.

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ !!!

 


Η "μαγική εικόνα" της ανεργίας


Του Γιώργου Κράλογλου
capital.gr


Με ανεργία σε νέους κοντά στο 40%, ελληνικό ρεκόρ στην Ε.Ε, δεν χοροπηδάς επειδή τον Ιούλιο η ανεργία σου έπεσε στο 14,6% από το 14,8% του Ιουνίου!!

Ας μη συνεχισθεί η προπαγάνδα της "μαγικής εικόνας" με την ανεργία στην Ελλάδα. Να σταματήσουμε και τα παιχνίδια με τα νούμερα της Eurostat (έγιναν γνωστά προχθές) και ας δείχνουν όντως ότι τον Ιούλιο του 2021 το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 14,6%, έναντι 14,8% του Ιουνίου.

Αν πάμε έτσι θα φθάσουμε στο σημείο να βροντάμε και καμπάνες επειδή το κατακαλόκαιρο, στην καρδιά του ελληνικού τουρισμού, η ανεργία έπεσε στο 14,6% από το 14,8% του Ιουνίου, που ακόμη πήγαινε δεν πήγαινε το τουριστικό ρεύμα...

Γιατί αν βλέπουμε έτσι και την εργασία στην Ελλάδα, φρόνιμο είναι να προσέξουμε τι λέει η Eurostat και σε όλα τα εργασιακά νούμερα.

Ιδίως στα νούμερα ανεργίας για τους νέους της Ε.Ε. Αν το προσέξουμε αυτό μάλλον θα τραβάμε τα μαλλιά μας καθώς (σε σύγκριση με την ανεργία των νέων, 30 ετών και κάτω, στην Ε.Ε. και στη στενότερη περιοχή της Ευρωζώνης) το ποσοστό ανεργίας του Ιουλίου 2021 μόλις που πέρασε το 16%!!

Στην Ελλάδα το ποσοστό του ίδιου εργατόκοσμου έφερε τη μοναδική πρωτιά με 37,6% (για την ακρίβεια), όταν σε όλους τους άλλους δείκτες, παραγωγικότητας, ανταγωνιστικότητας, επενδυτικής προτίμησης, ευκαιριών για επενδύσεις, είμαστε από προτελευταίοι ως τελευταίοι!!.

Μην πλέκουμε λοιπόν, ως κυβέρνηση, εργασιακές "τριχιές" στην Ελλάδα όταν παρουσιάζουμε στοιχεία για την ελληνική ανεργία με καθεστωτικής μορφής εικόνες που κρύβουν τεράστιες και πικρές αλήθειες.

Αλήθειες τις οποίες απέφυγαν να αποκαλύψουν οι κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης γιατί ταυτόχρονα θα αποκαλυφθεί και η απουσία των πολιτικών εκείνων που θα έφερναν νέες ιδιωτικές θέσεις εργασίας.

Ας αφήσουμε λοιπόν στην άκρη τις συγκρίσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Δεν μας παίρνουν οι ωραιοποιήσεις... Δεν μας κολακεύουν τα "ζυμωμένα" νούμερα στην οποιαδήποτε μορφή σύγκριση με την Ε.Ε.

Ο γνωστός σταλινισμός μας, να παίζουμε με μισές και αναληθείς εικόνες καθεστωτικής προπαγάνδας που όμως δεν μπορεί να κρύψει αλήθειες και πραγματικότητα στην αγορά εργασίας.

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι ο ελληνικός λαός έχει κάνει βίωμά του το σανό και το κουτόχορτο όπως η "κουτοπονηριά" (όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης -από το 1974 μέχρι και τον Αύγουστο του 2021-) να χρησιμοποιούμε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (που έχουμε μέχρι και έλλειψη ανταπόκρισης στην προσφορά εργασίας σε καθαρίστριες και σερβιτόρους) να παρουσιάζουμε στοιχεία μείωσης της ανεργίας!!

Είναι "κουτοπονηριά" γιατί βάζουμε κάτω εκθέσεις και έρευνες της Eurostat (για να μη λένε οι ιθαγενείς ότι είναι φτιαχτά στοιχεία από τη δική μας ΕΛΣΤΑΤ) και σαν να μην έχουμε να πούμε τίποτε άλλο για την οικονομία, διατυμπανίζουμε ότι ρίξαμε και την ανεργία.

Το χαρακτηρίζουμε "κουτοπονηριά" γιατί το μέγα αυτό "κόλπο" ("μασημένο μέχρι εκεί που δεν παίρνει μετά το 1974) το σκεφτόμαστε "συμπτωματικά μόνο το καλοκαίρι!!

Κανείς όμως δεν τολμά να μιλήσει για νούμερα ανεργίας από το Νοέμβριο μέχρι τον επόμενο Ιούλιο, που ξεκινάει και πάλι η φάμπρικα του τουρισμού, με τη γνωστή προσφορά θέσεων εργασίας σε εργάτες και σερβιτόρους.

Κανείς δεν τολμά και κανείς δεν τόλμησε από τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης να ανακατέψει την ανεργία και να παρουσιάσει τις πραγματικές διαστάσεις σε άλλες περιόδους εκτός τις καλοκαιρινές.

Ποιος τόλμησε, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση και την οποιαδήποτε πολιτική παράταξη, να σταθεί με ειλικρίνεια στο, μοναδικό στην Ε.Ε, ελληνικό φαινόμενο η ανεργία, οι απολύσεις, οι συρρικνώσεις και τα λουκέτα να αφορούν πάντα και μόνο τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Η δε "ανάπτυξη" με αυξήσεις προσωπικού και προσλήψεις να γίνονται παντού και πάντα στο κράτος της μονιμότητας, της σιγουριάς και της ειρήνης..., που λένε συχνά -πυκνά οι βολεμένοι.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις αφελείς "ακτινοσκοπήσεις" στην πορεία της ανεργίας (μεταφέροντας στοιχεία του καλοκαιριού) και ας προχωρήσουμε σε "αξονική τομογραφία" στο βάθος της μάλλον ανίατης αρρώστιας από την ανεξέλεγκτη παράδοση μεγάλου μέρους του σώματος της αγοράς εργασίας, του ιδιωτικού τομέα, στη μαύρη οικονομία με μισθούς και δώρα "μαϊμού". Και τις μηνιαίες πληρωμές ανά 3μηνο ή 4μηνο, με την απόλυση στο χέρι για όσους δεν συμμορφώνονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates