.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η SIEMENS ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ PITSOS !!!

ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤON ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Προφανώς ο συμβιβασμός αυτός ισχύει για τους Γερμανούς(με την ανοχή του Ελληνικού Δημοσίου) μόνο για να γλιτώνουν πρόστιμα...όπως στην περίπτωση του Καρτέλ των Εργολάβων !!!
Ισχύουν ή όχι αυτά που καταγγέλλει με πρόσφατη επιστολή της στον Πρωθυπουργό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου ;;;





Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα: 
«...Στο μέρος III Παρ.4 εδάφιο γ της σύμβασης, αναφέρεται ότι, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην Ελληνική Δημοκρατία. Την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα ένα έργο αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων. Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. (Pitsos), εταιρεία την οποία η Siemens και η Bosch συμμετείχαν από 50% στη μετοχική της σύνθεση. Από 1η Ιανουαρίου 2015 πέρασε (Pitsos) εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρεία BSH (PITSOS) μέσω της επένδυσης αυτής χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH για αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη (τότε)κυβέρνηση....»

Η Siemens βάζει λουκέτο το 2018 στο ιστορικό εργοστάσιο της πρώην Pitsos στο Ρέντη

Την απόφασή της, να κλείσει το εργοστάσιο της στου Ρέντη, γνωστοποίησε η BSH Hellas (Pitsos).

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα εργοστάσια της χώρας, το οποίο μετονομάστηκε σε BSH Hellas, μετά την εξαγορά της Bosch-Siemens Hausgerate Gmb της ελληνικής Pitsos που ιδρύθηκε το 1865.


Η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι η μονάδα θα λειτουργεί για ένα ακόμη έτος – έως το τέλος του 2018-και στη συνέχεια να κλείσει. Έχει ήδη δρομολογηθεί ένα πρόγραμμα μείωσης του προσωπικού με στόχο την άμβλυνση των επιπτώσεων του κλεισίματος.
Η διοίκηση ενημέρωσε τους 250 υπαλλήλους ότι μπορούν να εισέλθουν σε ένα προαιρετικό πρόγραμμα εξόδου με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στις 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δήλωση της διοίκησης, «από την 1η Ιανουαρίου 2018, το εργοστάσιο στην Αθήνα δεν θα μπορεί να υποστηρίξει την κατασκευή οποιουδήποτε από τα προϊόντα του Ομίλου με αποτέλεσμα την απόφαση την αναστολή της παραγωγικής του δραστηριότητα».

πηγη: protothema.gr


Όλη η επιστολή της ΠΟΕΜ στον Πρωθυπουργό:

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, 

Ξεπερνά τα όρια της κοροϊδίας η στάση της Siemens απέναντι στην Ελλάδα. Στις 22/8/12 με ν.4072/2012 υπεγράφη η Σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Εταιρείας SIEMENS. Η συμφωνία αυτή, συνάφθηκε μετά από τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή στελεχών και εκπροσώπων της εταιρείας σε παράνομες δραστηριότητες και επιχειρηματικές πρακτικές. Δεν φτάνει που όλοι οι όροι της συμφωνίας με το Ελληνικό Δημόσιο είναι το μεγαλύτερο Πολιτικό-Οικονομικό σκάνδαλο η Γερμανική Εταιρεία συνεχίζει την κοροϊδία. 

Η υπόθεση της Siemens αποτελεί το μεγαλύτερο σκάνδαλο διαφθοράς και που αν και στη συνέχεια εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο σκάνδαλο συγκάλυψης η εταιρεία απολαμβάνει μιας ιδιώνυμης ασυλίας. Πρόκειται για μια συμφωνία η οποία είναι ντροπή για την Ελλάδα. Διότι η Κυβέρνηση επιβραβεύει τη στάση της Siemens δίνοντας έργα του Δημοσίου. Αλλωστε, πολλές φορές κατά το παρελθόν έχουμε αναφερθεί όπως και εσείς ο ίδιος από τη θέση της αντιπολίτευσης και μέσα στη βουλή, της ασυλίας που τυγχάνει η Γερμανική πολυεθνική στην Ελλάδα και πως από τη θέση του Πρωθυπουργού θα επανεξετάζατε το θέμα της συμφωνίας. 

