.

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

ΑΠΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

ΠΟΙΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ;;; ΑΠΟ ΤΙΣ 10.660 ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2015, ΜΟΛΙΣ 60 ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Η πολυνομία, η εξωφρενική καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, η γραφειοκρατία και η υπερφορολόγηση τροχοπέδη σε επενδύσεις και ανάπτυξη !!!













Κλείνει λοιπόν και το εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη σε περίπου ένα χρόνο από τώρα, στο οποίο εργάζονται 250 άτομα. Προ ημερών ήταν η Froneri Hellas, η θυγατρική των Nestle και R & R Ice Cream που έκανε γνωστό ότι κλείνει το εργοστάσιο παγωτού στον Ταύρο, όπου εργάζονται 102 άτομα. Την ίδια ημέρα, η ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas γνωστοποίησε την πώληση του τομέα του ελαιόλαδου στην Ελλάδα και τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon!

Ο κατάλογος, μακρύς, ασήκωτος και... εφιαλτικός. Η χώρα βλέπει τα εργοστάσια να κλείνουν και τις πολυεθνικές να αποχωρούν. Πρωτύτερα είχαν κλείσει – για λόγους σύνθετους σε αρκετές περιπτώσεις – εταιρείες κολοσσοί, θυγατρικές πολυεθνικών, εργοστάσια, βιοτεχνίες, μικρές ή μεγαλύτερες μονάδες.

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΜΠΟΝΟΥΣ ΕΩΣ 210 ΕΥΡΩ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Έως και 210 ευρώ το μήνα, θα παίρνουν επιπλέον οι υπάλληλοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ως ειδικό bonus για τη συμμετοχή τους σε ειδικά ελεγκτικά κλιμάκια, χωρίς, όμως, να εξαρτάται αυτό από την απόδοση των διενεργούμενων ελέγχων.















Συγκεκριμένα, με Κοινή Υπουργική Απόφαση που συνυπογράφουν η Ε. Αχτσιόγλου και ο Γ. Χουλιαράκης ορίζεται ότι σε όσους διενεργούν και σε όσους συμμετέχουν στα συνεργεία ελέγχων που ορίστηκαν για τη καταπολέμηση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και την εν γένει εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, όπως ισχύει, καταβάλλεται αποζημίωση ως εξής:

α) σε όσους διενεργούν ελέγχους 30 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι 7 ελέγχους το μήνα
β) σε όσους συμμετέχουν στους ελέγχους 30 ευρώ ανά έλεγχο και μέχρι 5 ελέγχους το μήνα.

ΕΦΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ BMW !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Έφοδο στα γραφεία της γερμανικής BMW στο Μόναχο πραγματοποίησε η Κομισιόν αυτή την εβδομάδα !!!


Η Κομισιόν επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι τα στελέχη της ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού έψαξαν τα γραφεία της αυτοκινητοβιομηχανίας, λέγοντας ότι η υπόθεση σχετίζεται με έρευνα για την αποφυγή σχηματισμού καρτέλ.

ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 65% ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ !!!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΤΟΥ
Θα βγάζει δηλαδή το Δημόσιο σε πλειστηριασμό ακίνητο για χρέη και θα εισπράττει ψίχουλα, ενώ ο οφειλέτης(εφόσον έχει οφειλές για δάνεια ή κάρτες) θα χάνει το σπίτι του και θα συνεχίζει και να χρωστάει σχεδόν ολόκληρο το ποσό στο Δημόσιο !!!
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;


Κάλυψη των NPLs άνω του 65% από τα έσοδα των πλειστηριασμών ζητούν οι θεσμοί από τις τράπεζες

Μεγαλύτερη προστασία και κάλυψη των ελληνικών τραπεζών για τα δάνεια που θα χορηγήσουν από 1/1/2018, θα ζητήσουν οι "θεσμοί".

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, την ερχόμενη εβδομάδα με την έλευσή τους στην Αθήνα, οι "θεσμοί" θα βάλουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για την τρίτη αξιολόγηση, θέμα ενίσχυσης της θέσης των ενυπόθηκων πιστωτών. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι θα ζητήσουν να αυξηθεί το ποσοστό ικανοποίησης των τραπεζών από το αποτέλεσμα πλειστηριασμών, προκειμένου έτσι οι τράπεζες να έχουν μεγαλύτερη κάλυψη για τα νέα δάνεια που θα χορηγήσουν, και άρα μικρότερο ρίσκο έναντι πτωχεύσεων επιχειρήσεων.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΧΕΔΟΝ 2 ΔΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟ 2017-2018 ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ
Διόγκωση του χρέους έφερε η αλόγιστη χορήγηση κρατικών εγγυήσεων, κυρίως την περίοδο 1999-2009, οι οποίες και κατέπεσαν σύμφωνα με την έκθεση του ΔΝΤ !!!




Το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα κρατικών εγγυήσεων στη ζώνη του ευρώ διαθέτει ηΕλλάδα σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ.

Σε σχετική του έκθεση το ΔΝΤ αναφέρει πως οι κρατικές εγγυήσεις είναι υποχρεώσεις που μπορούν να εκθέσουν μια χώρα σε σημαντικούς δημοσιονομικούς κινδύνους και πως αν δεν χορηγούνται με φειδώ και δεν τελούν υπό ορθή διαχείριση μπορούν να προκαλέσουν σημαντική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό, με αποτέλεσμα μεγάλες απρόβλεπτες ταμειακές εκροές και αυξημένο χρέος.

Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτή την πραγματικότητα λόγω της αλόγιστης χορήγησης κρατικών εγγυήσεων κυρίως κατά την περίοδο 1999 -2009, οι οποίες διόγκωσαν το χρέος διότι κατέπεσαν.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ BUNDESBANK: ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΚΕΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΔΑΝΕΙΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
Νέα γερμανική ομολογία δια στόματος του πρώην κεντρικού τραπεζίτη της Γερμανίας.



«Δεν φταίτε εσείς για την κρίση» λέει απόμαχος τραπεζίτης της Μπούντεσμπανκ

«Η παρούσα κυβέρνηση δεν φέρει την ευθύνη για τα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, πιστεύω ότι θα βγει από την κρίση και θα χαιρόμουν εάν οι Ευρωπαίοι ακολουθήσουν την γραμμή του ΔΝΤ και αποφασίσουν την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» λέει ο πρώην πρόεδρος της Bundesbank Ερνστ Βέλτεκε.

Ο κ.Βέλτεκε βρίσκεται στην Αθήνα για να λάβει μέρος στο Συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Η Επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας: Επενδύσεις-Καινοτομία-Ανάπτυξη» το οποίο ξεκινά σήμερα. 

ALPHA BANK: ΑΝΤΛΗΣΕ 250.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2014
Η Alpha Bank μέσω των τιτλοποιήσεων απαιτήσεων δανείων έχει αντλήσει 2 δις ευρώ !!!



Τη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδότησης ύψους 250 εκατ. ευρώ, μέσω της τιτλοποίησης ναυτιλιακών απαιτήσεων σε συνεργασία με τη Citi, ολοκλήρωσε με επιτυχία η Alpha Bank. Η συναλλαγή έρχεται σε συνέχεια της αρχικής έκδοσης τιτλοποίησης ναυτιλιακών δανείων ύψους 500 εκατ. ευρώ, που είχε πραγματοποιηθεί το 2014. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η εν λόγω συναλλαγή συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της ρευστότητας αλλά και τη διαφοροποίηση των πηγών άντλησης ρευστότητας. Αφορά σε χρηματοδότηση τετραετούς διάρκειας σε δολάρια (άνευ δικαιώματος αναγωγής) και σύμφωνα με την τράπεζα διαθέτει καινοτόμο δομή, ενώ είναι μία από τις ελάχιστες συναλλαγές στην αγορά των ναυτιλιακών δανείων σε διεθνές επίπεδο. 

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΦΕΡΝΕΙ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ;;;

Η ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΝΤΟΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΑΠΟ 1/1/2018 ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΝΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ
Ψάχνει για συμμάχους στις χώρες με μεγάλο όγκο κόκκινων δανείων όπως η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ισπανία.




H τραπεζική εποπτική Αρχή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρέπει να ξανασκεφθεί τις προτάσεις της για την αντιμετώπιση του τεράστιου όγκου των «κόκκινων» δανείων της Ευρωζώνης, μετά τις ενστάσεις της Ιταλίας ότι αυτές θα εμποδίσουν την ανάκαμψη της οικονομίας της, δήλωσαν τέσσερις υψηλόβαθμες πηγές της κεντρικής τράπεζας στο Reuters.

Ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM) της ΕΚΤ αναμένεται να παρουσιάσει ένα νέο σύνολο κανόνων έως τον Μάρτιο σχετικά με το ύψος των προβλέψεων που πρέπει να σχηματίζουν οι τράπεζες για τα κόκκινα δάνειά τους, ένα ακανθώδες ζήτημα για την Ιταλία, στις τράπεζες της οποίας αντιστοιχεί πάνω από το 25% των μη εξυπηρετούμενων δανείων της Ευρωζώνης (συνολικού ύψους 865 δισ. ευρώ).

ΠΕΦΤΕΙ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ (ΤΤ) !!!

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ !!!



Φουντώνει η κόντρα των δικαστικών ενώσεων της χώρας με την κυβέρνηση

Με μακροσκελή ανακοίνωσή τους, οι πρόεδροι των ενώσεων χαρακτηρίζουν πρωτοφανή την εξέλιξη που έλαβε η δημοσίευση της προχθεσινής απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ για το "πόθεν έσχες" και κάνουν λόγο για αιφνιδιασμό των δικαστικών λειτουργών με τη νέα ΚΥΑ, καθώς δεν μπορούν να υποβάλλουν εμπρόθεσμη δήλωση σε μία ημέρα, δεδομένου ότι η σχετική προθεσμία λήγει αύριο.

Οι δικαστικές ενώσεις τονίζουν ότι άσκησαν αίτηση ακύρωσης κατά της νέας ΚΥΑ και έλαβαν ήδη προσωρινή διαταγή. Επισημαίνουν δε ότι δεν δεσμεύονται για την υποβολή των δηλώσεων «πόθεν έσχες» για το 2016 και το 2017 και καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομότυπο ορισμό του οργάνου στο οποίο θα υποβληθούν οι δηλώσεις των δικαστικών και να δώσει εύλογη προθεσμία για την υποβολή τους.

Η ανακοίνωση των δικαστικών ενώσεων



ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΧΝΟΥΝ...

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΦΕΚ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ !!!

ΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΑΤΑΓΗ
Πάγωσε με προσωρινή διαταγή του πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου την νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ για τις δηλώσεις πόθεν έσχες !!!




Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικόλαος Σακελλαρίου με σημερινή προσωρινή διαταγή του «πάγωσε» την νέα υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για τις δηλώσεις του πόθεν έσχες για δύο συνταγματικούς λόγους, μόνο όμως ως προς τους δικαστές και εισαγγελείς (εν ενεργεία και συνταξιούχους).

Έτσι, η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και δικαστών κορυφώνεται και προσλαμβάνει άλλες νέες διαστάσεις.

Πάντως, η προσωρινή διαταγή «βάζει πλάτη» και στους λοιπούς υπόχρεους υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες, με την αναφορά της σε αντισυνταγματικές διατάξεις.
Η προσωρινή διαταγή δόθηκε καθώς:

«αα) η συγκρότηση του οργάνου, στο οποίο υποβάλλονται οι προαναφερθείσες δηλώσεις των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών και το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο των δηλώσεων αυτών, αντίκειται στα άρθρα 26 και 87 του Συντάγματος, και
ββ) ρυθμίσεις των νόμων που προβλέπουν την υποβολή των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης και των Δηλώσεων Οικονομικών Συμφερόντων αντίκεινται σε συνταγματικές διατάξεις».

Το «πάγωμα» ισχύει μέχρι για τις δηλώσεις των ετών 2015 και 2016 και μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της σημερινής αιτήσεως-προσφυγής που κατέθεσαν οι δικαστικές Ενώσεις.

ΣΤΙΣ 25/10 Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΥΔΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ !!!

ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επισπεύδει τη διαδικασία αδειοδότησης των πρώτων έξι υδατοδρομίων από το σύνολο των 25 υδατοδρομίων !!!






Δοκιμαστική προσέγγιση στο λιμάνι της Κέρκυρας θα κάνει υδροπλάνο της ιαπωνικής Mitsui Co στις 25 Οκτωβρίου. 

Οι δοκιμές δεν αποκλείεται να πάρουν επίσημο και πανηγυρικό χαρακτήρα με την παρουσία της υπουργού Τουρισμού Ελ. Κουντουρά και του υφ. Ναυτιλίας Ν. Σαντορινιού.
Η Mitsui Co, είναι από τους κολοσσούς του είδους με έδρα το Τόκιο, ετήσιο τζίρο 39 δισ. δολαρίων και πάνω από 42.000 εργαζόμενους. Διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα και δραστηριότητα σε 66 χώρες παγκοσμίως, έχοντας ένα μεγάλο πλέγμα δραστηριοτήτων στους τομείς σιδήρου και χάλυβα, έργων υποδομής και μεταφορών, χημικών, ενέργειας, τροφίμων, λιανικής, υγείας κ.α.

Οι δοκιμαστικές πτήσεις που θα φέρουν τα υδροπλάνα στα ελληνικά λιμάνια, εκτιμάται από στελέχη της αγοράς ότι θα δώσουν την δυναμική που απαιτείται στο μεγάλο εγχείρημα των υδροπλάνων, αναθερμαίνοντας το επενδυτικό ενδιαφέρον. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Ο ΥΠΟΔΙΚΟΣ Γ.ΑΡΩΝΗΣ Ο «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ» ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ !!!

ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 30 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ !!!

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ 2009 ΤΟ 79% ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ
Σύμφωνα με τα στοιχεία της 3ης τριμηνιαίας Έκθεσης του ΚΕΑΟ, με την ένταξη κατά το τελευταίο τρίμηνο παλαιών οφειλών ύψους 7.063.856.742 ευρώ των οφειλετών του τέως ΟΑΕΕ, οι συνολικές οφειλές στο ΚΕΑΟ διαμορφώθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου 2017 στα 30.528.994.647 ευρώ (τρέχον υπόλοιπο) !!!




Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει σωρευτικά όλες τις οφειλές που έχουν "μεταφερθεί" στο ΚΕΑΟ από τα πρώην ταμεία μέχρι και το τρίτο τρίμηνο του 2017.


Όπως φαίνεται :

- Το 2,7% (ποσό 808.593.685 ευρώ) έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του 2015, ενώ το 97,3% (ποσό 29.720.400.962 ευρώ) είχε δημιουργηθεί μέχρι τα τέλη του 2014.

- Το 78,79% (ποσό 24.052.775.960 ευρώ) προέρχεται από οφειλέτες που δημιούργησαν τις πρώτες οφειλές τους πριν από το 2009, ενώ το 21,21% (ποσό 6.476.218.687 ευρώ) δημιουργήθηκε από οφειλές μετά το 2010.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑΦΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ...ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ !!!

ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΦΘΗΝΟ ΡΕΥΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΕΣ ΝΟΜΕ...ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΤΑΛΙΑΣ
Αντί λοιπόν αυτό το φθηνό ρεύμα να καταλήξει ως κέρδος στα τιμολόγια των Ελλήνων καταναλωτών, καταλήγει ως κέρδος στους καταναλωτές γειτονικών χωρών !!!
Εν ολίγοις κονομάνε στις πλάτες της ΔΕΗ και στις δικές μας !!!






Το άνοιγμα της αγοράς προμήθειας ρεύματος καρκινοβατεί, η ΔΕΗ υφίσταται οικονομική αιμορραγία και ο καταναλωτής βλέπει ένα μικρό μόνο μέρος από τα οφέλη που θα μπορούσε να φέρει ο ανταγωνισμός. Και όχι μόνο αυτό αλλά ο ρυθμός μείωσης του μεριδίου της ΔΕΗ υστερεί έναντι των συμφωνηθέντων με τους δανειστές.

Αυτή είναι εν ολίγοις η εικόνα της αγοράς ηλεκτρισμού, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή των πρώτων δημοπρασιών ΝΟΜΕ, που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2016.

Αυτή η αποτυχία των δημοπρασιών να ανοίξουν την αγορά, οφείλεται σε καθοριστικό βαθμό στο γεγονός ότι το ρεύμα που διατίθεται από τη ΔΕΗ σε τιμή μεταβλητού κόστους (προκαλώντας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της απώλειες δεκάδων εκατομμυρίων), κατευθύνεται όχι στην ελληνική αγορά και τους Έλληνες καταναλωτές αλλά στο εξωτερικό για εξαγωγές.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ;;;

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΟ
Ο νέος φόρος θα υπολογίζεται με βάση τα ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία της συνολικά η κάθε οικογένεια, δηλαδή θα φορολογείται συνολικά η ακίνητη περιουσία, και όχι ξεχωριστά το κάθε ακίνητο !!!





Στην “παγίδα” του νέου φόρου ακινήτων θα πέσουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν προβεί σε γονικές παροχές ή σε μεταβίβαση ψιλής κυριότητας ή επικαρπίας στα παιδιά τους, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ.

Η πρακτική αυτή ήταν συνήθης τα τελευταία χρόνια, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων, θέλοντας να μειώσουν τον συμπληρωματικό φόρο, μεταβίβαζαν ό,τι μπορούσαν στα ανήλικα παιδιά τους. Όμως με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, όπως θα ονομάζεται πιθανότατα ο νέος φόρος, αυτό το “παραθυράκι” όχι μόνο κλείνει, αλλά επί της ουσίας τιμωρεί όσους μεταβίβασαν ακίνητα και επικαρπίες στα παιδιά τους.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ 20 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html






Στα 5 δισ. έχει διαμορφωθεί ο στόχος πώλησης προβληματικών δανείων από τις ελληνικές τράπεζες, με τις διοικήσεις να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων των NPL και NPEs.


Αξίζει να αναφερθεί ότι στο προσεχές διάστημα οι τράπεζες θα έχουν ολοκληρώσει
Η Eurobank πούλησε 1,5 δισεκ. προβληματικά καταναλωτικά δάνεια στο 3% της ονομαστικής αξίας ή 45 εκατ 

Η Alpha bank σχεδιάζει να πουλήσει 700 με 800 εκατ προβληματικά καταναλωτικά δάνεια στο 2% με 4% της ονομαστικής αξίας. 

Η Πειραιώς - μέσω του προγράμματος Αμοιβάδα - θα πουλήσει 1,5 δισεκ. προβληματικά δάνεια με εξασφαλίσεις εμπορικά ακίνητα και με εκτιμώμενη τιμή πώλησης 22% με 25% της ονομαστικής αξίας ή και χαμηλότερα. 

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΚΑ ΠΡΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΤΡΕΞΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΛΙΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΝ
Εντολή επιτάχυνσης κατασχέσεων για παλιές οφειλές δίνει ο ΕΦΚΑ με εγκύκλιο του !!!






Εντολή να κινηθούν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την έναρξη αναγκαστικών μέτρων είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 1997 δίνει ο ΕΦΚΑ στις αρμόδιες υπηρεσίες του, καθώς κινδυνεύουν να παραγραφούν.

Με εγκύκλιό του ξεκαθαρίζει ότι από την 1η Ιανουαρίου 2017 ισχύει για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία που εντάχθηκαν στον Ενιαίο Φορέα, η 20ετής παραγραφή. Συνεπώς, χρέη κυρίως προς ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΟΓΑ κινδυνεύουν να διαγραφούν, μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις. Αντίθετα, στο ΙΚΑ, που μέχρι πρότινος ίσχυε η 10ετής παραγραφή, οι διαδικασίες αφορούν στην πράξη, αξιώσεις του ΕΦΚΑ από το 2007 και εφεξής.

Αναλυτικά, η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ, σε εφαρμογή του άρθρου 95 του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου (ν.4387/16), επισημαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες Εσόδων να «μεριμνήσουν εγκαίρως για την αναζήτηση και τον καταλογισμό των χρηματικών απαιτήσεών του, που πρόκειται να υποπέσουν σε παραγραφή στις 31/12/2017».

ΕΦΟΔΟΣ ΤΟΥ ΡΟΥΒΙΚΩΝΑ ΣΤΟ ΚΕΑΟ !!!

ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ 62ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΙΚΑ
Σε ανάρτησή τους γράφουν: «Σταματήστε τώρα τις κατασχέσεις 1ης κατοικίας των ανθρώπων της τάξης μας».




Εισβολή ομάδας ατόμων, που σύμφωνα με την αστυνομία είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους σημειώθηκε λίγο μετά της 14:30 μ.μ. χθες στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

Την ευθύνη για την ενέργεια αναλαμβάνει με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η συλλογικότητα Ρουβίκωνας.

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στουρνάρας στο Reuters: Να επιταχυνθεί η πώληση των κόκκινων δανείων


Ταχύτερη δράση στο ζήτημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ζητεί από τις τράπεζες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Σε δηλώσεις του του στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος σημείωσε πως «οι τράπεζες πρέπει να είναι πιο φιλόδοξες σε ό,τι αφορά τον στόχο μείωσης των επισφαλών δανείων και να επιταχύνουν τις πωλήσεις των NPLs».

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΙ Η ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ DIESELGATE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ
Συμπληρωματική παραγγελία από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Ηλία Ζαγοραίο !!!





Τον φραγμένο από τις γερμανικές αρχές δρόμο για να αποδοθούν ποινικές ευθύνες από την Ελληνική Δικαιοσύνη στους υπαιτίους για την ζημιά που προκάλεσε σε πολίτες το σκάνδαλο Volkswagen, ξεμπλοκάρουν οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου της Αθήνας που δικαιώνουν Έλληνες ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στα οποία υπήρχε το παράνομο λογισμικό παραποίησης των εκπομπών ρύπων.

Οι αποφάσεις λύνουν σε μεγάλο βαθμό τα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας που είχε… σκοντάψει στο σκόπελο της άρνησης των γερμανικών αρχών να συνεργαστούν με τις ελληνικές, με αποτέλεσμα να παραμένει «παγωμένη» επί δύο χρόνια η προκαταρκτική εξέταση που είχε διαταχθεί για αυτοκίνητα του Ομίλου Volkswagen με πειραγμένα λογισμικά που κυκλοφορούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «F&MVoice», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας. Ηλίας Ζαγοραίος, με συμπληρωματική παραγγελία του ζητά από τον εισαγγελέα που διεξάγει την έρευνα:

ΒΟΜΒΕΣ ΑΛΕΒΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ 14 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΣΤΗΝ FRAPORT !!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΩΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ
Ενώ σε σχέση με τη σύμβαση παραχώρησης στους Γερμανούς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε ότι το ΝΣΚ μέχρις στιγμής δεν έχει λάβει γνώση της σχετικής σύμβασης και οι υπουργοί έβαλαν τους αερολιμενάρχες να τα παραδώσουν !!!




Σοβαρότατες καταγγελίες για την παραχώρηση 14 αεροδρομίων στη Fraport από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλη Αλεβιζόπουλο. 

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM και τον Γιώργο Τράγκα, είπε πως τη σύμβαση έχουν υπογράψει τα υπουργεία Άμυνας, Οικονομικών και Μεταφορών και μέχρι στιγμής το νομικό συμβούλιο του κράτους δεν έχει λάβει γνώση για την επίμαχη σύμβαση.

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΕΦΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ !!!

Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΩΣ 31/12/2016
Εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέξει το συνυπολογισμό ή μη του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης που έχει διανύσει σε κάποιον από τους ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι, μετά την 1/1/2017, δεν ασφαλίζεται στον ΕΦΚΑ για δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του αντίστοιχου πρώην φορέα του οποίου δεν επιθυμεί την προσμέτρηση χρόνου του και δεν είναι δυνατή η προσμέτρηση μόνο μέρους του χρόνου που διανύθηκε στην ασφάλιση του κάθε εντασσομένου φορέα.





Εγκύκλιο που αφορά θέματα διαδοχικής ασφάλισης εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την οποία η εφαρμογή των διατάξεων της διαδοχικής ασφάλισης δεν είναι υποχρεωτική για τους χρόνους που έχουν πραγματοποιηθεί έως 31/12/2016.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, εξακολουθεί να παρέχεται η δυνατότητα στον ασφαλισμένο να επιλέξει το συνυπολογισμό ή μη του χρόνου διαδοχικής ασφάλισης που έχει διανύσει σε κάποιον από τους ενταχθέντες στον ΕΦΚΑ φορείς, υπό την προϋπόθεση ότι, μετά την 1/1/2017, δεν ασφαλίζεται στον ΕΦΚΑ για δραστηριότητα που υπάγεται στην ασφάλιση του αντίστοιχου πρώην φορέα του οποίου δεν επιθυμεί την προσμέτρηση χρόνου του και δεν είναι δυνατή η προσμέτρηση μόνο μέρους του χρόνου που διανύθηκε στην ασφάλιση του κάθε εντασσομένου φορέα. Από τη γραμματική διατύπωση του άρθρου είναι σαφές ότι τα ανωτέρω ισχύουν για τους φορείς με την υφιστάμενη μορφή που έχουν κατά την ένταξή τους στον ΕΦΚΑ (π.χ. για τον τ. ΟΑΕΕ, ως έχει και όχι για τους πρώην φορείς ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ).

ΟΔΗΓΟΣ-ΓΑΪΔΟΥΡΙ ΠΑΡΚΑΡΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ !!!





ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ ΧΕΙΡΙΖΟΤΑΝ Η ΕΦΟΡΙΑΚΟΣ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ Β' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ;;;

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ
Όπως είπε η κόρη του ήταν στο Δικαστικό Τμήμα του ΣΔΟΕ και είχε κατά καιρούς δεχθεί απειλές, όχι όμως τώρα τελευταία. «Είχε τη λίστα Λαγκάρντ και άλλες 5-6 λίστες με όλα τα λαμόγια» ανέφερε χαρακτηριστικά !!!



Συνεχίζεται το θρίλερ γύρω από την άγρια δολοφονία 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη μέσα στο β' νεκροταφείο στο Γαλάτσι. Ο δράστης επιτέθηκε με ιδιαίτερο μένος στη γυναίκα χρησιμοποιώντας μαχαίρι.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, το θύμα φέρει 14 (!) μαχαιριές στην πλάτη, το στήθος, την κοιλιά και την καρδιά, το οποίο θεωρείται και το μοιραίο.

Από την πάλη που φαίνεται ότι προηγήθηκε, υπάρχει και ένα χτύπημα στο χέρι από το μαχαίρι πλάτους δύο εκατοστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να καταθέσει και ο πρώην σύντροφός της, με τον οποίον είχαν διακόψει τις σχέσεις τους πριν από ένα χρόνο περίπου. Ο ίδιος φαίνεται να εμφανίζει ισχυρό άλλοθι. 

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;; ΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΩΩΣΕ 2 ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΦΑΚΕΛΑΚΙ & ΕΠΕΒΑΛΕ 10 ΜΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ !!!

ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καταλάβατε γιατί κύριοι Δικαστές γιατί δεν σας εμπιστεύονται και δεν καταγγέλλουν παρόμοια περιστατικά οι Έλληνες πολίτες ;;;






Φυλάκιση 10 μηνών επέβαλε το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε γιατρό, επειδή ζήτησε... "δωράκι" 600 ευρώ, προκειμένου να παρακαμφθεί, προς όφελος ασθενούς, η λίστα αναμονής στην Ουρολογική Κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Μετά το πέρας του χειρουργείου κι αφού ο ασθενής έλαβε εξιτήριο, η κόρη του απευθύνθηκε στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ, με συνέπεια να στηθεί επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του γιατρού, την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Οκτώβριο του 2010 και όπως αποκαλύφθηκε τότε, ο κατηγορούμενος είχε ολοκληρώσει λίγους μήνες νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο την ειδικότητά του. Παρότι όμως δεν είχε εξαρτημένη σχέση εργασίας με το «Άγιος Δημήτριος» εμφανιζόταν ως ουρολόγος του νοσοκομείου, φορούσε ιατρική ποδιά και μπαινόβγαινε στα χειρουργεία.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ 50% !!!

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΤΟΥ 2015
Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές προσφυγές φορολογούμενων !!!





Κι όμως, ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι ανίκητος! Τον περασμένο μήνα εκδόθηκε η πρώτη απόφαση δικαστηρίου που δικαιώνει φορολογούμενη η οποία προσέφυγε κατά του εκκαθαριστικού του ΕΝΦΙΑ, μία απόφαση που ανοίγει το δρόμο σε πολλούς άλλους που έχουν… καεί από την άδικη φορολόγηση των ακινήτων τους να διεκδικήσουν κι αυτοί το δίκιο τους.

Το “τρωτό” σημείο του ΕΝΦΙΑ, που επιτρέπει στους φορολογούμενους να τον αμφισβητήσουν, το έχει ορίσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο έχει κρίνει μεν συνταγματικό τον ΕΝΦΙΑ, αλλά με δεδομένο ότι οι φορολογούμενοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν στα δικαστήρια για να αμφισβητήσουν το πώς αποτιμάται η αξία των ακινήτων τους. Επομένως, όποιος θεωρεί πως αδικείται από τις αξίες βάσει των οποίων υπολογίζεται ο ΕΝΦΙΑ (με δεδομένο ότι οι αντικειμενικές αξίες εμφανίζουν τεράστια απόκλιση από τις εμπορικές), μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να διεκδικήσει αναπροσαρμογή του φόρου.

ΝΕΑ ΑΛΗΤΕΙΑ BLOOMBERG-ΤΡΑΠΕΖΩΝ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ "ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ" !!!

ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ & ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΗΨΕΩΝ ΤΟΥΣ
Το σενάριο των στρατηγικών κακοπληρωτών, που δεν έκοψε εισητήρια, τώρα αναβαθμίζεται σε σενάριο συμμοριών, για να μπορεί στο μέλλον ακόμη και να ποινικοποιηθεί ο αγώνας των δανειοληπτών για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους !!!



ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΟΧΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ :
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Bloomberg: Αντιμέτωπες με "συμμορίες" οι ελληνικές τράπεζες στη μάχη κατά των κακοπληρωτών

Όταν η Eurobank Ergasias, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας, κινήθηκε πρόσφατα κατά ενός "στρατηγικού κακοπληρωτή”, εξαγριωμένοι διαδηλωτές εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου για να μπλοκάρουν την απόπειρα κατάσχεσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg. 


ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...
Ενοποίηση υπό το μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των εισπρακτικών υπηρεσιών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών !!!




Την ενοποίηση υπό το μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των εισπρακτικών υπηρεσιών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών συζήτησαν σήμερα(σ.σ. χθες) κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οικονομικών υπουργείων στο πλαίσιο σύσκεψης ενόψει της άφιξης των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Η υποχρέωση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος και εξετάστηκε στη σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, του υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου, του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή προβλέπει ότι θα ενοποιηθούν πλήρως οι εισπρακτικές υπηρεσίες των υπουργείων Oικονομικών και Eργασίας έτσι ώστε να υπάρχει κοινός μηχανισμός βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και εισφορών.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η SIEMENS ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ PITSOS !!!

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤON ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Προφανώς ο συμβιβασμός αυτός ισχύει για τους Γερμανούς(με την ανοχή του Ελληνικού Δημοσίου) μόνο για να γλιτώνουν πρόστιμα...όπως στην περίπτωση του Καρτέλ των Εργολάβων !!!
Ισχύουν ή όχι αυτά που καταγγέλλει με πρόσφατη επιστολή της στον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ;;;





Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα: 
«...Στο μέρος III Παρ.4 εδάφιο γ της σύμβασης, αναφέρεται ότι, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην Ελληνική Δημοκρατία. Την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα ένα έργο αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων. Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. (Pitsos), εταιρεία την οποία η Siemens και η Bosch συμμετείχαν από 50% στη μετοχική της σύνθεση. Από 1η Ιανουαρίου 2015 πέρασε (Pitsos) εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρεία BSH (PITSOS) μέσω της επένδυσης αυτής χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH για αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη (τότε)κυβέρνηση....»

Η Siemens βάζει λουκέτο το 2018 στο ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Pitsos στο Ρέντη

Την απόφασή της, να κλείσει το εργοστάσιο της στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos).

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.


Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΖΑΒΑΡΑ ΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΗΛΕΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ: ΤΟ ΧΑΣΙΣ !!!

ΑΝΘΕΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ
Αγρότης στο Αυγείο Ήλιδας πλήρωσε τα μεροκάματα Πακιστανών εργατών σε Χασίς !!!





Ιδιοκτήτης καλλιέργειας πιπεριού στο Αυγείο του δήμου Ήλιδας πρότεινε σε τέσσερις εργάτες από το Πακιστάν, ηλικίας 25, 26, 26 και 39 ετών να τους πληρώσει τα μεροκάματα σε χασίς, καθώς δεν είχε λεφτά- και αυτοί δέχτηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ilialive.gr.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο ιδιοκτήτης τους πρότεινε να πάρουν 215 γραμμάρια κάνναβης για να «πατσίσουν» τα μεροκάματα, κάτι που αυτοί δέχτηκαν. 


ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΣΑΣ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ - ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΟΘΗΚΑΝ !!!

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΥΡΙΔΕΣ
Και την ίδια ώρα καταδικάζουν με ευκολία για φοροδιαφυγή, τους μεροκαματιάρηδες που δεν έχουν να φάνε !!!



ΣτΕ: Αντισυνταγματική η υπουργική απόφαση για τα «πόθεν έσχες» των δικαστικών και όχι μόνο

Της Άννα Κανδύλη

Τα πάνω κάτω στα Πόθεν Έσχες των δικαστικών λειτουργών και όχι μόνο, φέρνει η απόφαση 2649/2017 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας καθώς ναι μεν επιτρέπει την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων, ωστόσο για όλους τους υπόχρεους (δικαστές, δημοσιογράφους , εκδότες, αιρετούς κ.ά) κρίνει αντισυνταγματική την υποχρέωση να συμπεριλαμβάνουν στις δηλώσεις τους ποσά σε μετρητά που υπερβαίνουν τα 15.000 ευρώ και φυλάσσονται εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή εντός θυρίδων, καθώς και κινητά περιουσιακά στοιχεία, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ. Επιπλέον βάζει όριο, αυτό της πενταετίας, στη δυνατότητα της διοίκησης για τη διενέργεια και ολοκλήρωση του ελέγχου των δηλώσεων, καθώς και για τη διατήρηση των προσωπικών δεδομένων των υπόχρεων.

Τι λέει η απόφαση

Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΣΚΙΣΑΜΕ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ !!!

ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΔΕΙ ΟΛΑ
Αλλά αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι έχουμε ακόμη να δούμε πολλά !!!

ΕΙΣΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ;;; ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΛΟΓΙΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Τι αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ.



Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι δηλωμένες ως ακατάσχετες καταθέσεις είναι ακατάσχετες ακόμα και αν κατατίθενται σε κοινούς λογαριασμούς με συνδικαιούχους που είναι οφειλέτες του Δημοσίου.

Τα παραπάνω αναφέρει η ΕΚΠΟΙΖΩ και τονίζει ότι το τελευταίο διάστημα έχει δεχθεί καταγγελίες από καταναλωτές οι οποίοι διαμαρτύρονται για κατασχέσεις από το Δημόσιο σε κοινούς λογαριασμούς συνταξιοδοτικούς- ακατάσχετους, που τηρούν με άλλους συνδικαιούχους.

Το Δημόσιο επικαλείται ως λόγο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των πολιτών, ότι τα χρηματικά ποσά που κατάσχονται από τραπεζικούς λογαριασμούς τεκμαίρεται ότι ανήκουν κατ' ίσα μέρη στους δικαιούχους. Άρα, ακόμα και αν ο δικαιούχους του μισθού ή της σύνταξης δεν οφείλει στο Δημόσιο, μόνο ένα μέρος αυτής προστατεύεται, εφόσον υπάρχει ή υπάρχουν άλλοι συνδικαιούχοι του λογαριασμού που οφείλουν στο Δημόσιο. Επιπροσθέτως διαπιστώνει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις κατάσχουν όλο το ποσό του κοινού λογαριασμού, ο οποίος είναι ακατάσχετος για τον πρώτο δικαιούχο.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: ΕΒΓΑΛΕ ΟΠΛΟ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΤΟΥ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΕ ΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΤΗΣ ΔΕΔΔΗΕ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙ
Καζάνι που βράζει η ελληνική κοινωνία...





Ασύλληπτο περιστατικό στην Πύλο με αγρότη να πυροβολεί στον αέρα, όταν εργολάβος και υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ έσπευσαν στο σπίτι του για να του κόψουν το ρεύμα.

ΠΟΥΤΙΝ: ΓΕΛΙΑ ΜΕΧΡΙ ΔΑΚΡΥΩΝ ΜΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΧΟΙΡΙΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ ΙΝΔΟΝΗΣΙΑ !!!

ΑΛΛΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΕ...
Δείτε το βίντεο !!!





Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν να "κλαίει" κυριολεκτικά από τα γέλια κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου. Στη συνάντηση που έλαβε χώρα στις 13 Οκτώβρη, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη, ο Ρώσος υπουργός Αλεξάντερ Τκατσόφ πρότεινε την αύξηση εξαγωγής χοιρινού κρέατος στην ασιατική αγορά.

ΣΚΑΕΙ ΒΟΜΒΑ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ !!!

ΤΟΝ ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ(OLAF) ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ
Εμφανίζουν ότι απασχολούν μαϊμού εργαζόμενους για να τσεπώνουν το αντίτιμο των μισθών που δήθεν καταβάλλουν !!!


Χωρίς μισθοδοσία είναι οι πολλοί εκ των μη μόνιμων υπαλλήλων συνεργατών Ελλήνων Ευρωβουλευτών καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη έλεγχος από τις αρχές του Ευρωκοινοβουλίου προκειμένου να διαπιστωθεί αν και κατά πόσο είναι πραγματικά εργαζόμενοι στα γραφεία των Ευρωβουλυετών ή πρόκειται συνεργάτες μαϊμού των οποίων τις απολαβές καρπούνται οι Ευρωβουλευτές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ζητηθεί στοιχεία που επιβεβαιώνουν αν κάποιος εργάζεται ή όχι όπως η ανταλλαγή e-mails μεταξύ εργαζομένων γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο να εμφανίζουν ότι απασχολούν συνεργάτες αλλά στην πραγματικότητα είτε οι συνεργάτες αυτοί να μην παρέχουν υπηρεσίες στους Ευρωβουλευτές είτε να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις που διατηρούν στην Ελλάδα οι Ευρωβουλευτές ενώ εμφανίζονται ότι απασχολούνται στις Βρυξέλλες.

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΑ ΑΦΜ ΛΟΓΩ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ
Χαμός στις εφορίες με αγανακτισμένους φορολογούμενους οι οποίοι διαπίστωσαν πως το ΑΦΜ τους είναι κλειδωμένο !!!



Με δέσμευση του τραπεζικού τους λογαριασμού ή και δέσμευση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών στους Δήμους της χώρας. Στο επόμενο βήμα ακολουθούν οι κατασχέσεις.

Μόνο στον Δήμο Αθηναίων, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα εκατομμύριο οφειλέτες έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη συνολικού ύψους 325 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 70 εκατ. ευρώ αφορούν απλήρωτες κλήσεις. Στις εφορίες, τα φαινόμενα αγανακτισμένων φορολογουμένων, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το ΑΦΜ τους είναι κλειδωμένο για κάθε συναλλαγή ή οι όποιες αποταμιεύσεις τους στην τράπεζα έχουν δεσμευθεί χωρίς να γνωρίζουν τον λόγο, είναι καθημερινό φαινόμενο.

Οι απλήρωτες κλήσεις αποτελούν μια συνηθισμένη αιτία. Παρά το γεγονός ότι, όπως υποστηρίζουν αρμόδιοι παράγοντες του Δήμου, αποστέλλονται ειδοποιητήρια στους οφειλέτες πριν ξεκινήσει η διαδικασία μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, δεν λείπουν τα φαινόμενα – συνήθως λόγω αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας – όπου τα ραβασάκια δεν φτάνουν στον προορισμό τους και οι φορολογούμενοι διαπιστώνουν κατόπιν εορτής ότι ο ΑΦΜ τους έχει κλειδώσει όταν ζητήσουν την έκδοση φορολογικής ενημερότητας ή αναζητώντας την επιστροφή φόρων εισοδήματος.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΡΑΧΙΟΛΙΑ !!! ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-ΛΟΓΟΘΕΤΗ Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΜΕ ΕΡΩΤΗΣΗ-ΚΟΛΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΟΡΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΔΩ :



Ταυτόχρονα, ο Νίκος Νικολόπουλος, κατακεραυνώνει τα ΜΜΕ, ρωτώντας ευθέως τον πρωθυπουργό τι προτίθεται να πράξει με τα διαπλεκόμενα και εξωνημένα στο τραπεζικό σύστημα ελληνικά ΜΜΕ, που έθαψαν προκλητικά τη συγκεκριμένη αυτή είδηση, την ώρα που βοούσε ο διεθνής συστημικός τύπος. Θα συνεχίσετε να τους επιτρέπετε να χειραγωγούν την κοινή γνώμη και να κοροϊδεύουν απροκάλυπτα ακόμη και εσάς τους ίδιους, με αντάλλαγμα το κίτρινο διαφημιστικό τετραγωνάκι της Τράπεζας Πειραιώς σε έντυπα, ιστοσελίδες και κανάλια, ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα ο Νίκος Νικολόπουλος. 

Ακόμη, ο Νίκος Νικολόπουλος, επανέρχεται στο ζήτημα της νομοθέτησης του δικαίωματος προτίμησης των κόκκινων δανειοληπτών, να εξαγοράζουν οι ίδιοι τα δάνειά τους από τις ελληνικές τράπεζες, καθώς επίσης και στην πρόταση του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το οριζόντιο κούρεμα των κόκκινων δανείων μέχρι του ποσού των 60 δις ευρώ, δηλαδή στο ύψος των υφισταμένων προβλέψεων των 4 συστημικών τραπεζών.
 
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ :

ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό 431/16-10-2017

Θέμα: Πριν ένα χρόνο κραυγάζοντας κατήγγειλα τα σκάνδαλα στελεχών της τράπεζας Πειραιώς. Ο Στουρνάρας… δεν άκουγε, ούτε όταν κάθισε απέναντι μας στην Εξεταστική ! Τώρα το «Μαξίμου Ακούει»;

Ευτυχώς υπάρχουν Εισαγγελείς!

ΓΙΑ 20.000 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ Η ΒΙΛΑ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ !!!

ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ
Τελικά η πώληση ήταν εικονική ή όχι ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ: 




Η περίφημη βίλα του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του στη Σύρο όχι μόνο… ζει και βασιλεύει υπό την ιδιοκτησία εταιρίας διαχείρισης ακινήτων, αλλά η διαμονή σε αυτήν κοστίζει πλέον 20.000 ευρώ την εβδομάδα!

Η βίλα των 224 τ.μ. (9.575 τ.μ. συνολική επιφάνεια οικοπέδου) ανακαινίστηκε και αποτελεί πλέον έναν εκπληκτικό χώρο διακοπών, η τιμή της οποίας δεν είναι για τους κοινούς θνητούς. Εάν ήξερε ο Γιάννος το μέλλον της βίλας του, ίσως δεν θα την πουλούσε αντί 1.500.000 ευρώ, αλλά πιθανότατα να επιδιδόταν και ο ίδιος στο... δημοφιλές σπορ της εκμετάλλευσης ακινήτων, με το οποίο ασχολούνται πλέον αρκετοί πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ για να βγάζουν τα προς το ζην.

ΜΕΞΙΚΟ: Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΕΚΡΥΒΕ FERRARI ΣΕ OFFSHORE !!!

ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Ο Ραούλ Σερβάντες, εκ των στενότερων συνεργατών του προέδρου, είχε καταχωρίσει τη Ferrari 458 Coupé του 2011 η οποία του ανήκει σε μια διεύθυνση στην Πολιτεία Μορέλος (κεντρικό Μεξικό), μια τακτική που συνήθως χρησιμοποιούν φοροφυγάδες στη χώρα !!!


Την παραίτησή του από τη θέση του ομοσπονδιακού γενικού εισαγγελέα του Μεξικό (σ.σ. αξίωμα που αντιστοιχεί σε αυτό του υπουργού Δικαιοσύνης) υπέβαλε ο Ραούλ Σερβάντες, ο οποίος βρισκόταν στο επίκεντρο μιας πολεμικής από τις αρχές του Σεπτεμβρίου, όταν μια ΜΚΟ αποκάλυψε πως του ανήκει μια Ferrari που όμως είχε δηλώσει σε εικονική διεύθυνση.

«Για να μην εμποδιστεί περαιτέρω η επείγουσα προώθηση των νόμων που έχει ανάγκη το Μεξικό, αποφάσισα να υποβάλω στον @EPN (σ.σ. στον πρόεδρο του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο) και στη Γερουσία την αμετάκλητη παραίτησή μου», έγραψε στο Twitter ο Σερβάντες, πρώην γερουσιαστής του Επαναστατικού Θεσμικού Κόμματος (PRI).

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ: ΚΙΝΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ 100 ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ...
Ο ίδιος Κινέζος είχε φτιάξει και ένα άλλο χαρτοφυλάκιο με διαμερίσματα στην ίδια περιοχή το οποίο μεταπώλησε σε επενδυτές !!!





Ο Κινέζος με τα 100 διαμερίσματα στα Εξάρχεια


Ολόκληρη η αγορά ακινήτων είχε συγκεντρωθεί χθες στη «Μεγάλη Βρετανία» για το συνέδριο Prodexpo. Στο σαλόνι του κεντρικού ξενοδοχείου παρείσφρησε και η …στήλη. Ακούσαμε τα πολλά αυτιά μας να μιλούν για έναν Κινέζο ο οποίος έχει αγοράσει περίπου 100 διαμερίσματα στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων! Προσέξτε, δεν πρόκειται για φήμη. Το είπε δημοσίως ο Αλέξανδρος Περετζής, ο διευθυντής επενδύσεων της ICI ΑΕΕΑΠ που ελέγχει η οικογένεια Χαλικιά.

ΑΑΔΕ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ 6ΜΗΝΟ ΤΟΥ 2018 ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ
Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ βρίσκονται στοιχεία που έχουν φτάσει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της εφαρμογής των συμφωνιών ανταλλαγής φορολογικών πληροφοριών, τόσο σε επίπεδο Ε.Ε. όσο και σε επίπεδο ΟΟΣΑ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στη Βουλή η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.





Τα στοιχεία αφορούν σε χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς φορολογουμένων του 2016.

«Τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων η οποία τα αξιολογεί για να εντοπίσει τους παραβάτες», είπε η υφυπουργός Οικονομικών και ενημέρωσε την κοινοβουλευτική επιτροπή ότι και η Ελλάδα, από την πλευρά της, έχει αποστείλει τα αντίστοιχα στοιχεία στις αντισυμβαλλόμενες χώρες.

Η κ. Παπανάτσιου ενημέρωσε επίσης τους βουλευτές ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 θα διαβιβαστούν στην Ελλάδα και τα στοιχεία για τις πολυεθνικές στη βάση αντίστοιχων συμφωνιών, ενώ μέχρι το τέλος του 2017 η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έχει στη διάθεση της και τα στοιχεία από τις ΗΠΑ.

ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ !!!

ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ
Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κατά 19 ατόμων, υπευθύνων εταιρείας βλαστοκυττάρων αλλά και κατά των νομίμων εκπροσώπων του ομίλου στον οποίο ανήκε μέχρι το 2013 η εταιρεία. Η υπόθεση αφορά στο κλείσιμο της εν λόγω εταιρείας και τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής των βλαστικών κυττάρων των παιδιών τους που τής είχαν εμπιστευτεί 30.000 γονείς. Για τη φύλαξη μάλιστα κατέβαλε από 1.600 έως 3.000 ευρώ η κάθε οικογένεια προκειμένου να συντηρηθούν τα βλαστοκύτταρα των νεογέννητων μωρών τους για τουλάχιστον 20 χρόνια ώστε να χρησιμοποιηθούν, αν χρειαστούν στο μέλλον.



Η δίωξη που ασκήθηκε αφορά στα αδικήματα της απάτης κατ΄ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία και της άμεσης συνέργειας στην απάτη. Το πρώτο αδίκημα αφορά στους εκπροσώπους της εταιρείας για την περίοδο από το 2013 και μετά , οπότε και η εταιρεία μεταβιβάστηκε στον επόμενο ιδιοκτήτη .

Το αδίκημα της απάτης αφορά σε όλους τους νόμιμους εκπροσώπους του μέχρι πρότινος ιδιοκτήτη για το διάστημα που κατείχαν την Τράπεζα βλαστοκυττάρων ενώ οι ίδιοι βαρύνονται και με το αδίκημα της άμεσης συνέργειας , για το διάστημα μετά το 2013. Κι αυτό γιατί , ο εκπρόσωπος της εταιρείας όταν κλήθηκε στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας να καταθέσει ως ύποπτος, υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες πως ο ίδιος δεν έχει καμία ευθύνη αφού η εταιρία εικονικά μεταβιβάστηκε σε αυτόν με τίμημα 1 ευρώ και πως ουσιαστικά ανήκε μέχρι τέλους στον όμιλο που ανήκε μέχρι πρότινος.

ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΠΟ ΤΗΝ EUROBANK ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HYDRA BEACH !!!

ΓΙΑ 19.220.000 ΕΥΡΩ
Η ημερομηνία διεξαγωγής του πλειστηριασμού έχει οριστεί για τις 15 Νοεμβρίου 2017 !!!



ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο σφυρί το ιστορικό ξενοδοχείο Hydra Beach

Σε διαδικασία πλειστηριασμού οδηγείται το ιστορικό τουριστικό θέρετρο Hydra Beach, στην Ερμιονίδα του νομού Αργολίδας, με τιμή πρώτης προσφοράς το ποσό των 19,2 εκατ.ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η τράπεζα Eurobank Ergasias και οφειλέτης η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑΙ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΚΤΗ ΥΔΡΑΣ (HYDRA BEACH) A.E., στην οποία ανήκει το Hydra Beach. Η εταιρεία προ οκταετίας και πλέον είχε αποκτηθεί από τον ιταλικό όμιλο Santoni Group ο οποίος είχε επεκτείνει τη δραστηριότητά του στον κατασκευαστικό κλάδο και σε αναπτύξεις ακινήτων, στην Ιταλία και αλλού.

Το 2009 το συγκρότημα είχε ανακαινιστεί και είχε μετατραπεί σε ένα resort 5 αστέρων. Μέχρι και το 2012, λειτουργούσε με τη μορφή κλαμπ, εστιάζοντας στην ιταλική πελατεία. Από το 2013 το τουριστικό θέρετρο ανέλαβε ο ισπανικός όμιλος Groupο Barceló που ξεκίνησε από τη Μαγιόρκα και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 230 ξενοδοχεία (μέσω της Barceló Hotels & Resorts) και 700 ταξιδιωτικά γραφεία (μέσω της Avoris) σε όλο τον κόσμο.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΤΟ ΔΝΤ ΖΗΤΑ ΑΜΚ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ ΣΕ FUNDS !!!

ΚΑΙ ΝΕΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ & ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΣΕ FUNDS ΖΗΤΑ ΤΟ ΔΝΤ
Κρίσιμες οι 2 αξιολογήσεις των κόκκινων δανείων (12/2017 και 03/2018) για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών. To ΔΝΤ ζητάει ιταλικό μοντέλο Unicredit !!!




Ο πυρήνας των προβληματικών δανείων των τραπεζών ύψους 65 με 70 δισεκ. είναι και ο πιο δύσκολος γιατί οι εξασφαλίσεις δεν επαρκούν και οι προβλέψεις επίσης δεν επαρκούν.
Καθοριστικές θα αποδειχθούν οι επόμενες δύο σημαντικές αξιολογήσεις των NPLs και NPEs των προβληματικών δανείων και ανοιγμάτων των ελληνικών τραπεζών του Δεκεμβρίου 2017 και Μαρτίου 2018 για τα stress tests.
Ταυτόχρονα το ΔΝΤ φέρεται να ζητάει να υιοθετηθεί το επιτυχημένο μοντέλο της Ιταλικής τράπεζας Unicredit η οποία υλοποίησε ΑΜΚ 13 δισεκ. και πούλησε και 17,7 δισεκ. προβληματικά δάνεια στο 13% της ονομαστικής αξίας. 



SSL Certificates