.

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟ ΔΡΟΜΟΛΟΓΕΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ !!!



Αγωνία για ρευστό από ΔΕΗ λόγω υποχρεώσεων

Δεν κρύβεται η αγωνία της ΔΕΗ για ρευστό ενόψει των ανελαστικών υποχρεώσεων αποπληρωμής το Μάιο του διεθνούς ομολόγου της, ύψους 350 εκατ. ευρώ, και με κάθε ευκαιρία επαναφέρει την ανάγκη αυξήσεων στα τιμολόγια.

Σχολιάζοντας τις ανάγκες αναχρηματοδότησης του τρέχοντος έτους, κύκλοι της ΔΕΗ επανέλαβαν χθες την συζήτηση αναπροσαρμογής των τιμολογίων, εξηγώντας με νόημα ότι αν έως το Μάιο η επιχείρηση δεν έχει καταφέρει να βγει στις σγορές, τότε θα κληθεί να χρησιμοποιήσει υφιστάμενα ταμειακά διαθέσιμα, προκειμένου να αποπληρώσει το υφιστάμενο ομόλογο.

"Σε κάθε περίπτωση, έχουμε εξασφαλίσει μια γραμμή 200 εκατ ευρώ", έλεγαν χθες πηγές της εταιρείας, προσθέτοντας ωστόσο ότι "εφόσον η επιχείρηση δεν βγει μέσα στους επόμενους μήνες στις αγορές, είναι μονόδρομος να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει 150 εκατ ευρώ από το ταμείο της για την εξόφληση του ομολόγου". Το ερώτημα είναι τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την πιεσμένη ούτως ή άλλως ρευστότητά της, με προφανή την απάντηση.

Η ΕΥΠ ΖΗΤΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΕΣ...«ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ» ΓΛΩΣΣΑΣ !!!



Σε μια απίστευτη «πρόκληση» που εγείρει ερωτηματικά για το κατά πόσο ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί στην κατεύθυνση της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων, προχώρησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) που μέσα από προκήρυξη που δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ζητά μεταφραστές «μακεδονικής» γλώσσας.

Με τον τρόπο αυτό επιβεβαιώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι φόβοι πως με την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή, η χώρα μας αναγνωρίζει τη γλώσσα των Σκοπιανών ως «μακεδονική».

Ειδικότερα, στο ΦΕΚ με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου 2019, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, γνωστοποιείται η προκήρυξη με αριθμό 471.1/35/751408, υπό τον τίτλο:

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ: "ΕΝΟΧΟΣ Ο ΜΑΡΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΖΑΜΠΑ ΝΟΣΗΛΙΑ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ" !!!

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΚΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΝΟΝ 51ος «ΕΠΩΝΥΜΩΝ» ;;;
Μόνον 3 από τους 51 «επώνυμους» πλήρωσαν στο νοσοκομείο το υπόλοιπο του κόστους των εξετάσεων ή της νοσηλείας του, μετά βεβαίως την έκπτωση....για όλους τους υπόλοιπους εξόφλησαν οι ασφαλιστικοί φορείς !!!





Την ενοχή του πρώην προέδρου του ΔΣ του "Ερρίκος Ντυνάν" Ανδρέα Μαρτίνη, για το σκάνδαλο με τα δωρεάν νοσήλια σε πρώην υπουργούς, βουλευτές, εκδότες, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες και συγγενείς τους πολιτικά πρόσωπα, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους αλλά και συγγενείς τους, πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κ. Σπηλιώπουλος.

Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του 75χρονου πρώην ισχυρού άνδρα του "Ερρίκος Ντυνάν", για το κακούργημα της απιστίας, επειδή ως διαχειριστής του ιδρύματος προκάλεσε ζημιά στα οικονομικά του περίπου 2,2 εκ. ευρω.

Σύμφωνα με την κατηγορία, την οποία υιοθέτησε πλήρως ο εισαγγελέας της έδρας, η υπόθεση αφορά λίστα 51 "χορηγιών", από την 1.1.2007 μέχρι τις 31.12.2010, στην οποία περιλαμβάνονται κορυφαία πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία μάλιστα ο κατηγορούμενος, μέσω του συνηγόρου του Θόδωρου Μαντά ζήτησε από το δικαστήριο να κληθούν, για να καταθέσουν.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΟΥΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!




Για οφειλές προς το Δημόσιο κατηγορείται ο εφοπλιστής Αλέξανδρος Αγούδημος, ο οποίος συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στην Ακτή Ποσειδώνος και Καποδιστρίου στον Πειραιά σε τυχαίο έλεγχο.

Όταν οι αστυνομικοί έλεγξαν στο τερματικό της υπηρεσίας τις πινακίδες του οχήματος, διαπίστωσαν πως αυτό ανήκει στον πατέρα του εφοπλιστή και όταν αργότερα, έλεγξαν και τα στοιχεία του οδηγού που δεν ήταν άλλος από τον ίδιο τον εφοπλιστή, προέκυψε πως εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις για χρέη και εισφορές προς το Δημόσιο.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ TITLOS !!! ΠΟΣΑ ΔΙΣ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ;;;




Συμφωνία ακύρωσης του Titlos της Goldman Sachs

Μετά από μακρά επεξεργασία ο ΟΔΔΗΧ (ΥΠΟΙΚ) και η Εθνική Τράπεζα κατέληξαν σε συμφωνία "ακύρωσης” του περιβόητου "Titlos” με αμοιβαίο όφελος. Πρόκειται για τη συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίων (IRS), ένα σύνθετο/παράγωγο προϊόν του 2001 της συμφωνίας ΥΠΟΙΚ – Goldman Sachs με σκοπό την "ελάφρυνση" τότε του χρέους.

Όπως έγινε γνωστό, τη συμφωνία για την ακύρωση του "Titlos” μεταξύ ΥΠΟΙΚ/ΟΔΔΗΧ και της Εθνικής Τράπεζας επεξεργάζονταν εδώ και καιρό στελέχη των δύο πλευρών, που γνωρίζουν όλα τα στοιχεία του παραγώγου ανταλλαγής επιτοκίων, που είχε συναφθεί το 2001 μεταξύ του ΥΠΟΙK και της Goldman Sachs. Kαι στη συνέχεια πουλήθηκε από την Goldman Sachs στην Εθνική Τράπεζα το 2008.

Το ΥΠΟΙΚ συμφώνησε τα τελευταία 24ωρα με την Εθνική Τράπεζα την ακύρωση της συμφωνίας ανταλλαγής υποχρεώσεων επιτοκίων (IRS), που είχε συναφθεί στα τέλη του 2008 μεταξύ των δύο πλευρών. Η συμφωνία προβλέπει την ακύρωση της αρχικής συμφωνίας ονομαστικής αξίας 5,5 δισ. ευρώ (τρέχουσας αναπόσβεστης αξίας 4,03 δισ. ευρώ) αντί του ποσού 3,3 δισ. ευρώ που αντιπροσωπεύει την τρέχουσα αξία του παράγωγου προϊόντος.

ΕΦΟΡΙΑ: ΝΕΟ ΜΠΑΡΑΖ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΣΟΔΩΝ !!!


ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Οι τράπεζες πέτυχαν αυτό που ήθελαν, να βγάλουν εκτός πλαισίου τη Δικαιοσύνη...και να αποφασίζουν οι ίδιες !!!


Τελικά ήταν τόσο απλό να βρεθεί η χρυσή τομή. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγες μέρες, για να υπολογισθεί και να επιμετρηθεί το κόστος του συμβιβασμού στο “καυτό θέμα της προστασίας της πρώτης κατοικίας” και να υπάρξει συμφωνία. Προφανώς η αυστηρή παρέμβαση του Μάριο Ντράγκι έγειρε την πλάστιγγα ώστε να αποσυρθούν οι φιλόδοξοι στόχοι του σχεδίου Φλαμπουράρη και να προσαρμοστεί η κυβέρνηση στην πραγματικότητα.

O νέος νόμος που θα αντικαταστήσει τον περιβόητο νόμο Κατσέλη είναι ήδη έτοιμος, προχθές στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες και θα παρουσιαστεί στους θεσμούς την επόμενη εβδομάδα ώστε να περιληφθεί στην “Έκθεση Προόδου” που θα δημοσιοποιήσει η Κομισιόν στις 27 Φεβρουαρίου.

Μεγάλο πρόβλημα προκύπτει για όλους εκείνους τους “κόκκινους δανειολήπτες” που ενώ προσέφυγαν στην προστασία του νόμου 3869/2010 επειδή η υπόθεσή τους δεν εκδικάσθηκε από τα Ειρηνοδικεία, τώρα θα υπαχθούν στις πρόνοιες του νέου πτωχευτικού νόμου που θα ψηφίσει η Βουλή.

  • Τα Δικαστήρια έφυγαν από τη διαδικασία. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί γίνονται πρωταγωνιστές…. Ακόμη κι εκείνοι που θα προσφύγουν στα Δικαστήρια γιατί θεωρούν ότι αδικούνται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα, τώρα θα πληρώνουν κανονικά το 30% της οφειλής τους…

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΔΙΩΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ !!!

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ & ΕΚΤ ΔΕΚΑΔΕΣ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!!


Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΘΡΑΣΟΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΕΛΙΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ !!!



Δεν έχει χορτάσει "αίμα" το ΔΝΤ...

Mε απίστευτο θράσος μίλησε για την Ελλάδα η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού "οικονομικών δολοφόνων", πιο γνωστού ως "Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", Κριστίν Λαγκάρντ. Αποσιωπώντας σκόπιμα την ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσε στη χώρα μας η επιβολή των σκληρών πολιτικών λιτότητας και στέρησης στοιχειωδών δικαιωμάτων στην οποία επιδόθηκε επί τουλάχιστον 7 έτη το ΔΝΤ μέσω των Μνημονίων, η κα Λαγκάρντ, μιλώντας - μετά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη - στο «Ευρωπαϊκό Φόρουμ» στο Μόναχο, ανέφερε την Ελλάδα ως παράδειγμα προς αποφυγή για τους περιορισμούς στην αγορά εργασίας!

Η κ. Λαγκάρντ ζήτησε "μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και αύξηση των επενδύσεων στην καινοτομία", προκειμένου, όπως τόνισε οι οικονομίες των νότιων χωρών της ευρωζώνης να συγκλίνουν με εκείνες των βόρειων. Οι συστάσεις αυτές απευθύνονται περίπου δύο εβδομάδες προτού το ΔΝΤ δημοσιοποιήσει την πρώτη μεταμνημονιακή έκθεσή του για τη χώρα μας.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΥΓΓΡΟΣ: ΕΝΑΣ "ΕΘΝΙΚΟΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ" ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΑΜΥΘΗΤΑ ΠΛΟΥΤΗ & ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ ΩΣ "ΕΘΝΙΚΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ" !!!




«Δυστυχισμένοι Αρβανίτες της Αττικής, πού να ξέρετε πως τα έργα και οι δωρεές του Συγγρού, το πιο πολύ είναι ιδρώτας και αίμα δικό σας.


Κακόμοιροι αγρότες που σας μαθαίνουν στα σχολεία ένα σωρό παραμύθια για τους "μεγάλους ευεργέτες του Εθνους", πού να ξέρετε πως οι Τοσίτσηδες, οι Ζαππαίοι, οι Μπενάκηδες, οι Αβέρωφ, οι Ζωγράφηδες, οιΒαλλιάνοι, οι Μαρασλήδες και τράβα κορδέλα, ήταν σκληροί εκμεταλλευτές των αγροτών και εργατών της Αιγύπτου, Τουρκίας, Ρουμανίας, Ρωσίας...»....

Γιάννης Κορδάτος - "Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδας", τ. 4, έκδ. 20ός Αιώνας, Αθήνα 1958, σ. 445).


Στις 13 Φεβρουαρίου του 1899 πέθανε ίσως ο μεγαλύτερος χρηματιστηριακός κερδοσκόπος που έχει υπάρξει από συστάσεως ελληνικού κράτους, ο Ανδρέας Συγγρός.

Η τότε κυβέρνηση Αλέξανδρου Ζαΐμη τον τίμησε με μια κηδεία που έχει αφήσει ιστορία. Βασιλιάς,υπουργοί, όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι και φυσικά λόγω της προπαγάνδας χιλιάδες κόσμου, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ με κυβερνητική εντολή έκλεισαν τα σχολεία για τρεις μέρες σε ένδειξη πένθους, και ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Τι είχε κάνει ο εκλιπών και του άξιζαν τέτοιες τιμές;

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ...ΦΟΡΟΑΣΥΛΙΑ !!!



Την κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης διατηρεί σε αξία ο ελληνόκτητος στόλος. Η κρίση όπως φαίνεται ευνόησε το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Η αξία του στόλου των Ελλήνων εφοπλιστών υπολογίζεται στα 105,22 δισ. δολάρια(!) και είναι οι μοναδικοί που έσπασαν το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων!!!

Σύμφωνα με στοιχεία του οίκου αποτίμησης αξίων στην ναυτιλία VesselsValue, ο στόλος των Ελλήνων εφοπλιστών αύξησε τη συνολική του αξία μέσα στο 2018 πάνω από 5 δισ. δολάρια! Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση για οποιοδήποτε κράτος που βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα πρώτα και οφείλεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση των παραγγελιών για ναυπήγηση LNG.

Ο ελληνικός εφοπλισμός διατηρεί παγκοσμίως την πρώτη θέση σε αξία στον στόλο των δεξαμενοπλοίων και στα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου ή LNG με την αξία του να φθάνει τα 18,4 δισ. δολάρια από 13 δισ. που ήταν στις αρχές του 2018 και τη δεύτερη θέση στα ποντοπόρα μεταφοράς ξηρού φορτίου χύδην.

Πίσω από τους Έλληνες εφοπλιστές δεύτερη ναυτιλιακή δύναμη παραμένει η Ιαπωνία με την αξία του στόλου της να φτάνει τα 94,721 δισ. δολάρια. Η Κίνα που κατέχει την τρίτη θέση με στόλο αξίας 90,875 δισ. δολάρια κατέγραψε την μεγαλύτερη αύξηση της αξίας του στόλου της το 2018.

Φόροι; Τι είναι αυτό;

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: ΙΣΟΒΙΑ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



Προκειμένου να αντιστραφεί αυτή η πορεία στην Ουγγαρία, μια χώρα της οποίας ο πληθυσμός μειώνεται κατά 32.000 κατοίκους ετησίως, και όπου οι γυναίκες κάνουν λιγότερα παιδιά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ο Β. Όρμπαν ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων.


Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν παρουσίασε την Κυριακή την εκστρατεία του για τις ευρωεκλογές του Μαΐου υπό το σύνθημα της υπεράσπισης των «χριστιανικών κρατών» ενάντια στη μετανάστευση, την οποία συνέδεσε με την εγκληματικότητα.

Ο Όρμπαν, ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που επικρίνουν εντονότερα τη μετανάστευση από τη Μέση Ανατολή και την Ασία, ανακοίνωσε επίσης μέτρα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την αύξηση της γεννητικότητας στην Ουγγαρία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

«Λίγο πριν τις ευρωεκλογές, η Ευρώπη έφτασε ξανά στο σημείο να πρέπει να υπερασπιστούμε την ουγγρική μας ταυτότητα, τη χριστιανική μας κληρονομία», τόνισε ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους.

«Πριν από τριάντα χρόνια πιστεύαμε ότι είχαμε ρίξει μια και καλή στον κάλαθο των αχρήστων την κομμουνιστική σκέψη, η οποία κήρυττε το τέλος των κρατών. Φαίνεται ότι κάναμε λάθος. Ξανά ζητούν έναν κόσμο χωρίς κράτη, θέλουν ανοικτές κοινωνίες και είναι παρόντες ξανά αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τις παραδόσεις μας και να πλημμυρίσουν τις χώρες μας με ξένες κουλτούρες», επέκρινε ο Όρμπαν.

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΒΟ !!!





Σε 20 ημέρες με διαδικασίες εξπρές η πώληση της ΕΛΒΟ


Βγήκε στον «αέρα» ο δημόσιος πλειοδοτικός διαγωνισμός με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης για την πώληση της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων ΑΕ (ΕΛΒΟ), που τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης το 2014.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με τη διαδικασία της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, ενώ όσοι θέλουν να καταθέσουν δεσμευτική προσφορά, θα πρέπει να το κάνουν εντός 20 ημερών, δηλαδή το διάστημα από 14 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου 2019.

Ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας είναι οι αρμόδιοι της ελληνικής κυβέρνησης, για τη διαχείριση του διαγωνισμού. Όπως είναι γνωστό, έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες επαφές με υποψήφιους επενδυτές.

ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΑΛΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ: ΚΑΘΕΙΡΞΗ 8 ΕΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ "ΑΛΛΑΞΕ"...ΤΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΙΖΑΔΟΡΟΙ, ΜΕΓΑΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΙ...
Η καταδικασθείσα είναι μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι σήμερα ανήλικα, ενώ προέβη σε αυτή τη πράξη προκειμένου να να προσληφθεί σε θέση κατώτερου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.




Στις 5 Μαρτίου στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων Ιωαννίνων εκδικάζεται η έφεση της Δ.Κ. που καταδικάστηκε ερήμην σε κάθειρξη 8 χρόνων συνολικά για τα αδικήματα της «πλαστογραφίας με χρήση» και της «ψευδούς υπεύθυνης δήλωσης με σκοπό το κέρδος».

Το …έγκλημα της κατηγορούμενης ήταν ότι η ίδια πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και «διόρθωσε» τον χρόνο αποφοίτησης σε 1980 και όχι το 1981 όπως ήταν το αληθές.

Εν συνεχεία προσκόμισε το χαρτί στο νοσοκομείο Ιωαννίνων προκειμένου να καταλάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού. Η καταδικασθείσα, που κατάγεται από χωριό του νομού Πρέβεζας, είναι μητέρα 13 παιδιών εκ των οποίων τα 5 είναι και σήμερα ανήλικα.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ !!! ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ !!!

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/02/2019, ΣΤΙΣ 19.30', OΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΘΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ATHENS PLAZA, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ !!!
Όχι μόνο επειδή τον αγαπάμε, αλλά, πρωτίστως, επειδή του το ΧΡΩΣΤΑΜΕ !!!


Είναι ο μόνος από τους 300 της Βουλής που μας στήριξε ανελλιπώς, στα πάντα όλα, και που έβαλε όλες τις διεκδικήσεις μας στην ατζέντα του πολιτικού διαλόγου και στο τεράστιο κοινοβουλευτικό του έργο, μη διστάζοντας να διαβεί για χάρη μας, κάθε φορά που του το ζητήσαμε, ακόμη και το κατώφλι της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου !!!



Η νέα αυτοδιοικητική και αδέσμευτη κίνηση του ανεξάρτητου βουλευτή για τον δήμο της Πάτρας συστήνεται στους Πατρινούς της πρωτεύουσας, αλλά και στους Αθηναίους φίλους και συνεργάτες του Νίκου Νικολόπουλου από τον επιχειρηματικό, δημοσιογραφικό, επιστημονικό και εκκλησιαστικό κόσμο, στην εκδήλωση που διοργανώνεται για τις 7 το βράδυ της Δευτέρας, 18 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο «Plaza».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Νίκος Νικολόπουλος, θα αναλύσει στους προσκεκλημένους του, τα αίτια αλλά και τους στόχους της δυναμικής υποψηφιότητάς του ως δήμαρχος Πάτρας, που αποσκοπεί στην επαναφορά της αχαϊκής πρωτεύουσας - και τρίτου μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας - στην πρωτοπορία της σύγχρονης και βιώσιμης ανάπτυξης και στην απαγκίστρωσή της από κομματικές υποψηφιότητες και… μικροκομματικές σκοπιμότητες.


ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ !!!


ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 50% ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΝΕΩΝ ΕΩΣ 25 ΕΤΩΝ !!!

ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ ΑΠΟ 1/1/2019
Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.



Την υπουργική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος.

Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΕΠΕΦΤΑΝ ΒΡΟΧΗ ΑΛΛΑ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ...


ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΤΕ ΣΤΗΝ SEX FORM !!!





H κόκκινη Ferrari του Mr Sex Form και τα δάνεια των 135 εκατ. ευρώ


ΑΤΕ 1: Δεν φέρει καμία ευθύνη ο Πέτρος Λάμπρου;

Γιατί σε καμία από τις υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της δικαιοσύνης και αφορούσαν την Αγροτική Τράπεζα δεν φέρει, όπως αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι, ευθύνη ο επί σειρά ετών διοικητής της Πέτρος Λάμπρου; Για τους νεότερους πρόκειται για εμβληματική προσωπικότητα του ΠΑΣΟΚ τόσο επί Ανδρέα όσο και επί Σημίτη. Χθες, η δικαιοσύνη άσκησε δίωξη με την κατηγορία της απιστίας – για πεπραγμένα της περιόδου 2002-2004 – στον πρώην διοικητή της ΑΤΕ Δημήτρη Μηλιάκο και τον πρώην υποδιοικητή (έως το 2002) Χρήστο Καζαντζή για την ζημία που προκάλεσαν στην (πρώην) ΑΤΕ τα δάνεια της (πρώην) εταιρείας Sex Form (η οποία πτώχευσε το 2008).

Το δάνειο ήταν 135 εκατ. ευρώ! Η τράπεζα σύμφωνα με τον έλεγχο δανειοδοτούσε αφειδώς την εταιρεία, χωρίς να ελέγχει τίποτα και μάλιστα οι ελεγκτές αναφέρουν ότι ποσό του δανείου δεν βρέθηκε ποτέ…

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: 11 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΝΕΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΟ 2018 ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ !!!

ΣΤΑ 104,3 ΔΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΞΕΥΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Η ΑΑΔΕ εισέπραξε πέρυσι το ποσό – ρεκόρ των 5,554 δισ. ευρώ μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων...

118.000 κατασχέσεις μέσα στο 2018 και 1.800.000 φορολογούμενους(με οφειλή πάνω από την κόκκινη γραμμή των 500€) να είναι στον προθάλαμο της κατάσχεσης...



Στα 10,943 δισ. ευρώ έφθασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη των φορολογούμενων στο Δημόσιο το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ. Τα χρέη αυτά είναι μειωμένα κατά 15,4% σε σχέση με το 2017, όταν είχαν ανέλθει σε 12,931 δισ. ευρώ, ενώ η μείωση είναι μεγαλύτερη σε σχέση με το 2015, όταν είχαν φθάσει στο ύψος - ρεκόρ των 15,916 δισ. ευρώ.

Από το σύνολο των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2018 τα 9,148 δισ. ευρώ αφορούν φορολογικές οφειλές έναντι 10,875 δισ. ευρώ το 2017, 12,157 δισ. ευρώ το 2016 και 13,480 δισ. ευρώ το 2015.

Η ΑΑΔΕ εισέπραξε πέρυσι το ποσό – ρεκόρ των 5,554 δισ. ευρώ μέσω κατασχέσεων και ρυθμίσεων έναντι 5,117 δισ. ευρώ το 2017.

Στο τέλος του 2018 χρωστούσαν στην εφορία 4.064.750 φορολογούμενοι, αριθμός σχεδόν τετραπλάσιος σε σχέση με τα τέλη του 2009, λίγο πριν η Ελλάδα μπει στα μνημόνια. Συγκεκριμένα, την 1η Δεκεμβρίου 2019 υπήρχαν 1.089.791 οφειλέτες με συνολικά χρέη 32,4 δισ. ευρώ.

ATTICA BANK: ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΚΗΣΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 60.000.000€ !!!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2015
Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος των τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων 5 εταιρειών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια !!!



Ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα ασκήθηκαν από την εισαγγελία διαφθοράς για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις.

Οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Γιώργος Πολυκράτης άσκησαν διώξεις για απιστία κατά συναυτουργία και κατά μόνας, άπαξ και κατ εξακολούθηση και για απλή συνεργεία στην απιστία σε βάρος τότε μελών του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας καθώς και για ηθική αυτουργία στην απιστία σε βάρος των νομίμων εκπροσώπων πέντε εταιρειών που ωφελήθηκαν από τα δάνεια.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Σε συμφωνία κατέληξαν τραπεζίτες και κυβέρνηση στη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο πλαίσιο για την προστασία της κύριας κατοικίας, το οποίο θα διαδεχθεί τον νόμο Κατσέλη, θα καλύπτει 200.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που έχουν ως εγγύηση την κύρια κατοικία.

Τα κριτήρια για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, θα είναι τρία:

  1. Το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος ξεκινά από 21.000 ευρώ και προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Ουσιαστικά, μια τριμελής οικογένεια πρέπει να έχει εισόδημα έως 36.000 ευρώ
  2. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην είναι μεγαλύτερη των 250.000 ευρώ και
  3. Το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Το Δημόσιο θα επιδοτεί το 1/3 της δόσης.


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ;;;


Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

2 ΧΡΟΝΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ...ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΤΗΣ NOVARTIS !!!

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ NOVARTIS 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ;;;
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων με απαραίτητα στοιχεία να καταφθάνουν τελευταία στιγμή...




Κοντεύει να γίνει ανέκδοτο στους διαδρόμους των δικαστηρίων: «Ήρθε το πόρισμα;». Ναι, το πόρισμα της Επιτροπής του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, της επιτροπής που συγκρότησε η Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, για την τιμολόγηση των φαρμάκων της Novartis (κατ αρχήν) το οποίο φτάνει «από μέρα σε μέρα στην εισαγγελία κατά της Διαφθοράς».

Αυτό το μέρα σε μέρα όμως μετρά εδώ και σχεδόν 2 χρόνια από τη μέρα δηλαδή που στις αρχές Μαρτίου 2017, η τότε επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή για να γίνει η έρευνα τιμολόγησης, ώστε να στοχειοθετηθούν τυχόν ευθύνες στην υπόθεση Novartis.

Από τότε πολλά έχουν ειπωθεί και λεχθεί αλλά το πόρισμα ακόμα δεν έχει φτάσει. Ακόμα και τώρα, που σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες πληροφορίες, έφτασε η ώρα μηδέν για να μάθουμε αν η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς θα κινηθεί ποινικά εναντίον πολιτικών προσώπων, το πόρισμα το οποίο θα είναι βασικό συστατικό –όπως λέγεται- για να ληφθεί αυτή η απόφαση, φτάνει μεν από …μέρα σε μέρα, αλλά ακόμα στο δρόμο είναι…

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΟΤΑΝ Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΔΗΛΩΝΕ ΜΕ ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ !!!

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ;;;
ΒΟΜΒΕΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS !!! 16 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2000:





Δείτε το βίντεο:

Η "ΕΥΝΟΙΑ" ΤΟΥ ΕΞΑΔΕΛΦΟΥ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΤΣΑΝΤΙΖΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟΥ SSM Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΨΥΧΑΡΗ-ΔΟΛ
Πρόκειται για μια ακόμα δίκη που περνάει στα πολύ ψιλά των ΜΜΕ...





«Τσαντίζει» κόσμο ο Ορέστης Τσακαλώτος

Η μετοχική συνεργασία της εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων οφειλών – δανείων, χρέη προς ΔΕΚΟ – που έχει ο ξάδερφος του Ευκλείδη, ο Ορέστης Τσακαλώτος με την Pimco έχει αρχίσει να τσαντίζει ξένες εταιρείες που προσπαθούν να πάρουν δουλειά στην Ελλάδα.

«Όποια πέτρα κι σηκώσεις βρίσκεις την Qualco, της οποίας το 20% το έχει η Pimco», έλεγε στην στήλη εκπρόσωπος ξένου fund και ευθέως τόνιζε ότι «οι δουλειές κλείνονται και με τις ευλογίες – επιρροή – του ξαδέλφου υπουργού και των άλλων κυβερνητικών συντρόφων του ΣΥΡΙΖΑ.»

Η έκρηξη του ξένου στελέχους έγινε με αφορμή την επικείμενη τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που ετοιμάζει η ΔΕΗ αλλά και την είσοδο διά της Pimco στο μεγάλο project της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Tράπεζας Πειραιώς καθώς η Pimco σε συνεργασία με την σουηδική Intrum έχουν προβάδιασμα…

EUROBANK: ΣΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ FUND ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ !!!

ΥΨΟΥΣ 50.000.000€
Την απευθείας πώλησης των μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε funds επιλέγει η Eurobank.



Στο αμερικανικό fund HIG Capital πουλάει η Eurobank τα δάνεια της Χαλυβουργίας Ελλάδος ύψους 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Πρόκειται για τη δεύτερη πώληση μεγάλων επιχειρηματικών δανείων σε funds που υλοποιεί η τράπεζα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της να απεμπλακεί από τα κόκκινα κοινοπρακτικά δάνεια που μένουν παγωμένα λόγω ασυμφωνίας μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών.

Η υπόθεση της οικογένειας Μάνεση, η οποία αφορά σε συνολικό δανεισμό 330 εκατ. ευρώ, εξετάζεται στο NPL Forum –τη σύμπραξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών για τη διαχείριση των κοινοπρακτικών κόκκινων δανείων.

Παρότι από τα 8,5 δισ. ευρώ που διαχειρίζεται το Forum, τα 6,5 δισ. ευρώ έχουν πάρει τη δικαστική οδό, είτε λόγω αναδιάρθρωσης είτε λόγω καταγγελίας, υπάρχουν υποθέσεις 2 δισ. ευρώ για τις οποίες οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τελεσφορήσει. Σε αυτές περιλαμβάνεται η Χαλυβουργία, καθώς και ο Όμιλος Σαρακάκη –από τον οποίο η Eurobank επίσης απεμπλάκη μέσω πώλησης των δανείων της ύψους 70 δισ. ευρώ στην B2Holding στις αρχές του έτους.

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ+ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ;;; ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΚΕΤΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ !!!
ΕΔΩ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html



Την παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητούν οι καταναλωτικές οργανώσεις ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ '' Η Παρέμβαση'' καθώς όπως υποστηρίζουν έχουν πλήθος καταγγελιών από πολίτες αναφορικά με τις αφόρητες πιέσεις που δέχονται για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τράπεζες, ΔΕΗ, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας κ.λπ. και ζητούν να μπει, άμεσα, τέλος στην ασυδοσία των εισπρακτικών και δικηγορικών εταιριών.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΚΠΟΙΖΩ και η ΠΟΜΕΚ «Η Παρέμβαση», με επιστολή τους, κάλεσαν, για ακόμη μια φορά, το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να προχωρήσει στην αυστηροποίηση του νόμου (3758/2009) για τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών και να εντατικοποιήσει τους ελέγχους επιβάλλοντας παραδειγματικά διοικητικά πρόστιμα στις εταιρίες που παρανομούν.

Πηγές από το υπουργείο επισημαίνουν πως το σχετικό ν/σ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μέσα στο μήνα. Αξίζει να σημειωθεί, βέβαια, πως από τον Μάρτιο του 2018 η ηγεσία του υπουργείου ανέφερε πως η επεξεργασία του νόμου βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και ότι υπάρχει συνεργασία με τους δικηγορικούς συλλόγους για να αναμορφωθεί το πλαίσιο.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ !!!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΝΕΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΝΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ
Πρόκειται για περίπου 170.000 εκκρεμείς υποθέσεις !!!






Αναδρομική εφαρμογή του νέου νόμου Κατσέλη σε περίπου 170.000 υποθέσεις που ακόμη δεν έχουν εκδικαστεί οριστικά ζητούν οι τράπεζες.

Ενώ οι διεργασίες για τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου προστασίας των αδύναμων δανειοληπτών συνεχίζονται, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών έχει μπει και η αναδρομικότητα της εφαρμογής του νέου νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, οι τράπεζες ζητούν ο νέος νόμος να έχει εφαρμογή και σε όσες υποθέσεις δεν έχουν εκδικαστεί, καθώς και στις αιτήσεις που υποβάλλονται όσο τρέχει η παράταση του νόμου. Πρόκειται για περίπου 170.000 εκκρεμείς υποθέσεις από τις συνολικά 220.000 περιπτώσεις δανειοληπτών του νόμου Κατσέλη.

Όπως διαπιστώνουν οι τράπεζες, η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στον νόμο Κατσέλη συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς και χρησιμοποιείται σε πολλές περιπτώσεις προκειμένου να μπλοκάρει προγραμματισμένους πλειστηριασμούς.

ΥΠΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!

ΕΝΩ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΥΧΟΝ "ΥΠΟΠΤΕΣ" ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου για την αύξηση του κατώτατου μισθού.






Στον ψηφιακό επιθεωρητή, δηλαδή στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ΣΕΠΕ, θα αναθέσει το Υπουργείο Εργασίας τον εντοπισμό των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν πρακτικές αποφυγής του νέου κατώτατου μισθού. Πρακτικά θα παρακολουθούνται 111.000 επιχειρήσεις που απασχολούν 600.000 εργαζόμενους οι οποίοι αμείβονται με μισθούς χαμηλότερους από τον νέο κατώτατο μισθό ύψους 650 ευρώ. Οι εν λόγω επιχειρήσεις θα «μαρκάρονται» στενά και μέσω του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για να διαπιστωθεί αν προέβησαν σε αυξήσεις μισθών έως τις 28 Φεβρουαρίου καθώς και για κάθε… ύποπτη μεταβολή των όρων εργασίας.

Για παράδειγμα, επιχειρήσεις που παρουσιάζουν στο διάστημα εφαρμογής του νέου κατώτατου μισθού μετατροπές συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερική ή μείωση των δηλωμένων ωρών εργασίας εντοπίζονται και μπαίνουν κατά προτεραιότητα στον προγραμματισμό ελέγχων του ΣΕΠΕ.

«Ο νέος αυξημένος κατώτατος μισθός είναι νόμος και η παράβασή του επισύρει σειρά νομικών και άλλων κυρώσεων που θα επιβληθούν», επεσήμανε χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου , προσθέτοντας ότι το ΣΕΠΕ βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα με συγκεκριμένο σχέδιο και εργαλεία.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 30.000 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΝΩ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΗΔΗ 5.000 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Περισσότερους από 30.000 πλειστηριασμούς ακινήτων έχουν προγραμματίσει ήδη οι τράπεζες και ο αριθμός αυξάνεται καθημερινά, όπως φαίνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα euaction.

Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα η Καθημερινή, έξι στους δέκα πλειστηριασμούς καταλήγουν άγονοι και στους περισσότερους από τους υπόλοιπους πλειοδότες είναι οι ίδιες οι τράπεζες.

Ήδη έχουν περιέλθει στην κατοχή τους 5.000 ακίνητα και αναμένεται να φτάσουν τις 20.000 σε μία διετία.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: "ΣΚΑΝΕ" ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ;;;


ΒΟΜΒΕΣ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ SIEMENS: 16 ΔΙΣ ΔΡΑΧΜΕΣ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2000 !!!

ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ: ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
"Ζητώ συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και όσους μας ψήφισαν..." !!!





«Το 2000 οι χρηματοδοτήσεις του ΠΑΣΟΚ από εταιρίες έφθασαν τα 16 δισ. δραχμές. Δεν ήταν μόνο η Siemens, ήταν και άλλες εταιρίες. Αυτές οι εταιρίες συνεχίζουν να υπάρχουν και συνεχίζουν να χρηματοδοτούν κόμματα... Οι ιδιωτικές χρηματοδοτήσεις των κομμάτων ήταν ένα καθεστώς που κανείς δεν ήθελε να το ψάξει ,από κανένα κόμμα. Με έκαναν αποδιοπομπαίο τράγο... Με έστειλαν εδώ ως μαύρο πρόβατο και το ΠΑΣΟΚ σφύριζε κλέφτικα»


Επί δύο και πλέον ώρες ο Θόδωρος Τσουκάτος επιχείρησε να αντικρούσει με την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όσα του καταλογίζονται για το ένα εκατομμύριο μάρκα που φέρεται να έλαβε από τη Siemens το 1999 με σκοπό, κατά την κατηγορία, να διατεθούν σε δωροδοκίες για τη σύμβαση "8002" με τον ΟΤΕ .

Από την αρχή ως το τέλος της απολογίας του και εν μέσω απανωτών ερωτήσεων της Έδρας, ο Θόδωρος Τσουκάτος επαναλάμβανε, όπως από την πρώτη στιγμή έχει πει, πως τα χρήματα που εμβάστηκαν από λογαριασμό της γερμανικής Siemens σε τρίτα πρόσωπα, κατέληξαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

ΠΑΡΤΙ ΑΜΟΙΒΩΝ ΣΤΟ ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ: ΑΥΞΗΣΗ 30% ΣΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ !!!


Λεφτά υπάρχουν...


Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το περιβόητο Υπερ-Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων με το οποίο η κυβέρνηση υποθήκευσε το σύνολο της δημόσιας περιουσίας για τα επόμενα 99 χρόνια,έναντι του δανείου των 86 δις Ευρώ που πήρε το 2015, τελικά ίσως χρειάζεται εξυγίανση.

Τα κόστη μισθοδοσίας της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, αυξήθηκαν κατά 30%. Στο τρίτο τρίμηνο του 2018, εμφανίζει ζημιές ύψους –225.026 ευρώ. Αν δεν υπήρχαν μάλιστα τα έσοδα από τα μερίσματα των θυγατρικών της ΔΕΚΟ, τα οποία εισέπραξε για πρώτη φορά πέρυσι το Υπερταμείο, η καθαρή του ζημιά, αντί για 225.026 ευρώ, μπορεί και να ήταν μεγαλύτερη από τα 850.299 ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2017.

ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 2 ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΝΕΡΟΥ ΣΤΑ ΑΝΥΔΡΑ ΝΗΣΙΑ !!!

ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Ποινική δίωξη για κακουργηματική απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά σε βάρος των εκπροσώπων δύο ναυτιλιακών εταιρειών, που είχαν αναλάβει να τροφοδοτούν με νερό, επί πέντε χρόνια, τα άνυδρα νησιά του Αιγαίου !!!




Μεγαλύτερες από τις πραγματικές ποσότητες νερού


Σύμφωνα με τα στοιχεία της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε , από το 2004 έως το 2009, οι δύο εταιρείες εμφανίζονταν να μεταφέρουν στις Κυκλάδες αλλά και τα Δωδεκάνησα, μεγαλύτερες ποσότητες νερού από όσες είχαν πραγματικά ανάγκη τα νησιά για τις οποίες πληρώνονταν μάλιστα κανονικά, χωρίς όμως ποτέ να τις παραδίδουν.

Ουδέποτε έφτασαν στα νησιά οι «παραδιδόμενες» ποσότητες

Οι ποσότητες που φέρονται ότι παρέδιδαν στα νησιά οι δύο εταιρείες , όπως προκύπτει από την έρευνα, ήταν υψηλότερες κατά 40% από τις πραγματικές ανάγκες των νησιών.
Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ποσότητες αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων κυβικών μέτρων (υπολογίζονται συνολικά σε 2.000.000 κ. μ. νερού) δεν παραδόθηκαν ποτέ στα άνυδρα νησιά του Αιγαίου

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΣΤΟΝ «ΑΘΗΝΑ 9,84» : ΕΦΑΓΑΝ 37.000.000€ ΣΕ ΑΡΩΜΑΤΑ, ΤΑΞΙΔΙΑ, ΜΑΝΙΚΕΤΟΚΟΥΜΠΑ & ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ !!!

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΚΤΕΛΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΗΜΑΡΧΩΝ...
Αρκετοί εμπλεκόμενοι την γλίτωσαν λόγω παραγραφής αφού το σκέλος της υπόθεσης που αφορά την περίοδο από το 2001 έως το 2003 τέθηκε στο αρχείο.
Στις 5 Μαρτίου η συνέχεια της δίκης που περνάει κι αυτή στα ψιλά των ΜΜΕ...




Του Άρη Σπίνου

Στις 5 Μαρτίου θα συνεχιστεί η δίκη, για την κατασπατάληση 37 εκ. στον "Αθήνα 9.84", με κατηγορούμενους 11 πρωην μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,για απιστία.Την παραπομπή σε δίκη για έντεκα άτομα, που διετέλεσαν διευθυντές η μέλη της διοίκησης του ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας 9,84 από το 2003 ως και το 2010 αποφάσισε με βούλευμα το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το οποίο αξιολόγησε το υλικό των ερευνών που είχαν γίνει με την πρωτοβουλία του εποπτεύοντος τους οικονομικούς εισαγγελείς κ. Παν. Αθανασίου, με την υπόθεση, να αφορά σε κακοδιαχείριση των οικονομικών του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Αθήνας καθώς από τις έρευνες προέκυψε ότι σημαντικά ποσά δαπανήθηκαν σε ταξίδια, κινητά τελευταίας τεχνολογίας και άλλες δαπάνες για δώρα και δημόσιες σχέσεις που κρίθηκαν υπερβολικές.

Σύμφωνα με το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών για τα οικονομικά πεπραγμένα του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού, οι αδικαιολόγητες σπατάλες «αγγίζουν» τα 37.000.000 ευρώ. Αρκεί να αναφερθεί ότι για το «γραφείο του προέδρου» μόνο τη διετία 2009-2010 δόθηκαν 500 ευρώ για τσάντα γνωστής φίρμας, μανικετόκουμπα και ζώνη συνολικού κόστους 403 ευρώ, 23 μπουκέτα λουλούδια από 35 ευρώ έως 200 ευρώ η κάθε σύνθεση, πέντε τηλέφωνα γνωστής μάρκας αξίας άνω των 2500 ευρώ, δύο αρώματα 369 ευρώ.Ακόμη, για ταξίδια σε εξωτερικό και Ελλάδα δαπανήθηκαν την περίοδο 2001-2010 πάνω από 350.000 ευρώ. Επίσης, τα έξοδα δημοσίων σχέσεων έφτασαν στις 292.739 ευρώ το 2007, 332.184 ευρώ το 2008, 156.011 ευρώ το 2009 και 182.645 ευρώ το 2010, επιπλέον, τα έξοδα σε κούριερ, ήταν 10.809 ευρώ το 2007, 10.003 ευρώ το 2008, 48.093 ευρώ το 2009 και 69.626 ευρώ το 2010 και τα τα έξοδα φιλοξενίας που την περίοδο 2003-2007 ήταν 33.000 ευρώ, από το 2008 έως το 2010 αυξήθηκαν στις… 83.000 ευρώ.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΒΑΛΕ "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΠΟ FUND ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ & ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ !!!

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΕ FUND ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ
Απόφαση από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.




"Ομπρέλα" προστασίας στο εφάπαξ αλλά και τη σύνταξη εφοριακού από fund του Λονδίνου, στο οποίο είχε πουλήσει το κόκκινο δάνειό της το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, προσέφερε το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο μπλόκαρε την κατάσχεση του εφάπαξ της γυναίκας, αλλά έσωσε και τη σύνταξή της, προσφέροντας ελπίδα ότι θα καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της.

Η εφοριακός είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ύψους 130.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών το 2003, με τις δόσεις να πληρώνονται απευθείας από τον μισθό της, καθώς κάθε μήνα παρακρατείτο μέρος αυτού. Χρόνο με τον χρόνο αποπλήρωνε τη δόση της μέχρι το ξέσπασμα της κρίσης.

ΑΛΛΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ: ΠΛΕΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!

ΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΤΟ "ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ" ΙΔΙΩΤΩΝ ΚΑΙ FUNDS ΠΟΥ (ΘΑ) ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ-ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΟΜΟΛΟΓΑ ΚΤΛ. ΕΧΕΙ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;
Ή το ξέπλυμα θα συνεχίζει να πηγαίνει σύννεφο με μόνο στόχο την εισροή κεφαλαίων στη χώρα ;;; Ήδη η Κομισιόν έχει χτυπήσει καμπανάκι...




Σε κινητές αξίες, όπως μετοχές και ομόλογα, επεκτείνεται το αναθεωρημένο πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα», το οποίο θα απευθύνεται σε ιδιώτες αλλά και σε funds και θα προβλέπει ελάχιστο όριο επενδύσεων έως και 400.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του insider.gr, το πρόγραμμα κινήτρων που παρέχει η Ελλάδα –όπως και πολλές ακόμη χώρες της ΕΕ– με αντάλλαγμα 5ετή άδεια διαμονής θα διευρυνθεί σημαντικά και στόχος του Υπουργείου Οικονομίας είναι αυτό να εξελιχθεί σε ένα «ελκυστικό, λειτουργικό και ελεγχόμενο» πρόγραμμα προσέλκυσης επενδύσεων.

«Στόχος μας είναι να έχει ο επενδυτής πλουραλισμό επιλογών και να μπορεί να συνδυάσει διάφορα είδη επενδύσεων», αναφέρει πηγή με γνώση των διεργασιών, διευκρινίζοντας ότι θα είναι δυνατή η επένδυση σε μετοχές και ομόλογα –εταιρικά και κρατικά– μεταξύ άλλων. Υπογραμμίζει, πάντως, ότι οι ιδιώτες ή τα funds θα μπορούν είτε να επενδύουν μόνο σε ακίνητα –όπως συμβαίνει σήμερα- είτε μόνο σε κινητές αξίες. Η επένδυση σε μείγμα ακινήτων και κινητών αξιών δεν θα επιτρέπεται.

ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ Ή ΣΤΥΓΝΟΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ;;;




Παρά το ότι δεν είναι καθόλου θετική για την οικονομία μας ακόμη και η συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, δεν φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου αυτοί που την ξεκίνησαν – προφανώς επειδή κάπου θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα τους.

