.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΑ 100.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ !!!


ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ: ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ !!!




Πρωτοπορούν οι Κινέζοι αφού σχεδιάζουν στη πόλη Τσενγκντού τεχνητό φεγγάρι για να αντικαταστήσει τα φώτα των δρόμων!

Το τεχνητό φεγγάρι, που θα ενισχύσει το φυσικό νυχτερινό φωτισμό της Σελήνης και ίσως καταστήσει περιττό το συμβατικό φωτισμό των δρόμων, θα μπορεί να φωτίσει μια περιοχή διαμέτρου δέκα έως 80 χιλιομέτρων.

O δορυφόρος-φεγγάρι, που σχεδιάζεται να εκτοξευθεί το 2020, σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα «Ημερησία Λαϊκή» και τη βρετανική «Γκάρντιαν», θα είναι περίπου οκτώ φορές πιο φωτεινός από τη Σελήνη.

ΜΟΛΙΣ 4 ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ !!!

ΑΘΩΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ
Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν με το υπ αριθ. 856/2018 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας τέσσερα πρώην στελέχη των ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ENAE) για το σκάνδαλο της μεταβίβασης στη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, το 2002, που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο άνω των 53 εκ. ευρώ.






Πρόκειται για τους Γεώργιο Κοντάκη, τότε πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. των Ναυπηγείων, Αντώνιο Λιβανό, Hans – Joachim Schmidt, στέλεχος της γερμανικής εταιρείας, και Κωνσταντίνο Εμμανουήλ, δικηγόρο και αδελφό του πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σωτήρη Εμμανουήλ.

Με το ίδιο βούλευμα κρίθηκαν αθώοι οι Ιωάννης Μίχας και Σταύρος Μαρκάτος, πρώην νομάρχης και αντινομάρχης Πειραιά, αντιστοίχως, ο πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Ιωάννης Σμπώκος, ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Μανούσος Παραγιουδάκης, καθώς και οι: Γεώργιος Κολίρης, Νικόλαος Λεονταρίτης, Σταύρος Κτωρίδης, Μιχαήλ Νομικός, Γεώργιος Χατζηγιαννίδης, Δημήτρης Λαδόπουλος, Γεώργιος Χαιρέκακος, Παναγιώτης Στάμου, Γεώργιος Παλαιολόγου, Παναγιώτης Ασπροδίνης, Ζαχαρίας Ανδρουλάκης, Νικόλαος Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Κουτιανίδης και Δημήτρης Πουλιέζος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΝΕΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟ !!! ΖΗΤΟΥΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!




Τι αποκαλύπτει το newsauto.gr :


Νέο «φυντάνι» εμπορίας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανακαλύφθηκε στην Θήβα ο οποίος λαμβάνει προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες έχοντας δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλούς ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βλέποντας τις ευκαιρίες που πουλάει μέσω Διαδικτύου σπεύδουν να ωφεληθούν.

Ωστόσο η ευκαιρία μετατρέπεται σε εφιάλτη καθώς τα αυτοκίνητα ή οι μοτοσικλέτες δεν παραδίδονται ποτέ και οι προκαταβολές δεν… επιστρέφονται!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλει στο Newsauto.gr ο ανυποψίαστος καταναλωτής: «Τον Μάρτιο του 2017 παρήγγειλα από τον έμπορο στη Θήβα ένα VW Golf 5 το οποίο θα έφερνε από την Γερμανία έναντι 7.500 ευρώ εκ των οποίων οι 3.500 ευρώ θα δίδονταν ως προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό θα εξοφλούνταν μέσω συναλλαγματικών που θα υπογράφονταν κατά την παράδοση του οχήματος. Στις 14 Μαρτίου 2017 καταβλήθηκε το ποσό των 3.000 ευρώ μέσω τράπεζας ενώ έως τις 30 Μαρτίου είχαν κατατεθεί και τα υπόλοιπα 500 ευρώ. Μόλις κατατέθηκε ολόκληρο το ποσό της συμφωνημένης προκαταβολής ο έμπορος μου ζήτησε να στείλω αντίγραφο της ταυτότητας μου καθώς και αντίγραφο του Ε1 με φαξ στην εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στη Θήβα. Το όχημα σύμφωνα με τον έμπορο θα το παραλάμβανα αμέσως μετά το Πάσχα!

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΤ: ΤΟ ΣτΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟΝ Α.ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ !!!

ΚΑΙ ΕΝΩ Η ΔΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 3/12
Νόμιμη και σύμφωνη με το Σύνταγμα κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η κατάσχεση από το 2014 του διαβατηρίου του πρώην επικεφαλής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελου Φιλιππίδη.



Η αφαίρεση του διαβατηρίου του Άγγελου Φιλιππίδη πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. λόγω της εμπλοκής στην υπόθεση των “κόκκινων” δανείων που χορηγήθηκαν απο το Τ.Τ.

Μετά την δικαστική εμπλοκή του κ. Φιλιππίδη στο σκάνδαλο του Τ.Τ. και την σε βάρος του άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος, αλλά και τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν, αυτούς της εγγυοδοσίας των 2.000.000 ευρώ και της υποχρέωσης εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του (αρχικά είχε και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αλλά ήρθη ο περιοριστικός αυτός όρος), η διεύθυνση διαβατηρίων της ΕΛΑΣ του αφαίρεσε το διαβατήριο λόγω του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που του είχε επιβληθεί και στην ήρθη.

Ο κ. Φιλιππίδης ζήτησε από την αστυνομία να του επιστραφεί το διαβατήριο καθώς ήθελε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να επισκεφθεί το γιό του και για να διεκπεραιώσει επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. δεν ικανοποίησε το αίτημά του και έτσι προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να του επιτρέψει το διαβατήριο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΝΤΡΑΓΚΙ ΜΕ ΜΕΝΟΥ...ΚΑΙ ΤΟΝ Γ.ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ !!!



Την δυσαρέσκεια του για την στάση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Mario Draghi τον πρόεδρο της ΕΚΤ. 

Ο ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη με βάση και το καταστατικό της ΤτΕ είναι να συνεργάζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας έχει επιλέξει ένα ακατανόητο συγκρουσιακό ρόλο. 

Η πληροφορία αυτή περί δυσαρέσκειας Τσίπρα για τον Στουρνάρα που διατυπώθηκε στον Draghi δεν επιβεβαιώνεται από την ΕΚΤ αλλά ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι ο Τσίπρας ανέφερε ότι ο Στουρνάρας δεν είναι συνεργάσιμος. 

Εν τω μεταξύ στις 29 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ορισμένα μέλη του Γενικού Συμβουλίου θεωρούν ότι πρέπει να αποκατασταθεί σε κάποιο βαθμό η επικοινωνία της ΤτΕ με την κυβέρνηση. 

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΙ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500€ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΙΜΗΝΟ !!!





Έρχονται κατασχέσεις και για μικροποσά


Face to face με την εφορία θα έρθουν τους επόμενους μήνες χιλιάδες φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν χρέη από 500 ευρώ και πάνω και για περισσότερους από τρεις μήνες.

Νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν έχουν πληρώσει τα χρέη τους και δεν έχουν μπει σε κάποια ρύθμιση κινδυνεύουν με κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών, δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κυρίως ακινήτων, αλλά και έκδοση κατασχετηρίου στα χέρια τρίτων, όπως είναι οι μισθωτές ή οι προμηθευτές του οφειλέτη.

Οι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές μπορούν να μπλοκάρουν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, αν υπαχθούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης των υποχρεώσεών τους. Αν δεν πληρώνουν όμως κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης, παύουν να έχουν «προστασία» από κατασχέσεις και ποινικές διώξεις.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων τον Ιούλιο ο αριθμός των φορολογούμενων, φυσικών και νομικών προσώπων, που είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση διαμορφώθηκε στους 3.933.628.

ΟΜΗΡΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ;;;


150 ΚΑΥΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ !!!


ΜΟΝΟ Η ΝΔ, Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ & Ο ΣΕΒ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!




Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: 57.000.000 ΚΛΗΣΕΙΣ ΕΙΧΑΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ 6ΜΗΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 150.000€ ΣΕ WIND, VODAFONE, COSMOTE & ΟΤΕ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΑΠΔΠΧ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/150000-wind-vodafone-cosmote.html




Με εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις «βομβαρδίζουν»τους συνδρομητές οι τέσσερις εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που θα μοιραστούν το συνολικό πρόστιμο των 600.000 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία από τους ελέγχους της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Με αφορμή τα παράπονα δεκάδων συνδρομητών γιατί δεχόντουσαν τηλεφωνικές κλήσεις (χωρίς την συγκατάθεσή τους) με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, η Αρχή προχώρησε σε ελέγχους στις εγκαταστάσεις των εταιρειών όπου όχι μόνο επιβεβαίωσε τις καταγγελίες αλλά διαπίστωσε ότι οτι συστηματικά ουδεμία από αυτές εφαρμόζει όσα προβλέπει το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οι αριθμοί αποτυπώνουν τον «καταιγισμό» τηλεφωνικών κλήσεων που δέχονται οι συνδρομητές, καθημερινά και οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Ούτε λόγος βέβαια για τήρηση από τις εταιρείες σχετικού μητρώου με τους συνδρομητές που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις για απευθείας εμπορική προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Για τις ανάγκες μάλιστα της διαφημιστικής προβολής, αναλαμβάνουν να πραγματοποιούν τις τηλεφωνικές κλήσεις και συνεργαζόμενες εταιρείες.

«Πρωταθλήτρια» η Wind

DEUTSCHE WELLE: ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΜΕΣΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΒΙΖΑΣ & ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΠΙΖΝΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ ;;;
Στη Γερμανία μια από τις αιτίες για την έκρηξη στις τιμές των ακινήτων θεωρείται και η νομιμοποίηση παράνομων εσόδων από το εξωτερικό. Μια ειδική γερμανική υπηρεσία καλείται να φέρει στο φως τέτοιες πρακτικές.




Μέλη μιας αραβικής συμμορίας φέρονται να έκλεψαν 9 εκατομμύρια ευρώ από μια τράπεζα του Βερολίνου και ένα γιγάντιο χρυσό νόμισμα από το Μουσείου Bode. Αν και κάποια μέλη της συμμορίας λαμβάνουν το ελάχιστο κοινωνικό επίπεδο Hartz IV, το οποίο δίνεται κατά κανόνα σε μακροχρόνια ανέργους, εμφανίστηκαν ως αγοραστές ακινήτων. Το ερώτημα που ετέθη από τις αρχές είναι εάν επρόκειτο για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων. Αστυνομικοί και εισαγγελείς ερεύνησαν εξονυχιστικά κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών και τίτλους ιδιοκτησίας και τον περασμένο Ιούλιο 77 ακίνητα και οικόπεδα της συμμορίας κατασχέθηκαν.

Αυτή η υπόθεση που ήρθε στη δημοσιότητα είναι μόνον η κορυφή του παγόβουνου. Ρώσοι ολιγάρχες τα ονόματα των οποίων βρίσκονται σε λίστες κυρώσεων που έχει επιβάλει η ΕΕ φέρονται να έχουν αγοράσει με τη βοήθεια μεσαζόντων ακίνητα-φιλέτα στη γερμανική πρωτεύουσα. Τα ίχνη τέτοιων προσώπων, αλλά και συμμοριών, μαφιόζων και τρομοκρατών που επιχειρούν να ξεπλύνουν χρήματα, αναζητά ο Κρίστοφ Σούλτε. Το γραφείο του βρίσκεται στο κέντρο του Βερολίνου, εντός του υπουργείου Οικονομικών. Η έδρα τη υπηρεσίας για την οποία εργάζεται είναι βέβαια η Κολωνία. Όμως ο ίδιος βρίσκεται στο Βερολίνο με καθήκον να ενημερώσει τους Γερμανούς βουλευτές για το σχέδιο ανανέωσης της FUI που έχει εκπονήσει ο ίδιος. Η συγκεκριμένη υπηρεσία, τα αρχικά της οποίας αναλύονται σε Financial Intelligence Unit, είναι η μονάδα της Γερμανίας επιφορτισμένη με την πάταξη της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων, η οποία μέχρι το 2017 υπαγόταν στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Δίωξης του Εγκλήματος (BKA). Πλέον ανήκει στην Υπηρεσία Τελωνειακού Ελέγχου, με πολιτικό επικεφαλής τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς.

ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΥΠΟΘΗΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΕΙΤΑΙ Ο ΔΑΝΕΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ"
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας αποφάσισε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου ότι ο φόρος επί των νομικών πράξεων που τεκμηριώνονται στις δημόσιες πράξεις δανείου με ενυπόθηκη εγγύηση βαραίνει τις τράπεζες ως δανειστές και όχι τους δανειολήπτες.



Όπως εξηγείται σε ανακοίνωση του ανώτατου δικαστηρίου, η απόφαση του δικαστή Χεσούς Κουδέρο τροποποιεί την προηγούμενη νομολογία και “καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο δανειολήπτης δεν είναι αυτός που πρέπει να φορολογηθεί για τον τελευταίο φόρο στις συμβολαιογραφικές πράξεις δανείων που στηρίζονται σε ενυπόθηκα δάνεια (όπως προέβλεπε μέχρι τώρα η νομολογία), αλλά η οικονομική οντότητα που δανείζει το αντίστοιχο ποσό”.

Το σκεπτικό βασίζεται στο γεγονός ότι “η εντυπωσιακή επιχείρηση είναι η υποθήκη” και ως εκ τούτου “ο μόνος που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη δημόσιας πράξης” είναι ο δανειστής, δηλαδή η τράπεζα.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΡΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΗ FRIESLAND !!!

ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΔΕΣΠΟΖΟΥΣΑΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ...
Στις 4/12 η συζήτηση.



Μετά την επιβολή υψηλού προστίμου στην Unilever, η Επιτροπή Ανταγωνισμού στέλνει στο... εδώλιο με παρεμφερείς κατηγορίες άλλη μία ισχυρή πολυεθνική, την Friesland, που διαθέτει στην Ελλάδα, μεταξύ πολλών άλλων προϊόντων, και το γνωστό γάλα ΝΟΥΝΟΥ.

Η εταιρεία κατηγορείται, με βάση την εισήγηση που θα συζητηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στην Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ότι "πνίγει" τον ανταγωνισμό με επιβολή κάθετων περιορισμών, δηλαδή περιορισμών στη διανομή χονδρικής.

Κατά την εισήγηση, που αφορά την παραγωγή και εμπορία γαλακτοκομικών προϊόντων σε επίπεδο χονδρικής πώλησης, ο ελληνικός βραχίονας του πολυεθνικού ομίλου "προέβη σε κάθετους περιορισμούς του ανταγωνισμού στο δίκτυο διανομής χονδρικής και ειδικότερα σε καθορισμό τιμών μεταπώλησης και επιβολή ρητρών μη ανταγωνισμού", κατά παράβαση της σχετικής εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας.

SUZUKI+MITSUBISHI ΒΑΖΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ DIESEL ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!



Άλλο ένα πλήγμα για τα diesel στην Ευρώπη αποτελεί η απόφαση των Suzuki και Mitsubishi να πάψουν την διάθεση πετρελαιοκίνητων εκδόσεων. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί στην επιλογή των Nissan και Toyota να απομακρυνθούν από τους πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι το τελευταίο διάστημα, μετά και τα πιο αυστηρά πρότυπα μετρήσεων βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα και φυσικά έχουν χάσει ένα πολύ μεγάλο μέρος από την εμπιστοσύνη των καταναλωτών.

Η Suzuki θα πάψει τις πετρελαιοκίνητες εκδόσεις σε όλα τα μοντέλα της και σε όλες τις παγκόσμιες αγορές με εξαίρεση σε αρχικό στάδιο αυτή της Ινδίας. Η Mitsubishi από την μεριά της έχει ήδη διακόψει την διάθεση diesel μοντέλων στη Μ. Βρετανία και σύντομα θα κάνει το ίδιο και στη Γερμανία όπου υπάρχει ένα ιδιαίτερα έντονο κίνημα εναντίων των diesel.

ΚΑΤΑΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΗ ΔΕΔ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΜΑ "ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΖΗΛΟΥ" !!!



Διαγράφουν φορο-πρόστιμα που έπεσαν "δι’ ασήμαντον αφορμήν"


Η χρησιμότητα της δημιουργίας της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών αποδεικνύεται καθημερινά. Η συγκεκριμένη υπηρεσία αναδεικνύεται σε καταφύγιο των φορολογούμενων που έχουν ουσιαστικά πέσει θύματα του υπερβάλλοντος ζήλου και της τυπολατρίας στελεχών της φορολογικής διοίκησης, τα οποία κοιτάζουν περισσότερο το γράμμα και λιγότερο το πνεύμα του νόμου.

Μετά από δεκάδες αποφάσεις διαγραφής προστίμου, ήρθε πρόσφατα ακόμη μία η οποία μάλιστα αφορά πολλούς φορολογούμενους. Με την απόφαση διαγράφεται πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε μόνο και μόνο επειδή ο φορολογούμενος θέλησε να διορθώσει τον αριθμό παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος. Συγκεκριμένα ο φορολογούμενος που προσέφυγε είχε δηλώσει στην αρχική του φορολογική δήλωση τον αριθμό παροχής ηλεκτρικού ρεύματος. Ωστόσο, διαπίστωσε ότι είχε κάνει λάθος και ειδικότερα έναν αναριθμητισμό. Προχώρησε στην υποβολή τροποποιητικής φορολογικής δήλωσης μόνο και μόνο για να διορθώσει το λάθος αλλά η εφορία του επέβαλε πρόστιμο 100 ευρώ. Ο φορολογούμενος προσέφυγε στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών και δικαιώθηκε. Το σκεπτικό της ΔΕΔ ήταν το αυτονόητο. Επειδή με την τροποποίηση της φορολογικής δήλωσης δεν αλλάζει η φορολογητέα ύλη δεν πρέπει να επιβληθεί πρόστιμο: "η εν λόγω μεταβολή στην τροποποιητική δήλωση, δεν συνιστά μεταβολή στην δηλούμενη φορολογητέα ύλη, ούτε δήλωση νέας φορολογητέας ύλης, ούτε τροποποίηση ή συμπλήρωση ουσιαστικών στοιχείων της δήλωσης”.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ ΥΠΕΡ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑΣ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ: ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 4.000€ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΚΥΡΟΙ ΟΙ ΓΟΣ !!!

ΚΑΙ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΙΣ 3/12
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/3.html




Αποζημίωση, ύψους 4.000 ευρώ, για ηθική βλάβη επιδίκασε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών, σε μία απόφαση – σταθμό για δανειακή σύμβαση σε ελβετικό φράγκο. Το δικαστήριο υποχρεώνει την τράπεζα να δεχθεί την αποπληρωμή του δανείου σε ευρώ, καθώς και να συνυπολογίσει στο ίδιο νόμισμα όλες τις χρεώσεις.

Η υπ’ αριθμ. 524/2018 απόφαση, η οποία αποτελεί και πρωτοποριακή νομολογία εξαιτίας της χρηματικής ικανοποίησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην υποχρέωση των τραπεζικών ιδρυμάτων να ενημερώνουν τους αντισυμβαλλόμενους σχετικά με τον κίνδυνο της επικείμενης διακύμανσης της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Παράλληλα, επισημαίνεται ότι είναι αναδρομικά άκυροι οι Γενικοί Όροι Συναλλαγής της σύμβασης, εφόσον έχουν ως αποτέλεσμα τη σημαντική διατάραξη της ισορροπίας των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των συμβαλλόμενων μερών σε βάρος του καταναλωτή.

Το σκεπτικό

Η «δικαίωση» για τους δύο ενάγοντες, τη δανειολήπτρια και τον εγγυητή του δανείου, ήρθε, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει ηθική βλάβη «εξαιτίας της στενοχώριας και της ψυχικής ταλαιπωρίας που δοκίμασαν, λόγω της πλήρους επιρρίψεως σ’ αυτούς, εν αγνοία τους, από την εναγομένη του συναλλαγματικού κινδύνου, ο οποίος επήλθε μάλιστα, και της εντεύθεν διαψεύσεως των τυπικών και δικαιολογημένων προσδοκιών των εναγόντων ως προς την εξέλιξη της συναλλακτικής σχέσεως αυτών με την εναγομένη, την οποία εμπιστεύονταν, ότι δηλαδή, καταβάλλοντας τις συμφωνηθείσες μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις του τοκοχρεωλυτικού στεγαστικού δανείου ανελλιπώς, το ποσό της οφειλής τους θα μειώνεται και δεν θα αυξάνεται ένεκα μεταβολής της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ και ελβετικού φράγκου, όπως όμως συνέβη».

ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΗΚΕ ΚΙ ΑΥΤΟ: ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Η ΤΙΤΑΝ !!!

ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΕΔΡΑ...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/blog-post_197.html



Την έδρα του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες μεταφέρει, όπως ανακοίνωσε, ο όμιλος «ΤΙΤΑΝ».

Η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση επισημαίνει ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο, ενώ η διοίκηση θα ασκείται από την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, η Titan Cement International προχωρά στην υποβολή προαιρετικής δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν για την ανταλλαγή όλων των κοινών και προνομιούχων μετοχών της εταιρείας με μετοχές της.

ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΕΩΝ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΩΝ !!!

ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
Ρύθμιση οφειλών έως 30.000 ευρώ σε έως 60 δόσεις μέσω παρακρατήσεων στις συντάξεις των οφειλετών ετοιμάζει το υπ. Εργασίας με στόχο τη σταδιακή εξόφληση των ασφαλιστικών χρεών των επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν μεν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά δεν μπορούν να "βγουν" στη σύνταξη ακριβώς λόγω των ασφαλιστικών οφειλών τους.



Ο λόγος για τους εμπόρους, βιοτέχνες, "μπλοκάκηδες", τα μέλη εταιρειών, αλλά και τους αυταπασχολούμενους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους που αν και έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα συντάξιμα χρόνια –είτε έχουν κάνει παύση εργασιών, είτε όχι– δεν τους επιτρέπεται από τον ΕΦΚΑ να συνταξιοδοτηθούν, αν δεν εξοφλήσουν πρώτα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους, εφάπαξ ή τμηματικά (με ρύθμιση).

Το υπάρχον ασφυκτικό –λόγω της συνεχούς υπερχρέωσης των αυταπασχολούμενων από τα αλλεπάλληλα "χαράτσια"– θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει ρύθμιση οφειλών αποκλειστικά έως 15.000-20.000 ευρώ σε έως 40 δόσεις, δεν φέρνει πλέον αποτέλεσμα, καθώς ολοένα και λιγότεροι μπορούν να ενταχθούν, ενώ ο ΕΦΚΑ δεν μπορεί να αυξήσει παραπέρα τα έσοδά του από ρυθμίσεις...

Γι' αυτό, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr, υπό τη συνεχή πίεση των εκπροσώπων των ελευθέρων επαγγελματιών, η πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας δέχεται –αυτή την περίοδο– εισηγήσεις, οι οποίες προβλέπουν καταρχάς την αύξηση του ορίου των ασφαλιστικών οφειλών τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν μέχρι και στα 30.000 ευρώ.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ !!!

ΠΑΝΕ ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ: «Αυτή την στιγμή δεν έχουμε τράπεζα για να πληρώσουμε»...



Κάθε χρόνο τέτοια εποχή καταβάλλονται – προκαταβολή – από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι αγροτικές επιδοτήσεις στους δικαιούχους. Εφέτος οι αρμόδιοι παράγοντες έλεγαν ...επισήμως και ανεπισήμως ότι η πληρωμή θα γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σήμερα ή αύριο. Και εδώ συμβαίνει το απίστευτο γεγονός. Ενώ ο ΟΠΕΚΕΠΕ δηλώνει έτοιμος να πραγματοποιήσει την πληρωμή, 700 εκατ. το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει συνάψει εγκαίρως την σχετική σύμβαση με την Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της οποίας γίνεται η πληρωμή.

Η σχετική σύμβαση βρίσκεται προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο και όπως ομολογεί ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης «αυτή την στιγμή δεν έχουμε τράπεζα για να πληρώσουμε». Κατά συνέπεια είναι άγνωστο πότε θα ξεμπλοκάρει η σύμβαση από το Ελεγκτικό Συνέδριο ώστε να γίνει η πληρωμή.

Το συμπέρασμα είναι ότι δεν φτάνει κάποιοι να κάνουν καλά την δουλειά τους, εν προκειμένου ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά πρέπει να κάνουν κάτι ανάλογο και οι άλλοι συναρμόδιοι φορείς, εν προκειμένου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξη, το οποίο και προφανώς δεν την έχει κάνει καλά.

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ !!!

ΟΙ ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ
Πολλά περιστατικά αυτοκτονιών και απόπειρες ανά τη χώρα οι οποίες όμως περνούν στα ψιλά από τα συστημικά ΜΜΕ...


ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ SSM !!! -50% ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2021 !!!

ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ & ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΣΤΑ FUNDS
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

(ΒΙΝΤΕΟ) ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!




(ΒΙΝΤΕΟ) ΟΡΓΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ & ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ !!!

ΠΛΑΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ: ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ !!!





Τα πλαστά συμβόλαια που κυκλοφορούν στην ασφαλιστική αγορά έχουν δημιουργήσει έντονη ανασφάλεια στους κατόχους οχημάτων που εχουν πληρώσει το ανάλογο ποσό και έχουν στα χέρια τους το συμβόλαιο. Είναι όμως πραγματικά ασφαλισμένο;

Απο την άλλη ήδη απο 1.300.000 πρόστιμα-παράβολα έχουν αναρτηθεί στo Taxis, στα ΑΦΜ των κατόχων ανασφάλιστων οχημάτων και έχει ξεκινήσει και το «σαφάρι» της αστυνομίας με επισκέψεις στα σπίτια τους για παράδοση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας.

Έλα όμως που πολλά από αυτά δεν είναι ανασφάλιστα, ή ασφάλισαν το αυτοκίνητό τους λίγο πριν αναρτηθεί το πρόστιμο, οπότε αυτό δεν ισχύει.

ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ: ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 2.500.000 ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2050 !!!

ΕΚΘΕΣΗ ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
Σύμφωνα με τους συντάκτες της έκθεσης, η μείωση του πληθυσμού δεν αναμένεται, ανεξαρτήτως σεναρίων, να ανακοπεί !!!




Συρρίκνωση του πληθυσμού της Ελλάδας εως 1,4 εκατ. το 2035 και εως 2,5 εκατ. το 2050 προβλέπει μεταξύ άλλων η έκθεση της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που συνδράμει το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Σύμφωνα με την έκθεση:

- Η μείωση του μόνιμου πληθυσμού μέχρι το 2050 δεν αναμένεται - ανεξαρτήτως σεναρίων- να ανακοπεί.

Τα σενάριά μας δίδουν μειούμενο (και με διαφοροποιημένους ανά σενάριο/περίοδο ρυθμούς) πληθυσμό για την χώρα μας. Ειδικότερα:

ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΚΑΤΑ 23 ΔΙΣ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ !!!

ΚΑΘΕΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑ 40 ΔΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ
Σφαγή εισοδημάτων τα μνημονιακά χρόνια.


Το "τσουνάμι" της ύφεσης και των μνημονίων σάρωσε τις αμοιβές στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που βούλιαξαν κατά 23 δισ. ευρώ μέσα σε δέκα χρόνια, υπό το βάρος της ανεργίας και των μεγάλων περικοπών στα εισοδήματα των εργαζομένων.

Κάθετη πτώση καταγράφηκε στην ίδια περίοδο και στην καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών που υποχώρησε κατά περίπου 40 δισ. ευρώ, σε τρέχουσες τιμές, υπό το βάρος των περιοριστικών πολιτικών, της ανεργίας, της δραστικής περικοπής σε μισθούς και εισοδήματα, με τις επενδύσεις την ίδια ώρα να υποχωρούν στο μισό.

Η πορεία του ΑΕΠ και των συνιστωσών του είναι μια θλιβερή ακτινογραφία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης, δημιουργώντας ένα τεράστιο κενό στην ελληνική οικονομία, που καλείται να καλύψει το χαμένο έδαφος, "τρέχοντας" με σταθερά επιταχυνόμενους ρυθμούς, μεσοπρόθεσμα.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΦΤΕΡΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ FUNDS ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Αντιμέτωποι με τα ξένα funds βρίσκονται περισσότεροι από 150.000 δανειολήπτες, των οποίων το κόκκινο καταναλωτικό δάνειο, τα χρέη από πιστωτικές κάρτες και οι μη εξυπηρετούμενες οφειλές από υπεραναλήψεις μετρητών αγοράστηκαν από τις ξένες εταιρείες.

Στην πρώτη επαφή με τους εκπροσώπους των ξένων funds, είτε πρόκειται για δικηγορικά γραφεία, είτε για τις εξειδικευμένες εταιρείες διαχείρισης κόκκινων δανείων -οι οποίες κάνουν τη διαχείριση (service) για το fund που αγόρασε τα δάνεια-, οι δανειολήπτες διαπιστώνουν ότι η πολιτική των ξένων είναι αυστηρή, το κούρεμα δεν δίνεται απλόχερα και εμπροσθοβαρώς, ενώ ο κίνδυνος κατάσχεσης -στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι διαθέτουν περιουσία- των ακίνητων αλλά και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων είναι αυξημένος.

«Στην πρώτη συνομιλία ζητούν από τον δανειολήπτη να τους προσκομίσει το εκκαθαριστικό της φορολογικής τους δήλωσης, προκειμένου να μετρήσουν την οικονομική του κατάσταση αλλά και το μέγεθος της περιουσίας», αναφέρουν πηγές.

Φύλλο και φτερό

Στο σκανάρισμα των κινητών περιουσιακών στοιχείων που κάνουν, κινούνται με βάση το 953 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, στο οποίο ορίζεται με ρητό τρόπο ποια κινητά περιουσιακά στοιχεία εξαιρούνται από την κατάσχεση και ποια μπορούν ανά πάσα στιγμή να κατασχεθούν (από οικιακές συσκευές μεγάλης αξίας μέχρι αυτοκίνητα). Κι αυτό διότι τα κόκκινα δάνεια που έχουν έως σήμερα πουληθεί είναι κατά μέσο όρο ύψους από 1.000 έως και 10.000 ευρώ.

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΣΕ ΤΧΣ: ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ !!!



Με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) συναντήθηκε ο υπουργός Επικρατείας, υπεύθυνος για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση εκ μέρους του υπουργού, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι συνθήκες που επικρατούν στο χρηματοπιστωτικό τομέα και η διαχείριση των κόκκινων δανείων. Αυτό που τόνισε ιδιαίτερα κ. Φλαμπουράρης είναι πως πρέπει να προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς με κάθε τρόπο η πρώτη κατοικία.

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ !!!




Μειώνεται το κόστος εξαγοράς πλασματικών χρόνων ασφάλισης που αφορούν το στρατιωτικό, τις σπουδές ή την ανατροφή παιδιών και μπορούν να αναγνωρισθούν από μη μισθωτούς, από την 1η Ιανουαρίου 2019.

Η εξαγγελία για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κύριας ασφάλισης από το 20% στο 13,33% που αφορά σε 1,5 εκατ. μη μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, καθιστά πλέον λιγότερο ασύμφορη την αναγνώριση πλασματικών ετών ασφάλισης με στόχο τη βελτίωση του τελικού ποσού της σύνταξης.

Να σημειωθεί ότι πλασματικοί χρόνοι που αναγνωρίζονται με εξαγορά συνυπολογίζονται για την αύξηση τόσο της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς επηρεάζουν τα ποσοστά αναπλήρωσης αλλά και το ύψος των συντάξιμων αποδοχών, όσο και τη διαμόρφωση της εθνικής.

ΑΑΔΕ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΦΟΡΩΝ !!!

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΤΙΣ ΕΝΤΟΚΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 90 ΗΜΕΡΕΣ
Να επιταχύνει τις επιστροφές φόρου επιχειρεί με μια ακόμη κίνηση η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Με δεδομένο ότι οι εκκαθαρισμένες εκκρεμείς επιστροφές φόρων ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ γίνεται προσπάθεια προκειμένου να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το στοκ των οφειλών προς ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα της αγοράς.

Με απόφαση της ΑΑΔΕ που προβλέπει αλλαγές στο επιχειρησιακό της σχέδιο προστίθεται η δράση της δημιουργίας συστήματος για την "Παρακολούθηση χρονολογικής ωρίμανσης αποπληρωμής υποχρεώσεων άνω των 90 ημερών στις οικονομικές αναφορές της Α.Α.Δ.Ε. προκειμένου η Αρχή να λαμβάνει πληρέστερη ενημέρωση για τις υποχρεώσεις από επιστροφές φόρων”.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΤΩΝ 150.000€ ΣΕ WIND, VODAFONE, COSMOTE & ΟΤΕ ΜΟΙΡΑΣΕ Η ΑΠΔΠΧ !!!

Η ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΝΤΟΠΙΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΛΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ...
Όλες οι αποφάσεις.



Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, προχώρησε σε συντονισμένη δράση ελέγχων σε εταιρείες για τις οποίες είχε λάβει μεγάλο αριθμό παραπόνων αναφορικά με μη ζητηθείσες τηλεφωνικές κλήσεις, με σκοπό την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών.

Ειδικότερα, ελέγχθηκε η δραστηριότητα των εταιρειών Wind, Vodafone, OTE και Cosmote με επιτόπιο έλεγχο τόσο στις εγκαταστάσεις των ίδιων των εταιρειών όσο και στις εγκαταστάσεις συνεργαζόμενων με αυτές εταιρειών πραγματοποίησης τηλεφωνικών κλήσεων.

Η Αρχή συνέλεξε πλήρη αρχεία των κλήσεων που διενεργήθηκαν, τα οποία και αντιπαρέβαλε με τα μητρώα του άρθρου 11 του ν. 3471/2006 (μητρώα «opt-out»), που τηρούν οι πάροχοι υπηρεσίας τηλεφωνίας. Από την εν λόγω αντιπαραβολή προέκυψε, για τις εταιρείες Wind, Vodafone, OTE και Cosmote μεγάλος αριθμός μη νόμιμων κλήσεων.

ΠΩΣ H QUALCO ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ "ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ" 17 ΔΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΧΡΕΗ 7.400.000€ ΣΕ ΦΟΡΟΥΣ+ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΟΛΙΣ 651.000€ ;;;

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/09/200000.html



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Πως οι τράπεζες χορήγησαν δάνεια και ομολογιακά στην Qualco όταν εμφανίζει τέτοιας κλίμακας χρηματοοικονομική εικόνα που είναι αποκαρδιωτική;

Πολλές φορές έχουμε ως bankingnews αναλύσει το θολό τοπίο στο οποίο ψαρεύουν οι εταιρίες διαχείρισης NPLs. 

Οι μέθοδοι που ακολουθούν είναι κοινωνικά ανεπίτρεπτοι με την ανοχή της κυβέρνησης, ενώ οι τράπεζες που συνεργάζονται μαζί τους παραμένουν έκθετες γιατί όταν πωλούν πρέπει να ξέρουν που πωλούν. 

Υπάρχουν εταιρίες διαχείρισης NPLs που με τηλέφωνα από το εξωτερικό απειλούν ανήμπορούς δανειολήπτες και όπως μας έχουν καταγγείλει οι μέθοδοι που ακολουθούν είναι μόνο μηνύσιμοι. 

Οι εταιρίες διαχείρισης NPLs δυστυχώς κινούνται στα όρια της ηθικής και στα όρια της νομιμότητας, αυτά ισχύουν για πλειάδα εταιριών διαχείρισης. 

Στην σημερινή μας ανάλυση, επικεντρωνόμαστε στην περίπτωση της Qualco στην οποία διευθύνων σύμβουλος είναι συγγενής του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο Ορέστης Τσακαλώτος και θα εστιάσουμε αποκλειστικά στην χρηματοοικονομική της εικόνα. 

Μια εταιρία διαχείρισης NPLs πρέπει να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, να έχει πεντακάθαρο ισολογισμό και κυρίως όταν ο ορκωτής ελεγκτής εκφράζει γνώμη δεν πρέπει να υπάρχει ψήγμα παρατήρησης. 

Δ.ΛΙΝΤΖΕΡΗΣ ΓΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ NOVARTIS: ΕΙΣΗΓΗΘΗΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΑ 509€ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΑ 709€ !!!

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΠΟΚΛΙΣΕΙΣ, ΕΠΙ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΕΟΦ, ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΟΥΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΜΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ...
Ο Δημήτρης Λιντζέρης, πρώην πρόεδρος του ΕΟΦ, κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα σκάνδαλα της Υγεία.



Κατά την κατάθεσή του παραδέχτηκε πως υπήρχαν αποκλίσεις στην τιμολόγηση του φαρμάκου επί ημερών του στον..Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου σε σχέση με τις εισηγήσεις και τις τελικές αποφάσεις του υπουργείου Υγείας.
Η τιμολόγηση του φαρμάκου της Novartis, Lucentis

Ο Δημήτρης Λιντζέρης ήταν πρόεδρος του ΕΟΦ την περίοδο 2013 – 2014 ενώ έχει εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ σε πέντε βουλευτικές εκλογές από το 2000 έως και το 2012.

Κατά την εξέταση του μάρτυρα από τον Σπύρο Λάππα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα παραδείγματα των φαρμακευτικών σκευασμάτων της Novartis, Lucentis και Gilenya. «Ήρθε εδώ η κ. Αντωνίου, πρόεδρος του ΕΟΦ, και είπε ότι για το Lucentis (φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας) και το Gilenya (για θεραπεία της ωχράς κηλίδας), η ελάχιστη τιμή που έδιναν τα ασφαλιστικά ταμεία ήταν 880 ευρώ και σε ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο ήταν 270 ευρώ».

BLOOMBERG: ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΚΡΙΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!



Αν νομίζατε ότι η δοκιμασία της Ελλάδας τελείωσε, ξανασκεφτείτε το

Μήνες μετά την έξοδο από το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης, η χώρα αντιμετωπίζει νέα προβλήματα στο τραπεζικό της σύστημα.

Δεν υπάρχει εύκολη λύση: τα χρήματα είναι λίγα και η υπομονή των επενδυτών είναι μικρή.

Μάλιστα, όπως φαίνεται όλο και περισσότερο, η σταδιακή προσέγγιση που ακολουθεί η Αθήνα και οι αρχές της ευρωζώνης εξαντλείται.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να έχουν τα σημάδια μιας δεκαετούς οικονομικής κρίσης.

Οι δανειολήπτες δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο ήμισυ περίπου των δανείων, πράγμα που συνιστά τον υψηλότερο δείκτη στη ζώνη του ευρώ.

Ένα μεγάλο μέρος του κεφαλαίου των τραπεζών αποτελείται από τα DTA, δηλαδή μελλοντικές φορολογικές ελαφρύνσεις που προκύπτουν εξ αιτίας προηγούμενων ζημιών, για τις οποίες οι επενδυτές είναι διστακτικοί.

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
Οι Δ.Ο.Υ δεν θα κάνουν δεκτά αιτήματα φορολογουμένων για να τεθούν σε αναγκαστική ακινησία τα οχήματά τους, στις περιπτώσεις που η Τροχαία τα εντόπισε ως ανασφάλιστα και προχώρησε στην κατάσχεση των πινακίδων και των αδειών κυκλοφορίας τους.



Αυτό διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) γεγονός που σημαίνει ότι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών θα πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας. Η υποχρέωση αυτή υφίσταται επειδή η παρακράτηση των στοιχείων του ανασφάλιστου οχήματος από την Τροχαία δεν συνιστά λόγο ανωτέρας βίας για να τεθεί το όχημα σε αναγκαστική ακινησία και να απαλλαγεί από τα τέλη, καθώς τα στοιχεία κυκλοφορίας δύναται να επιστρέφονται στον κάτοχο ανά πάσα στιγμή, με την καταβολή του προβλεπόμενου προστίμου.

Ειδικότερα η εγκύκλιος της ΑΑΔΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

«Κατόπιν γραπτών και προφορικών ερωτημάτων προς την υπηρεσία μας αναφορικά με το εάν, οχήματα που καταλαμβάνονται ως ανασφάλιστα, δύνανται εφεξής να τίθενται σε αναγκαστική ακινησία, σας γνωρίζουμε τα εξής:

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ FBBANK !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/11-fbb_17.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/fbbank.html



Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Βίκτωρας Ρέστης και 10 ακόμη άτομα για δάνεια ύψους περίπου 61 εκ. δολαρίων που χορήγησε η τράπεζα FBB συμφερόντων του εφοπλιστή σε ναυτιλιακές εταιρείες την περίοδο 2009-2011.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου δεν απεδείχθη κατά την ακροαματική διαδικασία ότι τα επίμαχα δάνεια δόθηκαν χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις όπως επίσης και ότι η χορήγησή τους επηρέασε την κεφαλαιακή επάρκεια του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος με συνέπεια να προσφύγει σε χρηματοδότηση από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας της Τραπέζης της Ελλάδος.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΣΑΡΩΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ !!!



Στο στόχαστρο των Κινητών Ομάδων Ελέγχου των Τελωνείων έχουν εισέλθει οι ιδιοκτήτες super cars αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και μάλιστα πραγματοποιούν μπαράζ ελέγχων έξω από νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αλλά και πολυσύχναστες περιοχές όπως είναι η παραλιακή, το Κολωνάκι και η Κηφισιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NewsAuto.gr πάνω από 200 αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας έχουν «δεσμευθεί» από τις Αρχές μέχρι οι ιδιοκτήτες τους να προσκομίσουν τα απαραίτητα έγγραφα που τους ζητούν ώστε να τα αποδεσμεύσουν. Σε διαφορετική περίπτωση τα πρόστιμα είναι υπέρογκα και σε κάποιες περιπτώσεις πολυτελών μοντέλων ξεπερνούν ακόμη και τις 100.000 ευρώ!

Το θέμα πάντως έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, κυρίως στους κύκλους των επωνύμων, εκ των οποίων κάποιοι έχουν συστήσει εταιρείες «φαντάσματα» σε άλλα κράτη-μέλη, έχουν μεταβιβάσει τα οχήματά τους σε αυτές ώστε να μπορούν να εκδώσουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και κατόπιν να τα κινούν χωρίς να καταβάλουν φόρους, Τέλη Κυκλοφορίας και άλλα χαράτσια στην Ελλάδα.

Ωστόσο ο νόμος είναι ξεκάθαρος και επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων με ξένες πινακίδες κυκλοφορίας έως 6 μήνες στην ελληνική επικράτεια ενώ για διάστημα μεγαλύτερο της παραπάνω περιόδου οι κάτοχοι πρέπει να πληρώσουν υπέρογκα πρόστιμα!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS ΣΕ ΤΑΞΙ & ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ;;;

ΕΝΩ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ...
Σε επέκταση της υποχρέωσης εγκατάστασης POS σε δεκάδες επαγγέλματα προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η σχετική απόφαση θα εκδοθεί σύντομα και οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν πρέπει σε διάστημα τριών μηνών να εγκαταστήσουν αυτόματα μηχανήματα (POS) για συναλλαγές με κάρτες.

Στις συζητήσεις που διενεργούνται στο υπουργείο Οικονομικών αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το μέτρο πρέπει να επεκταθεί στα ταξί και στα περίπτερα μεταξύ άλλων.

Παράλληλα σχεδιάζεται η μείωση του ορίου για συναλλαγές με μετρητά από τα 500 ευρώ που είναι σήμερα στα 400 ή στα 300 ευρώ.

Την ίδια στιγμή το υπουργείο Οικονομικών, όπως αναφέρει η Καθημερινή, σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρώσει τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε μέχρι την εκπνοή του πρώτο τριμήνου να έχουν διασυνδεθεί οι ταμειακές μηχανές με τα POS.

ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ FBBANK: ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΡΕΣΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΚΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΙΣΤΙΑΣ ;;;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/06/11-fbb_17.html



Τι γράφει το mononews.gr :


Αθώος ο Βίκτωρας Ρέστης

Η δικαιοσύνη απάλλαξε από το αδίκημα της απιστίας τον Βίκτωρα Ρέστη, για τα ευρήματα που είχαν προκύψει όσον αφορά δανειοδοτήσεις που έδινε η FBBank όταν ο εφοπλιστής ήταν διευθύνων σύμβουλό της. Η ιστορία έχει ως εξής: Το καλοκαίρι του 2017 παραπέμφθηκαν σε δίκη 11 άτομα μεταξύ των οποίων και ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης για τα «θαλασσοδάνεια» – κυριολεκτικά – που είχε δώσει η πάλαι ποτέ FBBank προς ναυτιλιακές εταιρείες ύψους 62 εκατ δολαρίων.

Μάλιστα, τα στελέχη της επιτροπής δανειοδοτήσεων της FBBank και ο Β. Ρέστης, που εκτελούσε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου την περίοδο 2009-2012 που δόθηκαν τα δάνεια, δεν ζήτησαν ισχυρές εγγυήσεις για να τα χορηγήσουν.

ΑΓΡΙΕΥΕΙ Η ΕΚΤ: ΒΑΖΕΙ "ΛΟΥΚΕΤΟ" ΣΤΗ ΜΑΛΤΕΖΙΚΗ PILATUS BANK ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ !!!

ΜΕΤΑ ΤΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Η τράπεζα είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος από τη δημοσιογράφο Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε πέρυσι...
Δείτε σχετικά εδώ:




Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατέληξε σε προκαταρκτική απόφαση για την ανάκληση της άδειας της μαλτέζικης Pilatus Bank, μετά την καταδίκη του προέδρου της για ξέπλυμα χρήματος, ανέφεραν στο Reuters δύο αξιωματούχοι της ΕΚΤ.

Η τράπεζα είχε κατηγορηθεί για ξέπλυμα χρήματος από τη δημοσιογράφο Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία, η οποία δολοφονήθηκε πέρυσι.

Το εποπτικό συμβούλιο της ΕΚΤ έχει ήδη συμφωνήσει να άρει την άδεια της τράπεζας, σημείωσε ένας αξιωματούχος στο Reuters.

ΤΟ ΝΕΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝO ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ: ΟΙ "ΑΣΤΕΓΟΙ" ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ !!!

ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
Το νέο φαινόμενο στην Ιαπωνία είναι οι «άστεγοι με τα κοστούμια». Πρόκειται για εργαζόμενους άνδρες οι οποίοι δουλεύουν με εξουθενωτικούς ρυθμούς μέχρι αργά το βράδυ με αποτέλεσμα να τους παίρνει ο ύπνος στη στάση του λεωφορείου και του τραίνου, αφού δεν έχουν πολλές φορές τα χρήματα για να πληρώσουν ξενοδοχείο.





H Guardian δημοσίευσε φωτογραφίες του Paweł Jaszczuk, ο οποίος ένα βράδυ φωτογράφησε τυχαία τον πρώτο «άστεγο με κοστούμι» που βρήκε στη στάση ενός λεωφορείου. Όπως αποκάλυψε στη συνέντευξη του: «Η αντίθεση όπου βλέπεις έναν καλοντυμένο άντρα στον δρόμο, μου φάνηκε ενδιαφέρουσα, αλλά το μήνυμα ήρθε αργότερα».



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 4.700.000€ ΓΙΑ ΕΝΑΝ...ΦΡΑΧΤΗ !!!



Λεηλασία σε πρότυπη πίστα κυκλοφοριακής αγωγής στη Θεσσαλονίκη που θεμελιώθηκε το 2009, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ !!!

Στον βρόντο πετάχτηκαν ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 4.700.000 ευρώ! Το πρότυπο ηλεκτρονικό πάρκο με τις δεκάδες πίστες εξέτασης υποψήφιων οδηγών, που θεμελιώθηκε το 2009 «μετά Βαΐων και κλάδων» από τον τότε υπουργό Μεταφορών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, δεν λειτούργησε ποτέ και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ρημάζουν, ενώ το πλιάτσικο στα κτίρια και στη σήμανση της πίστας καλά κρατεί!

Σπασμένα τζάμια και μπετά, ξηλωμένες πόρτες, κομμένα καλώδια και αγωγοί νερού είναι μόνο ορισμένα από τα σημάδια εγκατάλειψης του έργου. Το σκηνικό της ντροπής συμπληρώνεται με την… κλεμμένη πλάκα θεμελίωσης!

Εννέα χρόνια μετά τη θεμελίωσή της, η πίστα εξέτασης, που το 2009 θεωρήθηκε πρότυπη για όλη τη χώρα, δεν χρησιμοποιείται για τους σκοπούς που κατασκευάστηκε. Η πίστα βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της πόλης, στην περιοχή της Νέας Ραιδεστού του Δήμου Θέρμης.

Η ΔΕΗ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ !!!

ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ
Οι παράμετροι ρύποι, ΥΚΩ και τράπεζες δείχνουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ...




Μιλώντας χθες στον ΑΝΤ1 ο υπουργός ενέργειας Γ. Σταθάκης άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, εξαιτίας της ανόδου της τιμής των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων που επηρεάζουν τα κόστη της εταιρείας. Πράγματι είναι η δεύτερη φορά που ο υπουργός ενέργειας με αφορμή την εκτίναξη του κόστους των ρύπων αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις μετά από ένα χρονικό διάστημα και αφού διαπιστωθεί ότι υπάρχει ανάγκη να μετακυληθεί στην κατανάλωση η αύξηση από τα CO2.

Και εδώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι πράγματι η ΔΕΗ κινδυνεύει οικονομικά να εκτροχιαστεί τους επόμενους μήνες, εάν δεν υπάρξουν παρεμβάσεις (αυξήσεις) στα τιμολόγια για να καλυφθεί το κόστος των CO2. Άλλωστε ως επιχείρηση η ΔΕΗ είναι βαριά εξαρτημένη από τους λιγνίτες, που μπορεί να είναι εγχώριο και φθηνό καύσιμο, ωστόσο είναι βλαβεροί για το περιβάλλον και με βάση τα νέα δεδομένα που επικρατούν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά πανευρωπαϊκά επιβαρύνονται με υψηλότατο κόστος για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Επομένως, εάν δεν υπάρξει μια προσαρμογή στα τιμολόγια που να αντανακλά τα επιπλέον κόστη παραγωγής που επωμίζεται η ΔΕΗ λόγω των ρύπων, υπάρχει κίνδυνος για σοβαρή μείωση της λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρείας σε επίπεδα μη βιώσιμα.

Ωστόσο οι ρύποι είναι μόνο μία από τις τρεις συνολικά παραμέτρους που δημιουργούν νέα δεδομένα για τα τιμολόγια του ρεύματος και προϊδεάζουν για σημαντικές αυξήσεις το επόμενο διάστημα.

ΥΚΩ

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗΝ ΕΤΕ & ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΛΕΠΕΤΕ !!!

ΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Η ΑΓΩΓΗ 360 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Σημεία αναφοράς της απόφασης αποτελούν και η αναγνώριση του ΛΕΠΕΤΕ ως λογαριασμού καθορισμένων παροχών, καθώς και του επικουρικού βοηθήματος ως μισθολογικής-εργοδοτικής παροχής !!!




Δεκτή έγινε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή 360 συνταξιούχων κατά της Ε.Τ.Ε. για τη διεκδίκηση της μέχρι τώρα διακοπείσας χρηματοδότησης ΛΕΠΕΤΕ. Η αγωγή εκδικάστηκε στις 17-09-2018 και οι συνταξιούχοι εκπροσωπήθηκαν από το πληρεξούσιο δικηγόρο τους, Καθηγητή, Κωνσταντίνο Κρεμαλή, εταίρο της ΚΡΕΜΑΛΗΣ-Δικηγορική Εταιρεία.

Επί της αγωγής αυτής εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 1896/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, δυνάμει της οποίας η ΕΤΕ υποχρεώθηκε να καταβάλει άμεσα το σύνολο των μηνιαίων παροχών επικούρησης, οι οποίες δεν είχαν καταβληθεί από το Νοέμβριο του 2017 έως σήμερα, σε έκαστο εκ των συνταξιούχων – εναγόντων και μάλιστα νομιμοτόκως από τότε που έκαστο μηνιαίο ποσό κατέστη απαιτητό και ληξιπρόθεσμο και μέχρι τη πλήρη και ολοσχερή εξόφληση.

ΓΓ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ: ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ 35 ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ !!!

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 242.000€
Σε ποιο συρτάρι έχει "ξεχασθεί" το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ετοιμαζόταν για τα δικηγορικά-εισπρακτικές ;;;



Πρόστιμα συνολικού ύψους 242.000 ευρώ έχει επιβάλει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου σε εταιρείες ενημέρωσης οφειλών και γνωστές ως εισπρακτικές εταιρείες καθώς παραβίασαν την νομοθεσία μετά από καταγγελίες καταναλωτών. 

Συνολικά 35 εταιρείες έλαβαν το ραβασάκι της Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων για παραβάσεις όπως μεγάλη συχνότητα κλήσεων ,παραπλανητική πληροφόρηση, παρέκκλιση των εντολών των δανειστών. 

Επίσης οι εισπρακτικές καλούσαν σε τηλέφωνα επικοινωνίας που δεν τα είχαν δηλώσει οι οφειλέτες και τα εντόπιζαν από τηλεφωνικούς καταλόγους, κλήση σε τηλέφωνο εργασίας χωρίς να είναι το μοναδικό τηλέφωνο επικοινωνίας, όχληση για οφειλές στις οποίες δεν είχαν παρέλθει 10 ημέρες από τότε που αυτές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες, ενημέρωση χωρίς να έχει προηγηθεί ταυτοποίηση του οφειλέτη. 

ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΕ ΓΙΑΤΡΟΥΛΗ, ΤΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΘΑ ΠΕΙΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΕΙΣ ΑΝΑΒΟΛΗ ;;;

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΕΛΟΣ !!! ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ Η ΕΚΔΟΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ !!!

292 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 2,5 ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Άρχισε από προχθές η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων.



Ως ημέρα «απελευθέρωσης» των πολιτών από την πολεοδομία παρουσίασε τη προχθεσινή ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό για την έναρξη του πληροφοριακού συστήματος e-Αδειες. Με το νέο σύστημα η υποβολή και η έκδοση οικοδομικής άδειας θα γίνονται ηλεκτρονικά. Πρόκειται για μια μεταρρύθμιση που άργησε πολλά χρόνια, συντηρώντας τη γραφειοκρατία και τη δυνατότητα διαφθοράς. Πάντως, ήδη από χθες(15/10) ξεκίνησε με επιτυχία η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, καθώς μέσα στις πρώτες ώρες λειτουργίας (09.00-11.30) κατατέθηκαν 292 αιτήματα έκδοσης οικοδομικών αδειών, σε διάφορες κατηγορίες, όπως είπε ο κ. Στασινός.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ήμερα, καθώς οι πολίτες δεν θα ξαναδούν την πολεοδομία τα επόμενα χρόνια», είπε ο κ. Σταθάκης, σημειώνοντας πως ο νόμος για τον έλεγχο και την προστασία του δομημένου περιβάλλοντος (4495/2017) ψηφίστηκε από ευρεία πλειοψηφία και άρα «έχει διαμορφωθεί πολιτικά ένα πλαίσιο πολύ ισχυρό, προκειμένου να προχωρήσουμε με αποφασιστικά βήματα και σε πλήρη ρήξη με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν». Βασική τομή του νόμου είναι «ο διαχωρισμός της αδειοδοτικής διαδικασίας από τη διαδικασία ελέγχου των αυθαιρεσιών, με τον έλεγχο να περνάει στα τοπικά και περιφερειακά παρατηρητήρια».

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ;;; Η ΕΤΕ "ΕΚΟΨΕ" ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ !!!

ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΥΩΝ
Χωρίς να εξηγεί τους λόγους που αποφάσισε να σταματήσει τις διαπραγματεύσεις η Εθνική Τράπεζα «ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι μετά την εξέταση και αξιολόγηση των διαφόρων πτυχών της δεσμευτικής προσφοράς της Gongbao Group για την Εθνική Ασφαλιστική, συμπεριλαμβανομένης και της βεβαιότητας επιτυχούς ολοκλήρωσης της συναλλαγής, αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή»...



Το τέλος των διαπραγματεύσεων με την κινεζική Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

Χωρίς να εξηγεί τους λόγους που ναυάγησε το deal, η Εθνική Τράπεζα εξηγεί ότι «αποφάσισε να μην προβεί σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον υποψήφιο επενδυτή»

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τη λήξη των συζητήσεων με την Gongbao Group για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής:

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ !!!



Αποκάλυψη τώρα...
Το τραπεζικό ρεπορτάζ τη μια ασχολείται με τα κόκκινα δάνεια, την άλλη με τις σχέσεις του Στουρνάρα με τους τραπεζίτες και την παρ’ άλλη με τα λουκέτα που βάζουν οι τράπεζες σε πολλά καταστήματά τους προκειμένου να ρίξουν το κόστος, αλλά δεν μπορεί να «πιάσει», τι συντελείται υπογείως και δη στις σχέσεις των τραπεζών με τους πελάτες τους.

Γιατί εκεί τα χαράτσια που στην τραπεζική γλώσσα αποκαλούνται προμήθειες «πάνε και έρχονται». Και δεν αναφέρομαι μόνο στις συναλλαγές στο γκισέ, εκεί υπάρχει η δικαιολογία της απασχόλησης του προσωπικού που έχει σαν συνέπεια αν πας να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ να σου σκάει και το χαράτσι της προμήθειας.

Μιλάω για το γεγονός ότι οι προμήθειες έχουν επεκταθεί παντού. Ακόμα και όταν χρεώνεις την χρεωστική σου κάρτα που τάχα μου για να σε διευκολύνει, σου έχει χορηγήσει η τράπεζα.

GOLDMAN SACHS+BLACKROCK ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΝΟΜΑΝΕ...ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ !!!



Με τις κατάλληλες κυβερνήσεις ρουφιάνων …κάποιοι χάνουν για να κερδίσουν κάποιοι άλλοι. Βρείτε ποιοι χάνουν;

Εταιρίες που συμβουλεύουν τι να πουλήσουμε τσάμπα ώστε να τα αγοράσουν θυγατρικές τους, που μαγειρεύουν το χρέος μας… Βγάζουν από χίλιες δυο πλευρές…

Την ίδια στιγμή που άλλοι καταστρέφονται αυτοί έχουν κέρδη!

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΟ 3,3% ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ Η EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο 6% του αρχικού κεφαλαίου και στο 3,3% των συνολικών απαιτήσεων (με τόκους κλπ) πουλήθηκε από τη Eurobank πακέτο µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία για την πώληση αυτού το χαρτοφυλακίου δανείων σε κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank, το αρχικό κεφάλαιο των πωλούμενων δανείων είναι €1,1 δισ. ενώ οι συνολικές απαιτήσεις της ανέρχονται σε €2 δισ. Από το ποσό αυτό, το 1 δισ. εμφανίζεται στον ισολογισμό της.

Η πώληση είναι ουδέτερη για την τράπεζα, τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.
SSL Certificates