Η Siemens όπως προκύπτει από τα υπάρχοντα στοιχεία, αρνείται να εφαρμόσει τη συμφωνία συμβιβασμού που έχει συνάψει από το 2012. Η Siemens μεταξύ των δεσμεύσεων της προς το Ελληνικό Δημόσιο ήταν η διατήρηση του αριθμού των εργαζομένων στην εταιρεία που ήταν, σύμφωνα με στοιχεία στους 600 εργαζομένους. Σήμερα ο αριθμός έχει περιοριστεί στους 150 εργαζομένους από την υπογραφή του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η αυθαιρεσία της εν λόγω εταιρείας, συνεχίζεται μέχρι αυτή τη στιγμή. Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα έχουν καταγγείλει απολύσεις και αθέτηση της συμφωνίας. 

Συνεπώς, τα ερωτήματα που τίθενται στην κυβέρνηση είναι: Θα υλοποιηθεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός! Θα μπει επιτέλους ένα τέλος στη συνεχιζόμενη αυθαιρεσία της Γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας; Θα προστατευθούν οι εναπομείναντες εργαζόμενοι σ' αυτήν! 

Στο μέρος III Παρ.4 εδάφιο γ της σύμβασης, αναφέρεται ότι, η Siemens θα εξετάσει την πραγματοποίηση επενδύσεων διαφόρων τύπων και μορφών στην Ελληνική Δημοκρατία. Την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα ένα έργο αξίας 60 εκατομμυρίων ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων. Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH Οικιακές Συσκευές Α.Β.Ε. (Pitsos), εταιρεία την οποία η Siemens και η Bosch συμμετείχαν από 50% στη μετοχική της σύνθεση. Από 1η Ιανουαρίου 2015 πέρασε (Pitsos) εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή αγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρεία BSH (PITSOS) μέσω της επένδυσης αυτής χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH για αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση. 

Η αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του Εργοστασίου έχει ήδη ξεκινήσει με την ανακοίνωση της εταιρείας BSH-ΠΙΤΣΟΣ ότι το 2017 θα σταματήσει η υπάρχουσα παραγωγή στο εργοστάσιο της Αθήνας. Μετά από μία παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 150ετών στην Ελλάδα, η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει αποεπένδυση, με απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών. 

Σε 3 μήνες θα συμπληρωθούν 5 χρόνια από την υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ του Δημοσίου και της εταιρείας SIEMENS και έτσι θα υπάρξει παραγραφή της συμφωνίας!! Είναι απαράδεκτο στο βωμό της μεγιστοποίησης των κερδών, να αγνοείται η συνεισφορά όλων αυτών των χρόνων και η τεράστια και διαρκής προσπάθεια που καταβάλουν όλοι οι εργαζόμενοι λόγω της δύσκολης συγκυρίας στην Ελληνική Οικονομία.. 

Κύριε Πρωθυπουργέ, 

Γνωρίζοντας τις προσπάθειες σας για επενδύσεις και ανάπτυξη θα θέλαμε να ζητήσουμε την άμεση συμπαράσταση σας για να αποτρέψουμε μία τέτοια εξέλιξη. Είμαστε βέβαιοι πως μπορείτε μέσω της παρέμβασης σας στη Siemens AG (Γερμανία), στη Γερμανική Κυβέρνηση και στην BSH (pitsos), ώστε να πετύχουμε την τήρηση των συμφωνιών από το μέρος της Siemens και να διασφαλίσουμε το μέλλον των εργαζομένων των εταιριών αυτών στην Πατρίδα μας.


πηγη: diorismos.gr

ΠΗΓΗ: https://www.diorismos.gr/dhmosia-dioikhsh/28076/epistoli-poem-se-tsipra-athetisi-symvasis-me-to-elliniko-dimosio-apo-ti-siemens



















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates