.

Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 21/03/2021

 

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ: ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ 7ΜΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ !!!

 



ΜΠρΑθ 93/2021: Δεν υπολογίζεται το διάστημα του Αυγούστου κατά τον υπολογισμό του επταμήνου από την περάτωση της κατάσχεσης έως τη διενέργεια του πλειστηριασμού


Κατά τη διάταξη του άρθρου 954 (παρ. 2 στοιχ. ε') του ΚΠολΔ, η διενέργεια πλειστηριασμού ορίζεται υποχρεωτικά μετά την πάροδο επτά μηνών από την περάτωση της κατάσχεσης.

Για τον υπολογισμού του χρονικού αυτού διαστήματος των επτά μηνών, εντός των οποίων δεν δύναται να διενεργηθεί ο πλειστηριασμός, το δικαστήριο έκρινε πως δεν συνυπολογίζεται η χρονική περίοδος του Αυγούστου, ήτοι από 1η έως 31η Αυγούστου, εφαρμόζοντας αναλογικά τη διάταξη του άρθρου 147 παρ. 2 του ΚΠολΔ.

Με τον τρόπο αυτό, το δικαστήριο ακύρωσε, κάνοντας δεκτό το σχετικό λόγο ανακοπής, την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης ακίνητης περιουσίας δυνάμει της οποίας προσδιορίστηκε λανθασμένα η ημερομηνία διενέργειας του πλειστηριασμού, συνυπολογιζομένου του χρονικού διαστήματος του Αυγούστου.

Απόσπασμα απόφασης

ΤΟ ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Από το dikastiko.gr

Για παράλειψη έγκαιρης δικαστικής διερεύνησης προσφυγής κατά των μέτρων COVID-19, ερευνάται , μετά από σχετική προσφυγή, το Συμβούλιο της Επικρατείας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ουσιαστικά το Ελληνικό Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο ελέγχεται γιατί όταν έθεσε υπο συζήτηση τη συγκεκριμένη υπόθεση , τα μέτρα τα οποία προσβάλλονταν με την προσφυγή, είχαν καταργηθεί , με αποτέλεσμα η δίκη να καταργηθεί καθώς ήταν ουσιαστικά άνευ αντικειμένου.

Η προσφυγή, όπως αναφέρει ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος ( elawyer.blogspot.com ) υποβλήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2020, ενώ το ΕΔΔΑ την κοινοποίησε στην Κυβέρνηση, θέτοντας ερωτήματα, στις 25 Φεβρουαρίου 2021 και το σχετικό έγγραφο είναι αναρτημένο από σήμερα 15 Μαρτίου 2021 στην επίσημη ιστοθέση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: http://hudoc.echr.coe.int/eng?i=001-208870. 

Η υπόθεση

ΟΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

 


Αφού σκοτώθηκε ένας 23χρονος άνθρωπος, αποφασίστηκε να μην κόβουν δρόμο τα υπηρεσιακά οχήματα των πολιτικών για το πάρκινγκ της Βουλής. Μέχρι νεωτέρας. Μέχρι δηλαδή να τους φτιάξουν ένα φανάρι και μια νησίδα κυριολεκτικά για χάρη τους. Και όλα αυτά, επειδή κάποιοι βαριούνται να κάνουν τον κύκλο!

Του Αλέκου Παπαναστασίου - protagon.gr

Για όσους κοινούς θνητούς χρησιμοποιούν τη Βασιλίσσης Σοφίας, το τραγικό δυστύχημα που συνέβη την προηγούμενη Παρασκευή έξω από τη Βουλή με θύμα έναν 23χρονο δικυκλιστή ήταν ένα δυστύχημα εν αναμονή. Η κίνηση που κάνει το υπηρεσιακό όχημα της Ντόρας Μπακογιάννη, στρίβοντας αριστερά και διασχίζοντας κάθετα το αντίθετο ρεύμα, είναι μια κίνηση που –παρουσία τροχονόμου ή όχι, δεν έχει τελικά και τόση σημασία αν αναλογιστεί κανείς τις τρομακτικές κυκλοφοριακές συνθήκες στο Κέντρο– γινόταν αμέτρητες φορές καθημερινά. Αμέτρητες! Κάποια στιγμή το κακό θα συνέβαινε. 

Συνέβη με τον Ιάσονα. Είναι βέβαια μια απορία πώς αυτό που έτρεμαν οι κοινοί θνητοί, άφηνε αδιάφορους τους μεγαλόσχημους επιβάτες των υπηρεσιακών οχημάτων, αλλά ας πούμε ότι έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα στο κεφάλι τους και άλλωστε γι’ αυτό έχουν και τους οδηγούς. Οι οποίοι, από την πλευρά τους, είχαν μια σιωπηρή εντολή: να κόψουν δρόμο, να απαιτήσουν από τον τροχονόμο να διακόψει την κίνηση για να πάει εγκαίρως το αφεντικό στη δουλειά, να ζητήσουν να νομιμοποιήσει το αστυνομικό όργανο μια επικίνδυνη οδική παρανομία για να μην καθυστερήσει ο σημαντικός επιβάτης. 

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΙΝΑΙ "ΖΗΜΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΧΡΩΣΤΑ 300.000.000€ !!!

 



Είναι «ζημία» για την οικονομία να υπάρχει πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας(!!!) μας είπε αυτός που το κόμμα του χρωστάει 308,7 εκ. ευρώ, με βάση τον ισολογισμό του 2019 ενώ το 2010 χρωστούσε «μόνον» 127,8 εκ. ευρώ. Άρα ο ξεσπιτωμένος είναι σαμποτέρ της οικονομίας.


Από «επιτυχία» σε «επιτυχία» πετούν οι «άριστοι»


«Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup επισφραγίστηκε η επιτυχής ολοκλήρωση της 9ης αξιολόγησης της Ελλάδας και επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση των μέτρων στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ωσότου ξεπεραστεί η υγειονομική κρίση και διασφαλιστεί η επίτευξη βιώσιμης ανάκαμψης των οικονομιών της Ευρωζώνης – θέση που έχει, εξαρχής, στηρίξει σθεναρά η χώρα μας.»

Αυτή είναι η διθυραμβική δήλωση του κ. Σταϊκούρα για την συνεδρίαση της 15/3/2021. Είπε και άλλα ωραία ο κ. Σταϊκούρας για το τι συζητήθηκε στο Eurogroup. Παρέλειψε όμως να μας πει τα δυσάρεστα για να μην χαλάσει το κλίμα προφανώς. Δεν μας είπε π.χ. ότι εγκρίθηκε η ένατη «μεταμνημονιακή» αξιολόγηση, υπό τον όρο πως θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται τα μνημονιακά μέτρα που έχουν επιβάλει οι δανειστές.Ούτε ότι οι δανειστές ζητούν να προχωρήσει η μείωση των κόκκινων δανείων μέσω των πλειστηριασμών και να επιταχυνθεί ο ρυθμός των ιδιωτικοποιήσεων. Ούτε ότι η κυβέρνηση το αποδέχθηκε χωρίς αντιρρήσεις για να μην πούμε και πρόθυμα.

Επειδή λοιπόν αυτή η κυβέρνηση της «αλήθειας» με τον Πρωθυπουργό που μας «κοιτάει στα μάτια» συνηθίζει να μην λέει αυτό που εννοεί ούτε να εννοεί αυτό που λέει ας αποκρυπτογραφήσουμε αυτά που μας είπε ο κ. Σταϊκούρας. Μας είπε ότι θα συνεχίσει να μας δανείζει μέχρι να περάσει η υγειονομική κρίση για να την βγάλουμε και μεις και αυτοί κουτσά στραβά καθαρή. Βεβαίως και θα πρέπει να επιστραφούν τα δανεικά. Εδώ τελείωσαν τα καλά νέα.

ΤΖΟΥΛΙΑΝ ΑΣΑΝΖ: Ο Νο1 ΕΧΘΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ !!!




Σε μια συνέντευξή του το 2011, ο Τζούλιαν Ασάνζ μιλά για τον ρόλο των ΜΜΕ, τα οποία διαστρέφουν την πραγματική εικόνα του κόσμου, αναπαράγουν την κυβερνητική προπαγάνδα και εξαπατούν τους λαούς για να τους οδηγούν σε πολέμους.

ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

 


Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας, Νάτζι Αγκμπάλ καθαιρέθηκε και αντικαταστάθηκε από τον οικονομολόγο και πολιτικό Σαχάπ Καβτζίογλου, δυνάμει προεδρικού διατάγματος το οποίο δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.

Ο κ. Αγκμπάλ, πρώην υπουργός Οικονομικών, βρισκόταν στο αξίωμα από τον Νοέμβριο. Είχε διοριστεί από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο αναδιάταξης της οικονομικής του ομάδας.

Η εξέλιξη ανακοινώθηκε την επομένη της αύξησης κατά 2% του βασικού κατευθυντηρίου επιτοκίου του κεντρικού πιστωτικού ιδρύματος της Τουρκίας, στο 19%. Η κεντρική τράπεζα εξήγησε ότι η κίνηση είχε σκοπό να φρενάρει τον πληθωρισμό, που αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 15,6% τον Φεβρουάριο. Το μέτρο έτυχε θετικής υποδοχής στις αγορές.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εναντιώνεται ανοικτά στα υψηλά επιτόκια, καθώς θεωρεί, αψηφώντας τις κλασικές οικονομικές θεωρίες, ότι επιδεινώνουν τον πληθωρισμό.

Ο κ. Καβτζίογλου, ο διορισμός του οποίου ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, αφού έκλεισαν οι κεφαλαιαγορές, θα γίνει ο τέταρτος διοικητής της τουρκικής κεντρικής τράπεζας από τον Ιούλιο του 2019.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ !!! ΑΡΚΕΤΑ ΦΤΩΧΥΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ !!!

 

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΞΕΠΑΓΩΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ LOCKDOWN !!! ΑΚΟΝΙΖΟΥΝ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+FUNDS !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Πλειστηριασμοί εν μέσω θέρους

Από efsyn.gr

Tο σενάριο των εκλογών το φθινόπωρο του 2021 έχουν αρχίσει να συμπεριλαμβάνουν στους σχεδιασμούς τους τράπεζες και οι εταιρείες διαχείρισης (servicers). Οσο αυτά τα σενάρια τροφοδοτούνται τόσο αυξάνεται ο προβληματισμός στα επιτελεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, καθώς δεν χρειάζεται η τυπική επιβεβαίωση των σεναρίων για να εισέλθει η χώρα σε άτυπη προεκλογική περίοδο που θα «φρενάρει» την οικονομία και μια σειρά ήδη δρομολογημένων δράσεων «κλοτσώντας το τενεκεδάκι» παρακάτω.

Και ενώ φαίνεται ότι υπάρχει συγκράτηση στη δημιουργία νέων προβληματικών δανείων και τα δάνεια που έχουν βγει από τα μορατόρια βρίσκονται σε φάση κανονικότητας εκφράζονται φόβοι ότι μετά το δεύτερο τρίμηνο του έτους υπάρχει κίνδυνος εκτροχιασμού αν δεν υπάρξει ολιστικό σχέδιο στήριξης των επιχειρήσεων (ώστε να ανταποκριθούν σε παλιές και νέες υποχρεώσεις) και της απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με τους θεσμούς για «ξεπάγωμα» των πλειστηριασμών με την άρση του λοκντάουν με ταυτόχρονη λήψη μέτρων προστασίας για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία και είναι ευάλωτοι.

Σε κάθε περίπτωση υπό καθεστώς προστασίας βρίσκονται όσοι είναι ενταγμένοι στον νόμο Κατσέλη, στο πλαίσιο προστασίας με μόνιμη επιδότηση δόσης, στο πρόγραμμα Γέφυρα Ι –και όσοι ενταχθούν στο Γέφυρα ΙΙ– καθώς και όσοι αναμένεται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στις αιτήσεις που έχουν κάνει για τον νόμο Κατσέλη και θα αιτηθούν επαναπροσδιορισμό της δικασίμου. Ηδη, με βάση τα στοιχεία μέχρι 15 Μαρτίου, τη σχετική διαδικασία έχουν κάνει 21.000 δανειολήπτες.

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ !!! ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!



Καταλαβαίνεις τι έρχεται ή όχι ακόμα ;;;


Την πρακτική των εισπρακτικών εταιρειών να τηλεφωνούν εν μέσω πανδημίας και κλειστής αγοράς στους πολίτες και να τους ζητούν χρήματα δικαιολόγησε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν» είπε ο Γεωργιάδης στη Βουλή και δήλωσε εμφατικά ότι «τα χρέη είναι για να πληρώνονται». Μάλιστα πήρε αποστάσεις από παλαιότερη δέσμευσή του ότι οι εταιρείες «δεν μπορούν να παίρνουν τηλέφωνα».

«Αν υπάρχει μια γενικευμένη αίσθηση ότι τα χρέη πρέπει να μην πληρώνονται, τότε θα υπάρξει γενικευμένη χρεοκοπία των πάντων και καταστροφή της οικονομίας και απώλεια θέσεων εργασίας» συμπλήρωσε.

Στα μέσα Μαρτίου 2020, ο υποργός Ανάπτυξης σε συνέντευξη του στο Blue Sky είχε πει: «κλείνουν οι εισπρακτικές εταιρείες. Αναστέλλεται η λειτουργία τους για όσο διαρκεί η καραντίνα. Το ίδιο θα ισχύσει και για τις εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων. Δεν νοούνται ενοχλήσεις σε τέτοια περίοδο για χρέη. Η οικονομία σταμάτησε, οπότε αυτές οι εβδομάδες είναι ως μη γενόμενες. Ευχόμαστε βέβαια να κρατήσει όσο λιγότερο γίνεται».

Σημειώνεται ότι για την αλλαγή στάσης του είπε ότι αυτή οφείλεται σε απόφαση των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών της 31ης Δεκεμβρίου 2020 η οποία όπως ανέφερε απαγόρευσε στα κράτη-μέλη της ΕΕ να επιβάλλουν «μορατόριουμ» στη διαδικασία είσπραξης των οφειλών.

ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ Μ@Λ@ΚΕΣ..... ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ !!!

του Κυριάκου Τόμπρα

Θα επιτάξουν, λένε, τους γιατρούς…. Επειδή δεν θέλουν να εκτεθούν στον κίνδυνο του κορωνοϊού για 15 κατοστάρικα τον μήνα….
Μεγάλο το θράσος των γιατρών, ισχυρίζονται δεξιοί και αριστεροί ψάλτες, δημοσιοκάφροι, τραγουδιάρες, βίζιτες και click away τηλεπερσόνες…..
Είναι δυνατόν να είναι τόσο ανεύθυνοι, κοινωνικά ανάλγητοι, αλλά και τόσο καλομαθημένοι, που να αρνούνται τα 1.500€ τον μήνα, την ώρα που ο κατώτατος είναι στα 600€ ;;;
Δηλαδή τι ;;; Επειδή σπούδαζαν, μαζί με την πρακτική, 10-15 χρόνια, τους πέφτουν λίγα τα 15 κατοστάρικα ;;;
Πως την έχουνε δει, επιτέλους, οι γιατροί ;;; Ίσα κι όμοια με τον Τριαντάφυλλο, τον Αλέξη Παππά, την Ελευθερία Ελευθερίου και την Άννα Μαρία Βέλλη του Survivor ;;; Αυτούς που επιτελούν το ανεκτίμητο συστημικό έργο της καθήλωσης των κορωνολοβοτομημένων στους καναπέδες ;;;
Είναι το ίδιο ο όρκος στον Ιπποκράτη με τον όρκο στον Ατζούν ;;; Ή μήπως τους ανάγκασε κανείς να γίνουνε γιατροί ;;; Γιατί δεν έγιναν και αυτοί Τριαντάφυλλοι, Γαρούφαλοι, κλπ, νάχουνε σήμερα ένα σοβαρό επάγγελμα;;;
Τι θέλουμε δηλαδή ως κοινωνία ;;; Να στέλνουν τα βιογραφικά τους οι γιατροί στο Survivor ;;;
Kαι ποιοι θα πάνε στα νοσοκομεία ;;; Οι επιστήμονες του διαμετρήματος Ατζούν και Survivor, για τα 15 ψωροκατοστάρικα του Κικίλια τον μήνα ;;; Που, ακόμη και αυτός, ως γιατρός, επειδή την είδε από μέσα την δουλειά, το σκέφτηκε καλύτερα και έγινε υπουργός ;;; Και που μπορεί να μην είναι ίσα κι όμοια με τους επιστήμονες του survivor, αλλά, τουλάχιστον, έχει μια αξιοπρεπή δουλειά ο άνθρωπας….

ΥΓ 1
Μετά από 12 εβδομάδες Survivor :

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΝΑΚΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΚΟΥΝΕ ;;; Ο ΝΤΡΑΓΚΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 5.000€ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2000-2010
Η μόνη προϋπόθεση να έχουν ετήσιο εισόδημα έως 30.000€ .... Κι όλα αυτά από έναν πρώην, άκουσον-άκουσον, τραπεζίτη !!!
Στην φτωχοποιημένη από τα μνημόνια και τον κορωνοϊό Ελλάδα, οι πολιτικοί σου λένε θα πληρώσεις και το τελευταίο cent απο τα 300 δις ιδιωτικού χρέους !!!



Μάριο Ντράγκι: Φέτος δεν πρέπει να ζητηθούν χρήματα από πολίτες και επιχειρήσεις, αλλά να τους δοθούν !!!

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, 
και σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία, τόνισε: «Φέτος πρέπει να στηρίξουμε επιχειρήσεις και πολίτες ώστε να καταφέρουν να βγουν από την οικονομική ύφεση. Φέτος δεν πρέπει να ζητηθούν, αλλά να δοθούν χρήματα. Αυτή δεν είναι η στιγμή για να ασχοληθούμε με το χρέος, διότι η οικονομία μας βρίσκεται σε φάση ύφεσης. Όσο για τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας, θα συζητηθούν. Θεωρώ ότι δύσκολα θα μπορέσουν να μείνουν ως έχουν».

Η ιταλική κυβέρνηση, τέλος, ενέκρινε έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών και των επιχειρήσεων συνολικού ύψους 32 δισεκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα, θα παραγραφούν τα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο για την περίοδο 2000-2010. Το μέτρο αυτό, όμως, αφορά μόνον τους πολίτες με ετήσια εισοδήματα που δεν ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ ετησίως και με χρέη προς το δημόσιο λιγότερα από 5.000 ευρώ.

ΤΟ COLPO GROSSO ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!! ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΩΝ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/03/blog-post_840.html


ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!! ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ !!!

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙΤΖΗΔΕΣ...
Χοντρές μπίζνες εις βάρος του ελληνικού λαού και του αύριο της Ελλάδας !!!




ΕΝΑΣ-ΕΝΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ !!! ΣΤΑ 300 ΔΙΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!

 


Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

ΤΑ ΧΡΕΗ, ΛΕΕΙ Ο ΤΟΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ....

 

του Κυριάκου Τόμπρα

Τα χρέη, λέει ο Τοτός, είναι για να πληρώνονται …..

Τότε, εσύ ρε Τοτέ, γιατί δεν πληρώνεις τα δικά σου ;;; Και γιατί το μαγαζί σου δεν πληρώνει τα δικά του ;;; Και η Τράπεζα Πειραιώς, γιατί τον προηγούμενο Δεκέμβρη δεν πλήρωσε τα δικά της και πιστόλιασε το CoCos των 165 εκατομμυρίων ;;;

Μα αν δεν πληρωθούν τα χρέη, επιμένει ο Τοτός, θα καταρρεύσουν οι τράπεζες ….

Μα τα χρέη ρε Τοτέ, δεν τάχουν πλέον οι τράπεζες. Τα πούλησαν στους ξένους ακόμη και στο 3%. Και παρόλα αυτά δεν κατέρρευσαν. Πως θα καταρρεύσουν, λοιπόν, τώρα, που τα χρέη τάχουν οι ξένοι και, μάλιστα, ακόμη και με τις εγγυήσεις ΕΔ του Ηρακλή ;;;

Αν καταρρεύσουν οι τράπεζες, λέει με δάκρυα στα μάτια ο Τοτός, θα μείνουν άνεργοι 100δες χιλιάδες άνθρωποι….

Που τους βρήκες τόσους τραπεζοϋπαλλήλους ρε Τοτέ ;;; Πόσους εργαζόμενους απασχολούν οι τράπεζες ;;; Πάνω-κάτω 30.000 είναι σήμερα, από τους 66.000 του 2009. Τα μνημόνια και το PSI+ τους άφησαν χωρίς δουλειά. Όχι τα χρέη των Δανειοληπτών. Αλλά μιας και είσαι τόσο ψυχοπονιάρης, για το 1 εκατομμύριο των ανέργων που έφεραν τα μνημόνια των τραπεζικών διασώσεων, γιατί δεν έκλαψες ;;;

Άκου λοιπόν Τοτέ: 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΟΦ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !!! ΜΗΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ !!!

 


Ο ΕΟΦ προειδοποιεί ότι το προϊόν CATZKILL PARANOIA BY NOT 4PUSSY το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα σαν συμπλήρωμα διατροφής, βρέθηκε να περιέχει σε υψηλή συγκέντρωση τις ουσίες caffeine (καφεΐνη)και Synephrine (συνεφρίνη) η οποία δεν περιλαμβάνεται στα συστατικά (δεν αναγράφεται στην ετικέτα) καθώς και το μη εγκεκριμένο νεοφανές συστατικό Διμέθυλο-άμινο-αιθανόλη (DMAE) σε συγκέντρωση που φαίνεται να έχει φαρμακολογική δράση. Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Best Pharma Supplements Ltd, Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα παραπάνω προϊόντα δεν είναι γνωστοποιημένα στον ΕΟΦ και η κυκλοφορία τους στην Ελλάδα μπορεί να γίνεται και μέσω διαδικτύου. Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους το προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

ΧΑΝΙΑ: Η ΠΡΟΞΕΝΗΤΡΑ ΗΤΑΝ...ΑΠΑΤΕΩΝΙΣΣΑ !!!

 


Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων Χανίων για την... προξενήτρα που είχε ιδρύσει γραφείο ευρέσεως εργασίας αλλά και συνοικεσίων και είχε αποσπάσει συνολικά από τα θύματά της, από το 2013-2019, 377.250 ευρώ.

Το δικαστήριο καταδίκασε τη βασική κατηγορούμενοι σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή, για απάτη κατ’ εξακολούθηση και τον έναν κατηγορούμενο ως συνεργό σε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο.

Σύμφωνα με τον κ. Αθανάσιο Παππά, ένα από τα θύματα που μίλησε επώνυμα στο zarpanews.gr, τον Σεπτέμβριο του 2018 ένας φίλος του γνώρισε μια γυναίκα – όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η βασική κατηγορούμενη – η οποία δήθεν θα εισέπραττε μια ασφάλεια ζωής επειδή έχασε τον σύζυγό της σε εγχείρηση στη Γαλλία, αλλά χρειαζόταν να πληρώσει πρώτα κάποια χρωστούμενα για να μπορέσει να λάβει τα χρήματα της ασφάλειας και δεν είχε αρκετά χρήματα. Ο φίλος του κ. Παππά τον έπεισε να βοηθήσει και έτσι έδωσε 14.000 ευρώ.

Σε άλλη περίπτωση, 78χρονος Χανιώτης αναζητούσε σύντροφο και στο «γραφείο» του σύστησαν τη «νύφη» και τον πληροφόρησαν ότι αυτή θα εισέπραττε 450.000 ευρώ από ασφάλεια ζωής του συζύγου της που πέθανε πρόσφατα στην Αφρική, αλλά για να γίνει αυτό, θα έπρεπε πρώτα να βρεθούν 15.000 ευρώ που δήθεν απαιτούσε το Ελληνικό Δημόσιο για να… ξεκλειδώσει τον λογαριασμό. Μάλιστα παρουσίασαν και έγγραφα από ασφαλιστική εταιρεία και του ζήτησαν δανεικά. Ο 78χρονος πείστηκε και κατάφερε να συγκεντρώσει 14.500 ευρώ, τα οποία και παρέδωσε στη Χανιώτισσα. Έπειτα από αυτό, εκείνη διέκοψε κάθε επαφή μαζί του, ενώ η φερόμενη «νύφη» το έσκασε στην Αγγλία.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ & ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΤΖΕΝΗ ΣΤΑΜΟΥ !!!

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η "ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΙΝΟΥ" ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

99€...ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΧΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Κατάλαβες τώρα γιατί δίνουν ασυλία στα στελέχη του ΤΧΣ ;;; Στην υγεία των κορόιδων Ελλήνων φορολογούμενων λοιπόν...



“Ληστεία του αιώνα” σε βάρος μετόχων-Δημοσίου η ΑΜΚ της Τρ. Πειραιώς

Από το sofokleousin.gr

Ένα ακόμη καταστροφικό dilution – το τρίτο μέσα σε λίγα χρόνια – θα υποστούν το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοι της Τρ. Πειραιώς, που θα δουν να εκμηδενίζεται η αξία των τοποθετήσεων τους σε μετοχές της τράπεζας, προκειμένου να διευκολυνθεί η επανιδιωτικοποίηση της μέσω ΑΜΚ και να ενισχυθεί κεφαλαιακά.

Οι όροι της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, συνιστούν ένα πραγματικό “πλιάτσικο” σε βάρος των (μικρο)μετόχων και του Δημοσίου, καθώς οδηγούν σε πλήρη απαξίωση των μετοχών τους, ενώ δίνουν τη δυνατότητα σε μεγαλοεπενδυτές και funds να αποκτήσουν μεγάλα ποσοστά συμμετοχής – και τελικά τον έλεγχο της τράπεζας, καταβάλλοντας συγκριτικά πολύ χαμηλό τίμημα.

Το δικαίωμα προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων καταργείται, οι νέες μετοχές θα διατεθούν με διαδικασία δημόσιας εγγραφής και book building – όπου θα διαμορφωθεί και η τιμή διάθεσης - ενώ πριν από την ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί reverse split και 16,5 τωρινές μετοχές θα γίνουν μία.

Με το reverse split το μέσο κόστος κτήσης των μετοχών που κατέχουν τώρα οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα εκτοξευθεί σε ...αστρονομικά επίπεδα. Ακραίο παράδειγμα:
Το κόστος κτήσης των μετοχών που απέκτησε προ μηνών το ΤΧΣ από την μετατροπή των ομολογιών CoCos, ανεβαίνει από 6 ευρώ ανά μετοχή σε... 99 ευρώ!!!

Ακόμη κι αν μπει στη νέα ΑΜΚ, το ΤΧΣ/Δημόσιο δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κατεβάσει το μέσο κόστος σε τιμή προσεγγίσιμη χρηματιστηριακά.

Θα υποστεί λοιπόν τη μεγαλύτερη “ληστεία”, χάνοντας μεγάλο μέρος των κεφαλαίων που έχει διαθέσει για τη στήριξη της Τρ. Πειραιώς μέσω CoCos – πέραν των 11,3 δισ. ευρώ που έχουν κοστίσει στο Δημόσιο οι ανακεφαλαιοποιήσεις..

ΔΙΚΑΣΤΕΣ: 25.000.000€/ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ !!!

 


Της Τζώρτζια Κοντράρου - dikastikoreportaz.gr

Μετά την ουσιαστική φίμωση των δικηγόρων στα ακροατήρια του Συμβουλίου της Επικρατείας έρχεται και ο ασφυκτικός περιορισμός των εγγράφων, που περιλαμβάνουν την υπερασπιστική, της προσφυγής, επιχειρηματολογία.

Με την απειλή χαρατσιού, τίθενται περιορισμοί στην έκταση των δικογράφων που συνοδεύουν τις προσφυγές. Γιατί άραγε; Η κυβέρνηση και οι δικαστικοί λειτουργοί του ΣτΕ ονομάζουν το μέτρο εκσυγχρονισμό. Οι δικηγόροι το λένε περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών με ελλειπτικές προσφυγές. Και μάλιστα επ΄απειλή χρηματικών κυρώσεων που ήδη θα επιβαρύνουν την ακριβή διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης.

Σε μία εποχή που οι ματαιώσεις, κυρίως πολιτικών διεκδικήσεων, λόγω αδυναμίας καταβολής δικαστικών ενσήμων, πράγμα που δείχνει τη δυσκολία των πολιτών να ανταποκριθούν στις ήδη ακριβές απαιτήσεις της Δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθεί δίκαιο, έρχεται και το «χαράτσι της μεζούρας» των δικογράφων.

Οι δικαστές του ΣτΕ εδώ και χρόνια έχουν περιορίσει τον προφορικό λόγο των συνηγόρων, πλήττοντας σοβαρά ακόμη και την έννοια της δημοσιότητας μιάς δίκης. Δείχνουν να μην έχουν χρόνο και υπομονή να ακούσουν προφορικά τα επιχειρήματα στήριξης μιάς προσφυγής. Αρκούνται στα έγγραφα, τα οποία, εσχάτως, τους φαίνονται υπερβολικά πολλά για να τα μελετήσουν.

ΚΟΡΩΝΟ-ΠΑΡΤΙ ΑΝΩ ΤΩΝ 60 ΑΤΟΜΩΝ ΓΟΝΟΥ ΜΕΓΑΛΟΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΕ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥΣ, ΚΟΚΑ ΚΑΙ...ΚΑΛΛΟΝΕΣ !!!

 


Το πάρτι γόνου μεγαλοεφοπλιστή με 62 καλεσμένους στην Μαρίνα Φλοίσβου Κυριακή Βράδυ! Βίζιτες, κόκα και αξιωματικός του λιμενικού έδωσαν το παρόν! 10 “φουσκωτοί” δεν άφηναν να πλησιάσει άνθρωπος στα 200 μέτρα.

Κορωνοπάρτι στήθηκε μέσα σε πολυτελές γιοτ στη μαρίνα του Φλοίσβου, με 62 καλεσμένους χωρίς να ενδιαφερθούν οι διωκτικές Αρχές αφού παρόν ήταν και ανώτερος αξιωματικός του Λιμενικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής στήθηκε υπέρ πάρτι μέσα σε ιδιωτικό σκάφος γνωστού εφοπλιστή το οποίο ελλιμενίζεται στη μαρίνα Φλοίσβου.

ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗΣ !!! ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ !!!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ EVER...
Τεράστια η ανησυχία του ΣτΚ και για τους πλειστηριασμούς που έρχονται !!!



Τράπεζες και εταιρείες τηλεπικοινωνιών βρέθηκαν στο στόχαστρο της κριτικής, όχι μόνο του Συνηγόρου του Καταναλωτή, αλλά και των μελών της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ενημερώθηκαν σήμερα από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, Λευτέρη Ζαγορίτη, επί της ετήσιας έκθεσης του 2019.

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις υπέρμετρες καταχρηστικές προμήθειες των τραπεζών και τις υψηλές χρεώσεις για την χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας από τις εταιρίες τηλεπικοινωνιών, σε μια περίοδο, όπως τονίστηκε από όλους, που η πανδημία του κορονοϊού άλλαξε τα δεδομένα της αγοράς και τις ανάγκες των καταναλωτών.

Ο κ. Ζαγορίτης, χτύπησε «καμπανάκι κινδύνου» και για την «άμεση ενίσχυση και στελέχωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή», τονίζοντας ότι από το 2020 που ξεκίνησε το πρόβλημα με την πανδημία, άρχισε να παρουσιάζεται και κατακόρυφη αύξηση των αναφορών. Όπως είπε, οι καταγγελίες αφορούν κυρίως τη χρήση του ηλεκτρονικού εμπορίου, ενώ τα 23 άτομα που στελεχώνουν την Αρχή, καλούνται να διεκπεραιώσουν έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, αναλαμβάνοντας ο καθένας μέχρι και 80 υποθέσεις τον μήνα.

«Έχουμε 35 οργανικές θέσεις. Ήταν καλυμμένες οι 28, χάσαμε όμως μερικούς με απόσπαση και πέσαμε στους 23, ενώ έχουμε και δύο-τρεις περιπτώσεις που εργάζονται με προβλήματα υγείας. Ζήτησα να καλυφθούν 7 οργανικές θέσεις, μου δόθηκαν δύο οι οποίες εκκρεμούν στο ΑΣΕΠ. Ελπίζω οι αρμόδιοι υπουργοί να ενισχύσουν την Αρχή και να επιτρέπονται οι αποσπάσεις κατά παρέκκλιση, όπως ισχύει και για το ΑΣΕΠ, για να ανταποκριθούμε στις αυξημένες ανάγκες. Γιατί με 14.000 υποθέσεις δεν βγαίνει. Χρεώνεται με 60 και 80 υποθέσεις το μήνα ο κάθε συνάδελφος.

Τον Φεβρουάριο είχαμε 1262 αναφορές. Αντιλαμβάνεστε την ανάγκη ενίσχυσης προσωπικού. Ελπίζουμε ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα εγκριθεί το προσωπικό. Δεν είμαστε υπηρεσία που έχει πλεόνασμα. Κάνουμε ένα συνεχή αγώνα. Όμως έχει και η φιλοτιμία τα όρια της και ο επαγγελματισμός και εμείς ήδη τα έχουμε ξεπεράσει» ανέφερε ο επικεφαλής της Αρχής.

Αίσθηση προκάλεσε, η αναφορά του κ. Ζαγορίτη για το πρόβλημα των πλειστηριασμών, μετά από επισημάνσεις του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδου, για την ανάγκη προστασίας των δανειοληπτών από ακραίες συμπεριφορές των ιδιωτικών εταιρειών διαχείρισης των «κόκκινων δανείων»: «Με το ελάχιστο προσωπικό που έχει η Αρχή, φοβάμαι για όταν θα ανοίξουν οι πλειστηριασμοί», απάντησε ο κ. Ζαγορίτης. «Γιατί πράγματι, πέρασαν από τις τράπεζες σε ιδιωτικές εταιρίες, και δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συμβεί όταν θα βγάλουν από το σπίτι τους, με τρόπο μαζικό, αυτούς που έχουν οφειλές. Οφείλω να παρακαλέσω και την επιτροπή σας να συνδράμει. Ζήτησα 10 άτομα από τον αρμόδιο υπουργό και άκουσα ένα 'Αααα!' και κατέβηκα στους έξι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαγορίτης.

Αυθαιρεσίες τραπεζών: Υπέρμετρες προμήθειες και σκόπιμη χρηματική επιβάρυνση των τηλεπικοινωνιών

ΦΟΡΟ-ΤΡΕΛΑ: ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥΣ !!!

ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η ΑΑΔΕ
Δεν φτάνει λοιπόν στην αγορά το πολύμηνο λουκέτο, θα έχουν και την εφορία να σαρώνει τα πάντα όλα για να δικαιολογήσει τους ελέγχους που έχει προαναγγείλει αλλά και να επιβάλει όσο γίνεται περισσότερα πρόστιμα για να διασωθούν τα κρατικά έσοδα !!!


Τι γράφει το protothema.gr:

Ιδιαίτερα θερμή προοιωνίζεται η πασχαλινή και θερινή περίοδος στην αγορά. Μόλις ανοίξει και λειτουργήσει, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί μπαράζ φορολογικών ελέγχων για να διασώσει τα κρατικά έσοδα που έχουν πάρει τον κατήφορο εδώ και ένα χρόνο, λόγω καραντίνας.

Με εγκύκλιό του ο Διοικητής της ΑΑΔΕ δίνει οδηγίες στην Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) να επικεντρωθεί στο υπόλοιπο της χρονιάς σε «φρέσκες» υποθέσεις της τελευταίας πενταετίας, αλλά και σε υποθέσεις που εμφανίζουν υψηλή παραβατικότητα βάσει κριτηρίων ανάλυσης κινδύνου.

Ενώ όμως οι υποθέσεις επιλέγονται «κεντρικά» και στέλνονται «πακέτο» για έλεγχο στις ΥΕΔΔΕ, οι προϊστάμενοι των τοπικών ελεγκτικών συνεργείων έχουν διπλό βάρος και ευθύνη:

· αφενός να προλάβουν να φέρουν σε πέρας τις υποθέσεις που χρεώθηκαν

· αφετέρου, να βρουν και να ελέγξουν και άλλες υποθέσεις από μόνοι τους, με στοιχεία ή πληροφορίες που τυχόν έχουν στη διάθεσή τους. Θα κρίνουν οι ίδιοι δηλαδή αν συντρέχει βάσιμος λόγος ελέγχου κατά προτεραιότητα άλλων υποθέσεων, που δεν τους έχουν σταλεί από τις κεντρικές υπηρεσίες «συνεκτιμώντας τη σοβαρότητα των υποθέσεων που ανακατατάσσονται».

Με άλλα λόγια, οι επικεφαλής των υπηρεσιών μπορεί να ελεγχθούν μεν για υποθέσεις που δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν αν και τις έστειλαν τα κεντρικά, αλλά και για υποθέσεις που οι ίδιοι επέλεξαν αντί άλλων. Όπως τονίζεται στην απόφαση Πιτσιλή «κάθε μεταβολή στη σειρά κατάταξης των υποθέσεων θα πρέπει να αιτιολογείται επαρκώς» από τους κατά τόπους προϊσταμένους των κλιμακίων ελέγχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!! ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 8 ΔΙΣ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σε ξένα funds η περιουσία των Ελλήνων, με τις τράπεζες να έχουν (ξε)πουλήσει δάνεια συνολικού ύψους 38,9 δισ. ευρώ

Στα «κοράκια» των ξένων funds έχει περάσει η περιουσία των Ελλήνων πολιτών, όπως αποκαλύπτουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα δάνεια εκατοντάδων χιλιάδων επιχειρήσεων, ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ιδιωτικών υπαλλήλων συνεχίζουν να περνούν στα χέρια των funds και έχουν πουληθεί και κατά τη διάρκεια των lockdowns!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι συστημικές τράπεζες της χώρας μας έχουν πουλήσει δάνεια συνολικού ύψους 38,9 δισ. ευρώ, τα οποία θα εισπράξουν τα ξένα funds και οι εγχώριοι διαχειριστές που έχουν ορίσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το τελευταίο τρίμηνο του 2020, που η χώρα μας βρισκόταν σε lockdown, υπήρξε αύξηση των πωλήσεων δανείων, τα οποία πλέον διαχειρίζονται οι εταιρίες διαχείρισης, γνωστές και ως «servicers». Συγκεκριμένα, η συνολική αξία των δανείων αυξήθηκε κατά 6,2 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκε σε 38,93 δισ. ευρώ, έναντι 32,66 δισ. ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2020.

Επιχειρηματικά

Στα χέρια των εταιριών διαχείρισης βρίσκονταν, στο τέλος του δ’ τριμήνου του 2020, επιχειρηματικά δάνεια ύψους 13,9 δισ. ευρώ, όταν στο τέλος του προηγούμενου τριμήνου είχαν περάσει στα χαρτοφυλάκιά τους δάνεια ύψους 11,3 δισ. ευρώ.

Ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών

Αύξηση σχεδόν κατά 1 δισ. ευρώ σημείωσαν τα δάνεια ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020. Συγκεκριμένα, πουλήθηκαν δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εμπόρων και επαγγελματιών ύψους 934.000.000 ευρώ, με το συνολικό ύψος τους που διαχειρίζονται πλέον τα funds να αγγίζει τα 6,08 δισ. ευρώ.

Καταναλωτικά και στεγαστικά

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ !!! ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ !!!

 


Στις 17/3, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ιδιωτικών και ΕΡΤ, μόλις δύο ξεπέρασαν το 10%.
Τα υπόλοιπα κινήθηκαν σε μονοψήφια νούμερα. Ειδικά στο πιο δυναμικό κοινό η πτώση είναι κατακόρυφη..

Το έχουμε πει και πάλι, οι τηλεθεατές εγκαταλείπουν την τηλεοπτική ενημέρωση. Ας αναρωτηθούν τα κανάλια γιατί συμβαίνει αυτό και ποιος ευθύνεται…

Φέτος (62,9%)

1) ALPHA (Αντώνης Σρόιτερ): 15,5%

2) STAR (Μάρα Ζαχαρέα): 13,4%

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΜΕΛΗ ΣΠΕΙΡΑΣ ΠΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΑΝ ΑΤΜ ΚΑΙ ΥΠΕΚΛΕΠΤΑΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !!!

 


Δύο πολίτες από τη Βουλγαρία, ηλικίας 47 και 39 ετών, οι οποίοι θεωρούνται μέλη οργανωμένης σπείρας που υπέκλεπτε τα στοιχεία καρτών ανάληψης παγιδεύοντας τα ΑΤΜ τραπεζών, με τη μέθοδο που είναι γνωστή ως card skimming, συνελήφθησαν στη Νέα Χαλκηδόνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας και οδηγήθηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία διευθυντή υποκαταστήματος τράπεζας, ο οποίος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με το αυτόματο μηχάνημα και στήθηκε ενέδρα από τους αστυνομικούς.

Οι κατηγορούμενοι εντοπίσθηκαν μόλις είχαν απομακρυνθεί από το ATM και μετά από έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή τους το καπάκι του μηχανήματος, το οποίο προ ολίγου φέρονται ότι είχαν αφαιρέσει από το ATM και το είχαν αντικαταστήσει με άλλο όμοιο αυτοσχέδιο, χωρίς όμως να είναι εμφανής η παρέμβασή τους.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ: ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ !!!

 


Το νομικό επιτελείο της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θα καταθέσει μία τελευταία εκπρόθεσμη ανακοπή για τα μέλη της - ζημιωθέντες της «Ασπίδας», που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην λίστα των αποζημιωθέντων της Τράπεζας της Ελλάδος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική τους ανακοίνωση, η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης εγγράφων για την συμπερίληψη των συμβολαίων στις καταστάσεις δικαιούχων ασφάλισης είναι η Παρασκευή 30 Απριλίου 2021.

Η διαδικασία αυτή αφορά όλους όσους μέχρι σήμερα δεν έχουν προχωρήσει σε καμία άλλη νομική ενέργεια και δεν βρίσκονται εντός των καταστάσεων δικαιούχων ασφάλισης.

Ο μόνος τρόπος για να συμπεριληφθούν είναι η διαδικασία εκπρόθεσμης ανακοπής, εφόσον αυτή τελεσιδικήσει θετικά.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ !!! ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ+ΚΟΡΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΑ 1.000.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Κινητήρια δύναμη για την αγορά των ακινήτων θα αποτελέσουν τα κόκκινα δάνεια. Η διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα αλλάξει ριζικά το τοπίο στο real estate, βάζοντας ενεργά στο «παιχνίδι» τις εταιρείες διαχείρισης, απεμπλέκοντας πλήρως τις τράπεζες από τον «πονοκέφαλο» της διαχείρισης των ακινήτων, δημιουργώντας νέες επενδυτικές ευκαιρίες, ανακατατάξεις στη ζήτηση ακινήτων και προοπτική ανόδου των τιμών.

Τα ακίνητα που συνοδεύουν ως collateral τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο και πρόκειται σταδιακά τα επόμενα χρόνια να βγαίνουν στην αγορά. Ωστόσο, η αγορά έχει τη δυναμική να απορροφήσει χωρίς κραδασμούς τις ροές ακινήτων από τα NPLs και οι τιμές αναμένεται να ενισχυθούν, προς όφελος ακινήτων συγκεκριμένων κατηγοριών (την αναγκαιότητα των οποίων έχει αναδείξει η πρόσφατη πανδημική κρίση) και ποιοτικών προδιαγραφών.

Οι προοπτικές της αγοράς ακινήτων υπό το πρίσμα της διαχείρισης των NPLs, συζητήθηκε χθες στο 3o NPL Summit και σε ενότητα που συντόνισε ο κ. Άρης Αρβανιτάκης, CEO της UCI Greece LoanManagement Services και Μέλος ΔΣ της Ένωσης Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννης Γκάνος, Γενικός Διευθυντής της Alpha Real Estate Management & Investments, «αναμένουμε έναν μεγάλο αριθμό ακινήτων από τα ενέχυρα κόκκινων δανείων που θα οδηγηθούν σε ρευστοποίηση να βγει στην αγορά. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι π.χ. το 25% των ακινήτων που συνοδεύουν ως εμπράγματες εξασφαλίσεις κόκκινα δάνεια ούτε με τι ρυθμούς θα βγουν στην αγορά. Αυτό θα το δείξει το ενδιαφέρον των επενδυτών. Η ελληνική αγορά μπορεί να απορροφήσει αυτά τα ακίνητα, καθώς βελτιώνεται το μακροοικονομικό περιβάλλον και αυξάνεται η ζήτηση από το εξωτερικό, όχι μόνο από ιδιώτες».

MEGA STOCK ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΩΝ !!!

 


ΣτΚ: ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ !!!

 


ΠΑΚΕΤΟ - ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ !!!

 


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 19/03/2021


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ" ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΕΛ.ΑΣ. : ΤΑΞΙΤΖΗΣ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ !!!

 


17-03-2021: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου ημεδαπού οδηγού ταξί για κλοπές, υπεξαίρεση και απάτες με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών


Το Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος, μετά από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα, αποκάλυψε τη δράση, ταυτοποίησε και στη συνέχεια εντόπισε 25χρονο ημεδαπό οδηγό ταξί, ο οποίος από τον Σεπτέμβριο του 2020, εξαπατούσε και διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων επιβατών.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές και απάτες με υπολογιστή κατ' εξακολούθηση και υπεξαίρεση.

Ως προς τον τρόπο δράσης, ο κατηγορούμενος κινούμενος κατά τις βραδινές ώρες έξω από Νοσοκομεία και σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, επιβίβαζε κυρίως ηλικιωμένους πελάτες, τους οποίους μετά το τέλος της διαδρομής, υποχρέωνε να πληρώσουν το αντίτιμο με τραπεζική κάρτα αντί για μετρητά.

Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ...ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ !!!

 



Πρόκειται για τη δεύτερη μικρότερη χώρα στην Ευρώπη. Παρολ΄ αυτά είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο, αν και οι κάτοικοί της φτάνουν μετά βίας τους 39 χιλιάδες.

Αυτή δεν είναι άλλη από το πριγκιπάτο του Μονακό, ένα κράτος 2,02 τετραγωνικών χιλιομέτρων στο έδαφος της Γαλλίας. Το 75% των κατοίκων του δεν γεννήθηκαν εκεί, ενώ περίπου 12.000 από αυτούς είναι εκατομμυριούχοι. Ένας στους τρεις δηλαδή. Το ποσοστό φτώχειας είναι μηδενικό.

Τα διάσημα καζίνο του είναι εκεί μόνο για τους τουρίστες, αφού σύμφωνα με τον νόμο οι μόνιμοι κάτοικοι δεν επιτρέπεται να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτά. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι το δεύτερο στον κόσμο σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ το 2017.

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ & ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΠΛΗΡΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ !!! ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΓΟΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ;;;

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ...
"Σύγκρουση" επιστημόνων για την διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.




Σύγχυση προκαλούν οι πολλές δηλώσεις, εκτιμήσεις και προτάσεις των λοιμωξιολόγων και άλλων επιστημόνων για την άρση ή μη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στην χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας που έχει γονατίσει την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα το ΕΣΥ τελεί υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες ιδιαίτερα στην Αττική, όπου πλέον γίνεται καθημερινά μάχη για να βρεθούν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως το τελευταίο 24ωρο (17/3) έγιναν 459 εισαγωγές ασθενών με covid στα νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 258 στην Αττική ενώ οι νοσηλευόμενοι υπολογίζονται σε 4.648, εκ των οποίων οι 2.339 στην Αττική.

Οι διασωληνωμένοι ανέρχονται πλέον σε 605 (από 564 που ήταν την προηγούμενη ημέρα), ενώ είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής αρκετοί ασθενείς με covid είχαν διασωληνωθεί και εκτός ΜΕΘ.

Κόντρα ειδικών για τα μέτρα

Ωστόσο παρά το αρνητικό ρεκόρ, το πιο πρόσφατο παράδειγμα με την πρόταση - ανατροπή του καθηγητή Δερμιτζάκη για πλήρη άνοιγμα όλων των δραστηριότατων διχάζει καθώς από την άλλη μεριά ο γιατρός Γιώργος Παυλάκης μιλά για «αυτοκτονία» αν ανοίξει η αγορά.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:

Η ΕΛΣΤΑΤ ΕΙΔΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Ο Δεκέμβριος του 2020, ήταν μαύρος μήνας για την εργασία, με το δεύτερο lockdown να έχει παγώσει μεγάλους τομείς της αγοράς (λιανεμπόριο, εστίαση κλπ). Ωστόσο, η ΕΛΣΤΑΤ είδε σημαντική μείωση της ανεργίας σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, που λειτουργούσαν όλα κανονικά!

Από το νέο παράδοξο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εγείρονται ερωτήματα και αμφισβήτηση, όταν μάλιστα τον περασμένο Δεκέμβριο καταγράφηκε ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός εγγεγραμμένων ανέργων στον ΟΑΕΔ (1.181.296), από το 2010 που ο οργανισμός δημοσιοποιεί σχετικές εκθέσεις, ενώ σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ εγγεγραμμένων αναζητούντων εργασία (1.133.432 άτομα).

Ειδικότερα, η ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τη χθεσινή της ανακοίνωση εκτιμά το ποσοστό της ανεργίας τον Δεκέμβριο στο 15,8%, έναντι 16,4% τον Δεκέμβριο 2019 και 16,2% τον Νοέμβριο 2020. Βλέπει δηλαδή, ποσοστιαία μείωση 0,6% σε σύγκριση με πέρυσι. Αντίστοιχα, θεωρεί ότι οι άνεργοι ανήλθαν σε 726.360 άτομα και μειώθηκαν κατά 44.853 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2019 (μείωση 5,8%) και κατά 24.332 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2020 (μείωση 3,2%). Άρα είναι άνεργοι της ΕΛΣΤΑΤ είναι κατά 454.936 λιγότεροι από τους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ!

Την μεγάλη απόκλιση επισημαίνει η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ), του γνωστού εργατολόγου Αλέξη Μητρόπουλου, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ τον Δεκέμβριο του 2020, η ανεργία εκτινάχθηκε στο 25,5%, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ μεταπολίτευσης!

Το τρικ της ΕΛΣΤΑΤ

ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΨΑΧΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ !!!

 



Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr


Με «χειρουργικού» τύπου παρεμβάσεις θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών να κλείσει τις όποιες «πληγές» ενδέχεται να ανοίξει σε χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις πιθανή ενεργοποίηση της «παγίδας» των τεκμηρίων: «Πονοκέφαλο» προκαλεί στο υπουργείο Οικονομικών και η αντιμετώπιση ζητημάτων όπως η προκαταβολή φόρου και οι e- αποδείξεις, με τις αποφάσεις να πρέπει να ληφθούν πριν από την έναρξη της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων η οποία τοποθετείται χρονικά κοντά στο Πάσχα.

Τα τεκμήρια διαβίωσης απειλούν εφέτος χιλιάδες νοικοκυριά που είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται λόγω πανδημίας, έτσι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τρόπους να αποτρέψει τις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα προκύψουν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του enikonomia.gr, η ηγεσία του Υπουργείου έχει βάλει στο τραπέζι παρεμβάσεις «χειρουργικού» τύπου: Γενικευμένο πάγωμα δεν προβλέπεται, όμως ήδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει δηλώσει πως εισοδήματα όπως αυτό του επιδόματος των 534 ευρώ θα μετρούν για την κάλυψη των τεκμηρίων.

Πώς θα αποφευχθεί η «παγίδα» των τεκμηρίων

Η GOOGLE ΜΠΛΟΚΑΡΕ 99.000.000 ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!

 


Η Google δημοσίευσε τα στοιχεία της ετήσιας έκθεσης της σχετικά με την ασφάλεια των διαφημίσεων (Ads Safety Report 2020).

Με βάση τα στοιχεία αυτά, σχεδόν 3,1 δισεκατομμύρια διαφημίσεις που παραβίασαν τις πολιτικές της εταιρείας, αποσύρθηκαν το 2020. Ειδικότερα, η Google μπλόκαρε πέρυσι περισσότερες από 99 εκατομμύρια διαφημίσεις σχετικές με την Covid-19, συμπεριλαμβανομένων αυτών που αφορούσαν «θαυματουργές» θεραπείες ή παραπληροφόρηση περί των εμβολίων.

Καθώς κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο ισχυρισμοί και θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την προέλευση και διάδοση του κορωνοϊού, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι εφάρμοσε μια νέα πολιτική, απαγορεύοντας τόσο διαφημίσεις όσο και πληρωμένο περιεχόμενο σχετικά με την Covid-19, που έρχονται σε αντίθεση με τα κοινώς αποδεκτά δεδομένα της επιστήμης.

H Google προωθεί ένα πρόγραμμα εξακρίβωσης της ταυτότητας των διαφημιζόμενων

ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΙΑ: ΠΟΤΕ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ !!!

 


Τους όρους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων πρέπει να διαβάζουν προσεκτικά οι ασφαλισμένοι εάν δεν θέλουν να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων, πληρώνοντας οι ίδιοι το κόστος μιας – δαπανηρής στις περισσότερες των περιπτώσεων – νοσηλείας.

Όπως προκύπτει από τους ορισμούς που είθισται να αποσαφηνίζονται στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, νοσηλεία είναι η ιατρικώς αναγκαία εισαγωγή του ασφαλισμένου εντός νοσοκομείου, για να υποβληθεί σε επέμβαση ή θεραπεία, η οποία δεν μπορεί να γίνει εκτός αυτού α) ως εσωτερικός ασθενής, με παραμονή, δηλαδή, στο νοσοκομείο για τουλάχιστον ένα βράδυ ή β) ως ασθενής χωρίς διανυκτέρευση, για τη διενέργεια χειρουργικής επέμβασης. «Ειδικά στις περιπτώσεις νοσηλείας σε συμβεβλημένο νοσοκομείο, νοσηλεία θεωρείται και η ιατρικώς αναγκαία εισαγωγή του ασφαλισμένου χωρίς διανυκτέρευση, για την οποία, όμως, ήταν απαραίτητη η χρέωση δωματίου», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Στον αντίποδα, δεν θεωρείται νοσηλεία και συνεπώς δεν καλύπτεται η παραμονή του ασφαλισμένου στο νοσοκομείο:

ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ: ΠΑΡΤΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 



Γνωστά ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εστίασης στο στόχαστρο των πολεοδομικών αρχών


Μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα να σταμάτησε εξαιτίας του lockdown, οι αυτοψίες της Πολεοδομίας ωστόσο συνεχίζονται κανονικά και τα πρόστιμα πέφτουν «βροχή» στο Νησί των Ανέμων. Μάλιστα σήμερα κλιμάκιο της Πολεοδομίας Σύρου, μαζί με υπαλλήλους της Κτηματικής Υπηρεσίας και με την συνδρομή της Αστυνομίας πρόκειται να επιχειρήσουν επιτόπια αυτοψία για πολλοστή φορά στην παραλία της Ελιάς για αυθαίρετες κατασκευές πάνω στο κύμα που παραπέμπουν σε...Κούβα, σίγουρα όχι σε Μύκονο
.
Το εν λόγω ακίνητο θα μετρηθεί, το πρόστιμο θα επιβληθεί, ωστόσο οι Μυκονιάτες στοιχηματίζουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση (μπαρ- εστιατόριο) θα λειτουργήσει και φέτος κανονικά, όπως συμβαίνει άλλωστε σε παρόμοιες περιπτώσεις.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ - ΤΧΣ: Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ & Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ "ΓΑΡΓΑΡΑ" !!!

 


ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: ΥΨΗΛΗ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!! ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΒΕΒΑΙΑ ΩΣ ΥΠΟΙΚ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΦΟΡΟ-ΤΣΟΥΝΑΜΙ
Τώρα βλέπει υπερφορολόγηση...όπως ξαφνικά είδε και την ανάγκη της bad bank για τα κόκκινα δάνεια...




Τι μεταδίδει το insider.gr :


Στο πλαίσιο της αναγκαίας αλλαγής του μίγματος της δημοσιονομικής πολιτικής, η μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος είναι επιτακτική, ώστε να μη διαταραχθεί η δημοσιονομική ισορροπία μετά την κρίση της πανδημίας, ενώ παράλληλα να δοθεί περαιτέρω αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία, ανέφερε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε ομιλία του στην Ακαδημία Φορολογίας και Λογιστικής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Όπως είπε ο Διοικητής της ΤτΕ, οι σχεδιαστές οικονομικής πολιτικής θα πρέπει πλέον να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη χάραξη μιας ολοκληρωμένης φορολογικής πολιτικής που, λειτουργώντας αντικυκλικά, θα αμβλύνει τις επιπτώσεις του οικονομικού κύκλου, θα έχει αναπτυξιακό προσανατολισμό και παράλληλα, θα κατανείμει το φορολογικό βάρος δίκαια και αναλογικά.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι:

- Το σύστημα φορολογίας εισοδήματος στην Ελλάδα έχει σχετικά υψηλούς φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα, με αποτέλεσμα να στρεβλώνονται τα κίνητρα για εργασία, και να ενθαρρύνονται η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΕ !!!

 



Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Επίτιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, συμμετείχε σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργανώθηκε στην Λευκωσία και στην οποία συμμετείχε επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της οποίας ανέπτυξε το θέμα: «Η ευθεία σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην οριοθέτηση της Ευρωπαϊκής ΑΟΖ». Κατά την παρέμβασή του ο κ. Προκόπιος Παυλόπουλος επισήμανε, μεταξύ άλλων, κυρίως τα εξής:

«Είναι θεσμικώς αυτονόητο ότι η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) των Κρατών-Μελών είναι και ΑΟΖ της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και υπ’ αυτό το πρίσμα τίθεται το νομικό -και, κατ’ επέκταση, πολιτικό- ζήτημα της υποχρέωσης και της μορφής σύμπραξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην όλη διαδικασία οριοθέτησης της ΑΟΖ κάθε Κράτους-Μέλους κυρίως με τρίτα προς αυτήν Κράτη, δοθέντος ότι δεν έχει, από πλευράς έννομων συνεπειών, την ίδια νομική σημασία και αξία η σύμπραξή της και στην διαδικασία οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κρατών-Μελών, όπως συνέβη προσφάτως με την συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Ιταλίας.

Α. Για ν’ αναχθούμε, υπό αυστηρώς νομικούς όρους, στην γενική θεωρία του Δημόσιου Δικαίου, οι μεταξύ των Κρατών-Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφωνίες οριοθέτησης της ΑΟΖ λειτουργούν «ενδοστρεφώς», ήτοι εντός του πεδίου της Ευρωπαϊκής Έννομης Τάξης και του Διεθνούς Δικαίου -εν προκειμένω της «Σύμβασης του Montego Bay» του 1982, που αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου κατά τα εκτιθέμενα στην συνέχεια- οπότε η αυτοτελής σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτές παρίσταται, κανονιστικώς, σχεδόν δευτερεύουσα. Πολλώ μάλλον όταν τα επιμέρους αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν, ούτως ή άλλως, υποχρέωση εποπτείας της lege artis -δηλαδή σύμφωνα με το σύνολο του Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου- κατάρτισης και εφαρμογής των ως άνω συμφωνιών οριοθέτησης της ΑΟΖ, με αντισυμβαλλόμενα μέρη Κράτη-Μέλη της. Επιπλέον, και όπως ήδη υπονοήθηκε, η σύμπραξη αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης νοείται στο σύνολο της διαδικασίας οριοθέτησης της ΑΟΖ με τα τρίτα Κράτη, ήτοι από το προκαταρκτικό στάδιο του προσδιορισμού των εκατέρωθεν ακτών ως το κύριο στάδιο, που καταλήγει στην σύναψη της αντίστοιχης συμφωνίας, ύστερα από την χάραξη, αναλόγως, της μέσης γραμμής ή της μέσης απόστασης μεταξύ των Κρατών, από την εξέταση της ιδιομορφίας της ad hoc περιοχής και από την εντεύθεν αναζήτηση της, επίσης ad hoc, δίκαιης λύσης. Τέλος, η κατά τ’ ανωτέρω σύμπραξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης νοείται πάντοτε, με την μορφή μιας οιονεί «πρόσθετης παρέμβασης», υπέρ των θέσεων του Κράτους-Μέλους, το οποίο έχει την πρωτοβουλία οριοθέτησης της δικής του ΑΟΖ.

ΝΟΜΙΜΟΣ Ο ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΝΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ !!!

 



ΜονΕφΠατρ 140/2021


Κατά το άρθρο 4 του Ν. 5638/1932, η κατάθεση σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό ανήκει στους συνδικαιούχους αυτού κατά ίσα μέρη.

Ωστόσο, κατά το σκεπτικό του Δικαστηρίου, το εν λόγω τεκμήριο αφορά στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δανειστής ενός εκ των συνδικαιούχων προβαίνει σε κατάσχεση στα χέρια της Τράπεζας, ως τρίτης. Αντιθέτως, δεν αφορά στην περίπτωση κατά την οποία η ίδια η Τράπεζα, στην οποία τηρείται ο κοινός λογαριασμός, προτείνει σε συμψηφισμό ανταπαίτησή της, την οποία έχει κατά ενός εκ των συνδικαιούχων. Καθόσον η Τράπεζα δεν διαθέτει δικαίωμα κατάσχεσης απαίτησής της στα ίδια της τα χέρια, φέρει τα δικαιώματα του συμψηφισμού ή της επίσχεσης, προκειμένου να ικανοποιήσει αναγκαστικά απαίτηση της κατά του δανειστή της - καταθέτη.

Κρίνοντας, λοιπόν, πως ο συμψηφισμός στην περίπτωση αυτή ενεργεί αντικειμενικώς, ως προς το αποσβεστικό αποτέλεσμα της εις ολόκληρον ενοχής, απέρριψε το αίτημα της ενάγουσας – συνδικαιούχου στον κοινό λογαριασμό περί απόδοσης του ποσού της κατάθεσης κατά το μέρος που αναλογούσε σε εκείνη, αφού ο γενόμενος συμψηφισμός επιφέρει απόσβεση της απαίτησης, ως προς το ποσό που συμψηφίσθηκε, και ως προς τους συνδικαιούχους – εις ολόκληρον δανειστές της τράπεζας, έστω και αν το ποσό αυτό καλύπτει το σύνολο της κατάθεσης.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι είναι έγκυρος ο συμβατικός όρος, ο οποίος δίνει στην τράπεζα τη δυνατότητα συμψηφισμού για ανταπαίτησή της, ληξιπρόθεσμη ή μη, κατά ενός εκ των συνδικαιούχων, η δε συνομολόγηση από τον τελευταίο αρκεί για τη δήλωση του συμβατικού συμψηφισμού.

Μάλιστα, ο όρος αυτός, ως προβλεπόμενος από τα άρθρα 440 επ. του ΑΚ, εξαιρείται από τον έλεγχο της καταχρηστικότητας, που προβλέπουν οι διατάξεις του Ν. 2251/1994 περί προστασίας του καταναλωτή.

Απόσπασμα απόφασης

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 18/03/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ :

ΔΕΙΤΕ ΟΣΟΙ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ & ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ...ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ !!!

 


Από Τρίτη, 16 Μαρτίου, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν την απώλεια της αστυνομικής τους ταυτότητας μέσω του gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Στοιχεία πολίτη και ταυτοποιητικά έγγραφα» σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη. Συγκεκριμένα, ο πολίτης θα μπορεί να υποβάλλει ηλεκτρονικά στην αστυνομική υπηρεσία του τόπου κατοικίας του ή σε αυτή που έχει εκδώσει το δελτίο ταυτότητας τη σχετική δήλωση απώλειας.

Με την υποβολή της δήλωσης, το δελτίο ταυτότητας θα ακυρώνεται άμεσα από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία και η δήλωση θα εμφανίζεται αυτόματα στη θυρίδα του πολίτη στο gov.gr, ώστε στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί σε όποια άλλη υπηρεσία χρειάζεται. Υπενθυμίζεται ότι στις θυρίδες των πολιτών, τηρούνται τα έγγραφα που εκδίδουν μέσα από το gov.gr, καθώς και τα δημόσια έγγραφα που εκδίδονται από τους Φορείς της δημόσιας διοίκησης κατόπιν αίτησης τους.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 200.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις πνίγονται στα χρέη !!!



Η υπερχρέωση επιχειρήσεων & νοικοκυριών «νάρκη» για την επόμενη μέρα της πανδημίας


«Θέλουμε να βρεθεί μία λύση» τονίζει ο Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε ένας αριθμός επιχειρήσεων να μπορέσει να επιβιώσει την επόμενη μέρα της πανδημίας.

«Είναι δεδομένο ότι ένας αριθμός επιχειρήσεων δε θα αντέξει. Προσπαθούμε να είναι όσο το δυνατόν λιγότερες. Για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρχουν αμοιβαίες υποχωρήσεις όπου αυτό είναι δυνατόν».

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ !!!

 


Τι μεταδίδει το megatv.com:

Πρωτοφανή δολιοφθορά στο ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και σε τέσσερις κεραίες κινητής τηλεφωνίας στη Ρόδο, εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ενώ ενημερώνεται και η ΕΥΠ.

Μια εξαιρετικά περίεργη όσο και ύποπτη υπόθεση δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου όσο και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο ίδιο πάρκο στο όρος Ατάβυρος, απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου και το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Το συγκεκριμένο ραντάρ είναι ένα από αυτά που επιβλέπει το Νότιο Αιγαίο και κομμάτι της Ανατολικής Μεσογείου ενώ είναι και απέναντι από την αεροπορική βάση Νταλαμάν της Τουρκιάς.

DATA MINING & ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

 


Γρἀφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

Πληροφορίες από κοινωνικά δίκτυα που αποτυπώνουν χλιδάτη ζωή εκεί που… φορολογικά δεν ταιριάζει. Αγορές ιδιαίτερης αξίας από καταστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ίσως ακόμη και οι συχνές επισκέψεις σε αισθητικούς για «διορθώσεις»: Κάθε συναλλαγή ή κίνηση που θα κάνει ο οποιοσδήποτε πολίτης θα καταγράφεται και θα «τακτοποιείται» στις «ψηφιακές» αποθήκες της Εφορίας, ώστε να αξιοποιηθεί… καταλλήλως κάθε φορά που θα «ανάβει» το «πράσινο φως» ο νέος ηλεκτρονικός… ελεγκτής.

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η χρηματοδότηση μέσω αυτού, της ψηφιοποίησης της Ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων Εσόδων ανατρέπει μια και καλή όλα όσα ξέραμε για την Εφορία: Επέκταση της χρήσης ταμειακών μηχανών που συνδέονται online με POS και ΑΑΔΕ, ψηφιακά εργαλεία φορο- ελέγχων, αναβάθμιση Taxisnet περιλαμβάνονται στο «μενού» των αλλαγών. Εκείνη όμως η αλλαγή που θα κάνει την διαφορά ακούει στην φράση Data mining ή στα… ελληνικά «εξόρυξη δεδομένων». Μοιάζει με τίτλο ταινίας αλλά δεν είναι. Πρόκειται για το νέο σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης με το οποίο εξοπλίζεται η Εφορία. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει τη δυνατότητα να κάνει «βουτιά» σε μια «θάλασσα» πληροφοριών και να «αλιεύει» εκείνα τα δεδομένα που θα την οδηγούν σε… φοροφυγάδες.

Τεχνητή νοημοσύνη για την Εφορία

Όχι, δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας είναι μια πραγματικότητα που ήδη έχει υιοθετηθεί σε προηγμένες χώρες και που ήδη δρομολογούνται οι διαδικασίες να εφαρμοστεί και στην χώρα μας. Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δρομολογεί έναν διαγωνισμό που θα αλλάξει τα πάντα στη διενέργεια ελέγχων. Και το Ταμείο Ανάκαμψης είναι εκείνο που θα χρηματοδοτήσει αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, καθώς πρόκειται για μία εξέλιξη που θα ανατρέψει καθετί που γνωρίζαμε έως σήμερα και φυσικά θα αλλάξει τις σχέσεις πολίτη – Εφορίας.

ΑΑΔΕ: ΑΜΟΙΒΗ ΕΩΣ 20% ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ !!!

 


Ακόμα και με… χρήματα θα αμείβει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) όσους δίνουν πληροφορίες για υποθέσεις λαθρεμπορίας! Σε μια συγκυρία όπου το κάθε ευρώ μετράει, το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει να επιβραβεύσει όσους βοηθούν τις διωκτικές αρχές στον αγώνα πάταξη για της λαθρεμπορίας που στοιχίζει 1 δισ. ευρώ, ετησίως, στα κρατικά ταμεία.

Με πολυσέλιδη, αναλυτική εγκύκλιο του, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής ενεργοποιεί όλες τις νέες διατάξεις για την περιστολή του λαθρεμπορίου που συμπεριλήφθηκαν σε πολυνομοσχέδιο και συγκεκριμένα την επιβράβευση των καταγγελιών. Συγκεκριμένα, με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών, οι οποίες θα εκδοθούν ύστερα από εισηγήσεις του διοικητή της ΑΑΔΕ, θα καθοριστούν:

α) Οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης αμοιβών σε όσους παρέχουν πληροφορίες και συμβάλλουν στη διευκόλυνση της έρευνας για τη διαπίστωση και καταστολή λαθρεμπορικών πράξεων ή στην κατάσχεση λαθραίων ειδών και εμπορευμάτων.
SSL Certificates