.

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

ΝΣΚ: ΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ & ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΑ !!!




Διαφορετική γνώμη σε σχέση με την υπ’αρ. 7/29-6-2020 Γνωμοδότηση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου , εκφράζει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αναφορικά με το ζήτημα ποιος επιτρέπεται να διενεργεί έρευνα στα υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία.

Συγκεκριμένα, η υπ αρ.69/2020 Γνωμοδότηση του ΝΣΚ παίρνει θέση σχετικά με την δυνατότητα αυτοπρόσωπης έρευνας στα βιβλία υποθηκών, μεταγραφών, κατασχέσεων και διεκδικήσεων που τηρούνται στα Υποθηκοφυλακεία μόνο από δικηγόρους ή και από τους ενδιαφερόμενους ιδιώτες, σχετικά με τους τίτλους ιδιοκτησίας τους, από συμβολαιογράφους ή εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους τους και από δικαστικούς επιμελητές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 11 του Κανονιστικού Διατάγματος της 19/23 Ιουλίου 1941 περί κωδικοποιήσεως εις ενιαίον κείμενον των διατάξεων των Α.Ν. 434/1937, 1933/1939, 2184/1940 και 2532/1940 «περί Οργανισμού των Υποθηκοφυλακείων του Κράτους», σε συνδυασμό με το άρθρο 22 του ν. 2318/1995 «Κώδικας Δικαστικών Επιμελητών».

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!




του Ηλία Καραβόλια

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής έκανε μια δήλωση σε πρόσφατο συνέδριο με την οποία φρονώ ότι παρά την κυριολεκτική διαπίστωση την οποία περιείχε( για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που συντελείται στην χώρα) παράλληλα αποτύπωσε μεταφορικά την χρόνια παθογένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας: “Η χώρα πάσχει σε software, όχι σε hardware” είπε ο Κ.Πιερρακάκης. Ήθελε να τονίσει ότι στο μεγάλο project για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δημοσίου δεν είναι οι υποδομές και τα υλικά το πρόβλημα αλλά οι διαδικασίες και η έλλειψη οργάνωσης, δηλαδή η έλλειψη λογισμικού.

Τα εντυπωσιακά βήματα στην ψηφιοποίηση της δημόσιας διοίκησης, που γίνονται μέσα σε πρωτοφανείς συνθήκες λόγω της πανδημίας, οφείλονται μεταξύ άλλων και στην συνειδητοποίηση απο πλευράς του Κ.Πιερρακάκη και του επιτελείου του, της υψηλής προστιθέμενης αξίας που έχει η λογισμική μηχανική στις υπηρεσίες του Δημοσίου. Η σύνθεση και ανάλυση των διαδικασιών διεκπεραίωσης μιας αίτησης του πολίτη έπρεπε να εισέλθει στον δαιδαλώδη λαβύρινθο της κρατικής μηχανής. Αυτή ήταν η κρυμμένη υπεραξία, η χαμένη καινοτομία που όλοι μας ξέραμε ότι έλειπε απο την νεοελληνική πραγματικότητα.

ΣΟΚ ΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΤΑ 1 ΔΙΣ ΠΡΙΝ...ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ !!!

ΚΑΤΑ 932.000.000€ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020
Τι δείχνει η πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2020.



Χωρίς να υπολογιστούν οι δυσμενείς επιπτώσεις από την κρίση του κορωνοϊού , οι οφειλές προς τα ταμεία είχαν εμφανίσει ήδη αύξηση το πρώτο τρίμηνο του 2020. Σύμφωνα με την πρώτη τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) για το 2020, το συνολικό χρέος στο ΚΕΑΟ αυξήθηκε την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος κατά 932 εκατομμύρια ευρώ, με αποτέλεσμα να ανέλθει στα 36,31 δις. ευρώ έναντι 35,38 δις. τον Δεκέμβριο του 2019.

Η αύξηση του χρέους δημιουργήθηκε κατά κύριο λόγο από νέες οφειλές των ήδη ενταγμένων οφειλετών. Συγκεκριμένα η αύξηση αυτή προέρχεται κατά 559,7 εκατομμύρια ευρώ από κύριες οφειλές και κατά 372,18 εκ. ευρώ από πρόσθετα τέλη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο Οκτώβριος – Δεκέμβριος 2019 ο όγκος χρεών στο ΚΕΑΟ είχε απομειωθεί κατά 159,31 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο Ιούλιος – Σεπτέμβριος 2019.

ΟΟΣΑ: ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ 100 ΧΩΡΩΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΠΛΟΥΤΟ 10 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
Σχεδόν 100 χώρες προχώρησαν σε αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών το 2019, επιτρέποντας στις φορολογικές Αρχές τους να αποκτήσουν στοιχεία για 84 εκατ. χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς που κατείχαν κάτοικοί τους στο εξωτερικό.




Διπλασιάστηκε στα 10 τρισ. ευρώ το 2019 το συνολικό ποσό των καταθέσεων και άλλων χρηματοπιστωτικών επενδύσεων στο εξωτερικό, το οποίο ήρθε σε γνώση των φορολογικών Αρχών του κόσμου μέσω της μεταξύ τους ανταλλαγής πληροφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης).

«Η διεθνής κοινότητα συνεχίζει να κάνει τεράστια πρόοδο στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής (μέσω επενδύσεων) στο εξωτερικό, καθώς η εφαρμογή των καινοτόμων κανόνων διαφάνειας από το "Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διαφάνεια και την Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικούς Σκοπούς| οδηγεί τις χώρες όλο και πιο κοντά στον στόχο της εξάλειψης του τραπεζικού απορρήτου για φορολογικούς σκοπούς», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

Σχεδόν 100 χώρες προχώρησαν σε αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών το 2019, επιτρέποντας στις φορολογικές Αρχές τους να αποκτήσουν στοιχεία για 84 εκατ. χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς που κατείχαν κάτοικοί τους στο εξωτερικό, οι οποίοι αφορούσαν συνολικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 10 τρισ. ευρώ. Το 2018, που ήταν η πρώτη χρονιά μίας τέτοιας ανταλλαγής πληροφοριών, είχαν ανταλλαχθεί πληροφορίες για 47 εκατ. χρηματοπιστωτικούς λογαριασμούς, με συνολικά περιουσιακά στοιχεία 5 τρισ. ευρώ.

ALPHA BANK: TEXNIKA ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ SMS ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ E-BANKING !!!



Με ανακοίνωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι "λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας".

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"ΛΑΒΡΑΚΙΑ" ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!! 1 ΣΤΑ 3 ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ !!!




Σε ελέγχους πανελλάδικά για να διαπιστωθεί η νομιμότητα κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα προχώρησαν οι ελεγκτές των τελωνείων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από τις 9 έως και τις 11 Ιουνίου.

Τα ευρήματα της μεγάλης επιχείρησης, όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, με αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένα και απόλυτα στοχευμένα σημεία, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, ήταν σημαντικά και βρέθηκε παράνομα ένα στα τρία αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.

Μέσα σε τρεις ημέρες, έγιναν 312 έλεγχοι σε οχήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια και εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν παράνομα 97 αυτοκίνητα, τα οποία και δεσμεύτηκαν.

ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΟΡΑ !!!! ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΑΖΙΚΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ;;;




Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται το εμπόριο. Η κίνηση στην αγορά είναι τουλάχιστον υποτονική για την πλειονότητα των εμπορικών επιχειρήσεων, που πλέον εναποθέτουν τις ελπίδες τους στις θερινές εκπτώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 13 Ιουλίου.

Όπως δηλώνει στο Capital.gr ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), κ. Γιώργος Καρανίκας, τα δύσκολα για την αγορά είναι μπροστά αν δεν τονωθεί η ρευστότητα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο τζίρος των επιχειρήσεων του κλάδου και μελών της ΕΣΕΕ κινείται στο -40% σε σχέση με τις επιδόσεις της περασμένης χρονιάς. Κάτι που αποδίδεται, από τον ίδιο, κυρίως στην ανασφάλεια που νιώθει ο καταναλωτής λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, χαρακτηρίζει τραγική την κατάσταση στην αγορά. "Ο κόσμος δεν ψωνίζει. Δεν υπάρχει κόσμος στα καταστήματα. Η κατάσταση είναι απελπιστική και εμείς έχουμε πιάσει πάτο", αναφέρει.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΖΙΡΟ !!!




Το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε εξειδίκευση της νέας δέσμης μέτρων, για την στήριξη της οικονομίας, που ανακοίνωσε στις 2/7 από την Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και αφορούν τη μείωση της προκαταβολής φόρου επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών, τον γ΄κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής και κάλυψη από το κράτος εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.

Αναλυτικά, τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

Μείωση της προκαταβολής φόρου εισοδήματος. Ειδικότερα:

Οι επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που είναι υποκείμενα σε ΦΠΑ θα λάβουν μείωση της προκαταβολής φόρου, ανάλογα με την πτώση τζίρου που είχαν το 1ο εξάμηνο του 2020 έναντι του 1ου εξαμήνου του 2019, με βάση την εξής κλίμακα:

ΧΑΜΟΣ & ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ....ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!


ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ 16 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


Ολόκληρο το άρθρο:

YTV: ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 04/07 Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΝΟΥΛΑ & ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ YGREQUE !!!



ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!!

Από το Σάββατο 04/07 και την Κυριακή 05/07 και κάθε Σάββατο στις 21.00' και Κυριακή στις 22.00', ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΛΑΣ και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ έρχονται στα σπίτια σας, μέσα από την φιλόξενη συχνότητα του YTV !!!

Παρακολουθήστε ζωντανά το ΥGREQUE από την SmartTV, τα κινητά σας τηλέφωνα, τον υπολογιστή, το laptop ή το tablet σας και ενημερωθείτε για όλα τα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τα εθνικά μας θέματα, την εθνική άμυνα, την εξωτερική πολιτική και την ελληνική ομογένεια στις 5 ηπείρους !!!

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΟΙΓΕΙ Η AMAZON !!!




To γραφείο στην Ελλάδα θα προωθεί λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Ακόμα μεγαλύτερη παρουσία στην ελληνική αγορά ετοιμάζεται να αποκτήσει ο όμιλος της Amazon, προχωρώντας στην δημιουργία τοπικού γραφείου μέσω του οποίου θα προωθεί ένα συγκεκριμένο κομμάτι των δραστηριοτήτων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Moved.gr έχει ήδη συσταθεί η «Amazon Data Services Greece Μονοπρόσωπη Α.Ε.»., με έδρα το Χαλάνδρι, στο χαρτοφυλάκιο της οποίας θα περιλαμβάνονται οι cloud υπηρεσίες της θυγατρικής του αμερικανικού κολοσσού, Amazon Web Services (AWS). H AWS παρέχει λύσεις κι υπηρεσίες cloud σε επιχειρήσεις και οργανισμούς παγκοσμίως και μέχρι στιγμής έχει παρουσία στη Στοκχόλμη, στην Ιρλανδία, στο Λονδίνο στο Παρίσι και στη Φρανκφούρτη ενώ στις αρχές του έτους άνοιξε γραφείο στο Μιλάνο και ήδη ετοιμάζει κάτι αντίστοιχο στην περιοχή της Ισπανίας. Μάλιστα διαχειριστής της ελληνικής εταιρείας φημολογείται ότι θα είναι ο γενικός διευθυντής της AWS στην περιοχή EMEA (Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, κ. Τόνι Βαν ντε Μπέργκε. Το ελληνικό γραφείο θα μπορούσε να λειτουργήσει εντός του έτους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η εταιρεία προχώρησε στις αρχές του έτους σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ: ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ & ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΩΣ 25.000€ !!!


Αλλά τουλάχιστον χωρίς την εισφορά του ν. 128/1975 με το οποίο ληστεύονται όλοι οι δανειολήπτες...

Xωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά με ολίγες εγγυήσεις θα χορηγούνται τα δάνεια έως 25.000 ευρώ, σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όπως προβλέπει το τελικό κείμενο του νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με τον ν. 4701/2020, οι δικαιούχοι είναι πολύ μικρές επιχειρήσεις, φυσικά πρόσωπα που ασκούν ατομική επιχειρηματική δραστηριότητα ή πρόκειται να συστήσουν πολύ μικρή επιχείρηση, άτομα που θέλουν να εκπαιδευτούν ώστε να μπουν στην αγορά εργασίας ή προερχόμενα από ευάλωτες ομάδες.

Το επιτόκιο των μικρο-δανείων, δεν προσδιορίζεται, αλλά ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό Οικονομικών, να ορίσει ανώτατο όριο.

Το πλαίσιο χορήγησης των συγκεκριμένων μικρών δανείων θα είναι έτοιμο το φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του 2020, αναμένεται να ξεκινήσουν οι χορηγήσεις, σε μια «διψασμένη», για χρηματοδότηση, αγορά.

ALPHA BANK: ΣΤΗΝ FORTRESS ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ NEPTUNE ΣΤΟ 24% ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι γράφει η kathimerini.gr :

Τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου κόκκινων επιχειρηματικών δανείων με εξασφαλίσεις ύψους 1,1 δισ. ευρώ, με την επωνυμία Neptune, ανακοίνωσε η Alpha Bank, επιτυγχάνοντας το κλείσιμο μιας σημαντικής συναλλαγής παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Το χαρτοφυλάκιο Neptune μεταβιβάζεται στην εταιρεία Poseidon Financial Investor DAC, η οποία χρηματοδοτείται από επενδυτικά κεφάλαια υπό τη διαχείριση εταιρειών συνδεδεμένων με τη Fortress Investment Group. Το συνολικό τίμημα διαμορφώνεται περίπου στο 24% επί της συνολικής λογιστικής αξίας, δηλαδή κοντά στα 264 εκατ. ευρώ περίπου, με δυνατότητα να αυξηθεί περαιτέρω μέσω μεταβλητού τιμήματος (earnout) έως το 30% της λογιστικής αξίας του χαρτοφυλακίου.

Η τράπεζα κινήθηκε με ευελιξία διασφαλίζοντας το μέγιστο όφελος, στο πλαίσιο των δύσκολων συνθηκών και της συνθετότητας που είχε η συναλλαγή, επιλέγοντας κατ’ αρχήν να μειώσει την περίμετρο του χαρτοφυλακίου από το αρχικό 1,8 δισ. ευρώ σε 1,1 δισ. ευρώ. Επιπλέον, αποδέχθηκε μέρος του τιμήματος να είναι μεταβλητό προκειμένου να επωφεληθεί από τυχόν υπεραξίες που θα προκύψουν από τη διαχείρισή του. Διαπραγματεύθηκε επίσης τη λήψη εγγυητικής επιστολής τράπεζας του εξωτερικού με investment grade πιστοληπτική διαβάθμιση, για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από τη συμφωνία, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή προστασία των συμφερόντων της τράπεζας.

Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!



Τι μεταδίδει το militaire.gr :


Ο γνωστός δικηγόρος Δημήτρης Λυρίτσης, αποκαλύπτει παραθέτοντας και τα σχετικά έγγραφα ότι η προστασία πρώτης κατοικίας , είναι μια πολύ…σχετική υπόθεση!

Γράφει και αποκαλύπτει:

Σήμερα, μια εκ των συστημικών τραπεζών, αφού είχε πρώτα μεταβιβάσει δάνειο οφειλέτη σε fund της Ιρλανδίας κρατώντας όμως, για τον εαυτό της τη διαχείριση του, επέβαλε κατάσχεση και επισπεύδει πλειστηριασμό κατά της πρώτης κατοικίας δανειολήπτη για τον οποίο έχει εκδοθεί τελεσίδικη δικαστική απόφαση υπαγωγής του στο ν. Κατσέλη, με την υποχρέωση καταβολής δόσης (την οποία και τηρεί απαρέγκλιτα) και εξαίρεση από τη ρευστοποίηση του εν λόγω ακινήτου.

Η κατάσχεση αυτή είναι απολύτως παράνομη, θα ακυρωθεί από τα Δικαστήρια μας και θα αναζητηθεί η αδικοπρακτική ευθύνη της τράπεζας και των λοιπών εμπλεκόμενων παραγόντων.

Η ενέργεια, όμως, αυτή δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε τυχαία. Αποκαλύπτει εμφατικά τις παράνομες πρακτικές ενός τραπεζικού συστήματος που έχει πλέον αποθρασυνθεί και ετοιμάζεται να κατασπαράξει την λαϊκή περιουσία αφού πρώτα εξασφάλισε συστηματικά και μεθοδικά την πλήρη αναμόρφωση προς όφελος του του Δικαίου της αναγκαστικής εκτέλεσης, που συνίσταται στον περιορισμό της άμυνας του οφειλέτη έναντι των επιθετικών πρακτικών του, όπως τον περιορισμό των ενδίκων μέσων κατά των πράξεων εκτέλεσης (δεν επιτρέπεται Αναίρεση στον ΑΠ), την κατάργηση της αίτησης αναστολής εκτέλεσης κατ΄ αρθ. 938 Κ.Πολ.Δ., τη δυνατότητα επιβολής πολλαπλών κατασχέσεων επί του ίδιου ακινήτου, τον περιορισμό της δημοσιότητας και άρα του νόμιμου ελέγχου της εκτελεστικής διαδικασίας με την εισαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, την ανακατανομή της σειράς κατάταξης των πιστωτών εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, των ασφαλιστικών φορέων και των εργατικών απαιτήσεων και υπερ των τραπεζών, την αδιαφάνεια στη διαδικασία πώλησης των δανείων, στην κατάργηση του ν. Κατσέλη και την πλήρη κατάργηση της προστασίας της κύριας κατοικίας από 01/08/2020 και την εισαγωγή της πτωχευτικής διαδικασίας στα νοικοκυριά με τη ρευστοποίηση του συνόλου των περιουσιακών τους στοιχείων.

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ !!! ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΚΑΙ...ΤΥΠΙΚΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!



Εμείς δίπλα δίπλα με τον Νίκο Νικολόπουλο είχαμε δώσει μάχη για να βγει από το αρχείο το πόρισμα Καλούδη, για να φτάσει η ώρα να τα κουκουλώσουν όλα με τις επαίσχυντες αλλαγές στον Νέο Ποινικό Κώδικα που έδωσε ουσιαστικά ασυλία στους τραπεζίτες και άρα και στα κόμματα....Φυσικά μέσα από αυτές τις αλλαγές καθαρίζουν και θαλασσοδάνεια επιχειρηματιών...Πάντα όλα στην υγεία των κορόιδων !!!


Τι μεταδίδει το ereportaz.gr:

Θαλασσοδάνεια κομμάτων, last year! Στην έκδοση τυπικών κλήσεων, καθώς δεν υποβλήθηκαν εγκλήσεις, προχώρησαν οι ανακριτικές Αρχές για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων. Πρόκειται για τη θρυλική δικογραφία η οποία μπήκε και βγήκε από το αρχείο και βασίστηκε στο πόρισμα του εισαγγελέα Καλούδη όταν υπηρετούσε ως επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας υπό τον Παναγιώτη Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι το eReportaz ήταν η μοναδική ιστοσελίδα, το μοναδικό Μέσο, το οποίο αποκάλυψε το διαβόητο πόρισμα Καλούδη το οποίο έστελνε στο εδώλιο του κατηγορουμένου 10 διευθυντές κομμάτων αλλά και δεκάδες τραπεζίτες για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας. Η δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων είχε προκαλέσει σεισμικές δονήσεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας ενώ λίγο καιρό αργότερα είχε δοθεί, μέσω τροπολογίας, αμνηστία σε όλα τα τραπεζικά στελέχη τα οποία είχαν χορηγήσει κομματικά δάνεια.

ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ...ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ !!!

ΜΕ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΜΠΙΖΝΑΣ ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΡΑΓΕ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΔΩ:




Ξεκάθαρη δέσμευσή τους ότι σταματούν τις εμπορικές σχέσεις με τη Βενεζουέλα και ότι πάντοτε έχουν ως υψηλότερη προτεραιότητα τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς...

Θετική εξέλιξη είχε η περιπέτεια μεγάλων ονομάτων του ελληνικού εφοπλισμού τα ονόματα των οποίων είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας όταν οι αμερικανικές αρχές έκαναν ελέγχους και εντόπισαν πλοία τους να σπάνε το εμπάργκο των ΗΠΑ και να μεταφέρουν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα κατά της οποίας όμως οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει κυρώσεις αφού θεωρούν παράνομη την κυβέρνηση του Νικόλα Μαδούρο.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟΝ ΣτΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ & ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕΣΩ E-SHOPS !!!

ΟΥΤΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΔΕΝ ΦΡΕΝΑΡΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ...ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ
Παράλληλα, πολλές ήταν οι απάτες κατά καταναλωτών από e-shops που εξαπατούσαν μέσα από προϊόντα-κράχτες !!!



Τηλεφωνούν οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και χωρίς περιορισμούς, ενώ δεν διστάζουν -ενίοτε- να ενοχλούν ακόμη και συγγενείς οφειλετών. Ο λόγος για τις εισπρακτικές εταιρείες και τα δικηγορικά γραφεία που λειτουργούν ως εισπρακτικές, για των οποίων τη δράση προανήγγειλε παρεμβάσεις το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες από δανειολήπτες που δέχονται ενοχλήσεις από εταιρείες διαχείρισης δανείων ή εισπρακτικές εταιρείες για λογαριασμό των τραπεζών αναφορικά με τα δάνεια που τους χορήγησαν, ζητώντας την πληρωμή των δόσεων.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2020 οι καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 30% και από αυτές που έγιναν για τις τράπεζες το 47,6% αφορά στις εισπρακτικές. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του lockdown, οι ενώσεις δανειοληπτών καταγγέλλουν ότι τράπεζες, δικηγόροι και εισπρακτικές εταιρείες καλούσαν τους δανειολήπτες να πάνε και να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, παρόλο που το υπουργείο Ανάπτυξης είχε απαγορεύσει τη δραστηριότητά τους.

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟΥ....ΛΟΥΚΕΤΟΥ !!!


Σε μεγένθυση:

ΑΓΡΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΟΣΕΩΝ ΕΝΥΠΟΘΥΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! ΜΟΝΟ ΣΕ "ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ" ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Πέρασαν τα θέλω των δανειστών...


Άγνωστο είναι το πότε θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για το πρόγραμμα επιδότησης δόσεων καταναλωτικών και επιχειρηματικών ενυπόθηκων δανείων, με το οποίο η κυβέρνηση αποσκοπεί να μετριάσει τον οικονομικό αντίκτυπο του κορωνοϊού στους δανειολήπτες.

Το νομοσχέδιο έχει ήδη αναλυθεί από τους θεσμούς και μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης με Βρυξέλλες και Φρανκφούρτη και την ενσωμάτωση των όποιων παρατηρήσεων, θα πάρει το δρόμο για το Κοινοβούλιο.

«Βιώσιμοι» δανειολήπτες

Η ΔΕΗ ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 940€...ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!




Από τα σύννεφα έπεσε ιδιοκτήτης πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Ηράκλειο, όταν πληροφορήθηκε ότι χρωστάει στη ΔΕΗ 940 ευρώ , ποσό που αντιστοιχεί στη κατανάλωση ρεύματος, την περίοδο της καραντίνας !!!


Μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό του Κρήτη TV, ο ιδιοκτήτης καταστήματος υποστήριξε ότι την περίοδο εκείνη είχε κατεβασμένο τον διακόπτη στο κλειστό κατάστημά του και ότι δεν κατανάλωσε ούτε μια κιλοβατώρα, με τον ιδιοκτήτη να κάνει λόγο για απαράδεκτο γεγονός εν μέσω κρίσης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μαστρογιαννάκης: «είναι απαράδεκτο να συμβαίνει κάτι τέτοιο σε καιρό κρίσης. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά, ήταν οι κλειστές οι επιχειρήσεις και ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα. Ποιος τους νομιμοποιεί να το κάνουν αυτό το πράγμα, να χρεώνουν τους καταναλωτές υπέρογκα ποσά…».

ΑΠΟΛΥΤΟ ΦΙΑΣΚΟ: ΜΟΛΙΣ 1 ΣΤΑ 10€ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!



Μπορεί το καλοκαίρι του 2019 η Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (Financial Action Task Force - FATF), η αρμόδια διεθνής αρχή για τους κανόνες της αντιμετώπισης του ξεπλύματος μαύρου χρήματος, να κατέταξε την Ελλάδα στην πρώτη κατηγορία όσον αφορά στην καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, ωστόσο παράλληλα είχε απευθύνει αυστηρές συστάσεις για διορθωτικές κινήσεις σε τομείς στους οποίους καταγράφονται αδυναμίες και απαιτείται προσοχή.

Η FATF είχε επισημάνει ότι αν και οι αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα κάνουν χρήση των υφιστάμενων εργαλείων για την κατάσχεση και τη δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, ωστόσο οι καθυστερήσεις στη δίωξη, στην εκκίνηση των δικών και στις διαδικασίες προσφυγής αποτρέπουν σε πολλές περιπτώσεις τη δήμευση των χρημάτων που αποτελούν προϊόν ξεπλύματος χρήματος.

Αυτό δείχνουν και στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΑΑΔΕ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΗ ΣΤΕΙΡΩΣΗ ΦΤΩΧΩΝ+ΑΝΕΡΓΩΝ ΖΗΤΑ ΟΥΚΡΑΝΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ !!!




Γεννούν παιδιά "χαμηλής ποιότητας"....

Για ακόμη μία φορά, η ουκρανική κυβέρνηση προπαγανδίζει ανοιχτά νεοναζιστικές αντιλήψεις περί ευγονικής στο κοινοβούλιο της χώρας, διαιρώντας τους πολίτες και τα παιδιά της χώρας σε κατηγορίες.

Πιο συγκεκριμένα, η βουλεύτρια Γκαλίνα Τρετιακόβα, από το κόμμα του πρωθυπουργού Βλάντιμιρ Ζελένσκι (που προβαλλόταν μάλιστα κι ως “εναλλακτικός” πριν την εκλογή του στα ΜΜΕ), μιλώντας σε σεμινάριο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο του Κιέβου, καταφέρθηκε κατά των φτωχών, που “τρώνε” τα επιδόματα χωρίς να φροντίζουν για τη μόρφωση των παιδιών τους, με αποτέλεσμα οι απόγονοί τους να είναι “χαμηλής ποιότητας”!

“Όταν παρέχουμε επιδόματα, που χρησιμοποιούνται από την οικογένεια, και η γέννηση του παιδιού δεν είναι για να το δοθεί μια ισότιμη εκπαίδευση, αλλά για να λάβει υλική βοήθεια, τότε έχουμε – θα το πω ωμά – παιδιά πολύ κακής ποιότητας. Αυτό οδηγεί στο γεγονός πως ζουν επίσης σε βάρος των δημόσιων πόρων”, ισχυρίστηκε η Τρετιακόβα, που τυγχάνει μάλιστα επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής κοινωνικής πολιτικής.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΣΤΟ FACEBOOK ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 400 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!! ΕΚΟΨΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ !!!




Οι διαφημίσεις περισσότερων από 400 εταιρειών, ανάμεσά τους η Coca-Cola και η Starbucks, θα εξαφανιστούν από το Facebook διαμαρτυρόμενες για την αποτυχία του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει τον λόγο μίσους στην πλατφόρμα του.

Αμερικανικές οργανώσεις προάσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων ζήτησαν τη βοήθεια πολυεθνικών εταιρειών προκειμένου να ασκήσουν πιέσεις στο Facebook για να λάβει συγκεκριμένα μέτρα περιορισμού του ρατσιστικού λόγου και του λόγου μίσους μετά τον θάνατο από ασφυξία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ κατά τη βίαιη προσαγωγή του από λευκούς αστυνομικούς.

Αμερικανικές οργανώσεις, όπως η Anti-Defamation League, NAACP και η Color of Change ξεκίνησαν την εκστρατεία «Stop Hate for Profit» μετά τον φόνο του Φλόιντ.

Οι οργανώσεις υπέβαλαν 10 αιτήματα προς το Facebook, ανάμεσα στα οποία να μπορεί να μιλά με κάποιον εργαζόμενο όποιος χρήστης γίνεται στόχος σοβαρής παρενόχλησης και να δίνεται αποζημίωση στις εταιρείες οι διαφημίσεις των οποίων εμφανίζονται δίπλα σε προσβλητικό περιεχόμενο το οποίο αργότερα αποσύρεται.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΑΦΟΡΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΕΝΩΝ & ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Αυτό θα συμβεί γιατί οι πολλοί ιδιοκτήτες που διέκοψαν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο που χρησιμοποιούσαν ή ενοικίαζαν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ρεύματος δεν υπάρχουν και δημοτικά τέλη. Όμως τα τέλη συνεχίζουν να «τρέχουν» και για να τα σταματήσουν θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο όπου βρίσκεται το ακίνητο υπεύθυνη δήλωση ότι είναι κενό, μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ περί διακοπής της ηλεκτροδότησης, για να διακοπεί και η χρέωση δημοτικών τελών !!!



Με αναδρομικά δημοτικά τέλη και πρόστιμα μέχρι και μιας 20ετίας απειλούνται οι ανυποψίαστοι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων σε όλη τη χώρα. Οσοι δεν το δηλώσουν στους δήμους έως τις 31 Αυγούστου 2020 θα βρεθούν αντιμέτωποι με κρυφό χαράτσι από υπέρογκες χρεώσεις για δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού για όσο διάστημα τα ακίνητά τους δεν χρησιμοποιούνταν, ήταν δηλαδή κενά και δεν ρευματοδοτούνταν.

Στην παγίδα των αναδρομικών δημοτικών τελών κινδυνεύει να πιαστεί λόγω άγνοιας νόμου ένας τεράστιος αριθμός ιδιοκτητών κενών κατοικιών και κάθε είδους επαγγελματικών ακινήτων (γραφείων, καταστημάτων, αποθηκών κ.λπ.) από όλη τη χώρα, των οποίων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση όχι λόγω οφειλών στη ΔΕΗ αλλά επειδή παραμένουν αχρησιμοποίητα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Αυτό θα συμβεί γιατί οι περισσότεροι ιδιοκτήτες που διέκοψαν το ρεύμα σε κάποιο ακίνητο που χρησιμοποιούσαν ή ενοικίαζαν αλλά στη συνέχεια έμεινε κενό θεωρούν ότι αφού δεν εκδίδεται λογαριασμός ρεύματος δεν υπάρχουν και δημοτικά τέλη. Οχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά δεν υποψιάζονται καν ότι τα τέλη συνεχίζουν να «τρέχουν» και για να τα σταματήσουν θα πρέπει να καταθέσουν στον δήμο όπου βρίσκεται το ακίνητο υπεύθυνη δήλωση ότι είναι κενό, μαζί με τη σχετική βεβαίωση του ΔΕΔΔΗΕ περί διακοπής της ηλεκτροδότησης, για να διακοπεί και η χρέωση δημοτικών τελών. Αλλοι πάλι θεωρούν, αδίκως βέβαια, ότι ο δήμος θα ενημερωθεί από τον ΔΕΔΔΗΕ, όπως έχει υποχρέωση.

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ: ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ & ΜΗΤΡΩΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 11 !!!



Του Δρ.Ευάγγελου Μαργαρίτη
Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω


Το ζήτημα των τηλεφωνικών κλήσεων με ανθρώπινη παρέμβαση για σκοπούς «εμπορικής προώθησης» («cold calls») ρυθμίζεται στο άρθρο 11 του ν. 3471/2006, στην παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 16 του ν. 3917/2011. Προβλέπεται ότι:

«Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με ανθρώπινη παρέμβαση για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής της διαθέσιμης στο κοινό υπηρεσίας, ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες κλήσεις. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου».

Η ανωτέρω διάταξη ενσωματώνει την παράγραφο 3 του άρθρου 13 της Οδηγίας ePrivacy, μετά την τροποποίησή της από την Οδηγία 2009/136/ΕΚ και έχει ως εξής:

«…3. Τα κράτη μέλη λαμβάνουν τα ενδεδειγμένα μέτρα προκειμένου να εξασφαλίζεται, ατελώς, ότι οι αυτόκλητες κλήσεις με σκοπό την απευθείας εμπορική προώθηση, σε άλλες, εκτός των προβλεπομένων στις παραγράφους 1 και 2, περιπτώσεις, δεν επιτρέπονται χωρίς τη συγκατάθεση των ενδιαφερομένων συνδρομητών ή όταν πρόκειται για συνδρομητές οι οποίοι δεν επιθυμούν να λαμβάνουν αυτές τις κλήσεις. Η σχετική επιλογή καθορίζεται από την εθνική νομοθεσία…».

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΗΣ LIBRA !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΒΟΜΒΑ: ΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ LIBRA ΚΑΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ !!!



Οι συζητήσεις του Λογοθέτη με στέλεχος του: Όταν δίνεις σε τραπεζίτες μετρητά, δεν είναι μίζα

Στην αγωγή του, ο Λογοθέτης περιγράφει και μια συνομιλία που είχε με τον στέλεχός του, που τώρα κατηγορεί ότι τον εξαπάτησε:

Στην αγωγή επισημαίνεται:

«Μία από τις πιο περίεργες στιγμές της συζήτησης ήταν όταν ο Γιώργος Λογοθέτης είπε στον Μπίτζιο, «Φέλιξ, έχεις διαπράξει τεράστια απάτη και έχεις δωροδοκήσει τραπεζίτες».

Ο Μπίτζιος απάντησε «Δεν έχω δωροδοκήσει κανένα». Στη συνέχεια ο Λογοθέτης, είπε στον Μπίτζιο «σήμερα το πρωί είπες ότι έδωσες μετρητά σε τραπεζίτες».

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΕΟ "ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ" ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!


Τι είπε ο διευθυντής Οικονομίας της Κομισιόν...

Θα επιβληθεί στην Ελλάδα λιτότητα από τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, ως αποτέλεσμα των υψηλών ελλειμμάτων που δημιουργεί η πανδημία; 

Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει να βασανίζει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τις νύχτες, αν και είναι πολύ νωρίς για να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις. Πάντως, ο Maarten Verwey, που ξέρει κάτι παραπάνω ως διευθυντής του τομέα Οικονομίας στην Κομισιόν, έδωσε χθες μια απάντηση, μιλώντας στο διαδικτυακό συνέδριο του ΙΟΒΕ (που έγινε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια εφησυχασμού. Όπως είπε, το μεγαλύτερο μέρος των ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία θα εξαλειφθεί αυτόματα, επειδή θα επανέλθει στην κανονικότητα η οικονομία και θα αποσυρθούν τα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. 

Η λέξη - κλειδί εδώ είναι η λέξη «περισσότερα»: αν, δηλαδή, δεν διορθωθούν αυτόματα και στο σύνολό τους τα ελλείμματα, μπορεί να χρειαστούν και κάποια πρόσθετα μέτρα, ιδιαίτερα αν επανέλθουμε από το 2021 σε κάποιο υψηλό στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα.

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ: ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ Η ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ MLS !!!




H ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ MLS ΟΡΙΣΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2020

37o ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την αποφυγή παρανοήσεων, καλοπροαίρετων και κακοπροαίρετων, ενημερώνουμε τα μέλη μας και το επενδυτικό κοινό ότι στις 18 Ιουνίου όπου συζητήθηκε η Αίτηση Εκδοσης Προσωρινής Διαταγής για ΑΜΕΣΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ δεν έγινε δεκτή (να γίνει ΑΜΕΣΑ δηλαδή), η Δικαστής όμως απεφάσισε να ορίσει ως ημερομηνία εκδικάσεως για την ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ την 1η Ιουλίου 2020, δηλαδή σε χρόνο – ρεκόρ με βάση την δικαστηριακή πρακτική, λόγω της «κατεπείγουσας φύσης της υποθέσεως»!

Στο μεταξύ, κι ενώ η Εταιρεία, η Διοίκησή της και οι Ορκωτοί Ελεγκτές αρνήθηκαν στο ακροατήριο της 18ης Ιουνίου με απολύτως εμφαντικό τρόπο να μας χορηγήσουν αντίγραφο του Πορίσματος της ΕΛΤΕ, δυστυχώς στο ιδιο μήκος κύματος βλέπουμε να κινείται και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΜΕΓΑΛΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!! ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΖΗΡΙΔΗ !!!




Καλοκαιρινή… βόμβα έσκασε στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr βάζει λουκέτο -έχοντας γονατίσει από οικονομικά προβλήματα- ένα από τα μεγαλύτερα και πιο παλιά ιδιωτικά σχολεία της χώρας, και συγκεκριμένα τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη». 

Με έδρα τα Σπάτα, το 85 ετών σχολείων φαίνεται ότι δεν θα χτυπήσει κουδούνι για τη φετινή χρονιά. Σύμφωνα με γονείς μαθητών που μίλησαν στο in.gr, ειδοποιήθηκαν από το λογιστήρια ότι δεν θα μπορέσει το σχολείο να δεχθεί μαθητές. 

Μάλιστα επιστρέφουν τις προκαταβολές που είχαν δοθεί για τη χρονιά 2020-2021 ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες θα συνεχίσουν να λειτουργούν προκειμένου να κλείσουν όλες τις υποθέσεις. 

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ !!!




Τη δυνατότητα στους δικηγόρους να εκδίδουν βεβαιώσεις μεταγραφής, ιδιοκτησίας, βαρών και διεκδικήσεων, ακινήτων, δίνει η τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή την οποία κατέθεσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας, στο Σχέδιο Νόμου για Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η νομοθέτηση της τροπολογίας για έκδοση βεβαιώσεων ακινήτων που υπάγονται στην τοπική αρμοδιότητα εμμίσθου υποθηκοφυλακείου υπήρξε και πάγιο αίτημα του δικηγορικού Σώματος προς το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΕΝΦΙΑ 2020: ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ & ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΩΣΕΙΣ !!!




Τι προβλέπουν οι διατάξεις που ψηφίστηκαν χθες από τη Βουλή, για τις μειώσεις και τις απαλλαγές από το φόρο κατοχής ακινήτων



Απαλλάσσονται κατά 100% ή πληρώνουν τον μισό ΕΝΦΙΑ περίπου 1,4 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων, ενώ μειωμένος θα είναι ο φόρος κατοχής ακινήτων για τους υπόλοιπους φορολογούμενους.

Με διατάξεις που περιλήφθηκαν στο νομοσχέδιο για τις μικροπιστώσεις που ψηφίστηκε χθες από τη Βουλή, αφενός εφαρμόζονται και για το 2020 οι μειώσεις του ΕΝΦΙΑ που ίσχυσαν για το 2019, αφετέρου εξακολουθούν να απαλλάσσονται από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια και για το 2020.

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, θα εκδοθούν στα τέλη Αυγούστου και η πρώτη δόση πληρωμής θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και οι επόμενες δόσεις ανά μήνα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2021. Οι δόσεις φέτος αυξήθηκαν από 5 σε 6.

Ειδικότερα η διάταξη του υπουργείου Οικονομικών που ψηφίστηκε από τη βουλή, προβλέπει ότι χορηγείται και για το έτος 2020 η ίδια μείωση που χορηγήθηκε και για το έτος 2019 στο συνολικό ποσό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. φυσικών προσώπων ανάλογα με τη συνολική αξία της περιουσίας τους.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΦΟΡΤΩΜΕΝΗ ΜΕ ΖΗΜΙΕΣ ΑΝΩ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣ ΤΟ 2018 !!!



Δύο σελίδες αντί για πλήρη οικονομική έκθεση με υπογραφή ορκωτού έδωσε στη δημοσιότητα η Folli Follie για τη χρήση 2018, ενώ διατηρείται η αβεβαιότητα για τα στοιχεία του 2019.

Βασικά στοιχεία του ισολογισμού και της κατάστασης αποτελεσμάτων, αλλά όχι και πλήρη οικονομική έκθεση με υπογραφή ορκωτού ελεγκτή, έδωσε χθες στη δημοσιότητα η διοίκηση της Folli Follie, δίνοντας νέα διάσταση στην πολύκροτη υπόθεση που ταλανίζει τη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας από το 2018, χωρίς να είναι ακόμη βέβαιο ότι οι τελευταίες παρεμβάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχαν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η διοίκηση της Folli Follie ούτε χθες κατάφερε, όπως είχε δεσμευθεί, να παρουσιάσει πλήρη οικονομική έκθεση για τη χρήση 2018, με έγκριση ορκωτού ελεγκτή, αλλά έδωσε στη δημοσιότητα μόνο δύο σελίδες με βασικά στοιχεία ισολογισμού και κατάστασης αποτελεσμάτων, με την υπόσχεση ότι θα προχωρήσει στη δημοσίευση της πλήρους έκθεσης με υπογραφή ορκωτού στις 7 Ιουλίου. Ως αιτία της καθυστέρησης παρουσιάσθηκε η αδυναμία εξεύρεσης των οικονομικών στοιχείων της θυγατρικής Links of London, που βρίσκεται υπό εκκαθάριση.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΔΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ & ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!




Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :

Αποκλειστικά το τελικό σχέδιο που έχει ετοιμάσει το ΥΠΟΙΚ και αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τις αλλαγές στο Τέλος Ταξινόμησης στα καινούρια και εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το οποίο μετά από πολύμηνη αναμονή επιτέλους θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsauto.gr στα καινούρια αυτοκίνητα οι αλλαγές στους συντελεστές του Τέλους Ταξινόμησης θα είναι κλιμακωτές και θα αφορούν μόνο το υπερβάλλον ποσό ενώ στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα οι αλλαγές θα είναι μεγαλύτερες!

Οι αλλαγές στα καινούρια αυτοκίνητα
Στα καινούρια αυτοκίνητα το οικονομικό επιτελείο αλλάζει ριζικά τον τρόπο υπολογισμού του Τέλους Ταξινόμησης βάζοντας τέλος στις κλιμακωτές χρεώσεις της φορολογίας τις οποίες και κάνει προοδευτικές ώστε να σταματήσουν να έρχονται καινούρια αυτοκίνητα με πενιχρό εξοπλισμό για να μην υπερφορολογηθούν.

ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΘΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ !!!




Για να εισπράξει τις αποζημιώσεις που κατέβαλε για λογαριασμό ανασφάλιστων οδηγών.

ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ: "ΚΟΜΜΕΝΗ ΚΥΡΙΟΙ Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ" !!!


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Εδω μιλάμε για ανάπτυξη σε αυτή την χώρα..Οι τράπεζες θα χορηγούν δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου προκειμένου να γίνουν νέες επιχειρήσεις έτσι δεν σας είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης..

Λοιπόν κύριοι κομμένη η πλάκα και το δούλεμα γιατί πλέον σας πήραμε χαμπάρι..Εχω υποβάλλει αίτηση σε όλες τις τράπεζες για να σας αποδείξω το δούλεμα μέσω της επίσημης σελίδας του υπουργείου ependyseis.gr από τις 6/6 και σήμερα ένα μήνα μετά δεν έχουμε λάβει απάντηση από καμία ούτε θετική ούτε αρνητική...

Ελπίζω μέχρι τέλους του έτους τουλάχιστον να μας πείτε σε ποια χώρα να πάμε να επενδύσουμε...

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΙΝΔΙΑ: ΨΑΧΝΟΥΝ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΔΩΡΕΕΣ 1 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!




Στο επίκεντρο ενός σκανδάλου βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι καθώς «αγνοείται» η... τύχη του κοινωφελούς ταμείου που σύστησε ο ίδιος, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού. Ενώ την ίδια ώρα εκτιμάται πως οι δωρεές έχουν ξεπεράσει το 1 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το BBC, στις 27 Μαρτίου ο Ινδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση του «Πρωθυπουργικού Ταμείου για την υποστήριξη και ανακούφιση των πολιτών έκτακτης ανάγκης» ή «PM Cares Fund» όπως λέγεται για συντομία.

Μία ημέρα αργότερα, ο Μόντι απηύθυνε δημόσια έκκληση προς όλους τους Ινδούς να προσφέρουν τις δωρεές τους, οι οποίες όπως δήλωσε θα χρησιμοποιηθούν για να ενδυναμωθεί ο αγώνας της χώρας κατά της Covid-19 και για άλλες έκτακτες περιπτώσεις, που πιθανόν να προκύψουν στο μέλλον.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι δωρεές που ανακοινώθηκαν από την πλευρά ιδιωτών και εταιρειών ήταν πολλές και συγκεντρώθηκαν περί τα 858 εκατ. δολάρια, μόλις από την πρώτη εβδομάδα, ενώ εκτιμάται πως πλέον το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια.


Παραμένει άγνωστη η τύχη των δωρεών

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΕ: Η ΜΕΡΚΕΛ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ...."LIGHT" ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!




Που μόνο "light" δεν θα είναι....


Παρά τις διαδοχικές διαβεβαιώσεις από κοινοτικούς αξιωματούχους ότι το ταμείο δεν θα αναγεννήσει από τις στάχτες της την «τρόικα», τα μνημόνια και τους αυστηρούς κανόνες εποπτείας, όλοι γνωρίζουν ότι τελικά θα αποφασίσουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες στην σύνοδο κορυφής στις 17 του μήνα ή … αργότερα .

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνάντηση της Δευτέρας της Γερμανίδας Καγκελαρίου κ. Α. Μέρκελ με τον Γάλλο Πρόεδρο κ Εμ. Μακρόν, έμειναν σύμφωνοι στο ότι η σύσταση και η λειτουργία του ταμείου θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατό. Η κ. Μέρκελ όμως έθεσε στον Γάλλο πρόεδρο και την πρόταση που θα υποστηρίζει για τις όποιες αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στην αρχική πρόταση της επιτροπής.

Η πρώτη παρατήρηση της Γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ότι το ποσό θα πρέπει να μείνει στα 750 δις ευρώ. Ωστόσο η καταβολή των επιχορηγήσεων θα πρέπει να συνοδεύεται και από ένα πακέτο δημοσιονομικών στόχων που θα πρέπει τα πετύχουν τα κράτη- μέλη, η οποία θα παρακολουθείται από την ευρωπαϊκή επιτροπή. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές η πρόταση αυτή αποσκοπεί στο να μην υπάρξει δημοσιονομική χαλάρωση στις χώρες με υψηλό χρέος αλλά και ως ένα επιχείρημα για να πειστούν οι .. "ευρωτσιγούνηδες" , δηλαδή η Ολλανδία η Δανία η Αυστρία και η Σουηδία να συμφωνήσουν στην δημιουργία του ταμείου χωρίς πολλές αλλαγές.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΛΧΗΜΕΙΕΣ & ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!! ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΤΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΕΣΟΔΑ !!!




Για να μην λέτε ότι λέμε μόνο εμείς, διαβάστε τι γράφει το καθαρά φιλοτραπεζικό bankingnews.gr :

Λογιστικές αλχημείες αλά ελληνικά – Οι τράπεζες βάζουν σε moratorium και παλαιά NPEs, λογιστικοποιούν τόκους χωρίς έσοδα

Οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών προσπαθούν εν μέσω αντιξοοτήτων να εμφανίσουν αξιοπρεπείς επιδόσεις εν μέσω ύφεσης, moratorium και άλλων αρνητικών παραμέτρων.

Έως σήμερα έχοντας και την στήριξη των ελαστικών κριτηρίων για κεφάλαια και προβληματικά δάνεια, οι διοικήσεις τα έχουν πάει καλά, ελέγχουν το πρόβλημα και παρουσιάζουν επιδόσεις… που δεν εμπεριέχουν αρνητικές εκπλήξεις.

Όμως στην προσπάθεια τους να δείξουν «λογικά αποτελέσματα» αξιοποιούν λύσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν λογιστικές αλχημείες.

Θα αναφερθούν δύο εξ αυτών ώστε να γίνει αντιληπτό τι ακριβώς συμβαίνει.

1)Οι τράπεζες βάζουν σε moratorium και παλαιά NPEs.

ΑΑΔΕ: 2,2 ΔΙΣ ΝΕΑ ΦΕΣΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2020 !!!

ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 105 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΠΡΙΝ ΕΙΣΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Χαρακτηριστικό είναι πως από αυτά, τα 22 δις θεωρούνται από την ΑΑΔΕ ανεπίδεκτα είσπραξης !!!!



Στα 2,213 δισ. ευρώ έφτασαν τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία στο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ. Κατά 545 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τον Μάρτιο, σημειώνοντας αύξηση 11,45% σε ετήσια βάση καθώς κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο είχαν ανέλθει στα 489 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές ανέρχονται σε 105.811.437.645 ευρώ τον Μάρτιο έναντι 106.054.661.262,07 ευρώ τον Φεβρουάριο, καταγράφοντας μείωση κατά 0,23%. Από αυτά, τα 22,15 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης. Ως εκ τούτου, το πραγματικό ληξιπρόθεσμο υπόλοιπο ανέρχεται σε 83,66 δισ. ευρώ το Μάρτιο έναντι 84.222.771.241,99 ευρώ τον Φεβρουάριο (μείωση κατά 0,67%).

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣτΚ !!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΑΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΝ ΣτΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ
Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, την ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για τα πεπραγμένα του 2019.





Οι νέες αναφορές ανά εμπορικό κλάδο:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣH ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΗΛΙΤΣΟ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ TV
Ο Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!


ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΤΕ !!! ΑΙΤΗΜΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ PIZZA HUT ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ:
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η PIZZA HUT ;;;




Bloomberg: Αίτηση πτώχευσης από την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Pizza Hut και Wendy’s


Η NPC International Inc., ο μεγαλύτερος δικαιοδόχος των εστιατορίων Pizza Hut στις ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά το lockdown που ενέτεινε τον ανταγωνισμό και τις πιέσεις στη βιομηχανία εστιατορίων.

Η εταιρεία αιτήθηκε την υπαγωγή της στο άρθρο 11 στο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας την Τετάρτη. Η NPC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και λειτουργεί περισσότερα από 1.225 καταστήματα Pizza Hut και πάνω από 385 καταστήματα Wendy’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η NPC και η Pizza Hut αντιμετώπισαν δυσκολίες με την αύξηση του κόστους εργασίας και του φαγητού, προσπαθώντας να επεκτείνουν την υπηρεσία delivery και να απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά εστιατόρια. H Overland Park, μία εταιρεία με έδρα το Κάνσας αντιμετωπίζει επίσης μεγάλο ανταγωνισμό από τις ομοειδείς επιχειρήσεις, όπως η Domino’s Pizza Inc. και η Papa John’s International Inc.

Η εταιρεία έχει χρέη 903 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει προχωρήσει ήδη σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία αναδιάρθρωσης με περίπου το 90% των πρώτων δανειστών της και το 17% των δεύτερων δανειστών. Το σχέδιο στοχεύει στη μείωση του χρέους της εταιρείας, με τους πρώτους δανειστές να λαμβάνουν μετοχές και ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια νέα εισφορά μετρητών. Περιλαμβάνει επίσης την πώληση τουλάχιστον μέρους των εστιατορίων της εταιρείας, σύμφωνα με τα αρχεία που έχουν κατατεθεί.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν σημαίνει ότι η Pizza Hut και η Wendy’s δεν θα λειτουργούν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την πληρωμή των λογαριασμών της και την αναδιάρθρωση της επιχείρησης και η πτώχευση δεν επηρεάζει τις χιλιάδες άλλα καταστήματα της Pizza Hut και της Wendy που ανήκουν σε άλλους δικαιοδόχους.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΜΕΝΗ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ 5 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ !!!




Για φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, παράβαση του νόμου περί διοργάνωση τυχερών παιγνίων και εγκληματική οργάνωση !!!

Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com:

Μια μεγάλη δικαστική έρευνα για τις στοιχηματικές εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αποκάλυψε η "Δίκη στο Open".

Διερευνώνται από την Εισαγγελία Αθηνών πέντε κακουργήματα για νόμιμη στοιχηματική εταιρεία, οι οποία ανακατευθύνει τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους. 

Τα αδικήματα είναι φοροδιαφυγή, ξέπλυμα χρήματος, απάτη, παράβαση του νόμου περί διοργάνωση τυχερών παιγνίων και εγκληματική οργάνωση.

Ειδικά ο νόμος 4002/2011 επισύρει ποινές κάθειρξης από 10 έως 15 χρόνια. 

Το έναυσμα της έρευνας έδωσε η εισαγγελέας Εφετών και εποπτεύουσα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινία Σακελλαροπούλου και ήδη η εισαγγελέας εσωτερικής ποινικής δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη συσχετίζει τις δικογραφίες, τις οποίες απέστειλε στην Οικονομική Αστυνομία.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΖΥΜΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ !!!

Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΥΛΑΕΙ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τι μεταδίδει το bankingnews.gr :

Νέα σύσκεψη πραγματοποιείται σήμερα 1 Ιουλίου 2020 για τον πτωχευτικό κώδικα με καινούριες προτάσεις ενόψει της επόμενης επίσκεψης των θεσμών.

Τα τεχνικά κλιμάκια έρχονται την ερχόμενη εβδομαδα ενώ η εκτίμηση αναφέρει πως το θέμα να κλείσει σε επίπεδο υψηλών κλιμακίων των θεσμών στην προγραμματισμένη συνάντηση με την κυβέρνηση στις 13 Ιουλίου.

Εκκρεμότητες παραμένουν τα όρια και η περίμετρος προστασίας της α' κατοικίας, ο φορέας που θα αναλαμβάνει τα ακίνητα των οποίων ο πλειστηριασμός κυρήσσεται άγονος και θα πραγματοποιεί λειτουργίες sales and lease back και τα χρόνια που θα απαιτείται προκειμένου ο πτωχός να απαλλάσσεται πλήρως από το χρέος του επομένως να λαμβάνει τη δεύτερη ευκαιρία.

Εν τω μεταξύ στο τέλος Ιουλίου ολοκληρώνεται το χρονικό διάστημα προστασίας της α΄ κατοικίας και επομένως σταματάει η λειτουργία της σχετικής πλατφόρμας μέχρι να διαμορφωθεί το καινούριο καθεστώς προστασίας το οποίο αφορά τα θύματα της πανδημίας και επομένως πολύ περισσότερο κόσμο για λιγότερο όμως χρονικό διάστημα που θα τύχουν μιας διακεκριμένης μεταχείρισης.

Οπως είναι γνωστό η υποχρέωση της χώρας μας για την εναρμόνιση με την κοινοτική οδηγία αφορά το τέλος του πρώτο εξαμήνου του 2021.

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΩΝ BIG FOUR ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΡΚΩΤΩΝ ;;;

ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΑΡΥΣ ΠΕΛΕΚYΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙ΄ΑΥΤΌ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΜΗΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ;;; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΛΟΣΣΙΑΙΑ ΑΥΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ;;;
Την ίδια ώρα που το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα συγκλονίζεται από το πρόσφατο πολύ μεγάλο επιχειρηματικό σκάνδαλο της γερμανικής WIRECARD.





Tο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα συγκλονίζεται από ένα πολύ μεγάλο επιχειρηματικό σκάνδαλο, αυτό της WIRECARD, με τα ανύπαρκτα ταμεία των 2 δις δολαρίων και τις ζημιές των πιστωτών που ξεπερνούν τα 5 δις δολάρια.


Πρόκειται για ασύλληπτα μεγέθη που μάλλον θα εξαναγκάσουν το ευρωπαϊκό κυρίως σύστημα μιας και η εταιρεία είναι γερμανικών συμφερόντων, να αναθεωρήσει σε σημαντικό βαθμό το υπάρχον αποτυχημένο πλαίσιο εποπτείας.

Ποιος ήταν ο ελεγκτής αυτού το κολοσσού;

Ο μεγάλος, ο αξιόπιστος, ο «εγνωσμένου κύρους» οίκος ERNST & YOUNG, ο οποίος επί 10 και πλέον έτη έδινε λευκή έκθεση, με άλλα λόγια μυρωδιά δεν είχε πάρει.

Είναι ο ίδιος που ήλεγχε και εύρισκε επαρκώς υγιή και την LΕHMAN BROTHERS, η οποία κατέρρευσε το 2008, βυθίζοντας τον πλανήτη και την Ελλάδα ειδικότερα, σε μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Δηλαδή θα ρωτούσε κάποιος, οι άλλοι τρεις από τους big four είναι καλύτεροι;

Όχι βέβαια, αφού αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα στα οποία εμπλέκονται, κάποια εκ των οποίων σε επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων. 

ΚΑΛΥΨΗ 7ΕΤΙΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΧΗΜΑΤΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΑΝ ΚΟΚΚΙΝΙΣΟΥΝ
Την ευελιξία να μη σχηματίζουν προβλέψεις επί μια επταετία, για δάνεια με κρατική εγγύηση, που έχουν χορηγήσει στις πληγείσες από την πανδημία Covid-19 επιχειρήσεις, εφόσον εμφανίσουν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών, παρείχαν στις τράπεζες οι εποπτικές αρχές.




Όπως προκύπτει από τις διευκρινίσεις που παρέθεσαν οι τράπεζες στις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις χρήσης 2019 αλλά και από την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, οι εγγυήσεις του Δημοσίου στα κορωνο-δάνεια λειτουργούν ως «αλεξικέραυνο», στην περίπτωση που τα τελευταία καταστούν μη εξυπηρετούμενα.

Ειδικότερα, παρέχεται η δυνατότητα στις τράπεζες να τα ταξινομούν ως «αβέβαιης είσπραξης» (unlikely to pay), ενώ τυγχάνουν και εξαιρετικά ευνοϊκής μεταχείρισης όσον αφορά στην κάλυψή τους από προβλέψεις, καθώς προβλέπεται μηδενικός συντελεστής για περίοδο επτά ετών!

Αντίστοιχη προνομιακή μεταχείριση θα εφαρμόζεται επίσης για δάνεια που είναι εγγυημένα ή ασφαλισμένα από επίσημους οργανισμούς εξαγωγικών πιστώσεων και καταστούν μη εξυπηρετούμενα. Η ισχύς του προσωρινού μέτρου θα εξαρτηθεί από την ένταση της πανδημίας και το μέγεθος των επιπτώσεων στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Η ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ !!!




Στην τελική ευθεία μπαίνει η πολυετής κούρσα των παλαιών αναδρομικών για 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, καθώς όλα δείχνουν πως έρχεται η πολυαναμενόμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. 

Λίγο πριν ξεκινήσουν να παραγράφονται μήνες από το «ορφανό» 11μηνο των παλαιών αναδρομικών, φαίνεται πως η πολύκροτη υπόθεση φτάνει σε τελικό στάδιο, μετά και την πιλοτική δίκη που διεξήχθη στις 10 του περασμένου Ιανουαρίου. Συγκλίνουσες πληροφορίες επιμένουν πως το επικρατέστερο σενάριο είναι η κρίσιμη απόφαση να δημοσιευτεί ακόμη και την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουλίου.

Σε κάθε περίπτωση, η απόφαση πρέπει να αναμένεται εντός του Ιουλίου και από την πλευρά των διαδίκων θεωρείται σχεδόν δεδομένο πως το πιθανότερο είναι οι συνταξιούχοι να δικαιωθούν για την "ορφανή" περίοδο του 11μηνου που μεσολαβεί ανάμεσα στην προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ (Ιούνιος 2015) και την ψήφιση του νόμου Κατρούγκαλου (Μάιος 2016). 

Ενδεχόμενη μη δικαίωση γι αυτή την περίοδο θα θεωρούνταν μάλλον ανατροπή. Κι αυτό επειδή πριν τον Ιούνιο του 2015 τα αναδρομικά «κόπηκαν» από την προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας που δεν μπορεί να ανατραπεί, ενώ μετά τον Μάιο του 2016 στα αναδρομικά έβαλε φραγμό ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου που κρίθηκε πρόσφατα συνταγματικός από το ΣτΕ. 

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ !!!




Το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τη χρήση συστημάτων βιντεοπιτήρησης από δημόσιες αρχές σε δημόσιους χώρους καθιερώνει την καταγραφή «ύποπτων μελλοντικής τέλεσης εγκλημάτων».


Η πρόβλεψη αυτή ενέχει τον κίνδυνο να ενταχθεί σε αυτή την κατηγορία κάθε πολίτης µε βάση µια υποκειµενική και αδιευκρίνιστη πιθανολογική κρίση, όπως επισημαίνει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Το θέμα αυτό και άλλα ζητήματα που ανακύπτουν με το επίμαχο διάταγμα εντοπίζει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε γνωμοδότησή της.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, συγκεκριμένα, επισημαίνει ζητήματα συνταγματικότητας και νομιμότητας που ανακύπτουν με την εφαρμογή του εν λόγω προεδρικού διατάγματος, όπως προκύπτει από την υπ' αριθμ. 3/2020 γνωμοδότησή της.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!




Κατηγορίες για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αντιμετώπισαν το πρώτο τρίμηνο του 2020 εκατοντάδες φορολογούμενοι με μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο.


Σημειώνεται πως φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις που έχουν καθυστερήσει να πληρώσουν ποσά φόρων άνω των 50.000 ευρώ για περισσότερους από τέσσερις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης των προβλεπόμενων προθεσμιών, βρίσκονται αντιμέτωπα με μηνυτήριες αναφορές από τις αρμόδιες ΔΟΥ για το αδίκημα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο.

Εκτός από τις ποινικές διώξεις για τη μη πληρωμή των οφειλών τους στο Δημόσιο, πολλοί εξ αυτών κατηγορούνται και για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, δηλαδή ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος.

Αυτό διότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4557/2018), οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και το ΣΔΟΕ κάθε φορά που διαπιστώνουν φορολογικά αδικήματα που διώκονται ποινικά υποχρεούνται να υποβάλλουν αναφορές προς την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προκειμένου οι κατηγορούμενοι να ελέγχονται και για το εάν διέπραξαν το αδίκημα του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Τι δείχνουν τα στοιχεία

ΒΡΟΧΗ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ & ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟ !!!




Κατά το διάστημα 26-28 Ιουνίου, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε συνεργασία με αστυνομικούς Ελληνική Αστυνομία και σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διενήργησε ελέγχους σε 21 Δήμους σε όλη την επικράτεια με αντικείμενο την ορθή τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του SARS-CoV-2.

Ελέγχθηκαν συνολικά 211 σημεία ενδιαφέροντος (παραλίες-beach bar, γυμναστήρια και Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ) στα 26 εκ των οποίων καταγράφηκαν παραβάσεις (ποσοστό 12,32%) και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 111.450 ευρώ, κυρίως για μη χρήση μάσκας από το προσωπικό εργασίας και για υπέρβαση της αναλογίας ατόμων ανά τ.μ. αδειοδοτούμενης επιφάνειας. Επίσης επιβλήθηκε η κύρωση της αναστολής λειτουργίας για διάστημα 15-75 ημερών σε εννέα περιπτώσεις.

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και τη διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού διενήργησε ελέγχους σε τρεις οργανωμένες παραλίες της Αττικής και μία της Καβάλας, δεδομένου ότι λόγω εποχής αποτελούν προορισμό που επιλέγει αρκετά μεγάλο ποσοστό των πολιτών. Από τον έλεγχο καταγράφηκαν τα παρακάτω φαινόμενα παραβίασης των μέτρων προστασίας:
SSL Certificates