.

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ: ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΧΡΕΩΣΕΩΝ !!!

Η ΣΤΡΟΦΗ ΑΥΤΗ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ...
Θα βάλουν μυαλό και θα μειώσουν-αφαιρέσουν τα χαράτσια, ή θα συνεχίσουν το colpo grosso ;;;




Νέα απειλή για τις παραδοσιακές τράπεζες παγκοσμίως αποτελούν οι νέες τεχνολογικές εταιρείες που έχουν εισβάλει στον κλάδο των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. 

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας συμβούλων και ανάλυσης δεδομένων Accenture, οι πελάτες «μεταναστεύουν» στις ψηφιακές τράπεζες διότι αυτές δεν χρεώνουν προμήθειες και ως αποτέλεσμα οι μεγάλες τράπεζες ενδέχεται να χάσουν δισεκατομμύρια δολάρια στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. 

Παράλληλα, τα έσοδα των τραπεζών θα πληγούν περαιτέρω, καθώς σε ορισμένες αγορές παρατηρείται ήδη η τάση μείωσης των τραπεζικών προμηθειών προκειμένου να προστατευθούν οι πελάτες. Σύμφωνα με την έκθεση της Accenture, τα έσοδα των παραδοσιακών τραπεζών πρόκειται να μειωθούν κατά μέσον όρο 5% λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των προμηθειών σε ορισμένες αγορές και εξαιτίας του αυξημένου ανταγωνισμού με τις ψηφιακές τράπεζες. 

Οι τελευταίες προσφέρουν ένα τεράστιο εύρος χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, μεταξύ άλλων τη μεταφορά χρημάτων διεθνώς, με χαμηλότερες ή και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς καμία προμήθεια.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της αμερικανικής ψηφιακής τράπεζας Chime, η οποία δεν χρεώνει καμία προμήθεια για υπερανάληψη έως και 100 δολαρίων. Επίσης, η Revolut, η οποία έχει έδρα στο Λονδίνο, προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων σε ξένο νόμισμα στην πραγματική συναλλαγματική ισοτιμία.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates