.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 26/06/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΛΑΜΑ ΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ;;; Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΠΑΓΩΝΕΙ, ΟΙ ΧΡΕΩΣΕΙΣ...ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ !!!

 




Διαβάστε τι μεταδίδει η efsyn.gr


Μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν όλο το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση μέσω τροπολογίας, με την οποία παγώνει τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα κυμαινόμενα τιμολόγια για το διάστημα από 1η Αυγούστου του 2022 έως 1η Ιουλίου του 2023.

Η τροπολογία (1340/105, 24.6.2022) κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το βράδυ της Παρασκευής, με το άρθρο 5 να αναφέρει μεταξύ άλλων πως «Για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Αυγούστου 2022 έως 1η Ιουλίου 2023 δεν εφαρμόζεται σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας χρέωση ρήτρας αναπροσαρμογής ή αντίστοιχης ρήτρας, η οποία συνδέεται με τη διακύμανση μεγεθών της χονδρεμπορικής αγοράς, είτε πρόκειται για τιμολόγια με διακριτή αναγραφή της ανωτέρω ρήτρας είτε για τιμολόγια χωρίς διακριτή αναγραφή αυτής».

Σημειώνεται επίσης ότι η περίοδος που θα τεθεί σε ισχύ το παραπάνω, μπορεί να παραταθεί ή να λήξει πριν από την 1η Ιουλίου του 2023, έπειτα από σχετική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες παροχής ρεύματος (συμπεριλαμβανομένης της ΔΕΗ), να αλλάζουν χρέωση κάθε μήνα, αρκεί να την ανακοινώνουν στις ιστοσελίδες τους, δύο μήνες πριν. Για την πρώτη εφαρμογή της ρύθμισης η ανακοίνωση των τιμολογίων θα γίνει ως τις 10 Ιουλίου. Παράλληλα, οι καταναλωτές θα μπορούν να αλλάζουν τιμολόγιο ή προμηθευτή χωρίς κόστος αποζημίωσης λόγω πρόωρης αποχώρησης.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΠΟΙΟΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ !!!

 



Ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί ο πλειστηριασμός για τη βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, ένας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στο real estate πλειοδότησε στο τελευταίο μπιτάρισμα με 600 χιλιάδες ευρώ και έβγαλε εκτός παιχνιδιού τον άλλο διεκδικητή, αφού το χτύπημα του ήταν κατά 100 χιλιάδες μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του mononews.gr από τις 4 χθες το απόγευμα η πολυτελής βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά ανήκει στην Επενδυτική Εταιρεία Καλό Λιβάδι που ανήκει στον Παναγιώτη Σελλά.Είναι εταιρεία διαχείρισης ακινήτων

Ο πλειστηριασμός που ξεκίνησε στις 10 το πρωί από τα 2,055 εκατ ευρώ, έφτασε στα το μεσημέρι στα 2,155εκατ ευρώ. Ο πλειοδότης αναδείχθηκε το τελευταίο λεπτό.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο λεπτό της διαδικασίας κονταροχτυπήθηκαν δύο προσφορές. Η μία πρόσφερε 500 χιλιάδες ευρώ. Η εταιρεία του Παναγιώτη Σελλά 600 χιλιάδες ευρώ και απέκτησε την εμβληματική βίλα στο λιμάνι της Υδρας.

Νωρίτερα το mononews.gr ανέφερε πως: Σε νέο ιδιοκτήτη οδηγήθηκε η βίλα του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα, ένα από τα δύο σπίτια που διατηρούσε και επισκεπτόταν ο επιχειρηματίας στο νησί. Παρά τις προσπάθειες της μοναχοκόρης του επιχειρηματία, το αρχοντικό βγήκε σήμερα το πρωί στο σφυρί και κατακυρώθηκε ύστερα από εξάωρη μάχη, έναντι τιμήματος που ξεπέρασε κατά σχεδόν 700.000 ευρώ την τιμή εκκίνησης.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ;;;

 


ΕΝΕΡΓΕΙΑ: ΟΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !!! 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΙΓΝΙΤΗ !!!


Έχουν σκοπό να μας αφήσουν το χειμώνα χωρίς ρεύμα για να κονομάνε κάποιοι ;;;

Διαβάστε τι μεταδίδει το businessdaily.gr

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι ρωσικές εισαγωγές φυσικού αερίου έφθαναν στο 46,5% της διαθέσιμης ενέργειας το 2020 ενώ η ημερήσια κατανάλωση φυσικού αερίου φθάνει περίπου σε 200.000 MWh. Οι εισαγωγές στη χώρα πραγματοποιούνται κυρίως μέσω της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ενώ εισαγωγές πραγματοποιούν και η Mytilineos και ο Όμιλος Κοπελούζου.

Το ελληνικό σχέδιο που παρουσίασε η κυβέρνηση στις αρχές Απριλίου προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, ότι όλες οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ θα μπουν σε λειτουργία για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος διακοπής των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ήταν η αύξηση της παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη την επόμενη διετία, με αύξηση της εξόρυξης κατά 50% ώστε να μειωθεί βραχυπρόθεσμα η εξάρτηση από το φυσικό αέριο. Προκειμένου να υπάρξει αύξηση της παραγωγής ενέργειας, η νέα μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα 5 θα λειτουργήσει ως λιγνιτική μέχρι το 2028, ενώ αν χρειάζεται θα μείνουν ανοικτές για μεγαλύτερο διάστημα και οι παλιότερες λιγνιτικές μονάδες του Αγίου Δημητρίου 5 και της Μελίτης.

Σχεδόν τρεις μήνες αργότερα, όμως, δεν έχει υπάρξει νεότερη τοποθέτηση για την πορεία του παραπάνω σχεδίου, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη, έχει υπάρξει μηδενική πρόοδος από τις πρώτες αυτές εξαγγελίες. Τους φόβους για μία τέτοια εξέλιξη τους είχε εκφράσει ο κ. Αδαμίδης ήδη από τον Απρίλιο, μιλώντας στο Business Daily. Όπως είχε τονίσει λόγω της χαμηλής συμμετοχής του λιγνίτη στο μείγμα όλη η εξορυκτική δραστηριότητα αποθηκευόταν στις αυλές λιγνίτη και τα αποθέματα σήμερα είναι ικανά να τροφοδοτήσουν τις μονάδες σε βορρά και νότο για ένα μήνα. 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΛΕΝΤΑΕΙ ΤΗΝ ΔΥΣΗ !!!

 

ΕΦΚΑ: ΠΕΡΙΠΟΥ 250.000.000€ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ !!!

 


ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΛΛΗΝΑ ;;; ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !!!

 


Την ώρα που εσύ πνίγεσαι στην φτωχοποίηση, οι Έλληνες πολιτικοί αυγατίζουν τα σκέτα Έσχες τούς...

Και ξέρεις πως "μερίμνησαν" για σένα;;; Σου έφτιαξαν τον Νέο Πτωχευτικό...που θα κάνει πλιάτσικο στην περιουσία σου !!!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ EURONEWS: Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

 

ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η PQH !!!

 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html


Για τις 12 Ιουλίου από τις 28 Ιουνίου μετατέθηκε η προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για το χαρτοφυλάκιο «Αριάδνη», το οποίο περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

Στη δεύτερη φάση έχουν περάσει ως γνωστόν δύο επενδυτικά σχήματα. Από τη μια το mega consortium, που απαρτίζουν οι Bain, Fortress, Davidson Kempner, doValue και Cepal, και από την άλλη η Ellington η οποία το προηγούμενο διάστημα αναζήτησε συνεπενδυτές.

Το project αφορά στην πώληση συνολικής απαίτησης σχεδόν 14 δισ. ευρώ, που απορρέει από χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ, των υπό ειδική εκκαθάριση τραπεζών.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΜΕΧΡΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2023 ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΤΩΧΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

 ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html



Ανάποδα γύρισε η κλεψύδρα για τη σύσταση του Φορέα Απόκτησης Ακινήτων του νέου πτωχευτικού νόμου (ν. 4738/2020), καθώς με την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για τον ιδιώτη επενδυτή που θα τον αναλάβει, αρχίζει να μετράει το δεκαπεντάμηνο μέσα στο οποίο ο Φορέας θα είναι έτοιμος να λειτουργήσει.

Κατόπιν αυτού, μετά τη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, της διακήρυξης για διενέργεια δημόσιου διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού, με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου, για την ανάθεση σύμβασης παραχώρησης των καθηκόντων και των αρμοδιοτήτων του Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων, το deadline για τη λειτουργία του Φορέα τοποθετείται τον Σεπτέμβριο του 2023. Στόχος είναι αυτός να συσταθεί με ιδιωτικά κεφάλαια. Το κατά πόσον αυτό θα είναι εφικτό, θα φανεί στις 19 Ιουλίου, όταν στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα υποβληθούν οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψήφιους επενδυτές.

Με βάση την προκήρυξη του διαγωνισμού που δημοσίευσε το Υπουργείο Οικονομικών οι υποψήφιοι επενδυτές θα πρέπει να διαθέτουν εμπειρία σε επενδύσεις στον τομέα ακίνητης περιουσίας. Ως επενδύσεις στον τομέα ακίνητης περιουσίας θεωρούνται εναλλακτικά:

i. οποιαδήποτε άμεση επένδυση σε οποιουδήποτε τύπου ακίνητο, είτε ιδιοχρησιμοποιούμενο είτε επενδυτικό,

1,6 ΔΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 !!!

 



Το ποσό των 1,6 δισ. ευρώ κατέβαλλαν οι Έλληνες πολίτες από την τσέπη τους για φάρμακα το 2021, σύμφωνα με μελέτη που παρουσίασε το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (IOBE), με τη συνεργασία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Ειδικότερα, 383 εκατ. ευρώ αφορούσαν στη θεσμοθετημένη συμμετοχή (0%, 10%, 25%) για φάρμακα, ενώ στα 267 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε το ποσό που κατέβαλλαν για την κάλυψη της διαφοράς μεταξύ λιανικής και ασφαλιστικής τιμής. Αναφορικά με τις άμεσες πληρωμές, στην αποζημιούμενη αγορά η συμμετοχή των ασθενών το 2021 εκτιμάται στα 650 εκατ. ευρώ, ενώ οι πολίτες επέλεξαν να πληρώσουν 521 εκατ. ευρώ για φάρμακα που αποζημιώνονται (out of pocket), ποσό το οποίο παρουσιάζει ελαφρά μείωση σε σχέση με το 2020.

Για τα ΜΗΣΥΦΑ, οι Έλληνες πλήρωσαν 308 εκατ. ευρώ, ενώ για φάρμακα της αρνητικής λίστας έδωσαν 129 εκατ. ευρώ. 1 στα 3 φάρμακα ήταν γενόσημο, καθιστώντας τη διείσδυση των γενοσήμων χαμηλή σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά σε πολύ καλύτερη θέση από το 2012 (από 18,6% στο 36,2%).

Την ίδια περίοδο, «ταβάνι» έπιασε η συμμετοχή της φαρμακοβιομηχανίας, μέσω των μηχανισμών των υποχρεωτικών επιστροφών (clawback και rebate), παρέχοντας πλέον 1 στα 2 φάρμακα δωρεάν.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ !!!

 


Η πρωτεύουσα της Αυστρίας, Βιέννη, επανήλθε στην πρώτη θέση των πιο βιώσιμων πόλεων του κόσμου, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Liveability Index 2022 του Economist με τις καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς.

Η Βιέννη προσπέρασε το Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο έπεσε στην 34η θέση λόγω των περιορισμών για την πανδημία του κορωνοϊού.

«Η Βιέννη, η οποία υποχώρησε στη 12η θέση στις αρχές του 2021 καθώς τα μουσεία και τα εστιατόριά της έκλεισαν, κατάφερε να ανακάμψει στην πρώτη θέση, τη θέση που κατείχε το 2018 και το 2019», ανέφερε η έκθεση. «Η σταθερότητα και οι καλές υποδομές είναι η κύρια γοητεία της πόλης για τους κατοίκους της, που υποστηρίζονται από καλή υγειονομική περίθαλψη και πολλές ευκαιρίες για πολιτισμό και ψυχαγωγία».



Η Μελβούρνη διατήρησε τη θέση της ως μία από τις πιο βιώσιμες πόλεις στον κόσμο, καταλαμβάνοντας τη 10η θέση, καθώς άλλες πρωτεύουσες της Αυστραλίας έμειναν εκτός του παγκοσμίου top 10.

Την ίδια ώρα, το Κίεβο, δεν συμπεριλήφθηκε φέτος στην έκθεση, εξαιτίας της εισβολής, ενώ οι ρωσικές πόλεις Μόσχα και Αγία Πετρούπολη βρέθηκαν πολύ χαμηλά στην κατάταξη λόγω της «λογοκρισίας» και των επιπτώσεων των δυτικών κυρώσεων.

H θέση της Αθήνας

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΟΡΓΙΟ ΚΟΡΟΪΔΙΑΣ: ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2022 ΚΑΙ ΑΝ, ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΗΔΗ 3 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ;;;
Διαβάστε εδώ:

ΒΟΜΒΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΚΑΝΕ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΥ "ΕΘΑΨΕ" ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!



Το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού περιμένει ο υπουργός Ανάπτυξης για να δράσει όσον αφορά τις απαράδεκτες πρακτικές των τραπεζών, παρά την καταγγελία του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη, ότι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο. Αυτό απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρη Μαμουλίδη, ο οποίος τον κάλεσε να ζητήσει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να επισπεύσει την έκδοσή του.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι το πόρισμα είναι κομβικής σημασίας και σημείωσε ότι κατά την ενημέρωση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, ο Συνήγορος του Καταναλωτή ανέφερε ότι τα τελευταία τρία χρόνια συντελείται όργιο με τις τράπεζες και ότι δεν προλαβαίνει να μαζεύει αναφορές και παράπονα πολιτών εναντίον των πρακτικών των τραπεζών.

Στην απάντησή του, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι το πόρισμα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για ενδεχόμενη παραβίαση των αρχών ανταγωνισμού από τις συστημικές τράπεζες αναμένεται περί τα τέλη του 2022, «με βάση τους συνήθεις ρυθμούς της, οι οποίοι ανταποκρίνονται και στα διεθνή σχετικά χρονοδιαγράμματα».

«Θα αναμένω θεσμικά το πόρισμα της Επιτροπής και όταν αυτό μου δοθεί θα δράσω με βάση τα προβλεπόμενα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος κατά την πάγια τακτική του προσπάθησε να αντιστρέψει το ερώτημα, και να επιτεθεί στον ερωτώντα βουλευτή και τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ: ΟΙ ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ !!!

 


Από το euro2day.gr

Οι δηλώσεις των πολιτικών δημοσιοποιήθηκαν ανέλεγκτες. Το επισημαίνει η ίδια η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης της Βουλής στην ανακοίνωση της: «Η δημοσίευση των ανέλεγκτων δηλώσεων γίνεται όπως προβλέπει ο νόμος «σε κάθε περίπτωση, εντός τριών μηνών από την πάροδο της προθεσμίας των ενενήντα ημερών μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής τους (παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003) που φέτος ήταν 28 Φεβρουαρίου 2022», σημειώνει στην ανακοίνωσή της.

Αλλά... πόσο ανέλεγκτα; Για παράδειγμα, στη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη, στην ενότητα «δανειακές υποχρεώσεις» διαβάζουμε για δάνειο από την Εθνική Tράπεζα: Αρχικό ποσό 245.000 ευρώ - Ημερομηνία δημιουργίας υποχρέωσης 4/5/2018 - Υπόλοιπο οφειλόμενο 2.152.440 ευρώ - Ημερομηνία Λήξης Υποχρέωσης 4/5/1948 (!).

Και μόνο η αναφορά ότι ένα δάνειο ελήφθη το 2018 και πρέπει να εξοφληθεί... το 1948, καθιστά περιττή την απορία πώς γίνεται σε τέσσερα χρόνια από τη λήψη του το ποσό να αβγάτισε κατά… 170 φορές.

Οι δανειακές υποχρεώσεις των πολιτικών πάντως δεν είναι και λίγες. Γενικώς φαίνεται ότι τα δάνεια αποπληρώνονται, αν και υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν συναφθεί πριν από 15-20 χρόνια και παραμένουν σχεδόν ατόφια είτε ελάχιστα μειωμένα.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης (ΝΔ), ας πούμε, πήρε τραπεζικό δάνειο 300.000 ευρώ το 2008 και το οφειλόμενο ποσό το 2020 ήταν 244.000 ευρώ.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΠΟΛΑΚΗΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ: «ΕΤΣΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ-ΠΕΤΣΟΤΑΪΣΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΝ ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ» !!!

 


Γράφει ο Παύλος Πολάκης στο προφίλ του στο facebook:

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ !! Γιατί η επαναληψη είναι η μητέρα της μαθήσεως.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ 6η(συντομευμένη)

ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΦΑΝΤΣ-ΔΑΝΕΙΑ-ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ

Να πως διαγράφουν τα δάνεια των κεελπνο-πετσοταισμένων ΜΜΕ (τεράστιο κόλπο) με αντάλλαγμα να "λιβανίζουν" νυχθημερόν τον ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ και τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.
Ξεκινάμε με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ (θα δημοσιοποιήσουμε και για άλλα "έγκυρα" ΜΜΕ):

1. Στις 10 Απριλίου 2020 η ΠΕΙΡΑΙΩΣ πώλησε (μεμονωμένα) τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ύψους 29 εκατ. € στο fund Blantyre Capital αντί 10εκ.€ (σε επόμενο επεισόδιο ποιος είναι πίσω από αυτό το fund...).

2. Στις 2 Ιουνίου 2020 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μεταβιβάζονται από το Blantyre στο fund Meru Sarl του Λουξεμβούργου (έναντι ποιου τιμήματος;;;)

3. Στις 19 Ιουλίου 2021 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ πωλούνται από το fund Meru στην εταιρεία Masiero Consultants Ltd, η οποία έχει κεφάλαιο 3.000€. Οι πωλήσεις από fund σε fund είναι ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ για να εξαφανιστούν τα ίχνη της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια.

4. Για τα δάνεια αυτά υπήρχαν εξασφαλίσεις ύψους 2,2εκ.€ σε ακίνητα - βίλες του Καραμήτσου (στο Ψυχικό) και του συγχωρεμένου Αναστασιάδη (στην Εκάλη). Τι έγιναν αυτές οι εξασφαλίσεις;;; Προφανώς άρθηκαν!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΟ ΟΡΟ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ !!!

 


ΟΙ ΠΟΝΗΡΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΟΪΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ !!!

 

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 2.000.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 2 ΕΩΣ 500€ !!!

 


Αποκαλυπτικά στοιχεία για το μέγεθος της υπερχρέωσης που υπέστησαν τα τελευταία 12 χρονια εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις, εξαιτίας της εφαρμογής των Μνημονίων αλλά και λόγω της υγειονομικής κρίσης που ακολούθησε περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Κρατικού Προϋπολογισμού της Βουλής, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:

α) Το μεγαλύτερο μέρος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, συνολικού ποσού 3,7 δις. ευρώ, που δημιουργήθηκαν εντός του πρώτου τετραμήνου του 2022 πηγάζει από την κατηγορία του φόρου εισοδήματος (1,2 δισ. ευρώ) και από τον ΦΠΑ (1,1 δισ. ευρώ).

β) Ο αριθμός των πολύ μικρών και μικρών οφειλετών του Δημοσίου αυξήθηκε σημαντικά μεταξύ Απριλίου 2021 και Απριλίου 2022. Συγκεκριμένα, όσοι φορολογούμενοι χρωστούν από … 2 έως και 500 ευρώ στο Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 246.693 φυσικά και νομικά πρόσωπα ή κατά 14,04% και ξεπέρασαν τα 2.000.000, καθώς έφθασαν την 1η/5/2022 σε 2.019.449 καλύπτοντας πλέον το 51,2% του συνόλου των οφειλετών του Δημοσίου (3.944.665)!

γ) Από τα 112,55 δισ. ευρώ του συνόλου των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο, μόλις 26,4 δισ. ευρώ θεωρούνται ως πραγματικά εισπράξιμες. Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, από το ποσό αυτό, το οποίο αντιστοιχεί στο 23,5% του συνολικού ποσού των ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο πηγάζει άνω του 90% των εισπράξεων ληξιπροθέσμων οφειλών! Πρόκειται κυρίως για χρέη που δημιουργήθηκαν κυρίως τα τελευταία δέκα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γραφείου Κρατικού Προϋπολογισμού στη Βουλή δείχνουν ότι:

ΚΑΡΦΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: "ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΕΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ" !!!

 


Πόθεν έσχες: 1,3 εκατ. ευρώ τα χρέη Μητσοτάκη, 11,4 εκατ. ευρώ των υπουργών του, 350 εκατ. ευρώ της ΝΔ


«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία ώστε όλοι οι υπόχρεοι να δηλώνουν στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων τους, αλλά και την πορεία τους. Τις ρυθμίσεις δηλαδή που έχουν γίνει με τα απαραίτητα αποδεικτικά έγγραφα», διαμηνύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, σε on camera δήλωσή του.

Μάλιστα καταγγέλλει: «Μία κυβέρνηση με τόσα χρέη είναι μία ευάλωτη κυβέρνηση. Δεν νομοθετεί για το δημόσιο συμφέρον αλλά για το συμφέρον των πιστωτών της».

«Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατ. και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται», υπογραμμίζει στη δήλωσή του.

Ακολουθεί πλήρης η δήλωση:

«Η υποβολή πόθεν έσχες για ακόμη μία φορά ελέγχει μόνο το «έσχες» και όχι το «πόθεν».

Το ίδιο, εξάλλου, πόθεν έσχες υποτίθεται ότι υπέβαλε και ελεγχόταν κάθε χρόνο και ο Γιώργος Τράγκας… Και ξαφνικά τώρα όλοι έχουν πέσει από τα σύννεφα.

Ο κ. Μητσοτάκης χρωστά 1,3 εκατ. και μαζί με τους υπουργούς του έχουν συνολικά χρέη 12,7 εκατ. ευρώ, τα οποία κανείς δεν ξέρει πώς εξυπηρετούνται. Ενώ το κόμμα τους χρωστά περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ που δεν θα ξεπληρωθούν ποτέ και κάθε χρόνο αυξάνονται.

ΒΟΜΒΕΣ ΖΑΓΟΡΙΤΗ(ΣτΚ): ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΓΙΖΕΙ !!!

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΗΣ Ο ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΗΤΡΑΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ»
Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες στον ΣτΚ !!!



Συνήγορος Καταναλωτή: Συνταρακτικές καταγγελίες για τις χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα – Πλήρης απουσία ελέγχων, λογαριασμοί μαμούθ και αιχμές κατά ΡΑΕ


«Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας». Με τα λόγια αυτά περιέγραψε το τοπίο που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο με τις υπέρογκες χρεώσεις στους καταναλωτές, τις μονομερείς αλλαγές συμβολαίων, αλλά και την αδιαφάνεια στον υπολογισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής ο Συνήγορος του Καταναλωτη, Λευτέρης Ζαγορίτης αφήνοντας σαφείς αιχμές προς τη διοίκηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ).

Ο κ. Ζαγορίτης ήταν καταπέλτης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κάνοντας λόγο για «τρελές χρεώσεις» και τονίζοντας την αδράνεια του ελεγκτικού μηχανισμού με αποτέλεσμα ακόμα και κυβερνητικοί βουλευτές όπως ο Γιάννης Ανδριανός να επισημάνουν ότι κατόπιν αυτών των σοβαρών καταγγελιών θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου και ο πρόεδρος της αρμόδιας για την επιβολή κυρώσεων Αρχής, της ΡΑΕ Αθανάσιος Δαγούμας σε επαναληπτική ακρόαση από την Επιτροπή.

Αλλωστε ο κ. Ζαγορίτης ξεκάθαρα επεσήμανε ότι θεσμικά έχει διαβιβάσει όλες τις ενημερώσεις, ενώ οι ομαδικές συστάσεις προς τις εταιρίες έχουν κοινοποιηθεί στα αρμόδια υπουργεία και τη ΡΑΕ: «Εμείς αναδεικνύουμε το θέμα και δεν μπορεί κανείς να πει ότι δεν το ξέρει και μόνο από τα δικά μας κείμενα. Τα χαρτιά μένουν», τόνισε.

Αναφορικά με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ο Συνήγορος του Καταναλωτή τόνισε πως έχουν γίνει συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς της ενέργειας, αλλά «δεν έχω βρει κοινό τόπο».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία παρουσίασε ο Συνήγορος του Καταναλωτή, μόνο το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς και μαλιστα πριν καλά καλά τελειώσει οι αναφορές που έχουν φτάσει στην Αρχή είναι 7.161 και έως το τέλος της χρονιάς αναμένεται να φτάσουν τις 14.000. Από αυτές σημαντικό ποσοστό φέτος αφορά τις χρεώσεις της ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίες φτάνουν τις 2.585. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι δεν αφορούν τη ΔΕΗ, η οποία κατέχει το 65% της αγοράς, αλλά μόνο τους εναλλακτικούς παρόχους.

Η εκθετική αύξηση του αριθμού των καταγγελιών για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας καταδεικνύεται και από το γεγονός ότι ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2021 είχαν γίνει 713 αναφορές, την αντίστοιχη φετινή περίοδο έφτασαν τις 2.585.

Ο Συνηγορος έχει ήδη αποστείλει επτά ομαδικές συστάσεις για το θέμα προς τους παρόχους έχοντας κοινοποιήσει τις καταγγελίες τόσο στα αρμοδια υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης όσο και στη ΡΑΕ, η οποία είναι η αρμόδια για την επιβολή κυρώσεων.

«Εμείς μόνο διαμεσολάβηση μπορούμε να κάνουμε. Δεν τιμωρούμε αλλά ενημερώνουμε. Οταν δεν τηρείται η νομιμότητα όμως κάποιος θα πρέπει να ενεργησει» είπε με νόημα ο κ. Ζαγορίτης.

Βάσει των αναφορών που έχει λάβει ο Συνήγορος προκύπτει μεγάλη παραβατικότητα και συκεκριμένα:

ΟΙ "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ...ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ !!!

 





Ηλεκτρονικό statement με όλες τις κινήσεις του «φορολογικού» λογαριασμού θα εκδίδει κάθε μήνα για κάθε φορολογούμενο η ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να βλέπουν στο smartphone τους και να τσεκάρουν τις συναλλαγές τους με την Εφορία. Η αρχή γίνεται με τις κινήσεις του Μαΐου.

Πιο συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες η ΑΑΔΕ προχωρά στην ενεργοποίηση μια νέας ψηφιακής εφαρμογής.

Πρόκειται για την «Ψηφιακή Ενημέρωση Κίνησης» η οποία θα είναι διαθέσιμη στην ψηφιακή πύλη της ΑΑΔΕ myAADE και η πρόσβαση σε αυτή θα γίνεται με τους κωδικούς του Taxisnet. Με την είσοδο στην εφαρμογή οι πολίτες θα έχουν πλήρη και συνολική εικόνα για τις οφειλές τους, τις δόσεις, τις επιστροφές φόρου και τους συμψηφισμούς από την εφορία καθώς και για τα ποσά που τους κατέβαλλε το δημόσιο για αποζημιώσεις και επιδόματα.

Αναλυτικότερα μπαίνοντας στην εφαρμογή οι φορολογούμενοι θα μπορούν να δουν:

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ "ΕΠΩΝΥΜΩΝ": ΠΟΙΟ ΦΙΛΕΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΧΕΡΙΑ, ΠΟΙΑ ΟΧΙ !!!



Τι αποκαλύπτει το mononews.gr

Νέος ιδιοκτήτης αποφάσισε να επενδύσει στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο – όραμα του εφοπλιστή Αντώνη Λελάκη –, που βγήκε στο σφυρί. Στον αντίποδα, ουδείς εμφανίστηκε να διεκδικήσει την εκτυπωτική Ίριδα της οικογένειας Μπόμπολα, το οικόπεδο του Γιάννη Καρούζου στη Γλυφάδα, αλλά ούτε και τις πολυτελείς κατοικίες του κοσμηματοπώλη Γιώργου Τσαγκαράκη σε Βάρη και Βούλα.

Στα προς εκποίηση τουριστικά ακίνητα ανήκε το ακίνητο της Ξενοδοχειακαί και Ναυτιλιακαί Επιχειρήσεις Ανατολικής Κρήτης, όπως λεγόταν η εταιρεία του Αντώνη Λελάκη που είχε τον έλεγχο του υπό ανάπτυξη ξενοδοχείου στη Σητεία. Το συγκεκριμένο βγήκε σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 4,9 εκατομμύρια κι επισπεύδουσα την Aegean Baltic Bank και κατακυρώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη έναντι ενός ευρώ παραπάνω.

Στο ακίνητο 185 στρεμμάτων υπάρχει τριώροφο ξενοδοχείο και 5 συγκροτήματα bungalows, όλα ημιτελή, με άδεια του 1990 και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για κτίρια που «αντιμετωπίζουν σημαντικές φθορές οι οποίες τα καθιστούν πρακτικά μη λειτουργικά», σύμφωνα με τους εκτιμητές.

ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΑΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 



Ξεκίνησε ο έλεγχος από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των 12 προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας που έχει θέσει στο «μικροσκόπιο», για τυχόν καταχρηστικές συμπεριφορές αναφορικά με τις ρήτρες αναπροσαρμογής που υπάρχουν στα τιμολόγιά τους. Έτσι, η Αρχή έχει ζητήσει γραπτώς διευκρινίσεις από κάθε πάροχο αναφορικά με τα υπό διερεύνηση θέματα, ώστε από τα γραπτά υπομνήματα των εταιρειών να διαπιστώσει ποιες και κατά πόσο έχουν παραβιάσει τον Κώδικα Προμήθειας.

Με την παραπάνω διαδικασία, στο πλαίσιο της οποίας μπορεί να υπάρξει και επόμενος γύρος διευκρινίσεων που θα ζητήσει η ΡΑΕ, «τρέχουν» δύο παράλληλες έρευνες, στο πλαίσιο καθεμίας από τις οποίες ο Ρυθμιστής ελέγχει 12 εταιρείες. Η πρώτη έρευνα αφορά προμηθευτές που προχώρησαν σε μονομερείς αλλαγές των συμβάσεων πελατών τους – κατά κύριο λόγο για τη μετατροπή τιμολογίων σταθερής χρέωσης σε κυμαινόμενα τιμολόγια με την προσθήκη ρήτρας αναπροσαρμογής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώδικας Προμήθειας δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες για μονομερείς αλλαγές των συμβολαίων, αν ανέφεραν εκ των προτέρων στη σύμβαση με ποιους όρους θα μπορούσε να υπάρξει τροποποίηση. Οι περισσότεροι πάροχοι προβλέπουν ότι οι αλλαγές μπορούν να γίνουν «για σοβαρούς λόγους», οι οποίοι φαίνεται να συντρέχουν στη δεδομένη συγκυρία – με την απότομη και κατακόρυφη εκτίναξη των χονδρεμπορικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Προϋποθέσεις και διαδικασίες

Σε κάθε περίπτωση, ο Κώδικας Προμήθειας προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και διαδικασίες για τις τροποποιήσεις, οι οποίες είναι και αυτές που ελέγχει η Αρχή. Έτσι, ο πάροχος μπορεί να προχωρήσει σε αλλαγές ένα εξάμηνο μετά την υπογραφή της σύμβασης, έχοντας ειδοποιήσει τον πελάτη του τουλάχιστον 60 ημέρες πριν την τροποποίηση, ώστε να έχει αυτός τη δυνατότητα να διαλέξει κάποιο άλλο πρόγραμμα ή να μετακινηθεί σε άλλο προμηθευτή. Επίσης, η ειδοποίηση θα πρέπει να γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να διασφαλίζεται ότι ο πελάτης έχει όντως ενημερωθεί για τις αλλαγές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχει δεχθεί η ΡΑΕ από καταναλωτές, φαίνεται ότι τουλάχιστον κάποιες από τις διερευνώμενες εταιρείες προμήθειας δεν τήρησαν όσα αναφέρονται παραπάνω και προβλέπει ο Κώδικας Προμήθειας. Έτσι, για παράδειγμα, έχει εντοπιστεί προμηθευτής ο οποίος απλώς πρόσθεσε την ενημέρωση στον λογαριασμό, μόλις ένα μήνα πριν την προσθήκη της ρήτρας, και μάλιστα αναγράφοντας τη σχετική ειδοποίηση στο πεδίο με τα υπόλοιπα «ψιλά γράμματα» του λογαριασμού (όπως π.χ. το ποσοστό του ΦΠΑ).

ΔΝΤ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΑΝ ΤΑ FUNDS ΔΕΝ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΟΥΒΑ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ FUNDS ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/05/funds-31562003.html



Διαβάστε προσεκτικά τι μεταδίδει το sofokleousin.gr

Την ανησυχία του για την πορεία των εταιρειών που έχουν αναλάβει τη διαχείριση κόκκινων δανείων ύψους 120 δισ. ευρώ εκφράζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε ειδική μελέτη, σημειώνοντας ότι η αποτελεσματικότητά τους στις ανακτήσεις είναι ως τώρα χαμηλή και ζητώντας από την Τράπεζα της Ελλάδος να ασκήσει αυστηρότερη εποπτεία και να επιβάλει μεγαλύτερη διαφάνεια, ώστε να αποφευχθούν αστοχίες που θα επιβαρύνουν, τελικά, τον κρατικό προϋπολογισμό και τις τράπεζες.

Σε ειδική ανάλυση για τις εταιρείες διαχείρισης δανείων (credit servicers), που συνοδεύει τη νέα έκθεση του άρθρου IV, το ΔΝΤ επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν στον ορίζοντα της ελληνικής οικονομίας μετά τη μεταφορά τεράστιου ύψους προβληματικών δανείων σε ειδικά fund και την ανάθεση της διαχείρισής τους σε servicers, οι οποίοι, όπως τονίζει το Ταμείου, έχουν γίνει πλέον κρίσιμοι παίκτες, καθώς έχουν φθάσει να διαχειρίζονται δάνεια άνω των 120 δισ. ευρώ.

Οι ίδιες οι εταιρείες διαχείρισης δεν αναλαμβάνουν πιστωτικό κίνδυνο και δεν ρισκάρουν δικά τους κεφάλαια. Όμως, δείχνουν ήδη, όπως επισημαίνει το Ταμείο, αδυναμία στις ανακτήσεις, που δεν προχωρούν με τους προβλεπόμενους ρυθμούς, με αποτέλεσμα να εκτίθεται σε κίνδυνο το Ελληνικό Δημόσιο, που έχει χορηγήσει εγγυήσεις μέσω του προγράμματος «Ηρακλής», αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες, που κρατούν στα χαρτοφυλάκιά τους τα καλύτερα -και εγγυημένα από το Δημόσιο- τιτλοποιημένα κόκκινα δάνεια.

Το Ταμείο συνιστά στην κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι θα εφαρμοσθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, κυρίως σε ό,τι αφορά τον νέο πτωχευτικό νόμο και στην Τράπεζα της Ελλάδος να «σφίξει τα λουριά» της εποπτείας, ώστε να προληφθούν «ατυχήματα».

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην ειδική ανάλυσή του το Ταμείο:

ΞΑΦΡΙΣΕ 120.000€ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ..."ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ" ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 



Για απάτες κατηγορείται ένας 42χρονος που συνελήφθη με ένταλμα, το πρωί της Δευτέρας (20/6) στον Βύρωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας

Συγκεκριμένα, ο 42χρονος κατηγορείται ότι, με το πρόσχημα ότι έχει τη δυνατότητα να μεσολαβεί σε διεξαγωγή πλειστηριασμών κατασχεμένων οχημάτων και άλλων αντικειμένων, εξαπατούσε πολίτες, αποκομίζοντας τμηματικά το χρηματικό ποσό των -120.000- ευρώ. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΝΕΙ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ ΑΛΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ...ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΠΟΙΩΝ !!!

 




H Ευρώπη… επιστρέφει στον άνθρακα και ετοιμάζεται για δύσκολο χειμώνα μετά τα ενεργειακά αντίποινα του Πούτιν


Την επιδείνωση των συνεπειών από τον πόλεμο στην Ουκρανία στην ευρωπαϊκή οικονομία, αλλά και τη μακρά διάρκεια που θα έχουν αυτές, αρχίζουν να συνειδητοποιούν σιγά σιγά οι Βρυξέλλες και οι Ευρωπαίοι ηγέτες, επιχειρώντας πλέον δραματικές αναδιπλώσεις σε μία σειρά από τομείς, κυρίως στο ενεργειακό πεδίο. Στην Ευρώπη αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι μετά από ένα διάστημα οικονομικών πιέσεων και επιβολής κυρώσεων προς τη Μόσχα, που μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν είχαν σημαντικό αποτέλεσμα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί κυρίως τα ενεργειακά για να «απαντήσει» και δεν αποκλείεται να διακόψει πλήρως την παροχή αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες ίσως και τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, με ό,τι συνεπάγεται αυτό, καθώς η ενεργειακή απεξάρτηση από τη Μόσχα θέλει πολύ χρόνο ακόμα.

Η πιο εντυπωσιακή εξέλιξη είναι η ευρωπαϊκή στροφή στην αξιοποίηση του άνθρακα, ως απάντηση στις μειωμένες προμήθειες ρωσικού αερίου, με πολλές χώρες να αναζητούν τρόπους παρέμβασης στην αγορά ενέργειας, όπως την επιβολή πλαφόν, αλλά και έκτακτα μέτρα στήριξης των πολιτών – ακόμα και προτροπές για μείωση στη χρήση των… air condition διατύπωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την Τετάρτη.

Στη Γερμανία, όπου η ανησυχία για οικονομική ύφεση είναι μεγάλη και φανερή πλέον, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς προετοιμάζει την κοινή γνώμη ακόμα και για μία πενταετία «οικονομικής στενότητας», όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ.

Το μεγάλο αγκάθι στις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι ο πληθωρισμός, ενώ γίνεται αντιληπτό πως οι επόμενοι μήνες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, όσο ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία οξύνεται και η Μόσχα μπορεί και αντέχει στις δυτικές κυρώσεις, προχωρώντας μάλιστα τις τελευταίες ημέρες και σε «αντίποινα», όπως η μείωση των ροών του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη σε ποσοστό 40%.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΙΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

 



Έως τις 29 Ιουλίου 2022 και ώρα 15:00 παρατείνεται, με απόφαση που υπέγραψε ο Υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Παρά το γεγονός ότι φέτος η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων ξεκίνησε να λειτουργεί από τις 30 Μαρτίου 2022, η χρονική αυτή παράταση κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΙΔΟΥ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟΙΒΑΓΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΚΑΛΕΣ ΚΑΙ...ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ !!!

 



Δικαιοσύνη ώρα μηδέν: Στις τουαλέτες και στα σκαλιά του Πρωτοδικείου στην Ευελπίδων, εκατοντάδες δικογραφίες!!!


Από το dikografies.blogspot.com


Μετά τη βρωμιά και την ακαθαρσία των Δικαστηρίων της Ευελπίδων και την έλλειψη κλιματισμού εν μέσω καύσωνα, γιά την οποία απέχουν σήμερα και αύριο, μετά τις 12 το μεσημέρι οι Δικαστικοί Υπάλληλοι, το αποκορύφωμα του χάους και της ανοργανωσιάς σε όλο του το μεγαλείο.

Εκατοντάδες δικογραφίες στοιβαγμένες στις... ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ και στις ΣΚΑΛΕΣ του κτιρίου 13 της Ευελπίδων!!!

ΠΟΙΝΕΣ ΧΑΔΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ALPHA ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ !!!

10.000€ ΚΑΙ 50.000€ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Χωρίς να γίνεται λόγος ποιοι, πώς και πόσο επωφελήθηκαν από τα πακέτα εκατομμυρίων μετοχών που άλλαξαν χέρια με φόντο την αύξηση κεφαλαίου της μιας και τη μετατροπή ομολόγων CoCos της δεύτερης !!!



Τι γράφει το efsyn.gr

Εν αρχή ην το αδιαμφισβήτητο γεγονός: στις 12 Απριλίου του 2022, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δημοσιοποίησε απόφασή της με την οποία επέβαλε πρόστιμo 50.000 ευρώ στην εταιρεία Πειραιώς Financial Holdinds Α.Ε. και 10.000 ευρώ στην εταιρεία Alpha Services and Holdings S.A.

Οσον αφορά την παράβαση που τιμωρήθηκε με αυτό το… δυσβάσταχτο πρόστιμο, η ανακοίνωση της Ε.Κ. όχι μόνο δεν διαφωτίζει το ευρύ κοινό που παρακολουθεί τα οικονομικώς τεκταινόμενα, αλλά την αποκρύβει επιμελώς, παραπέμποντας σε άρθρα, παραγράφους και νόμους.

Συγκεκριμένα, για τη μεν Πειραιώς κάνει λόγο για «παράβαση των διατάξεων του άρθρου 17 παρ. 1 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 596/2014 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Κανονισμού και του άρθρου 27 παρ. 8 του ν. 4443/2016, λόγω μη έγκαιρης δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών που αναφέρονταν στο επεξηγηματικό σημείωμα προς τους μετόχους και αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τον Μάρτιο του 2021», για τη δε Alpha για «παράβαση του άρθρου 18 του Κανονισμού (Ε.Ε.) 596/2014 σχετικά με πλημμελή τήρηση του καταλόγου προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες». Κι όποιος/α κατάλαβε, κατάλαβε…

Οποιος/α κάνει τον κόπο να ψάξει τι αφορούν τα αναφερόμενα άρθρα 17 και 27 (για την περίπτωση της Πειραιώς) και το άρθρο 18 (για την περίπτωση της Alpha), θα ανακαλύψει με έκπληξη ότι αφορούν εκδοχές μιας από τις βαρύτερες οικονομικές παραβάσεις: της εσωτερικής πληροφόρησης, αγγλιστί inside information. Η αντίστιξη ανάμεσα στο βάρος της παράβασης και στη γελοιότητα των προστίμων είναι εξόφθαλμη! Για τέτοιου είδους παραβάσεις η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αφαιρεί έως και τις άδειες των εταιρειών! Η ελληνική, όμως, μοιράζει «χάδια». Υπήρξε ζημία; Και ποιοι ζημιώθηκαν;

Το κρίσιμο ερώτημα είναι: Αυτή η παράβαση επέφερε (παρ)άνομα κέρδη για κάποιους και ζημίες για κάποιους άλλους; Η ανακοίνωση της Επιτροπής προσδιορίζει πιο συγκεκριμένα τον λόγο της επιβολής του προστίμου στην Πειραιώς ως εξής:

«[…] λόγω μη έγκαιρης δημοσιοποίησης προνομιακών πληροφοριών που αναφέρονταν στο επεξηγηματικό σημείωμα προς τους μετόχους και αφορούσαν την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου τον Μάρτιο του 2021».

Εδώ προφανώς λέγεται ότι στο εν λόγω επεξηγηματικό σημείωμα υπήρχαν πληροφορίες προς τους μετόχους που δεν δημοσιοποιήθηκαν στο ευρύ επενδυτικό κοινό – ο ορισμός του inside information! Επωφελήθηκε άραγε κανείς εκ των μετόχων αυτών των προνομιακών πληροφοριών; Υπήρξαν κέρδη και ζημίες απ’ αυτό;

ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!




Τι μεταδίδει το anagennisisepolion.wordpress.com:

Μαζική & μαχητική διαδήλωση στα Σεπόλια ενάντια σε πλειστηριασμό κατοικίας!


Μία οικογένεια στα Σεπόλια κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της οριστικά…

Έχει ξεκινήσει η διαδικασία των πλειστηριασμών αφού η τράπεζα αρνήθηκε τη δυνατότητα ρύθμισης ζητώντας «μπροστά» πιο πολλά από αυτά που η οικογένεια ήταν σε θέση να δώσει…

Στην κυριολεξία ήταν ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ το θέαμα που αντικρύσαμε την προηγούμενη ημέρα βλέποντας στο διαδίκτυο τον ηλεκτρονικό πλεισηριασμό να «τρέχει» και να μετράνε αντίστροφα οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα …

Το ζήτημα όμως αυτό, το πήραν πάνω τους οι συμφοιτητές του ενός παιδιού της οικογένειας αλλά και οι συνάδελφοί του από το συνδικάτο του κλάδου που εργάζεται. Έτσι το μάθαμε κι εμείς… Σήμερα μία μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της γειτονιάς μας!

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην οικογένεια που βρίσκεται σε αυτή τη θέση …

Διαδήλωση διαμαρτυρίας απέναντι στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις…

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΦΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 



Έρχονται νέα φέσια στην αγορά


Από το mononews.gr


Μπορεί οι Έλληνες τραπεζίτες να παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία των κόκκινων δανείων, και την εξέλιξη των πρόδρομων δεικτών, ωστόσο τα μηνύματα που έρχονται όχι μόνο από τις ελληνικές επιχειρήσεις αλλά από ολόκληρη την Ευρώπη δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά.

Το αντίθετο μάλιστα, μεγάλη έρευνα της Ιntrum έδειξε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις στην ευρωζώνη φοβούνται ότι στο δεύτερο εξάμηνο του έτους θα δυσκολευτούν αρκετά για να εισπράξουν τα χρωστούμενα.

Από την έρευνα προκύπτει ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν με δέος τον υψηλό πληθωρισμό και το πώς θα ανταπεξέλθουν σε συνθήκες οι οποίες είναι πρωτόγνωρες για πολλές από αυτές.

Η ρευστότητα, οι ταμειακές ροές και η διαχείριση πιστωτικού κινδύνου αποτελούν τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να εξασφαλίσουν μια σταθερή οικονομική θέση. 8 στις 10 ευρωπαϊκές εταιρείες δηλώνουν ότι η ενίσχυση της ρευστότητας και των ταμειακών ροών αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα.

"ΒΑΣΤΑ ΖΕΛΕΝΣΚΙ" ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΕ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΕΣ ΒΙΛΕΣ...

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2022/06/blog-post_3356.html

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΝΟΤΟ ΣΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!


ΜΗΝ ΤΡΩΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 


ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 



ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ !!!

 


ΝΕΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΡΑΕ: "ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΕΣ" ΖΗΜΙΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


Από το energypress.gr

Για την πλήρη ενημέρωση της αγοράς, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσίευσε σήμερα το «Ενημερωτικό σημείωμα για την κερδοφορία των μη καθετοποιημένων εταιριών στις αγορές προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου», το οποίο εστάλη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 15 Ιουνίου 2022, το οποίο συμπληρώνει το «Ενημερωτικό σημείωμα για την κερδοφορία καθετοποιημένων εταιριών στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου» που κατατέθηκε στις 6 Μαΐου 2022 στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και κοινοποιήθηκε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων.

Όπως αποτυπώνεται στα συνοπτικά αποτελέσματα του πίνακα που ακολουθεί:

1. Όλες οι εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας το 2021 εμφάνισαν ζημίες, καθώς απορρόφησαν μέρος της αύξησης των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς, ιδίως εξαιτίας των συμβάσεων με τελικούς πελάτες που προϋπήρχαν της ενεργειακής κρίσης.

2. Η πλειονότητα των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας σημείωνε ήδη ζημίες κατά τα έτη 2019 και 2020. Σημαντικό περιθώριο κέρδους είχε και τα δύο έτη η δεσπόζουσα επιχείρηση, ΔΕΗ Α.Ε..

3. Η εξαγωγή συμπερασμάτων στην λιανική αγορά του φυσικού αερίου είναι εξαιρετικά δυσχερής, καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των εταιρειών ως προς το περιθώριο κέρδους.

4. Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται κατά κύριο λόγο στην χονδρεμπορική αγορά του φυσικού αερίου έχουν θετικό περιθώριο κέρδους. Αξίζει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση του περιθωρίου κέρδους της ΔΕΠΑ Εμπορίας Α.Ε. από 7% το 2019 σε 24% το 2021. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι, σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας:

ΣτΚ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΥΨΗΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!

 



Ο Συνήγορος του Καταναλωτή, έχει γίνει αποδέκτης πλήθους αναφορών καταναλωτών σχετικά με την υψηλή χρέωσή τους που προέρχεται από κλήσεις προς ειδικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, οι οποίοι εξαιρούνται από τις ενσωματωμένες παροχές των οικονομικών προγραμμάτων τους.

Ενδεικτικά παραδείγματα τέτοιων αριθμών για τους οποίους έχουν υποβληθεί αναφορές είναι:

Σύντομοι πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 13, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση πελατών και την αναφορά βλαβών από παρόχους διαφόρων υπηρεσιών (ενέργειας, ηλ. επικοινωνιών, κ.λπ.).

Σύντομοι πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 14, μέσω των οποίων παρέχονται υπηρεσίες πολυμεσικής πληροφόρησης (ΥΠΠ), ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν επιλεγεί τέτοιοι αριθμοί για υπηρεσίες τηλεφωνικού κλεισίματος ραντεβού.

Σύντομοι τετραψήφιοι ή πενταψήφιοι αριθμοί της αριθμοσειράς 15, οι οποίοι χρησιμοποιούνται για την παροχή υπηρεσιών δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο από Υπουργεία ή Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΔΑΝΕΙΑ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ: ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ...ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ BNP PARIBAS ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

 


Του Αλέξη Αλεξόπουλου,
Δικηγόρος Αθηνών παρ’ Αρείω Πάγω


Ενώ στην καθ’ημάς Ανατολή, και εν αναμονή της απόφασης του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος 4.425 δανειοληπτών μελών του ΣΥ.ΔΑΝ.ΕΦ , σε ρήτρα αξίας ελβετικού φράγκου, αλλά και καταναλωτικών ενώσεων για υποβολή προδικαστικού ερωτήματος στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκης Ενωσης , ως προς την νομιμότητα των εν λόγω δανείων, η πλειοψηφία των εκδιδομένων αποφάσεων σε αγωγές και ανακοπές δανειοληπτών ελβετικού φράγκου τις απορρίπτουν, ακολουθώντας ομοιόμορφα το σκεπτικό της υπ’ αριθ. 4/2019 απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, που απορρίπτει, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΕΕ, τον δικαστικό έλεγχο της καταχρηστικότητας των Γ.Ο.Σ. σε συμβάσεις δανείου σε ελβετικό φράγκο μεταξύ τράπεζας και καταναλωτή (δανειολήπτη).

Στην Εσπερία εν τω μεταξύ, και συγκεκριμένα στο Παρίσι, μετά από 15νθήμερη εξαντλητική διαδικασία, την 26-02-2020 εκδόθηκε απόφαση του Tribunal Correctionel de Paris,(δηλαδή ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ) επί μηνύσεως 2.500 πολιτικώς εναγόντων δανειοληπτών εις βάρος της Τράπεζας Cetelem θυγατρικής της τράπεζας BNP Paribas, μέσω της οποίας κατά τα έτη 2008-2009 , διατέθηκαν στο ανυποψίαστο καταναλωτικό κοινό χιλιάδες στεγαστικά δάνεια ελβετικού φράγκου. Με την απόφαση αυτή επιβλήθηκε το μέγιστο δυνατό ποινικό πρόστιμο των 187.500 ευρώ στην ανωτέρω τράπεζα, συνοδευόμενο από ποινικές αποζημιώσεις και τόκους στους 2.500 πολιτικώς ενάγοντες, που αναμένεται να φτάσουν το ύψος των τριακοσίων εκατομμυρίων ( 300.000.000 ) ευρώ.

Το ακριβές ύψος του ποσού , που ούτως ή άλλως είναι πρωτοφανές , δεν έχει προσδιοριστεί επακριβώς στην απόφαση διότι προϋποθέτει την πρόσθεση 200 σελίδων πινάκων όπως δηλώνει η δικηγόρος κ. Helene Feron-Poloni, συνήγορος περισσότερων από μίας δεκάδας πολιτικώς εναγόντων

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ "VILLAGE RESORT & WATERPARK" !!!

 



«Το The Village Resort & Waterpark, είναι ένα οικογενειακό All Inclusive θέρετρο 4 αστέρων, κτισμένο πανοραμικά στον λόφο, λίγο έξω από την Χερσόνησο στην Κρήτη. Η μαγευτική θέα στο Κρητικό Αρχιπέλαγος και ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα, μέσα από τους πολύχρωμους κήπους του ξενοδοχείου, θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστα. Τα 275 κλασικά δωμάτια σε συνδυασμό με τις θεματικές βραδιές, τα χορευτικά shows, τις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιχνίδια στο νερό, το Children’s Paradise και φυσικά το Waterpark με τις 4 medium thrill νεροτσουλήθρες και το lazy river, θα κάνουν τη διαμονή σας απλά μοναδική».

Έτσι παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Zeus Hotels το Village Resort & Waterpark που βρίσκεται στη δημοφιλή και κοσμοπολίτικη Χερσόνησο.

Αυτή την ειδυλλιακή εικόνα, όμως, έρχεται να «ταράξει» μια περιπέτεια που αρκετοί θεωρούν ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Και τούτο καθώς το μεγάλο αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Δεκέμβριο από την Cepal, με τιμή εκκίνησης 19.015.000 ευρώ…

Συγκεκριμένα, το σφυρί θα χτυπήσει, -εάν μέχρι τότε δεν γίνουν κινήσεις για την αποτροπή του-, στην εκπνοή της χρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα λειτουργεί κανονικά.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ !!!

 



Γ. Χατζηθεοδοσίου για αύξηση πληθωρισμού: «Στην ασφαλιστική αγορά ισχύουν οι κανόνες του ελεύθερου ανταγωνισμού»


Ισχυρό σοκ για την ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα ήταν η τελευταία ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για τον πληθωρισμό, αφού έφθασε τον Μάιο στο 11,3% από 10,2% τον Απρίλιο, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μετά το 1993! Οι συνέπειες στην πραγματική αγορά είναι δραματικά ισχυρές, με την τιμή του φυσικού αερίου να ακριβαίνει μέσα σε ένα χρόνο κατά 172,7%, του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 80,2%, των καυσίμων κατά 36,6%, ενώ μεγάλες αυξήσεις τιμών καταγράφονται σε ευρύ φάσμα ειδών διατροφής με αυξήσεις έως και 23,2%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η αύξηση του Γενικού ΔΤΚ κατά 11,3% τον μήνα Μάιο 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Μαΐου 2021, προήλθε κυρίως από τις μεταβολές στις ακόλουθες ομάδες αγαθών και υπηρεσιών: 12,1% στην ομάδα Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, 0,9% στην ομάδα Αλκοολούχα ποτά και καπνός, 5,6% στην ομάδα Ένδυση και υπόδηση, 35,0% στην ομάδα Στέγαση, 5,1% στην ομάδα Διαρκή αγαθά-Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, 0,5% στην ομάδα Υγεία, 18,8% στην ομάδα Μεταφορές, 1,3% στην ομάδα Αναψυχή-Πολιτιστικές δραστηριότητες, 0,9% στην ομάδα Εκπαίδευση, 5,1% στην ομάδα Ξενοδοχεία-Καφέ-Εστιατόρια, 0,4% στην ομάδα Άλλα αγαθά και υπηρεσίες. Ωστόσο, μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση κυρίως των τιμών στα ασφάλιστρα οχημάτων.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που επανέφερε την πρότασή του για μείωση σε φόρους, όπως ο ΦΠΑ στα τρόφιμα και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, σημειώνοντας πως αντιλαμβάνεται το επιχείρημα της κυβέρνησης για την ανάγκη πιστής τήρησης του προϋπολογισμού, όμως πλέον βρισκόμαστε όλοι σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης. Όπως μάλιστα εκτιμά ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πολύ πιθανόν τον Ιούνιο ο πληθωρισμός να σπάσει και το φράγμα του 12%.

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε το κύμα ακρίβειας να πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, είχαμε εκτιμήσει την ανοδική πορεία του πληθωρισμού. Και αυτό γιατί βλέπαμε ότι και η αγορά είχε -και συνεχίζει να έχει- υποτονική κίνηση, αλλά και γιατί τα μέτρα που λάμβανε η κυβέρνηση δεν ήταν επαρκή. Μετά το 11,3% της αύξησης για τον Μάιο του 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, θεωρούμε ότι τον Ιούνιο ο πληθωρισμός θα κυμανθεί στο 12%, ίσως και λίγο παραπάνω. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, με τέτοιο ύψος πληθωρισμού δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους ούτε οι επιχειρήσεις, ούτε και τα νοικοκυριά», λέει στην «Οικονομική Ασφαλιστική» ο κ. Χατζηθεοδοσίου και συνεχίζει:

ΟΛΑ ΣΤΑ ΣΦΥΡΙ: ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΣΤΕΓΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΠΑΧΗΣ !!!

 



Ανήκει σίγουρα στις πιο «ιδιαίτερες» περιπτώσεις πλειστηριασμών. Γιατί, όσο κι αν βλέπουμε να βγαίνουν στο σφυρί καθημερινά από ακίνητα και αυτοκίνητα, μέχρι και δεμάτια με καπνά, πρώτη φορά αυτό ισχύει για ένα αεροπορικό υπόστεγο…

Το συγκεκριμένο υπόστεγο βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων και ανήκει στην «Έλληνας Αεροπόρος Ανώνυμη Αεροπορική Εταιρεία».

Η γνωστότερη ως Greek Airman SA είναι μια μικρού μεγέθους οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2007 και διαθέτει Πιστοποιητικό Πτητικής Εκπαίδευσης και Πιστοποιητικό Χειριστή Αεροπορικής Εργασίας.

Αναλαμβάνει, δηλαδή, την εκπαίδευση για πτήση με ελικόπτερα και μικρά αεροσκάφη τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο, σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανονισμούς ασφαλείας που ισχύουν. Η έδρα της εταιρείας είναι στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, όπου διαθέτει υπόστεγο «Yellow Hangar».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ: ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

 



Μια άλλη διάσταση στο θέμα των κόκκινων δανειων έδωσε ο δικαστικός εμπειρογνωμων και οικονομολόγος μελετητής Δημήτρης Τσαγκαρακης μιλώντας στο Κανάλι Ένα και στην εκπομπή Λόγος και Αντίλογος που μεταδίδεται κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Όπως ανέφερε, δεν υπάρχουν κόκκινα δάνεια, υπάρχουν δάνεια μη εξυπηρετουμενα,αλλά οι τραπεζίτες και γενικά το οικονομικό κατεστημένο διεθνώς ,που καλύπτει σκανδαλωδως τις τράπεζες ,τα ονόμασαν κόκκινα για να μείνει στη συνείδηση του κόσμου ότι οι δανειολήπτες είναι εκεινοι που ευθύνονται αποκλειστικα και είναι οι …μόνοι κακοί της υπόθεσης και να παραγνωριζεται το γεγονός ότι την περίοδο που …κοκκινίζαν τα δάνεια , οι πραγματικά…κόκκινες ήταν οι τραπεζες που χρειάστηκαν τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις για να …συνέλθουν!!!

Επίσης, είπε ο κ.Τσαγκαρακης, ολοι μιλάνε για κακοπληρωτες δανειολήπτες, για στρατηγικούς κακοπληρωτες και κανένας δεν αναφέρει ότι το προϊόν που πουλούσαν οι τραπεζίτες ήταν ελαττωματικό,γιατί οι τραπεζες έδιναν δάνεια κατά το δοκούν χωρίς να απαιτούν τις μίνιμουμ προδιαγραφές διασφάλισης των χρημάτων τους ,ενώ δεν είχε γίνει καμμια εκτίμηση και πρόβλεψη για το μέλλον.Οταν λοιπόν δίδονται αφειδώς δάνεια στον οποιονδήποτε και μάλιστα στα…κουτουρού,αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Δεν είναι δυνατόν να δίδονται δάνεια χωρίς πρόβλεψη πιθανών κινδύνων,χωρίς διασφαλίσεις,χωρίς μελέτες βιωσιμότητας του ίδιου του δανείου αλλά και της επιχείρησης που δανειοδοτειται.Και όμως αυτά γίνονταν και γι αυτό φθάσαμε εδώ.Και τώρα φταίνε μόνο οι δανειολήπτες κι αυτούς κυνηγάνε και τους παίρνουν τα σπίτια και τις επιχειρήσεις αντί πινακιου φακής.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΦΕΙΔΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΦΕΤ ΖΗΤΗΣΕ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΠΟΥΤΙΩΝ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΙΝΔΟΣ" ΛΟΓΩ ΣΑΛΜΟΝΕΛΑΣ !!!

 



Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος έλεγχος Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων” έτους 2022, προέβη σε δειγματοληψία κρέατος κοτόπουλου, με τα στοιχεία: «ΜΠΟΥΤΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΠΙΝΔΟΣ ΤΑ ΝΟΣΤΙΜΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ» με ημερομηνία παραγωγής 22-05-2022 και ημερομηνία λήξης 14-09-2023, που παράγεται από την εταιρεία Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ».

Σε συνέχεια εργαστηριακών δοκιμών από το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων και το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella Typhimurium.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
SSL Certificates