.

Σάββατο 23 Απριλίου 2022

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!! ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !!!

 


ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ: ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

 


Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί δικαστικά κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής για τους υπέρογκους λογαριασμούς στο ηλεκτρικό ρεύμα.

«Είναι κοινή διαπίστωση όλων μας το τελευταίο χρονικό διάστημα ότι έχουν παρατηρηθεί τεράστιες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, σε ένα κοινωνικό αγαθό, λόγω της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής. Γεγονός, που ταλανίζει το σύνολο των πολιτών και εκτροχιάζει όλους τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς» τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος το Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργέλης.

Όπως είπε, σε συνεργασία με τη Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας θα ζητήσει με την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής από τα συμβόλαια παροχής ρεύματος.

ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΜΕ ΤΑ ΤΑΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ ΣΥΜΗΣ !!!

 


Στις 12 Ιανουαρίου 2019, το πλήρωμα του πλοίου «Dodekanisos Express» βρήκε ένα μπουκάλι να επιπλέει στη θάλασσα. Ανήκε σε έναν κάτοικο από το χωριό Κορφές της Κρήτης που το έριξε στη θάλασσα του Ηρακλείου με προορισμό την Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη. Ο τουριστικός πράκτορας που το παρέλαβε, το παρέδωσε στον ηγούμενο της Μονής, η οποία είναι αφιερωμένη στον Αρχάγγελο Μιχαήλ.

Το έθιμο με τα τάματα μέσα στα μπουκάλια για τον Πανορμίτη Σύμης, ξεκίνησαν την περίοδο της Τουρκοκρατίας και εξακολουθούν μέχρι και σήμερα.

Πιστοί από διάφορα μέρη της Ελλάδας τοποθετούν τα τάματα μέσα σε γυάλινα ή πλαστικά μπουκάλια και τα συνοδεύουν με μια επιστολή ή και χρήματα. Συνήθως γράφουν την διεύθυνση, το όνομα και την παράκλησή τους. Μερικές φορές σημειώνουν και τα τηλέφωνά τους. Στη συνέχεια πετούν το μπουκάλι στη θάλασσα και προσεύχονται να φτάσει Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη στη Σύμη. Άλλοτε επιλέγουν να το ρίξουν από κάποιο λιμάνι, είτε από κάποιο πλοίο που ταξιδεύει στο Αιγαίο.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

JP MORGAN: ΣΤΑ 185$ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ BRENT ΑΝ Η ΕΕ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 



Προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει η JPMorgan, πως αν θέλει στα αλήθεια να απαγορεύσει το ρωσικό πετρέλαιο, τότε θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις οδυνηρές συνέπειες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναλύτρια της τράπεζας, Νατάσα Κάνεβα, αναφέρει πως μια πλήρης και άμεση απαγόρευση θα μπορούσε να καταργήσει από την προμήθεια πετρελαίου περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως - ωθώντας τις τιμές του brent κατά περίπου 65% στα 185 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, μια σταδιακή κατάργηση για περίπου τέσσερις μήνες, παρόμοια με την προσέγγιση που ακολουθήθηκε με τις προμήθειες ρωσικού άνθρακα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να διαταραχθούν σημαντικά οι τιμές, προσθέτει η ίδια.

Το βασικό σενάριο της τράπεζας είναι πολύ πιο συντηρητικό, εκτιμώντας ότι η μείωση των ρωσικών προμηθειών στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις περίπου στο μισό τόσο σοβαρές, με περίπου 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα να αποσύρονται μέχρι το τέλος του έτους.

ΕΚΤΟΞΕΥΘΗΚΕ ΚΑΤΑ 403% ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ !!!

 




Εκτίναξη 403% κατέγραψε την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 το έλλειμα του ισοζυγίου καυσίμων της χώρας, ανερχόμενο σε 2,26 δισ. ευρώ, έναντι 449 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο δίμηνο του 2021.

Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών κατέγραψε αύξηση κατά 2,9 δισ. ευρώ σε σχέση με το πρώτο δίμηνο του 2021 και διαμορφώθηκε σε 4,1 δισ. ευρώ.

Η αύξηση του ελλείμματος του ισοζυγίου αγαθών οφείλεται στη μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών έναντι των εξαγωγών. Αναλυτικότερα, οι εξαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 30,5% σε τρέχουσες τιμές (7,1% σε σταθερές τιμές) και οι εισαγωγές σημείωσαν αύξηση κατά 61,3% σε τρέχουσες τιμές (34,7% σε σταθερές τιμές). Ειδικότερα, σε τρέχουσες τιμές οι εξαγωγές και οι εισαγωγές αγαθών χωρίς καύσιμα αυξήθηκαν κατά 25,2% και 40,0% αντίστοιχα (13,1% και 30,9% σε σταθερές τιμές).

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 24/04/2022 !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Για να διαβάσετε την ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS σε μορφή PDF


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΩΝ ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ !!!

 


του Καθηγητή, Ιωάννη Τσάκνη *


Οι λιπαρές ύλες καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των ενεργειακών αναγκών του οργανισμού, παρέχοντας 2,3 φορές μεγαλύτερη ενέργεια από τις πρωτεΐνες ή τους υδατάνθρακες και παρέχουν στον οργανισμό 9 kcal/g. Δρουν ως θερμομονωτικό μέσο παρέχοντας προστασία στα όργανα και τα κύτταρα του οργανισμού και συντελούν στη διαμόρφωση του σχήματος του σώματος. Αποτελούν δομικά συστατικά της κυτταρικής μεμβράνης, πρόδρομες μορφές ουσιών με σημαντική βιολογική δράση π.χ. χοληστερόλη, ενώ έχουν επιπρόσθετες λειτουργίες όπως είναι η ορμονική τους δράση, ο ρόλος τους στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, στην ιστική ανοσία, στις λιποπρωτεΐνες και στην πήξη του αίματος. Αποτελούνται από γλυκερίδια, λιπαρά οξέα, ασαπωνοποίητα συστατικά, φωσφατίδια, χρωστικές, στερόλες, υδρογονάνθρακες, βιταμίνες κ.α.

Η Ελλάδα είναι η Τρίτη ελαιοπαραγωγική χώρα (16%) μετά την Ισπανία (38%) και την Ιταλία (22%). Το ελαιόλαδο αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής των Ελλήνων καθώς η χώρα μας κατέχει τη μεγαλύτερη κατά κεφαλή κατανάλωση ελαιόλαδου σε διεθνές επίπεδο, με το μέσο Έλληνα να καταναλώνει περισσότερα από 18 κιλά ετησίως ενώ ακολουθεί η Ισπανία με 13 κιλά κατά κεφαλήν κατανάλωση ετησίως.

Η διαδικασία παραλαβής του ελαιολάδου από τον καρπό της ελιάς γίνεται με φυσικό και μηχανικό τρόπο στα ελαιοτριβεία, ο καρπός μετά την απομάκρυνση των φύλλων πλένεται, μετά γίνεται σπάσιμο και άλεση, μάλαξη και στη συνέχεια φυγοκεντρείται για την παραλαβή του ελαιολάδου. Μετά φιλτράρεται για την απομάκρυνση των διαφόρων στερεών σωματιδίων και τυποποιείται σε γυάλινες ή πλαστικές φιάλες και σε λευκοσιδηρά δοχεία.
Οι ποιοτικές κατηγορίες των ελαιολάδων και των πυρηνελαίων είναι οι εξής:

Παρθένα Ελαιόλαδα: Λάδια που λαμβάνονται από τον ελαιόκαρπο μόνο με μηχανικές μεθόδους ή άλλες φυσικές επεξεργασίες, με συνθήκες που δεν προκαλούν αλλοίωση του ελαίου και τα οποία δεν έχουν υποστεί καμία άλλη επεξεργασία πλην της πλύσης, της μετάγγισης, της φυγοκέντρησης και της διήθησης.

ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ LIDL ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ !!!

 



Τη δική της ναυτιλιακή εταιρεία για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων αποφάσισε να δημιουργήσει η Lidl με σκοπό να αποφύγει μελλοντικές δυσλειτουργίες της αλυσίδας Logistics. Η Tailwind Shipping Lines, όπως ονομάζεται ο νέος φορέας, θα της επιτρέψει να αναλάβει ένα σημαντικό μέρος των μεταφορικών της δραστηριοτήτων που διαχειρίζεται επί του παρόντος μέσω διαφορετικών ναυτιλιακών εταιρειών.

Στόχος είναι να μπορεί να διαχειρίζεται τον αυξανόμενο όγκο παραγωγής από όλες τις εγκαταστάσεις της με πιο ευέλικτο τρόπο μακροπρόθεσμα. Αν και στην αρχή σκέφτηκε να επενδύσει σε μια υπάρχουσα ναυτιλιακή εταιρεία, τελικά αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση και να αγοράσει τα δικά της πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙ ΑΙΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΤτΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

 



Τι μεταδίδει το powergame.gr

Εναλλακτικές πηγές εσόδων και νέα πελατεία αναζητεί η Τράπεζα Πειραιώς, παράλληλα με το νοικοκύρεμα του ισολογισμού της. Η στροφή σε asset management και bancassurance – χώροι που παρουσιάζουν τεράστια περιθώρια ανάπτυξης σε σχέση με το μέσο όρο της ΝΑ Ευρώπης (7% Ελλάδα, 21% Ν.Α Ευρώπη) – μαζί με το χτίσιμο μιας νέας, ψηφιακής τράπεζας, αποτελούν τις νέες προκλήσεις για τον Όμιλο.

Η digital bank της Τράπεζας Πειραιώς, για την οποία θα υποβληθεί σύντομα αίτημα στην Τράπεζα της Ελλάδος για πλήρη άδεια τραπεζικών εργασιών, είναι ήδη στα σκαριά και αναμένεται να αποτελέσει όχημα προσέλκυσης μιας νέας πελατείας: της γενιάς Millenium και της Γενιάς Ζ.

Βλέποντας μπροστά, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σχεδιάζει το αύριο και την κάλυψη των αναγκών της νέας γενιάς, αυτής που δεν έχει περάσει σχεδόν ούτε μια ημέρα την πόρτα τραπεζικού καταστήματος. Και που συνάμα, είναι σημαντικό τμήμα της υπάρχουσας πελατείας.

Όπως σημείωσε ο κ. Χρήστος Μεγάλου, από τα 5 εκατομμύρια πελάτες της Πειραιώς, το 1,5 εκατομμύριο αφορά τις γενιές αυτές, τους πελάτες που σήμερα, κάνουν τα πάντα ψηφιακά. Στόχος είναι στη νέα digital bank να μεταφερθούν τα 500 εκατομμύρια καταθέσεων που ήδη προέρχονται από τους Millenials και τους Generation Z, ώστε με τη σειρά τους να δημιουργήσουν την κεφαλαιακή βάση για τη χορήγηση έξυπνων και καινοτόμων δανειακών προϊόντων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ: ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ !!!

 


Για ακόμη μεγαλύτερες πιέσεις τις επόμενες εβδομάδες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, λόγω της ακρίβειας, έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, στην ΕΡΤ1, υπογραμμίζοντας την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων από την κυβέρνηση.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στη μείωση της κατανάλωσης και τις συγκρατημένες αγορές των καταναλωτών ακόμη και κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ενώ για το πασχαλινό τραπέζι εκτίμησε ότι το κόστος του θα είναι αυξημένο κατά περίπου 20%.

Όταν, όπως εξήγησε, το εισόδημα των νοικοκυριών εξαντλείται σε σούπερ μάρκετ και λογαριασμούς ενέργειας, δεν περισσεύουν χρήματα για άλλες αγορές, με αποτέλεσμα η μείωση τζίρου σε άλλους κλάδους όπως η ένδυση και η υπόδηση, να φτάνει έως και 50%.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. επισήμανε ότι πηγή όλων των ανατιμήσεων είναι η ενεργειακή κρίση, η οποία εκτίμησε ότι θα μας συνοδεύει έως και τις αρχές του 2023. Ως εκ τούτου, τόνισε ότι αφενός “η Ευρώπη δεν μπορεί να παραμείνει απαθής” και αφετέρου η κυβέρνηση χρειάζεται να ενισχύσει τη στήριξη έναντι των αυξήσεων στην ενέργεια.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ !!!

 



Οι πλειστηριασμοί μετά την κρίση του κορoνοϊού ξεκίνησαν και αρκετά τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία και resorts έχουν αλλάξει χέρια και ετοιμάζονται προς λειτουργία από τους νέους ιδιοκτήτες.

Ένα από αυτά είναι και το ιδιαίτερο και μοναδικό Kandia Castle Hotel Resort & Thalasso στο Ναύπλιο το οποίο θα βγει σε πλειστηριασμό την 5η Μαΐου 2022 και σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρείες εξετάζουν το ακίνητο, καθώς είναι το μοναδικό resort στην ευρύτερη περιοχή.

Το συγκεκριμένο Hotel & Resort, το οποίο κατασκευάστηκε πριν από περίπου 12 χρόνια, με συνολική επιφάνεια 14.825 τ.μ. (με βάσει την άδεια του ΕΟΤ), είναι κτισμένο σε ένα προνομιακό παραθαλάσσιο οικόπεδο επιφανείας 31.536,48τ.μ. στην παραλία της Κάντιας και σε κοντινή απόσταση από το Ναύπλιο και πρόκειται να εκπλειστηριαστεί την 5η Μαΐου 2022, με αρχική τιμή €9.750.000.

Οι προκαταβολές, ύψους € 2.925.000 (30% της τιμής α’ προσφοράς), για την συμμετοχή θα πρέπει να κατατεθούν έως την Τρίτη 2 Μαΐου το αργότερο.

ΥΠΟΘΕΣΗ NOOR 1: ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΠΑΘΕ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ !!!

 


Έρευνα της εισαγγελίας ζητεί ο Παύλος Σαράκης


Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στις φυλακές Πατρών με τον καταδικασμένο καπετάνιο του ναρκόπλοιου Noor 1, Γιώργο Μπουρδούβαλη και ενώ ετοιμαζόταν να αποφυλακιστεί από τις φυλακές Πάτρας.

Ο Μπουρδούβαλης φέρεται να υπέγραψε προχτες στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Πατρών, όπου κρατείται επί 8 χρόνια, την αίτηση αποφυλάκισης του, καθώς έχει συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο κράτησης. Ωστόσο για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα σήμερα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι «τάραξε» τον Μπουρδούβαλη ενώ υπέγραφε την αίτηση αποφυλάκισής του με αποτέλεσμα να ανεβάσει πίεση. Αρχικά επέστρεψε στο κελί του όμως σήμερα Μεγάλη Τετάρτη η κατάσταση επιδεινώθηκε. Αυτή την ώρα ο Μπουρδούβαλης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο του Ρίου.

Σαράκης: Να ερευνήσει η εισαγγελία τα αίτια της νοσηλείας του

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπουρδούβαλη, Παύλος Σαράκης σε δήλωσή του ζητεί από τις εισαγγελικές αρχές να ερευνήσουν τα αίτια της νοσηλείας του πελάτη του, την ώρα που ετοιμαζόταν να αποφυλακιστεί και να αναζητήσει στοιχεία για τη «συνομωσία» όπως λέει σε βάρος του.

Διαβάστε τη δήλωση Σαράκη:

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ !!!

 



Ο Άγνωστος Πόλεμος, με τα πασίγνωστα θύματα.

Στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία που ζούμε, βλέπουμε να συμβαίνουν μερικά πράγματα, τα οποία είναι ανεξήγητα. Θα περίμενε κανείς στην Ευρώπη —η οποία εξακολουθεί ακόμα και τώρα, στην εποχή της κρίσης, να είναι μακράν η πλουσιότερη αγορά του κόσμου— να επωφελούνται του παγκόσμιου εμπορίου οι τυχεροί, οι οποίοι βρίσκονται πάνω στον “δρόμο” των δικτύων της … Οι τυχεροί, οι οποίοι στην εποχή της ακμής της Κίνας βρέθηκαν να “κάθονται” πάνω στον νέο “δρόμο του μεταξιού” της Ανατολής …Αυτοί, οι οποίοι ελέγχουν τα φυσικά “περάσματα” αυτού του “δρόμου” μεταξύ Κίνας και Ευρώπης και έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν πάνω του τα διαμετακομιστικά του κέντρα …Τα κέντρα εκείνα, τα οποία αποτελούν μικρές “καρδιές” που “αιματώνουν” την ευρωπαϊκή αγορά απ’ άκρη σ’ άκρη.

Μια τέτοια ανάγκη συνεχούς “αιμάτωσης” της αγοράς με εμπορεύματα είναι μόνιμη, γιατί στα τελευταία τριάντα χρόνια έχουν συμβεί τεράστιες εξελίξεις στον τομέα της παραγωγής. Η Ευρώπη έπαψε να είναι ένας από τους μεγάλους παραγωγούς αυτού του κόσμου και περιορίστηκε στον ρόλο του μεγαλύτερου καταναλωτή. Χρειάζεται μόνιμα την “αιμάτωση” των εισαγόμενων εμπορευμάτων, γιατί έχει σε μεγάλο βαθμό αποβιομηχανιστεί. Δεν καλύπτει μόνη της τις βασικές της ανάγκες και ως εκ τούτου είναι εξαρτώμενη από τις εισαγωγές …Τις εισαγωγές από την Κίνα. Η κινέζικη δεσπόζουσα θέση στην παραγωγή επηρεάζει το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς και αυτό δημιουργεί ένα πλήθος παράπλευρων συνεπειών.

Όμως, η Κίνα δεν βρίσκεται σε κάποιον άλλο Πλανήτη, ώστε τα “διαστημόπλοια” της να προσγειώνονται κάθετα εκεί όπου βρίσκονται οι πελάτες της. Η Κίνα έχει συγκεκριμένες γεωγραφικές συντεταγμένες Βρίσκεται ανατολικά της Ευρώπης. Βρίσκεται ανατολικά της μεγαλύτερης αγοράς του κόσμου. Μονίμως ανατολικά της Ευρώπης σε έναν σφαιρικό Πλανήτη, γιατί η απόστασή της από τη δυτική της πλευρά είναι απείρως μεγαλύτερη. Η προσέγγισή της, δηλαδή, με την ευρωπαϊκή αγορά γίνεται από συγκεκριμένη πλευρά, εφόσον ο παράγων “κόστος” είναι απολύτως καθοριστικός στην επιλογή της “προσέγγισης” αυτής.

Γιατί όμως αναφερόμαστε στο προφανές; Σε αυτό, το οποίο υποχρεούται να γνωρίζει και ένας μαθητής του δημοτικού; Γιατί από αυτό το προφανές διαπιστώνουμε ότι δεν προκύπτουν εξίσου προφανή αποτελέσματα. Δεν βλέπουμε δηλαδή τις προφανείς συνέπειες των προφανών δεδομένων. Πώς είναι δυνατόν τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης να βρίσκονται στη Βόρεια Ευρώπη; Να βρίσκονται κατά “σύμπτωση” στις Προτεσταντικές ακτές της, παρ’ όλο που αυτές δεν βρίσκονται στη σωστή “πλευρά” των μεταφορών; Να βρίσκονται από την πλευρά εκείνη, που στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μετακίνηση εμπορευμάτων και άρα εμπόριο; Τα λιμάνια εκείνα είχαν αναπτυχθεί στον βαθμό που είχαν αναπτυχθεί, όταν το εμπόριο της Ευρώπης με τον Νέο Κόσμο ήταν το κυρίαρχο. Τώρα πλέον αυτό δεν υφίσταται.

Πώς είναι δυνατόν τα παλιά λιμάνια να διατηρούν την παλιά τους δυναμική, την στιγμή που δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες; Από τις ΗΠΑ μπορεί να φτάνουν συνεχώς “αγαθά” στην Ευρώπη, αλλά αυτά συνήθως είναι άυλα. Είναι άυλα “αγαθά”, που φτάνουν μέσα σε CD ή μέσω τηλεφωνικών δικτύων. Είναι άυλα “προϊόντα”, που διακινούνται μέσα στα γραφεία των διευθυντών των τραπεζικών υποκαταστημάτων. Είναι προϊόντα, τα οποία μεταφέρονται σε πολυτελείς χαρτοφύλακες από υψηλόμισθα στελέχη και όχι σε χάρτινα κουτιά από χαμάληδες. Τα υλικά αγαθά, τα οποία εδώ και τριάντα χρόνια δεσπόζουν στην ευρωπαϊκή αγορά, έρχονται από την Κίνα και άρα από την Ανατολή.

ΣτΚ: ΟΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΑ ΜΕΣΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ !!!

 



Η πρόοδος της τεχνολογίας έχει καταστήσει δυνατή την πραγματοποίηση πληρωμών μέσω καρτών, ηλεκτρονικών πορτοφολιών και φορητών συσκευών με δυνατότητα NFC (Near Field Communication), κάνοντας χρήση ειδικού λογισμικού POS που εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο του δικαιούχου της πληρωμής, ώστε να μπορεί να λαμβάνει χρήματα στον επαγγελματικό του λογαριασμό σε πραγματικό χρόνο και να κάνει άμεση εκκαθάριση συναλλαγών.

Παρέχεται, έτσι, η δυνατότητα σε κάθε επιχείρηση που αξιοποιεί μια τέτοια τεχνολογία να μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε POS, εκσυγχρονίζοντας τον τρόπο λειτουργίας της χωρίς δαπανηρές επενδύσεις. Οι συναλλαγές ολοκληρώνονται γρήγορα, ανέπαφα και με ασφάλεια, προς όφελος και διευκόλυνση τόσο της επιχείρησης όσο και του καταναλωτή.

Πρόκειται για δυνατότητα που διευρύνεται συνεχώς και τείνει να καθιερωθεί, καθώς παρέχεται ποικιλοτρόπως από συστημικές τράπεζες, ιδρύματα πληρωμών, τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, ανεξάρτητους δημιουργούς λογισμικού, κ.λπ., ενώ ειδικά στην περίπτωση των ταχυδρομικών παρόχων εξυπηρετεί, ιδίως, τους καταναλωτές εκείνους που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές αγορές και επιθυμούν την πληρωμή των προϊόντων τους κατά την παραλαβή με αντικαταβολή, όπου η εξόφληση μπορεί να γίνει εύκολα και χωρίς τη χρήση μετρητών (που σε μια δεδομένη στιγμή ενδέχεται, εξάλλου, και να μην αντιστοιχούν στο ακριβές ποσό της εξόφλησης).

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ: ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΙ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Τις παρεμβάσεις που θα βάλουν φρένο στην ανεξέλεγκτη πορεία των τιμών στην ενέργεια αναζητεί εναγωνίως η κυβέρνηση. Τα χρονικά περιθώρια για να βρεθεί μια λύση έχουν ήδη λήξει, με τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα να οδηγούν τους καταναλωτές (νοικοκυριά και επιχειρήσεις) σε αδυναμία πληρωμής των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι τα ληξιπρόθεσμα τιμολόγια πλησιάζουν στο 50%. Ηδη εταιρείες προμήθειας εμφανίζουν σημάδια κατάρρευσης, με τις μικρότερες να βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού.

Υπό τον φόβο μιας νέας γενιάς «δεν πληρώνω», το οικονομικό επιτελείο αναζητεί λύσεις. Για την επιβολή πλαφόν στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος οι «ασκήσεις» που έγιναν με βάση το ισπανικό μοντέλο που έχει υποβληθεί στις Βρυξέλλες, δείχνουν ότι θα συνοδευθεί με δυσβάσταχτες δημοσιονομικές επιβαρύνσεις, οπότε προβληματίζει εάν υπάρχουν περιθώρια να εφαρμοστεί στη χώρα μας.

Το σκεπτικό είναι οι μονάδες παραγωγής ρεύματος με φυσικό αέριο να αποζημιώνονται ώστε να μειώσουν την τιμή προσφοράς τους στην αγορά της επόμενης ημέρας του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στο επίπεδο του κόστους παραγωγής φθηνότερων μονάδων, άλλων τεχνολογιών, οδηγώντας σε μείωση της μέσης τιμής αναφοράς.

Οι προτάσεις για επιβολή μέτρων που έχουν συγκεντρώσει τα υπουργεία Οικονομικών και Ενέργειας είναι πολλές αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, καμία δεν είναι ουδέτερη δημοσιονομικά. Σύμφωνα με το το Βήμα την επόμενη εβδομάδα ένα πρώτο draft θα πρέπει να παρουσιαστεί στον Πρωθυπουργό. Πηγές κοντά στο Μαξίμου αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν μετά τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στα τέλη Μαΐου, καθώς όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χρειάζονται ευρωπαϊκά μέτρα αλλά εάν τελικά δεν ληφθούν «θα δράσουμε μόνοι σε εθνικό επίπεδο».

ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΟΙ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!


 

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ: ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ !!!

 




ΤΟ ΠΗΡΕ ΩΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ: ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΡΕΥΜΑ 35.000€ ΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ 45 ΤΜ !!!

 


Ένα απίστευτο περιστατικό, ακατάλληλο για καρδιακούς έλαβε χώρα στη Δράμα, όταν ιδιώτης άνοιξε τον λογαριασμό του ρεύματος και αντίκρισε πως χρωστάει το εξωφρενικό ποσό των 35.357 ευρώ για χρήση διαστήματος 29 ημερών (από 9/2 έως 9/3) σε γραφείο 45τμ.

«Μπήκα να κάνω έναν έλεγχο στους λογαριασμούς μου και με το που άνοιξα αυτόν του ρεύματος είδα το εν λόγω ποσό. Ευτυχώς το αντιμετώπισα με χιούμορ, διότι δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα. Μου φάνηκε σαν Πρωταπριλιάτικο αστείο 19 ημέρες μετά την Πρωταπριλιά» τονίζει στο GRTimes ο Σπύρος Λάτσας, δημοσιογράφος στο επάγγελμα, ο οποίος ευτυχώς δεν έχασε την ψυχραιμία του.

«Επικοινώνησα άμεσα με τον τοπικό αντιπρόσωπο, ο οποίος μου εξήγησε ότι προφανώς πρόκειται περί λάθους, λόγω αναβάθμισης που γίνεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές και από άλλους πολίτες, οι οποίοι φέρονται να έχουν παραλάβει λογαριασμούς 40 και 50.000 ευρώ» συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

ΠΑΡΤΕ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΜΕΣΑ...ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ !!!

 


Ε.ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 



Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης εξηγεί ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτός από τις τραγικές ανθρωπιστικές συνέπειες, απειλεί να καταστρέψει τις ισορροπίες της παγκόσμιας ειρήνης και να κλονίσει τους κανόνες της διεθνούς τάξης που οικοδόμησαν όλα τα κράτη μαζί με επιτυχία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο:

«Η παγκοσμιοποίηση τελειώνει και εισερχόμαστε σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε την ένταση, τη διάρκεια και τις συνέπειες του. Πάραυτα, αυτό που είναι εμφανές πλέον, είναι οι στρατηγικές που προηγήθηκαν και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

Είναι ξεκάθαρο, ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η στρατηγική της Ρωσίας απέβλεπε στην εργαλειοποίηση της ενεργειακής διπλωματίας των αγωγών, ώστε να εξαρτηθεί μονοπωλιακά η αγορά της ΕΕ από το ρωσικό αέριο και το πετρέλαιο, εξάρτηση που το 2021 και πριν ακόμα την λειτουργία του Nord Stream 2, ως προς το αέριο είχε ήδη φτάσει στο 46%.
Όπως η Ρωσία επιδίωξε με την εγκαθίδρυση του μονοπώλιο τροφοδοσίας να αυξήσει την πολιτική της επιρροή, έτσι και η Τουρκία επιδίωξε και συνεχίζει να επιδιώκει να επιβάλει το δικό της μονοπώλιο ενεργειακής διέλευσης από την Ασία στη Δύση για να εγκαθιδρύσει την περιφερειακή της ηγεμονία.

Οι αγωγοί Bleu Stream, Turkish Stream, TANAP, η απόπειρα Nabucco, ο πετρελαιαγωγός Bacu-Cheichan, τα Στενά του Βοσπόρου ή όπως τα αποκαλούν οι γείτονες «Τουρκικά Στενά» και σχέδια για το Istambul Canal είναι μερικά μόνο δείγματα της απόπειρας του νεοοθωμανικού αναθεωρητισμού να επιβάλει το μονοπώλιο της Τουρκίας στους δρόμους της ενέργειας. Γι’ αυτό εκδηλώνεται και τουρκική νευρικότητα ή αντίδραση για κάθε πρωτοβουλία στην Ανατολική Μεσόγειο που την εξαιρεί ή παρακάμπτει το Τουρκικό μονοπώλιο διέλευσης, όπως η πρωτοβουλία 3+1, η συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου- Αιγύπτου-Ισραήλ, ο σχεδιασμός του αγωγού φυσικόυ αερίου East Med, οι αγωγοί μεταφοράς ρεύματος Euroasia Interconnector( Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα) και Euroafrica Interconnector (Αίγυπτος- Ελλάδα) κα. Όλα αυτά άλλωστε είναι αποτέλεσμα της συμμαχικής της ασυνέπειας σε αντίθεση με την Ελλάδα και της διεθνούς της διπροσωπίας.

ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΟΣΟ ΠΟΤΕ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ CO2 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗ !!!

 


Γράφει ο Νότης Μαριάς


«Για την επόμενη διετία σίγουρα είναι λογικό να αυξήσουμε την παραγωγή ενέργειας από λιγνίτη, μεγιστοποιώντας, αυξάνοντας κατά 50% την εξόρυξή του ώστε να μειώσουμε βραχυπρόθεσμα την εξάρτησή μας από το φυσικό αέριο» (www.protothema.gr 6/4/2022) αναγκάστηκε να δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστός πολέμιος της χρήσης λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Βέβαια το μονοπώλιο της αποστροφής στη χρήση λιγνίτη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας δεν ανήκει αποκλειστικά στη ΝΔ καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ κατά το διάστημα της δικής του διακυβέρνησης υπήρξε επίσης ορκισμένος εχθρός της χρήσης λιγνίτη.

Ταυτόχρονα πρέπει να επισημανθεί ότι η χρήση λιγνίτη για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να συνδυαστεί εκ μέρους της Ελλάδας με το αίτημα για δωρεάν δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς η τιμή τους στο χρηματιστήριο ρύπων είχε χτυπήσει κόκκινο φλερτάροντας ακόμη και με τα 100 ευρώ/τόνος καθώς τις αρχές Φεβρουαρίου η τιμή ήταν 94,38 ευρώ/τόνος (www.energypress.gr 3/2/2022). Πάντως το τελευταίο διάστημα η τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα στην ΕΕ παρουσιάζει έντονες διακυμάνσεις φτάνοντας στα 79,93 ευρώ/τόνος (κλείσιμο 11/4/2022) (www.iefimerida.gr 15/4/2022).

Δεδομένου ότι η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη επιβαρύνεται συνεχώς λόγω της υποχρέωσης αγοράς δικαιωμάτων αερίων ρύπων και όλα αυτά την ώρα που όπως προαναφέραμε η τιμή τους είχε πιάσει κόκκινο καθίσταται για άλλη μια φορά εξαιρετικά επίκαιρο το ζήτημα της διεκδίκησης δωρεάν δικαιωμάτων CO2 όπως ήδη ισχύει για την Πολωνία και τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για ένα κεφαλαιώδες ζήτημα το οποίο παλεύουμε ήδη από το 2015 με συνεχείς μας παρεμβάσεις στην Ευρωβουλή και εκτός αυτής.

Ας σημειωθεί ότι η τιμή των δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα ήταν κάτω από 10 ευρώ/τόνος το διάστημα 2012-2017 όπως φαίνεται από τον Πίνακα 1. Έφτασε δε τα 62 ευρώ/τόνος στις αρχές Σεπτεμβρίου 2021 οπότε και είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε το ζήτημα αυτό με άρθρο μας στην Υπέρβαση News το ΣΚ 18-19 Σεπτεμβρίου 2021 (σελ. 17-19).

ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

 



Τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, στις οποίες διαβιούν τα νοικοκυριά, αλλά και τις μειωμένες προσδοκίες των επιχειρήσεων, ειδικά στο λιανεμπόριο και τα τεχνικά επαγγέλματα - κατασκευές, καταγράφουν δύο νέες έρευνες αγοράς και καταναλωτικών συνηθειών. Η πρώτη αφορά το εξαμηνιαίο Βαρόμετρο του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου σε δείγμα 1.500 ερωτώμενων στον νομό Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Palmos Analysis. Η δεύτερη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Netrino, την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου, σε δείγμα 407 ατόμων σε 
μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο).

Ψαλίδισμα δαπανών

Κοινό στοιχείο στις δύο έρευνες, το άγριο ψαλίδισμα ή μάλλον τσεκούρωμα στις δαπάνες των νοικοκυριών, τα οποία κόβουν ακόμα και από τα απαραίτητα, για να καταφέρουν να πληρώσουν τους φουσκωμένους λογαριασμούς. Στον νομό Θεσσαλονίκης, οι δύο στους τρεις καταναλωτές (66%) έχουν μειώσει τις δαπάνες για ένδυση - υπόδηση, το 63% έχει μειώσει τις δαπάνες για ψυχαγωγία - ταξίδια, ενώ σχεδόν οι μισοί (45%) έχουν μειώσει ακόμα και τις δαπάνες για βασικά αγαθά, όπως τα τρόφιμα, για να καταφέρουν να αντεπεξέλθουν στο κύμα ακρίβειας. Υψηλό ποσοστό έχει μειώσει τη χρήση Ι.Χ. (38%), έχουν αναβάλει σημαντικές αγορές, όπως κατοικία ή αυτοκίνητο (29%), το 22% αναγκάζεται να ξοδέψει από οικογενειακές καταθέσεις - αποθεματικά, ενώ το 10% να καταφύγει σε δανεισμό.

Αντίστοιχα, σύμφωνα με την έρευνα της Νetrino, οι 8 στους 10 Ελληνες μείωσαν από πολύ ώς αρκετά τις αγορές σε ένδυση και υπόδηση, ενώ σχεδόν οι 5 στους 10 (47,5%) μείωσαν και τις αγορές στο σούπερ μάρκετ, για τρόφιμα, είδη σπιτιού και πρώτης ανάγκης. «Ολοι οι λιανέμποροι περιμένουν να μπει το δώρο του Πάσχα, το επίδομα και οι συντάξεις, να κινηθεί λίγο η αγορά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Παπαγεωργακόπουλος, αναλυτής της Νetrino.

Ενας άλλος τομέας που έχει παγώσει, ειδικά μετά το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, είναι οι κατασκευαστικές - τεχνικές εργασίες, π.χ. οι ανακαινίσεις ακινήτων, καθώς «κάθε εβδομάδα έχουμε διαφορετικές τιμές σε πρώτες ύλες, δομικά υλικά, ηλεκτρολογικά, σίδηρο κ.λπ. και οι αγοραστές αναβάλλουν σημαντικές αγορές», συνεχίζει ο αναλυτής. Οι πόλεις που χτυπήθηκαν περισσότερο από την ακρίβεια είναι η Λάρισα και η Πάτρα, με πάνω από του μισούς να μειώνουν τις αγορές σε σούπερ μάρκετ (54% και 51% αντίστοιχα).

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ !!!

 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;; ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ !!!

 



Εβαλαν τον γιο τους στο νοσοκομείο βιαστικά, χωρίς να του δώσουν εξηγήσεις. Αν γνώριζε ο Χαλίλ τον λόγο δεν θα συμφωνούσε, λένε τώρα οι γονείς του. Οι γιατροί έκαναν αναισθησία στον 15χρονο και του αφαίρεσαν τον νεφρό.

Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ο νεαρός Χαλίλ. Ο πατέρας του, Μοχάμεντ, μέσα στην απελπισία για τα χρέη του, πούλησε τον νεφρό του νεαρού για 4.500 δολάρια που μόλις που κάλυψαν τα χρέη.

Το περιστατικό που διηγούνται στην Wall Street Journal οι γονείς του Χαλίλ είναι η τραγική ένδειξη της αδυναμίας πολλών Αφγανών να επιβιώσουν μέσα στην ανθρωπιστική κρίση που έχει προκαλέσει στην χώρα η πτώση της κυβέρνησης το περασμένο καλοκαίρι και η κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν για δεύτερη φορά μέσα σε 20 χρόνια.

Πάνω από τους μισούς κατοίκους της χώρας των 39 εκατομμυρίων έχουν να αντιμετωπίσουν το φάσμα της πείνας. Το 95% δεν τρώει αρκετά. Εν τω μεταξύ οι τιμές βασικών αγαθών, όπως το αλεύρι, έχουν διπλασιαστεί από το καλοκαίρι και η οικονομία έχει παγώσει λόγω των κυρώσεων σε βάρος του καθεστώτος.

Η κατάσταση σπρώχνει τους Αφγανούς σε ακραίες, δραματικές, επικίνδυνες λύσεις.

Δύο νοσοκομεία στην πόλη Χεράτ, στα δυτικά της χώρας, επιδίδονται σε μεταμοσχεύσεις νεφρών, κάνοντας 15-20 επεμβάσεις τον μήνα! Παράνομη δραστηριότητα, φυσικά, αλλά οι αρχές απλώς κάνουν τα στραβά μάτια.

ΤΟ ETSC(ΕΕ) ΖΗΤΑ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΟΡΙΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), μαζί με περιβαλλοντικές οργανώσεις αλλά και οργανώσεις για την οδική ασφάλεια απέστειλαν από κοινού μια επιστολή στους Ευρωπαίους Επιτρόπους που είναι αρμόδιοι για το κλίμα, την ενέργεια, το περιβάλλον και τις μεταφορές, ζητώντας συστάσεις για χαμηλότερα όρια ταχύτητας ως τρόπο αντιμετώπισης της εξάρτησης από το ρωσικό πετρέλαιο, καθώς και των εκπομπών CO2 των οδικών μεταφορών αλλά και για την μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

Οι έξι οργανώσεις λένε ότι με την καταστροφική εισβολή στην Ουκρανία, η ευρωπαϊκή εξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο έχει γίνει στρατηγική απειλή και η τρέχουσα κρίση απαιτεί τολμηρή δράση.

Οι ομάδες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι, ιδίως υπό το φως της υψηλής εξοικονόμησης πετρελαίου, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η συμπερίληψη μιας σύστασης για τα όρια ταχύτητας στη σχεδιαζόμενη στρατηγική της Επιτροπής για την ενεργειακή ασφάλεια που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάιο.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, μία μείωση του ορίου ταχύτητας στους αυτοκινητοδρόμους κατά 10 χλμ./ώρα θα μπορούσε να εξοικονομήσει έως και 290.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα όσον αφορά τα επιβατικά αυτοκίνητα οχήματα και επιπλέον 140.000 βαρέλια από την κίνηση των φορτηγών. Μάλιστα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών, μαζί με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και τους φορείς που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, αναφέρουν αναφέρουν ως παράδειγμα την Ολλανδία η οποία μείωσε το όριο ταχύτητας στους αυτοκινητόδρομους στα 100 χλμ./ώρα από 120 χλμ./ώρα κατά τη διάρκεια τη διάρκεια της ημέρας πριν από δύο χρόνια, επιφέροντας μείωση της κατανάλωσης σε ποσοστό της τάξης του 20%.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΝΤ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

 


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας προέτρεψε τις προηγμένες οικονομίες να εντείνουν την επισιτιστική βοήθεια που παρέχουν στις αναπτυσσόμενες χώρες αλλά και να εργαστούν για να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και λιπασμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών που προκαλείται από την πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μάλπας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε ότι η χορήγηση μετρητών ή κουπονιών θα ήταν ένας καλός τρόπος για να βοηθηθούν οι αγρότες στις φτωχές χώρες ώστε να αγοράσουν λιπάσματα και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η παραγωγή τροφίμων.

BLOOMBERG: ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ο ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΨΗΛΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ !!!

 



Της Allison Schrager


Εάν είστε κάτω των 45 ετών και ζείτε στην Αμερική ή στην Ευρώπη, οι περισσότερες πιθανότητες είναι ότι το περασμένο έτος ήταν η πρώτη σας πραγματική εμπειρία ζωής με τον πληθωρισμό. Εκτός από μια μίνι εκτίναξη το 2008, ο πληθωρισμός μόλις που ξεπερνούσε κατά μέσο όρο το 3% τα τελευταία 30 χρόνια.

Τώρα όμως ο πληθωρισμός έχει επιστρέψει. Ο σχετικός δείκτης κατέγραψε αύξηση άνω του 8% τον περασμένο μήνα και μπορεί να επιδεινωθεί περισσότερο πριν υποχωρήσει. Ορισμένοι από τους παράγοντες των αυξήσεων των τιμών σήμερα, όπως οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο πόλεμος στην Ουκρανία, τελικά θα φύγουν από το προσκήνιο. Υπάρχουν λόγοι να εκτιμά κανείς ότι δεν θα επιστρέψουμε άμεσα σε πληθωρισμό της τάξης του 2%. Η οικονομία είναι πλέον διαφορετική και η νέα "κανονικότητα" για τον πληθωρισμό θα είναι κοντά στο 4% ή και στο 5%.

Οι Αμερικανοί τα πήγαιναν αρκετά καλά όταν ο υψηλότερος πληθωρισμός ήταν ο κανόνας. Ο κόσμος όμως σήμερα είναι διαφορετικός. Το 4% συνεπάγεται νέα κόστη, αλλά και οφέλη, για μια νέα γενιά ανθρώπων.

Τι σημαίνει λοιπόν να ζει κανείς τη ζωή του ή να διευθύνεις την επιχείρησή σου με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται μεταξύ 4% και 5% αντί του 1,5% έως 2,5% το οποίο θεωρούσαμε δεδομένο για τόσο πολύ καιρό; Για να "ζωγραφίσουμε" αυτή την εικόνα, πρέπει να προχωρήσουμε στην υπόθεση ενός λογικού βαθμού σταθερότητας.

Εάν ο πληθωρισμός είναι υψηλότερος, αλλά παραμένει σε περιορισμένο εύρος, δεν θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Ο μέσος πληθωρισμός κινείτο μεταξύ του 4% και του 5% για πολλά χρόνια και η οικονομία εξακολουθούσε να αναπτύσσεται.

Ετήσιες Αυξήσεις

Τούτου λεχθέντος, πολλά έχουν αλλάξει από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν ο πληθωρισμός κυμαινόταν γύρω στο 4%.

ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ: ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ !!!

 



Ελλειμμα ύψους 3,921 δισ. ευρώ παρουσιάζει το ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού στο τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2022, έναντι στόχου για έλλειμμα 3,593 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2022 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Το ύψος του ελλείμματος υπερβαίνει δηλαδή τον στόχο του προϋπολογισμού κατά 328 εκατ. ευρώ. Την ίδια χρονική περίοδο το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 1,687 δισ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 1,331 δισ. ευρώ.

Αιτία για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη ήταν η υστέρηση ΄ύψους 697 εκατ. ευρώ που παρουσίασαν τα έσοδα του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) αλλά και το γεγονός ότι η πρώτη δόση για το 2022 από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ) ύψους 1,718 δισ. ευρώ δεν εισπράχθηκε εντός του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, όπως είχε αρχικά προβλεφθεί. Τις υστερήσεις αυτές αντιστάθμισαν εν μέρει η αύξηση των φορολογικών εσόδων σε επίπεδο υψηλότερο κατά 1,337 δισ. ευρώ του προβλεφθέντος στόχου και η υποεκτέλεση των δημοσίων δαπανών.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους:

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ TAXIS ΜΕ ΚΕΑΟ ΚΑΙ ΕΦΚΑ !!!

 



Ένα σχέδιο που έμεινε στα συρτάρια για πολλά χρόνια και συγκεκριμένα από την εποχή των μνηµονίων και της σκληρής τρόικας, φαίνεται ότι ανασύρεται για να υλοποιηθεί σταδιακά. Πρόκειται για τη διασύνδεση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) µε τον ΕΦΚΑ και το Taxis. Με τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων όλοι οι φορείς θα γνωρίζουν τα πάντα σε μηδενικό χρόνο. Η διαλειτουργικότητα των συστημάτων θα ευνοήσει τους καλοπληρωτές και όσους δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, αλλά θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβληµα στους υπολοίπους. 

Το πρόβληµα θα είναι τόσο μεγάλο, που ενδεχομένως να χρειαστεί να παρέµβει η κυβέρνηση για να δώσει λύση. Από τη στιγµή που ο ασφαλιστικός φορέας θα γνωρίζει πότε έγιναν ενάρξεις δραστηριότητας και εάν πληρώνονταν κανονικά οι εισφορές των παλαιών χρόνων, θα έρθουν στην επιφάνεια εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι – ασφαλισμένοι, κυρίως ελεύθεροι επαγγελματίες, µε οφειλές που µάλλον είναι αδύνατο να πληρωθούν.

Μάλιστα, ένας από τους λόγους που δεν υλοποιήθηκε ποτέ το έργο αυτό ήταν ο φόβος των ευρημάτων. Η μόνη λύση, σύμφωνα µε την αγορά, είναι να υπάρξει «ημέρα μηδέν», από την οποία θα ξεκινήσει η σύνδεση των συστηµάτων. Θα μπορούσε, όπως επισημαίνουν, να θεσμοθετηθεί µια νέα, κοινή περαίωση για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία και Εφορία και αμέσως μετά να υλοποιηθεί το σχέδιο, που θα δώσει ένα τέλος στις «κρυφές» οφειλές. Πάντως, τα πρώτα βήματα έχουν ξεκινήσει. 

Για παράδειγμα, η ΑΑ∆Ε ξεκίνησε αυτόµατους συµψηφισµούς οφειλών µε επιστροφές φόρων. Οι χειρόγραφες διαδικασίες που εφαρµόζουν σήµερα οι ∆ΟΥ για τους συμψηφισμούς επιστροφών φόρων µε οφειλές φόρων γίνονται ψηφιακές. Η ΑΑ∆Ε σχεδιάζει να θέσει το συντοµότερο δυνατόν το νέο σύστηµα αυτόµατων ανά δίµηνο διασταυρώσεων και συμψηφισμών επιστροφών φόρου µε οφειλές τόσο προς την Εφορία όσο και προς τα ασφαλιστικά ταµεία.

Νέο επιχειρησιακό μοντέλο

Σύµφωνα µε τον διοικητή της ΑΑ∆Ε, Γιώργο Πιτσιλή, δηµιουργείται ένα επιχειρησιακό μοντέλο που θα βοηθήσει τόσο τη φορολογική διοίκηση όσο και τους φορολογουμένους, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα την ακεραιότητα και τη διαφάνεια. Σήμερα, 7 στους 10 φορολογουμένους που δικαιούνται επιστροφή, ταυτόχρονα χρωστούν στη φορολογική διοίκηση ή/και στα ασφαλιστικά ταµεία και ο συμψηφισμός γίνεται χειρόγραφα και τοπικά. Αυτή η διαδικασία σήμερα έχει ως αποτέλεσµα χαµένο χρόνο τόσο για τη φορολογική διοίκηση όσο και για τους φορολογούμενους. Παράλληλα, και πέρα από τις επιστροφές φόρων, η διασύνδεση των συστημάτων θα οδηγήσει και στον άµεσο εντοπισµό των επιχειρήσεων που απασχολούν υπαλλήλους και δεν καταβάλλουν τον Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ).

Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΤΟΝ 4ο ΠΙΟ ΓΥΡΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΛΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!

 



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) και μέχρι το 2020, η Ελλάδα κατέχει τον 4ο πιο γερασμένο στόλο αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, τα παρακάτω νούμερο αφορούν τον μέσο όρο της ηλικίας των αυτοκινήτων (όχι ιδιοκτησίας), όπου στην Ελλάδα είναι τα 16,6 χρόνια.

Συνεχίζοντας, για τα ελαφριά επαγγελματικά οχήματα φτάνει τα 20,2 χρόνια στη χώρα μας, για φορτηγά τα 21,4 χρόνια, κάτι που σημαίνει πως έχουμε τον γηραιότερο στόλο φορτηγών στην Ε.Ε και για τα λεωφορεία τα 19,4 χρόνια (επίσης, το γηραιότερο στόλο).

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ" ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΝΟΥΛΑ !!!

 

ΓΙΑΤΙ ΒΟΥΛΙΑΞΕ Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ NETFLIX !!!

 


Την απώλεια 200.000 συνδρομητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου ανακοίνωσε η Netflix. Είναι η πρώτη φορά εδώ και πάνω από μια δεκαετία που μειώνεται ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών και η εταιρεία προειδοποίησε ότι αναμένονται ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Η μετοχή της έκανε «βουτιά» πάνω από 25% στις συναλλαγές μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου. Απώλειες είχαν και οι μετοχές σε Roku, Spotify και Disney μετά την Netflix.

Η τελευταία προβλέπει απώλειες 2 εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως για το β’ τρίμηνο. Όπως μεταδίδει το CNBC, η τελευταία φορά που η Netflix έχασε συνδρομητές ήταν το 2011.




«Η αύξηση εσόδων μας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά» ανέφερε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους. «Το streaming κερδίζει έναντι της Linear TV (σσ. που προσφέρει στους τηλεθεατές περιεχόμενο μέσω εγγραφής σε καλωδιακές ή δορυφορικές υπηρεσίες), όπως είχαμε προβλέψει, και οι τίτλοι του Netflix είναι πολύ δημοφιλείς παγκοσμίως. Ωστόσο, η σχετικά υψηλή διείσδυσή μας στα νοικοκυριά – όταν περιλαμβάνεται ο μεγάλος αριθμός νοικοκυριών που μοιράζονται λογαριασμούς – σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό, δημιουργεί εμπόδια στην αύξηση των εσόδων», αναφέρεται στην επιστολή.

Αρχικά η Netflix είχε αναφέρει στους μετόχους ότι αναμένει την προσθήκη 2,5 εκατομμυρίων συνδρομητών κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν ότι οι νέοι συνδρομητές θα προσέγγιζαν τα 2,7 εκατομμύρια. Την ίδια περίοδο πέρυσι, η Netflix πρόσθεσε 3,98 εκατ. επί πληρωμή συνδρομητές.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ 187 ΑΤΟΜΑ !!!

 



Ο δράστης πραγματοποιούσε διαδικτυακές πωλήσεις προϊόντων, ωστόσο οι αγοραστές δεν παρέλαβαν ποτέ τα προϊόντα τα οποία παρήγγειλαν.

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος ανυποψίαστων χρηστών του διαδικτύου σε όλη τη χώρα, με «στημένες» πωλήσεις προϊόντων εξιχνίασαν αστυνομικοί του Τμήματος Περιουσιακών Δικαιωμάτων Θεσσαλονίκης.

Ένας άνδρας 31 ετών ταυτοποήθηκε ως δράστης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο οποίος εμφανιζόταν ώς ο νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης μέσω της οποία διαφήμιζε διαδικτυακά διάφορα εμπορικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ !!!

 



Αποταμιεύσεις παλαιοτέρων ετών, τραπεζικά δάνεια, χρήματα από πώληση περιουσιακών στοιχείων, γονικές παροχές και δωρεές, κληρονομιές, επίδομα ανεργίας, αναξιοποίητα ακίνητα, έξοδα για οικιακή βοηθό, δαπάνες για φιλοξενούμενους, είναι μερικά από τα «όπλα» που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αποφύγετε την επίθεση των τεκμηρίων. Χιλιάδες φορολογούμενοι κινδυνεύουν φέτος να πιαστούν στην «τσιμπίδα» των τεκμηρίων το όχι κατ’ ανάγκην γιατί φοροδιαφεύγουν, αλλά γιατί δεν μπορούν να καλύψουν µε τα πραγματικά εισοδήματά τους τις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης.

Οι φορολογούμενοι όμως μπορούν και φέτος να αποφύγουν την παγίδα εάν αξιοποιήσουν τα όπλα που παρέχει η φορολογική νομοθεσία. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσέξουν τα εξής σημεία:

- Πραγματικά εισοδήματα τα οποία αποκτήθηκαν το 2021 από τον ίδιο το φορολογούμενο, τη σύζυγο του και τα εξαρτώμενα μέλη του και τα οποία απαλλάσσονται από το φόρο ή φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Ως τέτοια εισοδήματα θεωρούνται η αποζημίωση λόγω απόλυσης από την εργασία, τα επιδόματα ανεργίας, το Ε.Κ.Α.Σ., τα κέρδη από μετοχές και αμοιβαία κεφάλαια, οι τόκοι από ρέπος, έντοκα γραμμάτια και ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου, οι τόκοι από καταθέσεις στις τράπεζες, τα επιδόματα επικινδυνότητας κ.λπ.

- Τα ποσά αυτά προσυμπληρώνονται από τις υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εφόσον οι φορείς που τα κατέβαλαν έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά στην Α.Α.Δ.Ε. τα αρχεία με τα σχετικά στοιχεία.

ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ !!!

 



Οι καταναλωτές μπορεί να έχουν αρχίσει να πατάνε φρένο στις αγορές τους, όμως η αξία των πωλήσεων στο οργανωμένο λιανεμπόριο θα διατηρηθεί και φέτος σε ανοδική τροχιά χάρη στο μπαράζ ανατιμήσεων που επιβάλει το διεθνές πληθωριστικό κύμα, όπως προκύπτει απ’ την έρευνα της IRI Hellas. Κάτι που σημαίνει πως τα Σούπερ Μάρκετ μπορεί να δέχονται πιέσεις στα περιθώρια κέρδους τους κυρίως απ’ το αυξημένο ενεργειακό κόστος, ωστόσο το «ταμείο» τους θα δει νέα υψηλά. Κάτι που τελικά ίσως τους δώσει περιθώρια ελιγμών καθώς πλέον οι καταναλωτές αρχίζουν να στρέφονται σε πιο φθηνές λύσεις, όπως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, στα οποία τα σούπερ μάρκετ έχουν εκ των πραγμάτων μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Κάτι βέβαια που σημαίνει ότι η ιδιωτική ετικέτα θα κρίνει και τις ηγετικές δυνάμεις στις νέες αλλαγές που έρχονται στην αγορά.

Σύμφωνα με την έρευνα, που παρουσίασε χθες η κα Δήμητρα Κατσίπη, εμπορική διευθύντρια της εταιρείας ερευνών κατά τη διάρκεια της ημερίδας Food Retail CEO Forum, η αύξηση των πωλήσεων ταχυκίνητων προϊόντων στο οργανωμένο λιανεμπόριο μπορεί να είναι μεταξύ 0,8% και 1,6% με βάση τα δύο σενάρια που επεξεργάστηκε η IRI Hellas.

Στο πρώτο σενάριο, μία αύξηση του πληθωρισμού κατά 3%, θα μπορούσε να δώσει ένα θετικό πρόσημο +0,8%, εξήγησε η κα Κατσίπη. Μοναδική κατηγορία που θα κινούνταν πτωτικά θα ήταν «τα είδη προσωπικής υγιεινής και ομορφιάς» (-2,8%). Τα «τρόφιμα – ποτά» θα είχαν αύξηση 1,1% και τα «οικιακά είδη» 2,8%.

ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ: ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕ ΩΣ ΟΦΕΙΛΗ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ: ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ !!!



Τι μεταδίδει το gnomip.gr

Σε μια απόφαση – ανάσα για επιχειρηματία της περιοχής μας προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών καθώς με προσωρινή διαταγή «παγώνει» την πληρωμή της υπέρογκης ρήτρας αναπροσαρμογής.

Την υπόθεση χειρίστηκε ο Πατρινός δικηγόρος Ανδρέας Κότσιφας, ο οποίος από το περασμένο φθινόπωρο κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα για λογαριασμό του εντολέα του, αντιδρώντας στον φουσκωμένο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Πατρινός επαγγελματίας αντέδρασε μόλις κλήθηκε να πληρώσει έναν υπέρογκο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 6.800 ευρώ, εκ των οποίων τα 3.000 ευρώ αφορούσαν τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Όταν μέσω του δικηγόρου του απευθύνθηκε στον πάροχο για να διερευνήσει από πού προκύπτει ο καθορισμός του ύψους του ποσού της ρήτρας αναπροσαρμογής, οι απαντήσεις που έλαβε δεν τον κάλυψαν και αποφάσισε να ακολουθήσει τη νομική οδό.

Προέβη σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον του παρόχου διότι, όπως μας εξηγεί ο δικηγόρος του, επαπειλήθηκε πως εάν δεν πληρώσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής- την οποία σημειωτέον δεν αναγνωρίζει- θα προχωρήσει στη διακοπή ηλεκτροδότησης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κότσιφας επισημαίνει στην «Γ» τα εξής: «Κατά του εντολέως μου, γνωστού επιχειρηματία της πόλης, επαπειλήθηκε διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης της επιχείρησής του, επειδή δεν αναγνώριζε και δεν κατέβαλε τη διαβόητη “ρήτρα αναπροσαρμογής”. Όπως αντιλαμβάνεσθε, τούτο θα ήταν ολέθριο για την οικονομική δράση του και την δραστηριότητά του. Έναντι του κινδύνου αυτού, ασκήσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του Πρωτοδικείου, η οποία εκκρεμεί προς συζήτηση. Χορηγήθηκε δε, προσωρινή διαταγή, δυνάμει της οποίας απαγορεύεται στον πάροχο να προβεί σε διακοπή της ηλεκτροδότησης για τον συγκεκριμένο λόγο. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται και να προστατεύεται. Δεν δύναται να κραδαίνεται η διακοπή του ως απειλή για την πληρωμή οποιουδήποτε ποσού ήθελαν καταλογίζουν μονομερώς οι ιδιώτες πάροχοι».

ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΡΕ Κ@Ρ#ΟΛΗΔΕΣ ;;;

 


«Φιλοδώρημα» 1,5 ευρώ την ημέρα: Στα 709 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός !!!

https://kontologis.gr/.../filodorima-15-evro-tin-imera.../

ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ: ΞΑΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!

 


Συνεχίζονται οι αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος για την Ελλάδα, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη όπως αποτυπώνεται στον χάρτη, για την τρέχουσα ημέρα, η μέση ημερήσια τιμή (€/MWh) της χονδρεμπορικής Αγοράς Επόμενης Ημέρας για κάθε ευρωπαϊκό κράτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία για την Μ.Τρίτη, η μέση ημερήσια τιμή στην Ελλάδα εκτοξεύθηκε στα 287,45 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 12,3% από την Δευτέρα όπου κατέγραψε 255,96 ευρώ με διαφορά +45% από τη δεύτερη Ιταλία.

ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ: ΕΤΣΙ ΕΞΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΟΧΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ !!!

 



Τι γράφει στο προφίλ της στο Facebook η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα:


Κι εδώ βλέπουμε τον τρόπο που ένας πάροχος "κλέβει" από άλλο πάροχο τον πελάτη - καταναλωτή.

"Έλα σε εμάς ΧΩΡΙΣ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ!!" του λέει

Την συνέχεια την φαντάζεστε.

Η ρήτρα χρεώθηκε.

ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΟΙΓΕΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡMΑ ΓΙΑ ΤΑ...ΨΙΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ !!!

 



Προ των πυλών βρίσκεται η επιδότηση καυσίμων και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να ξεκινήσει η διαδικασία. H πλατφόρμα, μέσω τις οποίας οι πολίτες θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους, θα ανοίξει – σύμφωνα με το MEGA – την Μεγάλη Πέμπτη.

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα για το επίδομα καυσίμων θα γίνεται με κωδικούς Taxis μέσω του gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχος είναι κάθε φυσικό πρόσωπο, συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών, που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 έως 30.000 ευρώ, για την κάλυψη του κόστους κατανάλωσης καυσίμων κίνησης των μηνών Απριλίου, Μαΐου και Ιουνίου 2022.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα έχουν δυο επιλογές:

  1. Να εκδώσουν την ηλεκτρονική κάρτα καυσίμων για να μπορούν να εξαργυρώσουν το ποσό που έχει πιστωθεί σε αυτή στα πρατήρια καυσίμων μέχρι το τέλος Ιουλίου, ή
  2. Να εισπράξουν τα χρήματα με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό τους.

Όσοι επιλέξουν το smartphone τους για την έκδοση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν πρόσθετη επιδότηση 5 ευρώ. 

Έτσι, τα ποσά του επιδόματος που θα πιστωθούν στον τραπεζικό λογαριασμό ή στην ψηφιακή κάρτα διαμορφώνονται ως εξής:

ΘΕΛΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΔΕΜΕΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ: ΤΑ FUNDS ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΞΟΦΛΗΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ !!!

 


Με τα περιβόητα funds των κόκκινων δανείων συμβαίνει το εξής απίθανο: Οφειλέτες ρυθμισμένων ενήμερων δανείων θέλουν να τα αποπληρώσουν πρόωρα και δεν μπορούν!
Ο λόγος είναι απλός: Οι εταιρείες αυτές – που δικαίως αποκαλούνται “κοράκια” - είναι φτιαγμένες για να κυνηγούν “πεθαμένους” και να τρέφονται με “ψοφίμια”. Τρέχουν να εισπράξουν χρήματα και να βγάλουν (υπερ)κέρδη από οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν, καταλήγοντας σε πλειστηριασμούς. Κι αν εμφανιστεί κάποιος που θέλει να εξοφλήσει την οφειλή του πουλώντας το υποθηκευμένο ή προσημειωμένο ακίνητο, απλώς... βραχυκυκλώνουν. Δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ο μηχανισμός τους είναι φτιαγμένος για να κυνηγάει προβληματικά δάνεια, όχι να εξυπηρετεί όποιους είναι πρόθυμοι και έτοιμοι να αποπληρώσουν.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο με τα δάνεια που μεταβιβάστηκαν σχετικά πρόσφατα σε εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, μέσω των τελευταίων τιτλοποιήσεων.

Το Sofokleousin.gr έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών και διαμαρτυριών από οφειλέτες ρυθμισμένων και εξυπηρετούμενων δανείων, που έχουν βρεθεί σ' αυτή την αδιανόητη θέση: Να θέλουν να εξοφλήσουν και να μη μπορούν!

Περιμένουν μήνες

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οφειλέτης στεγαστικού δανείου το οποίο είχε μεταβιβασθεί (ρυθμισμένο και εξυπηρετούμενο) από την Εθνική σε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων, προσπαθεί επί 4 μήνες να πάρει μιά απάντηση για το ποσό της οφειλής του – τι πρέπει να πληρώσει για να τελειώνει με το δάνειο και να αρθεί η προσημείωση ακινήτου. Ακόμη δεν τα έχει καταφέρει...

ΠΟΕ: ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ !!!

 



Η επικεφαλής του ΠΟΕ σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Guardian προειδοποίησε ότι αν δεν ληφθούν επαρκή μέτρα, ο πλανήτης θα βρεθεί ενώπιον νέων περιπετειών για τα επόμενα δυο χρόνια


Η εκτόξευση των τιμών των τροφίμων σε όλο τον κόσμο ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, είναι πιθανό να προκαλέσει εξεγέρσεις των πεινασμένων στα φτωχότερα κράτη, δήλωσε στον Guardian η επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

Η Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα προειδοποίησε τις χώρες-παραγωγούς τροφίμων να μην συσσωρεύουν προμήθειες, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να αποφευχθούν τα λάθη της πανδημίας του κοροναϊού, όταν οι πλούσιες χώρες κατάφεραν να εξασφαλίσουν τον συντριπτικά μεγαλύτερο όγκο των εμβολίων.

Οι φτωχοί θα υποφέρουν περισσότερο

Σε συνέντευξή της στον Guardian, η επικεφαλής του ΠΟΕ εξέφρασε ανησυχίες για τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής, εστιάζοντας στην εξάρτηση πολλών αφρικανικών κρατών από τις προμήθειες τροφίμων από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

«Πιστεύω ότι θα πρέπει να ανησυχήσουμε πολύ. Οι επιπτώσεις των τιμών των τροφίμων και της πείνας στη διάρκεια του φετινού και του επόμενου έτους θα είναι σημαντικές. Τα τρόφιμα και η ενέργεια είναι τα δυο κυριότερα πράγματα που καταναλώνουν οι φτωχοί σε όλο τον πλανήτη», σημείωσε.

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΤΟ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΕΝΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΚΥΠΤΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΟΜΠΙ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ !!!

 


ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ...ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ !!!

 


ΣΕ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΝΕΩΝ ΧΡΕΩΝ !!!

 


ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΥΦΕΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ !!!


 

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Η ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ !!! ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΑΓΚΟ !!!

 


ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ 2022 ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΟΥ 3% ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ !!!

 


Κατατέθηκε η τροπολογία - προσθήκη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που αφορά στο πλαφόν 3% στις επαγγελματικές μισθώσεις.

Με τις διατάξεις της τροπολογίας επιτρέπεται, από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2022, αναπροσαρμογή του μισθώματος που ανέρχεται σε 3%, κατά ανώτατο όριο, σε σχέση με το μίσθωμα του έτους 2021, για τις εμπορικές και επαγγελματικές μισθώσεις ακινήτων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην συνοπτική ανάλυση των συνεπειών της ρύθμισης, ο συνδυασμός της πανδημίας του κορονοϊού και της γεωπολιτικής κρίσης της Ουκρανίας, προκάλεσε μία παγκόσμια οικονομική κρίση αύξησης των τιμών του διεθνούς εμπορίου, που με τη σειρά της οδήγησε σε μία κρίση υψηλού πληθωρισμού και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών.

Τα μισθώματα των εμπορικών και επαγγελματικών μισθώσεων αναπροσαρμόζονται καταρχήν βάσει του τρέχοντος πληθωρισμού.

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ !!!

 



Με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να έχουν πάρει…φωτιά έχουμε δει να βγαίνουν στο σφυρί, όχι μόνο ακίνητα κάθε είδους, από βίλες και απλές κατοικίες μέχρι ξενοδοχεία και βιομηχανικά συγκροτήματα, αλλά και μετοχές, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής κ.α. Οσονούπω θα δούμε να βγαίνουν σε πλειστηριασμό και φωτοβολταϊκοί σταθμοί…

Η αναφορά δεν είναι ούτε υποθετική, ούτε υπερβολική, καθώς, όπως αποκαλύπτει σήμερα το newmoney, για τις 27 Απριλίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί τρεις φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 119,46 KW, με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 128.000 ευρώ. Οφειλέτες είναι οι ιδιώτες Ε.Ε. και Ι.Σ. και επισπεύδουσα η Intrum.

Οι συγκεκριμένοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί βρίσκονται σε περιοχή των Ιωαννίνων και αποτελούνται:

-Ο πρώτος, αδειοδοτημένης ισχύος 79,9 KW, από Φ/Β πλαίσια, {(33πάνελς x 8σειρές)+(2 πάνελς x 34 σειρές)= 332 τεμάχια} της εταιρείας RENESOLA, κινέζικης κατασκευής, αναστροφείς (Inverters) της εταιρείας SIEMENS, γερμανικής κατασκευής, σύστημα στήριξης σταθερών βάσεων, AC και DC καλωδίωση και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

-Ο δεύτερος, αδειοδοτημένης ισχύος 19,78 KW, από Φ/Β πλαίσια {(16πάνελς x 6 (3 διπλές σειρές)=96 τεμάχια}, αναστροφείς (Inverters) της εταιρείας SMA, σύστημα στήριξης σταθερών βάσεων, AC και DC καλωδίωση και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό.

ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ !!!

 



Το Πακιστάν κόβει την παροχή ηλεκτρισμού σε νοικοκυριά και σε βιομηχανίες, καθώς τα περιορισμένα χρηματικά διαθέσιμα της χώρας δεν επαρκούν στη χώρα για να αγοράζει άνθρακα ή φυσικό αέριο από το εξωτερικό στην αγορά spot προκειμένου να τροφοδοτεί τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

Η χώρα της νότιας Ασίας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα μετά την εκτίναξη της τιμής του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και του άνθρακα σε ιστορικά υψηλά τον περασμένο μήνα, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να παροξύνει την πίεση στην προσφορά. Τα ενεργειακά έξοδα του Πακιστάν, έτσι, υπερδιπλασιάστηκαν σε πάνω από 15 δισ. δολάρια στο εννεάμηνο που έκλεισε στα τέλη Φεβρουαρίου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο έναν χρόνο νωρίτερα, με τη χώρα να αδυνατεί να δαπανήσει περισσότερα χρήματα για επιπλέον προμήθειες.

Μονάδες δυνατότητας παραγωγής 3.500 megawatt είχαν ήδη σταματήσει την παραγωγή ενέργειας έως τις 13 Απριλίου, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Miftah Ismail, ο οποίος επελέγη προ ημερών ως νέος υπουργός Οικονομικών από τον νέο πρωθυπουργό Σεμπχάζ Σαρίφ. Μονάδες παραγωγής άλλων τόσων megawatt έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω τεχνικών προβλημάτων. Τα 7.000 megawatt αντιστοιχούν περίπου στο ένα πέμπτο της συνολικής ενεργειακής παραγωγής της χώρας, σύμφωνα με τον Tahir Abbas, επικεφαλής της ερευνητικής Arif Habib, με έδρα το Καράτσι.

ΝΕΟΣ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ: ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ...ΟΣΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΝΟΙΚΑΡΗΔΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το mononews.gr


Mε τον …. «αραμπά» φαίνεται ότι πηγαίνουν οι επιδοτήσεις που θα καταβάλλει το Δημόσιο στα ευάλωτα νοικοκυριά.

Θυμίζουμε ότι τη σχετική απόφαση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κρατικής στήριξης την έλαβε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας τον περασμένο Φλεβάρη, ωστόσο ακόμη οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει ούτε σέντς στο λογαριασμό τους.

Όπως μου λένε από τις τράπεζες το μέτρο αφορά περίπου 3.000 δικαιούχους δανειολήπτες, οι οποίοι θα λάβουν από 70 έως 210 ευρώ το πολύ τον μήνα.

Η σχετική πλατφόρμα όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν αν υποβάλλουν αιτήσεις και δικαιολογητικά έχει ανοίξει όμως η διαδικασία δεν φαίνεται να προχωράει.

Στην καλύτερη περίπτωση εκτιμάται ότι οι επιδοτήσεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται από τον ερχόμενο μήνα ή ασφαλέστερα από τον Ιούνιο.
SSL Certificates