.

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΝΤΕΤΕ !!! ΑΙΤΗΜΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΤΗΣ PIZZA HUT ΣΤΙΣ ΗΠΑ !!!

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΙ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ:
ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ Η PIZZA HUT ;;;




Bloomberg: Αίτηση πτώχευσης από την ιδιοκτήτρια εταιρεία των Pizza Hut και Wendy’s


Η NPC International Inc., ο μεγαλύτερος δικαιοδόχος των εστιατορίων Pizza Hut στις ΗΠΑ, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης μετά το lockdown που ενέτεινε τον ανταγωνισμό και τις πιέσεις στη βιομηχανία εστιατορίων.

Η εταιρεία αιτήθηκε την υπαγωγή της στο άρθρο 11 στο δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας του Τέξας την Τετάρτη. Η NPC άνοιξε το πρώτο εστιατόριο Pizza Hut το 1962 και λειτουργεί περισσότερα από 1.225 καταστήματα Pizza Hut και πάνω από 385 καταστήματα Wendy’s στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η NPC και η Pizza Hut αντιμετώπισαν δυσκολίες με την αύξηση του κόστους εργασίας και του φαγητού, προσπαθώντας να επεκτείνουν την υπηρεσία delivery και να απομακρυνθούν από τα παραδοσιακά εστιατόρια. H Overland Park, μία εταιρεία με έδρα το Κάνσας αντιμετωπίζει επίσης μεγάλο ανταγωνισμό από τις ομοειδείς επιχειρήσεις, όπως η Domino’s Pizza Inc. και η Papa John’s International Inc.

Η εταιρεία έχει χρέη 903 εκατομμυρίων δολαρίων και έχει προχωρήσει ήδη σε διαπραγματεύσεις για συμφωνία αναδιάρθρωσης με περίπου το 90% των πρώτων δανειστών της και το 17% των δεύτερων δανειστών. Το σχέδιο στοχεύει στη μείωση του χρέους της εταιρείας, με τους πρώτους δανειστές να λαμβάνουν μετοχές και ενδεχομένως να συμμετέχουν σε μια νέα εισφορά μετρητών. Περιλαμβάνει επίσης την πώληση τουλάχιστον μέρους των εστιατορίων της εταιρείας, σύμφωνα με τα αρχεία που έχουν κατατεθεί.

Η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 11 δεν σημαίνει ότι η Pizza Hut και η Wendy’s δεν θα λειτουργούν. Η NPC μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, ενώ επεξεργάζεται ένα σχέδιο για την πληρωμή των λογαριασμών της και την αναδιάρθρωση της επιχείρησης και η πτώχευση δεν επηρεάζει τις χιλιάδες άλλα καταστήματα της Pizza Hut και της Wendy που ανήκουν σε άλλους δικαιοδόχους.

Πριν από την πανδημία, η NPC, με την υποστήριξη της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων Eldridge Industries LLC, ζήτησε τη βοήθεια συμβούλων αναδιάρθρωσης στη δικηγορική εταιρεία Weil Gotshal & Manges, καθώς και στην επενδυτική τράπεζα Greenhill & Co. και στο σύμβουλο επιχειρήσεων AlixPartners LLP, ανέφερε το Bloomberg.

Τα εστιατόρια αντιμετωπίζουν νέες πιέσεις με τα προσωρινά μέτρα κλεισίματος σε διάφορες πολιτείες, με στόχο να σταματήσει η εξάπλωση του κοροναϊού. Η συρρίκνωση των εσόδων ήταν δραματική για ορισμένα από αυτά, με αποτέλεσμα να υποβάλουν αίτηση προστασίας από τους πιστωτές. Στα πρόσφατα αρχεία περιλαμβάνονται η CEC Entertainment Inc., μητρική των Chuck E. Cheese και Peter Piper Pizza και ο αμερικανικός βραχίονας της Le Pain Quotidien.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates