.

Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ: ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΠΛΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ...ΤΑ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Το… όνειρο κάθε τραπεζίτη, για δάνεια χωρίς ρίσκο και με υψηλό επιτόκιο, φαίνεται ότι γίνεται πραγματικότητα μέσω του προγράμματος για την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις με κρατικές εγγυήσεις, το οποίο άρχισε να «τρέχει» από την Τετάρτη και ήδη προσελκύει τεράστιο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις που «διψούν» για ρευστότητα.

Στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τον κίνδυνο των δανείων που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις, οι τράπεζες οδηγούνται σε υπερβολές: δίπλα στην εγγύηση του κεφαλαίου κατά 80% από το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας, θα ζητήσουν, σε πολλές περιπτώσεις και ανάλογα με τα κριτήρια αξιολόγησης που θέτει κάθε τράπεζα, εγγυήσεις μετρητών, που θα φθάνουν έως και το 40% του κεφαλαίου του δανείου.

Δηλαδή, μια επιχείρηση, προκειμένου να πάρει ένα δάνειο 10.000 ευρώ, για παράδειγμα, θα είναι υποχρεωμένη, εφόσον κρίνει η τράπεζα ότι το δάνειο έχει υψηλό κίνδυνο, να δεσμεύσει ένα ποσό έως και 4.000 ευρώ από τις καταθέσεις της, προκειμένου να είναι απολύτως βέβαιη η τράπεζα ότι εκμηδενίζεται ο κίνδυνος να χάσει έστω και ένα μικρό μέρος από το 20% του κεφαλαίου του δανείου, το οποίο δεν καλύπτεται από την κρατική εγγύηση. Μάλιστα, αυτές οι πρόσθετες εξασφαλίσεις ζητούνται από επιχειρήσεις που αφενός ήταν ενήμερες ως τα τέλη 2019 και έχουν υγιείς οικονομικούς δείκτες, άρα είναι μικρές οι πιθανότητες να αθετήσουν τις υποχρεώσεις τους.

ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ;;;

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 192.000.000€ ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ...
Μην περιμένεις λοιπόν αλήθειες για τις τράπεζες από τα μπουκωμένα με τραπεζικό χρήμα ΜΜΕ...ιδίως όταν τα περισσότερα οικονομικά φυτοζωούν και περιμένουν την τραπεζική διαφήμιση για να επιβιώσουν !!!



Τι μεταδίδουν οι typologies.gr :

192 εκατ. ευρώ δόθηκαν την τελευταία πενταετία από τις τράπεζες στα ΜΜΕ

Μειώνεται η διαφημιστική δαπάνη των τραπεζών προς τα ΜΜΕ. Συνολικά, μέσα σε πέντε χρόνια οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διέθεσαν 192.511.195 ευρώ στα ΜΜΕ, δίνοντας κατά μέσο όρο τον χρόνο 38,5 εκατ. ευρώ.

Όμως η πορεία της δαπάνης είναι φθίνουσα. Μέσα σε πέντε χρόνια οι συστημικές τράπεζες μείωσαν τα χρήματα που διέθεταν για την προβολή τους κατά 8,3 εκατ. ευρώ. Επί της ουσίας, όπως προκύπτει από τον συγκεντρωτικό πίνακα για τα έτη 2015 – 2019, που δημοσιεύει το «Π», η διαφημιστική δαπάνη της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία παραμένει το σημείο αναφοράς για τα media, διαθέτοντας 10.529.888 ευρώ, προ φόρων και εισφορών, στα ΜΜΕ, υποχώρησε σημαντικά.

Οι υπόλοιπες τράπεζες κινούνται χωρίς μεγάλες αυξομειώσεις, αν και το 2019 η Eurobank υποχώρησε από τη δεύτερη θέση στην τέταρτη, δίνοντας το 2019 ποσό 6.756.085 ευρώ προ φόρων και εισφορών. Στη δεύτερη θέση ήταν η Εθνική Τράπεζα με 8.892.280 ευρώ και τρίτη η Alpha Bank με 7.298.697 ευρώ.

ΔΩΣΕ & ΣΕ ΜΕΝΑ ΜΠΑΡΜΠΑ: Η BAIN ME 330.000.000€ ΠΗΡΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΞΙΑΣ ΑΝΩ ΤΟΥ 1 ΔΙΣ !!!

Η BAIN ΠΗΡΕ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙΣ 2,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 15% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ...ΜΕ "ΔΩΡΟ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ 6.000 ΕΜΠΟΡΙΚΑ+ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/02/funds-25-6000-25.html




ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Εκλεισε το deal Εθνικής - Bain για το project Icon

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση πώλησης απαιτήσεων από χαρτοφυλάκιο περίπου 2.800 μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων και πιστώσεων με εμπράγματες και λοιπές εξασφαλίσεις (περίπου 6.400 ακίνητα σε όλη την Ελλάδα), ύψους 1,6 δισ. ευρώ σε όρους ανεξόφλητου κεφαλαίου (0,6 δισ. ευρώ διασφαλιστικής αξίας ακινήτων), με την επενδυτική εταιρεία Bain Capital Credit (“Bain Capital”).

Η συναλλαγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΕΤΕ για τη διαχείριση μη-εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και είναι σύμφωνη με τους επιχειρησιακούς στόχους όπως αυτοί έχουν υποβληθεί στον Ενιαίο Μηχανισμό Εποπτείας.

Το τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται στο 21% του ανεξόφλητου κεφαλαίου του χαρτοφυλακίου, ενώ η συναλλαγή έχει ουδέτερη επίπτωση στην κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας.

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ !!!



Πληθαίνουν οι καταγγελίες για εκβιασμούς εργοδοτών σε εργαζομένους

Σε μεγάλο ασθενή της πανδημίας εξελίσσεται η αγορά εργασίας. Καθώς η οικονομία βγαίνει σταδιακά από την καραντίνα, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αισθάνονται την επισφάλεια και την ανεργία να τους χτυπούν την πόρτα. Η αγωνία σε πολλούς κλάδους χτυπάει κόκκινο, καθώς οι απολύσεις σταδιακά απελευθερώνονται στις επιχειρήσεις που δεν μπαίνουν στα μέτρα.

Για όσους δεν απολυθούν, οι μειώσεις των μισθών τους θα είναι μια πικρή πραγματικότητα, καθώς θα κληθούν να δουλέψουν με ψαλιδισμένες απολαβές σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον ευελιξίας. Οσοι παραμείνουν στην... έκτακτη συνθήκη της αναστολής θα πρέπει να ζήσουν με 534 ευρώ τον μήνα ακόμη και μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ δεκάδες χιλιάδες εποχικοί θα μείνουν φέτος χωρίς δουλειά.

Ο Ιούνιος μπορεί να ανοίγει την πόρτα της σταδιακής επαναφοράς σε μια νέα συνθήκη, η κούρσα όμως για τους εργαζομένους προμηνύεται πολύμηνη και ανηφορική. Οι έξι μήνες μέχρι το τέλος του έτους και ιδιαίτερα όσοι ακολουθήσουν μετά την κουτσή τουριστική σεζόν θα αποκαλύψουν το μέγεθος του προβλήματος μέσα από δύο βασικές μεταβλητές: ύφεση και ανεργία.

Δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποστηρίζουν πως τα εργαλεία συμπίεσης του μισθολογικού κόστους, που παρέχονται τώρα στους εργοδότες ως αντίδοτο στην έκρηξη της ανεργίας, ενέχουν τον κίνδυνο να εγκλωβίσουν χιλιάδες μισθωτούς σε διαφορετικά επίπεδα φτώχειας... Εμπειρα στελέχη γνωρίζουν καλά από την εποχή των μνημονίων πως για κάθε μονάδα του ΑΕΠ που χάνεται, η ανεργία αυξάνεται από 0,7 έως 0,8 ποσοστιαίες μονάδες.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ 50-80.000.000$ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!



Αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάμιξη Ελλήνων πλοιοκτητών στη μεταφορά πετρελαίου από τη Βενεζουέλα παρά τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ οι οποίες αποσκοπούν στην εκδίωξη του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο μπλοκάροντας τις εξαγωγές αργού της χώρας.

Αμερικανικά και αγγλικά μέσα δημοσιοποιούν διαρκώς νέα στοιχεία.

Η αμερικανική κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τεσσάρων δεξαμενόπλοιων τα οποία δεν συμμορφώθηκαν με το αμερικανικό εμπάργκο στη Βενεζουέλα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ !!!

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
Κατασχέθηκαν φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, έγγραφα και χρηματικό ποσό ύψους περίπου 10.000 ευρώ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr:

Έφοδο στο σπίτι της οικογένειας Κουτσολιούτσου πραγματοποίησε η ανακρίτρια που διερευνά το σκάνδαλο της Folli Follie. Επί τουλάχιστον 4 ώρες έκανε «φύλλο και φτερό» την οικία στην Κηφισιά, προχωρώντας σε κατασχέσεις φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών, εγγράφων και ενός χρηματικού ποσού περίπου 10.000 ευρώ.

Η αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου και της συζύγου του Καίτης, έγινε χθες το μεσημέρι, όπως αποκάλυψε το mononews. Οι πληροφορίες λένε ότι η 35η τακτική ανακρίτρια έφτασε στο σπίτι της Κηφισιάς λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, συνοδευόμενη από άνδρες της οικονομικής αστυνομίας. Εκείνη την ώρα στο σπίτι βρισκόταν το ζευγάρι αλλά και ο γιος του Τζώρτζης.

Αυτό ήταν και το πρώτο τετ α τετ ανακρίτριας και των βασικών κατηγορουμένων της Folli Follie, ακριβώς ενάμιση χρόνο μετά την άσκηση της πρώτης ποινικής δίωξης σε βάρος τους και τη χρέωση της δικογραφίας στην Κωνσταντίνα Αλεξοπούλου για να διενεργήσει την ανάκριση.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΝΑ ΞΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Οι τράπεζες θα αξιολογηθούν για το ρυθμό χορηγήσεως των δανείων και όσες δεν ανταποκρίνονται όπως πρέπει θα χάνουν χ
ρήματα, ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδης.

Οι πελάτες των τραπεζών, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις τράπεζες, τα δάνεια και το πακέτο της Ευρώπης, θα χρειάζεται να καταθέτουν μόνο 12 έγγραφα για τη ρύθμιση δανείων και το μόνο κριτήριο που υπάρχει είναι να είσαι τραπεζικά ενήμερος μέχρι 31/12/2019 και ο ορισμός των προβληματικών επιχειρήσεων.

Ο υπουργός εξήγησε ότι οι τράπεζες λαμβάνουν ένα μέρος του ρίσκου και σημείωσε πως εξασφάλιση δανείου έως 40% του ποσού θα υπάρχει αναλόγως τον πελάτη. 

«Όσο πιο αξιόχρεος είσαι τόσο λιγότερη εξασφάλιση έχεις», ανέφερε κ. Γεωργιάδης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι τα 2 δισ. μοιράστηκαν βάσει του επισήμου μεριδίου αγοράς της κάθε τράπεζας και πρόσθεσε ότι «στις 30 μέρες θα ελέγξουμε το ρυθμό χορηγήσεως των δανείων ανά τράπεζα. 

Η DOVALUE ΜΕ 211.000.000€ ΠΗΡΕ ΤΗΝ FPS ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Το deal έκλεισε με ακόμη πιο "σκοτωμένη" τιμή, έναντι της αρχικής(προ κορωνοϊου) δεσμευτικής συμφωνίας....

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις FPS από τη Eurobank ανακοίνωσε η doValue, με προσαρμογές στους όρους της συμφωνίας. Η αποτίμηση της FPS παραμένει, όμως, σύμφωνη με τη δεσμευτική συμφωνία της 19ης Δεκεμβρίου 2019, η οποία προέβλεπε ορισμένες προσαρμογές που σχετίζονται με την καθαρή ταμειακή θέση της εταιρείας, τα ανατεθειμένα προς διαχείριση περιουσιακά στοιχεία τον Δεκέμβριο του 2019 και το δεδουλευμένο οικονομικό αποτέλεσμα από την 1η Ιανουαρίου 2020.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η doValue κατέβαλε για το 80% τίμημα περίπου 211 εκατ. ευρώ, έναντι 248 εκατ. ευρώ, που προέβλεπε η προ πενταμήνου δεσμευτική συμφωνία. Με την ολοκλήρωση του ντιλ, ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας υποχωρεί στο 15,6% με 60% κάλυψη,αλλάζοντας το τοπίο στα οικονομικά δεδομένα της τράπεζας.

Ταυτόχρονα επεκτείνεται για τέσσερα χρόνια η συμφωνία διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) της Eurobank, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Euro2day.gr.

Η αρχική συμφωνία, μεταξύ Eurobank - doValue, προέβλεπε τη 10ετή ανάθεση στην FPS της διαχείρισης του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures - NPEs) και των δανείων σε πρώιμη καθυστέρηση (σ.σ. μικρότερη των 90 ημερών) της Eurobank. Επίσης, η FPS αναλαμβάνει τη διαχείριση ανακτηθέντων ακινήτων που προέρχονται από το παραπάνω χαρτοφυλάκιο.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΚΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Η Φινλανδία απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης


Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε χθες ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρόταση που παρουσίασε η Επιτροπή για το Ταμείο αυτό, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Η Φινλανδία έρχεται να προστεθεί στο μέτωπο των βόρειων χωρών της Ενωσης που εξαρχής είχαν αντιταχθεί στη γαλλογερμανική πρόταση, αλλά εκφράζουν αντιρρήσεις και απέναντι το σχέδιο της Κομισιόν.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;; ΧΟΝΤΡΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ CRETA FARMS !!!


Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Γαλοπούλα με... «καπέλο» 65% αγόραζε η Creta Farms από τη Bella Bulgaria

Πόσο κοστίζει η αγορά στήθους γαλοπούλας από την Creta Farms προκειμένου να παρασκευάσει αλλαντικά;

Θα περίμενε κανείς η απάντηση να είναι συγκεκριμένη και οι αποκλίσεις να είναι μικρές.

Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας φαίνεται ότι οι γαλοπούλες που πουλούσε η Bella Bulgaria (η μητρική εταιρία της Impala Hellas η οποία είναι υποψήφιος επενδυτής στη συμφωνία συνδιαλλαγής που συζητείται σήμερα 5/6/2020 στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου) στην Creta Farms ήταν πιθανότατα άλλου είδους που δεν έχει ακόμα γίνει γνωστό σε εμάς και το ευρύ κοινό έστω και αν προέρχονταν από την Πολωνία η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς κρεάτων σε ευρωπαϊκών επίπεδο.

Αλλιώς πως να εξηγηθεί το γεγονός ότι το κόστος αγοράς ανά κιλό στήθους χωρίς κόκκαλα και χωρίς δέρμα κατεψυγμένης γαλοπούλα από την Bella Bulgaria ήταν 4,5 ευρώ ανά κιλό ενώ την ίδια στιγμή η αγορά κατεψυγμένης γαλοπούλας των ίδιων προδιαγραφών και της ίδιας ποσότητας από τη Δανέζικη εταιρία BPI κόστισε στην Creta Farms 2,72 ευρώ το κιλό.

Με απλά μαθηματικά η Creta Farms αγόρασε από τη μητρική και μοναδικό μέτοχο του υποψήφιου επενδυτή της Impala Hellas γαλοπούλα με υψηλότερη τιμή κατά 65% περίπου!!!

Η ΧΑΡΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ: ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΗΔΑΜΙΝΑ ΕΠΙΤΟΚΙΑ !!!




Η σφαγή των προθεσμιακών καταθέσεων και η... χαρά των τραπεζών


H συνεχής μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις φαίνεται πως περιορίζει το ενδιαφέρον των αποταμιευτών για το συγκεκριμένο προϊόν, με αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι να προτιμούν να έχουν τη δυνατότητα άμεσης ανάληψης των χρημάτων τους, παρότι το επιτόκιο είναι ακόμα χαμηλότερο.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα για το δωδεκάμηνο Απριλίου 2019-Απριλίου 2020, ενώ οι συνολικές τραπεζικές καταθέσεις νοικοκυριών και επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 8,6% (+14,2% για τις ταμιευτηρίου και +23,4% για τις όψεως), οι προθεσμιακές υποχώρησαν κατά 6,1%.

Η εξέλιξη αυτή βέβαια δεν φαίνεται να… στενοχωρεί καθόλου τα τραπεζικά επιτελεία: αφενός, γιατί συνέχισαν κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο να μειώνονται τα επιτόκια όλων των καταθετικών κατηγοριών και αφετέρου, γιατί οι αποταμιευτές στρέφονται προς κατηγορίες καταθέσεων χαμηλότερων επιτοκίων.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΣΦΑΓΗ ΓΙΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ !!! ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ !!!

31.000 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΨΟΥΣ 10,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ
Με το «καλημέρα» εξαντλήθηκαν τα κεφάλαια του Ταμείου Εγγυοδοσίας καθώς ο αριθμός των αιτήσεων προς τις τράπεζες «άγγιξε» τις 31.000 και το αιτούμενο ποσό έφτασε τα 10,5 δισ. ευρώ χθες 4/6 αργά το απόγευμα όταν το μεσημέρι ο αριθμός των αιτήσεων ήταν κοντά στις 22.000 και το αιτούμενο ποσό ήταν στα 8 δις. ευρώ.


Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είχε αναφέρει ότι σε 7 ώρες λειτουργίας είχαν κατατεθεί 10.000 αιτήσεις και ζητούσαν το ποσό των 3,7 δις. ευρώ .

Για κάθε ένα λεπτό έπεφταν ηλεκτρονικά στο σύστημα 21 αιτήσεις από τις ΜμΕ. 

Η… δίψα των επιχειρήσεων για κεφάλαια δεν μπορεί να σβήσει με το ΤΕΠΙΧ II το οποίο διαθέτει μόλις 2 δις. ευρώ ενώ το Ταμείο Εγγυοδοσίας θα χορηγήσει συνολικά 7 δις. ευρώ. 

Οι συστημικές τράπεζες όμως περνούν από ψηλό κόσκινο τις επιχειρήσεις για την έγκριση δανείων οι οποίες για να αποφύγουν τα λάθη του παρελθόντος έχουν φτιάξει ένα συγκεντρωτικό σύστημα αξιολόγησης το οποίο στην ουσία μελετά στοιχεία και αριθμούς ενώ την ίδια στιγμή έχουν «παγώσει» τις διευθύνσεις των καταστημάτων που ξέρουν τον πελάτη και στα δύσκολα και στα εύκολα αλλά και πως δουλεύει.

ΤΕΠΙΧ ΙΙ: ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΞΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΛΕΦΤΑ !!!




ΤΕΠΙΧ ΙΙ: Μυστήρια, παρατράγουδα και εν αναμονή των 700 εκατ

Λοιπόν, το πρόγραμμα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μέσα από τα κεφάλαια του ΤΕΠΙΧ ΙΙ έκλεισε και η πρόεδρος και CEO της Αναπτυξιακής Τράπεζας Αθηνά Χατζηπέτρου έστειλε επιστολή τις τράπεζες στην οποία λέει ότι δεν θα δεχθεί άλλες αιτήσεις.

Η στήλη πληροφορείται ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης εντοπίζεται στο ταμείο του ΤΕΠΙΧ ΙΙ καθώς ακόμη δεν έχουν μετακινηθεί προς αυτό τα επιπλέον 700 εκατ ευρώ το δεύτερου κύκλου… Που είναι τα λεφτά οέο;

Κι ενώ στο υπουργείο Ανάπτυξης – που είναι το αρμόδιο – προσπαθούν να μαζέψουν τα λεφτά η στήλη πληροφορείται ότι όταν βρεθούν τότε ο Άδωνις θα ξανανοίξει για 3η φορά την χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

Από την πλευρά των τραπεζών λένε ότι η έγκριση των ποσών από την Αναπτυξιακή γίνεται με το σταγονόμετρο. Κοινώς μύλος…

ΕΤΕ: Ενέκρινε 180 εκατ ευρώ δάνεια, έχει πάρει από την ΕΑΤ μόλις 10 εκατ ευρώ!

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΛΟΓΙΚΗ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ «ΚΑΠΕΛΟ» !!!

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΕΒΑΖΑΝ «ΚΑΠΕΛΟ» ΕΝΑΝ Ή ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ANT1 έχουν κλειδώσει από το ΥΠΟΙΚ τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα χωρίς το "καπέλο" !!!


Την επόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα κατατεθεί νομοσχέδιο στο οποίο θα περιλαμβάνεται και ρύθμιση για τα τέλη κυκλοφορίας. Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", θα περιλαμβάνει τη δυνατότητα των τελών κυκλοφορίας με τον μήνα και χωρίς πρόστιμα. 

Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος κάνει άρση ακινησίας του οχήματός του για έναν μήνα, θα πληρώσει τέλη ενός μήνα και όχι για δύο όπως είναι σήμερα, αν κάνει άρση για δύο μήνες, θα πληρώσει για δύο και όχι για τρεις κ.α.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΤΟ SUI GENERIS ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΙΤΙΑΣ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΦΕΙΛΕΤΗ & ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ !!!



Tης Λίλας Κοζυράκη*

Το τελευταίο τρίμηνο ο προβληματισμός της νομικής επιστήμης επικεντρώνεται στην ανεύρεση των νομικών εργαλείων και της θεωρητικής φόρμουλας με τα οποία θα αντιμετωπιστούν προσηκόντως κι αποτελεσματικώς οι αρνητικές συνέπειες της πανδημίας Covid 19 σε όλο το φάσμα των κοινωνικοοικονομικών σχέσεων κι εμπορικών συναλλαγών.

Καταρχήν σύμφωνα με παγία νομολογία, στην έννοια της ανωτέρας βίας περιλαμβάνεται οιοδήποτε ανυπαίτιο γεγονός όλως εξαιρετικής κι απρόβλεπτης φύσεως -δηλαδή και τα λεγόμενα τυχηρά συμβάντα– ακόμη και με μέτρα άκρας επιμέλειας, προσοχής και φροντίδας του μέσου συνετού ανθρώπου.(βλ. ΑΠ 219/2016, ΕφΑθ 39/2017). Εξάλλου το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (International Chamber of Commerce) αποτυπώνει την παγκοσμίως διαμορφούμενη πρακτική ορίζοντας ως ανωτέρα βία το γεγονός ή την περίσταση που καθιστά αδύνατη ή παρεμποδίζει την μερική ή ολική εκπλήρωση των συμβατικών του θιγόμενου μέρους εφόσον το τελευταίο αυτό αποδεικνύει σωρευτικά ότι: 

1. το γεγονός εκφεύγει του εύλογου ελέγχου και του πεδίου ευθύνης του, 
2. το γεγονός δεν ήταν λογικά δυνατόν να προβλεφθεί κατά τη σύναψη της σύμβασης και 
3. οι επιπτώσεις του γεγονότος δεν μπορούν ανυπαίτια να αποφευχθούν από το θιγόμενο μέρος.

ΤΑ "ΚΑΛΥΤΕΡΑ" ΕΡΧΟΝΤΑΙ...ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΟΔΟ !!!




ΣΟΚ: ΣΧΕΔΟΝ 1 ΔΙΣ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ ΠΡΙΝ ΦΟΥΛΑΡΕΙ ΑΚΟΜΑ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!!



Έφτασαν συνολικά στα 36,3 δις ευρώ !!! Που θα φτάσει το κοντέρ τώρα μετά την κρίση του κορωνοϊού ;;; 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ 1,5 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





ΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΞΕΦΟΡΤΩΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ RESTART ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !!!



Δικαστικές αποφάσεις βόμβα για κατασχέσεις εις βάρος δανειοληπτών με κόκκινα δάνεια !!! Ακατάσχετα εφάπαξ και συντάξεις !!!

Ένα πλέγμα δικαστικών αποφάσεων με προστατευτικό χαρακτήρα για τους συνταξιούχους, εκδίδουν πλεον τα Ειρηνοδικεία της χώρας, με την προσδοκία οι αποφάσεις αυτές να επιβεβαιωθούν και σε ανώτερο βαθμό και να παγιώσουν το ακατάσχετο εξάπαξ και συντάξεων.

Η απόφαση του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία ουσιαστικά «ανοίγει» ο δρόμος για το ακατάσχετο των συντάξεων, είναι η τελευταία μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων που παγιώνουν με αργά και σταθερά βήματα, το ακατάσχετο των συντάξιμων αποδοχών.

Το εφάπαξ

Όπως αποκαλύπτει στο dikastiko.gr ο Δικηγόρος και Διδάκτωρ Δημοσίου Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών , Γιώργος Κουτσούκος, είχε προηγηθεί απόφαση του ίδιου δικαστηρίου με την οποία μπήκε “φρένο” σε κατασχέσεις εφάπαξ που είχαν ξεκινήσει σε βάρος συνταξιούχων με κόκκινα δάνεια. Το Ειρηνοδικείο είχε κρίνει τότε ότι δεν φταίει η συνταξιούχος που δεν μπορούσε να πληρώσει αφού αυτό οφειλόταν στη μείωση των μισθών της και των συντάξεων, που δεν μπορούσε να προβλέψει και η περιουσιακή κατάσταση (τα χρήματά της δηλαδή) δεν έπρεπε να πειραχτούν ώστε να χρησιμοποιηθούν ως βάση για τη ρύθμιση των χρεών της και την απαλλαγή της από αυτά.

Η σύνταξη

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

ΜΕ ΛΗΨΗ ΣΕΛΦΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ !!!


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΤτΕ...

Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr :

Με λήψη βίντεο και φωτογραφιών σέλφι, τόσο προφίλ όσο και ανφάς, καθώς με πλήθος άλλων τεχνικών διασφάλισης της ταυτότητας, θα ελέγχουν οι τράπεζες τους νέους πελάτες, κατά την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση, στο πλαίσιο της διαδικασίας πάταξης του ξεπλύματος του μαύρου χρήματος...

Στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας, λόγω του κορονοϊού, οι τράπεζες μπορούν να ταυτοποιούν τους νέους πελάτες τους εξ αποστάσεως, μέσω βιντεοκλήσεων και άλλων τεχνικών μέτρων, προκειμένου να αποτραπεί το ξέπλυμα χρήματος.

Σύμφωνα με την Πράξη της Τράπεζας της Ελλάδος, η ταυτοποίηση θα πραγματοποιείται μέσω τηλεδιάσκεψης (video conference) με εκπαιδευμένο υπάλληλο ή λήψης δυναμικού αυτοπορτρέτου (dynamic-selfie).

Η Πράξη της ΤτΕ αποκτά επιπρόσθετη βαρύτητα στην τρέχουσα συγκυρία αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς δημιουργεί διαύλους παροχής υπηρεσιών που διευκολύνουν την τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ειδικότερα περιλαμβάνει ένα συνδυασμό οργανωτικών, τεχνικών και διαδικαστικών μέτρων που διασφαλίζουν την αξιόπιστη εξακρίβωση της ταυτότητας των φυσικών προσώπων και αποσκοπούν στην αποτροπή του κινδύνου πλαστοπροσωπίας.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται δύο μέθοδοι για την εξ αποστάσεως ηλεκτρονική ταυτοποίηση νέου πελάτη:

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΟΝ 24 ΩΡΕΣ !!!


H λεωφόρος Ποσειδώνος θα παραμείνει κλειστή από το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου.
Ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ενημέρωσε πως η λεωφόρος Ποσειδώνος θα παραμείνει κλειστή από το βράδυ της Παρασκευής 5 Ιουνίου μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου 6 Ιουνίου, λόγω των εργασιών αποπεράτωσης της πεζογέφυρας στη συμβολή των λεωφόρων Ποσειδώνος και Καλαμακίου.

«Πιο συγκεκριμένα, από τις 23:00 το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου, θα είναι κλειστή η λεωφ. Ποσειδώνος από την οδό Κανάρη μέχρι και τη λεωφόρο Καλαμακίου, καθώς και η λεωφ. Καλαμακίου από την οδό Αριστοτέλους μέχρι και τη λεωφ. Ποσειδώνος.

ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΑΑΔΕ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ: ΕΧΑΣΕΣ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ;;; ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ Ή ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ !!!




Οι οφειλέτες του δημοσίου, οι οποίοι είχαν εντάξει οφειλές τους σε κάποια ρύθμιση μέχρι και την 1η Νοεμβρίου 2019, σε περίπτωση που τη χάσουν, δεν μπορούν να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 24/48 δόσεων, η οποία είναι η μοναδική που ισχύει.

Στην περίπτωση αυτή, ολόκληρο το ποσό που δεν έχει αποπληρωθεί, καθίσταται άμεσα απαιτητό και δεν παρέχεται καμία διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, όπως προκύπτει από τον νέο Οδηγό που εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Όλα αυτά ισχύουν από την 1η Απριλίου 2020 και μετά, καθώς από τότε, καταργήθηκε η ισχύ της παλαιάς πάγιας ρύθμισης των 12/24 δόσεων.

Μέχρι και την 31η Μαρτίου, όποιος οφειλέτης έχανε τη ρύθμιση των 12/24 δόσεων είχε την ευχέρεια να ενταχθεί ξανά, αποπληρώνοντας το υπόλοιπο που έχει μείνει σε δόσεις, τόσες, όσες ήταν και εκείνες που είχαν απομείνει από την αρχική ρύθμιση.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 4 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ !!!

ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
Οι 4 εταιρείες κατηγορούνται ότι μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα παραβιάζοντας το εμπάργκο στον Νικολάς Μαδούρο.



Τέσσερα τάνκερ που ανήκουν σε πολύ γνωστά ονόματα του ελληνικού εφοπλισμού έχουν μπει πλέον στη μαύρη λίστα των ΗΠΑ καθώς υπάρχουν στοιχεία ότι έσπασαν το εμπάργκο στο καθεστώς Μαδούρο.

Οι 4 εταιρείες κατηγορούνται ότι μετέφεραν πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα παραβιάζοντας το εμπάργκο στον Νικολάς Μαδούρο.

Η συνέχεια της ιστορίας αναμένεται να είναι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ενώ τα βαπόρια θεωρούνται πλέον ως "αποκλεισμένο περιουσιακό στοιχείο".

Όπως έγινε γνωστό προχθες από τις ανακοινώσεις των υπουργείων Εξωτερικών και Οικονομικών των ΗΠΑ η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων πετρελαίου της Βενεζουέλας είναι προς το συμφέρον του μη αναγνωρισμένου καθεστώτος του προέδρου Νικολάς Μαδούρο και είναι ανεπίτρεπτη. Ενώ προστίθεται ότι όσοι τη διευκολύνουν ρισκάρουν να χάσουν την πρόσβαση στο αμερικανικό οικονομικό σύστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τέσσερα τάνκερ ανήκουν σε γνωστές οικογένειες Ελλήνων εφοπλιστών. Οι εταιρείες είναι οι Afranav Maritime Ltd με έδρα τα Νησιά Μάρσαλ, Adamant Maritime Ltd και Sanibel Shiptrade Ltd, καθώς και τη Seacomber Ltd με έδρα την Ελλάδα.

Ποια είναι τα πλοία και οι εφοπλιστές:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΙ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ: ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ Η 2η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ !!!

ΘΑ ΑΦΟΡΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 90 ΗΜΕΡΩΝ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 1η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ:
ΕΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣ Η ΔΕΗ ΓΙΑ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΩΣ 60 ΗΜΕΡΕΣ !!!




Τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2020 πιστοποιούν ότι «το καράβι έχει αλλάξει ρότα». Αυτό υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης παρουσιάζοντας χθες σε αναλυτές τα οικονομικά αποτελέσματα της επιχείρησης για το πρώτο τρίμηνο του έτους και επανέλαβε τον στόχο για EBITDA της τάξης των 700 εκατ ευρώ στο σύνολο του 2020 παρά τις αναταράξεις που προκάλεσε η πανδημία του COVID – 19 και το lockdown.

Σύμφωνα με τον κ. Στάσση οι εισπράξεις της ΔΕΗ τον Μάιο επανήλθαν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν ξεσπάσει η πανδημία, ενώ τους δυο προηγούμενους μήνες καταγράφηκε υστέρηση στις πληρωμές της τάξης του 18% για τον Μάρτιο και του 14% για τον Απρίλιο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο επικεφαλής της ΔΕΗ στην κινητοποίηση της επιχείρησης για αύξηση των online πληρωμών οι οποίες έφθασαν στην προηγούμενη περίοδο στο 30% του συνόλου.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΕΕ: ΣΤΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ "ΖΩΝΑΡΙ" ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΒΟΡΡΑΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:


Φρένο στην «card blanc» (λευκή επιταγή) για πλήρη δημοσιονομική χαλάρωση το 2021 σε χώρες υπό μεταμνημονιακή επιτήρηση και όσες έχουν υψηλό χρέος, αναμένεται να ζητήσουν οι χώρες του Βορρά στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

H «φωτογραφική» διάταξη αφορά κυρίως την Ελλάδα και απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες τόσο από τους κύκλους της Κομισιόν όσο και από το EwG αναφέρουν ότι η στροφή αυτή είναι ήδη εις γνώσιν του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ο οποίος φέρεται να έχει εκφράσει τον προβληματισμό του.

Υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος της Κομισιόν που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της Επιτροπής και των τεσσάρων «σκληρών» (frugal four) Δανίας, Αυστρίας, Σουηδίας και Ολλανδίας, προκειμένου να περάσει η πρόταση για τα κονδύλια ύψους 750 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει στο Euro2day.gr ότι στις διαπραγματεύσεις μπαίνει η απάλειψη της «ρήτρας διαφυγής». Με τη σιωπηλή υποστήριξη του υπόλοιπου Βορρά, οι «4» επιδιώκουν να περάσουν σειρά μέτρων και διαβαθμίσεων, προκειμένου να δημιουργηθεί μια «νέου τύπου» δημοσιονομική χαλάρωση το 2021.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ FOLLI FOLLIE: ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ Η ΠΟΛΥΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΜΗΓΟΣ ΤΩΝ ΚΟΥΤΣΟΛΙΟΥΤΣΩΝ !!!



Ενώ στην ανακρίτρια για απολογία καλούνται οι εμπλεκόμενοι του σκανδάλου !!!


Δεσμεύτηκε η θαλαμηγός «Phalarope» με δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά. Η θαλαμηγός ανήκει σε εταιρεία με έδρα τη Μάλτα και εμφανίζεται να συνδέεται με συμφέροντα του Δημήτρη Κουτσολιούτσου.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Folli Follie εκπροσωπώντας την εταιρεία κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί συντηρητικής κατάσχεσης κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της οικογένειας Κουτσολιούτσου μέχρι του ποσού των 100 εκατ. ευρώ, του πολυτελούς ιδιωτικού σκάφους αναψυχής 32 μέτρων που ελλιμενίζεται στη Μαρίνα Ζέας.

Η αίτηση συζητήθηκε την Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πειραιά. Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση, εξέδωσε προσωρινή διαταγή και διέταξε τη δέσμευση του πλοίου και την απαγόρευση του απόπλου. Η διαταγή επιδόθηκε με δικαστικούς επιμελητές και κοινοποιήθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά. Ήδη το πλήρωμα της θαλαμηγού με σημαία Μάλτας έχει απομακρυνθεί, ενώ η Phalarope παραμένει “δεμένη” στη Μαρίνα Ζέας στον Πειραιά.

ΤΑΜΕΙΟ ΕΓΓΥΟΔΟΣΙΑΣ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!



Από χθες Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 12 μ.μ. ξεκίνησε η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis. Σημειώνεται πως οι 13 συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Attica Bank, Optima Bank, Procredit Bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”,το ύψος του δανείου για κεφάλαια κίνησης που θα μπορούν να χορηγήσουν οι οργανισμοί με εγγύηση της ΕΑΤ θα αντιστοιχεί:

-Είτε στο διπλάσιο του ετήσιου μισθολογικού κόστους

-Είτε στο 25% του συνολικού κύκλου εργασιών της επιχείρησης κατά το έτος 2019

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ: ΜΑΣ ΣΠΑΝΕ ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!


ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΑ 2/3 ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ GOOGLE !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ:

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!



Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μεθόδευσε αιφνιδίως χωρίς ανοιχτή διαδικασία διαγωνισμούς εκχώρησης με ΣΔΙΤ του 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας, το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα της ΕΥΔΑΠ (Μόρνο, Εύηνο, Υλίκη, δίκτυο) σε Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Βοιωτία και Αττική, την ώρα που τα διανεμόμενα κέρδη της εταιρείας σε μετόχους αυξήθηκαν στο 70% και της ζητούνται για πρώτη φορά σε ρευστό 266 εκατ. ευρώ από την ΕΥΔΑΠ Παγίων, κατήγγειλε o εκπρόσωπος των εργαζόμενων στο ΔΣ της ΕΥΔΑΠ Γιώργος Αλεξανδράκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Το Εξωτερικό Υδροδοτικό Σύστημα (ΕΥΣ) της ΕΥΔΑΠ εκτείνεται σε τέσσερις νομούς, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας, Βοιωτίας και Αττικής, περιλαμβάνει τα φράγματα του Μόρνου, του Ευήνου και το κανάλι με το οποίο το νερό έρχεται στην Αθήνα, την λίμνη Υλίκη, αντλιοστάσια, κτλ., εξήγησε ο κ. Αλεξανδράκης. Συνοπτικά, σχεδόν το 80% των αποθεμάτων νερού της χώρας μας, όλα τα νερά που έρχονται και υδροδοτούν την Αττική, με την ΕΥΔΑΠ να τα διυλίζει, να τα διαχειρίζεται και να υδροδοτεί πολίτες και επιχειρήσεις. Η ΕΥΔΑΠ διαχειρίζεται εδώ και 70 χρόνια αυτά τα νερά, που παρέχει αδιάλειπτα χωρίς προβλήματα. Η δυσκολία διαχείρισης είναι πάρα πολύ μεγάλη, απαιτεί εξαιρετική τεχνογνωσία και μεγάλη εμπειρία. Και η ΕΥΔΑΠ είναι η μοναδική επιχείρηση που την διαθέτει. Είναι σημαντικό να τονιστεί ο ρόλος της φυσικής ροής νερού στο δίκτυο (δηλαδή λόγω των υψομετρικών διαφορών), καθώς χωρίς αυτή θα απαιτούντο πολύ ενεργοβόρα αντλιοστάσια με πολύ μεγάλο κόστος. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί αυτό το δίκτυο.

Ενώ λοιπόν είναι σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση μεταξύ ΕΥΔΑΠ και Δημοσίου για τα επόμενα χρόνια και έχει δοθεί παράταση ενός έτους, μονομερώς το υπουργείο αποφάσισε να εκχωρήσει το ΕΥΣ σε ιδιώτες, μέσω ΣΔΙΤ. Ο κ. Αλεξανδράκης θύμισε ότι υπάρχουν πολλοί που διεκδικούν τους υδάτινους πόρους της ΕΥΔΑΠ, όχι μόνο εγχώριες εταιρείες, αλλά και μεγάλες ευρωπαϊκές που προσπαθούν εδώ και χρόνια να μπουν στην ελληνική αγορά. Ξεκινούν έτσι τρεις παράλληλοι διαγωνισμοί για τεχνικό, νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο, με κοινό χαρακτηριστικό ότι στοιχίζουν 138.424 ευρώ ο καθένας, ώστε να μην ξεπεραστεί το όριο πάνω από το οποίο θα έπρεπε να γίνει ανοιχτή διαδικασία. Είναι έκθετος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής, υπάρχει μεθόδευση για την εκχώρηση του ΕΥΣ, αλλά και την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.

Ταυτόχρονα:


ESM: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ...ΑΛΛΑ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:





Την ώρα που τα δάνεια του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) για την πανδημία κινδυνεύουν να μείνουν... στα αζήτητα, αφού ακόμη και η Κύπρος έκανε πίσω, ο Μηχανισμός επανέρχεται με νέες, δελεαστικές προτάσεις στα κράτη μέλη της ευρωζώνης που δανείζονται ακριβά από τις αγορές, με πρώτη την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι είναι σε θέση ακόμη και να πληρώσει τις χώρες για να δανεισθούν, προσφέροντας αρνητικό επιτόκιο.

Σε άρθρο του Κάλιν Άνεβ Τζάνσε (Kalin Anev Janse), οικονομικού διευθυντή (CFO) του ESM, τονίζονται τα οικονομικά πλεονεκτήματα που έχουν τα δάνεια για την πανδημία, συνολικού ύψους έως 240 δισ. ευρώ, τα οποία μπορούν να πάρουν τα κράτη μέλη για να καλύψουν δαπάνες άμεσα και έμμεσα σχετιζόμενες με τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Υπενθυμίζεται ότι κάθε χώρα μπορεί να πάρει τέτοια δάνεια μέχρι 2% του ΑΕΠ της.

Όπως σημειώνει ο «υπαρχηγός» του Κλάους Ρέγκλινγκ, μεταφέροντας όσα ανέφερε πρόσφατα σε παρουσίαση σε εκατοντάδες επενδυτές από όλο τον κόσμο, από τις 15 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM κατέστησε λειτουργική τη νέα πιστωτική γραμμή υποστήριξης των κρατών για την πανδημία, η οποία, όπως τόνισε είναι ελκυστική. «Τώρα, κάθε μέλος του ESM μπορεί να υποβάλει αίτηση για χρηματοδότηση για την εγχώρια χρηματοδότηση άμεσων και έμμεσων δαπανών που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη, τη θεραπεία και την πρόληψη λόγω της κρίσης covid-19», σημείωσε ο Τζάνσε.

«Για τις χώρες που θα λάβουν υποστήριξη για την κρίση της πανδημίας κρίσης, η νέα πιστωτική γραμμή κάνει μεγάλη διαφορά», τονίζει ο Τζάνσε, καθώς αποτελεί και ένα μηχανισμό αναχρηματοδότησης του χρέους τους: «Δεν θα χρειασθεί να επωμιστούν το κόστος χρηματοδότησης για προηγούμενες εκδόσεις. Θα είναι σε θέση να επωφεληθούν από εξαιρετικά χαμηλά, ακόμη και αρνητικά επιτόκια σήμερα. Θα περάσουμε στα κράτη το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης του ESM, που βαθμολογείται με AAA/Aa1. Για 7ετή ομόλογα πληρώνουμε περίπου -0,21% στην αγορά και για 10ετή ομόλογα -0,05%».

Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ 40% ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ !!!



Επιδοτεί 40% των δανείων των μικρών επιχειρήσεων η Κίνα, ρίχνοντας πάνω από 50 δις δολάρια !!!

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) θα ενισχύσει την οικονομική υποστήριξη της για τις μικρές επιχειρήσεις, μέσω νέων εργαλείων νομισματικής πολιτικής.

Η υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γίνεται στο πλαίσιο των προσπαθειών αναζωογόνησης της πραγματικής οικονομίας, σύμφωνα με δύο σχετικούς εγκύκλιους που δημοσιοποίησαν η (PBOC) αλλά και τέσσερις άλλους φορείς εποπτείας.

ΜΟΛΙΣ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ LOCKDOWN !!!



Τις επιπτώσεις των 2 μηνών lockdown και το τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα για τις επιχειρήσεις αποτυπώνει έρευνα της Endeavor Greece που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25-27 Μαΐου. Στην έρευνα συμμετείχαν 100 επιχειρηματίες ελληνικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2019, από 15 διαφορετικούς κλάδους. Η έρευνα αποτυπώνει την επίδραση της κρίσης του Κορονοϊού στην ανάπτυξη, το στρατηγικό σχεδιασμό και τις λειτουργίες των εταιρειών κατά το διάστημα 15 Μαρτίου - 15 Μαΐου, καθώς και το βαθμό αισιοδοξίας τόσο για τον κλάδο όσο και για την οικονομία συνολικά.

Το πρώτο τμήμα της έρευνας εστιάζει στην επίπτωση της πανδημίας στα οικονομικά στοιχεία των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι μισές επιχειρήσεις διέκοψαν εντελώς ή τμήμα της εμπορικής τους δραστηριότητας στο διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, με το 13% να διέκοψε εντελώς. Το 57% των επιχειρήσεων σημείωσε μείωση των ετήσιων εσόδων τους, με το 17% αυτών να έχει καταγράψει πτώση ύψους 60-100%. Παρόλα αυτά, 24% των συμμετεχόντων σημείωσε ανάπτυξη κατά την ίδια περίοδο.

Περικοπές και Απολύσεις

«ΕΚΑΨΑΝ» ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΜΟΝΩΝ !!!



Μην παραπονιέστε γιατί θα σας βάλουμε και extra χρέωση απαντούν οι τράπεζες...

Παράπονα, πολλά παράπονα, δέχονται οι τράπεζες λόγω υψηλών… τηλεφωνικών χρεώσεων. Μπορεί Εθνική, Eurobank, Alpha και Πειραιώς να στάθηκαν, και με το παραπάνω, στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετώπισαν με επιτυχία τις μεγάλες προκλήσεις που δημιούργησε η πανδημία στην εξυπηρέτηση των πελατών τους, ωστόσο ο μεγάλος όγκος αυτών που εξυπηρετήθηκε τηλεφωνικά δεν ενθουσιάστηκε καθώς ο χρόνος αναμονής ήταν μεγάλος. Αυτό όμως που πυροδότησε τα παράπονα ήταν οι λογαριασμοί τηλεφώνου όπου –όσοι χρησιμοποίησαν κινητό- είδαν χρεώσεις που ξεπέρασαν τα 10 ακόμα και τα 15 ευρώ εξαιτίας της μεγάλης αναμονής στα call centers των τραπεζών.

Από την πλευρά των τραπεζών αναφέρουν ότι οι όποιες χρεώσεις επιβάλλονται από τους παρόχους και σημειώνουν ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις υπηρεσίες phone banking υπάρχει χρέωση από τις τράπεζες.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: ΣΤΙΣ 15 ΙΟΥΝΗ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ !!!




Το Σάββατο ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι εστίασης

Σε ανακοινώσεις για τη νέα άρση μέτρων σε συγκεκριμένους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας προέβη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Παπαθανάσης στις 6 Ιουνίου επιτρέπεται ξανά η λειτουργία εστίασης σε εσωτερικούς χώρους αλλά και των κυλικείων.

Παράλληλα στις 8 Ιουνίου ανοίγουν, μεταξύ άλλων, internet cafe, κέντρα διασκέδασης, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών με μηχανήματα, Υπηρεσίες εκμετάλλευσης ηλεκτρονικών παιχνιδιών, Υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών (χωρίς εκδηλώσεις).

ΣΤΗΝ "ΕΝΤΑΤΙΚΗ" ΕΒΑΛΕ Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΙΖΑ !!!

"ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ" ΚΙΝΕΖΟΙ & ΡΩΣΟΙ
Αύξηση ενδιαφέροντος από Τούρκους & Αμερικανούς !!!



Ισχυρό πλήγμα στο ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2020 χορηγήθηκαν μόλις 271 νέες άδειες.

Η κατακόρυφη πτώση οφείλεται προφανώς στην «αποχή» των Κινέζων, οι οποίοι είναι μακράν οι «καλύτεροι πελάτες», με τον συνολικό αριθμό αδειών διαμονής που έχουν αποκτήσει από το 2014 (πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος) να ξεπερνούν τις 5.500.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (22/5) της Γενικής Γραμματείας Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, έως τις 31/3/2020 ο συνολικός αριθμός χορηγήσεων αδειών διαμονής ανήλθε στις 7.550, εκ των οποίων οι 7.279 είχαν δοθεί έως το τέλος του 2019. Από την αφαίρεση, προκύπτει ότι κατά τους πρώτους τρεις μήνες του έτους χορηγήθηκαν, όπως προαναφέρεται, 271 νέες άδειες.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΤτΕ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ..."ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ" BAD BANK & ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟ !!!

ΜΕ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΑΛΕΙ ΗΔΗ ΣΤΟΝ SSM ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ
Στην πρόσληψη συμβούλου έως τα τέλη του μήνα προχωρά η ΤτΕ, με στόχο να εξειδικεύσει την πρότασή της για τη δημιουργία «κακής τράπεζας» (bad bank).



Η διοίκηση της ΤτΕ έχει ήδη επεξεργαστεί τη βασική της πρόταση για τη δημιουργία μιας κακής τράπεζας και σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό σχέδιο έχει ήδη αποσταλεί στην κυβέρνηση και τον SSM.

Στόχος είναι μέσα από την πρόσληψη συμβούλου η βασική ιδέα να εξειδικευτεί, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους αλλά και τις προτάσεις, που θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του σχεδίου.

Βασικοί άξονες του σχεδίου είναι η μεταφορά των κόκκινων δανείων που είναι σε καθυστέρηση άνω των τριών μηνών, στοχεύοντας με αυτό τον τρόπο στην άμεση εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών, που καλούνται να υιοθετήσουν το μοντέλο της κακής τράπεζας σε εθελοντική βάση και συμπληρωματικά των προσπαθειών που έχουν αναλάβει για τη μείωση των κόκκινων δανείων μέσω τιτλοποιήσεων ή πωλήσεων χαρτοφυλακίων.

Η ΤτΕ επιμένει στον εθελοντικό χαρακτήρα της πρότασης, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε τράπεζα να επιλέγει εκείνη τα χαρτοφυλάκια που θα μεταφέρει, χωρίς να ανατρέπει τις συμφωνίες που έχει συνάψει με τις εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων, δηλαδή τους servicers, η συνδρομή των οποίων θα αποτελέσει μέρος της λύσης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ !!!



Μαζί στο σφυρί και κόκκινα δάνεια μεγάλου εκδοτικού ομίλου...

Τι γράφει το euro2day.gr:

Την πώληση του πρώτου από τα τρία χαρτοφυλάκια δανείων του σπονδυλωτού project Trinity έκλεισε η Τράπεζα Πειραιώς, όπως προκύπτει από την παρουσίαση των αποτελεσμάτων Α' τριμήνου.

Η τράπεζα αναφέρει ότι υπογράφηκε σύμβαση (αγοραπωλησίας) για το Trinity I, το οποίο περιλαμβάνει δάνεια σε βαθιά καθυστέρηση των μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας καθώς και απαιτήσεις από μεγάλο εκδοτικό όμιλο. Για το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο «έτρεξε» τους προηγούμενους μήνες διαγωνιστική διαδικασία (project Trinity I), με χρηματοοικονομικό σύμβουλο τη Euroxx.

ΑΛΛΑΖΕΙ ΧΕΡΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!



Στα χέρια των τραπεζών το πολυτελές Out Of The blue στην Κρήτη...

Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Η στήλη πληροφορείται ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών (Πειραιώς, Alpha Bank και συνεταιριστικής τράπεζας Χανίων) και της Ντίας Καψή για το Out of The Blue, το ξενοδοχειακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία στην Κρήτη έληξε υπέρ των τραπεζών.

Η Grant Thornton που έχει αναλάβει για λογαριασμό των τραπεζών ως ειδικός εκκαθαριστής μαθαίνω ότι επέλεξε τον Χάρη Σιγανό της Zeus International, ο οποίος θα διαχειρίζεται την εταιρεία μέχρι να βρεθεί ο αγοραστής.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΗΛΑΚΙΣΜΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ !!!

ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν 13 αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας, η εισαγγελία πρωτοδικών έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί !!!



Κάθε όριο φαίνεται πως έχει ξεπεράσει η αστυνομική βία και αυθαιρεσία στη χώρα μας, αφού την υφίστανται, όπως καταγγέλλεται, ακόμη και δικηγόροι μέσα στο ίδιο το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης! Ακόμη πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι παρά τις μηνύσεις που κατέθεσαν δικηγόροι - θύματα αστυνομικών για συγκεκριμένο περιστατικό που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2018, 13 μήνες μετά η εισαγγελία πρωτοδικών έκρινε πως η υπόθεση πρέπει να αρχειοθετηθεί!

Σύμφωνα με τους τρεις δικηγόρους που υπέβαλαν τη μήνυση, πριν από δύο χρόνια περίπου, στις 29 Ιουνίου, δέχτηκαν προπηλακισμούς και ύβρεις από αστυνομικούς της φρουράς του δικαστικού μεγάρου, με αφορμή ότι ένας εκ των τριών μίλησε μέσα στη δικαστική αίθουσα με τον εντολέα του κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας. Ακολούθως, προσήχθησαν και οδηγήθηκαν κρατούμενοι στο αστυνομικό τμήμα όπου ο διασυρμός τους, όπως αναφέρουν, συνεχίστηκε...

Για την περίπτωση αυτή ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης όχι μόνο κατήγγειλε την αστυνομική αυθαιρεσία, αλλά προχώρησε και σε αποχή. Οι δικηγόροι - θύματα κατέθεσαν μήνυση κατά των δραστών αστυνομικών, αλλά μετά την προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε η εισαγγελία και ύστερα από πολύμηνη έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας κατέθεσαν 13 αυτόπτες μάρτυρες κατηγορίας, απεφάνθη ότι:

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΚΑΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΚΑ ΤΟΥ AIRBNB ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;


ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ !!!


Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

ΣΦΟΔΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΕΕ: ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ & ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΜΕ ΑΡΜΙΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΑΛΑ ΤΡΟΪΚΑ ΖΗΤΑ Ο ΣΟΪΜΠΛΕ...
Και ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα καθώς οι χώρες-λαγοί των Γερμανών πιέζουν διαρκώς τα κεφάλαια να δοθούν ως δάνεια !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:







Σοβαρές ζυμώσεις λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης των 750 δισεκ. ευρώ.

Με βάση ορισμένες πληροφορίες για να υπάρξει γεφύρωση των διαφορών φαίνεται ότι θα αλλάξει μερικώς η αρχική δομή της σύνθεσης της χρηματοδότησης του Ταμείου.

Ενώ είχε αρχικώς ανακοινωθεί ότι στα 750 δισεκ. τα 500 δισεκ. ή 66% του συνόλου θα έχουν μορφή επιδοτήσεων και τα υπόλοιπα 250 δισεκ. ή 33% θα έχουν την μορφή πάσης φύσεως δανείων.

Όμως λόγω των αντιδράσεων της ομάδας των 4 χωρών που έχουν εναντιωθεί στις επιδοτήσεις, δηλαδή Αυστρία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία, φαίνεται ότι η κατεύθυνση που λαμβάνουν οι εξελίξεις θα περιλαμβάνουν τα εξής νέα δεδομένα.

1)Η δομή των 750 δισεκ. ευρώ τροποποιείται μερικώς με τις επιδοτήσεις να υποχωρούν στο 55% ή 412 δισεκ. ευρώ και τα δάνεια να αυξάνονται στο 45% ή στα 338 δισεκ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι η επιβάρυνση στο δημόσιο χρέος των κρατών της ΕΕ θα είναι μεγαλύτερη άπαξ και τα δάνεια αυξάνονται στον μηχανισμό χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης.
Εφόσον αυτή η εξέλιξη επιβεβαιωθεί – καθώς ακόμη δεν έχει υπάρξει τελική συμφωνία – τα 32 δισεκ. για την Ελλάδα με την αρχική μορφή 22,5 δισεκ. επιδοτήσεις και 9,5 δισεκ. δάνεια προφανώς και αλλάζει.

Για την Ελλάδα θα αντιστοιχούν 18,5 δισεκ. επιδοτήσεις και 13,5 δισεκ. δάνεια.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ-ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΑ FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Διαβάστε το κάτωθι άρθρο από το euro2day.gr και θα καταλάβετε:

Η Πειραιώς, οι τιτλοποιήσεις και το backup της Intrum

Ξάφνιασε αρκετούς η χθεσινή ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου της Πειραιώς Χρήστου Μεγάλου ότι οι δύο τιτλοποιήσεις της τράπεζας (Phoenix 2 δισ. και Vega 5 δισ. ευρώ) θα «τρέξουν» εντός των επόμενων μηνών, με στόχο να κλείσουν μέσα στο εύρος της ζημιάς που είχε υπολογίσει η Πειραιώς πριν την πανδημία.

Ο στόχος δείχνει «φιλόδοξος» αλλά η Πειραιώς διαθέτει το εξής πλεονέκτημα: τη στρατηγική συνεργασία με τον σουηδικό όμιλο Intrum.

Η Intrum, η οποία ελέγχει το 80% της Intrum Hellas, που διαχειρίζεται όλα τα NPEs και τα ανακτηθέντα ακίνητα της Πειραιώς, ακούμε ότι θα διεκδικήσει τις δύο τιτλοποιήσεις.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΗΝ "ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ" !!!



Τι μεταδίδει το mononews.gr :


Διαθέσιμη προς πώληση είναι η οινοποιία «Μαλαματίνα», που παράγει την δημοφιλέστερη ρετσίνα στην Ελλάδα

Οι ενδιαφερόμενοι για την εξαγορά της εταιρείας που παράγει τη δημοφιλέστερη ρετσίνα στην Ελλάδα θα μπορούν την ερχόμενη Τρίτη, 9 Ιουνίου, την ημέρα που ακολουθεί την γιορτή του Αγίου Πνεύματος, να μπουν στο data room της οινοποιίας Μαλαματίνα, προκειμένου να προχωρήσουν στο απαραίτητο due diligence.

Σύμφωνα με το voria.gr, στόχος είναι η διαδικασία, την οποία αποφάσισαν να προωθήσουν οι πιστώτριες τράπεζες και υλοποιεί η Ernst & Young, να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει τον τρύγο του προσεχούς φθινοπώρου.

Αυτό είναι κάτι που ενδιαφέρει άμεσα και τους αμπελουργούς, για δύο λόγους: Αφενός διότι, λόγω κορονοϊού, οι δεξαμενές των οινοποιίων είναι γεμάτες με κρασί που ακόμη δεν έχει εμφιαλωθεί και, αφετέρου, διότι η «Μαλαματίνα», λόγω του μεγάλου όγκου παραγωγής, είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σταφυλιών από τους αμπελουργούς της χώρας.

Η πώληση της «Μαλαματίνας» αποτελεί στην ουσία απότοκο της αναδιάρθρωσης χρέους 35 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία προ ολίγων ετών, με ενέχυρο τις μετοχές της. Σήμερα, το τραπεζικό χρέος ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ.

Η UBS "ΚΑΡΦΩNΕΙ" 45.000 ΓΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ !!!



Τον Ιούνιο οι ελβετικές αρχές θα ανακοινώσουν τα 45.161 ονόματα και λοιπά στοιχεία Γάλλων κατόχων λογαριασμών στη UBS. Πρόκειται για λογαριασμούς στην κορυφαία τράπεζα διαχείρισης μεγάλων περιουσιών στον κόσμο, που οι κάτοχοί τους διατηρούσαν το διάστημα 2006-2008 και στους οποίους οι δικαιούχοι είχαν καταθέσει περίπου 11 δισ. ευρώ.Προϊόντα σκληρής δουλειάς ενδεχομένως, πλην όμως αφορολόγητα.

Η αποκάλυψη θα γίνει κατ’ εντολή του ανώτατου Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Ελβετίας, το οποίο με την απόφαση της 26ης Ιουλίου 2018 διέταξε τη χορήγηση στις αρχές του Παρισιού των προσωπικών δεδομένων περίπου 40.000 Γάλλων πελατών της UBS. Διότι μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και τη διαπίστωση ότι η χρηματοδότησή τους έγινε μέσω Ελβετίας, οι πιέσεις για την κατάργηση του περιβόητου τραπεζικού απορρήτου έγιναν ασφυκτικές (και) από την ακαταμάχητη Ουάσιγκτον – στον καπιταλισμό οι μεγάλες κρίσεις και οι καταστροφές δημιουργούν μεν ευκαιρίες, ενίοτε όμως φέρνουν και πονοκεφάλους στους κυνηγούς των ευκαιριών.

Θα κάνουν έφεση;

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΣΕ NPL'S KAI NPE'S !!!




Του Σπυρίδωνα Φλώρου
Δικηγόρος

Θέμα της οικονομικής επικαιρότητας των ημερών, ήταν οι λεπτομέρειες του σχεδίου APS (Asset Protection Scheme) του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την κωδική ονομασία «Ηρακλής». Ειδικότερα, σύμφωνα με την ειδησιογραφία, με το APS, οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν κρατικές εγγυήσεις για να μπορέσουν να προχωρήσουν στην τιτλοποίηση των «κόκκινων» χαρτοφυλακίων τους. Τα «κόκκινα» δάνεια θα μεταφερθούν σε ένα όχημα ειδικού σκοπού (SPV) το οποίο θα εκδίδει senior, mezzanine και junior ομόλογα, εκ των οποίων τα senior ομόλογα θα είναι εγγυημένα από το κράτος και θα παραμένουν στα βιβλία των τραπεζών.

Ποια όμως είναι αυτά τα «κόκκινα δάνεια», γιατί έχουν τόση σημασία για τις τράπεζες και πως αυτά κατηγοριοποιούνται ;

Μία από τις βασικές τραπεζικές εργασίες, είναι η χορήγηση δανείων τα οποία επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να πραγματοποιούν επενδύσεις και να δημιουργούν θέσεις απασχόλησης. Η τράπεζα αποκομίζει κατ’ αυτόν τον τρόπο κέρδος, από τους τόκους που λαμβάνει επί των δανείων αυτών. Η χορήγηση δανείων, ενέχει ωστόσο κινδύνους, καθώς η τράπεζα δεν μπορεί ποτέ να είναι σίγουρη ότι η επιχείρηση ή ο ιδιώτης θα αποπληρώσει το δάνειο εντός της συμφωνηθείσας προθεσμίας. Εάν ο δανειολήπτης σταματήσει να αποπληρώνει το δάνειο, έπειτα από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κατατάξει το δάνειο ως «επισφαλές χρέος» ή ως «μη εξυπηρετούμενο» («κόκκινο δάνειο»).

ΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΕΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ EBA !!!




Σε διαφορετικό πλαίσιο οι χορηγήσεις στη μετά την πανδημία εποχή - Νέα αυστηρά πρότυπα από την ΕΒΑ για τα δάνεια

Οι αρχές φαίνεται πως σχεδιάζουν τα νέα δεδομένα για τη μετά Covid-19 εποχή ως προς τις χορηγήσεις.

Δάνεια ναι αλλά με νέα πρότυπα προκειμένου να προστατευτούν τόσο οι τράπεζες όσο και οι καταναλωτές.

Ασφαλώς οι αποφάσεις της ΕΒΑ δεν είναι άσχετες με την εξυγίανση στην οποία αναμένεται να υποβληθεί το τραπεζικό σύστημα στη μετά την πανδημία εποχή.

Οι αναδιαπραγματεύσεις των παλιών δανείων αλλά και να νέα δάνεια θα κινούνται βάση καινούριων προτύπων.

Οι τράπεζες θα είναι υποχρεωμένες ως γνωστόν να λαμβάνουν προβλέψεις για όλη τη διάρκεια της ζωής του δανείου επομένως θα δανειοδοτούν και με τρόπο διαφορετικό.

Οι κατευθυντήριες γραμμές συνδυάζουν πρότυπα προληπτικής εποπτείας και υποχρεώσεις προστασίας των καταναλωτών

Η ΕΒΑ επιχειρεί να βοηθήσει τις τράπεζες να αναπτύξουν τεχνικές ασφαλούς και ταχείας εκταμίευσης των δανείων χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα και η προστασία των καταναλωτών.
SSL Certificates