.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΟ 3,3% ΠΟΥΛΗΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ Η EUROBANK !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στο 6% του αρχικού κεφαλαίου και στο 3,3% των συνολικών απαιτήσεων (με τόκους κλπ) πουλήθηκε από τη Eurobank πακέτο µη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις.

Η τράπεζα υπέγραψε συμφωνία για την πώληση αυτού το χαρτοφυλακίου δανείων σε κοινοπραξία των εταιρειών B2Holding ASA και Waterfall Asset Management.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Eurobank, το αρχικό κεφάλαιο των πωλούμενων δανείων είναι €1,1 δισ. ενώ οι συνολικές απαιτήσεις της ανέρχονται σε €2 δισ. Από το ποσό αυτό, το 1 δισ. εμφανίζεται στον ισολογισμό της.

Η πώληση είναι ουδέτερη για την τράπεζα, τόσο σε όρους χρηματοοικονομικού αποτελέσματος όσο και επίπτωσης στα εποπτικά της κεφάλαια.

Τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα συνεχίσει η κατά 100% θυγατρική της Eurobank, Financial Planning Services (FPS) η οποία έχει λάβει άδεια διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις. Η διαχείριση θα γίνεται συνδυαστικά με την επίσης αδειοδοτημένη εταιρεία διαχείρισης B2Kapital.

Η πώληση αποτελεί µέρος του πλάνου της Eurobank για τη µείωση των NPEs το 2018 και θα ολοκληρωθεί εντός του 4ου τριμήνου του 2018.

Σύμβουλοι της Eurobank ήταν η BlackRock και η Δικηγορική Εταιρεία Α.Σ. Παπαδημητρίου και Συνεργάτες.


πηγη: sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates