.

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΣΤΟΧΟΣ ΟΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...
Ενοποίηση υπό το μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των εισπρακτικών υπηρεσιών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών !!!




Την ενοποίηση υπό το μηχανισμό της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων των εισπρακτικών υπηρεσιών φόρων και ασφαλιστικών εισφορών συζήτησαν σήμερα(σ.σ. χθες) κορυφαία κυβερνητικά στελέχη οικονομικών υπουργείων στο πλαίσιο σύσκεψης ενόψει της άφιξης των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών.

Η υποχρέωση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος και εξετάστηκε στη σχετική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τη συμμετοχή της υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου, του υφυπουργού Εργασίας, Τ. Πετρόπουλου, του υπουργού παρά τω πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκου και του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή προβλέπει ότι θα ενοποιηθούν πλήρως οι εισπρακτικές υπηρεσίες των υπουργείων Oικονομικών και Eργασίας έτσι ώστε να υπάρχει κοινός μηχανισμός βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και εισφορών.


Η σχετική μνημονιακή υποχρέωση σχεδιάζεται να υλοποιηθεί εντός του 2018 αλλά θα πρέπει έως το τέλος του 2017 να συνταχθεί ο οδικός χάρτης των βημάτων που πρέπει να γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση και για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για όσους χρωστούν σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες και εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει εντός του Νοεμβρίου μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για το ζήτημα του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Η ενοποίηση της είσπραξης των εισφορών και των φόρων στοχεύει στο να κάνει πιο αποτελεσματικούς τους σχετικούς μηχανισμούς καθώς έχει παρατηρηθεί ότι το γεγονός πως υπάρχουν ξεχωριστοι μηχανισμοί είσπραξης δημιουργεί δυσλειτουργίες και προβλήματα. Για παράδειγμα υπάρχουν τα δικαστικά τμήματα των εφοριών που "καταδιώκουν" τους οφειλέτες της εφορίας και το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών του υπουργείου Εργασίας που κάνει ακριβώς το ίδιο αλλά για οφειλές προς τα Ταμεία.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates