.

Σάββατο 16 Απριλίου 2022

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η VOLSKWAGEN ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΣΑΓΚΑΗΣ !!!

 



Η αυστηρή καραντίνα που εφαρμόζεται εδώ και μερικές ημέρες στην Σανγκάη έχει προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς οι εικόνες και οι πληροφορίες που φθάνουν από την πόλη των 25 εκατομμυρίων και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κίνας είναι πραγματικά πρωτοφανείς.

Σε αυτή την εξωφρενική κατάσταση η οποία δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί, έχουν εμπλακεί και εταιρίες αυτοκινήτων. Όσες δραστηριοποιούνται στην συγκεκριμένη περιοχή όπως η Tesla έχουν διακόψει την λειτουργία τους, ενώ κάποιες άλλες βρίσκονται σε μία εξαιρετικά περίεργη κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η VW έχει υποχρεωθεί να κλειδώσει τους εργάτες της μέσα στο εργοστάσιό της και να τηρήσει αυστηρή καραντίνα, χωρίς να τους αφήνει να βγουν έξω, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.

Οι εργάτες αυτοί ξεκίνησαν αρχικά την όλη ιστορία της καραντίνας με το να κοιμούνται μέσα στο εργοστάσιο, όμως όσο περνάει ο καιρός, αποφάσισαν με την συνδρομή της εταιρίας να οργανώσουν την καθημερινότητά τους. Μία οργάνωση που ούτε λίγο ούτε πολύ θυμίζει έγκλειστους σε φυλακή.

Έτσι όπως πληροφορείται το πρακτορείο Bloomberg από εργάτες που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, του οποίου η παραγωγή έχει σταματήσει, υπάρχει πλέον μία καθημερινή ρουτίνα με στόχο να κρατηθούν σε κάποιου είδους απασχόληση χωρίς να υπάρξουν εκρήξεις και εξεγέρσεις.

Όπως μαθαίνουμε λοιπόν η ημέρα ξεκινά με πρωινό και βόλτα στις 10 π.μ. γύρω από το εργοστάσιο. Ακολουθεί ξεκούραση από τις 11 μέχρι τη 1 το μεσημέρι, φαγητό, προβολή ταινίας και παιχνίδια.

Στις 4 το απόγευμα υπάρχει μία περίοδος ομαδικής γυμναστικής και μετά ακολουθεί δείπνο, καθαριότητα και πάλι ταινία. Οι εργάτες έχουν οργανωθεί σε ομάδες για την φροντίδα καθημερινών αναγκών, όπως η συλλογή σκουπιδιών.

Όλο το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να κάνει rapid test κάθε πρωί. Και όλοι περιμένουν την ημέρα που θα λήξει το lockdown, το οποίο παίρνει διαρκώς παράταση, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι πλέον να βρίσκονται στα όριά τους.

Οι έγκλειστοι της VW (και άλλων εταιριών στην Σανγκάη) δεν μπορούν να φύγουν από τις εγκαταστάσεις και να γυρίσουν στα σπίτια τους, κάτι που απαγορεύεται και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν σοβαρές συνέπειες από το νόμο.

Όπως και να έχει, η κατάσταση στην Σανγκάη έχει πραγματικά ξεφύγει, θυμίζοντας έντονα δυστοπικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μόνο που για τους Κινέζους είναι μία πολύ σκληρή πραγματικότητα που κανείς προς το παρόν δεν γνωρίζει γιατί γίνεται. Και το κυριότερο, το πότε θα τελειώσει.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates