.

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

ΚΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:



Η Φινλανδία απορρίπτει την πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανάκαμψης


Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ανακοίνωσε χθες ότι θα απορρίψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ένα Ταμείο Ανάκαμψης στην παρούσα μορφή της.

Οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν στις 19 Ιουνίου την πρόταση που παρουσίασε η Επιτροπή για το Ταμείο αυτό, ύψους 750 δισ. ευρώ, το οποίο θα προστεθεί στο πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της περιόδου 2021-27, ύψους 1,1 τρισ. ευρώ.

Η Φινλανδία έρχεται να προστεθεί στο μέτωπο των βόρειων χωρών της Ενωσης που εξαρχής είχαν αντιταχθεί στη γαλλογερμανική πρόταση, αλλά εκφράζουν αντιρρήσεις και απέναντι το σχέδιο της Κομισιόν.

Η πιο ηχηρή αντίδραση, άλλωστε, έχει καταγραφεί από το στρατόπεδο των «φειδωλών τεσσάρων», όπως αποκαλείται η άτυπη συμμαχία που έχουν δημιουργήσει η Αυστρία, η Ολλανδία, η Σουηδία και η Δανία.

Μάλιστα, λίγες ημέρες μετά τις πρώτες ανακοινώσεις των Μέρκελ - Μακρόν, η Βιέννη είχε αναλάβει τον ρόλο να διατυπώσει μια αντιπρόταση στο γαλλογερμανικό σχέδιο, τμήμα του οποίου υιοθέτησε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην τελική της πρόταση.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates