.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021

ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΡΙΧΝΕΙ ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΩΝ !!!

 



By The Clockwork Orange Times Team

Νέα βόμβα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτή τη φορά από το Ηνωμένο Βασίλειο το οποίο έρχεται να επικροτήσει τις πρόσφατες έρευνες που παρουσιάσθηκαν από το Υπ. Υγείας του Ισραήλ. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Guardian μετά από μελέτη που έγινε σε εκατοντάδες άτομα τα προστατευτικά αντισώματα μπορούν να μειωθούν σημαντικά εντός εβδομάδων από τη δεύτερη λήψη εμβολίων.

Καλούμε λοιπόν την κ. Μαρία Θεοδωρίδου που είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμού να ομιλεί λιγότερο, να μελετά σε βάθος, να συμβουλεύει με ασφάλεια. Καλούμε τον καθηγητή Τσιόδρα να αναλάβει τις ευθύνες του τόσο απέναντι στην κοινωνία η οποία μετράει ήδη πάνω από 12.000 νεκρούς όσο και απέναντι στη κυβέρνηση. Ο κ. Τσιόδρας λοιπόν καλείται εκ των πραγμάτων να δώσει όσο είναι καιρός απαντήσεις σε αυτονόητα ερωτήματα που προκύπτουν όπως>

-Από τη στιγμή που έχουν περάσει 6 μήνες από τον Ιανουάριο του 2021 που οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας έλαβαν τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου της Pfizer πότε θα πρέπει να κάνουν ενισχυτική ώστε να μην κινδυνεύει η ζωή τους;

-Πόσες ενισχυτικές πρέπει να κάνουν στο όνομα της Επιχείρησης Ελευθερία τώρα που τα αντισώματα των πλήρως εμβολιασθέντων αποδεικνύονται κουτσές πάπιες μετά από την παρέλευση ολίγων εβδομάδων;

-Μήπως ο πρωθυπουργός και ο κ. Τσίπρας (όπως επίσης και οι λοιποί εμβολιασθέντες) θα πρέπει να κυκλοφορούν με μία σύριγγα στη κωλότσεπη και να βαράνε κάθε τόσο;

-Δώστε τις απαντήσεις ΤΩΡΑ κ. Τσιόδρα καθώς τα νέα από το Ισραήλ και τη Μεγάλη Βρετανία προμηνύουν εφιαλτικές εξελίξεις και στη χώρα μας. Βάλατε 5 εκατ. Έλληνες να εμβολιαστούν για να τους πείτε στη συνέχεια ότι σε λίγες εβδομάδες μετά τη 2η δόση θα έχουν κλατάρει τα αντισώματά τους και θα πρέπει να έλθει η τρίτη δόση να τα ενισχύσει! Και όταν σε μερικές εβδομάδες τα αντισώματα της 3ης δόσης θα έχουν κλατάρει θα πάμε για την 4η δόση, ε; Πόσες δόσεις για τη διαβόητη Επιχείρηση Ελευθερίας κα Θεοδωρίδου και κε Τσιόδρα;

-Κε Τσιόδρα και κα Θεοδωρίδου, δεν έχετε κανένα δικαίωμα ασάφειας και ομίχλης. Αρκετά με τις τηλεοπτικές παρελάσεις σας. Ο χρόνος όπως δείχνει το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία δεν είναι με το μέρος σας. Παγιδέψατε έναν Πρωθυπουργό ο οποίος ήταν η τελευταία μας ελπίδα να μεταρρυθμίσει αυτό το κράτος σε ένα εφιαλτικό και σκοτεινό μονοπάτι. Οι λέξεις εφιαλτικό και σκοτεινό είναι τόσο ανήμπορες να περιγράψουν την πραγματικότητα για την οποία οι ευθύνες σας δεν χωράνε στο κενό που καλύπτουν τα διαστημόπλοια του Μπράνσον και του Μπέζος. Δεν μας ενδιαφέρει τι λέει ο Biden στους Αμερικανούς και γιατί το λέει. Μας ενδιαφέρει όμως τι λένε οι επιστήμονες των πιο εμβολιασμένων χωρών όπως είναι το Ισραήλ και η Μεγάλη Βρετανία αλλά και οι πολιτικοί ηγέτες αυτών των χωρών.

Πάμε να δούμε τι μεταδίδει ο Guardian>

Η πτώση των αντισωμάτων μετά τον εμβολιασμό αναμένεται και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε ασθένειες, αλλά οι ερευνητές ανησυχούν ότι εάν οι μειώσεις επιμένουν, η αποτελεσματικότητα των εμβολίων μπορεί να μειωθεί.

Η μελέτη του UCL (University College London) Virus Watch διαπίστωσε ότι αντισώματα που δημιουργήθηκαν από δύο δόσεις των εμβολίων Oxford / AstraZeneca και Pfizer / BioNTech άρχισαν να εξασθενίζουν μόλις έξι εβδομάδες μετά τη δεύτερη λήψη, σε ορισμένες περιπτώσεις μειώθηκαν περισσότερο από 50% σε διάστημα 10 εβδομάδων.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι και τα δύο εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά έναντι του Covid, αλλά λένε ότι τα ευρήματα υποστηρίζουν σχέδια για μια αναμνηστική εκστρατεία αυτό το φθινόπωρο, ειδικά για όσους εμβολιάστηκαν νωρίς και με το πλάνο της Οξφόρδης / AstraZeneca.

«Γνωρίζουμε ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων ξεκινούν υψηλά και μειώνονται σημαντικά», δήλωσε ο καθηγητής Rob Aldridge, επιδημιολόγος μολυσματικής νόσου στο University College London. «Ανησυχούμε ότι εάν συνεχίσουν να πέφτουν με τον ρυθμό που έχουμε δει, τα προστατευτικά αποτελέσματα των εμβολίων θα αρχίσουν επίσης να μειώνονται και το μεγάλο ερώτημα είναι, πότε θα συμβεί αυτό;»

Οι ενδιάμεσες συμβουλές της μεικτής επιτροπής εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) τον προηγούμενο μήνα ενθάρρυναν το NHS να προετοιμαστεί για ένα αναμνηστικό πρόγραμμα το φθινόπωρο, αλλά δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσει. Δεν είναι σαφές εάν η προστασία από τα εμβόλια έχει εξασθενήσει αρκετά ώστε να δικαιολογεί ενισχυτές και πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι δόσεις χρειάζονται πιο επειγόντως σε άλλες χώρες.

Η ομάδα UCL ανέλυσε αίμα από 605 εμβολιασμένους ανθρώπους κυρίως στα 50 και 60 τους. Διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα των αντισωμάτων διέφεραν ευρέως μεταξύ των ασθενών, αλλά μια διπλή δόση Pfizer / BioNTech έτεινε να παράγει πολύ περισσότερα αντισώματα κατά του ιού του κορανοϊού από τις δύο λήψεις του εμβολίου Oxford / AstraZeneca.

Τρεις έως έξι εβδομάδες μετά τον πλήρη εμβολιασμό με Pfizer, τα επίπεδα αντισωμάτων ήταν συνήθως περίπου 7.500 μονάδες ανά χιλιοστόλιτρο (ml), αλλά έπεφταν στις 3.320 μονάδες ανά ml μετά από 10 εβδομάδες. Για το AstraZeneca, τα επίπεδα αντισωμάτων κορυφώθηκαν σε περίπου 1.200 μονάδες ανά ml και συνήθως μειώθηκαν σε 190 μονάδες ανά ml μετά από 10 εβδομάδες. Από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων σε μια επιστολή προς το Lancet, οι ερευνητές έχουν δει την ίδια τάση σε 4.500 συμμετέχοντες στη μελέτη.

Ενώ τα επίπεδα αντισωμάτων είναι σημαντικά για την προστασία, το ανοσοποιητικό σύστημα έχει άλλες άμυνες που συσσωρεύονται μετά τη μόλυνση ή τον εμβολιασμό. Είναι φυσιολογικό τα επίπεδα αντισωμάτων να μειώνονται με την πάροδο του χρόνου και το ανοσοποιητικό σύστημα να «θυμάται» τη μόλυνση με κύτταρα Β μνήμης. Σε περίπτωση εισβολής του ιού, αυτά τα κύτταρα προκαλούν γρήγορα αντισώματα που στοχεύουν στον ιό. Περαιτέρω προστασία προέρχεται από τα Τ κύτταρα, τα οποία καταστρέφουν τα μολυσμένα κύτταρα και περιορίζουν τη σοβαρότητα της νόσου.

«Τα αντισώματα δεν είναι το τέλειο μέτρο κατά του κινδύνου. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει ένας μαγικός αριθμός, πέρα από τον οποίο ο κίνδυνος μόλυνσης ή νοσηλείας γίνεται σημαντικός », δήλωσε ο Aldridge. «Πιστεύουμε όμως ότι αυτά τα δεδομένα υποστηρίζουν την υπόθεση JCVI για ενισχυτικές δόσεις (!) με προτεραιότητα για τους κλινικά ευάλωτους, τους άνω των 70, και όλους τους ανθρώπους που ζουν σε οικιακές φροντίδες για ηλικιωμένους ενήλικες.
Τα ευρήματα έχουν εξεταστεί από το JCVI, αλλά είναι απίθανο να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις συζητήσεις σχετικά με τις ενισχυτικές δόσεις. Η απώλεια αντισωμάτων είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι τα εμβόλια μπορεί να εξαντληθούν με την πάροδο του χρόνου, αλλά δεν λέει πότε έρχεται αυτό το σημείο.

(Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…)

Οι αρχές δημόσιας υγείας δεν θα γνωρίζουν με βεβαιότητα έως ότου άτομα που είχαν τις δεύτερες βολές τους νωρίς στο ξεκίνημα να εμφανιστούν στα νοσοκομεία (!!!)

Αναμένεται μια απόφαση για το αναμνηστικό πρόγραμμα προτού συμβεί αυτό.

«Η εξασθένιση των αντιδράσεων αντισωμάτων με την πάροδο του χρόνου μπορεί να υποστηρίξει στρατηγικές ενίσχυσης, ειδικά στη ρύθμιση ενός τρίτου κύματος στο Ηνωμένο Βασίλειο με παραλλαγή Delta, όπου τα επεισόδια μόλυνσης είναι πλέον κοινά μετά από δύο δόσεις εμβολίου-παρότι δλδ έχουν εμβολιαστεί πλήρως», δήλωσε ο καθηγητής Eleanor Barnes, ηπατολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. “Ωστόσο, ακόμη και με τα επίπεδα αντισωμάτων που εξασθενίζουν, τα κύτταρα Β της μνήμης και τα Τ κύτταρα μπορεί να προστατεύσουν καλά από σοβαρές ασθένειες.”

Ωστόσο, είπε ότι η παροχή ενισχυτών θα ήταν ιδανικά βασισμένη σε περισσότερα στοιχεία, καθώς η ανάγκη τους στο Ηνωμένο Βασίλειο «πρέπει να εξισορροπηθεί με τη δίκαιη χορήγηση πρώτων και δεύτερων δόσεων εμβολίου παγκοσμίως».

Ο καθηγητής Matthew Snape, ένας εμβολιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, δήλωσε: «Μελέτες όπως αυτές δεν παρέχουν από μόνες τους αποδεικτικά στοιχεία για την εξασθένιση της προστασίας από τα εμβόλια, αλλά είναι πραγματικά σημαντικές για να μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε τι συμβαίνει εάν μελέτες με βάση τον πληθυσμό έδειξαν κάποια πτώση προστασίας με αυξανόμενο χρόνο από την ανοσοποίηση.

«Αναμένεται μείωση των αντισωμάτων στο αίμα μετά την ανοσοποίηση και δεν αντιστοιχεί απαραίτητα σε αυξημένο κίνδυνο νόσου. Η προστασία έναντι της λοίμωξης θα μπορούσε κάλλιστα να εξαρτάται από το εάν υπάρχουν αντισώματα στην αναπνευστική επένδυση ή όχι και η προστασία από την σοβαρή ασθένεια μετά από μόλυνση μπορεί να παρέχεται από Τ κύτταρα.

“Ωστόσο, είναι σαφές ότι η συνεχιζόμενη προστασία από τα εμβόλια για μήνες έως χρόνια μετά την ανοσοποίηση δεν μπορεί να θεωρηθεί, εξ ου και η σημασία της συνεχιζόμενης επαγρύπνησης για οποιαδήποτε αύξηση των πρωτοποριακών λοιμώξεων.”

ΠΗΓΗ-Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates