.

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ !!!

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ !!!
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΧΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ''ΔΙΚΗΓΟΡΟ'' ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ 
ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!
ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΡΑΞΕΙΣ !!!!
ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΤΕΡΕΨΑΝ..........ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΧΗΡΑ !!!!
Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ;;;;;;;
Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ;;;;;;;;;
Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ;;;;;;
ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ;;;;;;
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ !!!!!!




ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ;;;

Γιατί οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται ; 
Του David Graeber



Γιατί έχει η βασική λογική της λιτότητας γίνει αποδεκτή απ’ όλους ; 
Επειδή η αλληλεγγύη έχει φτάσει να αντιμετωπίζεται ως μάστιγα.
“Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το γιατί οι άνθρωποι δεν εξεγείρονται στους δρόμους;” Ακούω αυτή τη φράση, που και που, από ανθρώπους με πλούσιο και ισχυρό υπόβαθρο. Υπάρχει ένα είδος δυσπιστίας. “Στην τελική,” φαίνεται να λέγεται πίσω από τις γραμμές, “ουρλιάζουμε για το φονικό όταν οποιοσδήποτε απειλήσει έστω και λίγο τις φοροαπαλλαγές μας. Αν κάποιος απειλούσε την πρόσβασή μου στα τρόφιμα ή τη στέγη, σίγουρα θα έκαιγα τράπεζες και θα εισέβαλλα στο κοινοβούλιο. Τι έχουν πάθει αυτοί οι άνθρωποι;”

Αυτή είναι μια καλή ερώτηση. Ο οποιοσδήποτε θα σκεφτόταν ότι μια κυβέρνηση που έχει προκαλέσει τέτοιο πόνο σε αυτούς που έχουν τα λιγότερα αποθέματα για ν’ αντισταθούν, χωρίς καν να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της οικονομίας, θα ρίσκαρε την πολιτική της αυτοκτονία. Αντ’ αυτού, η βασική λογική της λιτότητας έχει γίνει αποδεκτή απ’ όλους. Γιατί; Γιατί πολιτικοί που υπόσχονται συνεχή πόνο κερδίζουν τη συναίνεση της εργατικής τάξης, αν όχι την υποστήριξή της;

Νομίζω ότι η ίδια η δυσπιστία με την οποία ξεκίνησα παρέχει μια εν μέρει απάντηση. Οι άνθρωποι της εργατικής τάξης μπορεί να είναι, όπως ασταμάτητα μας υπενθυμίζεται, λιγότερο σχολαστικοί σε ζητήματα νομικής φύσης ή ιδιοκτησίας από τους “καλύτερους” τους αλλά είναι επίσης πολύ λιγότερο εμμονικοί με τον εαυτό τους. Νοιάζονται περισσότερο για τους φίλους τους, τις οικογένειες και τις κοινότητες. Συνολικά, τουλάχιστον, είναι κατά βάση καλύτεροι/ευγενικότεροι.

Ως ένα βαθμό αυτό φαίνεται να αντανακλά έναν παγκόσμιο κοινωνιολογικό νόμο. Οι φεμινίστριες έχουν εδώ και καιρό επισημάνει ότι αυτοί που βρίσκονται στον πάτο του εκάστοτε άνισου κοινωνικού πλαισίου τείνουν να σκέφτονται, και άρα να νοιάζονται, γι’ αυτούς που βρίσκονται στην κορυφή περισσότερο απ’ ότι αυτοί στην κορυφή σκέφτονται, ή νοιάζονται, γι’ αυτούς. Οι γυναίκες σε όλα τα μέρη τείνουν να σκέφτονται και να γνωρίζουν περισσότερα για τις ζωές των αντρών απ’ ότι οι άντρες γι’ αυτές των γυναικών, όπως ακριβώς κι οι μαύροι άνθρωποι γνωρίζουν περισσότερα για τις ζωές των λευκών, οι υπάλληλοι των εργοδοτών και οι φτωχοί των πλουσίων.

Και με τους ανθρώπους να είναι τα συμπονετικά πλάσματα που είναι, η γνώση οδηγεί στη συμπόνοια. Οι πλούσιοι και ισχυροί, εν τω μεταξύ, μπορούν να παραμένουν ανυποψίαστοι και αδιάφοροι, επειδή έχουν τους υλικούς όρους για να το κάνουν. Πολυάριθμες ψυχολογικές μελέτες έχουν πρόσφατα επιβεβαιώσει αυτό το γεγονός. Όσοι έχουν γεννηθεί σε εργατικές οικογένειες χωρίς διαφοροποίηση τα πάνε πολύ καλύτερα στα τεστ εκτίμησης των συναισθημάτων των άλλων απ’ ότι οι γόνοι των πλουσίων ή των επαγγελματικών τάξεων. Κατά κάποιον τρόπο δεν μας εκπλήσσει και πολύ. Στην τελική, αυτό σημαίνει σε γενικές γραμμές το να είσαι “ισχυρός”: να μη χρειάζεται να δώσεις και πολλή προσοχή σε αυτά που σκέφτονται ή αισθάνονται οι γύρω σου. Ο ισχυρός προσλαμβάνει άλλους για να το κάνουν αυτό γιά τον ίδιο.

Και ποιους προσλαμβάνουν; Κυρίως παιδιά της εργατικής τάξης. Εδώ πιστεύω ότι τείνουμε να είμαστε τόσο τυφλωμένοι από μια εμμονή με (τολμώ να πω, ρομαντικοποίηση;) την εργοστασιακή εργασία ως παραδείγματός μας για την “αληθινή εργασία” που έχουμε ξεχάσει από τι κυρίως αποτελείται η ανθρώπινη εργασία.

Ακόμα και στις μέρες του Καρλ Μαρξ ή του Τσαρλς Ντίκενς, οι εργατικές γειτονιές στέγαζαν πολλές παραπάνω υπηρέτριες, λούστρους, οδοκαθαριστές, μάγειρες, νοσοκόμες, ταξιτζήδες, δασκάλους, πόρνες και πλανόδιους μανάβηδες από ό, τι εργαζόμενους σε ανθρακωρυχεία, εργοστάσια κλωστοϋφαντουργίας ή χυτήρια σιδήρου. Ακόμα περισσότερο σήμερα. Αυτό που αρχετυπικά θεωρούμε γυναικεία δουλειά -την ανατροφή ανθρώπων, την εξέταση των θέλω και των αναγκών τους, τις εξηγήσεις, την επιβεβαίωση, το να περιμένεις να δεις τι θέλει το αφεντικό ή σκέφτεται, για να μην αναφέρουμε τη φροντίδα, την παρακολούθηση, τη συντήρηση των φυτών, των ζώων, των μηχανών και άλλων αντικειμένων- αντιστοιχεί σε ένα πολύ μεγαλύτερο μερίδιο στο τι κάνουν οι άνθρωποι της εργατικής τάξης όταν εργάζονται απ’ ότι η δουλειά με το σφυρί, το σκαρπέλο, τον ανυψωτήρα, το δρεπάνι.

Αυτό αληθεύει όχι μόνο γιατί τα περισσότερα μέλη της εργατικής τάξης είναι γυναίκες (αφού οι περισσότεροι άνθρωποι γενικά είναι γυναίκες) αλλά επειδή έχουμε μια διαστρεβλωμένη άποψη ακόμα και γι’ αυτά που κάνουν οι άντρες. Όπως οι απεργοί εργαζόμενοι του μετρό έπρεπε πρόσφατα να εξηγήσουν στους αγανακτισμένους επιβάτες ότι “οι ακυρωτές εισιτηρίων” δεν περνούν τον περισσότερο χρόνο τους ακυρώνοντας εισιτήρια αλλά εξηγώντας πράγματα, διορθώνοντας άλλα, βρίσκοντας χαμένα παιδάκια, και προσέχοντας τους γέρους, τους αρρώσοτους και τους μπερδεμένους.

Αν το καλοσκεφτείς, αυτό δεν είναι βασικά η ζωή; Τα ανθρώπινα όντα είναι projects αμοιβαίας δημιουργίας. Η περισσότερη δουλειά που κάνουμε είναι ο ένας πάνω στον άλλον. Οι εργατικές τάξεις απλά παίρνουν ένα μη αναλογικό μερίδιο. Είναι οι τάξεις που φροντίζουν και πάντα αυτό έκαναν. Είναι απλά η ακατάπαυστη δαιμονοποίηση που κατευθύνεται στους φτωχούς από εκείνους που κερδίζουν από την εργασία-φροντίδα τους που το καθιστά δύσκολο να το αναγνωρίσουμε σε ένα δημόσιο φόρουμ όπως αυτό.

Ως παιδί εργατικής οικογένειας, μπορώ να επιβεβαιώσω ότι αυτό ήταν που καμαρώναμε. Μας έλεγαν συνέχεια ότι η δουλειά είναι μια αρετή από μόνη της – φτιάχνει χαρακτήρα ή κάτι τέτοια- αλλά κανείς δεν το πίστευε. Οι περισσότεροί μας ένιωθαν ότι το καλύτερο με τη δουλειά είναι να την αποφεύγεις, δηλαδή, εκτός αν ωφελούσε άλλους. Αλλά για τη δουλειά που όντως ωφελούσε, είτε αυτό σήμαινε να χτίζεις γέφυρες είτε να αδειάζεις “πάπιες”, μπορούσες να είσαι δικαίως υπερήφανος. Κι υπήρχε και κάτι άλλο για το οποίο ήμασταν σίγουρα υπερήφανοι: για το ότι ήμασταν άνθρωποι που φροντίζαμε ο ένας τον άλλον. Αυτό μας ξεχώριζε απ’ τους πλουσίους οι οποίοι, όσο μπορούσαν οι περισσότεροί μας να συμπεράνουν, μπορούσαν με το ζόρι τις μισές φορές να φέρουν τους εαυτούς τους να φροντίσουν τα ίδια τους τα παιδιά.

Υπάρχει λόγος που η απόλυτη αστική αρετή είναι η λιτότητα, και η απόλυτη αρετή της εργατικής τάξης είναι η αλληλεγγύη. Ωστόσο αυτό είναι και ακριβώς το σχοινί απ’ το οποίο αυτή η τάξη βρίσκεται κρεμασμένη. Υπήρχε μια εποχή που το να νοιάζεσαι για την κοινότητα κάποιου σήμαινε να αγωνίζεσαι για την ίδια την εργατική τάξη. Πίσω σ’ εκείνες τις μέρες συνηθίζαμε να μιλάμε για “κοινωνική πρόοδο”. Σήμερα βλέπουμε τα αποτελέσματα ενός αμείλικτου πολέμου ενάντια στην ίδια την ιδέα της εργατικής πολιτικής ή της εργατικής κοινότητας. Αυτό έχει αφήσει τους περισσότερους εργαζόμενους με λίγους τρόπους ώστε να εκφράσουν αυτή τη φροντίδα εκτός απ’ το να την κατευθύνουν προς μια κατασκευασμένη αφαίρεση: “τα εγγόνια μας”, “το έθνος”… είτε μέσω ενός σωβινιστικού πατριωτισμού είτε μέσω εκκλήσεων στη συλλογική θησεία.

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ BARBADOS !!!

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης διακηρύττει την επανάσταση της νέας ρύθμισης των 100 δόσεων, τα κέρδη από την εξόρυξη του χρυσού στις Σκουριές και από άλλες διαπλεκόμενες ελληνικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, φορολογούνται στα νησιά Barbados με τελικό συντελεστή 0% !!!

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΙΜΙΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ !!!




ΟΣΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΡΩΣΤΑΤΕ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΜΑΘΕΤΕ ΤΑ ΕΞΗΣ :
Τα BARBADOS βρίσκονται στην Καραϊβική αλλά ανήκουν στην Βρετανική Κοινοπολιτεία, άρα στην πράξη είναι χώρα της Καραϊβικής που ανήκει στην ΕΕ !!!
Έχουν υπογράψει σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας με την Αγγλία !!! 
http://www.barbados.gov.bb/ird/

Και η φορολόγηση των επιχειρήσεων με έδρα στα Barbados, για τα εισοδήματα που αποκτούν στο εξωτερικό, είναι 0,25%-2,5% !!!
http://www.barbados.gov.bb/ird/
http://www2.deloitte.com/content/dam/Deloitte/global/Documents/Tax/dttl-tax-barbadoshighlights-2014.pdf


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

  1. Στήστε μια επιχείρηση στα Barbados !!
  2. Ανοίξτε υποκατάστημα στην Αγγλία !!!
  3. Και κάντε δουλειές στην Ελλάδα, με το Αγγλικό σας υποκατάστημα !!!


ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΛΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ !!!

Εν αναμονή της ερμηνευτικής και εφαρμοστικής εγκυκλίου της κ.ας Σαββαϊδου, αυτά είναι για την τώρα τα ψιλά γράμματα στη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία !!!



Πολλά ψιλά γράμματα έχει η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων με τις 100 δόσεις. 
Πρόκειται για κρίσιμες λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι καθώς επηρεάζουν άμεσα τη δυνατότητά τους να είναι συνεπείς ή να προχωρούν σε συναλλαγές όπως η μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα:

1. ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ 
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον του οφειλέτη όπως είναι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Ωστόσο, ειδικά για το μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτων αυτό αναστέλλεται μόνο εφόσον έχει ήδη εξοφληθεί το 50% της οφειλής. Έτσι, ο φορολογούμενος στον οποίο έχει γίνει κατάσχεση μέρους του μισθού του και η αρχική οφειλή ήταν 1.000 ευρώ, ακόμη και αν υπαχθεί σε ρύθμιση η κατάσχεση του μισθού του θα σταματήσει εφόσον έχει ήδη εξοφληθεί το ποσό των τουλάχιστον 500 ευρώ.

2. ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟΝ 1 ΜΗΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση χορηγείται φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο, η εφορία μπορεί να αρνηθεί τη χορήγησή της στις περιπτώσεις μεταβίβασης ακινήτου εφόσον η οφειλή δεν είναι διασφαλισμένη. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι από το τίμημα της πώλησης του ακινήτου θα ζητηθεί να παρακρατηθεί υπέρ της εφορίας το ποσό της οφειλής του φορολογούμενου.

3. ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ 
Στις περιπτώσεις που ο οφειλέτης δικαιούται επιστροφής φόρου, τότε μπορεί να συμψηφιστεί το επιστρεφόμενο ποσό μέχρι και το 1/7 του ποσού που απομένει να πληρωθεί. Έτσι ο φορολογούμενος μπορεί τελικά να εισπράξει μέρος της επιστροφής του φόρου. Για παράδειγμα, ένας φορολογούμενος δικαιούται επιστροφή φόρου 1.000 ευρώ και του απομένει να αποπληρώσει με τη ρύθμιση συνολικό ποσό 3.000 ευρώ. Η εφορία μπορεί να του παρακρατήσει από την επιστροφή μόνο το 1/7 των 3.000 ευρώ, δηλαδή το ποσό των 428 ευρώ και θα του αποδώσει τα υπόλοιπα 562 ευρώ από τα 1.000 της επιστροφής.

4. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ  
Μπορεί ένας οφειλέτης να έχει ρυθμίσει τη οφειλή του και να είναι συνεπής σε αυτήν αλλά αυτό δεν το προφυλλάσει από προσημειώσεις περιουσιακών του στοιχείων από την εφορία. Η εφορία, με βάση τις διατάξεις, διατηρεί το σχετικό δικαίωμα.

5. ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ
Με την υπαγωγή στη ρύθμιση και ανεξάρτητα από τον αριθμό των δόσεων που επιλέγει ο οφειλέτης, διαγράφονται τα πρόστιμα καθυστέρησης εξόφλησης 10% ή 20% που έχουν επιβληθεί. Είναι τα πρόστιμα για τα οποία υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις στις αρχές του έτους αλλά τελικά παρέμειναν.

6. Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΑΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ 2 ΜΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ 
Ο φορολογούμενος μπορεί να χάσει τη ρύθμιση αλλά εντός δυο μηνών από τη απώλεια έχει δικαίωμα να επικαλεστεί λόγους ανωτέρας βίας για να επιστρέψει σε αυτήν. Θα πρέπει να υποβάλει σχετική αίτηση στην εφορία και να πείσει με δικαιολογητικά τον έφορο για τη βασιμότητα του ισχυρισμού του.

7. Όταν ο οφειλέτης καθυστερεί μια δόση, τότε επιβαρύνεται με προσαύξηση 2%.
8. ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΚΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗ
Αν κατά τη διάρκεια της ρύθμισης ο οφειλέτης επιλέξει να εξοφλήσει το σύνολο της οφειλής του τότε διαγράφονται οι προσαυξήσεις και τόκοι που αντιστοιχούν στις εναπομείνασες δόσεις. Το ποσοστό της διαγραφής κυμαίνεται από 20% έως 90% ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που απομένουν.

9. ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ 72, ΟΧΙ 100 
Το ελάχιστο ποσό δόσης είναι 50 ευρώ που σημαίνει ότι για καρπωθεί κάποιος και τις 100 δόσεις θα πρέπει να χρωστά τουλάχιστον 5.000 ευρώ και έως 15.000 ευρώ (για πάνω από 15.000 ευρώ ο μέγιστος αριθμός των δόσεων περιορίζεται στις 72) 

10. ΘΑ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΝΕΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ 
Για να διατηρηθούν οι οφειλέτες στη ρύθμιση θα πρέπει στη συνέχεια να είναι συνεχώς φορολογικά ενήμεροι. Τι σημαίνει αυτό; ‘Ότι πρέπει να εξοφλούν τις νέες οφειλές τους (π.χ. εκκαθαριστικό 2015) ή να προχωρούν στη ρύθμισή τους με την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

Tι ισχύει για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία :
Υπάγονται όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως 30 Σεπτεμβρίου 2014. 
Εξοφλούν με 12 έως 100 δόσεις με επιτόκιο 4,56% στην κύρια οφειλή, με έκπτωση από 90% έως 20% αντίστοιχα

Χαρακτηριστικά η τροπολογία προβλέπει πως « στους οφειλέτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην ΝΑΤ (σ.σ. Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου), μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2014 δύναται να χορηγείται ρύθμιση ως ακολούθως:

α) Εφάπαξ εξόφληση της οφειλής με ποσοστό έκπτωσης 100% επί των νομίμων προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων

β) Εξόφληση μέχρι δώδεκα (12) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 90%

γ) Εξόφληση μέχρι είκοσι τέσσερις (24) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 80%

δ) Εξόφληση μέχρι τριάντα έξι (36) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 70%

ε) Εξόφληση μέχρι σαράντα οκτώ (48) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 60%

στ) Εξόφληση μέχρι εξήντα (60) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 50%

ζ) Εξόφληση μέχρι εβδομήντα δύο (72) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 30%

η) Εξόφληση μέχρι εκατό (100) ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με ποσοστό έκπτωσης 20%

Η κύρια οφειλή βαρύνεται από την 1η Ιανουαρίου 2013 με ετήσιο επιτόκιο 4,56%.

Ρυθμίσεις για ληξιπρόθεσμες κύριες οφειλές έως 1 εκατ. ευρώ
«Το ποσό της κύριας ρυθμιζόμενης οφειλής φυσικών και νομικών προσώπων δεν μπορεί να υπερβαίνει τις δέκα 15.000 ευρώ (για έως 100 δόσεις). 
Στη ρύθμιση δύναται να υπαχθεί ποσό κύριας ληξιπρόθεσμης οφειλής έως ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ.»

- Αιτήσεις μέχρι την Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Η αίτηση του οφειλέτη για την υπαγωγή στη ρύθμιση του παρόντος άρθρου των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν δημιουργηθεί έως την 30η Σεπτεμβρίου 2014 κατατίθεται μέχρι και την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου του 2015.»

Υπάγονται στη ρύθμιση και οι οφειλέτες που τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου

«. Στην παρούσα ρύθμιση δύνανται να υπαχθούν κατόπιν σχετικού αιτήματος του οφειλέτη και οι έως την 30η Σεπτεμβρίου 2014 προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης πλην ΝΑΤ, οι οποίες τελούν σε αναστολή διοικητική ή δικαστική ή εκ του νόμου.

- « Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των πενήντα (50) ευρώ.»

- Αρμόδια όργανα για την έκδοση απόφασης υπαγωγής στη ρύθμιση είναι διευθυντές των οικείων τοπικών υποκαταστημάτων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης

«α) Για το Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.: Οι διευθυντές των οικείων περιφερειακών ή τοπικών υποκαταστημάτων ή οι διευθυντές των οικείων ταμείων προκειμένου για περιφερειακά ή τοπικά υποκαταστήματα στην περιοχή των οποίων λειτουργούν Ταμεία Είσπραξης Εσόδων Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών οφειλών (ΚΕΑΟ).

β) Για τους λοιπούς ασφαλιστικούς φορείς: Ο αρμόδιος διευθυντής του οικείου φορέα ή οι διευθυντές ή προϊστάμενοι των περιφερειακών ή λοιπών τοπικών μονάδων.

γ) Οποιαδήποτε άλλη οργανική μονάδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ή άλλων φορέων κοινωνικής ασφάλισης καθοριστεί με απόφαση του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.»

- Μέσω και διαδικτυακής εφαρμογής οι αιτήσεις

«Η αίτηση για την υπαγωγή στη ρύθμιση μπορεί να υποβάλλεται στις αρμόδιες υπηρεσίες και ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής».

- Χρειάζεται η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Οκτωβρίου του 2014 και έπειτα

«Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος άρθρου είναι η υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων, όπου προβλέπεται, καθώς και η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Οκτωβρίου 2014 και εφεξής.»

- Mέσω τραπέζης οι πληρωμής

«Οι πληρωμές διενεργούνται με τη διαδικασία αυτόματης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού. Για την καταβολή των δόσεων δεν απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.»

•Χορηγείται πιστοποιητικό οφειλών. Αναστέλεται η ποινική δίωξη, η λήψη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης και η παραγραφή οφειλών.

« Κατά τη διάρκεια της ρύθμισης και εφόσον τηρούνται οι όροι αυτής:

α) Χορηγείται στους υπόχρεους μηνιαίο πιστοποιητικό οφειλών, στο οποίο πιστοποιείται και το υπολειπόμενο ποσό οφειλής και το οποίο επέχει θέση αποδεικτικού ασφαλιστικής ενημερότητας.

Για τις επιχειρήσεις που θα υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και είναι συνεπείς με τους όρους αυτής, θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής, για την είσπραξη λογαριασμών δημοσίου έργου, χωρίς παρακράτηση, εφόσον το έργο για το οποίο χορηγείται το πιστοποιητικό δεν οφείλει τρέχουσες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές. Σε περίπτωση ύπαρξης οφειλής του έργου θα χορηγείται πιστοποιητικό οφειλής με παρακράτηση τη συνολική οφειλή του έργου.

β) Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή, εφόσον άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται. Κατά το χρονικό διάστημα της αναστολής της ποινικής δίωξης αναστέλλεται η παραγραφή του αδικήματος.

γ) Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων. Αν ο οφειλέτης απολέσει το ευεργέτημα της ρύθμισης, τα μέτρα που έχουν ανασταλεί συνεχίζονται.

δ) Αναστέλλεται η παραγραφή των οφειλών 

- Χάνεται η ρύθμιση όταν κάποιος δεν καταβάλλει δύο συνεχόμενες μηνιαίες δόσεις

«Η μη εμπρόθεσμη καταβολή δόσης κατά τη διάρκεια της ρύθμισης, ή η μη καταβολή των τρεχουσών εισφορών, έχει ως συνέπειες:

α) την απώλεια των ευεργετημάτων της ρύθμισης,

β) την κατάσταση ως απαιτητού του συνόλου του υπολοίπου της οφειλής και των προηγούμενων προσαυξήσεων και τόκων, τα οποία αναβιώνουν αναδρομικά,

γ) την επιδίωξη της είσπραξής της με όλα τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία μέτρα.

Οι συνέπειες του προηγούμενου εδαφίου δεν επέρχονται εάν ο οφειλέτης, μετά την πάροδο εξαμήνου από την ένταξη σε ρύθμιση και την πλήρωση των όρων αυτής:

α) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μέχρι δύο (2) δόσεις ανά έτος προγράμματος ρύθμισης, ή

β) δεν καταβάλλει εμπρόθεσμα μια δόση της ρύθμισης ανά έτος προγράμματος ρύθμισης για χρονικό διάστημα μέχρι δύο (2) μηνών.

Για τις ως άνω περιπτώσεις α) και β) η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση δύο τοις εκατό (2%).»

- Κατ΄εξαίρεση δικαίωμα επανένταξης στη ρύθμιση

«Κατ’ εξαίρεση σε περιπτώσεις απώλειας της ρύθμισης για λόγους ανωτέρας βίας ο οφειλέτης δύναται εντός δυο (2) μηνών από την απώλεια αυτής να υποβάλει άπαξ αίτηση επανένταξής του στη ρύθμιση με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων αυτής. Το αίτημα επανένταξης υποβάλλεται εγγράφως και περιέχει τα στοιχεία που θεμελιώνουν την ανωτέρα βία. Η αρμόδια υπηρεσία αποφαίνεται επί του αιτήματος εντός δέκα πέντε (15) εργασίμων ημερών από την υποβολή της αίτησης. Εάν δεν ληφθεί απόφαση εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, το αίτημα θεωρείται ότι έχει απορριφθεί.»

•Αναστέλλεται η ποινική δίωξη για όποιον αιτηθεί υπαγωγή στη ρύθμιση

«Για τους οφειλέτες που υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στις διατάξεις του παρόντος άρθρου και για χρονικό διάστημα δέκα ημερών:

α. Αναστέλλεται η ποινική δίωξη σε βάρος των υπευθύνων.

β. Αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε ή εφόσον, άρχισε η εκτέλεσή της, διακόπτεται.»

•Οφέλη από την εφάπαξ καταβολή υπολοίπων δόσεων

«Στην περίπτωση που ο οφειλέτης επιλέξει σε οποιαδήποτε στάδιο της ρύθμισης να εξοφλήσει εφάπαξ τις υπόλοιπες δόσεις των ρυθμισμένων οφειλών, τυγχάνει απαλλαγής επί του εναπομείναντος ποσού των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, σε ποσοστό ίσο με αυτό που αντιστοιχεί στον αριθμό των μηνιαίων δόσεων που τελικά διαμορφώνεται με την εξόφληση»

- Οι ρυθμίσεις δεν απαλλάσσουν τον οφειλέτη από τον συμψηφισμό των χρεών προς το δημόσιο με τις απαιτήσεις του από το Δημόσιο

" Ο συμψηφισμός σύμφωνα χρηματικών απαιτήσεων του οφειλέτη έναντι του Δημοσίου που προέρχονται από επιστροφές φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος με οφειλές στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, χωρεί και μετά τη συμμόρφωση του οφειλέτη στη ρύθμιση τμηματικής καταβολής που του χορηγήθηκε, μέχρι του ποσού που αντιστοιχεί έως το 1/7 των εναπομεινασών δόσεων. "

- Δικαιούνται να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση και εκείνοι που είχαν υπαχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής»

«Όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής» και τηρούν τους όρους της ρύθμισης αυτής, υπόκεινται αναδρομικά, από την 1η Ιανουαρίου 2013 σε επιτόκιο ύψους 4,56% και τυγχάνουν αναδρομικά, από την ένταξή τους στη ρύθμιση των εκπτώσεων επί των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων του παρόντος, δικαιούμενοι να επιλέξουν να υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση. Όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση της «νέας αρχής» και τηρούν τους όρους της ρύθμισης αυτής, δικαιούνται να διατηρήσουν τη ρύθμιση και, πέραν των οριζομένων στο προηγούμενο εδάφιο, έχουν ως πρόσθετο ευεργέτημα τη μείωση κατά ποσοστό 20% των προσαυξήσεων, τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων αναδρομικά από την ημερομηνία ένταξής τους στη ρύθμιση.

Με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, η οποία εκδίδεται εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται οι ειδικότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή της παραγράφου 17 του παρόντος άρθρου.»

-Όχι στις ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής 

ΡΕ ΘΑΝΑΣΗ ΧΕΙΜΩΝΑ, ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΠΑΡΙΟ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΕΣΥ ;;;

Αυτή είναι η ΑΝΤΡΟΥΚΛΑ που ξεσκίζει τις μαννάδες όλων των Ελλήνων !!!
ΘΑΝΑΣΗΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ !!!
Επάγγελμα συγγραφέας και διανοούμενος (λέμε τώρα) !!!

Θανασάκη greek lover, σε κόβω να το στέλνεις εσύ το γράμμα που έγραψε και τραγούδησε ο Γιάννης Πάριος !!!



ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014 ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !!!

ΑΠΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/10/2014 ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΣΤΟ KONTRA CHANNEL !!!



01/01/2015 : ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

Στον αέρα βρίσκεται η προστασία της πρώτης κατοικίας μετά τον Δεκέμβριο του 2014, καθώς δεν έχει ακόμα ρυθμιστεί το ζήτημα της άρσης αναστολής των πλειστηριασμών, όπως προκύπτει από την απάντηση του Γίρκι Κατάινεν, αντιπροέδρου της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλη !!!



ΤΡΕΞΤΕ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΚΔΩΣΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΑΠΟ 01/01/2015, ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!
Διαβάστε τι απάντησε ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, σε σχετική ερώτηση του Δ. Παπαδημούλη:
«Πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία μεταξύ της ελαχιστοποίησης του ηθικού κινδύνου και την παροχή προστασίας για τα άτομα που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες» δήλωσε ο Γίρκι Κατάινεν.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαδημούλης στην ερώτησή του, έθετε το θέμα των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα και των αλλαγών που προωθούνται από Κυβέρνηση και Τρόικα, αναφορικά με το καθεστώς προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας οφειλετών.

«Σύμφωνα με τον νόμο, το προσωρινό καθεστώς όσον αφορά τις δημοπρασίες των οφειλετών για πρώτη κατοικία λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου 2014 καθώς, στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής, οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να καταρτίσουν ένα συνεκτικό σχέδιο για τη δημιουργία δικτύου κοινωνικής ασφάλειας με βάση εισοδηματικά κριτήρια υπέρ των κοινωνικά αδύναμων ιδιοκτητών κατοικιών» πρόσθεσε, απαντώντας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/economy/article/420991/ston-aera-i-prostasia-tis-protis-katoikias-apo-tous-pleistiriasmous-apo-to-2015/

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!


Η ΕΥΘΑΛΙΑ ΚΟΛΙΤΣΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ
ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ EUROBANK 
ΠΕΡΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ

ΔΙΑΤΑΓΗΣ  ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η 

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΑΚΙΝΗΤΟΥ 

ΠΕΡΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΨΕΙ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ 

ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΗΜΕΙΩΣΗΣ 

ΥΠΟΘΗΚΗΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕ 

ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ.




ΕΙΡΗΝΙΚΟΔΙΚΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΚΟΥΡΕΨΕ ΧΡΕΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ "50%" !

ΕΙΡΗΝΙΚΟΔΙΚΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ : ΚΟΥΡΕΨΕ ΧΡΕΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΤΑ "50%" !


Καταλαβαίνετε τώρα γιατί η ΥΠΕΡΒΑΣΗ επιμένει στο ΚΟΥΡΕΜΑ των ΔΑΝΕΙΩΝ : 
- 50% στα στεγαστικά - επισκευαστικά 
- 70 % στα επιχειρηματικά, καταναλωτικά και 
- 90 % στις πιστωτικές κάρτες 
----------------------------------------------------------
Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας, με δύο αποφάσεις του,«κούρεψε» χρέος πολιτών προς τις τράπεζες σε ποσοστό 50%!!!  Στην πρώτη περίπτωση ενώ οι οφειλέτες (δημόσιος υπάλληλος και άνεργη σύζυγος) όφειλαν συνολικά 108.000,00 € έπρεπε αρχικά να καταβάλουν από κοινού συνολικά...750,00 € μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνουν μηνιαίως 180,00 € για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 195,00 € για άλλα 19 χρόνια. Πρόκειται για ένα ζευγάρι με ένα παιδί, οι οποίοι έχουν στην κυριότητά τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.

Στη δεύτερη περίπτωση το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας «κούρεψε» χρέος προς τις τράπεζες ύψους 128.515,00 €. Ενώ ο οφειλέτης – συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος έπρεπε αρχικά να καταβάλει συνολικά 1.000,00 € (!) μηνιαίως τόσο για στεγαστικό όσο και για καταναλωτικά δάνεια, τώρα πια θα πρέπει να πληρώνει μηνιαίως μόνο το ποσό των 150,00 € για 4 χρόνια και στη συνέχεια το ποσό των 235,00 για άλλα 19 χρόνια.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

TI EINAI Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ;;;

ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ !!!

Η ΑΦΟΔΕΥΣΗ είναι κάτι συνηθισμένο ;;; Όχι πια !!! 
Δες πως μπορείς να βγάλεις ΧΡΗΜΑ από την πιο φυσιολογική ανθρωπινή ανάγκη !!!


40 δολάρια την ημέρα για να αφοδεύετε !!!
Αυτό είναι το μυστικό του ΣΤΑΥΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, που δεν πηγαίνει τζάμπα ούτε στο περίπτερο !!!

Υπάρχουν τράπεζες αίματος, τράπεζες σπέpματος και φυσικά οι τράπεζες που πληρώνουμε.
Η συγκεκριμένη όμως είναι μία τράπεζα, για την ακρίβεια ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που σας πληρώνει για να κάνετε την ανάγκη σας.
Η αμερικάνικη εταιρεία με έδρα τη Μασαχουσέτη, προσφέρει χρήματα σε καταναλωτές που θέλουν να πουλήσουν τα κόπρανα τους τα οποία με τη σειρά της, τα δίνει σε νοσοκομεία.
Αν και ακούγεται αποκρουστικό, οι πελάτες του οργανισμού, ζητούν τα δείγματα προκειμένου να κάνουν μεταμόσχευση κοπράνων μικροχλωρίδας.
"Σκεφτείτε ότι είμαστε σαν μία τράπεζα αίματος, αλλά για κόπpανα», είπε ο ιδιοκτήτης του οργανισμού.
Σύμφωνα με το μάνατζερ της επιχείρησης: «Ο οργανισμός χρειάζεται μία φυσική ισορροπία βακτηρίων στο έντερο. Αλλά δεδομένου ότι ορισμένες ουσίες μπορεί να σκοτώνουν και τα καλά και τα κακά βακτήρια, η ισορροπία μπορεί να καταστραφεί».

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΟΥΤΕ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΕΥΡΩ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
Πλασματικό τραπεζικό χρήμα, κλασματικό απόθεμα, τραπεζοκεντρικό νομισματικό σύστημα και αδιέξοδες νομισματικές και οικονομικές πολιτικές !!!
Το πρόβλημα έχει πλέον διαγνωστεί σε ολόκληρο τον πλανήτη !!!


Και δεν είναι ούτε μόνον ελληνικό, ούτε μόνον ευρωπαϊκό !!!
Είναι παγκόσμιο και δεν αφορά μόνον το ευρώ, αλλά ακόμη και τις χώρες με τα ισχυρότερα εθνικά νομίσματα, όπως η Αγγλία !!!

Γι'αυτό και επιμένουμε !!!
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !
ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!

Είναι μαθηματικά αδύνατο το σύστημα να κατορθώσει να επιλύσει την εξίσωση της βιωσιμότητας οποιασδήποτε εθνικής οικονομίας, όταν το πραγματικό χρήμα δεν είναι ούτε το 2% του συνόλου των δανείων και των πλασματικών καταθέσεων του τραπεζικού συστήματος, που δημιουργούνται από το μηδέν, με την απάτη της καταστρατήγησης του κλασματικού αποθέματος !!!

ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΝΑ ΦΑΝΕ ΤΟΝ Γ. ΒΑΜΒΟΥΚΑ ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ !!!
Άλλα έλεγε ο Γιώργος Βάμβουκας και άλλα του βάζανε στο στόμα !!!
Μόλις η κουβέντα πηγαίνει στις εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες και στην απόκρυψη του πραγματικού χρέους, που προκύπτει από τη μεταφορά του τραπεζικού χρέους στο δημόσιο χρέος, γίνεται ο κακός χαμός σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ !!!

Είναι νομοτελειακό !!!
Τα κανάλια επιβιώνουν από την τραπεζική διαφήμιση !!!
Οι δημοσιογράφοι εκβιάζονται από το ΣΔΟΕ και την "ανεξάρτητη" ελληνική δικαιοσύνη, που έχει πολλά συρτάρια γεμάτα εκκρεμείς ποινικές "δημοσιογραφικές" δικογραφίες !!!
Οι περισσότεροι καθηγητές είναι εντεταγμένοι σε τραπεζικά και κομματικά pay roll !!!
Οι κάθε λογής Λυκουρέντζοι - Βουλευτές τρέμουν μην πέσει η Κυβέρνηση, επειδή γνωρίζουν ότι τη Βουλή δεν θα την ξαναδούν ούτε ζωγραφιστή και δεν αντέχουν στην ιδέα ότι θα χάσουν τα αφορολόγητα μισθά και τα προνόμια τους μια ώρα αρχίτερα !!!
Και, τέλος, υπουργοί, υφυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι, τρέμουν στην ιδέα της απώλειας της εξουσίας και της ασυλίας τους, που θα σημάνει, εκτός από το πολιτικό τέλος και την ηθική τους απαξίωση, τον κίνδυνο της παραπομπής τους στη δικαιοσύνη της επόμενης μέρας, που θα υπακούει στο δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ  κατά το οποίο, επειδή δεν θα υπάρχει άρτος, θα δοθούν στο λαό θεάματα !!!
Πολλά θεάματα !!!
Με προτίμηση σε αυτά των ειδικών δικαστηρίων και των σωφρονιστικών ιδρυμάτων !!!
  

ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ !!!

ΝΕΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΑΝΔΡΕΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!

Νάναι καλά ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ που τον δικαίωσε, αποδεχόμενος της εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2014, το Νοέμβριο του 2013 !!!




Για απάτες ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ μιλάει τώρα ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_647.html?utm_medium=linkedin&utm_source=twitterfeed


ΝΕΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

Ρύθμιση με 100 δόσεις μόνον για έχοντες και αντέχοντες !!!
Γεμάτη παγίδες για όσους δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους είναι η νέα ρύθμιση χρεών με τις 100 δόσεις που έφερε προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση.



Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, Η ΝΕΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ "ΡΥΘΜΙΣΗ 100 ΔΟΣΕΩΝ" !!! 

Στη ρύθμιση μπαίνουν «υποχρεωτικά» όλες οι βεβαιωμένες οφειλές στην εφορία -και μη ληξιπρόθεσμες- έως και την 1η Οκτωβρίου (ή έως τέλος Σεπτεμβρίου για τα ασφαλιστικά ταμεία).

Η τροπολογία όμως φαίνεται πως πετάει έξω όσους έχουν μπει στην «πάγια ρύθμιση» για νέα χρέη με 12-24 δόσεις και αφορά μόνο όσους έχουν μπει στην ρύθμιση «νέας αρχής» («τελευταίας ευκαιρίας») με τις 48 δόσεις που εκπνέουν σταδιακά και πλέον έχουν απομείνει λιγότερες από 30, σαν να πρόκειται δηλαδή για μια επέκταση της ρύθμισης για τα παλαιά χρέη και δεν καλύπτει όσους έχουν 12 δόσεις.

Ειδικότερα:

- Μπορεί η διάταξη που ήρθε στη Βουλή να τελείωσε μέσα τρία 24ωρα από τη στιγμή που πήρε πάνω του το θέμα ο πρωθυπουργός, αλλά η υποβολή αιτήσεων και η μείωση των δόσεων δεν προβλέπεται να ξεκινήσουν πριν τον Δεκέμβριο ή τα τέλη Νοεμβρίου το νωρίτερο.

Μέχρι τότε δεν θα δουν ελάφρυνση οι οφειλέτες, και αυτό επειδή θα χρειαστεί να περάσουν δύο ή και τρεις εβδομάδες ακόμα, προκειμένου να ετοιμαστούν και να εκδοθούν οι εγκύκλιοι που προβλέπει η διάταξη, να γίνει νέα εκκαθάριση των ήδη ρυθμισμένων οφειλών και να λειτουργήσει η ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή που θα δημιουργηθεί για να υποδεχτεί τα αιτήματα των φορολογουμένων, πριν κληθούν να πληρώσουν την α΄δόση με τους νέους όρους.

- Όσο αργεί να ξεκινήσει η νέα ρύθμιση και μέχρι να υποβάλουν αίτηση, οι ενδιαφερόμενοι -ακόμα και όσοι δυσκολεύονται- έρχονται αντιμέτωποι με όλες τις τρέχουσες υποχρεώσεις τους που συσσωρεύονται κάθε μήνα σε εφορία και Ταμεία (εισφορές, φόροι εισοδήματος, έκτακτες εισφορές, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, ΦΜΥ κλπ).

Προκειμένου να κάνουν αίτηση, πρέπει να τις έχουν εξοφλήσει ολοσχερώς! Άρα αν κάνουν αίτηση Δεκέμβριο ή μέχρι τον Μάρτιο του 2015 που τους δίνει περιθώριο η ρύθμιση, θα πρέπει να βρουν να πληρώσουν μαζεμένα ή κάθε μήνα στην ώρα τους, όλους τους τρέχοντες φόρους.

- Αλλά και αν μπουν στη ρύθμιση και για όσο θα βρίσκονται σε αυτήν, έως και για μια οκταετία, θα πρέπει να μη δημιουργούν νέα χρέη. Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού και σήμερα ακόμα, με τις ρυθμίσεις που ίσχυαν και θα εξακολουθούν να ισχύουν, οι οφειλέτες πληρώνουν μεν τα παλαιά τους χρέη (μειώθηκαν κατά 105 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο) αλλά αφήνουν απλήρωτα νέα χρέη που δημιουργούνται από υποχρεώσεις μέσα στη χρονιά (αυξήθηκαν 1,1 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα).

Ελλείψει χρημάτων άλλωστε δεν έμπαιναν στις δόσεις τα 3 εκατομμύρια οφειλέτες (ανάμεσά τους 1 εκατομμύρια άνεργοι και 500.000 μικρομεσαίοι που έχουν κλείσει ή λειτουργούν με ζημιές), αλλά μόλις 200.000 όλοι και όλοι που άντεχαν έως τώρα να δίνουν ένα σταθερό ποσό κάθε μήνα για να εξοφλούν τμηματικά την οφειλή τους.

- Όσοι δημιουργήσουν νέα χρέη, καθώς και όσοι δεν πληρώσουν δύο δόσεις μέσα στο έτος ή μία δόση για πάνω από δύο μήνες, χάνουν τη ρύθμιση.

- Αν μπουν στη ρύθμιση, δεν αίρονται αυτομάτως οι κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί. Θα πρέπει και να μπουν στη ρύθμιση, και να κάνουν ειδική αίτηση, αλλά και να εξοφλήσουν τουλάχιστον το 50% της οφειλής τους, ώστε να αρθούν τα μέτρα.

- Εξαιρούνται όλοι οι οφειλέτες με κύρια οφειλή (χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα) ύψους άνω του ενός εκατ. ευρώ.

- Η ρύθμιση προβλέπει 100 δόσεις για τα μικρά χρέη έως 15.000 ευρώ και 72 δόσεις για τα μεγαλύτερα. Αυτό θα έπρεπε, λένε ακόμα και στο υπουργείο Οικονομικών, να ίσχυε ανάποδα, προκειμένου να διευκολυνθούν περισσότερο εκείνοι που έχουν μεγαλύτερο χρέος και από τους οποίους το δημόσιο αναμένει περισσότερα έσοδα.

Σε ένα σχηματικό παράδειγμα (και χωρίς να συνυπολογιστούν οι τόκοι), αν κάποιος χρωστάει 10.000 ευρώ με 100 δόσεις πληρώνει 100 ευρώ το μήνα, ενώ με 72 δόσεις θα πλήρωνε 139 ευρώ. Έχει δηλαδή μια σχετικά μεγαλύτερη ελάφρυνση κάτω των 40 ευρώ το μήνα, με τα οποία προφανώς δεν σώζεται (πλην ίσως να πληρώσει μία επίσκεψη σε σούπερ-μάρκετ ή τον λογαριασμό του κινητού του).

Αντιθέτως, αν μια επιχείρηση χρωστά πχ 600.000 ευρώ θα μπορούσε να πληρώνει 6.000 ευρώ και όχι 4.167 που προκύπτει με 72 δόσεις (πέραν των προσαυξήσεων), και έτσι με τα επιπλέον χρήματα θα μπορούσε να πλήρωνε πχ προμηθευτές ή κάποια άλλη υποχρέωση της για να μην κλείσει.

ΒΙΝΤΕΟ : ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ : ΠΑΝΩ ΑΠΟ 250 ΔΙΣ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

Ο Νίκος Μπογιόπουλος επιβεβαιώνει τα στοιχεία του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Στην Ελλάδα της κρίσης, της φτώχειας και των μνημονίων, οι τράπεζες τσέπωσαν πάνω από 250 Δις, ενώ την ώρα που φτωχοποιείται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αυξάνεται ο αριθμός των βαθύπλουτων συμπολιτών μας !!!



Τα Μνημόνια είναι ένας μηχανισμός αναδιανομής περιουσιών, εισοδημάτων και πλούτου υπέρ της διαπλοκής και του κρατικοδίαιτου τραπεζικού συστήματος, προκειμένου την κρίση να μη την πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν !!!                                                                                                                                                          

SSL Certificates