.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΣΤΑ 30.000 ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΜΕ ΚΑΡΤΕΣ ΜΟΝΟ ΤΟ Α' ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 !!!

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ
Από τα 26,2 δις. συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα 2,6 εκατομμύρια ήταν χρεώσεις-απάτη, οι οποίες αντιστοιχούν σε 29.673 κρούσματα !!!


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος την Πέμπτη, 1 στα 10.000 ευρώ που χρεώθηκαν σε ελληνικές πιστωτικές κάρτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, ήταν προϊόν απάτης.

Συνολικά δηλαδή, από τα 26,2 δις. συναλλαγών που πραγματοποιήθηκαν με κάρτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016, τα 2,6 εκατομμύρια ήταν χρεώσεις-απάτη, οι οποίες αντιστοιχούν σε 29.673 κρούσματα.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗ MOODY'S ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ !!!

864.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's θα πληρώσει 864 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση,για να διευθετήσει τις διώξεις για τον ρόλο του στην εσφαλμένη εκτίμηση τίτλων ακινήτων, που συνέβαλε στο ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 !!!



Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 21 Πολιτείες υπέγραψαν μια συμφωνία με τις Moody's Investors services, Moody's Analytics και τον μητρικό οίκο Moody's Corporation.

Ο οίκος αξιολόγησης έχει κατηγορηθεί ότι υπερεκτίμησε την αξιολόγηση των τίτλων που ήταν βασισμένοι στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου («subprimes») τα οποία βρέθηκαν στο επίκεντρο της χειρότερης χρηματοπιστωτικής κρίσης που έχει ξεσπάσει μετά το μεγάλο κραχ του 1929.

ΚΡΥΦΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ !!!


ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!


Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ: ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΑ LIDL ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ !!!


ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ;;;



Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Υπεγράφη σήμερα η υπουργική απόφαση, η οποία ορίζει τις κατηγορίες δαπανών, μέσω των οποίων «χτίζεται» το ηλεκτρονικό αφορολόγητο για το έτος 2017 !!!



Στην απόφαση, η οποία υπεγράφη από την υφυπουργό Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, περιλαμβάνονται όλες οι δαπάνες που συνυπολογίζονται στο ελάχιστο ποσό που πρέπει να καταβάλλουν με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες. Παράλληλα, καθορίζεται ποιες κατηγορίες φορολογούμενων εξαιρούνται από την παραπάνω υποχρέωση και καλούνται να προσκομίσουν τις «παραδοσιακές» αποδείξεις, σύμφωνα με την προβλεπόμενη κλίμακα.

ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: 22 ΩΡΕΣ ΑΝΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ SAMSUNG ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΗΣ Ν.ΚΟΡΕΑΣ !!!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΝΕ...ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
Οι εισαγγελείς της Νότιας Κορέας έκριναν ύποπτο για δωροδοκία και ψευδορκία τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung, Τζέι Λι, τον οποίο ανέκριναν για περισσότερες από 22 ώρες αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει τη χώρα !!!



Για πιθανή εμπλοκή στην ίδια υπόθεση κατηγορείται και η πρόεδρος της χώρας Παρκ Γκουν-χιέ.Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το εισαγγελικό γραφείο στη Σεούλ, ο ειδικός εισαγγελέας θα αποφανθεί έως την Κυριακή εάν θα προχωρήσει στην έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον επικεφαλής του ομίλου της Samsung.

ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ VOLKSWAGEN H FIAT !!! ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΕ ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ !!!

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ (EPA) θα κατηγορήσει την Fiat Chrysler ότι χρησιμοποίησε λογισμικό που επηρεάζει τις εκπομπές ρύπων σε οχήματα με κινητήρα ντίζελ !!!



Όπως μεταδίδει το Reuters, η EPA ενημέρωσε την αυτοκινητοβιομηχανία πως το λογισμικό που χρησιμοποίησε παραβίασε την αμερικάνικη νομοθεσία, επιτρέποντας σε περίπου 100.000 οχήματα ντίζελ να κυκλοφορούν με αυξημένους ρύπους.

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ: ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016 !!!

ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΑ 17,4 ΔΙΣ
Με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές να «τρέχουν» ήδη από την 1η Ιανουαρίου του 2017, ο ρυθμός αύξησης των νέων χρεών στα ταμεία αποτελεί κάτι παραπάνω από βραδυφλεγή βόμβα για τη λειτουργία του συστήματος !!!



Οταν μέσα σε τρεις μήνες δημιουργούνται νέα χρέη άνω του μισού δισ ευρώ τότε τίθεται εν αμφιβόλω αν θα μπορέσουν να επιτευχθεί ο στόχος των εσόδων από τις ασφαλιστικές εισφορές που εφαρμόζονται από φέτος.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΡΩΤΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ & ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή για το Κούρεμα των Δανείων μας και το Εξώδικο Επανακαθορισμού Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μοναδικά όπλα αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!


Χαρτοφυλάκια με καταγγελμένα καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια θα μπορούσαν, σύμφωνα με την ΤτΕ, να πωληθούν ευκολότερα από τις τράπεζες και επομένως να ανοίξουν το χορό των μεταβιβάσεων, εφόσον απαλειφθούν τα εμπόδια στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και δημιουργηθεί αποτελεσματική δευτερογενής αγορά.

Στην έκθεση επισκόπησης του χρηματοοικονομικού τομέα, η ΤτΕ παραθέτει, για πρώτη φορά, ανάλυση, η οποία εξετάζει τις πιθανές μεταβιβάσεις μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures- NPEs), με γνώμονα το να είναι κεφαλαιακά ουδέτερες για τις τράπεζες.

ΤτΕ: Τρέξτε με την ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων !!!


Με βάση τα στοιχεία συσσωρευμένων προβλέψεων και εξασφαλίσεων, η υποκατηγορία των καταγγελμένων δανείων εμφανίζεται ως το πλέον ενδιαφέρον πεδίο για μεταβιβάσεις χαρτοφυλακίων χωρίς κεφαλαιακή ζημιά.

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ !!!


Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 12 ΔΟΣΕΙΣ
Εντός του Ιανουαρίου εκτιμάται πως θα κατατεθεί στη Βουλή, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, και θα περιλαμβάνει δυνατότητα αποπληρωμής με περισσότερες από 12 δόσεις !!!



Βελτιωμένη διάταξη για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών πολιτών και επιχειρήσεων προς τους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις εντός του Ιανουαρίου, προανήγγειλε από τη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, δεδομένου ότι οι οφειλές αυξάνονται καθημερινά και η πραγματικότητα αποδεικνύει πως η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων ούτε εξυπηρετεί ούτε αποδίδει.

ΓΑΠ+ΦΩΦΗ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ !!!

ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΝΑ Η ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΔΙΨΗΦΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
Τώρα θα φύγουν και οι λίγοι που πίστεψαν ότι ακολουθούσε το όραμα του πατέρα της !!! 


Αλήθεια κα Γεννηματά, μπορείτε να μας θυμίσετε την άποψη του αείμνηστου πατέρα σας και του Ανδρέα Παπανδρέου για τον ΓΑΠ ;;; 
Μήπως θυμάστε πως τον φώναζαν ;;; 

ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ
Απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών σε ερώτηση στη Βουλή !!!



Έγγραφη απάντηση στη Βουλή έδωσε η υφυπουργός Αικ. Παπανάτσιου προς τον Βουλευτή Ε.Μπασιάκο σχετικά με την καταγγελία/ ερώτηση του τελευταίου ως προς τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η Ελληνική κυβέρνηση ώστε να αποθαρρύνει τους Έλληνες πολίτες να αποκτούν στη Βουλγαρία ΙΧ αυτοκίνητα, συνήθως πολυτελείας, με βουλγαρικές πινακίδες, για να περιορίσουν το κόστος ασφάλισης, τα τέλη κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ κ.λπ.

Αναλυτικά η απάντηση:

ΕΤΣΙ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η VALERIE PLAME ΤΗΣ CIA !!!

ΔΡΟΥΣΕ ΩΣ Η ΞΑΝΘΙΑ ΧΑΖΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ
Valerie Plame: Στρατολογούσα πράκτορες στην Αθήνα για συμφέροντα των ΗΠΑ !!!




Πηγή: Washington Post

Τι λέει η πρώην πράκτορας της CIA στην αυτοβιογραφία της «Fair Game» που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα

Πώς στρατολογούσε πράκτορες στην Αθήνα. Κυκλοφορούν Αμερικανοί πράκτορες ανάμεσά μας;

Αν ναι, πώς δρούν, τι είδους ζωή κάνουν και τι προσπαθούν να πετύχουν; Μια –έστω και περιορισμένη- απάντηση σε όλα αυτά δίνει η πρώην πράκτορας της CIA Βάλερι Πλέιμ, με την αυτοβιογραφία της «Fair Game» (Τίμιο Παιχνίδι), που κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Πολλά κομμάτια της βέβαια, είναι εμφανώς λογοκριμένα από τη CIA, που διατηρεί αυτό το δικαίωμα σε όλα τα γραπτά νυν και πρώην πρακτόρων της. Για αυτό το λόγο πολλές αναφορές σε τοποθεσίες ή πρόσωπα-κλειδιά έχουν απαλειφθεί και τη θέση τους στο βιβλίο έχει πάρει μια γκρίζα γραμμή!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ !!!

Η ΚΑΜΠΥΛΗ LAFFER ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι παραγωγικές δυνάμεις της πραγματικής ελληνικής οικονομίας δεν έχουν εδώ και αρκετά χρόνια κίνητρο να δουλέψουν και να παράξουν προϊόντα και υπηρεσίες, αφού το σύνολο της φορολογικής τους επιβάρυνσης, με τους άμεσους & έμμεσους φόρους, τα τέλη και τις ασφαλιστικές εισφορές, πλησιάζει επικίνδυνα στο όριο της καμπύλης LAFFER, δλδ στο 100% !!!




Στο παρόν σημείωμα επιχειρούμε να εκτιμήσουμε διάφορες καμπύλες Laffer για την ελληνική οικονομία. Οι καμπύλες αυτές μας βοηθούν να εντοπίσουμε, εάν υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης της φορολογίας σε μια οικονομία. Αναδεικνύουν τη σχέση μεταξύ του ύψους του φορολογικού συντελεστή και του ύψους των φορολογικών εσόδων. Βασίζεται στην απλή λογική διαπίστωση ότι, όταν ο φορολογικός συντελεστής είναι μηδέν, το κράτος δεν εισπράττει καθόλου έσοδα και όταν είναι ίσος με 100% πάλι το κράτος δεν εισπράττει έσοδα, λόγω του ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν κανένα κίνητρο να δουλέψουν, από τη στιγμή που το κράτος θα τους πάρει όλα τα χρήματα μέσω της φορολογίας. Πρόκειται, λοιπόν, για μια ένδειξη του ύψους του ιδανικού φορολογικού συντελεστή, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν τα έσοδα του κράτους από τη φορολογία. Έτσι, αν ο φορολογικός συντελεστής είναι μικρότερος από τον ιδανικό, το κράτος θα μπορούσε να τον αυξήσει για να πλησιάσει τον ιδανικό συντελεστή και να μεγιστοποιήσει τα φορολογικά του έσοδα. Αντίστοιχα, αν ο ισχύον φορολογικός συντελεστής είναι μεγαλύτερος από τον ιδανικό, το κράτος θα εισπράττει λιγότερα έσοδα από αυτά που θα μπορούσε.

Χρησιμοποιώντας τη μεθοδολογία του Banjeree (2014)1, υπολογίσαμε τις καμπύλες Laffer για το φορολογικό συντελεστή του εισοδήματος, της κατανάλωσης και το φόρο κεφαλαίου. (Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικότερα τον τρόπο υπολογισμού των καμπυλών).

Η καμπύλη Laffer για το φόρο εισοδήματος

ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΤΑΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΥΠΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΑ 50.000 ΕΥΡΩ
Σε 6 βήματα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις επιχειρήσεις, με κίνητρο στους μικροφειλέτες να σταματήσουν να πληρώνουν, ακόμη και αν μπορούν, προκειμένου έτσι να πιάσουν το όριο των οφειλών των 50.000 ευρώ !!!



Σε έξι βήματα και το αργότερο σε έξι μήνες από την υποβολή της αίτησης θα ολοκληρώνεται η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να βγει σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη εβδομάδα.

Στην διαδικασία μπορούν να ενταχθούν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν δικαίωμα ρύθμισης στο πλαίσιο άλλης διαδικασίας δηλαδή του νόμου Κατσέλη.

Το κριτήριο ένταξης θα είναι η λειτουργική κερδοφορία με βάση τον δείκτη EBITDA κατά τις τρεις τελευταίες οικονομικές χρήσεις σε ότι αφορά τις μεγάλες επιχειρήσεις και αντίστοιχα το αποτέλεσμα (έσοδα μείον έξοδα) σε ότι αφορά τις μικρές επιχειρήσεις που δεν τηρούν βιβλία Γ’ κατηγορίας.

Το νομοσχέδιο προβλέπει ελάχιστο όριο οφειλών για την ένταξη στη διαδικασία προκειμένου να αποφευχθεί συνωστισμός στο πληροφορικό σύστημα που θα δημιουργηθεί για να υποδεχθεί αιτήσεις.

Με βάση την ελληνική πρόταση το όριο θα είναι τα 15.000 ευρώ, ενώ οι δανειστές προτείνουν να αυξηθεί στα 50.000 ευρώ.

Από τη μέχρι σήμερα διαβούλευση φαίνεται ότι εκτός ρύθμισης θα είναι όλοι οι παρακρατούμενοι φόροι (ΦΠΑ, ΦΜΥ) και οι ασφαλιστικές εισφορές που έχουν παρακρατηθεί.

Τα βασικά βήματα που πρέπει κάποιος να ακολουθήσει είναι τα εξής:

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΟ 2017 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2016/10/blog-post_49.html





Αγριεύουν οι τράπεζες κατά δανειοληπτών που δεν πληρώνουν. Έρχονται πλειστηριασμοί ακινήτων το 2017 !!!
Στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι φέτος θα υπερδιπλασιασθούν οι διαταγές πληρωμής και λένε ότι τα ψέματα τελειώνουν για τους κακοπληρωτές δανειολήπτες που φορτώνουν με φέσια τις τράπεζες !!!

Στελέχη τραπεζών είπαν στο bankingnews ότι η περίοδος χάριτος και ανοχής φθάνει προς το τέλος της για τους δανειολήπτες, που δεν δείχνουν καμία διάθεση συνεργασίας και, ως εκ τούτου, έχουν χαρακτηρισθεί μη συνεργάσιμοι.  Επίσης, λένε ότι ο χρόνος τελειώνει και για την κατηγορία των δανειοληπτών που πραγματικά δεν έχει την οικονομική δυνατότητα πληρωμής της μηνιαίας δόσης του στεγαστικού δανείου. 


ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2010-2016 !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ
Κοινοποιήθηκε η ΠΟΛ.1004/4.1.2017 σχετικά με την τελευταία αλλαγή στον ν. 3091/2002 με τον ν. 4446/2016 και συγκεκριμένα με το άρθρο 102 !!!



Από την παράγραφο 1 του άρθρου 102 του ν. 4446/2016, με την οποία αντικαθίσταται η παράγραφος 8 του άρθρου 15 του ν. 3091/2002, προκύπτει ότι οι εξαιρέσεις των περιπτώσεων α', β' και γ' της παραγράφου 3 του ίδιου άρθρου ισχύουν ακόμα και όταν τα φυσικά πρόσωπα που κατέχουν τις μετοχές, μερίδια ή μερίδες ανωνύμων εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης, ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιρειών δεν είχαν αποκτήσει αριθμό φορολογικού μητρώου στην Ελλάδα μέχρι τον χρόνο φορολογίας, με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΕΙΣΦΟΡΕΣ 86 & 158 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΚΟΜΗ & ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

ΤΑ ΟΡΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΗΔΗ ΑΠΟ 1/1/2017
Ελάχιστη εισφορά 85,95 ευρώ και 157,95 ευρώ υποχρεούνται να πληρώνουν οι αγρότες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αντίστοιχα, από αυτό τον μήνα και κάθε μήνα στον ΕΦΚΑ, ανεξάρτητα αν είχαν ζημιές ή μηδενικό εισόδημα το 2016 ή κάνουν έναρξη επαγγέλματος φέτος ενώ η ανώτατη καταβλητέα εισφορά θα είναι 1.579,51 ευρώ !!!



Τα όρια αυτά προκύπτουν από την υπουργική απόφαση που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου και ισχύουν ήδη από την 1/1/2017 για τα εισοδήματα του 2016 ενώ τυχόν διαφορές που θα υπάρξουν μετά τις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων, θα αναζητούνται και θα συμψηφίζονται ισομερώς κατανεμημένες σε μηνιαία βάση έως τον μήνα Δεκέμβριο.

Το εισόδημα

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος, η ελάχιστη βάση υπολογισμού των εισφορών θα είναι, για μεν τους ελεύθερους επαγγελματίες με ασφάλιση άνω της 5ετίας τα 586,08 ευρώ για δε τους αγρότες και τους νέους επιστήμονες τα 410,25 ευρώ. Μηνιαία βάση υπολογισμού των εισφορών αποτελεί το ποσό που προκύπτει από τη διαίρεση του καθαρού φορολογητέου αποτελέσματος του οικείου φορολογικού έτους δια του δώδεκα. Για τον καθορισμό της μηνιαίας βάσης υπολογισμού, συνυπολογίζονται τυχόν ποσά που έχουν καταβληθεί με δελτίο επαγγελματικής δαπάνης. Ωστόσο:

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟΝ ΟΑΣΘ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ !!!


ΑΥΤΟΦΩΡΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ !!!


ΒΟΜΒΑ: Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΛΤΣΟΝ ΓΙΑ ΚΑΛΤΣΟΝ
Ξαναρχίζει το σκίσιμο των Μνημονίων !!! 
Σε λίγο ακόμη και ο Σώρρας θα φαντάζει ογκόλιθος θεσμικότητας !!!

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΛΥΠΗΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!!



ΣΟΚ !!! ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ & ΨΗΦΙΖΟΥΝ !!!

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΦΕΛΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΤΡΙΣ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ
Όταν δεν ξέρεις πόσο είναι το κάθε ΤΡΙΣ, πως να καταλάβεις πόσο σανό σε ταϊζει ο Αρτέμης !!!

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ: ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΚΟ & ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΘΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΣΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στις εξαιρέσιμες δαπάνες θα παραμείνουν ωστόσο τα ενοίκια, οι δόσεις τραπεζικών δανείων, τα ασφάλιστρα, τα διόδια και τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών !!!



Οι τεχνικές δυσκολίες των τραπεζών να αναγνωρίσουν και να διαχωρίσουν τα λογισμικά τους συστήματα το είδος των δαπανών που καταγράφονται από τα τερματικά POS μέσω της χρήσης των πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών για αγορές αγαθών η παροχή υπηρεσιών αναγκάζει την Κυβέρνηση να επανεξετάσει τις δαπάνες με πλαστικό χρήμα που είχε αρχικά εξαιρέσει για την κατοχύρωση του αφορολογήτου σε μισθωτούς, συνταξιούχους και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Με υπουργική απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών που αναμένεται να εκδοθεί, πιθανότατα ακόμη και σήμερα, θα προσμετρώνται τελικώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι λογαριασμοί των ΔΕΚΟ και οι λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας όπως και της συνδρομητικής Τηλεόρασης στις δαπάνες για τις οποίες απαιτείται η χρήση πλαστικού χρήματος για το κτίσιμο του αφορολογήτου ορίου των 8.600-9550 ευρώ ετησίως αναλόγως της οικογενειακής κατάστασης. Στις εξαιρέσιμες δαπάνες θα παραμείνουν ωστόσο τα ενοίκια, οι δόσεις τραπεζικών δανείων, τα ασφάλιστρα, τα διόδια και τα κοινόχρηστα πολυκατοικιών.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ !!!

Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΝΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ
Ενώ η υψηλή ανεργία, οι ελαστικές μορφές εργασίας και η συνεχής αύξηση του πληθυσμού άνω των 65 κάνουν το ασφαλιστικό μη βιώσιμο !!!


ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΕΙΔΟΣ...ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Οι έτσι κι αλλιώς περιορισμένες παροχές του ΕΟΠΥΥ προς τους ασφαλισμένους γίνονται ακόμη πιο αποτρεπτικές μετά τις νέες παρεμβάσεις τόσο στο κομμάτι της προμήθειας οπτικών ειδών, όσο και στις υπηρεσίες ειδικής αγωγής !!!



Από την επόμενη Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού, θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικές γνωματεύσεις σχετικά με τα γυαλιά οράσεως, ενώ θα αποζημιώνονται όσοι οπτικοί έχουν συμβληθεί με τον Οργανισμό. Αυτό σημαίνει πως οι ασφαλισμένοι, για να μπορούν να προμηθεύονται φθηνότερα σκελετούς και φακούς, θα πρέπει να απευθύνονται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ καταστήματα οπτικών ειδών και σε αντίθεση με όπως συμβαίνει τώρα, τα χρήματα δεν θα πιστώνονται στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Αντίθετα ο Οργανισμός θα πληρώνει τους οπτικούς, αφού πρώτα έχουν υπογράψει τη σχετική σύμβαση.

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ: ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΕΛΕΙΠΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ...ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !!!

ΠΛΗΡΩΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ
Ο αντεισαγγελέας Εφετών, Ευάγγελος Μπακέλας, προτείνει να παραπεμφθεί σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης υπάλληλος του ΕΚΑΒ Πέλλας, ο οποίος φέρεται ότι επί πέντε χρόνια δεν εμφανιζόταν στην υπηρεσία του, ενώ εισέπραττε κανονικά το μισθό του, λαμβάνοντας ακόμη και αποδοχές για υπερωριακή απασχόληση !!!



Ο εισαγγελικός λειτουργός, συγκεκριμένα, ζητά από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει σε δίκη για απάτη ο κατηγορούμενος διασώστης, ο οποίος εισέπραξε το διάστημα 2006-2011 αποδοχές, ύψους 126.381,16 ευρώ, «για εργασία που παράνομα, αθέμιτα και αδικαιολόγητα δεν παρείχε».

Επίσης, με την ίδια πρόταση ζητά να παραπεμφθούν σε δίκη μαζί με τον διασώστη, προκειμένου να δικαστούν για για άμεση συνέργεια στην απάτη, τρεις προϊστάμενοί του, στα καθήκοντα των οποίων -το επίμαχο χρονικό διάστημα- περιλαμβάνονταν, μεταξύ άλλων, η κατάρτιση και ο έλεγχος της ορθής εκτέλεσης του προγράμματος εργασίας και κίνησης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Πέλλας.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ NOVARTIS !!!


Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ 26,9% !!!

ΛΥΣΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ
17 ερωτήσεις και απαντήσεις για το νέο ασφαλιστικό χαράτσι 26,9% !!!




Του Δημήτρη Κατσαγάνη

Σκληρό "χτύπημα" στους ήδη καθημαγμένους από την ύφεση και την άγρια φορολογία επαγγελματίες δίνει η επιβολή, από 1/1/2017, του διπλού ασφαλιστικού "χαρατσιού" 26,9% επί του εισοδήματος το οποίο δήλωσαν το 2015.

Σε συνθήκες όπου οι αμοιβές των επαγγελματιών έπεσαν κατά 11% το 2016(σε σχέση με το 2015) και ενώ από τις πρώτες κιόλας μέρες του 2017 "τρέχει" νέα φορολαίλαπα (με τις αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης), μετά το μπαράζ των αυξήσεων στους φορολογικούς συντελεστές πέρσι, οι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν φέτος τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ για εισφορές.

Το "Κ" απαντά σε 17 ερωτήσεις, οι οποίες "καίνε" αυτήν τη στιγμή 850.000 επαγγελματίες και αυτοαπασχολουμένους που είναι σήμερα ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ, για το πώς θα εφαρμοστεί το ασφαλιστικό "χαράτσι" του 26,9% από 1/1/2017.

1. Τι είναι η ασφαλιστική εισφορά 26,9% ;;;



ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!


Ποιοι απαλλάσσονται από το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) !!!



Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης παρουσίασε τις εξαιρέσεις από την υποχρέωση της καταβολής του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας, που εισπράττουν οι Δήμοι.

Αναλυτικά σύμφωνα με την υπουργική απάντηση από την υποχρέωση πληρωμής του ΤΑΠ εξαιρούνται:

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

ΤΟ ΦΡΕΝΟ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΑ ΕΥΡΩΠΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΕΕ ΑΝΕΧΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ
Οι ελληνικές τράπεζες έχασαν οριστικά το στοίχημα επέκτασης στη ΝΑ Ευρώπη !!!



Ο επίλογος του τέλους της ελληνικής τραπεζικής παρουσίας στις αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης γράφεται αυτή την περίοδο, καθώς χωρίς πολύ θόρυβο και λόγια οι τράπεζες αποχωρούν από τις βαλκανικές χώρες έπειτα από πολυετή παρουσία. Πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε η αποχώρηση της Εθνικής Τράπεζας από τη Βουλγαρία, όπου η ΕΤΕ ήλεγχε τη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε η αποχώρησή της από τη μεγάλη αγορά της Τουρκίας με την πώληση της θυγατρικής της Finansbank. Η Eurobank λίγους μήνες πριν ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την Ουκρανία, ενώ είχε προηγηθεί η αποχώρηση από τη μεγάλη, και πολλά υποσχόμενη, αγορά της Πολωνίας. Η Alpha Bank τερμάτισε την παρουσία της στη Βουλγαρία.

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ & ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΙ, ΤΕΚΜΗΡΙΑ & ΤΕΛΗ !!!

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
Ρεκόρ 9ετίας : Σχεδόν 14.000.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη δυτική Ευρώπη το 2016, την ώρα που στην Ελλάδα φόροι, τεκμήρια και εξωπραγματικά τέλη κυκλοφορίας συντηρούν την ύφεση και την κρίση στην τελματωμένη αγορά αυτοκινήτου !!!



Η έστω και αργή, σταδιακή και ανισομερής ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να ενισχύσει την τάση αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη και το 2017.

Σε σχεδόν 14 εκατ. οχήματα - σε υψηλό ρεκόρ 9 ετών - διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σε ολόκληρο το έτος 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου αυξήθηκαν κατά 5,8%, έχοντας καταγράψει τον Δεκέμβριο αξιόλογη άνοδο 2,1% σε 1,085 εκατ. οχήματα.

ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΩΡΡΕΣ ΚΛΠ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ & ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΥΣ ;;;

Ο ΣΩΡΡΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΜΠΑΜΠΗΔΕΣ & ΟΙ ΠΡΩΚΤΟΨΑΛΤΗΔΕΣ ΝΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΩΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟ & ΑΠΑΤΗΛΟ
Αυτός είναι ο ρόλος του Σώρρα από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε από το πουθενά !!!
Η γελοιοποίηση και η απαξίωση του αντιμνημονιακού μετώπου και της κάθε εναλλακτικής του μνημονίου πρότασης για τη διαχείριση του προβλήματος της ελληνικής κρίσης.
Ο Σώρρας είναι δημιούργημα των υπηρεσιών του μνημονιακού παρακράτους. Δεν είναι δημιούργημα του αντιμνημονιακού χώρου !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΕΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΜΟΝΟ Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ & Η ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ !!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μόνο οι προκαταβολές και οι ενδιάμεσες πληρωμές για την υλοποίηση προγραμμάτων συγχρηματοδοτούμενων από κοινοτικούς πόρους, καθώς και οι επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για επενδυτικούς σκοπούς (που καταβάλλει και ο Οργανισμός Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων - ΟΠΕΚΕΠΕ) δεν επιτρέπεται να κατάσχονται για χρέη προς το Δημόσιο !!!



Αυτά διευκρινίζονται σε απάντηση που έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατ. Παπανάτσιου σε ερώτηση του βουλευτή Λ. Αυγενάκη. Σύμφωνα με αυτήν:

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 1.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΔΕΗ !!!

ΠΑΓΩΜΑ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΕ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΕΩΣ 500 ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 31/12/2017, ΕΦΟΣΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ, ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ 10% ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΧΟΝΤΕΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ
Ενώ «δώρον άδωρον» η δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 36 δόσεων αφού θα πρέπει ουσιαστικά να καταβάλλουν 3 μαζεμένες δόσεις για να επανενταχθούν !!!
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΕΗ !!!



Κίνητρα για τον διακανονισμό οφειλών έως 1.000 ευρώ, αποφάσισε να εφαρμόσει η διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να αξιοποιήσει μια «δεξαμενή» περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, και να εξασφαλίσει ταμειακές ροές που θα προκύψουν από τους νέους διακανονισμούς.

Ταυτόχρονα αποφάσισε να προσφέρει δεύτερη ευκαιρία σε οφειλέτες που εντάχθηκαν μεν στην ρύθμιση των 36 δόσεων, αλλά στη συνέχεια λόγω μη καταβολής μιας δόσης απεντάχθηκαν.

ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΣΕ ΑΞΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΟΚΤΗΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΟΥΠΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ 245.000.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ ΛΙΣΤΩΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ;;;

ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ-ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΥΡΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ
Ενώ με ρυθμούς χελώνας γίνονται οι έλεγχοι αφού από τις 482 υποθέσεις από το 2014 έως τον Οκτώβριο του 2016, μόλις 185 υποθέσεις ολοκληρώθηκαν !!!



Φόρους και πρόστιμα ύψους 244,4 εκατ. ευρώ έχουν βεβαιώσει οι ελεγκτικές αρχές για τις υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ αλλά και για συσχετιζόμενες με αυτήν. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016 ξεκίνησε ο έλεγχος σε 482 υποθέσεις και ολοκληρώθηκε σε 185 από αυτές, με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 235,9 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα εκδόθηκαν εννέα εντολές ελέγχου σε υποθέσεις συσχετιζόμενες με τη λίστα Λαγκάρντ, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με συνολικά βεβαιωθέντα ποσά φόρων 8,53 εκατ. 

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ !!!

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ Ή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΣ
Την ίδια ώρα που στο υπουργείο Εργασίας βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη νομική μετάφραση για τις ατομικές επιχειρήσεις και όσους αμείβονται με το καθεστώς των αποδείξεων παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια), δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων ζουν με την αγωνία αν θα πληρωθούν στο τέλος του μήνα !!!



Η συγκεκριμένη κατηγορία (που εργάζονται με καθεστώς κρυπτόμενης σύμβασης εξαρτημένης εργασίας και αμείβονται με μπλοκάκι) αφορά σύμφωνα με εκτιμήσεις 100.000-150.000 ανθρώπους (εκ των περίπου 250.000 που εκτιμάται ότι έχουν ατομική επιχείρηση) και όπως έχουν ενημερωθεί από τα λογιστήρια, αν δεν υπάρξει ξεκαθάρισμα (με εγκύκλιο) για το τι συμβαίνει με τις ασφαλιστικές εισφορές δεν θα μπορούν να πληρωθούν (αφού δεν θα καταστεί κατορθωτό να υπολογιστούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές και κατά συνέπεια το ύψος των αμοιβών τους).

ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ...ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΗΛΩΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ
Διαβάστε την απίστευτη καταγγελία πολίτη !!!





ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΟΓΑ !!!

ΟΛΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για τον νέο ρόλο του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), μετά τη μεταβίβαση των ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών υπηρεσιών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στον οποίο έχουν ενταχθεί όλα τα ταμεία κύριας ασφάλισης !!!


Σύμφωνα με τη σχετική υπουργική απόφαση, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, με έδρα την Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αποστολή του είναι η χορήγηση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παροχών χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είναι τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα αλληλεγγύης σε ανασφάλιστα υπερήλικα άτομα καθώς και η χορήγηση, σε ανταποδοτική βάση, παροχών και υπηρεσιών, όπως είναι αυτές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΠΟΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ & ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΙΝΕΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ;;;

ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ
Σενάριο αποστασίας και αποσταθεροποίησης διακινούν κύκλοι ελληνικής τράπεζας, διαδίδοντας ότι ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ θα ρίξει την κυβέρνηση !!!



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΤΟΛΜΙΑ ΤΗΣ, ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ & ΜΜΕ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΟΥΣ !!! 


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ PERIODISTA :

Τα ρέστα του παίζει το κατεστημένο, μιας και δεν του βγαίνει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης". Και όσο το φως από την έξοδο του τούνελ θα γίνεται πιο έντονο, όσο η χώρα θα οδεύει με ασφάλεια στο ξέφωτο, όσο η Ελλάδα θα κατευθύνεται στην έξοδο από την κρίση, οι θύλακες της παλαιάς τάξης πραγμάτων, τα ερείσματα του χρεοκοπημένου πολιτικού κατεστημένου του "χθες", τα εξωθεσμικά κέντρα της διαπλοκής και τα δομημένα συμφέροντα θα κλιμακώνουν με απροκάλυπτα ψέμματα και απόπειρες δημιουργίας κλίματος τις επιθέσεις στην κυβέρνηση Τσίπρα.

ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ Δ. ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

ΝΕΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Η ΤΕΤΑΡΤΗ 11/01/2017
Μετά την παρέμβασή μου, γράφει ο Δημήτρης Καμμένος, η κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας !!!



Παράταση 2 ακόμη ημερών στην προθεσμία για τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 και την κατάθεση πινακίδων έχει αποφασίσει να δώσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Η προθεσμία θα παραταθεί μέχρι την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA 98.9: ΣΩΡΡΑΣ, ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!


Ο Κυριάκος Τόμπρας στον ALPHA 98.9 με τον ΠΕΤΡΟ ΚΟΥΣΟΥΛΟ, για το φαινόμενο Σώρρα, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς !!!





Ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Κινήματος Δανειοληπτών Υπέρβαση, κ. Κυριάκος Τόμπρας, καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσημεριανό ρεπορτάζ» στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 μίλησε στον Πέτρο Κουσουλό για το… φαινόμενο Αρτέμης Σώρρας.

Το μεγαλύτερο κακό που έκαναν τα μνημόνια είναι ότι επέτρεψαν τη δημιουργία φαινομένων Σώρρα. Απελπισμένος και απογοητευμένος ο κόσμος έχει στραφεί σε οτιδήποτε, ακόμη και στο πιο παλαβό, πιστεύοντας ότι εκεί θα βρει λύση στα προβλήματά του. Ο Σώρρας αυτό που κάνει και όλο αυτό που έχει δημιουργήσει είναι ευθύνη της Δικαιοσύνης που τον άφησε να κυκλοφορεί ελεύθερο, ενώ θα μπορούσαν να έχουν επέμβει οι οικονομικοί εισαγγελείς αυτεπάγγελτα, όπως επεμβαίνουν σε εκατοντάδες άλλες υποθέσεις καθημερινά. Εδώ δεν τίθεται μόνο θέμα εξαπάτησης, είχαμε μέχρι και δολοφονία. Δηλαδή τι περιμένουν, να σκοτωθούν και άλλοι άνθρωποι για να συγκινηθεί επιτέλους η Δικαιοσύνη και να πράξει το καθήκον της;

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ !!!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις  ;;;



Αντιμετώπιση ανάλογη με αυτή που επιφύλαξε το ΣτΕ στους δικαστικούς λειτουργούς για το πόθεν έσχες ζητούν και οι καναλάρχες με προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Με αυτή η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητεί αφενός προσωρινή διαταγή αναστολής της υποχρέωσης υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της (και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της), μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων. Ζητεί αφετέρου να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

ΔΕΗ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ !!!


Η ΚΑΜΜΟΡΑ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ ΚΡΥΒΕΙ 692,8 ΔΙΣ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2013 ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Ο ΟΔΔΗΧ έχει θέσει εκτός λειτουργίας τον σχετικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα του, προκειμένου έτσι να κρύψει την πυραμίδα των ομολόγων του ελληνικού χρέους που, όχι μόνο κυκλοφορούν, αλλά πωλούνται και επαναγοράζονται κάθε χρόνο, για να συντηρείται και να μη σκάσει η φούσκα του χρέους που δημιούργησαν όλες ανεξαιρέτως οι μνημονιακές κυβερνήσεις, εγγυώμενες με τίτλους ΕΔ τη ρευστότητα και τη λειτουργία των χρεοκοπημένων ελληνικών τραπεζών. Όμως, 692,8 Δις τέτοια ομόλογα κυκλοφορούν στα χέρια των αγορών και των δανειστών, όπως αποκαλύπτει το Ελεγκτικό Συνέδριο, στις σελ. 14, 15 και 16 της Έκθεσης επί του Προϋπολογισμού 2015 !!!
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ :



Η ΚΑΜΜΟΡΑ ΤΟΥ ΟΔΔΗΧ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ !!! 

Τα πιστωτικά έσοδα (δανεισµός), λέει η έκθεση του ΕΣ, παρουσιάζουν αύξηση, σε σχέση µε τα προϋπολογισθέντα, κατά € 675.088.655.321,21, ανερχόµενα συνολικά σε €771.074.655.321,21. 

ΠΟΙΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ !!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ.ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή απάντησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης σχετικά με την απαλλαγή από το Τ.Α.Π. των δεσμευμένων από τους Ο.Τ.Α. ακινήτων !!!




Αναλυτικά η απάντηση έχει ως εξής:

Kατά λόγο αρμοδιότητας, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 24 του Ν.2130/1993 «Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων της περιφερειακής διοίκησης, του κώδικα της Ελληνικής ιθαγένειας, του δημοτικού και κοινοτικού κώδικα, των διατάξεων για τις προσόδους των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 62/τ. Α723-04-2016), προσδιορίζεται ότι το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) επιβάλλεται 
SSL Certificates