.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ+ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ..."ΣΩΣΕΙ" ΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ...
Οδυνηρές παραχωρήσεις απαιτεί από την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να εκταμιεύσει τα 50 δισ. δολάρια.



Οδυνηρές παραχωρήσεις, ανάμεσα στις οποίες η κατάργηση των υπουργείων Υγείας και Εργασίας, απαιτεί από την Αργεντινή το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο(ΔΝΤ) ώστε να εκταμιεύσει τα 50 δισ. δολάρια που έχει άμεσα ανάγκη η χώρα της Λατινικής Αμερικής για να πετύχει σταθεροποίηση της οικονομικής κρίσης και να «φρενάρει» την κατρακύλα του πέσο. Κατάργηση υπουργείων είχε προαναγγείλει στο διάγγελμά του και ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίσιο Μάκρι, κανείς δεν είχε φανταστεί ωστόσο πως η κατάργηση θα αφορούσε τόσο ζωτικής σημασίας χαρτοφυλάκια.

Το Ταμείο φέρεται ότι έχει ζητήσει από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκολας Ντουχόβνε συρρίκνωση του κράτους, με στόχο τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος, χωρίς να «βλέπει» τις συνέπειες, που εν προκειμένω μεταφράζονται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υγείας και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

«Μειώνοντας το κράτος, συρρικνώνοντάς το, το κράτος χάνει τη δύναμή του να διοικεί» ανέφερε χαρακτηριστικά υπάλληλος του αργεντίνικου υπουργείου Εργασίας στο France24, ενώ στο Μπουένος Αϊρες συνεχίζονταν οι διαδηλώσεις συνταξιούχων, που, έχοντας βιώσει τι σημαίνει Ταμείο και λιτότητα, επέμεναν στο σύνθημα «όχι στο ΔΝΤ».

Υπέρ της ένταξης της Αργεντινής σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τάχθηκε χθες και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν την Αργεντινή «στις δύσκολες ώρες» που περνά και την υποστηρίζουν καθώς προσπαθεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates