.

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 01/05/2022 !!!

Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ 100.000 ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ !!!

 

Η ΡΩΣΙΑ ΑΝΤΕΧΕΙ, Η ΕΥΡΩΠΗ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ !!!


 

ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ: ΧΡΕΗ, ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΙ ΠΕΙΝΑΣ !!!

 


ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΞΕΦΡΕΝΟ ΡΑΛΙ ΣΤΑ...ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ !!!

 





ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ !!!

 


Ο ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ !!!


 

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!


 

ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

 


Δ.ΒΕΡΒΕΣΟΣ: ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!

 


Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα νομική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης την οποία μετέδωσε ζωντανά το dikastiko.gr και όπου πανεπιστημιακοί και εκπρόσωποι φορέων εξέθεσαν το «νομικό οπλοστάσιο» κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, μαζί με την απόφαση για κατάθεση προσφυγών, δόθηκαν απαντήσεις στις νομικές διαστάσεις που ανακύπτουν από την επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και τη συμβατότητα με τους γενικούς όρους οι οποίοι περιλαμβάνονται στα συμβόλαια παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

«Απαιτείται να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση, ώστε να μην οδηγηθούν στα δικαστήρια οι πολίτες» τόνισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Βερβεσός. «Να λυθεί πολιτικά το θέμα. Αν όχι το λόγο έχει η Δικαιοσύνη» πρόσθεσε.

ΝΕΟΙ: ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ-ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 



Πρωτοφανής τάση φυγής στο εξωτερικό των νέων Ελλήνων καταγράφεται στους πρώτους μήνες εντός του 2022, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει ανακοπεί το Brain Drain και ότι έχουν αρχίσει να... επιστρέφουν όσοι έφυγαν τα προηγούμενα χρόνια.

Όμως, παρά τα κίνητρα που θεσμοθέτησε, μόλις 1.000 άτομα είχαν επιστρέψει, από τους περισσότερους των 500.000 που έφυγαν κατά τη δεκαετία των μνημονίων.

Η αποκάλυψη για το νέο κύμα φυγής έγινε από την έρευνα της διαΝΕΟσις του Απριλίου 2022, από την οποία προκύπτει, ότι, η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θα μετανάστευε στο εξωτερικό αν εύρισκε καλύτερες συνθήκες εργασίας σε άλλη χώρα.

Το απογοητευτικό είναι, πως το κύμα φυγής είναι ιδιαίτερα έντονο στις νέες ηλικίες. Έτσι, καταγράφεται στην έρευνα ότι, το 77,1% των ατόμων της ηλικίας 17-24 ετών δηλώνουν ότι θα μετανάστευαν στο εξωτερικό αν έβρισκαν δουλειά με καλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες.

ΕΦΟΡΙΑ: ΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ !!!

 



Στην παγίδα των τεκμηρίων πιάνονται κάθε χρόνο χιλιάδες φορολογούμενοι, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν έξτρα φόρο για εισοδήματα που δεν έχουν αποκτήσει. Η «μάχη» με τα τεκμήρια είναι πολλές φορές άνιση. Τα νοικοκυριά αδυνατούν να δικαιολογήσουν τις τεκμαρτές δαπάνες και επιβαρύνονται με πρόσθετο φόρο.

Ωστόσο, η φορολογική νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξουδετερώσουν τα τεκμήρια, καθώς μπορούν να επικαλεστούν έως και 22 κατηγορίες εισοδημάτων, τα οποία δεν θεωρούνται εισοδήματα αλλά μπορούν χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των τεκμηρίων.

Στα ποσά αυτά περιλαμβάνονται εισοδήματα από:

1. Πώληση ακινήτου.

2. Εφάπαξ καταβαλλόμενη παροχή από ταμεία πρόνοιας και ασφαλιστικούς οργανισμούς του Δημοσίου και επαγγελματικά ταμεία που έχουν συσταθεί με νόμο.

3. Διάθεση λοιπών περιουσιακών στοιχείων.

4. Εισαγωγή συναλλάγματος από νυν ή πρώην κατοίκους αλλοδαπής.

5. Δάνεια.

6. Κληρονομιές.

ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΤΗΣ !!!

 



Οι κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία εγείρουν ένα εύλογο ερώτημα όσον αφορά τα αποθέματα χρυσού της Ρωσικής Ομοσπονδίας: πού βρίσκονται αποθηκευμένα;

Η τοποθεσία των αποθηκών αυτών αποτελεί ενδιαφέρουσα συζήτηση, δεδομένου του «παγώματος» των αποθεμάτων σε ξένο συνάλλαγμα της χώρας και της προσπάθειες του αμερικανικού Κογκρέσου για περαιτέρω «πάγωμα» του ρωσικού χρυσού.

Σύμφωνα με το zerohedge, το μεγαλύτερο μέρος των αποθεμάτων χρυσού της ρωσικής κυβέρνησης κατέχει και διαχειρίζεται η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Το ρωσικό Εθνικό Ταμείο Πλούτου (NWF) έχει την ικανότητα να επενδύσει σε χρυσό και άλλα πολύτιμα μέταλλα. Αν και το ΥΠΟΙΚ της χώρας διαχειρίζεται το ταμείο αυτό, οποιεσδήποτε επενδυτικές κινήσεις αποφασίζονται από το διοικητικό συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας της χώρας, κάτι που σημαίνει πως οποιαδήποτε αποθέματα χρυσού του Ταμείου, μπορούν να ενισχύσουν με έμμεσο τρόπο τα εθνικά αποθεματικά. Σημειωτέον πως τα αποθέματα χρυσού της χώρας αυτά καθεαυτά υπολογίζονται στους 2.299 τόνους.

Η Τράπεζα της Ρωσίας είναι εξαιρετικά δραστήρια στην αγορά χρυσού σε σχέση με τις υπόλοιπες κεντρικές τράπεζες , δεδομένου του ότι έχει εξαπλασιάσει τα αποθέματα του πολύτιμου μετάλλου της τα τελευταία 12 χρόνια. Ο χρυσός αυτός προήλθε από ρωσικές εταιρείες επεξεργασίας μεταλλευμάτων. Οι ρωσικές τράπεζες προχώρησαν στην αρχική αγορά του μετάλλου, το οποίο μετέπειτα μεταπώλησαν στην κεντρική τράπεζα.

Το 2007, η Τράπεζα της Ρωσίας κατείχε μόλις 400 τόνους χρυσού. Μέχρι το 2011, το ποσοστό υπερδιπλασιάστηκε, ενώ μέχρι το τέλος του 2014 (μετά την εισβολή στην Κριμαία) είχε αγγίξει τους 1.200 τόνους, για να φτάσει τελικά στους σημερινούς 2.299 τόνους.

ΑΚΙΝΗΤΑ: ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΟ 2023 !!!

 



Σε νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών το 2023, αλλά και αυτόματη αναπροσαρμογή τους κάθε δύο χρόνια, δρομολόγησε το υπουργείο Οικονομικών.

Με δεδομένο ότι οι αγοραίες τιμές των ακινήτων, εξακολουθούν να αυξάνονται με ετήσιο ρυθμό πάνω από 10%,ακόμη και μετά την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, τον Ιούνιο του 2021, το επόμενο έτος έρχονται και νέες αυξήσεις των τιμών εφορίας.

Με το νέο σύστημα που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, οι αυξομειώσεις των αντικειμενικών τιμών, θα παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά και θα προσαρμόζονται ανάλογα.

Ειδικότερα, η ΑΑΔΕ και το ΥΠΟΙΚ επιταχύνουν την κατάρτιση και λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Μαζικών Εκτιμήσεων Αξιών Ακινήτων με τη δημιουργία ενός εκτιμητικού μοντέλου, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη και θα προσομοιώνει τις επικρατούσες συνθήκες της αγοράς ακινήτων και των τάσεων της αγοράς, βάσει στατιστικών μεθόδων διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές.

Με τη διαδικασία αυτή, οι όποιες μεταβολές καταγράφονται στις τιμές αγοράς των ακινήτων θα μεταφέρονται αυτόματα στις τιμές-εφορίας των ακινήτων είτε πρόκειται για αυξήσεις είτε για μειώσεις.

Το νέο Πληροφοριακό Σύστημα θα αντλεί αυτόματα στοιχεία από διάφορες «πηγές» για τις μεταβολές των τιμών των ακινήτων, όπως τα συμβόλαια αγοροπωλησιών, τα ενοικιαστήρια, εκτιμήσεις από ειδικούς εκτιμητές κ.λπ.

Αναλυτικότερα, θα συγκεντρώνονται στοιχεία από τις ακόλουθους φορείς:

Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ....ΡΟΥΒΛΙΑ !!!

 



Φταίει πράγματι ο… Πούτιν για τις ελλείψεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη;;
Πληρωμές σε ρούβλια γίνονται ήδη!



Ως διάγνωση, λέγεται και… κρετινισμός! Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 22/4/22 απέστειλε επιστολή στις χώρες-μέλη με την οποία τις ενημερώνει ότι η πληρωμή για το ρωσικό γκάζι σε ρούβλια, καταπατά τις κυρώσεις της Ε.Ε κατά της Μόσχας! Αλλά, ήδη, κατά το Bloomberg, τέσσερεις χώρες πλήρωσαν σε ρούβλια για τις προμήθειες τους ενώ δέκα συνολικά έχουν ανοίξει ρουβλικούς λογαριασμούς! Ιδού ποια είναι η αντικειμενική εικόνα.

Του Δημήτρη Λιάτσου

Και να τώρα, στις 27/4/22, όλοι μαζί σκούζουν… Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ξεσπά κατά της Ρωσίας η οποία, κατά εκείνη, κάνει εκβιασμό. Τη φράση της παίρνουν ως «καθοδήγηση για δράση» τα κανάλια και ως… μυρικαστικά την επαναλαμβάνουν, χωρίς να περνά από το μυαλό τους το αλόγιστο της φράσης!

Ποια είναι όμως, η αντικειμενική εικόνα; Στα μέσα Μαρτίου η Ε.Ε αποφάσισε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτή τη φορά κατά του τραπεζικού της συστήματος. Έπιασε και επέβαλε κυρώσεις στο σύνολο των ρωσικών τραπεζών που συνδιαλέγονται με τη Δύση. Αποτέλεσμα, οι χώρες της Ευρώπης, καταναλωτές των ρωσικών υδρογονανθράκων, να μη μπορούν να πληρώσουν για το προϊόν που αγοράζουν. Η Μόσχα, μπορεί να στριμώχτηκε, αλλά βρήκε λύση. Στις 30 Μαρτίου ο πρόεδρος Πούτιν αποφάσισε ώστε οι πληρωμές για προμήθεια γκαζιού, θα γίνονται σε ρούβλια, στην ΓΚΑΖΠΡΟΜ Μπανκ. «Εμάς κανείς ποτέ δε μας έδωσε κάτι τζάμπα. Έτσι και εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε φιλανθρωπία», ξεκαθάρισε ο Ρώσος ηγέτης. Έδωσε λύση στους ευρωπαίους. Τώρα πρέπει να ανοίξουν δυο τραπεζικούς λογαριασμούς στην εν λόγω τράπεζα, στη Μόσχα, ένα σε ευρώ και δεύτερο σε ρούβλια. Γίνεται η κατάθεση ευρώ στον πρώτο, η ίδια η τράπεζα της ΓΚΑΖΠΡΟΜ πάει στο χρηματιστήριο της Μόσχας αγοράζει με αυτά ρούβλια τα βάζει στο δεύτερο λογαριασμό και πληρώνει…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΝΕΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ DIESELGATE !!!

 



Εισαγγελείς της Φρανκφούρτης διενήργησαν έρευνα που σχετίζεται με τη χρήση παράνομων συσκευών χειραγώγησης δοκιμών σε πετρελαιοκίνητα οχήματα της Suzuki, όπως ανέφεραν σε  ανακοίνωση.

Εισαγγελείς δήλωσαν ότι η έρευνα αφορά πρόσωπα με θέσεις ευθύνης στους ομίλους Suzuki, Stellantis και Marelli.

Η Suzuki κατηγορείται ότι πούλησε «πάνω από 22.000 αυτοκίνητα» που ήταν «εξοπλισμένα με παράνομες συσκευές» που τα εμφάνιζαν λιγότερο ρυπογόνα στις εργαστηριακές δοκιμές απ’ ό,τι ήταν σε καθημερινή χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Τα αυτοκίνητα αυτά, για τα οποία η Fiat Chrysler Automobile (FCA) παρείχε κινητήρες και ο όμιλος Marelli τα λογισμικά για τα οποία διατυπώνονται κατηγορίες, θεωρούνται έτσι ότι «δεν συμμορφώνονται» με τα ευρωπαϊκά πρότυπα για την ρύπανση.

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΔΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ !!!

 



Με βάση τον Ταχυδρομικό Κώδικα, αλλάζουν ΔΟΥ οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις σε πάνω από 50 περιοχές της χώρας.

Οι αλλαγές αφορούν στις ΔΟΥ: Α’ , Δ’ , ΙΒ’ , ΙΓ’ και ΙΖ’ Αθηνών, Αγίων Αναργύρων , Αιγάλεω, Αμαρουσίου, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου, Χολαργού, Ψυχικού, Ελευσίνας, Α’, Δ’, Ε’ και Ζ’ Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων και Ιωνίας Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Λαγκαδά, Κιλκίς, Πολύγυρου, Άργους, Ναυπλίου, Κορίνθου, Τρίπολης, Σπάρτης, Α’ Πατρών, Γ’ Πατρών, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Θηβών, Λειβαδιάς, Άμφισσας, Λαμίας, Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων, Γρεβενών, Κοζάνης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαΐδας, Σερρών, Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Κομοτηνής, Χανίων και Ρεθύμνου.

Όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ, ο ανακαθορισμός της κατά τόπον αρμοδιότητας των ανωτέρω ΔΟΥ θα γίνει σε 2 φάσεις:

α) από την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 για τους φορολογούμενους (φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) που θα αποκτήσουν ΑΦΜ και για όσους θα προβούν σε έναρξη εργασιών, ενώ

β) η μεταγραφή όλων των άλλων φορολογουμένων, οι οποίοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω περιπτώσεις, στη νέα ΔΟΥ, θα πραγματοποιηθεί αυτομάτως "κεντρικά" από τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, από 16 έως 19 Σεπτεμβρίου 2022

Η αλλαγή στις χωρικές αρμοδιότητες γίνεται, ώστε η περιοχή κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε 2 ή περισσότερες.

Συγκεκριμένα, οι ταχυδρομικοί κώδικες στους οποίους αντιστοιχούν οι ταχυδρομικές διευθύνσεις για τους οποίους μεταβάλλεται η "κατά τόπον" αρμοδιότητα των ΔΟΥ έχουν ως εξής:

1) Οι Τ.Κ. 10432, 10558, 10564 και 10679 από τις ΔΟΥ Α΄ και Δ’ Αθηνών θα υπάγονται στη ΔΟΥ Α΄ Αθηνών

2) Οι Τ.Κ. 10434, 10557, 10562, 10563, 10681, 10682 και 10683 από τις ΔΟΥ Α΄ και Δ’ Αθηνών θα υπάγονται στη ΔΟΥ Δ΄ Αθηνών

GAZPROMBANK: ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ !!!

 



Ανοιχτά παραμένουν μέχρι αυτήν τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα γύρω από το θέμα της πληρωμής του ρωσικού φυσικού από την Ελλάδα, ενόψει και της συνόδου των υπουργών Ενέργειας που έχει συγκληθεί από τη γαλλική προεδρία για την ερχόμενη Δευτέρα.

Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η ελληνική κυβέρνηση διά του υπουργού Ενέργειας Κ. Σκρέκα, αναμένεται να ζητήσει να υπάρξει η διατύπωση μιας ενιαίας ευρωπαϊκής στάσης για το θέμα, βάσει της οποίας θα κινηθούν και όλα τα κράτη μέλη. Σύμφωνα με τις διαρροές που έχουν γίνει και είδαν το φως της δημοσιότητας, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι απέκλειαν το ενδεχόμενο να υπάρξει άμεση πληρωμή των Ρώσων σε ρούβλια.

Τι γίνεται όμως με τη μέθοδο πληρωμής που έχει ζητήσει η Ρωσία, η οποία προβλέπει την καταβολή του ποσού σε ευρώ ή δολάρια στη ρωσική Gazprombank και στη συνέχεια τη μετατροπή του σε ρούβλια; Παραβιάζει ή όχι τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία;

Μία πρώτη απάντηση, με βαρύνουσα σημασία αναμένεται να δοθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες από τη γερμανική εταιρεία Uniper, η οποία και προβλέπεται να πληρώσει σε ευρώ όχι σε μία ευρωπαϊκή τράπεζα αλλά σε λογαριασμό ρωσικής τράπεζας (Gazprombank).

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΗΣ !!!

 


Η Ζωή Μπόικου, αποτελεί την απόδειξη, ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι είναι ακατόρθωτο. Οτι κάθε όνειρο που μοιάζει άπιαστο, κάθε μικρή ιδέα, κάθε σκέψη του εαυτού μας να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα επαγγελματικά, μπορεί να γίνει πραγματικότητα και να εξελιχθεί σε ένα καινοτόμο προϊόν. Αρκεί να υπάρχει θέληση, επιμονή, υπομονή και θάρρος.

Η όμορφη Θεσσαλονικιά , που μετακόμισε με την οικογένεια της στη Γερμανία στην δεκαετία του ’90, δημιούργησε τη δημοφιλή στο χώρο του μακιγιάζ εταιρεία Zoeva κυριολεκτικά από το μηδέν και πιο συγκεκριμένα από το σαλόνι του σπιτιού της και κατάφερε να πουλάει εκατομμύρια προϊόντα ανά τον κόσμο.

Η ιστορία του brand ξεκίνησε το 2008, όταν η αδυναμία να βρει εκεί υψηλής ποιότητας και οικονομικά πινέλα μακιγιάζ, την οδήγησε στην αναζήτηση κάτι καινούριου.

«Δεν ήμουν σε θέση να ξοδέψω πολλά χρήματα και έτσι άρχισα να σκέφτομαι, πώς θα μπορούσα να αλλάξω την κατάσταση αυτή. Δεν είχα καμία σχέση με το μακιγιάζ και καμία εμπειρία πάνω στη δημιουργία πινέλων. Ηξερα όμως τι μου άρεσε και εκτιμούσα τα καλά προϊόντα», είπε στο news.com.au η Ζωή Μπόικου.

Κάνοντας την έρευνα της σε άλλες χώρες, η Ζωή Μπόικου βρήκε μια εταιρεία στον Καναδά που φάνηκε να εκπληρώνει εν μέρει αυτό που έψαχνε στα πινέλα του μακιγιάζ.

«Αγόρασα μερικά πινέλα χωρίς λογότυπο το 2008 και τα δοκίμασα η ίδια. Αγόρασα περισσότερα από το online κατάστημα και άρχισα να τα πουλάω μέσω ενός λογαριασμού ( ηλεκτρονικό κατάστημα) στο eBay».

Για τρία χρόνια δούλευε κυριολεκτικά από το σαλόνι του σπιτιού της κάνοντας η ίδια τις παραγγελίες και τις πωλήσεις, αλλά και την εξυπηρέτηση πελατών. Στην συνέχεια νοίκιασε ένα γραφείο και προσέλαβε τον πρώτο υπάλληλο ο οποίος διαχειρίζονταν τις παραγγελίες. Αυτό της έδωσε τη δυνατότητα, αλλά και το χρόνο να αναπτύξει νέα προϊόντα και να γνωρίσει καλύτερα την αγορά των καλλυντικών.

«Ο κόσμος των καλλυντικών είναι σκληρός, αλλά ήμουν επίμονη και διάβαζα πολύ. Επρεπε να μάθω στον εαυτό μου, πως λειτουργεί».

Μετά την αυξανόμενη επιτυχία της επιχείρησης της στο eBay, η Ζωή Μπόικου αποφάσισε να κάνει το άλμα, να απομακρυνθεί από τους πρώην προμηθευτές της στον Καναδά και να ξεκινήσει την παραγωγή της με μια εταιρεία στην Κίνα που θα μπορούσε να δημιουργήσει τους «ιδανικούς τύπους πινέλων».

«Στην αρχή δεν καταλάβαινα πως ένα προϊόν είναι δυνατόν να δίνεται στο εμπόριο μέσω των social media. Αναρωτιόμουν πως η επιχείρηση μου μεγάλωνε και οι παραγγελίες αυξάνονταν καθημερινά. Τότε συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι αγόραζαν τα προϊόντα κι έπειτα τα πρότειναν στο Youtube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι «ακόλουθοι» τους έδειχναν πρόθυμοι να αγοράσουν και τα δικά μου», σχολίασε.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ PFIZER ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ;;;

 




Αντιδράσεις στους κόλπους των υγειονομικών πυροδότησε η είδηση ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που νοσεί από κορωνοϊό, έλαβε το χάπι της Pfizer ενώ δεν είχε κανένα σύμπτωμα.

Δεδομένου ότι, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο χάπι, η υπόθεση της Χάρις αναδεικνύει το ζήτημα ισότητας στην υγεία, όπως σχολιάζει το Politico.

«Γιατί θα έδινες το χάπι σε κάποιον χωρίς συμπτώματα;» διερωτήθηκε ο Τζόναθαν Ρέινερ, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

«Για ασυμπτωματική νόσηση και χωρίς άλλα προβλήματα υγείας δεν υπάρχει ένδειξη για το χάπι της Pfizer» έγραψε στο Twitter ο Τζερόμ Άνταμς, Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ Ο ΦΕΤΙΝΟΣ ΕΝΦΙΑ !!!

 


Με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ να πρέπει να καταβληθεί έως και το τέλος Μαΐου, ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του φόρου στο taxisnet. Αμέσως μετά το τέλος ενός ακόμη «εορταστικού» τριήμερου έπειτα από εκείνο του Πάσχα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα μάθουν τα ακριβή ποσά ΕΝΦΙΑ που θα κληθούν να αποπληρώσουν σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Υπολογίζεται πως οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων θα λάβουν φέτος ειδοποίηση με μειωμένο ΕΝΦΙΑ παρά τις νέες αυξημένες αντικειμενικές αξίες, αλλά για να συμβεί αυτό χρειάστηκε να υιοθετηθούν «κόφτες».

«Λίφτινγκ» στο νέο ΕΝΦΙΑ

Με φόντο λοιπόν την αύξηση των αντικειμενικών αξιών φέτος ο ΕΝΦΙΑ έχει υποστεί ριζικό… «λίφτινγκ»: Με τις αλλαγές που έγιναν οι νέες «φουσκωμένες» αντικειμενικές μπορεί να μην επιβαρύνουν μέσω ΕΝΦΙΑ όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά ήρθαν για να μείνουν και θα επηρεάσουν μια σειρά από άλλους φόρους και τέλη που βαρύνουν τα ακίνητα.

Το «ψαλίδι» στον φόρο διαμορφώνεται κατά μέσο όρο στο 13%, αλλά όμως δεν αφορά τους πάντες, καθώς κάποιοι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τα κλιμάκια στο νέο φόρο μεταβάλλονται με ενοποιήσεις που ευνοούν τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, οι συντελεστές αναπροσαρμόζονται, ο συμπληρωματικός ΕΝΦΙΑ καταργείται για τα φυσικά πρόσωπα αλλά παραμένει αμετάβλητος για τις επιχειρήσεις.

Για τα φυσικά πρόσωπα, ο συμπληρωματικός φόρος θα υπολογίζεται ανά ακίνητο εφόσον η αξία του υπερβαίνει τις 400.000 ευρώ.

ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΠΤΗ ΠΛΕΟΝ ΑΝΟΧΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ+ΕΕ+ΝΑΤΟ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ, ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ !!!

 


ΕΚΤ: Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ !!!

 



Το Οικονομικό Δελτίο που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επαναλαμβάνει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Ευρωζώνης και έχει αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα.

“Ο αντίκτυπος του πολέμου στην οικονομία θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της σύγκρουσης, την επίδραση των επιβαλλόμενων κυρώσεων και το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων”, αναφέρει η ΕΚΤ, ενώ προειδοποιεί ότι ο πληθωρισμός “θα παραμείνει υψηλός τους επόμενους μήνες, κυρίως λόγω της απότομης ανόδου του κόστους της ενέργειας”.

ΕΚΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ GAZPROM ΤΟ 2021 !!!

 




Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα καθαρά κέρδη του για το 2021 εκτινάχθηκαν στα 2,09 τρισ. ρούβλια (29 δισ. δολάρια) από 135 δισ. ρούβλια στο "σκληρό" λόγω πανδημίας 2020, κυρίως λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η εταιρεία ανέφερε εξάλλου ότι οι πωλήσεις της το 2021 αυξήθηκαν στα 10,2 τρισ. ρούβλια, από 6,3 τρισ. ρούβλια το 2020.

2 ΣΕ 1: ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ & ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΩΝ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr

Πώληση κόκκινων δανείων με ένα «κλίκ»

Οι πωλήσεις των κόκκινων δανείων θα μπορούν πλέον να γίνονται με το πάτημα ενός πλήκτρου.

Οι συναλλαγές αυτές θα γίνονται καταρχάς μέσω της πλατφόρμας Debitos, η οποία σε ποσοστό 15% ανήκει στην doValue.

Η Debitos είναι η δευτερογενής ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ευρώπη και επεκτείνει τη συνεργασία της με την doValue εγκαθιδρύοντας, μετά την Ιταλία, την πλατφόρμα doLook, για κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι πελάτες της doValue και όσοι θα αποκτούν πρόσβαση στην πλατφόρμα θα επωφεληθούν από την διαθέσιμη ρευστότητα στην αγορά, δεδομένου ότι θα αποκτούν και πρόσβαση σε περισσότερους από 1.200 θεσμικούς επενδυτές από 16 χώρες που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στην Debitos.

Οι επενδυτές θα αποκτούν αφενός πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία και αφετέρου τη δυνατότητα να εκτελούν, απομακρυσμένα, due diligence καθώς και ανάλυση των δανείων, διαχείριση δεδομένων εξ αποστάσεως, δυνατότητα διαπραγμάτευσης και ολοκλήρωσης συναλλαγής επί των επιλεγμένων περιουσιακών στοιχείων.

ΣΤΟ 9,4% Ο ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ !!!

 



Στο 9,4% εκτοξεύθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στη χώρα μας -εναρμονισμένος για να μπορεί να συγκριθεί με την υπόλοιπη ευρωζώνη- τον Απρίλιο, σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat. Ενα μήνα πριν, τον Μάρτιο, ήταν στο 8,0% σε ετήσια βάση, σύμφωνα επίσης με την Ευρωπαϊκή Αρχή. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή στη χώρα μας αναμένεται να έχουν ενισχυθεί κατά 2,2% τον Απρίλιο.

Τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής είχαν δείξει ότι ο πληθωρισμός στη χώρα μας διαμορφώθηκε στο ετήσιο 8,9% τον Μάρτιο.

Ιστορικό ρεκόρ καταγράφουν επίσης οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη, με τον πληθωρισμό να αναμένεται στο 7,5% τον Απρίλιο, από 7,4% που ήταν τον Μάρτιο, αυξάνοντας την πίεση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αφαιρέσει τα κίνητρα της κρίσης και να αυξήσει τα επιτόκια.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟ FUND ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ !!!

 



Χθες ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί στο Λασίθι της Κρήτης η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ. Παντελή για παράταση της διαρκείας του ομολογιακού δανείου που έληξε 22/4/2022. Ένα δάνειο 300 εκ., που αποτελεί το μεγαλύτερο κόκκινο δάνειο του τραπεζικού συστήματος, από το οποίο έχει αποπληρωθεί μόνο 1 εκ. από το κεφάλαιό του κατά τα 15 έτη της διάρκειάς του. Λέγαμε μάλιστα ότι επέλεξε το Λασίθι γιατί είναι το τυχερό του μέρος και ο κ. Παντελής έχει τα γούρια του. Δυστυχώς όμως τα γούρια φαίνεται ότι δεν δούλεψαν και η δίκη αναβλήθηκε, καθώς ο κυρ-Παντελής έκανε αίτηση εξαίρεσης του δικαστή. 

Ζήτησε την εξαίρεση του Πρωτοδίκη Ζ. Π. που ήταν στην έδρα, μεταξύ άλλων με το σκεπτικό ότι σε προηγούμενη δίκη επέτρεψε σε δικηγόρο τραπεζών “να δημιουργεί την εσφαλμένη και προσβλητική για εμάς εντύπωση στους παριστάμενους ότι δήθεν οφείλουμε στις τράπεζες χρήματα”. Θεός.

ΟΥΤΕ ΑΧΝΑ ΣΤΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΜΑΜΟΥΘ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΩΝ !!!

 


Του Άρη Σπίνου

Την ώρα που η Ελληνική κοινωνία έχει αναγάγει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος σε εφιάλτη, σαν «βόμβα» έσκασε την προπερασμένη εβδομάδα η είδηση ότι εκτοξεύτηκαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τον Φεβρουάριο, καθώς αυξήθηκαν κατά 800 εκατ. ευρώ από έναν και μόνο οφειλέτη. Όλα αυτά όμως χωρίς όνομα.

Πρόκειται για την οικογένεια Μαρινόπουλου που βάρεσε κανόνι με τα Super Market και την βιομηχανία FAMAR.

Η εν λόγω επιχείρηση δραστηριοποιούνταν τόσο στο λιανεμπόριο όσο και τον φαρμακευτικό κλάδο επί δεκαετίες.

Την περίοδο του 2016 μάλιστα, υπήρξαν και συσκέψεις σε Υπουργεία αλλά και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο για τις επιπτώσεις κατάρρευσης της επιχείρησης, ενώ στη συνέχεια απαιτήθηκαν καίριες παρεμβάσεις διάσωσης από τον όμιλο Σκλαβενίτη ώστε να περιοριστεί το ντόμινο των εξελίξεων στην ελληνική αγορά.

ΟΙ 2 ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ !!!

 


Σας έχω έγκαιρα ενημερώσει σχετικά με 2 μεγάλες υποθέσεις που είχαν μπει στο στόχαστρο των ελεγκτικών Αρχών, πρώτον φοροδιαφυγής που ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ και δεύτερον έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων άνω των 100 εκατ. ευρώ!

Και οι δύο υποθέσεις φέρονται να ελέγχονταν εξονυχιστικά από τις Αρχές, η μία – η πρώτη- να έχει βεβαιωθεί και η δεύτερη απλώς να έχει εντοπιστεί, χωρίς να έχουν καταλογιστεί πρόστιμα και φόροι!

ΚΥΠΡΟΣ - ΜΑΛΤΑ - ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΑ...ΡΩΣΙΚΑ ΠΛΟΙΑ !!!

 


Η Υπηρεσία Οικονομικής Ανάλυσης της Τσεχίας, η οποία έχει την εξουσία να δεσμεύει τα περιουσιακά στοιχεία των Ρώσων ολιγαρχών, διαμαρτύρεται για την απροθυμία της Κύπρου να παράσχει πληροφορίες σχετικά με τους ιδιοκτήτες εταιρειών – πράγμα που σημαίνει ότι οι προσπάθειες της Τσεχίας να βρει και να τιμωρήσει τους Ρώσους ολιγάρχες συχνά αποτυγχάνουν.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Hospodářské noviny, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Ανάλυσης Jiri Hylmar διαμαρτυρήθηκε στην τσεχική Γερουσία για τη συνεργασία με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

«Σήμερα, έλαβα απάντηση από την Κύπρο ότι ο εκεί ομόλογός μας δεν είναι αρμόδιος για τις διεθνείς κυρώσεις και δεν θα λάβω τις ζητούμενες πληροφορίες», δήλωσε ο Hylmar κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της τσεχικής Γερουσίας την Τρίτη (26 Απριλίου), προσθέτοντας ότι τα ίχνη ύποπτων περιουσιακών στοιχείων συχνά οδηγούν στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδει το Euractiv, μέχρι πέρυσι, η Κύπρος επέτρεπε την εντελώς μυστική ιδιοκτησία εταιρειών, καθώς δεν υπήρχε επίσημο μητρώο πραγματικών δικαιούχων. Επιπλέον, εκατοντάδες χιλιάδες εταιρείες εδρεύουν εκεί λόγω των φορολογικών πλεονεκτημάτων. Οι Ρώσοι ολιγάρχες έκρυβαν επίσης περιουσιακά στοιχεία στην Κύπρο για πολλά χρόνια και επωφελούνταν από την πολιτική της χρυσής βίζας του νησιού.

Ενώ η ΕΕ πιέζει εδώ και χρόνια την Κύπρο να λάβει μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος, η χώρα ήταν πολύ απρόθυμη να τα εφαρμόσει.

Ωστόσο, τα εμπόδια που έχουν θέσει οι κυπριακές αρχές δεν είναι το μόνο εμπόδιο αντιμετωπίζουν οι τσεχικές αρχές στην αναζήτηση στοιχείων για τους Ρώσους ολιγάρχες με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία. Χρειάζεται επίσης καλύτερη νομοθεσία και περισσότερο προσωπικό για να διευκολυνθεί η αναζήτηση και η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο επικεφαλής της Οικονομικής Υπηρεσίας.

Έτσι, οι τσεχικές αρχές βασίζονται συχνά σε σχετικά δημοσιεύματα που δημοσιεύονται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης. "Αντιδρούμε επίσης στις προτάσεις των μέσων ενημέρωσης. Όταν διαβάζουμε ότι μπορεί να υπάρχουν κάπου περιουσιακά στοιχεία, ακολουθούμε μια τέτοια ένδειξη", παραδέχτηκε ο Hylmar.

Υπενθυμίζεται ότι Ελλάδα, η Μάλτα και η Κύπρος μπλόκαραν τις κυρώσεις κατά πλοίων ρωσικών συμφερόντων, όπως αποκάλυψε το EURACTIV νωρίτερα μέσα στο μήνα.

Πρόκειται για κυρώσεις που είχε προτείνει η Κομισιόν για την απαγόρευση των πλοίων ρωσικών συμφερόντων από τα ευρωπαϊκά λιμάνια.

Οι κυρώσεις αυτές, που συμπεριελάμβαναν την απαγόρευση των πλοίων ρωσικών συμφερόντων και με άλλες σημαίες όπως του Παναμά, δεν πέρασαν λόγω του βέτο Αθήνας, Λευκωσίας και Βαλέτας. Το ελληνικό βέτο μπήκε μάλιστα, σύμφωνα με το EURACTIV την ημέρα που ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι μιλούσε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Η Τσεχία και οι βαλτικές χώρες συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις προς μια τέτοια κατεύθυνση.

Οι υπηρεσίες της Κομισιόν έχουν προτείνει στην ηγεσία της να ληφθεί ένα τέτοιο μέτρο ως μέρος ενός πέμπτου πακέτου κυρώσεων κατά της Μόσχας αλλά πηγές της Κομισιόν αναφέρουν ότι υπάρχουν "πολλές πρακτικές δυσκολίες".

Ως επόμενο βήμα κλιμάκωσης των κυρώσεων σε αυτό το πεδίο είναι ο αποκλεισμός από τα ευρωπαϊκά λιμάνια όλων των πλοίων που έχουν ταξιδέψει πρώτα στη Ρωσία. "Θα περιμένουμε να δούμε πρώτα τον αντίκτυπο την υφιστάμενων κυρώσεων στη ρωσική οικονομία και οι επόμενες κυρώσεις θα εξαρτηθούν από την κλιμάκωση της Ρωσίας στο πολεμικό πεδίο", τόνισε πηγή της Κομισιόν, απαντώντας στο εν λόγω δημοσίευμα.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΚΑΙ ΛΟΥΚΕΤΩΝ !!!

 


Ο ΠΟΥΤΙΝ ΞΕΒΡΑΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 


Την ίδια ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά βυθίζονται όλο και περισσότερα στην φτώχεια !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ: ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 1 ΜΗΝΑ !!!

 



Τεχνικός ΔΕΗ: Εχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής ρεύματος από την 1η Απριλίου


Οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος διενεργούνται από τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, μετά από εντολή που παίρνουν από τους παρόχους, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών ΔΕΗ, Κώστας Μανιάτης.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος ξεπερνούν σε ύψος ένα μισθό ή μια σύνταξη και μετά όσους διακανονισμούς και να κάνει ο καταναλωτής είναι αδύνατον να τους πληρώσει, είπε.

Οι τεχνικοί δεν ευθύνονται για τις διακοπές ρεύματος, δεν γνωρίζουμε ούτε το χρέος, ούτε το προφίλ του λογαριασμού που καλούμαστε να κόψουμε, τόνισε.

Όπως είπε «από την 1η Απριλίου έως τις 21 Απριλίου έχουμε πάρει 26.500 εντολές διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος, από όλους τους παρόχους γιατί και η ΔEΗ είναι πλέον ιδιώτης, κι έχουμε ήδη εκτελέσει περίπου το 25%». Η πλειονότητα είναι νοικοκυριά πρόσθεσε.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΩΝ !!!

 


Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Μαΐου και ώρα 18:30 στο Holiday Inn


Ο Όμιλος Πολιτικού Προβληματισμού «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου οργανώνει εκδήλωση με θέμα «Ελευθερία του Τύπου – Προϋπόθεση για την Δημοκρατία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή».

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022 και ώρα 18:30’ στο ξενοδοχείο Holiday Inn* (Μοναστηρίου 8).

Ομιλητές:

· Βασίλης Καπερνάρος, Δικηγόρος, πρώην Ανεξάρτητος Βουλευτής

· Νίκος Καραχάλιος, πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού και Προγράμματος ΝΔ, Πρόεδρος FORUM2020.GR

· Νίκος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, πρώην Υφυπουργός

ΓΕΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΕ ΡΟΥΒΛΙΑ, ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΣΕ ΔΟΛΑΡΙΑ !!!

 



Παρά το γεγονός ότι το ρούβλι τις τελευταίες ημέρες έχει σταθεροποιηθεί έναντι του ευρώ και του δολαρίου στα επίπεδα που ήταν πριν την έναρξη των πολεμικών εχθροπραξιών στην Ουκρανία, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Έλληνες εφοπλιστές πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους σε ρούβλια προς την Gazprom, ωστόσο αποκομίζουν τεράστια κέρδη σε δολάρια από τη φόρτωση και μεταφορά πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Ευρώπη και Ασία.

Οι σημαντικότερες φορτώσεις γίνονται στα ρωσικά λιμάνια της Βαλτικής, όπως το Μουρμάνσκ και τον τερματικό σταθμό του Ουστ Λουγκά. Όπως αναφέρουν ναυλομεσιτικές εταιρείες μόνο για ένα ταξίδι από λιμάνι της Βαλτικής μέχρι τις Ινδίες, ο ναύλος εκτοξεύεται και μέχρι τα 11,5 εκατ. δολάρια, ενώ από το Μουρμάνσκ σε λιμάνι της Γερμανίας ή της Ολλανδίας ο ναύλος μπορεί να φτάσει για ένα μόνο ταξίδι και τα 5 εκατ. ευρώ.

Οι ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακές εταιρείες, ακολουθώντας πάντα τις εγκυκλίους με τις κυρώσεις, κλείνουν συμφωνίες για μεταφορά φορτίων από τη Ρωσία προς την Ευρώπη ή τις Ινδίες και την Κίνα με ιδιαίτερα κερδοφόρα οφέλη.

Τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν με τις πληρωμές και τις επιστροφές εμβασμάτων στην αρχική φάση των κυρώσεων, τώρα έχουν ξεπεραστεί και ήδη πληρώνουν και σε ρούβλια.

Αλλά οι θαλάσσιες μεταφορές διεξάγονται, με ιδιαίτερη προσοχή και προβλήματα, από τη Μαύρη Θάλασσα, παρά την επικινδυνότητα που παρουσιάζει η περιοχή. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι το ΝΑΤΟ απάντησε αρνητικά στα αιτήματα του διαχειριστή πλοίων της V.Group για ναυτική συνοδεία εμπορικών σκαφών που διέρχονται από τη Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή έχει γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη και τουλάχιστον 12 πλοία χτυπήθηκαν από στρατιωτικούς μηχανισμούς και των δύο πλευρών τους δύο πρώτους μήνες του πολέμου.

Επισημαίνεται ότι οι τιμές του πετρελαίου αυξάνονται και το ντίζελ γίνεται πιο ακριβό, καθώς η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε δύο ευρωπαϊκές χώρες, την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ-SSM Η ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 


Ο πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Andrea Enria, έρχεται στην Αθήνα -την επόμενη εβδομάδα- προσκεκλημένος του Γιάννη Στουρνάρα. Από 11 μέχρι και 13 Μαΐου, η Τράπεζα της Ελλάδος φιλοξενεί μια συνάντηση με τον SSM στην οποία θα τεθούν ευρωπαϊκά τραπεζικά ζητήματα (με πρώτο την πλήρη διαγραφή της έκθεσης σε Ρωσία και την παράλληλη τήρηση των κεφαλαιουχικών απαιτήσεων, την πορεία των επιτοκίων κ.λπ.). 

Στην ατζέντα όμως υπάρχουν και «αμιγώς ελληνικά» καυτά τραπεζικά ερωτήματα, στα οποία ο SSM θα δώσει απαντήσεις αφού πρώτα συνεννοηθεί με τις διοικήσεις των Ελληνικών Τραπεζών και τον Διοικητή. Αυτό που απασχολεί σήμερα τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών είναι η εσωτερική διαδικασία αξιολόγησης κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΞΙΑΣ...50€ ;;;

 


Ταφόπλακα στις ανώνυμες καταγγελίες και πειθαρχικές αναφορές σε βάρος δικαστικών λειτουργών, βάζει ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, που ορίζει ότι, θα τίθενται στο αρχείο, χωρίς καμία διερεύνηση, ή οποιαδήποτε περαιτέρω δικαστική ενέργεια.

Επιπλέον, στο νέο Κώδικα, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, περιλαμβάνεται προσθήκη, που προβλέπει ότι, αυτός που επωνύμως επιθυμεί να «αναφέρει» δικαστή, πρέπει να καταβάλλει παράβολο 50 ευρώ!

Η προυπόθεση, για το 50ευρω, προυπήρχε στο Αρχικό Σχέδιο ΚΟΔΚΔΛ από το 2017, αλλά γίνεται πράξη τώρα, προκειμένου προφανώς, να περιοριστεί το φαινόμενο των αστήρικτων αναφορών, που είναι αλήθεια ότι, αποτελούν την πλειονότητα των καταγγελιών.

Με τις νέες ρυθμίσεις του ΚΟΔΚΔΛ ανακύπτουν και κάποια άλλα θέματα όμως, που δεν είναι μικρότερης σημασίας.

ΤΡΕΛΑ ΣΤΗΝ ΜΥΝΟΝΟ: ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΥΜΕΝΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΟ 26.000€ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΖΟΝ !!!

 


Τα σπασμένα των δύο τελευταίων τουριστικών σεζόν που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού πάνε να βγάλουν κάποιοι ιδιοκτήτες ακινήτων στη Μύκονο.

Οι μεσίτες βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, οι εργαζόμενοι και οι επιχειρήσεις στα πρόθυρα της απόγνωσης και της απελπισίας. Αιτία, τα τρελά λεφτά που ζητάνε ιδιοκτήτες ακινήτων για να τα παραχωρήσουν είτε σε μεμονωμένους εργαζομένους που έρχονται στο νησί για να δουλέψουν σεζόν, είτε στα μαγαζιά που τα χρειάζονται για τη φιλοξενία του προσωπικού τους.

Τα ποσά που ζητάνε ζαλίζουν, κι όμως καταφέρνουν και τα παίρνουν αφού δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις. Κάποιοι ιδιοκτήτες έχουν στην πλάτη τους δύο κακές χρονιές, το καλοκαίρι του 2020, όπου οι τιμές έπεσαν κατακόρυφα αφού λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων οι τουρίστες δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν, και το περσινό καλοκαίρι, όπου και πάλι η ζήτηση ήταν περιορισμένη. Φέτος όμως βλέποντας ότι όλες οι επιχειρήσεις θα είναι ανοιχτές, αλλά και ακόμη περισσότερες, καθώς νέα μαγαζιά και ξενοδοχεία πρόκειται να ανοίξουν πολύ σύντομα, ανέβασαν τις τιμές ενοικίασης των ακινήτων στα ύψη, προσδοκώντας να καλύψουν τις απώλειες των δύο τελευταίων σεζόν.

Από την έρευνα του «ΘΕΜΑτος» για τις τιμές των ακινήτων στο κυκλαδίτικο νησί, ειδικότερα εκείνων που απευθύνονται στους χιλιάδες εργαζομένους που έρχονται να δουλέψουν σεζόν, προκύπτει ότι ένας από τους λόγους που έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας στον τουρισμό, τόσο στη Σαντορίνη και στη Μύκονο όσο και σε άλλα νησιά και δεν δύναται να καλυφθούν παρά την ανεργία, είναι το ακριβό κόστος της διαμονής. Ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης επιβεβαίωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές τουριστικές επιχειρήσεις στα νησιά, ότι δεν μπορούν να βρουν χέρια για να βγάλουν τη σεζόν.

Η ENI ΑΝΟΙΓΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΕ...ΡΟΥΒΛΙΑ !!!

 


Λογαριασμό σε ρούβλια ετοιμάζεται να ανοίξει ο ιταλικός ενεργειακός κολοσσός, Eni, για την πληρωμή των ποσοτήτων φυσικού αερίου που προμηθεύεται από τη ρωσική Gazprom.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Eni ετοιμάζεται να ανοίξει λογαριασμούς σε ρούβλι στην Gazprombank και να συμμορφωθεί κατ’ αυτόν τον τρόπο με τη ρωσική απαίτηση για πληρωμή του φυσικού αερίου στο εθνικό νόμισμα της Ρωσίας.

Βέβαια, η Eni εξακολουθεί να αναμένει οδηγίες από την ιταλική κυβέρνηση και τις αρχές της ΕΕ σχετικά με τους όρους και τη δυνατότητα χρήσης τέτοιων λογαριασμών.

ΤΟ ΕΥΡΩ ΔΙΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ...ΤΟ ΡΟΥΒΛΙ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ !!!

 



Μια ματιά στα επικαιροποιημένα διαγράμματα της ΕΚΤ για την πορεία του Ευρώ αρκεί για να προκαλέσει έκπληξη.

Το Ευρώ έναντι του δολαρίου συνεχίζει την διολίσθησή του ανοίγοντας περαιτέρω την κερκόπορτα του πληθωρισμού για την Ευρωζώνη, ενώ την ίδια στιγμή το ρούβλι έχει εκτιναχθεί και πάλι σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνα που βρισκόταν πριν από την 24η Φεβρουαρίου, πολύ δε περισσότερο από τα «βάθη» που είχε πέσει αμέσως μετά την ανακοίνωση (7/3) των κυρώσεων εναντίον της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας.

Η αναστροφή της συναλλαγματική ισοτιμία είναι τόσο μεγάλη που η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας άλλαξε την πρόσφατη «πρόσκλησή» της για αγορά χρυσού με ρούβλια, μειώνοντας το ποσό σε ρούβλια, που προσφέρει για το κάθε γραμμάριο χρυσού!

Η ρωσική Κεντρική Τράπεζα πριν από μερικές εβδομάδες και σε συνδυασμό με την ανακοίνωση της απαίτησής της για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια, είχε επίσης ανακοινώσει ότι δεσμεύεται να αγοράσει χρυσό στην τιμή των 5.000 ρούβλια ανά γραμμάριο.

Όταν είχε κάνει την πρόσκληση αυτή η αγοραία τιμή του χρυσού ήταν 6.000 ρούβλια το γραμμάριο και για τον λόγο αυτό η πρόσκληση είχε ερμηνευθεί ως κίνηση προπαγάνδας.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας άλλαξε την τιμή που προσέφερε μειώνοντάς την ακόμα περισσότερο, πρώτα σε 4.732 και στη συνέχεια σε 4.700. Την ίδια στιγμή το ρούβλι ανέκαμψε ξανακερδίζοντας το χαμένο έδαφος των πρώτων εβδομάδων του Μαρτίου παρά την πρόσφατη μείωση των επιτοκίων και σήμερα βρίσκεται σε υψηλά «προπολεμικά» επίπεδα για το 2022.

Αντίθετα το Ευρώ, όπως φαίνεται και στο σχετικό διάγραμμα της ΕΚΤ, συνεχίζει την πτώση του σε επίπεδα που είχε πέσει το 2015, το 2013 ή ακόμα – σε λογιστική μορφή – το 1999.

ΕΕ: ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΤΟΥ 2022 !!!

 


Μειώθηκαν οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ το πρώτο τρίμηνο 2022. Κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022, οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 12,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι πωλήσεις των νέων επιβατικών αυτοκινήτων έφθασαν τα 2.245.976. Και οι τέσσερις μεγάλες αγορές της ΕΕ παρουσίασαν μειώσεις: Ιταλία (-24,4%), Γαλλία (-17,3%), Ισπανία (-11,6%) και Γερμανία (-4,6%).

Οι συνεχιζόμενες διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας, που επιδεινώθηκαν περαιτέρω από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, επηρέασαν αρνητικά την παραγωγή αυτοκινήτων.

Τον Μάρτιο του 2022, οι ταξινομήσεις επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνέχισαν να μειώνονται (-20,5%). Οι πωλήσεις ήταν 844.187 μονάδες. Οι περισσότερες χώρες της περιοχής κατέγραψαν διψήφια πτώση στις πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων βασικών αγορών: Ισπανία (-30,2%), Ιταλία (-29,7%), Γαλλία (-19,5%) και Γερμανία (-17,5%), αναφέρει η ACEA.

Τον Μάρτιο του 2022, οι ταξινομήσεις επαγγελματικών οχημάτων στην ΕΕ συνέχισαν την πτωτική τους τάση, υποχωρώντας για ένατο συνεχόμενο μήνα (-24,9%).

Με εξαίρεση τη Ρουμανία και την Κύπρο (+11,2% και +1,6% αντίστοιχα), όλες οι αγορές της ΕΕ παρουσίασαν πτώση, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων μεγάλων. Η Ισπανία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-41,2%), ακολουθούμενη από τη Γαλλία (-25,9%), τη Γερμανία ( 19,6%) και την Ιταλία (-9,7%).

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΧΡΟΝΙΑ !!!

 



Παγκόσμια Τράπεζα: Το σοκ από τις αυξήσεις τιμών σε τρόφιμα και καύσιμα θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 χρόνια


Το σοκ από την άνοδο στις παγκόσμιες τιμές των τροφίμων και των καυσίμων, που συνδέεται με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τουλάχιστον τα τέλη του 2024 και αυξάνει τον κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού, ανέφερε η Παγκόσμια Τράπεζα στην πιο πρόσφατη έκθεσή της για τις προοπτικές της αγοράς εμπορευμάτων (Commodities Market Outlook).

Στην πρώτη συνολική ανάλυσή της για τον αντίκτυπο του πολέμου στις αγορές εμπορευμάτων, η Παγκόσμια Τράπεζα, που παρέχει δάνεια και επιχορηγήσεις σε χώρες χαμηλού και μέσου εισοδήματος, ανέφερε πως ο κόσμος αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο σοκ στις αγορές εμπορευμάτων από τη δεκαετία του 1970.

Επιδεινώνεται, αναφέρει, από τους περιορισμούς στο εμπόριο τροφίμων, καυσίμων και λιπασμάτων που επιτείνουν τις ήδη αυξημένες πληθωριστικές πιέσεις σε όλον τον κόσμο.

«Οι διαμορφωτές πολιτικής θα πρέπει να εκμεταλλευθούν κάθε ευκαιρία προκειμένου να αυξήσουν την οικονομική μεγέθυνση στη χώρα τους και να αποφύγουν ενέργειες που πλήττουν την παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Ίντερμιτ Τζιλ, αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Δίκαιη Ανάπτυξη, τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα και τους Θεσμούς.

ΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ PSI ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

 



Ποια δικηγορικά γραφεία θησαυρίζουν κάθε φορά που το Δημόσιο… βγαίνει στις αγορές


Για τα αποτελέσματα της νέας εξόδου του Ελληνικού Δημοσίου στις αγορές με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου είμαι βέβαιος ότι έχετε ενημερωθεί επαρκώς.

O Wiseman θα φωτίσει μία άλλη πτυχή – αρκετά προσοδοφόρα μάλιστα – της εκδοτικής δραστηριότητας του Δημοσίου, οποία για πολλά χρόνια βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Αν και έχουν περάσει λοιπόν δέκα χρόνια από το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το γνωστό PSI, ωστόσο τα νομικά γραφεία που είχαν τότε τρέξει τη διαδικασία και είχαν χρυσοπληρωθεί, εξακολουθούν να απολαμβάνουν προνομίων που εγείρουν ερωτήματα.

Βλέπετε σε όλες τις εξόδους της Ελλάδος στις αγορές από το 2014 έως και σήμερα τα δικηγορικά γραφεία Clearly Gottlieb & Hamilton LLP, Alen & Overy LLP και Δικηγορική Εταιρεία Κουταλίδη είναι εκείνα που παρέχουν κατά αποκλειστικότητα τις νομικές υπηρεσίες τους προς τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

Και αυτό πλέον τελεί υπό διερεύνηση για το εάν είναι σύμφωνο με τις αρχές τους ανταγωνισμού ή όχι.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

BOMBΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ, ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ, ΧΑΓΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ !!!

 

ΕΠΤΑ (7!!!) ΝΕΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!!

11 ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ & ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ & SERVICERS ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΣΩΣΑΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ & ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Με τις δικαιώσεις τους, επειδή είναι οριζόντιες, να αφορούν και όλους εσάς που αντιμετωπίζετε τα ίδια ακριβώς προβλήματα από τράπεζες, servicers και funds.
Θερμά συγχαρητήρια στους Δικηγόρους της Επιστημονικής μας Ομάδας, κκ Λεωνίδα Στάμο, Ίριδα Σταθάκου-Δαρσακλή, Θεοδώρα Κασελούρη και Ελένη Χαφνάβη, για τις νέες αυτές, εξαιρετικές δικαστικές αποφάσεις !!!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/p/blog-page_3.html



Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος και τον Πτωχευτικό Νόμο. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!

ΠΠΒόλου 30/2022
https://www.scribd.com/document/571373798/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CF%85%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%A0%CF%81%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-30-2022?fbclid=IwAR3KmCtpJooLae1KhbGY54rwOd0euXVFsAAJQ_kt0ktZUAHL3c6XDJMSPkc

ΣΕ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΗ ΑΝΟΔΟ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΑΤΗ !!!

 



Η βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες ανά τον κόσμο. Το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερα υψηλό από το κοινό και οι πάροχοι έχοντας αυτό ως γνώμονα δημιουργούν περιεχόμενο και ποικιλία στις επιλογές των παικτών.

Στην Ελλάδα από την άλλη με τις συντονισμένες προσπάθειες της ΕΕΕΠ εδώ και χρόνια υπάρχει ένα ξεκάθαρο καθεστώς από Νόμιμες και Αδειοδοτημένες Στοιχηματικές Εταιρείες, όπως είναι για παράδειγμα η Betsson, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ασφάλεια και αξιοπιστία.

Επίσης, η αμερικανική βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών η οποία αναπτύσσεται ραγδαία όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες, όμως έχει παρατηρηθεί και αύξηση στις απόπειρες διαδικτυακής απάτης το περασμένο έτος.

Το περασμένο διάστημα διεξήχθη μια έρευνα αναφορικά με τις τάσεις για διαδικτυακές απάτες, από την TransUnion και τα αποτελέσματα προξενούν ανησυχία στις αρμόδιες αρχές για την καταπολέμηση του παράνομου τζόγου και κάθε είδους ηλεκτρονικής απάτης.

Η ΔΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΑ ΚΟΡΩΝΟ-ΕΜΒΟΛΙΑ !!!

 




Την αναστολή του εμβολιαστικού προγράμματος αποφάσισε η Δανέζικη Αρχή Υγείας, καθώς επισημαίνει ότι η πανδημία του κοροναϊού βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο.

Όπως μεταδίδει η βρετανική Daily Mail, οι επικεφαλής στον τομέα της υγείας «θεωρούν πως ο εμβολιασμός δεν είναι πλέον αναγκαίος, καθώς το δανέζικο κράτος βρίσκεται σε καλό σημείο».

Η χώρα κατάργησε όλα τα μέτρα κατά του κοροναϊού ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, υποστηρίζοντας ότι η μετάλλαξη Ομικρον δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία, προσθέτοντας ότι τα εμβόλια «είναι ένα αποδεδειγμένο υπερόπλο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, περίπου το 81% του πληθυσμού έχει λάβει τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου κατά του φονικού ιού, ενώ στο 61,6% έχει χορηγηθεί και η τρίτη, ενισχυτική δόση.

«Ολοκληρώνουμε σταδιακά με το πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού μας ενάντια στην COVID-19» δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος Μολυσματικών Ασθενειών της Δανίας, Bolette Soborg, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «AFP».

ΦΑΟΥΤΣΙ: Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ !!!

 



Η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ελεγχόμενη -και πάντως καλύτερα από πριν- αλλά η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμη, τόνισε ο λοιμωξιολόγος Αντονι Φάουτσι.

Σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Associated Press, o αμερικανός επιστήμονας είπε ότι είμαστε σε μια «δύσκολη στιγμή της πανδημίας». Έπειτα από ένα ξέσπασμα τον χειμώνα, υπάρχει πλέον επιβράδυνση «και περάσαμε σε μια περισσότερο ελεγχόμενη φάση».

Είχε πει στο PBS ότι οι ΗΠΑ «έχουν βγει από την πανδημική φάση» και στην Washington Post ότι η χώρα επιτέλους «βγήκε από την εκρηκτική φάση της πανδημίας».

Τα σχόλια του, εξηγεί το AP, δείχνουν πώς οι υγειονομικές αρχές, έχουν περάσει σε ένα στάδιο όπου αγωνίζονται να κρατήσουν τις εισαγωγές σε διαχειρίσιμα επίπεδα και να μάθουν να ζουν με έναν απρόβλεπτο ιό.
SSL Certificates