τα οποία στο εξής θα διώκονται μόνον μετά από μήνυση του παθόντος και όχι με πρωτοβουλία της εισαγγελικής αρχής.

Η Ενωση Εισαγγελέων εκφράζει την ανησυχία της ότι από την εφαρμογή των νέων κωδίκων, θα υπάρξει κίνδυνος «κλονισμού της κοινωνικής ειρήνης και δημόσιας ασφάλειας, αίσθημα ατιμωρησίας στους παθόντες μεγάλου όγκου κακουργηματικών αξιόποινων πράξεων που θα υποπέσουν σε παραγραφή χωρίς την επιβολή κυρώσεων στους δράστες και εμφανή δυσαρμονία ανάμεσα στην εκάστοτε ένταση προσβολής έννομων αγαθών και των αποτελεσμάτων της και στην επαπειλούμενη ποινική κύρωση».

Επίσης θέτει θέματα πρακτικής εφαρμογής πολλών νέων θεσμών, όπως η επιβολή ως ποινής της κοινωφελούς εργασίας, ελλείψει υποδομών και ζητά από το υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει σοβαρά υπόψη του τις επισημάνσεις και τις παρατηρήσεις των εισαγγελέων.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της Ένωσης Εισαγγελέων

ΠΩΣ ΗΞΕΡΕ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ ΦΛΩΡΟΣ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ;;;



Ο κατάδικος Φλώρος έλεγε ότι θα γλίτωνε με το νέο νόμο


Του Πέτρου Κουσουλού

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλή σύμπτωση. Επειδή όμως οι πιθανότητες να προβλεφθεί κάτι τέτοιο είναι απειροελάχιστες ας μην το ρίχνουμε στην τύχη. Ένας από τους πλέον «διάσημους» Έλληνες κατηγορούμενους και νυν κατάδικος, ο Αριστείδης Φλώρος, φέρεται να γνώριζε, από τον Οκτώβριο του 2017, ότι επίκεινται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που του επιτρέπουν ευμενέστερη ποινική μεταχείριση και μειωμένη ποινή σε περίπτωση που επιστρέψει τα «κλεμμένα».

Είναι κάτι το οποίο τόσο εκείνος όσο και ο έτερος συγκατηγορούμενος του, ο οποίος πάντως αναπνέει αέρα ελευθερίας, Βασίλης Μηλιώνης, είχαν επιχειρήσει να κάνουν από τα πρώτα κιόλας στάδια της διαδικασίας και αμέσως μετά τις προφυλακίσεις που είχαν ακολουθήσει. Το ίδιο αίτημα είχαν υποβάλλει και στο Πρωτόδικο Δικαστήριο, το οποίο τελικά επέβαλε στον Αριστείδη Φλώρο ποινή κάθειρξης 21 ετών. Τώρα τα πράγματα, όμως, άλλαξαν. Βάσει του νέου Ποινικού Κώδικα εισάγεται η Ποινική Διαπραγμάτευση.

Για όσους δεν είναι μυημένοι στη νομική επιστήμη, αυτό που ουσιαστικά προβλέπεται είναι η δυνατότητα στον κατηγορούμενο καθ΄ όλη τη διάρκεια της «ταλαιπωρίας» του να διαπραγματεύεται με τον εισαγγελέα μειωμένη ποινή σε περίπτωση που αποφασίσει να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκάλεσε! Κάτι που προβλέπεται, η αλήθεια είναι, σε αρκετές χώρες του δυτικού κόσμου. Το θέμα, όμως, είναι άλλο: Πώς γνώριζε για τις επικείμενες αλλαγές η οικογένεια Φλώρου; Είχε μαντικές ικανότητες; Ή πολύ καλή πληροφόρηση και ικανότητα διείσδυσης στα κέντρα λήψεων των αποφάσεων;

Η κατάθεση που τα λέει όλα Πριν από λίγο καιρό ο Ιωάννης Κουτσουρελάκης ένας εκ των εμπλεκομένων ιατρών στην υπόθεση Φλώρος-gate, ο επιστήμονας ο οποίος παραδέχτηκε ότι πλαστογράφησε παθολογικά ευρήματα στις εξετάσεις του Mr Energa, ο οποίος όμως ήταν καθόλα υγιής καλείται να δώσει εξηγήσεις στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα του Ιατρικού Συλλόγου.

Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΦΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ !!!




Μέχρι τώρα το αφήγημα των τραπεζών ενώπιον των Δικαστηρίων συνοψιζόταν στους εξής άξονες:

- Ότι οι τράπεζες δανείστηκαν τα CHF από τη διατραπεζική αγορά.
- Ότι για το λόγο αυτό συνήψαν συμβάσεις παραγώγων τύπου cross currency swaps ή FX swaps.
- Ότι οφείλουν να επιστρέψουν τα CHF με την τρέχουσα τρέχουσα ισοτιμία και ως εκ τούτου.
- Ότι επιβαρύνονται με πιθανές ζημίες από έκθεσή τους σε συναλλαγματικό κίνδυνο, λόγω της μεταβολής της ισοτιμίας.

Ερευνώντας τον ισχυρισμό στην ουσία του, βλέπουμε ότι είναι αναληθής. Δοθέντος ότι εκκρεμεί τέτοιας φύσης υπόθεση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου μπορούμε κάλλιστα να δούμε ότι η εκεί εναγόμενη και αναιρεσίβλητη τράπεζα (Eurobank) εκ ενοποιημένων των οικονομικών καταστάσεων για το έτος χρήσης που έληξε την 31-12-2017 δεν είχε την παραμικρή υποχρέωση σε CHF από παράγωγα προς οποιονδήποτε.

Έτσι, η συναλλαγματική θέση των στοιχείων του ισολογισμού καταλήγει να παρουσιάζει χορηγήσεις δανείων στο νόμισμα αυτό ύψους 3,729 δις ευρώ, δίψως καμία υποχρέωση απόδοσης των CHF πουθενά.

Για του λόγου το αληθές, ιδού η σελ 84 από τις Οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση που έληξε την 31-12-2017.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΠΥΓΜΑΧΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΜΑΡΙΝΗ !!! ΤΟ ΑΞΙΖΕΙ !!!


SSL Certificates