.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ .... ΣΥΜΜΟΡΙΤΩΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!!


ΜΟΝΟ 9 ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΙΣ 120 ΔΟΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ !!!

ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΣΕ ΕΦΟΡΙΑ+ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
Mόνο εννέα αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών για ένταξη στη ρύθμιση των 120 δόσεων έχουν ολοκληρωθεί από τις 1,678 περιπτώσεις που εμφανίζονται να τηρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας.




Παράλληλα μία στις επτά αιτήσεις (562 οφειλέτες) απορρίθηκε αυτομάτως γιατί ο οφειλέτης δεν είχε ενεργό επαγελλματικό ΑΦΜ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ειδικής γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στις 3.835 έφτασαν οι αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών που θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, έως 50.000 ευρώ, προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μέσω της πλατφόρμας του εξωδικαστικού μηχανισμού στις 10 πρώτες ημέρες λειτουργίας της.


ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 38% ΦΕΡΝΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ !!!

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΦΚΑ
Τις αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών που επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους το 2018 αποσαφηνίζει εγκύκλιος του ΕΦΚΑ.


Από το 2018 οι εισφορές καθορίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων, χωρίς δηλαδή την αφαίρεση των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί, οδηγώντας σε αυξήσεις που θα ξεκινούν από 8% και σταδιακά, με την κατάργηση και των εκπτώσεων που η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει για μερίδα μη μισθωτών, θα φθάσουν έως και το 38%.

Πρόκειται για ανατροπή που «χτυπάει» στην καρδιά των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων αλλά και των ανθρώπων της εγχώριας γεωργίας, οι οποίοι ακόμα, παρά την «αφαίμαξη» που δέχονται από το ελληνικό Δημόσιο, καταβάλλοντας για εισφορές και φόρους ακόμη και πάνω από το 60% του εσόδων τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!


Ανακοίνωση της Ανώτατης Γενικής Συνομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας (ΑΓΣΣΕ)

Η αποκάλυψη των δόλιων ευρημάτων, που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να αποφύγει την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών στις συντάξεις [κύριες και επικουρικές] και να οδηγήσει τους συνταξιούχους στην παραπέρα εξαθλίωση, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Και αυτό γιατί:


ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΡΕΜΑ & ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΟΕΚ !!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ
Δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, για τις ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών δικαιούχων δανειοληπτών από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ.




Ειδικότερα, η υπουργική απόφαση αφορά τον τρόπο επαναπροσδιορισμού του χορηγηθέντος δανείου, τον τρόπο εξόφλησης άληκτου κεφαλαίου, ληξιπρόθεσμων οφειλών, τόκων κεφαλαίου, τόκων υπερημερίας, κεφαλαιοποιημένων τόκων, καθώς και την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των οφειλών των δανειοληπτών.


Ένταξη στις ρυθμίσεις

1. Δικαίωμα ένταξης στις νέες ρυθμίσεις έχουν όλοι οι όσοι έχουν λάβει δάνειο από ίδια κεφάλαια του τ. ΟΕΚ και πληρούν τους όρους που καθορίζονται στην παρούσα απόφαση.

2. Δανειολήπτης που τυχόν έχει ενταχθεί στις ρυθμίσεις του ν. 3869/2010 (Α΄ 130) ή άλλου είδους ρυθμίσεις, μπορεί να επιλέξει την ένταξή του στις ρυθμίσεις της παρούσας, παραιτούμενος των τυχόν άλλων ρυθμίσεων στις οποίες έχει ενταχθεί.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΝΑ...ΤΡΙΜΗΝΟ !!!

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;
Την πληρωμή των εργαζομένων της ανά τρίμηνο καθιερώνει ουσιαστικά μέσω της νέας επιχειρησιακής σύμβασης εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της φύλαξης, στο πελατολόγιο της οποίας εκτός από μεγάλους Ομίλου συγκαταλέγονται και εταιρείες του Δημοσίου.




Πρόκειται για την εταιρεία Oceanic Security, η οποία στη νέα επιχειρησιακή σύμβαση που υπέγραψε στις 29 Ιανουαρίου 2018 με διετή ισχύ, αναφέρει ότι «η καταβολή των αποδοχών του προσωπικού, δύναται να λαμβάνει χώρα εντός 60 ημερών από τη λήξη του μήνα, εντός του οποίου παρασχέθηκε η εργασία».

Και ο παραλογισμός της καθιέρωσης πληρωμής του μισθού ανά τρίμηνο, δεν σταματά εδώ καθώς όπως αναφέρεται στην εν λόγω επιχειρησιακή σύμβαση «οποιαδήποτε καταβολή ανώτερη του ως άνω νόμιμου μισθού καλύπτει συμψηφιστικά (καταλογισμός οποιανδήποτε τυχόν άλλη απαίτηση απορρέουσα από υπερεργασία κατά τη νύχτα, Κυριακές και αργίες και παντός είδους επιδόματα».



ΒΓΗΚΕ Η ΚΥΑ: ΠΟΙΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥΣ !!!

ΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και των Οικονομικών καθορίζονται τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων, η διαδικασία, οι φορείς, οι υπηρεσίες και οι διαδικασίες ελέγχου και πιστοποίησης των δικαιούχων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, οι συμπράττοντες φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το ύψος και η κατανομή του ποσού του ειδικού βοηθήματος, ο τρόπος και χρόνος καταβολής του.




Συγκεκριμένα:

Κριτήρια για την υποβολή αίτησης

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση στην Επιτροπή του άρθρου 3 της κ.υ.α. πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Μέχρι και την ημερομηνία θέσεως σε ισχύ της πα-ρούσας υπουργικής απόφασης, να είναι αποσυνδεδεμένοι από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια


ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΕΗ !!!


ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ 520 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ !!!

ΕΝΩ ΜΟΛΙΣ 20 ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
Με αργό ρυθμό προχωρεί ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, καθώς έξι μήνες μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Ειδικής Γραμματείας Ιδιωτικού Χρέους είναι μέχρι σήμερα μόλις 520.




Ο περιορισμένος αριθμός αιτήσεων αποδίδεται στα ιδιαίτερα αυστηρά κριτήρια επιλεξιμότητας και βιωσιμότητας που προβλέπει ο νόμος για την ένταξη των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, αλλά και στην υποχρέωση του δανειολήπτη να αποκαλύψει το σύνολο των εισοδημάτων του και της περιουσίας που έχει στην κατοχή του. Η υποχρέωση του οφειλέτη επίσης να υποβάλλει ολοκληρωμένο επιχειρηματικό σχέδιο καθιστά τη διαδικασία δύσκολη και απαιτητική, που μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την αποκάλυψη της συνολικής οικονομικής τους κατάστασης.


ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΝΕΑ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Οι τράπεζες τρομοκρατούν τους αφελείς για να τους παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτίων τους !!!

Με τους στόχους των τραπεζών για εκποίηση ακινήτων να γίνονται πιο απαιτητικοί ήδη από τον επόμενο μήνα και τις εποπτικές αρχές -εγχώριες και διεθνείς- να πιέζουν για πιο μαζικές πωλήσεις δανείων, ακόμη και στο στεγαστικό χαρτοφυλάκιο, τα όποια περιθώρια για τους οφειλέτες φαίνεται να στενεύουν επικίνδυνα. Από αρχές του 2018, άλλωστε, απελευθερώθηκε πλήρως η πώληση «κόκκινων» δανείων, ενώ τέλος του τρέχοντος έτους λήγει και η ισχύς του νόμου Κατσέλη, με την κυβέρνηση να… στρουθοκαμηλίζει, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επισήμως εάν προτίθεται και πότε να νομοθετήσει για παράταση.

Κινέζοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι επενδυτές εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα να προσεγγίζουν ιδιοκτήτες, προτείνοντάς τους την εθελοντική παράδοση των ακινήτων τους που είναι συνδεδεμένα με κόκκινα δάνεια !!!

Όσο κι αν οι τραπεζίτες επιμένουν ότι πρόθεσή τους είναι να εξαντλούν τα όποια περιθώρια συνεργασίας με τους δανειολήπτες πριν καταφύγουν τελικώς στη λύση των πλειστηριασμών, τα όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών και αποτυπώθηκαν στην Έκθεση Συμμόρφωσης του προγράμματος προσαρμογής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μάλλον δεν τους αφήνουν και πολλά περιθώρια αντίδρασης. 

ΕΧΕΙΣ ΣΠΙΤΙ Ή ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ;;; ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ!!!

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS !!!


ΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΑΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΠΟ ;;;

«ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ» ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΛΕΓΧΩΝ «ΘΑΜΜΕΝΕΣ» ΣΕ ΣΥΡΤΑΡΙΑ
Πρώην αντιπρόεδρος της ΠΟΕ ΥΠΠΟ βρέθηκε με καταθέσεις 9.000.000 € την προέλευση των οποίων δεν μπόρεσε να αιτιολογήσει...




Ακολουθούμε τη διαδρομή των διαχειριστικών ελέγχων που διατάσσονται από το 2008, και υπογραμμίζουμε ποιοι επέλεξαν να κρατήσουν τις εντολές στα συρτάρια. Το σκάνδαλο, του ταμείου το οποίο αιμοδοτούσε με ανεξέλεγκτο δημόσιο χρήμα το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, καθιερώθηκε επί Βενιζέλου και το ελέγχουν διαχρονικά συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε συνεργασία με την εκάστοτε ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Για πρώτη φορά ολοκληρώθηκε ο διαχειριστικός έλεγχος που διέταξε ο Μπαλτάς επί υπουργίας του και με βάση αυτόν ελέγχεται η πρώην διοίκηση. Διαβάστε το χρονικό των ελέγχων που δεν έγιναν ποτέ και που φανερώνουν ανάγλυφα , πως το πλέγμα διαπλοκής των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν περιοριζόταν μόνο στις σχέσεις συνδικαλιστών - υπουργών, αλλά επεκτεινόταν και τους μηχανισμούς ελέγχου.

«Χαμένες» εκκρεμότητες δικαστηρίων και ελέγχων


ΕΠΙΑΣΑΝ ΠΑΛΙ ΠΛΟΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΜΕ 300 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΠΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΠΕΡΟΥ ΜΕ 121 ΚΙΛΑ ΚΟΚΑΪΝΗΣ...
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/09/blog-post_70.html




Για «κατάσχεση ρεκόρ» 300 κιλών κοκαΐνης στο λιμάνι της Γένοβας κάνουν λόγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την ιταλική αστυνομία και το λιμεναρχείο της Γένοβας και τα ναρκωτικά βρέθηκαν στο ελληνικό εμπορικό πλοίο Dimitris C, το οποίο φέρει σημαία Λιβερίας.

ΑΠΑΤΗ ΜΑΜΟΥΘ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ: ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΠΩΛΗΣ ΠΗΡΕ ΔΑΝΕΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΜΑΪΜΟΥ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ !!!

ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ
Μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας αποκάλυψε απάτη ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, την οποία όπως καταγγέλλει διέπραξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα !!!




Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ινδίας αποκάλυψε μια απάτη ύψους σχεδόν 2 δισ. δολαρίων, την οποία υποτίθεται ότι διέπραξε ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, ένας άνθρωπος που ασχολείται κατ’ επάγγελμα με μαργαριτάρια και διαμάντια. Πιο συγκεκριμένα, στην καταγγελία της, η τράπεζα PNB υποστήριξε ότι «εγκέφαλος» της απάτης είναι ο Nirav Modi, κοσμηματοπώλης που έχει «ντύσει» με κοσμήματα πάμπολλους ηθοποιούς του Χόλιγουντ και του Μπόλιγουντ, όπως η Kate Winslet και η Priyanka Chopra. Ο 47χρονος Modi βρίσκεται στο «No. 85» της λίστας του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ινδία το 2017.

Η απάτη



ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ !!!

ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΙΑ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας καθώς και την παροχή ιατροφαρμακευτικής κάλυψης σε όσους έχουν καταβάλει τις εισφορές τους στα ταμεία από την 1η Ιανουαρίου του 2017 και μετά, ακόμη κι αν έχουν χρέη που έρχονται από το παρελθόν, θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εργασίας.






Από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος (φωτό) προανήγγειλε τη σχετική παρέμβαση για όσους ασφαλισμένους ήταν συνεπείς στην πληρωμή εισφορών από την έναρξη λειτουργίας του ΕΦΚΑ και μετά.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Ν. Νικολόπουλου, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως στο επόμενο διάστημα, το υπουργείο Εργασίας θα εκδηλώσει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να υπάρχει ασφαλιστική ικανότητα και ασφαλιστική ενημερότητα σε εκείνους οι οποίοι καταβάλλουν τις τρέχουσες εισφορές από 1-1-2017 και εντεύθεν, ανεξαρτήτως αν έχουν παλιές οφειλές.

Στην πράξη, η προωθούμενη νομοθετική παρέμβαση αναμένεται να δώσει ανάσα στους χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν είχαν δυνατότητα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης. Ευνοούνται δε, όσοι εντός του 2017 κατέβαλαν έστω την ελάχιστη ασφαλιστική εισφορά, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2016.


ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ: ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ ΕΠΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ ΩΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΤΥΧΙΟ !!!

ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β' ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ...
Χωρίς να διαθέτει πτυχίο ιατρικής εργαζόταν επί 17 χρόνια ως γιατρός στο νοσοκομείο Καβάλας.




Συγκεκριμένα, ο γιατρός "μαϊμού" εργαζόταν στο νοσοκομείο από τον Φεβρουάριο του 2001 μέχρι και πριν από λίγο καιρό οπότε και αποκαλύφθηκε ότι δεν διέθετε πτυχίο.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ;;; ΟΛΟΙ ΜΕ ΕΚΚΡΕΜΗ ΕΝΤΑΛΜΑΤΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ;;;

4η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΙΣ ΜΟΛΙΣ ΔΕΚΑ ΜΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟY ON-LINE ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Συγγενής πολιτικού αρχηγού της αντιπολίτευσης ο τελευταίος συλληφθείς ;;;




Συγγενής πολιτικού αρχηγού της αντιπολίτευσης εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδίκες επιχείρησε χθες να εισέλθει στη Βουλή! Σύμφωνα με πληροφορίες χθες – ημέρα κατά την οποία μιλούσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ – συνελήφθη ημεδαπός καθώς διαπιστώθηκε ότι εκκρεμεί σε βάρος του καταδικαστική απόφαση για επιταγές.

Η εξακρίβωση έγινε το μεσημέρι από το σύστημα Πανελλαδικού Δικτύου Πληροφορικής «police on line» που εγκαταστάθηκε στη Βουλή επί προεδρίας Βούτση. Μετά τη διαπίστωση ενημερώθηκε το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, προσήλθε στη Βουλή περιπολικό και τον προσήγαγε στο Α.Τ. Συντάγματος.



ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΠΛΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΡΑΓΓΕΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ !!!

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 32.200.000€ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ...ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΓΙΝΑΝ ΠΟΤΕ
Οι κατηγορούμενοι που θα απολογηθούν στην ανακρίτρια αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών, της απάτης σε βάρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της απιστίας, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας στα αδικήματα αυτά που αφορούν τους εκπροσώπους της κατασκευαστικής εταιρίας.




Περισσότεροι από 26 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων πρόεδροι και μέλη διοικητικών συμβουλίων της Εγνατίας Οδού Α.Ε (2009 και 2014)., μέσα στις επόμενες ημέρες θα διαβούν το κατώφλι της ανακρίτριας εγκλημάτων Διαφθοράς Θεσσαλονίκης, Βασιλικής Ζώτου. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι σχεττικά με το σκάνδαλο με τη διπλή χρέωση στην κατασκευή σηράγγων της Εγνατίας Οδού. Συγκεκριμένα, οι εμπλεκόμενοι φέρονται ότι πλήρωσαν την κατασκευάστρια εταιρεία με επιπλέον 32,2 εκατομμύρια ευρώ για εργασίες που ποτέ δεν προβλέφτηκαν ούτε εκτελέστηκαν.

Στο πολυσέλιδο κατηγορητήριο που έχει συντάξει η ανακρίτρια περιγράφονται όλες οι πτυχές του σκανδάλου, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ότι: «Οι σήραγγες διανοίχθηκαν κυρίως σε κατηγορίες εκσκαφής και άμεσης υποστήριξης Α, Β, Β1 και Β2, δηλαδή σε χαμηλότερου κόστους κατηγορίες, ενώ στην τελική επιμέτρηση, στις αναλυτικές οριστικές επιμετρήσεις, και στα σχετικά πρωτόκολλα παραλαβής αφανών εργασιών, εμφανιζόταν ότι οι σήραγγες διανοίχθηκαν κυρίως σε κατηγορίες εκσκαφής και άμεσης υποστήριξης C και D, δηλαδή σε υψηλότερου κόστους κατηγορίες, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται αυξημένες και οι ποσότητες σκυροδέματος τελικής επένδυσης και ο αντίστοιχος σιδηρός οπλισμός».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ: "ΔΕΝ ΚΛΑΙΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ...ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΗΡΞΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ Μ@Λ@ΚΑΣ" !!!


























Ετών 68, στη δουλειά από τα 16 του. Kατάφερε να φτιάξει μια οικογενειακή επιχείρηση με πολλές στερήσεις και σκληρή προσωπική εργασία του ίδιου, της συζύγου του και των τριών παιδιών τους, όταν αυτά μεγάλωσαν. 

Δεν αγόρασε ποτέ ακριβά αυτοκίνητα και ρούχα, δεν έκανε πλούσια ζωή, ό,τι έβγαζε το επένδυε στην επιχείρηση και σε ακίνητα. Ένα σπίτι δικό του, από ένα για κάθε παιδί του. Στο σύνολο 4. «Για να έχουν ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους». 

Όταν του ήρθε η έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης του καταστήματός του για χρέη προς την εφορία τον πήραν τα κλάματα. 


ΜΙΖΕΣ NOVARTIS: ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ Ο ΣΑΡΑΚΗΣ ... ΗΛΙΘΙΟΙ !!!


ΤΟ ΚΚΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ...


ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ 56 ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ALTER !!!

ΤΩΝ MARFIN BANK, ALPHA BANK, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Οι οποίοι το 2008 είχαν διατυπώσει θετική εισήγηση για τη χορήγηση δύο κοινοπρακτικών δανείων προς το ALTER συνολικής αξίας 100.000.000€ !!!




Στο προσκήνιο φέρνουν οι εισαγγελικές αρχές την υπόθεση των δανείων του ALTER και της εταιρείας Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ, στη βάση νέου πορίσματος που κατήρτισε η Τράπεζα της Ελλάδος για την υπόθεση αυτή, σε συνέχεια της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο πολύπειρος Εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης κάλεσε σε απολογία 56 ανώτατα και μεσαία τραπεζικά στελέχη των Marfin, Επενδυτική Τράπεζα, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, που το 2008 είχαν διατυπώσει θετική γνώμη για τη χορήγηση δύο κοινοπρακτικών δανείων προς το ALTER συνολικής αξίας 100 εκατ. ευρώ.


Η σχετική δικογραφία που επιδόθηκε στα τραπεζικά στελέχη – με προθεσμία να απολογηθούν σε ένα μήνα- βασίζεται σε πόρισμα που κατήρτισε η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος τον Ιανουάριο του 2017. Το πόρισμα αυτό ουσιαστικά παραγγέλθηκε από την Επιτροπή της Βουλής που εξέτασε τα δάνεια προς τα ΜΜΕ και η οποία στο δικό της πόρισμα ζήτησε να διερευνηθούν συγκεκριμένες ευθηνές για το δανεισμό του ALTER.



ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ 100€ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΑΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΜΕΤΡΗΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 500€ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΤΗΣ ΑΑΔΕ
ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΠΟΛ 1026/2018:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/blog-post_81.html




Αναδρομικά πρόστιμα από τον Ιούνιο του 2017, για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που αποδέχτηκαν πληρωμές με μετρητά προβλέπει εγκύκλιος-βόμβα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος είναι η πάταξη της διακίνησης «μαύρου χρήματος», αλλά και της φοροδιαφυγής, καθώς οι ηλεκτρονικές πληρωμές είναι πολύ εύκολο να ελεγχθούν.

Στην εγκύκλιο (ΠΟΛ.1026/2018) που αναλύει τα πρόστιμα που επιβάλλονται για διάφορες φορολογικές παραβάσεις προβλέπεται πλέον, η επιβολή προστίμου ύψους 100 ευρώ ανά παράβαση όταν οι συναλλαγές 500 ευρώ και άνω εξοφλούνται με μετρητά και όχι με τη χρήση μέσω πληρωμών όπως πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή μέσω web banking κ.λπ.


Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΧΕΤΑΙ: ΠΕΜΠΤΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2018 ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ BLOOMBERG !!!


Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΕΛΛΗΝΑ DI PIETRO ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΣΑΡΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΠΟΛΥ ΠΟΝΟ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Με αφορμή την επιστροφή του Παύλου Σαράκη από τις ΗΠΑ, υπενθύμισε σε ΝΔ & ΠΑΣΟΚ ότι θα τους κάψουν τα βίντεο και τα ηχητικά που έχει στα χέρια του το FBI, επισημαίνοντας ότι, τελικά, θα την βρουν από τον Έλληνα Di Pietro, Παύλο Σαράκη !!!



Νίκος Νικολόπουλος : Κάποιους τους τρώει το… “σαράκι του Παύλου” μέχρι να δουν τα ονόματά τους στο πόρισμα του FBI !!!

«Έσπειρε»… ανασφάλεια στους φερόμενους ως εμπλεκομένους πολιτικούς. κατά την αγόρευση του στην πρωινή συνεδρίαση της Βουλής ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και Ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, με προεδρεύοντα τον Δημήτρη Καμμένο.

Η συζήτηση που αφορούσε την ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών, “ξέφυγε” και “οδηγήθηκε” σε αυτούς που έφαγαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και επικεντρώθηκε στην εμπλοκή πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο της Novartis.

Ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλευτής απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ είπε:



BUNDΕSBANK: 9 ΣΤΑ 10 ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ !!!

ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ Ή ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΚΤΟΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
Γερμανοί καταθέτες μόνο πέρυσι απέσυραν περίπου 12 δις ευρώ σε μετρητά για να τα αποθηκεύσουν στα σπίτια τους !!!




Ανέτοιμοι αποδεικνύονται οι Γερμανοί για την κατάργηση των χαρτονομισμάτων και την κυριαρχία των ηλεκτρονικών πληρωμών σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της κεντρικής Τράπεζας της χώρας, τη στιγμή που όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κρύψουν τα «χρήματα τους κάτω από το στρώμα» αντί να τα καταθέσουν στην τράπεζα.

Όπως αποδεικνύεται εννέα στα 10 χαρτονομίσματα που εκδίδονται στην Γερμανία δεν χρησιμοποιούνται ποτέ στις πληρωμές, αλλά αποταμιεύονται εντός κι εκτός γερμανικών συνόρων σύμφωνα με την Bundesbank.

Η έκταση της συσσώρευσης των χρημάτων δείχνει το τρόπο με τον οποίο τράπεζες και άτομα ανταποκρίνονται σε μια εποχή εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων κι αποδόσεων σε καταθέσεις κι αποταμίευση. Στο πλαίσιο των μέτρων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την αναζωογόνηση της οικονομίας της ευρωζώνης, οι εμπορικές τράπεζες πρέπει να πληρώσουν 0,4% για να κρατήσουν τα μετρητά των καταθέσεων τους.


ΧΑΜΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ: ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΠΗΓΕ ΝΑ ΠΝΙΞΕΙ ΕΦΟΡΙΑΚΟ !!!

ΕΝΩ ΤΟΥ ΠΙΕΖΕ ΜΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟ ΜΑΤΙ
Εξοργισμένος φορολογούμενος, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει ενημερότητα, επιτέθηκε σε υπάλληλο της ΔΟΥ Αχαρνών !!!




Ακόμη ένα περιστατικό άσκησης βίας σε βάρος δημοσίου υπαλλήλου έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα που δημιουργήθηκε στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Συγκεκριμένα, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, ένας εφοριακός στο Μενίδι δέχθηκε άγρια επίθεση από εξαγριωμένο άνδρα, ο οποίος τον έπιασε από τον λαιμό, προσπάθησε να τον πνίξει και εν συνεχεία να του βγάλει το μάτι!

Ολα ξεκίνησαν όταν ο φορολογούμενος, που δεν κατάφερε να πάρει ενημερότητα, εισέβαλε φανερά εξοργισμένος στο γραφείο της προϊσταμένης Εφορίας και άρχισε να βρίζει. «Φώναζε, έβριζε ότι είμαστε ο απόπατος του Δημοσίου, ότι είμαστε κλέφτες, και του είπε ο συνάδελφος: “Τι λες;” 


Εκεί, του επιτέθηκε, του είχε κατεβάσει το σακάκι μπροστά στο πρόσωπο και δεν έπαιρνε αναπνοή, και παράλληλα του πίεζε το μάτι. Ολοι έχουν γαλουχηθεί με το ότι έχουν μόνο δικαιώματα, καμία υποχρέωση» δήλωσε σοκαρισμένη η Χρυσάνθη Φωτάκη, προϊσταμένη της ΔΟΥ Αχαρνών.

Η ΜΗΝΥΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ !!! ΨΥΧΑΚΙΑΣ Ή ΕΝΟΧΟΣ ;;;

ΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΝΟΧΙΚΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΛΟ COPY-PASTE ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ
Με look νινί κλαμένο, ενώ είναι μηνυτής, ζητά δικαστική προστασία, απαιτώντας από την δικαιοσύνη να αποκαλύψει την εναντίον του σκευωρία, αντί να την έχει ήδη αποδείξει αυτός που την καταγγέλλει ως μηνυτής.
Και, ακόμη, καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι έστησε μια εναντίον του σκευωρία, που όμως θα αποδειχθεί στο μέλλον, παρεμβαίνοντας στην δικαιοσύνη δια των κομματικών της εισαγγελέων, επειδή, ο Τσίπρας, παρότι κυβερνά, δεν ελέγχει την εξουσία, την οποία επιθυμεί να καταλάβει δια της σκευωρίας Novartis .....

Άλλαξε χάπια Αντώνη !!! Ακόμη και οι μηνύσεις του Σώρρα είναι σοβαρότερες !!!


ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ :
ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΗΝΥΣΗ- ΕΓΚΛΗΣΗ
Αντώνη Κ. Σαμαρά, Βουλευτή Μεσσηνίας, πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδος
ΚΑΤΑ
1. Αλεξίου Τσίπρα, Πρωθυπουργού της Ελλάδος
2. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης
3. Ελένης Τουλουπάκη, Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών
4. Χρήστου Nτζούρα, Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών
5. Στυλιανού Μανώλη, Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών
6. Προσώπου υπό την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση», άνευ λοιπών στοιχείων
7. Προσώπου υπό την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», άνευ λοιπών στοιχείων
8. Παντός άλλου υπευθύνου συνεργού των ανωτέρω στις μηνυόμενες πράξεις
Αδικήματα:

ΚΑΘΕΙΡΞΗ 25 ΕΤΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΗΣ ΝΔ !!!

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΟ
Συμμετείχε σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών !!!




Ένας ακόμα “άριστος” της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου κατά την τετραετία 2002-2006, Γιώργος Πρεβεζάνος, καταδικάστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών και ναρκωτικών. Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση του εγκληματικού δικτύου που διακινούσε μετανάστες και ναρκωτικά από την Ελλάδα προς χώρες της δυτικής Ευρώπης με μικρά αεροσκάφη που είχαν ως ορμητήριο την αερολέσχη Μεσολογγίου.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ Η NOVARTIS ΣΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2013 ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, ΤΟ 2017 ;;;

 
ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ !!!

ΑΑΔΕ
Εγκύκλιο με την οποία κοινοποιεί, στις αρμόδιες υπηρεσίες της, τις αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δυο χρόνια στον Πτωχευτικό Κώδικα, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.




Εκτός από την κοινοποίηση στις εφορίες των διατάξεων που άλλαξαν στη πτωχευτική διαδικασίας, παρέχονται οδηγίες για την ορθή εφαρμογή των νέων διατάξεων από τη φορολογική διοίκηση.

Αναλυτικά η εγκύκλιος έχει ως εξής:

"Με το ανωτέρω υπ' αριθ. 1 σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας κοινοποιήθηκαν οι διατάξεις του πρώτου μέρους (άρ. 1-13) του ν. 4446/2016 (Α' 240/22-12-2016), με τις οποίες επήλθαν εκτεταμένες τροποποιήσεις στις διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα (ν. 3588/2007, εφεξής ΠτΚ), που διέπουν τόσο τη διαδικασία της πτώχευσης όσο και την προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης (άρ. 99 έως 106στ ΠτΚ) και καταργήθηκε η διαδικασία της ειδικής εκκαθάρισης σε λειτουργία (άρ. 106ια ΠτΚ). Οι τροποποιήσεις που επήλθαν στον ΠτΚ με τον ν. 4446/2016 συμπληρώθηκαν με τα άρθρα 14 και 15 του ν. 4491/2017 (Α'152/13-10-2017), οι διατάξεις των οποίων κοινοποιήθηκαν με το υπ' αριθ. 2 σχετικό έγγραφο της Υπηρεσίας μας. Περαιτέρω, με το άρθρο 62 του ν. 4472/2017 (Α'74/19-5-2017), οι διατάξεις του οποίου επισυνάπτονται στην παρούσα, αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου το ένατο κεφάλαιο του ΠτΚ (πρώην άρθρα 162 και 163 ΠτΚ), που ρύθμιζε την "Απλοποιημένη Διαδικασία επί Πτωχεύσεων Μικρού Αντικειμένου", η οποία μετονομάστηκε σε "Απλοποιημένη Διαδικασία Πτωχεύσεων Μικρών Επιχειρήσεων". Τέλος, με το άρθρο 177 του ν. 4512/2018 (Α'5/17-1-2018), που κοινοποιήθηκε με την υπ' αριθ. 3 σχετική εγκύκλιο, προστέθηκε στον ΠτΚ νέο άρθρο 156Α.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: ΤΑ ΦΟΡΟ-ΠΡΟΣΤΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ-ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ !!!

ΠΟΛ 1026/2018
Αναλυτική εγκύκλιο με τα πρόστιμα που επιβάλλει η φορολογική διοίκηση σε μια σειρά φορολογικών παραβάσεων, βάσει των αλλαγών που έγιναν στη φορολογική νομοθεσία τα τελευταία δύο χρόνια, εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).




Μεταξύ άλλων προβλέπεται:

-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που δεν υπάγονται σε ΦΠΑ (π.χ. γιατροί, ασφαλιστές, φροντιστήρια) και δεν εκδίδουν φορολογικά στοιχεία ή εκδίδουν ανακριβή φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ εφόσον τηρούν απλογραφικά βιβλία και 1.000 ευρώ εφόσον τηρούν διπλογραφικά βιβλία. Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται.

-στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που εισπράττουν μετρητά για έκδοση φορολογικών στοιχείων αξίας άνω των 500 ευρώ, προβλέπεται πρόστιμο 100 ευρώ ανά απόδειξη καθώς είναι υποχρεωτική η εξόφληση μέσω τραπεζικού συστήματος

-για οποιαδήποτε μεταβολή στις καταστάσεις προμηθευτών πελατών (ΜΥΦ) που επέρχεται μετά την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής τους επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ για κάθε εκπρόθεσμη δήλωση, ανεξάρτητα από το πλήθος των μεταβαλλόμενων στοιχείων


Η ΕΕ ΠΙΕΖΕΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΝΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥΣ !!!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τι ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο efsyn.gr.




(...) Η συζήτησή μας επιστρέφει στο νέο του ντοκιμαντέρ, με τον ίδιο να εξηγεί ότι στο «Πωλείται ζωή» παρουσίαζε τη «μεγαλύτερη αγορά νερού του κόσμου στη Χιλή, όπου μπορείς να πας να αγοράσεις ένα ποτάμι ή μια λίμνη. Τώρα, αυτό εστιάζει στις πολιτικές που συνοδεύουν το νερό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προσπαθώντας να απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα τι είναι για την Επιτροπή το νερό: δημόσιο αγαθό ή εμπόρευμα της αγοράς». Πρόκειται για διεθνή συμπαραγωγή της Small Planet Productions (Ελλάδα), με το ARTE GEIE (Γαλλία, Γερμανία), την ΕΡΤ (Ελλάδα) και την KG Productions (Γαλλία).

Εκανε πρεμιέρα στο Στρασβούργο, ακολούθησαν προβολές σε Βερολίνο και Αθήνα, προβλήθηκε από ΑRΤΕ σε Γαλλία και Γερμανία, στη φινλανδική τηλεόραση, στο Russia Today σε διάφορες γλώσσες και πρόκειται να προβληθεί στις αραβικές χώρες από το Αλ Τζαζίρα Αράμπικ. Παίζεται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας μέσω κινηματογραφικών λεσχών ή διαφόρων οργανώσεων πολιτών που φιλοξενούν την ταινία.

«Αυτό», εξηγεί ο Γιώργος Αυγερόπουλος, «γίνεται και σε πόλεις της Ευρώπης για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό τους σχετικά με την τεράστια συζήτηση παγκοσμίως για το αν το νερό θα πρέπει να είναι κάτω από ιδιωτική ή δημόσια διαχείριση. Κι αυτό είναι ίσως η καρδιά του θέματος. Θα ήμασταν άδικοι αν απαιτούσαμε από έναν ιδιώτη επενδυτή να κάνει επενδύσεις για τις επόμενες γενιές. Ο ιδιώτης σκέφτεται μέχρι το τέλος του συμβολαίου του, 20 ή 30 χρόνια».



ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ 13 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ !!!

ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ 17.900.000€ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του  οι κατηγορούμενοι δεν μερίμνησαν για την αναζήτηση και είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων από τις αποδοχές των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης.




Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 13 υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων, κατηγορούμενοι για απιστία στην υπηρεσία, ..πράξη που συνδέεται με την υπόθεση υπεξαίρεσης των 17,9 εκ. ευρώ στον δήμο Θεσσαλονίκης, το διάστημα 1999-2007.

Πρόκειται στην πλειονότητα για άλλοτε προϊσταμένους διευθύνσεων και τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, του ΤΥΔΚΥ και του ΤΑΔΚΥ, εις βάρος των οποίων το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, αποδίδει ευθύνες για εισφορές εκατομμυρίων ευρώ που χάθηκαν την περίοδο του πολύκροτου οικονομικού σκανδάλου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, οι κατηγορούμενοι δεν μερίμνησαν για την αναζήτηση και είσπραξη των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών και κρατήσεων από τις αποδοχές των εργαζομένων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ανάλογα με την περίοδο που υπηρέτησαν στις θέσεις τους, το βούλευμα περιγράφει ξεχωριστά για κάθε κατηγορούμενο το ποσό της ζημιάς στα επίμαχα ταμεία.



ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !!!

ΣΙΓΑ...ΑΠΛΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ 150 Τ.Μ. ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΙΝΑ
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Την ώρα που το FBI βλέπει μαύρο χρήμα, η Επιτροπή Πόθενς Έσχες της Βουλής... νίπτει τας χείρας της για την περίπτωση Στουρνάρα.

Ο Γιάννης Στουρνάρας, όπως είχε αποκαλύψει το Documento στις 19 Νοεμβρίου, εμφανίστηκε με ουκ ολίγες "ατασθαλίες" στο πόθεν έσχες του, με περισσότερο γνωστή την υπόθεση Πισίνα, όπου ο τέως υπουργός είχε... ξεχάσει να την δηλώσει στην βίλα του στην Σύρο.

Δείτε το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη:


Την εποχή που ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών είναι ένθερμος υποστηρικτής της λιτότητας και της φορολόγησης που τελικώς πλήττει τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα, ο ίδιος αποκρύπτει περιουσιακά στοιχεία του από τη δήλωση πόθεν έσχες, όπως άλλωστε και η σύζυγός του.


ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ : "ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ" !!!


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΣΚΑΝΔΑΛΟ NOVARTIS: ΜΙΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ;;;


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ !!!

ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΕΛΒΕΤΙΚΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ
Σας το λέμε κάθε μέρα, εδώ και 4 πλέον χρόνια. Οι τράπεζες δεν χαρίζουν τίποτα σε κανέναν. Δικαιώνονται μόνον οι δανειολήπτες που διεκδικούν με τον νομικά ενδεδειγμένο τρόπο τα δικαιώματά τους, σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και την νομολογία των εθνικών δικαστηρίων και του ΔΕΕ. Γι' αυτό σας λέμε ότι, στα κουρέματα των δανείων, προηγούνται πάντα τα επίδικα !!! 


ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 50% !!!

Κουρεύουν 30% τα δάνεια σε ευρώ και 40% τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο. Οι δανειολήπτες πλέον, θα πληρώνουν όσο αξίζει το σπίτι τους και το υπόλοιπο θα διαγράφεται !!!

Επιθετικές κινήσεις για τη μείωση των κόκκινων στεγαστικών δανείων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της υιοθετεί η Εθνική Τράπεζα, προτείνοντας στους δανειολήπτες κούρεμα έως 30%, υπό προϋποθέσεις, ενώ ειδικό πρόγραμμα καθιερώνει για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, με το όφελος να φτάνει έως 40%.

Ήδη η Εθνική έχει δρομολογήσει πρόγραμμα «κουρέματος» στεγαστικών δανείων σε ευρώ κατά περίπου 30%, ενώ το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη μείωση του δανείου στα επίπεδα της τρέχουσας αξίας του ακινήτου και από το υπόλοιπο δάνειο, θα σβήνεται σίγουρα το 75%.

ΑΚΟΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑΤΙ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ !!! ΝΕΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ "ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ" ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΚΑΙ ΕΣΩΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ & ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ !!!
Θερμά συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην Δικηγόρο της Επιστημονικής μας Ομάδας κα ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΤΑΪΚΟΥ, για τη νέα αυτή, εξαιρετική δικαστική απόφαση !!!

Περισσότερες αποφάσεις ΕΔΩ :



Η ακύρωση της Διαταγής Πληρωμής αποτελεί τη μοναδική σίγουρη και νομικά αξιόπιστη λύση, για την προστασία της κινητής και ακίνητης περιουσίας του δανειολήπτη, από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς !!! 


ΕΝΕΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ...


ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ Ε9 ΜΕ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΕΥΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΕΝΦΙΑ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΑΔΗΛΩΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ...
Στην τελική ευθεία διασύνδεση της βάσης δεδομένων του Κτηματολογίου με την ΑΑΔΕ !!!




Στην τελική ευθεία βρίσκεται μια πολύ σημαντική ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταπολέμηση της απόκρυψης φορολογητέας ύλης. Με κοινή απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Περιβάλλοντος καθορίζονται οι τελευταίες προδιαγραφές και διαδικασίες προκειμένου να προχωρήσει τεχνικά η διασύνδεση της βάσης δεδομένων του Κτηματολογίου με τις ηλεκτρονικές υποδομές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο λόγος της διασύνδεσης; Ο εντοπισμός φορολογούμενων οι οποίοι έχουν αποκρύψει το πραγματικό μέγεθος της ακίνητης περιουσίας τους προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή φόρων και άλλων διαδικασιών σε βάρος τους από τη φορολογική διοίκηση.

Η απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη και την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου προβλέπει ότι εντός ενός μήνα θα πρέπει να καθοριστούν οι προδιαγραφές για τη διασύνδεση των συστημάτων των δυο υπηρεσιών. Η διασύνδεση θα μπορεί να γίνει είτε με την παροχή στοιχείων σε ψηφιακή μορφή από την μια υπηρεσία στην άλλη είτε με απευθείας επικοινωνία μέσω της χρήσης διαδικτυακών υπηρεσιών.


Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ !!!


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 582 ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ !!!

ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ, ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ...
Στο ΚΕΦΟΜΕΠ η λίστα για περαιτέρω έλεγχο.




Στο στόχαστρο των φορολογικών Αρχών έχουν μπει το τελευταίο χρονικό διάστημα περισσότερα από 580 νομικά και φυσικά πρόσωπα για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι διαθέτουν αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας.

Η λίστα αυτή των ονομάτων εστάλη από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) προς περαιτέρω έλεγχο και αφορά σε πρόσωπα και εταιρείες που την περίοδο της οικονομικής κρίσης έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό. Ποσά που, σε κάποιες περιπτώσεις, δεν δικαιολογούνταν από τα δηλωμένα φορολογικά στοιχεία.

Από την ανάγνωση των ονομάτων που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα προκύπτει πως ελέγχεται το σύνολο σχεδόν της οικονομικής ελίτ της χώρας σε όλους τους τομείς δραστηριότητας.


ΕΣΥ ΑΠΟΡΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ;;;


ΣΔΟΕ: ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ 40.000.000€ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!

200 ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ
Επιδοτήσεις άνω των 40 εκατ. ευρώ θα πρέπει να επιστρέψουν πολλές επιχειρήσεις που, πήραν μεν τα χρήματα, αλλά ποτέ δεν υλοποίησαν τα επενδυτικά σχέδια !!!




Όπως εξηγεί στο Capital.gr ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Σταύρος Θωμαδάκης, μια στις τρεις επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ εντοπίστηκε με παραβάσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι της επιδότησης που πήραν. Δηλαδή, είτε τα χρήματα δεν διατέθηκαν για την επένδυση (μάλλον έγιναν βίλες αυτοκίνητα κότερα κλπ) είτε μια επιχείρηση πήρε την ενίσχυση για επιδοτούμενο πρόγραμμα απασχόληση αλλά έκανε... απολύσεις!

Όπως εξηγεί ο κ Θωμαδάκης το ΣΔΟΕ έχει ζητήσει την επιστροφή επιδοτήσεων άνω των 40 εκατ. ευρώ ενώ έχει στείλει και δελτίο με φορολογικές παραβάσεις άνω των 5.000.000 ευρώ (που προέκυψε από τους ίδιους ελέγχους) στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.


ΔΙΚΗ SIEMENS: ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΤΟ 1.000.000 ΠΟΥ ΠΗΡΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ !!!

ΑΝΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΣΗ...
"Ο άνθρωπος που έφερνε τις «χορηγίες» στο ΠΑΣΟΚ δεν έλεγε από ποιόν είναι τα χρήματα " !!!
Κατάλαβες ποιοι θέλουν να σε σώσουν ;;;




"Τα χρήματα που πήρε ο Τσουκάτος από την Siemens το 1999 κατέληξαν πράγματι στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ" κατέθεσε στη δίκη για τη σύμβαση "8002" μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ ο άλλοτε υπεύθυνος οικονομικών του κινήματος Σπύρος Αυγερινός.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο μάρτυρας σχεδόν δέκα χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης του ενός εκατομμυρίου μάρκων που πήρε ο κατηγορούμενος Θεόδωρος Τσουκάτος, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του ίδιου του κατηγορούμενου, που μέχρι πρότινος δεν επιβεβαίωνε το κόμμα, ότι δηλαδή το ποσό εισήλθε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο μάρτυρας μάλιστα ανατρέποντας την αρχική του θέση ότι ουδέποτε παρελήφθησαν από το Κίνημα χρήματα της Siemens, τόνισε ότι τότε δεν γνώριζε ότι τα χρήματα προέρχονταν από τη γερμανική εταιρία. Επεσήμανε δε, μετά από πολλές ερωτήσεις από την Έδρα, ότι τώρα θεωρεί πως το ποσό αυτό ήταν χορηγία και δεν σχετίζεται με την υπόθεση της ανάθεσης στη Siemens του έργου της ψηφιακοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ, δηλαδή με την περίφημη σύμβαση "8002".

«Ο Θόδωρος Τσουκάτος είχε φέρει περίπου 150 εκατομμύρια δραχμές στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 1999 αλλά τότε δεν ήξερα ότι ήταν από τη Siemens. Ήμουν μπροστά όταν είχε φέρει μέρος των χρημάτων και πήρε κουπόνια τα οποία καταστράφηκαν σε μεταγενέστερο χρόνο» κατέθεσε ο μάρτυρας περιγράφοντας παράλληλα πως οι δεσμίδες κουπονιών ήταν μία συνήθης πρακτική να φτάνουν στα ταμεία του κόμματος χρήματα με αυτό τον τρόπο.


ΑΡΘΡΟ 86 ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ: Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΗ !!!


ΕΧΕΤΕ ΓΕΡΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ;;;

Αξίζει να διαθέσει κάποιος λίγο χρόνο και να ρίξει μια ματιά στην πιο κάτω διαχρονική εξέλιξη της συνταγματικής προστασίας των μελών των κυβερνήσεων. Άλλωστε αυτό αφορά κυρίως την προστασία των συμφερόντων όλων μας ως πολιτών, τα οποία συμφέροντά μας πλήττονται από τις κυβερνήσεις, ιδίως τα τελευταία εννιά χρόνια.

Παρατίθεται η διαχρονική εξέλιξη του σχετικού άρθρου που προστατεύει τα μέλη της κυβέρνησης σε όλα τα ελληνικά Συντάγματα, από το βασιλικό Σύνταγμα του 1952 μέχρι σήμερα. Σας πληροφορώ όμως ότι θα πρέπει να έχετε πολύ γερό στομάχι για να αντέξετε όλη αυτή την κατρακύλα της κατ΄ ευφημισμόν «δημοκρατίας» στη χώρα μας σήμερα και της πλήρους ατιμωρησίας των μελών της άρχουσας πολιτικής ελίτ.

Παρατίθεται λοιπόν η διαχρονική εξέλιξη του ίδιου άρθρου:


ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟ ΜΙΣΟ ΔΙΣ ΕΤΗΣΙΩΣ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ !!!

ΠΟΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΙ ;;;
Σχεδόν όσα εξοικονόμησε κόβοντας το ΕΚΑΣ κατά την διετία 2016-2017, χάνει το υπουργείο Οικονομικών κάθε χρόνο από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.





Οι απώλειες για το Δημόσιο από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων υπολογίζονται σε τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία και εκτιμήσεις που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, η οποία πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Ωστόσο η μάχη του Κράτους με τα οργανωμένα κυκλώματα είναι άνιση και, παρά τις κορώνες περί «πολιτικής βούλησης» για την καταπολέμησή τους, αλλά παρά τις επιτυχίες των διωκτικών αρχών, κάτι συμβαίνει όταν έρθει η ώρα της είσπραξης. Χαρακτηριστική είναι η αναφορά της αναπληρώτριας διευθύντριας Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ, κυρίας Μαρίας Πόγκα, η οποία μίλησε στο ίδιο συνέδριο. Ενώπιον πλήθους στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), του ιταλικού ΣΔΟΕ (Guardia di Finanza), του Λιμενικού, Ακαδημαϊκών κ.ά. η διευθύντρια Δίωξης του ΣΔΟΕ απαρίθμησε επιτυχίες του Σώματος στην καταπολέμηση του Λαθρεμπορίου, τονίζοντας πως στην τελευταία επταετία κατασχέθηκαν σχεδόν 1,3 δισεκατομμύριο λαθραία τσιγάρα, 27.810 τόνοι λαθραίου καπνού και οι διαφυγόντες δασμοί και λοιποί φόροι ανέρχονται 250.960.604 ευρώ.



ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ: ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΑΤΗΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ !!!

ΜΕ ΓΥΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΕΣ
Θύματα απόλυτης εξαπάτησης έχουν πέσει χιλιάδες αγοραστές μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, οι οποίοι ανακάλυψαν εκ’ των υστέρων ότι το αυτοκίνητο που αγόρασαν έχει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα στην πραγματικότητα, απ'ότι έγραφε το “κοντέρ” όταν το αγόραζαν…




Η κρίση, και η ανάγκη του Ελληνα για φθηνό αυτοκίνητο, τραβάει σαν μαγνήτης όλα τα ταλαιπωρημένα, παλιά αυτοκίνητα που δε θέλουν πια οι Ευρωπαίοι.

Μάλιστα έχουν βρει κάποιοι έμποροι μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχουν βρει τη δίοδο προς την Ελλάδα, για ό,τι παλιό μικρό -κυρίως- diesel δε θέλουν απο Γερμανία, Γερμανία, Γαλλία… Φυσικά μεγάλη μερίδα των εγχώριων ανεξάρτητων εμπόρων με ιδιαίτερη χαρά λόγω χαμηλού κόστους δέχονται αυτά τα αυτοκίνητα, τα οποία αφού τα… καθαρίσουν από πολλά χιλιόμετρα κ.λπ., τα ρίχνουν στην Ελληνική αγορά προς πώληση.

Η τεράστια ζήτηση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για αυτά τα αυτοκίνητα -οι πωλήσεις το 2017 ξεπέρασαν τις 44.000- έχει διευκολύνει τις αγορές που θέλουν να ξεφορτωθούν τα παλιά αυτοκίνητα, τα οποία προ Ελληνικής κρίσης τα έστελναν συνήθως σε Αφρικανικές χώρες.


SSL Certificates