.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 05/09/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΧΡΕΟΥΣ: Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ KATA 2 ΤΡΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ !!!

 



Του καθηγητή Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη*


Το χρέος χθες (Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος και Ισπανική Γρίπη), το χρέος ακόμα και σήμερα (Πανδημία του Covid)… Οι αιτίες είναι διαφορετικές αλλά τα κακά – και οι λέξεις – είναι τα ίδια.

Προφανώς, η ανθρώπινη τραγωδία που προκλήθηκε από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ισπανική γρίπη δεν είναι ανάλογη με αυτή που βιώνουμε σήμερα με την πανδημία του Covid.

Αλλά οι οικονομικές συνέπειες αντηχούν παράξενα.

Τα κράτη βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή. Χρηματοδότησαν τη διάσωση της οικονομίας σήμερα. Στην Ευρώπη και τις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες, το «όποιο και αν είναι το κόστος» για την περίοδο 2020-2021 έχει ενεργοποιηθεί από ένα καλά εδραιωμένο δίδυμο κυβερνήσεων και κεντρικών τραπεζών. Οι πρώτοι δαπάνησαν πολλά χωρίς να υπολογίζουμε (μερική απασχόληση, διάφορες ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, εγγυημένα δάνεια, … ) εκδίδοντας μεγάλο αριθμό τίτλων, τα οποία αγοράστηκαν άμεσα ή έμμεσα από κεντρικές τράπεζες. Σε διάστημα ενός έτους, ο ισολογισμός της ΕΚΤ διογκώθηκε κατά σχεδόν 1000 δισεκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά τη Γαλλία, το συνολικό δημόσιο χρέος αυξήθηκε σημαντικά. Στο τέλος του 2020 έφτασε σχεδόν στο 120% του ΑΕΠ. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το έλλειμμα μέσα στους λογαριασμούς του κράτους αντιπροσώπευε κάθε χρόνο μεταξύ 30% και 40% του ΑΕΠ και, όταν η ανακωχή υπογράφθηκε, το δημόσιο χρέος άγγιξε το 200% του ΑΕΠ.

Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΠΟΥ "ΚΑΘΑΡΙΣΕ"....ΚΑΙ Η ΠΑΛΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕΓΑΛΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!

 


Από το radar.gr


1. Μαθαίνω ότι, οι αρμόδιες αρχές έβαλαν στο αρχείο σοβαρότατη υπόθεση πολύ γνωστού εφοπλιστή, ο οποίος θεωρείται μπον βιβέρ και είναι διάσημος για την …συλλογή του, η οποία αφορούσε μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο έλεγχος του εφοπλιστή, ο οποίος υπήρξε εξονυχιστικός και πραγματοποιήθηκε ακόμη και στο σπίτι και στο γραφείο του από όπου κατασχέθηκαν έγγραφα και σκληροί δίσκοι, είχε γίνει μετά από ανώνυμη καταγγελία στις ανεξάρτητες Αρχές!

Οι πληροφορίες από την αγορά λένε πως την τεράστια αυτή ανοιχτή υπόθεση του μπον βιβέρ εφοπλιστή την «καθάρισαν» γαλάζια παράκεντρα!!!

2. Μου λένε ότι, καλά πληροφορημένες πηγές, πως από τις αρμόδιες Αρχές άνοιξε παλιά φορολογική υπόθεση, η οποία αφορά μεγάλο όμιλο, χωρίς να διευκρινίζεται ακόμη ποιον αφορά καθώς επικρατεί μυστικότητα!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ !!! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΙΤΙΣΗΣ !!!

 


ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ...ΨΩΜΑΚΙ !!! ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΟΥ !!!

 




Διαβάστε και εδώ σχετικά:
ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ !!!

ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!! ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ...ΑΝΑΤΙΜΗΣΗΣ !!!

 


ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΡΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ(4/9/21)

Η ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΦΕΡΝΕΙ "ΛΟΥΚΕΤΑ" ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ !!!

 


Διαβάστε σχετικά και εδώ:
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η ΡΩΣΙΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΒΑΛΒΙΔΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!! ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 116% !!!

Σε μεγένθυση:

ΠΑΡΤΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ !!!

 


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ Η EUROBANK ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΜΕΣΩ POS !!!

 



Eurobank: Σε συζητήσεις με Nexi και Worldline για την πώληση του συστήματος πληρωμών μέσω POS


Σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική Νexi και τη γαλλική Worldline βρίσκεται η Eurobank με στόχο να κλείσει συμφωνία πώλησης του λεγόμενου merchant acquiring business, της υποδομής του συστήματος πληρωμών μέσω τερματικών POS.

Πρόκειται για δύο από τους μεγαλύτερους παίκτες του χώρου και οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο με στόχο το κλείσιμο συμφωνίας μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η Eurobank στοχεύει σε στρατηγική συνεργασία έχοντας λάβει ανταγωνιστικές προσφορές και από τους δύο ενδιαφερόμενους με την τελική απόφαση να αναμένεται στις επόμενες εβδομάδες. Η τελική μορφή του deal δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αλλά η όποια συμφωνία θα είναι κεφαλαιακά ωφέλιμη για την τράπεζα.

Η επιταχυνόμενη στροφή προς τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, παραμερίζοντας τα μετρητά, έχει θερμάνει τη μάχη για κλίμακα στη λεγόμενη paytech αγορά της Ευρώπης.

ΚΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΟΣΜΗ ΕΚΛΟΓΩΝ !!! ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ, ΗΠΑ ΚΑΙ ΕΕ: ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ !!!

 



Τι μεταδίδει το paron.gr


Aντιμέτωπος με νέο κύκλο διεθνών πιέσεων όσον αφορά το ζήτημα των Σκοπίων βρίσκεται εκ νέου αυτήν την περίοδο ο Κυρ. Μητσοτάκης. 

Πληροφορίες από διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι Βερολίνο, Ουάσινγκτον και Βρυξέλλες ζητούν με πιο πιεστικό τρόπο να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την κύρωση των τριών Μνημονίων με τη γειτονική χώρα. Μνημόνια που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών και έπρεπε η Ελλάδα να έχει κυρώσει εδώ και αρκετούς μήνες. Υπό τον φόβο των εσωκομματικών αναταράξεων, ο Κυρ. Μητσοτάκης καθυστερεί και αναβάλλει τη συγκεκριμένη απόφαση, ευελπιστώντας ότι στο μεταξύ θα καταφέρει να περιορίσει τις ενδεχόμενες αντιδράσεις και… διαρροές στην κρίσιμη ψηφοφορία. 

Υπό την πίεση των ξένων, ο πρωθυπουργός είχε προγραμματίσει να φέρει το θέμα στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο χρησιμοποίησε κάποιες προκλητικές αναφορές του Ζ. Ζάεφ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου ως πρόσχημα για να το αναβάλει και πάλι. Ο τελευταίος ανασκεύασε τα λεγόμενά του, ενώ η γειτονική χώρα προχώρησε στην έκδοση των νέων ταυτοτήτων με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις Βερολίνο και Ουάσινγκτον επανήλθαν και διεμήνυσαν στην Αθήνα ότι πρέπει άμεσα να τακτοποιήσει και την τελευταία εκκρεμότητα. Και όλα δείχνουν ότι αυτήν τη φορά θα επιμείνουν, δεν θα αφήσουν στον κ. Μητσοτάκη περιθώρια για άλλες αναβολές (καθυστερήσεις). 

ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΓΕΦΥΡΑ" !!! ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Φιάσκο, κοροϊδία και εξαπάτηση μαζί !!!




Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε η κ. Μαρία, η οποία έχει μπει στο πρόγραμμα Γέφυρα 1, πληρώνει κανονικά το μερίδιό που της αντιστοιχεί για το δάνειό της, αλλά δεν καταβάλλεται σωστά το μερίδιο του κράτους.

«Μπήκα στο πρόγραμμα Γέφυρα τον Ιανουάριο, με πρώτη δόση να πληρώνω το Νοέμβριο μέχρι και Ιούλιο για 9 μήνες. Το πρόγραμμα ξεκίνησε κανονικά από Νοέμβριο μέχρι και Φλεβάρη. Έβαζα το ποσό που μου αναλογούσε και το κράτος το ίδιο. Και ξαφνικά από το Μάρτη κόπηκε η επιδότηση. Μου είπαν ότι είχα ληξιπρόθεσμα για αυτό και κόπηκε η επιδότηση, πράγμα που δεν ισχύει», εξήγησε η κ. Μαρία.

«Πήγα στην τράπεζα, έκανα τηλέφωνα, η τράπεζα με διαβεβαίωνε ότι δεν χρωστούσα κάτι, αλλά εκείνοι επέμεναν. Δεχόμουν καθημερινές ενοχλήσεις ότι πρέπει να πληρώσω το δάνειο. Φτάσαμε τον Ιούνιο, αναγνώρισε η πλατφόρμα το λάθος, και ότι θα το λύσουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Εγώ πλήρωνα κάθε μήνα μέχρι και τον Ιούλιο το ποσοστό που μου αναλογούσε. Αλλά το κράτος από τον Απρίλη σταμάτησε. Τώρα έχει μαζευτεί ένα χρέος 481 ευρώ, εγώ ήμουν 7 μήνες σε αναστολή. Τη δόση του Απριλίου την πλήρωσα ολόκληρη για να μη φαίνεται ληξιπρόθεσμο. Μου λένε ότι είναι σε επεξεργασία το αίτημά μου και μαθαίνω ότι είναι πολύς κόσμος στην ίδια κατάσταση», συνέχισε.

«Το στεγαστικό μου είναι με το νόμο Κατσέλη. Αν δεν πληρώσω τρεις δόσεις θα βγω και εκτός της ρύθμισης. Έχω ακούσει ότι θα πάρει παράταση το πρόγραμμα Γέφυρα, και εγώ λόγω του προβλήματος δε θα μπορέσω να μπω», κατέληξε η ίδια.

Δείτε το βίντεο:

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΣΙΤΑΡΙΟΥ !!!

 






Προσεγγίζει τα 500 ευρώ ο τόνος η τιμή σκληρού σίτου στην Ιταλία, με το εμπορικό κέντρο της Φότζια να κλείνει την διαπραγματευτική εβδομάδα το βράδυ της Τετάρτης αναρτώντας τιμή στα 49 λεπτά το κιλό τιμή αποθήκης εμπόρου για σιτάρια πρώτης ποιότητας.

Έχοντας κερδίσει 105 ευρώ ο τόνος σε βάθος 14 ημερών η αγορά της γεινοτικής χώρας, εδραιώνει πλέον τα 43 λεπτά το κιλό για την εγχώρια αγορά. Αυτός ο «νόμος» των 43 λεπτών στον παραγωγό ήδη εφαρμόζεται με την Δημητριακή Α.Ε να φημολογείται ότι φορτώνει με αυτές τις τιμές στον Θεσσαλικό κάμπο, ήδη από το περασμένο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Μιλώντας στην Agrenda παραγωγοί, δηλώνουν αμηχανία με την τροπή που έχει πάρει η αγορά, ενώ παράλληλα εκφράζουν ανησυχίες για το τι μέλλει γενέσθαι από του χρόνου, αφού ήδη δέχονται οχλήσεις από μη αγρότες ιδιοκτήτες αγροτικών εκτάσεων που έως σήμερα νοίκιαζαν, οι οποίοι είτε διεκδικούν μερίδιο από το ράλι των σιτηρών πιέζοντας για αύξηση των ενοικιαστηρίων, είτε προσβλέπουν στην ιδιοχρησία.

ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΙΔΙΑ: ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΤΡΕΧΟΥΝ(ΞΑΝΑ) ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΣ !!!

 


Χιλιάδες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ, φορολογίας ακινήτων και άλλων φορολογικών αντικειμένων που παραγράφονται οριστικά στις 31-12-2021 μπαίνουν στο στόχαστρο των υπηρεσιών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Πρόκειται κυρίως για φορολογικές υποθέσεις που αφορούν το έτος 2015 οποίες σε λιγότερο από 4 μήνες «σβήνονται» για πάντα από τα αρχεία της εφορίας. Συγκεκριμένα, μετά τις 31/12/2021 παραγράφονται οι εξής φορολογικές υποθέσεις:

Φορολογικές υποθέσεις της χρήσης 2015 (φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ), για τις οποίες έχουν υποβληθεί αρχικές εμπρόθεσμες δηλώσεις ή έχουν υποβληθεί αρχικές εκπρόθεσμες δηλώσεις το αργότερο μέχρι τις 31-12-2020. Στους φορολογούμενους που θα εντοπιστούν θα αποσταλούν ειδοποιητήρια για την ηλεκτρονική υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2015. Όσοι ανταποκριθούν και υποβάλουν τις εκπρόθεσμες τροποποιητικές δηλώσεις θα επιβαρυνθούν με τα επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που αναλογούν, καθώς και με τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.

Υποθέσεις επιχειρήσεων που δήλωσαν ψευδή στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα ή τις δαπάνες που πραγματοποίησαν κατά τη διαχειριστική περίοδο του 2015.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΩΡΑ ΤΟ «ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ !!!



Εναλλακτικά δείτε την εκπομπή στο Facebook εδώ:

ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΖΙΝΑΡΧΗ ΠΗΛΑΔΑΚΗ !!!

ΝΕΟ ΔΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ 138.000.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ...
Θυμηθείτε σχετικά εδώ:

Αυτή τη φορά το δώρο είναι από την κυβέρνηση...σιγά. Επειδή χρωστάει καμιά 50.000.000€ στο Δημόσιο ;;; Λεπτομέρειες...πάντα βρίσκεται λύση αν υπάρχει καλή θέληση...Εσύ Έλληνα που θα διαβάσεις τα κάτωθι μην ξεχάσειw να κάνεις αίτηση για τον Νέο Πτωχευτικό που θα σε κάνει 
στην «καλύτερη» περίπτωση νοικάρη στο σπίτι σου...



Τροπολογία σκάνδαλο: Φωτογραφική ρύθμιση για τα καζίνο του Πηλαδάκη που φέσωσαν τον ΕΦΚΑ


Στη ρουλέτα του Κώστα Πηλαδάκη τζογάρει η κυβέρνηση τα συσσωρευμένα χρέη στον ΕΦΚΑ των καζίνο του Ρίου και της Αλεξανδρούπολης. Με φωτογραφική ρύθμιση που περιλαμβάνεται σε τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, η κυβέρνηση πετά στα σκουπίδια τη δικαστική απόφαση που έβαλε «φρένο» στην υπαγωγή του πρώην ποδοσφαιρικού παράγοντα στον Πτωχευτικό Κώδικα και ανοίγει τον δρόμο για την επαναλειτουργία των δύο καζίνο με τρόπο που εξασφαλίζει τον ιδιοκτήτη τους από την απειλή οριστικής αφαίρεσης της άδειας λειτουργίας.

Στις αρχές Αυγούστου, το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Κέρκυρας απέρριψε την αίτηση υπαγωγής στον Πτωχευτικό Κώδικα των δύο καζίνο, τα οποία έχουν φεσώσει τον ΕΚΦΑ κατά 40 εκατ. ευρώ. Κατά τις πληροφορίες του documentonews.gr, το δικαστήριο όχι μόνο έκρινε ότι το εταιρικό σχήμα του Κ. Πηλαδάκη δεν πληροί τα κριτήρια υπαγωγής στο άρθρο 106, αλλά δέχτηκε και τις αντιρρήσεις των εργαζομένων των καζίνο, οι οποίοι έως τον Ιούλιο είχαν τεθεί σε αναστολή εργασίας και στη συνέχεια υπάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία».

Εάν ο στρατηγικός κακοπληρωτής της τράπεζας Πειραιώς (χρωστά περίπου 150 εκατ. ευρώ) και του Δημοσίου (εκτός από τα 40 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ, φέρεται να οφείλει 10 εκατ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμους φόρους) επιχειρούσε να επαναλειτουργήσει τα δύο καζίνο, τότε αυτομάτως θα του επιβαλλόταν μόνιμη ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όμως, πάντα υπάρχει λύση.

Κι αυτή δίνεται με τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, αναγκάζοντας σχεδόν σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο να συνυπογράψει την εξυπηρέτηση του κέρδους ενός μεγαλόσχημου μπαταχτσή με τρόπο εξόφθαλμα φωτογραφικό, αφού -κατά τις πληροφορίες- μόνο τα δύο συγκεκριμένα καζίνο βαρύνονται με χρέη στον ΕΦΚΑ.

Η προκλητική ρύθμιση

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΤΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΟΛΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΑΡΠΑΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ !!!

 


Τι μεταδίδει το euro2day.gr


«Ξεπαγώνει», μετά από σχεδόν ένα δίμηνο, και αλλάζει η δομή της διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε ξεκινήσει η Πειραιώς για την πώληση χαρτοφυλακίου ιδιοχρησιμοποιούμενων και ανακτηθέντων ακινήτων, αξίας έως 1 δισ. ευρώ.

Το εγχείρημα δεν εντάσσεται στις δράσεις επιθετικής εξυγίανσης ισολογισμού (πρόγραμμα Sunrise), αλλά αποσκοπεί να «ελαφρώσει» το ενεργητικό της τράπεζας, βάσει και των οδηγιών του επόπτη, περίπου από το ένα τέταρτο των ακινήτων (σ.σ. έως 700 εκατ. ευρώ), τα οποία έχει σωρεύσει στα βιβλία της, ως αποτέλεσμα πλειστηριασμών και οριστικών διακανονισμών (ανακτηθέντα ακίνητα).

Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα (σ.σ. τρέχουσας αποτίμησης περίπου 300 εκατ. ευρώ), που πρόκειται να εγκαταλείψει η τράπεζα, σταδιακά, έως το 2025, βάσει και της συμφωνίας με τη Lamda, για την αγορά, με το «κλειδί στο χέρι», νέων γραφειακών χώρων στο Ελληνικό, επιφάνειας 40 χιλ. τετραγωνικών μέτρων.

Η Πειραιώς ξεκίνησε, προ μηνών, τη διαγωνιστική διαδικασία για πώληση του παραπάνω χαρτοφυλακίου, στέλνοντας προσκλήσεις ενδιαφέροντος σε επιλεγμένους -με έδρα την Ελλάδα- επενδυτές ( ΑΕΕΑΠ, Real Estate funds) και κριτήριο τη διενέργεια σημαντικών επενδύσεων σε ακίνητα.

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 225.000.000€ ΣΤΟ WHATSAPP ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ GDPR !!!

 


Πρόστιμο 225 εκατ. ευρώ (266 εκατ. δολαρίων) επιβλήθηκε στην WhatsApp της Facebook λόγω έλλειψης διαφάνειας στον τρόπο χειρισμού των προσωπικών πληροφοριών.


Πρόκειται για το πρώτο της πρόστιμο βάσει του βελτιωμένου νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία των δεδομένων.

Η Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας δήλωσε ότι διαπίστωσε παραβιάσεις στον τρόπο με τον οποίο το WhatsApp εξήγησε πώς επεξεργάζεται τα δεδομένα των χρηστών και των μη χρηστών, καθώς και σχετικά με την κοινή χρήση δεδομένων με τη μητρική της οντότητα Facebook.

Το πρόστιμο έρχεται εβδομάδες αφότου η Amazon.com κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο ρεκόρ ύψους 746 εκατ. ευρώ στο Λουξεμβούργο, όπου έχει την ευρωπαϊκή της βάση, για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά παράβαση του Γενικού Κανονισμού της ΕΕ για την Προστασία Δεδομένων.

Σύμφωνα με τον νόμο για τα GDPR που ισχύει εδώ και τρία χρόνια, οι αρχές έχουν δικαίωμα να επιβάλλουν πρόστιμο σε εταιρείες ύψους έως και 4% των ετήσιων πωλήσεών τους.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΓΕΝΝΑΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ RESTART Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

ΜΕ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΜΟΝΟ RESTART ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Αντιθέτως μετά από 11 χρόνια σκληρών μνημονιακών μέτρων και φτωχοποίησης, θα έρθει ένα ακόμη δυνατό χτύπημα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Το μόνο που θα πετύχουν δημιουργώντας στρατιές ανέργων, πάμπτωχων και αστέγων είναι να υπάρξει άνευ προηγουμένου κοινωνική έκρηξη και σοβαρή αστάθεια !!! Ξυπνήστε πριν είναι αργά...



Θα διαγραφούν χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης;


Του Κωνσταντίνου Μαριολή
liberal.gr


Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που ουσιαστικά ξεκινά η υλοποίηση των πρώτων έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, με το σχέδιο Ελλάδα 2.0 να στοχεύει στη δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και σε οικονομική παραγωγή που το 2026 θα αντιστοιχεί σε 7 μόνιμες ποσοστιαίες μονάδες ΑΕΠ. Ο πλούτος που θα παραχθεί τα επόμενα χρόνια στη χώρα μας έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε έμμεση διαγραφή σημαντικού μέρος των χρεών του ιδιωτικού τομέα. Υπάρχει, ωστόσο, ο κίνδυνος τα ευρωπαϊκά κονδύλια να… πέσουν σε βαρέλι με τρύπιο πάτο.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Είναι προφανές ότι οι ευρωπαϊκοί πόροι δεν θα κατευθυνθούν απευθείας στην κάλυψη των χρεών της αγοράς. Θα δώσουν όμως την ευκαιρία σε μία γονατισμένη για πάνω από δέκα χρόνια οικονομία να σταθεί στα πόδια της και να δημιουργήσει πλούτο. Το σενάριο της Τράπεζας της Ελλάδος κάνει λόγο για αύξηση του ελληνικού ΑΕΠ κατά περίπου 50 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2026, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιηθούν τα επενδυτικά έργα που προβλέπει το «Ελλάδα 2.0» αλλά και θα εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις που επίσης περιλαμβάνονται στο Σχέδιο.

Τα περίπου 32 δισ. ευρώ των επιδοτήσεων και των δανείων του Ταμείου Ανάκαμψης και τα συνολικά 70 δισ. ευρώ που αναμένεται να εισρεύσουν στην πραγματική οικονομία την επόμενη πενταετία μέσω των ιδιωτικών κεφαλαίων που θα ενεργοποιηθούν, έχουν τη δυναμική να αλλάξουν το προφίλ της ελληνικής αγοράς και να βγάλουν από το τέλμα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο ιδιωτικός τομέας χρωστάει σήμερα περίπου 98 δισ. ευρώ σε κόκκινα δάνεια, τα οποία μπορεί να είναι μοιρασμένα μεταξύ τραπεζικών ισολογισμών και εταιρειών διαχείρισης, όμως παραμένουν χρέη σε ισχύ που επιβαρύνουν την οικονομία. Επιπλέον, τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς την εφορία ξεπερνούν τα 108 δισ. ευρώ και τα χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία υπολογίζονται άνω των 37 δισ. ευρώ. Συνολικά, πάνω από 240 δισ. ευρώ «πνίγουν» την πραγματική οικονομία και κάνουν τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης να φαίνονται αμελητέοι.

Ακόμα και αν επιβεβαιωθεί το σενάριο της ΤτΕ, το ΑΕΠ θα φτάσει στα 220 δισ. που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να υπολείπεται του ιδιωτικού χρέους.

ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Ο ΕΦΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΝΟΜΟ !!!

 


Από το powergame.gr


«Μάχη» για τη μείωση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης δίνουν το υπουργείο Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Την ώρα που βρίσκονται σε αναμονή για σύνταξη περίπου 300.000 ασφαλισμένοι το υπερταμείο ασφάλισης ενισχύει την φαρέτρα του προκειμένου να βάλει οριστικά τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

Το υπερταμείο ασφάλισης προχωρεί μάλιστα στη δημιουργία Κέντρων Απονομής Συντάξεων, τα οποία θα σηκώσουν το βάρος της μείωσης του στοκ των εκκρεμοτήτων. Σε κάθε νομό θα υπάρχει και ένα Κέντρο, ενώ στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί ο όγκος των αιτήσεων. Στα Κέντρα Απονομής, τα οποία θα είναι πλήρως εξοπλισμένα με τα απαραίτητα τεχνικά μέσα και επαρκώς ενισχυμένα με έμψυχο δυναμικό θα συγκεντρώνονται οι συνταξιοδοτικοί φάκελοι όλων των ασφαλισμένων και θα εξετάζονται με ταχύτητα από ειδικά εκπαιδευμένους υπαλλήλους του υπερταμείου.

Μάλιστα, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε στο παρελθόν τα Κέντρα Απονομής θα εκδίδουν πλέον όλα τα είδη συντάξεων. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι συντάξεις, αγροτών, ελευθέρων επαγγελματιών, μισθωτών, αυτοαπασχολούμενων θα εκδίδονται από ένα σημείο σε κάθε νομό και όχι από διάσπαρτες υπηρεσίες.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΑΝΩΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΚΡΥΟΣ ΙΔΡΩΤΑΣ ΛΟΥΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ !!!

 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΑ-ΣΗΜΑ ΠΛΗΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ !!!

 


Την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων από 13 ή 16 Σεπτεμβρίου θα περιγράφει η ΚΥΑ που θα εκδοθεί το προσεχές διάστημα και θα αφορά τα μέτρα κατά του κορονοϊού για το χώρο των δικαστηρίων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikastiko.gr αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από κλειστή σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την περασμένη Δευτέρα, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός και ο υφυπουργός, ο γενικός γραμματέας, οι διοικήσεις των μεγάλων δικαστηρίων της χώρας, οι δικαστικοί υπάλληλοι και οι δικηγόροι.


Πλήρης λειτουργία

Η απόφαση σύμφωνα με πληροφορίες (με δεδομένο βέβαια ότι θα εγκριθούν από την επιτροπή των ειδικών) είναι να προχωρήσει το πλήρες άνοιγμα όλων των δικών στα δικαστήρια και στα διοικητικά και στα ποινικά.

Το επόμενο ζήτημα που τέθηκε αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα μπαίνουν οι χιλιάδες πολίτες στα δικαστήρια της χώρας, κυρίως βέβαια στα ποινικά.

Τεστ

ΣτΚ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΟ 2020 !!!

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΖΑΓΟΡΙΤΗ
Παραδόθηκε στις 1.9.2021 από τον Συνήγορο του Καταναλωτή, κ. Λευτέρη Ζαγορίτη στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Κωνσταντίνο Τασούλα, η ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής “Συνήγορος του Καταναλωτή”. Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Προέδρου συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Συνήγορος κ. Βασιλική Μπώλου και ο Βοηθός Συνήγορος κ. Ευθύμιος Τσίγκας !!!



Κατά την παράδοση, ο κ. Ζαγορίτης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“ Το 2020 ήταν αναμφισβήτητα μία χρονιά πρωτόγνωρη κατά τη διάρκεια της οποίας το κράτος, η αγορά και οι καταναλωτές δοκιμάστηκαν από την πανδημία του ιού COVID-19 και υποχρεώθηκαν σε μία βίαιη προσαρμογή στη νέα και εξαιρετικά δύσκολη πραγματικότητα.

Σε μία περίοδο, όπου περιορίστηκαν σημαντικά οι φυσικές συναλλαγές και θα έπρεπε να υπάρχει αντίστοιχη μείωση των αναφορών προς τον Συνήγορο του Καταναλωτή, παρατηρήθηκε, αύξηση κατά 14,1% σε σχέση με το 2019, δεδομένου ότι ανέβηκαν κατακόρυφα οι υποθέσεις που αφορούσαν το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Υπήρξαν επιτήδειοι που, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου, επιχείρησαν -και, σε ορισμένες περιπτώσεις, κατάφεραν- να εξαπατήσουν τους καταναλωτές, εισπράττοντας μεγάλα χρηματικά ποσά για προϊόντα που ποτέ δεν παρέδωσαν. Το φαινόμενο αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά με την ενημέρωση των καταναλωτών, την επιβολή των οικονομικών κυρώσεων στους παραβάτες και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη.

Η αύξηση των υποθέσεων οφείλεται ακόμη στο γεγονός ότι, λόγω COVID-19, επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό οι κλάδοι των αερομεταφορών και του τουρισμού από τις μαζικές ματαιώσεις ταξιδιών και τις ακυρώσεις τουριστικών πακέτων.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΤΕ ΛΑΘΗ Ή ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ !!!

 



Με τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που μπορούν να υποβληθούν – χωρίς πρόστιμο – έως τις 10 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι-φυσικά πρόσωπα μπορούν να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις αρχικές δηλώσεις που υπέβαλαν για το έτος αυτό.

Η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των συγκεκριμένων δηλώσεων βρίσκεται σε λειτουργία στο σύστημα ΤΑΧΙSnet και επιτρέπει τις διορθώσεις χωρίς την επιβολή προστίμων έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Μετά αρχίζουν οι ποινές!

Μόλις ο φορολογούμενος επιλέγει την υποβολή τροποποιητικής δήλωσης, τα δεδομένα που έχουν συμπληρωθεί στην αρχική δήλωση (στο έντυπο Ε1) και στα συνοδευτικά έντυπα (Ε2 και Ε3), καθώς επίσης και τα δεδομένα που έχουν αναρτηθεί εκείνη τη στιγμή στη βεβαίωση αποδοχών του φορολογούμενου και αφορούν στην ηλεκτρονική πληροφόρηση της Φορολογικής Διοίκησης για τις αποδοχές και τους παρακρατηθέντες επ’ αυτών φόρους μεταφέρονται στη νέα δήλωση που πρόκειται να υποβληθεί.

Ουσιαστικά η αρχικά υποβληθείσα δήλωση μεταφέρεται ως προσωρινά αποθηκευμένη τροποποιητική δήλωση. Ο φορολογούμενος δεν χρειάζεται, συνεπώς, να συμπληρώσει από την αρχή τη δήλωσή του αλλά αρκεί μόνο να τροποποιήσει τα σημεία εκείνα της αρχικά υποβληθείσας δήλωσης στα οποία έχει διαπιστώσει λάθη καθώς επίσης και να προσθέσει δεδομένα εκεί που θεωρεί ότι υπάρχουν παραλείψεις.

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

 


Η "μαγική εικόνα" της ανεργίας


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr


Με ανεργία σε νέους κοντά στο 40%, ελληνικό ρεκόρ στην Ε.Ε, δεν χοροπηδάς επειδή τον Ιούλιο η ανεργία σου έπεσε στο 14,6% από το 14,8% του Ιουνίου!!

Ας μη συνεχισθεί η προπαγάνδα της "μαγικής εικόνας" με την ανεργία στην Ελλάδα. Να σταματήσουμε και τα παιχνίδια με τα νούμερα της Eurostat (έγιναν γνωστά προχθές) και ας δείχνουν όντως ότι τον Ιούλιο του 2021 το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 14,6%, έναντι 14,8% του Ιουνίου.

Αν πάμε έτσι θα φθάσουμε στο σημείο να βροντάμε και καμπάνες επειδή το κατακαλόκαιρο, στην καρδιά του ελληνικού τουρισμού, η ανεργία έπεσε στο 14,6% από το 14,8% του Ιουνίου, που ακόμη πήγαινε δεν πήγαινε το τουριστικό ρεύμα...

Γιατί αν βλέπουμε έτσι και την εργασία στην Ελλάδα, φρόνιμο είναι να προσέξουμε τι λέει η Eurostat και σε όλα τα εργασιακά νούμερα.

Ιδίως στα νούμερα ανεργίας για τους νέους της Ε.Ε. Αν το προσέξουμε αυτό μάλλον θα τραβάμε τα μαλλιά μας καθώς (σε σύγκριση με την ανεργία των νέων, 30 ετών και κάτω, στην Ε.Ε. και στη στενότερη περιοχή της Ευρωζώνης) το ποσοστό ανεργίας του Ιουλίου 2021 μόλις που πέρασε το 16%!!

Στην Ελλάδα το ποσοστό του ίδιου εργατόκοσμου έφερε τη μοναδική πρωτιά με 37,6% (για την ακρίβεια), όταν σε όλους τους άλλους δείκτες, παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, επενδυτικής προτίμησης, ευκαιριών για επενδύσεις, είμαστε από προτελευταίοι ως τελευταίοι!!.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΨΑΡΕΜΑ" !!!

 


Πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα τα περιστατικά απάτης, με τις τράπεζες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και να ενημερώνουν συνεχώς τους πελάτες τους για θέματα ασφαλείας.

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες από πολίτες που δέχτηκαν επίθεση “ηλεκτρονικού ψαρέματος” ή έπεσαν θύματα phishing.

Τι είναι το Phishing;

Η πρακτική του Phishing (ηλεκτρονικό ψάρεμα στοιχείων) χρησιμοποιεί emails ή sms ως μέσα για την υποκλοπή των προσωπικών δεδομένων ενός ατόμου.

Τα μηνύματα αυτά περιέχουν παραπλανητικό περιεχόμενο, με τους αποστολείς να υποδύονται συνήθως κάποια μεγάλη εταιρία ή κάποια τράπεζα. Οι επιτήδειοι έχουν στόχο να αποσπάσουν απόρρητα προσωπικά δεδομένα όπως κωδικούς πρόσβασης, στοιχεία χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Τα περισσότερα μηνύματα ηλεκτρονικού ψαρέματος επικαλούνται είτε κάποιο πρόβλημα στον λογαριασμό του “θύματος”, είτε απαιτούν επιβεβαίωση μίας συναλλαγής, είτε ενέργεια αναβάθμισης υπηρεσίας, είτε επιβεβαίωση προσωπικών δεδομένων.

PRIMARK: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;

 


Είχαν μάθει, έως τώρα, να… παίζουν μπάλα μόνα τους- ή, έστω, σε αρμονία με τα ήδη υπάρχοντα μαγαζιά-αλυσίδες της χώρας μας. Το μεγαλύτερο μέρος του καταναλωτικού κοινού κατέληγε σε αυτά και στους «ήπιους» ανταγωνιστές του, καθώς από καιρό είχαν εδραιώσει την κυριαρχία τους στο γαλανόλευκο αγοραστικό χώρο. Ουδείς θα μπορούσε να πει πως πρόκειται για λεκτική υπερβολή αν τα χαρακτήριζε κανείς «Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού».

Ναι, τα τελευταία αρκετά χρόνια τα Jumbo αποτελούν, ενδεχομένως, τη νούμερο 1 αναγνωρίσιμη εταιρία στη χώρα μας, καθώς σε καθημερινή βάση μυριάδες (και ήταν ακόμα πιο… μυριάδες προ πανδημίας) πολίτες περνάνε την πόρτα των καταστημάτων τους.

Αυτό ισχύει σε παρεμφερή, εξωφρενικό βαθμό και σε καταστήματα όπως τα Zara, τα Bershka και τα H & M- μαγαζιά, δηλαδή, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ένδυσης και της υπόδησης χαμηλού κόστους.

Οι ισορροπίες, ωστόσο, ενδέχεται σύντομα ν’ αλλάξουν, κι αυτό γιατί στο παιχνίδι αναμένεται να μπει ο αγγλικός γίγαντας που ακούει στο όνομα “Primark”.

ΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!

 



Υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης και κλοπής κρυπτονομισμάτων, αξίας περίπου 35 εκατομμυρίων δολαρίων, διερευνά η Κυπριακή Αστυνομία στη Λεμεσό.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στο Γραφείο Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος, από 39χρονο, διευθυντή εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στις 6 Αυγούστου δέχθηκε μήνυμα στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, το οποίο φαινόταν να προερχόταν από συνεργάτη του σε εταιρεία του εξωτερικού.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

ΤΟ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΨΗΝΟΤΑΝ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ !!!

 

Κείμενο με τίτλο «Τερατογένεση» το καλοκαίρι του 2018, ο Μίκης έκανε τότε μια νέα παρέμβαση σχολιάζοντας την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κάνοντας λόγο για «εθνικό εξευτελισμό» !!!

«Στη σημερινή εποχή ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κυβερνά ακόμα και με μία μοναδική ψήφο την χώρα μας που έχει καταντήσει χειρότερη κι από Μπανανία.

Το κακό που μας έχει γονατίσει ξεκίνησε από το 1986, όταν έγινε η αναθεώρηση του Συντάγματος από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τότε ήμουν βουλευτής του ΚΚΕ και ήρθα σε ρήξη με την ηγεσία του κόμματος, γιατί πίστευα ότι το πέρασμα των προνομίων του Προέδρου της Δημοκρατίας στον Πρωθυπουργό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα. Όπως και έγινε! Επομένως δικαιούμαι να έχω όπως και τότε την δική μου προσωπική άποψη και να θεωρώ ότι οι φόβοι μου αποδείχθηκαν δυστυχώς δικαιολογημένοι και ότι αυτό που ζούμε με μια κυβέρνηση του 20% που αποφασίζει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα για το παρόν και το μέλλον της χώρας δεν είναι απλώς τραγικό ούτε βέβαια και κωμικό αλλά κυρίως είναι εξευτελιστικό.

Ως πολίτης αισθάνομαι εξευτελισμένος και νομίζω ότι το ίδιο αισθάνονται και οι περισσότεροι Έλληνες. Μόνο που αυτοί ίσως να μην γνωρίζουν τους λόγους.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα του 1975, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πάρα πολύ μεγάλο μέρος από την εκλογική της δύναμη, είχε την ευχέρεια μαζί με ένα ειδικό συμβούλιο να διαλύει τη Βουλή και να οδηγεί τη χώρα σε νέες εκλογές.

Μετά την αναθεώρηση του 1986, ποιος κρίνει εάν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν χάσει την εκλογική τους δύναμη; Κανείς. Αυτό και μόνο είναι για γέλια και για κλάματα… Αρκεί πλέον μια κυβέρνηση να έχει την πλειοψηφία στη Βουλή. Η οποία πλειοψηφία δεν έχει κανένα λόγο να εγκαταλείψει τα προνόμιά της. Έτσι, μαζί με τον πρωθυπουργό, οι 151 της Βουλής αδιαφορούν για την κατρακύλα του κόμματός τους οχυρωμένοι πίσω από την νομιμοφάνεια που τους προσέφερε η αναθεώρηση του 1986.

ΟΤΑΝ ΟΙ BEATLES ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ !!!

 



Ήταν στα τέλη του 1958 όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το βασικό θέμα της ταινίας «Luna De Meil» («Honeymoon», «Νύχτα Γάμου») του Βρετανού σκηνοθέτη Μάικλ Πάουελ. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Άντονι Στιλ και Λουντμίλα Τσερίνα.

Μάλιστα το τραγούδι των τίτλων «Honeymoon Song», που ερμήνευσε ο Ιταλός τραγουδοποιός Μαρίνο Μαρίνι με το κουαρτέτο του είναι το πασίγνωστο και πολυαγαπημένο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», σε στίχους Βασίλη Καρδή (ψευδώνυμο του Νίκου Γκάτσου), μουσική Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύτρια τη Γιοβάνα.

Το τραγούδι άρεσε ιδιαίτερα στον Πολ Μακάρτνεϊ και έτσι πρότεινε στα υπόλοιπα μέλη του θρυλικού συγκροτήματος Beatles να το ηχογραφήσουν για τη ραδιοφωνική εκπομπή του BBC «Pop Go The Beatles».

Πράγματι, η ηχογράφηση από τα θρυλικά «Σκαθάρια» έγινε στα στούντιο του BBC στο Λονδίνο στις 16 Ιουλίου 1963 και μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο στις 8 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς. Ωστόσο η εκτέλεση των Bealtles παρέμεινε στα συρτάρια του BBC έως τις 30 Νοεμβρίου 1994, όταν συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «The Beatles: Live at the BBC».

ΓΑΛΛΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΟΡΙΟ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ 30 ΧΛΜ/ΩΡΑ !!!

 


Από τις 30 Αυγούστου 2021 σχεδόν σε όλους τους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας ισχύει ένα καθολικό όριο ταχύτητας 30 χλμ./ ώρα. Από το μέτρο εξαιρείται η Peripherique, ο περιφερειακός της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου το όριο παρέμεινε στα 70 χλμ./ ώρα αλλά και βασικές αρτηρίες όπως η περίφημη Avenue des Champs-Élysées.

Μέχρι στιγμής το 60% των δρόμων στο Παρίσι είχε όριο 30 χλμ./ ώρα, ενώ σε αρκετούς η κυκλοφορία είχε περιοριστεί σε μια μόλις λωρίδα ή είχαν μετατραπεί σε πεζόδρομους.

Η λογική πίσω από το συγκεκριμένο μέτρο είναι και η προώθηση των πιο ήπιων μέτρων αστικής μετακίνησης, που περιλαμβάνουν από ηλεκτρικά πατίνια μέχρι ποδήλατα.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΣΕ ΠΙΣΤΑ ΡΑΛΛΥ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ Η...ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ !!!

 



Από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, η Πλατεία Συντάγματος θα «κινείται» στο ρυθμό του Ράλλυ Ακρόπολις.


Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο αγώνας θα «περάσει» μέσα από το κέντρο της πρωτεύουσας, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, με την εικόνα να μεταδίδεται σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η κεντρικότερη πλατεία της Ελλάδας θα φιλοξενήσει το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, αποτελώντας το σημείο όπου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ θα «συστηθεί» σε κάθε πολίτη ή επισκέπτη της Αθήνας.

Στο εσωτερικό της πλατείας, από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου, οι χορηγοί του αγώνα θα υποδέχονται το κοινό στα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερά τους, όπου θα διεξάγονται διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας θα φιλοξενηθεί και έκθεση αγωνιστικών και κλασικών ιστορικών αυτοκινήτων. Η διέλευση θα είναι ελεύθερη, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΔΙΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ !!!

 


Τα σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» βάζει μπρος η κυβέρνηση με την τροπολογία – μαμούθ που κατέθεσε το πρωί το υπουργείο Υγείας στο νομοσχέδιο για την μετανάστευση. 

Προβλέπει την ανάθεση υπηρεσιών των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες εργολάβους, ιδιωτικά εργαστήρια και εταιρείες ασθενοφόρων με αφορμή την κάλυψη των κενών που προκύπτουν από την αναστολή μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Η τροπολογία, πέρα από τις αναθέσεις υπηρεσιών σε ιδιώτες, προβλέπει τρίμηνες συμβάσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού βοηθητικού προσωπικού, καθώς και επικουρικού προσωπικού για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές εργασίας, μετακινήσεις προσωπικού, καθώς και παράταση διατάξεων για συνταξιούχους και ιδιώτες ιατρούς κλπ.

ΟΤΑΝ Ο ΜΙΚΗΣ "ΓΛΕΝΤΗΣΕ" ΤΗΝ ΜΕΡΚΕΛ !!!

 


Σφάξιμο με το βαμβάκι...


Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών, με το πάθος του για την πατρίδα να μένει ανεξίτηλα χαραγμένο.

Σε μια συνέντευξη που είχε δώσει το 2011 η Άγκελα Μέρκελ για τη σχέση της με τον Μίκη Θεοδωράκη είπε ότι επί δικτατορίας «από την Ανατολική Γερμανία στέλναμε κάρτες με τις οποίες ζητούσαμε την απελευθέρωσή του».

Μάλιστα αυτές οι κάρτες ήταν γραμμένες στα ελληνικά από τη μητέρα της που είχε διδαχθεί στο γυμνάσιο Αρχαία Ελληνικά.

«Όταν ο Μίκης έδωσε όμως την πρώτη συναυλία του στην Γερμανία, πήγε στη Δυτική Γερμανία και όχι στην Ανατολική. Η απογοήτευσή μας ήταν πολύ μεγάλη».

Ο Μίκης Θεοδωράκης είχε σχολιάσει αυτές τις δηλώσεις, λέγοντας: «Με την ευκαιρία της δήλωσης αυτής της κ. Μέρκελ θυμάμαι ότι το 1967-1968 ήμουν φυλακή στου Αβέρωφ και έλαβα χιλιάδες ζωγραφισμένα λουλούδια από τους μαθητές της Ανατολικής Γερμανίας με τις λέξεις ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Όταν όμως αργότερα, στα 1970 από το Στρατόπεδο του Ωρωπού κατήγγειλα την ηγεσία του ΚΚΕ ότι διασπά την Αντίσταση, το καθεστώς της Ανατολικής Γερμανίας απαγόρευσε τη μουσική μου και κατέστρεψε τους δίσκους μου…

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑΤΗΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ PURDUE: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΜΕ ΠΑΡΟΧΗ ΟΜΩΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ !!!

Η ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΑ ΟΠΙΟΥΧΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ
Πάνω από 500.000 θάνατοι στις ΗΠΑ από υπερβολική δόση την τελευταία 20ετια !!!



Ενέκρινε η δικαιοσύνη των ΗΠΑ το σχέδιο πτώχευσης που πρότεινε η φαρμακευτική βιομηχανία Purdue, το οποίο προβλέπει την καταβολή 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε θύματα και θεσμούς που επλήγησαν από την κρίση των οπιοειδών την οποία πυροδότησε το αναλγητικό της, OxyContin, και εγγυάται πρακτικά ασυλία στους ιδιοκτήτες της, την οικογένεια Σάκλερ.

Το σχέδιο είχε ήδη εξασφαλίσει την υποστήριξη του 95% των πιστωτών της και 43 Aμερικανικών πολιτειών, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της φαρμακοβιομηχανίας.

Προβλέπει την εκκαθάριση της Purdue Pharma και τη δημιουργία στη θέση της νέου επιχειρηματικού σχήματος, το οποίο θα διαχειρίζεται τραστ με αποστολή την αντιμετώπιση της κρίσης των οπιοειδών.

Προστασία της οικογένειας Σάκλερ έναντι μελλοντικών διώξεων

Η «ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ-ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ, ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
Στρέφουν την κοινή γνώμη στα εμβόλια, αλλά τα χειρότερα είναι μπροστά μας !!!



Η «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Ελλάδας: Αυξήσεις «μαμούθ» σε ρεύμα και ψωμί – Μετά τα εμβόλια έρχεται η φτώχεια


Την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» της Ελλάδας εφαρμόζει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς μετά τις αναστολές εργασίες και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς ετοιμάζει την περεταίρω φτωχοποίηση της χώρας, στο όνομα της «κλιματικής αλλαγής».

Της «κλιματικής αλλαγής» που σύμφωνα με τον πρωθυπουργό φταίει για την αποτέφρωση της Ελλάδας, παρόλο που σαν φαινόμενο υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Έτσι την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Έλληνες χάνουν σήμερα την εργασία τους λόγω μη εμβολιασμού ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης επιβεβαίωσε τις αυξήσεις «μαμούθ» στα τιμολόγια του ρεύματος, οι οποίες θα φτάσουν έως και το 50%.

Σύμφωνα με τον κ. Αδαμίδη, από τις 5 Αυγούστου υπάρχει και για την ΔΕΗ η «ρήτρα αναπροσαρμογής των χρεώσεων προμήθειας», η οποία έχει να κάνει με το πώς κυμαίνεται στην χονδρική, η αγορά του ρεύματος.

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, οι ιδιωτικοί πάροχοι (οι ιδιώτες που πουλάνε ρεύμα) έχουν τεράστιες εκπτώσεις στις τιμές. Ωστόσο στα ψιλά γράμματα των συμβολαίων, υπάρχει μια «ρήτρα αναπροσαρμογής».

ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ: ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ !!!

 



Από το newmoney.gr


«Το ταγκό θέλει δύο», αλλά η Ελλάδα «χορεύει ταγκό» με πάμπολλους «παίκτες» στις αγορές. Κάθε νέα έκδοση ελληνικών ομολόγων διευρύνει και άλλο την «πελατεία» του υπουργείου Οικονομικών και της χώρας, φτάνοντας στο σημείο να ανοίγουν ακόμα και… «δύο – δύο» τα βιβλία προσφορών.

Μόλις χθες, η (ταυτόχρονη) επανέκδοση του 5ετούς και τους 30ετούς ομολόγου προσέλκυσε προσφορές ύψους 19 δισ. ευρώ. Πάνω από 80% ήταν χρήματα από το εξωτερικό και από θεσμικούς επενδυτές (τράπεζες, διαχειριστές κεφαλαίων, ασφαλιστικά ταμεία). Από αυτά, η Αθήνα κράτησε 2,5 δισ. ευρώ.

Και γεννάται η απορία: Τι να τα κάνει τα επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ, όταν μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας έχει διατηρήσει απόθεμα στα κρατικά ταμεία που ξεπερνά τα 35 δισ. ευρώ;

Πάντα είναι χρήσιμο «λεφτά να υπάρχουν» για έκτακτες δαπάνες σε μιαν ώρα ανάγκης. Ωστόσο, το ποσόν είναι τεράστιο. Από το 2021 η χώρα δανείζεται πυρετωδώς για να τα φέρει βόλτα με την πανδημία και τη διεθνή οικονομική ύφεση. Αλλά πλέον αυτό αλλάζει!

Πυρκαγιές, lockdown, αποζημιώσεις ειδικού σκοπού κτλ, φαίνεται να ανήκουν πια στο παρελθόν. Και το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να «σβήσει» φωτιές πριν ανάψει νέα κρίση χρέους: Θα παίρνει τα λεφτά από επενδυτές που τα προσφέρουν στην Ελλάδα με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, για να αποπληρώσει πρόωρα το ΔΝΤ και όποιους άλλους διακρατούν ομόλογα υψηλού επιτοκίου.

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ: ΦΑΡΑΩΝΙΚΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΚΗ QAIR !!!

ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕ, ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ποια είναι η γαλλική Qair International που θα επενδύσει σε φωτοβολταϊκό πάρκο 4.600 στρεμμάτων στην Θεσσαλία, στερώντας παράλληλα ένα ακόμη μεγάλο κομμάτι ελληνικής γης από την γεωργία και κτηνοτροφία !!!




Νέο φαραωνικό πάρκο 4.600 στρ. στη Λάρισα (250 MW)

Μία ακόμα τεράστια επένδυση φωτοβολταϊκού σταθμού που θα δεσμεύσει έκταση 4.600 στρεμμάτων έρχεται στη Θεσσαλία, ενισχύοντας μεν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας, στερώντας όμως ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι θεσσαλικής γης από την γεωργία και την κτηνοτροφία.

Πρόκειται για τη νέα πρόταση της εταιρείας με επωνυμία Qair International και αφορά στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή της Λάρισας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας), το οποίο χαρακτηρίζεται επένδυση στρατηγικού χαρακτήρα, με τα ανάλογα προνόμια.

Η συνολική ισχύς του πάρκου εκτιμάται στα 250 MW, για το οποίο και έχει λάβει βεβαίωση παραγωγού ενέργειας από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ενώ το ύψος της επένδυσης θα φτάσει στα 160 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η σχετική μελέτη, το έργο υλοποιείται εκτός προστατευόμενων περιοχών, εκτός εθνικών δρυμών, εκτός κηρυγμένων μνημείων της φύσης και η περιοχή εγκατάστασης του πάρκου δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος ή γεωργική γη υψηλής παραγωγικότητας.

Στην περιοχή του έργου δεν υφίσταται εγκεκριμένο ΓΠΣ, ΣΧΟΑΠ. Το έργο συνάδει με το Αναθεωρημένο Χωροταξικό Πλαίσιο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΦΕΚ 269/τεύχος ΑΑΠ/15-11-2018).

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ !!!

 



Πέθανε ο Μίκης Θεοδωράκης.

Ο σπουδαίος Έλληνας μουσικοσυνθέτης γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου 1925 στη Χίο από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μικρασιάτισσα και το βαπτιστικό του όνομα είναι Μιχαήλ.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια του ελληνικού πολιτισμού. Οι επιτυχίες του αμέτρητες.

Τα βραβεία ήταν πολλά κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Ήταν υποψήφιος για Grammy το 1966 και το 1975 για το μουσικό θέμα των ταινιών Ζορμπάς και Serpico αντίστοιχα.

Το πιο σημαντικό του έργο θεωρείται η μελοποιημένη ποίηση, χρησιμοποιώντας ως στίχους ποιήματα βραβευμένων ποιητών ελληνικής και ξένης καταγωγής, όπως οι Γιάννης Ρίτσος (Βραβείο Ειρήνης Λένιν 1976), Γιώργος Σεφέρης (Νόμπελ 1963), Πάμπλο Νερούδα (Νόμπελ 1971), Οδυσσέας Ελύτης (Νόμπελ 1979).

Το 2000 υπήρξε υποψήφιος για βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

ΛΑΓΚΑΡΝΤ: ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ !!!

 



Θα πέσει κλάμα...

Στο τέλος του 2021 εκτιμά η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Christine Lagarde, πως θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση και επιστροφή στα προ πανδημίας οικονομικά δεδομένα.

Παράλληλα, αναφέρει πως δεν θα υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα στήριξης, αλλά στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο στοχευμένες ενέργειες.

Τέλος, όπως εκμυστηρεύτηκε στον Klaus Schwab του World Economic Forum για το περιοδικό Time, τα κρυπτονομίσματα δεν είναι νομίσματα.

Είναι περιουσιακά στοιχεία και οι χρηματοπιστωτικές αρχές πρέπει να επέμβουν.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την κυρία Lagarde, «Η ευρωπαϊκή οικονομία λόγω Covid υπέστη ένα τεράστιο σοκ.

Συνειδητοποιήσαμε ότι η υγεία έχει περισσότερο σημασία από την οικονομία.

Σαφώς, σε αντίθεση με τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008, επικεντρωθήκαμε στην αποκατάσταση της υγείας, στην εξασφάλιση των εισοδημάτων και στην προσπάθεια να ξεπεράσουμε την πανδημία.

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΟΚ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ !!!

 



Κυβερνητικό ηλεκτροσόκ από τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα


Πονοκέφαλο στα υψηλότερα κυβερνητικά κλιμάκια προκαλεί το σαρωτικό κύμα ανατιμήσεων των τιμολογίων ρεύματος που φέρνει η εκτίναξη της χονδρεμπορικής τιμής και συνηγορεί σε ένα θερμό Φθινόπωρο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Μετά τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη που μίλησε την Τρίτη για αυξήσεις 50% στα τιμολόγια, χθες στο θέμα των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας επανήλθε και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας αλλά και ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης.

«Αυτή την περίοδο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και παγκοσμίως, έχουμε μια εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και σε ότι αφορά την Ευρώπη εκτίναξη των τιμών διοξειδίου του άνθρακα, με αποτέλεσμα να έχουν διπλασιαστεί οι τιμές κόστους σε σχέση με 7 μήνες πριν» δήλωσε ο υπουργός και παραδέχτηκε ότι από τον κανόνα δεν μπορεί να ξεφύγει ούτε η χώρα μας.


Το εκρηκτικό διεθνές περιβάλλον δημιουργεί σοκ στην αγορά που προσπαθεί να συνέλθει από τις αυξήσεις των τιμών του φυσικού αερίου που πλέον καλπάζουν προς τα 50 ευρώ η μεγαβατώρα όταν την Άνοιξη ήταν κάτω από 20 ευρώ/ΜW ενώ χθες οι τιμές στο χρηματιστήριο των ρύπων σημείωσαν νέο ιστορικό ρεκόρ πλησιάζοντας τα 62 ευρώ ο τόνος. Πρόκειται για μια κούρσα που καθοδηγούν οι υψηλοί στόχοι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με τα CO2 να πρωταγωνιστούν στην αύξηση του ενεργειακού κόστους αφού όλες οι εκτιμήσεις συνηγορούν στην πρόβλεψη ότι τους επόμενους μήνες θα φτάσουν τα 90 ευρώ ο τόνος.

Τις αυξήσεις τροφοδοτεί όμως και η αύξηση της ζήτησης λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού αλλά και το μείγμα καυσίμου από συμβατικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που έχουν αυξημένο κόστος.

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!





Καθολική χρήση του μέτρου των ηλεκτρονικών πληρωμών σε ολόκληρο το φάσμα των συναλλαγών με την αγορά προωθεί η κυβέρνηση από την 1η Ιανουαρίου του 2022, καθιστώντας υποχρεωτική τη χρήση συσκευών ηλεκτρονικής χρέωσης POS από όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τέλος Σεπτεμβρίου στη βουλή.
Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες κλάδοι που σήμερα εξαιρούνται από την υποχρεωτική χρήση μηχανημάτων POS, όπως είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα ταξί, τα περίπτερα και πολλοί άλλοι ακόμα θα πρέπει θα πρέπει να ενταχθούν στο νέο μέτρο το οποίο σήμερα εφαρμόζουν 110 επαγγελματικές δραστηριότητες.

Βασικός στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι να εκδίδεται ταυτόχρονα η απόδειξη λιανικής πώλησης με την απόδειξη του POS καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις των συναλλαγών όπου επιχειρήσεις έχουν φτάσει να μην εκδίδουν αποδείξεις μολονότι οι αγορές από τους καταναλωτές έχουν γίνει με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες.

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να ελαχιστοποιήσουν αυτά τα φαινόμενα με την επέκταση των POS σε όλους τους κλάδους της οικονομίας που θα ξεκινήσει σταδιακά από το Φθινόπωρο παράλληλα με το σχέδιο της φορολογικής διοίκησης για την έναρξη των ηλεκτρονικών βιβλίων (my data) από την 1η Οκτωβρίου και τη διασύνδεση των νέων ταμειακών μηχανών με το πληροφοριακό σύστημα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ !!!

 


Αντιμέτωποι με υψηλές τιμές μίσθωσης θα βρεθούν φοιτητές και όσοι αναζητήσουν επιπλωμένα μικρά διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας. Ακόμα πιο δύσκολη η κατάσταση για όσες και όσους αναζητήσουν ακίνητα τέτοιου τύπου στον Πειραιά με αυξήσεις που ξεπερνούν σε περιπτώσεις ακόμα και το 40%.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης των ακινήτων που έχουν επιστρέψει στις συμβατικές – μακροχρόνιες μισθώσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις ιδίως σε περιοχές όπως το Μετς, το Κουκάκι, την Ακρόπολη και το Ζάππειο αγγίζουν τα 17€/τμ, ενώ σε Παγκράτι, Αμπελόκηπους και Μεταξουργείο κυμαίνονται από 10€/τ.μ. έως 12€/τ.μ.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, Θεμιστοκλής Μπάκας, στις υψηλές ζητούμενες τιμές μίσθωσης που στον πίνακα που ακολουθεί σίγουρα συντελεί η μικρή διαθεσιμότητα ακινήτων προς μίσθωση σε συνάρτηση με την αυξανόμενη ανάγκη για ανεύρεση προς μίσθωση ακινήτων, καθώς και το γεγονός ότι τα ακίνητα που διατίθενται είναι επί των πλείστων πλήρως ανακαινισμένα, επιπλωμένα και με το σύνολο των οικοσυσκευών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΝΕΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ ΣΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ !!!

 



Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, το παραλλαγμένο στέλεχος αυτό παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και τονίζει πως απαιτούνται περαιτέρω μελέτες.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρακολουθεί μια νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2, που έχει βαπτιστεί «Mu» και ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο ίδιος νωρίς σήμερα.

Η παραλλαγή αυτή -η B.1.621, κατά την επιστημονική ονοματολογία- προς το παρόν χαρακτηρίζεται «παραλλαγή ενδιαφέροντος», διευκρίνισε ο ΠΟΥ στο εβδομαδιαίο δελτίο του για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο Οργανισμός υπογράμμισε πως το παραλλαγμένο στέλεχος αυτό παρουσιάζει μεταλλάξεις που μπορεί να σημαίνουν ότι είναι ανθεκτικό στα εμβόλια και τονίζει πως απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να κατανοηθούν τα χαρακτηριστικά του. Όλοι οι ιοί, συμπεριλαμβανομένου του SARS-CoV-2, ο οποίος προκαλεί την Covid-19, μεταλλάσσονται συν τω χρόνω. Οι περισσότερες μεταλλάξεις πάντως δεν έχουν -ή έχουν ελάχιστη- επίπτωση στις ιδιότητες κάθε ιού.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!

 



Βασικές μορφές απάτης από επιτήδειους μέσω του διαδικτύου ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών καταγράφει σε ανακοίνωσή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, με σκοπό την ενημέρωση και την προστασία των καταναλωτών. Παράλληλα η Αρχή δίνει συγκεκριμένες οδηγίες προς τους καταναλωτές, προκειμένου να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.

Στην ανακοίνωση της Αρχής σημειώνεται ότι «το φαινόμενο της απάτης με διάφορες παραλλαγές και ιδίως της απάτης μέσω διαδικτύου, το τελευταίο διάστημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις». Για αυτό και η Αρχή παραθέτει τις ακόλουθες βασικές μορφές απάτης που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα:

ΑΠΑΤΕΣ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ/ 
απάτη των ψευδών αναγγελιών πώλησης διαφόρων αγαθών σε δημοφιλείς διαδικτυακούς ιστοτόπους αγγελιών αγοραπωλησίας (marketplace, car.gr κ.ά.) ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook)

Οι δράστες της απάτης των ψευδών αναγγελιών πώλησης αγαθών άλλοτε μεν αξιώνουν την κατάθεση του τιμήματος πριν την παράδοση του πωλούμενου, το οποίο ουδέποτε παραδίδουν, άλλοτε δε αποστέλλουν πλαστογραφημένα αντίγραφα εμβάσματος και SWIFT, που φέρουν στοιχεία υπαρκτών εταιρειών με συναφή δραστηριότητα, ισχυριζόμενοι ότι εκ παραδρομής έχουν μεταφέρει χρηματικά ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των υποψήφιων αγοραστών.

Εν συνεχεία, εκμεταλλευόμενοι την καθυστέρηση της πίστωσης του ποσού, λόγω του μηχανισμού των τοκοφόρων ημερομηνιών (valeur) μεταξύ διαφορετικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, ζητούν την επιστροφή των χρημάτων σε υποδεικνυόμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα οποία ιδιοποιούνται παράνομα.

ΑΠΑΤΗΛΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ 2022 !!!

 



Ο αρχικός στόχος προέβλεπε μέχρι το 2023 η ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους της μισθωτής απασχόλησης να φτάσει σωρευτικά στις 5 ποσοστιαίες μονάδες - Δηλαδή εκκρεμεί περαιτέρω μείωση 1,1%


Αύξηση από 8 ευρώ το μήνα στον κατώτατο μισθό έως 23 ευρώ το μήνα στους υψηλούς μισθούς θα δουν στις καθαρές αποδοχές τους οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και το 2022.

Η παράταση της μείωσης των εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2022 που είχε εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό προβλέπεται στην τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας στο νομοσχέδιο «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη νέα γενιά» το οποίο θα τεθεί απόψε σε ψηφοφορία.

Επισημαίνεται ότι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα έχει επίπτωση στον προϋπολογισμό περίπου 245 εκ ευρώ ετησίως.

Η μείωση επιμερίζεται σε -1,79 ποσοστιαίες μονάδες για τον εργοδότη και -1,21 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργαζομένους, περιορίζοντας τη συνολική επιβάρυνσή τους, και συμβάλλει αφενός στην αύξηση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, αφετέρου στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι εισφορές είχαν ήδη μειωθεί κατά 0,9 ποσοστιαίες μονάδες και πλέον η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ανέρχεται σε 3,9 ποσοστιαίες μονάδες.

Επομένως σήμερα οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών – εργοδοτικές και εργατικές – μετά την μείωση των 3 ποσοστιαίων μονάδων φέτος και των 0,90 π.μ. το δεύτερο 6μηνο του 2020, ανέρχονται στο 36.66%

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ !!!

 




Η ζωή με κατάθλιψη είναι σαν να βρίσκεσαι μέσα σε μια μαύρη τρύπα χωρίς καμία διέξοδο. Η ζωή με άγχος σε κάνει να νιώθεις σαν να «τρελαίνεσαι».

Η κατάθλιψη σου στερεί κάθε σου κίνητρο για να κάνεις το οτιδήποτε, αλλά το άγχος σε κάνει να σκέφτεσαι ότι πρέπει συνεχώς να κάνεις κάτι. Η κατάθλιψη σου δημιουργεί σκέψεις όπως «Δεν αξίζει να σηκωθείς σήμερα από το κρεβάτι σου» ή «Δεν αξίζεις, είσαι ανόητος και κανείς δεν ενδιαφέρεται για εσένα». Αν και όλα είναι στο μυαλό σου, με κάποιο τρόπο καταλήγεις να τα πιστεύεις. Το άγχος συνεχώς σου δημιουργεί σκέψεις «τι θα γινόταν αν».

Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα όταν ζεις με κατάθλιψη και με αγχώδη διαταραχή. Το ένα σε κάνει να μη θες να κάνεις τίποτα, ενώ το άλλο σε κάνει να τρομοκρατείσαι στη σκέψη ότι μπορεί να χάσεις κάτι και να μείνεις πίσω.

Πολλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν γιατί οι άνθρωποι με κατάθλιψη και αγχώδη διαταραχή συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται. Είναι επειδή συνεχώς παλεύουν με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Εγώ ζω και με τα δύο. Είναι τρομακτικό να ζει κανείς με το ένα, αλλά η ζωή και με τα δύο είναι ο απόλυτος εφιάλτης. Το άγχος με δυσκολεύει όταν οδηγώ για την ψυχοθεραπεία κάθε εβδομάδα. Συνεχώς υπεραναλύω τα πάντα, ανεξαρτήτως του πόσο σημαντικό ή ασήμαντο είναι αντικειμενικά το κάθε ζήτημα.

Καθώς οδηγώ προς τη συνεδρία, το στομάχι μου πονά. Αρχίζουν να ιδρώνουν οι παλάμες μου και η καρδιά μου χτυπά σαν τρελή. Νιώθω να τρέμω και να ζαλίζομαι, αλλά συνεχίζω να οδηγώ, επειδή ξέρω ότι η ψυχοθεραπεία θα με βοηθήσει.

Ακόμα τρομοκρατούμαι όταν χτυπάω το κουδούνι και λέω το όνομά μου. Πάντα σκέφτομαι ότι θα πω κάτι λάθος, όταν θα μπερδευτώ ή ότι θα στραβοπατήσω και θα πέσω καθώς θα μπαίνω στο γραφείο. Ποτέ δεν έχει γίνει τίποτα από αυτά, αλλά το άγχος δημιουργεί αυτό τον συνεχή φόβο.

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

 



Να εμβολιαστούν κατά της νόσου Covid - 19 και να τηρούν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα τόσο για την προστασία της δημόσιας υγείας όσο και για την ακώλυτη άσκηση του επαγγέλματός τους και τη λειτουργία των δικαστηρίων, καλεί τους δικηγόρους της χώρας η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων. Παράλληλα, αναφέρει πως η Πολιτεία, ενόψει της έναρξης του νέου δικαστικού έτους, οφείλει να διασφαλίσει την πλήρη και ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων και το δικαίωμα δικαστικής προστασίας των πολιτών, ενώ σημειώνει πως «δεν πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω αναστολή λειτουργίας οποιασδήποτε διαδικασίας (αστικής, ποινικής ή διοικητικής)».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε σήμερα, με τηλεδιάσκεψη, αναφέρει τα εξής:

«Η πλήρης και απρόσκοπτη λειτουργία της Δικαιοσύνης με όρους υγειονομικής ασφάλειας αποτελεί πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, καθώς η Δικαιοσύνη αποτελεί βασική λειτουργία της Πολιτείας και πυλώνα της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου και δεν πρέπει να υπάρξει καμία περαιτέρω αναστολή λειτουργίας οποιασδήποτε διαδικασίας (αστικής, ποινικής ή διοικητικής).

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ DIESELGATE ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ VOLKSWAGEN !!! ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ 127 ΔΙΣ/ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΟΧΑΪΟ !!!

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΟΔΟΥΛΗ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ DIESELGATE ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΑΡΓΑΡΑ
Και όχι μόνο αυτό...αλλά την ξεπλένουμε και από πάνω !!! Διαβάστε και θυμηθείτε αναλυτικά εδώ:




Volkswagen: Οι αποζημιώσεις μπορεί να φτάσουν τα 127 δισ. τον χρόνο

Η Volkswagen AG ζήτησε από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να αναιρέσει μία απόφαση δικαστηρίου στο Οχάιο. Αυτή η απόφαση άνοιξε το δρόμο στην αναφερόμενη πολιτεία για να προχωρήσει με μία αγωγή που είναι σχετική με το σκάνδαλο εκπομπής βλαβερών αερίων από τους πετρελαιοκινητήρες της VW, αλλά και τη χειραγώγηση συστημάτων, σχετικών με τον έλεγχο των ρύπων.

Η γερμανική εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων είχε προηγουμένως ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ να επανεξετάσει μία δικαστική απόφαση, η οποία έλεγε ότι δύο κομητείες μπορούν να διεκδικήσουν την καταβολή αποζημιώσεων, ενδεχομένως δισεκατομμυρίων δολαρίων, που σχετίζονται με τις εκπομπές ρύπων από πετρελαιοκινητήρες. Αυτό το αίτημα παραμένει να εξεταστεί.

Η VW είχε δηλώσει σε δικαστικά έγγραφα ότι οι ισχυρισμοί του Οχάιο «μπορούν να της κοστίσουν 350 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα ή περισσότερα από 127 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, για χρονική περίοδο πολλών ετών».

Το σκάνδαλο Volkswagen
SSL Certificates