.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΜΕ ΔΙΟΡΙΑ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ !!!

 


Στις εφορίες καλούνται να σπεύσουν χιλιάδες μισθωτοί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020, προκειμένου να υποβάλουν έντυπες και χειρόγραφα συμπληρωμένες τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2017 και να λάβουν επιστροφή ή να μειώσουν τον φόρο που καταλογίστηκε αδίκως, το 2020.

Οι συγκεκριμένοι μισθωτοί, έλαβαν εντός του 2019 αναδρομικά ποσά αποδοχών που έπρεπε κανονικά να τούς είχαν καταβληθεί το 2017.

Ωστόσο για τις αμοιβές αυτές τους είχε γίνει παρακράτηση το 2017, ενώ τα ποσά καταβλήθηκαν το 2019 και δηλώθηκαν και με τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις.

Η εφορία, όμως «ξέχασε» να συνυπολογίσει τον παρακρατούμενο φόρο, επί των συγκεκριμένων αμοιβών και ο φόρος εισοδήματος του 2020 εκτοξεύτηκε στα ύψη.

Σημειώνεται πως στους συγκεκριμένους φορολογούμενους χορηγήθηκαν έντυπες βεβαιώσεις αποδοχών για τα αναδρομικά αυτά, στα οποία αναγράφονταν και οι φόροι που είχαν ήδη παρακρατηθεί γι’ αυτά, αλλά στα ηλεκτρονικά αρχεία βεβαιώσεων αποδοχών που υπέβαλαν φέτος στο Taxisnet οι εργοδότες τους για το φορολογικό έτος 2019 δεν περιλαμβανόταν ο φόρος που παρακρατήθηκε το 2017 για τα αναδρομικά αυτά, αλλά μόνο τα φορολογητέα ποσά των αναδρομικών.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΩΣ 2.000.000€ ΣΕ ONLINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ !!!

 


Τη δυνατότητα σε ενώσεις και δημόσιους φορείς να ασκούν συλλογική αγωγή για παράνομη συμπεριφορά online υπηρεσιών δίνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που θεσπίζει κανόνες. 

Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, για πρώτη φορά επιχειρείται η πολυεπίπεδη ενεργοποίηση εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών και προσφέρεται ένα πλαίσιο διαβαθμισμένης προστασίας σε επιχειρηματικούς χρήστες και χρήστες εταιρικών ιστοτόπων.

Ενώσεις και δημόσιοι φορείς θα μπορούν πλέον:

α) να υποβάλουν καταγγελία μέσω ενός εσωτερικού συστήματος διεκπεραίωσης καταγγελιών, που υποχρεούνται να παρέχουν οι πάροχοι (εξαιρούνται της υποχρέωσης οι μικρές και οι πολύ μικρές πλατφόρμες),

β) να επιλέξουν τη διαμεσολάβηση (για τον σκοπό αυτό οι πάροχοι υποχρεούνται πλέον να υποδεικνύουν τουλάχιστον δυο διαμεσολαβητές),

γ) να επιλέξουν εξειδικευμένη διαμεσολάβηση. 

LOCKDOWN: ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΩΣ 30/11 !!!

 



Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων και των εισαγγελιών της χώρας για το διάστημα από 7.11.2020 ως και 30.11.2020

Ειδικότερα, με την υπουργική απόφαση ρυθμίζεται η λειτουργία των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας και καθιερώνεται ανώτατος αριθμός 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, εκτός εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των περισσότερων ατόμων κρίνεται απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 31.12.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2022 ή συμπληρώνεται o ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Παράλληλα, αναστέλλονται προσωρινά οι εργασίες του Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου και των Ειδικών Δικαστηρίων και οι νόμιμες και δικαστικές προθεσμίες. Επίσης αναστέλλονται προσωρινά οι δίκες ενώπιων του Συμβουλίου της Επικρατείας, των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και οι διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και της διενέργειας πλειστηριασμών.

Ως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας εξαιρούνται της αναστολής οι υποθέσεις που είναι ώριμες προς εκδίκαση στην Ολομέλειά του καθώς και οι ώριμες προς συζήτηση υποθέσεις, για τις οποίες έχει υποβληθεί από όλους τους διαδίκους κοινή ή ξεχωριστή δήλωση περί παράστασης χωρίς εμφάνιση στο ακροατήριο εφόσον συντρέχουν και οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις για τη συζήτησή τους ενώ οι λοιπές υποθέσεις αναβάλλονται υποχρεωτικά από το δικαστήριο σε επόμενη δικάσιμο, οι δε διάδικοι, εφόσον έχουν κλητευθεί νόμιμα, δεν κλητεύονται εκ νέου. Ακόμη, εξετάζονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, εκδικάζονται επείγουσες αιτήσεις παροχής προσωρινής δικαστικής προστασίας και διενεργείται η επεξεργασία επειγόντων σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων.

Τ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ !!!

 



Τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις που κλείνουν με κρατική εντολή δεν θα πληρώσουν δημοτικά τέλη τόνισε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Γα τον λόγο αυτό σημείωσε πως το κράτος θα επιχορηγήσει με 60 εκατ. ευρώ δήμους και περιφέρειες.

Πρόσθεσε πως δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μετακινήσουν προσωπικό που λογω των μέτρων δεν έχει αντικείμενο εργασίας, π.χ. οι καθαριστές γυμνασίων και λυκείων μπορούν να βοηθήσουν στα δημοτικά σχολεία ή σε αλλά δημοτικά κτήρια ή άλλοι εργαζόμενοι να βοηθήσουν στο πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι.

BLOOMBERG ΓΙΑ BREXIT: Η GOLDMAN SACHS ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 60 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 


Η Goldman Sachs σκοπεύει να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη.Το τελευταίο σημάδι ότι οι τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πριν το οριστικό Brexit.

Η τράπεζα σκοπεύει να μεταφέρει μεταξύ 40 δισ. και 60 δισ. δολαρίων στη γερμανική θυγατρική της έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.

Η Goldman Sachs Europe SE, θυγατρική με έδρα τη Φρανκφούρτη στην οποία θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία, είχε μόλις 3 δισ. ευρώ (3,6 δισ. δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της. Η Goldman θα μπορούσε να μετατοπίσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου.

Με λιγότερες από 40 εργάσιμες ημέρες έως τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι διεθνείς τράπεζες επιταχύνουν τα σχέδια ενίσχυσης στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της δραστηριότητας των πελατών από την 1η Ιανουαρίου.

ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΤΟ 10% Η ΥΦΕΣΗ ΦΕΤΟΣ !!!

 


Λίγο πιο πάνω από το 10% αναμένεται με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου η ύφεση φέτος, μετά την επιβολή του lockdown αλλά και τα περιοριστικά μέτρα που είναι δεδομένο πως θα ισχύσουν - σε έναν βαθμό τουλάχιστο - τον μήνα Δεκέμβριο στην αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες με αυτήν την πρώτη πρόβλεψη για κατά 2% περίπου περεταίρω πτώση του ΑΕΠ φέτος ξεκινά το ΥΠΟΙΚ τον επαναυπολογισμό της πορείας της οικονομίας το 2021. Και τούτο προκειμένου να καταθέσει στις 21 Νοεμβρίου το τελικό σχέδιο Προϋπολογισμού στη Βουλή σε ένα καθεστώς πρωτόγνωρης ασάφειας και έλλειψης "ορατότητας", όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Το προσχέδιο του Προϋπολογισμού (που δομήθηκε με βάση την εικόνα για την πορεία της υγειονομικής κρίσης όπως είχε διαμορφωθεί τον Οκτώβριο) βασιζόταν σε ύφεση 8,2%, ενώ υπολόγιζε το πρωτογενές έλλειμμα το 6,2% του ΑΕΠ.

Πλέον, στο δημοσιονομικό πεδίο αυτό που επιχειρείται φέτος, σύμφωνα με πληροφορίες , είναι το έλλειμμα να συγκρατηθεί κάτω από το 10% του ΑΕΠ. Και τούτο μέσω μίας προσπάθειας διατήρησης της κουλτούρας πληρωμών αλλά και παροχής στοχευμένης βοήθειας στις επιχειρήσεις και στους πολίτες.

ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ: "ΧΑΡΑΤΣΙ" ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.300€ ΕΝ ΜΕΣΩ LOCKDOWN ΣΕ 800.000 ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!




Χαράτσι πάνω από 1.300 ευρώ επιβάλει ο ΕΦΚΑ σε 800.000 επαγγελματίες, μετά την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών του έτους 2019.

Ο «λογαριασμός» στους επαγγελματίες, αποστέλλεται από τον ΕΦΚΑ εν μέσω lockdown και θα κληθούν να πληρώσουν το χαράτσι σε πέντε δόσεις, με την πρώτη δόση να πρέπει να καταβληθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, που θα είναι υποχρεωτικά κλειστές οι επιχειρήσεις τους.

Ταυτόχρονα, σε 300.000 επαγγελματίες προκύπτει επιστροφή εισφορών κατά μέσο όρο 600 ευρώ.

Η διαδικασία της εκκαθάρισης των ασφαλιστικών εισφορών είναι η τελευταία φορά που γίνεται, καθώς από το 2020, οι εισφορές επιλέγονται από την αρχή κάθε έτους, από τους μη μισθωτούς και είναι συγκεκριμένες.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΞΗΛΩΣΕ ΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΕΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΙΡΑΣ !!!

 



Ο "σουλτάνος" είναι "ξεβράκωτος"... με την φτώχεια να χτυπάει κόκκινο στην Τουρκία !!!


Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε από το πόστο του σήμερα τα ξημερώματα τον διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουισάλ και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ μετά από το νέο χαμηλό επίπεδο - ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.

Η απόφαση αντικατάστασης του Ουισάλ ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου την Παρασκευή μετά από ένα χαμηλό ρεκόρ των 8,58. Έχει αποδυναμωθεί κατά 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

Ο Ουισάλ είχε οριστεί διοικητής τον Ιούλιο του 2019 αντικαθιστώντας τον Μουράτ Τσετίνκαγια.

Ο Νατσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, όταν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.

Goldman Sachs: Πάνω από 100 δισ. «έκαψε» η Τουρκία

ΝΕΟ LOCKDOWN: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΕΚΡΗΞΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΙΑΠΩΝΙΑ: ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙ .... 1.000.000 ΓΙΕΝ !!!

 




Έναντι του εντυπωσιακού ποσού του ενός εκατομμύριου γεν -ή 9.600 δολαρίων- πουλήθηκε ένα κιβώτιο με μανταρίνια στην Ιαπωνία.

Πρόκειται για ένα κιβώτιο 20 κιλών που περιέχει - μόλις - 100 μανταρίνια, το οποίο δημοπρατήθηκε στη διάσημη κεντρική αγορά της Ιαπωνίας «Ota Market», στην πρώτη δημοπρασία της χρονιάς για τα «satsuma mandarin oranges». Πρόκειται για ένα δημοφιλές εσπεριδοειδές της Ehime prefecture, το οποίο παράγεται στο νησί Σικόκου στη νότια Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το CNN, η υψηλή τιμή που «έπιασε» το κιβώτιο με τα μανταρίνια θεωρείται ένα καλό ξεκίνημα για την έναρξη της σεζόν των εσπεριδοειδών, καθώς η τυπική τιμή για τέτοιου είδους «πολυτελή» φρούτα κυμαίνεται στα 75 δολάρια ανά 10 κιλά.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ & ΠΟΙΟ LOCKDOWN ;;;; ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΑΧΩΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ !!!



Στο κόκκινο οι κρατήσεις στην Αράχωβα για τριήμερο...


Μπορεί να ακούγεται απίστευτο και όμως δεν είναι. Σε μια εποχή που η χώρα μας μετρά καθημερινά και σταθερά πάνω από 1.000 κρούσματα του κορονοϊού, ενώ την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου τα νέα περιστατικά μόλυνσης έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ, καθώς ανήλθαν σε... 2.917, κάποιοι επιλέγουν να περάσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και αρχίζει το καθολικό lockdown, στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς προορισμούς, με την πληρότητα των κρατήσεων να αγγίζει το 80%.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, είναι πολύς ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή, παρά το lockdown που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. 

ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Η ΑΑΔΕ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΕΙΣΠΡΑΞΙΜΟΤΗΤΑΣ !!!

ΖΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ
Από πρόστιμα ύψους 32,4 δις ευρώ εισπράχθηκαν μόλις....19 εκατομμύρια ευρώ !!!





«Παρατηρείται αναποτελεσματικότητα στην είσπραξη των επιβαλλόμενων προστίμων, που καταδεικνύει την αδυναμία διασύνδεσης ποινής και φορολογικής συμμόρφωσης».

Αυτό αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην έκθεσή του επί του απολογισμού, του ισολογισμού και των λοιπών χρηματοοικονομικών καταστάσεων του Κράτους για το οικονομικό έτος 2018 που παρουσιάσθηκε χθες στη Βουλή.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το ύψος των βεβαιωθέντων προστίμων, που αφορούν σε παραβάσεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων ανήλθε στο ποσό των 32,4 δισ. ευρώ, εκ των οποίων διεγράφησαν 105 εκατ. ευρώ, επεστράφησαν 14 εκατ. ευρώ και εισπράχθηκαν μόνο 19 εκατ. ευρώ. 

Το Ελεγκτικό Συνέδριο υπογραμμίζει πως μεγάλο μέρος των ανωτέρω απαιτήσεων είναι «αμφιβόλου εισπραξιμότητας» και πως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, κατά πάγια τακτική, σχετική πρόβλεψη απομείωσής τους, καθόσον δεν έχει εκδοθεί η προβλεπόμενη απόφαση του υπουργού Οικονομικών. 

ΣΚΑΕΙ ΝΕΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ;;; ΥΠΟΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ !!!

ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ...
Τα περίεργα φαινόμενα με τις εξουσιοδοτήσεις και η έρευνα των δικαστικών αρχών.



Μια περίεργη ιστορία φαίνεται να απασχολεί τις δικαστικές αρχές και αφορά στον τρόπο που έχουν διεξαχθεί Γενικές Συνελεύσεις εταιριών.

Συγκεκριμένα έχουν γίνει καταγγελίες πως τουλάχιστον δύο τραπεζικά ιδρύματα και πιο «συστηματικά» το ένα εξ αυτών καταθέτει εξουσιοδοτήσεις-πληρεξούσια τα οποία αναφέρουν συγκεκριμένα ονόματα που εκπροσωπούν το τραπεζικό ίδρυμα αλλά στις Συνελεύσεις εμφανίζονται άλλοι υπάλληλοι που δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση και ψηφίζουν.

Βέβαια το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο ότι ψηφίζουν άλλοι αντί άλλων, αλλά και ότι οι ψήφοι γίνονται δεκτές από Προέδρους και Γραμματείς των Συνελεύσεων.

Το φαινόμενο συμβαίνει ειδικά σε προβληματικές εταιρίες.


Άλλα αντί άλλων

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 25 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ FUNDS ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ !!!

 


Tα 25 μεγαλύτερα private equity funds σε ένα γράφημα. Τεράστια τα κεφάλαια.


Πολύ συχνά διαβάζουμε στις επιχειρηματικές στήλες των εφημερίδων για μεγάλες εξαγορές ή επενδύσεις που έχουν γίνει με πρωτοβουλία κάποιου Private Equity Fund μέσω π.χ. επιχειρηματικού κεφαλαίου ή κεφαλαίου ανάπτυξης.

Για παράδειγμα, αφού η Airbnb που χρειάστηκε να αναβάλει τις επενδύσεις της που δεν ανήκουν στην «βασική» εμπορική της δραστηριότητα, στη σκιά της πανδημίας, κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση PE από σχήματα όπως η BlackRock και η Sixth Street Partners.

Πολλοί είναι εκείνοι όμως που δεν κατανοούν πλήρως το μέγεθος και το εύρος της ιδιωτικής συμμετοχής. Για να φανεί, είναι απαραίτητο να αποτυπωθούν τα κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν από τις 25 κορυφαίες εταιρείες τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΓΣΕΒΕΕ: ΟΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ !!! ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΧΡΕΩΝ !!!

Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΛΑ ΚΛΩΤΣΑΕΙ ΤΟ ΤΕΝΕΚΕΔΑΚΙ ΠΙΟ ΚΑΤΩ, ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΟΜΩΣ ΑΥΓΑΤΙΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ. ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!
Αντί λοιπόν να γίνει διαγραφή χρεών όπως φωνάζουμε και μείς εξαρχής, φτάσαμε σε ένα δυσθεώρητο ιδιωτικό χρέος εξαιτίας των μνημονίων, για να έρθουν εν τέλει τα κοράκια των funds να κάνουν πάρτι με τις περιουσίες των Ελλήνων μέσω του Νέου Πτωχευτικού !!!





Στον οικονομικό… Καιάδα ρίχνει η κυβέρνηση τους ελευθέρους επαγγελματίες καθώς αποκλείονται από το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ τους δίνει πρόσβαση μόνο στη επιστρεπτέα προκαταβολή, περιορίζοντας έτσι την περίμετρο των μέτρων ανακούφισης από την πανδημία.

Συνολικά 450.000 αυτοαπασχολούμενοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση και η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσχερής όταν ο προσωπικός ΚΑΔ του αυτοαπασχολούμενου δεν εισέρχεται σε αναστολή από την κυβέρνηση και έχει την υποχρέωση να παραμένει εν λειτουργία την περίοδο του lockdown.

O αποκλεισμός των ελεύθερων επαγγελματιών από το σύνολο των ευνοϊκών μέτρων έγινε και από τις Περιφέρειες της χώρας που υλοποιούν προγράμματα χρηματοδότησης που απευθύνονται σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό.

Παράδειγμα η Περιφέρεια Αττικής «τρέχει» πρόγραμμα συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ εκ των οποίων διέθεσε μόλις το ποσό των 37 εκατ. ευρώ και ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 1027.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αυτοαπασχολούμενους είναι η καταβολή του 60% του μισθώματος όταν μάλιστα η επιχείρηση θα παραμείνει κλειστή με εντολή κυβέρνησης ενώ δεν θεωρείται εφικτό η καταβολή του ενοικίου για τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές σε περίοδο καθολικού lockdown.

Ζητούν διαγραφή υποχρεώσεων

ΕΣΑ ΓΙΑ 2ο LOCKDOWN: ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ-ΚΛΕΙΣΤΑ !!! ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ 80% ΚΑΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!

 


Για εφιάλτη που συνεχίζεται, αλλά και για ανοιχτά - κλειστά καταστήματα, εδώ και πολλούς μήνες κάνουν λόγο στελέχη του Εμπορικού Συλλόγου.

«Εδώ και καιρό από την αρχή του πρώτου lockdown, τα εμπορικά καταστήματα είναι ανοιχτά - κλειστά», επισημαίνει ο Α' Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας Νίκος Κογιουμτσής, τονίζοντας ότι «εδώ και καιρό η κατανάλωση έχει καταβαραθρωθεί.

«Έχουμε πτώση της εμπορικής κίνησης κατά 80% και πτώση του τζίρου κατά 50%.
Αν και διανύουμε περίοδο ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τις τιμές να είναι αρκετά χαμηλές σε σχέση με την ποιότητα των προϊόντων, εντούτοις δεν υπάρχει καθόλου κίνηση», επισημαίνει ο κ. Κογιουμτσής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήδη 7 στις 10 εμπορικές επιχειρήσεις είναι στο κόκκινο και παραμένει αμφίβολο πόσες από αυτές θα καταφέρουν να κρατηθούν στην ζωή μετά το δεύτερο lockdown.

«Ο εφιάλτης συνεχίζεται.Η ανακοίνωση ενός δεύτερου lockdown προκαλεί αβεβαιότητα, ανασφάλεια και αγωνία στο σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας.

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ....ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ !!!

 


Τι γράφει το businessdaily.gr :


Η χθεσινή έγκριση, από την αρμόδια διυπουργική επιτροπή, των δύο έργων κατασκευής μονάδων απορριμμάτων στην Αττική με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και συνολικό προϋπολογισμό 640 εκατομμυρίων ευρώ, αποτελεί θετική είδηση για την αγορά. Πρόκειται για τις μονάδες που αφορούν τον Πειραιά και τα δυτικά προάστια καθώς και τον κεντρικό τομέα των Αθηνών. Όμως, αρκετοί αναρωτιούνται για ποιο λόγο η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αποφάσισε να προχωρήσει ως παραδοσιακό δημόσιο έργο το διαγωνισμό για την τρίτη μονάδα, που θα εγκατασταθεί στο Γραμματικό.

Οι θετικές ειδήσεις τελειώνουν εδώ για τον κυβερνητικό σχεδιασμό στη διαχείριση απορριμμάτων. Στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) νιώθουν εκτεθειμένοι, καθώς είχαν ανακοινώσει πως φέτος θα δημοπρατηθούν 17 μονάδες επεξεργασίας σε ολόκληρη τη χώρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει ούτε οι μισοί διαγωνισμοί, ενώ κάποιοι από τους ελάχιστους που ξεκίνησαν έχουν μπλοκαριστεί λόγω προσφυγών και αντιδράσεων, όπως συμβαίνει στην Κέρκυρα.

Γι’ αυτό και την Τετάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης και ο γενικός γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος σταμάτησαν τα παρακάλια προς δημάρχους και περιφερειάρχες ώστε να προχωρήσουν επιτέλους τα έργα. Στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ενίσχυση της ανακύκλωσης ανακοίνωσαν πως θα προβλέπει την εφαρμογή από τη νέα χρονιά, έπειτα από οκτώ χρόνια αναβολών, του τέλους ταφής μέσω του οποίου οι δήμοι επιβαρύνονται σημαντικά για κάθε τόνο απορρίμματος που στέλνουν στις χωματερές. Έτσι έχουν κίνητρα για την εφαρμογή συστημάτων ανακύκλωσης, διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή και άλλων μέτρων περιορισμού της ποσότητας που πάει στους χώρους υγειονομικής ταφής.

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: "ΤΟ LOCKDOWN ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ 2021" !!!

 



Τι μεταδίδει το mononews.gr :

Τραπεζίτης στο mononews.gr: Η οικονομία μπαίνει σε πολεμική κατάσταση…


Το lockdown βάζει «φωτιά» στα προβληματικά δάνεια, και «παγώνει» προσωρινά τον νέο πτωχευτικό νόμο, γνωστό ως «δεύτερη ευκαιρία».

«Ζούμε σε πολεμική κατάσταση, κανείς δεν ξέρει πότε θα βγούμε από αυτό το δεύτερο lockdown, ούτε μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για τις επιπτώσεις του στην οικονομία και πόσα θα είναι τελικά τα «κόκκινα» δάνεια που θα αφήσει πίσω του», λέει χαρακτηριστικά στο mononews.gr τραπεζίτης. Και στο ερώτημα «τι θα γίνει με τους πλειστηριασμούς και το νέο πτωχευτικό νόμο» απαντά πως «κάτω από αυτές τις συνθήκες «παγώνει» και πάει για την Άνοιξη «η δεύτερη ευκαιρία», ενώ το ίδιο θα γίνει και με τους πλειστηριασμούς».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού θα καθυστερήσει για όσο διάστημα η χώρα θα βρίσκεται σε lockdown.

Κυβερνητικές πηγές υποστηρίζουν ότι όλα θα είναι έτοιμα την 1η Ιανουαρίου για να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πτωχευτικού. Όπως λένε ετοιμάζεται η αναβαθμισμένη πλατφόρμα που θα δέχεται τα αιτήματα και γράφονται οι 50 ΚΥΑ, οι οποίες και θα καθορίζουν τις προδιαγραφές των άρθρων του νέου νόμου. Ωστόσο, παραδέχονται πως είναι πιθανόν η ενεργοποίηση των διαδικασιών να ξεκινήσει μετά το Μάρτιο, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών του lockdown.

ΚΟΡΩΝΟ-ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!! ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 2023 ΚΑΙ....ΒΛΕΠΟΥΜΕ !!!

 


Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ ΩΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΣ !!!


Πώς απέσπασαν 64.000 ευρώ


Δύο υποθέσεις απάτης μέσω υπολογιστών εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου.

Οι απάτες διαπράχθηκαν σε βάρος ημεδαπών στο Ηράκλειο και η δικογραφία που σχηματίστηκε, αφορά πέντε αλλοδαπούς, οι οποίοι από τις 27.04.2020 έως και 15.05.2020, κατάφεραν να αποσπάσουν 64 χιλιάδες ευρώ από δύο ημεδαπούς, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΑΤΗ ΜΕ SMS ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ !!!

 



Οι καταναλωτές πρέπει να αγνοήσουν μηνύματα sms μέσω των οποίων υποτίθεται ότι κερδίζουν δώρα από την εταιρεία Κωτσόβολος, καθώς πρόκειται για απάτη.


Η εταιρεία Κωτσόβολος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό πως πρέπει να αγνοηθούν SMS που δωρίζουν βραβεία και ζητούν προσωπικά στοιχεία, καθώς και καταχώρηση αριθμού κάρτας, με σκοπό την παραλαβή του βραβείου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα SMS αυτά είναι παραγωγή κακόβουλου λογισμικού και παρακαλείται το καταναλωτικό κοινό να τα αγνοήσει και να μην ανοίξει οποιοδήποτε link περιέχουν. «Πρόκειται για προσπάθεια εξαπάτησης από τρίτα μέρη, με τα οποία η Κωτσόβολος δεν έχει οποιαδήποτε σχέση ούτε μπορεί να ελέγξει. Τα SMS αυτά έχουν σταλεί σε τυχαίους αριθμούς τηλεφώνων και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με το πελατολόγιο της Κωτσόβολος» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΝΕΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ !!!

 



Νέα δίκη για αναδρομικά συντάξεων ύψους 2,6 δισ. ευρώ, θα πραγματοποιηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στις 15 Ιανουαρίου.

Στη νέα δίκη-σταθμό το ΣτΕ θα αποφανθεί για τα αναδρομικά των επικουρικών συντάξεων και των δώρων, συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ, τα οποία, παρότι τα επιδίκασε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε τον Ιούλιο, εντούτοις η κυβέρνηση μπλόκαρε την καταβολή τους.

Την ακύρωση των κυβερνητικών μεθοδεύσεων, για την επιστροφή των αναδρομικών που αναλογούν στις επικουρικές και στα δώρα ζητούν από το ΣτΕ, με αίτηση που υπέβαλε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ), στην οποία συμπορεύτηκαν και οι Ομοσπονδίες ΑΤΕ, ΗΣΑΠ και ΟΑΣΑ.

Χθες, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όρισε δικάσιμο για την 15η Ιανουαρίου 2021, αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης κατά της υπουργικής απόφασης σε σχέση με τα αναδρομικά των συνταξιούχων, που είχε υποβάλει το ΕΝΔΙΣΥ.

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΔΙΑΤΡΗΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! ΕΔΩΣΑΝ ΑΣΥΛΟ ΣΕ ΗΓΕΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ISIS !!!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ & ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ...
Του είχε δοθεί άσυλο από την Ελλάδα ενώ θεωρείται ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη του ISIS !!!



Ένα από τα ηγετικά μέλη του ΙSIS συνελήφθη – όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» – πριν από λίγες ώρες από την ΕΛ.ΑΣ. στην Τρίπολη, ύστερα από διεθνή αναζήτηση.

Πρόκειται για έναν 27χρονο από το Τατζικιστάν στον οποίο είχε δοθεί προ μερικών ετών άσυλο στην Ελλαδα.

Σύμφωνα με περιεχόμενο της ερυθράς αγγελίας, ο προαναφερόμενος το 2016 μετέβη μέσω Τουρκίας στη Συρία όπου εντάχθηκε, εκπαιδεύτηκε και συμμετείχε για λογαριασμό του Iσλαμικού Κράτους σε πολεμικές συγκρούσεις σε Συρία και Ιράκ.

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ & ΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Του Νίκου Παπαδημητρίου


Μια τεράστια αντίφαση θα κληθεί να ζήσει από 1ης Ιανουαρίου η ελληνική κοινωνία. Την ώρα που η οικονομία βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση, δουλειές χάνονται και οι αμοιβές μειώνονται, με το «καλημέρα» του νέου έτους χιλιάδες δανειολήπτες θα βρεθούν αντιμέτωποι με την πιθανότητα να χάσουν την ιδιοκτησία του μοναδικού τους περιουσιακού στοιχείου, του σπιτιού που μένουν.

Και είναι αντίφαση, την ώρα που ο Covid-19 έχει φέρει τα πάνω κάτω και στην οικονομία, ενώ είναι άγνωστο σε τι βάθος χρόνου θα απαλλαγούμε από αυτόν, την ίδια αυτή ώρα η κυβέρνηση να ψηφίζει το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο, με το επιχείρημα της διευθέτησης του τραπεζικού τοπίου και του δυσθεώρητου, πράγματι, ιδιωτικού χρέους.

Η ανάγκη αντιμετώπισης του ζητήματος των κόκκινων δανείων κατανοητή μεν, εν τούτοις η εποχή που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και οι συνθήκες ανώμαλες, απρόβλεπτες.

Τι, όμως, κάνουν οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες με τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τις εξώσεις, τι έκαναν κατά το πρώτο κύμα του Covid-19;

Το libre έκανε έρευνα επί του ακανθώδους πανευρωπαϊκού προβλήματος και οι συγκρίσεις είναι καταλυτικές. Όπως μας πληροφόρησαν πηγές μας από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατά το εαρινό κύμα του Covid-19 τον Μάρτιο, τα περισσότερα κράτη μέλη της Ε.Ε. ανέστειλαν τις διαδικασίες κατάσχεσης ή/και τις εξώσεις. 

ΕΡΧΕΤΑΙ "ΣΦΑΓΗ": ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΤΩΝ FUNDS ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! "ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ "!!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Προβληματισμός από τις εταιρίες διαχείρισης NPLs για τους ρυθμούς των πλειστηριασμών - Διπλασιάζεται ο χρόνος ανάκτησης assets


Με σημαντικές καθυστερήσεις κινούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί με αποτέλεσμα όπως σημειώνουν οι Servicers ενώ οι προγραμματισμοί ανάκτησης των κεφαλαίων τα οποία διέθεσαν για εξαγορές κόκκινων δανείων να προέβλεπαν 2,5-3 έτη για το 80% της επένδυσης στην παρούσα φάση ο χρόνος αυτός δείχνει πως θα αυξηθεί στο 100%.

Ετσι οι νέοι προγραμματισμοί μιλούν για ανακτήσεις που μπορούν να φθάσουν μέχρι και τα 7 έτη αφού είναι φυσικό πως το "όπλο" του πλειστηριασμού σε τέτοιες εποχές μπορεί να κινηθεί μόνον με φειδώ.

Μέχρι το τέλος του έτους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φαίνονται αναρτημένοι 2553 δημοπρασίες.

Ανοιχτοί πάντως είναι 320, έτοιμοι προς διενέργεια 38, σε αναστολή 384 πλειστηριασμοί, ματαιωμένοι 2 κοκ.

Γενικότερα είναι πολύ δύσκολο σε τέτοιες εποχές που το κοινωνικό κόστος είναι τόσο μεγάλο να προχωρούν απρόσκοπτα οι συγκεκριμένες διαδικασίες παρατηρούν στελέχη των servicers.Αυτό ωστόσο μειώνει τις τιμές των destress στοιχείων όταν μάλιστα η προσφορά τους εκτιμάται πως θα φθάσει σε αρκετά υψηλά επίπεδα.

Αν ο Andrea Enria και οι θεσμοί εν γένει μιλούν για 1,4 τρισ ευρώ νέα κόκκινα δάνεια λόγω κορωνοϊού δεν είναι τελικώς ατόπημα να μιλάει κάποιος για νέα κόκκινα δάνεια ύψους 10 δισ. ευρώ στη χώρα μας.

Ο κίνδυνος της απορρύθμισης

STRESS TEST ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ LOCKDOWNS ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΤΟΥ TARGET 2 ΣΤΙΣ 23/10 ;;;;

 


Ενα περίεργο ατύχημα στην ΕΚΤ την Παρασκευή 23/10


Του Γιάννη Αγγέλη


Η είδηση πέρασε στα "ψιλά” καθώς οι εξηγήσεις που δόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΚΤ θεωρήθηκαν επαρκείς. Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν θέλησε να συνδέσει το "ατύχημα” με κάτι άλλο.

Τι συνέβη; Το Target II ήτοι το σύστημα εκκαθάρισης των διακρατικών πληρωμών στην Ευρωζώνη ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση "πάγωσε” για 11 ώρες. Τεράστιοι όγκοι κεφαλαίων που έπρεπε μετακινηθούν μεταξύ εμπορικών και κεντρικών τραπεζών, "πάγωσαν” αναστέλλοντας ανάλογου όγκου συναλλαγές.

Το Target II είναι – όπως θα μπορούσε να το πει κανείς – το κυκλοφοριακό σύστημα στο σώμα της Ευρωζώνης μέσα από το οποίο μεταφέρονται όπου η ανάγκη και οι συναλλαγές απαιτούν κεφάλαια από περιοχές με πλεονάσματα σε περιοχές με ελλείμματα. Η "καρδιά” του συστήματος αυτού είναι τα συστήματα λειτουργίας της ΕΚΤ...

Για 11 ώρες το "αίμα” που κρατούσε ζωντανή την λειτουργία της οικονομίας της Ευρωζώνης ήταν... λιγοστό. 

VISA: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΙΣΧΥΡΗ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ !!!

 



Σε ισχύ από τις 31 Δεκεμβρίου 2020 στην Ευρώπη


Σύμφωνα με νέα έρευνα της Visa στην Ελλάδα, οι καταναλωτές δείχνουν ενδιαφέρον στη χρήση βιομετρικών στοιχείων για τις πληρωμές τους, καθώς θεωρούνται ο πλέον ασφαλής τρόπος συναλλαγής σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους.

Ειδικότερα, το 91% θεωρεί ότι η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος είναι η ασφαλέστερη μέθοδος ταυτοποίησης, ακολουθούμενη από τη σάρωση της ίριδας του ματιού. Η ευκολία χρήσης διαδραματίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην προτίμηση για βιομετρικές μεθόδους, με το 24% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι έχουν εγκαταλείψει μια διαδικτυακή αγορά γιατί ξέχασαν τον κωδικό πρόσβασης.

Τα βιομετρικά στοιχεία πρόκειται να γίνουν ακόμα περισσότερο δημοφιλή, λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της Οδηγίας για τις Υπηρεσίες Πληρωμών 2 (PSD2) αναφορικά με την ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη (SCA). Η Ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη (SCA), στο πλαίσιο της PSD2, σχεδιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) και επηρεάζει οποιονδήποτε πραγματοποιεί, λαμβάνει ή εξυπηρετεί online πληρωμές σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2019, ενώ σε σχέση με τις πληρωμές ηλεκτρονικού εμπορίου η SCA θα τεθεί σε ισχύ στην Ευρώπη από τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οδηγία για ισχυρή ταυτοποίησης του πελάτη (SCA) - Έρχεται και στην Ελλάδα:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΧΑΝΙΩΤΗΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1.500€ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε ένας Χανιώτης λόγω χρέους στη ΔΟΥ, ύψους… 1.500 ευρώ!!! Αυτό καταγγέλλει με δημόσια ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών, Ιωάννα Μελάκη.

“Αναμένω να δω όλη τη δικογραφία για να αναλάβει δράση η Ένωσή μας. Θα το στηρίξουμε όσο μπορούμε το θέμα. Είναι άδικο!!! Αν το ξέραμε θα μαζεύαμε τα χρήματα να τα δώσουμε εμείς για να τελειώνει με το χρέος. Είναι οικογενειάρχης άνθρωπος και έχει βαριά ψυχασθένεια. Να οδηγείται στον Κορυδαλλό; Ανήκουστο”, επισημαίνει μιλώντας στο Parakritika.gr η κα Μελάκη.

Στην ανάρτησή της αναφέρει…

"ΜΑΧΑΙΡΙ" ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


Οι βρετανικές τράπεζες απέρριψαν περισσότερες από 150.000 αιτήσεις για επιχειρηματικά δάνεια με κρατικές εγγυήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 φοβούμενες τις προσπάθειες εξαπάτησης, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές.

Η Χρηματοοικονομική Αρχή ζήτησε από τις τράπεζες να μην αλλάξουν και να μην χαλαρώσουν τους ελέγχους που διενεργούν στους πιθανούς δανειολήπτες τους ακόμα και στο πλαίσιο των προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Nikhil Rathi.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας περίπου το 14% των δανείων του προγράμματος CBILS (Coronavirus Business Interruption Loan) απορρίφθηκαν λόγω ανησυχιών φερεγγυότητας και το 8% των δανείων για το πρόγραμμα BBLS (Bounce Back Loan) κατά την αρχική αίτηση», δήλωσε ο Rathi σε μια εξ’ αποστάσεως συνεδρίαση με την επιτροπή της Βρετανικής Βουλής χθες Τετάρτη.

Στα προγράμματα που προορίζονται για την χρηματοδότηση των μικρότερων επιχειρήσεων έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αιτήσεις από την έναρξη τους τον Μάιο. Τα δάνεια του προγράμματος Bounce Back αποδείχθηκαν περισσότερο δημοφιλή, με τις επιχειρήσεις να έχουν λάβει μέχρι στιγμής περίπου 40 δισεκατομμύρια λίρες, αλλά υπάρχει η κριτική ότι τα χαλαρά κριτήρια επιλεξιμότητας αφήνουν «ανοιχτές» τις τράπεζες σε πιθανές απάτες.

COLPO GROSSO ΠΟΛΣΟΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ+ALPHA BANK....ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ !!!

 


Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΒΟΥΛΙΑΖOYN ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΗΣ FRAPORT ΠΟΥ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ !!!

ΖΗΜΙΕΣ ΠΟΥ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 500.000.000€ ΤΟ 9ΜΗΝΟ
Ζοφερές οι προβλέψεις τους και για τους επόμενους μήνες !!!



Ζημιές ύψους 537,2 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου σημείωσε η Fraport, λόγω του ισχυρού πλήγματος στις δραστηριότητες των αεροδρομίων από το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Αναλυτικότερα, η εταιρεία που διαχειρίζεται αεροδρόμια ανακοίνωσε ότι οι ζημιές διαμορφώθηκαν στα 537,2 εκατ. ευρώ για την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σε σχέση με τα καθαρά κέρδη ύψους 413,5 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα διαμορφώθηκα στα 1,32 δισ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση 54% από το προηγούμενο έτος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΕΧΕΙ ΕΘΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΤΖΟΓΟ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΛΕΓΧΕΙ !!!

ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΤΕ
Ο εθισμός αυτός τον καθιστά "ελέγξιμο" όσον αφορά τις απάτες που υποτίθεται πως πρέπει να ελέγχει. Ενώ τον κυνηγούσαν μέχρι και κυκλώματα τοκογλύφων !!!



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :


Mια ακόμα υπόθεση απειλεί να προκαλέσει πλήγμα στο κύρος της Εθνικής Τράπεζας καθώς επιθεωρητής της Εθνικής Τράπεζας (σ.σ τα στοιχεία του είναι στην διάθεση του Bankingnews.gr) ο οποίος αντιμετωπίζοντας σοβαρό εθισμό στον τζόγο, δανειζόταν χρήματα όχι μόνο από τους συναδέλφους του στην επιθεώρηση, αλλά και απο τους υφισταμένους του στο δίκτυο καταστημάτων.

Κατάχρηση εξουσίας

Δηλαδή, με άλλα λόγια, καταχράστηκε της εξουσίας του ως επιθεωρητής και ζητούσε δανεικά ακόμη από εκείνους που υποτίθεται ότι, οφείλει να τους ελέγχει.

Το συγκεκριμένο στέλεχος μάλιστα, σύμφωνα με πηγές, μέχρι σήμερα, είχε μια φήμη σοβαρού επιθεωρητή καθώς ήταν ειδικός στην αποκάλυψη περιπτώσεων απάτης (Fraud).

Η έλευση του στο δίκτυο καταστημάτων, όπως λένε πηγές, αποτελούσε τον φόβο και τον τρόμο για όλους όσοι προχωρούσαν σε παράνομες ενέργειες και διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ LOCKDOWNS ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!







Oργή των μικρών επιχειρηματιών λιανικού εμπορίου για τη νέα καραντίνα, τις κυβερνήσεις και τον ανελέητο ανταγωνισμό μεγάλων αλυσίδων και κολοσσών όπως η Amazon. Πενήντα δήμοι στη Γαλλία με τοπικά διατάγματα κρατούν ανοιχτά τα καταστήματα !!!



Αφύπνιση του εμποράκου... λίγο πριν από το θάνατό του τροφοδοτούν τα νέα lockdowns στην Ευρώπη. Γονατισμένοι οικονομικά από το πρώτο κύμα του κορονοϊού και τις καραντίνες της προηγούμενης άνοιξης, οι ιδιοκτήτες των μικρών ανεξάρτητων επιχειρήσεων της Ευρώπης είχαν εναποθέσει τις τελευταίες τους ελπίδες για επιβίωση στην αγοραστική περίοδο των Χριστουγέννων, η οποία ξεκινά για τα καλά αυτές τις ημέρες. Μετά τα νέα lockdowns όμως οι ελπίδες αυτές εξανεμίζονται, βυθίζοντας εμπόρους και εργαζομένους σε απόγνωση.

Η δυσαρέσκεια είναι ήδη έντονη σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με προεξάρχουσα τη Γαλλία, όπου η οργή απέναντι στην κυβέρνηση, τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ -που εξαιρούνται από την καραντίνα- και τους κολοσσούς του ηλεκτρονικού εμπορίου όπως η Amazon διαρκώς μεγαλώνει. Προκειμένου να κατευνάσει την οργή των μικροεμπόρων η κυβέρνηση ανακοίνωσε την προηγούμενη Κυριακή ότι εξετάζει το κλείσιμο των τμημάτων των σούπερ μάρκετ που πωλούν αγαθά τα οποία δεν είναι πρώτης ανάγκης όπως τα παιχνίδια.

Από την πλευρά της η Amazon προέβη στη… μεγάλη θυσία να αποσύρει τις διαφημίσεις της στη Γαλλία για τις προεκπτώσεις της «Μαύρης Παρασκευής». Η κίνηση ήρθε έπειτα από δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ότι είναι ανάρμοστο η Amazon να αναδύεται μεγάλος κερδισμένος της κρίσης σε βάρος των εγχώριων καταστημάτων. Η Amazon, χάρη στο προηγούμενο lockdown, κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της παγκοσμίως μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου κατά 40%, στα 89 δισ. δολάρια!

Τα αποτελέσματα

ΗΠΑ: ΚΥΜΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΩΝ ΧΤΥΠΑ ΤΑ MALL !!!

 




Τα αδύναμα εμπορικά κέντρα (Mall) της Αμερικής υπέστησαν διπλό χτύπημα το Σαββατοκύριακο καθώς δύο μεγάλοι ιδιοκτήτες ακολούθησαν τον ολοένα αυξανόμενο κατάλογο των πτωχεύσεων καταφεύγοντας στο Κεφάλαιο 11 περί προστασίας από τους πιστωτές.

Η Pennsylvania Real Estate Investment Trust και η CBL & Associates Properties Inc. ζήτησαν προστασία από τους πιστωτές την Κυριακή, επικαλούμενες τις πανδημικές πιέσεις στους μισθωτές τους και με τη σειρά τους, τους ίδιους.

Δεν δούλεψε η διαπραγμάτευση των ενοικιαστών καταστημάτων εντός εμπορικών κέντρων όσον αφορά την καταβολή ενοικίων εν μέσω lockdown. Πρόκειται για εμπορικές συμβάσεις, οι οποίες δεσμεύονται από σημαντικές ρήτρες για αμφότερες τις πλευρές. Πέραν του σταθερού μισθώματος υπολογίζεται και ποσοστό επί του τζίρου ως ποσό που εισπράττουν οι διαχειριστές, ωστόσο και οι δύο παράμετροι έχουν μπει σε καθεστώς «διαπραγμάτευσης» στον καιρό της καραντίνας.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: FAST TRACK ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ο νέος πτωχευτικός νόμος με απλά λόγια


Της Άννας Κορσάνου


Να σημειωθεί ότι δεν προστατεύεται ούτε η κύρια κατοικία παρά μόνο για μια μερίδα δανειοληπτών που ονομάζονται ευάλωτοι από το νόμο και πληρούν κριτήρια εισοδήματος εξαιρετικά χαμηλά που αποκλείουν στην πραγματικότητα τη μεγαλύτερη μερίδα οφειλετών.

Πλέον νόμος του Κράτους 4738/2020 είναι ο νέος πτωχευτικός νόμος που φέρνει μεγάλες αλλαγές στη ρύθμιση οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων. Ονομάζεται και δεύτερη ευκαιρία και ενδεχομένως να είναι για μια μερίδα οφειλετών, ιδίως όσων έχουν εξαιρετικά υψηλές οφειλές, ή όσων δεν έχουν ακίνητη περιουσία. Για την πλειοψηφία όμως των δανειοληπτών θα αποτελεί κατάρριψη των έως τώρα προσδοκιών τους και θα οδηγεί σε αναγκαστική απώλεια περιουσιακών στοιχείων.

Να σημειωθεί ότι δεν προστατεύεται ούτε η κύρια κατοικία παρά μόνο για μια μερίδα δανειοληπτών που ονομάζονται ευάλωτοι από το νόμο και πληρούν κριτήρια εισοδήματος εξαιρετικά χαμηλά που αποκλείουν στην πραγματικότητα τη μεγαλύτερη μερίδα οφειλετών. Στις περιπτώσεις αυτές η κύρια οικία θα μεταβιβάζεται σε φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης και ο οφειλέτης θα αποκτά δικαίωμα μίσθωσης διάρκειας 12 ετών με επιδότηση του ενοικίου και καταβολή μισθώματος με δικαίωμα επαναγοράς στο τέλος της μίσθωσης. Σε περίπτωση μη καταβολής τριών μισθωμάτων ο οφειλέτης θα αποβάλλεται, θα τον διώχνουν δηλαδή από το ακίνητο, και θα χάνει το δικαίωμα επαναγοράς του ακινήτου. Αν όλα πάνε καλά και καταβάλλει τα μισθώματα σε 12 έτη θα πρέπει να επαναγοράσει το ακίνητο στην αξία της εμπορικής του αξίας την οποία ορίζει πιστοποιημένος εκτιμητής. (άρθρο 219 παρ 5)

ΠΟΙΑ DELIVERY & TAKE AWAY ;;; ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ !!!

ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΝΕΟ LOCKDOWN
Σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενοι που θα πρέπει να επιβιώσουν με τα 534€ της αναστολής...ενώ το 2021 φαντάζει όλο και πιο δύσκολο, την ώρα που κάποιοι "ονειρεύονται" υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης !!!




Λίγοι επέλεξαν να λειτουργούν μόνο με delivery


Κλειστά επέλεξαν να κρατήσουν τα καταστήματά τους πολλοί ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έκριναν ότι τα όποια έσοδα θα είχαν από τη δραστηριότητα του delivery ή του take away θα ήταν πολύ λιγότερα από τις δαπάνες για τη μερική έστω λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Το γεγονός ότι μεγάλο μέρος του πληθυσμού πλέον εργάζεται με τηλεργασία, λίγοι επίσης χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς απλώς για ψώνια, αλλά και το γεγονός ότι οι φοιτητές επίσης παρακολουθούν εξ αποστάσεως τα μαθήματά τους, εξηγούν σε σημαντικό βαθμό την απόφαση των επιχειρηματιών της εστίασης. 

Στα προάστια

ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΑΡ !!!

 


Σε μία ανατρεπτική απόφαση για τα περιοριστικά μέτρα στην εστίαση προχώρησε διοικητικό δικαστήριο. Την ώρα που στη Γερμανία επιβάλλονται από προχθές τοπικά lockdowns, διοικητικό δικαστήριο του Βερολίνου ακύρωσε με απόφασή του το μέτρο του υποχρεωτικού κλεισίματος σε μπαρ και εστιατόρια από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης του προέταξε σύμφωνα με το euronews.gr ότι η απαγόρευση δεν είναι απαραίτητη καθώς τα εστιατόρια και τα μπαρ δεν έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας.

Στο δικαστήριο είχαν προσφύγει Βερολινέζοι εστιάτορες που αντιτίθενται στους περιορισμούς, οι οποίοι έχουν επιβληθεί από τις 10 Οκτωβρίου στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας και υγιεινής που ίσχυαν μέχρι τώρα, καθώς τα θεωρούσαν άδικα για καταστήματα που λειτουργούσαν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ !!! ΦΑΒΟΡΙ ΠΛΕΟΝ Ο...ΤΡΑΜΠ !!!

 


Αμερικάνικες εκλογές : Οι στοιχηματικές εταιρείες «βάζουν τα λεφτά τους» στον Τράμπ


Αμερικάνικες εκλογές στοίχημα: Προβάδισμα νίκης στις εκλογές στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δίνουν πλέον οι εταιρείες στοιχημάτων, ενώ αρχικά το φαβορί ήταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν.

Αμερικάνικες εκλογές στοίχημα: Κατά τη βρετανική Betfair, η πιθανότητα νίκης του Τραμπ υπολογίζεται πως ανέρχεται στο 60% από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες το πρωί χθες τη Τρίτη. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 40% από 61%.

Σύμφωνα με τη Smarkets Exchange, με έδρα τη Βρετανία, ο Τραμπ έχει ακόμα πιο υψηλή πιθανότητα νίκης, 65%, από 39% όταν άνοιγαν οι κάλπες. Οι πιθανότητες του Μπάιντεν έχουν πέσει στο 35% από 61%.

Αμερικάνικες εκλογές live NBC news και CNN: Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η εκλογική βραδιά στις ΗΠΑ, καθώς όσο περνάει η ώρα έρχονται στο φως το αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, το θρίλερ για την εκλογή του νέου προέδρου φαίνεται πως θα διαρκέσει πολλές ώρες.

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !!!

 



Την αντίθεσή της στην ενοποίηση των θέσεων του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και του εισαγγελέα εγκλημάτων διαφθοράς όπως επίσης και τη διαφωνία της στη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών σε επιτροπές δεοντολογίας της ΕΠΟ, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. 

Και οι δυο παραπάνω αλλαγές επέρχονται με διατάξεις που εμπεριέχονται σε νομοσχέδια του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση αναφέρει:

«Η Ένωση έχει τοποθετηθεί ήδη τόσο με ανακοίνωσή της όσο και κατά την ακρόαση των φορέων στη Βουλή για το υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Κάναμε συγκεκριμένη πρόταση για την εικονοτηλεδιάσκεψη, εκφράσαμε τις απόψεις μας για την επανασυζήτηση των υποθέσεων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, διατυπώσαμε τις αντιρρήσεις μας για τη φωτογραφική διάταξη του άρθρου 40. Συμπληρωματικά τοποθετούμαστε σε άλλες δύο διατάξεις του Σχεδίου Νόμου. Η πρώτη αφορά στη συγκρότηση πειθαρχικών και δικαιοδοτικών οργάνων του ποδοσφαίρου καθώς και στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ από δικαστικούς λειτουργούς. Ήδη από την ψήφιση του ν. 4326/2015 διατυπώσαμε τις έντονες αντιρρήσεις μας για τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών σε τέτοιου είδους επιτροπές αφού θεωρούσαμε βέβαιη την διαπόμπευση και τον διασυρμό τους κάθε φορά που οι αποφάσεις τους δεν ήταν επιθυμητές. Οι εξελίξεις δικαίωσαν πλήρως τις θέσεις μας. Εμμένουμε λοιπόν στο κύριο αίτημά μας να διαφυλαχτεί το κύρος της Δικαιοσύνης με την μη συμμετοχή τακτικών δικαστικών λειτουργών. Σε κάθε περίπτωση το άρθρο 48 του Σχεδίου Νόμου το οποίο προβλέπει την επιλογή των δικαστικών λειτουργών από τα Τριμελή Συμβούλια Διεύθυνσης των Δικαστηρίων θα πρέπει να τροποποιηθεί και να αναθέτει την σχετική αρμοδιότητα στις Ολομέλειες των Δικαστηρίων.

ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η FAST TRACK ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ...ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

 



Συνταγματικές και σύμφωνες με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) κρίθηκαν, ομόφωνα από την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, οι διατάξεις εκείνες του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά (νόμος Κατσέλη) που συζητούνται στη Βουλή, ενώ παράλληλα οι αρεοπαγίτες θέτουν θέμα για την κάλυψη των οργανικών θέσεων Ειρηνοδικών οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστιο όγκο υποθέσεων μέσα σε ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ειρηνοδίκες θα κληθούν να εκδικάσουν αφενός 37.000 δίκες που θα προσδιοριστούν τώρα και άλλες 43.000 που ήδη εκκρεμούν μέσα στο επόμενο διάστημα των 13 μηνών.

Ειδικότερα, το εν λόγω νομοσχέδιο προβλέπει ότι περίπου 37.000 υποθέσεις του νόμου Κατσέλη θα δικαστούν σε διάστημα 13 μηνών, δηλαδή έως το τέλος του 2021. Πρόκειται ουσιαστικά για εκκαθάριση των χιλιάδων υποθέσεων που εκκρεμούν στα Ειρηνοδικεία της χώρας και οι προσδιορισμοί εκδίκασής τους, φτάνουν έως το 2032. Συνολικά στα Ειρηνοδικεία εκκρεμούν 80.000 υποθέσεις, αλλά θα επαναπροσδιοριστούν συνολικά άλλες 37.000 υποθέσεις, αυτές δηλαδή που έχουν δικάσιμο για μετά το 2021 (15/6/2021).

ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: ΘΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ !!!

 


Σκληρή απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του ζητά από την Τράπεζα Πειραιώς να αποσαφηνίσει άμεσα τα σχέδιά της σχετικά με την αποπληρωμή των 165 εκατ. ευρώ του τοκομεριδίου του ομολόγου CoCos, αξίας 2,04 δισ. ευρώ, στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει άμεσα θέση, δίνει ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταικούρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον ‘τόπο του εγκλήματος’. Ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά, από άγνοια ή μικροπολιτική σκοπιμότητα, παρεμβαίνει, προφασιζόμενος ότι ‘ανησυχεί’ για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάστρεψε τις αξίες των τραπεζών με την 3η, αχρείαστη, ανακεφαλαιοποίηση, που οδήγησε σε τεράστια απώλεια χρημάτων τους Έλληνες φορολογούμενους, που συρρίκνωσε τη συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου, πουλώντας σχεδόν ‘τζάμπα’ τις μετοχές του σε ιδιώτες, δήθεν ‘ανησυχεί’. Αιδώς, Αργείοι. Ας μην ‘ανησυχεί’», επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του και καταλήγει: «Η κυβέρνηση θα προασπίσει, όπως μέχρι σήμερα με αποτελεσματικότητα πράττει, το βραχυπρόθεσμο και μεσομακροπρόθεσμο δημόσιο συμφέρον στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ !!! ΒΟΜΒΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΕΣ" ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!

ΗΤΑΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΟΥ 2019 ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΕΡΒΕΡΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΠΟΥ "ΜΥΡΙΖΕ" ΑΠΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ...
Θυμηθείτε αναλυτικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/08/blog-post_25.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2020/06/502.html





Δικογραφίες τρανταχτών ονομάτων "εξαφανίστηκαν"...ώστε να παραγραφούν οι υποθέσεις τους !!!


Πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος των 500 δικογραφιών που χάθηκαν από τα δικαστήρια της Κέρκυρας, συγκροτώντας ένα τεράστιο σκάνδαλο παραδικαστικής λειτουργίας, με προφανή στόχο την παραγραφή δεκάδων σοβαρών αδικημάτων που περιγράφονται σε αυτές.

Εν ολίγοις χάνονταν 46 δικογραφίες επι 11 χρόνια , περιγράφοντας εν τέλει, όπως τονίζουν αρμόδιες πηγές, μια «φάμπρικα» παραγραφών.


Μεταξύ των κατηγορουμένων δηλαδή βρίσκονταν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα σε σοβαρές υποθέσεις.

Η εισβολή στο σπίτι

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε ήδη ως μάρτυρας έκανε εξαρχής λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ....ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ 8 ΣΤΙΣ 10 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΥΡΑΝΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ !!!

 

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ "ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ": ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΦΠΑ !!!

 



Μπλόκο στην υφαρπαγή του ΦΠΑ από «εξαφανισμένους εμπόρους» επιχειρεί να βάλει η ΑΑΔΕ, θέτοντας σε εφαρμογή ένα νέο καθεστώς εποπτείας των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Τα μέτρα αφορούν στα προϊόντα που εισάγονται στην Ελλάδα από τρίτες χώρες, με σκοπό να επανεξαχθούν άμεσα σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς σε αυτά, δεν βεβαιώνεται ο ΦΠΑ στην Ελλάδα.

Όμως η διαδικασία αυτή, έθρεψε φαινόμενα απάτης, που κοστίζουν τουλάχιστον 140 δισ. ευρώ, στον προϋπολογισμό της ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα οι απώλειες υπολογίζονται σε 6,5 δισ. ευρώ, ετησίως.

Η συνηθέστερη πρακτική της απάτης είναι η τύπου «καρουζέλ», κατά την οποία τα αγαθά κάνουν ένα κύκλο μεταξύ διαφόρων εταιρειών στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κάποια στιγμή «εξαφανίζεται» η εταιρεία η οποία όφειλε να αποδώσει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ.

Επίσης, τα προϊόντα εισάγονται στην Ελλάδα αλλά αντί να εξαχθούν στην τρίτη χώρα της ΕΕ, όπως έχει δηλωθεί, μένουν Ελλάδα και διατίθενται στην εγχώρια αγορά. Φαινομενικά φαίνονται ότι έχουν εξαχθεί σε άλλη κοινοτική χώρα και για το λόγο αυτό δεν καταβάλλεται ο ΦΠΑ στην Ελλάδα, αλλά θα καταβληθεί στην άλλη χώρα. Έτσι τα προϊόντα διατίθενται στην Ελλάδα, χωρίς ΦΠΑ (24%), τον οποίο καρπώνεται το κύκλωμα.

Τι αλλάζει

ΑΥΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ !!!

 



Σε εφαρμογή από το πρωί της Τρίτης και έως τις 30 Νοεμβρίου, το μέτρο της υποχρεωτικής τηλεργασίας στο 50%, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού ενώ την ίδια στιγμή προσαρμόζεται προβλέπονται αλλαγές στο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Υγείας, για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του κορονοϊού, τίθενται οι εξής κανόνες ως προς την οργάνωση του τόπου και του χρόνου εργασίας:

1.α) Επιχειρήσεις-εργοδότες, που εδρεύουν ή έχουν υποκατάστημα σε οποιαδήποτε περιφερειακή ενότητα της χώρας, υποχρεούνται για το μήνα Νοέμβριο να εφαρμόζουν το σύστημα της εξ αποστάσεως παροχής εργασίας στους εργαζομένους τους - σε όποιες περιπτώσεις η εργασία τους μπορεί να παρασχεθεί με αυτό το σύστημα σε ποσοστό 50% επί του συνολικού αριθμού των εργαζομένων αυτών.

β) Οι επιχειρήσεις-εργοδότες οφείλουν εντός εικοσιτετραώρου από τη δημοσίευσης της παρούσας ΚΥΑ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως να προαναγγείλουν στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων την εξ αποστάσεως εργασία του 50% των εργαζομένων τους για τους οποίους μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό, πριν από την έναρξη της εργασίας τους, συμπληρώνοντας το έντυπο 4.1 «Δήλωση εξ αποστάσεως εργασίας-Έντυπο ειδικού σκοπού» της παρ. 2 του άρθρου 4 της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α΄ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76).

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ "ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ" ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ !!! ΑΚΟΜΗ 5.000 ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 !!!

 


Ο συνολικός αριθμός των αποχωρήσεων -με το bonus της εθελούσιας- από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες θα προσεγγίσει τα 5.000 άτομα μέσα σε ένα χρόνο, ενώ αν υπολογιστούν και οι μετακινήσεις προς τις εταιρείες διαχείρισης καθυστερούμενων οφειλών ξεπερνά τις 7.000 άτομα.

Με τα δύο τελευταία προγράμματα κλείνει ουσιαστικά ο κύκλος των εθελουσιών, που αν και οικονομικά «ψαλιδισμένες» εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλές αποζημιώσεις και καλύψεις σε σχέση με όσα ισχύουν στους άλλους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας.

Τα νέα προγράμματα απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους καθώς στόχος είναι οι περισσότερες δυνατές αποχωρήσεις. Και αυτό επειδή οι τράπεζες έχουν σε πλήρη εξέλιξη τα προγράμματα μετασχηματισμού και ψηφιοποίησης τους, γεγονός που έχει άμεσο αντίκτυπο στη σύνθεση και τις δεξιότητες που θα πρέπει να έχει το προσωπικό, για να υποστηρίξει τη νέα πραγματικότητα.

Την περασμένη Παρασκευή η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου, το οποίο στοχεύει στην αποχώρηση 1.000 εργαζομένων και το μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus φτάνει τις 180.000 ευρώ.

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ;;; ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΤΙ ΣΕ ΒΙΛΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ !!!

 


Toυ Φώτη Ανδρέου


Το απόγευμα της Πέμπτης, 29 Οκτωβρίου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου του ΕΟ∆Υ ανακοινώνονταν 1211 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι αρμόδιοι λοιμωξιολόγοι έτριβαν τα μάτια τους καθώς εκείνη την ημέρα αποδεικνυόταν ότι ο δείκτης θετικότητας του «φονικού ιού» εκτινασσόταν στο 10%!

Από τα τεστ προέκυπτε ότι ένας στους 10 πολίτες που είχαν υποβληθεί σε εξετάσεις βρισκόταν θετικός στον ιό. Σε μονάδες εντατικής θεραπείας παρέμεναν διασωληνωμένοι 114 συμπολίτες μας, ενώ τη ζωή τους είχαν χάσει 12 φορείς του κορωνοϊού.

Η χώρα, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη αλλά και μεγάλες περιφερειακές πόλεις, όπως τα Ιωάννινα, βρίσκονταν στο κόκκινο, αναγκάζοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε διάγγελμα (σ.σ. πραγματοποιήθηκε το Σάββατο) ανακοινώνοντας νέα μέτρα πριν το ολικό –πλην θανατηφόρο για την οικονομία- lockdown.

Οι γείτονες

Το ίδιο κιόλας βράδυ, ο δρόμος έξω από τη βίλα γνωστού και νεαρού εφοπλιστή στα νότια Προάστια έπαιρνε «φωτιά».

Οι γείτονες παρατηρούσαν, άφωνοι, τα πολυτελή αυτοκίνητα να σταθμεύουν το ένα πίσω από το άλλο. Καλοντυμένοι κύριοι αλλά και κυρίες που εκτελούσαν χρέη παρκαδόρου και «υποδοχής» οδηγούσαν τους εκλεκτούς καλεσμένους στα ενδότερα της πολυτελούς βίλας του νεαρού κροίσου.

Για τον οικοδεσπότη της βραδιάς ο χρόνος έμοιαζε να είχε σταματήσει στον Φεβρουάριο του 2020.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!! ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

 



Κανονικά λειτουργούν όλα τα δικαστήρια τηρώντας όμως τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών οι όροι λειτουργίας των δικαστηρίων στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου (επίπεδο Β) είναι οι εξής:

Για τη λειτουργία όλων των δικαστηρίων προβλέπεται η τήρηση της απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου και η παρουσία μέχρι δεκαπέντε (15) ατόμων στη δικαστική αίθουσα. Κατ’ εξαίρεση ο αριθμός μπορεί να υπερβεί τα δεκαπέντε (15), εάν κατά την κρίση του προεδρεύοντος του δικαστηρίου η παρουσία των ατόμων αυτών είναι απολύτως αναγκαία, αποκλειστικά σε περιπτώσεις όπου ο χρόνος παραγραφής συμπληρώνεται για τα πλημμελήματα μέχρι 30.6.2021 και για τα κακουργήματα μέχρι 31.12.2021 ή συμπληρώνεται ο ανώτατος χρόνος προσωρινής κράτησης κατηγορουμένων.

Η διενέργεια των διασκέψεων, καθώς και οποιαδήποτε ενέργεια, που αφορά στη λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών και των εισαγγελιών της Χώρας, εφόσον είναι εφικτό, πραγματοποιείται εξ αποστάσεως με τη χρήση τεχνολογικών μέσων.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΡΕΜΟΥ Η ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ !!!

 



H κατάρρευση της τουρκικής λίρας ήρθε να αποδείξει με τον πιο έντονο τρόπο τα χρόνια προβλήματα της τουρκικής οικονομίας που συνίστανται στην βαθιά της εξάρτηση από τον υπέρμετρο εξωτερικό δανεισμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτής της εβδομάδας η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέα ιστορικά χαμηλά και έσπασε για πρώτη φορά το 8 στην ισοτιμία με το δολάριο. Το ίδιο έγινε και σε σχέση με το ευρώ και σύντομα αναμένεται 1 ευρώ να πωλείται προς 10 τουρκικές λίρες. Ήδη από την έναρξη της πανδημίας μέχρι τα τέλη Απριλίου η τουρκική λίρα είχε βυθιστεί κατά 17% σπάζοντας τότε σε πρώτη φάση το ψυχολογικό φράγμα των 7 λιρών το δολάριο (protothema.gr 1/5/2020), ενώ τώρα πλέον πάει από ρεκόρ σε ρεκόρ υποτίμησης καθώς σε βάθος ενός χρόνου το τουρκικό νόμισμα έχει χάσει πάνω από 38% της αξίας του σε σχέση με το δολάριο και σχεδόν 48% σε σχέση με το ευρώ (news24/7, 27/10/2020).

Ταυτόχρονα μεγάλο μέρος των τουρκικών συναλλαγματικών αποθεμάτων έχει κάνει φτερά καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας μετά τις συνεχείς πιέσεις του Ερντογάν να ακολουθήσει τα «Erdoganomics» προσπαθoύσε επί μήνες να τετραγωνίσει τον κύκλο. Δηλαδή και να κρατήσει κατά το δυνατόν σταθερή την ισοτιμία της τουρκικής λύρας και να μην αυξήσει τα επιτόκια. Αποτέλεσμα ήταν να εξαντλήσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα σε μια απέλπιδα προσπάθεια να στηρίξει την τουρκική λύρα. Έτσι τα ονομαστικά συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας στα μέσα Απριλίου έπεσαν στα 25,9 δις δολάρια από 41,1 δις δολάρια που ήταν στις αρχές του χρόνου (Capital.gr 3/5/2020). Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια να ενταθεί η νομισματική κρίση στην Τουρκία η οποία σε συνδυασμό με το διαφαινόμενο τεράστιο έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών άρχισε πλέον να μετατρέπεται σε έντονη κρίση δανεισμού κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα. Και καθώς στην παρούσα φάση τα συναλλαγματικά αποθέματα της Τουρκίας σύμφωνα με τη Moody’s έχουν σχεδόν εξαντληθεί ήδη από τα μέσα Αυγούστου (in.gr 13/8/2020) οι τουρκικές αρχές φέρεται να έχουν ξοδέψει περίπου 134 δισεκατομμύρια δολάρια από το αποθεματικό ξένου συναλλάγματος στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το νόμισμα (ΒΒC 28/10/2020).

Η νομισματική λοιπόν κατρακύλα της τουρκικής λίρας αναμένεται να εντείνει την κρίση δημόσιου και ιδιωτικού χρέους στη γείτονα και αυτό γιατί το πολυδάπανο τουρκικό κράτος έχει ξανοιχθεί σε διάφορα μέτωπα ενώ οι τουρκικές επιχειρήσεις και οι τράπεζες έχουν τεράστια πιστωτικά ανοίγματα και μάλιστα σε δολάρια.
SSL Certificates