.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

BLOOMBERG ΓΙΑ BREXIT: Η GOLDMAN SACHS ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΨΟΥΣ 60 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

 


Η Goldman Sachs σκοπεύει να μεταφέρει περιουσιακά στοιχεία ύψους 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το Ηνωμένο Βασίλειο στη Φρανκφούρτη.Το τελευταίο σημάδι ότι οι τράπεζες ενισχύουν τις δραστηριότητές τους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λίγο πριν το οριστικό Brexit.

Η τράπεζα σκοπεύει να μεταφέρει μεταξύ 40 δισ. και 60 δισ. δολαρίων στη γερμανική θυγατρική της έως τα τέλη του έτους, σύμφωνα με άτομα που είναι εξοικειωμένα με το θέμα.

Η Goldman Sachs Europe SE, θυγατρική με έδρα τη Φρανκφούρτη στην οποία θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία, είχε μόλις 3 δισ. ευρώ (3,6 δισ. δολάρια) στο τέλος του περασμένου έτους, σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της. Η Goldman θα μπορούσε να μετατοπίσει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία με την πάροδο του χρόνου.

Με λιγότερες από 40 εργάσιμες ημέρες έως τη λήξη της μεταβατικής περιόδου για την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου, οι διεθνείς τράπεζες επιταχύνουν τα σχέδια ενίσχυσης στην Ευρώπη για να αντιμετωπίσουν την αύξηση της δραστηριότητας των πελατών από την 1η Ιανουαρίου.

Ακόμα κι αν ο Μπόρις Τζόνσον εξασφαλίσει μια εμπορική συμφωνία, οι χρηματοπιστωτικοί οίκοι με κόμβους στο Λονδίνου θα χάσουν τα δικαιώματα και την ισχύ του διαβατηρίου τους.

Μετά και την απόφαση της JPMorgan να μεταφέρει 230 δισεκατομμύρια δολάρια στη Φρανκφούρτη, τα σχέδια της Goldman δείχνουν ότι οι δύο αμερικανικές τράπεζες που αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα τρία τέταρτα των 400 δισ. ευρώ που σχεδιάζουν οι ξένες τράπεζες θα μεταφέρουν στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την Bundesbank.

Οι κινήσεις θα τριπλασιάσουν τους ισολογισμούς μη γερμανικών ιδρυμάτων στη χώρα, εκτιμά η κεντρική τράπεζα.

Τον Σεπτέμβριο, η Goldman επιτάχυνε τα σχέδια για τη μεταφορά περισσότερων από 100 υπαλλήλων του Λονδίνου σε ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ η JPMorgan ζήτησε από περίπου 200 εργαζόμενους να μετακινηθούν. Εκθεση της συμβουλευτικής εταιρείας EY τον περασμένο μήνα έδειξε ότι εταιρείες χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που λειτουργούσαν στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν ήδη μετατοπίσει περίπου 7.500 υπαλλήλους στην ΕΕ από τότε που το Ηνωμένο Βασίλειο ψήφισε να αποχωρήσει από την ΕΕ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates