.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 31/10/2021

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ...ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 

Γράφει η Κόμπρα

Πριν ο Μητσοτάκης χαρακτηρίσει την Μέρκελ «φωνή της λογικής», την υποδέχτηκε στα… γερμανικά γιατί, πως να το κάνουμε, το έχει με τις ξένες γλώσσες ο Κυριάκος! Προηγουμένως, η καγκελάριος που στην Ελλάδα λατρέψαμε να μισούμε (αν και έχει ουκ ολίγους original θαυμαστές στην χώρα μας) είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.«Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι» είπε με ένα “παράπονο πικρό” η κυρία πρόεδρος, με την Μέρκελ να παραδέχεται πως υπήρξαν «ορισμένα σκαμπανεβάσματα» στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αλλά “ουδείς άσφαλτος”, που θα έλεγε και η “λαίδη” Άντζελα! Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο.

Στο κάτω-κάτω βρε παιδιά όλοι “μνημονιακοί είμαστε” πλέον! Εδώ το… blockbuster του πρώτου μνημονίου, είχε δύο θυελλώδη σίκουελ, με το τρίτο (δεν θέλω σχόλια) να υπογράφεται μάλιστα από την “πρώτη φορά Αριστερά” και με ολίγη από πατριωτική Δεξιά. Στους ΑΝΕΛ αναφέρομαι φυσικά, καθώς ήταν ο αρχηγός τους που δήλωνε προηγουμένως πως «ούτε νεκρός δεν ψηφίζει μνημόνιο»!Εδώ ο Αλέξης έγραψε αποχαιρετιστήριο άρθρο στην Μέρκελ. Αντιθέτως στην πρόσφατη συνέντευξη-μανιφέστο του, ο Σαμαράς “άστραψε και βρόντηξε” για την αχαριστία της Καγκελαρίου, που έβαλε το χεράκι της για να τον ρίξει από την εξουσία, με αποτέλεσμα να κάτσει στην καρέκλα ο Τσίπρας, που μετά το τρίτο μνημόνιο, της έδωσε στο πιάτο και το μεταναστευτικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, την δεύτερη έχοντας σαν “σερβιτόρους” βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Κ. ΤΟΜΠΡΑΣ : ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 100.000 ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ !!!

 



Διαβάστε εδώ την πρόταση της ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ για το Ιδιωτικό Χρέος:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2021/09/blog-post_790.html

ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ-ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!

 


ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΣΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΩΘΗΚΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ !!!

 

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΓΚΙΣΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ. ΟΛΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ VIRTUAL BANKING !!!

 


ΔΕΙΤΕ ΤΟ «ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ !!!

 

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΖΝΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΧΡΥΣΑ ΚΕΡΔΗ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ...
Υψηλά μερίσματα συνεχίζει να μοιράζει στους μετόχους της (Intrum Spain - Τράπεζα Πειραιώς) η Intrum Hellas καθώς, με βάση τα αποτελέσματα της εννεάμηνης περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021, το Διοικητικό της Συμβούλιο αποφάσισε στις 25 Οκτωβρίου τη διανομή προσωρινού μερίσματος, ύψους 30 εκατ. ευρώ !!!



Η εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις εμφάνισε στο 9μηνο 2021 κύκλο εργασιών 124,24 εκατ. ευρώ, έναντι 119,45 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Εξ αυτών, τα 51,8 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε αμοιβές διαχείρισης και 72,12 εκατ. ευρώ σε αμοιβές αποτελεσματικότητας (success fees).

Οι αμοιβές και τα έξοδα προσωπικού ανήλθαν στα 37,48 εκατ. ευρώ (36,2 εκατ. ευρώ στο 9μηνο 2020) και τα γενικά λειτουργικά έξοδα στα 44,2 εκατ. ευρώ (33,9 εκατ. ευρώ πέρσι). Η σημαντική αύξηση των γενικών λειτουργικών εξόδων οφείλεται, πρωτίστως, στις αυξημένες, κατά σχεδόν 7,7 εκατ. ευρώ, αποσβέσεις και δευτερευόντως στις αυξημένες αμοιβές και έξοδα τρίτων.

Τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης έπεσαν στα 43,3 εκατ. ευρώ, έναντι 49,2 εκατ. ευρώ το περσινό 9μηνο. Τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν, διαμορφούμενα στα 43 εκατ. ευρώ από 49 εκατ. ευρώ το 2020 και τα μετά από φόρους σε 33,2 εκατ. ευρώ από 37,1 εκατ. ευρώ. Η απόδοση επί των ιδίων κεφαλαίων, με βάση τα κέρδη προ φόρων 9μήνου, ανήλθε σε 11,3%.

Η εταιρεία διατηρούσε στις 30 Σεπτεμβρίου καταθέσεις 172,6 εκατ. ευρώ, έναντι 57,3 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα καθώς οι καθαρές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες εκτινάχθηκαν φέτος στα 166,9 εκατ. ευρώ, επιτρέποντας την αύξηση των ταμειακών διαθεσίμων κατά 115,2 εκατ. ευρώ παρά την καταβολή μερισμάτων, αθροιστικού ύψους 49 εκατ. ευρώ.

Ως αποτέλεσμα του επιθετικού προγράμματος εξυγίανσης ισολογισμού, που υλοποιεί η Πειραιώς, μέσω τιτλοποιήσεων/πωλήσεων NPEs, η Intrum Hellas έχει συνάψει φέτος νέες συμβάσεις διαχείρισης με οχήματα ειδικού σκοπού των τιτλοποιήσεων. Επιπρόσθετα, διαχειρίζεται NPEs από τρίτες πηγές.

Υπό διαχείριση απαιτήσεις από δάνεια και πισ
τώσεις 26 δισ. ευρώ

PHISHING: Η ΝΕΑ ΧΡΥΣΟΦΟΡΑ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ..."ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ" !!!

 



Άγριο ξεφωνητό αξίζουν οι διοικήσεις των τραπεζών, η ΤτΕ και φυσικά η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών.

Μάλλον, οι κομπιναδόροι πήραν τοις μετρητοίς τον Άδωνη, που θα έφερνε μαζί με τον Μητσοτάκη την ανάπτυξη στην Ελλάδα, και κονομάνε χοντρά κλέβοντας τα λεφτά επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Το διάβασα στην έντυπη Voice, την περασμένη Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, και έφριξα. Ξέρετε πόσα εκατομμύρια ψάρεψαν οι καρχαρίες του ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) από τους πελάτες των τραπεζών την τελευταία διετία; Πενήντα ολόκληρα εκατομμύρια!!!

Μας έφαγαν 50 εκατομμύρια σε 21 μήνες και δεν άνοιξε μύτη. Δεν μίλησε κανένας. Το τρομερό είναι ότι πέρυσι, ολόκληρη την χρονιά, η… αγορά αυτή ανήλθε στα 10 εκατομμύρια και φέτος μόλις στο εννιάμηνο της χρήσης εκτοξεύτηκε στα 40 εκατομμύρια. Και έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα τρίμηνο.

ΙΔΟΥ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ 1 ΣΤΑ 3 ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται αντιμέτωπο το 31,5% των παιδιών (κάτω των 18 ετών) στην Ελλάδα, έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Η Ελλάδα καταγράφει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ όσον αφορά τον κίνδυνο της φτώχειας που διατρέχουν τα παιδιά, μετά τη Ρουμανία (41,5%), τη Βουλγαρία (36,2%), και την Ισπανία (31,8%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ειδικότερα, στην ΕΕ το 71,9% του πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών που ζούσε σε νοικοκυριά πολύ χαμηλής έντασης εργασίας με εξαρτώμενα παιδιά διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας. Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ VILLAGE !!!

 


Στη Εurobank έχουν βάλει εμπρός τις μηχανές και προετοιμάζονται μεθοδικά ώστε μέσα στον επόμενο χρόνο (που ελπίζουμε όλοι να έχουμε απαλλαγεί από την κατάρα του κoρωνοϊού) να βγάλουν και πάλι σε πλειστηριασμό τα Village Roadshow, μια από τις πιο γνωστές επενδύσεις του Δ. Κοντομηνά, του οποίου ο όμιλος αποδομείται, υπό το βάρος των υποχρεώσεων. 

Η Εurobank πούλησε το ποσοστό του άλλοτε κραταιού επιχειρηματία στην Ιntertech, ενώ είχε βγάλει και τα Village Roadshow σε πλειστηριασμό σε βάρος της ΔΕΜΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ. 

Τα Village ήταν ενέχυρο έναντι ομολογιακού δανείου 48 εκατ. που είχε δοθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με εγγύηση της ΔΕΜΚΟ. Έτσι, τον περασμένο Ιούλιο τα Village βγήκαν σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 994.400 ευρώ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η ΚΟΡΤΙΖΟΝΗ ΕΣΩΣΕ 1.400.000 ΑΣΘΕΝΕΙΣ !!!

 



Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο, που χρησιμοποιείται συνήθως για την καταπολέμηση ρευματικών προβλημάτων, έχει αποδειχτεί εξαιρετικά αποτελεσματικό ενάντια στον κοροναϊό.

Πρόκειται για φάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών, με τη δραστική ουσία του, δεξαμεθαζόνη (κορτιζόνη), να έχει σημαντικές αντιαλλεργικές, αντιτοξικές και ανοσοκατασταλτικές ιδιότητες.

Τα γλυκοκορτικοειδή είναι ορμόνες που παράγουν τα επινεφρίδια, δύο μικροί ενδοκρινείς αδένες που βρίσκονται στην κορυφή των νεφρών, απ’ όπου προκύπτει και η ονομασία τους. Στην κατηγορία αυτή ανήκει η κορτιζόλη, ενώ το συνθετικό ανάλογο που παράγεται στο εργαστήριο και χορηγείται στους ασθενείς εξωγενώς, στοχεύοντας να μιμηθεί τη δράση της, είναι η γνωστή μας κορτιζόνη. Μια από τις φαρμακευτικές ουσίες με την ισχυρότερη γλυκοκορτικοειδική δράση είναι η Δεξαμεθαζόνη.

Η συγκεκριμένη ουσία είναι αρκετά φτηνή και προσιτή στα περισσότερα μέρη του κόσμου «και πρέπει να υιοθετηθεί από τα νοσοκομεία, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμέσως για να σώσει ζωές σε όλο τον κόσμο», επισημαίνει ο Peter Horby, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Έρευνα που πραγματοποίησε ο ίδιος με συνεργάτες του, διαπίστωσε ότι η χρήση της δεξαμεζαθόνης μπορεί να μειώσει τους θανάτους από κοροναϊό, στο ένα τρίτο.

Όπως εξήγησε ο καθηγητής ιατρικής του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Martin Landray, από την αρχή της πανδημίας η ιατρική κοινότητα αναζητά εντατικά την ύπαρξη κάποιας θεραπείας, που θα μπορεί να μειώσει την θνησιμότητα ανάμεσα σε όσους αρρωσταίνουν βαριά.

«Η δεξαμεθαζόνη είναι το πρώτο φάρμακο που φαίνεται να βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης των ασθενών με κοροναϊό. Τα οφέλη είναι σημαντικά, ειδικά για όσους νοσούν σοβαρά και χρειάζονται θεραπεία οξυγόνου», αναφέρει η έρευνα.

Μάλιστα, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι εάν η δεξαμεθαζόνη χορηγηθεί παράλληλα με την τοσιλιζουμάμπη, ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά.

Σύμφωνα με τον Βρετανικό Οργανισμό Υγείας, το φάρμακο -που ξεκίνησε να χορηγείται στους ασθενείς από τον περασμένο Ιούνιο- έχει ήδη σώζει τις ζωές 1,4 εκατομμυρίων ανθρώπων, που νόσησαν με κοροναϊό.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ 3.000 ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΝΘΡΑΚΑ !!!

 



Ο κόσμος θα πρέπει να κλείσει σχεδόν 3.000 σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση άνθρακα πριν από το 2030 αν θέλει να έχει πιθανότητα να περιοριστεί η άνοδος των θερμοκρασιών στον πλανήτη εντός του 1,5 βαθμού Κελσίου, δείχνει έρευνα της δεξαμενής σκέψης για το κλίμα TransitionZero.

Σε έκθεσή της που δόθηκε στη δημοσιότητα λίγες ημέρες πριν από τη διεξαγωγή από την 31η Οκτωβρίου στη Γλασκώβη της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα (COP26), η TransitionZero σημειώνει ότι σήμερα σε όλον τον κόσμο παράγεται με καύση άνθρακα ενέργεια που υπερβαίνει τα 2.000 γιγαβάτ, που πρέπει να μειωθεί κατά σχεδόν το ήμισυ.

Για να γίνει αυτό, η TransitionZero σημείωσε ότι θα απαιτηθεί το κλείσιμο σχεδόν μιας μονάδας την ημέρα από τώρα ως το τέλος της δεκαετίας.

ΤΗΣ ΑΡΠΑΞΕ 25.000€ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΑ ΤΡΟΧΑΙΑ !!!

 


Θύμα ενός απατεώνα έπεσε μια 66χρονη στην Αταλάντη, καθώς κατάφερε να της αποσπάσει 25.000 ευρώ. Οπως αναφέρει το tvstar.gr, η 66χρονη δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής άκουσε μία φωνή να της λέει πως το παιδί της έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και πως για να μην μπλέξει με τη Δικαιοσύνη θα έπρεπε να πληρώσει.

Η ηλικιωμένη πήγε στην τράπεζα της Αταλάντης και έκανε ανάληψη 25 χιλιάδων ευρώ. Στη συνέχεια συνάντησε τον απατεώνα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και του παρέδωσε τα χρήματα. Λίγο αργότερα συνειδητοποίησε την απάτη και ενημέρωσε την αστυνομία. Όπως αποδείχθηκε ο δράστης ήταν ένας 25χρονος Βούλγαρος.

Οι αστυνομικοί κινήθηκαν πολύ γρήγορα και σε συνεργασία με τους συναδέλφους της Βουλγαρίας, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη στην Βουλγαρία, έχοντας πάνω του 13 από τα 25 χιλιάρικα. Επίσης οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν εντόπισαν έναν ακόμη άνδρα, Βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος είχε πάνω του 11 χιλιάδες ευρώ. Όπως αποδείχθηκε είχε παραλάβει τα χρήματα για να τα φυλάξει, χωρίς όμως να γνωρίζει από που προέρχονταν.

Το ποσό που βρέθηκε θα επιστραφεί στην ιδιοκτήτρια του. Η υπόθεση έχει πάρει πλέον τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρεται:

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

METAVERSE: Ο ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο...ZUCKERBERG !!!

 


Η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, πλέον, θα ονομάζεται Meta, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στο ετήσιο συνέδριό της, επισημαίνοντας ότι το νέο όνομα είναι πιο αντιπροσωπευτικό για αυτά που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή η εταιρεία. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, υποσχέθηκε ταυτόχρονα την ψηφιακή Γη μίας εικονικής επαγγελίας: «Σκεφτείτε πώς πολλά φυσικά αντικείμενα που έχετε σήμερα, θα μπορούσαν να είναι ολογράμματα στο μέλλον. Η τηλεόρασή σας, το τέλειο setup της δουλειάς σας με πολλαπλές οθόνες, τα επιτραπέζια παιχνίδια σας και πολλά περισσότερα».


«Είμαστε μια εταιρεία που κατασκευάζει τεχνολογία για να συνδέει τους ανθρώπους», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. «Μαζί, μπορούμε επιτέλους να βάλουμε τους ανθρώπους στο επίκεντρο της τεχνολογίας μας. Και μαζί, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε μια μαζικά μεγαλύτερη οικονομία δημιουργών», πρόσθεσε.

Στο συνέδριο αποκαλύφθηκαν ακόμη τα σχέδια για το metaverse, έναν διαδικτυακό κόσμο όπου οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Metaverse

Το Metaverse θα δώσει έμφαση σε ένα διαδικτυακό κόσμο με πλήθος εικονικών κοινοτήτων, άμεσα συνδεδεμένων μεταξύ τους. Εκεί οι χρήστες θα μπορούν να παίξουν, να εργαστούν και να συναντηθούν, χρησιμοποιώντας εξοπλισμό εικονικής πραγματικότητας (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR).

ΤτΕ: ΜΕΤΡΙΑΣΤΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ !!!

 


H μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 1.994 εκατ. ευρώ, το Σεπτέμβριο του 2021, έναντι θετικής καθαρής ροής 991 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ ενώ ανοδικά, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό κινήθηκε η αύξηση των καταθέσεων.

Χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, το Σεπτέμβριο του 2021, ήταν θετική κατά 1.457 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.328 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 51,5% από 55,0% τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

Το Σεπτέμβριο του 2021, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε 0,7% από 0,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 537 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 337 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΠΟΙΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ !!!

 



Του Βασίλειου Χρονόπουλου,
δικηγόρος-ποινικολόγος


Το αντίγραφο ποινικού μητρώου αποτελεί απαραίτητο πιστοποιητικό για την έκδοση μεγάλου αριθμού διοικητικών πράξεων, όπως για τον διορισμό στο δημόσιο τομέα, την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας, την συμμετοχή σε δημόσιους διαγωνισμούς ή ακόμα και για άδεια εργασίας αλλοδαπού, άδεια άσκησης επαγγέλματος υγειονομικού και γενικά κοινωφελούς ενδιαφέροντος κλπ.

Τα αντίγραφα ποινικού μητρώου διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

• αντίγραφα ποινικού μητρώου δικαστικής χρήσης, στα οποία είναι εγγεγραμμένες όλες οι αμετάκλητες ποινές και τα οποία χορηγούνται σε περιοριστικά αναφερόμενες από το νόμο περιπτώσεις.

• αντίγραφα ποινικού μητρώου γενικής χρήσης, τα οποία εκδίδονται για κάθε νόμιμη χρήση κατόπιν αίτησης του πολίτη και στα οποία αναγράφονται αμετάκλητες ποινές υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, στο αντίγραφο γενικής χρήσης καταχωρίζεται κατ’ αρχήν το περιεχόμενο όλων των δελτίων του ποινικού μητρώου, σύμφωνα με το άρθρο 571 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, πλην όμως διαγράφονται απ’ αυτό, μετά από την πάροδο ορισμένου χρονου, τα δελτία ποινικού μητρώου:

ΕΦΟΡΙΑ: ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ !!!

 



Με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, παρατείνεται, μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, η προθεσμία έκδοσης του Φορολογικού Πιστοποιητικού του φορολογικού έτους 2020.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, δεδομένου ότι, με το άρθρο 56 του Ν. 4825/2021, ορίστηκε η 30η Οκτωβρίου ως καταληκτική ημερομηνία έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων.

ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΤΡΟΦΙΓΓΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΠΟΙΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

 



Μετά την περίοδο των πολλών κόκκινων στεγαστικών δανείων που μπλόκαραν ουσιαστικά τη λειτουργία των τραπεζών, τα πιστωτικά ιδρύματα αλλάζουν τον τρόπο που δίνουν νέα στεγαστικά δάνεια. Πλέον η πολιτική των τραπεζών έχει διαφοροποιηθεί και εκλογικευθεί και οι δανειολήπτες είναι πολύ πιο συντηρητικοί. Η αλλαγή αυτή είναι προφανώς απόρροια των οδυνηρών «μαθημάτων» της δεκαετούς κρίσης.

Πλέον για να να αγοράσει κάποιος σπίτι σήμερα, θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον το 20% του απαιτούμενου κεφαλαίου και να προσφύγει για το υπόλοιπο 80% στον δανεισμό. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό ιδίας συμμετοχής και η σταθερότητα του εισοδήματος του υποψήφιου δανειολήπτη, τόσο ρεαλιστικό είναι ένα χαμηλότερο επιτόκιο.

Έτσι, οι νέοι δανειολήπτες είναι ηλικίας 25-44 ετών που διαθέτουν ένα αρχικό κεφάλαιο -χάρη στη συμμετοχή των γονιών τους, από πώληση άλλων περιουσιακών στοιχείων ή και αποταμιεύσεων, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικοί κ.λπ. Οι τράπεζες βάζουν και άλλα κριτήρια/κίνητρα, όπως για παράδειγμα η ενεργειακή κλάση του ακινήτου, με την Τράπεζα Πειραιώς να πριμοδοτεί με έκπτωση 0,15% στο επιτόκιο και χωρίς έξοδα έγκρισης την αγορά κατοικίας χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Τι κατοικίες ψάχνουν οι νέοι αγοραστές σήμερα

Μετά τη δεκαετή κρίση έχουν αλλάξει και οι απαιτήσεις/προσδοκίες των ίδιων των υποψήφιων αγοραστών δανειοληπτών. Αποτελεί και δική τους επιλογή, όχι μόνο της τράπεζας, να ζητούν όσο το δυνατόν μικρότερο δάνειο και να έχουν όσο δυνατόν μεγαλύτερη ιδία συμμετοχή, ώστε ακόμα κι αν υποστούν μείωση των εισοδημάτων τους στο μέλλον να μην κινδυνέψουν να χάσουν το σπίτι τους. Αυτός είναι και ο λόγος που ο μέσος υποψήφιος αγοραστής αναζητά ακίνητα που δεν υπερβαίνουν τις δυνατότητές του και είναι πιο συντηρητικός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι τράπεζες χρηματοδοτούσαν το 100% της αξίας του ακινήτου, ακόμα και το 120% μέσω χορήγησης ενός «συμπληρωματικού» επισκευαστικού δανείου.

Έτσι, ο μέσος όρος του εμβαδού κατοικίας που αναζητείται για αγορά είναι τα 95 τ.μ. και ο μέσος όρος της ανώτατης τιμής που θέτουν οι υποψήφιοι αγοραστές χρήστες στην αναζήτησή τους για αγορά ακινήτου παρουσιάζει αύξηση για το 2021 και διαμορφώνεται στα 160.000 ευρώ έναντι του αντίστοιχου μέσου όρου για το 2020 που κυμάνθηκε στα 147.000 ευρώ.

Σταθερός ο μισθός αλλά οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται

ΚΟΡΟΪΔΙΑ: Η ΕΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΛΕΦΤΑ !!!

 



Ευρω-κονδύλια στην Τουρκία από το «παράθυρο»


Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συνεδρίαζαν στις Βρυξέλλες και για ακόμα μια φορά καταδίκασαν την απαράδεκτη στάση της Τουρκίας και τις πολεμικές ιαχές της Άγκυρας προς Ελλάδα και Κύπρο, σε περίπτωση που αυτές «τολμήσουν» να πραγματοποιήσουν γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα τους για φυσικό αέριο.

Ακούστηκαν πάλι οι συνήθεις δηλώσεις περί ετοιμότητας μέτρων και κυρώσεων κατά της Άγκυρας, με τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να φεύγει ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.

Η ΕΕ καταδίκασε και το άνοιγμα των Βαρωσίων. Όμως οι Κύπριοι γνωρίζουν καλά ότι από τη στιγμή που ο Ερντογάν συνέδεσε τα Βαρώσια με το φυσικό αέριο, δεν αναμένεται να υπάρξει «επιστροφή» ούτε να ξανακλείσουν.

Η Κομισιόν κλείνει το μάτι στην Τουρκία

Χθες ήρθε μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά», όμως ρίχνει φως στα θολά νερά της μυστικής διπλωματίας μεταξύ Βρυξελλών και Τουρκίας. Η διπλωματία αυτή, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από την Κομισιόν, τρέχει παράλληλα με τις γνωστές εξελίξεις και δεν έχει σταματήσει «ούτε λεπτό».

Σύμφωνα λοιπόν με σχετική ανακοίνωση, η Κομισιόν «υπέγραψε συμφωνία με την Τουρκία για στενότερη συνεργασία στα προγράμματα έρευνας, καινοτομίας και εκπαίδευσης της ΕΕ».

ΑΠΑΝΩΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΙΓΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ...

 




Και οι τραπεζιτες τους λένε συνεχώς όχι...


Δεν μπορώ να καταλάβω, τι σκοπό και νόημα έχουν αυτά τα αλλεπάλληλα ραντεβού του υπουργού Οικονομικών με τους τραπεζίτες.

Συναντήθηκε και πάλι προχτές μαζί τους. Αποτέλεσμα; Μια από τα ίδια.

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε τα γνωστά, ότι δηλαδή η κυβέρνηση νοιάζεται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (αυτό… μυρίζει εκλογές) και οι τραπεζίτες απάντησαν πως «όσοι πληρούν τα κριτήρια δανειοδοτούνται. Τα πιστοδοτικά κριτήρια τα επιβάλλει ο SSM και εμείς τα τηρούμε».

ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ...ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Ακόμα και στην αποχαιρετιστήρια της εμφάνιση ως καγκελάριος στην Ελλάδα, ήρθε την ημέρα της Εθνικής μας Εορτής, για να μας δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι και να μας ξεφτιλίσει ως λαό ακόμη μια φορά...Όσοι λοιπόν μιλούν για επίσκεψη υψηλού συμβολισμού είναι απλώς αφελείς...




Ας μας συγχωρέσει λοιπόν η «Δημοκρατία» αλλά τα περί "συγγνώμης" τα ακούμε όλοι οι Έλληνες βερεσέ...Γράφει λοιπόν στο site της:



ΟΧΙ δεν ξεχνάμε, frau Merkel! Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη


Η ανεπιθύμητη παρουσία της απερχόμενης Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ σε τούτα τα χώματα, ανήμερα της εθνικής επετείου, όταν σύσσωμος ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε επικά απέναντι αρχικώς στους Ιταλούς φασίστες και κατόπιν στους ναζί προγόνους της, συνιστά βαριά διπλωματική απρέπεια, που αγγίζει τα όρια της εθνικής προσβολής!

Μαρτυρά αφετέρου ανιστόρητη κίνηση και ασύγγνωστη πολιτική ελαφρότητα της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος την κάλεσε στην Αθήνα σε μία ημέρα υψηλού πατριωτικού συμβολισμού, κατά την οποία ο ελληνικός λαός τιμά υπερήφανος το αδούλωτο εθνικό φρόνημα.

«Η επίσκεψη έχει χαρακτήρα απολογισμού των ελληνογερμανικών σχέσεων» δήλωσε σχεδόν απολογητικά ο Κ. Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες, την προηγούμενη εβδομάδα, για την επίσημη πρόσκληση που απηύθυνε στη δήμιο της χώρας που κατέφτασε στην Αθήνα, αφού προηγουμένως υποκλίθηκε στον Ερντογάν, επιβεβαιώνοντας τις ακλόνητες σχέσεις της Γερμανίας με την εχθρική γείτονα.

Απολογισμό όμως για ποιον ακριβώς; Οι Ελληνες πολίτες αξιώνουν από τη Μέρκελ ορισμένα απολύτως συγκεκριμένα πράγματα:

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΛΑΜΑ: ΥΠΕΡΤΡΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 4ΜΗΝΟ. ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΘΑ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΑΝΕ !!!

ΣΤΑΓΟΝΑ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ...
«Σοκ και δέος» επιφυλάσσουν οι επικείμενοι λογαριασμοί, καθώς η μέση τιμή της μεγαβατώρας το τελευταίο 4μηνο σε σχέση με το περσινό έχει υπερτριπλασιαστεί !!!



Εκτροχιάστηκε η μέση Τιμή Εκκαθάρισης Αγοράς (ΤΕΑ) στο τετράμηνο Ιουλίου-Οκτωβρίου. Στο διάστημα αυτό, με στοιχεία ως τις 28 Οκτωβρίου, η μέση τιμή εκκαθάρισης στην Αγορά Επόμενης Ημέρας σκαρφάλωσε στα 138,18 ευρώ τη μεγαβατώρα από 45,13 ευρώ/MWh που ήταν στην αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Παρουσιάζει, με άλλα λόγια, υπερτριπλασιασμό, επιβαρύνοντας υπέρμετρα τους λογαριασμούς ηλεκτρισμού για επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Την ίδια στιγμή, αυτό το ανεξέλεγκτο πλέον άλμα στη χονδρεμπορική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος φαίνεται να καθιστά «σταγόνα στον ωκεανό» τα μέτρα στήριξης που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, προς το παρόν, μόνο για τα πιο αδύναμα νοικοκυριά.

Σε αυτό το σκηνικό η ΔΕΗ , σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε μικρομεσαίου μεγέθους βιομηχανίες ότι αλλάζουν από την 1η Δεκεμβρίου οι συμβάσεις προμήθειας ρεύματος, που θα περιλαμβάνουν στο εξής και Ρήτρα Αναπροσαρμογής (ανάλογα με τη χονδρεμπορική τιμή), κάτι που σημαίνει ότι θα κληθούν να πληρώσουν το ηλεκτρικό δυόμισι φορές παραπάνω από αυτό που πληρώνουν σήμερα. Είναι προφανές ότι αυτό θα οδηγήσει σε ντόμινο ανατιμήσεων σε αγαθά και προϊόντα, που ήδη έχουν πάρει την ανιούσα.

Ένα άλλο στοιχείο που συνηγορεί στην ακόμη μεγαλύτερη επιβάρυνση του συνολικού χονδρεμπορικού κόστους ηλεκτρικής ενέργειας είναι η ανοδική πορεία και της Αγοράς Εξισορρόπησης (σ.δ. εξασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος ενέργειας) από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Στο διάστημα, μάλιστα, από 11 έως 17 Οκτωβρίου ξεπέρασε τα 20 ευρώ/MWh, δημιουργώντας πονοκέφαλο στους βιομηχανικούς καταναλωτές και στους μη καθετοποιημένους προμηθευτές.

ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΣ: Ο ΣΤΕΓΓΟΣ, Η ΠΙΣΙΝΑ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !!!

 




Από την στήλη dark room του newmoney.gr


Η στήλη περνά τις ελεύθερές της ώρες διαβάζοντας «Διαύγεια». Εντελώς τυχαία λοιπόν, σε μια τέτοια στιγμή τρελού κεφιού, ανακάλυψε τις… επενδύσεις της οικογενείας Στέγγου στην Ελαφόνησο! Με απόφαση λοιπόν που υπογράφει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, στις 21 Οκτωβρίου αποφασίστηκε υπό όρους η «έγκριση, από την πλευρά της αρχαιολογικής νομοθεσίας, της κατασκευής εξωτερικής κολυμβητικής δεξαμενής (πισίνας) στον περιβάλλοντα χώρο, σε γήπεδο φερόμενης ιδιοκτησίας κ. Κωνσταντίνου Στέγγου, στη θέση “Παναγίτσα”, στην περιοχή Κάτω Νησί, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου, Δ. Ελαφονήσου, Π.Ε. Λακωνίας και εντός του κηρυγμένου και οριοθετημένου χερσαίου και ενάλιου αρχαιολογικού χώρου της Ελαφονήσου, της νησίδος Παυλοπέτρι και της έναντι παραλίας, δεδομένου ότι η εν λόγω κατασκευή δεν προκαλεί άμεση ή έμμεση βλάβη σε ιστάμενο μνημείο ή στο άμεσο περιβάλλον του, ούτε συνιστά επέμβαση στον αρχαιολογικό χώρο».

Μεταξύ των όρων είναι ότι το «μέγιστο εμβαδόν της κολυμβητικής δεξαμενής θα είναι μέχρι 60 τ.μ., το χείλος της δεξαμενής δεν θα προεξέχει από το έδαφος, τα τοιχώματα και ο πυθμένας της κατασκευής θα έχουν γαιώδεις αποχρώσεις, θα γίνει περιμετρική δενδροφύτευση για την απόκρυψη της δεξαμενής στον περιβάλλοντα χώρο, θα κατατεθούν προς θεώρηση νέα σχέδια σύμφωνα με τους παραπάνω όρους, καθώς και επικαιροποιημένη τεχνική έκθεση».

"ΔΩΡΑΚΙ" ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ: Η ΑΑΔΕ ΣΤΕΛΝΕΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΣΕ 75.000 ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2016 !!!

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ
Ενστάσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 22 Νοεμβρίου στο myCar.



Επιστολές σε 75.000 ιδιοκτήτες οχημάτων, οι οποίοι δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, στέλνει ψηφιακά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για ιδιοκτήτες, οι οποίοι, ενώ τα οχήματά τους είχαν προσυμπληρωθεί στη φορολογική δήλωση εκείνης της χρονιάς, δεν κατέβαλαν τα τέλη, ούτε ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία για τη διαγραφή του οχήματος, σε περίπτωση, που για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν ήταν τότε στην κατοχή τους ή ήταν σε ακινησία.

Με την επιστολή, τους δίνεται η δυνατότητα, από την Παρασκευή το πρωί, μέσω του myCAR, να δηλώσουν, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου, τον λόγο, για τον οποίο ενδεχομένως δεν υπάρχει υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας για το 2016, επισυνάπτοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΝΕΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

 


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΩΝ Νο2 !!!

 


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ GLOU ...Η

 ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΤΗΝ ΤΣΙΜΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ !!!

 


Στην τσιμπίδα της ΑΑΔΕ έπεσαν χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες εντοπίστηκαν να φουσκώνουν τις δαπάνες μισθοδοσίας, για να πληρώνουν λιγότερο φόρο ή πραγματοποιούσαν πληρωμές μισθοδοσίας εκτός της νόμιμης οδού.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία σε περίπτωση που το σύνολο ή μέρος των δαπανών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης δεν εξοφληθεί με συγκεκριμένα μέσα πληρωμής, δεν αναγνωρίζεται προς έκπτωση το σύνολο της δαπάνης, από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης.

Oι μη νόμιμες πληρωμές αποδοχών, είναι ύποπτες για φοροδιαφυγή και εισφοροδιαφυγή και αποτελούν ένα από τα βασικά σημεία στα οποία εστιάζονται οι φορολογκοί έλεγχοι, μέσω και των έμμεσων τεχνικών ελέγχου που διενεργεί η ΑΑΔΕ.

Ορισμένες από τις υποθέσεις αυτές, έφτασαν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών, η οποία απέρριψε τα αιτήματα διαγραφής των πρόσθετων φόρων και των προστίμων που επιβλήθηκαν, σε πρώτο στάδιο, από τις ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τη ΔΕΔ, για την πληρωμή αποδοχών εργαζόμενους, πέραν της μεταφοράς χρημάτων μέσω ειδικών διαδικτυακών εφαρμογών και της χρήσης χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών, ως κατάλληλα μέσα πληρωμής για την έκπτωση των δαπανών που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο εργασιακής σχέσης νοούνται ενδεικτικά και τα ακόλουθα:

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 277.000€ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΤΚ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΟΣΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΕΟ ;;;
Πρόστιμο €277.000 επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) στην Τράπεζα Κύπρου λόγω μη συμμόρφωσης με συγκεκριμένες πρόνοιες του περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες Νόμου του 2007 και οι οποίες αφορούν την χρονική περίοδο 2008 έως 2015.Ο έλεγχος διενεργήθηκε κατά το 2020.



«Ως εκ τούτου, η ΚΤΚ, μετά από ευρήματα του ελέγχου που διενεργήθηκε κατά το 2020, αποφάσισε στις 20 Οκτωβρίου 2021 την επιβολή μέτρων υπό μορφή προστίμου στην Τράπεζα Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ ύψους €277.000, λόγω μη συμμόρφωσής της με συγκεκριμένες πρόνοιες του Νόμου καθώς και της Οδηγίας της ΚΤΚ προς τα πιστωτικά ιδρύματα για την Παρεμπόδιση Ξεπλύματος Παράνομου Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας, Απρίλιος 2008 (Τρίτη Έκδοση) και Δεκέμβριος 2013 (Τέταρτη Έκδοση), κατά τη χρονική περίοδο 2008 έως 2015», αναφέρει η ΚΤΚ.

Πηγές από την Τράπεζα Κύπρου αναφέρουν πως η τράπεζα προτίθεται να καταθέσει προσφυγή στο Διοικητικό Δικαστήριο τόσο εναντίον της απόφασης όσο και εναντίον της ποινής.

Σημειώνουν επίσης ότι η υπόθεση αφορά σε παλαιές υποθέσεις (legacy cases), ενώ παραπέμπουν στο έργο που έχει γίνει στον τομέα αυτό όπως τον τερματισμό 10.612 πελατειακών σχέσεων για λόγους συμμόρφωσης με την κείμενη νομοθεσία , που αντιστοιχούν σε κύκλο εργασιών πέραν των €6 δισεκατομμυρίων.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΙΣΧΥΡΩΝ !!!

 


Γράφει ο Πάνος Λελιάτσος

Μέσω της σελίδας των Ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ανακαλύψαμε πως μέσα στους 100.000 και πλέον πλειστηριασμών είναι και αυτός του πρώην ισχυρού άντρα της ΕΠΟ του Ποδοσφαίρου και της γνωστής <<παράγκας>> όπως κάποτε αποκαλούνταν του κυρίου Βίκτωρα Μητρόπουλου.

Πρόκειται για ένα ακίνητο στην περιοχή του Χαϊδαρίου όπου επισπεύδων είναι η Cepal ως διαχειρίστρια εταιρεία από δάνειο που προήλθε από την ALPHA BANK..

Σύμφωνα με το υπ’ αριθ. 194/18-04-2019 Πιστοποιητικό Βαρών του Υποθηκοφυλακείου Χαϊδαρίου, επί του άνω περιγραφέντος και αναγκαστικά κατασχεθέντός ακινήτου, υπάρχουν τα εξής βάρη: 1) Προσημείωση, για € #180.000,00#, ΚΑΤΑ των καθ’ ων η εκτέλεση και ΥΠΕΡ της «ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», εγγραφείσα στις 07/04/2004, 2) Αναγκαστική Κατάσχεση, επί της
επικαρπίας του ως άνω ακινήτου, για € #188.783,80#, ΚΑΤΑ του Βίκτωρα ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ του Διονυσίου και ΥΠΕΡ του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων ΕΤΑΜ (Α’ ΙΚΑ Αθηνών), εγγραφείσα στις 24-04-2013, 3) Αναγκαστική Κατάσχεση επί της επικαρπίας του (Δ2) διαμερίσματος ΚΑΤΑ του ιδίου αμέσως ως άνω για € #867.061,47#, ΥΠΕΡ του Ελληνικού Δημοσίου (Δ.Ο.Υ.ΦΑΕ Αθηνών)

ΝΑΙ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ...ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

 


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε επανεξέταση των τραπεζικών κανόνων της ΕΕ (κανονισμός για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και οδηγία για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις). Οι νέοι αυτοί κανόνες θα διασφαλίσουν ότι οι τράπεζες της ΕΕ θα καταστούν πιο ανθεκτικές σε ενδεχόμενους μελλοντικούς οικονομικούς κλυδωνισμούς, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάκαμψη της Ευρώπης από την πανδημία COVID-19 και στη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα.

Η σημερινή δέσμη μέτρων οριστικοποιεί την εφαρμογή της συμφωνίας «Βασιλεία ΙΙΙ» στην ΕΕ. Η συμφωνία αυτή συνήφθη από την ΕΕ και τους εταίρους της στην G20 στο πλαίσιο της Επιτροπής της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία, με σκοπό να καταστούν οι τράπεζες πιο ανθεκτικές σε ενδεχόμενους οικονομικούς κλυδωνισμούς. Οι σημερινές προτάσεις σηματοδοτούν το τελευταίο στάδιο αυτής της μεταρρύθμισης των τραπεζικών κανόνων.

Η επανεξέταση αποτελείται από τις ακόλουθες νομοθετικές πράξεις:

  • νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση της οδηγίας για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (οδηγία 2013/36/ΕΕ)·
  • νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του κανονισμού για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (κανονισμός 2013/575/ΕΕ)·
  • ξεχωριστή νομοθετική πρόταση για την τροποποίηση του κανονισμού για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις στον τομέα της εξυγίανσης (η λεγόμενη πρόταση για τις «αλυσιδωτές δομές»).

Η δέσμη αποτελείται από τα ακόλουθα μέρη:

Εφαρμογή της συμφωνίας «Βασιλεία ΙΙΙ» — ενίσχυση της ανθεκτικότητας σε οικονομικούς κλυδωνισμούς

Η σημερινή δέσμη μέτρων εφαρμόζει πιστά τη διεθνή συμφωνία «Βασιλεία ΙΙΙ», λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις ιδιαιτερότητες του τραπεζικού τομέα της ΕΕ, για παράδειγμα όσον αφορά τα ενυπόθηκα δάνεια χαμηλού κινδύνου. Συγκεκριμένα, η σημερινή πρόταση έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι τα «εσωτερικά υποδείγματα» που χρησιμοποιούν οι τράπεζες για τον υπολογισμό των κεφαλαιακών τους απαιτήσεων δεν υποτιμούν τους κινδύνους, εξασφαλίζοντας έτσι ότι το κεφάλαιο που απαιτείται για την κάλυψη αυτών των κινδύνων είναι επαρκές. Μ' αυτόν τον τρόπο θα διευκολυνθεί και η σύγκριση των δεικτών κεφαλαίου βάσει κινδύνου μεταξύ τραπεζών και θα αποκατασταθει η εμπιστοσύνη στους δείκτες αυτούς και στην ευρωστία του τομέα συνολικά.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 



Του Νίκου Ντάσιου


Δυσβάστακτες θα είναι οι αυξήσεις στο ρεύμα, στη θέρμανση και στα μεταφορικά τον φετινό χειμώνα εξαιτίας της θεαματικής ανόδου της τιμής του φυσικού αερίου1 και των δικαιωμάτων εκπομπής CO2 στην ευρωζώνη.

Πού οφείλεται όμως η εκτίναξη της τιμής του φυσικού αερίου στη Γηραιά Ήπειρο;

Η γρηγορότερη επάνοδος της Κίνας σε αναπτυξιακή τροχιά εντός του 2021, σε συνδυασμό με τις εκεί υψηλότερες τιμές αγοράς, έστρεψε προς την Ασία την προσφορά των μεγαλύτερων ποσοτήτων του ρωσικού αερίου.

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν κι οι ΗΠΑ με παράλληλο περιορισμό των εξαγωγών, επιλέγοντας την κάλυψη πρωτίστως των εσωτερικών αναγκών τους.

Ο περιορισμός του εφοδιασμού της Ευρώπης με αμερικάνικο LNG συνοδεύτηκε με την άρση των επιφυλάξεών τους για την εισροή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream ΙΙ, που αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του από το τέλος του ’21.

Η περιορισμένη ζήτηση αερίου στην Ευρώπη λόγω καραντίνας, κατά το μεγαλύτερο διάστημα του 2021, οδήγησε στην ψευδαίσθηση περί επάρκειας αποθεμάτων, με το 85% των κλεισμένων προθεσμιακών συμβολαίων να λήγουν στις 31.12.2021.

Η παρατηρούμενη αύξηση των τιμών διαμορφώνεται από το 15% των νέων συμβολαίων, αποτέλεσμα της αυξημένης ζήτησης μετά την καραντίνα και των μειωμένων ευρωπαϊκών αποθεμάτων σε επίπεδα 25% χαμηλότερα από αυτά της τελευταίας 5ετίας.

ΠΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΤΜΕΔΕ ΣΤΗΝ ATTICA BANK ;;;

 



Ξεκινώ από τους ψυχρούς αριθμούς.

Στο 68,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στην Attica Bank, κατόπιν της εισαγωγής των 16.541.878 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας, που εκδόθηκαν κατά μετατροπή παραστατικών τίτλων.

Στο 14,7%, από 46,3% προηγουμένως, κατήλθε το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει το Ταμείο Μηχανικών Εργοληπτών και Δημοσίων Έργων (ΤΜΕΔΕ) στην τράπεζα. Αντίστοιχα, το ποσοστό επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο e-ΕΦΚΑ στην Attica υποχώρησε στο 10,3%, από 32,5% προηγουμένως.

ΕΦΟΡΙΑ: ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ" ΤΙΣ ΔΩΡΕΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΟΝΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ !!!

 


Μπλόκο στις γονικές παροχές και στις δωρεές σε χιλιάδες φορολογούμενους επιβάλει η Εφορία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εκμεταλλευτούν την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ποσό των 800. ευρώ, που ισχύει αναδρομικά τις 2 Οκτωβρίου 2021.

Ειδικότερα, το αφορολόγητο όριο αυξήθηκε από 150.000 ευρώ, σε 800.000 ευρώ για γονικές παροχές και για δωρεές προς συγγενείς πρώτης κατηγορίας, δηλαδή για συζύγους, πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, παιδιά, εγγόνια και γονείς. Πάνω από το αφορολόγητο αυτό ισχύει συντελεστής φόρου 10%.

Σημειώνεται ότι το αφορολόγητο όριο των 800.000 ευρώ αφορά τόσο την ακίνητη περιουσία όσο και την κινητή περιουσία και συγκεκριμένα αυτοκίνητα, σκάφη, μετοχές, ομόλογα, χρήματα.

Ωστόσο, για τις κληρονομιές περιουσιακών στοιχείων η κλίμακα διατηρείται, με το αφορολόγητο όριο να είναι στις 150.000 ευρώ και τους συντελεστές φόρου 1%, για το τμήμα της αξίας της κληρονομούμενης περιουσίας από τα 150.000,01 έως τα 300.000 ευρώ, 5% για το τμήμα της αξίας της κληρονομούμενης περιουσίας από τα 300.000,01 έως τα 600.000 ευρώ και 10% για το τμήμα της αξίας της κληρονομούμενης περιουσίας πάνω από τα 600.000 ευρώ.

Ποιοι αποκλείονται από δωρεές και γονικές παροχές

Ωστόσο η αύξηση του αφορολόγητου ορίου, δεν αφορά όλους τους φορολογούμενους, αλλά μόνο όσους δεν χρωστάνε στην Εφορία.

Σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις φορολογικές αρχές, ακόμη και αν έχουν υπαγάγει τις οφειλές τους αυτές σε ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής και πληρώνουν κανονικά τις δόσεις, δεν μπορούν να λάβουν αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας.

ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Τις αποφάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και κάθε μιας από τις χώρες της ευρωζώνης που δάνεισαν την Ελλάδα πριν υπογράψει το πρώτο μνημόνιο, περιμένει η Αθήνα για να μάθει το πότε θα δώσει τα 7 δισ. ευρώ που έχει βάλει στο τραπέζι για την εξόφληση μνημονιακών δανείων.

Το ΔΝΤ έδειξε προβληματισμένο για την πρόωρη εξόφληση των τελευταίων 1,8 δισ. ευρώ από τα δάνεια που έδωσε στην Ελλάδα την περίοδο 2010-2014. Τούτο διότι η οφειλή έχει σχετικά χαμηλό επιτόκιο (περίπου 2,5%) και η Ελλάδα έχει περιθώριο να το αποπληρώσει μέχρι και το 2024.

Ωστόσο, η ερώτηση που έγινε προς το υπουργείο Οικονομικών ήταν αν με την εξόφληση η Ελλάδα θέλει να σηματοδοτήσει την πλήρη απεμπλοκή του Ταμείου από την επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Η απάντηση που πήραν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ ήταν ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα απομακρυνθεί αλλά θέλει να συσφίξει και τη σχέση της με το Ταμείο, μετατρεπόμενη από λήπτη δανείων σε δανειστή.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η Ελλάδα επιθυμεί εκτός από την εξόφληση των δανείων της, να "δανείσει" και τον διεθνή οργανισμό με 2 δισ. ευρώ για τις διεθνείς του δραστηριότητες.

Με το ποσό αυτό η Ελλάδα θα γίνει η 39η χώρα που θα συμμετέχει στις Νέες Διευθετήσεις Δανεισμού, τα λεγόμενα New Arrangements to Borrow (NAB), του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τα οποία ξεκίνησαν από το 2010 αλλά η Ελλάδα δεν συμμετείχε λόγω της κρίσης. Τα ΝΑΒ ενεργοποιούνται για προγράμματα βοήθειας χωρών όταν οι θεσμοθετημένοι πόροι του ΔΝΤ δεν επαρκούν.

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ο ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ ΔΕΚΑΝΕΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ 1940 !!!

 


Η συγκλονιστική ιστορία του 13χρονου Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου


Εάν η κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood γνώριζε την περιπέτεια του μικρού Αναστάσιου Χαραλαμπόπουλου, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα την είχε γυρίσει ταινία. Όταν τον Οκτώβριο του 1940 ξέσπασε ο πόλεμος, το μόλις 13 ετών αγόρι αποφάσισε χωρίς περιστροφές να τρυπώσει κρυφά σε ένα από τα τρένα που πήγαινε τους επιστρατευμένους άνδρες από την πρωτεύουσα στα ελληνοαλβανικά σύνορα, προκειμένου αργότερα να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου υπερασπιζόμενοι τα πάτρια εδάφη. Χώθηκε στο βαγόνι με τις αποσκευές χωρίς να τον δει κανείς. Με τον ίδιο συρμό ταξίδευε και ο πατέρας του που λίγο πριν τον είχε αποχαιρετήσει και βέβαια δεν γνώριζε το παραμικρό για το παράτολμο εγχείρημα του γιου του.

Η λαθρεπιβίβαση αποκαλύφθηκε όταν η αμαξοστοιχία έφθασε στον προορισμό της και άνοιξαν οι πόρτες. Άπαντες έμειναν άναυδοι. Η πρώτη σκέψη ήταν στα σταλεί ο μικρός αμέσως πίσω στην Αθήνα. Κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δεν φάνταζε εκείνες τις ώρες. Η μονάδα του σαστισμένου πατέρα του Αλέξανδρου, είναι έτοιμη να αναχωρήσει για τη ζώνη του πυρός. «Θέλω να πολεμήσω κι εγώ μαζί του» φώναζε πεισματικά ο νεαρός. Δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια επιλογών. Ο στρατεύσιμος Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος υπογράφει πως δέχεται να καταταγεί ο γιος του ως εθελοντής στον Ελληνικό Στρατό και μ’ αυτό τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα που είχε προκληθεί στις ανώτερες βαθμίδες του πεζικού. Φυσικά δεν μπαίνει στην πρώτη γραμμή, άλλωστε το όπλο θα ήταν μεγαλύτερο απ’ το μπόι του. Κανείς δεν θέλει να εκτεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Αναλαμβάνει επικουρικό ρόλο στη μονάδα. Ακούει όμως νυχθημερόν τα εχθρικά πυροβόλα και το βόμβο των αεροπλάνων που λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα συνθέτουν ένα τοπίο κόλασης.

Όταν στα τέλη Νοεμβρίου του 1940 καταλαμβάνεται η Κορυτσά από το Γ’ Σώμα του Ελληνικού Στρατού, οι αξιωματικοί αφήνουν τον Αναστάση να παρελάσει πρώτος. Και το κάνει με περίσσιο καμάρι κατά την είσοδο των ενόπλων δυνάμεων στην πόλη της σημερινής νοτιοανατολικής Αλβανίας φορώντας μια στολή στρατιώτη που είχε φτιαχτεί άρον άρον στα μέτρα του. Ο μικρός θα συνεχίσει να ακολουθεί το στράτευμα και στις υπόλοιπες επιχειρήσεις οι οποίες όμως διεξάγονται υπό δριμύ ψύχος στα χιονισμένα βουνά. Ο Αναστάσης θα κρυολογήσει και οι ενήλικοι συμπολεμιστές του θα αναγκαστούν να τον αφήσουν σε ένα χάνι της Κορυτσάς να αναρρώσει. Εκεί όμως δεν είναι μόνος. Υπάρχουν κι άλλοι που έχουν αναζητήσει κατάλυμα.

ΠΩΣ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ !!!

 



H Eλλάδα υπέστη τεράστιες ζημιές στην οικονομία και τις υποδομές της, λόγω των συστηματικών λεηλασιών και των καταστροφών.

Δεν υπάρχουν αμφιβολίες ότι λίγες άλλες χώρες υπέφεραν τόσο πολύ κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής, όπως η Ελλάδα. Εκτός από τις ανθρώπινες απώλειες, η χώρα υπέστη επίσης σοβαρές ζημιές στην οικονομία και τις υποδομές της, λόγω των συστηματικών λεηλασιών και των καταστροφών.

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ-ΣΚΟΥΠΑ ΤΗΣ EUROPOL ΣΤΟ DARK WEB !!!

 


Λαβράκια έβγαλε τεράστια επιχείρηση-σκούπα που έγινε παγκοσμίως κατά του παράνομου εμπορίου στο Dark Web, όπως ανακοίνωσε η Europol.

Κατά την επιχείρηση «DarkHunTOR», όπως ονομάστηκε, κατασχέθηκαν εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και Βitcoin, ναρκωτικά και όπλα, ενώ συνελήφθησαν και περίπου 150 άτομα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν περίπου 65 άτομα στις ΗΠΑ, 47 στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ιταλία και 4 στην Ολλανδία. Αρκετοί από τους συλληφθέντες «συνιστούσαν σημαντικούς στόχους» για τη Europol, όπως ανακοινώθηκε.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΙΚΙΩΝ !!!

 



Παραθεριστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ψηφιακοί «νομάδες» αλλά και μόνιμοι κάτοικοι απογειώνουν τις παραθαλάσσιες περιοχές της Αττικής, με τις τιμές των ενοικίων αλλά και των διανυκτερεύσεων σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης να καταγράφουν αυξήσεις που αγγίζουν ακόμα και το 77% σε σύγκριση με το επίπεδο πριν από την πανδημία. 

Η ποιότητα ζωής, τα μεγάλα και ευρύχωρα ακίνητα, οι παροχές και ασφαλώς η τοποθεσία, πλησίον της θάλασσας, έχουν κάνει περιζήτητες περιοχές όπως η Σαρωνίδα, η Ανάβυσσος, το Πόρτο Ράφτη, ο Σχινιάς, η Ραφήνα και η Λούτσα (Αρτέμιδα).

Στο πλαίσιο αυτό είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία από την πορεία των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που επεξεργάστηκε η AirDNA για λογαριασμό της «Κ», τον φετινό Σεπτέμβριο, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής ανήλθε σε 234 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 77% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019, δηλαδή πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι και ο αριθμός των αγγελιών είναι πλέον αρκετά χαμηλότερος (-31%) σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Το μέσο μηνιαίο εισόδημα διαμορφώνεται σε 1.090 ευρώ, ενώ τον Αύγουστο, που η πληρότητα ήταν πλησίον του 70% (από 46% τον Σεπτέμβριο), το μέσο εισόδημα ανήλθε σε 1.565 ευρώ.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΓΩΣΕ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΩΡΑΣ !!!

 



Μία ώρα πίσω θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας την Κυριακή 31 Οκτωβρίου έτσι ώστε να περάσουμε στη χειμερινή ώρα. Το μέτρο τελικά θα εφαρμοστεί παρά τις συζητήσεις που είχαν γίνει καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2019 είχε ψηφίσει υπέρ της κατάργησης της αλλαγής ώρας από θερινή σε χειμερινή από φέτος, κάτι που όμως δεν εφαρμόστηκε.

Και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για την αλλαγή της ώρας την ερχόμενη Κυριακή, αφού η απόφαση πάγωσε, καθώς την περασμένη άνοιξη με ανακοίνωσή του είχε βάλει τέλος στο μέτρο.

«Σας υπενθυμίζουμε ότι, την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της EE 19/01/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. Οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.», αναφέρει η ανακοίνωση.


Αλλαγή ώρας: Γιατί πάγωσε η κατάργηση του μέτρου

Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΠΟΥ ΛΑΔΩΝΕ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Ο ΒΡΟΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΡΟΛΦ ΜΕΡΚΕΛ !!!

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΒΟΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΦΕΛΕΙΣ...
Ο διαχρονικός βρόμικος ρόλος της Siemens στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, γιος του συνεργάτη των Ναζί Νίκου Χριστοφοράκου ή "γιατρού των Ες-Ες", ο οποίος λάδωνε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, τα κόμματα που οδήγησαν τελικά την Ελλάδα σε μια δεύτερη κατοχή μέσω των μνημονίων...



Νικόλαος Χριστοφοράκος (στον κύκλο της φωτο) στη δίκη των δωσιλόγων 

Νικόλαος Χριστοφοράκος. Πατέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου. Αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών στην δίκη των δωσίλογων παρότι αναγνωρίστηκε από εχθρούς και φίλους. Συνεργαζόταν με την Γερμανική διοίκηση. Στη δίκη αποκαλύφθηκε ότι ο Δρ Νικόλαος Χριστοφοράκος κατέδωσε τους καθηγητές της Ιατρικής Κωνσταντίνο Χωρέμη και Νικόλαο Λούρο, διότι διοχέτευαν φαρμακευτικό υλικό από τον Ερυθρό σταυρό σε αναξιοπαθούντες (τον χειμώνα της μεγάλης πείνας) και αντάρτες (τα επόμενα χρόνια της κατοχής). 

Ο δικαστής που τον αθώωσε, βασίστηκε στην μαρτυρία του πολιτικού Πάνου Χατζηπάνου, που μετέπειτα έγινε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τσαλδάρη, αλλά τελικά καταδικάστηκε για χρηματισμό που έλαβε χώρα όταν ήταν Υπουργός. Ο Νικόλαος Χριστοφοράκος ήταν ευνοούμενος βοηθός του Κωνσταντίνου Λογοθετόπουλου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και σύνδεσμος του με τα Ες-Ες την περίοδο της Κατοχής.Ο Νικόλαος Χριστοφοράκος έγραψε τα παιδιά του στη Γερμανική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησαν.

Οι δίκες των δωσιλόγων έγιναν από τα Ειδικά Δικαστήρια Δωσιλόγων. Τα πρακτικά του Ειδικού Δικαστηρίου Δωσιλόγων της Αθήνας, όπου έγινε και η εν λόγω δίκη, υπάρχουν και είναι προσβάσιμα, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, ταξινομημένα κατά ημερομηνία.

Το υλικό της συγκεκριμένης δίκης βρίσκεται στα πρακτικά, τόμος 3 του 1946, αριθμός 273, 277 (21-22/2/46). Κατηγορούμενοι: Κωνσταντίνος Ιωαν. Λογοθετόπουλος (67 ετών, Ιατρός), Γεώργιος Δημ. Ράλλης (65, δικηγόρος, αδελφός του κατοχικού πρωθυπουργού Ιωάννη Ράλλη, και πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού επί Κατοχής) Νικόλαος Μιχ. Χριστοφοράκος (47, ιατρός)..

Ο ρόλος της Siemens στην Ελλάδα, ο σταθμάρχης των μυστικών υπηρεσιών των Ναζί Ρολφ Μέρκελ που δρούσε υπό την κάλυψη της Siemens και ο δωσίλογος Ιωάννης Βουλπιώτης που πήγε να δωροδοκήσει μέχρι και τον Μεταξά...

ΔΕΙΤΕ «ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;» ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ !!!

 


Δείτε την εκπομπή και μέσω Facebook εδώ:

ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης,


Σχεδόν 500.000 ταμειακές μηχανές θα πρέπει να συνδεθούν με τα… κεντρικά του Υπουργείου Οικονομικών ώστε αυτό να ενημερώνεται για κάθε συναλλαγή στην αγορά και να ελέγχεται από την εφορία.

Δεν είναι μόνο τα ηλεκτρονικά τιμολόγια που θα πρέπει να «κόβει" κάθε επαγγελματίας υποχρεωτικά από την 1η Νοεμβρίου. Σε εξέλιξη είναι και ολοκληρώνεται έως το τέλος του μήνα και η διαδικασία απόσυρσης και αναβάθμισης ταμειακών μηχανών «παλαιάς» τεχνολογίας.

Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εκδίδεται η απόδειξη λιανικής πώλησης ταυτόχρονα με την απόδειξη του POS (σύστημα EFTPOS). Έτσι, το υπουργείο θα έχει την δυνατότητα να πιάσει στην «φάκα» και εκείνες τις επιχειρήσεις, οι οποίες στις συναλλαγές με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες δεν εκδίδουν την απόδειξη λιανικής, αποκρύπτοντας εισοδήματα από την Εφορία.

Έλεγχος της ροής των συναλλαγών

Οι αποδείξεις που θα εκδίδονται μέσω ταμειακών μηχανών θα διαβιβάζονται στην ψηφιακή πλατφόρμα myDATA. Η υποχρεωτική διαβίβαση ηλεκτρονικών τιμολογίων στα... «κεντρικά» και η σύνδεση των ταμειακών με την ΑΑΔΕ που ολοκληρώνεται μέσα στο φθινόπωρο χωρίς να αναμένεται άλλη παράταση στην διαδικασία, θα επιτρέψει στο υπουργείο να ελέγχει την ροή των συναλλαγών.

ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ: ΕΤΣΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΟΦΕΙΛΕΣ Η ΕΦΟΡΙΑ !!!

 


«Άφεση» χρεών στην εφορία μόνο μετά από.... βασανιστική διαδικασία


«Από χίλια κύματα» θα περάσουν οι οφειλέτες προκειμένου να τους δοθεί «άφεση» και να σταματήσει να τους κυνηγάει η εφορία, χαρακτηρίζοντας τα χρέη τους ανεπίδεκτα είσπραξης.

Πριν την απαλλαγή τους θα υποστούν εξονυχιστικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν έχουν στη κατοχή τους κινητά η ακίνητα περιουσιακά στοιχεία, διαβιούν σε συνθήκες ανέχειας και ότι έχουν ασκηθεί εναντίον τους όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα όπως κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Μόνο τότε οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους θα καταχωρηθούν στο βιβλίο των ανεπίδεκτων είσπραξης και μετά την πάροδο δεκαετίας θα διαγραφούν. Όμως σε όλο αυτό το διάστημα δεν θα μπορούν να λάβουν αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας ούτε άλλο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, ενώ θα είναι δεσμευμένοι οι τραπεζικοί και επενδυτικοί λογαριασμοί και το περιεχόμενο των θυρίδων σε τράπεζες ή άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Τα παραπάνω προκύπτουν από απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ με την οποία καθορίζεται η νέα διαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης.

Ειδικότερα η απόφαση ορίζει ότι για να χαρακτηριστεί μια οφειλή ως ανεπίδεκτη είσπραξης θα πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά οι παρακάτω προϋποθέσεις:

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΔΣΑ !!!

 


Καταδίκη της «Q. I.K.E.», η οποία δραστηριοποιείται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, σε υποθέσεις μεταναστών, συνταξιούχων, δανειοληπτών κ.λπ. 


Επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε κατ’ άρθρο 9, σε συνδ. με το άρθρο 36 του Κώδικα Δικηγόρων ο ΔΣΑ κατά της Ιδιωτικής Κεφαλαιουχικής Εταιρείας με την επωνυμία «Q.I.K.E.» που αντιποιείται το δικηγορικό λειτούργημα, εκδόθηκε η υπ. αριθμ. 576/2021 απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία α) υποχρεώνει την καθ’ ης η αίτηση να απέχει από κάθε μορφής διαφήμιση και προβολή (έντυπη και ηλεκτρονική) αναφορικά με την παροχή νομικών υπηρεσιών και β) επιβάλλει σε αυτήν χρηματική ποινή 500 ευρώ για κάθε ημέρα παραβίασης του διατακτικού της απόφασης.

ΠΩΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ 2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ Η 1η ;;;

 


Ευρωζώνη: Αμετάβλητα τα τραπεζικά κριτήρια για τη χορήγηση επιχειρηματικών δανείων στο τρίτο τρίμηνο


Αμετάβλητα παρέμειναν σε γενικές γραμμές τα κριτήρια για την έγκριση επιχειρηματικών δανείων και καταναλωτικών δανείων από τις τράπεζες της Ευρωζώνης στο τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ έγιναν αυστηρότερα για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων.

Για το τέταρτο τρίμηνο, οι τράπεζες αναμένουν ότι τα πιστωτικά κριτήρια θα γίνουν αυστηρότερα για τα επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια και θα χαλαρώσουν λίγο για την καταναλωτική πίστη.

Η ζήτηση δανείων ή χρήσης πιστωτικών γραμμών από τις επιχειρήσεις αυξήθηκε ελαφρά στο τρίτο τρίμηνο καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες τους για πάγιες επενδύσεις συνέβαλαν θετικά για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο. Παράλληλα, η ζήτηση στηρίχθηκε από τις χρηματοδοτικές ανάγκες των εταιρειών για αποθέματα και κεφάλαια κίνησης, συγχωνεύσεις και εξαγορές, για αναχρηματοδοτήσεις και αναδιαρθρώσεις καθώς και από το χαμηλό γενικό επίπεδο επιτοκίων. Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες ανέφεραν ότι η πρόσβαση των επιχειρήσεων σε εσωτερικές και εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης είχαν αρνητικό αντίκτυπο στη ζήτηση για δάνεια.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ+ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ: ΚΕΝΑ ΣΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ !!!

 


ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ESM ΓΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΟΡΙΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ 3% ΚΑΙ ΧΡΕΟΣ ΣΤΟ 100% !!!

 



Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) πρότεινε ανώτατο όριο δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% του ΑΕΠ και τιμή αναφοράς χρέους γενικής κυβέρνησης στο 100%, στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης για τη μεταρρύθμιση της δημοσιονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το χρέος θα πρέπει να συγκλίνει με ρυθμό 1/20 ετησίως (δηλαδή κάθε χρόνο θα πρέπει να μειώνεται το χρέος κατά 5%), με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα αντίστοιχα μέτρα που θα παρθούν.

Συγκεκριμένα, ο ESM αναφέρει μεταξύ άλλων –στο έγγραφο των 40 σελίδων που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα– ότι «τα ανώτατα όρια δαπανών που ακολουθούν την τάση της ανάπτυξης θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τους υφιστάμενους μεσοπρόθεσμους στόχους που εκφράζονται σε όρους διαρθρωτικού ισοζυγίου. Ο συνδυασμός του πρωτογενούς ισοζυγίου με έναν κανόνα δαπανών θα βοηθούσε στη σταθεροποίηση του ρυθμού μείωσης του χρέους για χώρες με δημόσιο χρέος άνω του 100% του ΑΕΠ. Επίσης, το χρέος στο 100% θα συγκλίνει με ρυθμό 1/20 ετησίως, εκτός και αν υπάρξουν σοβαρές οικονομικές συνθήκες ή επενδυτικό κενό που να δικαιολογούν αποκλίσεις».

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ !!!

 

(ΒΙΝΤΕΟ) Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ (Μπελμοντό) ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΤΟΝ ΓΑΠ !!!


Ο άνθρωπος είναι εντελώς για τα..... σκυλιά !!!


Δείτε το βίντεο στο instagram:

ΚΑΛΠΑΖΕΙ Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ": ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ...ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



PQH: Με... διευκολύνσεις πωλούνται δάνεια 5,2 δισ. ευρώ
 

Του Χρήστου Κίτσιου


Με προβλεπόμενες εξαρχής διευκολύνσεις στην καταβολή του τιμήματος θα βγει προς πώληση το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων από 18 πιστωτικά ιδρύματα υπό εκκαθάριση, τις απαιτήσεις των οποίων διαχειρίζεται η PQH.

Με το project «Αριάδνη», όπως κωδικά ονομάζεται το εγχείρημα πώλησης, επιδιώκεται να μεταβιβαστεί το μεγαλύτερο μέρος των απαιτήσεων από τις υπό ειδική εκκαθάριση τράπεζες/εταιρείες leasing, εξέλιξη που αποτελεί τον… μίτο, για να ολοκληρωθεί σε εύθετο χρόνο η λειτουργία τους.

Η περίμετρος του χαρτοφυλακίου απαρτίζεται από δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 5,2 δισ. ευρώ. Εξαιρέθηκαν όσες απαιτήσεις απορρέουν από δάνεια αγροτών, όσες αντιμετωπίζουν σοβαρές νομικές εμπλοκές (σ.σ. κυρίως ποινικές διώξεις) καθώς και όσα δάνεια φέρουν εγγύηση Δημοσίου, η οποία πρέπει να καταβληθεί.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος χαρτοφυλάκιο που έχει βγει προς πώληση στην Ελλάδα και θα μειώσει κατά σχεδόν 60% τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται η PQH για λογαριασμό των 18 πιστωτικών ιδρυμάτων.

Παρά το γεγονός ότι η περίμετρος του χαρτοφυλακίου μειώθηκε σημαντικά, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό (σ.σ. προ Covid εξεταζόταν να πωληθούν δάνεια μικτής λογιστικής αξίας 6,8 δισ. ευρώ), το μέγεθος του χαρτοφυλακίου και η έλλειψη χρηματοδοτικού σχήματος οδήγησε την PQH, σε συνεργασία με τον σύμβουλο (Morgan Stanley) και την Τράπεζα της Ελλάδος, στην απόφαση να δοθούν διευκολύνσεις στην καταβολή τιμήματος.

Ειδικότερα, εξετάζεται η δυνατότητα τμηματικής καταβολής, με την προϋπόθεση, βέβαια, ότι ο προτιμητέος επενδυτής θα διαθέτει εγγύηση από αξιόπιστο τραπεζικό φορέα. Αν το σενάριο προχωρήσει, τότε κατά την υπογραφή της δεσμευτικής συμφωνίας θα καταβληθεί μια μικρή προκαταβολή (π.χ. το 5% του τιμήματος) και με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ένα επιπρόσθετο (10% με 15%). Το υπόλοιπο θα καταβληθεί με δόσεις σε βάθος διετίας-τριετίας.

ΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΑΛΑ...ΚΟΥΛΟΥΡΤΖΗΔΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ !!!

 



Από την στήλη backstory του insider.gr


Σαν τους κουλουρτζήδες με τον ταβλά στο κεφάλι τους κινούνται οι νομικοί της Εθνικής Τράπεζας. Αυτοί και ο υπολογιστής τους υπό μάλης! Κατά τη δημοσίευση αποτελεσμάτων εξαμήνου είχε επισημανθεί από τούτη εδώ τη στήλη η πρόθεση του Διευθύνοντος της τράπεζας κ. Μυλωνά του Παύλου να οδηγήσει σε outsourcing το νομικό κομμάτι της τράπεζας γιατί άλλωστε η Εθνική διαχειρίζεται μικρές υποθέσεις και θα ´ρθει πιο συμφερτικά η εξωτερική διάθεσή τους προς τους απανταχού μεγαλοδικηγόρους της Αθήνας. Έτσι λοιπόν ο Paul Μυλωνάς φόρεσε τις μπότες του και ξεκίνησε την κάθαρση, pardon τον μετασχηματισμό της τράπεζας ήθελα να πω, από τη Νομική Υπηρεσία- κάποιοι θα διαφωνήσουν- ας πούμε λοιπόν και από τη Νομική Υπηρεσία της ΕΤΕ.

Τι επινόησαν οι μετασχηματιστές μαζί και ο αρχηγός τους; Το δόγμα του clean desk. Αμα το γραφείο είναι καθαρό, οι νομικοί δουλεύουν με το λαπτοπάκι τους από το σπίτι ή απ' αλλού και πάντως όχι από την τράπεζα. Κουβαλούν τις υποθέσεις τους στo μικρό computer και όσο απομακρύνονται από το χώρο της δουλειάς τόσο πιο εύκολα η δουλειά μετατοπίζεται στα συφερτικά νομικά γραφεία πέριξ του κέντρου. Σιγά σιγά και μιας και οι χώροι υπέστησαν zip με μεθοδικότητα θα φύγουν και τα γραφεία μέχρι να φύγουν και οι άνθρωποι, μιας και όλα μπορούν να καταγραφούν ως αναλώσιμα στο πλαίσιο μιας λογιστικής που διέπεται από εφαρμοσμένα μαθηματικά.

SSL Certificates