.

Σάββατο 24 Ιουλίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 25/07/2021



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΑΝ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ !!!

 


Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής είναι ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης, με το οποίο μοιραζόμαστε τους φόβους αλλά και τις φιλοδοξίες μας. Είναι ο άνθρωπος που μας βοηθά να οργανώσουμε τη ζωή μας και να αποκλείσουμε κάθε απρόβλεπτο παράγοντα, ικανό να ανατρέψει τα σχέδια μας. Όλοι οι παραπάνω λόγοι καθιστούν την επιλογή του ασφαλιστικού μας συμβούλου ιδιαιτέρως σημαντική, ενώ θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι ο επαγγελματίας στον οποίον θα απευθυνόμαστε έχει την απαραίτητη κατάρτιση αλλά και τις ανάλογες πιστοποιήσεις προκειμένου να μας καθοδηγήσει.

Πώς όμως μπορώ να ελέγξω αν ο ασφαλιστικός μου συνεργάτης είναι πιστοποιημένος;

Τώρα μπορείτε εύκολα να ελέγξετε αν ο ασφαλιστικός σας διαμεσολαβητής είναι πιστοποιημένος επαγγελματίας του ασφαλιστικού κλάδου, με μία επίσκεψη στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος!

Επισκεφθείτε το online Γενικό Μητρώο Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών της ΚΕΕΕ όπου βρίσκονται καταγεγραμμένοι όλοι οι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.

Για την αναζήτηση ενός ενεργού ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, μπορείτε να συμπληρώσετε ένα από τα παρακείμενα πεδία.

Αν γνωρίζετε το «ΑΦΜ» ή τον «ΑΡΙΘΜΟ ΓΕΜΗ» του ασφαλιστή που αναζητείτε, πληκτρολογήστε τον, στο αντίστοιχο πεδίο και κάντε κλικ στο κουμπί «ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ»

Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤ !!!

 


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε ότι η ταχεία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού που τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα της Covid-19 συνιστά «αυξανόμενη πηγή ανησυχίας» για την οικονομία της ευρωζώνης.

«Η ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης είναι σε καλό δρόμο», δήλωσε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Ωστόσο η πανδημία συνεχίζει να ρίχνει σκιά, πολύ περισσότερο που η παραλλαγή Δέλτα συνιστά αυξανόμενη πηγή αβεβαιότητας».

Η αύξηση των μολύνσεων, που οφείλεται σε αυτό το παραλλαγμένο στέλεχος, μπορεί να σταματήσει την ανάκαμψη «στις υπηρεσίες, κυρίως στον τουρισμό και τον ξενοδοχειακό κλάδο», πρόσθεσε.

Οι αβεβαιότητες αυτές ενισχύουν την ΕΚΤ στην απόφασή της να διατηρήσει την προσαρμοστική νομισματική της πολιτική.

«Πρέπει να διατηρήσουμε ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης για όλους τους τομείς της οικονομίας την περίοδο της πανδημίας. Είναι βασικό η τρέχουσα ανάκαμψη να μετατραπεί σε διαρκή ανάπτυξη και για να αντισταθμίσει τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας στον πληθωρισμό», επέμεινε η Λαγκάρντ στο τέλος συνεδρίασης του συμβουλίου των διοικητών των κεντρικών τραπεζών.

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ !!!

 


Σε εφαρμογή θα τεθεί άμεσα ο " Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου που θα βάλει τέλος στη γραφειοκρατία. Πρόκειται για μια παρέμβαση που αποσκοπεί στην απλοποίηση και την ψηφιοποίηση των επιμέρους διαδικασιών σε μια αγοραπωλησία.

Η διαδικασία θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται ηλεκτρονικά στο γραφείο του συμβολαιογράφου, παρέχοντας σε όλους τους συμβαλλόμενους όλα τα εχέγγυα ότι η αγοραπωλησία θα ολοκληρωθεί ορθά. Η επιτάχυνση θα επιτευχθεί πρωτίστως μέσα από την ψηφιοποίηση περισσότερων από 17 πιστοποιητικών: τα έγγραφα αυτά, τα οποία μέχρι σήμερα αναζητούνται σε έντυπη μορφή από μια σειρά υπηρεσιών, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου θα χορηγούνται ηλεκτρονικά, μέσα από ένα εκτεταμένο πλαίσιο διασυνδέσεων μεταξύ των μητρώων του Δημοσίου.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ !!!

 


Τα smartphone και τα tablet έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια η προέκταση του χεριού μας. Η ζωή και η καθημερινότητά μας έχει γίνει ευκολότερη, καθώς μέσα από μία συσκευή η οποία χωράει στην τσέπη μας, μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Από μία απλή επικοινωνία μέχρι πληρωμές λογαριασμών.

Όμως τα smartphone και τα tablet μπορούν να γίνουν και επικίνδυνα αν δεν προσέχουμε. Οι συσκευές μας έχουν τη δυνατότητα να καταγράφουν δεδομένα μας, ενώ διάφορες εφαρμογές μπορούν να "ακούν" όσα λέει ο χρήστης.

Πώς μπορούν να παρακολουθήσουν το κινητό μας τηλέφωνο;

Δυστυχώς υπάρχουν επιτήδειοι, οι οποίοι μπορούν να παρακολουθήσουν το κινητό μας με ένα κακόβουλο λογισμικό, το οποίο είναι εύκολο να προσθέσουν στη συσκευή μας.

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος εγκατάστασης ενός τέτοιου λογισμικού είναι μέσω κάποιου μηνύματος (sms). Τα SMS μπορούν να περιέχουν κακόβουλα λογισμικά παρακολούθησης σε κωδικοποιημένη μορφή. Για αυτό είναι καλό να μην ανοίγουμε ποτέ και να διαγράφουμε απευθείας μηνύματα από πενταψήφιους κωδικούς ή αριθμούς του εξωτερικού, τους οποίους δεν αναγνωρίζουμε.

Ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο μπορεί να εισαχθεί λογισμικό παρακολούθησης στο κινητό μας είναι τo Bluetooth της συσκευής. Εάν κάποιος βρίσκεται σε κοντινή απόσταση μπορεί μέσω Bluetooth μπορεί να παρακολουθήσει το κινητό σας.

Τι μπορούν να "κλέψουν" από το κινητό σας;

Από την πρώτη στιγμή της εγκατάστασής του κακόβουλου λογισμικού παρακολούθησης ξεκινά η καταγραφή κάθε δραστηριότητας. Μπορεί να γίνει υποκλοπή κλήσεων, μηνυμάτων SMS, MMS, e-mail, αρχείων και κωδικών πρόσβασης. Επίσης όποιος έχει πρόσβαση στο κινητό σας μπορεί να σας εντοπίσει και να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεστε, ενεργοποιώντας την υπηρεσία γεωγραφικού εντοπισμού (GPS)

ΡΩΣΙΑ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΡΙΞΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ TWITTER, FACEBOOK ΚΑΙ TELEGRAM !!!

 


Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο στο Twitter 5,5 εκ ρουβλίων (63.095 ευρώ) επειδή δεν αφαίρεσε απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το πρακτορείο TASS. Το συνολικό ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί στο Twitter ανέρχεται στα 33,4 εκ. ρούβλια (383,159 ευρώ).

Πρόστιμο επίσης ύψους 6 εκατομμυρίων ρουβλίων (68.831 ευρώ) επιβλήθηκε στο Facebook και 11 εκατομμυρίων ρουβλίων (126.190 ευρώ) στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, επειδή δεν αφαίρεσαν απαγορευμένο περιεχόμενο, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Από τις αρχές του έτους στο Facebook Inc έχουν επιβληθεί πρόστιμα 49 εκ. ρουβλίων (562.119 ευρώ) και στο Telegram Messenger Inc 26 εκ. ρουβλίων (298.267 ευρώ).

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

 



By The Clockwork Orange Times Team

Νέα βόμβα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτή τη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο έρχεται να επικροτήσει τις πρόσφατες έρευνες που παρουσιάσθηκαν από το Υπ. Υγείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian μετά από μελέτη που έγινε σε εκατοντάδες άτομα τα προστατευτικά αντισώματα μπορούν να μειωθούν σημαντικά εντός εβδομάδων από τη δεύτερη λήψη εμβολίων.

Καλούμε λοιπόν την κ. Μαρία Θεοδωρίδου που είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού να ομιλεί λιγότερο, να μελετά σε βάθος, να συμβουλεύει με ασφάλεια. Καλούμε τον καθηγητή Τσιόδρα να αναλάβει τις ευθύνες του τόσο απέναντι στην κοινωνία η οποία μετράει ήδη πάνω από 12.000 νεκρούς όσο και απέναντι στη κυβέρνηση. Ο κ. Τσιόδρας λοιπόν καλείται εκ των πραγμάτων να δώσει όσο είναι καιρός απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν όπως>

-Από τη στιγμή που έχουν περάσει 6 μήνες από τον Ιανουάριο του 2021 που οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας έλαβαν τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της Pfizer πότε θα πρέπει να κάνουν ενισχυτική ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους;

-Πόσες ενισχυτικές πρέπει να κάνουν στο όνομα της Επιχείρησης Ελευθερία τώρα που τα αντισώματα των πλήρως εμβολιασθέντων αποδεικνύονται κουτσές πάπιες μετά από την παρέλευση ολίγων εβδομάδων;

-Μήπως ο πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας (όπως επίσης και οι λοιποί εμβολιασθέντες) θα πρέπει να κυκλοφορούν με μία σύριγγα στη κωλότσεπη και να βαράνε κάθε τόσο;

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ ΓΙΑ ΚΤΕΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΤΙ ΓΙΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


ΜΠΑΝΑΝΙΑ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛΕΙΣΤΕΙΤΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΟΙ...ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ !!!


 

ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ !!!

 


Τηλεπικοινωνίες: Πρωτιά της Ελλάδας στα πέναλτι στους καταναλωτές


Θλιβερό ρεκόρ Ευρώπης στις επιβαρύνσεις των καταναλωτών με πέναλτι πρόωρης αποσύνδεσης είναι η Ελλάδα, καθώς οι καταναλωτές δεν έχουν εύκολη οδό διαφυγής από τα συμβόλαια τους. Σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο, οι Έλληνες είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι καταναλωτές στην Ευρώπη για τις ταχύτητες ίντερνετ και ταυτόχρονα είναι στις πρώτες θέσεις των δυσκολιών που έχουν αντιμετωπίσει στην προσπάθειά τους να αλλάξουν πάροχο.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, ένας στους έξι καταναλωτές δηλώνει ότι επιβαρύνθηκε με ποινή πρόωρης αποσύνδεσης. Με ποσοστό 16%, η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση και πολύ μακριά από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι μόλις στο 4%, στην πληρωμή πέναλτι στον προηγούμενο πάροχο λόγω πρόωρης διακοπής συμβολαίου.

Αντίστοιχα στο 10% είναι το ποσοστό σε Τσεχία, Σλοβενία και Λουξεμβούργο όπου οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, ενώ ακολουθούν Κροατία, Λετονία και Λιθουανία με 7%. Μόλις το 1% των καταναλωτών σε Γερμανία, Δανία και Κύπρο ανέφερε την πληρωμή «πέναλτι» στον πάροχο σαν πρόβλημα που παρουσιάστηκε.

Επίσης η Ελλάδα είναι δεύτερη στην Ευρώπη στη συνολική καταγραφή προβλημάτων που σχετίζονται με το κόστος όσον αφορά την αλλαγή παρόχου με ποσοστό 31% όπου και βρίσκεται πίσω μόνο από την Ιρλανδία που σημειώνει 32%. Ταυτόχρονα βρίσκεται και στην τρίτη θέση έχοντας τα ίδια ποσοστά με Ιρλανδία, Γαλλία σε ποσοστό 35% στα συνολικά προβλήματα που σχετίζονται με υπηρεσίες. Στη πρώτη θέση βρίσκεται η Κροατία με ποσοστό 42% και ακολουθεί η Μάλτα με 36%.

ΑΝΟΙΧΤΕ ΤΑ ΤΡΕΛΑΔΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ FAST TRACK...ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΕΔΩ ΟΛΗ Η ΑΓΟΡΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΓΝΩΣΕΙ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ...
Θα δίνουν στους φτωχοποιημένους Έλληνες, που σημειωτεον οι πλειοψηφία είναι στα μαύρα κατάστιχα του Τειρεσία, γρήγορα καταναλωτικά δάνεια για να αγοράζουμε αυτοκίνητα και οικιακά είδη...




Τι μεταδίδει το euro2day.gr


Ανοίγουν την κάνουλα στα «fast» καταναλωτικά οι τράπεζες

Τη χαλάρωση των ιδιαίτερα αυστηρών κριτηρίων χορήγησης δανείων καταναλωτικής πίστης αλλά και έκδοσης πιστωτικών καρτών ξεκίνησαν οι ελληνικές τράπεζες, με τη διαφορά, σε σχέση με το παρελθόν, ότι τα «γρήγορα» καταναλωτικά δάνεια, τα οποία χορηγούνται με ένα κλικ, είναι μικρής αξίας και αφορούν πιστώσεις της τάξης των 3.000-5.000 ευρώ. Με βάση τις πληροφορίες του Euro2day.gr, όμως, οι τράπεζες ετοιμάζονται να ανοίξουν τα όρια των fast e-loans από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η επανεκκίνηση μετά από 11 χρόνια της καταναλωτικής πίστης είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις αλυσίδες του λιανεμπορίου αλλά και τα καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων, καθώς και οι δύο αυτές κατηγορίες προσφέρουν τη δυνατότητα στους πελάτες τους να αποπληρώσουν με πιστωτική γραμμή μέσω ειδικών προγραμμάτων.

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: ΟΙ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΩΖΟΝΤΑΙ+ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΧΑΡΙΣ ΣΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ, ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΛΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Η Eurobank αγόρασε μεγάλο πακέτο μετοχών της Ελληνικής Τράπεζας της Κύπρου


Μερίδιο 9,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας της Κύπρου, απέκτησε η Eurobank μέσω της εξαγοράς 40.800 μετοχών της εταιρείας Third Point Hellenic Recovery Fund, L.P, ενώ αναμένεται να αποκτήσει και το υπόλοιπο 2,7% που κατέχει το ταμείο έπειτα από τις σχετικές εποπτικές εγκρίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, το μερίδιο της Εurobank στην Ελληνική Τράπεζα θα ανέλθει στο 12,6% και θα καταστεί o τέταρτος μεγαλύτερος μέτοχος της Ελληνικής Τράπεζας.

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΚΑΤΕΡΡΕYΣΕ Η ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ PFIZER !!! ΜΟΛΙΣ ΣΤΟ 39% !!!

 


Ισραήλ: Στο 39% η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer


Η αποτελεσματικότητα του εμβολίου των Pfizer/BioNTech έναντι της μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 μειώθηκε στο 39% την περίοδο μεταξύ της 20ής Ιουνίου και της 17ης Ιουλίου στο Ισραήλ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το υπουργείο Υγείας της χώρας, σημειώνοντας πως το εύρημα αυτό καταγράφεται την ώρα που εξαπλώνεται η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα.

Το ποσοστό αυτό είναι αισθητά χαμηλότερο από το 64% για το οποίο γινόταν λόγος από την 6η Ιουνίου ως την 3η Ιουλίου και το 94,3% που είχε μετρηθεί από τη 2η Μαΐου ως την 5η Ιουνίου.

Πάντως η αποτελεσματικότητα του σκευάσματος της αμερικανογερμανικής κοινοπραξίας ως προς την αποτροπή σοβαρών μορφών της COVID-19 εκτιμάται πως φθάνει το 91,4% και η αποτελεσματικότητά του ως προς την αποτροπή των εισαγωγών σε νοσοκομεία υπολογίζεται ότι φθάνει το 88%, κατά τους υπολογισμούς που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ !!!





Γερμανία: Ο φακός «τσάκωσε» ρεπόρτερ να πασαλείβεται με λάσπη για να δείξει ότι... βοήθησε τους πλημμυροπαθείς


Στην προσπάθειά της να εντυπωσιάσει τους θεατές και να δείξει ότι ως δημοσιογράφος συνδράμει τους πλημμυροπαθείς στη Δυτική Γερμανία, έσκυψε και με τα χέρια της πήρε λάσπη και άρχισε να την αλείφει στα ρούχα της. Μόνο που το κινητό ενός άγνωστου πολίτη την πρόδωσε, με τον εργοδότη της να της δείχνει την πόρτα της εξόδου...

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ του δικτύου RTL Σουζάνα Όλεν επιχείρησε να ξεγελάσει τους τηλεθεατές δείχνοντας ότι, εκτός από την ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στα δύο κρατίδια που επλήγησαν ιδιαίτερα από τις φονικές πλημμύρες, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία και τη Ρηνανία Παλατινάτο, η ίδια έσπευσε να βοηθήσει στις εργασίες αποκατάστασης μιας περιοχής.

Ο φακός έπιασε στα πράσα την 39χρονη Σουζάνα να λερώνει τα ρούχα της με λάσπη, προτού γυρίσει το ρεπορτάζ, για να δείξει ότι βοηθά στην εκστρατεία αποκατάστασης της πληγείσας πόλης Μπαντ Μουνστεράιφελ.

Το γερμανικό δίκτυο απέλυσε την «βρώμικη ψεύτρα» μόλις είδε το επίμαχο βίντεο, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail». Στην ιστοσελίδα του, το γερμανικό δίκτυο RTL.de είχε ανεβάσει το άρθρο, υπό τον τίτλο: «Καθαρισμός μετά τις πλημμύρες», που δείχνει την «ψεύτρα» Σουζάνα να βοηθά τους κατοίκους στις εργασίες αποκατάστασης.

Η Γερμανίδα ρεπόρτερ κρατάει ένα φτυάρι, φοράει μπλε πουκάμισο, γαλότσες, καπέλο και με ειδικά γάντια, φαίνεται ότι συμμετέχει στις προσπάθειες αποκατάστασης της πληγείσας περιοχής. Ωστόσο, για κακή της τύχη, ένας πολίτης κατέγραψε με το κινητό του την ώρα που αλείφεται με λάσπη για να δείξει βρώμικη, και ανέβασε το επίμαχο βίντεο στα social media.

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΙΛΑΜΕ ;;; ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ;;;

 


ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΗΣ !!!

 


ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ !!! ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΟ 210% ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ !!!

 


ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

 


ΦΩΤΟ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ DEAL NEWS(23/7/2021)

MOODY'S ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ: ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ...ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΕΣΥ ΠΑΣ ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι δουλειές με τα κόκκινα δάνεια δεν σταματούν ούτε τον Αύγουστο, καθώς τρέχουν οι διαδικασίες για δύο ακόμη χαρτοφυλάκια. Το ένα, λίγο-πολύ γνωστό, είναι το Sunshine της Τράπεζας Πειραιώς, αξίας περίπου 600 εκατ. που αποτελείται από περίπου 5.000 συμβάσεις leasing, κυρίως μικρομεσαίων. Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν στις 10 Αυγούστου και οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μιλούν για πολύ δύσκολη συναλλαγή επειδή αγοράζουν εταιρία και όχι χαρτοφυλάκιο.

Τέσσερις ημέρες πριν από τις δεσμευτικές προσφορές για το Sunshine και συγκεκριμένα στις 6 Αυγούστου θα υποβληθούν οι μη δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο ναυτιλιακών δανείων της Τράπεζας Πειραιώς με τον επωνυμία Dory, αξίας περίπου 800 εκατ. ευρώ. Όπως προκύπτει και από την επωνυμία είναι συνέχεια της παλαιότερης συναλλαγής με επίσης ναυτιλιακά δάνεια ΝΕΜΟ και για αυτό το βάφτισαν Dory, που είναι το όνομα που είχε ένα μπλε ψαράκι που εμφανιζόταν στην ταινία της Disney μαζί με το Νemo. Μου λένε, πάντως, ότι για τους δανειολήπτες της θάλασσας ο λογαριασμός δεν θα είναι και τόσο… αλμυρός. Για γλυκό το πάει.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 




Το μεγάλο τραπεζικό ποντάρισμα στα ακίνητα


Του Λεωνίδα Στεργίου - capital.gr


Η άνοδος στην ελληνική αγορά ακινήτων ξεκίνησε δειλά από το 2017, ύστερα από πτώση περίπου 44% λόγω της δημοσιονομικής κρίσης της προηγούμενης δεκαετίας. Η πτώση των τιμών και το ενδιαφέρον από το εξωτερικό σε συνδυασμό με το πρόγραμμα Golden Visa οδήγησαν την εγχώρια κτηματαγορά σε ανάκαμψη γύρω στο 12% μέχρι το 2019. Κι ενώ θα περίμενε κανείς ότι κατά το έτος της πανδημίας, δηλαδή το 2020, θα ήταν δυσμενές για την αγορά ακινήτων, αυτή έκανε την έκπληξη. Οι τιμές ενισχύθηκαν κατά μέσο όρο κατά 5%, καθώς οι επενδύσεις αυξήθηκαν κατά περίπου 15%. Όμως αυτή τη φορά το ενδιαφέρον προήλθε κυρίως από το εσωτερικό. Ακόμα ένας λόγος της αυξημένης ζήτησης είναι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, που γενικά φέρνουν αυξήσεις στις μεταβιβάσεις, ενώ δημιουργούν και υψηλότερο επίπεδο τιμών. Η αύξηση του κόστους μεταβιβάσεων ενισχύει τη ζήτηση μέχρι το τέλος του έτους, δηλαδή πριν από την εφαρμογή τους.


Τα lockdown που προηγήθηκαν ανέκοπταν κάθε φορά την εμφανιζόμενη ζήτηση, η οποία επανερχόταν ισχυρότερη με το πρώτο άνοιγμα της αγοράς. Το αγοραστικό ενδιαφέρον το γ’ τρίμηνο του 2020 οδήγησε σε ρεκόρ εκταμιεύσεων στεγαστικών δανείων τον περασμένο Δεκέμβριο, με τη ζήτηση να επανέρχεται ισχυρότερη στο β’ τρίμηνο του 2021.

ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ ΕΚΑΝΑΝ ΒΡΟΧΗ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ DRONES !!!

 



Την ώρα που μεγάλο μέρος της δυτικής Ευρώπης «πνίγηκε» πρόσφατα από πρωτοφανείς πλημμύρες που άφησαν πίσω τους νεκρούς και τραυματίες, το Ντουμπάι έφτιαξε τη δική του βροχή για να καταπολεμήσει το κύμα καύσωνα και να…αλλάξει τον καιρό .

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προκάλεσαν βροχόπτωση χρησιμοποιώντας drones που πετούν μέσα στα σύννεφα και απελευθερώνουν ηλεκτρικά φορτία ικανά να ρίξουν τη θερμοκρασία που αγγίζει τους 50 βαθμούς Κελσίου.

Μία από τις πιο άνυδρες και θερμές περιοχές στη Γη, το Ντουμπάι επενδύει εδώ και χρόνια σε νέες μεθόδους «χειραγώγησης του καιρού» σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις σχεδόν ανύπαρκτες βροχοπτώσεις.

Η «σπορά των νεφών» είναι μια μορφή αλλαγής του καιρού που χρησιμοποιείται συνήθως στα ΗΑΕ, ένας τρόπος αλλαγής της ποσότητας ή του τύπου της βροχόπτωσης που πέφτει από τα σύννεφα. Η συνήθης πρόθεση είναι να αυξηθεί η βροχόπτωση, αλλά και η καταστολή της ομίχλης σε αεροδρόμια όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

ΜΑΥΡΕΣ ΠΛΕΡΕΖΕΣ: "ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΚΙΑ" ΣΤΑ FUNDS ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!! ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ !!!

 




Έρχονται απολύσεις…


Ο χώρος των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από τραπεζικά δάνεια θα περάσει δύσκολες στιγμές. Ήρθε η ώρα της αλήθειας και τα νούμερα δεν βγαίνουν. Οι προϋπολογισμοί δεν εκτελούνται. Έρχεται η ώρα να πληρωθούν τα πρώτα ομόλογα που συνοδεύουν τις τιτλοποιήσεις.

Σε δύο τουλάχιστον από τους μεγάλους servicers της ελληνικής αγοράς «κόκκινων» δανείων θα υπάρξουν σημαντικές «αναδιαρθρώσεις προσωπικού». Δεν τίθεται καν θέμα αξιολόγησης της ποιότητας του προσωπικού. Είναι ζήτημα μεγεθών και αριθμών. Ως συνήθως, το μάρμαρο θα το πληρώσουν πρώτα οι εργαζόμενοι και μετά τα κορυφαία στελέχη…

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΓΙΑΤΙ ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ !!!


Βρετανία: Το «pingdemic»… αδειάζει τα ράφια των σούπερ μάρκετ


Η δραστική μείωση του προσωπικού λόγω της «pingdemic» έχει προκαλέσει αλυσιδωτά προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Η λεγόμενη «pingdemic» (ένα λογοπαίγνιο με τις λέξεις «ping» -τον ήχο της ειδοποίησης που λαμβάνει κάποιος στο κινητό του- και το «epidemic» – επιδημία), είναι η εφαρμογή η οποία ειδοποιεί ότι πρέπει κάποιος να παραμείνει σε καραντίνα για 10 ημέρες εάν έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Υπολογίζεται ότι πάνω από 1,7 εκατ. κάτοικοι στο Ην. Βασίλειο έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση, μεταξύ των οποίων ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Από τα σούπερ μάρκετ στη Μ. Βρετανία αναφέρονται επιπτώσεις στη διαθεσιμότητα προϊόντων.

Η Βρετανική Ένωση Λιανεμπορίου (BRC) ανακοίνωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων που χρειάζεται να απομονωθεί «ασκεί όλο και μεγαλύτερη πίεση στην ικανότητα των λιανέμπορων να διατηρούν τις ώρες λειτουργίας και τα ράφια γεμάτα», και ζητά από την κυβέρνηση οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην τίθενται σε καραντίνα όταν διαπιστώνεται ότι έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ο βρετανικός Τύπος δημοσιεύει σήμερα φωτογραφίες με άδεια ράφια σε σούπερ μάρκετ με κάποιες να αποτυπώνουν τον πανικό στην αγορά ορισμένων ειδών, με εκπροσώπους του κλάδου να αναφέρουν στο BBC ότι οι ελλείψεις τροφίμων δεν αποτελούν για την ώρα συστημικό πρόβλημα.

Βιομηχανία τροφίμων και σούπερ μάρκετ

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021

ΟΙ ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΝΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ !!!

 




Ήταν στο μακρινό 1997 όταν ο Ιάπωνας μηχανικός Τσούγκιο Μακιμότο, ένας από τους ανθρώπους που έφτιαξαν τη βιομηχανία ημιαγωγών της Ιαπωνίας, σε ένα βιβλίο που συνέγραψε με τον Ντέιβιντ Μάνερς, πρωτοδιατύπωσε τον όρο «ψηφιακός νομάς» (digital nomad). Η βασική θέση του βιβλίου, σε μια εποχή που η χρήση του διαδικτύου ήταν ακόμη ένα σχετικά μειοψηφικό φαινόμενο, ήταν ότι η επιτυχία στη σύγχρονη εποχή θα εξαρτάται ολοένα και περισσότερο από την ικανότητα διαχείρισης ενός εργασιακού περιβάλλοντος ολοένα και περισσότερο νομαδικού, ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι θα μπορούν να είναι σε διαρκή κίνηση χωρίς να χρειάζεται να δεσμεύονται τοπικά για την εργασία τους.

Όμως, θα χρειαστούν να περάσουν αρκετά χρόνια ώστε το φαινόμενο των ψηφιακών νομάδων να αντιμετωπίζεται ως μια σημαντική τάση στο σύγχρονο εργασιακό τοπίο αλλά και μια κρίσιμη κατηγορία επιθυμητής μετανάστευσης για αρκετές χώρες, περιοχές και πόλεις που επιδιώκουν να προσελκύσουν αυτή την κατηγορία.
Η αύξηση των ψηφιακών νομάδων

Η πανδημία οδήγησε σε μια πρωτοφανή συνθήκη όπου ένας πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν εργαζόταν πια στον χώρο εργασίας. Τον Ιούλιο του 2020 το 42% των αμερικανών εργαζομένων ανέφερε ότι εργαζόταν πλήρως σε συνθήκη τηλεργασίας, ενώ πριν την πανδημία το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 7%.

Όμως, παράλληλα, αυξήθηκε και ο αριθμός των ψηφιακών νομάδων. Σύμφωνα με τα στοιχεία μιας έρευνας της εταιρείας MBO Partners ο αριθμός των αμερικανών ψηφιακών νομάδων αυξήθηκε κατά 50% και από 7,3 εκατομμύρια το 2019 ανέβηκε στα 10,9 εκατομμύρια το 2020.

Οι αριθμοί προϋποθέτουν έναν σαφή ορισμό του ψηφιακά νομάδα ως κάποιας/ου που επιλέγει έναν τρόπο εργασίας που δεν συνδέεται με συγκεκριμένη τοποθεσία και διευκολύνεται από την τεχνολογία, κάτι που τους επιτρέπει να εργαστούν οπουδήποτε σε έναν κόσμο που διασυνδέεται μέσω του διαδικτύου.

Η ΝΕΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΙΧ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ !!!

 


Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στον κλιματικό νόμο και θα αφορά την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων με καινούρια plug-in υβριδικα ή ηλεκτρικά αυτοκίνητα…

Τη θέσπιση κινήτρων για την απόσυρση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης και την αντικατάστασή τους από ηλεκτρικά αυτοκίνητα και plu-in υβριδικά αυτοκίνητα εξετάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες τα συναρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος – Ενέργειας, και Υποδομών και Μεταφορών εξετάζουν να συμπεριλάβουν στον σχεδιαζόμενο κλιματικό νόμο διατάξεις που θα καθιερώνουν το μέτρο της ενίσχυσης των οδηγών ΙΧ, των ιδιοκτητών ταξί και των εταιρειών προκειμένου να αποσύρουν τα συμβατικά οχήματά τους.

Πρόκειται για νέου τύπου απόσυρση, η οποία θα προβλέπει την αντικατάσταση του παλαιού στόλου (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας αρχικά, αυτοκίνητα 15 ετίας και άνω) με νέα, plug -in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα. Παράλληλα μέσα στο 2022, πιθανότατα να τεθούν και μέτρα κατά των ρυπογόνων – παλιών ΙΧ, όπως για παράδειγμα είναι το “πράσινο τέλος” που ήδη ισχύει σε άλλες χώρες της Ε.Ε.

Η σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στον κλιματικό νόμο θα είναι γενικού χαρακτήρα και θα ανοίγει τον δρόμο, ώστε με υπουργικές αποφάσεις να μπορούν να ενεργοποιούνται τα κίνητρα, οι όροι και οι προϋποθέσεις ανά κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (υγρά καύσιμα κίνησης).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ !!! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ !!!

 

ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΖΑΒΒΟΥ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΗΡΑΚΛΗΣ" ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΞΑΝΑ...ΕΠΕΝΔΥΣΙΜΕΣ !!!

 


«Όλα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων» στην μετά-Covid εποχή, με βάση όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα Γιώργος Ζαββός.

Μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΕΒ με θέμα «Χρηματοδότηση επιχειρήσεων και έξοδος από την πανδημία» τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του «Ηρακλή» θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τράπεζες, που απελευθερώνουν τα παραγωγικά κεφάλαια που δεσμεύονταν για τα κόκκινα δάνεια ενώ τώρα μπορούν πλέον να τα κατευθύνουν ευχερέστερα και με καλυτέρους όρους σε νέες, υγιείς χορηγήσεις προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Όπως είπε, υστέρα από χρόνια αποκλεισμού, ο «Ηρακλής» ξανακάνει επενδύσιμες τις ελληνικές τράπεζες και ήδη δύο συστημικές τράπεζες άντλησαν από τις διεθνείς αγορές μέσω Αυξήσεων Μετοχικού Κεφαλαίου (Απρίλιος και Ιούνιος 2021) συνολικό ποσό άνω των 2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ο «Ηρακλής» έχει θετική επίπτωση στην κεφαλαιαγορά και την κτηματαγορά μέσω της γενικότερης εξισορρόπησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο κ. Ζαββός υποστήριξε ότι ο «Ηρακλής», σε συνδυασμό με τους επερχόμενους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, αναμένεται να μειώσει το κόστος της χρηματοδότησης για τις ΜμΕ.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΚΤΕΟ, ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ !!!

 



Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης περιλαμβάνεται η δημιουργία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών MyAuto και Audit-car στις οποίες θα έχουν πρόσβαση οι Αρχές. Ετσι θα επιβληθούν βαριά πρόστιμα σε μη συνεπείς ιδιοκτήτες οχημάτων…


Οριστικό τέλος στα οχήματα που κινούνται χωρίς ασφάλεια, χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ αλλά και χωρίς να έχουν εξοφλήσει τα Τέλη Κυκλοφορίας βάζει το άρθρο 31 που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός του Ελληνικού Κτηματολογίου, νέες Ψηφιακές υπηρεσίες και ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης.

Με το άρθρο 31 προβλέπεται η υλοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών (Γ.Γ.Ψ.Δ.Α.Δ.) σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.) των ηλεκτρονικών υπηρεσιών παροχής πληροφοριών οχημάτων («myAuto» και «Audit-Car»), οι οποίες θα είναι προσβάσιμες μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr-Ε.Ψ.Π.). Οι εν λόγω ηλεκτρονικές υπηρεσίες θα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όσον αφορά στα οχήματα, όπως στα βασικά στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, στην εξόφληση των τελών κυκλοφορίας, στον τεχνικό έλεγχο και στην ασφάλιση του οχήματος.

Ειδικότερα μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto», οι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, σε πληροφορίες που αφορούν στο όχημά τους και σχετίζονται, ιδίως, με: α) την ημερομηνία έκδοσης και ανάκλησης της άδειας κυκλοφορίας και τα λοιπά βασικά στοιχεία αυτής, β) την ημερομηνία καταβολής τελών κυκλοφορίας και τη χρονική περίοδο στην οποία αφορούν, γ) την περίοδο ασφαλιστικής κάλυψης σε ισχύ και το ιστορικό ασφαλιστικών αποζημιώσεων, δ) το ιστορικό Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό αν το όχημα εισήχθη μεταχειρισμένο, με βάση τις διελεύσεις και τα διανυθέντα χιλιόμετρα, ε) τον τύπο και το μοντέλο του οχήματος, στ) τη θέση του οχήματος σε προσωρινή ακινησία, ζ) τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος, η) την ένταξή του στο Μητρώο Κλεμμένων Οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και θ) την επίταξη του οχήματος.

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ "ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟΥ !!!

 



Τι αποκαλύπτει το 1voice.gr


Μια περίεργη υπόθεση που εκθέτει ανεπανόρθωτα την διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τις επιλογές των στελεχών της, «έσκασε» πριν λίγες μέρες και κάνει τον γύρο της τραπεζικής αγοράς.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Πειραιώς το οποίο προσελήφθη αμέσως μετά την εγκατάσταση του Χρήστου Μεγάλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, απομακρύνθηκε εξαναγκαζόμενος σε παραίτηση ξαφνικά για λόγους που έχουν σχέση με την πολιτική χορηγήσεων που ακολουθούσε.

Η υπόθεση αφορά τον A.Γ. senior director group credit SB & retail credit της Τράπεζας Πειραιώς, υπεύθυνο των πιστοδοτήσεων, ο οποίος είχε προσληφθεί τον 2017 από την διοίκηση Μεγάλου προκειμένου να φέρει «νέο αέρα» στον Όμιλο.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εν λόγω κύριος, ο οποίος προηγουμένως εργαζόταν στο Τορόντο του Καναδά, κυκλοφορούσε στην Τράπεζα και διατεινόταν ότι προσεκλήθη από τον κ. Μεγάλου ως πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

Αρχικά ανέλαβε θέση στον κλάδο πιστοδοτήσεων της Τράπεζας και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχοντας περγαμηνές αυξημένων πιστοδοτήσεων, επιβραβεύθηκε από την διοίκηση της Πειραιώς και το 2021 ανέλαβε επικεφαλής του τομέα.

Πριν από λίγες μέρες ο Α.Γ. καθώς και ο αναπληρωτής του απομακρύνθηκαν από την Τράπεζα για λόγους που σχετίζονται με συμπεριφορές που δεν συνάδουν με στελέχη μιας μεγάλης τράπεζας, για τις οποίες εγείρονται πολλά ερωτήματα και από τις οποίες η Πειραιώς φαίνεται ότι ζημιώθηκε με πολλές χιλιάδες ευρώ.

24-48 ΔΟΣΕΙΣ: ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΦΤΕΣ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

«Κόφτες» έχει η ρύθμιση της «δεύτερης ευκαιρίας» για επανένταξη στις 24- 48 δόσεις, την οποία και ενεργοποίησε το υπουργείο Οικονομικών: Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιχειρούν να «επανέλθουν» μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας στα σχήματα δόσεων που έχασαν, αλλά διαπιστώνουν πως υπάρχουν προϋποθέσεις κρυμμένες στα «ψιλά γράμματα» που δεν τους επιτρέπουν να συνεχίσουν τη διαδικασία, αφήνοντάς τους μοιραία εκτός.

«Δεύτερη ευκαιρία» σε πληττόμενους οφειλέτες να διευθετήσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την Εφορία αξιοποιώντας την πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 μηνιαίων δόσεων χωρίς εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Πρόκειται για εκείνους που κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 ήταν ενταγμένοι στην παλιά πάγια ρύθμιση των 12 ή 24 δόσεων, αλλά μετά την ημερομηνία αυτή τέθηκαν εκτός ρύθμισης, είτε επειδή δεν κατέβαλαν δύο ή περισσότερες συνεχόμενες δόσεις είτε επειδή άφησαν απλήρωτα ή αρρύθμιστα άλλα νεότερα χρέη τους.

Ποιους «καίνε» τα ψιλά γράμματα των 24-48 δόσεων

ΠΡΟΣΟΧΗ, όμως: Εκτός «δεύτερης ευκαιρίας» -πέραν των όποιων εξαιρέσεων που καταγράφονται στην σχετική εγκύκλιο- μένουν όσοι πέρα από την παλαιά ρύθμιση έχασαν και άλλη κατά την τελευταία διετία.

Στην… αναμονή είναι και οι οφειλέτες, οι οποίοι δεν είναι πληττόμενοι και σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα να διευθετήσουν τα ανεξόφλητα υπόλοιπα των χρεών τους τους από τις «χαμένες» ρυθμίσεις. Είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2021 για να ενταχθούν στην νέα πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούν τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που έχει καθορίσει το υπουργείο Οικονομικών.

Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για επανένταξη

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΕΑ ΣΤΗΡΙΞΗ, ΟΧΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!!

 




Του Γ. Χ. Παπαγεωργίου


Οι εξελίξεις στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) αλλά και οι ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επιβεβαιώνουν ότι η Ευρώπη ετοιμάζεται για νέα οικονομικά προβλήματα λόγω του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Εγινε επίσης εμφανής και η διάσταση που αρχίζει να σχηματίζεται ανάμεσα στις χώρες του Βορρά και του Νότου.

Ηδη κάποια κράτη-μέλη σπεύδουν εξαρχής να δηλώσουν αντίθετα στη χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, όπως έγινε στην πρώτη φάση της πανδημίας, και υποδεικνύουν ότι οι χώρες που θα έχουν πρόβλημα θα πρέπει να προσφύγουν στον ESM, τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, τα δάνεια του οποίου συνοδεύονται από όρους και προϋποθέσεις και θεωρούνται «πολιτικό δηλητήριο», καθώς έχουν ταυτιστεί με τα μνημονιακά δάνεια προς την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. (Ecofin) και η έκθεση για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που «βγάζει στη σέντρα» Ιταλία, Ελλάδα και Κύπρο, οι οποίες έχουν τα μεγαλύτερα δημόσια χρέη και βρίσκονταν σε δυσμενή θέση ακόμα και πριν από την πανδημία.

Οι σκληροπυρηνικές χώρες της Ευρωζώνης ετοιμάζονταν να ζητήσουν απόσυρση των μέτρων στήριξης μέσα στο 2022, αλλά η προοπτική αυτή απομακρύνεται, καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας φαίνεται ότι ήδη επελαύνει και είναι φανερό ότι οι πολιτικές ηγεσίες της Ε.Ε. ανησυχούν. Δεν είναι τυχαίο ότι στο τελευταίο Eurogroup μετείχε και η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΝΤΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

 



Πρόστιμα που φθάνουν έως και 5.000 ευρώ σε περίπτωση που εντοπιστούν από τον φοροελεγκτικό μηχανισμό να μην εκδίδουν αποδείξεις θα επιβάλλει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ( ΑΑΔΕ) σε μιά σειρά απο επαγγελματικές ομάδες όπως συμβολαιογράφους, άμισθους υποθηκοφύλακες, φαρμακεία σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 5.000 κατοίκους, γραφεία τελετών και επιχειρήσεις εκμετάλλευσης τουριστικών λεωφορείων

Με απόφαση που υπογράφουν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος και ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής δίνονται οδηγίες για την επιβολή των ειδικών χρηματικών προστίμων, αντί για "λουκέτο", στις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων στην περίπτωση που εντοπίζεται φοροδιαφυγή.

Σύμφωνα με την απόφαση, το πρόστιμο ξεκινάει από 1.000 έως 2.500 ευρώ εφόσον κατά τη διάρκεια επιτόπιων φορολογικών ελέγχων διαπιστώνεται ότι δεν έχουν εκδοθεί ή έχουν εκδοθεί ανακριβώς πάνω από 10 αποδείξεις λιανικών συναλλαγών ή άλλα παραστατικά πώλησης ή εφόσον η συνολική αξία συναλλαγών που αποκρύπτεται εξαιτίας της μη έκδοσης ή της ανακριβούς έκδοσης των παραστατικών υπερβαίνει τα 500 ευρώ. Αν κατά τη διάρκεια νέου ελέγχου στους ίδιους επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες διαπιστώνεται υποτροπή, τα πρόστιμα θα αυξάνονται στα επίπεδα των 2.500 έως 5.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με την απόφαση, πρόστιμα αντί για «λουκέτα» σε περίπτωση μη έκδοση ή ανακριβούς έκδοσης αποδείξεων, αντιμετωπίζουν:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΡΑΤΤΕ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΟΥΣ !!!

 


ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΕΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΑΠΑΤΕΣ ;;;

 



Ο περίπλοκος καθορισμός της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος


Γράφει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου*


Πολλοί με ερωτούν πως καθορίζεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που πληρώνουν, πώς μπορούν οι ιδιώτες πάροχοι να προσφέρουν εκπτώσεις μέχρι και 49% και μου ζητούν να τους εξηγήσω, τι λένε κάποιοι όροι που αναφέρονται στις συμβάσεις με πολύ μικρά γράμματα. Ακόμη με ερωτούν, εάν η έκπτωση των ιδιωτικών εταιρειών σχετίζεται με την αντίστοιχη τιμή της ΔΕΗ ή επί ποιας τιμής αναλογεί.

Την ίδια περίπου απορία είχα και εγώ. Παρατήρησα δε ότι τελευταία έχουν σχεδόν εκλείψει τα συνεχή εκνευριστικά τηλεφωνήματα, μάλιστα σε σχετική μου ερώτηση δεν μου απάντησαν καν.

Κατόπιν μελέτης και συμβουλών πεπειραμένων, διαπίστωσα ότι πρόκειται περί γρίφου τον οποίο θα προσπαθήσω να επεξηγήσω όσο είναι δυνατόν με απλό τρόπο.

Λοιπόν:

ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΝΑΚΗΣ: "ΓΑΜ@Θ@Κ@ Η ΦΑΣΗ" !!!

 



Η συγκλονιστική του ανάρτηση:


«ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ»
2021 και το εκπαιδευτικό σύστημα απέχει ακόμη πολύ από το να παράγει ανθρώπους με πολιτισμό, παιδεία, καλλιέργεια, ενσυναίσθηση, κριτική σκέψη, σεβασμό στη διαφορετικότητα και ψυχική υγεία. Μάλλον το αντίθετο.

«ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ»
Γονείς, ακόμα και σήμερα, μεταφέρουν με απίστευτη άνεση, αδιαφορία και σε κάποιες περιπτώσεις περηφάνια, τη σκυτάλη όλου του πακέτου και των δεινών της πατριαρχίας στα παιδιά τους, αγόρια και κορίτσια.

«ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ»
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να προωθούν και να διαιωνίζουν με χίλιους δυο τρόπους, όλες τις παθογένειες της κοινωνίας. Αντικειμενοποίηση και ευτελισμός της γυναίκας, εξωτερική εμφάνιση, διασημότητα με κάθε τρόπο, χρήμα, ρητορική μίσους, ρατσισμός και στη συνέχεια, υποκριτικά βγάζουν πύρινα κοινωνικά λογύδρια κατά της αντικειμενοποίησης της γυναίκας, υπέρ της διαφορετικότητας κτλ…

«ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ»
Τα 11χρονα, 12χρονα, 13χρονα και ούτω καθεξής, ακούνε αποκλειστικά τραγούδια που εκτός από τα ναρκωτικά, τα όπλα και το έγκλημα, αποθεώνουν και κάθε μορφής σεξουαλικής αντικειμενοποίησης των γυναικών και βίας εναντίον τους και πολλοί γονείς πετάνε χαρταετό.

«ΓΑΜΗΘΗΚΕ Η ΦΑΣΗ»
Μια ολόκληρη γενιά μεγαλώνει με μοναδικές αξίες το τρίπτυχο «εξωτερική εμφάνιση, διασημότητα, χρήμα» χωρίς την παραμικρή κουβέντα για καλλιέργεια, εσωτερική ομορφιά, αγάπη, συμπόνια, ενσυναίσθηση και ψυχική υγεία. Μια ολόκληρη γενιά δεν κάνει τίποτα άλλο από το να αυτοφωτογραφίζεται όλη την ημέρα και να δημοσιεύει τις φωτογραφίες αυτές σε μια απολύτως ψεύτικη και απάνθρωπη μορφή κοινωνικοποίησης, όπου κανένας δεν ζει τη ζωή του για τον ίδιο και τη ψυχούλα του, αλλά για μία ανούσια, επιφανειακή, εφήμερη, σχεδόν στιγμιαία αποδοχή των άλλων. Φυσικά κανένας, μα κανένας δεν ασχολείται με το θέμα.

ΔΝΤ: ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ FUNDS ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ !!!





Όλο και περισσότερα «κόκκινα» δάνεια μεταφέρονται σε funds, με τιτλοποιήσεις και πωλήσεις από τις τράπεζες, οι οποίες «καθαρίζουν» τους ισολογισμούς τους. Όμως, το αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά είναι… μηδέν εις το πηλίκο, αφού τα funds «κουρεύουν» ή ρυθμίζουν τα δάνεια με πολύ αργούς ρυθμούς και το πρόβλημα της υπερχρέωσης του ιδιωτικού τομέα μένει άλυτο.

Αυτά επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην τελευταία έκθεσή του για την Ελλάδα, σχολιάζοντας τη στρατηγική που έχουν επιλέξει κυβέρνηση και τράπεζες για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκονται οι μεγάλες τιτλοποιήσεις με κρατικές εγγυήσεις (σχέδιο «Ηρακλής»), μέσω των οποίων ήδη αφαιρέθηκαν προβληματικά δάνεια 32 δισ. από τους τραπεζικούς ισολογισμούς και άλλα τόσα προγραμματίζεται να τιτλοποιηθούν στη δεύτερη φάση του σχεδίου, που αρχίζει τώρα, με την πρόσφατη ψήφιση σχετικών διατάξεων από τη Βουλή.

Όπως υπογραμμίζει το Ταμείο, η τιτλοποίηση κόκκινων δανείων δεν οδηγεί κατ’ ανάγκη και στη μείωση των δανειακών βαρών του ιδιωτικού τομέα. Με άλλα λόγια, δεν αρκεί να αλλάξουν χέρια τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να περάσουν από τις τράπεζες στις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, αλλά χρειάζεται αυτά τα δάνεια να μπουν σε ρυθμίσεις ακόμη και με «κούρεμα», προκειμένου σταδιακά να μειωθεί η επιβάρυνση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Το ΔΝΤ τονίζει ότι από το 2017 οι ελληνικές τράπεζες έχουν διαθέσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια σε εταιρείες διαχείρισης, μέσω πώλησης ή τιτλοποίησης. Όπως σημειώνει το Ταμείο, το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε κατά 54 δισ. ευρώ από το 2017, ενώ την ίδια περίοδο αυξήθηκαν κατά 38 δισ. ευρώ τα δάνεια που πέρασαν σε funds.

Όμως, «υπάρχουν πολύ λίγα στοιχεία που να δείχνουν ότι έχει επιτευχθεί ουσιαστική ρύθμιση χρέους». Όπως φαίνεται στο γράφημα του ΔΝΤ, απλώς παρατηρείται μια μεγάλη ανακατανομή των προβληματικών δανείων, με το κομμάτι που περνά στους servicers να αυξάνεται σημαντικά (κόκκινο τμήμα της μπάρας), αλλά το συνολικό ύψος των «κόκκινων» δανείων, είτε βρίσκονται σε χαρτοφυλάκια τραπεζών, είτε έχουν περάσει σε funds, έχει σημειώσει μικρή μεταβολή, κάτι που σημαίνει ότι οι εταιρείες διαχείρισης δεν επιτυγχάνουν ως τώρα σε σημαντικό βαθμό τον στόχο της ρύθμισης των χρεών ακόμη και με «κουρέματα», ώστε αυτά να μειωθούν σημαντικά.

ΠΡΙΝ 1,5 ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ !!! ΟΜΩΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Η ΙΔΙΑ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!



Εμβολιασμοί και παύση των αναστολών «ξεκλειδώνουν» απολύσεις


Αντιμέτωποι με μια διόλου ευχάριστη... κανονικότητα θα βρεθούν από τον Σεπτέμβριο πάνω από 600.000 εργαζόμενου του ιδιωτικού τομέα.

Τα μέτρα στήριξης της εργασίας ατονούν καθώς η οικονομία βρίσκει έναν σταθερό βηματισμό, καθώς από τους 472.000 εργαζόμενους που έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Απρίλιο, έφτασαν στους 97.000 τον Ιούνιο, ενώ τον Ιούλιο δεν προβλέπεται να ξεπεράσουν τους 50.000.

Αυτό σημαίνει πως το δίχτυ προστασίας που είχε απλώσει η κυβέρνηση πάνω από τις επιχειρήσεις με τα μέτρα που εφαρμόστηκαν καθόλη την περίοδο της πανδημίας φθίνει και μαζί του εκπνέει και η περίοδος προστασίας από τις απολύσεις.

Όσες επιχειρήσεις δεν κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής σύμβασης εργασίας, είναι ελεύθερες να μειώσουν το προσωπικό τους, καθώς οι αναστολές συνδέονταν με ρήτρα μη απόλυσης για χρονικό διάστημα ίσο με τη διάρκεια της επιδότησης με τα 534 ευρώ.

Ο κίνδυνος για αύξηση των απολύσεων είναι πλέον ορατός και για 500.000 εργαζόμενους που δουλεύουν σε επιχειρήσεις που έκαναν χρήση του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής 7 και είναι προστατευμένοι από τις απολύσεις έως τις 31 Αυγούστου.

FINANCIAL TIMES: ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ !!!






Του Martin Sandbu

Ας μην είμαστε υπερβολικά αρνητικοί: η συμφωνία των 130 χωρών για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς φορολογικού συστήματος είναι μια μεγάλη στιγμή. Δεν συμβαίνει συχνά να επιτυγχάνεται σχεδόν παγκόσμια συναίνεση σε κάτι που έχει τόσο απτές συνέπειες.

Αλλά ενώ οι επευφημίες είναι δικαιολογημένες, τα αποτελέσματα είναι στην καλύτερη περίπτωση ανάμεικτα. Αυτά είναι κατά τη γνώμη μου τα καλά, τα κακά και τα άσχημα της μεταρρύθμισης.

Πρώτον, τα καλά. Η συμφωνία επιχειρεί να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα στη φορολόγηση των εταιρικών κερδών σε διεθνή κλίμακα. Τα προβλήματα αυτά απορρέουν από την αρχή ότι τα δικαιώματα φορολόγησης συνδέονται με την έδρα των εταιρικών οντοτήτων. Τούτο μπορεί να είχε νόημα όταν η προστιθέμενη αξία προερχόταν από την παραγωγή φυσικών αγαθών. Όταν αντίθετα η αξία βρίσκεται σε άυλες υπηρεσίες και στην πνευματική ιδιοκτησία, το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο παρά η κατάχρηση της αρχής. Υπολογίζεται για παράδειγμα ότι το 40% των παγκόσμιων άμεσων ξένων «επενδύσεων» στοχεύει στη μείωση των φόρων και δεν συνδέεται με πραγματικούς επιχειρηματικούς λόγους.

Τέτοιου είδους δυνατότητες χειραγώγησης του συστήματος δεν σημαίνουν μόνο ότι οι πολυεθνικές πληρώνουν λιγότερους φόρους από αυτούς που θέλουν οι νομοθέτες. Οι κυβερνήσεις θέτουν επίσης τους φορολογικούς συντελεστές χαμηλότερα από ό,τι θα έκαναν, αν δεν φοβόντουσαν ότι οι εταιρείες αυτές θα μετέφεραν τα κέρδη τους αλλού. Η συμφωνία επιχειρεί να το αντιμετωπίσει αυτό εισάγοντας έναν ελάχιστο παγκόσμιο εταιρικό φόρο 15% και μεταφέροντας το δικαίωμα φορολόγησης ενός μέρους των κερδών αυτών από τον τόπο όπου βρίσκεται η φορολογική έδρα στον τόπο όπου γίνεται η πώληση.

Οικονομολόγοι εκτιμούν πως η αλλαγή αυτή θα έχει μεγάλο, αν όχι κολοσσιαίο, αντίκτυπο. Έκθεση που αναμένεται να εκδοθεί από τους ερευνητές του EconPol, Μισέλ Ντεβερό και Μάρτιν Ζίμλερ, υπολογίζει ότι φορολογικά δικαιώματα για κέρδη $87 δισ. θα μεταφερθούν στις χώρες πώλησης. Το Συμβούλιο Οικονομικής Ανάλυσης (CAE) της Γαλλίας τοποθετεί το νούμερο αυτό στα $130 δισ. Με βάση τους συνηθισμένους φορολογικούς συντελεστές, αυτό αντιστοιχεί σε φορολογικά έσοδα 20 με $30 δισ.

Ο ελάχιστος φόρος, σύμφωνα με το CAE, θα μπορούσε να αυξήσει τα εταιρικά φορολογικά έσοδα κατά 6 με $15 δισ. για τη Γαλλία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ξεχωριστά.

ΕΚΤ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ !!!

 


Του Λεωνίδα Στεργίου - capital.gr


Αυστηρή προειδοποίηση προς όλες τις ευρωπαϊκές συστημικές τράπεζες έστειλε το μέλος του εποπτικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Ελίζαμπεθ ΜακΚλόου, η οποία προανήγγειλε επιτόπιους ελέγχους με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας. Όπως εξηγεί η ίδια σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ, οι μέχρι τώρα έλεγχοι έχουν δείξει ότι η πλειονότητα των τραπεζών δεν έχουν αναλύσει σε βάθος τις επιπτώσεις από την πανδημία. Αυτό θέτει σε κίνδυνο τόσο τις προβλέψεις τους για κινδύνους από πτωχεύσεις με την απόσυρση των μέτρων στήριξης, όσο και τη δυνατότητά τους να χρηματοδοτήσουν αποτελεσματικά την πραγματική οικονομία.

Για παράδειγμα, οι πτωχεύσεις το 2020 μειώθηκαν κατά 17% στην Ευρώπη λόγω των μέτρων στήριξης, κάτι το οποίο δεν μπορεί να παραβλέπεται όταν γίνονται προβλέψεις για τους κινδύνους μετά την απόσυρση των μέτρων στήριξης. Ή, οι προβλέψεις στηρίζονται στο παρελθόν, πχ σε στοιχεία του 2019, που δεν είναι πλέον τόσο αντιπροσωπευτικά της πραγματικότητας μετά τον Covid.

Έτσι, ο SSM θεωρεί σκόπιμο να πραγματοποιηθούν στο β’ εξάμηνο του έτους επιτόπιοι έλεγχοι, με στόχο να συζητηθούν τα ευρήματα των ελέγχων με τα αρμόδια στελέχη των τραπεζών, ώστε να προσαρμοστούν τα συστήματα στα νέα δεδομένα. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν συστάσεις και επιστολές προς τις διοικήσεις των τραπεζών για συμμόρφωση μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ο SSM προανήγγειλε την ανάγκη κλαδικών μελετών για τον υπολογισμό των κινδύνων και των προοπτικών ανά κλάδο. Οι μελέτες αυτές θα εκπονούνται από τον SSM και θα ενημερώνονται συνεχώς, ούτως ώστε οι τράπεζες να ενσωματώνουν τα στοιχεία αυτά στα πιστωτικά τους μοντέλα. Η αρχή θα γίνει με τον κλάδο των εμπορικών ακινήτων, μέχρι το τέλος του έτους και, στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν περισσότεροι κλάδοι.

ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Της Αλεξάνδρας Γκίτση - capital.gr

Τελικά το μυστήριο λύθηκε. Η ZARA είναι ο νούμερο 2 παίκτης στην εγχώρια αγορά online shopping ένδυσης και υπόδησης με μερίδιο 6,3%. Αν στο μερίδιο της προστεθεί και αυτό της ομόσταβλης Bershka, τότε ο Ισπανικός όμιλος Inditex ελέγχει το 9,1% των διαδικτυακών πωλήσεων προϊόντων ένδυσης και υπόδησης της χώρας, τζίρος που δεν προσμετράται στις επιδόσεις των εν Ελλάδι θυγατρικών του Ισπανικού ομίλου αλλά στα κεντρικά.

Όμως τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέσω διαδικτύου στην Ελλάδα, αν εξετάσουμε ξεχωριστά την ΖARA και την Bershka, τις πραγματοποιούν οι Πολωνοί της epapoutsia που ελέγχουν μερίδιο 6,7%. Στην τρίτη θέση με 3,1% βρίσκεται η Shein και ακολουθούν με 2,8% η Celestine και με αντίστοιχο μερίδιο η Nike και η Bershka ενώ ο Σουηδικός όμιλος H&M ελέγχει μερίδιο 2,7%.

Σε ότι αφορά τους χρόνους παράδοσης των παραγγελιών, αυτοί κυμαίνονται από 1-3 ημέρες από τα επίσημα sites των Under Armour και MAC, 3-6 ημέρες από τις ΝΙΚΕ, MANGO, Asos, κ.ά. και 6-12 ημέρες από τις American Eagle, Levi’s, Mango, Adidas.

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: ΤΟ 50% ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΦΕΤΟΣ ΦΟΡΟ !!!

 



To 50% των φορολογούμενων δεν θα πληρώσει φόρο με τα φετινά εκκαθαριστικά ενώ ένα ακόμη ποσοστό, αυξημένο σε σχέση με πέρυσι, θα λάβει επιστροφή φόρου. Πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky.

Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 3 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις και όπως δείχνουν τα στοιχεία οι Έλληνες πολίτες θα πληρώσουν φέτος πολύ λιγότερο φόρο συγκριτικά με πέρυσι, δήλωσε ο υπουργός αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στις φοροελαφρύνσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα προανήγγειλε και νέες μειώσεις φόρων όταν προκύψει δημοσιονομικός χώρος. Τότε, όπως είπε ο Χ. Σταϊκούρας, η κυβέρνηση θα προχωρήσει αφενός στη μονιμοποίηση της κατάργησης που ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης για τα εισοδήματα του ιδιωτικού τομέα το 2020 και το 2021 και των μειωμένων εισφορών, αφετέρου στη μείωση και άλλων φόρων.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι τους επόμενους μήνες εξαιτίας μιας σειράς μέτρων στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση θα δοθούν σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις ενισχύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ. Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για το πρόγραμμα Γέφυρα που καλύπτει δόσεις πληττόμενων δανειοληπτών, την επιδότηση των παγίων δαπανών των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών (για την οποία σύντομα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η σχετική απόφαση), τα στοχευμένα προγράμματα του Υπουργείου Ανάπτυξης για την εστίαση τον τουρισμό, τους παιδότοπους κτλ

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ !!!

 



Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ για την ανάκληση μελιού


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε σε μέλι, την ύπαρξη καταλοίπων της φαρμακολογικά δραστικής ουσίας (μετρονιδαζόλη) που απαγορεύεται να υπάρχει σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Πρόκειται για το προϊόν «Χρυσή Κρήτη» Θυμαρίσιο Μέλι Κρήτης Συνεργασία, με αριθμό παρτίδας LOT:1082, ημερομηνία λήξης: 07/2023, συσκευασία των 450g, που παράγεται για την Μελισσοκομική Συνεργασία Κρήτης ΑΕ, ΒΙΟΠΑ Χανίων.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της ανωτέρω παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) να μην το καταναλώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ ΚΑΙ ΜΕΛΙΝΑ ΜΠΑΧΛΑ !!!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ "ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;" !!!

 

ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ: ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΤΩΝ FUNDS ΚΑΙ Η INTRUM ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ !!!

 


Νευράκια κι εντάσεις μετά την επιλογή Frontier


Από το mononews.gr


Στο Άγιον Όρος όλοι προσέρχονται ευλαβικά για να εξομολογηθούν…

Από τις εξομολογήσεις αυτές κάτω από το μεγάλο δέντρο, εμείς οι μοναχοί μαθαίνουμε πολλές αλήθειες…

H πρώτη μεγάλη αλήθεια είναι ότι η προσφορά της doValue για το πακέτο κόκκινων δανείων Frontier της Εθνικής Τράπεζας, ΔΕΝ ήταν η υψηλότερη.

Υπήρξαν άλλες π.χ. της Davidson Kempner που ήταν 6-7 εκατομμύρια πιο γενναιόδωρες.

Τα κριτήρια ωστόσο με τα οποία επέλεξε το Δ.Σ. της Εθνικής, τον τελικό αγοραστή -πρωταθλητή κόκκινων δανείων στην Ελλάδα, δεν ήταν αμιγώς οικονομικά.

Υπήρχε μια «στρατηγική στόχευση», ένα «πολιτικό σκεπτικό» και μια «κοινωνική ευαισθησία» πίσω από την τελική επιλογή.

Γι’ αυτό άλλωστε η απόφαση του Δ.Σ. της Εθνικής προκάλεσε …νεύρα…πολλά νεύρα.

Ίσως τελικά προκαλέσει και παραιτήσεις σε κάποιους από τους άλλους διεκδικητές…

Συνέντευξη Τύπου – Διαμαρτυρίας

ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΑ: ΜΟΛΙΣ 30.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΠΑΓΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ !!!

 


Τι γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης - enikonomia.gr

Ήρθε η ώρα για «κούρεμα» φόρων και εισφορών: Μέσω του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών, επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στα μεγέθη τους, ελέω της πανδημίας, εξασφαλίζουν αντί για «ζεστό χρήμα» πιστωτικά σημειώματα -με άλλα λόγια «κουπόνια»- που θα αρχίσουν να τα εξαργυρώνουν για να εξοφλήσουν φόρους και εισφορές που θα τους προκύψουν μέχρι και το τέλος της χρονιάς. Κάτι που επί της ουσίας συνιστά έμμεσο «κούρεμα» υποχρεώσεων.

Λίγες ώρες μένουν έως την έκδοση της υπουργικής απόφασης που καθορίζει όλες τις λεπτομέρειες για τα ακριβή ποσοστά επιδότησης που θα λάβουν, περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να λάβουν το πιστωτικό για την πληρωμή των φετινών φορολογικών και ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων. Υπολογίζεται πως αυτό το δικαίωμα θα το αποκτήσουν από τα τέλη του τρέχοντος μήνα.

Ποιοι εξασφάλισαν «κούρεμα» φόρων και εισφορών

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Επιδότησης Παγίων Δαπανών εξέφρασαν σχεδόν 74.000 επιχειρήσεις, οι οποίες υπέβαλαν και την σχετική αίτηση, το «πράσινο φως» όμως πήραν κάτι παραπάνω από 30.000: Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, σημαντικό ποσοστό των τελικών δικαιούχων ανήκουν στους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού καθώς από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων προκύπτει ότι:

ΕΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ !!!

 



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο, που θα απαιτεί από τις εταιρείες συναλλαγής κρυπτονομισμάτων να συλλέγουν πληροφορίες για τους πελάτες τους.

Η πρόταση περιλαμβάνει τη συλλογή δεδομένων όπως το όνομα του πελάτη, η διεύθυνση, η ημερομηνία γέννησης, ο τραπεζικός λογαριασμός όπως και το όνομα του ατόμου που θα λαμβάνει τα κρυπτονομίσματα.

ΟΧΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΥΣΟΥ ΑΞΙΑΣ 1 ΔΙΣ ΣΤΟΝ ΜΑΔΟΥΡΟ !!!

 



Η βρετανική κυβέρνηση αρνήθηκε τα αιτήματα της κεντρικής τράπεζας της Βενεζουέλας και του Nicolas Maduro, για τον επαναπατρισμό σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον χρυσό της που βρίσκεται αποθηκευμένος στο Λονδίνο, με μια σαφή δήλωση ότι υποστηρίζει τον Juan Guaido.

Νομικές ομάδες που εκπροσωπούν τις πλευρές των Maduro και Guaido βρέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, σε έναν ακόμη γύρο μιας μακρόχρονης διαμάχης σχετικά με το ποιος θα πρέπει να ελέγξει το ποσό που ανέρχεται περίπου στο 15% των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Βενεζουέλας.

Οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την κεντρική τράπεζα της χώρας λένε ότι η πώληση του χρυσού θα χρηματοδοτήσει την αντιμετώπιση του κορονοϊού και θα ενισχύσει το σύστημα υγείας που αντιμετωπίζει περισσότερα από έξι χρόνια οικονομικής κρίσης.

Η Τράπεζα της Αγγλίας, της οποίας τα θησαυροφυλάκια φιλοξενούν τον χρυσό, αρνήθηκε να τον αποδεσμεύσει, αφού η βρετανική κυβέρνηση στηρίζει τον Guaido, με βάση το ότι η νίκη του Maduro στις εκλογές θεωρείται νοθευμένη.

Η "ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ" ΜΕ ΤΟ POS ΤΗΣ EUROBANK !!!

 



Μετά την επίσκεψή μου στην οδοντίατρο μου χθες, έβγαλα ως συνήθως την πιστωτική μου κάρτα να την εξοφλήσω.

Η γιατρός μου διαθέτει POS της Eurobank και μέχρι πρότινος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα. Χθες όμως ξαφνικά το «μηχανάκι» έβγαλε ένδειξη «Σφάλμα 150» κάτι που από ότι γνωρίζω σημαίνει ότι έχει διακοπεί η σύνδεσή του με το λογαριασμό της ιατρού, λόγω παύσεως εργασιών.

Η γυναίκα ούτε 40 χρονών δεν είναι, άρα να βγήκε στη σύνταξη αποκλείεται και όπως μου εξήγησε, δεν έχει επέλθει κατά τον τελευταίο μήνα ουδεμία αλλαγή στον λογαριασμό της και τα στοιχεία του.

ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ !!!

 


Του Dr Money - euro2day.gr


Έχουν περάσει δεκαετίες από την εποχή που οι Έλληνες πεζογράφοι του 1930 είχαν κάνει τη Μύκονο στέκι τους, η εκδότρια της Καθημερινής Ελένη Βλάχου έφερνε γνωστούς της Νεοϋορκέζους των γραμμάτων και των τεχνών στο νησί και ο Αριστοτέλης Ωνάσης το έκανε γνωστό στο διεθνές τζετ σετ. Στις δεκαετίες που μεσολάβησαν, με τη σκληρή δουλειά, το ανοικτό μυαλό και την προσαρμοστικότητα των κατοίκων του, η Μύκονος έγινε τουριστικός προορισμός αναφοράς διεθνώς.

Σήμερα, ο μόνιμος πληθυσμός της Μυκόνου είναι κάπου 11.000, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι παλιοί Μυκονιάτες όπως μας λένε. Όμως, ο πληθυσμός ξεπερνάει τις 100 χιλ. και μπορεί να φθάνει τις 160 χιλιάδες στο ζενίθ της καλοκαιρινής περιόδου. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι κανένα άλλο τόσο μικρό μέρος της Ελλάδας δεν αποδίδει τόσα πολλά λεφτά στον κρατικό κορβανά. Πάνω από 500 εκατ. ευρώ ετησίως σε ΦΠΑ και δηλωτέο εισόδημα που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα συμπεριλαμβάνονταν τα «μαύρα» εισοδήματα, το εισόδημα μπορεί να είναι διπλάσιο, θα πρόσθετε η στήλη.

Όμως, πώς να «πιαστούν» τα «μαύρα», όταν π.χ. ο Βέλγος DJ με τον Βέλγο ιδιοκτήτη ενός μικρού τουριστικού γραφείου διοργανώνουν από τον Απρίλιο πάρτι σε βίλα στο νησί για τον Ιούλιο προς 2.500 χιλ. ευρώ το κεφάλι όλα πληρωμένα, αλλά τα 1.800 ευρώ μένουν στο Βέλγιο και μόνο 700 ευρώ μπαίνουν στην ελληνική οικονομία; Και τα 700 ευρώ με ένα ερωτηματικό. Κι αυτό γιατί μπορεί οι Βέλγοι να πληρώνουν την κάβα, τους σεκιουριτάδες, ενδεχομένως τις βίζιτες, τα ναρκωτικά, τον ιδιοκτήτη της βίλας και το ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει τους 800 ή 1.000 ή παραπάνω καλεσμένους τους για δύο βράδια στη Μύκονο, όμως μπορεί π.χ. το ξενοδοχείο ή/και ο ιδιοκτήτης της βίλας να ζητήσει να πληρωθεί μέρος του ποσού στο εξωτερικό όπως μας λένε. Και φυσικά για να γίνουν τέτοια πάρτι, είναι απαραίτητο να παίζει μουσική για να ξεφαντώνουν οι καλεσμένοι.

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ !!!

 


Δεν προστατεύονται πλέον οι επιχειρήσεις που οφείλουν επιταγές από προηγούμενους μήνες μετά τις συνεχείς μεταθέσεις πληρωμών μέσα στο 2021, όπως προειδοποιούν άνθρωποι της αγοράς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", η τελευταία παράταση που δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ήταν για τις επιταγές Μαΐου με αποτέλεσμα σύντομα να κληθούν να πληρώσουν, αβέβαιο όμως το εάν θα μπορέσουν. Όπως λένε οι μικρομεσαίοι "κακώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θεωρεί ότι μπαίνουμε στον τρίτο μήνα κανονικότητας και αίρει όλα εκείνα τα μέτρα που μέχρι πρότινος έδιναν ανάσα και κρατούσαν ζωντανές τις επιχειρήσεις".
SSL Certificates