.

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 14/11/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε ολόκληρη την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΟΝΤΩΣ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΜΕ ΤΑ FUNDS: ΔΩΣΤΕ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΤτΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΗΡΕ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS !!!



Στουρνάρας σε servicers: Προσφέρετε βιώσιμες λύσεις ρύθμισης στα κόκκινα δάνεια


Αιχμές για τις πρακτικές των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων περιείχε η ομιλία του Γιάννη Στουρνάρα στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ενωσης Εταιριών Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις (ΕΕΔΑΔΠ).

Οπως τόνισε ο κεντρικός τραπεζίτης, το χρέος ιδιωτών και επιχειρήσεων παραμένει, δεν εξαφανίζεται μέσω της μεταφοράς τους από τους ισολογισμούς των τραπεζών στις Εταιρείες Διαχείρισης. Για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να μπορέσουν οι Εταιρείες Διαχείρισης να διαχειριστούν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται το απόθεμα των ΜΕΔ που έχουν αναλάβει. Αυτό προϋποθέτει πλήρη αξιοποίηση του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών και των λοιπών διατάξεων του πρόσφατου νόμου περί Ρύθμισης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας, την λειτουργία του φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης του νόμου 4738/2020, αλλά και προσπάθεια επιτάχυνσης τη απονομής δικαιοσύνης όπου εκκρεμούν σχετικές διαδικασίες ή αποφάσεις.

Είναι σημαντικό, υπογράμμισε ο επικεφαλής της ΤτΕ, οι Εταιρείες Διαχείρισης να προσφέρουν βιώσιμες λύσεις ρύθμισης σε πιστούχους, ή σε πιο αποτελεσματική διαχείριση του ενεχύρου -όπου αυτό είναι απαραίτητο- ώστε να διευκολυνθούν οι πιστούχοι αυτοί να επανέλθουν στην παραγωγική διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε, έως τώρα, καμία από τις εταιρίες διαχείρισης δεν έχει κάνει αίτημα για λήψης άδειας –κατά τα προβλεπόμενα στο Ν. 4354/2015- που θα επιτρέπει την αναχρηματοδότηση επιχειρήσεων.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το capital.gr


Θέση μάχης έχουν λάβει οι τέσσερις συστημικές τράπεζες διεκδικώντας μερίδια 25%-30% των νέων δανείων που θα χρειαστούν επιχειρήσεις εν όψει Ταμείου Ανάκαμψης και του ανοδικού κύκλου της οικονομίας μέχρι το 2027.

Σε πρώτη φάση έχουν μπει στο μικροσκόπιο περίπου 2.000-2.500 μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πάρουν τις πρώτες χρηματοδοτήσεις από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Αυτό φαίνεται ότι αποτελεί στρατηγική επιλογή, καθώς απαιτείται η έγκαιρη απορρόφηση του 37% των κονδυλίων προκειμένου να εκταμιευθούν τα επόμενα. 

Η πίεση χρόνου δημιουργεί ευκαιρίες για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις, την άνοδο του οικονομικού κύκλου, τον εταιρικό μετασχηματισμό και τις συμβουλευτικές υπηρεσίες που ξεκίνησαν να παρέχουν οι τράπεζες. Με τον τρόπο αυτό, οι τέσσερις συστημικές εξασφαλίζουν μερίδια στις πρώτες χρηματοδοτήσεις και ταυτόχρονα προετοιμάζουν το έδαφος για αύξηση της δυνητικής πελατείας τους, η οποία σήμερα είναι σχετικά περιορισμένη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 29.000 ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΕ ΜΙΑ 3ΕΤΙΑ !!! ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΒΑΣΕΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΗΣ 3ΕΤΙΑΣ, Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ" ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Μόνο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή 2.248 πλειστηριασμών...



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Διαβάστε τα στοιχεία που μεταδίδει το powergame.gr:


Με αυξανόμενο ρυθμό προχωρούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων στη χώρα, καθώς μόνο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος μήνα είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή 2.248 πλειστηριασμών. Συνολικά, μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2022 αναμένεται να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 6.315 πλειστηριασμοί ακινήτων, καθώς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, σχεδιάζουν τη σημαντική επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας, μετά και την σημαντική καθυστέρηση που επέφερε η πανδημία.

Ένας ακόμα λόγος για την επιτάχυνση των πλειστηριασμών έγκειται και στον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος ψηφίστηκε πριν από μερικές εβδομάδες. Στις βασικές αλλαγές του, περιλαμβάνονται ρυθμίσεις, όπως η αυτόματη μείωση της τιμής πρώτης προσφοράς του ακινήτου κατά 20%, μετά από δύο άγονους πλειστηριασμούς και κατά επιπλέον 15% εφόσον δεν προκύψει αγοραστικό ενδιαφέρον ούτε μετά την αρχική μείωση. Μέχρι πρότινος, για να γίνει μείωση της τιμής απαιτούνταν δικαστική απόφαση, κάτι που αύξανε σημαντικά και τον χρόνο για να ολοκληρωθεί ένας πλειστηριασμός. Επίσης, με την αυτόματη μείωση της τιμής, επιχειρείται να διευκολυνθεί η όλη διαδικασία και κυρίως να μειωθεί ο αριθμός των άγονων πλειστηριασμών.

Μια ακόμα σημαντική αλλαγή αφορά στην παροχή της δυνατότητας απόκτησης ενός ακινήτου από πολλούς διαφορετικούς αγοραστές. Έτσι, θα καταστεί ευκολότερη η πώληση ακινήτων μεγάλης αξίας, ιδίως αν υπολογιστεί ότι για να συμμετάσχει κανείς σε έναν πλειστηριασμό, καλείται να καταθέσει εγγυητική αξία ίση με το 25% της τιμής της πρώτης προσφοράς.

Η ακτινογραφία των πλειστηριασμών

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕ 15.000.000€ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ...16.000.000€ !!!

 


Η Επιχειρησιακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Αττικής, στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού της για τη διεξαγωγή ελέγχων όσον αφορά στην προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της απάτης και της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου προϊόντων που υπόκεινται σε Ε.Φ.Κ., ολοκλήρωσε τους τελευταίους μήνες μεγάλο αριθμό υποθέσεων, που σχετίζονται με την αποκάλυψη σημαντικών εστιών απάτης και οικονομικών εγκλημάτων.

Ενδεικτικά σε 2 περιπτώσεις: 

1ον. Εντοπίστηκε περίπτωση απάτης από πρόσωπο υπεράνω υποψίας και συγκεκριμένα από καθηγητή Πανεπιστημίου στην Αθήνα, ο οποίος, εκμεταλλευόμενος το κύρος της θεσμικής του ιδιότητας, εξαπάτησε πλήθος προσώπων, αποσπώντας τους μεγάλα ποσά, προκειμένου να τα επενδύσει, μέσω εταιρειών του, στο εξωτερικό. Η τακτική που ακολουθούσε ήταν να τους επιστρέφει στην αρχή μικροποσά ως απόδοση της επένδυσής τους, αλλά τελικά κατέληξε να τους υπεξαιρέσει ποσά συνολικού ύψους άνω των 15.000.000 ευρώ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟΧΡΕΗ: ΟΛΟ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για το ιδιωτικό χρέος:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΑΙΣΧΟΣ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΤΕΣΧΕΣΕ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΗ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΗΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ !!!

 


ΚΑΤΑ 750% ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΚΟΥΡΙΕΡ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!

 



Τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφηκαν το 2020 στις παραδόσεις δεμάτων, μετά και την εκτόξευση του ηλεκτρονικού εμπορίου που έφερε η πανδημία, αποτυπώνει η έκθεση πεπραγμένων της ΕΕΤΤ η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης οι καταγγελίες για ταχυδρομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ταχυμεταφορών που υποβλήθηκαν στην ΕΕΤΤ έφτασαν το 2020 ξεπέρασαν τις 3.000 καταγράφοντας αύξηση 750% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Για την ακρίβεια το 2020 οι σχετικές καταγγελίες έφτασαν τις 3.008 όταν το 2019 ήταν 380 καταγγελίες και το 2018 μόλις 260.

Το 86% των εν λόγω καταγγελιών της προηγούμενης χρονιάς αφορούσε καθυστερήσεις στην επίδοση των δεμάτων, ενώ το 7% αφορούσε προβλήματα ενημέρωσης και το 6% απώλεια δέματος ή άλλα προβλήματα εξυπηρέτησης. Εν αντιθέσει το 2019 τα αιτήματα/καταγγελίες αφορούσαν τόσο απώλεια αντικειμένων όσο και εκπρόθεσμη επίδοση ή ζητήματα πλημμελούς εξυπηρέτησης.

Μετά την σωρεία καταγγελιών η ΕΕΤΤ κάλεσε σε ακροάσεις τις εταιρείες που κατά τη διάρκεια των Lockdown καθυστέρησαν τις παραδόσεις καθώς και εταιρείες που σταμάτησαν τις παραλαβές, χωρίς ωστόσο να έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί οι σχετικές ποινές.

Μειώθηκαν οι καταγγελίες για ηλεκτρονικές επικοινωνίες

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

 



ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ: Σημαντικά βελτιωμένα, σε ετήσια βάση, έσοδα από προμήθειες αναμένεται να εμφανίσουν στο 3ο τρίμηνο του έτους οι συστημικές τράπεζες.

Η μεταστροφή καταθέσεων σε επενδυτικά-ασφαλιστικά προϊόντα, λόγω των χαμηλών επιτοκίων, που αυξάνει τα έσοδα από Asset Management και Bancassurance, η αύξηση των συναλλαγών, μέσω ψηφιακών καναλιών, αλλά και με πιστωτικές κάρτες και οι νέες εκταμιεύσεις δανείων συνέβαλαν στην παραγωγή υψηλότερων εσόδων από προμήθειες.

Στον αντίποδα, οι στόχοι για νέες χορηγήσεις επιτυγχάνονται με μεγαλύτερη δυσκολία, λόγω των υψηλών αποπληρωμών.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΩΡΑΡΙΟΥ !!!

 


Τηλεφωνήματα, emails και μηνύματα από προϊσταμένους προς τους εργαζόμενους εκτός του ωραρίου εργασίας τους τιμωρούνται με πρόστιμο, καθώς η Πορτογαλία υιοθετεί έναν νέο εργασιακό νόμο, για την προστασία όσων δουλεύουν από το σπίτι. Ο νέος νόμος, που εγκρίθηκε αυτές τις ημέρες, εκτιμάται ότι στοχεύει επίσης στη βελτίωση του εργασιακού πλαισίου, καθώς η χώρα προσπαθεί να προσελκύσει τους λεγόμενους ψηφιακούς νομάδες.

Στο νέο καθεστώς, οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν με πρόστιμα στην περίπτωση που διαταράσσουν την ιδιωτικότητα των υπαλλήλων τους ή των οικογενειών τους, ενώ είναι αναγκασμένες να αποζημιώνουν τους εργαζόμενους για έξοδα που κάνουν στο σπίτι στο πλαίσιο της τηλεργασίας.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι επιχειρήσεις πρέπει να αποφεύγουν να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους τους εκτός ωραρίου εργασίας, εκτός και εάν πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις.

Τουλάχιστον μία φορά κάθε δύο μήνες, οι υπάλληλοι πρέπει να συναντώνται με τον προϊστάμενό τους, για να αποφεύγεται η απομόνωσή τους.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΦΟΥΛΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ !!!

 



Μπορεί οι "ουρές" πελατών που παρατηρούνται συχνά τους τελευταίους μήνες μπροστά από τραπεζικά καταστήματα να υποχωρήσουν μόνον όταν αποσυρθούν τα περιοριστικά μέτρα εισόδου σε αυτά, τα οποία επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, στην εξάλειψη όμως της αναμονής εκτός τραπεζικών καταστημάτων, θα συμβάλει και η υλοποίηση του ψηφιακού μετασχηματισμού που υλοποιούν όλες οι ελληνικές τράπεζες. Μια εξέλιξη που επιτρέπει, πλέον, η πλειονότητα των συναλλαγών να μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα από ψηφιακά εναλλακτικά δίκτυα. Όπως για παράδειγμα έχει ανακοινώσει η Alpha Bank, στο πλαίσιο του προγράμματος ψηφιακού μετασχηματισμού της που υλοποιεί από το 2017, το 95% περίπου των εγχρήματων συναλλαγών πραγματοποιούνται πλέον στα ψηφιακά της δίκτυα (web, mobile, ATM και στα αυτόματα μηχανήματα πληρωμών. Στα ίδια, περίπου, υψηλά ποσοστά κυμαίνεται και η πραγματοποίηση εγχρήματων συναλλαγών από τα ψηφιακά δίκτυα και στις υπόλοιπες τρεις συστημικές τράπεζες

Σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, οι ενεργοί χρήστες του internet και του mobile banking προσεγγίζουν σήμερα τα 4 εκατομμύρια για το καθένα ξεχωριστά, ενώ ανάπτυξη σημειώνει και το phone banking, με την χρήση των ΑΤΜ να ακολουθεί σταθερά ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια.

Άλλοι λόγοι αναμονής αφορούν τη μείωση σημαντικά των θέσεων των ταμείων στις τράπεζες, μέσω των οποίων έχει απελευθερωθεί ανθρώπινο δυναμικό για συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το ποελατειακό κοινό. Τα μηχανήματα αυτόματων συναλλαγών (APS) μέσω των οποίων πραγματοποιείται πλέον το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών βρίσκονται εντός των τραπεζικών καταστημάτων γεγονός που δημιουργεί ουρές λόγω των μέτρων περιορισμού αριθμών ατόμων ανά κατάστημα.

Επίσης, στη διάρκεια του τελευταίου έτους οι τράπεζες έχουν αναπτύξει περαιτέρω τον θεσμό των προκαθορισμένων ραντεβού με την πελατεία τους για μια σειρά θεμάτων ακόμη και λιανικής τραπεζικής, όπως στεγαστική πίστη, επενδυτικά και καταθετικά προϊόντα κλπ. Τα προκαθορισμένα αυτά ραντεβού στα κατάστημα μπορεί να κρατήσουν και 20 λεπτά και παραπάνω, σύμφωνα με εκτιμήσεις διευθυντικών στελεχών υποκαταστημάτων, γεγονός που σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα εισόδου εντείνουν κάποιες ημέρες και ώρες της εβδομάδας τις ουρές.

ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΟΠΟΙΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!

 


Δυσεύρετοι έχουν γίνει οι μηχανικοί και οι ηλεκτρολόγοι αυτοκινήτων σε όλη την Ελλάδα καθώς από τη μία μεριά οι νέοι θέλουν να αποφύγουν την μουτζούρα για τα προς το ζειν και από την άλλη μεριά οι «πειρατές» του κλάδου προτιμούν να εργάζονται παράνομα σε κάποιο υπόγειο μη πληρώνοντας ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ και λογαριασμούς από το τα είναι υπάλληλοι σε κάποιο εξουσιοδοτημένο ή μη συνεργείο.

Όλα τα παραπάνω έχουν δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κλίμα στην αγορά και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsauto.gr οι ιδιοκτήτες κάθετων μονάδων αλλά και μη εξουσιοδοτημένων συνεργείων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα αναζητούν αλλά δεν βρίσκουν μηχανικούς και ηλεκτρολόγους αυτοκινήτων!

Μάλιστα όσοι καταφέρουν να βρουν κάποιον μηχανικό ή ηλεκτρολόγο οι μισθοί που απαιτούν είναι ιδιαίτερα υψηλοί για τα σημερινά δεδομένα, οι οποίοι κυμαίνονται σε άνω των 1.000 ευρώ καθαρά, και ακόμη και αν συμφωνήσει το ιδιοκτήτης της μονάδας να τα δώσει εγκυμονεί πάντοτε ο κίνδυνος να χάσει τον υπάλληλό του καθώς η ζήτηση στην αγορά είναι πολλαπλάσια της προσφοράς…

Το τοπίο ωστόσο στην αγορά εργασίας των μηχανικών και ηλεκτρολόγων αυτοκινήτων άλλαξε ριζικά σταμάτησε να επιδοτούνται οι φοιτητές των συγκεκριμένων τεχνών (δωρεάν διαμονή κατά την φοίτηση, ημερήσια αποζημίωση για πρακτική εξάσκηση) οπότε και μειώθηκε κατά πολύ ο αριθμός τους ενώ από την άλλη μεριά οι μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι που εργάζονταν σε κάθετες ή μη εξουσιοδοτημένες μονάδες ανακάλυψαν ότι αν μετατρέψουν κάποιο υπόγειο ή πυλωτή πολυκατοικίας σε παράνομο συνεργείο τα έσοδά τους θα είναι πολλαπλάσια και βέβαια αφορολόγητα!

ΡΕΥΜΑ: "ΠΟΛΕΜΟΣ" ΔΕΗ-ΠΑΡΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ !!!

 


Έντονη κινητικότητα στη λιανική αγορά του ρεύματος έχει προκαλέσει η ενεργειακή κρίση, με τους καταναλωτές να αναζητούν πλέον όχι μόνο τα φθηνότερα τιμολόγια, αλλά και τις πιο «ασφαλείς» συμβάσεις, που θα τους προστατεύουν, με σταθερές χρεώσεις, από τις διακυμάνσεις των τιμών στην αγορά χονδρικής. Σημειωτέον ότι και για την αυριανή ημέρα, η Ελλάδα θα έχει την υψηλότερη τιμή χονδρικής στην Ευρώπη, στα 221,66 ευρώ/mWh, με ημερήσια αύξηση 9,9%.

Από τον Σεπτέμβριο, οι μετακινήσεις από προμηθευτή σε προμηθευτή έχουν αυξηθεί εντυπωσιακά, καθώς οι καταναλωτές αντιδρούν στη νέα πραγματικότητα των πρωτοφανώς αυξημένων χρεώσεων. Όμως, παρατηρείται ένα παράδοξο φαινόμενο, που αντιβαίνει στη λογική της απελεύθερωσης της αγοράς και ανάπτυξης του ανταγωνισμού, καθώς οι περισσότερες μετακινήσεις, όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς, δεν γίνονται από το παλαιό μονοπώλιο της ΔΕΗ προς τις ανταγωνιστικές εταιρείες προμήθειας, αλλά με αντίστροφη φορά προς τη ΔΕΗ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, είχε αναφερθεί το καλοκαίρι στα πλεονεκτήματα που έχει το προϊόν σταθερής τιμολόγησης του ρεύματος που προσφέρει η ΔΕΗ, κατηγορώντας τους παρόχους ότι διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις, αλλά συσκοτίζουν τις επιβαρύνσεις που προκύπτουν από τις ρήτρες αναπροσαρμογής με βάση τις τιμές χονδρικής.

Αυτό ακριβώς το προϊόν της ΔΕΗ, με την εμπορική ονομασία "ΔΕΗ myHome Enter", φαίνεται ότι έχει ανατρέψει τις τάσεις φυγής πελατών από την κυρίαρχη επιχείρηση της αγοράς. Προσφέρει σταθερή τιμολόγηση για 24 μήνες, με 0,10500 ευρώ/kWh για τις χρεώσεις ημέρας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει μεγάλη ζήτηση από καταναλωτές που θέλουν να εγκαταλείψουν τη συνεργασία με άλλους παρόχους για να προστατευθούν από τη μεταβλητότητα τιμών των συμβολαίων με ρήτρα αναπροσαρμογής.

Από την πλευρά των παρόχων τίθεται πλέον ανοικτά θέμα στρέβλωσης του ανταγωνισμού, καθώς υποστηρίζεται ότι η ΔΕΗ χρησιμοποιεί πλεονεκτήματα που μόνο αυτή έχει, όπως η αποκλειστική πρόσβαση στην υδροηλεκτρική παραγωγή, για να προσφέρει σταθερές χρεώσεις που είναι αδύνατο να ανταγωνιστούν οι άλλες εταιρείες.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Η ΜΕΣΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


«ΖΗΤΩ» ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΕΓΧΟ !!!

 



Στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2021, εντοπίστηκε πλήθος περιπτώσεων αλλοδαπών φυσικών προσώπων, τα οποία έστελναν χρηματικά εμβάσματα στην αλλοδαπή, μέσω Ιδρυμάτων Πληρωμών, κατά την περίοδο 2012-2016.

Ειδικότερα, αλλοδαποί μετέφεραν στο εξωτερικό χρήματα μέσω Ιδρυμάτων Πληρωμών, χωρίς περαιτέρω έλεγχο για την προέλευση των κεφαλαίων τους, εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω ιδρυμάτων.

Διαπιστώθηκε ότι τα υψηλότερα ποσά ετησίως εστάλησαν σε Αλβανία, Μπαγκλαντές, Βουλγαρία, Κίνα, Γεωργία, Ινδία, Πακιστάν, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ρωσία και Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 

ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: 220.000 ΝΕΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΚΑΙ 3,7 ΔΙΣ ΝΕΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ 9ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 !!!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ
15 δις οφειλές έτοιμες να σκάσουν από 1/1/2022 !!!



Πάνω από 220.000 φορολογούμενοι άνοιξαν «λογαριασμούς» με την εφορία – Απλήρωτοι φόροι 3,76 δις ευρώ


Πάνω από 220.000 φορολογούμενοι άνοιξαν «λογαριασμούς» με την εφορία – Απλήρωτοι φόροι 3,76 δις ευρώ

Απλήρωτοι φόροι 3,76 δις ευρώ έμειναν από τους φορολογούμενους το εννεάμηνο του έτους, ενώ το Σεπτέμβριο δεν πληρώθηκαν φόροι 322 εκατ. ευρώ, καθώς έπρεπε να καταβληθούν τουλάχιστον τρεις μαζεμένοι φόροι, με τους πολίτες να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι της εφορίας.

Μέσα σε ένα μήνα έπρεπε να καταβληθούν τρεις δόσεις του φόρου εισοδήματος, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν την επιλογή να καταβάλουν και την α’ δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για το εννεάμηνο, το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 3,758 δις ευρώ, ενώ την ίδια περίοδο το 2020 είχε φτάσει τα 3,599 δις ευρώ, μια αύξηση της τάξεως του 4,4 %. Το Σεπτέμβριο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 322 εκατ. ευρώ, ενώ πέρυσι την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 621 εκατ., καταγράφοντας μείωση κατά 48%.

Ενώ κατά το πρώτο εννεάμηνο είχαμε μικρότερη αύξηση του ληξιπρόθεσμου, λόγω των αναστολών πληρωμών covid, τον Σεπτέμβριο που δεν υπήρχαν πλέον αναστολές πληρωμών, το νέο ληξιπρόθεσμο αυξήθηκε σημαντικά.

7 στους 10 οφειλέτες απειλούνται με κατασχέσεις

ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η DOVALUE ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ TOP ΑΓΟΡΑ, ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ !!!

 


Από το newmoney.gr


Υψηλές αφίξεις είχαμε στην Αθήνα, καθώς μας επισκέφθηκε ο CEO του DoValue Group, Αndrea Mangoni. Το μεγάλο αφεντικό της DoValue ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας και στην τριήμερη επίσκεψή του (έφυγε χθες) εκτός φυσικά από τον Θ. Καλαντώνη και τα άλλα top στελέχη της ελληνικής DoValue, είχε συναντήσεις με τον Διοικητή της ΤτΕ Γ. Στουρνάρα, τη Διοίκηση Καραβία στην Εurobank και τη διοίκηση Μυλωνά στην Εθνική Τράπεζα. Η επίσκεψη έγινε επειδή η DoValue βλέπει την Ελλάδα ως σημαντική αγορά για τον όμιλο, είναι happy μετά και την απόκτηση και του Frontier, ενώ δόθηκαν αρμοδίως διαβεβαιώσεις ότι έχουν πλήρη συναίσθηση της ευθύνης και της σοβαρότητας με την οποία καλούνται να διαχειριστούν τις καταστάσεις καθώς, λόγω μεγέθους της, η DoValue είναι πλέον συστημικός παίκτης στην αγορά των NΡΕs στη χώρα μας. Α… μην ξεχάσω και το πιο σημαντικό: Τους ενδιαφέρει πολύ το πακέτο Αριάδνη της PQH, δηλαδή τα κόκκινα δάνεια των bad banks.

Με την ευκαιρία αυτή σημειώστε ότι το ιερό δισκοπότηρο των κόκκινων δανείων, η συναλλαγή Αριάδνη της PQH, σύμφωνα με τα τελευταία νέα θα βγει στην αγορά για πώληση τέλος Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου. Ιερό δισκοπότηρο επειδή είναι το μοναδικό (και τελευταίο) μεγάλο πακέτο NPΕs που βγαίνει στην αγορά χωρίς να είναι προκαθορισμένο πού θα καταλήξει. Όλα τα υπόλοιπα τα ξέρουμε, της Πειραιώς στην Intrum κοκ.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ: "Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" !!!

 


ΔΗΜΟΣΙΟ+ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!



Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για το ιδιωτικό χρέος:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΞΕΚΙΝΟΥΝ "ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ" ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!

 


ΦΟΒΟΣ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !!!

 




2 ΣΕ 1: ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΕΓΝΕΣ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΠΑΤΗΣ: ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΜΕ POS-ΜΑΪΜΟΥ !!!

 


ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΕΙΣ: ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΕΤ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΑΠΑΤΕΣ !!!

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΦΚΑ: ΤΙ ΦΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ !!!





Του Δημήτρη Κατσαγάνη
capital.gr


"Ανάσα” σε οφειλέτες αλλά και στα ταμεία θα μπορούσε να δώσει σε μερίδα οφειλετών η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή και σύμφωνα με αυτή είναι αντισυνταγματική η παραγραφή των ασφαλιστικών οφειλών μετά την παρέλευση της 20ετίας (σύμφωνα με όσα προβλέπει ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου του 2016). Ωστόσο, το εύρος των ωφελούμενων μίας τέτοιας απόφασης μένει να φανεί μετά από τη διευκρίνιση σειράς επίμαχων σημείων, η οποία μένει να γίνει από τα δικαστήρια αλλά και το Υπουργείο Εργασίας, εφόσον αποφασίσει να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία κατ΄εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Η απόφαση αυτή, όμως, καταρχήν, σύμφωνα με νομικούς κύκλους με τους οποίους ήλθε σε επαφή το Capital.gr, θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο στην παραγραφή των οφειλών στα ταμεία στην 10ετία, οδηγώντας σε ελάφρυνση χρεών των ελευθέρων επαγγελματιών προς τα ταμεία, διευκολύνοντας - εφόσον εξακολουθούν να θεμελιώνουν μετά την παραγραφή των οφειλών και των ετών ασφάλισης που αντιστοιχούν σ΄αυτά - τη συνταξιοδότηση τους.

Παράλληλα, όμως, στο βαθμό που η παραγραφή έπαιρνε εκτεταμένες διαστάσεις, και τα Ταμεία, θα μπορούσαν να "ξεφορτωθούν” από πρακτικά, μη εισπράξιμα χρέη, καθώς πολύ δύσκολα μπορούν να ρυθμιστούν με συνέπεια απλά να τοκίζονται, προσαυξάνοντας το συνολικό "βουνό” χρεών (σ.σ στα 38,7 δισ. στο γ΄ τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με την έκθεση του ΚΕΑΟ) και στερώντας την παραμικρή δυνατότητα αύξησης των εσόδων από ρυθμίσεις.

Η δυνατότητα παραγραφής χρεών στη 10ετία -έναντι της 20ετίας- θα μπορούσε να ξεμπλοκάρει στην πράξη τη συνταξιοδότηση ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα (με τουλάχιστον έως 25 έτη ασφάλισης), αλλά δεν μπορούν πρακτικά να ρυθμίσουν τα χρέη τους, καθώς αυτά ξεπερνούν κατά πολύ το "ταβάνι” των 20.000 ευρώ.

Μέσω μίας ενδεχόμενης παραγραφής των οφειλών μετά την 10ετία (και εφόσον έχουν τουλάχιστον 15 έτη ασφάλισης μετά τη παραγραφή), θα μπορούν να "κουρευτούν” σημαντικά, διευκολύνοντας τη ρύθμιση τους μέσω παρακρατήσεων (έως 60 δόσεων) επί της σύνταξης των οφειλετών για οφειλή έως 20.000 ευρώ. Όποιος οφειλέτης επαγγελματίας έχει οφειλή πάνω από 20.000 ευρώ, θα πρέπει να πληρώσει εφάπαξ το υπερβάλλον ποσό.

Για παράδειγμα, αν χρωστά κανείς 23.000 ευρώ και έχει θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, μπορεί καταβάλλοντας 3.000 ευρώ, να ρυθμίσει το υπόλοιπο χρέος των 20.000 ευρώ σε έως 60 δόσεις – παρακρατήσεις επί της σύνταξης τους.

Η διαφαινόμενη διαγραφή χρεών λόγω μείωσης του χρόνου παραγραφής (από την 20ετία στην 10ετία) ανοίγει δύο ζητήματα. Το πρώτο αφορά το χρόνο κατά τον οποίο θα ισχύσει και το δεύτερο αν θα αφορά ήδη ρυθμισμένες οφειλές. Πιο αναλυτικά:

ΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ: ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΡΕΩΣΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ !!!

 



Μεγαλύτερη διαφάνεια με πιο ξεκάθαρους όρους σε όλα τα επίπεδα από τη διαφήμιση και προώθηση των υπηρεσιών μέχρι το πιο σημαντικό, τις καταγγελίες των καταναλωτών επιδιώκει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μέσα από την πρότασή της για τον «Κώδικα Δεοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών στους Καταναλωτές» που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση έως τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ποια ζητήματα ρυθμίζονται στον Κώδικα Δεοντολογίας

Σκοπός του Κώδικα Δεοντολογίας είναι η θέσπιση γενικών αρχών και διαδικασιών, τις οποίες οφείλει να ακολουθεί κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών για την παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών προς τους καταναλωτές, ρυθμίζοντας τα θέματα παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών προς τους καταναλωτές συμπληρωματικά προς το ισχύον κανονιστικό και νομοθετικό πλαίσιο.

Ειδικότερα ρυθμίζονται θέματα σε σχέση με τις γενικές υποχρεώσεις παρόχων, τη διαφήμιση και προώθηση υπηρεσιών, προώθηση πωλήσεων υπηρεσιών, την προσυμβατική ενημέρωση, τις συμβάσεις, την ενεργοποίηση της υπηρεσίας, την τιμολόγηση -τις χρεώσεις – την αμφισβήτηση χρεώσεων και τους διακανονισμούς, το ανοικτό διαδίκτυο, την εκπαίδευση προσωπικού, την εξυπηρέτηση των καταναλωτών και τις καταγγελίες τους, τη συμμόρφωση με τον κώδικα και τους ελέγχους και τις κυρώσεις.

Ενδεικτικά, όπως αναφέρεται στο άρθρο 10 για την εξυπηρέτηση καταναλωτών «ο πάροχος πρέπει να μεριμνά ώστε ο χρόνος αναμονής των καταναλωτών που καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών να περιορίζεται σε ένα λογικό μέγιστο χρονικό διάστημα και με ανώτατο όριο χρέωσης, σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Κανονισμό Γενικών Αδειών.

Εξαίρεση στο όριο αυτό του χρονικού διαστήματος αποτελεί η περίπτωση στην οποία δεν καθίσταται εφικτή η δωρεάν αναμονή κλήσεων, οπότε η κλήση δεν θα απαντάται ωσότου να υπάρχει διαθέσιμη άμεση τηλεφωνική εξυπηρέτηση. Το εύλογο αυτό όριο χρονικού διαστήματος ισχύει και για τους καταναλωτές που επιλέγουν επικοινωνία μέσω βιντεοκλήσης ή ζωντανής συνομιλίας/live chat. Για τη διευθέτηση αιτήματος, ο πάροχος πρέπει να καταβάλει προσπάθεια ώστε τα αιτήματα των καταναλωτών να επιλύονται στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑ-ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ: ΣΤΑ GOODYS ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ LA PASTERIA, EVERCAT ΚΑΙ EVEREST !!!

 



Τη συγχώνευση των Everest, La Pasteria, Evercat και Goody's, που θα «απορροφηθούν» από την τελευταία εταιρεία, προβλέπει το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης, το οποίο έχει αναρτηθεί στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Στόχος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού σήματος, το οποίο, λόγω μεγέθους, θα είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί με μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία τυχόν επιχειρηματικές ευκαιρίες, αλλά και να πετύχει καλύτερους όρους συνεργασίας στον χώρο των υπηρεσιών εστίασης.

Απορροφώσα εταιρεία είναι η Goody’s και απορροφούμενες οι Everest, La Pasteria και Evercat. Τα διοικητικά συμβούλια των συγχωνευόμενων εταιρειών αποφάσισαν τη συγχώνευση με απορρόφηση, καθώς οι εταιρείες έχουν κοινά χαρακτηριστικά, διότι εκμεταλλεύονται σήματα εστίασης και συμμετέχουν σε πληθώρα θυγατρικών, που λειτουργούν καταστήματα εστίασης.

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ: ΠΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΕΝΙΣΧΥΕΙ" ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΩ» !!!

 



Είναι έτοιμο να ξανακάνει την εμφάνισή του το κίνημα «Δεν Κληρονομώ;». Ναι, λένε, μιλώντας στον «ΟΤ», ο πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτος Παραδιάς.

Γιατί πρόκειται να συμβεί αυτό; Επειδή, όπως υποστηρίζουν, προστίθεται ένα επιπλέον σημαντικό κόστος για τους κληρονόμους. Ειδικότερα σύμφωνα με τους ίδιους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποδοχή κληρονομιάς απαιτείται –ανάλογα την περίπτωση- σύνταξη τοπογραφικού και μελέτη φωτοερμηνείας- αποτύπωσης του ακινήτου επί αποσπάσματος του δασικού χάρτη.

ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ !!!

 


Του Giacomo Tognini, Forbes


Τον Αύγουστο, ο Γάλλος μεγιστάνας Bernard Arnault -ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη και πρόεδρος του ομίλου πολυτελών ειδών LVMH- πούλησε το ποσοστό ύψους 5,5% που κατείχε στην γαλλική αλυσίδα λιανικού εμπορίου Carrefour έναντι τιμήματος 850 εκατ. δολαρίων. Σύμφωνα με τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας, κατείχε το μεγαλύτερο μέρος αυτών των μετοχών μέσω της Cervinia Europe, μιας εταιρείας που έχει έδρα στο μικροσκοπικό ευρωπαϊκό κράτος του Λουξεμβούργου. Ο Arnault ίδρυσε την Cervinia Europe το 2013 και στη συνέχεια μεταβίβασε μέρος του ποσοστού της Carrefour στην εταιρεία από μια άλλη οντότητα του Λουξεμβούργου, την Blue Capital S.a.r.l., την οποία είχε ιδρύσει το 2017 προκειμένου μέσω αυτής να αποκτήσει αρχικά ποσοστό 9,1% στη γαλλική αλυσίδα λιανικού εμπορίου.

Το ποσοστό στην Carrefour δεν είναι το μόνο περιουσιακό στοιχείο που διατηρούσε ο Αrnault στο Λουξεμβούργο, που αποτελεί χρηματοοικονομικό κόμβο της Ευρώπης παρότι έχει τη μισή έκταση του Ντέλαγουερ. Πέραν αυτού, κατέχει περισσότερες από 20 οντότητες με έδρα το Λουξεμβούργο οι οποίες τον Δεκέμβριο του 2020 είχαν επενδύσεις ύψους 1,6 δισ. δολαρίων.

Ο λόγος; Τα αξιοσημείωτα οφέλη που του εξασφαλίζει η χώρα: εάν ο Arnault ρευστοποιήσει την Cervinia Europe, τα κέρδη του (όπως και τα χρήματα από την πώληση των μετοχών της Carrefour) θα είναι αφορολόγητα. Και χάρη στην κατά 100% φοροαπαλλαγή που ισχύει στο Λουξεμβούργο για τα μερίσματα -προνόμιο που αποκτά μια εταιρεία συμμετοχών εάν διακρατήσει για έναν χρόνο μετοχές αξίας τουλάχιστον 1,4 εκατ. δολαρίων ή το 10% του μετοχικού κεφαλαίου μιας οντότητας- ενδεχομένως να έχει εισπράξει, αφορολόγητα επίσης, σχεδόν 900 εκατ. δολάρια σε μερίσματα από την Carrefour από το 2007, οπότε πρωτοεπένδυσε στη γαλλική αλυσίδα, μέχρι σήμερα. Ο Arnault αρνήθηκε, μέσω εκπροσώπου του, να σχολιάσει το θέμα.

Μπορεί ο Γάλλος μεγιστάνας να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος που επενδύει μέσω εταιρειών συμμετοχών του Λουξεμβούργου, ωστόσο δεν είναι ο μόνος. Το Λουξεμβούργο αποτελεί αγαπημένο προορισμό δισεκατομμυριούχων και γενικά πλούσιων επενδυτών χάρη στο ευνοϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο που έχει υιοθετήσει για τις εταιρείες συμμετοχών, το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς του αλλά και την πληθώρα των δικηγόρων φορολογικού δικαίου, λογιστών και συμβούλων - καθώς και για τη σχετική "εχεμύθεια” που εξασφάλιζε μέχρι πριν από δύο χρόνια.

Η ευρωπαϊκή Οδηγία που ρίχνει φως στα "μυστικά” του Λουξεμβούργου

ΤΑ ΕΛΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥΣ...ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥΣ !!!

 



Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία «τρέχουν» το πρόγραμμα Ψηφιακού Μετασχηματισμού, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Λίγους μήνες μετά την εγκατάσταση των πρώτων ρομπότ διαλογής αντικειμένων, προχωρούν στη δεύτερη φάση του project, για να υπερπενταπλασιάσουν τη δυνατότητα διαχείρισης. Και, παράλληλα, ανακοινώνουν την «έλευση» του Ψηφιακού Ταχυδρόμου και των καταστημάτων 24ωρης εξυπηρέτησης.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ !!!


Τις πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών της Regeneron παρέλαβε η Ελλάδα


Με πιο ενισχυμένη τη θεραπευτική φαρέτρα θα διαχειριστούν το νέο επιδημικό κύμα κορωνοϊού οι γιατροί παγκοσμίως και στη χώρα μας.

Τις πρώτες 2.000 δόσεις μονοκλωνικών της Regeneron παρέλαβε η Ελλάδα στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σύμβαση SANTE-C3-2020-091) για την προμήθεια της νέας θεραπείας. Το φάρμακο έχει αποθηκευτεί ασφαλώς σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές του ΙΦΕΤ, έως ότου λάβει και τυπικά την απαραίτητη έγκριση για τη διάθεσή του.

Στόχος της συγκεκριμένης θεραπείας είναι η αποτροπή της επιδείνωσης της νόσου. H χορήγησή της θεραπείας στους νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς, ενώ το ΙΦΕΤ θα ακολουθήσει τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας για την αποτελεσματική διανομή και παράδοση των δόσεων.

Παράλληλα, μέχρι τα τέλη του έτους ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) εκτιμάται ότι θα έχει δώσει το πράσινο φως για τη διάθεση και του αντι-ιικού χαπιού (μολνουπιραβίρη) της αμερικανικής εταιρείας Merck (ΜSD). Παράλληλα, ενθαρρυντικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από το αντι-ιικό χάπι της Pfizer, καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε προχθές η εταιρεία, μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου κατά 89%.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας καταβάλλει μείζονες προσπάθειες για να εξασφαλίσει φάρμακα για τη νόσο COVID-19, εκτός του ευρωπαϊκού μηχανισμού, και μέσα από διμερείς επαφές παράλληλα με τις συντονισμένες δράσεις για την αύξηση των εμβολιασμών στους πολίτες και την ενίσχυση της συλλογικής ανοσίας.

Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η χώρα βρίσκεται σε συνεννόηση με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Merck για την προμήθεια επιπλέον ποσότητας του αντι-ιικού χαπιού μολνουπιραβίρη (molnupiravir), πέραν εκείνης που αναλογεί στην Ελλάδα βάσει της ευρωπαϊκής συμφωνίας. Αυτό τοποθετείται χρονικά στις αρχές του επόμενου έτους, καθώς το σκεύασμα βρίσκεται σε καθεστώς κυλιόμενης αξιολόγησης από τον ΕΜΑ, με την έγκριση να αναμένεται περί τα τέλη Δεκεμβρίου με αρχές Ιανουαρίου.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

 



Ως «καινοφανή» και «αδιανόητη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τη δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι καινοφανής και αδιανόητη.

Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 36 ΓΙΑ ΤΙΣ "ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ" !!!

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ
Νέα αντίδραση μετά εκείνων της ΕΟΔ και της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Θυμηθείτε σχετικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/10/blog-post_504.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/11/blog-post_88.html



Την απόσυρση του άρθρου 36 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης», με το οποίο προωθείται η τροποποίηση του άρθρου 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Το Δ.Σ. απέστειλε προς την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, σχετικό Υπόμνημα όπου αναφέρονται αναλυτικά οι λόγοι, που η Ένωση ζητεί την απόσυρση, καθώς και τους κινδύνους τους οποίους εγκυμονεί η σχετική διάταξη για την ελευθερία της έκφρασης.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα σταθεί αρωγός σε οποιοδήποτε δημοσιογράφο αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, προκειμένου να αναδειχθεί η αντισυνταγματικότητα της εν λόγω ρύθμισης, σε περίπτωση που ψηφιστεί ως έχει.


Το υπόμνημα της ΕΣΗΕΑ έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ

Την Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και

Την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)

Στο πλαίσιο της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Την άμεση απόσυρση του άρθρου 36 του σχεδίου νόμου με το οποίο προωθείται η τροποποίηση του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών για τους ακόλουθους λόγους:

ΚΟΡΩΝΟ-ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ: ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΩΣ 72 ΔΟΣΕΙΣ !!!

 


ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ: ΑΡΠΑΞΑΝ 750.000€ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ !!!

 


Θύμα μεγάλης απάτης έπεσε μία γυναίκα επιχειρηματίας στο Μεσολόγγι βλέποντας να κάνουν «φτερά» από το λογαριασμό της περισσότερα από 750.000 ευρώ.

Όπως μεταδίδει το pelop.gr, η νέα απάτη, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν σημειωθεί στην περιοχή, έχει προκαλέσει σοκ στην οικογένεια κορυφαίου θεσμικού παράγοντα. Η επιχειρηματίας και σύζυγος του συγκεκριμένου προσώπου, γνωστού στην περιοχή, είδε να φεύγουν από το λογαριασμό της περίπου 750.000 ευρώ μετά από μόλις δύο εντολές μεταφοράς χρημάτων. Οι επιτήδειοι άρπαξαν το τεράστιο ποσό από λογαριασμό που διατηρούσε σε τράπεζα του εξωτερικού.

Αρχικά υπέκλεψαν στοιχεία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιούργησαν αντίγραφο της διεύθυνσης e-mail της. Στη συνέχεια έστειλαν δύο εντολές για μεταφορά των χρημάτων (450.000 και 300.000 ευρώ) σε άλλο λογαριασμό.

ΚΟΝΤΑ ΣΕ SUPER DEAL VIVA ΜΕ JP MORGAN ;;;

 



Η επιχειρηματική συμφωνία της χρονιάς είναι έτοιμη να κλείσει λίγο πριν την εκπνοή του 2021. Η αμερικανική τράπεζα JP Morgan πρόκειται -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- να αποκτήσει τη Viva, την ηλεκτρονική τράπεζα του ομίλου Λάτση και του Χάρη Καρώνη.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές είναι προχωρημένες εδώ και αρκετούς μήνες και, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voice, απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί το μεγάλο deal, το τίμημα του οποίου θα κυμανθεί κοντά στο 1,7 δισ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό το ήμισυ περίπου θα καταλήξει στις τσέπες των ιδρυτών της, Μάκη Αντύπα και Χάρη Καρώνη, με τον δεύτερο να συνεχίζει να “τρέχει” τη Viva και μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας, στο εξής για λογαριασμό των Αμερικανών.

Φυσικά, ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων που θα επενδύσει η JP Morgan για να αποκτήσει τη Viva θα ενισχύσει τη ρευστότητα του Πάρι Κασιδόκωστα-Λάτση και της οικογένειας Λάτση, σε μία εποχή που αναδύονται σημαντικές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ !!!

 


ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ" ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ !!!

 


Σύμφωνα με βιβλίο του 1668 η πόλη των Σκοπίων ΔΕΝ ανήκει σε κάποια "γεωγραφική Μακεδονία"

Στην παρακάτω πηγή διακρίνουμε κάποιες πόλεις, και απο δίπλα τους τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται.

Παρατηρούμε λοιπόν ότι :

Α) Η Θεσσαλονίκη είναι πόλη στην περιοχή της Μακεδονίας.

Β) Η πόλη των Σκοπίων (σημερινή πρωτεύουσα των γειτόνων μας) βρίσκεται στην περιοχή ΤΗΣ ΔΑΡΔΑΝΙΑΣ και ΟΧΙ σε κάποια γεωγραφική Μακεδονική περιοχή.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΛΑΝΣΑΡΙΣΜΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ !!!

 



Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB) θα είναι τεχνικά έτοιμη για να λανσάρει το ψηφιακό της νόμισμα (wCBDC) τον Ιανουάριο του 2022, χρησιμοποιώντας τον δείκτη Digital Exchange για συναλλαγές blockchain.

Σύμφωνα με το coindesk.com, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της SNB, Τόμας Μιούλερ, ανέφερε πως η απόφαση για το εάν θα λανσαριστεί το ψηφιακό νόμισμα μένει να παρθεί και είναι παν' απ' όλα πολιτική, αλλά «οι έλεγχοι που χρειάζονται από την τράπεζα έχουν γίνει και πλέον είμαστε σε θέση να το κάνουμε», όπως ανέφερε ο Ελβετός τραπεζίτης.

«Θα έλεγα πως είμαστε έτοιμοι για την "πρεμιέρα" τον Ιανουάριο, αλλά χρειάζεται η πολιτική απόφαση» σημείωσε ο Μιούλερ στο coindesk.

Υπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο το χρηματιστήριο της Ελβετίας (SIX) έλαβε άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές της χώρας για να ξεκινήσει την αγορά ψηφιακών συναλλαγών.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟ "ΚΡΑΤΑΤΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ" ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ !!!


 

ΑΥΣΤΡΙΑ : ΣΟΒΑΡΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ !!!

 


Οίκος ανοχής στην Βιέννη, εμβολιάζει τους πελάτες με αντάλλαγμα μισή ώρα δωρεάν υπηρεσιών


Έναν πρωτοποριακό -αν μη τι άλλο- τρόπο βρήκε οίκος ανοχής στην Βιέννη για να… πείσει κάποιους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο να αποφασίσουν να κάνουν το βήμα!

Συγκεκριμένα, το «Fun Palast» («Παλάτι της Διασκέδασης»), όπως λέγεται ο οίκος ανοχής, θέλει να συμβάλει στην αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού, αλλά και τα ποσοστά της πελατείας του, που όσο να’ ναι μειώθηκαν εν μέσω της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω οίκος ανοχής δίνει… δώρο μισή ώρα περιποίησης στους πελάτες του, αφότου πρώτα εμβολιαστούν!

Πώς… ήρθε η ιδέα

Ο Peter Laskaris, διευθυντής του Fun Palast, δήλωσε στο Reuters: «Βασικά, κοίταζα τα στατιστικά στοιχεία και διάβασα ότι χρειαζόμαστε περίπου 70/75% για να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης, αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στο 63%».

BLOOMBERG: ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ !!!

 


Όλο και πιο δύσκολο γίνεται για τους ασθενείς στην Τουρκία να έχουν πρόσβαση σε βασικά φάρμακα, με τους παραγωγούς να επιρρίπτουν την ευθύνη για τις ελλείψεις στο άκαμπτο σύστημα τιμολόγησης των φαρμάκων που εφαρμόζεται στη χώρα, το οποίο τους εκθέτει σε τεράστια ζημία, λόγω της ταχύτατης υποχώρησης της τουρκικής λίρας.


Σύμφωνα με φαρμακευτικούς συλλόγους, αυτήν τη στιγμή υπάρχει πρόβλημα με σχεδόν 650 φάρμακα, από παυσίπονα και σιρόπια για τον βήχα έως θεραπείες για το άσθμα, τη γρίπη και τον καρκίνο.

Το γεγονός αυτό δείχνει πώς η απότομη πτώση της αξίας της τουρκικής λίρας φέτος επηρεάζει κρίσιμες εισαγωγές σε μια βαριά ρυθμισμένη αγορά. Ένα σοβαρό ζήτημα για τους ασθενείς και άλλος ένας πονοκέφαλος για τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το κυβερνών κόμμα του οποίου έχασε στήριξη καθώς οι τιμές είχαν πάρει την ανιούσα.

Πώς τιμολογούνται τα φάρμακα στην Τουρκία

Η κυβέρνηση καθορίζει κάθε χρόνο μια συναλλαγματική ισοτιμία που πρέπει να χρησιμοποιούν οι φαρμακευτικές εταιρείες όταν τιμολογούν τα προϊόντα τους, πολλά από τα οποία εισάγονται ή παρασκευάζονται στην Τουρκία με εισαγώμενα συστατικά. Τον Φεβρουάριο, οι αξιωματούχοι καθόρισαν τη συναλλαγματική αυτή ισοτιμία στις 4,57 λίρες ανά ευρώ, περίπου 60% κάτω από την τρέχουσα ισοτιμία των 11,27 λιρών ανά ευρώ.

Αυτό καθιστά τις εισαγωγές απαγορευτικά ακριβές για τους περισσότερους προμηθευτές, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η εγχώρια παραγωγή, σύμφωνα με τον Nezih Barut, επικεφαλής της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας της Τουρκίας.


«Πάντα ζητούνταν από τον κλάδο μας να κάνει θυσίες. Σε αυτό το σημείο, δεν έχει άλλη δύναμη να το κάνει. Ένα φάρμακο με τιμή 10 ευρώ στην Ελλάδα πωλείται για» το ισοδύναμο των 1,8 ευρώ εδώ, λέει ο Barut, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας Abdi Ibrahim Ilac Sanayi ve Ticaret AS με έδρα την Κωνσταντινούπολη.

ΕΚΡΗΞΗ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ !!! ΑΥΞΗΣΗ 3,4% ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΔΤΚ !!!

ΟΛΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ
Στο 3,4% εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο έναντι μόλις 1,8% το Σεπτέμβρη. Εκτός από την εκρηκτική άνοδο στα καύσιμα, μεγάλες ανατιμήσεις καταγράφονται στο ελαιόλαδο, το κρέας αλλά και τα αεροπορικά εισιτήρια.





Εκρηκτικό κοκτέιλ ανατιμήσεων που φτάνουν έως το 132% στο φυσικό αέριο καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ. Το μπαράζ αυξήσεων ακουμπά επίσης το πετρέλαιο θέρμανσης (45,9% υψηλότερα έναντι του Οκτωβρίου του 2020), τα καύσιμα (22,3% άνοδος έναντι του Οκτωβρίου του 2020), αλλά και το ελαιόλαδο (22%), το αρνί και κατσίκι (16,3%).

Στο ηλεκτρικό η αύξηση είναι 18,9%, ενώ στα αεροπορικά εισιτήρια φτάνει το 30%.

Συνολικά, από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Οκτωβρίου 2021 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Οκτωβρίου 2020 προέκυψε αύξηση 3,4% έναντι μείωσης 1,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019).

Ο Γενικός ΔΤΚ τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο 2021, παρουσίασε αύξηση 1,5% έναντι ανόδου 0,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Οι αυξήσεις έναντι του Οκτωβρίου του 2020 προέκυψαν από:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΜΒΟΥΚΑΣ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ !!!

 


Του Γιώργου Βάμβουκα
Καθηγητής Οικονομικών και Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας του Κινήματος “Ελεύθεροι Άνθρωποι”


Οι τράπεζες χορηγούν δάνεια με το σταγονόμετρο. Τα μη εξυπηρετούμενα τραπεζικά δάνεια (κόκκινα δάνεια) υπερβαίνουν το 40% των συνολικών χορηγηθέντων δανείων. Το δημόσιο χρέος έχει υπερδιογκωθεί και η χώρα ανά πάσα στιγμή απειλείται με χρεοκοπία. Τα νοικοκυριά πλήττονται και υποφέρουν από την ανεργία, το πετσόκομμα μισθών και συντάξεων, τα χαράτσια, τις τεράστιες τραπεζικές τους υποχρεώσεις, κ.λπ. Οι επιχειρήσεις είναι καταχρεωμένες, με τζίρους που χρόνο με το χρόνο φθίνουν, με συσσωρευμένες ζημιές, αδυνατώντας να ανταποκριθούν στις δυσβάστακτες φορολογικές τους υποχρεώσεις στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, στην κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών, κ.λπ.

Τα φορολογικά βάρη και τις δραματικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης, τα υφίστανται τα γνωστά υποζύγια, δηλαδή μισθωτοί, συνταξιούχοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Απεναντίας, η μασονία της οποιασδήποτε μορφής εξουσίας, δηλαδή κρατικής, τραπεζικής, μιντιακής, επιχειρηματικής, κ.λπ., με τους παχυλούς μισθούς, τα bonus, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες, τις αρπαχτές, κ.λπ., ζει και βασιλεύει. Ανεξάρτητα του είδους της ασκούμενης οικονομικής πολιτικής, υπάρχουν ορισμένα μέτρα πολιτικής που δύνανται σημαντικά να συνεισφέρουν στο δημόσιο ταμείο και η εφαρμογή τους αξιολογείται κοινωνικά δίκαιη και ηθικά επιβεβλημένη.

Τα ηθικώς επιβεβλημένα και κοινωνικώς δίκαια μέτρα πολιτικής είναι αρκετά και άμεσα εφαρμόσιμα. Η υιοθέτησή τους όμως προϋποθέτει πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα. Ένα ισοδύναμο και κοινωνικά δίκαιο μέτρο, που άνετα μπορεί να αποφέρει στον κρατικό κουμπαρά τουλάχιστον δύο δις ευρώ το χρόνο, σχετίζεται με τους κομματικούς καρεκλοθήρες του κρατικού μηχανισμού, τους θεσιθήρες των τραπεζών, τα μεγαλοστελέχη ιδιωτικών κρατικοδίαιτων επιχειρήσεων, κ.λπ.

Σύμφωνα με συντηρητικούς υπολογισμούς, κυβερνητικοί σύμβουλοι, συνεργάτες υπουργών και βουλευτών, πρόεδροι κρατικών οργανισμών, διοικητές ή πρόεδροι φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, διοικητές και διευθύνοντες σύμβουλοι τραπεζών, σύμβουλοι διοίκησης τραπεζών και οργανισμών, μεσάζοντες της εξουσίας, εθνικοί εργολάβοι, προμηθευτές του ελληνικού δημοσίου, δημοσιογράφοι των υπόγειων διαδρομών, καθηγητές που διαχειρίζονται χρηματικούς πόρους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, κ.λπ., εκτιμώνται σε αρκετές χιλιάδες άτομα.

Έστω ότι η καθεστωτική νομενκλατούρα αποτελείται από 100.000 προύχοντες, με τα δις ευρώ καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού, τις βίλες, τα σαλέ, τα κότερα, τα έργα τέχνης, κ.λπ. Αν υπήρχε ένας εθνικός κουμπαράς, στον οποίο η συμμετοχή της ντόπιας νομενκλατούρας κατά μέσο όρο ήταν 20.000 € κάθε χρόνο, προκύπτει ότι το ετήσιο χρηματικό έσοδο για το κράτος θα ήταν δύο δις ευρώ (20.000×100.000=2.000.000.000).

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ...ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !!!

 



Σε... Φινλανδία έχει εξελιχθεί η Ελλάδα όσον αφορά την κάλυψη του πληθυσμού της από τραπεζικά καταστήματα από τραπεζοϋπαλλήλους.

Τις δεσμεύσεις των ελληνικών τραπεζών στις ευρωπαϊκές αρχές, μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις του 2015, να συρρικνώσουν τη φυσική τους παρουσία με μείωση καταστημάτων και προσωπικού, διαδέχτηκαν την τελευταία τριετία οι εξελίξεις στην τεχνολογία και η στροφή στην ψηφιοποίηση και κατόπιν η πανδημία που επέβαλε τις εξ αποστάσεως συναλλαγές.

Παράλληλα, η ένταση του ανταγωνισμού στην παροχή χρηματοπιστωτικών προϊόντων και υπηρεσιών, ο περιορισμός των πηγών εσόδων και το ζητούμενο της επίτευξης κερδών από τους μετόχους, ύστερα από μια μακρά περίοδο κρίσης, διατήρησαν στην ατζέντα των διοικήσεων των τραπεζών την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους – στόχος που επιτυγχάνεται με συνεχώς ανανεούμενα προγράμματα εθελουσίας εξόδου.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει η ΟΤΟΕ στο insider.gr, η εξέλιξη των μεγεθών της απασχόλησης και του δικτύου καταστημάτων την τελευταία τριετία, επιδείνωσαν περαιτέρω τα διαρθρωτικά μεγέθη του τραπεζικού συστήματος, έναντι των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης σε επίπεδο δεικτών κάλυψης καταστημάτων, προσωπικού και ΑΤΜ έναντι του πληθυσμού.

ALPHA BANK: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Αlpha Bank: Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες πώλησης των δανείων


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εξυγίανσης του ισολογισμού της Alpha Bank καθώς αφότου υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία με την Davidson Kempner, για την τιτλοποίηση Cosmos, τρέχουν διαγωνιστικές διαδικασίες για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για χαρτοφυλάκιο με εγχώρια καταναλωτικά δάνεια, συνολικής απαίτησης 2,3 δισ. ευρώ και αρχικού κεφαλαίου περί το 1,5 δισ. ευρώ. Το 84% του χαρτοφυλακίου είναι καταναλωτικά δάνεια, το 12% δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και το 4% στεγαστικά.

Πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία ενός βήματος (σ.σ. χωρίς κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών). Ως εκ τούτου, ενδέχεται να δοθεί, εφόσον το αιτηθούν ενδιαφερόμενοι, μικρή παράταση. Προσφορές για το χαρτοφυλάκιο αναμένεται να καταθέσουν οι περισσότεροι από τους «παίκτες», που δραστηριοποιούνται ενεργά στην αγορά ανεξασφάλιστων απαιτήσεων (Intrum, B2Capital, Hoist κ.ά.).

Σύντομα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, για τον τρόπο πώλησης των απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα κυπριακά δάνεια (project Sky). Πρόκειται για δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 2,2 δισ. ευρώ, που είτε θα πωληθούν «πακέτο», είτε θα «σπάσουν» σε δύο τμήματα. Το 53% του χαρτοφυλακίου είναι στεγαστικά, το 35% εταιρικά, το 6% καταναλωτικά και το 7% δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ: ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΑΝ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ !!!

 


Δύο δημοσιεύσεις μελετών με επικεφαλής τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Στάνφορντ της Καλιφόρνιας Ιωάννη Ιωαννίδη, παρουσιάζουν ιδιαίτερα σημαντικά ευρήματα.

Η μια αφορά τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού και την αποτελεσματικότητά τους στους ηλικιωμένους, ενώ η άλλη δημοσίευση καταπιάνεται με τους τους λεγόμενους και επιστήμονες-τηλεοπτικούς μαϊντανούς.

Εξέλιξη της πανδημίας προς την ενδημικότητα: Τα εμβόλια μετατοπίζουν σε νεαρότερες ηλικίες το «προφίλ» των θανάτων

Σύμφωνα με τη μελέτη ερευνητών από τις ΗΠΑ και την Ιταλία με επικεφαλής τον κ.Ιωαννίδη, παρατηρείται σε πολλές χώρες μετά τους μαζικούς εμβολιασμούς, μία μετατόπιση προς νεαρότερες ηλικίες του ηλικιακού κέντρου βάρους των θανάτων λόγω της Covid-19. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στις χώρες που έδωσαν προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Η σχετική δημοσίευση έγινε στο περιοδικό «Environmental Research», όπου γίνεται αποτίμηση της αλλαγής στο ηλικιακό προφίλ των θανάτων Covid-19 σε 40 χώρες μετά τη χρήση των εμβολίων.

Δ.ΚΟΥΒΕΛΑΣ: "ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΨΕΥΔΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΩΝ" !!!

 



Στην εκπομπή “Χωρίς Χρώμα” στο Αρτ TV καλεσμένος ο Δημήτρης Κούβελας Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε μια συζήτηση για την επικαιρότητα, την διαχείριση του κορωνοϊού τι πρέπει να μας ανησυχεί, αν γίνονται λάθη και άστοχες κινήσεις, τα εμβόλια, το νέο χάπι, τα μονοκλωνικά αντισώματα, τις αναστολές εργασίας, αν αντέχει η οικονομία ένα νέο lockdown καθώς και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.

«Από τον Μάρτη και μετά η αυξημένη θνησιμότητα από ΚΑΘΕ ΑΙΤΙΑ ξεπερνά το 10% μηνιαίως. Πρέπει να δούμε τι συμβαίνει», δήλωσε και αναρωτήθηκε πόσοι είναι πραγματικό από COVID.

Δείτε το βίντεο:

ΜΕ ΕΝΑ SMS ΤΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ 9.000€ !!!

 


Σε έξαρση οι απάτες !!!


Από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με συνεργείο – ηλεκτρολογείο και προσποιούμενος τον πελάτη ζήτησε να αγοράσει μια μπαταρία αυτοκινήτου αξίας 87 ευρώ.

Ειδικότερα, «ο παθών αφού γνωστοποίησε τον αριθμό του λογαριασμού του στον δράστη, στην συνέχεια έλαβε μήνυμα SMS στο τηλέφωνό του, με φερόμενο αποστολέα την τράπεζα του, στο οποίο αναγραφόταν ότι για να πιστωθεί το χρηματικό ποσό θα έπρεπε να εισάγει το username και το password του λογαριασμού του. Ο παθών πειθόμενος ότι το μήνυμα προέρχεται από την τράπεζα, συνδέθηκε σε ιστοσελίδα που προσομοίαζε με αυτή της τράπεζας του και συμπλήρωσε τους ανωτέρω κωδικούς, με αποτέλεσμα ο δράστης να του αφαιρέσει το ποσό των 9.000 ευρώ».

ΗΛΕΙΑ: ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» 21.000 ΕΥΡΩ

ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ !!! ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΡΟΛΑ Η ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 



Πεθαίνει η αγορά


Σάββατο βράδυ στις 8:30. Ερημιά στην… Καλλιθέα.

Τριάντα παρέες των 3 ατόμων κατά μέσο όρο έφυγαν από το μπαράκι στην Φωκίωνος. Άλλοι γιατί παραμένουν ανεμβολίαστοι. Άλλοι γιατί, αν και εμβολιασμένοι, δεν γουστάρουν το σκανάρισμα σε κάθε βήμα της ζωής τους. Οπότε, με 5 ευρώ να υπολογίσεις την χασούρα από κάθε πελάτη, φτάνουμε στα 450 ευρώ ζημιά σε ένα βράδυ για ένα δυνατό συνοικιακό μαγαζί της πρωτεύουσας.

Δευτέρα μεσημέρι. Ερμού και γύρω περιοχές. Άδεια τα εμπορικά καταστήματα. Άδειες οι καφετέριες. Άδειες οι ταβέρνες. Αντάρτικο από εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και νευρική κρίση στους επαγγελματίες και στους επιχειρηματίες.

Η αγορά πεθαίνει γιατί οι Πλεύρηδες δύο χρόνια τα θαλάσσωσαν με την διαχείριση της πανδημίας.


Κατεβάζει ρολά η εστίαση στις 16/11 - Μείωση τζίρου έως 50% στις πρώτες ημέρες των μέτρων

«Ρολά κατεβάζει» η εστίαση την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, με τους επαγγελματίες του κλάδου να ζητούν από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες στήριξης των επιχειρήσεών τους, στη σκιά των νέων δεδομένων που έχουν δημιουργήσει τα έκτακτα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από το περασμένο Σάββατο, με στόχο την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού.

Ο κλάδος της εστίασης θα προχωρήσει σε συμβολικό κλείσιμο των καταστημάτων την ερχόμενη Τρίτη, σε πανελλαδικό επίπεδο, αναζητώντας «σανίδα σωτηρίας» για τις επιχειρήσεις.

Αρχικά είχε αποφασιστεί ότι οι κινητοποιήσεις των επαγγελματιών του χώρου θα πραγματοποιούνταν αύριο Πέμπτη (11 Νοεμβρίου), ωστόσο η ανάγκη καλύτερης οργάνωσης της διαμαρτυρίας του κλάδου οδήγησε σε μετάθεση της ημερομηνίας.

«Περί τα 60 σωματεία του κλάδου από όλη τη χώρα βρεθήκαμε σε διήμερο συνέδριο στην Τρίπολη (8-9 Νοεμβρίου) και αποφασίσαμε σε πανελλαδική κινητοποίηση την Τρίτη στις 16 του μήνα», δηλώνει στο insider.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής, Γιάννης Δαβερώνης. Όπως τονίζει, η κινητοποίηση αναμένεται να είναι μαζική, με την εστίαση να κατεβάζει ρολά από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη.
SSL Certificates