.

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ Η ΜΕΡΚΕΛ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΙ...ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ !!!

 

Γράφει η Κόμπρα

Πριν ο Μητσοτάκης χαρακτηρίσει την Μέρκελ «φωνή της λογικής», την υποδέχτηκε στα… γερμανικά γιατί, πως να το κάνουμε, το έχει με τις ξένες γλώσσες ο Κυριάκος! Προηγουμένως, η καγκελάριος που στην Ελλάδα λατρέψαμε να μισούμε (αν και έχει ουκ ολίγους original θαυμαστές στην χώρα μας) είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.«Πολλές φορές αισθανθήκαμε δικαιολογημένα μόνοι» είπε με ένα “παράπονο πικρό” η κυρία πρόεδρος, με την Μέρκελ να παραδέχεται πως υπήρξαν «ορισμένα σκαμπανεβάσματα» στις ελληνογερμανικές σχέσεις, αλλά “ουδείς άσφαλτος”, που θα έλεγε και η “λαίδη” Άντζελα! Στο ίδιο μήκος κύματος, κινούνται και οι κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο.

Στο κάτω-κάτω βρε παιδιά όλοι “μνημονιακοί είμαστε” πλέον! Εδώ το… blockbuster του πρώτου μνημονίου, είχε δύο θυελλώδη σίκουελ, με το τρίτο (δεν θέλω σχόλια) να υπογράφεται μάλιστα από την “πρώτη φορά Αριστερά” και με ολίγη από πατριωτική Δεξιά. Στους ΑΝΕΛ αναφέρομαι φυσικά, καθώς ήταν ο αρχηγός τους που δήλωνε προηγουμένως πως «ούτε νεκρός δεν ψηφίζει μνημόνιο»!Εδώ ο Αλέξης έγραψε αποχαιρετιστήριο άρθρο στην Μέρκελ. Αντιθέτως στην πρόσφατη συνέντευξη-μανιφέστο του, ο Σαμαράς “άστραψε και βρόντηξε” για την αχαριστία της Καγκελαρίου, που έβαλε το χεράκι της για να τον ρίξει από την εξουσία, με αποτέλεσμα να κάτσει στην καρέκλα ο Τσίπρας, που μετά το τρίτο μνημόνιο, της έδωσε στο πιάτο και το μεταναστευτικό και την Συμφωνία των Πρεσπών, την δεύτερη έχοντας σαν “σερβιτόρους” βουλευτές των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

Όταν είμαστε τόσο κιμπάρηδες, δεν θα χαλάσουμε τις καρδιές μας και για “μικροπράγματα”, όπως το κατοχικό δάνειο και οι γερμανικές αποζημιώσεις; Καμιά 200αριά δισ. τα υπολογίζουν, σιγά το ποσό! Όπως λένε οι ποικιλώνυμοι εκσυγχρονιστές ευρωλιγούρηδες (που θα έλεγε και ο Ζουράρις) αυτά ανήκουν πλέον στην ιστορία! Κάπως έτσι το σκέφτεται και o Kυριάκος και περιορίζεται σε αυτά που μας ενώνουν, να μη στενοχωρήσει και την καγκελάριο που ετοιμάζεται να πάει σπίτι της. Πάλι καλά να λέμε που έριξε κάποιες “μπηχτές” για την Τουρκία και την μεγάλη αγάπη της Μέρκελ, τον Ταγίπ. Βλέπετε, οι ιστορικές σχέσεις νερό δεν γίνονται…Μεταξύ μας, ευτυχώς που η Μέρκελ δεν μας ζήτησε και αποζημιώσεις, επειδή κακο-συμπεριφερθήκαμε στους ναζί στην Κατοχή. Γερμανός προφέσορας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Χάινς Ρίχτερ, μας το είπε πρόσφατα ωμά: «πληρώστε αυτά που χρωστάτε στην Γερμανία»! Ευτυχώς, λοιπόν, που δεν μπήκαν ιδέες στον χερ Σόϊμπλε, τότε που ως ηγεμόνας του Eurogroup μας χόρευε στο ταψί…

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates