.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

JP MORGAN: ΣΤΑ 185$ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ BRENT ΑΝ Η ΕΕ ΑΠΟΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 



Προειδοποίηση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει η JPMorgan, πως αν θέλει στα αλήθεια να απαγορεύσει το ρωσικό πετρέλαιο, τότε θα πρέπει να προετοιμαστεί για τις οδυνηρές συνέπειες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναλύτρια της τράπεζας, Νατάσα Κάνεβα, αναφέρει πως μια πλήρης και άμεση απαγόρευση θα μπορούσε να καταργήσει από την προμήθεια πετρελαίου περισσότερα από 4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως - ωθώντας τις τιμές του brent κατά περίπου 65% στα 185 δολάρια το βαρέλι.

Ωστόσο, μια σταδιακή κατάργηση για περίπου τέσσερις μήνες, παρόμοια με την προσέγγιση που ακολουθήθηκε με τις προμήθειες ρωσικού άνθρακα, θα μπορούσε να εφαρμοστεί χωρίς να διαταραχθούν σημαντικά οι τιμές, προσθέτει η ίδια.

Το βασικό σενάριο της τράπεζας είναι πολύ πιο συντηρητικό, εκτιμώντας ότι η μείωση των ρωσικών προμηθειών στην Ευρώπη θα έχει επιπτώσεις περίπου στο μισό τόσο σοβαρές, με περίπου 2,1 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα να αποσύρονται μέχρι το τέλος του έτους.

Στην πράξη, η εγκατάλειψη των ρωσικών προμηθειών ήταν μια πιο αργή διαδικασία από ό,τι αρχικά αναμενόταν: η τράπεζα προβλέπει ότι οι ρωσικές εξαγωγές θα μειωθούν κατά 1,5 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα αυτόν τον μήνα, ή 25% λιγότερο από ό,τι αρχικά είχε υποθέσει. Η έξοδος από συμφωνίες με ρωσικές εταιρείες, συνήθως για μακροπρόθεσμες συμβάσεις, θα απαιτούσε χρόνο.

Αλλά αν ο πόλεμος στην Ουκρανία κινητοποιήσει την ΕΕ σε πιο δυναμική δράση, το πλήγμα στις προμήθειες -και η ταλαιπωρία για τους καταναλωτές -θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates