.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 17/04/2022 !!!

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΒΟΜΒΑ: Η ΕΥΠ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΟΥΚΑΚΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΓΡΑΦΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ LIBRA-ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ-"ΞΕΠΛΥΜΑ" ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ !!!

 



Τι γράφει το directnews.gr


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αφού σύμφωνα με δημοσίευμα του reportersunited.gr προκύπτει πως η υπηρεσία που τον παρακολουθούσε ήταν η ΕΥΠ.

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα που υπογράφουν οι δημοσιογράφοι Νικόλας Λεοντόπουλος και Θοδωρής Χονδρόγιαννος αναφέρει τα εξής:

«Τον περασμένο Ιανουάριο το Reporters United αποκάλυψε πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Μάρτιο του 2021 έφερε παράνομη τροπολογία στη Βουλή με την οποία άλλαξε ξαφνικά τον νόμο για τις παρακολουθήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΕΥΠ). Ο νέος νόμος, που ψηφίστηκε νύχτα, στέρησε από την ΑΔΑΕ (την ανεξάρτητη Αρχή για τη Διασφάλιση του Απορρήτου των Επικοινωνιών) τη δυνατότητα να γνωστοποιεί στους πολίτες ότι βρέθηκαν υπό παρακολούθηση.

Το μεγάλο μυστήριο μέχρι σήμερα ήταν το γιατί: Γιατί η κυβέρνηση να προβεί σε μια τέτοια σπασμωδική κίνηση με την οποία η Ελλάδα εξισώνεται, σύμφωνα με νομικούς επιστήμονες και με τη νομολογία του δικαστηρίου του Στρασβούργου, με χώρες όπως η Ρωσία και η Ουγγαρία;

Πριν λίγες μέρες το inside story αποκάλυψε ότι το καλοκαίρι του 2021 το κινητό του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη χακαρίστηκε με το λογισμικό υποκλοπών Predator. Το μεγάλο μυστήριο ήταν το ποιος. Ποιος παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο;

Σήμερα, μετά από έρευνα μηνών, είμαστε σε θέση να απαντήσουμε με αποδείξεις: Τίνος την παρακολούθηση ήθελε να κρύψει η κυβέρνηση; Και ποιος παρακολουθούσε τον Κουκάκη;

ΡΕΥΜΑ: ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ;;;

 


ΝΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !!!

 


ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ. ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ;;; ΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ;;;
ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ:

Τι μεταδίδει το dikografies.blogspot.com


Το δρόμο της εξόδου έδειξε ο Άρειος Πάγος στην εισαγγελέα Κέρκυρας, που κατηγορείται, γιά την απόκρυψη 3.100 δικογραφιών, εκ των οποίων χάθηκαν οριστικά οι 153!

Στην επιχείρηση αυτοκάθαρσης της Δικαιοσύνης, που ξεκίνησαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Γεωργίου και ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, εκτός από την εισαγγελέα Κέρκυρας, που τιμωρήθηκε με οριστική απόλυση, ένας ακόμη δικαστής βρέθηκε εκτός Σώματος, ανεβάζοντας σε 15 τον αριθμό των δικαστικών λειτουργών, που από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα, εκπαραθυρώθηκαν, για υπηρεσιακή ανεπάρκεια, ενώ προσωρινή παύση έξι μηνών επιβλήθηκε σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, για μεγάλης διάρκεια και αυθαίρετες απουσίες από την υπηρεσία της!

Από όλους τους δικαστικούς λειτουργούς, που κρίθηκαν πειθαρχικά και βρέθηκαν εκτός Σώματος, η πιό κραυγαλέα περίπτωση ήταν η εισαγγελέας Κέρκυρας, που κατηγορείται για εξαφάνιση δικογραφιών, καθώς κρίθηκε ως το βαρύτερο περιστατικό υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Μάλιστα, όπως είπε στο Ανώτατο Πειθαρχικό Οργανο της Δικαιοσύνης, ο δικαστής που είχε οριστεί εισηγητής, γιά την περίπτωση της, η εισαγγελέας Κέρκυρας "εχει έλλειψη δικαστικής συνείδησης".

Η Πειθαρχική Ολομέλεια ομόφωνα την απέλυσε οριστικά, ενώ δεν της έδωσε την δυνατότητα να απασχοληθεί σε άλλη θέση του Δημοσίου τομέα.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στον Αρειο Πάγο, όταν κλήθηκε από την προϊσταμένη του Πρωτοδικείου, για να επιστρέψει τις εκκρεμείς δικογραφίες, ώστε να χρεωθούν σε συνάδελφό της, αφού τις είχε καιθυστερήσει και υπήρχε κίνδυνος παραγραφής , αρνήθηκε ότι τις είχε.

Μετά από έρευνα, από τις 3.010 χαμένες δικογραφίες, βρέθηκαν περίπου 1.800 κρυμμένες στο σπίτι της, άλλες 324 κατασχέθηκαν σε φιλικό της σπίτι, ενώ ακόμη 626 ανακαλύφτηκαν σε άλλο φιλικό της σπίτι και κατασχέθηκαν.

ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ !!!

 


ΕΛΛΑΔΑ: Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ !!!

 


ΕΥΤΥΧΕΙΤΕ: Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕ ΧΡΕΗ, ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ !!!

 


ΚΡΕΑΣ ΣΕ ΤΙΜΕΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ...ΑΡΝΙ ΑΡΝΑΚΙ !!!

 




Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!

 



Ηταν θέμα χρόνου να καταγραφεί το τελευταίο κύμα ιδιωτικού χρέους και διόγκωσης των οφειλών προς το Δημόσιο. Ηδη από το περασμένο φθινόπωρο, αλλά πολύ περισσότερο από το πρώτο τρίμηνο του έτους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι αντιμέτωπα με ένα πρωτοφανές για τον 21ο αιώνα κύμα ακρίβειας, με επίκεντρο τους λογαριασμούς του ρεύματος.

Οταν μια οικογένεια καλείται να πληρώσει για ρεύμα το μισό ή και ολόκληρο το μηνιαίο εισόδημά της, όταν επιχειρήσεις εστίασης και λιανεμπορίου αντιμετωπίζουν ενεργειακό κόστος ακόμη και τριπλάσιο από τη δαπάνη για ενοίκιο της επαγγελματικής στέγης τους, είναι μοιραίο να καταλήξουν σε «στάση πληρωμών». Οχι από θυμό ή από άποψη. Αλλά λόγω πραγματικής αδυναμίας.

Ηδη, στους παρόχους ρεύματος, ΔΕΗ και ιδιώτες, συσσωρεύεται ένας σημαντικός όγκος απλήρωτων λογαριασμών και αυξάνονται οι καταναλωτές που ζητούν διακανονισμό οφειλής. Πώς να πληρώσει κάποιος λογαριασμό 1.000 ευρώ για μια συμβατική κατανάλωση ρεύματος, όταν παίρνει μισθό 800 ευρώ; Πώς να εξοφλήσει ένα νοικοκυριό τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής, που τριπλασιάζει τις χρεώσεις, όταν έχει ταυτόχρονα να πληρώσει τις δόσεις της Εφορίας, τις ρυθμισμένες οφειλές από τις παλιότερες «στάσεις πληρωμών», τον ΕΝΦΙΑ;

Εκεί, λοιπόν, αρχίζουν οι οδυνηρές επιλογές των πολιτών. Δεν διακινδυνεύουν να τους κοπεί το ρεύμα και αφήνουν απλήρωτη την Εφορία. Δεν μπορούν να στερηθούν τα βασικά τής ήδη ακριβότερης διατροφής και αφήνουν να χαθεί ο διακανονισμός του χρέους τους και να καταστεί όλο ληξιπρόθεσμο. Και ανάλογες, δύσκολες επιλογές θα κάνουν με το δάνειο προς τις τράπεζες.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ: ΠΡΩΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕ !!!

 


Δυο κυβερνήσεις μια πολιτική.

Πρώτα χαρίζουμε σε ιδιώτη μια μονοπωλιακή αγορά αφου την καθαρίζουμε απο τα χρεη της..
Ο ιδιώτης κανει οτι γουσταρει ,καταργώντας ασυμφορα δρομολογια .

Το κρατος αναγκάζεται να επιδοτεί την άγονη γραμμή με ετήσιο κοστος πολλαπλάσιο της τιμής πώλησης .

ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ..

ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΖΗΤΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΑΔΙΚΗΜΑΤΑ !!!

 



Δικηγόροι σε αποχή: Πάνε στη φυλακή μικροπαραβάτες και αναστέλλεται η ποινή για βαριά κακουργήματα


Σφοδρή επίθεση για «ανεπιεικείς καταστάσεις» στα δικαστήρια της χώρας, εξαπολύουν οι δικηγόροι, ζητώντας την κατάργηση της διάταξης του άρθρου 187ΠΚ παρ. 6 που στέλνει στις φυλακές- υποχρεωτικά αφού απαγορεύεται η αναστολή ποινής- τους κατηγορουμένους ακόμα και μικροαδικημάτων (πλημμελημάτων) εφόσον αυτά τελούνται από περισσότερους τους ενός δράστες. Η διάταξη αυτή – ως δικονομική- που ψηφίστηκε πρόσφατα μαζί με τον νέο αθλητικό νόμο, έχει αναδρομική ισχύ και ήδη παράγει αποτελέσματα και σε εκκρεμείς υποθέσεις . Μάλιστα επισημαίνεται πως παρατηρείται το φαινόμενο κατηγορούμενοι για μικροαδικήματα να πηγαίνουν στις φυλακές και αν αναστέλλεται η ποινή δραστών βαρύτερων εγκλημάτων.

Τι προβλέπει

Η νέα διάταξη του 187 ΠΚ παρ. 6 αναφέρει πως:

-Οι ποινές δραστών εγκλημάτων (ακόμα και πλημμελημάτων ) κατά της περιουσίας και της ιδιοκτησίας , αν διαπράττουν το έγκλημα ως συμμορία , δεν μετατρέπονται , ούτε αναστέλλονται.

-Στη φυλακή, ανεξαρτήτως ποινής, οδηγούνται όλα τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης
Αποχή δικηγόρων

Μετά την ψήφιση οι δικηγόροι προχωρήσαν σε αποχή από τις δίκες πρώτου βαθμού για αυτά τα αδικήματα έως τις 15 Απριλίου με αποτέλεσμα οι δίκες να αναβάλλονται σωρηδόν καθώς οι Δικηγορικοί Σύλλογοι ανά τη χώρα υιοθέτησαν την απόφαση της Ολομέλειας.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΕΜΕΙ ΕΝΑ "ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΗ !!!

 



Οι υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα έχουν φέρει πολλούς καταναλωτές σε αδυναμία πληρωμής, ενώ αρκετοί ετοιμάζουν προσφυγές για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Τη μαζική αδυναμία ή απροθυμία πολιτών να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ φοβάται η κυβέρνηση, καθώς οι ανατιμήσεις στο ρεύμα προκαλούν ηλεκτροσόκ στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Όσο όμως οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος εξακολουθούν να έρχονται ο ένας πιο φουσκωμένος από τον άλλο, σε βαθμό που δεν εξηγείται ούτε από την πρωτοφανή ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η απόγνωση των πολιτών αρχίζει να μετατρέπεται σε οργή.

Καταναλωτές καταγγέλλουν εξωφρενικές ρήτρες αναπροσαρμογής και λάθη στις μετρήσεις, αλλά και περίεργα παιχνίδια με τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του ρεύματος. Ουκ ολίγοι πολίτες μάλιστα ετοιμάζονται για ομαδικές προσφυγές κατά των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, υπό την αιγίδα καταναλωτικών οργανώσεων, όπως το ΙΝΚΑ-Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Οι αναφορές πολιτών στις καταναλωτικές οργανώσεις για το ενεργειακό κόστος έχουν αυξηθεί εξάλλου κατακόρυφα από το Σεπτέμβριο, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής να αποτελεί το βασικό ζήτημα.

ΜΠΟΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΕΑΣ, ΕΞΑΓΩΓΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ;;;

 



Του Ηλία Κονοφάγου


Επιτέλους, η κυβέρνηση, πραγματοποιώντας υπό την πίεση της ανάγκης μία στροφή 180 μοιρών, προσχώρησε όχι απλώς στο εθνικά συμφέρον, αλλά στο αυτονόητο. Θα επιταχύνει τη διαδικασία ερευνών με σκοπό την ταχύτερη αξιοποίηση των πιθανολογούμενων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Έτσι η Ελλάδα θα καταστεί από εισαγωγέας εξαγωγέας ενέργειας.Και λέμε για αυτονόητο, επειδή –σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν– η Ελλάδα είχε την έβδομη μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση στην “ΕΕ των 28” (93,6%) και την τρίτη υψηλότερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη μετά την Κύπρο και την Τουρκία. Και είχε την εξάρτηση όταν υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ότι διαθέτει πολύ μεγάλα κοιτάσματα φυσικού αερίου και μάλιστα και σε περιοχές που δεν διεκδικεί η Τουρκία.

Σε έκθεσή του το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιονατολικής Ευρώπης (2019) αναφέρει πως η μεγάλη εξάρτηση της χώρας μας από εισαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι μη προβλέψιμες και κυρίως μη ελεγχόμενες μεταβολές στην τιμή τους, επιφέρουν ένα σημαντικό παράγοντα αβεβαιότητας στον σχεδιασμό ενεργειακών πολιτικών, αλλά και στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού.Επιπλέον, οι ενεργειακές υποδομές σε αρκετές περιπτώσεις δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις που θα εξασφάλιζαν την πορεία μετάβασης προς ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Η Κύπρος, από 91% εξάρτηση εισήλθε ήδη σε περίοδο μηδενικής ενεργειακής εξάρτησης. Την τελευταία δεκαετία η σταθερή πολιτική της Κύπρου για ανάδειξη του ορυκτού της πλούτου οδήγησε στην ανακάλυψη τεσσάρων σημαντικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου (Αφροδίτη, Καλυψώ, Γλαύκος και Ονισηφόρος πίνακας 2).

ΝΕΟΙ "ΒΑΡΟΝΟΙ" ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ;;; ΜΠΑΚΟΣ-ΚΑΫΜΕΝΑΚΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΡΙΩΝ MEDIA !!!

 



Τι μεταδίδει το sofokleousin.gr


ν και τα ελληνικά media δεν βγάζουν κέρδη, συνεχίζουν να προσελκύουν το ενδιαφέρον επιχειρηματιών, που επιδιώκουν να συνδυάσουν την οικονομική τους ισχύ με την απόκτηση επιρροής και δυνατότητας πολιτικής παρέμβασης, ή θέλουν απλώς “εργαλεία” για την προώθηση ποικίλων συμφερόντων τους

Μετά τον Βαγγέλη Μαρινάκη, τον Ιβάν Σαββίδη και τον Δημήτρη Μελισσανίδη – που αρκείται επί του παρόντος στην “Ναυτεμπορική” - στο χώρο των media μπαίνουν δυναμικά οι εφοπλιστές Γιάννης Καϋμενάκης και Δημήτρης Μπάκος, ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης και μεγαλομέτοχοι του κατασκευαστικού κολοσσού Ελλάκτωρ, όπου βρίσκονται σε “πόλεμο” με τον επίσης μεγαλομέτοχο ολλανδικό όμιλο Reggeborgh.

Μέσω κοινών εταιρειών, οι δύο αυτοδημιούργητοι επιχειρηματίες που έχουν βάση των δραστηριοτήτων τους το Ντουμπάι, εξαγοράζουν ταυτόχρονα τρία(!) κανάλια, φιλοδοξώντας να δημιουργήσουν έναν ισχυρό όμιλο ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, ικανό να επιτύχει συνέργειες, να γίνει κερδοφόρος και να έχει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης.

Μπήκαν υπογραφές

Σύμφωνα με ακριβείς πληροφορίες, χθες και προχθές υπέγραψαν προσύμφωνα για την εξαγορά των καναλιών Action 24 και Kontra Channel, που ανήκουν αντίστοιχα στους Διονύση Παναγιωτάκη και Ανδρέα Κουρή. Η εξαγορά θα ολοκληρωθεί μετά την πραγματοποίηση νομικού και οικονομικού ελέγχου που ανέλαβε να διενεργήσει στις δύο επιχειρήσεις η Deloitte.

BITCOIN: ΦΟΥΣΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ;;;

 


Τι γράφει το marketnews.gr


Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Γιατί το Bitcoin είναι φούσκα;

Ο λόγος είναι απλός: Γιατί δεν έχει καμία απολύτως εγγενή αξία. Σε αντίθεση με τον χρυσό για παράδειγμα.

Ο χρυσός, ακόμη και αν αύριο έπαυαν όλοι να τον χρησιμοποιούν ως μέσο αποθησαυρισμού, θα εξακολουθούσε να έχει αξία. Και αυτό διότι ως μέταλλο χρησιμοποιείται στην οδοντιατρική, στη βιομηχανία υπολογιστών, στην ιατρική, στην αεροδιαστημική βιομηχανία και φυσικά στην κατασκευή κοσμημάτων.

Συνεπώς δεν έχει μόνο επενδυτική και αποταμιευτική χρήση αλλά και καθαρά πρακτική. Όπως έχει ο χαλκός ή ο σίδηρος.

Σε αντίθεση με το Bitcoin που δεν έχει καμία απολύτως πρακτική χρήση.

Εδώ φυσικά ο υποστηρικτής του Bitcoin θα σχολιάσει:

Ούτε τα fiat currencies έχουν οποιαδήποτε αξία. Ανταποκρίνεται το ευρώ ή το δολάριο σε οτιδήποτε χειροπιαστό; Ειδικά από τότε που έπαψε να ισχύει ο κανόνας χρυσού, τα εθνικά νομίσματα δεν αξίζουν ούτε καν το χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένα. Για να μην σχολιάσουμε ότι, πλέον, δεν είναι καν τυπωμένα και είναι εξίσου “εικονικά”, ή έστω άυλα, όσο το Bitcoin.

Το παραπάνω είναι αλήθεια αλλά είναι η μισή αλήθεια. Η όποια, αξία ενός εθνικού νομίσματος δεν είναι και τόσο αυθαίρετη.

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ !!!

 



Πρόσθετη επιβάρυνση των οικογενειακών προϋπολογισμών και του κόστους εξυπηρέτησης των δανείων που έχουν οι επιχειρήσεις στις τράπεζες θα επιφέρει η άνοδος των επιτοκίων που έχει προεξοφληθεί από την ΕΚΤ, αρχής γενομένης από φέτος. Η αύξηση των μηνιαίων δαπανών για όσα νοικοκυριά και επιχειρήσεις έχουν οφειλές στις τράπεζες ή στα funds θα αποτελέσει ακόμη ένα χτύπημα στο διαθέσιμο εισόδημα, που έχει ήδη συρρικνωθεί μετά την αύξηση στο ρεύμα, στο κόστος μετακίνησης και στα είδη καθημερινής διαβίωσης, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις όχι μόνο στους χαμηλόμισθους αλλά και στα μεσαία νοικοκυριά.

Η άνοδος των επιτοκίων δεν αποτελεί δυνητικό σενάριο. Αποτυπώνεται ήδη στο euribor ενός έτους, δηλαδή του επιτοκίου που ενσωματώνει την πρόβλεψη για την πορεία των επιτοκίων ένα χρόνο από σήμερα. Το euribor διάρκειας ενός έτους, που είναι από το 2016 σε αρνητικό έδαφος, «φλερτάρει» ήδη με μηδενικά επίπεδα και έκλεισε την περασμένη εβδομάδα στο -0,058% από -0,488% ένα χρόνο πριν. Η τάση αυτή πιστοποιεί την άνοδο των επιτοκίων τους προσεχείς μήνες και θα συμπαρασύρει την άνοδο και του euribor 3μήνου, με βάση το οποίο τιμολογείται σχεδόν το σύνολο των στεγαστικών και επιχειρηματικών δανείων.

Το euribor 3μήνου βρίσκεται επίσης σε αρνητικά επίπεδα από το 2015, αλλά η εικόνα αυτή αναμένεται να αναστραφεί μέχρι τα τέλη του έτους και με μεγαλύτερη ένταση από τις αρχές του επόμενου, προεξοφλώντας –με βάση τη σημερινή εικόνα– άνοδο κατά 35 έως 150 μονάδες βάσης εντός του 2023. Η προοπτική αυτή, που ενσωματώνει τις εκτιμήσεις για την αντίδραση της ΕΚΤ στην άνοδο του πληθωρισμού, θα προσθέσει στα ισχύοντα επίπεδα επιτοκίων από 0,35% έως και 1,50%, ενισχύοντας τις πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και στη ρευστότητα των επιχειρήσεων που έχουν οφειλές στις τράπεζες.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η VOLSKWAGEN ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ !!!

 



Η αυστηρή καραντίνα που εφαρμόζεται εδώ και μερικές ημέρες στην Σανγκάη έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς οι εικόνες και οι πληροφορίες που φθάνουν από την πόλη των 25 εκατομμυρίων και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας είναι πραγματικά πρωτοφανείς.

Σε αυτή την εξωφρενική κατάσταση η οποία δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, έχουν εμπλακεί και εταιρίες αυτοκινήτων. Όσες δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή όπως η Tesla έχουν διακόψει την λειτουργία τους, ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται σε μία εξαιρετικά περίεργη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η VW έχει υποχρεωθεί να κλειδώσει τους εργάτες της μέσα στο εργοστάσιό της και να τηρήσει αυστηρή καραντίνα, χωρίς να τους αφήνει να βγουν έξω, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Οι εργάτες αυτοί ξεκίνησαν αρχικά την όλη ιστορία της καραντίνας με το να κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο, όμως όσο περνάει ο καιρός, αποφάσισαν με την συνδρομή της εταιρίας να οργανώσουν την καθημερινότητά τους. Μία οργάνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ θυμίζει έγκλειστους σε φυλακή.

Έτσι όπως πληροφορείται το πρακτορείο Bloomberg από εργάτες που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει, υπάρχει πλέον μία καθημερινή ρουτίνα με στόχο να κρατηθούν σε κάποιου είδους απασχόληση χωρίς να υπάρξουν εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν η ημέρα ξεκινά με πρωινό και βόλτα στις 10 π.μ. γύρω από το εργοστάσιο. Ακολουθεί ξεκούραση από τις 11 μέχρι τη 1 το μεσημέρι, φαγητό, προβολή ταινίας και παιχνίδια.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ:ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!

 



Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον καθορισμό των ποσών που θα κληθούν να καταβάλλουν στο Κράτος σχεδόν 700.000 επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έλαβαν Επιστρεπτέες Προκαταβολές την περίοδο των σκληρών περιοριστικών μέτρων: Η ΑΑΔΕ αμέσως μετά το Πάσχα «πιάνει δουλειά» για να ολοκληρώσει την διαδικασία εκκαθάρισης.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Θα πρέπει να προηγηθούν βέβαια και οι υπουργικές αποφάσεις που θα εκδοθούν και θα αποσαφηνίζουν τη διαδικασία αποπληρωμής, βάσει και των αποφάσεων για επέκταση της εξόφλησης των ποσών σε 8 χρόνια.

Με την έκδοση των εκκαθαριστικών τα οποία θα αναρτηθούν στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ στην επιλογή «myAADE/ ο λογαριασμός μου/Προσωποποιημένη πληροφόρηση/ Στοιχεία Οφειλών εκτός Ρύθμισης και Πληρωμή», θα ενημερωθούν όλοι για το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος.

Πότε θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά

Αμέσως μετά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα έχουν ένα εύλογο περιθώριο να αποφασίσουν εάν επιλέγουν να αποπληρωθούν εφάπαξ τα οφειλόμενα και να κερδίσουν μεγαλύτερη έκπτωση (συνολικά έως και 80%) ή θα επιλέξουν την τμηματική αποπληρωμή του ποσού σε βάθος χρόνου έως και 8 ετών.

ΕΔΕΥ: ΙΣΩΣ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΠΟ 600 ΤΡΙΣ ΚΥΒΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Η Ελλάδα ενδέχεται να διαθέτει ανακτήσιμα αποθέματα φυσικού αερίου που ξεπερνούν τα 600 δισ. κυβικά μέτρα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) Αριστοφάνης Στεφάτος.

Όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Στεφάτος, "σε επίπεδο όγκων, οι εκτιμήσεις μας αυτή τη στιγμή λένε ότι το 85% των δοκιμαστικών συνολικών αποθεμάτων είναι στην πραγματικότητα φυσικό αέριο".

Σύμφωνα με τον ίδιο, "οι προκαταρκτικές αξιολογήσεις των στόχων υποδηλώνουν περισσότερα από 600 bcm (δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) ανακτήσιμων αποθεμάτων".

Όπως επισημαίνει το Reuters, η συλλογή σεισμικών δεδομένων μέσω ερευνητικών σκαφών είναι ένα βασικό βήμα για τον εντοπισμό πιθανών αποθεμάτων. Η Ελλάδα σκοπεύει να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο όλων των σεισμικών ερευνών έως τον Μάρτιο του 2023.

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ !!!

 


Το ενδεχόμενο να βρεθεί με ανέλπιστα χρήματα είχε «θολώσει» το μυαλό μιας γυναίκας που δέχθηκε τηλεφώνημα στο σταθερό του σπιτιού της σε περιοχή της Σκύδρας από έναν άγνωστο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι λογιστής και θα της εξασφάλιζε βοήθημα λόγω του εμβολιασμού της κατά του κορωνοϊού.

Με το πρόσχημα ότι θα κατέθετε το ποσό που δήθεν δικαιούται στον τραπεζικό λογαριασμό της γυναίκας, ο απατεώνας την έπεισε να του δώσει τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς της κι έτσι μετέφερε από αυτόν το ποσό των 1.780 ευρώ. Η απάτη, που έγινε τον περασμένο Ιανουάριο, εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Πέλλας και διαπιστώθηκε ότι δράστες ήταν δυο Έλληνες ηλικίας 33 και 30 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πέλλας.

Πλήρωσε για ηλεκτρικές συσκευές που δεν πήρε ποτέ

Μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης είχε επικοινωνήσει ένας άγνωστος με έναν κάτοικο των Ιωαννίνων, τον περασμένο Ιανουάριο και του είχε προτείνει να του πουλήσει ηλεκτρικές συσκευές σε ιδιαίτερα συμφέρουσα τιμή. Το θύμα δέχθηκε και κατέθεσε 950 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό ως προκαταβολή για την αγορά τους, αλλά δεν... είδε ποτέ αυτά που αγόρασε!

Παρασκευή 15 Απριλίου 2022

ΓΟΥΡΓΟΥΛΙΑΝΗΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΥΜΑ ΕΔΩΣΕ ΑΝΟΣΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ !!!

 



Ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εκτιμά ότι αν και ο ιός γίνεται ακόμη πιο μεταδοτικός είναι λιγότερο επικίνδυνος και θανατηφόρος. Ενδείξεις ότι ο covid-19 γίνεται ενδημική νόσος εκπέμπουν οι μεταλλάξεις «Ο» και «Ο2».

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο δρ Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ανέφερε ότι υπάρχει μια αύξηση των μολύνσεων που συνοδεύεται με μια αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Συνέχισε λέγοντας ότι το τελευταία διάστημα στα νοσοκομεία της Ελλάδα οι νοσηλευόμενοι είναι μεγαλύτερης ηλικίας, εμβολιασμένοι και μη εμβολιασμένοι με συνυπάρχοντα σοβαρά προβλήματα. «Δηλαδή είναι οι ασθενείς που έχουν το κύριο πρόβλημα τους και βρίσκονται θετικοί, δεν νοσηλεύονται από κοροναϊό αλλά με κοροναϊό».

Εξήγησε ότι αυτό που παρατηρείται γενικά είναι πολλές μολύνσεις, μικρή αύξηση στις εισαγωγές και σχεδόν καμία αύξηση στους διασωληνωμένους ασθενείς ενώ συνεχίζεται και η πτώση στους θανάτους.

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΘΡΑΥΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΩΝ !!!

 



Η θραύση κρυστάλλων είναι κάλυψη στο συμβόλαιο ασφάλισης του οχήματός σου, η οποία καλύπτει τον κίνδυνο θραύσης ή ρωγμής των εμπρός και πίσω παρμπρίζ, όπως και των πλαϊνών παραθύρων και της ηλιοροφής, από οποιαδήποτε αιτία.

Η κάλυψη αυτή μπορεί να είναι προαιρετική ή να περιλαμβάνεται στις βασικές καλύψεις του συμβολαίου σου, ανάλογα το πρόγραμμα ασφάλισης που έχεις επιλέξει. Παρόλα αυτά, είναι μια από τις πιο σημαντικές καλύψεις και σε αποζημιώνει ακόμα και για ολική αντικατάσταση των κρυστάλλων, όχι απλώς επισκευή.

ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ !!!





Με τον γενικό όρο “φωτοβολταϊκό”, ονομάζεται η βιομηχανική διάταξη πολλών φωτοβολταϊκών κυττάρων σε μία σειρά. Πρόκειται για τεχνητούς ημιαγωγούς (συνήθως από πυρίτιο), η ένωση των οποίων δημιουργεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα σε σειρά. Οι ημιαγωγοί αυτοί απορροφούν φωτόνια από την ηλιακή ακτινοβολία και παράγουν μια ηλεκτρική τάση. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται “φωτοβολταϊκό φαινόμενο”.

Ένα φωτοβολταϊκό σύστημα αποτελείται από ένα ή περισσότερα πάνελ (κρύσταλλα) φωτοβολταϊκών στοιχείων (κυψελών) μαζί με τις απαραίτητες συσκευές και διατάξεις για τη μετατροπή της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στην επιθυμητή μορφή.

Το σχήμα του φωτοβολταϊκού στοιχείου είναι συνήθως τετράγωνο, με πλευρά 120-160mm ενώ για την δημιουργία του, χρησιμοποιούνται δύο τύποι πυριτίου, το άμορφο και το κρυσταλλικό πυρίτιο. Αυτά τα δύο υλικά παρουσιάζουν τόσο πλεονεκτήματα, όσο και μειονεκτήματα και το ποιο θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται από τις ειδικές συνθήκες εφαρμογής όπως είναι η κατεύθυνση και διάρκεια της ηλιοφάνειας, τυχόν σκιάσεις κ.λ.π.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα ανήκουν στην κατηγορία των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και με την πάροδο του χρόνου, ολοένα και εξελίσσονται. Ένα παράδειγμα της εξέλιξης αυτής, είναι και μια δημιουργία ερευνητών του Πανεπιστημίου του Stanford, που δημοσιεύθηκε στο Applied Physics Letters και αφορά ένα πρωτότυπο ηλιακό πάνελ, το οποίο μπορεί να παράγει ενέργεια όχι μόνο τη μέρα αλλά και τη νύχτα. Έτσι, η παραγωγή ενέργειας μπορεί να είναι πλέον 24ωρη.

ΤΕΛΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ: ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ !!!

 



Χιλιάδες εταιρείες και άλλα νομικά πρόσωπα που είχαν ενεργό δραστηριότητα εντός του 2021 θα υποχρεωθούν τη φετινή χρονιά να καταβάλουν τέλος επιτηδεύματος 800-1.000 ευρώ. Η υποχρέωση καταβολής των συγκεκριμένων ποσών, μάλιστα, ισχύει ανεξαρτήτως του εάν οι υπόχρεοι είχαν κέρδη ή ζημιές κατά τη διάρκεια του 2021. Φέτος όμως προβλέπονται νέες κατηγορίες φορολογουμένων που γλιτώνουν από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος. Με νομοθετική διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή εξαιρούνται και φέτος από το τέλος οι αγρότες κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ, καθώς και οι αλιείς παράκτιας αλιείας που εκμεταλλεύονται αλιευτικά σκάφη μέχρι 12 μέτρων.

Το τέλος επιτηδεύματος κυμαίνεται από 400 έως και 1.000 ευρώ και επιβάλλεται στους φορολογούμενους που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα. Καταλογίζεται με την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης ανεξάρτητα από το εάν οι επιχειρήσεις είχαν το περασμένο έτος κέρδη ή ζημιές, ενώ ειδικά για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιβάλλεται ακόμα και στην περίπτωση που δεν έχουν κόψει ούτε μια απόδειξη, αλλά φαίνονται στην Εφορία ότι είναι ενεργοί.

Ωστόσο, χιλιάδες επαγγελματίες γλιτώνουν από την πληρωμή του τέλους επιτηδεύματος καθώς η λίστα με τις εξαιρέσεις έχει διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα από το τέλος επιτηδεύματος απαλλάσσονται:

ΑΑΔΕ: ΝΕΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ !!!

 




Έναν νέο οδηγό με βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις για το Έντυπο Ε3 Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του φορολογικού έτους 2021 για τις επιχειρήσεις αλλά και για την επιστρεπτέα προκαταβολή εξέδωσε η ΑΑΔΕ.

Αναλυτικά:

Η ερώτηση 10 αντικαταστάθηκε

10. Σε ποιον κωδικό συμπληρώνεται το συνολικό ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που εισπράχθηκε από επιχειρήσεις εντός του φορολογικού έτους 2021;

Στον κωδικό 999 του υποπίνακα Ζ3, προσυμπληρώνεται για πληροφοριακούς σκοπούς το συνολικό ποσό της εισπραχθείσας επιστρεπτέας προκαταβολής που σύμφωνα με τα οριζόμενα στο εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο.

ΦΩΤΕΙΝΗ ΛΕΟΜΠΙΛΛΑ: ΑΠΟ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ !!!

 


Ήταν εθισμένη στα ναρκωτικά για 18 ολόκληρα χρόνια. Για 11 χρόνια δε μιλούσε με τα παιδιά της και κατέληξε στη φυλακή. Στα 37 της άλλαξε τη ζωή της και σήμερα διδάσκει στην ιατρική σχολή.

Στα 58 της η Φωτεινή Λεομπίλλα έχει αλλάξει πλήρως τη ζωή της.

«Τα ναρκωτικά μού έκλεψαν 18 χρόνια. Αναζητούσα φροντίδα και επειδή δεν την είχα, προσπάθησα να τη βρω με λάθος τρόπο. Παντρεύτηκα έναν άντρα που ήταν επίσης εθισμένος και απέκτησα δύο παιδιά, χωρίς να μπορέσω να απεξαρτοποιηθώ. Πίστεψα ότι η μητρότητα θα άλλαζε την κατάστασή μου. Ήταν εγωιστικό, γιατί όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δε σε βοηθάει ούτε ο ερχομός ενός παιδιού».

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!

 


Στο 44% ανήλθε το ποσοστό των Ελλήνων χρηστών του Διαδικτύου που βρέθηκε αντιμέτωπος με κάποια μορφή διαδικτυακής απειλής κατά την περίοδο Ιανουάριος – Μάρτιος 2022. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία του Kaspersky Security Network (KSN) με αποτέλεσμα η Ελλάδα να βρίσκεται στη 2η θέση παγκοσμίως, όσον αφορά στους κινδύνους που συνδέονται με το σερφάρισμα στο διαδίκτυο, μόλις μία θέση πίσω από την Ουκρανία.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της η Kaspersky, κάθε φορά που οι χρήστες συνδέονται στο διαδίκτυο, είναι πιθανό να εκθέτουν τις πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον υπολογιστή τους σε ιούς και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Αυτά μπορούν να διεισδύσουν στον υπολογιστή ενώ ο χρήστης κατεβάζει δωρεάν λογισμικό ή περιηγείται σε ιστότοπους που έχουν παραβιαστεί από εγκληματίες ή ορισμένα network worms. Τα τελευταία μπορούν να διεισδύσουν στον υπολογιστή μόλις αυτός συνδεθεί στο διαδίκτυο, ακόμη και προτού ο χρήστης ανοίξει μια ιστοσελίδα ή κατεβάσει ένα αρχείο. Αυτού του είδους οι κακόβουλες επιθέσεις, οι οποίες συμβαίνουν μέσω προγραμμάτων περιήγησης, ονομάζονται διαδικτυακές απειλές.

Με τον τρόπο αυτό, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να διεισδύσουν σε συστήματα. Μία από τις πιο συνηθισμένες εξ αυτών είναι η εκμετάλλευση ευπαθειών σε προγράμματα περιήγησης και τα plugin τους (drive-by download). Η «μόλυνση» σε αυτήν τη μορφή επίθεσης λαμβάνει χώρα κατά την επίσκεψη σε «μολυσμένο» ιστότοπο, χωρίς καμία παρέμβαση από τον χρήστη και εν αγνοία του. Μεταξύ αυτών, το fileless κακόβουλο λογισμικό είναι το πιο επικίνδυνο: ο κακόβουλος κώδικάς του χρησιμοποιεί συνδρομές μητρώου ή WMI για επιμονή, χωρίς να αφήνει κανένα αντικείμενο για στατική ανάλυση στον δίσκο.

ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ: ΤΟΥΣ ΕΦΑΓΕ 10.000€ !!!

 



Επιτήδειος τηλεφώνησε παριστάνοντας τον λογιστή και "ξάφρισε" 10.000 ευρώ



"Γεια σας, ο λογιστής σας είμαι!" Με αυτή την ατάκα μπήκε απευθείας στο "ψητό" ο απατεώνας που κάλεσε Ηρακλειώτισσα, παριστάνοντας το λογιστή της οικογένειας και ζητώντας ευαίσθητα τραπεζικά στοιχεία, δήθεν για να κάνει πιστωθεί στο λογαριασμό κάποιο επίδομα, για συγκεκριμένο μέλος της οικογένειας, αναφέροντας μάλιστα και το μικρό όνομα του δικαιούχου.

Η γυναίκα, πιστεύοντας ότι επιβεβαίωσε ποιον ήταν στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής, ρωτώτας "Αποστόλη, εσύ είσαι;", αλλά και έχοντας ακούσει για επιδόματα που αυτό το διάστημα δίνονται σε δικαιούχους, συμφώνησε να γνωστοποιήσει τον αριθμό της κάρτας ανάληψης ...και το pin!

Η ώρα περνούσε και χρήματα δεν "έμπαιναν" στο λογαριασμό κι έτσι η κόρη της οικογένειας κάλεσε πίσω το νούμερο που είχε καλέσει τη μητέρα της για να διευκρινίσει αν όλα είχαν γίνει σωστά.

Ο απατεώνας βρήκε ευκαιρία και πατόντας πάνω στην εμπιστοσύνη της κοπέλας που θεωρούσε ότι μιλούσε με το λογιστή της οικογένειας, ρώτησε αν η ίδια διατηρούσε κάποιο προσωπικό λογαριασμό και πόσα χρήματα είχε μέσα. Οι δε, ερωτήσεις, ήταν τόσο κοφτές, επίμονες και αγχωτικές, δήθεν για να προλάβει την προθεσμία και να μη χαθεί το επίδομα, ώστε και η κόρη σαν να "νέκρωσε" εκείνη τη στιγμή και απαντούσε μηχανικά στις ερωτήσεις, δίνοντας κι εκείνη τραπεζικά στοιχεία της.

Το αποτέλεσμα ... 6.000 ευρώ από το λογαριασμό των γονιών και 4.000 ευρώ από το λογαριασμό της κόρης έκαναν "φτερά" σε χρόνο ρεκόρ.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην Τράπεζα όπου διατηρεί τους λογαριασμούς, υποβάλλοντας αίτημα αμφισβήτησης συναλλαγής, ευελπιστώντας τα χρήματα να επιστραφούν...

ΠΗΓΗ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ: ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΛΕΤΤΑ !!!

 

Η ΤτΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ !!!

 


Η αλήθεια είναι πως ο οικονομικός αναλφαβητισμός στην Ελλάδα χτυπάει κόκκινο...

Τι γράφει το iefimerida.gr


Ενα απρόσμενο παιδικό βιβλίο, μυεί τα παιδιά ηλικίας 9 ως 12 ετών στον συχνά ακατανόητο -αν και ναι, μπορεί να είναι και μαγικός- κόσμο των οικονομικών, με την φροντίδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πολλοί γονείς θα ήθελαν να το πάρουν κρυφά από τη βιβλιοθήκη των παιδιών τους και να πλοηγηθούν στον κόσμο των οικονομικών της καθημερινότητας και όχι μόνο, με τον πιο εύληπτο, έξυπνο, κατανοητό τρόπο. Ο λόγος για το «Αλφαβητάρι της Οικονομίας» που έγραψε ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής του πανεπιστημίου Πειραιώς Νικόλαος Δ. Φίλιππα με την Αλέξια Λουγιάκη να αναλαμβάνει το προκλητικό σίγουρα σκέλος της εικονογράφισης.

FBI: ΧΑΚΕΡ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ ΕΚΛΕΨΑΝ 620.000.000$ ΣΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 



Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ κατηγορεί ομάδα χάκερ ότι συνδεόμενη με τη Βόρεια Κορέα ευθύνεται για κλοπή κρυπτονομισμάτων αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων κατόπιν πειρατείας στην πλατφόρμα του βιντεοπαιχνιδιού Axie Infinity στα τέλη Μαρτίου.

«Χάρη στην έρευνά μας, μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι η ομάδα Lazarus και η APT38, κυβερνοπειρατές συνδεόμενοι με τη Βόρεια Κορέα, βρίσκονταν πίσω από την κλοπή (κρυπτονομισμάτων της) Ethereum αξίας 620 εκατομμυρίων δολαρίων που αναφέρθηκε την 29η Μαρτίου» ανακοίνωσε το FBI

Το δίκτυο Ronin, που χρησιμοποιείται για το συγκεκριμένο διαδικτυακό παιγνίδι, υπέστη μια από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που αφορούν κρυπτονομίσματα λόγω κενού ασφαλείας στο λογισμικό της Sky Mavis.

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ;;; Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ 17 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ-ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΜΙΣΟ !!!

 



Σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες παράγουν αυτοκίνητα, ελαφρά και βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, κινητήρες εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρες και μπαταρίες.

Η Ελλάδα δυστυχώς δεν συγκαταλέγεται σε αυτές τις χώρες καθώς δεν διαθέτει κανένα απολύτως εργοστάσιο παραγωγής οχημάτων ή εξαρτημάτων όπως επίσης η Εσθονία και η Λιθουανία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA!

Ωστόσο στην Γηραιά Ήπειρο λειτουργούν 301 εργοστάσια παραγωγής εκ των οποίων τα 194 βρίσκονται εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα 134 παράγουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 41 κατασκευάζουν ελαφρά επαγγελματικά οχήματα (βαν), τα 52 κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, τα 66 παράγουν λεωφορεία, τα 72 κινητήρες και τα υπόλοιπα 18 μπαταρίες.

Τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής βρίσκονται στην Γερμανία όπου λειτουργούν 44 μονάδες εκ των οποίων τα 22 κατασκευάζουν επιβατικά αυτοκίνητα, τα 7 ελαφρά φορτηγά, τα 3 βαρέα φορτηγά, τα 3 λεωφορεία, τα 13 κινητήρες και τα υπόλοιπα 6 μπαταρίες.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται η Γαλλία με 30 μονάδες παραγωγής εκ των οποίων τα 12 αφορούν σε αυτοκίνητα, τα 4 σε ελαφρά φορτηγά, τα 4 σε βαρέα φορτηγά, τα 6 σε λεωφορεία, τα 6 σε κινητήρες και ένα σε μπαταρίες.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΗΠΑ: "ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ F-16" ;;;

 



Αιχμηρή η απάντηση που έδωσε ο τέως Πρόεδρος της Δημορατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Β. Νούλαντ , για τα «χάδια» προς την Τουρκία. Μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών ο κ.Παυλόπουλος αναρωτήθηκε αν έχουν καταλάβει οι ΗΠΑ και η κυρία Νούλαντ που θέλουν να δώσουν κι άλλα F-16. «Σε αυτόν που έχει κάνει όσο ο Πούτιν διαπράττει σήμερα, πριν από 48 χρόνια»;

Ο κ.Παυλόπουλος απάντησε με αυστηρότητα και σε όσους εντός Ελλάδος επιμένουν να χρησιμοποιούν πληθυντικό και να μιλούν για «ελληνοτουρκικές διαφορές». Επαναλαμβάνει ποια είναι η μία και μοναδική διαφορά που υπάρχει.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ !!!

 


ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΖΟ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ;;; ΕΚΑΝΕ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΕΝΑΝ "ΑΟΡΑΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ" !!!

 



Νέα ερωτήματα για νοητική υγεία του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, προκάλεσε η «αόρατη» χειραψία που επιχείρησε, το βράδυ της Πέμπτης.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, ο Μπάιντεν μετά το τέλος της ομιλίας του γύρισε προς τα δεξιά και άπλωσε το χέρι του για να δώσει χειραψία. Μόνο που εκεί… δεν υπήρχε κανείς!

Η ΕΦΟΡΙΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΡΙΔΑ" !!!

 


Πρόκληση: Η ΑΑΔΕ «κουρεύει» χρέη 20 δισ. ευρώ από μεγαλοοφειλέτες!



H Εφορία «διέγραψε» 20 δισ. ευρώ από τα χρέη των μεγαλοοφειλετών ομολογώντας πως αδυνατεί να τα εισπράξει, την ώρα που κυνηγά με κατασχέσεις καταθέσεων και πλειστηριασμούς τους φορολογούμενους που χρωστάνε μικροποσά προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ, στο τέλος του 2021, μόλις 1.302 ΑΦΜ που ανήκουν σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, έχουν χρέη προς το δημόσιο ύψους 66,79 δισ. ευρώ!

Η συγκεκριμένη ομάδα οφειλετών, έχουν χρέη ύψους άνω των 10 εκατ. ευρώ έκαστος, ενώ ο μέσος όρος της οφειλής ανέρχεται σε 51,29 εκατ. ευρώ.

Όταν το σύνολο των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο τον Δεκέμβριο του 2021, ήταν 111,4 δισ. ευρώ, σημαίνει πως η συγκεκριμένη μικρή ομάδα φορολογουμένων χρωστάει το 60% των συνολικών χρεών ή το 40% του ΑΕΠ!

Ακόμη, ο αριθμός τους, ως προς το σύνολο των οφειλετών, που ανέρχονται σε 3.996.871 ΑΦΜ, είναι ως ποσοστό απειροελάχιστο, μόλις 0,032%.

Όμως, από τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, προκύπτουν και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, όπως το «κούρεμα» των οφειλών των μεγαλοοφειλετών.

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των χρεών των 1.302 ΑΦΜ, που χρωστάνε 66,786 δισ. ευρώ, η Εφορία θεωρεί πως είναι πραγματικό ληξιπρόθεσμο ποσό, δηλαδή εισπράξιμο, μόνο το ποσό των 46,949 δισ. ευρώ.

Το υπόλοιπο ποσό των 19,837 δισ. ευρώ, χαρακτηρίστηκε ανεπίδεκτο είσπραξης και μπήκε στο αρχείο.

Ούτε ρυθμίζουν…


Συγχρόνως, από το μεγαλύτερο τμήμα του συνολικού χρέους προς την Εφορία, που είναι αυτό των μεγαλοοφειλετών, ελάχιστο ποσό είναι ενταγμένα σε κάποια ρύθμιση.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ από το χρέος των 66,786 δισ. ευρώ, ποσό μόλις 219,1 εκατ. ευρώ ή το 0,3% είναι σε ρύθμιση.

ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ: ΟΛΟΣ Ο ΕΝΤΥΠΟΣ ΤΥΠΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 


Να το πάρουν χαμπάρι...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!! 

12 χρόνια τώρα οι Έλληνες είδαν μόνο περικοπές, υπερφορολόγηση, ακρίβεια και φτωχοποίηση !!!

Πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες η νέα έκρηξη του ιδιωτικού χρέους...και ακόμη δεν είδαν τίποτα !!! Διαβάστε εδώ χαρακτηριστικά:

Η ΑΡΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΔΕΣΜΕΥΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το usay.gr


Σύμφωνα με πληροφορίες η έκδοση του πορίσματος της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες το οποίο θα βάλει μπλόκο σε ακίνητα και λογαριασμούς του Γιώργου Τράγκα είναι θέμα ημερών.

Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες που επικαλείται το protothema.gr, το πόρισμα των ελεγκτών αναμένεται να επικεντρώνεται κυρίως στη Μαρία Καρρά, τη χήρα του δημοσιογράφου και εκδότη επειδή φέρεται να συμμετείχε σε αρκετές από τις εταιρείες που είχε συστήσει ο εκλιπών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες έχει ζητήσει τη συνδρομή των αντίστοιχων ελεγκτικών μηχανισμών στο Μονακό και τις ΗΠΑ οι οποίοι ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των τραπεζών στις οποίες ο Τράγκας (ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν φορολογικός κάτοικος του Μονακό) και η σύζυγός του διατηρούσαν κοινούς καταθετικούς λογαριασμούς.

Όπως αναφέρει το ptotothema.gr, η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ελέγχει εξονυχιστικά τα πόθεν έσχες και τις φορολογικές δηλώσεις του εκλιπόντος και της συζύγου του. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται επιτέλους από το εξωτερικό τα στοιχεία για τις εταιρείες και τους ισολογισμούς τους καθώς και αναλυτικές καταστάσεις των κινήσεων από τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε από κοινού το ζεύγος.

Πηγές που ασχολούνται με την υπόθεση εικάζουν ότι μετά τη σύνταξη του πορίσματος και εφόσον προκύψουν τα στοιχεία, η αρμόδια ελεγκτική αρχή ενδέχεται να προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών.

ΣΥΔΑΝΕΦ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ-ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ !!!

 



«Προτίθεται η Ελληνική Δημοκρατία να θεσπίσει άμεσα, πριν κοκκινίσουν και βγουν σε πλειστηριασμό τα σπίτια χιλιάδων δανειοληπτών, σχετικές διατάξεις που θα εξασφαλίζουν μεγαλύτερη προστασία στους καταναλωτές για τα δάνεια που έχουν ήδη συναφθεί, αντιμετωπίζοντας σήμερα το υπάρχον ζήτημα και όχι αόριστα για τις μελλοντικές δανειακές συμβάσεις που “θα” συναφθούν σε ξένο νόμισμα;» Αυτό είναι ένα από τα ερωτήματα που απευθύνει στους βουλευτές όλων των κομμάτων καθώς και στους Ελληνες ευρωβουλευτές με επιστολές του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ).

Τους μεν ευρωβουλευτές ο Σύλλογος τους καλεί να πιέσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να κινητοποιηθεί ώστε να απαλειφθεί η αντίθετη προς το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ρήτρα ελβετικού φράγκου, αλλά και να εξεταστεί ουσιαστικά η καταγγελία που έχουν καταθέσει οι εκπρόσωποι των δανειοληπτών στην Κομισιόν, με την οποία ζητούν να κινηθεί διαδικασία επί παραβάσει εις βάρος της Ελλάδας. Αφορμή είναι η άρνηση του Αρείου Πάγου να στείλει προδικαστικά ερωτήματα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για υπόθεση δανείων σε ελβετικό φράγκο.

Στους δε βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Σύλλογος -που εκπροσωπεί περίπου 70.000 δανειολήπτες ελβετικού φράγκου (200.000 μαζί με τους συγγενείς και εγγυητές τους), οι οποίοι βρίσκονται σε μακρόχρονη ομηρία υπερχρεώσεων, αφού εν αγνοία τους φορτώθηκαν αντί στεγαστικού δανείου ένα επενδυτικό προϊόν- απευθύνει κρίσιμα ερωτήματα μέσω των οποίων τους καλεί να πάρουν θέση.

ΑΠΔΠΧ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.000€ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ !!!

 



Εξακολουθούμενη διαρροή στοιχείων των τραπεζικών συναλλαγών της καταγγέλλουσας σε τρίτο πρόσωπο, μέσω της αποστολής ειδοποιήσεων winbank alerts σε λανθασμένο email


Πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ επιβλήθηκε στην Τράπεζα Πειραιώς από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, για την παράβαση της αρχής της εμπιστευτικότητας των δεδομένων (άρ. 5 παρ. 1 του ΓΚΠΔ) και των υποχρεώσεών της εκ των άρθρων 33 και 34 του ΓΚΠΔ (απόφαση 6/2022).

Επιπλέον η Αρχή απηύθυνε προειδοποίηση προς την Τράπεζα σε σχέση με τα ελλιπή τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφάλειας (άρθρα 24 και 32 ΓΚΠΔ) που διαπιστώθηκαν, εξαιτίας της απουσίας μέτρων επιβεβαίωσης των ηλεκτρονικών διευθύνσεων που δηλώνονται για τον σκοπό της αποστολής ειδοποιήσεων Winbank Alerts.

Ειδικότερα, η καταγγέλλουσα τυχαία διαπίστωσε ότι προσωπικά της δεδομένα κοινοποιούνταν εκ μέρους της τράπεζας σε τρίτο πρόσωπο που φέρει το ονοματεπώνυμό της, εν αγνοία της και χωρίς τη θέλησή της.

Αμέσως, ενημέρωσε εγγράφως την τράπεζα, η οποία αφού προέβη σε ελέγχους, διαπίστωσε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην εσφαλμένη διεύθυνση e-mail που είχε δηλώσει ο σύζυγος και συνδικαιούχος της καταγγέλλουσας για την αποστολή ειδοποιήσεων Winbank alerts.

Παρ’ όλα αυτά, η τράπεζα δεν προέβη σε καμία ενέργεια για την παύση της αποστολής των ειδοποιήσεων, αλλά συνέχισε να προβαίνει σε παραβίαση της εμπιστευτικότητας των δεδομένων της καταγγέλλουσας, μέσω της αθέμιτης κοινοποίησής τους σε τρίτο πρόσωπο , αναμένοντας την άσκηση δικαιώματος διόρθωσης της εσφαλμένης διεύθυνσης εκ μέρους του υποκειμένου - συνδικαιούχου της καταγγέλλουσας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ !!!

 



Η ιστορία της προπαγάνδας: Virus of the Mind.

Όταν τα ρόπαλα του ολοκληρωτισμού δεν σφυροκοπούν στα κεφάλια μας, επικίνδυνες σκέψεις αναβλύζουν μέσα μας. Μια από αυτές τις σκέψεις είναι ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς τον έλεγχο, χωρίς τεχνητές απαγορεύσεις και χωρίς να είμαστε αναγκασμένοι να υποτασσόμαστε στην εκάστοτε εξουσία. Πρόκειται όντως για «επικίνδυνες» σκέψεις, όχι όμως για μας, αλλά για την ελίτ που διαχειρίζεται την εξουσία. Η δύναμη της είναι η δική μας απάθεια, παθητικότητα και υποταγή. Γι’ αυτήν θα είμαστε πάντα η «κοιμισμένη μάζα», που είναι ανίκανη να σκεφτεί και να αποφασίσει «για το καλό της». Ένα «κοπάδι που τα ‘χει χαμένα» (Γουόλτερ Λίπμαν) και που πρέπει να τιθασευτεί, γιατί διαφορετικά μπορεί να αφηνιάσει και να καταστρέψει τα πάντα…

Προπαγάνδα: propagare σημαίνει στα λατινικά, διαδίδω.

Τα ολοκληρωτικά καθεστώτα είναι πιο ειλικρινή με τον εαυτό τους. Υποταγμένα στο άμετρο της δύναμής τους επιλέγουν αδίστακτα την ωμή βία ως μέσο πειθαναγκασμού, προκειμένου να ελέγξουν και να οδηγήσουν τις μάζες σε συντεταγμένη πορεία. Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις όμως, επειδή δεν νομιμοποιούνται να χρησιμοποιούν απροκάλυπτη βία σε βάρος των πολιτών τους, καταφεύγουν σε πιο “ύπουλες” μεθόδους και στην χρήση πιο εκλεπτυσμένων τεχνικών ελέγχου και χειραγώγησης των μαζών, δηλαδή στην προπαγάνδα. Ο όρος προπαγάνδα αντανακλά την πολιτική χρήση των μέσων μαζικής επικοινωνίας ως όργανα της κυβερνητικής πολιτικής, και όχι ως οχήματα της αλήθειας. Η προπαγάνδα έχει ως στόχο να κατευθύνει τις σκέψεις του κόσμου και να τις καταστήσει ευνοϊκές απέναντι στις όποιες κυβερνητικές επιλογές και πολιτικές.

Στις δημοκρατικές χώρες διεξάγεται μια πολυεπίπεδη επιχείρηση ελέγχου της συμπεριφοράς του κοινού, η οποία κατευθύνεται από μια ειδικευμένη τάξη πολιτικών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, διαφημιστών και διανοούμενων: όλοι μαζί σε μια ανίερη συμμαχία για την υποταγή του κοινού στην κυριαρχία του κράτους, της κυβέρνησης και των επιχειρήσεων.

ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ EASTMED Η ΙΤΑΛΙΚΗ ΒΟΥΛΗ !!!

 



Σε μία σημαντική κίνηση που προοιωνίζεται θετικές εξελίξεις, η Ιταλική Βουλή ενέκρινε στα πλαίσια έκτακτης κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ψήφισμα με το οποίο τάσσεται υπέρ της υλοποίησης του αγωγού EastMed.

Ειδικότερα, το ψήφισμα «δεσμεύει την Ιταλική Κυβέρνηση να συνεχίσει τη στρατηγική διαφοροποίησης των προμηθειών φυσικού αερίου μέσω διπλωματικών επαφών, πρωτοβουλιών οικονομικής διπλωματίας και περαιτέρω σχεδιασμών διεθνών έργων υποδομής με εταίρους της περιοχής της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των επαφών με τις χώρες που συμμετέχουν στο έργο EastMed προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι προϋποθέσεις για την επαναπροώθησή του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψήφισμα εξασφάλισε την καθολική υποστήριξη των πέντε σημαντικότερων πολιτικών κομμάτων της Ιταλίας (PD, LEGA, FI, FdL και M5S) συμπεριλαμβανομένου του Κινήματος των Πέντε Αστέρων (στο οποίο ανήκει ο υπουργός Εξωτερικών Ντι Μάγιο και ο πρώην πρωθυπουργός Κόντε) που στο παρελθόν υπήρξε ο μεγαλύτερος πολέμιος του αγωγού EastMed, κυρίως για μικροπολιτικούς λόγους στην περιοχή της Ν. Ιταλίας.

ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ !!!

 



Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα υποστεί πλήγμα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ενώ επισήμανε ότι ο πόλεμος έχει ήδη εκτοξεύσει τις τιμές των τροφίμων, της ενέργειας και ορισμένων μετάλλων, τροφοδοτώντας τις τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις.

«Είναι πιθανό να αποτελέσει πλήγμα στην παγκόσμια ανάπτυξη», είπε η Γέλεν σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Atlantic Council, δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον. Συμπλήρωσε ότι «ανησυχεί περισσότερο για τις προοπτικές ύφεσης» στην Ευρώπη, η οποία ήταν περισσότερο ευάλωτη σε διαταραχές στον ενεργειακό ανεφοδιασμό από τη Ρωσία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν «μια πολύ ισχυρή οικονομία και μια πολύ ισχυρή αγορά εργασίας» είπε η Γέλεν, αλλά βρέθηκαν αντιμέτωπες με «ισχυρές πιέσεις στους μισθούς», τον πληθωρισμό και το ενδεχόμενο περαιτέρω πιέσεων στην εφοδιαστική αλυσίδα εξαιτίας των λοκντάουν για την Covid-19 στην Κίνα.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΛΥΣΗ ΓΙΑ 20.000 ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!!

 


Σε λύση – ανάσα για τους 20.000 περιπτώσεις μεταβιβάσεων που «εγκλωβίστηκαν» από την αδυναμία των κρατικών υπηρεσιών (Δήμων και Δ.Ο.Υ.,) να εκδώσουν τα απαραίτητα έγγραφα προχωρά η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί σε όσους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις εμπράγματες συναλλαγές τους μέχρι 31.3.2022 εξ αιτίας του φόρτου εργασίας των κρατικών υπηρεσιών, η δυνατότητα σύνταξης μεταβιβαστικών συμβολαίων ακινήτων μέχρι την 31.5.2022 βάσει βεβαιώσεων μηχανικού που είχαν νόμιμα εκδοθεί μέχρι την 31.3.2022.

Οι ανακοινώσεις δε θα γίνουν άμεσα καθώς έχει τεθεί σε ισχύ υποχρεωτική διαδικασία της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου – ισχύς της βεβαίωσης μηχανικού.

Με τη λύση αυτή οι 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα πάρουν μια μεγάλη ανάσα καθώς η υποχρεωτική ισχύς της λεγόμενης «Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτηρίου», συνεπάγεται υπέρμετρη γραφειοκρατία στις μεταβιβάσεις ακινήτων, χρονοτριβή για την εξεύρεση των πάμπολλων απαιτούμενων εγγράφων και στοιχείων, αλλά και απροσδιόριστο κόστος σύνταξής της.

ΡΩΣΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ !!!

 



Τι κι αν αποχωρούν οι δυτικές εταιρείες από τη Ρωσία; Υπάρχουν οι Τούρκοι


Οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία έχουν κινητοποιήσει τους Ρώσους λιανοπωλητές που προσπαθούν να καλύψουν ένα μέρος από τις αυξανόμενες απώλειες.

Οι πρώτες επαφές ξεκίνησαν αφότου το Ρωσικό Συμβούλιο Εμπορικών Κέντρων (RCSC), ένας οργανισμός που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες εμπορικών κέντρων και διαχειριστές αλυσίδων λιανικής, ανακοίνωσε ότι θα καλύψουν το κενό που δημιουργεί η αποχώρηση από τη Ρωσία των εταιρειών της Δύσης με εταιρείες από χώρες όπως Κίνα, Τουρκία, Ινδία και Ιράν.

"Ομάδες επενδυτών τηλεφωνούν και ζητούν να συναντηθούν μαζί μας σχετικά με τα κενά καταστήματα μετά την απόσυρση των δυτικών brand από τη Ρωσία", δήλωσε ο Σινάν Οντζέλ, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενωμένων Εμπορικών Σημάτων (BMD), στην εφημερίδα Hürriyet. "Σχεδιάζουμε επίσης να πάμε στη Ρωσία τις επόμενες ημέρες και να διαλευκάνουμε τις λεπτομέρειες για τη διαδικασία", προσέθεσε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της BMD, 32 τουρκικές εταιρείες επιχειρούν επί του παρόντος στη Ρωσία και οι μάρκες έχουν συνολικά 655 καταστήματα και 2.500 σημεία πώλησης. Η εμπειρία που έχει αποκτήσει ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος μέχρι στιγμής στη Ρωσία είναι πολύ σημαντική, σημείωσε ο Οντζέλ: "Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για εμάς να είμαστε στη Ρωσία αυτή τη στιγμή. Είναι μια αγορά που γνωρίζουμε", είπε.

Η ΣΑΓΚΑΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ "ΕΜΦΡΑΓΜΑ" ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ !!!

 



Νέα αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα προκαλούν τα πρόσφατα lockdowns στην Κίνα –κυρίως αυτό στη Σαγκάη–, με τις επιχειρήσεις πλέον και στην Ελλάδα να μοιάζουν σαν να βρίσκονται ανάμεσα σε συμπληγάδες πέτρες.

Πριν καλά καλά ομαλοποιηθεί η κατάσταση από τις διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα που ξεκίνησαν πέρυσι και οφείλονταν στην απότομη επανεκκίνηση της οικονομίας παγκοσμίως, και ενώ από τα τέλη Φεβρουαρίου η κρίση στην Ουκρανία έχει προκαλέσει νέα προβλήματα, τώρα επανέρχονται στο προσκήνιο οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών από την Κίνα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ) κ. Βασίλη Κορκίδη, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών φθάνουν ήδη έως και τις 14 ημέρες, χωρίς βεβαίως να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επιδεινωθεί η κατάσταση εάν διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Κίνα. Τα μεγαλύτερα προβλήματα από πλευράς καθυστερήσεων εντοπίζονται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στην «Κ», στον κλάδο ένδυσης – υπόδησης, καθώς και στον ξενοδοχειακό εξοπλισμό. Αν και για την ώρα δεν τίθεται θέμα ελλείψεων, δεν αποκλείουν να συμβεί κάτι τέτοιο εάν διαρκέσει για πολύ ακόμη το lockdown στη Σαγκάη, με δεδομένο μάλιστα ότι –εξαιτίας των προηγούμενων διαταραχών αλλά και των πολύ μεγάλων ανατιμήσεων που είχαν καταγραφεί ήδη από πέρυσι– τα αποθέματα των περισσότερων επιχειρήσεων είναι χαμηλότερα. Λόγω, δε, της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις παραγγελιών ξενοδοχειακού εξοπλισμού μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα.

Στη μία εβδομάδα περιορίζονται για την ώρα οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών από μεγάλους προμηθευτές. Σύμφωνα, όμως, με υψηλόβαθμο στέλεχος πολύ μεγάλης αλυσίδας του κλάδου, το οποίο μίλησε στην «Κ», οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις από μικρότερους προμηθευτές είναι μεγαλύτερες και τα προβλήματα οξύτερα.

Τα ναύλα για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων δεν έχουν επηρεασθεί ακόμη, όμως κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Βεβαίως, αν και είχε ξεκινήσει μια αργή αποκλιμάκωσή τους, παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι, η οποία τώρα δεν αποκλείεται να ανακοπεί. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του εξειδικευμένου οίκου Drewry’s, ο σύνθετος παγκόσμιος δείκτης εμπορευματοκιβωτίων (World Container Index) διαμορφώθηκε στις 7 Απριλίου στα 8.041,50 δολάρια για το κοντέινερ 40 ποδών, καταγράφοντας μείωση σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα. Η τιμή αυτή, ωστόσο, είναι υψηλότερη κατά 64% σε σύγκριση με πριν από ένα χρόνο. Επιπλέον καταγράφηκε μια μικρή αύξηση, της τάξης του 2%, μέσα σε μία εβδομάδα στα ναύλα που αφορούν τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων από τη Σαγκάη στη Γένοβα, εξέλιξη που δεν αποκλείεται να προμηνύει περαιτέρω αυξήσεις.Η διακοπή λειτουργίας μονάδων γνωστών αυτοκινητοβιομηχανιών που βρίσκονται στη Σαγκάη και στις άλλες κινεζικές πόλεις της ευρύτερης περιοχής όπου έχει επιβληθεί lockdown αναμένεται να επιδεινώσει περαιτέρω το πρόβλημα, που ήδη υπάρχει με τις παραδόσεις καινούργιων αυτοκινήτων. Και αυτό διότι η κατάσταση που προϋπήρχε και οδηγούσε σε καθυστερήσεις 4-12 μηνών στις παραδόσεις παραγγελιών καινούργιων αυτοκινήτων, αντί να βελτιώνεται, χειροτερεύει εκ νέου.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΙΝΗΤΑ !!!

 



Όλο και περισσότεροι Έλληνες κάθε μήνα «απαρνιούνται» τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Τον προηγούμενο μήνα οι πωλήσεις πετρελαιοκίνητων οχημάτων στην Ελλάδα γνώρισαν νέα μείωση (-6,5%), με το συνολικό μερίδιο αγοράς να αγγίζει το 14,9%, όταν πριν από λίγα χρόνια το αντίστοιχο μερίδιο ήταν κοντά στο 50%. Από την αρχή του έτους (το πρώτο τρίμηνο) το ποσοστό των οδηγών που επέλεξαν πετρελαιοκίνητα οχήματα είναι 15,3%, όταν στην αντίστοιχη περσινή περίοδο το μερίδιο αγοράς βρίσκονταν στο 21,5%.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα πράγματα δεν διαφοροποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Το ποσοστό των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα βρίσκεται στο 19,7%, όταν το αντίστοιχο ποσοστό της περσινής περιόδου ήταν 28,1%. Αντίθετα, έδαφος κερδίζουν οι πωλήσεις των υβριδικών και ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αφού κάθε μήνα σημειώνουν και νέο ρεκόρ. Οι πωλήσεις τον περασμένο μήνα σημείωσαν άνοδο 6,6%, ενώ πλέον παραπάνω από ένα στα τέσσερα αυτοκίνητα που πουλιούνται στη χώρα μας είναι υβριδικά. Ανοδικά κινούνται και οι πωλήσεις των ηλεκτρικών (BEV-PHEV), καθώς γνωρίζουν άνοδο 3%, καταγράφοντας συνολικό μερίδιο αγοράς 9,4%.

ΚΛΟΠΕΣ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ !!!

 



Διαβάζουμε στον ηλεκτρονικό τύπο, ότι στα νότια προάστια της Αττικής είχαν συμβεί μια σειρά από κλοπές σε εξαρτήματα οχημάτων, όπως όργανα, καταλύτες, καθίσματα, ρόδες και ιδιαίτερα σε τιμόνια.

Η κλοπή εξαρτημάτων οχημάτων αποζημιώνεται από τα ασφαλιστήρια, με την προϋπόθεση να περιλαμβάνουν την παροχή Μερική Κλοπή.

Η ασφάλιση Μερικής Κλοπής είναι προαιρετική και δίδεται σε συνδυασμό με τη ασφάλιση Ολικής Κλοπής. Αποζημιώνει την αξία των κλαπέντων τεμαχίων ή εξαρτημάτων που είναι στέρεα προσδεμένα στο σώμα του οχήματος και απαραίτητα για την κίνηση και την λειτουργία του όπως για παράδειγμα η μηχανή, οι ρόδες, οι πόρτες, τα καθίσματα, το τιμόνι και άλλα.

Η ασφάλιση αποζημιώνει και τις υλικές ζημιές που προκαλούνται στο αμάξωμα κατά τη διάρκεια αφαίρεσης ή απόπειρας αφαίρεσης των εξαρτημάτων αυτών, με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επιπλέον μέσα σε αρκετά ασφαλιστήρια οχημάτων αναγράφεται ότι η Μερική Κλοπή αποζημιώνει και άλλα εξαρτήματα που δεν αφορούν τη λειτουργία του οχήματος, όπως για παράδειγμα συστήματα ήχου, εικόνας και πλοήγησης μέχρι ενός συγκεκριμένου ποσού και με προϋποθέσεις, ανάλογα την μάρκα, την κατάσταση του οχήματος, το συμβόλαιο, τους όρους και τις προϋποθέσεις.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: 81 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΙΛΤΕΡ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΖΟΦ !!!

 

"ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΦΩΝΑΞΑΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 



Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής του ηλεκτρικού ρεύματος αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση τους οι δικηγόροι αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα κύμα διαρκών ανατιμήσεων σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες, που δημιουργούν σημαντικά προβλήματα, ακόμη και κίνδυνο επιβίωσης, σε πολλούς συμπολίτες και συναδέλφους μας.

Οι τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής, αποτελούν το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Το δικηγορικό σώμα δεν μπορεί να μείνει απαθές μπροστά στη νέα αυτή πραγματικότητα. Το οφείλει στην ελληνική κοινωνία και στους συναδέλφους.

Στα πλαίσια αυτά, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε:

Α) Να προσφύγει δικαστικά κατά της άνω ρήτρας αναπροσαρμογής.
SSL Certificates