.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

ΣΚΑΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΡΟΧΗ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΙΝΕΖΟΥΣ !!!

 



Εμείς σας είπαμε από την αρχή ότι πρόκειται για μεγάλη μπίζνα...Αποκαλυπτικό είναι το εξαιρετικό ρεπορτάζ του vice.com.gr για το θέμα :



Οι Κινέζοι της Golden Visa Κάνουν Ομαδικές Μηνύσεις στην Αθήνα 

 

Των Κώστα Κουκουμάκα και Κορίνας Πετρίδη

 

Η κυρία Yang* διδάχθηκε στο σχολείο την ελληνική μυθολογία. Αγάπησε τη χώρα μας μέσα από τα βιβλία και είχε όνειρο ζωής να επισκεφθεί τον Παρθενώνα. Έτσι, όταν το καλοκαίρι του 2018 ένας ατζέντης ακινήτων στην Κίνα ξεδίπλωσε μπροστά στην ίδια και τον αρραβωνιαστικό της ένα ιλουστρασιόν διαφημιστικό με την Ακρόπολη και την Πλατεία Συντάγματος, δεν το σκέφτηκε πολύ. Θα αγόραζε ακίνητο στην Ελλάδα και μαζί μία πενταετή άδεια διαμονής, δηλαδή ευρωπαϊκό διαβατήριο, ήλιο και θάλασσα – με λίγα λόγια μια Golden Visa. Δύο χρόνια μετά, το ελληνικό όνειρο έχει γίνει εφιάλτης για την κυρία Yang.


Πλήρωσε 290.000 ευρώ για ένα «τριάρι» στα Κάτω Πατήσια, μια όχι προνομιούχο περιοχή της Αθήνας. Και όταν επισκέφθηκε την Ελλάδα για να δει από κοντά το διαμέρισμα που είχε αγοράσει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την πατρίδα της, ανακάλυψε ότι αυτό είχε στο μεταξύ πουληθεί σε κάποιον άλλον Κινέζο. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση υποψήφιου αγοραστή της Golden Visa που καταγγέλλει ότι εξαπατήθηκε. Προ ημέρων κατατέθηκαν στον Οικονομικό Εισαγγελέα Αθηνών οι δύο πρώτες μηνύσεις Κινέζων αγοραστών. Το περιεχόμενό τους, όπως πληροφορείται το VICE, είναι αποκαλυπτικό. Φαίνεται ότι πιθανόν βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη «φούσκα» ακινήτων.

Το ελάχιστο ύψος επένδυσης για την απόκτηση Golden Visa στην Ελλάδα είναι 250.000 ευρώ. Έως τα τέλη του περασμένου Μαΐου, το ελληνικό κράτος είχε χορηγήσει 7.550 χρυσές βίζες, τις 5.504 από αυτές σε Κινέζους. Στην Κίνα λειτουργούν τα λεγόμενα Immigration Agencies, εταιρείες real estate με τζίρο δισ. ευρώ και καλές σχέσεις με την κυβέρνηση. Οι παραπάνω ατζέντηδες προσελκύουν επενδυτές και τούς στρέφουν προς την Ελλάδα. Χωρίς τους ατζέντηδες στην Κίνα δεν υπάρχει ελληνικό πρόγραμμα Golden Visa. Οι ίδιοι φέρνουν τους επενδυτές σε επαφή με γραφεία στην Αθήνα, τους λεγόμενους developers, στους οποίους ανήκουν τα ακίνητα και αναλαμβάνουν το πρακτικό μέρος της συμφωνίας.

Το παραπάνω μοτίβο φέρεται να περιγράφεται στις μηνύσεις που βρίσκονται στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα. Ο ατζέντης στην Κίνα έδειξε στην κυρία Yang ένα διαμέρισμα 75 τ.μ. στον έκτο όροφο οικοδομής στα Κάτω Πατήσια. Της είπε πώς ήταν μια καλή ευκαιρία, καθώς «βρισκόταν δίπλα στην Ακρόπολη, το Καλλιμάρμαρο και την Πλατεία Συντάγματος». Στο ίδιο διαφημιστικό έντυπο υπήρχαν μεγάλες φωτογραφίες με τα σημαντικότερα αξιοθέατα της ελληνικής πρωτεύουσας. Η κυρία Yang δεν είχε λόγο να μην πιστέψει τον ατζέντη, ούτε και τον developer που της σύστησε στην Αθήνα.

ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΤΙΜΕΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΟΔΜΗΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ !!!

 


Σε υψηλά επίπεδα εξακολουθούν να κινούνται οι τιμές πώλησης για τα νεόδμητα ακίνητα στην Αττική, παρά το νέο τοπίο που έχει δημιουργήσει στην εγχώρια κτηματαγορά η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως προκύπτει, άλλωστε, από την τελευταία έρευνα που έδωσε στη δημοσιότητα ηΤράπεζα της Ελλάδας, στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι τιμές – φωτιά καλά κρατούν, παρά την πανδημία. Οι τιμές των διαμερισμάτων, σε πανελλαδικό επίπεδο, αυξήθηκαν τους μήνες του lockdown στη χώρα.

Με βάση τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΤτΕ από τα πιστωτικά ιδρύματα εκτιμάται ότι στο τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο αυξημένες κατά 4,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Η αύξηση των τιμών το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 5,4% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώθηκε αύξηση των τιμών των «νέων» διαμερισμάτων κατά 7,7%. Ειδικά για την περιοχή της Αθήνας, η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το δεύτερο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 6,8% στην Αθήνα. 


Γιατί παραμένουν στα ύψη οι τιμές των νεόδμητων

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ & ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ: ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΟΥ 3 & 2 ΕΥΡΩ ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ !!!

 


Χωρίς την καταβολή μεγαρόσημου των 3 και 2 ευρώ θα υποβάλλονται οι αιτήσεις, για τα αντίγραφα δικογραφίας και τις αποφάσεις. . . λόγω covid 19. Η σχετική πρόβλεψη της ΠΝΠ πήρε παράταση μέχρι τέλος του χρόνου, όπως ανακοίνωσε η νέα προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου.


Σύμφωνα με την απόφαση , ορίζεται πως αποφασίζεται για το χρονικό διάστημα από 21.9.2020 έως και 31.12.2020 να ισχύουν τα ακόλουθα:


Στα πιστοποιητικά, τις βεβαιώσεις και άλλα έγγραφα της παρ. 4 του άρθρου 5 του π.δ. 25/2012 (Α’ 53), καθώς και στις αιτήσεις αυτών, αναστέλλεται η υποχρέωση καταβολής:

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ !!!

 

 

Τέλη κυκλοφορίας: Τα τέλη μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις, ενώ πληρωμή πρέπει να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου.


Στα μέσα του Νοεμβρίου θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία, δεν θα έχουν μεταβολή σε σχέση με εκείνα της προηγούμενης χρονιάς, καθώς σύμφωνα με το Open, δεν υπάρχει διάθεση από το υπουργείο για κάποια αύξηση των ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων καλούνται να πληρώσουν από 22 ευρώ (για οχήματα 400 κυβικών) έως και 1.380 ευρώ για οχήματα με πάνω από 4.000 κυβικά. Τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να πληρωθούν με πιστωτική κάρτα σε 12 άτοκες δόσεις, ενώ πληρωμή πρέπει να γίνει έως και τις 31 Δεκεμβρίου. Η εκπρόθεσμη καταβολή συνεπάγεται πρόστιμο που αναλογεί στο 100% των τελών που αναλογούν στο εκάστοτε όχημα.


Αναλυτικά οι τιμές των τελών κυκλοφορίας για οχήματα που είναι αγορασμένα από το 2006 και μετά

ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΙ+ΑΑΔΕ: ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ 60.000.000 ΑΔΗΛΩΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ !!!

 

 

Αδήλωτα τετραγωνικά : Η ρύθμιση αποκάλυψε 60 εκατομμύρια κρυμμένα τετραγωνικά μέτρα τα οποία δηλώθηκαν από 2,6 εκατομμύρια πολίτες.


Πρόστιμα-φωτιά φέρνει η επόμενη μέρα της ρύθμισης των αδήλωτων τετραγωνικών στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι δεν δήλωσαν την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους.

Η μη υποβολή δήλωσης για τα κρυμμένα τετραγωνικά ενεργοποιεί πρόστιμα και αναδρομικές χρεώσεις για μία πενταετία. Στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, η μη δήλωση επιφάνειας για μία πενταετία συνεπάγεται την επιβολή προστίμου το οποίο μπορεί να φθάσει και το 200% του αναλογούντος ΤΑΠ, ενώ όσον αφορά τα δημοτικά τέλη το πρόστιμο μπορεί να φθάσει στο 100% του αναλογούντος ποσού. Πιο βαριές θα είναι οι καμπάνες για τα αδήλωτα τετραγωνικά μέτρα των επαγγελματικών ακινήτων, καθώς τα δημοτικά τέλη με τα οποία χρεώνονται οι επαγγελματικοί χώροι είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων τετραπλάσια ή και πενταπλάσια των δημοτικών τελών που ισχύουν για τις κατοικίες.

Η "ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΩΝ ΝΕΦΡΩΝ": ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΝΑ ΝΕΦΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ !!!

 


Στην επαρχία Κάβρεϊ στο Νεπάλ τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια έχει πουλήσει στη μαύρη αγορά ένα νεφρό, στην προσπάθεια να βγάλει χρήματα για μια καλύτερη ζωή.


Η επαρχία Κάβρεϊ στο Νεπάλ είναι γνωστή και ως «Κοιλάδα των Νεφρών». Σε αυτό το χωριό, τουλάχιστον ένα μέλος από κάθε οικογένεια έχει πουλήσει το νεφρό του στη μαύρη αγορά.

Οι διακινητές οργάνων συνεχώς παγιδεύουν τους δωρητές. Τους υπόσχονται μεγάλα ποσά και στη συνέχεια τους πείθουν πως τα όργανά τους θα «μεγαλώσουν» ξανά. Πολλοί αναλφάβητοι και φτωχοί άνθρωποι τους πιστεύουν και προχωρούν στην εγχείρηση.

Ο Νιρόζ, για παράδειγμα, σε ηλικία 16 ετών πείσθηκε από έναν διακινητή και πούλησε το ένα του νεφρό, με την ελπίδα να εκπληρώσει το όνειρό του και να γίνει τραγουδιστής. Σήμερα είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, εγκαταλείποντας κάθε ελπίδα.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ: ΨΗΦΙΑΚΟ ΩΡΑΡΙΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΑΡΤΑ & ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΣ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΜΕ ΡΕΠΟ-ΕΞΤΡΑ ΑΔΕΙΕΣ !!!

 


Τι προβλέπει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο

Ένα νέο τρόπο διευθέτησης του χρόνου εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, με πιο ελαστικές μεθόδους, προωθεί η κυβέρνηση στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να θέσει σε διαβούλευση εντός του Οκτωβρίου.

Η πρώτη παρέμβαση που προωθείται έχει να κάνει με το ανώτατο όριο υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων σε βιομηχανικές, βιοτεχνικές επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες, που υπολείπεται με το αντίστοιχο όριο για τους υπόλοιπους οικονομικούς κλάδους και αναμένεται να ευθυγραμμιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, στην βιομηχανία το πλαφόν των υπερωριών ανέρχεται σε 48 ώρες ανά 6μηνο, όταν στους υπόλοιπους κλάδους φτάνει τις 2 ώρες ημερησίως και έως 60 ώρες το εξάμηνο. Στόχος είναι οι 60 ώρες το εξάμηνο να ισχύσουν παντού, σε εμπόριο και βιομηχανία.

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΚΡΟΠΙΣΤΩΣΕΙΣ !!! ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ 25.000€ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 



«Πράσινο φως» από την Τράπεζα της Ελλάδος για τις μικροχρηματοδοτήσεις


Στην έκδοση των προβλεπόμενων αποφάσεων για την εφαρμογή του πλαισίου μικροχρηματοδοτήσεων προχώρησε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Με τις αποφάσεις αυτές, δρομολογείται η αδειοδότηση των ιδρυμάτων που θα χορηγούν πιστώσεις σε επιχειρήσεις μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς την υποχρέωση εμπράγματων εξασφαλίσεων. Θα χρηματοδοτούνται ακόμα και οι επιχειρήσεις που δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό.

Ίδρυμα μικροχρηματοδότησης θα μπορούν να συστήσουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, κατόπιν αξιολόγησης και χορήγησης άδειας από την Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να διασφαλίζονται τόσο η προέλευση των κεφαλαίων όσο και η χρήση τους.

Στα ιδρύματα μικροχρηματοδότησης θα μπορούν να συμμετέχουν (ή να ιδρύονται από) και ξένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με την προϋπόθεση να έχουν έδρα στην Ελλάδα.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ "ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ" !!!

 



Με σημαντική χρονική καθυστέρηση και με αρκετές ασάφειες που επιχειρούν να λύσουν οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις ξεκίνα να υλοποιείται το μετρό της εθελοντικής μείωσης των ενοικίων και μάλιστα με αναδρομική ισχύ, αφού “πιάνει” και τα ενοίκια του Σεπτεμβρίου.

Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δώσουν ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά κι οι ενοικιαστές στα “ψιλά γράμματα” της όλης διαδικασίας όπως αυτή περιγράφεται στην σχετική υπουργική απόφαση.

Το πλέον σημαντικό σημείο είναι το ότι σε προαιρετική μείωση ενοικίων μπορεί να αποδεχθεί οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης το επιθυμεί σε συμφωνία με τον ενοικιαστή όμως για να λάβει ο ιδιοκτήτης την αποζημίωση που δικαιούται θα πρέπει ο ενοικιαστή του να εντάσσεται στους ΚΑΔ που έχουν οριστεί από το υπουργείο οικονομικών.

Ειδικότερα, προαιρετική μείωση σε μίσθωμα μπορεί να γίνει ελεύθερα για οποιαδήποτε κατηγορία μίσθωσης, και να δηλωθεί στο TAXISNET. Αν όμως ο κωδικός δραστηριότητας του ενοικιαστή δεν περιλαμβάνεται στους παρακάτω ΚΑΔ, δεν υπάρχει δικαίωμα φορολογικής επιστροφής του 12% του πλήρους μισθώματος.

BLOOMBERG: ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑ 3 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΟΥΣΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΕΑ ΚΡΙΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ...
Η επιστροφή στην πραγματικότητα στις τιμές των ακινήτων είναι επιβεβλημένη !!!

 

 

«Μην πληρώνετε ενοίκιο έως το 2021 », είναι το μήνυμα σε ιστοσελίδες με λίστες διαμερισμάτων της Νέας Υόρκης.

Το μεσιτικό γραφείο Stonehenge στο Μανχάταν διαφημίζει ότι μπορείτε να «Ζήσετε δωρεάν» σε ορισμένες περιοχές της μητρόπολης, ολοκληρώνοντας το πακέτο προσφοράς μαζί με μία δωρεάν συνδρομή Citi Bike και κάρτες δώρων American Express, σε μαθητές και πρόσφατους αποφοίτους που υπογράφουν μισθώσεις διαμερισμάτων.

Οι ιδιοκτήτες έχουν απελπιστεί από την επιβράδυνση της αγοράς μίσθωσης ακινήτων και δεν διστάζουν πλέον να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους: Προσφέρουν γενναιόδωρα δώρα, που πριν από λίγο καιρό γινόντουσαν μόνο παρασκηνιακά, αλλά πλέον τολμούν να τα διαφημίζουν διαδικτυακά.

«Δεν μπορείς να το κρύψεις πια», δήλωσε ο Γκάρι Μαλίν, διευθύνων σύμβουλος του μεσιτικού γραφείου Corcoran Group, που εκπροσωπεί κάποιους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Καθώς αρκετοί είναι αυτοί που εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι, τα εστιατόρια κλείνουν και τα σχολεία κάνουν τα μαθήματα μέσω του διαδικτύου, αρκετοί Νεοϋορκέζοι αναρωτιώνται αν αξίζει τον κόπο να παραμείνουν σε έναν από τους πιο ακριβούς δήμους του πλανήτη.

ΧΡΕΗ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ: ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ 3 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ !!!

 



Τρία διαφορετικά ήδη ρυθμίσεων θα μπορούν να αξιοποιήσουν εκατομμύρια νοικοκυριά και χιλιάδες επιχειρήσεις για να εξοφλήσουν τις πάσης φύσεως φορολογικές τους οφειλές οι οποίες συσσωρεύονται απλήρωτες εξαιτίας της νέας οικονομικής κρίσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού. 

Εκτός από τη νέα ειδική ρύθμιση των 12-24 δόσεων που έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση για τη διευκόλυνση των πολιτών στην εξόφληση των χρεών προς την Εφορία που είχαν βεβαιωθεί πριν και κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας και πέραν της ήδη ισχύουσας πάγιας ρύθμισης φορολογικών οφειλών, εξετάζεται το ενδεχόμενο εφαρμογής μιας ακόμη ρύθμισης πολλών μηνιαίων δόσεων, για τα φορολογικά χρέη που δημιουργήθηκαν μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας και έχουν αρχίσει κι αυτά να συσσωρεύονται σιγά-σιγά απλήρωτα.

Οι επιλογές


Σύμφωνα, ειδικότερα, με τα σχέδια της κυβέρνησης:

1 Έως την άνοιξη του 2021 θα έχει νομοθετηθεί μια νέα ειδική ρύθμιση που θα προβλέπει αποπληρωμή σε 2 έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις ή σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις με χαμηλό επιτόκιο 2,5% ετησίως, για τις φορολογικές οφειλές οι οποίες:

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ο ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ & ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 


Συνέντευξη του Νότη Μαριά στο Russia Today.

ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ: ΑΠΟ ΚΟΣΚΙΝΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΑΣΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ !!!

 



Του Γιώργου Παλαιτσάκη


Σκανδαλώδη διάταξη-«πλυντήριο» για τα πολιτικά πρόσωπα και τους υψηλόβαθμους κρατικούς λειτουργούς, συμπεριέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που κατέθεσε πρόσφατα στη Βουλή.

Με τη διάταξη αυτή, ανοίγει ένα τεράστιο «παράθυρο» για να εξαιρεθούν από τις ήδη ισχύουσες νομοθετικές ρυθμίσεις, που προβλέπουν αυστηρότερους ελέγχους για «μαύρο» και «βρώμικο» χρήμα, πολιτικά πρόσωπα, όπως ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι υφυπουργοί της κυβέρνησης, οι βουλευτές και τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων, καθώς επίσης ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο διοικητής, οι υποδιοικητές και άλλα στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος, οι ανώτατοι διπλωματικοί υπάλληλοι και οι διοικητές κρατικών οργανισμών και επιχειρήσεων.

Στην κρίση δύο προσώπων

Σύμφωνα με το άρθρο 14 του νομοσχεδίου, ο υπουργός Οικονομικών και ο πρόεδρος της Βουλής, με μία απλή κοινή απόφασή τους θα προσδιορίζουν τα ειδικά καθήκοντα και τα είδη των αρμοδιοτήτων των «πολιτικά εκτιθέμενων προσώπων», με βάση τα οποία θα κρίνεται εάν τα πρόσωπα αυτά θα υπάγονται σε καθεστώς στενότερης παρακολούθησης των οικονομικών συναλλαγών τους, των επιχειρηματικών σχέσεών τους και των δραστηριοτήτων, καθώς και σε καθεστώς αυστηρότερου ελέγχου της οικονομικής τους δραστηριότητας και της απόκτησης πλούτου, ώστε να διαπιστώνεται εάν προβαίνουν σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ: ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΑ...FUNDS !!!

 



Ομοιότητες ως προς τον βασικό «κορμό» των παροχών και την εξασφάλιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και ουσιώδεις διαφορές, που έχουν να κάνουν, τόσο με τον τρόπο, όσο και με τον χρόνο ολοκλήρωσης των σχετικών συνομιλιών, εντοπίζονται στις συμφωνίες μεταβίβασης των εργαζομένων, που υπέγραψαν οι διοικήσεις των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζας Πειραιώς με τα σωματεία.

Πιο αναλυτικά:

Μπόνους: Όπως προκύπτει από τη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου των εργαζομένων στην Alpha Bank, οι περίπου 800 υπάλληλοι (εκ των οποίων ένα ποσοστό της τάξεως του 25% αφορά σε «ενοικιαζόμενους») θα λάβουν μπόνους 10 μικτών μηνιαίων μισθών, με κατώτατο πλαφόν, που ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μετακινηθούν στη νέα Cepal. Αντίστοιχο ήταν και το deal της διοίκησης της Eurobank με το Σωματείο Union για τη μεταγραφή περίπου 800 εργαζομένων στην FPS, ενώ μπόνους πέντε μισθών συν πριμ μετάβασης και πριμ παραμονής στην Intrum τεσσάρων μισθών ενέκρινε η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για σχεδόν 1.200 άτομα.

Ασφαλιστικά προγράμματα: Οι εργαζόμενοι της Alpha Bank έχουν την δυνατότητα να διατηρήσουν, τόσο το ομαδικό νοσοκομειακό, όσο και το εξωνοσοκομειακό πρόγραμμα με τους υφιστάμενους όρους, ενώ η Cepal και κατ’ επέκταση ο επενδυτής, που θα την αγοράσει μετά από τον διαγωνισμό, ο οποίος είναι σε εξέλιξη, αναλαμβάνει τη δέσμευση να συνεχίσει τις καταβολές εισφοράς στο αποταμιευτικό πρόγραμμα της ΑΧΑ. Όσον αφορά στους υπό µεταφορά εργαζόµενους στην FPS, αυτοί διατήρησαν τα ίδια οµαδικά προγράµµατα Ζωής και Υγείας (συνταξιοδοτικό και ιατροφαρµακευτικό πρόγραµµα), που είχαν στην Eurobank, ενώ ειδικά για εκείνους, οι οποίοι θα επέλεγαν τη ρευστοποίηση του συσσωρευµένου ποσού του οµαδικού ασφαλιστήριου διαχείρισης συνταξιοδοτικού κεφαλαίου, για το όριο θεµελίωσης δικαιώµατος θα συνυπολογίζονταν τα συνολικά έτη προϋπηρεσίας στον Όμιλο. Εξίσου διασφαλισμένα ήταν και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των υπαλλήλων της Πειραιώς. 

ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΥΡΩ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΕΚΤ !!!

 



Ένα μεγάλο βήμα κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με την απόφασή της να εξετάσει την κυκλοφορία του ευρώ σε ψηφιακή μορφή, ακολουθώντας τον δρόμο που έχουν χαράξει στην Ευρώπη η Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση, εξετάζει την έκδοση ψηφιακού ευρώ ως χρήμα κεντρικής τράπεζας σε ηλεκτρονική μορφή, το οποίο θα είναι προσβάσιμο σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Το ψηφιακό ευρώ θα επιτρέπει στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης να κάνουν τις καθημερινές πληρωμές τους γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Τονίζεται δε ότι θα συμπληρώνει τα μετρητά, δεν θα τα αντικαταστήσει.

Οι διεργασίες για την προετοιμασία του ψηφιακού «άλματος» της ευρω-τράπεζας έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, όπως επιβεβαιώνει σχετικό ρεπορτάζ του insider.gr. Υπέρμαχη της ψηφιοποίησης του ενιαίου νομίσματος ήταν από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων της στο τιμόνι του Ευρωσυστήματος η Κριστίν Λαγκάρντ. «Το ευρώ ανήκει στους Ευρωπαίους και η αποστολή μας είναι να το διαφυλάσσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Οι Ευρωπαίοι στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς ψηφιακές επιλογές όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο καταναλώνουν, αποταμιεύουν και επενδύουν. Ο ρόλος μας είναι να διασφαλίζουμε την εμπιστοσύνη στο χρήμα. Γι’ αυτό πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι το ευρώ είναι κατάλληλο για την ψηφιακή εποχή. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να εκδώσουμε ψηφιακό ευρώ, εφόσον προκύψει η ανάγκη».

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ 8ης ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Την επόμενη Δευτέρα και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει η 8η αξιολόγηση της χώρας, στον απόηχο της θετικής έκθεσης των θεσμών για την προηγούμενη.

Σύμφωνα με την ατζέντα, καταλυτική ημερομηνία για την κατάθεση των προϋπολογισμών των ευρωπαϊκών χωρών είναι τα μέσα Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως η 8η αξιολόγηση για τη χώρα μας θα ξεκινήσει στα τέλη του ίδιου μήνα. Στο επίκεντρο της αξιολόγησης αναμένεται να τεθεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς ιδιώτες, ενώ σημαντικό μέρος θα έχει η ολοκλήρωση των εκκρεμών συντάξεων και ο μηδενισμός τους μέσα στο 2021.

Τα άλλα θέματα που θα κυριαρχήσουν στην διαδικασία αξιολόγησης της χώρας είναι:

  • Τα “κόκκινα” δάνεια και ο τρόπος εξάλειψης τους προκειμένου να εξορθολογιστούν οι ισολογισμοί των τραπεζών
  • Η πορεία και η συνέχιση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών
  • Η αναμόρφωση και επιτάχυνση του δικαστικού συστήματος και η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης
  • Η πορεία των αποκρατικοποιήσεων
  • Η καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους, όπως αυτή αποφασίστηκε από το ΣτΕ

ΤΡΑΓΙΚΑ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!

 




Μόνον 25 ηλεκτρονικές υπογραφές σε σύνολο 431 γραμματέων


Της Μαρίας Δήμα


Μόλις 25 ηλεκτρονικές υπογραφές έχουν δοθεί στο Πρωτοδικείο σε σύνολο 431 δικαστικών γραμματέων και καμία μέχρι στιγμής για τους δικαστικούς λειτουργούς, ενώ το μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας έχει ανταποκριθεί το τελευταίο πεντάμηνο από την εφαρμογή των μέτρων για την πανδημία σε 96.553 ηλεκτρονικές αιτήσεις που έχει δεχθεί.

Ενώ οι αρμόδιες αρχές ζητούν λόγω διασποράς του κορονοϊού την αποφυγή φυσικής παρουσίας στις δικαστικές υπηρεσίες στην Ευελπίδων όπου δημιουργείται μεγάλος συνωστισμός ατόμων, κάτι που απαιτεί ανάγκη ψηφιοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών απονομής της δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική παραλαβή πιστοποιητικών, το Πρωτοδικείο ακόμα περιμένουν η συντριπτική πλειοψηφία των δικαστικών γραμματέων αλλά και η πλειοψηφία των δικαστικών λειτουργών την παραλαβή των ηλεκτρονικών υπογραφών τους.

Όσο για τις 323 κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων περιμένουν ακόμα την αναπλήρωση τους…

Η ΑΑΔΕ ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΜΕ ΤΑ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ !!!

 


Τι γράφει το newsauto.gr :

Τέλος στο πρόβλημα που είχε προκύψει με τις αναδρομικές χρεώσεις των τελωνειακών Αρχών σε εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα βάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθώς με απόφαση του διοικητή της Γιώργου Πιτσιλή τα τελωνεία αποκτούν πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων εξοπλισμού οχημάτων με βάση τον αριθμό πλαισίου του οχήματος.

Ειδικότερα μετά τα δημοσιεύματα του Newsauto.gr η ΑΑΔΕ ανέλαβε δράση να μπει ένα τέλος στις κομπίνες που σκαρφίζονταν κάποιοι επιτήδειοι για να αυξήσουν τα κέρδη τους εις βάρος βέβαια του Δημοσίου αλλά και των ανυποψίαστων καταναλωτών και με προσωπική εντολή του Γιώργου Πιτσιλή οι τελωνειακοί αποκτούν πρόσβαση στη βάση δεδομένων εξοπλισμού των οχημάτων ώστε να μην μπορούν να δηλωθούν λανθασμένα στοιχεία και να καταβληθεί χαμηλότερος εισαγωγικός δασμός.

Το θέμα εξετάστηκε από την ΑΑΔΕ αμέσως μετά την τελευταία δημοσίευση του Newsauto.gr σχετικά με τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα Nissan Qashqai που είχαν εκτελωνιστεί σχεδόν όλα λαμβάνοντας υπόψη ότι έχουν το βασικό εξοπλισμό ενώ στην πραγματικότητα τα εν λόγω οχήματα ήταν με τον πολύ πλούσιο εξοπλισμό και έπρεπε να καταβληθούν πολύ υψηλότεροι δασμοί κατά την εισαγωγή τους στην Ελλάδα.

Ειδικότερα η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 17 Σεπτεμβρίου αναφέρει ότι: «Τροποποίηση της υπό στοιχεία Α.1203/16.5.2019 (Β΄ 1933) απόφασης του Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σχετικά με τα δικαιολογητικά και τις διατυπώσεις προσδιορισμού και διαμόρφωσης της φορολογητέας αξίας για την επιβολή του τέλους ταξινόμησης στα αυτοκίνητα οχήματα και τις μοτοσικλέτες.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχοντας υπόψη:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟ EXCEL !!!

 


Του Ηλία Καραβόλια


Λέξεις όπως “επιτροπή”, “μελέτη”, ” ανάθεση”, “υλοποίηση”, στοιχειώνουν πλέον το κοινωνικό φαντασιακό και εγγράφονται στο συλλογικό ασυνείδητο ως χρόνιες νοηματοδοτήσεις που απλά καθυστερούν το κάθε έργο σε αυτή την χώρα. Δυστυχώς όμως είναι τα αναγκαία σκαλοπάτια που κάποιοι τεχνοκράτες, σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, πρέπει από δω και στο εξής να τα περπατήσουν γρήγορα. Και αυτό γιατί δεν αρκεί σήμερα να μπεί ξανά στο excel και στο word κάποιων οικονομοτεχνικών μελετών η ανάπτυξη της χώρας.Τα λεφτά της Ευρώπης που θα έλθουν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, λόγω της πανδημίας και της πρωτοφανούς ύφεσης που ήδη μπήκε στην ζωή μας, πρέπει επιτέλους να πιάσουν τόπο, κυρίως για τις επόμενες γενιές.

Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα ποσά που θα διατεθούν από τα κυβερνητικά κονδύλια δημοσίων επενδύσεων, χρήματα ημών των φορολογουμένων δηλαδή. Εξ αυτού του λόγου, τα κανάλια “διανομής” των πόρων στην οικονομία πρέπει να είναι εργαλεία υψηλής τεχνογνωσίας και κυρίως υψηλής αποτελεσματικότητας. Και τέτοια εργαλεία μπορεί να αποδειχθούν οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί από τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως επιβάλλεται με νόμο πλέον.

Εδώ αξίζει να δούμε την βαθύτερη ουσία του γεγονότος και μάλιστα ως εθνικό ζητούμενο.Γιατί δεν πρέπει να χαθεί το μέλλον απλά στην χρονοβόρα παραμετροποίηση των προδιαγραφών απορροφητικότητας.Τα δοχεία και οι βρύσες του χρήματος πρέπει, σε αυτή την ιστορικά δύσκολη συγκυρία, να λειτουργούν γρήγορα, με διαφάνεια και αποδοτικότητα. Ο πολίτης κουράστηκε να ακούει εύηχα ονόματα προγραμμάτων, φορέων, εργαλείων. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνει πως λειτουργούν. Με ευκολία θα βάλλει εναντίον όλων στην ιεραρχία της κρατικής μηχανής και της τοπικής αυτοδιοίκησης ξεχνώντας ότι σε Υπουργεία, Περιφέρειες, Δήμους, κάποιοι ( χρόνια τώρα ) παλεύουν με τον Λεβιάθαν (Αθηνών και Βρυξελλών) για να προσελκύσουν όσο το δυνατό περισσότερα χρήματα σε ένα πλαίσιο περιορισμένων και πιεστικών χρονικών ορίων απορρόφησης. Μέσα στο βαθύ γραφειοκρατικό χάος για το καναλιζάρισμα του χρήματος από τα ταμεία της ΕΕ προς την οικονομία, κρύβεται η ρίζα του προβλήματος: έλλειψη τυποποίησης και απλοποίησης διαδικασιών ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο με την θεσμική πολυπλοκότητα της ευρωπαϊκής χρηματοδοτικής υποστήριξης. Αυτά είναι που καθυστερούν τον ερχομό των χρημάτων για να εκτελεστεί το έργο στην γειτονιά μας, για να ολοκληρωθεί η γέφυρα, και φυσικά για να τρέξουν οι περίφημες συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε παραγωγικά έργα.

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΤΙΣ "ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ" ΤΡΑΠΕΖΩΝ-ΕΚΤ !!! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΦΑΓΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΗΧΗΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΝΤ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ "ΚΑΝΟΝΙΑ" ΧΩΡΩΝ !!!

 


Σε μεγένθυση:

ΚΟΡΩΝΟ-ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ: ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 

Ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων όταν τα εισοδήματα έχουν πιάσει πάτο !!!

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ !!!

 


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΜΟΝΙΜΟΣ ΒΡΑΧΝΑΣ+ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ !!!

 




Εμπόδιο οι τράπεζες και στα νέα εγγυημένα δάνεια για τους «μικρούς»



Εντονο σκεπτικισμό προκαλεί στους μικρούς επιχειρηματίες και το νέο πρόγραμμα για την παροχή δανείων εγγύηση Δημοσίου, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να διατεθούν τα περισσότερα νέα δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις, καθώς και στο νέο πρόγραμμα διατηρούνται τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, βάσει των οποίων αποκλείσθηκαν και από τον πρώτο κύκλο του προγράμματος οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση της Αναπτυξιακής Τράπεζας, για την εκκίνηση του νέου κύκλου του προγράμματος δανείων με εγγύηση κατά 80% στο κεφάλαιο από το κράτος, στόχος είναι το μεγαλύτερο μέρος των νέων δανείων, που υπολογίζεται ότι θα φθάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ, να κατευθυνθεί σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Ειδικότερα, το 75% - 90% των δανείων σχεδιάζεται να πάνε στους «μικρούς», δηλαδή έως και 2,25 δισ. ευρώ από τα συνολικά 2,5 δισ. ευρώ.

«Σημαντικό σημείο διαφοροποίησης είναι ότι το 75% έως 90% των νέων δανείων του 2ου κύκλου του Ταμείου Εγγυοδοσίας CoViD-19, απευθύνεται κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας που έχουν πληγεί από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΦΤΩΧΗ+ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ 4η ΣΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ !!!

 




Την 4η θέση στη σπατάλη τροφίμων καταλαμβάνει η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από στοιχεία της νέας έκθεσης του ΙΟΒΕ. 

Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται πως η χώρα μας πετά περί τα 196 κιλά τροφίμων σε ετήσια βάση. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση στα σκουπίδια καταλήγουν κάθε χρόνο 88 εκατομμύρια τόνοι τροφής. Η σπατάλη αυτή κοστίζει κάθε χρόνο στην ευρωπαϊκή οικονομία 143 δισ. ευρώ, ενώ ευθύνεται για το 15% των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 

ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ: ΟΙ "ANONYMOUS"...ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ !!!

 



Τι γράφει το dikografies.blogspot.com:


Γιατί κρύβουν τους υποψηφίους ;;;


Ξεκίνησαν οι εξετάσεις στην Εθνική Σχολή Δικαστών.

Μετά τις ευχές μας, για καλή επιτυχία σε όλους τους διαγωνιζομένους, οι "Δικογραφίες" εκφράζουν μία απορία:

Γιατί δεν αναγράφονται στο site της ΕΣΔι τα ονόματα των υποψηφίων, για την εισαγωγή στο Δικαστικό και Εισαγγελικο Σώμα;

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!!

 



Του Γιώργου Νικολακόπουλου*


Το 2021 θα ξεκινήσει με την εφαρμογή του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, το σχέδιο του οποίου αν δεν βελτιωθεί θα οδηγήσει δυστυχώς σε δραματικές καταστάσεις!

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος στις προτάσεις της επί του σχεδίου, το οποίο είναι υπό διαβούλευση, του “Κώδικα Διευθέτησης οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας”:

Τα βασικότερα χαρακτηριστικά του νομοθετήματος είναι:

ΓΓ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 250.000€ ΣΕ E-SHOP ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

 



Μεγάλη προσοχή στις αγορές μέσω ίντερνετ


Μετά την υποβολή πλήθους καταγγελιών καταναλωτών σε βάρος του ηλεκτρονικού καταστήματος «GF ELECTRONICS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» για παραβάσεις της νομοθεσίας για την προστασία του καταναλωτή, η Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, αφού εξέτασε τις σχετικές υποθέσεις, επέβαλε στην εν λόγω επιχείρηση χρηματικό πρόστιμο συνολικού ύψους 250.000 ευρώ για υιοθέτηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών κατά την εξ αποστάσεως πώληση προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ιδίως συσκευών κινητής τηλεφωνίας, καθώς η επιχείρηση δεν παρέδωσε τα προϊόντα ούτε επέστρεψε τα καταβληθέντα ποσά στους καταναλωτές, όπως προβλέπει η οικεία νομοθεσία.

ΑΝΕΠΑΦΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΗΝ...ΠΑΛΑΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Η AMAZON !!!

 




Ένα νέο ανέπαφο ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών που δεν απαιτεί ούτε κάποια πλαστική κάρτα, ούτε κινητό τηλέφωνο, παρουσίασε η αμερικανική εταιρεία Amazon.

Η νέου τύπου ανέπαφη συναλλαγή γίνεται με το πέρασμα του χεριού στο ταμείο, πάνω από μία νέα συσκευή σάρωσης με προχωρημένες δυνατότητες βιομετρικής ταυτοποίησης.

Το νέο Amazon One «διαβάζει» την εικόνα της παλάμης του αγοραστή, ο οποίος κρατά το χέρι του πάνω από τη συσκευή για περίπου ένα δευτερόλεπτο. Η νέα τεχνολογία θα δοκιμαστεί αρχικά σε δύο καταστήματα της εταιρείας στο Σιάτλ, σύμφωνα με το BBC, ενώ η Amazon έκανε γνωστό ότι ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς πιθανούς πελάτες για να αξιοποιήσουν το νέο ανέπαφο σύστημα στο μέλλον.

Εκτός από ανέπαφες πληρωμές, το Amazon One, σύμφωνα με την εταιρεία, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την είσοδο των θεατών σε στάδια και υπαλλήλων σε χώρους εργασίας (αντί για τη συνήθη κάρτα-ταυτότητα ο εργαζόμενος απλώς θα κουνάει το χέρι του). «Πιστεύουμε ότι το Amazon One θα βρει ευρεία γκάμα εφαρμογών πέρα από τα καταστήματα λιανικής», ανακοίνωσε η Amazon.

ΚΥΠΡΟΣ: ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΙΣΟΒΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ !!!

 




Πρόταση νόμου για την διά βίου φυλάκιση για το έγκλημα του βιασμού κατατέθηκε στην κυπριακή Βουλή την Τετάρτη, με την Ολομέλεια να αναμένεται να αποφασίσει στις 9 Οκτωβρίου. Άμεση η ισχύ του νόμου από τον Νοέμβριο εφόσον εγκριθεί, ενώ μεταξύ των αδικημάτων βιασμού θεωρούνται η σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης, η απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης, ο εξαναγκασμός σε διάπραξη βιασμού και ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης. Υιοθέτηση αλλαγής και του ορισμού της παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις 9 Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πρόταση νόμου που εκσυγχρονίζει τον ορισμό του κακουργήματος του βιασμού, εμπλουτίζοντας την νομοθεσία και αυστηροποιώντας τις ποινές για το ειδεχθές αυτό έγκλημα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι ποινές για τα αδικήματα βιασμού προνοούν τη δια βίου φυλάκιση, ενώ αδικήματα βιασμού θεωρούνται μεταξύ άλλων, η σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης, η απόπειρα σεξουαλικής κακοποίησης διά διείσδυσης, ο εξαναγκασμός σε διάπραξη βιασμού και ο εξαναγκασμός σε σεξουαλική κακοποίηση διά διείσδυσης.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ, ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ OFFSHORE !!!

 



Του Βασίλη Βιλιάρδου


Επειδή πρόκειται να θεσμοθετηθεί μία οδηγία της ΕΕ για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, υπενθυμίζουμε τα εξής (με τιμές του 2016): Ο τρόπος, με τον οποίο κάποιος μπορεί να αποφύγει τη φορολόγηση των περιουσιακών του στοιχείων μέσω μίας παράκτιας εταιρείας (offshore), δεν είναι τόσο δύσκολος όσο ακούγεται. Ειδικότερα, όποιος έχει αγοράσει προϊόντα από ένα διαδικτυακό κατάστημα, έχει τη δυνατότητα να ιδρύσει μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μία εταιρεία, σε έναν φορολογικό παράδεισο – η οποία προσφέρεται ακόμη και σε ιστοσελίδες τύπου «Web Shops». Ακριβώς όπως ένα προϊόν που αγοράζει κανείς ορισμένες φορές τοποθετώντας το απλά στο καλάθι εμπορευμάτων – μαζί με τους διευθυντές, τους μετόχους και τον ανώνυμο τραπεζικό λογαριασμό!

Το κόστος ίδρυσης, συμπεριλαμβανομένων των επιβαρύνσεων (τελών) για το πρώτο έτος, υπολογίζεται στα 790 € στις Σεϋχέλλες και στη Μπελίζε, στα 990 € στον Παναμά , από 1.090 έως 1.199 € στις βρετανικές Παρθένες Νήσους  και στην Ανγκουίλα, καθώς επίσης 4.200 € στη Σιγκαπούρη. Ο τραπεζικός λογαριασμός, ανώνυμος φυσικά, κοστίζει από 320 € στη Λετονία και 750 € στο Γιβραλτάρ, έως 1.700 € στη Σιγκαπούρη – ενώ ένας διευθυντής (Director) ή ένα μέτοχος, πίσω από τους οποίους κρύβεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης που δεν φαίνεται πουθενά, περί τα 350 € έκαστος.

Μεταξύ του ιδιοκτήτη και του διευθυντή υπογράφεται φυσικά μία σύμβαση, η οποία εγγυάται πως ο διευθυντής θα ενεργεί μόνο μετά από συμφωνία με τον ιδιοκτήτη – ενώ πρέπει κανείς να αποφασίσει τον τύπο του γραφείου, τον οποίο προτιμάει. Οι τιμές εδώ κυμαίνονται μεταξύ 400 € και 1.800 € – όπου η απλούστερη μορφή περιορίζεται σε μία ταχυδρομική διεύθυνση, ενώ η ακριβότερη συμπεριλαμβάνει μία εταιρική πινακίδα, έναν αυτόματο τηλεφωνητή με εκτροπή σε κάποιο κινητό ή μία γραμματέα/τηλεφωνήτρια για πολλές εταιρείες μαζί (τιμοκατάλογος υπηρεσιών). Παρεμπιπτόντως, στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται το βασικό σχήμα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος – όπου οι τράπεζες, τα μεγάλα πλυντήρια, βρίσκονται συνήθως σε φορολογικούς παραδείσους.

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΠΕΙΝΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ: ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;

 


ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟ-ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!!

 


Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν υπάρχει σάλιο...όσες ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων και αν γίνουν !!!

Σε μεγένθυση:

ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 50.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΣΟΥΝ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ !!!

 



Δωρεάν χρήμα 1,5 δισ. σε μικρές επιχειρήσεις - Ποιοι και πώς θα τα πάρουν


Ένα νέο μηχανισμό παροχής ρευστότητας στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις κινητοποιεί η κυβέρνηση, αυτή την φορά με παροχή δωρεάν χρήματος (επιδότηση), καθώς διαπιστώνεται ότι οι άλλοι μηχανισμοί παροχής ρευστότητας με τραπεζικά δάνεια ή επιστρεπτέα προκαταβολή δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των «μικρών» της αγοράς.

Το νέο πρόγραμμα έχει ήδη ενεργοποιηθεί για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας και, με χθεσινή απόφαση της Κομισιόν, δίνεται η δυνατότητα να επεκταθεί στην Αττική και σε άλλες 10 περιφέρειες της χώρας. Για την Κεντρική Μακεδονία έχουν "βγει στην άκρη" 150 εκατ. ευρώ και ήδη υποβάλλονται αιτήσεις (από 10 Σεπτεμβρίου έως 9 Οκτωβρίου). Με την προσθήκη και των άλλων περιφερειών το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί από το ΕΣΠΑ θα ανέλθει σε 1,5 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης προχωρά στο σχεδιασμό του προγράμματος για τις υπόλοιπες περιφέρειες και αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα έχει γίνει η κατανομή των πόρων, ώστε να αρχίσει η υποβολή των αιτήσεων στη διεύθυνση www.ependyseis.gr.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΑ !!! ΠΡΩΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ...ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ !!!

 


550 μέρες κατά μέσο όρο για να ολοκληρωθεί μια δίκη σε πρώτο βαθμό στην Ελλάδα


Αρνητική πρωτιά κατέχει η Ελλάδα στην Ε.Ε. στον χρόνο διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων αλλά και στην αδυναμία διαχείρισης του συνόλου των υποθέσεων στις οποίες καλείται να ανταποκριθεί το δικαστικό σύστημα.

Η χώρα μας συνεχίζει να κατέχει και τον υψηλότερο χρόνο ολοκλήρωσης υποθέσεις σε πρώτο βαθμό τόσο σε διοικητικές υποθέσεις όσο και σε αστικές και εμπορικές. Οι αρνητικές αυτές διαπιστώσεις για την χώρα μας καταγράφονται στον πίνακα «2020 EU justice Scoreboard» τον οποίο δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Δικαιοσύνη.

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ BAD BANK !!!

 


Της Ευγενίας Τζώρτζη



Την πρότασή της για τη δημιουργία bad bank υπέβαλε στο υπουργείο Οικονομικών ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Η πρόταση βασίζεται στη δημιουργία μιας Εταιρείας Διαχείρισης Ενεργητικού (Asset Management Company – AMC), όπως ονομάζεται επίσημα η bad bank, στην οποία οι τράπεζες θα μπορούσαν να μεταφέρουν κόκκινα δάνεια ύψους 40 δισ. ευρώ περίπου.

Η προοπτική για τη δημιουργία μιας «κακής» τράπεζας έχει κερδίσει έδαφος σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας της επικείμενης αύξησης των κόκκινων δανείων που προκαλεί η οικονομική κρίση λόγω covid. Την πρόθεσή της να υποστηρίξει τη δημιουργία αντίστοιχων σχημάτων σε εθνικό επίπεδο, δηλαδή για κάθε χώρα ξεχωριστά, έκανε σαφή η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, σημειώνοντας ότι «η ΕΚΤ παραμένει έτοιμη να προσαρμόσει όλα τα εργαλεία της». Απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου για το σχέδιο της ΤτΕ για την bad bank, η επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας παρέπεμψε για τις λεπτομέρειες στον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, επισημαίνοντας ότι, έχει ξεκινήσει ο διάλογος για το θέμα των εθνικών bad banks και πώς αυτές μπορούν να οργανωθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ !!!



Κάθετη πτώση κατά 94,3%, με απώλειες ύψους περίπου 1,75 δισ. ευρώ, λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία, σημείωσε ο τζίρος των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παροχή καταλύματος στη χώρα, το β' τρίμηνο εφέτος σε σχέση με το β' τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, οι κλάδοι αυτοί τίθενται διαχρονικά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της βαρύτητας που έχουν στη διαμόρφωση των επιδόσεων της ελληνικής οικονομίας συνολικά, αλλά και της εκτεταμένης διασποράς τους, με σημαντική παρουσία σε όλες τις περιφερειακές ενότητες και σημαντική συμβολή στις αντίστοιχες τοπικές οικονομίες της Ελλάδας συχνά συσχετιζόμενη με το τουριστικό προϊόν της Χώρας. Παράλληλα, κατά την πρόσφατη συγκυρία, η παρακολούθηση και διακριτή δημοσίευση της εξέλιξης των μεγεθών των κλάδων αυτών καθίσταται επιτακτική, δεδομένων των επιπτώσεων, άμεσων και έμμεσων, που αυτοί υπέστησαν λόγω της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού 2019 (COVID-19).

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΤ !!!

ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η PQH ΠΟΥ "ΞΕΧΑΣΕ" ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΣΗ
Φυσικά όλα αυτά με όχημα τον Νέο Ποινικό Κώδικα !!!



Της Άννας Κανδύλη


Την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για τα αποκαλούμενα επισφαλή δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου την περίοδο 2008-2010, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, έκριναν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απάτης που αποδίδονταν στον πρώην πρόεδρο του Ιδρύματος Άγγελο Φιλιππίδη, στον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά, στον πρώην αναπληρωτή γενικό διευθυντή επενδυτικής τραπεζικής και θυγατρικών εταιρειών του ΤΤ Μάριο Βαρότση και στους συνεργάτες του επιχειρηματία, Ιωάννη Ρόρρη και Αλεξάνδρα Λιακόπουλου.

Όπως σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός στην αγόρευσή της, δεν παραπλανήθηκαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Τ.Τ. που ενέκριναν τα δάνεια καθώς γνώριζαν το περιεχόμενο της συμφωνίας μεταξύ του κ. Κοντομηνά και του πιστωτικού ιδρύματος ενώ ούτε ο επιχειρηματίας παρουσίασε (είτε ο ίδιος είτε οι συνεργάτες του), ψευδή στοιχεία στα μέλη του ΔΣ. Κατά την εισαγγελέα η έκθεση της Deloitte που αφορούσε στην αξία της εταιρείας Bestline συμφερόντων Κοντομηνά ήταν σωστή, δεν αντικρούστηκε από αντίθετη έκθεση και καλώς στηρίχθηκε το ΤΤ σε αυτήν. 

Σημειώνεται ότι όσον αφορά στα αδικήματα της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που αντιμετώπιζαν κάποιοι εκ των συνολικά 35 κατηγορούμενων, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία έκλεισε αυτό το σκέλος τον περασμένο Ιούλιο. Όπως απεφάνθη, με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405), η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη. Κι αυτό γιατί η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Από τη στιγμή λοιπόν που έφυγε το βασικό αδίκημα της απιστίας συμπαρέσυρε και τη νομιμοποίηση κι έτσι έπαυσε η ποινική δίωξη των κατηγορουμένων. Όπως δήλωσαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του Δημήτρη Κοντομηνά, Άρης Τζανετής, Γρηγόρης Τσόλιας και Δημήτρης Κούρεντας: «Με την απαλλακτική απόφαση, σε μια υπόθεση που ξεκίνησε το 2014 με την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, αποδείχθηκε σήμερα ότι όχι μόνο δεν τέλεσε ο κ. Δ. Κοντομηνάς τις αποδιδόμενες πράξεις, αλλά κυρίως ότι ουδέποτε είχε τελεσθεί οιαδήποτε αξιόποινη πράξη.»

ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ !!!

 


Σε περισσότερα πολυτελή ακίνητα φαίνεται πως έχει επενδύσει το Βατικανό από ό,τι ήταν προηγουμένως γνωστό, σύμφωνα με τους Financial Times.

Όπως έγραψε η βρετανική εφημερίδα, μια (νέα) επένδυση ύψους περίπου 110 εκατ. ευρώ, όπως και άλλες, ανατρέχουν στην περίοδο που ήταν ακόμα Καρδινάλιος ο -προσφάτως παραιτηθείς- Άντζελο Μπεκίου.

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Η ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ WIRECARD !!!

 



Κατάλαβες ή όχι ακόμα ποιοι σου κουνούσαν το δάχτυλο ;;;

Σε μεγένθυση:

ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟ LOCKDOWN ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 


ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ & FUNDS ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ !!!




ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ :

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 40% ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ 30% !!!



Δύο κατηγορίες για τη μείωση ενοικίων λόγω της πανδημίας, υποχρεωτικά ή κατόπιν συμφωνίας εκμισθωτή και ενοικιαστή, ορίζουν οι αντίστοιχες υπουργικές αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.


Η υποχρεωτική μείωση ενοικίων κατά 40% παρατείνεται για τους κλάδους επιχειρηματικής δραστηριότητας που δέχονται το μεγαλύτερο πλήγμα από την κρίση λόγω της εποχικότητας των δραστηριοτήτων τους. Για άλλες κατηγορίες δραστηριοτήτων προβλέπεται η δυνατότητα μείωσης του ενοικίου Σεπτεμβρίου εφόσον το αποδεχθεί και ο εκμισθωτής.

Η μείωση ενοικίου κατά 40%

Η απόφαση με την οποία προσδιορίζονται οι ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων που δικαιούνται την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020 ορίζει ότι:

  • Ο μισθωτής επαγγελματικής μίσθωσης προς εγκατάσταση επιχείρησης, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 κατά το μήνα Σεπτέμβριο 2020, ήτοι επιχείρησης η οποία έχει ενεργό, κύριο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) στις 20 Μαρτίου 2020 έναν από τους αναφερόμενους στο Παράρτημα, το οποίο και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας, ή της οποίας τα ακαθάριστα έσοδα ενεργού κατά τις 20 Μαρτίου 2020 ΚΑΔ δευτερεύουσας δραστηριότητας από τους αναγραφόμενους στο Παράρτημα, όπως αυτά προκύπτουν από την αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος φορολογικού έτους 2018, είναι μεγαλύτερα από τα ακαθάριστα έσοδα που αντιστοιχούν στο κύριο ΚΑΔ στις 20 Μαρτίου 2020, απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής του 40% του συνολικού μισθώματος για τον μήνα Σεπτέμβριο 2020, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων περί μισθώσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο δεύτερο και τρίτο εδάφιο της παρ. 1 του άρθρου δεύτερου της από 20.03.2020 Π.Ν.Π. (Α' 68), όπως κυρώθηκε με άρθρο 1 του ν. 4683/2020 (Α' 83) και ισχύει.
Οι ΚΑΔ

ΠΑΤΡΑ: ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΙΑ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ & ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 



Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη τα ποινικά και πολιτικά δικαστήρια της Πάτρας, λόγω κρούσματος κορονοϊού, όπως ενημέρωσε τα μέλη του, με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα, ο δικηγορικός σύλλογος της πόλης.

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγορικό σύλλογο, η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατόπιν πράξης του Εφετείου Πατρών, ενώ αναμένεται να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπονται από το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο.

ΑΘΩΟΙ ΟΙ 4 ΟΡΚΩΤΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΔΑΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ !!!

 



Αθώοι κρίθηκαν τέσσερις ορκωτοί ελεγκτές εταιρείας που είχε αναλάβει να διενεργεί ελέγχους στις οικονομικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης την επίμαχη περίοδο των οικονομικών σκανδάλων.

Το κατηγορητήριο τους καταλόγιζε την πράξη της ψευδούς βεβαίωσης επειδή δεν διαπίστωσαν κάτι επιλήψιμο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης τούς έκρινε αθώους με το σκεπτικό της έλλειψης δόλου.

Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ !!!

 



Του Ηλία Καραβόλια

Μετρό και λεωφορεία γίνονται μέσα μαζικής μετάδοσης του ιού. Η μεγάλη πόλη, η μητρόπολη, γίνεται παντού στον κόσμο η εστία της υπέρμετάδοσης. Ο καπιταλισμός βλέπει απαθής το κέντρο του να μετατρέπεται σε όπλο κατά του ανθρώπινου δυναμικού του. Οι ροές των εκατομμυρίων εργαζομένων στις μητροπόλεις του κόσμου, στις μεγάλες πρωτεύουσες, γίνονται οι ροές του φονικού ιού. Η ανθρωπότητα βλέπει ότι η πυκνότητα του πληθυσμού, οι κοντινές αποστάσεις, τα χνώτα του καθενός, υπονομεύουν την ζωή, την οικονομία, την συστημική συνέχεια. Όσοι μετακινούνται στην μητρόπολη, με την μάσκα στο πρόσωπο, νιώθουν την απειλή να παραμονεύει στον Άλλο. Το βλέμμα ελέγχει τον συνάνθρωπο ως πιθανό φορέα του κακού. Επιβάλλεται η απόσταση, το ανέπαφο, ακόμη και η σιωπή, η μείωση της επικοινωνίας: αρκεί ένα chat στα social media, στις ψηφιακές πλατείες.

Στις μικρότερες πόλεις, στα χωριά, στις υπαίθριες μικρές συνοικίες, στα αραιοκατοικημένα νησιά, ο άνθρωπος νιώθει κάπως πιο μακριά από το κακό. Ο ερχομός του επισκέπτη, του ξένου κυρίως, μοιάζει με απειλή ακόμα και αν αυτό σημαίνει τουριστικό εισόδημα. Η ιστορική δυναμική των ασταμάτητων ροών ανθρώπων και εμπορευμάτων στις μητροπόλεις συμβάλλει στον πανικό. Ο άνθρωπος, την εποχή της πανδημίας, ο βιοπαλαιστής εργαζόμενος που ζει στο αστικό κέντρο, αναπολεί το χωριό, την ύπαιθρο, την ασφάλεια της φύσης. Η γη δίπλα σε θάλασσα και βουνό, αποκτά αξία ζήτησης ως καταφύγιο διαβίωσης. Το εξοχικό μοιάζει πλέον ως η ιδανική λύση, ενώ η ζωή στο διαμέρισμα του κέντρου και στις αστικές μετακινήσεις, εγκυμονεί τον κίνδυνο.

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ+ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΒΛΑΒΗ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΤΡΕΣ !!!

 


Μια νέα διάσταση στην ερμηνεία του εργατικού δικαίου και την προστασία των εργαζομένων, θέτει απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αποδίδει ευθύνη στον εργοδότη για πρόκληση υπέρμετρου εργασιακού stress στον εργαζόμενο.

Η ρηξικέλευθη αυτή απόφαση κρίνει ότι στο πλαίσιο εκπλήρωσης της υποχρέωσης πρόνοιας που βαρύνει τον εργοδότη, οφείλει να καθορίζει και να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα για την προστασία των μισθωτών από το εργασιακό stress.


Όπως εξηγεί ο δικηγόρος- εργατολόγος Γιάννης Καρούζος:

«…η σχολιαζόμενη απόφαση (ΜΠρΑθ με αριθμό 1358/2018) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναφορικά με τη θεμελίωση της ευθύνης του εργοδότη όταν αυτός θέτει σε εφαρμογή ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης της επιχείρησης παραλείποντας όμως τη λήψη προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του στρες που προκαλούν στους εργαζομένους οι επικείμενες αλλαγές. Συνήθως, τέτοιου είδους σχέδια έχουν ως σκοπό την περιστολή των λειτουργικών δαπανών της επιχείρησης, που είναι αναγκαία για την ίδια τη βιωσιμότητά της.

Απολύσεις

ΚΡΗΤΗ: ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ !!!

 



Από τα Ζωνιανά στην Ανώπολη και από τα Λιβάδια στον Αγ. Ιωάννη και στην Αγ. Ρουμέλη κτηνοτρόφοι από το γειτονικό Ρέθυμνο δηλώνουν εκτάσεις στα Σφακιά ως βοσκότοπους καταθέτοντας ψεύτικα μισθωτήρια!

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χανιώτικα Νέα” στον ΟΠΕΚΕΠΕ το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει καταγγελίες από το γειτονικό Ρέθυμνο για δήλωση ψεύτικων στοιχείων για βοσκότοπους προκειμένου κτηνοτρόφοι να εισπράξουν επιδοτήσεις που δεν δικαιούνται.

Στην “κομπίνα” διερευνάται και η συμμετοχή μελετητικών γραφείων που συνδράμουν τους κτηνοτρόφους. Οι καταγγελίες βρίσκονται στο στάδιο της έρευνας και σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν την υπόθεση μοιάζει αρκετά με τη δήλωση ως… βοσκότοπου ενός μεγάλου μέρους του φαραγγιού της Σαμαριάς που είχε αποκαλυφθεί το 2012!

Η ΑΠΑΤΗ

Το σύστημα της απάτης λειτουργεί κάπως έτσι: Ο κτηνοτρόφος έχει για παράδειγμα 300 πρόβατα στην ιδιοκτησία του όμως στη δήλωση για την ενιαία ενίσχυση δηλώνει ότι έχει 1000 πρόβατα προκειμένου να εισπράξει αυξημένη επιδότηση.

Προκειμένου να δικαιολογήσει τον αριθμό πρέπει να παρουσιάσει ότι διαθέτει τα ανάλογα στρέμματα σε βοσκότοπους. Για αυτό το λόγο παρουσιάζει ψεύτικα μισθωτήρια με τη βοήθεια κάποιου γνώστη της όλης διαδικασίας, στα οποία εμφανίζεται να έχει ενοικιάσει εκτάσεις σε ορεινές περιοχές στα Σφακιά, εν αγνοία των πραγματικών ιδιοκτητών.

Σημειώνεται ότι η απάτη έχει ποσοστό επιτυχίας… 90% αφού η έρευνα του ΟΠΕΚΕΠΕ για το κατά πόσο τα στοιχεία που δηλώνονται είναι πραγματικά περιορίζεται δειγματοληπτικά σε ένα ποσοστό περίπου 10% του συνόλου των δηλώσεων!

ΕΛΒΕΤΙΑ: 21€/ΩΡΑ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ !!!

 



Στα 21 ευρώ καθορίστηκε ο ελάχιστος ωριαίος μισθός στην Ελβετία, έπειτα από σχετικό δημοψήφισμα.


Ο νέος ελάχιστος ωριαίος μισθός στη Γενεύη της Ελβετίας είναι πλέον περίπου 21 ευρώ. Εν τούτοις τα συνδικάτα είναι πεπεισμένα ότι δεν είναι δυνατή μια ζωή με αξιοπρέπεια στην πόλη επί της ομώνυμης της λίμνης με αυτά τα χρήματα. Στη Γερμανία ο ελάχιστος μισθός ανά ώρα είναι 9,35 ευρώ.

Οι Ελβετοί ενέκριναν κατά το δημοψήφισμα της Κυριακής τους νέους ωριαίους μισθούς. Έτσι, για εργασία πλήρους απασχόλησης με τις συνήθεις στην Γενεύη 42 ώρες εργασίας, ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός ανέρχεται πλέον σε κατ΄ελάχιστον στα 3800 ευρώ.

Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ !!!

 



Απαλλάχτηκαν και οι 23, καθώς δεν είχε υποβληθεί έγκληση



Απαράδεκτη κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας η δίκη κατά των 23 μελών των διοικητικών συμβουλίων της Μαγνησιακής Πίστης τη χρονική περίοδο 2003 - 2013, οι οποίοι κατηγορούνταν για απιστία στην υπηρεσία από κοινού, κατ’ εξακολούθηση με συνολική ζημία άνω των 120.000 ευρώ.

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί χθες για πρώτη φορά μετά από αναβολές, όμως τελικά το δικαστήριο δεν μπήκε στην ουσία της.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας έκανε αποδεκτό τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι η υπόθεση έπρεπε να μπει στο αρχείο, καθώς σύμφωνα με τη νομική διάταξη 405 του νέου Ποινικού Κώδικα σε αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα πρέπει να υπάρχει έγκληση.

Σύμφωνα με την εν λόγω νομική διάταξη, το αδίκημα της απιστίας κατά τραπεζών και πιστωτικών ιδρυμάτων συμπεριλαμβάνεται στα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.
SSL Certificates