.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΑΠΙ ΤΗΣ PFIZER ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ;;;

 




Αντιδράσεις στους κόλπους των υγειονομικών πυροδότησε η είδηση ότι η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, που νοσεί από κορωνοϊό, έλαβε το χάπι της Pfizer ενώ δεν είχε κανένα σύμπτωμα.

Δεδομένου ότι, λόγω περιορισμένης διαθεσιμότητας, χιλιάδες Αμερικανοί πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στο χάπι, η υπόθεση της Χάρις αναδεικνύει το ζήτημα ισότητας στην υγεία, όπως σχολιάζει το Politico.

«Γιατί θα έδινες το χάπι σε κάποιον χωρίς συμπτώματα;» διερωτήθηκε ο Τζόναθαν Ρέινερ, καθηγητής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

«Για ασυμπτωματική νόσηση και χωρίς άλλα προβλήματα υγείας δεν υπάρχει ένδειξη για το χάπι της Pfizer» έγραψε στο Twitter ο Τζερόμ Άνταμς, Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ επί κυβέρνησης Τραμπ.

Ωστόσο η Χάρις είναι 57 ετών, ηλικία κατά την οποία η νόσηση ενδέχεται να εξελιχθεί σε πιο σοβαρή, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

«Δεν το θεωρώ παράλογο» δήλωσε η Σελίν Γκούντνερ, επιδημιολόγος και αρχισυντάκτρια του Kaiser Health News.

Όπως επισήμανε η επιδημιολόγος, οι οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) προβλέπουν ότι το χάπι της Pfizer χορηγείται σε ασθενείς που κινδυνεύουν με επιδείνωση, χωρίς να αναφέρονται στην ύπαρξη ή την απουσία συμπτωμάτων.

«Γνωρίζουμε ότι η φροντίδα που λαμβάνουν οι πρόεδροι, ή οι αντιπρόεδροι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι απαραίτητα ίδια με τον τρόπο που αντιμετωπίζεται ο μέσος άνθρωπος» σχολίασε η Γκούντνερ,

«Το θέμα δεν είναι μόνο το τι είναι καλύτερο για τον ασθενή –είναι και το τι είναι καλύτερο για το έθνος» πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, όμως, άλλοι ειδικοί θεωρούν ότι η προνομιακή αντιμετώπιση της αντιπροέδρου απλώς επιβεβαιώνει πόσο άδικο είναι το σύστημα υγείας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates