.

Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΜΕΝ ΑΝΕΥ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ;;;

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος
ΤΕΛΙΚΩΣ, Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Ή ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ;;;
Μόνοι γὰρ τόν τε μηδὲν τῶνδε μετέχοντα οὐκ ἀπράγμονα, ἀλλ᾿ ἀχρεῖον νομίζομεν !!!



Για να μήν μακρηγορώ, σας παραθέτω κατωτέρω την από 08 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ, την κατέθεσαν Αλλοδαποί Ευρωβουλευτές και όχι οι Ελλαδίτες. 

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΚΟΠΟΥ Ή ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ 2015 ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΕΠΡΕΠΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ
Αυτό είναι σήμερα η Ελλάδα: Η αρπαχτή για λίγους υπό την ομπρέλα των δανειστών !!!


Ποια είναι η αιτία που οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε αδιέξοδο;

Γιατί οι μετοχές έχουν καταρρεύσει, έχει ξεσπάσει μια άνευ προηγουμένου διοικητική κρίση και το ακόμη χειρότερο οι ελληνικές τράπεζες είναι έρμαια ορισμένων funds managers ή ορισμένων τεχνοκρατών του SSM;

ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΤΟΙΣ ΧΙΛΙΟΙΣ
Την ώρα που η φοροκαταιγίδα δεν αποδίδει αφού κρατικά έσοδα και εισπραξιμότητα βουλιάζουν !!!












Την επιβολή ενός ακόμη φόρου προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο δημοσιονομικός «κόφτης» περιλαμβάνει το έκτακτο σχέδιο της κυβέρνησης σε περίπτωση που τα έσοδα δεν κινηθούν ικανοποιητικά.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ 18,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΞΑΜΗΝΟ
Σε τρίτο χρόνο πλεονάσματος βαδίζει η Γερμανία, την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη βυθίζεται περισσότερο στην κρίση εξαιτίας της πολιτικής της !!!













Πλεόνασμα 18,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Γερμανίας

Η Γερμανία είχε πλεόνασμα 18,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, υψηλότερο των προσδοκιών, που δίνει στην καγκελάριο 'Αγκελα Μέρκελ μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο κινήσεων εν όψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times.

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΣΤΑ FUNDS !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Για πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών σε εξειδικευμένες εταιρείες ανάκτησης οφειλών προετοιμάζονται οι μεγάλες τράπεζες, με στόχο οι πρώτες συναλλαγές να ολοκληρωθούν εντός του 2016.

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ
Καταπέλτης είναι το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου για το Συμβούλιο Εφετών Αθήνας το οποίο απάλλαξε με βούλευμά του τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο συγκατηγορουμένους του από την κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος που αντιμετώπιζαν σχετικά με την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009 !!!




















Το Ε΄ τμήμα του Αρείου Πάγου με την 1331/2016 απόφασή του, που δημοσιεύθηκε την 1η Αυγούστου 2016 (αναίρεσε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών ως προς το μέρος εκείνο κατά το οποίο αποφάνθηκε να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων: Ανδρέα Γεωργίου, Κωνσταντίνου Μολφέτα και Αθανασίας Ξενάκη για «ψευδή βεβαίωση κατά συναυτουργία σε βάρος του δημοσίου, υπό την ιδιαζόντως επιβαρυντική περίσταση της ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας του αντικειμένου του εγκλήματος» (κακούργημα). Έτσι παρέπεμψε την υπόθεση στο Συμβούλιο Εφετών Αθήνας προς νέα κρίση, υπό διαφορετική σύνθεση.

ΑΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ !!!


ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ !!! ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 1 ΔΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΦΟΡΟΥΣ !!!

ΑΜΕΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΟΥΣ
Έξι στα δέκα ευρώ των φορολογικών εσόδων τον Ιούνιο ήταν από έμμεσους φόρους !!!












Ενα δισ. ευρώ περισσότερους φόρους πληρώσαμε τον Ιούνιο του 2016 σε σύγκριση με τους φόρους του Ιουνίου 2015, γεγονός που οφείλεται όπως προκύπτει από την έκθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων στα νέα μέτρα που ψηφίσθηκαν την άνοιξη και τέθηκαν άμεσα σε εφαρμογή.

Από την ανάλυση της έκθεσης προκύπτει ότι κυρίως η αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ, καθώς και η αυξημένη παρακράτηση φόρου όπως επίσης και η αυξημένη προκαταβολή φόρου οδήγησαν στην αύξηση των εσόδων τον Ιούνιο του 2016, ενώ αντίθετα πενιχρά παραμένουν τα έσοδα από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

150.000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΠ' ΑΟΡΙΣΤΟΝ ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Μπλοκάρει «επ' αόριστον» η έκδοση οριστικών αποφάσεων κύριας σύνταξης για 150.000 ασφαλισμένους που παίρνουν μόνο την προσωρινή και οι οποίοι θα περιμένουν άγνωστο για πόσους μήνες μέχρι τα Ταμεία να βγάλουν την τελική τους κύρια σύνταξη !!!



















Η έκδοση της οριστικής τους σύνταξης συνδέθηκε με κρυφή «ρήτρα» επανυπολογισμού, η οποία «δένει τα χέρια» των Ταμείων, καθώς η υπουργική απόφαση για τον επανυπολογισμό των υφιστάμενων κύριων συντάξεων ορίζει στο άρθρο 5 ότι σε «κάθε νέα σύνταξη που εκδίδεται με τις προγενέστερες διατάξεις του νόμου 4387/16, διενεργείται ταυτόχρονα και ο επανυπολογισμός της με το νέο τρόπο που προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος 4387».

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ MEGA ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΛΗΣΟΥΝ ΜΟΛΙΣ 30.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΑΡΧΙΚΩΣ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΔΟΘΕΙ ΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 110.000.000 ΕΥΡΩ
Με οφειλές προς τις τράπεζες άνω των 120.000.000 ευρώ και με εκτιμήσεις ότι η ρευστοποίηση της περιουσίας του καναλιού θα τους επιστρέψει μόλις 70.000.000 ευρώ, ποιος θα πληρώσει πάλι τη ζημιά ;;;
Οι τραπεζίτες που έδιναν τα θαλασσοδάνεια με μόνη εγγύηση της ταινιοθήκες των ΜΜΕ θα λογοδοτήσουν ;;;














Σε τροχιά πτώχευσης οδηγείται το Mega καθώς οι μέτοχοι ουσιαστικά δεν έχουν ενδιαφέρον να εισφέρουν στην εταιρία και έχει χαθεί κάθε πιθανότητα η εταιρία να λάβει άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Τις διαδικασίες της πτώχευσης δεν φαίνονται διατεθειμένοι να προχωρήσουν οι μέτοχοι αλλά οι τράπεζες στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν ότι θα λάβουν ένα ικανοποιητικό τμήμα από τις απαιτήσεις.

ΚΕΑΟ: ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ 23.195 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΩΝ !!!

ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Βροχή οι εντολές κατάσχεσης κάθε μέρα !!!


















«Υπό κατάσχεση» έχουν τεθεί οι καταθέσεις 23.195 «ενεργών» επιχειρήσεων που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με αδημοσίευτα στοιχεία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί 27.502 ηλεκτρονικά κατασχετήρια από τα οποία τα 23.195 αφορούν επιχειρήσεις σε λειτουργία με μεγάλες οφειλές σε ΙΚΑ και ΟΑΕΕ ενώ έχουν εισπραχθεί 24 εκατ ευρώ.

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ;;;

Γράφει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος
Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ, ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Η ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ ;;;
Οι φήμες περί παρέμβασης της Κομισιόν στην υπόθεση Γεωργίου, επιβεβαιώθηκαν αυθημερόν !!!



Σε συνέχεια του χθεσινού άρθρου ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ;;; 

ΚΑΠΝΟΣ ΕΓΙΝΕ ΦΠΑ ΥΨΟΥΣ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΠΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ
Δήλωσαν 5,5 δισ. ευρώ αλλά πλήρωσαν μόνο  4,5 δισ. στο εξάμηνο !!!
Μέχρι και 230 εκατ. ευρώ ο απλήρωτος ΦΠΑ κάθε μήνα !!!




















Από 60 έως και 230 εκατ. ευρώ τον μήνα απλήρωτο ΦΠΑ αφήνουν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες από τις αρχές του έτους, με το ποσοστό εισπραξιμότητας να κυμαίνεται από 80% έως και 88%.

Κάπως έτσι στο τέλος του πρώτου εξαμήνου ο συνολικά οφειλόμενος ΦΠΑ ήταν 5,466 δισ. ευρώ και από αυτά στα ταμεία είχαν μπει 4,509 δισ. ευρώ ή περίπου 1 δισ. ευρώ λιγότερα.

ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ALPHA BANK, EUROBANK ΚΑΙ ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ EURO STOXX 600 !!!

ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Την αφαίρεση των μετοχών των Alpha Bank, OTE και Eurobank, από τον δείκτη Euro Stoxx 600 ανακοίνωσε ο Stoxx, σε συνέχεια της υποβάθμισης της ελληνικής αγοράς από ανεπτυγμένη σε αναδυόμενη στις 10 Μαΐου !!!

















Οι αλλαγές που προέκυψαν από την επανεξέταση της κατάταξης των αναδυόμενων και ανεπτυγμένων αγορών θα τεθούν σε ισχύ από την έναρξη της συνεδρίασης της 19ης Σεπτεμβρίου.

Η ATTICA BANK ΠΛΗΡΩΝΕ ΜΑΥΡΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΥ 2004 ΜΕ 2011 ;;;

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΒΟΜΒΑ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ
Σύμφωνα με την καταγγελία η Attica Bank διένειμε περισσότερα από 25.000.000 ευρώ στους υπαλλήλους της ως λειτουργικά έξοδα από το 2004 μέχρι τα τέλη του 2011, χωρίς να έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι φόροι και οι εισφορές στα Ταμεία !!!













Έκπληξη και πολλές απορίες προκαλεί η καταγγελία φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής από την Attica Bank, η οποία σύμφωνα με τον καταγγέλλων Γ. Κ. έχουν διανεμηθεί στους υπαλλήλους της τράπεζας περισσότερα από 25 εκατ. ευρώ ως λειτουργικά έξοδα από το 2004 μέχρι τα τέλη του 2011 και δεν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενοι φόροι και οι εισφορές στα Ταμεία.

Η γραπτή καταγγελία έχει κατατεθεί στο ΣΔΟΕ με αριθμό πρωτοκόλλου 15871 τον Οκτώβριο του 2011 και δύο χρόνια αργότερα η ίδια καταγγελία έγινε στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου αριθμό πρωτοκόλλου 6435 το Σεπτέμβριο του 2013.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΕΣΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ 384 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ;;;


ΙΚΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ 412 ΕΥΡΩ ΜΙΚΤΑ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ
Και αν πληρώνονται αφού πάνω 1.000.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι από 1 έως 6 μήνες !!! 















Μετά την ΕΛΣΤΑΤ και την ΕΡΓΑΝΗ και τα επίσημα στοιχεία του ΙΚΑ επιβεβαιώνουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων θέσεων είναι ευέλικτης μορφής απασχόλησης, μερικής ή εκ περιτροπής εργασίας με μισό ασφάλιστρο. Στο διάστημα Δεκεμβρίου 2014-Δεκεμβρίου 2015 οι χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι με καθεστώς μερικής απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 9,9% ενώ η αμοιβή τους μειώθηκε κατά 3,41%. Ο αριθμός των ασφαλισμένων αυξήθηκε ενώ ο μέσος μισθός μέσα σ' ένα χρόνο μειώθηκε κατά 3,2%.

Ειδικότερα:

ΟΑΕΕ: ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ ΣΕ 100 ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ
Τη δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση των 100 δόσεων, δίνει ο ΟΑΕΕ. Όπως αναφέρει ο Οργανισμός σε έγγραφό του, με τη διάταξη του άρθρου 28 του Ν.4321/2015 (ΦΕΚ 32 ΤΑ /21.3.2015), όπως ισχύει, περί «Ρυθμίσεων για την επανεκκίνηση της Οικονομίας», θεσπίστηκε μεταβατικό πλαίσιο ρύθμισης ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, πλην ΝΑΤ !!!


















Όπως επισημαίνει, από τη μέχρι σήμερα διαχείριση, επεξεργασία και αξιολόγηση των στοιχείων διατηρησιμότητας ρυθμίσεων Ν.4321/2015, διαπιστώνεται ότι σημαντικός αριθμός διακόπτεται, λόγω μη πληρωμής εισφοράς ή δόσης, ενώ οι ασφαλισμένοι-οφειλέτες έχουν ενεργήσει εμπρόθεσμα για την καταβολή τους και δεν έχουν άμεση ευθύνη για την μη πραγματοποίηση/ολοκλήρωση της πληρωμής. Όπως τονίζεται στο έγγραφο του ΟΑΕΕ, η διερεύνηση και αξιολόγηση των πραγματικών περιστατικών διακοπής στις περιπτώσεις αυτές εμπίπτει στο πλαίσιο της διοικητικής ευθύνης και συνάδει με τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της εξυπηρέτησης του πολίτη.

ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ;;;

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Μια σπάνια για τα δεδομένα της δημόσια παρέμβαση για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ετοιμάζει η Κομισιόν, σύμφωνα με το Reuters. 



ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ή ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

1.000.000.000 ΕΥΡΩ ΕΤΗΣΙΩΣ Η ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΗΛΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Ακόμα και με αφαίρεση άδειας λειτουργίας ετοιμάζεται να απειλήσει το Υπ. Εργασίας όσες επιχειρήσεις δεν αποφασίζουν να δηλώσουν τους εργαζομένους τους οποίους απασχολούν στο ΙΚΑ. Αυτό προβλέπει σχέδιο το οποίο επεξεργάζονται στελέχη του αρμοδίου Υπ. Εργασίας προκειμένου να καταπολεμηθεί η αδήλωτη εργασία, η οποία σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας φτάνει το 20-25% σε ορισμένους κλάδους όπως εκείνος της εστίασης και του εμπορίου !!!


















Την πρώτη μορφή αυτού του σχεδίου αναμένεται να συζητήσει ο Υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας την Τετάρτη 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η διαδικασία συμμόρφωσης όσων επιχειρηματιών απασχολούν αδήλωτους εργαζομένους τα ακόλουθα βήματα:

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ !!! 37.000 ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΥΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Πάνω από 187.000 κατασχέσεις λογαριασμών το πρώτο 7μηνο !!!
















Μπορεί οι κατασχέσεις λογαριασμών που έχουν πραγματοποιηθεί το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου να είναι πάνω από 187.000 ωστόσο τα χρήματα που μπαίνουν στο ταμείο δεν μπορούν να στηρίξουν τους φιλόδοξους εισπρακτικούς στόχους του οικονομικού επιτελείου.

Ενδεικτική η εικόνα από τις κατασχέσεις του Ιουλίου: Από τις 37.000 κατασχέσεις λογαριασμών που πραγματοποιηθηκαν το μέσο ποσό που κατασχέθηκε ήταν της τάξης των 496 ευρώ. Κι αυτό γιατί το 97% των κατασχέσεων αφορά ποσά κάτω των 3.000 ευρώ.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΤΧΣ !!!


Η PQH ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Α.Ε. ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ;;;

Ρωτάει ο Λεωνίδας Χ. Στάμος


29 Μαρτίου 2016: εν όψει συμφωνίας


05 Απριλίου 2016: το deal έκλεισε

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

ΕΤΣΙ ΘΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΡΕΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ
Οδηγός της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων !!!















Τρεις εναλλακτικές δυνατότητες τμηματικής εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών προς ΔΟΥ και Τελωνεία έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις παρέχει σε χιλιάδες οφειλέτες του Δημοσίου η ισχύουσα νομοθεσία.

ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΦΙΓΓΟΝΤΑΣ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ
Την ώρα που τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, oι οφειλέτες που έχουν ενταχθεί σε ρυθμίσεις αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δόσεις και τα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης λαμβάνουν μορφή χιονοστιβάδας !!!










«Φρένο» στις προθέσεις της κυβέρνησης για επέκταση της ρύθμισης των 100 δόσεων προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έβαλαν οι θεσμοί, αρνούμενοι να συναινέσουν σε νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις, που επί της ουσίας διογκώνουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη όπως υποστηρίζουν.

ΕΠΙ 6 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΑΝ ΛΑΘΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΦΟΡΑ ΥΠΕΡ ΕΟΠΥΥ !!!

ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΑΝ ΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 250.000.000 ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 1.000.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
Η εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ θα έπρεπε να επιβάλλεται στο καταβαλλόμενο ποσό και όχι στο ονομαστικό, όπως γινόταν έως τώρα !!!














Επί του πραγματικού ποσού, που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι στην τσέπη τους, θα υπολογίζεται εφεξής η εισφορά υπέρ ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και για τις κύριες συντάξεις, σύμφωνα με το νόμο Κατρούγκαλου.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων υποστηρίζει ότι αυτό ισχύει εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα το κράτος να "χρωστά" σε πάνω από 1 εκατ. συνταξιούχους περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ.

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟ 1/1/2017 !!!

ΩΣ «ΛΥΣΗ» ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
Θα συμψηφίζονται - αντί να...επιστρέφονται - όσες επιπλέον εισφορές καταβάλλουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες και επιστήμονες για σύνταξη και ασθένεια στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από την 1/1/2017 και μετά !!!




















Το σχέδιο αυτό εξετάζουν στελέχη του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως «λύση» στα προβλήματα εκκαθάρισης των εισφορών που θα προκύψουν, μεταβατικά (έως ότου διαμορφωθεί μηχανισμός ακριβόχρονης δήλωσης και ελέγχου του εισοδήματος ανά μήνα ή ανά δίμηνο) μετά τον υπολογισμό των καταβλητέων εισφορών των αυτοαπασχολουμένων όχι με βάση τα πραγματικά εισοδήματα του 2017, αλλά, με τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και εκκαθαρίστηκαν το 2016.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΣΤΑ 11,5 ΔΙΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΑΕΕ !!!

ΧΡΩΣΤΑΝΕ 2 ΣΤΟΥΣ 3 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Μόλις 164.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, καταβάλλουν κανονικά τις εισφορές τους με την εισπραξιμότητα του Οργανισμού να βρίσκεται στα επίπεδα του 45 – 50% !!!


















Στα 11,5 δισ ευρώ έχει ανέλθει το χρέος που έχουν δημιουργήσει στον ΟΑΕΕ από περίπου 537.000 ασφαλισμένους, δηλαδή από τα 2/3 του συνόλου. Από τους 701.000 ασφαλισμένους, οι 241.000 έχουν προχωρήσει σε διακοπή εργασιών, άρα είναι δύσκολο να αναζητηθούν από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, για να καταβάλλουν τα οφειλόμενα.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

ΣΕ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΘΑ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Έρχεται καυτό φθινόπωρο με τσουνάμι κατασχέσεων και πλειστηριασμών !!!















Εντείνεται το "κυνήγι" των ύποπτων φορολογούμενων καθώς με εγκύκλιο που αναμένεται να εκδοθεί το προσεχές διάστημα από την ΓΓΔΕ, η εφορία θα μπορεί να προβαίνει ακόμη και σε προληπτικούς πλειστηριασμούς, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι τίθεται σε κίνδυνο η πληρωμή των οφειλών τους προς το Δημόσιο.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!! ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!

ΥΠΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΒΑΡΙΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΠΕΥΔΟΥΝ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥΝ
Τεράστια μείωση στις γονικές παροχές αφού οι γονείς επιλέγουν να αφήνουν στα παιδιά τους την δυνατότητα της αποποίησης !!!












Μεγάλες διατάσεις λαμβάνει το φαινόμενο της αποποίησης κληρονομιάς, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία από τα ειρηνοδικεία της χώρας.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ !!!

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΜΑΜΟΥΘ ΚΑΙ ΠΡΙΜ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ
Τουλάχιστον 214,5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον θα κοστίσει η εθνική Κορίνθου-Πάτρας !!!














Την καταβολή 145,1 εκατ. ευρώ στον κατασκευαστή και 69,7 εκατ. ευρώ –τα οποία ενδέχεται να αυξηθούν κατά 30 εκατ. ευρώ– στον παραχωρησιούχο της εθνικής οδού Κορίνθου-Πάτρας προβλέπει η μυστική συμφωνία που υπέγραψε το υπουργείο Υποδομών με την Ολυμπία Οδό και την οποία αποκαλύπτει σήμερα η «Κ».

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται η αμφίπλευρη λειτουργία τουλάχιστον των δύο εκ των τριών προβλεπόμενων σταθμών διοδίων της διαδρομής, πριν από το τέλος του έτους, και η δυνατότητα απευθείας ανάθεσης στους κατασκευαστές της ολοκλήρωσης των σημείων ευθύνης της ΕΡΓΑ ΟΣΕ. Με τη συμφωνία θα καταστεί εφικτή η παράδοση του δρόμου σε λειτουργία στις 31 Μαρτίου 2017.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΓΔΕ: ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 30 ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ !!!

ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ
Επανέρχεται στις 30 ημέρες η προθεσμία που έχουν οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν δήλωση μεταβολών στοιχείων φυσικών και νομικών προσώπων στο μητρώο της Εφορίας !!!














Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων ενεργοποιείται διάταξη νόμου η οποία ψηφίστηκε στο τέλος Ιουλίου και ορίζει ότι ο φορολογούμενος, φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, υποχρεούται να ενημερώνει εγγράφως τη Φορολογική Διοίκηση εντός τριάντα ημερών για μεταβολές στην επωνυμία, τον διακριτικό τίτλο, τη διεύθυνση κατοικίας ή τη διεύθυνση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων, την έδρα, το αντικείμενο της δραστηριότητας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και τις λοιπές πληροφορίες που παρασχέθηκαν κατά τον χρόνο της εγγραφής.
SSL Certificates