.

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2018

ΜΙΑ - ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ - ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ !!!



Μια ''φανταστική'' ιστορία...

Στην αρχή η χώρα διασύρεται από μία ''πέμπτη φάλαγγα'' στο εσωτερικό της.
Διογκώνονται τα ελλείμματα της τεχνητά και απομονώνεται από τις ''αγορές'',όταν την ίδια στιγμή οι ενημερωμένοι κερδοσκόποι που καιροφυλακτούν σαν τις ύαινες, κερδίζουν τεράστια ποσά επενδύοντας με ανοιχτές πωλήσεις στους δείκτες του χρηματιστηρίου της, στις τράπεζες, στα CDS κτλ...

Αμέσως μετά υποτιμάται από τις ''εταιρείες αξιολόγησης'', απομονώνεται από τις ''αγορές'' και αδυνατεί να δανειστεί - οπότε ζητάει τη βοήθεια του... ΔΝΤ για να μην χρεοκοπήσει, υπογράφοντας μία ''συμφωνία'' έναντι... ανταλλαγμάτων (μείωση δαπανών, αύξηση φόρων, ιδιωτικοποιήσεις κτλ). 


Στη συνέχεια οι πολίτες της διαδηλώνουν μαζικά, αλλά οι αντιδράσεις τους πνίγονται στο αίμα και αποσύρονται φοβισμένοι στα σπίτια τους...

ETOIMAZONTAI NΑ ΔΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ;;;





ΥΠΟΙΚ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ !!!

3+1 ΑΛΛΑΓΕΣ
Έρχονται με το πολυνομοσχέδιο το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές διάστημα.



Σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να γίνει πιο ελκυστικός ο Αναπτυξιακός νόμος, ο οποίος συμπληρώνει δύο χρόνια ζωής, το υπουργείο Οικονομίας προωθεί σειρά αλλαγών. Οι αλλαγές αυτές, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα πάει προς ψήφιση στη Βουλή το αμέσως προσεχές, στόχο έχουν ο αναπτυξιακός να γίνει φιλικός στους επενδυτές, να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να "πέσει" χρήμα στην αγορά, μέσω ενισχύσεων, επιδοτήσεων, φορολογικής απαλλαγής και οριστικής ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων προηγούμενων επενδυτικών νόμων. Παράλληλα προωθείται η δημιουργία ενός ακόμη ταμείου, του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΤΧΕΣ). Η χρηματοδότηση του ΤΧΕΣ από τη μεριά του Δημοσίου θα πραγματοποιείται από το Εθνικό ή Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).

3+1 αλλαγές

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ !!!



H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) πληροφορήθηκε ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός περιπτώσεων στις οποίες κάποια πρόσωπα, άγνωστα στην ΕΤΕπ, προσεγγίζουν επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα υποσχόμενα να τους προσφέρουν πρόσβαση σε δάνεια της ΕΤΕπ με προνομιακούς όρους έναντι αμοιβής.

Η ΕΤΕπ αντέδρασε άμεσα στις σχετικές αναφορές, σύμφωνα με την Πολιτική της κατά της Απάτης, με σκοπό να προστατεύσει, τόσο τη φήμη της ΕΤΕπ, όσο και τις ελληνικές επιχειρήσεις, και εξετάζει το ενδεχόμενο να προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, αν το κρίνει σκόπιμο.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΣΤΑ "ΝΥΧΙΑ" ΤΩΝ FUNDS ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!




"Πρέπει ο δανειολήπτης να μπορεί να αγοράζει το δάνειο του από την τράπεζα πριν πωληθεί στα ξένα fund όπως στην Κύπρο" !!!


Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες δανειολήπτες καθώς από την αρχή του 2019 παύει να ισχύει το “δίχτυ προστασίας” που προσέφερε ο νόμος Κατσέλη. Μιλώντας στο newsit.gr η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα επισημαίνει τους κινδύνους όσον αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ανοίγει ο δρόμος για τις τράπεζες και τα fund να εκπλειστηριάζουν την περιουσία των Ελλήνων πολιτών χωρίς κανένα εμπόδιο». Όπως αναφέρει, πρέπει με νόμο να μπορούν οι δανειολήπτες να αγοράζουν το δάνειό τους από τις τράπεζες πριν εκείνες το πουλήσουν στα ξένα fund, δικαίωμα που έχει ήδη κατοχυρωθεί και εφαρμόζεται στην Κύπρο και την Ισπανία.

Σύμφωνα με την ίδια χιλιάδες ακίνητα ακόμη και πρώτες κατοικίες κινδυνεύουν να βγουν στο «σφυρί» ακόμη και για καταναλωτικά δάνεια που πουλήθηκαν κυριολεκτικά “κοψοχρονιά” στα ξένα fund.



Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ...ΠΕΘΑΜΕΝΟΥΣ !!!



Θα μας τρελάνουν εντελώς...


Για «πρωτοφανή πράγματα» κάνει λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας ενός νεκρού άνδρα σε χωριό της Λοκρίδας στη Φθιώτιδα.

Όπως ισχυρίζεται, η Εφορία προχώρησε στην κατάσχεση ενός οικοπέδου για χρέος 12.000 ευρώ περίπου, το οποίο άνηκε στον νεκρό. «Δεν είχε γίνει μέχρι στιγμής αποδοχή κληρονομιάς από τα παιδιά του. Είχαν το δικαίωμα να κάνουν αποδοχή όποτε ήθελαν. Το ζητούμενο είναι ότι η κατάσχεση έγινε σε έναν άνθρωπο, ο οποίος έχει πεθάνει. Και υπάρχουν δύο ερωτήματα: Πρώτον, γιατί επιβλήθηκε η κατάσχεση σε αποβιώσαντα και δεύτερον σε ποιον επιδόθηκε το κατασχετήριο έγγραφο».

ΔΙΚΗ ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΑΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 7.000.000€
Σε ρύθμιση των υπέρογκων χρεών του έχει προχωρήσει ο Γιάννης Πλούταρχος. Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας, ο γνωστός τραγουδιστής, που κατηγορείται για χρέη προς το Δημόσιο, υποστήριξε μέσω της συνηγόρου του, ότι αποπληρώνει κανονικά τις οφειλές του.



Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Γιάννης Πλούταρχος είχε αρχικά καταβάλει το συνολικό το ποσό των 60.000 ευρώ από τα 120.000 ευρώ, ωστόσο έχασε τη ρύθμιση. Τελικά, όπως αναφέρθηκε στο ακροατήριο, κατόρθωσε να προχωρήσει από τα τέλη Οκτώβρη σε νέα, αφού έχει και άλλες οφειλές, και συνεχίζει να πληρώνει κανονικά τις οφειλές του, αφού έχει ήδη καταβάλει την πρώτη δόση.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το δικαστήριο αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης σε βάρος του, δίνοντάς ρητή δικάσιμο για να ελέγξουν την πορεία της υπόθεσης.

ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΛΟΓΩ 5ΕΤΙΑΣ...90.000.000€ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ !!!

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ
Τι και αν δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, τι κι αν πρόκειται για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας...παραγράφηκαν όλα !!!





Παραγεγραμμένη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η φορολογική υπόθεση με κεντρικό πρόσωπο τον επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά καθώς αν και βρέθηκαν καταθέσεις του σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και εσωτερικού που δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την προέλευσή τους, οι φόροι και οι πρόσθετοι φόροι που του επιβλήθηκαν υπέπεσαν σε 5ετή παραγραφή. 


Πρόκειται για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που καταλαμβάνει όλες τις ανάλογες υποθέσεις που υπάγονται στον γενικό κανόνα 5ετούς παραγραφής.

Στον Δημήτρη Κοντομηνά καταλογίστηκαν περίπου 90 εκατομμύρια ευρώ εξαιτίας διαφοράς φόρου για τα έτη 2006-2008 , καθώς και πρόσθετος φόρος λόγω υποβολής ανακριβούς δήλωσης.

Η διαδρομή του χρήματος, σύμφωνα με τις περιγραφές των αρχών, καταγράφεται από τότε που ήρθε στην Ελλάδα από την Γαλλία η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ . Στην λίστα αναφέρεται πως εντοπίστηκαν ίχνη καταθέσεων του στην Τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Η εντολή έρευνας στο ΣΔΟΕ

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΤΟΥ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!


ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!


Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ
Η Ενιαία Αρχή Πληρωμής θα εφαρμόσει το 2019 ειδικές διασταυρώσεις για την αποτροπή μη νόμιμων πληρωμών μισθοδοσίας στο Δημόσιο.




Προς το σκοπό αυτό, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Κωνσταντίνου Σπηλιωτόπουλου συστάθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ομάδα εργασίας που θα αναλάβει έως τις 31 Ιανουαρίου 2019 να προσδιορίσει το είδος των διασταυρώσεων που θα διενεργεί η Ενιαία Αρχή Πληρωμής και να τυποποιήσει τις διαδικασίες διασταυρώσεων, προβλέποντας και τη διενέργεια έκτακτων διασταυρώσεων, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες που θα προκύπτουν.

(ΒΙΝΤΕΟ) ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΠΟΙΟΙ & ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ !!!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ 2018: ΤΑ ΠΟΣΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ !!!

ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΠΕΡΣΙ
Ενδεικτικά παραδείγματα.


Σε μεγένθυση:

ΦΘΗΝΟΤΕΡA SMS ΚΑΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΕ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ EECC !!!

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Σειρά μέτρων για τις τηλεπικοινωνίες, όπως ο περιορισμός του κόστους των κλήσεων εντός ΕΕ και των γραπτών μηνυμάτων, προβλέπει ο νέος Ευρωπαϊκός Κώδικας Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών.



Το «πακέτο» των μέτρων ψηφίστηκε χθες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκτός από τις φθηνότερες κλήσεις, καθιστά δυνατή την πρόσβαση σε υπερσύγχρονα δίκτυα 5G μέχρι το 2020 και δημιουργεί νέο σύστημα προειδοποίησης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Συγκεκριμένα, η νέα νομοθεσία μειώνει το κόστος των κλήσεων από μια χώρα-μέλος της ΕΕ σε άλλη στα €0,19 ανά λεπτό χρόνου ομιλίας, αλλά και το κόστος για τα γραπτά μηνύματα (SMS) σε €0,06 από τις 15 Μαΐου 2019.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη χθεσινή του ψήφο επιβεβαίωσε την προσωρινή συμφωνία, που επετεύχθη με το Συμβούλιο των υπουργών τον Ιούνιο, σχετικά με τον EECC (με 584 ψήφους υπέρ, 42 κατά, και 50 αποχές). Μετά τη χθεσινή έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της ΕΕ θα εγκρίνει επίσημα την Οδηγία για τη θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κώδικα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στις 3 Δεκεμβρίου. Μετά τη δημοσίευσή του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, τα κράτη-μέλη θα έχουν στη διάθεσή τους δύο χρόνια για να μεταφέρουν τον Κώδικα στο εθνικό δίκαιο.

Τι προβλέπει ο νέος Κώδικας

ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ποιους αφορούν οι τρεις πρώτες αποφάσεις που υπέγραψε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος.





Ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Αναστάσιος Πετρόπουλος υπέγραψε τις πρώτες τρεις αποφάσεις, σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 3 του ν.4554/2018 (130 Α’), με τις οποίες ενεργοποιείται η διαδικασία διαγραφής οφειλών και η απαλλαγή ασφαλισμένων από επιβληθέντα πρόσθετα τέλη, τόκους κ.λπ. λόγω εύλογης αμφιβολίας για την υπαγωγή τους στην παράλληλη ασφάλιση δύο ή περισσότερων πρώην φορέων εξαιτίας της πολυνοµίας, της πολυπλοκότητας και των συνεχών τροποποιήσεων του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, κατά το παρελθόν (πριν τη λειτουργία του ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι αποφάσεις αφορούν:

1. Οφειλές νέων ασφαλισμένων (για πρώτη φορά από 1/1/1993 και μετά) σε δύο ή περισσότερους πρώην φορείς, οι οποίοι δεν προέβησαν σε επιλογή ασφαλιστικού φορέα σε χρονικό διάστημα 6 μηνών από την έναρξη της δεύτερης απασχόλησης. Ως μοναδικό κριτήριο εξέτασης των αιτημάτων των ασφαλισμένων τίθεται η πλήρης ασφάλιση σε έναν φορέα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: ΠΟΙΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!



Ελεύθεροι επαγγελματίες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 7.500 ευρώ και πάνω και αγρότες με ετήσιο φορολογητέο εισόδημα από 5.100 και πάνω είναι αυτοί που θα ωφεληθούν από τις νέες μειωμένες εισφορές. Δεδομένου ότι το ελάχιστο ασφάλιστρο μένει ίδιο, οι μειώσεις κλιμακώνονται στα μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Το νέο τοπίο των εισφορών έχει 11 κλειδιά :

  • Το ποσοστό για τον υπολογισμό της εισφοράς κύριας σύνταξης ορίζεται στο 13,33% (στο ύψος της εργοδοτικής εισφοράς που καταβάλλεται για τους μισθωτούς) έναντι του 20% που ισχύει από το 2017. Ψαλιδίζεται δηλαδή κατά 6,67 ποσοστιαίες μονάδες ή κατά 33,3%.
  • Η γενική ελάχιστη εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ διατηρείται στο σημερινό ύψος, δηλαδή στο 20% του κατώτατου μισθού. Σήμερα είναι 117,2 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους άνω 5ετίας και 74 ευρώ για αγρότες. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα συμπαρασύρει και τις εν λόγω εισφορές.
  • Δημιουργείται μια επιπλέον ζώνη μη μισθωτών που θα μπορούν να είναι ενήμεροι με την κατώτατη εισφορά : Όσοι δηλώνουν εισόδημα (καθαρό συν τις καταβλητέες εισφορές του προηγούμενου έτους) έως και 11.100 ευρώ το χρόνο (925 ευρώ το μήνα) θα πληρώσουν την κατώτατη εισφορά για σύνταξη.
  • Ειδικά για τους νέους ασφαλισμένους που έχουν έως 5 έτη δραστηριότητας, το κατώτατο τεκμαρτό εισόδημα παραμένει στο 70% του κατώτατου μισθού. Με τον σημερινό μισθό είναι στα 4.922,4 €, δηλαδή 410,2 ευρώ το μήνα. Άρα οι μηνιαίες εισφορές για τους νέους επιστήμονες διαμορφώνονται ως εξής :

Μηνιαία εισφορά για κύρια σύνταξη : 54,6€

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: "ΝΑΙ" ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !!!

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ: Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/11/blog-post_61.html


Θετική ήταν η πρώτη αντίδραση κορυφαίων τραπεζικών στελεχών στο σχέδιο της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση των «κόκκινων δανείων», σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας παρουσίασε το σχέδιό του στους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών Εθνική, Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, και της μικρότερης Attica Bank.

Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 31.000.000€ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ
Σύγκρουση ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ γιατί ο τελευταίος δεν έχει προβεί ακόμα σε αποκοπή !!!



Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις και αλλεπάλληλες παρατάσεις, η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, έχει δώσει εντολή για να σβήσει ο διακόπτης του ρεύματος στην Χαλυβουργική. Πίσω από την εντολή για διακοπή της παροχής ρεύματος, που ακόμη δεν έχει εκτελεστεί με υπαιτιότητα του ΑΔΜΗΕ, βρίσκεται ο τετραπλασιασμός του χρέους της ιστορικής βιομηχανίας που έχει ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα σήμερα η Χαλυβουργική να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός οφειλέτης της ΔΕΗ, έχοντας μάλιστα απορρίψει τις προσπάθειες για διακανονισμό με τους όρους που προβλέπονται για τους πελάτες της ΔΕΚΟ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr η ΔΕΗ έχει κινηθεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο έχοντας δώσει από το 2015 πολυάριθμες παρατάσεις είτε για εξόφληση είτε για διακανονισμό της οφειλής, υπό τον όρο ότι η Χαλυβουργική θα καταβάλει "έναντι" μέρος της οφειλής της.

Κατόπιν του ναυαγίου και των τελευταίων προσπαθειών, η ΔΕΗ ζήτησε από το διαχειριστή του συστήματος να άρει την εκπροσώπηση και να διακόψει την παροχή της βιομηχανίας. Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση ΔΕΗ-Χαλυβουργικής, που επίσης απέβη άκαρπη, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ζήτησαν νέα παράταση μέχρι τις αρχές του 2019, χωρίς όμως να δεχθούν τον όρο της ΔΕΗ για καταβολή έναντι της οφειλής.

ΕΦΑΠΑΞ: ΚΑΤΑ 50% ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ !!!

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 25.000 ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ 10 ΜΗΝΕΣ
Στις 23.958 μειώθηκαν οι εκκρεμείς αιτήσεις για έκδοση εφάπαξ την 31/10/2018 από 48.706 που ήταν στις 31/12/2017.



Ειδικά στους τομείς πρόνοιας δημοσίων υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) όπως και σε ορισμένους τομείς του ιδιωτικού τομέα, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των εφάπαξ πρόκειται να μηδενιστούν στο τέλος Δεκεμβρίου 2018.

Το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ) το μήνα Οκτώβριο πλήρωσε επιπλέον 3.396 δικαιούχους, αυξάνοντας τον αριθμό των αποφάσεων που εκδίδει μηνιαίως.

Αντίστοιχα το κόστος τους στο δεκάμηνο μειώθηκε κατά 60% και διαμορφώθηκε στα 268,58 εκατ. ευρώ, από 665,25 εκατ. ευρώ.

ΣτΕ: ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!

ΩΣ ΑΒΑΣΙΜΟΙ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αντίθετο στη Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία είναι Το ηλικιακό πλαφόν εισόδου στο επάγγελμα των συμβολαιογράφων (42ο έτος της ηλικίας), είναι μη νόμιμο αποφάνθηκε Συμβούλιο της Επικρατείας και ακύρωσε την απόφαση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης η οποία προέβλεπε ως ανώτατο όριο εισόδου στον συμβολαιογραφικό κλάδο το 42ο έτος.



Αναλυτικότερα, το Φεβρουάριο του 2016 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης προκήρυξε διαγωνισμό για την πλήρωση κενών θέσεων συμβολαιογράφων και όρισε το 42ο έτος της ηλικίας ως ανώτατο όριο συμμετοχής στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 2830/2000.

Όμως, μια 43χρόνη υποψήφια συμβολαιογράφος, αρχικά, «κόπηκε» από τριμελή οργανωτική επιτροπή του Εφετείου Αθηνών λόγω υπέρβασης του ανωτάτου ορίου ηλικίας εσόδου στον κλάδο των συμβολαιογράφων. Κατόπιν αυτού, προσέφυγε στο ΣτΕ και με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Γ΄ Τμήματος της επετράπη να συμμετέχει στο διαγωνισμό του 2016.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και 43χρόνη κατατάχτηκε στην 280η θέση, περιελήφθη το όνομά της στον πίνακα επιτυχόντων και τοποθετήθηκε στην περιφέρεια του Ειρηνοδικείου Χανίων. Αν και περίμενε τον διορισμό της ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν υπέγραψε την πράξη διορισμού της στην Κρήτη.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΛΕΠΕΤΕ: "ΦΑΓΑΝΕ" ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗ ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΤΕ !!!

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ"
150.000.000€ "επενδύθηκαν" παρανόμως σε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας !!!



Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος μίλησε Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά για τη δικαστική απόφαση που βρίσκεται σε θετική κατεύθυνσή για εργαζόμενους και συνταξιούχους της Εθνικής Τράπεζας αναφορικά με τον ειδικό λογαριασμό επικούρησης (Λ.Ε.Π.Ε.Τ.Ε.) που η διοίκηση του τραπεζικού ομίλου κατάργησε εν μία νυκτί, αφού προηγουμένως με τις κινήσεις της τα αποθεματικά του μειώθηκαν ραγδαία.

Ο κ. Κυριακόπουλος αναφέρθηκε στο πως το 2005 το σύνολο των χρημάτων (εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ) το 96% του ειδικού λογαριασμού επικούρησης, παρανόμως επενδύθηκαν σε μετοχές της Εθνικής Τράπεζας με αποτέλεσμα να γίνει άτυπη χειραγώγηση του χρηματοπιστωτικού μέσου. Ουσιαστικά τα χρήματα του λογαριασμού επικούρησης χρησιμοποιήθηκαν για να στηριχθεί η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, όπως επισημαίνει και η σχετική δικαστική απόφαση.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ "ΔΙΩΞΕΙΣ" ΤΩΝ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΩΝ NΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ Η ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ !!!

ΜΕ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ - ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ - ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
..... "Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της" .....


Διαβάστε ολόκληρο τον ισολογισμό της εξυγίανσης της ΝΔ ΕΔΩ:



ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ...


ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ, ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ !!!


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ: ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑ 7.800.000€ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Το ποσό των 141.850.000 ευρώ αγγίζει συνολικά ο προϋπολογισμός της Βουλής που ψηφίστηκε νωρίτερα από την Ολομέλεια, αυξημένος κατά 7,8 εκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο έτος !!!



Οπως εξηγεί ο Πρόεδρος της Βουλής στην εισηγητική του Εκθεση, η αύξηση οφείλεται στους ακόλουθους λόγους: Πρώτον, το κόστος από την κάλυψη δεκαεπτά κενών θέσεων επιστημονικού προσωπικού, μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Δεύτερον, από την προβλεπόμενη αύξηση κατά 50% της εργοδοτικής εισφοράς υπέρ του ΕΦΚΑ βουλευτών και υπαλλήλων. Τρίτον, από την αλλαγή του ειδικού μισθολογίου των ενστόλων. Τέταρτον, και κυρίως, από το υψηλό κόστος λειτουργίας της Ειδικής Υπηρεσίας Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, «λόγω της μεγάλης αύξησης του πλήθους των ελεγχόμενων προσώπων, παράλληλα με την διενέργεια αναδρομικού ελέγχου για τα έτη 2015 και 2016».

ΑΙΣΧΟΣ: ΕΣΥΡΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ 80ΧΡΟΝΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ...ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΗ 1.000€ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΕΞΩ ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ !!!
Το "έγκλημά" της ;;; Τάιζε αδέσποτες γάτες...


Την ώρα που με το νόμο Παρασκευόπουλου,εγκληματίες και δολοφόνοι βγαίνουν από τις φυλακές, η Ελληνική πολιτεία και η Δικαιοσύνη, εκτελώντας μνημονιακές και Γερμανικές εντολές, στέλνει στα κάτεργα του Κορυδαλλού, 80χρονες γερόντισσες επειδή, κάποια στιγμή, καταδικάστηκαν από μήνυση, σε πρόστιμο 1000 ευρώ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Γερόντισσα 80 χρονών που ζει σε υπόγειο πολυκατοικίας στον Πειραιά με κόρη, μεσήλικα σε ίδρυμα, καταδικάστηκε από μήνυση των περίοικων επειδή τάιζε τις γάτες της γειτονίας!

Η απόφαση πάρθηκε ερήμην της και έτσι, όταν εκείνη πήγε τυχαία στην αστυνομία για επανέκδοση ταυτότητας, έπεσε από τα σύννεφα.

"ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ" ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ & ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!



Τι γράφει το banks.com.gr :

Σε περίπου 40 μέρες από σήμερα λήγει η ισχύς του νόμου που διέπει τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών. Με τη λήξη του 2018 παύει ταυτόχρονα και το καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει σε όλους τους τόνους ότι πάντα θα υπάρχει ένας μηχανισμός διευκόλυνσης των καλοπροαίρετων οφειλετών και των συνεργάσιμων δανειοληπτών.

Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε φορά που αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο, οι προϋποθέσεις ένταξης σε κάποιο πρόγραμμα ρύθμισης και τακτοποίησης οφειλών γίνονται αυστηρότερες.

Ειδικά για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τραπεζικές οφειλές, η κυβέρνηση υπόσχεται σε όλους τους τόνους ότι θα «ανακαλύψει» ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία µε εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και ταυτόχρονα θα εξοβελίζει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΟΙ "ΣΚΑΦΑΤΟΙ": ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΚΑΦΩΝ !!!

ΣΕ ΜΕΡΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ - ΠΛΗΡΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ 15/5/2022
Κατά τη μερική λειτουργία του e-Μητρώου Πλοίων καταχωρίζονται, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερό­πλοια, με μοναδικό αριθμό εγγραφής.




Σε μερική λειτουργία τίθεται από σήμερα το ηλεκτρονικό μητρώο τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών. Η ολική λειτουργία, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, θα ξεκινήσει στις 15 Μαΐου 2022.

Κατά τη μερική λειτουργία του e-Μητρώου Πλοίων καταχωρίζονται, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερό­πλοια, με μοναδικό αριθμό εγγραφής.

Σκοπός της δημιουργίας του μητρώου είναι ουσιαστικά η διενέργεια ελέγχων και διασταυρώσεων προκειμένου να εντοπίζονται ιδιωτικά σκάφη αναψυχής τα οποία εμφανίζονται ως επαγγελματικά αλλά και το αντίστροφο. Πρόκειται για κινήσεις που πίσω τους πολλές φορές κρύβεται φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Το περιεχόμενο της εγκυκλίου έχει ως εξής:

Άρθρο 1

Έναρξη Λειτουργίας του Μητρώου Πλοίων

1. Με την παρούσα ορίζεται ως ημερομηνία ολοκλήρω­σης και μερικής λειτουργίας του Μητρώου τουριστικών πλοίων και μικρών σκαφών του άρθρου 2 του ν.4256/2014 (Α' 92), εφεξής "e-Μητρώο Πλοίων", η 15.11.2018.
Ως ημε­ρομηνία ολικής λειτουργίας αυτού ορίζεται η 15.5.2022.
2. Κατά τη μερική λειτουργία του e-Μητρώου Πλοίων καταχωρίζονται, τα ιδιωτικά πλοία αναψυχής υπό ελληνική σημαία, τα επαγγελματικά πλοία αναψυχής ανεξαρτήτως σημαίας καθώς και τα επαγγελματικά τουριστικά ημερό­πλοια, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις και τα οριζόμενα στις περιπτώσεις α· έως γ· της παρ. 1 του άρθρου 2 του ν. 4256/2014, με μοναδικό αριθμό εγγραφής.

ΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΚΛΟΙΟ ΟΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΙ !!!



Μετά τη δέσμευση του συνόλου σχεδόν των φορολογικών παραδείσων να συνεργαστούν με διοικήσεις των μεγάλων ανεπτυγμένων χωρών, η κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην παγκόσμια αγορά συνοψίζεται στην εξής φράση: «Όποιος θέλει να φοροδιαφύγει δεν θα βρίσκει μέρος να κρυφτεί», όπως δήλωσε και ο Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) σε επίσημη ανακοίνωσή του. Στα πλαίσια αυτά είναι μεν ταχείς οι μηχανισμοί φοροδιαφυγής της παγκόσμιας αγοράς, όμως παραλλήλως αναπτυσσόμενοι είναι και οι κρατικοί μηχανισμοί εντοπισμού και πάταξης της φοροδιαφυγής.

Ο ρόλος των χωρών – «φορολογικών παραδείσων» στην παγκόσμια οικονομία είναι γνωστός. Η «φορολογική βελτιστοποίηση» που πολλοί υπόσχονται μέσω της ίδρυσης εταιρειών σε τέτοιες χώρες στην πραγματικότητα σε πολλές περιπτώσεις αποτελεί φοροδιαφυγή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πολλές εταιρείες, προκειμένου να καταβάλουν μειωμένα ποσά φόρων, χρησιμοποιούν εταιρείες που φιλοξενούνται σε χώρες προνομιακού φορολογικού καθεστώτος (Κύπρος, Βουλγαρία), ώστε μέσω τις τιμολόγησης συναλλαγών μεταξύ μητρικής και θυγατρικής εταιρείας να καταλήξουν στο «επιθυμητό» από φορολογικής σκοπιάς αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα:

ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΣΗ ΤΩΝ CAPITAL CONTROLS ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 2019 ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!



«Διαθέτουμε σχέδιο δράσης, ελέγχουμε επίσης έναν αριθμό δεικτών. Προσβλέπουμε ότι μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, θα μπορέσουμε να άρουμε τους κεφαλαιακούς ελέγχους αν όλα πάνε καλά», δήλωσε ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας σε εκδήλωση που έγινε στη Γενεύη, όπως γράφει το Bloomberg.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι κεφαλαιακοί έλεγχοι σχετίζονται με την εμπιστοσύνη, ενώ προϋπόθεση για τον μετριασμό των ελέγχων αποτελεί η μη επιδείνωση του διεθνούς κλίματος. «Δεν είμαστε αρκετά τυχεροί, καθώς δεν διαθέταμε εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, όπως η Ιρλανδία ή η Ισπανία. Προσπαθούμε τώρα και εξελίσσουμε σχέδιο στην Τράπεζα της Ελλάδος προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο Έλληνας αξιωματούχος.

ΑΑΔΕ: ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 87 ΧΡΟΝΙΑ !!!

ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ 1931
Αντικαθίσταται το χαρτόσημο με ένα φόρο στις συναλλαγές, όπως προανήγγειλε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.



Ο κ. Πιτσιλής μιλώντας στο 10ο TaxForum αναφέρθηκε στην λειτουργία των ηλεκτρονικών βιβλίων από τις αρχές του επόμενου έτους. «Πρόκειται για ένα φόρο σχεδόν 90 ετών, για τον οποίο υπάρχουν διαχρονικά πολλές αμφισβητήσεις, και πολλές προστριβές στον έλεγχο. Μας προβληματίζει, θέλουμε να δούμε τις διεθνείς πρακτικές και να εντοπίσουμε τις εναλλακτικές για τη θέσπιση μιας σύγχρονης, αποτελεσματικής και εύληπτης φορολογίας στις συναλλαγές, η οποία να μην οδηγεί σε ανάσχεση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», είπε.

Το χαρτόσημο πρωτοκαθιερώθηκε το 1931 και σήμερα επιβάλλεται σε μια σειρά συναλλαγών και συμβάσεων με δυο συντελεστές, 3,6% και 2,4%. Οι βασικοί συντελεστές είναι 3% και 2% αλλά επιβάλλεται και εισφορά 20% επί του χαρτοσήμου υπέρ του ΟΓΑ.

Με την καθιέρωση φόρου στις συναλλαγές ο οποίος θα καταβάλλεται ηλεκτρονικά αναμένεται να μειωθεί το φορολογικό κόστος για:

ΑΝΕΚΧΩΡΗΤΟΙ & ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ & ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!



Η οικονομική κρίση της χώρας με όλες τις συνέπειες της (μειωση εισοδημάτων, περιορισμένοι πόροι, εκτεταμένη ανεργία και έντονα φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού, μείωση μισθών και συντάξεων), έπληξε καίρια όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας, τα νοικοκυριά τους μισθωτούς και ιδίως τους συνταξιούχους καθώς ο πέλεκυς των μνημονικών πολιτικών ήταν βαρύς.

Του Γιώργου Χριστόπουλου 
(Φοροτεχνικός – μέλος του Δ.Σ. της ΠΟΦΕΕ, Επιστημονικός-Εκπαιδευτικός Σύμβουλος Ε.Φ.Ε.Ε.Α., Πρώην καθηγητής ΤΕΙ)

Ως απόρροια των παραπάνω, ανέκυψαν και συνεχίζουν να ανακύπτουν δύσκολα και υπαρκτά προβλήματα επιβίωσης. Στον τραπεζικό τομέα έχουμε έντονο και επικίνδυνο το φαινόμενο που ολοένα αυξάνεται, οι δανειολήπτες, να μην μπορούν, όχι μόνο να εξυπηρετήσουν και να είναι συνεπείς με την ομαλή αποπληρωμή των δανείων ή των πιστωτικών καρτών τους, αλλά και να αδυνατούν, να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της επιβίωσης τόσων των ίδιων, όσο και των οικογενειών τους.

Και βέβαια το ζήτημα που ανακύπτει είναι η κατάσχεση από τις Τράπεζες, συνήθως με τη μορφή της αυτόματης παρακράτησης, της δόσης του δανείου από το μισθό ή τη σύνταξη του δανειολήπτη.

Ωστόσο, σε ποιο βαθμό αυτό είναι νόμιμο;

Η νομική προστασία:


Κατά τη ρητή διάταξη του άρθρου 982§2 περ. δ’ του ΚΠολΔ «εξαιρούνται από την κατάσχεση απαιτήσεις μισθών, συντάξεων ή ασφαλιστικών παροχών». Επίσης το άρθρο 664 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι ο μισθός είναι ακατάσχετος. Το άρθρο 464 του Αστικού Κώδικα, όπως θα δούμε και πιο κάτω, ορίζει ότι οι απαιτήσεις ακατάσχετες είναι και ανεκχώρητες (άρα και ο μισθός ως ακατάσχετος δεν δύναται να εκχωρηθεί).

ΑΠΟΦΑΣΗ-ΒΟΜΒΑ 2674/2018 ΠολΠρωτΑθηνών: ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ !!!

ΠΟΙΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ & ΠΟΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΓΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΑΣΣΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 2674/2018 ;;;
Καταγγελία-Βόμβα του Πάνου Καμμένου στη Βουλή !!!



Ευθείες βολές προς τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος δηλώνοντας έτοιμος να αποκαλύψει καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου σε βάρος της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση κατάσχεσης.

"Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη μέχρι αύριο το μεσημέρι να ανακοινώσει τι λέει η απόφαση 2674 του 2018 του Πρωτοδικείου Αθηνών με εναγόμενη τη Ν.Δ και ενάγουσα τράπεζα. Και να πει τι κυκλώματα έχει κινητοποιήσει για να μην γίνει η κατάσχεση που προβλέπει αυτή η απόφαση. Αν δεν το κάνει μέχρι τις 12 το μεσημέρι αύριο θα το κάνουμε εμείς" είπε ο κ. Καμμένος.

Η απόφαση 2674/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (εμπορικό τμήμα) δεν αφήνει περιθώρια παρανοήσεων. Εναγόμενη είναι η Νέα Δημοκρατία και ενάγουσα συστημική τράπεζα.

Το αντικείμενο της υπόθεσης αφορά σε δάνειο που έλαβε η ΝΔ το 2011 επί κυβερνήσεως ΓιώργουΠαπανδρέου, με ημερομηνία έναρξης καταβολής των δόσεων το 2019 (;). Το ύψος του δανείου ανερχόταν στα 111.569.285 ευρώ. Σύμφωνα με την απόφαση δανειοδότησης, ο δανειολήπτης (Νέα Δημοκρατία) ανέλαβε την υποχρέωση καταβολής των τόκων με το συμβατικό επιτόκιο που είχε συμφωνηθεί (πλέον του ανατοκισμού) από 1η Ιουλίου του 2016. Συνολικά και μέχρι εξοφλήσεως του δανείου το συνολικό ποσό (μετά τόκων) που θα κατέβαλε η ΝΔ θα ανερχόταν περίπου στα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: "ΚΑΜΠΑΝΑ" 10.000.000€ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !!!

+7.000.000€ ΓΙΑ ΚΑΘΕ 6ΜΗΝΗ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
Το ποσό των 10 εκ ευρώ υποχρεώνεται να καταβάλλει η Ελλάδα , ενώ «φλερτάρει» και με χρηματική ποινή άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ ανά εξάμηνο καθυστέρησης, καθώς δεν ανέκτησε τις κρατικές ενισχύσεις που χορήγησε στην Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.



Το Δικαστήριο είχε ήδη διαπιστώσει την παράβαση εκ μέρους της Ελλάδας με απόφαση του 2012, ενώ από τον Μάιο ο ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Μελκιόρ Γουατλέ είχε εισηγηθεί στην Ολομέλεια των Ευρωπαίων δικαστών να υποχρεώσει την Ελλάδα στην καταβολή κατ’ αποκοπήν προστίμου 13 εκατ. ευρώ, αλλά και στην καταβολή εξαμηνιαίου προστίμου ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

Σε σχέση με τα πρόστιμα, το κατ’ αποκοπήν θα καταβληθεί σε κάθε περίπτωση, ενώ το εξαμηνιαίο θα καταβληθεί μόνον εφόσον η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με τη δεύτερη καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου.

Το δικαστήριο τελικά με την απόφαση του ζητά από την Ελλάδα ελαφρώς χαμηλότερα ποσά, από εκείνα της εισαγγελικής πρότασης.

«Με τη σημερινή απόφασή του, το Δικαστήριο διαπιστώνει, αφενός, ότι, κατά την ημερομηνία λήξεως της προθεσμίας που έταξε η Επιτροπή με την προειδοποιητική επιστολή του 2014 (ήτοι την 27η Ιανουαρίου 2015), η Ελλάδα δεν είχε συμμορφωθεί με την υποχρέωσή της να λάβει όλα τα μέτρα που συνεπαγόταν η εκτέλεση της απόφασης του Δικαστηρίου του 2012 και, αφετέρου, ότι η παράβαση αυτή εξακολουθούσε να υφίσταται έως την εξέταση των πραγματικών περιστατικών της υπόθεσης από το Δικαστήριο. Συνεπώς, το Δικαστήριο κρίνει αναγκαίο να επιβληθούν στην Ελλάδα χρηματικές κυρώσεις υπό τη μορφή, αφενός, εξαμηνιαίας χρηματικής ποινής προκειμένου να διασφαλιστεί η εκτέλεση της απόφασης του 2012 και να δοθεί στην Επιτροπή η δυνατότητα να εκτιμήσει την πρόοδο των μέτρων εκτέλεσης της απόφασης του 2012 και, αφετέρου, κατ’ αποκοπήν ποσού ως αποτρεπτικού μέτρου» αναφέρεται στην απόφαση.

NOVARTIS: ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΗΣ ΡΑΪΚΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ !!!



Ούτε 24 ώρες δεν πέρασαν και σε χρόνο ρεκόρ, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας το αίτημα του συζύγου της πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου, κατά της διαδόχου της Ελένης Τουλουπάκη και των επίκουρων εισαγγελέων Χρ. Ντζούρα και Στ. Μανώλη, για την υπόθεση της Novartis.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του (1896/2018) έκανε δεκτή την σχετική πρόταση της εισαγγελέως, Ουρανίας Σταθέα, και αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα εξαίρεσης κατά των εισαγγελέων Διαφθοράς ως προς το σκέλος, που αφορά στους ελεγχόμενους γιατρούς, στο οποίο περιλαμβάνεται και ο σύζυγος της κ. Ράϊκου, Λάζαρος Καρνέσης, γιατρός.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ MAN: ΑΠΑΛΛΑΣΟΝΤΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΕΡΕΛΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ 47 !!! ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΜΙΖΕΣ !!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ
Το Συμβούλιο Εφετών όμως διαχώρισε την υπόθεση, καθώς σε 2 μη πολιτικά πρόσωπα βρέθηκαν στους λογαριασμούς τους ποσά ως 100.000 ευρώ και παραπέμφθηκαν σε δίκη...



Δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα αναφέρει η δικαστική απόφαση


Απαλλάσσονται των κατηγοριών για την υπόθεση ΜΑΝ που αφορούσε την προμήθεια 90 τρόλεϊ ο πρώην υπουργός Χρ. Βερελής και άλλα 47 άτομα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών.

Το Συμβούλιο αναφέρει στο βούλευμα του πως «από την έρευνα δεν προέκυψε καταβολή χρηματικών ποσών σε κάποιο από τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση πρόσωπα έχοντα την ιδιότητα του κατηγορουμένου και δυνάμενα κατά το μάλλον ή ήττον να αποφασίσουν ή να επηρεάσουν την ανάθεση της κρίσιμης προμήθειας στις εταιρείες ΕΛΒΟ ΑΒΕ και Neoman Bus GmbH».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Βερελής, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος της διακομματικής επιτροπής η οποία αποφάσισε την αγορά, όταν ενεπλάκη το όνομά του με δημοσιεύματα, παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα επικαλούμενος λόγους ευθιξίας. 

ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΑΕΕ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΕΑΟ !!!




Του Γιάννη Συμεωνίδη


Συστημικό πρόβλημα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και στον ΟΑΕΕ (σημερινός ΕΦΚΑ)- ξέχασαν να κάνουν καταλογιστικές πράξεις σε οφειλέτη και πήγαν κατευθείαν σε ατομική ειδοποίηση και κατάσχεση λογαριασμών- απειλεί να προκαλέσει σωρεία δικαστικών ανακοπών και να τινάξει τα έσοδα του ασφαλιστικού οργανισμού στον αέρα!

Το Politik φέρνει στο φως πρόσφατη δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Τρίπολης το οποίο εκδίκασε ανακοπή οφειλέτη του ΟΑΕΕ, ο οποίος παραστάθηκε με τον δικηγόρο του Χρήστο Κλειώση.

Το δικαστήριο αποδέχθηκε ότι οι εκδοθείσες πράξεις ταμειακής βεβαίωσης είναι άκυρες γιατί συντάχθηκαν χωρίς να έχουν κοινοποιηθεί στον οφειλέτη, αλλά και δίχως να έχουν συνταχθεί προηγουμένως οι καταλογιστικές πράξεις των εισφορών ώστε να μπορεί να ασκήσει ένσταση κατ’ αυτών στον ΟΑΕΕ και σε περίπτωση απόρριψής της σε διοικητικό δικαστήριο.

Οι πράξεις βεβαίωσης οφειλής, μάλιστα, δεν έχουν συνταχθεί σε υλική, έγγραφη μορφή φέρουσες υπογραφή των αρμοδίων υπαλλήλων και σφραγίδα της υπηρεσίας ώστε να αποκτήσουν υπόσταση ως διοικητικές πράξεις.

ΑΓΩΓΗ 100.000€ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ "ΕΣΤΗΣΕ"....Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ
Έβαλε από την τσέπη του 350.000 ευρώ για να ανακαινίσει κτίριο για τη στέγαση της ΔΟΥ Καστοριάς, όμως αυτή δεν "πήγε" ποτέ !!



Μία απίστευτη οικονομική περιπέτεια βιώνει τα τελευταία χρόνια ο επιχειρηματίας Ηρακλής Παναγιωτίδης και η οικογένεια του, οι οποίοι είχαν την ατυχή έμπνευση όπως αποδεικνύεται να κάνουν δουλειά με το ελληνικό Δημόσιο.

Έβαλαν από την τσέπη τους 350.000 ευρώ για να ανακαινίσουν πλήρως ένα πενταώροφο κτίριο ιδιοκτησίας τους, το οποίο επελέγη έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό για να στεγαστεί εκεί η εφορία της Καστοριάς, όμως δυόμισι χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού και ενάμιση χρόνο από την επιλογή του αναδόχου, η μετακόμιση δεν έχει γίνει, το ακίνητο παραμένει δεσμευμένο από το Δημόσιο και ο επιχειρηματίας έχει απωλέσει ενοίκια χιλιάδων ευρώ.

Μάλιστα η οικογένεια Παναγιωτίδη προσέφυγε κατά του ελληνικού Δημοσίου ζητώντας με αγωγή το ποσό των 100.000 ευρώ ενώ έπονται και άλλες.

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΧΡΕΗ ΕΩΣ 500€ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΕΧΕΙ «ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ» Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ & ΤΟ ΥΠΟΙΚ ;;;
Αύξηση κατά 14,21%, δηλαδή 312.812 νέοι οφειλέτες με χρέη έως 500€ μέσα σε διάστημα 9 μηνών. Ξυπνήστε επιτέλους !!!



ΕΒΑΛΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΙΣΤΙΑ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΟ ;;;




Τι αποκαλύπτουν οι dikografies.blogspot.com :


Διορίστηκε διευθυνων σύμβουλος στην ΕΡΤ ο καθηγητής της Νομικής Σχολής Γιάννης Δρόσος.

Είχε διοριστεί πάλι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρία της ΕΠΟ.

Η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών διερευνά το ενδεχόμενο κακουργηματικής απιστίας, για την οικονομική διαχείριση κατα τη διάρκεια της θητείας του κ. Δρόσου και των συνεργατών του στην ΕΠΟ.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, εάν ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, που αποφάσισε το διορισμό του κ. Δρόσου στην ΕΡΤ, γνώριζε τις δικαστικές του περιπέτειες, για τα τεκταινόμενα στη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ MSCI !!!




Οι 4 συστημικές τράπεζες έχουν πλέον τη μισή κεφαλαιοποίηση της 3Ε (Coca Cola)...


Δεν μπορούσε να έχει χειρότερη έκβαση για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές η αναθεώρηση του δείκτη MSCI Standard Greece από την Morgan Stanley. Ο ξένος Οίκος αφαίρεσε από το διεθνή δείκτη τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Eurobank, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον MSCI Small Cap.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι δεν τις θεωρεί ισχυρές τράπεζες, λόγω κυρίως του επιπέδου της κεφαλαιοποίησής τους και, συνεπώς, θεωρεί ότι μειώνουν το «βάρος» του κλάδου στον διεθνή χρηματιστηριακό δείκτη που αναφέρεται στο Ελληνικό χρηματιστήριο. Σημαίνει επίσης πως διεθνή funds που επενδύουν σε δείκτες ( τα γνωστά index funds) θα αποεπενδύσουν από αυτές, δηλαδή θα υπάρξουν ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο, μειώνοντας και άλλο τόσο την κεφαλαιοποίηση του τραπεζικού κλάδου όσο και τη συνολική κεφαλαιοποίησή του ΧΑΑ.[Ωστόσο είναι επίσης πιθανό οι επενδυτές να στραφούν προς τις μη τραπεζικές μετοχές του MSCI Standard Greece, ενισχύοντας τις τιμές τους]

Ήδη τη στιγμή αυτή μεγάλα funds τοποθετούνται «short» (προτάσεις μείωσης της θέσης, δηλαδή πώλησης) απέναντι στις μετοχές των Ελληνικών τραπεζών. Οι short θέσεις αφορούν στο 3,73% επί των μετοχών της Πειραιώς, το 1,7% της Alpha, στο 0,5% της Eurobank και στο 0,7% της Εθνικής.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ EUROBANK, ΕΘΝΙΚΗΣ & ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΙΚΤΗ MSCI !!!



Δύσκολη η σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετά το χθεσινό «χαστούκι» και τη διαγραφή των μετοχών τριών συστημικών τραπεζών, Πειραιώς, Εθνικής και Eurobank, από τον δείκτη MSCI Standard Ελλάδας, η οποία θα τεθεί σε ισχύ μετά το κλείσιμο της 30ης Νοεμβρίου.

Οι τραπεζικές μετοχές καταγράφουν μεγάλη πτώση τόσο λόγω των ρευστοποιήσεων που προκαλεί η διαγραφή όσο και των σοβαρών ψυχολογικών επιπτώσεων της αρνητικής αυτής εξέλιξης.

ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ !!!



ΠΕΡΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Έχει παρατηρηθεί το τουλάχιστον ανησυχητικό φαινόμενο να διώκονται ποινικά ως κοινοί εγκληματίες, δανειολήπτες, και δη όσοι εξ αυτών, στα πλαίσια της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, είχαν λάβει δάνεια από τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.

Πιο συγκεκριμένα, έχει υποπέσει στην αντίληψή μου ότι μερίδα των συμπολιτών μας που είχαν λάβει δάνεια με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία δεν είχαν κατορθώσει να αποπληρώσουν εμπροθέσμως, υπέστησαν ποινικές διώξεις για φοροδιαφυγή όταν το Δημόσιο εξοφλώντας την εκάστοτε τράπεζα υπεισήλθε στη θέση και τα δικαιώματα του δανειστή.

Ωστόσο, όπως έχει κριθεί από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) με την υπ’ αριθμ. 5/1989 απόφασή του οι εν λόγω διαφορές είναι καθαρά ιδιωτικής φύσεως και το γεγονός ότι παρεμβάλλεται βεβαιωτική διοικητική διαδικασία, ήτοι αναγραφή του οφειλόμενου εκ του επιχειρηματία ποσού σε πίνακα χρεών της αρμόδιας ΔΟΥ, δεν αναιρεί αυτήν ακριβώς την αστική τους φύση.

Συνεπώς, οι διαφορές που ανακύπτουν μεταξύ ιδιωτών και Ελληνικού Δημοσίου στα πλαίσια οφειλών προς το τελευταίο, οι οποίες ωστόσο δεν απορρέουν από τις υποχρεώσεις του πολίτη ως διοικούμενου προς το Κράτος, αλλά ως εμπορικές διαφορές μεταξύ οφειλέτη και εγγυητή, ήτοι μεταξύ δύο συναλλασσομένων προσώπων εντός της ελεύθερης αγοράς, δεν θα πρέπει να άγονται ενώπιον των διοικητικών, αλλά των αστικών δικαστηρίων.

Περαιτέρω, δε, βάσει των ανωτέρω, δυνάμεθα να οδηγηθούμε στο συμπέρασμα ότι εφόσον κατά το ΑΕΔ οι εν λόγω διαφορές, καίτοι διοικητικά βεβαιωμένες, είναι αστικής φύσεως, η μη αποπληρωμή των οφειλόμενων εκ του δανείου ποσών δεν συνιστά φοροδιαφυγή, ήτοι πράξη ποινικώς κολάσιμη. Παραταύτα, όπως προελέχθη οι κατά τόπον αρμόδιες εισαγγελίες δεν διστάζουν να διώξουν ποινικά ως φοροδιαφεύγοντες τα πρόσωπα που έλαβαν τέτοια δάνεια και σήμερα βρίσκονται να οφείλουν στο Ελληνικό Δημόσιο από αιτία καθαρά ιδιωτική, ποινικοποιώντας με τον τρόπο αυτό αστικές υποθέσεις.

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !!! ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ .... ΟΠΩΣ ΤΟ .... ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ !!!


Η ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΗΜΙΤΗ !!!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ C4I ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΑΣΜΑ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΣΗΜΙΤΗ...
Με το έγγραφο που απέστειλε η Αρχή στις τράπεζες, ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, των πρώην υπουργών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του, Διαμαντούλας Παντούλα και του μεσάζοντα όπλων Λουκά Ρωμανού, από το 2000 έως και σήμερα !!!
Γιατί όμως η Αρχή δεν ζητά και το άνοιγμα των λογαριασμών του τότε Υπουργού Εσωτερικών(ήταν ο Κώστας Σκανδαλίδης-και γιατί όχι και των τότε υφυπουργών του) βάσει των καταγγελιών Ζοσεράν ;;;



Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδελφού του Σπύρου, δυο πρώην υπουργών Δημόσιας Τάξης των κυβερνήσεων του κι ενός μεσάζοντα όπλων, προχωρά η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες για την υπόθεση του C4I.

Αιτία, οι καταγγελίες Γάλλου πρώην στελέχους της Thales οι οποίες παρέμειναν…ξεχασμένες επί χρόνια για τη Δικαιοσύνη αλλά και έμβασμα που φέρεται να συνδέεται με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού.

Με το έγγραφο που απέστειλε η Αρχή στις τράπεζες, ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών της οικογένειας Σημίτη, των πρώην υπουργών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου, της συζύγου του, Διαμαντούλας Παντούλα και του μεσάζοντα όπλων Λουκά Ρωμανού, από το 2000 έως και σήμερα.

Το άνοιγμα των λογαριασμών , συνδέεται με την κατάθεση του Γάλλου πρώην στελέχους της εταιρίας Thales Μισέλ Ζοσεράν η οποία επίκειται στην Ελληνική Δικαιοσύνη, οποίος είχε μιλήσει για «μίζες» στις υποθέσεις των εξοπλιστικών προγραμμάτων , του εκσυγχρονισμού των φρεγατών (υπόθεση για την οποία ήδη προφυλακίστηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου) και του C4I.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ: Η ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΤΙΤΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΑ Ο ΑΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΕΝΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΡΔΗ ΠΡΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Για να απολαμβάνουν τα οφέλη του αναβαλλόμενου φόρου, οι τράπεζες, θα πρέπει υποχρεωτικά να εμφανίζουν κέρδη. Στην αντίθετη περίπτωση, όσο δλδ καταγράφουν ζημίες, το Δημόσιο θα πρέπει να καλύπτει τις ζημίες αυτές με φρέσκο χρήμα και να λαμβάνει ως αποζημίωση νέες τραπεζικές μετοχές. Βρισκόμαστε δλδ στην πράξη μπροστά σε μια νέα, έμμεση ανακεφαλαιοποίηση, με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους, δλδ και πάλι με χρήματα των φορολογουμένων, ήτοι και των ίδιων των δανειοληπτών με τα κόκκινα δάνεια !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Σχέδιο για την μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ επεξεργάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα της Ελλάδος.Συγκεκριμένα, το εν λόγω σχέδιο, θα περιλαμβάνεται στην έκθεση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η οποία θα δημοσιοποιηθεί, κατά πληροφορίες, στο τέλος της εβδομάδας. Μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την εκχώρηση από τις τράπεζες του μισού κεφαλαίου τους, το οποίο έχει προέλθει από τον αναβαλλόμενο φόρο σε μια εταιρία ειδικού σκοπού (SPV). Στη συνέχεια η εταιρία αυτή, θα εκδόσει ομόλογα με τα οποία θα αγοράσει από τις 4 συστημικές τράπεζες μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ονομαστικής αξίας περίπου 40 δισ. ευρώ, μειώνοντας έτσι, περίπου, στο μισό το συνολικό απόθεμα των κόκκινων δανείων.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗΣ: ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΟΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!



Επιδοτούνται χιλιάδες νοικοκυριά που μένουν στο ενοίκιο ή έχουν στεγαστικό δάνειο πρώτης κατοικίας, με το πρόγραμμα του επιδόματος στέγασης, από τον Ιανουάριο 2019 !!!

Μέσω αυτού του προνοιακού προγράμματος, που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο, θα επιδοτούνται με ποσό από 70 έως 210 ευρώ τον μήνα νοικοκυριά που επιβαρύνονται με το κόστος εξυπηρέτησης στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας ή διαμένουν σε μισθωμένο σπίτι. Τα κριτήρια θα είναι κοινά για όλους, εισοδηματικά και περιουσιακά.

Το πρόγραμμα "κλειδώνει" σταδιακά στις επιμέρους λεπτομέρειές του, καθώς το τελικό εύρος του προϋπολογισμού του ήταν εξαρτημένο και από το "παζάρι" για το πακέτο των θετικών μέτρων του 2019. Εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει πάνω από 300.000 νοικοκυριά που πληρώνουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του "Έθνους", τα ποσά θα κυμαίνονται από 70 έως 210 ευρώ. Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε δίνει έμφαση στο παιδί, το οποίο αντιμετωπίζεται ως ενήλικας, με προφανή στόχο να προωθηθεί και η γεννητικότητα:

- Για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό: 70 ευρώ τον μήνα

- Για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού, ενήλικο ή ανήλικο, προσαύξηση κατά 1/2, δηλ. κατά 35 ευρώ τον μήνα.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

ΟΡΓΙΟ ΠΛΑΣΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2014 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕΙ 1.737 ΠΛΑΣΤΟΙ ΤΙΤΛΟΙ ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ 2.002
Πλαστά ακόμη και απολυτήρια... Δημοτικού !!!





Φορείς του υπουργείου Υγείας –κυρίως νοσοκομεία– υπουργεία, δήμοι αλλά και ΔΕΚΟ είναι οι τομείς του Δημοσίου όπου εντοπίζεται η πλειονότητα πλαστών τίτλων και πιστοποιητικών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) που παρουσιάζει η «Κ», από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί 1.737 πλαστοί τίτλοι στο Δημόσιο και οι κάτοχοί τους (σ.σ. κάποιοι με δύο ή τρεις πλαστούς τίτλους) έχουν απολυθεί οριστικά από τις υπηρεσίες τους, ενώ ακόμα 2.002 υποθέσεις με ισχυρές ενδείξεις πλαστότητας βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΔΔ από το 2014, όταν καλύφθηκε και νομοθετικά το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη, μέχρι και σήμερα, η πλειονότητα των πλαστών τίτλων έχει εντοπιστεί σε φορείς του υπουργείου Υγείας (449), σε υπουργεία (177), δήμους (144) και ΔΕΚΟ (135). Επιπλέον, 46 πλαστοί τίτλοι εντοπίστηκαν στην κατοχή υπαλλήλων που εργάζονταν σε φορείς του υπουργείου Εργασίας, 46 σε εργαζόμενους ανεξάρτητων αρχών και 17 σε φορείς του υπουργείου Υποδομών.

Ως επί το πλείστον, οι πλαστογραφημένοι τίτλοι που εντοπίστηκαν αφορούν πτυχία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (849), πτυχία πανεπιστημίου (461), πτυχία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (158), πτυχία ΤΕΙ (60). Ενα ποσοστό πλαστογραφημένων τίτλων αφορά τη γνώση ξένων γλωσσών, κυρίως αγγλικών (71), ενώ εντοπίστηκαν και 31 πλαστοί τίτλοι γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Στόχος εκείνων που έκαναν χρήση τους, ήταν η είσοδος στο Δημόσιο, η μετάταξη, η απολαβή επιδομάτων, η βαθμολογική και η μισθολογική εξέλιξη.

Βελτίωση της κατάστασης

Από τις 1.737 υποθέσεις που ερευνήθηκαν, 599 παραπέμφθηκαν σε ακρόαση, 423 σε πειθαρχική διαδικασία, 405 διαβιβάστηκαν στους αρμόδιους φορείς (Εισαγγελία, Ελεγκτικό Συνέδριο κ.ά.), για 476 περιπτώσεις έγινε ανάκληση διορισμού, για 212 υποθέσεις έγινε καταγγελία σύμβασης, για 108 ανάκληση πράξης μετάταξης, ενώ σε 111 περιπτώσεις ασκήθηκε και ποινική δίωξη. «Εχει ξεκαθαρίσει μεγάλο μέρος των τίτλων στο Δημόσιο, καθώς μέχρι σήμερα έχει ελεγχθεί περίπου το 80%», επισημαίνει ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένης Κασσαβέτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες που φτάνουν στο Σώμα αναφορικά με πλαστά πιστοποιητικά έχουν μειωθεί, γεγονός το οποίο οφείλεται εν μέρει στο ότι ο κύριος όγκος τους έχει ελεγχθεί, αλλά και στο ότι τη γνησιότητά των τίτλων ελέγχουν και οι αρμόδιες διευθύνσεις των φορέων του Δημοσίου.

SSL Certificates