.

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ BMW X5 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΑΙΤΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!



Ως μια από τις βασικότερες αιτίες που οδηγούν στην αποτυχία μιας οικογενειακής επιχείρησης, αναδεικνύεται η έλλειψη στρατηγικής και σωστής διακυβέρνησης από τον ηγέτη της. Αν και θα περίμενε κανείς, ότι ο ιδρυτής και κατά βάση μάνατζερ της οικογενειακής επιχείρησης θα σχεδίαζε μακροπρόθεσμες κινήσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κερδοφορία και τη μεγέθυνση της εταιρείας του, αυτό τελικά δεν αποτελεί τον κανόνα στην ελληνική επιχειρηματικότητα, αλλά την εξαίρεση. Στην πλειοψηφία τους οι διοικούντες των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, πέφτουν συχνά σε διάφορες «παγίδες» που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία και τη μελλοντική πορεία τους.

Η οικογενειακή κουλτούρα και οι συναισθηματισμοί που αυτή προξενεί στη δομή και στους μηχανισμούς λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς και τα συνήθη στην ελληνική νοοτροπία συμπτώματα υπερβολικής αυτοπεποίθησης («εγώ είμαι ο καλύτερος μάνατζερ για τη δική μου εταιρεία»), παρά το γεγονός ότι ενισχύουν την επιχειρηματικότητα στο γενικό της πλαίσιο, λειτουργούν και ως «αδυναμίες» που δημιουργούν απροσδόκητες εξελίξεις στην επιβίωση της επιχείρησης.

«H ιδιαιτερότητα των οικογενειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σε σχέση με το εξωτερικό, είναι ότι οι αξίες που διέπουν την οικογένεια διαπερνούν και το όραμα της εταιρείας. Ο ηγέτης της επιχείρησης ξέρει πού θέλει να φτάσει, επειδή ο σκοπός του είναι να εξασφαλίσει την επόμενη γενιά. Όμως για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της ευμετάβλητης αγοράς και να επιτευχθεί η βιωσιμότητα της εταιρείας, απαιτείται στρατηγική που θα εξασφαλίζει την κερδοφορία και την ανταγωνιστική κυριαρχία της επιχείρησης εντός και γιατί όχι και εκτός ελληνικής αγοράς, σε βάθος χρόνου» εξηγεί στο protothema.gr o CEO της Crowe SOL, Χαρίλαος Φαλτσέτας.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΣΤΗ ΔΑΓΚΑΝΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ !!!

ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ
Κινηματογραφικές επιδρομές σε πολυτελείς βίλες που νοικιάζονται με «μαύρα» !!!




Όταν μια ξενοδοχειακή μονάδα σε ένα σούπερ τουριστικό προορισμό έχει το θράσος να δηλώνει στην εφορία τζίρο… 10 ευρώ, είναι προφανές ότι κάτι δεν πάει καλά.

Η ΑΑΔΕ έχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια ελέγχους σε ξενοδοχεία- ενοικιαζόμενα δωμάτια, ακόμα και με εφοριακούς- «πελάτες», προκειμένου να στείλει μήνυμα στους «πονηρούς». Κάθε χρόνο πιάνει στην «τσιμπίδα» ακόμα και 5άστερα ξενοδοχεία, πέφτουν πρόστιμα, γίνονται έλεγχοι, αλλά φαίνεται ότι δεν ιδρώνει το αυτί κανενός. Η νέα προσέγγιση των ελεγκτικών υπηρεσιών, μέσω ιστότοπων- τύπου Booking- όπου γίνονται κρατήσεις, έβγαλε πραγματικά λαβράκια κι έπεται συνέχεια, καθώς είναι σε εξέλιξη έλεγχοι σε 17.000 τουριστικές μονάδες.

Η μέθοδος, που ακολούθησαν οι εφοριακοί, είναι απλή. Οι πλατφόρμες αυτές παίρνουν προμήθεια από τις μονάδες για κάθε κράτηση κι αυτές οι προμήθειες περνάνε υποχρεωτικά από το σύστημα VIES. Από τα στοιχεία αυτά υπολογίστηκε κατά προσέγγιση ο αντίστοιχος τζίρος κι ακολούθησαν διασταυρώσεις με τα έσοδα που δήλωσαν οι επιχειρήσεις. Τι έδειξε η πρώτη «ακτινογραφία»; Πάνω από 1.000 μονάδες με μεγάλες αποκλίσεις εκτιμώμενων- δηλωθέντων εσόδων.

Από αυτές, για περίπου 90 επιχειρήσεις προέκυψαν, μάλιστα, διαφορές ακαθαρίστων εσόδων άνω των 50.000 ευρώ και βρέθηκαν αυτομάτως στη «μαύρη» λίστα της ΑΑΔΕ για τα περαιτέρω. Από τους ελέγχους που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τώρα σε περίπου 40 επιχειρήσεις η συνολική αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη αγγίζει τα 3.000.000 ευρώ, ενώ για 20 από αυτές διαπιστώθηκαν παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα και για το 2018.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΟΝΕ ;;;



Τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης συζητούν ενεργά το ενδεχόμενο να θέσουν σε λειτουργία νωρίτερα από το 2024, το ταμείο υποστήριξης τελευταίας καταφυγής (common backstop) για την υποστήριξη του Ενιαίου Μηχανισμού Εκκαθάρισης Τραπεζών, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ανακοίνωσε από το βήμα της δημοσιογραφικής διάσκεψης του Εurogroup,o Πρόεδρος Μάριο Σεντένο.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup, τα κράτη-μέλη συζητούν την πιθανότητα, όμως πρέπει να διευκρινιστούν αρκετές λεπτομέρειες πριν ληφθεί η όποια απόφαση. Σε κάθε περίπτωση οι συζητήσεις θα συνεχιστούν και το σώμα των υπουργών φιλοδοξεί να φέρει μια πρόταση συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, ακόμα και αν προς αυτό χρειαστεί και μια ακόμα έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Κλάους Ρέγκλιγκ εξήγησε ότι ως προς τις αλλαγές αυτές και δη την επιτάχυνση του backstop, θα πρέπει να ενημερωθούν τα κοινοβούλια και να εμπλακούν στη συζήτηση ανάλογα.

ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ: ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΕΚΤΟΣ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΚΕΑΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Στη διακριτική ευχέρεια του Δημοσίου μεμονωμένες περιπτώσεις.





Μπλόκο για υπαγωγή στη ρύθμιση του εξωδικαστικού συμβιβασμού μεταξύ άλλων στις Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρείες και στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είχαν υποβάλλει αίτηση για υπαγωγή στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα μπαίνει μετά την τροποποίηση των σχετικών διατάξεων που πέρασαν μέσω του νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 142/τ. Α’/03-08-2018).

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε το ΚΕΑΟ, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη, δεν μπορούν να υποβάλλουν αίτηση υπαγωγής στον εξωδικαστικό μηχανισμό:

- Πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, πάροχοι επενδυτικών υπηρεσιών καθώς και τα υποκαταστήματα αλλοδαπών αυτών που λειτουργούν στην Ελλάδα

- Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες, Οργανισμοί Εναλλακτικών Επενδύσεων και οι διαχειριστές αυτών

ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΣΠΑΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΑΠΟΡΡΗΤΟ !!!

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Θα ελέγχονται τα πάντα όλα από όσους δανειολήπτες έχουν αιτηθεί την ένταξη στο Νόμο Κατσέλη.



Οι τράπεζες βγάζουν από τη φαρέτρα τους, το όπλο της άρσης του τραπεζικού απορρήτου των δανειοληπτών, εκμεταλλευόμενες εις το έπακρον το νέο και αυστηροποιημένο πλαίσιο που διέπει το νόμο Κατσέλη. Στο επίκεντρο, από τις 15 Σεπτεμβρίου, θα βρεθούν περίπου 150.000 δανειολήπτες που έχουν αιτηθεί να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη.

Μέσω της εφαρμογής του εν λόγω μέτρου, οι τράπεζες θα εξακριβώνουν με πάσα ακρίβεια, αν οι οφειλέτες τηρούν καταθέσεις σε άλλα πιστωτικά ιδρύματα, το ύψος των οποίων αποδεικνύει περισσότερα εισοδήματα από εκείνα που επικαλέστηκαν ώστε να ενταχθούν στο ν. Κατσέλη.

Στο στόχαστρο οι στρατηγικοί κακοπληρωτές

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ: "ΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΘΑ ΞΕΣΠΟΥΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟΣ " !!!



"Η Ελλάδα κέρδισε τον σεβασμό όλων, τον μεγαλύτερο όμως κέρδισε ο ίδιος ο λαός της, διότι άντεξε όλες αυτές τις επώδυνες θυσίες. Οι πολίτες πλήρωσαν τα λάθη που έκαναν οι πολιτικοί επί 20 χρόνια. Όταν περιγράφω σε επισκέπτες μου τις περικοπές που έγιναν, αναρωτιούνται πώς δεν ξέσπασε εμφύλιος πόλεμος, κάτι που δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι δεν θα γινόταν στη χώρα μου", είπε μεταξύ άλλων ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα,Γενς Πλέτνερ, κατά την ομιλία του με θέμα: «Ελλάδα και Γερμανία, δύο συμμαχικές χώρες: προοπτικές και εμπόδια», στην Ελληνογερμανική Ένωση «Φιλαδέλφεια».

"Η Ελλάδα εξήλθε από το πρόγραμμα, αλλά πρέπει να συνεχιστούν με συνέπεια οι μεταρρυθμίσεις. Η έξοδος είναι μεν ορόσημο, αλλά ο τελικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί ακόμα, πρέπει να κάνουμε ακόμα πολλά όλοι μας", είπε και πρόσθεσε: "Η ενίσχυση των κοινωνικών εργαλείων για τη βοήθεια των αδυνάμων είναι απολύτως κατανοητή, από την άλλη όμως το δίδαγμα της ατζέντας 2010 είναι ότι η καλύτερη κοινωνική πολιτική είναι εκείνη η οποία παράγει ανάπτυξη, διότι έτσι μπορεί να δώσεις περισσότερα. Κάθε ευρώ που κερδίζει μια ανθούσα οικονομία μπορεί να διατεθεί για κοινωνική ενίσχυση. Γι' αυτό και το βλέμμα μας είναι στραμμένο προς τη Θεσσαλονίκη, στο λόγο του κ. Τσίπρα, για να πληροφορηθούμε τι προτίθεται να κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να βρει τη δύσκολη ισορροπία ανάμεσα στην -απολύτως κατανοητή- κοινωνική πολιτική και την προσανατολισμένη στο μέλλον πολιτική ανάπτυξης και επενδύσεων. Είμαι πεπεισμένος ότι αν βρεθεί το κατάλληλο μείγμα η Ελλάδα έχει κάθε δυνατότητα να προχωρήσει. Όλοι οι μακροοικονομικοί δείκτες έχουν ανοδική πορεία και όλοι ευχόμαστε να ισχυροποιηθούν. Αν συνεχιστεί με συνέπεια αυτή η πολιτική, τότε θα μπορέσουν και οι πολίτες να απολαύσουν τους καρπούς της επιτυχίας στο ορατό μέλλον".

O Γερμανός πρέσβης σημείωσε ότι το μεταναστευτικό και το μέλλον της Ευρώπης, ήταν δύο θέματα που έφεραν πιο κοντά Ελλάδα και Γερμανία.

2 ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΧΑΝΕΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΑ, 3 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια στον επικεφαλής Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας & Αντιπρόεδρο της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, κο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :


Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση για την προστασία του συνόλου της περιουσίας και των τραπεζικών λογαριασμών του δανειολήπτη από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!!

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ...ΕΛΛΑΔΑ+ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!


ΚΛΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ BRITISH AIRWAYS !!!

ΑΡΙΘΜΟΣ, ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο ΤΡΙΨΗΦΙΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η βρετανική αεροπορική εταιρεία British Airways ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί έρευνα για ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων που υπέστη, η οποία μπορεί να αφορά 380.000 τραπεζικές κάρτες πελατών της, επισημαίνοντας ότι τα θύματα της κλοπής αυτής θα πάρουν αποζημίωση.



Η British Airways αποκάλυψε χθες το βράδυ ότι υπέστη ηλεκτρονική κλοπή δεδομένων στα τέλη Αυγούστου και τις αρχές του Σεπτεμβρίου εν μέσω της περιόδου των διακοπών λόγω ηλεκτρονικής βλάβης, η οποία έχει τώρα διορθωθεί, και επισήμανε ότι η κλοπή αυτή μπορεί να αφορά 380.000 πελάτες της.

"Συμβουλεύουμε τους πελάτες μας που πιστεύουν ότι μπορεί να επηρεάστηκαν από το περιστατικό να επικοινωνήσουν με την τράπεζά τους ή τον εκδότη της κάρτας τους και να ακολουθήσουν τις συστάσεις τους", προσθέτει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, η οποία έχει ενημερώσει τις αρχές.

"Λυπούμαστε βαθύτατα γι'αυτήν την αναστάτωση, η οποία προκλήθηκε από μια εγκληματική δραστηριότητα", δήλωσε ο γενικός διευθυντής της British Airways Άλεξ Κρουζ, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία λαμβάνει "σοβαρά υπόψη" την προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών της.

Η εταιρεία επισήμανε ότι θα επικοινωνήσει με τους πελάτες που επηρέασε η κλοπή αυτή.

ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ: ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2016 ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ...
Ποιος το κρατάει στο συρτάρι ;;;



Έτοιμοι να μπουν στα υδατοδρόμια είναι Κινέζοι επενδυτές, καθώς η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου και η ψήφιση του, ανοίγει το δρόμο για επενδύσεις 250 εκατ. ευρώ.

Την περασμένη Τετάρτη οκταμελής ομάδα κινέζων επενδυτών, μαζί με την αγγλική επενδυτική εταιρεία, επισκέφτηκε την Ελλάδα και συγκεκριμένα το λιμάνι της Ελευσίνας με σκοπό να δουν από κοντά τις υφιστάμενές εγκαταστάσεις του. 

Ο επικεφαλής της 8μελους αντιπροσωπείας και πρόεδρος της εταιρείας (Petrichor Capital Partners) Ιωάννης Χάσικος, ανέφερε στην Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας ότι η εταιρεία του θέλει να επενδύσει στο Μητροπολιτικό Υδατοδρόμιο της Ελευσίνας και ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του βρίσκονται στην χώρα μας για αυτό τον σκοπό εξετάζοντας παράλληλα το υπόλοιπο δίκτυο υδατοδρομίων. 

Ο κ. Χάσικος πρόσθεσε, ότι, τα δύο επιχειρηματικά group που είναι σήμερα εδώ κατατάσσονται στα μεγαλύτερα της Κίνας και διεθνώς και είναι εξειδικευμένα στον τομέα των μεταφορών και της τεχνολογίας.

ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ !!!

ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ
Όργιο παρανομίας στην αγορά υγραερίου, το οποίο υπολογίζεται ότι κοστίζει στο κράτος απώλειες δημοσίων εσόδων πάνω από 40 εκατ. ευρώ ετησίως και βάζει σε κίνδυνο τους καταναλωτές, καταγγέλλουν παράγοντες της αγοράς.



Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής» το χαμηλότερης ποιότητας και φορολογίας βιομηχανικό αέριο πωλείται σε πρατήρια ως υγραέριο κίνησης χωρίς παραστατικά. Κάθε λίτρο βιομηχανικού υγραερίου έχει περίπου 0,21 ευρώ χαμηλότερη φορολογία από ένα λίτρο υγραερίου κίνησης (πάνω από 25% της λιανικής τιμής του υγραερίου κίνησης).

Τη διαφορά αυτή καρπώνονται οι επιτήδειοι. Εκτιμάται ότι πάνω από το 25% του υγραερίου κίνησης που πωλείται στην Ελλάδα προέρχεται πλέον από παραδόσεις υγραερίου βιομηχανίας, χαμηλότερου ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα στην Αττική, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και του παρατηρητηρίου τιμών, υπάρχουν πάνω από 15 πρατήρια που πωλούν το υγραέριο κίνησης χαμηλότερα από την τιμή διυλιστηριακού κόστους. Αυτό είναι καθαρά αποτέλεσμα εκτεταμένου λαθρεμπορίου, τονίζουν παράγοντες της αγοράς εκτός και αν εταιρείες προμήθειας και πρατηριούχοι έχουν αποφασίσει να δουλεύουν συστηματικά επί ζημία.

"ΑΠΟΒΑΣΗ" ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ: ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 60% Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

ΕΠΕΣΑΝ ΗΔΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 48ΩΡΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
Περισσότερα από 100 στελέχη της ΑΑΔΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας συμμετέχουν στους ελέγχους.



Συντονισμένη επιχείρηση φορολογικών και ασφαλιστικών ελέγχων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από χθες σε νησιά του Ιονίου, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και σε συνεργασία με την Οικονομική Αστυνομία. Ήδη από την πρώτη ημέρα των ελέγχων διαπιστώθηκαν μεγάλα ποσοστά παραβατικότητας, που υπερβαίνει το 63% σε περιπτώσεις μη έκδοσης φορολογικών στοιχείων, αλλά και το 80% για παραβάσεις ασφαλιστικής νομοθεσίας (αδήλωτη εργασία, απασχόληση εκτός ωραρίου κλπ).

Η επιχείρηση που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου, έχει την κωδική ονομασία «Ιόνιο», θα εξελιχθεί σε Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Ζάκυνθο και Λευκάδα, με πιθανές ταχείες δράσεις σε Παξούς και Ιθάκη και μετέχουν σε αυτή (στελέχη της ΑΑΔΕ και Οικονομικής Αστυνομίας) 100 άτομα.

Οι έλεγχοι της πρώτης ημέρας, όπου διαπιστώθηκαν και τα υψηλά ποσοστά παραβατικότητας, είχαν ως αποτέλεσμα την 48ωρη αναστολή σε τρεις περιοχές στην περιοχή Κάβου της Κέρκυρας για μη έκδοση φορολογικών στοιχείων. Στην Ζάκυνθο (Λαγανάς) εντοπίστηκαν τρεις επιχειρήσεις που δεν διέθεταν συσκευές pos, ενώ στην ίδια περιοχή οι ελεγκτές ανακάλυψαν και επιχείρηση η οποία είχε προβεί σε παύση εργασιών από το 2011 αλλά λειτουργούσε κανονικά. Κατασχέθηκε ταμειακή μηχανή που είχε επίσης δηλωθεί παύση από την ίδια ημερομηνία…

ΡΑΠΟΡΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΖΗΤΑΕΙ Ο SSM !!!

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
Πιέσεις SSM για μαζικές πωλήσεις των κατασχεμένων από τις τράπεζες ακινήτων !!!



Διακριτούς στόχους για τις εισπράξεις από πωλήσεις ακινήτων, τα οποία περιήλθαν στην κατοχή τους ως αποτέλεσμα πλειστηριασμών ή οικειοθελών παραδόσεων, θα περιλάβουν οι συστημικές τράπεζες στα νέα τριετή πλάνα μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (Non Performing Exposures-NPEs) και δανείων (Non Performing Loans-NPLs).

Όπως ανέφεραν οι διοικήσεις τους, κατά τη διάρκεια των πρόσφατων τηλεδιασκέψεων για τα αποτελέσματα β' τριμήνου, οι νέοι στόχοι μείωσης των NPEs και NPLs για την τριετία 2019-21, οι οποίοι θα οριστικοποιηθούν ως το τέλος του έτους και θα υποβληθούν τυπικά τον επόμενο Μάρτιο, θα εμπεριέχουν, ξεχωριστά, στόχους εισπράξεων από πωλήσεις ανακτηθέντων ακινήτων.

Σήμερα τα παραπάνω έσοδα περιλαμβάνονται στις εισπράξεις από ανακτήσεις. Με δεδομένο, όμως, ότι το μεγαλύτερο μέρος των πλειστηριαζόμενων ακινήτων καταλήγει στις τράπεζες, ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) έχει ζητήσει να δημιουργηθεί διακριτή κατηγορία.

Με τον τρόπο αυτό ο επόπτης εξασφαλίζει αναλυτική ενημέρωση για τη μεγέθυνση των ισολογισμών από ανακτήσεις ακινήτων, εξέλιξη που όπως προαναφέρθηκε, αποκτά σημασία, λόγω της επιτάχυνσης του ρυθμού των πλειστηριασμών και του γεγονότος ότι ως σήμερα τα περισσότερα ακίνητα καταλήγουν στις τράπεζες.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΤΕΟ !!!

ΣΤΑ 150€ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
Σε ισχύ τίθεται από 1η Οκτωβρίου ο νόμος 4530/30-3-2018 (άρθρο 55) βάσει του οποίου θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν έχουν περάσει το όχημά τους ή το δίκυκλό τους από έλεγχο ΚΤΕΟ.



Με τον νέο νόμο απλοποιείται η διαδικασία εντοπισμού των παραβατών, δεδομένου και ότι όλα τα ΚΤΕΟ, είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, είναι συνδεδεμένα online με το υπουργείο Υποδομών, το οποίο, με τον τρόπο αυτό, μπορεί να εντοπίζει τα οχήματα (αυτοκίνητα, δίκυκλα, φορτηγά) που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Και προκειμένου να αποφευχθούν οι ουρές, που έχουν σημειωθεί και στο παρελθόν, οι ειδικοί συμβουλεύουν τους οδηγούς να προχωρήσουν στον έλεγχο ΚΤΕΟ των οχημάτων τους το συντομότερο δυνατό, διαδικασία που δεν διαρκεί περισσότερο από 30 λεπτά. Υπολογίζεται, εξάλλου, ότι σήμερα 20% των οχημάτων σε κυκλοφορία, δηλαδή περίπου 1 εκατομμύριο δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Τι ισχύει

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ...
Το γερμανικό σχέδιο της Ευρωπαϊκής "ανασυγκρότησης" με σκοπό όποιος δεν υπακούει να τον πετάνε έξω !!!




Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη διεκδίκηση πολλών κορυφαίων θέσεων στην ΕΕ, οι μάσκες έπεσαν. Το Euro2day.gr έχει αναφερθεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο στο ότι η Γερμανία θέλει να «αναδιαρθρώσει» όχι μόνο την Ευρωζώνη αλλά και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Η λέξη «αναδιάρθρωση», όμως, κρύβει πολλά και ανησυχητικά. Γιατί για το Βερολίνο, όπως επέμεναν όλο αυτό τον καιρό κορυφαίες πηγές, στόχος είναι να επιβάλει από το 2019 και μετά νέους κανόνες, υπό την απειλή ότι «ή θα υπακούσετε ή θα βγείτε εκτός».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, πρόκειται για μια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε πολλάκις σε κλειστές συνεδρίες τους τελευταίους μήνες και είναι πλέον θέμα χρόνου να ακουστεί και επισήμως. Το ποιος θα κάνει την αρχή λίγη σημασία έχει, καθώς ήδη, με συγκεκριμένες και συντονισμένες διαρροές προς τον ευρωπαϊκό Τύπο και δη τον γερμανικό, το Βερολίνο έχει κάνει σαφές ότι θέλει να ελέγχει τη ροή κονδυλίων της ευρωζώνης. Και όποιος ελέγχει τα κονδύλια, ελέγχει και την οικονομία, άρα και τις πολιτικές εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπλοκ.

Ετσι κι αλλιώς τα γεγονότα δείχνουν ότι τα τελευταία χρόνια η Γερμανία είναι αυτή που επιβάλλει τις απόψεις της. Αδιαφόρησε για κοινοτικούς κανόνες και επέβαλε τους δικούς της, όπως οι διμερείς συμφωνίες για την επιστροφή προσφύγων σε Ελλάδα και Ισπανία. Την ίδια στιγμή, εκ των πραγμάτων προκύπτει ότι οι Βρυξέλλες και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν κατάφεραν να αποτελέσουν το πολυπόθητο «αντίβαρο». Ο μεν επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντ. Τουσκ έχει αποτραβηχτεί, ο δε επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται να έχει «γερμανοποιηθεί».

Η -προς το παρόν χαλαρή- στήριξη της Ανγκελα Μέρκελ στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ ως υποψήφιου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για την Κομισιόν δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τουλάχιστον για τους καλά γνωρίζοντες. Εάν το ΕΛΚ έρθει πρώτο στις ευρωεκλογές, όπως όλα δείχνουν, ο υποψήφιός του θα πάρει την προεδρία της Κομισιόν. Αρα και τη διαχείριση των κοινοτικών πόρων που συνεπάγεται η θέση.

Με τον επίσης Γερμανό Κλάους Ρέγκλινγκ στο τιμόνι του νέου ESM, η Γερμανία de facto θα διαχειρίζεται τις θέσεις όπου υπάρχει χρήμα στην ΕΕ. Με άλλα λόγια, δηλαδή, θα ελέγχει τους δύο πυλώνες εκροής χρημάτων της ΕΕ.

Η «διάλυση» του γραφείου Γιούνκερ

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΜΕΓΑΛΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ: ΑΚΟΜΗ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ !!!

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι 5.000 φάκελοι με εισαγγελικές παραγγελίες και ο κίνδυνος οι καθυστερήσεις να οδηγήσουν σε παραγραφές κρίσιμων υποθέσεων στο τέλος του χρόνου.



Το «ΣΔΟΕ» των οικονομικών εισαγγελέων θα έπρεπε, με βάση τον νόμο 4512/2018, να λειτουργεί πλήρως από την 1η Μαρτίου 2018. Εξι μήνες έχουν περάσει και μέχρι σήμερα το νέο Σώμα παραμένει στα χαρτιά, με αποτέλεσμα μεγάλες υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος να κινδυνεύουν με παραγραφή στο τέλος του χρόνου.

Στα αζήτητα βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 5.000 φάκελοι με εισαγγελικές παραγγελίες. Οι φάκελοι αυτοί στάλθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στις αρμόδιες εισαγγελικές και δικαστικές αρχές ενόψει της σύστασης της Διεύθυνσης Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος, η οποία, όμως, δεν έχει ακόμα συσταθεί. Μάλιστα μεγάλος αριθμός των υποθέσεων αυτών κατέληξε στον 13ο όροφο του κτιρίου της ΓΑΔΑ, στην Οικονομική Αστυνομία. Κανείς δεν τις έχει αγγίξει αφού είναι αδύνατον να ελεγχθούν από τους τέσσερις υπαλλήλους της υπηρεσίας. Ο χρόνος όμως τρέχει.

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ+ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ..."ΣΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ...
Οδυνηρές παραχωρήσεις απαιτεί από την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εκταμιεύσει τα 50 δισ. δολάρια.



Οδυνηρές παραχωρήσεις, ανάμεσα στις οποίες η κατάργηση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, απαιτεί από την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) ώστε να εκταμιεύσει τα 50 δισ. δολάρια που έχει άμεσα ανάγκη η χώρα της Λατινικής Αμερικής για να πετύχει σταθεροποίηση της οικονομικής κρίσης και να «φρενάρει» την κατρακύλα του πέσο. Κατάργηση υπουργείων είχε προαναγγείλει στο διάγγελμά του και ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι, κανείς δεν είχε φανταστεί ωστόσο πως η κατάργηση θα αφορούσε τόσο ζωτικής σημασίας χαρτοφυλάκια.

Το Ταμείο φέρεται ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκολας Ντουχόβνε συρρίκνωση του κράτους, με στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, χωρίς να «βλέπει» τις συνέπειες, που εν προκειμένω μεταφράζονται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

TO PSI ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ...



Πέταξε πρόσφατα μια μικρή... βόμβα ο πολύπειρος τεχνοκράτης, Θάνος Κατσάμπας, προς την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο κ. Κατσάμπας, που εργάσθηκε στο ΔΝΤ 37 χρόνια και υπήρξε εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Ταμείο από τον Ιανουάριο του 2012 ως τον Απρίλιο του 2015, καυτηρίασε την άγνοια που είχαν δείξει τα αρμόδια στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης (προφανώς και ο τότε υπουργός Οικονομικών) για τα θέματα του ελληνικού χρέους, όταν γινόταν η διαπραγμάτευση για το PSI.

Δεν γνώριζαν, όπως είπε ο κ. Κατσάμπας (στο “Huffpost”), ακόμη και βασικά νομικά θέματα για τα ελληνικά ομόλογα.

ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

ΤΟ Β΄ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ
«Όχι» του ΣτΕ για απαλλαγή της Εκκλησίας από τον φόρο εκμίσθωσης ακινήτων.



Στην απόρριψη του αιτήματος της Εκκλησίας της Ελλάδος για απαλλαγή από τον φόρο εκμίσθωσης ακινήτων προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, με τρεις αποφάσεις, το ΣτΕ έκρινε πως τα εισοδήματα της Εκκλησίας της Ελλάδος από την εκμίσθωση των αστικών ακινήτων της δεν απαλλάσσονται από το φόρο εισοδήματος, ενώ αποφάνθηκε ότι καλώς η Εκκλησία της Ελλάδος κατέβαλε για τα επίμαχα ακίνητα, κατά την τριετία 2011-2013, φόρο 2,9 εκατ. ευρώ περίπου.

Η Εκκλησία της Ελλάδος είχε προσφύγει στο ΣτΕ και ζητούσε να ανακαλέσει μερικώς, λόγω πλάνης, ο προϊστάμενος της Α΄ Δ.Ο.Υ. Αθηνών τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των ετών 2011-2013 (διαχειριστικά έτη 2010-2012), που την υποχρέωναν να καταβάλλει συνολικό φόρο ύψους 18 εκατ. ευρώ περίπου.

ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΚΙΝΗΤΑ ΒΓΗΚΑΝ ΕΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Με το… δεξί φαίνεται να άνοιξε η αυλαία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τις τράπεζες, με την πλειονότητα των ακινήτων που «ανέβασαν» χθες Τετάρτη στην πλατφόρμα να περνά σε χέρια ιδιωτών και όχι στις ίδιες.

Προς επίρρωση, τόσο το διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή (συμπεριλαμβανομένης αποθήκης και γκαράζ) όσο και οι τέσσερις -ημιτελείς- ιδιοκτησίες του Γιώργου Κούμπα στο Ψυχικό, με επισπεύδουσες τις Alpha Bank και Πειραιώς αντίστοιχα, αγοράστηκαν από τρίτους.

Στην περίπτωση των ακινήτων του τελευταίου δε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου, το τίμημα κινήθηκε πολύ υψηλότερα από την αρχική τιμή προσφοράς και συγκεκριμένα στα δύο εκατ. ευρώ (από περίπου ένα εκατ. ευρώ εκτιμώμενης συνολικής αξίας). Υπενθυμίζεται ότι ο Ομιλος «Κούμπας Συμμετοχών» έβαλε λουκέτο πριν από σχεδόν μία διετία, με την τραπεζική έκθεσή του να ξεπερνά τα 138 εκατ. ευρώ.

Σε χέρια τρίτων φέρεται, επίσης, να πέρασαν τόσο τα γραφεία της Αττικατ στη Λεωφόρο Μεσογείων, που έβγαλε σε πλειστηριασμό η Πειραιώς, όσο και οικόπεδο της οικογένειας Αγούδημου στο Δήμο Σαρωνικού, με επισπεύδουσα την Alpha Bank. «Είναι θετικό το γεγονός ότι σε αυτή την πρώτη -μετά τη θερινή ανάπαυλα- δημοπρασία οι τράπεζες περιόρισαν το ποσοστό των ακινήτων που “μπιτάρουν” οι ίδιες», εξηγούν αρμόδιες πηγές, εκτιμώντας πως το ενδιαφέρον των επενδυτών θα παραμείνει ζωηρό και στις επόμενες σχετικές διαδικασίες.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: « Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ & ΜΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΓΙΑ 3η ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ» !!!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Τι μεταδίδει το newsit.gr :

Σε πλειστηριασμό βγαίνει για τρίτη φορά το σπίτι του κυρίου Μυτιληναίου. Διαμαρτυρία έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Σπυρίδων Μυτιληναίος, ιδιοκτήτης οικίας 165 τετραγωνικών μέτρων στην Κηφισιά, με χρέος από δάνειο που αγγίζει τα 586.000 ευρώ κατά την τράπεζα, πατέρας δυο ανηλίκων παιδιών, δήλωσε ότι είναι η τρίτη φορά ππυ τράπεζα βγάζει στο σφυρί το σπίτι του.

«Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση ψυχολογικά. Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες να ρυθμίσουμε το χρέος. Η τράπεζα μας ζητάει 30.000 ευρώ για να κινήσει διαδικασίες ρύθμισης για τον διακανονισμό του χρέους. Με πετάνε από το σπίτι και εγώ είμαι πλέον με κρίσεις πανικού και η σύζυγος μου πηγαίνει πλέον σε νευρολόγο» είπε μεταξύ άλλων ο δανειολήπτης.


Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΘΕΛΕΙ "ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ" ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Χτυπημένα από την κρίση και τα κόμματα που έφαγαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από θαλασσοδάνεια & κρατικές επιχορηγήσεις....Τι άλλο θα ακούσουμε....





Τη θέσπιση νόμου για τα δάνεια των κομμάτων, αντίστοιχου με τον νόμο Κατσέλη για τους πολίτες, ζήτησε την Τετάρτη ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που χρωστά περί τα 210 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και αντιμετωπίζει καταδικαστική απόφαση μετά από αγωγή της Τράπεζας Πειραιώς, παραλλήλισε τη διαχείριση των οικονομικών των κομμάτων με αυτή των πολιτών που χτυπήθηκαν από την κρίση, χαρακτηρίζοντας τη συζήτηση για τον δανεισμό των κομμάτων ως «πεμπτουσία του λαϊκισμού».

Σημειώνεται πως την Τρίτη, όπως έγινε γνωστό, η Νέα Δημοκρατία καταδικάστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κατόπιν αγωγής της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς η αξιωματική αντιπολίτευση χρωστά περί τα 131 εκατ. ευρώ μετά την απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας και της Marfin-Egnatia.

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες εξελίξεις, και χωρίς επίσημη αντίδραση από το κόμμα του Μοσχάτου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε εμμέσως τη διαγραφή δανείων για τα κόμματα στα πρότυπα του νόμου Κατσέλη. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο ρ/σ 247, ο Αδ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο πρόβλημα του υπερδανεισμού των κομμάτων και υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει διαγραφή χρεών, επικαλούμενος μάλιστα και τον νόμο Κατσέλη

Μάλιστα ο ίδιος χαρακτήρισε τη συζήτηση για τα δάνεια των κομμάτων ως την πεμπτουσία του λαϊκισμού.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ Ο ΦΛΩΡΟΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ & Ο ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΕΞΩ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ;;;


3 ΣΤΟΥΣ 10 ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΝ ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ !!!


ΜΕΤΑΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ...ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ & ΜΕ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ: ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ !!!


Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΕΠΙΤΑΓΗΣ !!!

ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ & ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ & ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!
Θερμά συγχαρητήρια στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας κα ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ ΠΑΣΙΑ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!
Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :

Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 

REUTERS: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ «ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ !!!



Ενα κύμα «βρώμικου χρήματος» σαρώνει την Ευρώπη από άκρη σε άκρη. Στην αρχή του έτους είχαμε δικαστικές έρευνες σε Λετονία και σε Μάλτα, ενώ τώρα στις έρευνες για την παράνομη μεταφορά κεφαλαίων εμπλέκονται μεγάλα ονόματα του τραπεζικού κλάδου, όπως η ολλανδική ING και η σκανδιναβική Danske Bank. Τέτοια πληθώρα υποθέσεων αναδεικνύει το γεγονός πως η ευρωπαϊκή άμυνα κατά του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Η αποτυχία των τραπεζιτών να εντοπίσουν παράνομη μεταφορά κεφαλαίου μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τις τράπεζες και για τους μετόχους τους. 

Η ανικανότητα των στελεχών της ING να εντοπίσουν αμφιβόλου προέλευσης κεφάλαια από το Ουζμπεκιστάν που πέρασαν από τους λογαριασμούς της θα κοστίσει στην ολλανδική τράπεζα πρόστιμο ύψους 900 εκατ. δολαρίων, το οποίο θα πλήξει την κερδοφορία της, παρά τη διαβεβαίωση πως δεν θα επηρεαστεί το μέρισμα. Για την Danske, της οποίας η μετοχή έχει υποχωρήσει κατά 30% από τότε που αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της σε ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος, το κόστος θα είναι ακόμη μεγαλύτερο. Η συγκεκριμένη τράπεζα ενδέχεται να έχει χειριστεί, μέσω της θυγατρικής της στην Εσθονία, κεφάλαια προερχόμενα από την πρώην Σοβιετική Ενωση ύψους 30 δισ. δολαρίων, που όμως δεν έχουν όλα παράνομη προέλευση, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times.

ΕΥΡΩΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΣΙΑ !!!




Ανατροπή στα όσα ισχύουν για τα αυτοκίνητα σε ακινησία φέρνει απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η ασφάλιση, με βάση την απόφαση, γίνεται πλέον υποχρεωτική.


Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ήρθε μετά από υπόθεση με τρεις νεκρούς στην Πορτογαλία ύστερα από δυστύχημα με ανασφάλιστο όχημα το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία. Μετά την απόφαση αυτή το να γίνει υποχρεωτική σε ολόκληρη την Ευρώπη η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία θεωρείται θέμα χρόνου.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο γιος της ιδιοκτήτριας αυτοκινήτου το οποίο είχε δηλωθεί σε ακινησία οδηγώντας το όχημα προκάλεσε τροχαίο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο ίδιος και άλλα δύο άτομα. Οι συγγενείς των θυμάτων αποζημιώθηκαν από το επικουρικό της Πορτογαλίας το οποίο στράφηκε δικαστικά κατά της ιδιοκτήτριας του αυτοκινήτου. Εκείνη με τη σειρά της προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο αποφάσισε ότι η ασφάλιση των αυτοκινήτων σε ακινησία είναι υποχρεωτική.

Η απόφαση:

ΟΡΙΖΟΝΤΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ: ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ!!!

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!


ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Η ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER !!!

ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΞΕΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/energa-hellas-power_28.html



Μετά από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, που διενεργεί έρευνα για την σκανδαλώδη αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, μπήκε στο... χορό και η Αντιεισαγγελέας ΑΠ Αννα Ζαίρη, πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, αρμόδια για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η κ. Ζαίρη διενεργεί νέα έρευνα εναντίον του κατηγορούμενου της Energa, για τραπεζικούς λογαριασμούς του στο εξωτερικό, μέσω των οποίων, φέρεται ότι, ενω δικαζόταν για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256,5 εκατ. ευρώ, ταυτόχρονα έστελνε εμβάσματα από λογαριασμό στη Σιγκαπούρη σε τράπεζα του Μαυροβουνίου και εν συνεχεία έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ μέσω χρεωστικών καρτών.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟN Ο ΦΛΩΡΟΣ: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΝ ΛΟΓΩ...ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ !!!

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΙΕΤΑΞΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ
Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελικών αρχών σοκάρουν, κάνοντας λόγο για περίπου 700 κρατούμενους που βγήκαν ως ανάπηροι από τις φυλακές.





Με κορυφή του παγόβουνου μοιάζει η υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, που κατόρθωσε να προσκομίσει πιστοποιήσεις αναπηρίας άνω του 67% και να βγει από τη φυλακή προκαλώντας σάλο, καθώς με την έναρξη των εισαγγελικών ερευνών προκύπτουν στοιχεία για βιομηχανία αποφυλακίσεων με χαρτιά αναπηρίας.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς, με επικεφαλής την Ελένη Τουλουπάκη που χειρίζεται πλέον την έρευνα για τις πιστοποιήσεις της αναπηρίας Φλώρου, αποφάσισε την επέκταση, σύμφωνα με πληροφορίες, των ερευνών, μιας και πληθαίνουν τα περιστατικά που καταγγέλλονται, ότι κρατούμενοι με βαριές ποινές κατόρθωσαν να βγουν αξιοποιώντας την ευχέρεια του νόμου (ψηφίστηκε το 2015 επί υπουργίας Νίκου Παρασκευόπουλου) για πρόωρες αποφυλακίσεις κρατουμένων που έχουν αναπηρία πάνω από 67%.

ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ 40.000.000€ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η EUROBANK ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ !!!

ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ BANCPOST
Yψηλό πρόσθετο φόρο έβγαλε ο φορολογικός έλεγχος για τις χρήσεις 2011-2015 !!!



Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην Eurobank το πόρισμα φορολογικού ελέγχου που διενεργήθηκε στη ρουμανική θυγατρική της Bancpost, για την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία λήψης εγκρίσεων, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταβίβασή της στην Banca Transilvania. 

Τον περασμένο Ιούλιο κοινοποιήθηκε στην Bancpost από τις τοπικές αρχές πόρισμα φορολογικού ελέγχου για τα έτη 2011-15, το οποίο επιβάλει πρόσθετους φόρους, συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ. 

Ειδικότερα, καταλογίζει πρόσθετη παρακράτηση φόρου 30 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβάνονται και προσαυξήσεις 10 εκατ. ευρώ) καθώς και φόρο εισοδήματος 10 εκατ. ευρώ, λόγω αφενός μη αναγνώρισης φορολογικών εκπτώσεων επί ορισμένων δαπανών, αφετέρου αναγνώρισης τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος. 

ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ;;;



Του Χρήστου Κλειώση
Δικηγόρος & Πρόεδρος της "Ένωσης Φορολογουμένων Ελλάδας"


Μια ανοιχτή επιστολή στους Έλληνες Βουλευτές για την ποινική μεταχείριση των οφειλετών φόρων οι οποίοι βρίσκονται σε αντικειμενική αδυναμία εξόφλησης.

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτες,

Όπως γνωρίζετε, ο νόμος σχετικά με την ποινική ευθύνη όσων οφείλουν στο Δημόσιο προβλέπει ότι ασκείται ποινική δίωξη για χρέη στο Δημόσιο άνω των 100.000 ευρώ. Το ποσό αυτό είναι κατ’ αρχήν εύλογο και προέκυψε μετά την τροποποίηση, που επέφερε η παράγραφος 2 του άρθρου 71 του Ν. 4337/2015.

Όμως το νομοθετικό πλαίσιο, που αποσκοπεί στην ποινικοποίηση της παράλειψης καταβολής του οφειλόμενου ποσού στο Δημόσιο, έχει ανάγκη από κάποιες βελτιώσεις που επιβάλλονται τόσο από την κοινή λογική όσο και την κοινωνική αναγκαιότητα για εμπέδωση του κράτους δικαίου.

Η αδυναμία καταβολής ΕΝΦΙΑ και ΦΑΠ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 300 ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΦΑΣΑΡΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ !!!




Συνέβη και αυτό: Μία πολύτεκνη οικογένεια στη Θεσσαλονίκη με δικαστική απόφαση θα καταβάλλει το ποσό των 300 ευρώ στους γείτονες, όποτε τα παιδιά κάνουν φασαρία. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά όποτε τα παιδιά «ενοχλούν» θα γίνεται και προσωποκράτηση στον πατέρα για 30 ημέρες.

Πρόκειται για μία οικογένεια με τέσσερα παιδιά και η περιπέτειά τους ξεκίνησε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο όταν ένα ζευγάρι μέσης ηλικίας, το οποίο διαμένει στον κάτω όροφο, κατέθεσε αγωγή κατά της οικογένειας με το αιτιολογικό ότι παράγει φασαρία και θόρυβο.

Δείτε το ρεπορτάζ από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1


ΤΟ ΣτΕ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΟΝ ΕΦΚ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ !!!

ΕΝΑΣ ΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟΥ+ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Δικαίωση για τους ανθρώπους του κλάδου.



Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιώργος Σκούρας, τόνισε ότι «εργαστήκαμε σκληρά και πετύχαμε για το καλό όλου του κλάδου να εισακουστούμε από τα ελληνικά δικαστήρια.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση 1734 της 3-9-2018, ακύρωσε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο κρασί, μετά την προσφυγή που είχαν υποβάλλει τον Ιανουάριο του 2016 η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, ο Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου, η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων, ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου και ένας οινοποιός από τις Σέρρες.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΟ, μετά την απόφαση του ΣτΕ, αναφέρει τα εξής:

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!

ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΜΗ ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ
Η Τράπεζα Πειραιώς έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη και για τα θαλασσοδάνεια του ΠΑΣΟΚ !!!



Τι γράφει το greekmoney.gr :

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τις φήμες περί δέσμευσης των λογαριασμών της ΝΔ λόγω χρεών

Δεν έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της Νέας Δημοκρατίας λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων της παρά τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η Τρ. Πειραιώς είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους δεν εξυπηρετούνται.
Είχε εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση, μη εκτελεστή.

Η Τράπεζα Πειραιώς ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων.
Ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δεσμεύσει κανέναν λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Για λίγες ώρες η αναμενόμενη ανησυχία εντάθηκε και τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία «πήραν φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω άτυπα, σε προεκλογική περίοδο και κάτι τέτοιο θα έβαζε πραγματική φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

EUROBANK: ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕ ΚΟΚΚΙΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 1,25 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Σε τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων, συνολικής ονομαστικής αξίας 1,25 δισ. ευρώ, προχώρησε τον περασμένο Ιούνιο η Eurobank, εξασφαλίζοντας επιλέξιμους από την ΕΚΤ τίτλους για την άντληση ρευστότητας.

Η τιτλοποίηση διενεργήθηκε μέσω της εταιρείας ειδικού σκοπού Μaximus Hellas DAC, η οποία εξέδωσε δύο ομόλογα με κάλυμμα δάνεια σε μεγάλες με μικρομεσαίες επιχειρήσεις: ένα senior note, ονομαστικής αξίας 813,5 εκατ. ευρώ, με επιτόκιο Euribor τριμήνου πλέον 250 μονάδες βάσης και ένα junior (μειωμένης εξασφάλισης), ονομαστικής αξίας 438 εκατ. ευρώ.

Οι ομολογίες του senior note πωλήθηκαν μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης σε δύο εταιρείες έκδοσης εμπορικών χρεογράφων εξασφαλισμένων με στοιχεία ενεργητικού (Αsset Backed Commercial Paper-ABCP), τις οποίες διαχειρίζεται διεθνής θεσμικός επενδυτής. Αντίθετα, οι ομολογίες μειωμένης εξασφάλισης (junior notes) διακρατήθηκαν από τη Eurobank.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗΣ ΦΛΩΡΟΥ: Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ !!!



Την μέθοδο των αμερικανικών διωκτικών αρχών και του FBI, η οποία στηρίζεται στο περίφημο "ακολούθα το χρήμα", θα υιοθετήσει, όπως εκτιμάται η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπακη, η οποία κινεί πλέον με ταχείς ρυθμούς την έρευνα για την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου. Οι εισαγγελείς ήδη έχουν εξετάσει μάρτυρες και μάλιστα χθες εμφανίστηκε αυτοβούλως ο γιατρός που καταγγέλλεται από διευθυντή του Ευαγγελισμού ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Άρη Φλώρου. Ο γιατρός εμφανίστηκε αυτοβούλως για να καταθέσει ως μάρτυρας αλλά τελικά εξετάστηκε επί 2,5 ώρες ως ύποπτος για την τέλεση αδικημάτων από τους εισαγγελείς καθώς υποδεικνύεται ως ο πλαστογράφος βασικής ιατρικής γνωμάτευσης του Αρη Φλώρου.

Όλα ξεκίνησαν μετά την κατάθεση του διευθυντή της Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός Σπύρου Ζακυνθινού, ο οποίος φέρεται να τον υπέδειξε ως τον βασικό ύποπτο για την υπόθεση.

Ποιοι ερευνώνται

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μετά τα εγχώρια κοράκια των εισπρακτικών, τώρα οι δανειολήπτες θα έχουν αντιμετωπίσουν και τηλεφωνικές οχλήσεις από την Αγγλία και την Ιρλανδία !!!

Τι γράφει το bankingnews.gr :

Ψυχρολουσία περιμένει τους χιλιάδες δανειολήπτες που δεν εξυπηρετούσαν τα δάνεια τους και στη συνέχεια πουλήθηκαν σε Funds από τις τράπεζες. 


Οι δανειολήπτες που απέρριψαν στην πράξη τις ευνοϊκές ρυθμίσεις των τραπεζών και την αποπληρωμή των δανείων μετά από «κούρεμα», με την προσδοκία ότι θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από τα fund έκαναν λάθος στις εκτιμήσεις τους και στους υπολογισμούς.
Τα Funds που αγόρασαν «κόκκινα» δάνεια και πέρασαν στην κατοχή τους δεν προτίθενται να διαπραγματευθούν με καλύτερους όρους αποπληρωμής με τους δανειολήπτες. 

Οι τράπεζες πριν προχωρήσουν στην πώληση των δανείων προσέφεραν κούρεμα των δανείων χωρίς εξασφαλίσεις σε ποσοστό 85% και ζητούσαν την αποπληρωμή του 15% της συνολικής οφειλής. 
Όσοι δανειολήπτες αποδέχονταν την ρύθμιση γα οφειλές έως 15.000 ευρώ κατέβαλαν μόλις 2.500 ευρώ και το υπόλοιπο ποσό πήγαινε προς διαγραφή. Οι ρυθμίσεις ήταν ευνοϊκές και για υψηλότερα ποσά έχοντας ως βασική αρχή το «κούρεμα»των δανείων στα επίπεδα του 80%. Ικανοποιητικές ήταν οι προτάσεις τους για δάνεια με εξασφαλίσεις που συμπεριελάμβαναν «κούρεμα» και αρκετός χρόνος αποπληρωμής.

Τα Funds που ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό την αγορά «κόκκινων» δανείων ήρθαν να βγάλουν λεφτά και κυρίως να εισπράξουν τουλάχιστον άνω του 85% της αρχικής οφειλής.
Τρεις και τέσσερις φορές τα χρήματα τους διεκδικούν να εισπράξουν τα Funds από την αξιοποίηση των «κόκκινων» δανείων. 

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 775.000.000€ ΣΤΗΝ ING ΓΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ !!!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
Οι διωκτικές αρχές ανέφεραν πως η τράπεζα απέτυχε να εμποδίσει τη χρήση λογαριασμών πελατών της για ξέπλυμα χρήματος την περίοδο 2010 με 2016.



Oι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι κατέληξαν σε διακανονισμό 775 εκατ. ευρώ για υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος με την τράπεζα ING.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η ING αντιμετώπιζε κατηγορίες για παραβίαση του νόμου σχετικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Οι διωκτικές αρχές ανέφεραν πως η τράπεζα απέτυχε να εμποδίσει τη χρήση λογαριασμών πελατών της για ξέπλυμα χρήματος την περίοδο 2010 με 2016.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ: ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ;;;



Να το δούμε και να μην το πιστέψουμε...


Τι γράφει η fmvoice.gr :


Από την άνοιξη αναμένονταν οι ποινικές διώξεις για το σκάνδαλο με τα δάνεια των κομμάτων (βλ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ).

Σύμφωνα με τις νέες φήμες που κυκλοφορούν και ανησυχούν αρκετούς τραπεζίτες, ενεργούς και... απόστρατους, οι ποινικές διώξεις πρέπει να αναμένονται πολύ σύντομα και, πάντως, μέσα στο φθινόπωρο.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: 6.500 ΑΚΙΝΗΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΠΤΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Επανεκκίνηση με 588 πλειστηριασμούς αυτή την εβδομάδα !!!


Διπλάσιο αριθμό πλειστηριασμών σε σχέση με αυτούς που πραγματοποιήθηκαν έως τα τέλη Ιουλίου, οπότε και έκλεισε η ηλεκτρονική πλατφόρμα, προγραμματίζουν μέχρι τα τέλη του έτους οι τράπεζες, ενεργοποιώντας με ταχύτερους ρυθμούς τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις των τραπεζών στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του πρώτου εξαμήνου έως και τα τέλη Ιουλίου η Alpha Bank έχει βγάλει στον πλειστηριασμό 1.413 ακίνητα, η Εθνική Τράπεζα 1.594, η Eurobank 2.117 και η Πειραιώς 1.594 και σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει ο αριθμός των προγραμματισμένων πλειστηριασμών θα διπλασιαστεί έως τα τέλη του έτους.

Η αυλαία ανοίγει αυτή την εβδομάδα με 588 πλειστηριασμούς ακινήτων, που έχουν προγραμματιστεί για την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, αλλά καθοριστική για την επιτυχία των ηλεκτρονικών δημοπρασιών είναι η αναβάθμιση της πλατφόρμας eauction που έχει δρομολογηθεί και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του μήνα.

Ο εμπλουτισμός της πλατφόρμας με τη χρήση εργαλείων που θα επιτρέπουν στο χρήστη να εντοπίζει ευκολότερα τα ακίνητα που τον ενδιαφέρουν, με κριτήρια όπως η περιοχή, το εμβαδόν ή η τιμή του ακινήτου σε πρώτη φάση, αναμένεται να συμβάλει στη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο μέσω του πλειστηριασμού. Η πληροφόρηση που παρέχεται είναι σήμερα μέσω του συνοδευτικού υλικού που περιγράφει τα χαρακτηριστικά και την τοποθεσία του ακινήτου, χωρίς ωστόσο να δίνει σε κάποιον τη δυνατότητα να αναζητήσει ακίνητα σε συγκεκριμένες περιοχές μέσω keywords.

SOCIETE GENERALE: ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 1,2 ΔΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ !!!



Η γαλλική τράπεζα Société Générale ανακοίνωσε σήμερα ότι θα καταβάλλει 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να διευθετήσει τη διαμάχη με τις αμερικανικές αρχές, οι οποίες κατηγορούν την τράπεζα για παράκαμψη των διεθνών κυρώσεων που είχε επιβάλει η Ουάσινγκτον σε χώρες, συμπεριλαμβανομένου και του Ιράν.

Η τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωση της:
«Σε αυτό το στάδιο, η Société Générale αναμένει ότι το ποσό των προστίμων που θα καταβληθεί στις αμερικανικές αρχές θα καλυφθεί σχεδόν εξολοκλήρου από τις προβλέψεις που έχει κάνει η τράπεζα για τις διαφορές που αφορούν αυτό το ζήτημα». Υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάζει να κλείσει την υπόθεση μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/6_45.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/05/blog-post_79.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/06/blog-post_89.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/07/blog-post_49.html




Μέχρι το τέλος του μήνα εκτιμάται ότι θα κληθούν σε απολογία από την ανακρίτρια διαφθοράς Θεσσαλονίκης οι τραπεζικοί υπάλληλοι που εμπλέκονται στην καταγγελλόμενη υπόθεση κλοπής πολύτιμων αντικειμένων, αξίας περίπου 2,7 εκατ. ευρώ, από θυρίδες κεντρικού τραπεζικού καταστήματος της πόλης.

Η πολύκροτη υπόθεση βρίσκεται εκ νέου στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας, η οποία εισηγήθηκε τους προηγούμενες μήνες να τη θέσει στο αρχείο κρίνοντας ότι τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, αλλά - σύμφωνα με συνηγόρους της πολιτικής αγωγής - ο εισαγγελέας εφετών είχε αντίθετη άποψη και τη διαφωνία αυτή ήρθε να λύσει το Συμβούλιο Εφετών που αποφάσισε να διεξαχθεί συμπληρωματική ανάκριση.

ΕΣΚΑΣΕ "ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗ ΝΔ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ !!!



Του Πάρι Κουρτζίδη

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχουν τα Piperata.gr η τράπεζα Πειραιώς κέρδισε την αγωγή σε βάρος της ΝΔ μετά από καταγγελία της σύμβασης για το θαλασσοδάνειο που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η απόφαση είναι άμεσα εκτελεστή: Κατάσχεση κάθε περιουσιακού στοιχείου και μπλοκάρισμα όλων των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ως κόμμα.

Να σημειωθεί ότι, μόνο το χαρτόσημο που χρειάστηκε να πληρώσει η τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να καταγγείλει τη σύμβαση και να διεκδικήσει την εν λόγω δικαστική απόφαση, ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, περίπου! Αυτό -και όχι μόνο αυτό- σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να προβεί σε κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων σε βάρος της ΝΔ, ώστε η διοίκηση της τράπεζας να μην κατηγορηθεί για απιστία και παράβαση καθήκοντος.

ΤΟ COLPO GROSSO ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΠΩΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ FUNDS & ΜΕΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ O ΠΑΝΟΣ ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ





4 ΔΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η EUROBANK ΑΠΟΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ


Με χθεσινό σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε η τράπεζα eurobank μας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα χρήσης του πρώτου εξαμήνου του 2018..Αυτό που έχει πολύ μεγάλη αξία να τονιστεί είναι η τεράστια μείωση των ιδίων κεφαλαίων της τράπεζας μια και αυτό μειώθηκε κατά 4 δις..Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι πως και γιατί υπήρξε μια τόσο μεγάλη μείωση των ιδίων κεφαλαίων;; η απάντηση ξεκάθαρη όταν πουλάνε τα δάνεια στο 3% της ονομαστικής αξίας τα εγγράφουν ως ζημιές στον ισολογισμό τους και τα απομειώνουν από τα ίδια κεφάλαια της τράπεζας..Πολύ φοβάμαι πως σύντομα θα κληθεί ο Ελληνικός λαός να χρηματοδοτήσει ακόμη μια φορά τις απάτες και τις κομπίνες των τράπεζων..Αλλωστε το μαξιλάρι των 24 δις από τον ESM είναι εκεί και περιμένει...

Σε μεγέθυνση:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΔΕΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ !!!

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ: "ΠΛΗΡΩΣΤΕ Ή ΘΑ ΣΑΣ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ"
Επιστολές με την απειλή ότι θα τους κόψουν το ρεύμα και θα οδηγηθούν στα δικαστήρια λαμβάνουν χιλιάδες οφειλέτες της ΔΕΗ που θα έπρεπε να έχουν προστατευτεί καθώς είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τιμολογίου.



Άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι του ΚΟΤ απειλούνται με επίσημες επιστολές από την ΔΕΗ ότι σε περίπτωση που δεν πληρώσουν ή διευθετήσουν την οφειλή, θα τους κοπεί το ρεύμα και η ΔΕΗ στη συνέχεια θα τους οδηγήσει στα δικαστήρια.

Οι περισσότεροι αδυνατούν ακόμα και να καταβάλουν τα ελάχιστα, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης.

Το υπουργείο Ενέργειας και ο Υπουργός Γιώργος Σταθάκης, άλλαξαν την οδηγία του πρώην υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, που είχε πει ότι για οφειλές έως 1.000€ δε θα κόβεται το ρεύμα και πλέον, όλοι, ακόμα και αυτοί που αδυνατούν, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο άμεσης διακοπής και κατάσχεσης λογαριασμών για τις οφειλές τους.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ: ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER* Ο ΦΛΩΡΟΣ ΜΠΗΚΕ ΦΥΛΑΚΗ ΕΝΩ Ο ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ !!!

ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΑΦΑΝΤΑ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΓΛΕΝΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ;;;
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/08/energa-hellas-power_28.html



Ας θυμηθούμε το περσινό άρθρο του mononews.gr για την αυλαία της δίκης για το σκάνδαλο Energa-Hellas power :


Η αυλαία στην πολύκροτη δίκη για τα «φέσια» των 256 εκατομμυρίων που –κατά την πρωτόδικη καταδίκη- έβαλαν στο Δημόσιο οι εταιρείες Energa και Hellas Power, έπεσε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές, χωρίζοντας τους σε δύο στρατόπεδα. Του μεγάλου χαμένου για τον Άρη Φλώρο και του μεγάλου κερδισμένου για τον Βασίλη Μηλιώνη.

Οι δύο νεαροί επιχειρηματίες διανύουν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης δρόμους αντίθετους. Ο 37χρονος Φλώρος, ο ισχυρός άνδρας της Energa, εκείνον που τον οδηγεί στη φυλακή. Ο 35χρονος Μηλιώνης, το αφεντικό της Ηellas Power, εκείνον της ελευθερίας.

Και οι δύο συνελήφθησαν όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με τους δύο παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας και οδηγήθηκαν στη φυλακή, προσωρινά κρατούμενοι για βαρύτατα αδικήματα. Και οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από 18 και 8 μήνες αντίστοιχα. Αμφότεροι υποστήριζαν πως δεν εμπλέκονται στην υπεξαίρεση, προβάλλοντας ως ισχυρισμό την προγενέστερη πώληση και των δυο εταιρειών σε ρωσικο-αραβικό επιχειρηματικό όμιλο, στα τέλη του 2011. Δικάστηκαν και καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κάθειρξη 21 ετών επιβλήθηκε στον Αρη (Αριστείδη) Φλώρο, κάθειρξη 10 ετών στον Βασίλη Μηλιώνη.

Κάπου εκεί συνάντησαν το σταυροδρόμι που χώρισε την κοινή πορεία τους. Οι δικαστές δεν έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του 37χρονου επιχειρηματία και τον έστειλαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Αντίθετα, ανέστειλαν την εκτέλεση της ποινής του Βασίλη Μηλιώνη κρατώντας τον εκτός φυλακής μέχρι να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΧΑΝ Ο ΑΝΗΨΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΦΛΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!




Τι αποκαλύπτει το zougla.gr :


Ήταν συνεργάτες από παλιά, ενδεχομένως και φίλοι, οι Αριστείδης Φλώρος και Γρηγόρης Δημητριάδης. Πάντως, διατηρούσαν δεσμούς εμπιστοσύνης, αλλιώς δεν εξηγείται πως και οι δύο ίδρυαν εταιρείες και μπαινόβγαιναν στα Διοικητικά Συμβούλια.

Ο δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, γιος της Κατερίνας, θυγατέρας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφιέρωσε ένα αρκετά μεγάλο μέρος της καριέρας του στο πλευρό του καταδικασθέντος και κρατούμενου Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο μέγα σκάνδαλο της υπεξαίρεσης άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την υπόθεση Energa - Hellas Power.

Πριν όμως ασχοληθούν με τα «χοντρά φιλέτα», οι Αριστείδης Φλώρος και Γρηγόρης Δημητριάδης άρχισαν από τα «ψιλά». Έτσι το 2009 ιδρύεται η εταιρεία ΑΡ. ΦΛΩΡΟΣ – ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΑΕ. Στο Δ.Σ. φιγουράρουν τα ονόματα των δύο συνεργατών. Λίγο αργότερα, και συγκεκριμένα το 2011 (όταν η έρευνα για το σκάνδαλο βρίσκεται σε εξέλιξη), το όνομα της εταιρείας αλλάζει σε Prior Ενεργειακή ΑΕ, οι δύο συνεργάτες αποχωρούν και αντικαθίστανται από τρία άλλα άτομα.


SSL Certificates