.

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08/05/2022 !!!

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF



ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΞΑΦΡΙΖΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ !!!

 



Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, με τη μέθοδο της απασχόλησης, προχώρησε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.


Για την αποδόμηση της οργάνωσης, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες της Πέμπτης 5 Μαΐου, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε, της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων και της Διεύθυνσης Τροχαίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν 10 ημεδαποί (εννέα άνδρες και μία γυναίκα), μέλη της οργάνωσης, ενώ αναζητούνται δυο επιπλέον συνεργοί τους.

Είχε προηγηθεί πολύμηνη ενδελεχής έρευνα των αστυνομικών, κατά τη διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε η δράση δομημένης εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εδώ και τουλάχιστον οκτώ μήνες, διέπρατταν συστηματικά κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων, με τη μέθοδο της απασχόλησης.

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ !!! H ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 

ΔΙΠΛΗ ΚΛΟΠΗ: ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΗΣΤΕΨΕΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ "ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ"...ΞΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ !!!

 


Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΙΕΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!


 

ΣΕ ΚΛΟΙΟ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!!

 


ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ !!!

 


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΙ ΛΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ !!!

 


ΡΕΥΜΑ: ΤΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ...ΠΑΡΘΗΚΑΝ !!!


 

ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ "ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ" ΣΤΟ...ΠΕΤΣΟΚΟΜΑ !!!

 



ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ;;;

 

ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ OI ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΝΕΟ NEIN ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΑΜΕΙΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Handelsblatt: Η Γερμανία απορρίπτει την πρόταση του ESM για το νέο ταμείο διάσωσης ύψους 250 δισ. ευρώ


Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απορρίπτει την πρόταση του ευρωπαϊκού πακέτου διάσωσης ESM για τη δημιουργία νέου ταμείου βοήθειας για τα κράτη του ευρώ ύψους 250 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός στο Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών Florian Toncar (FDP) δήλωσε στην Handelsblatt.

«Ο ESM δεν είναι εκεί για γενικές και μακροπρόθεσμες προκλήσεις οικονομικής πολιτικής. Λες και η πυροσβεστική θα ήταν αρμόδια για την πολεοδομία» είπε ο Toncar.

Oι οικονομολόγοι του ESM παρουσίασαν πρόταση για νέο ταμείο σταθερότητας.Τα κράτη που έχουν μπει σε μια εξωτερική κρίση χωρίς δική τους ευθύνη, όπως ένας πόλεμος, μια πανδημία ή καταιγίδες, θα πρέπει να μπορούν να λαμβάνουν φθηνά δάνεια από το ταμείο, τα οποία θα πρέπει να αποπληρώσουν αργότερα.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ: ΓΑΛΛΙΔΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΡΕΩΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ...ΕΣΩΡΟΥΧΑ !!!

 



Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γαλλία, με τη βουλευτή του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν Κοραλί Ντιπόστ να χάνει την έδρα της στην Εθνοσυνέλευση, όταν διαπιστώθηκε ότι χρέωνε αγορές πανάκριβων ρούχων εσωρούχων στα έξοδα που δικαιούνταν λόγω της βουλευτικής ιδιότητας.

Η ίδια ανακοίνωσε την Κυριακή 1 Μαΐου σε δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στο Twitter. "Τις τελευταίες μέρες το άτομό μου έγινε στόχος άδικων επιθέσεων, οι οποίες αδικούν την πολιτική μου ομάδα, τις εκλογικές διαδικασίες και γενικότερα τη δημοκρατία. (…) Ήρθε λοιπόν η ώρα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για την επανεκλογή μου".

Η Κοραλί ισχυρίστηκε ότι έπεσε θύμα "μιας κλίκας" και τόνισε ότι επέστρεψε τα χρήματα που δαπάνησε για τα εσώρουχα κι άλλα είδη. Πρόσθεσε επίσης ότι την παραπλάνησαν οι συνεργάτες της αναφορικά με το τι καλύπτουν τα επιδόματα των βουλευτών. "Ήμουν ανόητη. Δεν είμαι απατεώνισσα. Υπάρχουν ρούχα για την Εθνοσυνέλευση και προσωπικά ενδύματα. Δεν φοράω τα ίδια ρούχα στην προσωπική και την επαγγελματική μου ζωή", δήλωσε η Ντιμπόστ στο Mediapart.


Η αντιπρόεδρος του LRM "Δημοκρατία Εμπρός" παραιτήθηκε ενάμιση μήνα πριν διεκδικήσει την επανεκλογή της, όταν ο έλεγχος των δαπανών της αποκάλυψε ότι ξόδευε πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα σε εσώρουχα και ρούχα.

Εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση και δημοσίευσε ο ερευνητικός οργανισμός Mediapart κατηγορεί την Ντιμπόστ για κακή διαχείριση των συνεργατών της, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το προσωπικό της οικίας της, να πηγαίνουν τα ρούχα της στο στεγνοκαθαριστήριο και τα υποδήματά της στον τσαγκάρη.

ΜΑΡΑΚΑΚΗΣ: Η CANDIA BANK ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ 5ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΠΟΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

 


Μετά την επικύρωση από τις έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των αποφάσεων και του ιδιωτικού συμφωνητικού που συνυπέγραψαν οι διοικήσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και της Τράπεζας Χανίων για την συγχώνευσή τους, ανάβει το πράσινο φως για να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι σχετικές διαδικασίες.

Ήδη εγκρίθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και το συμφωνητικό της συγχώνευσης από τους μετόχους της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενώ το απόγευμα εγκρίθηκαν απο την έκτακτη γενική συνέλευση οι ενέργειες της διοίκησης της Τράπεζας Χανίων για την συγχώνευση σε ποσοστό 98% .

Παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων Μιχάλης Μαρακάκης, σε ότι αφορά στο χρονοδιάγραμμα, συνοπτικά στα τέλη του ερχόμενου Αυγούστου θα συγκληθούν οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων και στις δύο τράπεζες προκειμένου να δοθούν οι τελικές εγκρίσεις.

Το φθινόπωρο αναμένεται να εμφανιστεί και επίσημα πλέον η Candia Bank, με κεντρική έδρα στην Αθήνα, περιφερειακές έδρες σε Χανιά και Ηράκλειο και με υποκαταστήματα σε ολόκληρη την χώρα, ενώ αρχές του 2023 αναμένεται η εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.

CANDIDA AURIS: Ο ΝΕΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ;;;

 



Καμπανάκι κινδύνου για έκρηξη λοιμώξεων από ανθεκτικά ενδονοσοκομειακά μικρόβια και ειδικότερα το Candida Auris, κατά τη διάρκεια της επιδημίας έκρουσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, μιλώντας στο Πανελλήνιο Συνέδριο Λοιμώξεων.

Όπως είπε, μετά τον κορωνοϊό η επόμενη απειλή για την ανθρωπότητα είναι το Candida auris, «ένα πολυανθεκτικό μικρόβιο, που ήδη μας δημιουργεί πρόβλημα και θα το βρούμε μπροστά μας».

«Δυστυχώς ξέφυγε από το ραντάρ της επιτήρησης η έκρηξη των λοιμώξεων σε ΜΕΘ και θαλάμους. Ξέφυγε γιατί οι καθ’ ύλην αρμόδιοι έπρεπε να ασχοληθούν με τον κορωνοϊό, ρίχτηκαν στη μάχη της επιδημίας», είπε ο κ. Σύψας.

Τόνισε δε ότι είναι βέβαιο πως ποσοστό θανάτων στους νοσηλευόμενους με Covid-19 οφείλεται στα πολυανθεκτικά μικρόβια από τα οποία μολύνθηκαν.

«Τα επόμενα πρωτοσέλιδα θα γραφτούν γι’ αυτό. Είναι στα νοσοκομεία μας και σκοτώνουν κόσμο», είπε ο καθηγητής, κάνοντας ειδική αναφορά στον ζυμομύκητα Candida Auris, που απομονώθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας το 2019 και θεωρείται ιδιαίτερα ανθεκτικός στην φαρμακευτική αγωγή.

ΕΦΟΡΙΑΚΟΙ ΜΕ...ΜΑΓΙΟ ΘΑ ΞΕΣΚΟΝΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!!

 



Επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τουριστικές περιοχές των νησιών του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας, όπως το Ναύπλιο, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει η ΑΑΔΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού και την έλευση των πρώτων κυμάτων ξένων επισκεπτών, έρχεται και η απόβαση των εφοριακών σε τουριστικές περιοχές. Οι περίπου 34.000 έλεγχοι που προγραμματίζονται θα διενεργούνται καθημερινά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες, ακόμη και στις επίσημες αργίες και θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν τη μη έκδοση ή την ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

Ενισχύεται η ΔΟΥ στο Ναύπλιο

Με σκοπό να υλοποιηθεί ο προγραμματισμός αυτός, η ΑΑΔΕ καλεί τους εφοριακούς υπαλλήλους να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για την ενίσχυση των ΔΟΥ που εδρεύουν σε τουριστικές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα η ΑΑΔΕ ζητά να ενισχυθούν με προσωπικό για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο οι εφορίες Αγίου Νικολάου, Αιγίου, Θήρας, Κέρκυρας, Κομοτηνής, Κύμης, Κω, Μυκόνου, Νάξου, Ναυπλίου, Πάρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σύρου, Χανίων.

Εφοριακοί με …μαγιό!

Οι έλεγχοι θα στοχεύουν κυρίως στον εντοπισμό παραβάσεων που αφορούν στη μη έκδοση ή στην ανακριβή έκδοση αποδείξεων και λοιπών φορολογικών στοιχείων.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΕΟΦ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ "ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΕ 2 ΛΕΠΤΑ" !!!

 



Ο ΕΟΦ ανακαλεί απολυμαντικό που ισχυρίζεται ότι έχει ισχυρή κάλυψη απέναντι στο μικρόβιο του κορονοϊού

Με ανακοίνωσή την Πέμπτη ο ΕΟΦ απαγορεύει τη διακίνηση και διάθεση γνωστού αντισηπτικού – απολυμαντικού επιφανειών, το οποίο διαφημίζεται μέσω διαδικτύου ότι “σκοτώνει τον κορονοϊό σε 2 λεπτά”.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, ο ΕΟΦ αποφάσισε «την απαγόρευση διακίνησης και διάθεσης του βιοκτόνου τύπου ΙΙ “Contra sept 5180”, δεδομένου ότι δεν έχει αδειοδοτηθεί. (…) Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Η εταιρεία “Μεγαλίδης Μιλτιάδης Ιωάννη”, ως υπεύθυνος κυκλοφορίας του εν λόγω προϊόντος, οφείλει να το αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα».

ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


Τι μεταδίδει το in.gr


«Αναγκαίες και δραστικές οι τέσσερις νέες εθνικές παρεμβάσεις» δήλωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Κορκίδης δήλωσε:

«Οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού με τις τέσσερις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των λογαριασμών ρεύματος, θα επιφέρουν την αναγκαία διόρθωση στο κόστος του ρεύματος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το δραστικό πακέτο μέτρων, δεν μπορεί παρά να μας βρίσκει σύμφωνους, καθώς αφορά σε όλους, τους οικιακούς καταναλωτές, τις επιχειρήσεις και όχι μόνο την κύρια κατοικία. Το ενεργειακό κόστος “ταλανίζει” την οικονομία της ΕΕ, απειλώντας να απορροφήσει την τελευταία δυνατότητα των επιχειρήσεων, αλλά και να ‘εξαερώσει’ την αγοραστική ικανότητα των νοικοκυριών.

»Η παρέμβαση σε εθνικό επίπεδο, επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση έχει τα αντανακλαστικά να αξιοποιεί στοχευμένα την κατάλληλη στιγμή τα περιθώρια του δημοσιονομικού χώρου. Ωστόσο η “απεξάρτηση” από ενεργειακές πηγές που διαμορφώνουν το κόστος της ηλεκτροπαραγωγής στα ύψη, θα ήταν λιγότερο “επώδυνη” αν είχαν παρθεί εγκαίρως κοινές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό κεντρικό επίπεδο.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΠΙΤΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΟΜΠΡΑ !!!

 

ΝΕΑ ΚΑΡΦΑΡΑ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ...ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ & ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ: ΠΑΙΡΝΑΤΕ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΒΑΤΕ !!!



Αντιπαραβολή σε δεκατέσσερα κομβικά σημεία, γιά τις θέσεις και τις αντιλήψεις, που έχουν για τη Δικαιοσύνη και τους λειτουργούς της και στα οποία διαφέρουν, όπως υποστηρίζει, τα μέλη της πλειοψηφίας, με τα μέλη της μειοψηφίας του προεδρείου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, έδωσε στη δημοσιότητα ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ, εφέτης, Χριστόφορος Σεβαστίδης, ενόψει των επικείμενων εκλογών, γιά την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ενωση, τις επόμενες δύο Κυριακές 8 και 15 Μαίου.

Στην ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος της ΕνΔΕ, που ελέγχει την πλειοψηφία της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης, καθώς έχει εκλέξει τα 8 από τα 15 μέλη του Προεδρείου της, υποστηρίζει ότι: "Από την αντιπαραβολή των θέσεων σε ζητήματα κομβικά για τη Δικαιοσύνη συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι οι επικείμενες εκλογές θα καθορίσουν καταλυτικά την πορεία των κοινών μας υποθέσεων τόσο σε επίπεδο θεσμικό όσο και οικονομικό, ενώ θα αποτελέσουν κρίσιμο σταυροδρόμι, που θα οδηγήσει είτε στην ανεξάρτητη, αποτελεσματική και αδέσμευτη πορεία της Ένωσης, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των συναδέλφων και της Δικαιοσύνης είτε στην οπισθοδρόμηση, την εσωστρέφεια, την ιδιοτέλεια και την εξάρτηση από προσωπικά και άλλα συμφέροντα".

Στην ανακοίνωση του, ο κ. Σεβαστίδης χαρακτηρίζει τα μέλη της μειοψηφίας ως "τα πρόσωπα του παρελθόντος, επίγονοι της κ. Θάνου και του κ. Αθανασίου, στενοί συνεργάτες αποσπασμένων συμβούλων υπουργών, προέδρων ανεξάρτητων Αρχών, ευνοημένων από φωτογραφικές νομοθετικές ρυθμίσεις, που έχουν δοκιμαστεί σε διάφορες θέσεις, έχουν φθαρεί και έχουν αποτύχει" και αναφέρει:

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ "ΔΑΚΡΥΑ" !!!

 


ΝΤΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

 


Αιφνιδιαστικούς επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις αγορές χονδρικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και λιανικής προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σε πελάτες χαμηλής τάσης πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εντοπίσει τυχόν αντιανταγωνιστικές πρακτικές.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων γίνεται σε επιχειρήσεις από τις οποίες μπορεί να συλλεχθούν στοιχεία για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές στην ερευνώμενη αγορά και δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο και θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος (whistleblowing) ή άλλως, και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις που τυχόν μετέρχονται αντι-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011 και 101/102 ΣΛΕΕ.

ΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΕΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΑΣ !!!

 



Διαβάστε τα κάτωθι πολύ ενδιαφέροντα ρεπορτάζ του mononews.gr


Χορτάρι για τα άλογα” της οικογένειας Μαρινόπουλων και τα χρέη από την συνυπευθυνότητα

Διαβάζοντας με ιδιαίτερη προσοχή την αρνητική γνώμη του ορκωτού ελεγκτή, της Grand Thorton, στον Ισολογισμό της Μαρινόπουλος Ανώνυμη Εταιρεία Γενικού Εμπορίου για το 2015, και την επακόλουθη μη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού, μου ήρθε στο νου ο στίχος από το λαικό άσμα του Άκη Πάνου ….”τα φράγκα μοιρολόγατα/ τί γίνανε μολόγατα / χορτάρι για τα αλόγατα .

Ο λογικός συνειρμός οφείλεται με μία ευγενή, αλλά και εξίσου αποδοτική επιχειρηματική ενασχόληση, της οικογένειας Μαρινόπουλου, της εκτροφής ίππων κούρσας.

Σας ενημερώνω λοιπόν ότι ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και η σύζυγος του Μαριάννα ήταν (και μπορεί να παραμένουν) από τους πλέον τακτικούς “πελάτες” του οίκου δημοπρασιών καθαρόαιμων ίππων Tattersalls στην Ιρλανδία στον οποίον έβγαζαν προς πώληση ορισμένα από τα καλύτερα άλογα τους που εκτρέφουν στο ιπποφορβείο της οικογένειας, το Haras du Lieu Marmion, το οποίο βρίσκεται στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Νορμανδία.

Μάλιστα από τις πωλήσεις αυτές ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος φέρεται να έχει βγάλει κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Εννοείται βέβαια ότι τα έσοδα του είναι πολλαπλάσια καθώς το ιπποφορβείο διοχετεύει και απευθείας σε εκλεκτούς αγοραστές τους τετράποδους πρωταθλητές κούρσας ή άμεσους απογόνους αυτών.

Σας θυμίζω ότι Λεωνίδας Μαρινόπουλος το 2016, και ενώ η εταιρεία του Μαρινόπουλος ήταν στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, βραβεύτηκε, στο Dubai καθώς το άλογο του με την ονομασία Πρέσβης κέρδισε σε αγώνα (δείτε παρακάτω την φωτογραφία).

TA FUNDS ΟΡΜΑΝΕ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




«Γκάζι» στις ρευστοποιήσεις ακινήτων πατούν οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων (servicers) σε μια προσπάθεια να αναπληρώσουν το έδαφος που χάθηκε την τελευταία διετία εν μέσω πανδημικής κρίσης.

Όπως αποκαλύπτει στο Business Daily ανώτατο στέλεχος του κλάδου, οι πλειστηριασμοί αναμένεται να τριπλασιαστούν ή και να τετραπλασιαστούν το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο. Αυτό σημαίνει ότι από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο -με εξαίρεση τον Αύγουστο- οι servicers θα σπεύσουν να ανακτήσουν μέρος των απαιτήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ που έχουν τιτλοποιηθεί προκειμένου να μην χάσουν τους στόχους.

Στο ερώτημα κατά πόσο τα funds ενδιαφέρονται να συσσωρεύουν τα ακίνητα που ρευστοποιούνται, το ίδιο στέλεχος χαρακτηρίζει ικανοποιητική τη ζήτηση που έχει καταγραφεί στις ειδικές πλατφόρμες. «Το ταμπού της απόκτησης ενός σπιτιού που προήλθε από πλειστηριασμό έχει ξεπεραστεί πλέον και στην Ελλάδα, ενώ πολλοί αγοράζουν ως μια μορφή επένδυσης στη χώρα μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ: 500€ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΝΑΠΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΟ !!!

 



Ένα καλοκαίρι χλιδής αναμένεται να ζήσει και φέτος η Μύκονος με τον τιμοκατάλογο της παραλίας για τους VIP πελάτες να προκαλεί ίλιγγο.

Στον Πάνορμο, μια από τις πλέον δημοφιλείς παραλίες του νησιού, το Beach Club Principote ανακοίνωσε τις τιμές για το καλοκαίρι του 2022. Στην economy κατηγορία του Principote, ένα σετ βελούδινες ξαπλώστρες με ομπρέλα και 2 πετσέτες κοστίζουν 160 ευρώ.

Μάλιστα, όσοι θέλουν να πληρώσουν 80 ευρώ για μια βουτιά στο πολυτελές Beach bar θα πρέπει να έχουν κάνει κράτηση μέχρι τις 10.30. Σε διαφορετική περίπτωση, το τμήμα κρατήσεων τηρεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι VIP υπηρεσίες και η… τετραψήφια ελάχιστη κατανάλωση

Το Principote παρέχει και VIP υπηρεσίες για τις οποίες το κόστος αγγίζει τετραψήφια νούμερα...

Οι προνομιούχοι θαμώνες του Πανόρμου θα πληρώσουν 500 ευρώ για ένα μεγάλο καναπέ 3 ατόμων, μια ομπρέλα και πετσέτες θαλάσσης. Παράλληλα, το Principote τους παρέχει και ντουλαπάκια ασφαλείας για τα προσωπικά τους είδη. Ο λογαριασμός ανεβαίνει καθώς στον τιμοκατάλογο της VIP κατηγορίας περιλαμβάνεται και ελάχιστη κατανάλωση 2.000 ευρώ για κάθε καναπέ.

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΨΗΛΟ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!


Στουρνάρας: Η Τράπεζα της Ελλάδος είχε προειδοποιήσει για τον πληθωρισμό


H Τράπεζα της Ελλάδος προειδοποίησε ήδη από τον Ιούνιο του 2021 στην Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής για τον κίνδυνο μιας παγκόσμιας έξαρσης του πληθωρισμού επισημαίνοντας μάλιστα ότι υπάρχουν και διαρθρωτικοί παράγοντες, όπως η αποδιεθνοποίηση της παραγωγής και η κλιματική αλλαγή, οι οποίοι ενδέχεται να οδηγήσουν σε υψηλότερο πληθωρισμό μακροχρόνια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στο Συνέδριο του Κέντρου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου με θέμα «Η Τράπεζα της Ελλάδος ως θεσμός και ως πυλώνας νομισματικής και χρηματοπιστωτικής σταθερότητας: Μια ιστορική αναδρομή».

Πάμε να δούμε μερικά μόλις δημοσιεύματα για το τι έλεγε η ΤτΕ και ο Γιάννης Στουρνάρας το 2021 για να καταλάβουμε τι δούλεμα πέφτει:

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Τη γνωμοδότηση συνέταξαν καθηγητές του ΕΚΠΑ για λογαριασμό της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος

Τη δυνατότητα να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής έχουν οι καταναλωτές, σύμφωνα με γνωμοδότηση που συνέταξαν για λογαριασμό της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο αναπληρωτής καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Μεντής Γεώργιος σε συνεργασία με τον δικηγόρο Αθηνών ΜΔΕ Αστικού Δικαίου (ΕΚΠΑ)/Ενέργειας (ΠΑΠΕΙ) κ. Καλογεράκη Γεώργιο. Όπως αναφέρεται στη σχετική γνωμοδότηση η ένταξη της ρήτρας σε λειτουργούσες συμβάσεις προμήθειας είναι παράνομη.

« Από την ανάλυση του οικείου νομικού πλαισίου, προκύπτει ότι η ένταξη της ρήτρας αναπροσαρμογής του τιμήματος σε λειτουργούσες συμβάσεις προμήθειας Η/Ε με καταναλωτές έγινε κατά παράνομο τρόπο, αφού έλαβε χώρα μονομερώς από τον προμηθευτή (δίχως την συναίνεση του πελάτη), κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στο σχετικό κανονιστικό πλαίσιο. Ειδικότερα, οι καταναλωτές μπορούν να προσφύγουν δικαστικώς και να προσβάλλουν επιτυχώς την εν λόγω ενσωμάτωση της ρήτρας αναπροσαρμογής» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί ολόκληρη η γνωμοδότηση:

«Από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, δικηγόρο Αθηνών κ. Δ. Βερβεσό, μου τέθηκε υπ’ όψιν, για λογαριασμό της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, το εξής ιστορικό:

Κατά το β΄ εξάμηνο του 2021, οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας (στο εξής: Η/Ε) έθεσαν το πρώτον ρήτρα αναπροσαρμογής του τιμήματος σε συμβάσεις προμήθειας με τελικούς πελάτες-καταναλωτές. Οι ρήτρες αναπροσαρμογής συνέδεαν το τίμημα που καλούταν να καταβάλλει ο πελάτης για τις χρεώσεις ενέργειας με την διακύμανση της Τιμής Εκκαθάρισης (ΤΕΑ – Market Clearing Price-MCP) της Προημερήσιας Αγοράς (Day Ahead Market-DAM), μέσω σύνθετων αλγοριθμικών τύπων, με χρήση μεταβλητών, όπως η μέση μηνιαία ΤΕΑ, και της αξιοποίησης κατώτατων και ανώτατων ορίων τιμών. Η πιο διαδεδομένη μορφή τέτοιας ρήτρας ήταν η ακόλουθη:

«Η μοναδιαία Χρέωση Αναπροσαρμογής σε €/kWh για τον μήνα t υπολογίζεται βάσει των παρακάτω μεταβλητών:

•Υ = α*x+β, όπου

• x ίσο με τον αριθμητικό μέσο όρο της Τιμής Εκκαθάρισης Αγοράς (MarketClearing Price - MCP) της Προ-Ημερήσιας Αγοράς (Day Ahead Market DAM) του μήνα (t), που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας (https://www.enexqroup.qr/el/marketspublications-el-day-ahead-market)

• α: Συντελεστής Προσαύξησης, ίσος με 1,10

• β: Συντελεστής Προσαύξησης, ίσος με 0,0105 €/kWh

• L_u: Άνω όριο αναφοράς, ίσο με 0,050

• L_d: Κάτω όριο αναφοράς, ίσο με 0,040

Και ισούται με:

• Χρέωση ίση με Υ- L_u, όταν το Υ είναι μεγαλύτερο από το άνω όριο L_u

• Πίστωση ίση με Υ - L_d όταν το Υ είναι μικρότερο από το κάτω όριο L_d

• Μηδενική χρέωση όταν το Υ βρίσκεται εντός των ορίων L_d και L_u»

Με τις ως άνω ρήτρες, οι προμηθευτές μονομερώς κατέστησαν κυμαινόμενο, εξαρτώμενο από την Τιμή Εκκαθάρισης της χονδρεμπορικής προημερήσιας αγοράς (δηλαδή την τιμή που οι προμηθευτές αγοράζουν την Η/Ε στο Χρηματιστήριο Ενέργειας για λογαριασμό των πελατών τους), το τίμημα που κατέβαλλαν οι τελευταίοι ανά καταναλισκόμενη kWh. Πράγματι, ήδη η εφαρμογή της ρήτρας αυτής κατά τους πρώτους κιόλας μήνες οδήγησε σε τριπλασιασμό των χρεώσεων ενέργειας στους λογαριασμούς χρέωσης. Σημειωτέον ότι στις αρχικές συμβάσεις προμήθειας Η/Ε, οι προμηθευτές είχαν, κατά πάγια πρακτική, ενσωματώσει γενικό όρο συναλλαγών, με τον οποίο επεφύλασσαν για τον εαυτό τους το δικαίωμα μονομερούς τροποποίησης των όρων της αρχικής σύμβασης, οποτεδήποτε, χωρίς σπουδαίο λόγο και προκαθορισμένη μεθοδολογία («Ο Προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής των τιμολογίων και των Γενικών Όρων και Συμφωνιών»). Εξάλλου, για την ενσωμάτωση του νέου όρου αναπροσαρμογής, πολλοί καταναλωτές ενημερώθηκαν μέσω μνείας σε ειδικό πεδίο στο τέλος του λογαριασμού χρέωσης εκείνης της περιόδου κατανάλωσης όπου εμφανίστηκαν οι πρώτες αυξήσεις στην τιμή, λόγω της εφαρμογής της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Κατόπιν των ανωτέρω, μου τέθηκε το εξής ερώτημα:

Νο1 ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ: ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ !!!

 


Πολλαπλάσιο το πραγματικό ιδιωτικό χρέος !!!
Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΛΑΜΑ: ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!


 

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ: ΜΠΗΚΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ !!!

 



ΠΑΡΛΙΑΡΟΣ: «ΚΡΥΒΟΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΙΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ» !!!

 



Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Στέλιος Παρλιάρος και αναφέρθηκε τόσο στα παιδικά του χρόνια στην Κωνσταντινούπολη, όσο και στην απώλεια του πατέρα του.

Ο γνωστός pastry chef μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» κι αναφέρθηκε αρχικά, στους γονείς του.

«Σαν παιδί, δεν αγαπούσα το διάβασμα και το σχολείο, ο πατέρας μου δεν με πίεσε όμως, ήταν φίλος μου. Στους γονείς μου οφείλω ότι βρήκα τον δρόμο μου. Η μητέρα μου ήταν άγια. Στην Αθήνα ήρθαμε, όταν ήμουν 10 ετών. Στον πατέρα μου δεν άρεσε καθόλου που άφησε την Πόλη. Πέθανε έχοντας αυτό το μαράζι στην καρδιά του», είπε χαρακτηριστικά.

«Έμενα στη νονά μου κι επισκεπτόμουν την Κωνσταντινούπολη στις γιορτές. Ο πατέρας μου πέθανε από τη μελαγχολία του στα 67 του. Ο άνθρωπος που με στήριξε, δεν έζησε να δει την επιτυχία μου», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΓΟΥΔΗΜΟΥ !!!

 



της Ματίνας Χαρκοφτάκη

Συνεχίζεται η περιπέτεια των πλειστηριασμών για τα περιουσιακά στοιχεία επιχειρήσεων που συνδέονται με τον αείμνηστο εφοπλιστή Γεράσιμο Αγούδημο.

Αντιμέτωπα με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθούν στις 8 Ιουνίου δύο ακίνητα-φιλέτα στον Άλιμο, τα οποία ανήκουν στην εταιρεία τουριστικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων Νηρεύς, στην οποία τη θέση του προέδρου κατέχει η Ανθή-Μαρίνα Αγούδημου, σύζυγος του καπετάν Μάκη ο οποίας έφυγε από την ζωή πριν περίπου τέσσερα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Intrum Hellas εκπλειστηριάζει δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες εντοπίζονται στην ίδια οικοδομή ενώ το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση ανέρχεται στα 300.000 ευρώ.

Ο πλειστηριασμός που εμφανίζει τη μεγαλύτερη τιμή πρώτης προσφοράς αφορά σε ένα ισόγειο κατάστημα το οποίο αναπτύσσεται σε πολυκατοικία η οποία είναι κτισμένη σε οικόπεδο με συνολική επιφάνεια 1.651 τ.μ., το οποίο βρίσκεται στο Καλαμάκι εντός του σχεδίου πόλεως του δήμου Αλίμου επί των οδών Κανάρη, Βασ. Γεωργίου και Αριστοτέλους.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΤΟ ΑΓΙΟΣ ΟΡΟΣ !!!

 


Του Άρη Σπίνου

Πολλοί μπορεί να το μάθατε αλλά λίγοι το ψάξατε! Στο Άγιο Όρος υπήρχε ανέκαθεν αστυνομικό τμήμα. Εδώ και λίγα 24αρα αναβαθμίστηκε σε αστυνομική διεύθυνση και με απόφαση υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ! Ας δούμε τα γιατί. Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο ρόλος της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτώριας Νούλαντ (που επισκέφθηκε προσφάτως την Ελλάδα) υπήρξε κρίσιμος και καθοριστικός τόσο ως προς την διαμόρφωση του νέου πλαισίου σχέσεων που χαρακτηρίζει εφεξής τις δύο χώρες, με αφορμή το Ουκρανικό ζήτημα, όσο και ως προς την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ουάσινγκτον και τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, αλλά και την επικείμενη και προγραμματισμένη ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο!

Υπό το πρίσμα αυτό οι παρεμβάσεις του Νο 3 της αμερικανικής διπλωματίας και εξωτερικής πολιτικής κρίνονται ως βαρύνουσας σημασίας, ιδίως σε εποχές κρίσιμες όπως αυτή που διανύουμε, εν μέσω ενεργειακής κρίσης και εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία και την Ανατολική Ευρώπη γενικότερα αλλά και όλων όσων έρχονται για συν εκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Υπό αυτή την οπτική γωνία κρίνεται (σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες) ως μείζονος σημασίας η παρέμβαση της Βικτώριας Νούλαντ όσον αφορά το ζήτημα του Αγίου Όρους και της κατάστασης που επικρατεί στην αυτόνομη Αθωνική Πολιτεία. Λεπτομέρειες δεν χρειάζονται.

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 17 ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ Η ΑΑΔΕ !!!

 



Στον καλοκαιρινό της προγραμματισμό όσον αφορά τους φορολογικούς ελέγχους προχωρά η ΑΑΔΕ βάζει στο στόχαστρο 17 τουριστικές περιοχές με σκοπό να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να τονώσει τις κρατικές εισπράξεις.

Συγκεκριμένα στις περιοχές αυτές θα μεταβούν για την τουριστική σεζόν από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο ελεγκτές από την Αττική και άλλες περιοχές, οι οποίοι σε καθημερινή βάση θα διενεργούν επιτόπιους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται η φορολογική νομοθεσία και εάν εκδίδονται αποδείξεις.

Όπως τονίζεται στο εσωτερικό έγγραφο της ΑΑΔΕ, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου του έτους 2022, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων αποφάσισε την εντατικοποίηση της διενέργειας μερικών επιτόπιων ελέγχων, τόσο για τον έλεγχο εκπλήρωσης των φορολογικών υποχρεώσεων, της τήρησης των βιβλίων και της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων, όσο και για την καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά.

Οι έλεγχοι θα διενεργούνται σε ημερήσια βάση, συμπεριλαμβανομένων των αργιών, κατά τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες.

Για την υλοποίηση των ως άνω ελέγχων πρέπει να ενισχυθούν με ελεγκτές οι εφορίες για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο:

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ !!! ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ !!!

 



Ανατροπή σε όσα ξέραμε από νέα μελέτη: Η διπλή μάσκα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης κορονοϊού


Η διπλή μάσκα δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να κολλήσουν ή να διαδώσουν το Covid - και μπορεί ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο, σύμφωνα με μια μελέτη.

Οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών των ΗΠΑ συμβουλεύουν τους Αμερικανούς να φοράνε διπλή μάσκα αν δεν μπορούν να προμηθευτούν μια ιατρική μάσκα (τύπου KN95) από τις αρχές του 2021, ισχυριζόμενοι ότι αυξάνει την προστασία.

Αλλά τώρα οι ερευνητές λένε ότι η χρήση δύο μασκών μπορεί στην πραγματικότητα να κάνει το αντίθετο, δημιουργώντας «μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας» που κάνει τους ανθρώπους να παίρνουν περιττούς κινδύνους.

Όπως γράφει η DailyMail, η χρήση δύο υφασμάτινων μασκών μπορεί επίσης να πιεστεί περισσότερος αέρας μέσα από τα κενά, αυξάνοντας την ποσότητα του ιού που εισπνέεται.

Η μελέτη, η οποία χρησιμοποίησε μοντέλα προσομοίωσης σε υπολογιστή, εξέτασε υφασμάτινες μάσκες, οπότε τα ευρήματα δεν ισχύουν απαραίτητα για τις χειρουργικές μάσκες ή τις μάσκες N95 που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημείωσαν ότι η χρήση δύο στενών μασκών θα μπορούσε να προκαλέσει «δυσκολίες στην αναπνοή».

12 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ, ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ !!!

 



Η μνήμη των θυμάτων των θλιβερών γεγονότων στην τράπεζα Marfin στην οδό Σταδίου, τιμήθηκε σήμερα, με τρισάγιο στην πλατεία Καρύτση.

Στις 5 Μαΐου του 2010, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων ομάδα αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα, την ώρα που εντός του κτιρίου βρισκόταν περίπου 25-30 εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού.

Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ" ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!




Με σύνθημα "Ελευθερία παντού" πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ανθρώπων προερχόμενων από το χώρο της Κεντροδεξιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου.

Πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτές της παράταξης αλλά και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και πολίτες παρακολούθησαν την ημερίδα, στην οποία υπολογίζεται ότι παρέστησαν συνολικά 130 άτομα.

Ήταν εκεί μεταξύ άλλων ο Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός και Πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Βασίλης Καπερνάρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το επίπεδο ελευθεροτυπίας στη χώρα, για την οποία όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν προβληματισμούς: "Στην Ελλάδα δεν λείπει μόνον η Δημοκρατία, λείπουν και τα Μέσα" είπε ο Ν. Καραχάλιος.

Ο Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι "στη χώρα καταγράφεται πρωθυπουργική απολυταρχία", ενώ ο πρώην Υφυπουργός Θ. Γιαννόπουλος που χαιρέτισε την εκδήλωση σημείωσε πως "το σύνθημα 'Ελευθερία παντού' να μην γίνει 'ασυδοσία του ελεύθερου Τύπου'".

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΔΑΚΗ: ΑΠΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

 


Μέσα στην καταιγίδα των πλειστηριασμών, αποτέλεσμα της ουσιαστικής χρεοκοπίας της οικονομίας και της αγοράς κατά την πολύχρονη κρίση, ξεχωρίζουν ορισμένα γνωστά ονόματα τα οποία είτε ατύχησαν επιχειρηματικά, είτε για διάφορους λόγους βρέθηκαν φορτωμένα με υψηλά χρέη προς τις τράπεζες.

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το όνομα της οικογένειας Ελευθερουδάκη, που ταυτίστηκε όσο καμία άλλη με το χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα.

Στην πορεία της έζησε ένδοξες εποχές, κυριαρχώντας στην αγορά, ωστόσο η συνέχεια ήταν αρνητική αναγκάζοντας αρχικά στον περιορισμό του δικτύου καταστημάτων και τελικά στο λουκέτο του τελευταίου εμβληματικού «σημείου αναφοράς» επί της οδού Πανεπιστημίου.

Ήταν πριν έξι σχεδόν χρόνια, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 όταν έκλεισε αυτό το τελευταίο κατάστημα του Ελευθερουδάκη, «παγιδεύοντας» πίσω από τα ρολά μια ιστορία 118 χρόνων. Από το 1898,που ο Κωνσταντίνος Ελευθερουδάκης έβαλε το θεμέλιο λίθο της ομώνυμης επιχείρησης.

Η αφετηρία και οι μεγάλοι «σταθμοί»

Ο Κωνσταντίνος Ελευθερουδάκης, αρχικά ήταν εργαζόμενος και μετά συνεταίρος στο διεθνές βιβλιοπωλείο Μπεκ και Μπαρτ της οδού Μητροπόλεως. Από το 1918 άνοιξε το πρώτο δικό του κατάστημα στην πλατεία Συντάγματος, γωνία Σταδίου και Καραγεώργη Σερβίας που εξελίχθηκε σε έναν πραγματικό ναό του βιβλίου. «Έλαμπε ολόκληρο, γινόταν ένας κόσμος πέρα από τον κόσμο», όπως έγραψε κάποτε ο Άγγελος Τερζάκης για το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Αθήνας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ !!!

 


Μετά από σειρά αποφάσεων Πρωτοδικείων, Εφετείων, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας, και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές στους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο 4093/2012, ανοίγοντας το δρόμο για την καταβολή αναδρομικών της τελευταίας πενταετίας περίπου από 40.000 εως 60.000 ευρώ ο καθένας.

Με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου (υπ αριθμόν με 3/2022) κρίθηκε ότι παράνομα καταβάλλονταν μειωμένες οι αποδοχές στους ιατρούς ΕΣΥ (Πρωτοβάθμια Υγεία) λόγω των περικοπών που επέβαλε ο νόμος 4093/2012 (έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013−2016). Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι ο νόμος 4093/2012 δεν είναι σύμφωνος με το Σύνταγμα και επομένως δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΖΗΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΣΠΙΤΙΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι πλειστηριασμοί και οι πιέσεις

Από το newmoney.gr

Μέσα στις επόμενες 55 μέρες, θα πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερος αριθμός πλειστηριασμών ακινήτων στην ιστορία της χώρας. Ακίνητα μεγάλα, μικρά και μικρότερα που ανήκουν σε επιχειρήσεις, ιδιώτες και ομίλους θα βγουν στο σφυρί κάτω από την ασφυκτική πίεση των επενδυτών που στηρίζουν τους διαχειριστές κόκκινων δανείων, αλλά και των εξίσου αυστηρών απαιτήσεων του ΗΡΑΚΛΗ 1 και 2.

Το πρόβλημα είναι ότι ένα μικρό μόνο ποσοστό αυτών των πλειστηριασμών καταλήγουν σε συμφωνία και ανάκτηση κεφαλαίου. Ο λόγος είναι απλός: Για να τελεσφορήσει ένας πλειστηριασμός πρέπει ο υποψήφιος αγοραστής να έχει διαθέσιμα μετρητά. Πολλά χρήματα και αμέσως διαθέσιμα. Έτσι, οι επενδυτές πιέζουν τις τράπεζες να δημιουργήσουν ένα νέο χρηματοδοτικό προϊόν, ειδικά για τους πλειστηριασμούς. Να αξιολογείται, δηλαδή, η πιστοληπτική ικανότητα του υποψήφιου αγοραστή, να βάζει τα δικά του λεφτά αλλά να μπορεί να χρηματοδοτήσει την εξαγορά και μ’ ένα δάνειο. Κυβέρνηση και τράπεζες θεωρούν -ηθικά και πολιτικά- δύσκολη την υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος (δάνεια για πλειστηριασμούς) το οποίο, βέβαια, υπάρχει σε όλες τις αναπτυγμένες αγορές. Οι συνθήκες όμως πιέζουν, το ίδιο και οι επόπτες.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 


ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 


ΟΙ ΑΝΕΜΟΛΙΑΣΤΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΑΝΑΣΑ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ !!!

 


ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΡΑΛΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 


ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΩΝ 27 ΚΡΑΤΩΝ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΙΣ ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ !!!

 



Εθνικές πολιτικές για την προστασία των καταναλωτών από την αύξηση των τιμών της ενέργειας (μελέτη του Bruegel*)

Η τρέχουσα αύξηση στις τιμές χονδρικής της ενέργειας στην Ευρώπη ώθησε τις κυβερνήσεις να θεσπίσουν μέτρα για την προστασία των καταναλωτών από τις άμεσες επιπτώσεις της αύξησης των τιμών. Ο σκοπός αυτού του συνόλου δεδομένων είναι η παρακολούθηση και η παροχή μιας επισκόπησης των διαφορετικών πολιτικών που χρησιμοποιούνται από τις χώρες σε εθνικό επίπεδο για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών στους καταναλωτές.

Τα μέτρα σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής αυτού του συνόλου δεδομένων, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο σχετικά. Ενώ οι πολιτικές σε περιφερειακό επίπεδο μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στους καταναλωτές, για παράδειγμα στο Βέλγιο, στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο οι ρυθμίσεις όσο και οι εισφορές για την ενέργεια ορίζονται σε εθνικό επίπεδο. Ομοίως, τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την εξουδετέρωση της αστάθειας των τιμών της ενέργειας είναι επίσης εξαιρετικής σημασίας. Χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία (μεταξύ άλλων) ζητούν από κοινού δράση σε επίπεδο ΕΕ για την εφαρμογή στρατηγικών αποθεμάτων και την κοινή προμήθεια φυσικού αερίου, ενώ άλλες, όπως η Ουγγαρία και η Τσεχία, θέλουν να επανεξετάσουν τον μηχανισμό του συστήματος εμπορίας εκπομπών και η Γαλλία φωνάζει για τη μεταρρύθμιση του μηχανισμού τιμολόγησης της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας. Αναγνωρίζουμε αυτές τις εξελίξεις ως άξιες διερεύνησης και τις εξετάσαμε σε μια δημοσίευση πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Δεκέμβριο, όπου οι ηγέτες της ΕΕ επέστρεψαν στο θέμα των τιμών της ενέργειας.

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

 


ΠΑΡΑΝΟΙΑ: ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΝΑΝΤΙ ΥΨΟΥΣ...3.059 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 73ΤΜ !!!

 



Σφίγγει ολοένα η θηλιά γύρω από τον λαιμό των καταναλωτών, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ να παραμένουν υπέρογκοι, σε βαθμό που είναι αδύνατον να αποπληρωθούν, κι ενώ οι πρώτες μειώσεις αναμένονται το νωρίτερο σε έναν μήνα.

Αναγνώστης του documentonews.gr, μας απέστειλε λογαριασμό της ΔΕΗ τον οποίο παρέλαβε προ λίγων ημερών και το ύψος του οποίου ξεπερνάει τις 3.000 ευρώ. Το ποσό ανέρχεται συγκεκριμένα σε 3.059 ευρώ με την περιβόητη ρήτρα αναπροσαρμογής να ξεπερνάει τα 1.500 ευρώ. Σημειωτέον πως πρόκειται για λογαριασμό έναντι και όχι εκκαθαριστικό, ο οποίος αφορά το χρονικό διάστημα από 21 Φεβρουαρίου 2022 έως 18 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τον αναγνώστη του documentonews.gr, ο λογαριασμός, ο οποίος αφορά οικιακή κατανάλωση, δεν πρόκειται δηλαδή για λογαριασμό τον οποίο καλείται να πληρώσει μια επιχείρηση, αφορά διαμέρισμα 73 τ.μ.

ΑΑΔΕ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΨΗΦΙΑΚΑ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥ ΑΠΟ 9 ΜΑΗ !!!

 



Αποκλειστικά ψηφιακά θα γίνεται, από τις 9 Μαΐου 2022, η επικοινωνία με τις ΔΟΥ, για τις διαδικασίες που έχουν ή πρόκειται να ενταχθούν στην ψηφιακή εφαρμογή «Τα Αιτήματά μου», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ.

Έτσι, η ψηφιακή υποβολή των αιτημάτων, των εντύπων δηλώσεων προς τις ΔΟΥ και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών για αυτές τις διαδικασίες θα γίνεται μόνο από τη συγκεκριμένη εφαρμογή.

Η υποβολή των αιτημάτων και δηλώσεων μέσα από την ψηφιακή εφαρμογή διευκολύνει τόσο τους πολίτες στην παρακολούθηση των αιτημάτων τους όσο και το προσωπικό της ΑΑΔΕ, στη διεκπεραίωση αυτών και τη σχετική αυτοματοποιημένη ενημέρωση των πολιτών.

Από την ίδια ημερομηνία, παύει η διεκπεραίωση αιτημάτων που υποβάλλονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Όσα αιτήματα θα υποβάλλονται στις ΔΟΥ μέσω e-mail από τις 9/5/2022 και μετά, για διαδικασίες που έχουν ενταχθεί στην εφαρμογή Τα Αιτήματά μου, θα θεωρούνται ως μη υποβαλλόμενα και δεν επιφέρουν κανένα έννομο αποτέλεσμα.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΝΑΤΟ-ΕΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ !!!

 



"Ενωμένοι και ανυποχώρητοι θ’ αγωνισθούμε για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων και της Μαρτυρικής Κύπρου απέναντι στην απροκάλυπτη τουρκική προκλητικότητα, με γνώμονα το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο στο σύνολό τους".

Αυτό κατέστησε σαφές ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη βράβευσή του από το "American Hellenic Institute" με το "Hellenic Heritage Public Service Award" κατά το 18ο Ετήσιο Δείπνο στην Αθήνα.

"Σας ευχαριστώ θερμώς, με πρώτο αποδέκτη τον Πρόεδρο κ. Nick Larigakis, για την άκρως τιμητική διάκριση που μου επιδαψιλεύει το 'American Hellenic Institute (ΑΗΙ)' απονέμοντάς μου το 'Hellenic Heritage Public Service Award' και την εκλαμβάνω ως χρέος μου εφεξής ν’ αγωνίζομαι -όπως το έπραξα ανελλιπώς κατά την διάρκεια της θητείας μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας- για την ευόδωση των σκοπών του", ανέφερε αρχικά στην ευχαριστήρια αντιφώνησή του, ο κ. Παυλόπουλος υπογραμμίζοντας: "Ιδίως δε για την υπεράσπιση των Εθνικών μας Θεμάτων και Δικαίων εν συνόλω και την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού Ζητήματος, ώστε η Μαρτυρική Κύπρος ν’ ανακτήσει πλήρως την Κυριαρχία της και την εδαφική της ακεραιότητα κατά το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο".

"Γυρίζω πίσω στον χρόνο και ανατρέχω στα γεγονότα, που οδήγησαν στην ίδρυση του ΑΗΙ: Ειδικότερα, το ΑΗΙ ιδρύθηκε την 1 η Αυγούστου 1974, αμέσως μετά τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, και το πώς κατ’ αυτήν υπήρξε, δυστυχώς, μεταξύ άλλων και χρήση οπλισμού προέλευσης ΗΠΑ, κατά παράβαση όχι μόνο του Διεθνούς Δικαίου αλλά και αυτού τούτου του Δικαίου των ΗΠΑ. Έκτοτε, και καθ’ όλη την ως σήμερα συνεχιζόμενη βάρβαρη τουρκική κατοχή στην Κύπρο, κατά προκλητική παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου -αφότου η Κυπριακή Δημοκρατία είναι πλέον πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης- το ΑΗΙ έχει προσφέρει πολλά κυρίως για την ενημέρωση τόσο της Κοινωνίας των Πολιτών όσο και της Πολιτικής Κοινωνίας στις ΗΠΑ κατ’ εξοχήν για την δικαίωση της Μαρτυρικής Κύπρου.

Πρωτίστως δε για την ανάδειξη της αλήθειας ότι η εκ μέρους των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανοχή της τουρκικής προκλητικότητας -η οποία φθάνει στα όρια της βαρβαρότητας- όταν παραβιάζει καταφώρως την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Νομιμότητα, όχι μόνο στρέφεται ευθέως εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου αλλά και δημιουργεί επικίνδυνα αρνητικά 'προηγούμενα' για την Διεθνή Ειρήνη, όπως το αποδεικνύει και η εξίσου βάρβαρη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.
SSL Certificates