.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΑΝΤΟΥ" ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ !!!




Με σύνθημα "Ελευθερία παντού" πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 4 Μαΐου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η εκδήλωση ανθρώπων προερχόμενων από το χώρο της Κεντροδεξιάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου στις 3 Μαΐου.

Πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, πρώην βουλευτές της παράταξης αλλά και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκπρόσωποι της επιστημονικής κοινότητας και πολίτες παρακολούθησαν την ημερίδα, στην οποία υπολογίζεται ότι παρέστησαν συνολικά 130 άτομα.

Ήταν εκεί μεταξύ άλλων ο Σάββας Τσιτουρίδης, πρώην Υπουργός και Πρόεδρος των Ελλήνων Ριζοσπαστών, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο πρώην Υφυπουργός Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Καραχάλιος, ο πρώην Υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς και ο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Βασίλης Καπερνάρος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν το επίπεδο ελευθεροτυπίας στη χώρα, για την οποία όλοι οι ομιλητές εξέφρασαν προβληματισμούς: "Στην Ελλάδα δεν λείπει μόνον η Δημοκρατία, λείπουν και τα Μέσα" είπε ο Ν. Καραχάλιος.

Ο Βασίλης Καπερνάρος τόνισε ότι "στη χώρα καταγράφεται πρωθυπουργική απολυταρχία", ενώ ο πρώην Υφυπουργός Θ. Γιαννόπουλος που χαιρέτισε την εκδήλωση σημείωσε πως "το σύνθημα 'Ελευθερία παντού' να μην γίνει 'ασυδοσία του ελεύθερου Τύπου'".

Οι παρευρισκόμενοι συζήτησαν και πολιτική σε κεντρικό επίπεδο. Κυρίως για το μέλλον του πόλου "δεξιά της Νέας Δημοκρατίας" και για αυτό ο κ. Γιαννόπουλος σχολίασε με νόημα "ελπίζω μετά τη σημερινή εκδήλωση να έχουμε και κάτι άλλο".

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο πρώην Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άρης Μουσιώνης, αλλά και ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας.

Γραπτούς χαιρετισμούς απηύθυναν οι πρώην βουλευτές Μ. Χαλκίδης, Κ. Τσιπλάκος, Στ. Παπαδόπουλος.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates