.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Η ΔΕΗ ΚΟΒΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 31.000.000€ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ
Σύγκρουση ΔΕΗ-ΑΔΜΗΕ γιατί ο τελευταίος δεν έχει προβεί ακόμα σε αποκοπή !!!



Μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις και αλλεπάλληλες παρατάσεις, η ΔΕΗ, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, έχει δώσει εντολή για να σβήσει ο διακόπτης του ρεύματος στην Χαλυβουργική. Πίσω από την εντολή για διακοπή της παροχής ρεύματος, που ακόμη δεν έχει εκτελεστεί με υπαιτιότητα του ΑΔΜΗΕ, βρίσκεται ο τετραπλασιασμός του χρέους της ιστορικής βιομηχανίας που έχει ξεπεράσει τα 31 εκατ. ευρώ.

Αποτέλεσμα σήμερα η Χαλυβουργική να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος βιομηχανικός οφειλέτης της ΔΕΗ, έχοντας μάλιστα απορρίψει τις προσπάθειες για διακανονισμό με τους όρους που προβλέπονται για τους πελάτες της ΔΕΚΟ.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Capital.gr η ΔΕΗ έχει κινηθεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο έχοντας δώσει από το 2015 πολυάριθμες παρατάσεις είτε για εξόφληση είτε για διακανονισμό της οφειλής, υπό τον όρο ότι η Χαλυβουργική θα καταβάλει "έναντι" μέρος της οφειλής της.

Κατόπιν του ναυαγίου και των τελευταίων προσπαθειών, η ΔΕΗ ζήτησε από το διαχειριστή του συστήματος να άρει την εκπροσώπηση και να διακόψει την παροχή της βιομηχανίας. Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση ΔΕΗ-Χαλυβουργικής, που επίσης απέβη άκαρπη, οι εκπρόσωποι της βιομηχανίας ζήτησαν νέα παράταση μέχρι τις αρχές του 2019, χωρίς όμως να δεχθούν τον όρο της ΔΕΗ για καταβολή έναντι της οφειλής.

Έτσι η ΔΕΗ προέβη στις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να σταματήσει η διόγκωση του χρέους, ερχόμενη μάλιστα σε σύγκρουση με τον ΑΔΜΗΕ, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι κάθε ημέρα που περνά διογκώνεται η ζημιά, αρνείται να διακόψει την παροχή.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της και προς την πλευρά του ΑΔΜΗΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates