.

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ!!!



ΕΠΕΙΓΟΝ !!! ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ & ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ !!!



Γιατί η Βρετανία διαλέγει διαφορετικό δρόμο για την αντιμετώπιση του κοροναϊού;;;

Η βρετανική κυβέρνηση επέλεξε μια διαφορετική αντιμετώπιση από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε σχέση με την πανδημία του νέου κοροναϊού. Όμως, πολλοί επιμένουν ότι αυτή είναι μια επικίνδυνη επιλογή

Είναι αλήθεια ότι συχνά στη Βρετανία θέλουν να υπογραμμίζουν τις διαφορές που έχουν με την ηπειρωτική Ευρώπη. Γνωστός άλλωστε και ο τίτλος βρετανικής εφημερίδας της δεκαετίας του 1940 που ανέφερε ότι «ομίχλη στην Μάγχη, αποκόπηκε η ήπειρος».

Ορισμένες φορές οι διαφορές αυτές αφορούν και διαφορετικά πολιτιστικά πρότυπα, ακόμη και μια διαφορετική αντίληψη για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη ζωή. Συχνά αυτό παίρνει τη μορφή ενός ιδιότυπου «ρεαλισμού» που μπορεί και να αγγίζει τον κυνισμό, ιδίως σε σχέση με το πώς αντιμετωπίζουν παραδοσιακά οι φορείς εξουσίας τα κοινωνικά προβλήματα.

Άλλοι πάλι χρησιμοποιούν ως παράδειγμα τις βρετανικές σαπουνόπερες που σε αντίθεση με τα έντονα στοιχεία «φαντασιακής προβολής» που έχουν σε άλλες χώρες, παρουσιάζοντας πάντα μια ζωή πιο πλούσια και πιο έντονη, στη Βρετανία συνήθως απεικονίζουν απλούς και καθημερινούς ανθρώπους να ζουν μια απλή, καθημερινή και κάπως μίζερη ζωή (κάτι που εξηγεί γιατί π.χ. μια σειρά τόσο δημοφιλής όπως οι Eastenders ποτέ δεν είχε επιτυχία εκτός Βρετανίας).


Ο BILL GATES & ΤΟ EVENT 201 ΜΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΡΑΧ !!!




Τι γράφει το worldenergynews.gr:

H προφητεία Bill Gates Foundation και Johns Hopkins στις 18/10/2019 – Πανδημία θα ξεσπάσει και θα σκοτώσει 65 εκατ, πτώση 40% στις αγορές


Τα σενάρια συνωμοσίας πάντα προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινωνίας γιατί καμιά φορά κρύβουν πικρές αλήθειες.

Όμως κατά ένα παράδοξο τρόπο μια προφητεία πριν ξεσπάσει ο κορωνοϊός Δεκέμβριο του 2019 στην Κίνα… έχει τεράστιο ενδιαφέρον…

Στις 18 Οκτωβρίου 2019 σε ένα συνέδριο στο οποίο συμμετείχε το Bill and Melinda Gates Foundation και το Johns Hopkins... παρουσιάστηκε ένα σενάριο πανδημί
ας στον πλανήτη και τι επιπτώσεις θα είχε στην παγκόσμια οικονομία και κοινωνία.

Στο σενάριο που παρουσιάστηκε αναφέρθηκε ότι θα σκότωνε η πανδημία από ένα μη ιάσιμο ιό 65 εκατ πολίτες και θα προκαλούσε κραχ στα χρηματιστήρια 40%.

Κατά μια σύμπτωση πάντως όπως αναφέρει και η ολλανδική τράπεζα Rabobank στην Κίνα και σε πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται ότι οι κινέζοι όλο και περισσότερο πιστεύουν ότι ο κορωνοϊός covid -19 έχει παρασκευαστεί σε εργαστήριο… των ΗΠΑ.

Πιστεύουν ότι αμερικανοί μυστικοί πράκτορες έριξαν τον ιό στην καρδιά της Κίνας για να προκαλέσουν σοκ στην κινεζική οικονομία.

Ο ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΩΣ ΛΟΓΟΣ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ !!!




Του Ηρακλή Μουράβα*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται ραγδαία εξάπλωση του Κορωνοϊού παγκοσμίως καθόσον τα νέα κρούσματα καθημερινά πολλαπλασιάζονται στις περισσότερες χώρες του πλανήτη και η λίστα με τους νεκρούς αυξάνεται δραματικά.

Την 11η Μαρτίου του 2020 ο ΠΟΥ χαρακτήρισε τον συγκεκριμένο ιό ως πανδημία με οτι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την καθημερινότητα των πολιτών, την οικονομία τόσο των κρατών ξεχωριστά όσο και για την παγκόσμια οικονομία. Τα μέτρα πρόληψης και καταστολής που λαμβάνει το κάθε κράτος για να οχυρώσει τους πολίτες του έναντι του ιού ολοένα και αυξάνονται.

Στη γειτονική Ιταλία , τη χώρα που πλήττεται περισσότερο στην Ευρώπη από τον Ιό, τα μέτρα είναι δρακόντεια, στην Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι σήμερα είναι απλά αυστηρά και ιδίως προληπτικά. Είναι όμως ικανά να προκαλέσουν μεταβολές στην οικονομική ζωή, αρνητικές καθόσον η υγεία και προπάντων η
 ίδια η ζωή είναι πάνω από κάθε οικονομικό δείκτη.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ: ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την ίδια ώρα που τρέχει η ασυλία τους και καθαρίζουν...για εσένα ετοιμάζουν πλειστηριασμούς και ξεσπίτωμα !!!




Τι γράφει το bankingnews.gr :


Πειραιώς: Το ΔΣ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε εγκλήσεις για παλιές υποθέσεις

Η τράπεζα Πειραιώς ακολουθώντας το παράδειγμα των υπολοίπων ελληνικών τραπεζών, δεν προχώρησε σε εγκλήσεις για παλιές υποθέσεις που εκκρεμούσαν.

Όλες οι ελληνικές τράπεζες ακολούθησαν ίδια στρατηγική και πήραν μια ορθή απόφαση, να κλείσουν τις εκκρεμότητες του παρελθόντος και να ασχοληθούν με τις στρατηγικές που αφορούν το μέλλον.

Η τράπεζα Πειραιώς θεωρεί ότι καθόλα τα τελευταία χρόνια, πήρε όλα τα απαραίτητα μέτρα για όλες τις παλιές υποθέσεις, οπότε δε χρειάστηκε να προχωρήσει σε εγκλήσεις.

ΕΤΣΙ ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ: 440.000.000€ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2019 ΕΙΧΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ KFW ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!


Το δάνειο ύψους 15,2 δισεκ. ευρώ που δόθηκε από την κρατική τράπεζα Kreditanstalt für Wiederaufbau (ΚfW) (Πιστωτικό Ίδρυμα για την Ανασυγκρότηση) στην Ελλάδα το 2010 ήταν αμφιλεγόμενο, αλλά απέφερε στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό μέχρι το 2019 έσοδα της τάξεως των 443 εκατ. ευρώ από τους τόκους, γράφει τo νέο τεύχος του Spiegel.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών σε ερώτηση, την οποία υπέβαλε o Φάμπιο Ντε Μάζι, βουλευτής της Αριστεράς (Die Linke) στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο / Bundestag.

ΜΥΡΙΖΟΥΝ "ΚΑΝΟΝΙΑ": ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ TUI !!!



Ο όμιλος TUI, ανακοίνωσε ενημέρωσε ότι προχωρά σε αναστολή όλων των πληρωμών που προβλέπονται στα συμβόλαια (early bookings, προκαταβολές, κ.λπ) και μετατρέπει τα συμβόλαια που είναι guarantee, σε allotment.

Η απόφαση της TUI ισχύει για όλες τις αγορές που δραστηριοποιείται.

Έλληνες ξενοδόχοι ενημερώνουν ότι στελέχη του Ομίλου TUI έχουν ήδη επικοινωνήσει με ταξιωτικούς πράκτορες με σκοπό να ακυρώσουν κρατήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα καταβληθούν προκαταβολές.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: ΕΧΑΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ 1 ΤΡΙΣ !!!



Από τη Νέα Υόρκη μέχρι το Παρίσι και από το Σάο Πάολο μέχρι το Χονγκ Κονγκ, οι απώλειες για τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου είναι πρωτοφανείς.

Οι 500 πλουσιότεροι του κόσμου έχασαν συνολικά την Πέμπτη 331 δισ. δολάρια, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση στην οκτάχρονη ιστορία του δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι απώλειες τους από τις αρχές του 2020 μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 950 δισ. δολάρια. 

Η κατάρρευση αυτής της εβδομάδας σηματοδοτεί το τέλος μιας δεκαετίας ανόδου των αγορών και φθηνού χρήματος που βοήθησαν τους πιο πλούσιους ανθρώπους του πλανήτη να συγκεντρώσουν το ποσό ρεκόρ των 6,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως διαμορφώνονταν πριν από περίπου δύο μήνες. Αυτά τα κέρδη εξανεμίστηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, καθώς οι φόβοι για την πανδημία και η βουτιά των τιμών του πετρελαίου έστειλαν τις αγορές στα τάρταρα. Από την πρώτη ημέρα του έτους οι πλουσιότεροι του κόσμου έχουν χάσει το 16% της συνολικής καθαρής αξίας της περιουσίας τους, σύμφωνα με τον δείκτη. Η κατάρρευση της αγοράς έχει χτυπήσει δισεκατομμυριούχους από κάθε μέρος του πλανήτη και από κάθε βιομηχανικό κλάδο.

ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΙ ΗΠΑ !!! ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ 50 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ Ο ΤΡΑΜΠ !!!




Ο Τράμπ όμως παρότι έχει έρθει σε επαφή με 2 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, αρνείται να κάνει το τεστ....

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε διάγγελμα του προς τον αμερικανικό λαό ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε ότι οι πολιτείες και οι τοπικές κοινότητες θα έχουν πρόσβαση σε $50 δισ. για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Τα κεφάλαια θα διατεθούν μέσω της ενεργοποίησης του νόμου Στάνφορντ.

Ο ίδιος ζήτησε από τα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

ΕΕΤΤ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ: ΔΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΔΩΡΕΑΝ ΧΡΟΝΟ ΟΜΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!!



Αυξημένες είναι οι ανάγκες στις τηλεπικοινωνίες λόγω κορονοϊού, αφού η τηλεκπαίδευση και τηλεργασία είναι πρωτίστης σημασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προτρέπει τους παρόχους ηλεκτρονικών επικοινωνιών να αξιολογήσουν το ενδεχόμενο παροχής στο σύνολο των πελατών τους δωρεάν χρόνου ομιλίας, δεδομένων και υψηλής ταχύτητας ευρυζωνικής πρόσβασης για την υποστήριξη των αυξημένων αναγκών τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!




Τι μεταδίδει το in.gr:

«Συναγερμός» έχει σημάνει και στη γειτονική χώρα λόγω κοροναϊού.

Πριν από λίγο(σ.σ. χθες) ο Αλβανός πρωθυπουργός, ανακοίνωσε πως από αύριο(σ.σ. σήμερα) σταματούν οι μετακινήσεις προς και από την Ελλάδα.

«Από αύριο(σ.σ. σήμερα) στις 10:00 σταματούν οι μεταφορές προς και από την Ελλάδα αεροπορικώς και οδικώς» έγραψε χαρακτηριστικά ο Έντι Ράμα στο Facebook.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: 120 ΔΙΣ ΡΙΧΝΕΙ Η ΕΚΤ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!




Μεγάλη αύξηση στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και στοχευμένη χρηματοδότηση επιχειρήσεων με ευνοϊκότερους όρους αποφάσισε η ΕΚΤ, ενώ δεν μειώνονται τα βασικά επιτόκια.

Δύο ισχυρά μέτρα παροχής πρόσθετης ρευστότητας στην αγορά ενεργοποιεί η ΕΚΤ για να αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της επιδημίας κοροναϊού, χωρίς όμως να μειώνει περαιτέρω το ήδη αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεων.

Ειδικότερα, η διοίκηση της ΕΚΤ αποφάσισε:

ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ: ΟΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΜΑΓΙΚΗ"...ΚΟΛΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!



Είναι δυνατόν να μας κάνουν πλάκα αυτοί οι ηλίθιοι;;;

Πανικός επικρατεί στην Τουρκία για τη «θαυματουργή» κολόνια λεμονιού. Ορισμένοι επιτήδειοι επιχειρούν, για κερδοσκοπικούς λόγους, να πείσουν σε Άγκυρα και Σμύρνη ότι η κολόνια λεμονιού, που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τους Τούρκους, δίνει τη λύση στην ίαση από τον κορονοϊό. Έτσι εκατοντάδες Τούρκοι που «έφαγαν»... το παραμύθι, σχημάτισαν ουρές έξω από τα αρωματοπωλεία για να αγοράσουν χύμα κολόνια.


ΟΙ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ & ΤΟΥ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟΥ !!!


Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Επανήλθε στο προσκήνιο το κατοχικό ιδεολόγημα του Μαυραγορίτη, διατυπωμένο, αυτή τη φορά, με όλο το savoir vivre του καθωσπρεπισμού που απαιτούν οι περιστάσεις. Ελεύθερη αγορά, σου λέει τώρα ο σύγχρονος Μαυραγορίτης. Δεν είναι κερδοσκοπία. Είναι ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης και ο ανελέητος κανόνας του survivor στην ζούγκλα του νεοφιλελευθερισμού, όπου νόμος είναι πάντα το δίκιο του ισχυρού και του έχοντος & κατέχοντος.

Ωραία, λοιπόν, κε Μαυραγορίτα μου. Θα παίξουμε με τους δικούς σου κανόνες. Πρώτον, σε πλακώνω στις φάπες. Δεύτερον, σου παίρνω το αντισηπτικό. Τρίτον, δεν στο πληρώνω. Τέταρτον, σου παίρνω και ότι μετρητά και τιμαλφή βρίσκω επάνω σου. Και, πέμπτον, στέλνω και έναν φιλαράκο που νοσεί, να σε πλακώσει στις ροχάλες.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ !!!



Ο ορισμός του νέου, κυνικού δόγματος του "ΖΩΗ ΣΕ ΛΟΓΟΥ ΜΑΣ", διακατέχεται από το όραμα της σύντομης, παραγωγικής ζωής και του, ακόμη πιο σύντομου, πλην όμως σωτήριου για τα ασφαλιστικά ταμεία, θανάτου !!!

ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ: ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΔΗΓΙΑΣ !!!




Τι γράφει bankingnews.gr :

Αυστηρές προτάσεις των τραπεζών για το νέο πτωχευτικό

Σε άλλο πάντως μήκος κύματος βρέθηκε το NPL committee στην Ελληνική Ενωση Τραπεζών που συνεδρίασε χθες.

Οι τραπεζίτες ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για το νέο πτωχευτικό όταν αυτό θα ισχύσει οι οποίες είναι ιδιαίτερα δριμύς για τις περιπτώσεις των κόκκινων δανειοληπτών και μάλιστα σε ορισμένες φορές έρχονται σε αντίθεση και με την Οδηγία για τη δεύτερη ευκαιρία στην οποία το ελληνικό δίκαιο πρέπει να προσαρμοστεί.

Σύμφωνα με κάποιες από τις προτάσεις είναι :

ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΝ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ !!! ΣΟΪΜΠΛΕ(2015): ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΓΙΑΤΙ...ΤΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ !!!

ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΤΩΝ EUROGROUP ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ...
Ενώ σε άλλο απόσπασμα ο Ντάϊσελπλουμ(2015) αναφέρει : "Πρέπει να υπάρξει συμφωνία. Κι αν χρειάζεται να πούμε «αυτό είναι και αν σας αρέσει» γίνεται κι αυτό.Και μπορείτε απλά να πείτε «ναι»...Υπάρχει κι αυτή η επιλογή ξέρετε." !!!




Σόιμπλε: «Δεν σας πληρώνω, γιατί τα θέλω για τον προϋπολογισμό μου»

Η «Εφ.Συν.» προδημοσιεύει κατά αποκλειστικότητα την απάντηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη λίγες ώρες πριν την αναμενόμενη δημοσιοποίηση των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών των συνεδριάσεων του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Από το απόσπασμα αναδεικνύεται ο χαρακτηριστικός τρόπος διαπραγμάτευσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά και το πως συνέδεε το θέμα του ελληνικού χρέους και των παρακολουθημάτων του με την γερμανική οικονομία και τη δική του ιδιότητα ως υπουργού Οικονομικών.

Τι ακούγεται να λέει ο Β. Σόιμπλε

ΤΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ;;; 37 ΔΙΣ ΔΙΝΕΙ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΕ, ΜΙΣΟ ΤΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ !!!

ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...
Την ίδια ώρα η Γερμανία σπρώχνει 500 δις για να μην κινδυνέψει !!!





Γερμανία: Πακέτο 500 δισ. ευρώ για την οικονομία

Πακέτο μέτρων για την γερμανική οικονομία ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό, ανακοίνωσε.

Ο κ. Σολτς δήλωσε πως θα υπάρξουν φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης και της αναβολής φόρου, σημειώνοντας πως η βοήθεια θα κοστίσει δισεκατομμύρια.

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ: ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ & GOLDEN HALL !!!




Με απόφαση του Υπ. Υγείας κλείνουν οι καφετέριες και τα εστιατόρια

Νέα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες καθώς, όπως διαπιστώνεται καθημερινά, πολλοί συμπολίτες μας δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί.

Δυστυχώς, παρά τη λήψη αυστηρών μέτρων, όπως για παράδειγμα το κλείσιμο των σχολείων, καφετέριες και χώροι διασκέδασης είναι γεμάτοι κόσμο, γεγονός που έχει σημάνει συναγερμό στην επιστημονική κοινότητα και στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Υγείας που ασχολείται με το θέμα του κορονοϊού και πώς θα αντιμετωπιστεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα υπάρχουν ανακοινώσεις για κλείσιμο καταστημάτων. Επίσης θα ανακοινωθούν οικονομικά μέτρα, σε συνέχεια όσων είχαν κοινοποιηθεί τις προηγούμενες ημέρες και περιλάμβαναν την αναστολή πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων.

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ !!!

Η ΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Θα βάλουν μυαλό και θα μειώσουν-αφαιρέσουν τα χαράτσια, ή θα συνεχίσουν το colpo grosso ;;;




Νέα απειλή για τις παραδοσιακές τράπεζες παγκοσμίως αποτελούν οι νέες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν εισβάλει στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων και ανάλυσης δεδομένων Accenture, οι πελάτες «μεταναστεύουν» στις ψηφιακές τράπεζες διότι αυτές δεν χρεώνουν προμήθειες και ως αποτέλεσμα οι μεγάλες τράπεζες ενδέχεται να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. 

Παράλληλα, τα έσοδα των τραπεζών θα πληγούν περαιτέρω, καθώς σε ορισμένες αγορές παρατηρείται ήδη η τάση μείωσης των τραπεζικών προμηθειών προκειμένου να προστατευθούν οι πελάτες. Σύμφωνα με την έκθεση της Accenture, τα έσοδα των παραδοσιακών τραπεζών πρόκειται να μειωθούν κατά μέσον όρο 5% λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των προμηθειών σε ορισμένες αγορές και εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού με τις ψηφιακές τράπεζες. 

Οι τελευταίες προσφέρουν ένα τεράστιο εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων τη μεταφορά χρημάτων διεθνώς, με χαμηλότερες ή και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς καμία προμήθεια.

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ "ΠΑΡΤΙ": ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΡΟΝΟΪΟ...ΣΤΗΝ AIRBNB !!!



«Διαμερίσματα άνευ κορονοϊού, εξοπλισμένα μάλιστα και με χαρτί υγείας»...

Καθώς ο φόβος για την εξάπλωση του κορονoϊού αυξάνει- προκαλώντας χάος στη χρηματιστηριακή αγορά και απειλώντας άμεσα τη διεθνή τουριστική βιομηχανία - οι «ευρηματικοί» οικοδεσπότες της Airbnb προσπαθούν να προσελκύσουν ταξιδιώτες με «διαμερίσματα άνευ κορονοϊού, εξοπλισμένα μάλιστα και με χαρτί υγείας»…

Την ώρα που η παγκόσμια ανησυχία για τα ταξίδια εξαπλώνεται και οι ακυρώσεις διαδέχονται η μια την άλλη, μετά και την απαγόρευση των πτήσεων από την Ευρώπη προς τις ΗΠΑ που ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, στην πλατφόρμα της Airbnb καταγράφεται άνοδος των καταχωρήσεων σπιτιών σε διάφορους αμερικανικούς προορισμούς, από την Νέα Υόρκη μέχρι το Σινσινάτι, όπως αναφέρει το Business Insider.

Η διαφήμιση μάλιστα των εν λόγω σπιτιών, χρησιμοποιεί τίτλους που εκμεταλλεύονται την ανησυχία της κοινής γνώμης για την εξάπλωση του ιού. «Δραπετεύστε από τον κοροναϊό! Έχουμε χαρτί υγείας!» βρίσκει κανείς σε μια καταχώρηση ενοικίασης σπιτιού στο Κολοράντο, «Καταφύγιο χωρίς κορονοϊό», «καθαρό από κορονοϊό διαμέρισμα» και άλλα…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ COVID-19 !!!


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ: ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΕΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2020 !!!




Παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους, υπό την έννοια της διατήρησης του υφιστάμενου πλαισίου και όχι αυτού που θα ισχύσει από τον Μάιο, ζήτησε χθες ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ). 

Ο κ. Μίχαλος πρότεινε ακόμη τέσσερα μέτρα για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, που δέχεται ήδη ισχυρό πλήγμα από την εξάπλωση του κορωνοϊού, μέτρα που περιλαμβάνουν ακόμη και αύξηση του χρονικού ορίου για τη σφράγιση επιταγών.

Ειδικότερα, τα μέτρα που προτείνουν τα επιμελητήρια, θεωρώντας ότι όσα έχουν ήδη ανακοινωθεί από την κυβέρνηση δεν επαρκούν, είναι τα ακόλουθα:

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ !!!



Συνελήφθη ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, η πρώτη σύλληψη παραβάτη των μέτρων του κορωνοϊού.

Συνελήφθη χθες το απόγευμα στα Ιωάννινα, ιδιοκτήτης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης διότι σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, δεν τήρησε τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό και έκανε μάθημα.

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΥΠ.ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΙΝΑΣ: Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!




«Αμερικανοί στρατιώτες έφεραν τον κορωνοϊό στη Γουχάν» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.


Τις ΗΠΑ κατηγορούν κινέζοι αξιωματούχοι ότι κρύβεται πίσω από την πανδημία του κορωνοιού.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας ανέφερε ότι υπάρχει αμερικανικός δάκτυλος πίσω από τη διάδοση του κορωνοιού.

«Άντρες του αμερικανικού στρατού έφεραν την επιδημία του κορωνοϊού στη Γουχάν» υποστήριξε χθες (12/3) ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, Zhao Lijian.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας έκανε αυτές τις παρατηρήσεις στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, επικαλούμενος τα λόγια του διευθυντή του Αμερικανικού Κέντρου Λοιμώξεων, Robert Redfield, ότι έγινε λανθασμένη διάγνωση στα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού.

ΣΕ ΑΣΦΥΞΙΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΤΩΝ TOUR OPERATORS ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ !!!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
Μπαράζ επιστολών γνωστοποιεί ότι δεν θα πληρωθούν οι προκαταβολές για προκρατήσεις που έγιναν μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Σε ασφυξία ρευστότητας τα μισά ελληνικά ξενοδοχεία.





Στον αέρα βρίσκεται ο χρόνος έναρξης της φετινής καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου εξαιτίας της «στάσης πληρωμών» που ανακοινώνουν οι ξένοι τουρ οπερέιτορ με μπαράζ επιστολών τους προς τους Έλληνες ξενοδόχους. Την εξέλιξη μετέφερε στο Euro2day.gr ο α’ αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρης Τάσιος.

Τουρ οπερέιτορ και ταξιδιωτικά γραφεία από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΠΟΞ, επικαλούμενοι την επιδημία κορωνοϊού, ενημερώνουν τους ξενοδόχους πως δεν πρόκειται να καταβάλλουν τις προκαταβολές για τις προκρατήσεις (early bookings) που έγιναν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου. Ζητούν παράλληλα να μετατεθεί η καταβολή τους στο μέλλον χωρίς να προσδιορίζουν το χρόνο. Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, οι τουρ οπερέιτορ φέρονται να ζητούν ακόμα μεγαλύτερες εκπτώσεις.

Με βάση τους όρους των συμβολαίων οι προκαταβολές καταβάλλονται από τις 15 Μαρτίου και αποτελούν το «καύσιμο» ρευστότητας των ξενοδοχείων για τη σεζόν που ακολουθεί. Για να τις εξασφαλίσουν, μάλιστα, οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα δωμάτιά τους στους τουρ οπερέιτορ με έκπτωση έως 30% για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου (early bookings).

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ !!!


"ΘΕΙΟ ΔΩΡΟ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ STRESS TESTS ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο SSM !!!

ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ
Σήμερα συνάντηση τραπεζιτών στην ΤτΕ για τα μέτρα παρέμβασης του SSM !!!




Τράπεζες: Tην αναστολή των stress test του 2020 αποφάσισε ο SSM



Την αναβολή των stress tests για το 2020 αποφάσισε ο SSM γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει και σε αλλαγές των στόχων των ελληνικών τραπεζών για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων.

Υπό την ασφυκτική πίεση που προκαλεί στις οικονομίες ο κορονοϊός η ΕΚΤ, αποφάσισε νωρίτερα να υποστηρίξει την απόφαση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΒΑ) να αναβάλει τη δοκιμασία προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων (stress tests) στο σύνολο της Ε.Ε. για το 2020 και να επεκτείνει την αναβολή σε όλες τις τράπεζες που υπόκεινται στο τεστ αντοχής για το 2020.

Άλλωστε ο επικεφαλής του SSM Andrea Enria δήλωσε ότι «ο κορονοϊός δείχνει να αποτελεί ένα σημαντικό σοκ για τις οικονομίες μας. Οι τράπεζες πρέπει να είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προσωρινές δυσκολίες. Τα εποπτικά μέτρα που συμφωνήθηκαν σήμερα στοχεύουν στο να στηρίξουν τις τράπεζες, ώστε να υπηρετήσουν τον ρόλο τους προς την οικονομία».

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ & ΠΑΓΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΓΙΑ 14 ΗΜΕΡΕΣ !!!

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ
Με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης, αναστέλλεται προσωρινά και μερικά από σήμερα, Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020 έως και 27 Μαρτίου 2020, η λειτουργία όλων των δικαστηρίων (Διοικητικών, Πολιτικών, Ποινικών και Στρατιωτικών), των Εισαγγελιών της χώρας, καθώς και η διεξαγωγή πλειστηριασμών, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας και προς αποφυγή κινδύνου εμφάνισης και διάδοσης του COVID-19.




Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναστέλλονται προσωρινά για το επίμαχο χρονικό διάστημα, οι δημόσιες συνεδριάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, με εξαίρεση αυτές που αφορούν την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας και τη δημοσίευση αποφάσεων.

Ακόμη, αναστέλλεται προσωρινά από 13 Μαρτίου 2020 έως και 27 Μαρτίου 2020, η λειτουργία των δημόσιων συνεδριάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εκτός αυτών που αφορούν τη δημοσίευση αποφάσεων και την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας, καθώς και αυτών του VI Τμήματος και του Τμήματος Μείζονος - Επταμελούς Σύνθεσης μόνο για υποθέσεις επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος.

Παράλληλα, αναστέλλεται προσωρινά για το ίδιο χρονικό διάστημα, η λειτουργία των Πολιτικών Δικαστηρίων, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της χώρας, ως εξής:

α) οι δίκες ενώπιον των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων,

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ: ΝΑ ΠΑΓΩΣΟΥΝ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, ΦΟΡΟΙ, ΔΟΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!


Έκκληση των επιχειρήσεων για παροχή ρευστότητας

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΟΝΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕΤΕ!!!

ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ: ΤΟ ΝΕΟ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΟΥΒΛΑΤΖΙΔΙΚΩΝ !!!



ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΜΕΤΟΧΕΣ/ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
12/03/2020

1 Μετοχή Εθνικής Τράπεζας = 0,570 ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ

1 Μετοχή Άλφα Τράπεζας = 0,420 ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ

1 Μετοχή Πειραιώς Τράπεζας = 0,570 ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ

1 Μετοχή Eurobank Τράπεζας = 0,190 ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ



ΙΣΟΤΙΜΙΕΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ/ΜΕΤΟΧΕΣ

12/03/2020

1 ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΠΙΤΑ = 1,74 ΜΕΤΟΧΕΣ Εθνικής Τράπεζας

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΔΙΠΛΟ ΟΦΕΛΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ FUNDS: ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ "ΕΞΟΦΛΟΥΝ" !!!

ΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ ΔΙΠΛΗ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ
Όσο για τους δανειολήπτες, μπαλάκι για να κονομήσουν συμφέροντα και νταραβερτζήδες έχοντάς τους μόνιμα αλυσοδεμένους !!!



Τι γράφει το euro2day.gr :

Νέα δάνεια για διακανονισμούς «κόκκινων» στεγαστικών

Τι προτείνουν οι servicers για να αποτραπεί «μπουμ» στους πλειστηριασμούς λόγω άρσης της προστασίας και τιτλοποιήσεων


Την υιοθέτηση, έστω με καθυστέρηση 7ετίας, κάποιων εκ των μεθόδων τις οποίες εφάρμοσε η Ιρλανδία, όταν κατέρρευσε το τραπεζικό της σύστημα, υπό το βάρος των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, προτείνουν στην κυβέρνηση, οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις.

Στο πλαίσιο του διαλόγου που έχει ανοίξει το υπουργείο Οικονομικών, ενόψει της πλήρους άρσης κάθε προστασίας για την πρώτη κατοικία και του όγκου των τιτλοποιήσεων στεγαστικών δανείων, τις οποίες δρομολογούν οι τράπεζες, οι servicers εισηγούνται το εξής: να διευκολυνθεί η αναχρηματοδότηση από το τραπεζικό σύστημα ή τις εταιρείες διαχείρισης δανειοληπτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές για δάνεια πρώτης κατοικίας, που έχουν τιτλοποιηθεί ή πωληθεί, προκειμένου να διακανονίσουν οριστικά την οφειλή τους.

Πρόκειται για κίνηση, που εκτιμάται ότι θα επιτρέψει σε χιλιάδες νοικοκυριά να σώσουν τα ακίνητά τους από τον πλειστηριασμό, αξιοποιώντας το γεγονός ότι αφού πωληθεί ή τιτλοποιηθεί το δάνειό τους, ο διακανονισμός μπορεί να γίνει σε επίπεδα χαμηλότερα της τρέχουσας εμπορικής αξίας του ενεχυριασμένου ακινήτου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ : ΑΣΠΙΔΑ ΜΑΣ Η ΓΝΩΣΗ !!!


Ο Π.Ο.Υ. ΒΑΖΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ !!!



Σε μια προσπάθεια περιορισμού της παραπληροφόρησης που κυκλοφορεί σχετικά με το νέο κορωνοϊό (COVID-19), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε μια σειρά οδηγιών.





Ο κρύος καιρός και το χιόνι ΔΕΝ μπορούν να σκοτώσουν τον νέο κορωνοϊό.

Δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι ο κρύος καιρός μπορεί να σκοτώσει τον νέο κορωνοϊό ή άλλες ασθένειες. Η κανονική θερμοκρασία του ανθρώπινου σώματος παραμένει γύρω στους 36,5°C έως 37°C, ανεξάρτητα από την εξωτερική θερμοκρασία ή τον καιρό. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθείτε από το νέο κορωνοϊό είναι να απολυμαίνεται συχνά τα χέρια σας τρίβοντάς τα με αντισηπτικό σκεύασμα με βάση το αλκοόλ ή πλένοντας τα με σαπούνι και νερό.


ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!!!



Δραματική έκκληση των τραπεζών της Ευρώπης – Με επιστολή στους θεσμούς ζητούν στήριξη στα κεφάλαια και ρευστότητα - Επιστολή για τη λήψη άμεσων μέτρων από τις τράπεζες της Ευρώπης - Βοηθήστε τη ρευστότητα και τα κεφάλαια των τραπεζών

Επιστολή- έκκληση απεύθυνε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τραπεζών δηλαδή οι τράπεζες των χωρών της Ευρώπης, στην ηγεσία των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, μεταξύ των οποίων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών.

Η Ομοσπονδία προτείνει μια σειρά μέτρων για την εξοικονόμηση ρευστότητας και τη διοχέτευση αυτής στην πραγματική οικονομία με στόχο τη στήριξη των επιχειρήσεων και κυρίως των μικρομεσαίων εταιριών.

Ζητά επίσης να αλλάξουν οι προϋποθέσεις βάσει των οποίων ένα δάνειο θεωρείται πως πρέπει να καταγγελθεί, ιδιαίτερα σε υγιείς επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας.

Επίσης επιθυμεί να αλλάξουν οι κανονισμοί που επιβάλουν στις τράπεζες να διατηρούν τόσο υψηλά κεφαλαιακά αποθεματικά σε μια κρίσιμη περίοδο που θα πρέπει να βοηθήσουν την πραγματική οικονομία.

Όπως αναφέρει η επιστολή:


ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΝΕΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ & ΣΑΦΑΡΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!




Τους τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούν στο εξωτερικό, άλλα 30 άτομα αναζητεί η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στοιχείο που επιβεβαιώνει, ότι το «μαύρο χρήμα» στην Ελλάδα είναι σαν τη... Λερναία Ύδρα.

Ήδη συνολικά, στο πρώτο δίμηνο του 2020, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ψάχνει στο εξωτερικό τους τραπεζικούς λογαριασμούς 61 ατόμων, για τα οποία υπάρχει υποψία εμπλοκής σε υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Αναλυτικότερα, Φεβρουάριο, η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, παρέλαβε από τις φορολογικές Αρχές, 6 ύποπτες υποθέσεις, ξεπλύματος μαύρου χρήματος, για τις οποίες προχώρησε στη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων, συνολικής αξίας 5,02 εκατ. ευρώ.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ !!!




Παρέμβαση των εισαγγελέων αμέσως μόλις διαπιστώνεται παραβίαση των μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού, ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας. Με εγκύκλιο που απέστειλε σήμερα στους εισαγγελείς όλης της χώρας, ο κ.Πλιώτας παραπέμπει στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί. Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, με αυτή τη συμπεριφορά προσβάλλουν ή θέτουν σε κίνδυνο θεμελιώδη προστατευόμενα έννομα αγαθά όπως η ζωή και η σωματική υγεία.

Ολόκληρη η εγκύκλιος έχει ως εξής:

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ, Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗ !!!

"ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ" ΑΝΑΦΕΡΕ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ
Καθώς επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του και προβλήματα υγείας...


Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.com:


Η πρώτη δίκη, που διακόπηκε λόγω κορωναιού είναι η υπόθεση των 28 κατηγορουμένων, για το ποδόσφαιρο, στο Β Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Τη διακοπή ζήτησε ο συνήγορος υπεράσπισης του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά την αντίθετη άποψη του πελάτη του.

Ο συνήγορος του κ. Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, επικαλέστηκε το προχωρημένο της ηλικίας του και προβλήματα υγείας, που όπως είπε τον κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες.

Το ιδιο αίτημα υπέβαλλαν συνήγοροι και άλλων κατηγορουμένων.

ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΛΟΓΩ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ: 70% ΚΑΤΩ ΣΕ ΕΣΤΙΑΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ !!!




Σε κατακόρυφη πτώση βρίσκονται οι περισσότεροι κλάδοι της ελληνικής οικονομίας λόγω του κορωνοϊού.

Ο κλάδος της εστίασης και της ψυχαγωγίας καταγράφει ήδη τεράστιες απώλειες, με επιχειρηματίες στο κέντρο της Αθήνας να μιλούν για πτώση ακόμα και 70% και να φοβούνται για το τι θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες, ενώ και λιανεμπορικές επιχειρήσεις εκτός των τροφίμων μετρούν ήδη απώλειες άνω του 50% και συνεχώς καταγράφονται νέες ακυρώσεις σε τουριστικά πακέτα και κρατήσεις προς την Ελλάδα.

Παράλληλα η αναβολή συνεδρίων, εκθέσεων, αθλητικών δραστηριοτήτων που θα αποτελούσαν τόνωση για τις τοπικές αγορές και τις επιχειρήσεις από τον εσωτερικό τουρισμό έχει φέρει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από την αγορά, ενώ κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επιπτώσεις ενόψει του Πάσχα αλλά και της καλοκαιρινής σεζόν εφόσον δεν υπάρξει βελτίωση έως τον Απρίλιο, με τους επιχειρηματίες να δηλώνουν έντονα προβληματισμένοι.

ΝΕΟΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΜΗΣ !!!

ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ 2.500.000€
Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 210.000 ευρώ...




Η Χρυσή, το δάνειο των 2,5 εκατ. ευρώ και ο πλειστηριασμός στην Σύμη


Η Χρυσή Βαρδινογιάννη του Γεω
ργίου θα βρεθεί τον Οκτώβριο αντιμέτωπη με τον πλειστηριασμό της διώροφης κατοικίας που έχει στο όμορφο και γραφικό νησί των Δωδεκανήσων, την Σύμη.

Το σπίτι – προφανώς ένα από τα αρχοντικά του νησιού με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική – βγαίνει στο σφυρί για δάνειο ύψους 2.577.960 ευρώ που έχει πάρει από την Alpha Bank. Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 210.000 ευρώ.

COVID-19: ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ;;;



Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Κάτι δεν πάει σίγουρα καλά.

23/02 : Η Ιταλία ανύπαρκτη στον εκτός Κίνας παγκόσμιο χάρτη του Κορωναϊού.

24/02 : Στην 2η θέση, σε 24 μόλις ώρες.

07/03 : Σταθερά, από τότε, μέχρι σήμερα, στην 1η θέση, πάνω από χώρες πληθυσμιακά μεγαλύτερες και, ακόμη χειρότερα, πάνω και από χώρες υγειονομικά & πολιτισμικά υποδεέστερες.

Υπάρχει λογική πίσω από αυτά τα στοιχεία ;;;

Προφανώς όχι.

Είναι δυνατόν, η Ιταλία, ξαφνικά να έγινε η Νο1 υγειονομικά ανεύθυνη χώρα στον πλανήτη και, οι Ιταλοί, οι σύγχρονοι άθλιοι της ΕΕ ενώ, την ίδια ώρα, η Τουρκία των δήθεν μηδενικών περιστατικών, να αναδεικνύεται στη νέα Άρια Φυλή της σύγχρονης ανθρωπότητας ;;; Oι Τούρκοι ;;;

Προφανώς όχι.

Άρα, τι μπορεί να παίζει, πέρα από τις γνωστές, αλλά όχι και τόσο εξαιρετέες, θεωρίες συνωμοσίας του Milano Fashion Show 2020 ;;;

Αν πάντως παίζει αυτό που μου φωνάζει από το πρωί ο Garibaldi της Γλυφάδας, που είναι της δουλειάς και έχει διαρκή, online, καθημερινή ενημέρωση, μέσα από τα ιταλικά νοσοκομεία, τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από αυτά που θέλουν να μας ταϊσουν τα επίσημα, παγκόσμια στατιστικά, τα οποία, σε λίγες ημέρες, μπορεί να αποδειχθούν fake stats. 


ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ DEAL ;;; ΑΠΟΧΩΡΕΙ Ο Β.ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ FORTHNET !!!

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 300.000.000€...
Η Alter Ego ζητούσε και αποδέσμευση λογαριασμών από την Alpha Bank ως παροχή ρευστότητας για την Forthnet...Ή αυτός τουλάχιστον ήταν ο προσχηματικός λόγος...




Τι γράφει το mononews.gr :

Αποσύρεται από τη διαπραγμάτευση για την απόκτηση της Forthnet η Alter Ego του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημέρωσε σχετικά τον σύμβουλο των τραπεζών και τις ίδιες τις πιστώτριες τράπεζες (Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική και Αττικής) με επιστολή του.

Ο κ. Μαρινάκης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, καταλογίζει την ευθύνη για το ναυάγιο στην Alpha Bank, ισχυριζόμενος ότι έθετε διαρκώς εμπόδια στην προσπάθεια υλοποίησης της συμφωνίας.

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ: ΖΗΤΗΣΑΝ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ !!!




Δεν πρόκειται να υπάρξει θέμα έλλειψης αγαθών στην αγορά, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μετά τη σύσκεψη που είχε το μεσημέρι της Τετάρτης με εκπροσώπους των σούπερ μάρκετ και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Παράλληλα οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ έθεσαν τη δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, δεδομένων των συνθηκών.

«Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας»

Όπως τόνισε, ο υφυπουργός το καταναλωτικό κοινό πρέπει να είναι βέβαιο ότι το υπουργείο ανάπτυξης παρακολουθεί στενά την προμήθεια και τις τιμές των αγαθών και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

ΒΙΛΑ 2.000.000€ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΧΕΛΙ ΜΕ ΕΤΗΣΙΟ ΕΝΦΙΑ...200€ !!!



Διορθώσεις στις στρεβλώσεις στις ζώνες εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών ετοιμάζει ΥΠΟΙΚ

Την τελική του μορφή αρχίζει να λαμβάνει ο «χάρτης» των τιμών ζώνης ανά την επικράτεια, με τις τελικές τιμές του συνόλου των περιοχών να φτάνουν στο υπ. Οικονομικών έως το τέλος Μαρτίου. Στη συνέχεια, τα στελέχη του υπουργείου θα ξεκινήσουν μια εντατική «άσκηση», ώστε να κατορθώσουν να εντάξουν στο σύστημα του αντικειμενικού προσδιορισμού και τις σχεδόν 3.000 περιοχές που σήμερα υποφορολογούνται επειδή βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών τιμών.

Σύμφωνα με εκτιμητές ακινήτων, αλλά και στελέχη της αγοράς, στις περιοχές αυτές βρίσκονται, κατά κύριο λόγο, ακίνητα μεγάλης αξίας, τα οποία μέχρι σήμερα πλήρωναν εξαιρετικά χαμηλό ΕΝΦΙΑ, παρότι είναι ακόμα κι εντός σχεδίου, ακριβώς λόγω του ότι τα σημεία αυτά είχαν μείνει εκτός του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού των τιμών.

Πρόκειται για περιπτώσεις ακόμα κι εντός Αττικής, όπως για παράδειγμα ο Παράδεισος Αμαρουσίου, το Πολύδροσο Χαλανδρίου-Αμαρουσίου, τμήμα της Νέας Μάκρης και η περιοχή του Σισμανογλείου στα όρια Μελισσίων, Αμαρουσίου.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΟΥ !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΤΟ" ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ-ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ: ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΕ 290€ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ !!!




Πληθαίνουν οι καταγγελίες για υπέρογκες χρεώσεις εξετάσεων για τον κορονοϊό από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου κατήγγειλε ότι επιστρέφοντας από τη Τουρκία που είχε μεταβεί για τις ανάγκες ρεπορτάζ της εκπομπής του Special Report που παρουσιάζει μαζί με τον Αντώνη Φουρλή, αποφάσισε να κάνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο των Νοτίων προαστείων προκειμένου να κάνει το προληπτικά το τεστ για τον κορονοϊό. Εξήγησε στη νοσηλεύτρια που φορούσε γάντια και μάσκα ότι ήταν στην Τουρκία, γιαυτό επιθυμεί να εξεταστεί.


Η νοσηλεύτρια του είπε ότι το τεστ στοιχίζει 290 ευρώ γιατί γίνεται μαζί με το τεστ της γρίπης.

Ο δημοσιογράφος της είπε ότι δεν επιθυμεί να κάνει τεστ γρίπης, αλλά η νοσηλεύτρια εξήγησε ότι το "πακέτο" των 290 ευρώ το περιλαμβάνει. Έφυγε και ανάρτησε την καταγγελία του στα σόσιαλ μίντια.

Η ανάρτηση του Τάσου Τέλλογλου

DEUTSCHE BANK: Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!!

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ
Αν οι συνθήκες στην αγορά παραμείνουν ως έχουν, μπορεί να αρχίσουμε να βλέπουμε περισσότερες τράπεζες να ακολουθούν αυτόν τον δρόμο, δήλωσε στο Reuters αναλυτής της Federated Hermes !!!



Deutsche Bank: Καθυστερεί την πληρωμή ομολόγων $1,25 Δις

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα μεταθέσει την αποπληρωμή ομολόγων Additional Tier 1, ύψους $1,25 Δις.

Η Deutsche Bank θα καθυστερήσει την αποπληρωμή ομολόγων $1,25 δισ. που λήγουν τον επόμενο μήνα, μια σπάνια κίνηση σύμφωνα με το Reuters η οποία θα ανοίξει τον δρόμο και σε άλλες μεγάλες τράπεζες να ακολουθήσουν το ίδιο παράδειγμα.


ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ Η ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ !!!


Όσοι τόχετε πάρει στην πλάκα, είναι καιρός να σοβαρευτείτε. 
Δεν κινδυνεύετε μόνο να χάσετε τα παππούδια και να μείνετε χωρίς τις συντάξεις, από τις οποίες, σήμερα, ζει τουλάχιστον η μισή Ελλάδα. 
Κινδυνεύετε ακόμη και να καταλήξετε στην φυλακή. 
Μαζευτείτε λοιπόν μέσα και κόψτε τις εξυπνάδες !!!

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΔΝΤ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ+ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΙΡΑΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!




Οι καταστάσεις απαιτούν δραστικές λύσεις. Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο, ακόμη και να μοιράσουν απευθείας χρήμα στους πολίτες. Στοχευμένα μέτρα δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής, με ταυτόχρονες ενέσεις ρευστότητας στις αγορές ζητεί από τις κυβερνήσεις το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αντιμετωπισθεί ο οικονομικός αντίκτυπος από την επιδημία του CoViD-19.

Ο κορωνοϊός εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς. Οι αγορές τρομάζουν, οι εφοδιαστικές αλυσίδες διαλύονται.

Η επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Γκίτα Γκόπιναθ, εξηγεί ότι οι μεγάλες μειώσεις επιτοκίων μπορεί να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη, αλλά θα ήταν αποτελεσματικές στην τόνωση της ανάπτυξης μόλις ομαλοποιηθούν οι επιχειρηματικές συνθήκες.

Η ανάρτηση της κας Γκόπιναθ στο blog του ΔΝΤ είναι αποκαλυπτική:


SSL Certificates