Ανάλυση

Επανέρχεται το θέμα των τραπεζών στην επικαιρότητα, με την έμμεση απειλή πως είτε (α) θα επιλυθεί με τη βοήθεια του κράτους (άρα των φορολογουμένων), με τον τρόπο που προτείνει η ΤτΕ ή το ΤΧΣ, είτε (β) θα «κουρευτούν» οι καταθέσεις – άρα με τη βοήθεια των αποταμιευτών. Παράλληλα βέβαια κινείται στο παρασκήνιο το θέμα του περιουσιολογίου – το οποίο θα μπορούσε να είναι η αφετηρία της ολοκληρωτικής ληστείας των Ελλήνων.

Παρά το ότι τώρα δεν είναι καθόλου θετική για την οικονομία μας ακόμη και η συζήτηση ενός τέτοιου ενδεχομένου, όπως το «κούρεμα» των καταθέσεων, δεν φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου αυτοί που την ξεκίνησαν – προφανώς επειδή κάπου θα τους εξυπηρετεί, χωρίς όμως να μπορούμε να φαντασθούμε πού.

Από την άλλη πλευρά διακινείται ο μύθος, σύμφωνα με τον οποίο εάν διασωθούν οι τράπεζες, θα καταστεί εφικτός ο δανεισμός της πραγματικής οικονομίας, οπότε θα ακολουθήσει η ανάπτυξη – κάτι που ασφαλώς δεν ισχύει, αφενός μεν επειδή το μεγάλο πρόβλημα είναι οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που δεν λύνεται έτσι, αφετέρου λόγω του ότι η ανάπτυξη προϋποθέτει την ύπαρξη ζήτησης πριν το δανεισμό για επενδύσεις.

Οφείλουμε δε να σημειώσουμε εδώ πως χωρίς επενδύσεις, πόσο μάλλον με αποεπένδυση άνω των 100 δις € (=λιγότερες επενδύσεις από τις αποσβέσεις) δεν αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας, παρά το τρομακτικό «κούρεμα» των μισθών – οπότε η ανάπτυξη θα ακολουθήσει μόνο όταν αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς η χώρα μας. Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε σωστό να υπενθυμίσουμε τα εξής:

ΠΟΙΑ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ;;; ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΣΠΙΤΩΜΑ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Όσοι έχουν την αυταπάτη ότι η Ελλάδα έχει βγει τάχα από τα μνημόνια, βλέπουν ότι είχαν εξαπατηθεί οικτρά.

Οι “θεσμοί” με τις ωμές παρεμβάσεις τους και τον άθλιο εκβιασμό της μη εκταμίευσης της δόσης των κερδών των Κεντρικών Τραπεζών από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, οδήγησαν την κυβέρνηση των υπαλλήλων τους στην Αθήνα, του “τράβα με κι ας κλαίω”, σε άτακτη υποχώρηση.

Η κυβέρνηση οπισθοχώρησε πλήρως στην εμπορική αξία της πρώτης κατοικίας , κάτω από 120 χιλ. ευρώ, που μπορεί, κάτω από ασφυκτικότατες και στην ουσία απαγορευτικές προϋποθέσεις, να προστατευτεί με τον δυσμενέστατα αναθεωρημένο ν. Κατσέλη.

Μάλιστα, η κυβέρνηση έφτασε σε τέτοιο σημείο εξευτελιστικής υποχώρησης ώστε να αντιπροτείνει ως κριτήριο υπαγωγής στον. Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας το ύψος του υπολοίπου του δανείου και μάλιστα ανεξαρτήτως της αρχικής οφειλής.

ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣτΕ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ !!!

ΤΗΝ 1η/3/2019 ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΟΙ 2 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΚΥΡΩΣΗΣ
Απερρίφθη από την πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και το δεύτερο αίτημα των τριών δικαστικών ενώσεων για έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να «παγώσει» προσωρινά το νομοθετικό πλαίσιο για την υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) από τους δικαστές και εισαγγελείς.



Όπως είναι γνωστό, οι πέντε δικαστικές ενώσεις έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας νέα, δεύτερη αίτηση, ζητώντας και πάλι την ακύρωση των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες.

Στο μεταξύ, οι τρεις από τις πέντε δικαστικές ενώσεις έχουν καταθέσει και νέα αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής και νέα αίτηση αναστολής με την οποία ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας δεύτερης αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει. Οι δύο ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

"ΠΑΓΩΝΕΙ" Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΟΤΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ !!!

ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ, ΕΩΣ 30/6
Ομόφωνο όχι στην μεταφορά των διαθεσίμων είχε πει η ΚΕΔΕ !!!



Στην απόφαση να ανασταλεί έως τις 30 Ιουνίου 2019 η υποχρέωση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος, συμφώνησαν από κοινού εκπρόσωποι της κυβέρνησης και της αυτοδιοίκησης.

Μετά από συνάντηση, διάρκειας 2,5 ωρών, που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και την Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) αποφασίστηκε να δοθεί παράταση στην έναρξη εφαρμογής της σχετικής απόφασης του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να αντιμετωπιστούν ορισμένα ζητήματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των δήμων και των περιφερειών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και του συνεπαγόμενου κόστους που απαιτείται για τη μεταφορά των αποθεμάτων, αλλά και της έλλειψης της απαιτούμενης τεχνογνωσίας από πλευράς υπαλλήλων των ΟΤΑ, που θα διαχειριστούν το θέμα. Επιπλέον, οι αιρετοί ζήτησαν να αποσαφηνιστεί ότι δεν είναι υποχρεωτική η μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των αποθεματικών που έχουν οι ΟΤΑ στο Παρακαταθηκών και Δανείων, να ξεκαθαριστεί ότι διατηρείται η οικονομική αυτοτέλειά τους και να μην απειληθούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες όταν αποσυρθούν από αυτές τα κεφάλαια των φορέων της αυτοδιοίκησης.

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ: ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΚΑΙ Η ΝΔ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ;;; ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ ;;; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ;;; ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ... Ε ;;;
Μιλάει για μπαταχτσήδες και εννοεί ξεκάθαρα τους απλούς πολίτες, τα θύματα των μνημονίων που αγωνιούν για το αύριο και για μια λύση στο πρόβλημα τους. Για τους πραγματικούς μπαταχτσήδες(βλέπε πιο πάνω) δεν κάνει ποτέ καμιά κουβέντα ο κύριος Άρης...





Πάντα με τους ισχυρούς ο Άρης Πορτοσάλτε γνωστός «δημοσιογράφος» του ΣΚΑΪ, φίλος του Άδωνη και σθεναρός υποστηρικτής έχει έναν κακό λόγο για τους μη έχοντες!

Και έτσι αυτή τη φορά ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα και προφανώς με βάση το δόγμα πως «όλοι μαζί τα φάγαμε», θεωρεί όλα τα θύματα της κρίσης στην Ελλάδα πως είναι… κακοπληρωτές.


  • Προφανώς οι άνθρωποι πήραν δάνεια με δόλο και τα έφαγαν…
  • Ούτε ανεργία, ούτε εκατοντάδες χιλιάδες καταστροφές…
  • Όλοι για τον Άρη είναι «μπαταχτσήδες δανείων»

Και αναρωτιέται κανείς αν αυτή είναι και η γραμμή του αγαπημένου του κόμματος(της ΝΔ) και του αγαπημένου του Άδωνη.

Αν θεωρεί δηλαδή πως όσοι δεν είχαν χρήματα να ξεπληρώσουν τα δάνεια τόσα χρόνια που ο ΣΚΑΪ και ο ίδιος προσωπικά στήριζαν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ήταν μπαταχτσήδες όπως ο ίδιος λέει…

Ο ΡΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ !!! ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΚΛΑΒΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ !!!


Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΣΔΟΕ "ΤΣΑΚΩΣΕ" ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΣΜΩΝ !!!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΙΚ.ΠΑΠΑΝΑΤΣΙΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ έπεσε συμβολαιογράφος που συμμετέχει σε πλειστηριασμούς ακινήτων που διενεργούν οι τράπεζες, ο οποίος φέρεται να διευκόλυνε το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος !!!




Την αποκάλυψη έκανε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, ενώ παράλληλα έχει κινητοποιηθεί και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι πυκνώσει και έχουν καταστεί αυστηρότεροι μετά την ισχύ από το καλοκαίρι του δρακόντειου νόμου 4571/2018, για το μαύρο χρήμα. Ειδικότερα η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, κοινοποίησε έγγραφο στη Βουλή στις 6 Φεβρουαρίου,σ το οποίο αναφέρει: «σας γνωρίζουμε ότι η Ε.Γ Σ.Δ.Ο.Ε. στο πλαίσιο Εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί έλεγχο σε συμβολαιογράφο ο οποίος συμμετέχει σε πλειστηριασμούς.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και τα στοιχεία αυτής καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας».

Οφείλουν να ενημερώνουν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ: ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΩΝ 160.000.000$ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ & Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ ΣΤΟΝ...ΓΚΟΥΑΪΔΟ !!!



Η «μαύρη Πέμπτη» του Γ. Αλαφούζου και το πρόστιμο των $160 εκατ.


Ως «μαύρη Πέμπτη» αναφέρεται μέχρι και σήμερα η 28η Φεβρουαρίου του 1997 από τους κατοίκους και τους ψαράδες της λίμνης Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας και μάλλον και από τον εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Σκάι Γιάννη Αλαφούζο. Το βράδυ εκείνης της ημέρας το δεξαμενόπλοιο μονού τοιχώματος «Νήσος Αμοργός», ιδιοκτησίας ναυτιλιακής εταιρείας του Γ. Αλαφούζου, προσπαθούσε να διασχίσει το κανάλι πλοήγησης της λίμνης Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας, όπου εντέλει έσπασε το κύτος του. Το δεξαμενόπλοιο μετέφερε περίπου 25 χιλιάδες βαρέλια αργού πετρελαίου, συνολικού βάρους 75 χιλιάδων τόνων. Μέσα σε λίγη ώρα τα βαρέλια χύθηκαν στη λίμνη και διέρρευσαν περίπου 3.600 τόνοι αργού πετρελαίου, προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική, οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το 2015, ύστερα από πολύχρονη και πολύκροτη δικαστική διαμάχη, διατάχθηκε να αποζημιωθούν το κράτος της Βενεζουέλας και ντόπιοι ψαράδες με το ποσό των 160 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Σκάι, το πραξικόπημα… και η οικολογία

Πρόκειται για αποζημίωση δυσθεώρητου ύψους, από τις μεγαλύτερες που έχουν επιδικαστεί για ζητήματα ασφαλιστικής κάλυψης πλοίων, και θεωρείται διεθνές ορόσημο για το σύστημα αποζημιώσεων αναφορικά με τις πετρελαιοκηλίδες. Παρά την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το δεξαμενόπλοιο, ο καναλάρχης Γ. Αλαφούζος προσπαθεί να προσδώσει τα τελευταία χρόνια στον Σκάι έντονο οικολογικό προφίλ. Η «μαύρη Πέμπτη» της Βενεζουέλας έχει μετατραπεί πλέον σε «Κυριακή αναδάσωσης» στην Πάρνηθα.

Πέρα όμως από τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, ο τηλεοπτικός σταθμός του Φαλήρου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταπιαστεί και με το εν εξελίξει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα εναντίον του εκλεγμένου ήδη από το 2013 προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο μέσω της αυτοανακήρυξης του Χουάν Γκουαϊδό ως προέδρου της λατινοαμερικάνικης χώρας. Ενα πραξικόπημα που έχει τη συγκατάθεση –αν όχι την υποστήριξη– των Ηνωμένων Πολιτειών κι ενώ πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης του Χουάν Γκουαϊδό ως «προσωρινού προέδρου».

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ 140.000€ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ DEAL ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



«Πολύ καλό για να είναι αληθινό» αποδείχθηκε το «πυροτέχνημα» των 250.000 ευρώ για το όριο προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Μετά τη μαξιμαλιστική πρόταση που -προς στιγμήν- εκτόξευσε την περασμένη Παρασκευή, αλλά και την …απειλή για νέα παράταση στον νόμο Κατσέλη (μέχρι τις εκλογές ενδεχομένως) η κυβέρνηση δείχνει να εγκαταλείπει τις ιδέες της αυτές. «Προσγειώνεται» ανώμαλα στα μισά σχεδόν από όσα ζητούσε, και συνθηκολογεί τελικώς στα 120.000-140.000 ευρώ, δηλαδή σε μια πρόταση που εξ αρχής δέχονταν σιωπηρώς οι τράπεζες και οι θεσμοί, σε αντίθεση με τις -σκοπίμως χαμηλές- αρχικές θέσεις τους, για μόλις 70.000-100.000 ευρώ.

Μέχρι την Παρασκευή ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πρέπει η κυβέρνηση να αποκαλύψει το διάδοχο σύστημα του «νόμου Κατσέλη» και πώς θα λειτουργήσει. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο ακόμα και για εκείνην, αλλά κυρίως για τους δανειολήπτες που θα χάσουν την δοκιμασμένη και απλή ως σύστημα «οριζόντια» προστασία που είχαν για μια οκταετία.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει η κυβέρνηση να δείξει πως «τρέχει» να κάνει σε λίγες μέρες όσα δεν έκανε σε τρία χρόνια. Και σήμερα ενδεχομένως ακόμη, επιδιώκεται να υπάρξει νέα σύσκεψη μεταξύ της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και των κ.κ. Δραγασάκη, Φλαμπουράρη και Λιάκο, με τη συμμετοχή πιθανότατα των κ.κ. Τσακαλώτου και Χουλιαράκη που επιστρέφουν το απόγευμα από τις Βρυξέλλες. Για τις εξελίξεις αυτές φέρεται να προϊδέασε το Eurogroup και ο υπουργός Οικονομικών, κύριος Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπισθεν ολοταχώς

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 190 ΔΙΣ Η ΟΦΕΙΛΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ;;;
Η Γερμανία ,μονομερώς από τη δεκαετία του 70΄, αποφάσισε να μην πληρώσει !!!
Δείτε και εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/185.html



"Εχουμε συγκρίνει όλες τις διαφορές μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς. Έχουμε συγκρίνει τα χρήματα που έχει πληρώσει η Γερμανία στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια και διαπιστώνουμε ότι η Γερμανία χρωστάει 190 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα" τόνισε για τις γερμανικές αποζημιώσεις ο Γερμανός ιστορικός Καρλ Χάιντς Ροθ (Κarl Heinz Roth) ένας εκ των δύο συγγραφέων του βιβλίου: "Η οφειλή των Επανορθώσεων: υποθήκες της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη" το οποίο παρουσιάστηκε απόψε στην αίθουσα "Μ.Αναγνωστάκης" του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

"Τα χρήματα που έχουν πληρωθεί από πλευράς Γερμανίας στην Ελλάδα μέχρι σήμερα είναι 700 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά δεν είναι ούτε το 0,1% από εκείνα που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα" πρόσθεσε ο Γερμανός ιστορικός, επισημαίνοντας ότι το περιεχόμενο του βιβλίου είναι καταγραφή ντοκουμέντων πολυετούς έρευνας και μελέτης σε πολλά αρχεία.
SSL Certificates