.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ALPHA BANK: ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ FAST TRACK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Αlpha Bank: Με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες πώλησης των δανείων


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες εξυγίανσης του ισολογισμού της Alpha Bank καθώς αφότου υπεγράφη δεσμευτική συμφωνία με την Davidson Kempner, για την τιτλοποίηση Cosmos, τρέχουν διαγωνιστικές διαδικασίες για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, μικτής λογιστικής αξίας πάνω από 3,5 δισ. ευρώ.

Στις 19 Νοεμβρίου αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές για χαρτοφυλάκιο με εγχώρια καταναλωτικά δάνεια, συνολικής απαίτησης 2,3 δισ. ευρώ και αρχικού κεφαλαίου περί το 1,5 δισ. ευρώ. Το 84% του χαρτοφυλακίου είναι καταναλωτικά δάνεια, το 12% δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και το 4% στεγαστικά.

Πρόκειται για διαγωνιστική διαδικασία ενός βήματος (σ.σ. χωρίς κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών). Ως εκ τούτου, ενδέχεται να δοθεί, εφόσον το αιτηθούν ενδιαφερόμενοι, μικρή παράταση. Προσφορές για το χαρτοφυλάκιο αναμένεται να καταθέσουν οι περισσότεροι από τους «παίκτες», που δραστηριοποιούνται ενεργά στην αγορά ανεξασφάλιστων απαιτήσεων (Intrum, B2Capital, Hoist κ.ά.).

Σύντομα αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις, για τον τρόπο πώλησης των απαιτήσεων από μη εξυπηρετούμενα κυπριακά δάνεια (project Sky). Πρόκειται για δάνεια, μικτής λογιστικής αξίας 2,2 δισ. ευρώ, που είτε θα πωληθούν «πακέτο», είτε θα «σπάσουν» σε δύο τμήματα. Το 53% του χαρτοφυλακίου είναι στεγαστικά, το 35% εταιρικά, το 6% καταναλωτικά και το 7% δάνεια μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η Alpha Holdings, εισηγμένη εταιρεία συμμετοχών του ομίλου Alpha Bank υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με εταιρείες, που διαχειρίζεται και συμβουλεύει, η Davidson Kempner, για την πώληση του 51% των ομολογιών ενδιάμεσης και χαμηλής διαβάθμισης της τιτλοποίησης Cosmos.

Στόχος της Alpha είναι να υποχωρήσει το NPE ratio σε 13% ως το τέλος της φετινής χρονιάς και σε μονοψήφιο ποσοστό τους πρώτους μήνες της επόμενης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates