.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html

ΧΡΕΗ ΜΑΜΟΥΘ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΤΡΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΟΥΣΚΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ
Ξεπέρασαν τα 4 τρισ. δολάρια τα χρέη των Αμερικανών για καταναλωτικά δάνεια, πρώτη φορά στην Ιστορία, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).




Η άνοδος σε επίπεδα-ρεκόρ οφείλεται στα φοιτητικά δάνεια, στη διόγκωση του χρέους που προκάλεσε η άνοδος των επιτοκίων στα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου και η υπερχρέωση των πιστωτικών καρτών για δαπάνες της χριστουγεννιάτικης περιόδου. Συνολικά το χρέος των νοικοκυριών, συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών δανείων, ανήλθε στα 13,5 τρισ. δολάρια το 2018, το υψηλότερο ποσό που έχει καταγραφεί ποτέ στις ΗΠΑ. 

Οι οφειλές για τα φοιτητικά δάνεια, που, σύμφωνα με τα στοιχεία της Fed, αυξάνονται συνεχώς από το 2003, αυξήθηκαν το δ΄ τρίμηνο του 2018 κατά 15 δισ. δολάρια σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2017, αγγίζοντας συνολικά το 1,46 τρισ. δολάρια. Μάλιστα, περίπου 10% των φοιτητικών δανείων δεν εξυπηρετείται εγκαίρως, σύμφωνα με την έκθεση της Fed. Ενδέχεται το ποσοστό αυτό να είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο, καθώς δεν συμπεριλαμβάνονται οι αναβολές πληρωμής και οι περιπτώσεις που η τράπεζα επιδεικνύει ανεκτικότητα στις καθυστερήσεις.

Η "ΑΝΑΠΤΥΞΗ" ΕΡΧΕΤΑΙ: 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΟΛΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ !!!

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ
Έρευνα ΙΟΒΕ: Το 64% των Ελλήνων μόλις που τα βγάζει πέρα !!!



Αγώνα για να τα βγάλουν πέρα δίνουν εκατομμύρια πολίτες όπως φαίνεται σε έρευνα του ΙΟΒΕ.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό των Ελλήνων που οριακά καλύπτουν υποχρεώσεις και ανάγκες έφθασε το 64% τον Ιανουάριο του 2019, από 60% τον Δεκέμβριο και 57% τον Νοέμβριο του 2018.

Την ίδια ώρα 85% των Ελλήνων, δεν δύναται να αποταμιεύσει, ποσοστό που μειώθηκε μόλις κατά 1% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόλις το 12% των ερωτηθέντων κρίνει αρκετά πιθανή την αποταμίευση, μέσα στον επόμενο χρόνο ενώ πολύ πιθανή το 1%.

ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ & ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΘΑΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ .... ΣΥΡΙΖΟΝΙΑ !!!


ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:


ΣΤΟ COSTA NAVARINO ΠΕΡΝΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ HILTON !!!




Στα χέρια της ΤΕΜΕΣ – ιδιοκτησίας του Costa Navarino – περνά το Hilton όπως ανακοινώθηκε χθες.

H ΤΕΜΕΣ ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνίας για την αύξηση της συμμετοχής της και την απόκτηση του ελέγχου της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ, ιδιοκτήτριας του Hilton.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η TEMEΣ προχώρησε σε συμφωνία για την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής της στο 51%,αποκτώντας τον έλεγχο της εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. ενώ το 49% απέκτησε εταιρία συνδεδεμένη με τον Όμιλο Olayan, μέτοχο της ΤΕΜΕΣ.

Το ποσοστό του 49% αυτό κατείχε έως πρότινος η D Hospitality B.V., θυγατρική του Ομίλου Dogus. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι:

ΜΕ 100 ΣΕΛΙΔΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΤΗΡΙΟ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ SEX FORM !!!

ΔΑΝΕΙΑ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 87.000.000€
Συνολικά 12 κατηγορούμενοι, 8 υψηλόβαθμα στελέχη της ΑΤΕ και 4 υψηλόβαθμα στελέχη της δανειολήπτριας εταιρείας !!!



Το κατηγορητήριο για τα δάνεια της πρώην Αγροτικής: Εγιναν repos ή μετοχές που ακυρώθηκαν


Το πρώτο 8ήμερο του Μαρτίου, ο διοικητής και επτά υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην Αγροτικής Τράπεζας απολογούνται στον ανακριτή κατά της Διαφθοράς για την «επισφαλή χορήγηση» πέντε δανείων, συνολικού ύψους 87 εκατομμυρίων ευρώ, σε μόνο μία εταιρεία. Την SEX FORM, που μόλις ένα χρόνο μετά την τελευταία της δανειοδότηση από την ΑΤΕ, έκανε παύση πληρωμών και δυο χρόνια αργότερα, κήρυξε πτώχευση και έβαλε οριστικό λουκέτο.

Τις ίδιες ημέρες με τους τραπεζίτες απολογούνται και οι μεγαλομέτοχοι της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας που κατασκεύαζε, εισήγαγε και εμπορευόταν γυναικεία εσώρουχα και παιδικά ρούχα. Φέρονται ως οι ηθικοί αυτουργοί της κακουργηματικής απιστίας των στελεχών της πρώην ΑΤΕ.

Το κατηγορητήριο που καλούνται να αντικρούσουν οι συνολικά 12 κατηγορούμενοι «αγγίζει» τις 100 σελίδες και τα κακουργήματα που θα απολογηθούν είναι δύο: για απιστία ή ηθική αυτουργία σε αυτήν και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή συνέργεια σε αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mononews, ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Σωτήρης Τσουβαλάς περιγράφει σε αυτές τις σελίδες δάνεια που αφενός δόθηκαν χωρίς έλεγχο στα οικονομικά της εταιρείας και στα ακίνητα της κι εν συνεχεία, παρατάθηκε ή ρυθμίστηκε η αποπληρωμή τους και αφετέρου, για χρήση των ποσών των δανειοδοτήσεων όχι για εταιρικές εργασίες ή συγκεκριμένες αγορές μετοχών, αλλά για αγοραπωλησίες repos, διακίνηση τους μέσω τραπεζικών λογαριασμών και συναλλαγές άσχετες με αυτές του σκοπού των δανειοδοτήσεων. 

Ποιοι είναι οι 12 κατηγορούμενοι 

ΤΟ "SUCCESS STORY" ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!


ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ;;; ΧΑΣΜΑ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ-ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΧΟΡΗΓΙΕΣ» ΜΑΜΟΥΘ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ 2000 !!!

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ "ΚΑΡΦΩΣΕ"
Θα κληθεί τελικά και ο Σημίτης ή θα «φάνε» οι εισαγγελείς το παραμύθι ότι είναι δυνατόν να έμπαιναν στα ταμεία ενός κόμματος 16 δις δραχμές(περί τα 47.000.000€) εν όψει εκλογών και ο πρόεδρος του να μην γνώριζε τίποτα ;;;



Ο Αλ6ς ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ AMERICAN DREAM !!! ΩΔΙΝΕΝ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΕΤΕΚΕΝ ΟΡΑΜΑ !!!


Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

(ΒΙΝΤΕΟ) ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ !!! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΨΕΜΜΑΤΑ !!!



Όλο το νέο πλαίσιο για την προστασία της 1ης κατοικίας

Την συμφωνία τραπεζών και κυβέρνησης παρουσιάζει το bankingnews όπως καθορίστηκε στην μαραθώνια σημερινή 21 Φεβρουαρίου 2019 διαπραγμάτευση. 

Πρωτίστως να τονιστεί ότι σήμερα 22 Φεβρουαρίου παραδίδεται στις τράπεζες για ανάλυση και ορισμένες αλλαγές και στην βουλή κατατίθεται 26 Φεβρουαρίου την ερχόμενη Τρίτη.


Ποιο είναι το πλαίσιο του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας :

ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!! ΟΙ 2 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Την συμφωνία τραπεζών και κυβέρνησης παρουσιάζει το bankingnews όπως καθορίστηκε στην μαραθώνια χθεσινή 21 Φεβρουαρίου 2019 διαπραγμάτευση. 

Πρωτίστως να τονιστεί ότι σήμερα 22 Φεβρουαρίου παραδίδεται στις τρ
άπεζες για ανάλυση και ορισμένες αλλαγές και στην βουλή κατατίθεται 26 Φεβρουαρίου την ερχόμενη Τρίτη.
Ποιο είναι το πλαίσιο του νέου νόμου για την προστασία της πρώτης κατοικίας;

1)Ο νόμος θα κατατεθεί διασπασμένος για την πρώτη κατοικία, δηλαδή άλλος νόμος θα αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας και άλλος νόμος για το πτωχευτικό δίκαιο.
Οι τραπεζίτες ήθελαν να αποφύγουν την εξέλιξη αυτή. 

Όμως ο Φλαμπουράρης υπουργός Επικρατείας και ο Λιάκος υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ δεσμεύτηκαν ότι σε 30-45 ημέρες με ρύθμιση θα ενοποιήσουν τους δύο νόμους. 

Οι τραπεζίτες (Καραβίας Eurobank, Μεγάλου Πειραιώς, Μυλωνάς Εθνική και Ψάλτης Alpha bank) προφανώς και δεν αισθάνονται δικαιωμένοι στο ζήτημα αυτό....ποντάρουν όμως ότι η κυβέρνηση θα τηρήση την δέσμευση της.

12ΜΗΝΗ ΑΡΓΙΑ ΣΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΦΗΣΕΙ ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΕΤΟΤΗΤΑ... 1.044 ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ !!!




Δικαιοσύνη ώρα μηδέν...και μετά κάποιοι απορούν για τις παραγραφές !!!


Πάνω από 3.500 υποθέσεις, 100 δηλαδή κατά μέσο όρο τον μήνα, αρμοδιότητας του Μονομελούς Πρωτοδικείου παραγράφονται κάθε μήνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Αιτία; Κυρίως η έλλειψη προσωπικού, σε μία εισαγγελία που θεωρείται (και είναι) η πιο επιβαρυμένη της Ελλάδας.

Αν στην έλλειψη προστεθεί και η ανεπάρκεια κάποιων εισαγγελικών λειτουργών τότε το πρόβλημα γίνεται «εκρηκτικό». Ενδεικτικό αυτού είναι, ότι πριν λίγες ημέρες επιβλήθηκε προσωρινή αργία συνολικής διάρκειας 12 μηνών σε εισαγγελέα λόγω μεγάλων καθυστερήσεων.

Η ΝΕΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ !!!



Από το analyst.gr :

Παρά την «απάτη» που προηγήθηκε, όπου οι Έλληνες επιβαρύνθηκαν με τα 41 δις € που τους κόστισαν οι τρεις κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, καθώς επίσης έμμεσα με τα 17 δις € των αναβαλλόμενων φόρων που χαρίσθηκαν στις τράπεζες, συν τις υπέρογκες προβλέψεις τους για μελλοντικές ζημίες, δρομολογείται η επόμενη – αφού οι τραπεζίτες έχουν συνηθίσει στο εύκολο χρήμα.

“Οι τράπεζες χρειάζονται τα χρήματα των Ελλήνων ξανά, δήθεν για να δώσουν δάνεια με χρήματα που όμως δημιουργούν από το πουθενά, με τοκογλυφικά επιτόκια στους Έλληνες που χρειάζονται χρήματα, επειδή τους τα πήραν μέσω της υπερβολικής αύξησης των φόρων για να διασωθούν!”


Ανάλυση

Επειδή μετά από πέντε διαδοχικές κεφαλαιοποιήσεις των αφελληνισμένων τραπεζών, εκ των οποίων οι τρεις με χρήματα των φορολογουμένων, καθώς επίσης μετά από εγγυήσεις της τάξης των 200 δις € συζητείται ξανά η ανάγκη τους για νέα κεφάλαια, η επόμενη ληστεία δηλαδή των Ελλήνων, θεωρούμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε τα παρακάτω – αφού η κατανόηση της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος είναι ο μοναδικός τρόπος για να πάψει να μας κλέβουν οι τραπεζίτες:

Σε αντίθεση με όλες τις άλλες επιχειρήσεις, οι οποίες κερδίζουν παράγοντας προϊόντα, οπότε οι μέτοχοι τους ενδιαφέρονται για τις ίδιες, οι τράπεζες δεν παράγουν απολύτως τίποτα, ενώ οι τραπεζίτες ενδιαφέρονται πριν από κάθε τι άλλο για τη διοίκηση των «ιδρυμάτων» τους – αφού μέσω αυτής κερδοσκοπούν, αδιαφορώντας εντελώς για την «επιχείρηση» αυτού καθεαυτού.

ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΣ ΚΛΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΩΝ
Σύμφωνα με τις τράπεζες υπάρχουν 40.000-50.000 στρατηγικοί κακοπληρωτές στον Νόμο Κατσέλη !!!




Πρόσβαση στα φορολογικά στοιχεία των δανειοληπτών που έχουν ενταχθεί στον υφιστάμενο νόμο Κατσέλη, με στόχο μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης από το Taxis, να εντοπισθεί πόσες από τις 155.000 εκκρεμείς υποθέσεις δεν πληρούν τα κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας, απέκτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, οι τράπεζες, με βάση τη χθεσινή συμφωνία με την κυβέρνηση. Κι αυτό προκειμένου να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, τους οποίους εκτιμούν στις 40.000-50.000 χιλιάδες.

Στη συνάντηση ετέθη από την πλευρά των τραπεζών και ένα ακόμη ζήτημα του υφιστάμενου νόμου Κατσέλη, το οποίο αφορά στο ποιος και με ποια προσόντα εκτιμά το ακίνητο/πρώτη κατοικία του δανειολήπτη. Αναλυτικότερα, οι τράπεζες ζήτησαν να διευκρινισθεί ότι ο «ανεξάρτητος εκτιμητής» (σ.σ. όπως αναφέρει ο νόμος) να είναι διπλωματούχος μηχανικός και όχι ο οποιοσδήποτε πολίτης. Κι αυτό διότι την ώρα της δίκης, αρκετοί δανειολήπτες καλούν ενώπιον του δικαστή ως εκτιμητές κατοίκους της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητο και όχι πιστοποιημένους μηχανικούς, υποστηρίζοντας ότι το ακίνητο έχει μικρότερη αξία από την πραγματική.

Το ζήτημα αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, παραμένει ανοικτό, καθώς την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση, έχουν καταθέσει τον φάκελό τους στα κατά τόπους Ειρηνοδικεία και περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, δεν μπορεί κανένας να τους αναγκάσει να ενταχθούν στον νέο νόμο, μέσω της πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί. Είναι θέμα της δικής τους επιλογής, είτε να παραμείνουν στον υφιστάμενο νόμο και να περιμένουν τη δικάσιμο, είτε να φύγουν και να ενταχθούν στην πλατφόρμα.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗΣ: ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS !!!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Ο κ. Στέφανος Κουλουμπής είναι Υπεύθυνος στο Γραφείο του Πειραιά και Υπεύθυνος Δικτύου Γραφείων του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ σε όλη την Ελλάδα. Παράλληλα, είναι μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και Ιδρυτικό Μέλος του Κινήματος !!!




Ένας άρτιος και καταρτισμένος άνθρωπος, οπλισμένος με μεγάλη εμπειρία, καθημερινό αγώνα και αποτέλεσμα, στη μεγάλη μάχη της εποχής απέναντι στα «θηρία» που έχουν μπει σε κάθε νοικοκυριό και θέλουν να αρπάξουν κάθε ιδιοκτησία.

Αναλύει τα προβλήματα, μπαίνει σε λεπτομέρειες που μπορούν να φανούν σωτήριες και να σώσουν τον κάθε πολίτη.

Δίνει λύσεις ξεκάθαρες σε όσους έχουν εγκλωβιστεί στις «δαγκάνες» των τραπεζών, των funds και της γραφειοκρατίας.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί:

ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΑΠΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΥΖΥΓΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ !!!

ΤΗΝ ΤΣΑΚΩΣΑΝ ΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΚΛΟΠΗ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 110.000€...
Την εταιρεία εκπροσώπησε ο ίδιος ο βουλευτής της ΝΔ που μάλιστα έκανε και ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ΔΕΗ & ΔΕΔΔΗΕ τα οποία απορρίφθηκαν ως αβάσιμα !!!




Την ώρα που βοά ο τόπος για την υπόθεση Πολάκη ο οποίος στο κάτω-κάτω της γραφής έλαβε νομότυπο δάνειο και ως φαίνεται με νόμιμες διαδικασίες αλλά ελέγχεται πολιτικά ως προς την επιλογή του τρόπου και του χρόνου κατά τον οποίο το έλαβε, άλλο ένα σκάνδαλο έρχεται να καταδείξει την βαθιά ρυπαρότητα του πολιτικού συστήματος αλλά και την αντίληψη της πολιτικής ελίτ πως το κράτος και οι υπηρεσίες του αποτελούν φέουδο προς λεηλάτηση.

Σύζυγος βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γόνος παλιάς οικογένειας των Θηβών, με έντονη επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα στην Βοιωτία και τον Πειραιά πιάστηκε στα πράσα να κλέβει κατ’ εξακολούθηση την ΔΕΗ. Να κάνει δηλαδή ρευματοκλοπή ύψους 150.000 ευρώ την ώρα που ακόμη και σήμερα, μετά από 10 χρόνια κρίσης, υπάρχουν νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν ρεύμα.

Πρόκειται για την κυρία Γαρυφαλλιά Μίχα Κουτσούμπα, η οποία συμμετέχει στην εταιρεία Intertrade ΑΕΒΕ, μία εταιρεία επεξεργασίας αγροτικών προϊόντων, η οποία διαθέτει και παντοπωλείο.

ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΧΡΕΩΣΑΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ, ΣΑΜΑΡΑΣ & ΤΣΙΠΡΑΣ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

288,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΥΝΟΛΙΚΑ...ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ;;; ΜΑ, ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ...
Έρευνα του sofokleousin.gr για τα δάνεια που έλαβε η Ελλάδα από το 2010




Τι γράφει λοιπόν το sofokleousin.gr :


Πλήθος δανείων σύναψαν οι ελληνικές κυβερνήσεις από τους θεσμούς στην τελευταία 8ετία, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος των δανείων από τον μηχανισμό στήριξης να φτάνει σήμερα στο εντυπωσιακό ποσό των 288,6 δισ. ευρώ και να αποτελούν το 83% του συνολικού δημοσίου χρέους της χώρας.

Όπως προκύπτει από στοιχεία του ΟΔΔΗΧ και του ESM και τον πίνακα που δημοσιεύουμε στο τέλος του κειμένου στην πρώτη θέση με τα περισσότερα δάνεια βρίσκεται η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά & Ευάγγελου Βενιζέλου και ακολουθούν κατά σειρά ύψους, η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, η Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η είσοδος στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάιο του 2010 ήταν μονόδρομος δεδομένου ότι το έλλειμμα του 2009 είχε εξακοντιστεί στο 15,3% του ΑΕΠ (36 δις. ευρώ) ποσό που ήταν αδύνατο να χρηματοδοτηθεί από τις αγορές, οι οποίες είχαν στρέψει την πλάτη στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι το τελευταίο δεκαετές ομόλογο που εξέδωσε η χώρα μας τον Μάρτιο του 2010 ήταν πανάκριβο με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 6,25%.

Έκτοτε, ξεκίνησε ο δανεισμός από τον Μηχανισμό Στήριξης, που συγκροτούσαν η Κομισιόν η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, στον οποίο μπήκε η Ελλάδα προσωρινά, για μια τριετία, αλλά κράτησε πάνω από 8 χρόνια. Αιτία οι αστοχίες των προβλέψεων της τρόικας, με πιο χαρακτηριστική την τραγική εκτίμησή τους για την εξέλιξη του ΑΕΠ.

Προέβλεπαν συγκεκριμένα ότι η οικονομία θα επανερχόταν σε ανάκαμψη από το πρώτο τρίμηνο του 2012, αλλά το 2011 και το 2012 γνώρισε τη βαθύτερη ύφεση, με το ΑΕΠ να υποχωρεί μέχρι -9,2%.

Ο ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ ΖΟΥΣΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ !!!




Στο ξεκίνημα της κρίσης, οι Έλληνες παρήγαγαν 5% περισσότερα από όσα κατανάλωναν και αποταμίευαν – όπου όμως δυστυχώς το 5% της εγχώριας παραγωγής τους κατευθυνόταν στο εξωτερικό.


Ανάλυση


Η κλασσική ρητορική των πλουσίων χωρών (ανθρώπων επίσης) οι οποίες, με τον συγκεκριμένο τρόπο, προσπαθούν να «στιγματίσουν» τις φτωχότερες, για να επιβάλλουν τους κανόνες τους (=το Δίκαιο του ισχυρότερου) είναι η εξής στο παράδειγμα της Ελλάδας:

“Οι Έλληνες είναι οκνηροί, τεμπέληδες. Καταναλώνουν περισσότερα από όσα παράγουν, ενώ εκλέγουν διεφθαρμένες κυβερνήσεις – οι οποίες παραποιούν τα στατιστικά στοιχεία του δημοσίου, με στόχο να ενισχύουν δημαγωγικά τις ουτοπίες των εκλογέων τους. Επομένως, οι ίδιοι οι Έλληνες είναι υπεύθυνοι για τη χρεοκοπία της χώρας τους και πρέπει να τιμωρηθούν“.

Το πρόβλημα της παραπάνω ρητορικής που βασίζεται στη σφαίρα της «οικιακής ηθικής» είναι το ότι ο καπιταλισμός, τόσο σε επίπεδο χωρών, όσο και σε ατομικό, ανθρώπινο, δεν είναι ένα σύστημα που καθορίζει ορθολογικά την εργασία και τη δίκαιη ανταμοιβή της. Αντίθετα, απέχει πολύ από το να είναι κάτι τέτοιο, για τους δύο παρακάτω λόγους:

(α) Η αυθαιρεσία του κληρονομημένου αρχικού κεφαλαίου: Δυστυχώς, η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται σε εκείνες τις χώρες, οι οποίες από πολλά χρόνια τώρα ανήκουν εν μέρει σε άλλα κράτη.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;;; ΑΝΑΚΡΙΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ VS Μ.ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΓΙΑ ΠΟΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ;;;



Ισχύει ότι έχει ζητήσει να διωχθεί για απείθεια όπως έγραφε το dikografies.blogspot.com στις 16/2 φωτογραφίζοντας την υπόθεση ;;; Ποια ή ποιές δικογραφίες που εκκρεμούν από το 2014(!!!) αφορά το πόρισμα που καθυστερεί και εμπλέκονται ποινικά κρατικοί αξιωματούχοι ;;;



Όπως έγραφε χαρακτηριστικά:

«Ανακριτής Διαφθοράς, με έγγραφο του, που απέστειλε στην Εισαγγελία του ΑΠ, ζήτησε να διωχθεί ποινικά, για το αδίκημα της απείθειας, κορυφαίο στέλεχος ανεξάρτητης Αρχής, που έχει διοριστεί από τον πρωθυπουργό, ενώ έχει στενούς δεσμούς με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής Διαφθοράς, ο οποίος κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, "κληρονόμησε" από τον προκάτοχό του, που υπηρετούσε πριν από εκείνον στο ίδιο γραφείο, σημαντικές δικογραφίες, οι οποίες αφορούν υποθέσεις με εμπλεκόμενους ποινικά κρατικούς αξιωματούχους.

Για να προχωρήσει τις έρευνες του, στις δικογραφίες αυτές, που εκκρεμούν από το 2014, ο ανακριτής έχει ζητήσει ένα πόρισμα από την Ανεξάρτητη Αρχή, στην οποία προΐσταται το συγκεκριμένο πρόσωπο.

Αντί όμως να του σταλεί, όπως ορίζει ο νόμος το έγγραφο, που περιμένει, η απάντηση απο το στέλεχος της Αρχής είναι αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Και δεν φτάνει αυτό.

9 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ...Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ
Υπέρογκες διαφημιστικές δαπάνες στην υγειά των κορόιδων...




Μεγάλες καθυστερήσεις σημειώνονται στις έρευνες της Δικαιοσύνης και του ΣΔΟΕ σε ό,τι αφορά την Κτηματολόγιο ΑΕ αναφορικά με τις υπέρογκες διαφημιστικές δαπάνες της εταιρείας το 2008.

Αν και οι πρώτες έρευνες ξεκίνησαν το 2010, εντούτοις ακόμη και σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα για την αποφασιστικότητα και την αποτελεσματικότητα των ελεγκτικών αρχών στη συγκεκριμένη έρευνα.

Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών και του ΣΔΟΕ αφορά τη διαφημιστική καμπάνια του κτηματολογίου για την πενταετία 2007-2012. Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, μόνο το 2008 η δαπάνη ανήλθε συνολικά σε 6,2 εκατ. ευρώ. Τα 4 εκατομμύρια από αυτά δόθηκαν μέσω διαφημιστικών εταιρειών οι οποίες είχαν σχέσεις με τη ΝΔ και είχαν αναλάβει διαφημιστικές εκστρατείες του κόμματος σε προεκλογικές περιόδους του παρελθόντος. Τα υπόλοιπα δόθηκαν απευθείας από την Κτηματολόγιο ΑΕ σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με την επιλογή για τη διανομή των διαφημιστικών κονδυλίων να επαφίεται στην ίδια την εταιρεία. Πιο αναλυτικά, από τα 6,2 εκατ. ευρώ τα 2,028 διοχετεύτηκαν στον έντυπο Τύπο, τα 2,535 εκατ. στους τηλεοπτικούς σταθμούς και 507.000 ευρώ σε ραδιοφωνικούς σταθμούς.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Η OLAF ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ 60% ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΟΣ ΤΟΥ
Έμμεση κάλυψη από το Ευρωκοινοβούλιο που αρνήθηκε την άρση της ασυλίας του !!!
Δείτε και εδώ:



Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) επιβεβαίωσε χθες, Τετάρτη ότι συνεχίζεται η έρευνα για τον ευρωβουλευτή της ΝΔ και εκ νέου υποψήφιο (όπως μάλιστα σήμερα ανακοινώθηκε) Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Η έρευνα που ήδη διεξάγεται για αρκετούς μήνες αφορά απάτη και ανωμαλίες στις πληρωμές. Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία μέσω του γραφείου τύπου εξηγεί πως «ερευνά κατηγορίες που αφορούν τον ευρωβουλευτή σε σχέση με την χρήση των προνομίων για βοηθητικό προσωπικό. Όσο η έρευνα συνεχίζεται δεν μπορούν να γίνουν περισσότερα γνωστά».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Οκτώβριο το ευρωκοινοβούλιο απέρριψε αίτημα για άρση της ασυλίας του. Μεταξύ άλλων ο κ. Κεφαλογιάννης ελέγχεται για φοροδιαφυγή. Πρώην συνεργάτιδά του είχε καταγγείλει πως ο ευρωβουλευτής απαιτούσε να του επιστρέφει ένα μέρος της μισθοδοσίας, με το συνολικό ποσό να φτάνει τα 127.000 ευρώ σύμφωνα με δημοσιεύματα.

ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΟΙ: ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΘΥΡΙΔΕΣ, ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ & ΔΑΝΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ !!!

ΣΤΟ ΦΕΚ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Ταχύτατη πρόσβαση θα έχουν πλέον οι φορολογικές αρχές και οι υπηρεσίες δίωξης οικονομικών εγκλημάτων !!!



Ταχύτατη ηλεκτρονική πρόσβαση σε πληροφορίες για το περιεχόμενο των τραπεζικών θυρίδων των φορολογουμένων, για τις πάσης φύσεως πληρωμές τους μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών καθώς επίσης και για τις συναλλαγές τους που σχετίζονται με λήψεις και αποπληρωμές δανείων αποκτούν από τον Μάρτιο οι φορολογικές αρχές και όλες οι άλλες υπηρεσίες δίωξης οικονομικών εγκλημάτων.

Σύμφωνα με απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών Αικατερίνης Παπανάτσιου που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, το Σύστημα Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών (Σ.Μ.Τ.Λ και Λ.Π.) θα μπορεί πλέον να διαβιβάζει ηλεκτρονικά στις Δ.Ο.Υ., τα Ελεγκτικά Κέντρα, το Σ.Δ.Ο.Ε., την Οικονομική Αστυνομία, την Αρχή για την Αντιμετώπιση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, τους Οικονομικούς Εισαγγελείς και τους Εισαγγελείς Διαφθοράς πληροφορίες όχι μόνο για την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των ελεγχόμενων φορολογουμένων αλλά και για:

ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΣΔΟΕ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΟ 2018 !!!

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΣΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 300.000€
Απάτες με επιδοτήσεις, ανύπαρκτες δωρεές και εικονικά τιμολόγια !!!



Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για την προστασία των οικονομικών συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε. και την αντιμετώπιση της διαφθοράς, οι Επιχειρησιακές Διευθύνσεις Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και Μακεδονίας ολοκλήρωσαν - εντός του έτους 2018 - μεγάλο αριθμό υποθέσεων που σχετίζονται με την αποκάλυψη εστιών διαφθοράς και μεγάλων οικονομικών εγκλημάτων.

Ενδεικτικά παραθέτουμε τις σημαντικότερες (με ποσά άνω των 300.000 ευρώ) περιπτώσεις ελέγχων και τα αποτελέσματά τους:


Ι. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Σ.Δ.Ο.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ

Α. ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΝ - ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

1. Στο πλαίσιο εκτέλεσης Εισαγγελικής Παραγγελίας για Συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2007-2013, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 322 επιχειρήσεις. Από τη συστηματική διερεύνηση και τη σύνθεση των αποτελεσμάτων αυτών, αποκαλύφθηκε ένα πλαίσιο δράσης εμπλεκόμενων οντοτήτων, σε συνεργασία με ημεδαπές και αλλοδαπές προμηθεύτριες εταιρίες εντός και εκτός εθνικών συνόρων, οι οποίες πραγματοποιούσαν μεμονωμένες εικονικές συναλλαγές. Διαπιστώθηκε η λήψη - από τις εν λόγω επιχειρήσεις - πλήρως ή μερικώς εικονικών φορολογικών στοιχείων, συνολικής αρχικής αξίας 13.200.000,00 €. Εστάλησαν ισάριθμα δελτία πληροφοριών στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.

2. Ξενοδοχειακή μονάδα στη Δυτική Ελλάδα έλαβε επιδότηση πλέον του 1.200.000,00 € προκειμένου να προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της. Διαπιστώθηκε η μη τήρηση των όρων της επιχορήγησης. Ενημερώθηκε η αρμόδια αρχή για ανάκτηση της επιδότησης.

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΟΥΝ" ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΡΩΗΝ & ΝΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ !!!

ΘΟΡΥΒΗΜΕΝΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ...
Ενώ κάποιοι επιχειρηματίες ανοίγουν σαμπάνιες κι ετοιμάζονται να ζητήσουν από τις τράπεζες κούρεμα δανείων αλά...Θεοχαράκη !!!




Ψάχνονται στις τράπεζες… για δάνεια σε πολιτικούς

Το δάνειο Πολάκη και οι διαστάσεις που πήρε, έχει, όπως μαθαίνει η στήλη, θορυβήσει πολλά από τα παλαιά στελέχη των τραπεζών… Γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες τα γραφεία των CEOs ζητούν από τις διευθύνσεις πιστοδοτήσεων στοιχεία για το αν έχουν δοθεί δάνεια, σε πρώην και νυν πολιτικούς, τι εγγυήσεις φέρουν και αν αποπληρώνονται στην ώρα τους! Σε μία μάλιστα τράπεζα έχει σημάνει συναγερμός…

Ζήτημα moral hazard εγείρουν οι δανειστές για τον ν Κατσέλη

2007 - 2018: Η ΕΞΑΫΛΩΣΗ ΠΟΣΟΥ 138 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!




(Το παρόν άρθρο αποτελεί τμήμα της ύλης του τεύχους 203 του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ - Δημοσιεύθηκε στις 8/2/2019)

Η πολιτική που ασκήθηκε στον τραπεζικό κλάδο κατά τη διαχείριση της χρηματοοικονομικής κρίσης της χώρας, είναι η κυρίως υπεύθυνη για την κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου και τις τρομακτικές απώλειες που υπέστησαν η ελληνική οικονομία και η ελληνική κοινωνία.

Ποσό 60,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, που αντλήθηκε μέσω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου κατά τα χρόνια 2008-2015, χάθηκε για πάντα στο “άπατο πηγάδι” που ονομάζεται ελληνικός τραπεζικός κλάδος. Αν στο ποσό αυτό προστεθεί και η συνολική κεφαλαιοποίηση του κλάδου στο τέλος του 2017 (81,3 δισεκατομμύρια ευρώ) και ληφθεί υπ’ όψη (αφαιρεθεί) η σημερινή πενιχρή κεφαλαιοποίηση των τραπεζών που απέμειναν (4,0 δισεκατομμύρια), τότε οι συνολικές απώλειες που υπέστησαν οι μέτοχοι των τραπεζών κατά το διάστημα 2008-2018 φθάνει στα 138,1 δισεκατομμύρια ευρώ! (Δείτε τον παρακάτω πίνακα). Πρόκειται για ένα κολοσσιαίο ποσό, τεράστιο ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα -και πόσο μάλλον για μία μικρή και χρεοκοπημένη οικονομία όπως η ελληνική.

ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ: ΑΠΑΛΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΦΟΥΣΤΑΝΟΣ...ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ !!!

ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 2.500.000€
Το δικαστήριο αποφάσισε την απαλλαγή του καθώς όσα του αποδίδονταν μέχρι το 2010 είχαν παραγραφεί, ενώ για τα υπόλοιπα έτη πλήρωσε 400.000€ που του είχαν καταλογιστεί και καθάρισε...




Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο γνωστός πλαστικός χειρουργός Ανδρέας Φουστάνος, ο οποίος κατηγορείτο για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Στον κ. Φουστάνο είχε αρχικώς καταλογιστεί φοροδιαφυγή 2.500.000 ευρώ σε βάθος 13 ετών για τα οποία ελέγχθηκε από την εφορία.

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ !!! ΤΙ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα οι επικεφαλής των τραπεζών με στελέχη της κυβέρνησης, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ υπήρχαν πυρετώδεις διαβουλεύσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές σε κρίσιμα θέματα, ενώ σε ανοικτή γραμμή ήταν και οι Θεσμοί οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες της "Καθημερινής", θα συμμετάσχουν μέσω τηλεδιάσκεψης και στη σημερινή συνάντηση με τους επικεφαλής των τραπεζών.

Στόχος είναι έως τα τέλη της εβδομάδας να έχει διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, έτσι ώστε να ψηφιστεί από τη Βουλή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποδεχθεί το νέο θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας θα έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια ενός έτους. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσουν οι άνεργοι και οι ανάπηροι για τους οποίους μπορεί να διαρκέσει τρία χρόνια. Στο νέο πλαίσιο θα μπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν ενυπόθηκες οφειλές προς τις τράπεζες, που στα τέλη του 2018 ήταν ληξιπρόθεσμες, δηλ. ήταν σε καθυστέρηση τουλάχιστον τρεις μήνες.

ΒΟΜΒΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ: ΣΚΑΝΕ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ !!!

ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ
Ενώ τουλάχιστον 2 τράπεζες δεν έχουν πάρει σχετικές προβλέψεις !!!






Μια νέα βόμβα καθυστερούμενων δανείων άνω των 2,5 δισ. ευρώ είναι έτοιμη να εκραγεί στους ισολογισμούς των τραπεζών. Πρόκειται για τα δάνεια που έχουν δοθεί προς ιδιώτες-φυσικά πρόσωπα, επαγγελματίες ή επιχειρήσεις, με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, η πλειονότητα των οποίων είναι σε καθυστέρηση.

Το πρόβλημα είναι μεγάλο για τουλάχιστον δύο εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν πάρει τις αναλογούσες προβλέψεις, ενώ και η πίεση των εποπτικών αρχών για την διευθέτησή τους είναι πλέον ασφυκτική.

Τα εν λόγω δάνεια έχουν δοθεί σε ευπαθείς ομάδες, όπως σεισμόπληκτοι ή πυρόπληκτοι, αλλά αφορούν και δάνεια είτε προς ιδιώτες σε παραμεθόριες περιοχές είτε προς κτηνοτρόφους ή αγροτικές επιχειρήσεις.

Ολα αυτά οι θεσμοί ζητούν από την κυβέρνηση να εξοφληθούν εδώ και τώρα -για την ακρίβεια έως τα τέλη Ιουνίου- από τον εγγυητή, δηλαδή το ελληνικό Δημόσιο και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αντ’ αυτού, όμως, με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης στις αρχές του μήνα ανανέωσε την δυνατότητα ρύθμισής τους σε μια ύστατη προσπάθεια να «αναστηθούν» κάποια από αυτά.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

ΛΕΠΕΤΕ: ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΕΤΕΑΕΠ ΓΙΑ ΝΑ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ" ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ !!!

ΚΑΙ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΤΕ
Την ίδια ώρα φορτώνουν τα βάρη στους φορολογουμένους ζημιώνοντας το Δημόσιο αλλά και τους ίδιους τους συνταξιούχους της Εθνικής, χωρίς να δίνουν εξηγήσεις που πήγαν τα λεφτά τους !!!
Τελικά, με τη δίωξη Φραγκιαδάκη θα μας πει κάποιος τι έχει γίνει ;;;





Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ψηφισθεί από τη Βουλή η διάταξη που θα εισαχθεί από το υπουργείο Εργασίας και θα προβλέπει την υπαγωγή και των συνταξιούχων της Εθνικής, οι οποίοι δικαιούνται τη μετεργασιακή παροχή του Λογαριασμού Επικούρησης (ΛΕΠΕΤΕ), στο ενιαίο επικουρικό ταμείου, ΕΤΕΑΕΠ.

Η κυβέρνηση δεν έχει κλείσει τις γραμμές επικοινωνίας με τους συνταξιούχους, όμως η τροπολογία για την ένταξη των συνταξιούχων στο ΕΤΕΑΠ είναι έτοιμη και έχει περιληφθεί στο ογκώδες πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες ημέρες, ώστε να έχει ψηφισθεί πριν το τέλος του μήνα, οπότε και λήγουν τα χρονικά περιθώρια για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Το τέλος αυτού του μήνα, όμως, όπως εξηγούν καλά ενημερωμένες πηγές, είναι σημαντικό ορόσημα για έναν ακόμη λόγο. Η Εθνική Τράπεζα περιμένει την ψήφιση της ρύθμισης εντός αυτού του χρονικού ορίου, ώστε να μπορέσει να μνημονεύσει στην οικονομική έκθεση για το 2018 την ολοκλήρωση της διαδικασίας νομοθετικής ρύθμισης για τους συνταξιούχους.

ΓΑΛΛΙΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΥΨΟΥΣ 3,7 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ UBS ΓΙΑ ΞΕΠΛΥΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ !!!

ΣΥΝ 800.000.000€ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Στην Ελλάδα η έρευνα για το σκάνδαλο της UBS τι έχει απογίνει ;;; Την έφαγε η μαρμάγκα κι αυτήν ;;;




Γαλλικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχη την ελβετική τράπεζα UBS για ξέπλυμα χρημάτων από φοροδιαφυγή και της επέβαλε πρόστιμο ύψους 3,7 δισεκ. ευρώ, το υψηλότερο που έχει επιβληθεί ποτέ από τη γαλλική δικαιοσύνη σε υπόθεση φοροδιαφυγής.

Παράλληλα, αποφάσισε ότι η UBS θα πρέπει να καταβάλει στο γαλλικό Δημόσιο 800 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΟΔΔΥ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ & ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΑΠΟ 100€ !!!

ΣΤΙΣ 26/2/2019
Συγκεκριμένα θα βγουν στο σφυρί 53 αυτοκίνητα και 22 μοτοσικλέτες !!!




Στις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοπρασία ΙΧ και μοτοσυκλετών από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού.

Συγκεκριμένα 53 αυτοκίνητα και 22 μοτοσικλέτες σε δελεαστικές τιμές θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων. Η διαδικασία της δημοπρασίας θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του πρώην ΟΔΔΥ, στη Μαγουλέζα.

Τα αυτοκίνητα στη λίστα των δημοπρασιών

ΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ;;;



ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ Η ΜΕΖΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΗ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ALPHA BANK !!!

ME TIMH 1ης ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΑ 4.200.000€...
Σε πλειστηριασμό βγαίνει στις 11 Σεπτεμβρίου 2019 η μεζονέτα του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό, για χρέη ύψους 500.000 ευρώ !!!



Πρόκειται για μία λιθόκτιστη μεζονέτα, με υπόγειο και ημιυπόγειο, περίπου 800 τετραγωνικών μέτρων, χτισμένη σε οικόπεδο 1.200 τετραγωνικών μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ακίνητο διαθέτει πισίνα 57 τετραγωνικών και η τιμή πρώτης προσφοράς, για την έναρξη του πλειστηριασμού έχει οριστεί στα 4.200.000 ευρώ. Η οικοδόμησή του ξεκίνησε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα, ενώ το 2000 το κτίριο κηρύχτηκε διατηρητέο.

Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα eauction, δεν είναι ο πρώτος για τη γνωστή εκδοτική οικογένεια.

ΑΡΙΑΔΝΗ ΝΟΥΚΑ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΣΕΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Τα ''αγκάθια'' στη συμφωνία κυβέρνησης και τραπεζών για το νέο νόμο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Να μην είναι στη διακριτική ευχέρεια της τράπεζας ακόμα και όταν ο δανειολήπτης πληροί τις προϋποθέσεις. Ο κίνδυνος πολλοί δανειολήπτες να μείνουν απροστάτευτοι.

Από τη μια τα κριτήρια και οι δικλείδες ασφαλείας που έχουν συμφωνήσει κυβέρνηση και τράπεζες για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία και από την άλλη εκκρεμότητες και ερωτήματα στο νέο πλαίσιο που θα ψηφιστεί έως τα τέλη του μήνα από τη Βουλή.

Τα έως σήμερα γνωστά, κριτήρια που πρέπει να πληροί κάποιος προκειμένου να προστατεύσει τη πρώτη κατοικία του είναι:

– Το υπόλοιπο της οφειλής, όπως διαμορφώνεται σήμερα, να μην ξεπερνάει τις 130.000 ευρώ.

– Η αξία της πρώτης κατοικίας που θα προστατευτεί να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ.

– Οι καταθέσεις που έχει ο οφειλέτης να μην είναι πάνω από το 50% της οφειλής του.

– Το σύνολο της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει να μην υπερβαίνει το 200% της οφειλής του.

– Το εισόδημά του να μην ξεπερνά τις 12.500 ευρώ όταν πρόκειται για μονομελή οικογένεια και τις 21.000 ευρώ όταν πρόκειται για ζευγάρι, όριο που προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, έως τρία.


«Πολλοί δανειολήπτες θα μείνουν απροστάτευτοι»

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ+ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ATTICA BANK !!!


ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ & ΞΕΠΛΥΜΑ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΦΟΥΣΤΑΝΟΣ !!!




Στα δικαστήρια για φοροδιαφυγή 1,5 εκατομμυρίων ευρώ

Τον Ιούνιο του 2018 οι Αρχές είχαν προβεί σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζικών λογαριασμών του γνωστού πλαστικού χειρουργού, ενώ είχε ασκηθεί δίωξη εις βάρος του για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή αξίας 800.000 ευρώ. Σήμερα δικάζεται η υπόθεση στην Ευελπίδων και αναμένεται η απόφαση.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ: 1 ΣΤΟΥΣ 2 ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΟΥΤΕ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ 500€ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

ΚΑΤΑ 17.241 ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΟ 2018 ΟΙ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΜΕ ΧΡΕΟΣ ΕΩΣ 500€, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ 2.219.151 ΣΥΝΟΛΙΚΑ
Δεν πάει άλλο !!! Τι δεν καταλαβαίνουν εκεί στο ΥΠΟΙΚ ;;;



Ούτε χρέος έως 500 ευρώ δεν μπορεί πλέον να εξοφλήσει ένας στους δύο οφειλέτες σύμφωνα με τη διαπίστωση που έκανε στην τελευταία έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής καθώς η συγκεκριμένη κατηγορία ήταν η κυριότερη στην οποία καταγράφηκε αύξηση το τέταρτο τρίμηνο του 2018.

Συγκεκριμένα οι πολίτες που χρωστούν έως 500 ευρώ στην Εφορία ανέρχονται σε 2.219. 151, αριθμός αυξημένος κατά 17.241 σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2017, αποτελώντας το 54,6% του συνολικού αριμού των πολιτών που χρωστούν στην εφορία.

Αύξηση παρουσίασε στο τελευταίο τρίμηνο του 2018 και ο αριθμός των οφειλετών με χρέη μεγαλύτερα των 100.000 ευρώ που έφτασαν τους περιπου 43.000, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 2.300 σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2017.

ΔΕΝ "ΜΑΣΑΝΕ" ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ: ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 4 ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ !!!

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΣΙΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΠΩΛΟΥΣΑΝ ΣΕ ΤΙΜΗ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ
Κονόμαγαν οι τράπεζες καθώς εισέπρατταν τεράστια προμήθεια σε κάθε πώληση !!!




Σε οικονομικό σκάνδαλο με πωλήσεις διαμαντιών εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιταλίας

Η ιταλική οικονομική αστυνομία κατέσχεσε πάνω από 700 εκατομμύρια ευρώ εντός των ορίων της έρευνας που διενεργήθηκε για απάτη σε πωλήσεις διαμαντιών, υπόθεση στην οποία εμπλέκονται οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χερσονήσου, αποκάλυψε χθες Τρίτη ο ιταλικός Τύπος.

Κατασχέθηκαν 84 εκατομμύρια ευρώ από τη Banco BPM, 35,5 εκατ. ευρώ από τη Monte dei Paschi, 32 εκατομμύρια ευρώ από τη UniCredit και 11 εκατομμύρια ευρώ από την Intesa Sanpaolo, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ «SUCCESS STORY» ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ: Ο ΕΦΚ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕ ΑΥΞΗΣΕ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ !!!

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 12.000.000€ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε και η κατανάλωση.


Θύμα της επιβολής ειδικού φόρου κατανάλωσης (από το 2017) έπεσε και η αγορά καφέ καθώς όπως υπολογίζεται από την Ελληνική Ένωση Καφέ έφερε αύξηση του λαθρεμπορίου που κατέχει πλέον ένα ποσοστό της τάξης του 10% στη συνολική εγχώρια αγορά καφέ με την απώλεια για τα κρατικά έσοδα να υπολογίζεται σε 12 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ΕΕΚ η μεγαλύτερη πύλη εισόδου λαθραίου καφέ είναι η Βουλγαρία ενώ οι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν και τα σύνορα ανάμεσα στην Αλβανία και τα Σκόπια.

ΑΛΛΟ ΥΠΟΚΛΟΠΗ, ΑΛΛΟ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ .... ΑΛΛΟ ΒΟΥΡΤΣΑ, ΑΛΛΟ %&^#@ !!!


ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ 1ης ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



Υπό το μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται ακόμη η πρόταση αντικατάστασης του νόμου Κατσέλη για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Παρόλο που οι θεσμοί δεν έχουν φθάσει ακόμα σε τελικά συμπεράσματα, δεν δείχνουν να είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης που έχουν στα χέρια τους, καθώς φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετική για τους δανειολήπτες αφήνοντας τις τράπεζες έως έναν βαθμό απροστάτευτες.

Η αλλαγή του νόμου Κατσέλη με τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών είναι ένα από τα 16 προαπαιτούμενα που χρειάζεται να ολοκληρώσει η ελληνική κυβέρνηση κατά τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, έτσι ώστε να εξασφαλίσει την εκταμίευση περίπου 1 δισ. ευρώ.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕΓΑΛΟΥ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΟΥΝ 50 ΔΙΣ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 2021 !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




"Ισχυρό το ενδιαφέρον των ξένων funds να αγοράσουν κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών..."


Τη βεβαιότητα πως οι ελληνικές τράπεζες θα κατορθώσουν να μειώσουν κατά 50 δισ. ευρώ, έως το 2021, τα «κόκκινα» δάνεια που φέρουν στα χαρτοφυλάκια τους, εκφράζει οΔιευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

«Τα υψηλά επίπεδα των κόκκινων δανείων στις τράπεζες παραμένουν το μεγαλύτερο ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η ελληνική οικονομία», δηλώνει ο κ. Μεγάλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNBC.

«Υπάρχει σημαντική πρόοδος. Ωστόσο θέλω να δω ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ποσοστού των κόκκινων δανείων στα χαρτοφυλάκια των τραπεζών», εξηγεί ο κ. Μεγάλου και προσθέτει: «Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας να μειώσουμε τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια από σήμερα και μέχρι το 2021 κατά 50 δισ. ευρώ. Τα 50 δισ. αντιστοιχούν στο 28% του ΑΕΠ αυτής της χώρας. Πρόκειται για ένα σημαντικό ποσοστό σε ό,τι αφορά τα μεγέθη της Ελλάδας. Θα ήθελα να το δω αυτό να συμβαίνει και θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος αν θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους. Άλλωστε, έχουμε πει πως θέλουμε να τους πετύχουμε».

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ: ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΕ...ΑΓΓΕΛΙΑ !!!




Τι άλλο θα ζήσουμε σε αυτή τη χώρα...

Η εικόνα που βλέπετε, όπου με αγγελία ζητούνται δύο υποψήφιοι βουλευτές άνδρες και δύο γυναίκες για στελέχωση νέου κόμματος, προέρχεται από την τοπική εφημερίδα της Καλαμάτας «Θάρρος» (φύλλο 17ης Φεβρουαρίου 2019).

ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΙΛΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ & ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!




Μητσοτάκης: ο...δανειακότερος !!!

Εκτός από “καταλληλότερος”, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως φαίνεται από τη λίστα των δανείων των πολιτικών, είναι και ο δανειακότερος !

Έτσι εκτός από την πρώτη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ως κόμμα, στη λίστα των κομμάτων με τα περισσότερα δάνεια – 230.000.000 ευρώ – ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καταλαμβάνει και προσωπικά την πρώτη θέση στη λίστα με τους πολιτικούς που χρωστάνε τα περισσότερα στις τράπεζες.

ΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΛΟΓΩ ΤΡΙΕΤΙΩΝ !!!

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΡΙΕΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 14/2/2012
Προσαυξήσεις των τριετιών, που φτάνουν έως και το 30% του κατώτατου μισθού, δικαιούνται μόνον οι υπάλληλοι αλλά και οι εργατοτεχνίτες που είχαν θεμελιώσει δικαίωμα προϋπηρεσίας έως τις 14 Φεβρουαρίου 2012.




Είσαι εργαζόμενος και έχεις συμπληρώσει τρία χρόνια υπηρεσίας; Τότε, ετοιμάσου να πάρεις αύξηση και μάλιστα σημαντική.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι και 195 ευρώ επιπλέον μπορεί να κερδίσει συνολικά ένας εργαζόμενος που δικαιούται να λάβει επίδομα προϋπηρεσίας αλλά και επίδομα γάμου.

Οι πλέον κερδισμένοι είναι οι παντρεμένοι μισθωτοί που υπάγονται στις διατάξεις της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ταυτόχρονα είναι παλαιοί εργαζόμενοι με θεμελιωμένες τριετίες πριν το 2012.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Η...NOVARTIS !!!

ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
"Πλυντήριο" διεφθαρμένων εταιρειών η Διεθνής Διαφάνεια ;;;





Ερευνα της «δημοκρατίας» για τη ΜΚΟ Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς και τις «περίεργες» χρηματοδοτήσεις της

Διαφάνεια, σύμφωνα με το λεξικό, είναι η ιδιότητα του υλικού που επιτρέπει να φαίνονται αντικείμενα που βρίσκονται πίσω ή μέσα σε αυτό. Η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά για να αποτυπώσει τις διαδικασίες εκείνες που επιτρέπουν να γίνεται φανερός ο τρόπος διαχείρισης. Μεταξύ των εκατοντάδων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που δρουν πλέον στη χώρα μας υπάρχει και μία που ως κύριο αντικείμενο εργασιών της -θεωρητικά, τουλάχιστον- έχει την καταπολέμηση της διαφθοράς και την εφαρμογή μεθόδων διαφάνειας. Το όνομά της είναι Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς, ιδρύθηκε το 1996 και αποτελεί «υποκατάστημα» στη χώρα μας της οργάνωσης Διεθνής Διαφάνεια, που έχει έδρα στο Βερολίνο.

Τι γίνεται όμως όταν η οργάνωση αυτή, η οποία ευαγγελίζεται τη διαφάνεια, δεν την εφαρμόζει στα του οίκου της; Τι γίνεται όταν η ίδια αυτή οργάνωση έχει δεχτεί χρήματα κι έχει συνεργαστεί με εταιρίες οι οποίες συνδέθηκαν με μερικά από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη χώρα μας αλλά και διεθνώς; Τότε, μάλλον, τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί αυτό ακριβώς σημαίνει διαφθορά. Και η συγκεκριμένη ΜΚΟ μοιάζει να τη συμπεριλαμβάνει στους κόλπους της.

Η ίδρυση

ΔΙΑΔΟΧΗ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ: ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Πολλά τα "αγκάθια": Με κόκκινους αστερίσκους σε όσα διαφωνούν οι τράπεζες το σχέδιο του νέου Νόμου Κατσέλη στον SSM...

Τα βρήκαν στο προφορικό, «το έχασαν» στο γραπτό: κάπως έτσι θα μπορούσε να περιγράψει κανείς τις διεργασίες μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών για την κατάρτιση νέου νόμου προστασίας της πρώτης κατοικίας.

«Υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα, είναι αρκετά τα θέματα που προέκυψαν», αναφέρει στο insider.gr υψηλόβαθμη πηγή με γνώση των διαδικασιών.

Από εχθές, Δευτέρα, κυκλοφορεί μεταξύ εποπτών και κυβέρνησης έγγραφο με τις παρατηρήσεις των τραπεζών επί του σχεδίου που υπέβαλε το Υπουργείο Οικονομικών στον SSM. Το κείμενο περιλαμβάνει πολλά «κοκκινισμένα σημεία» τα οποία αφορούν σε συγκεκριμένες διατυπώσεις που δεν βρίσκουν σύμφωνες της τράπεζες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. «Μέσα από τα κενά που προκύπτουν στη συμφωνία, οι τράπεζες προσπαθούν να εξαιρέσουν όσους κόκκινους οφειλέτες μπορούν, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί το αντίθετο», αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο ΠΟΝΗΡΙΔΗΣ...ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ !!!




Δεν είδε πουθενά το φαγοπότι δισεκατομμυρίων ευρώ των θαλασσοδανείων κομμάτων, ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίων+μεγαλομπαταχτσήδων που χρεώθηκε στις πλάτες του ο ελληνικός λαός, αλλά εστίασε στο δάνειο των 100.000€ του Παύλου Πολάκη...


Ο Κεντρικός Τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο μαθητής του Γιάννου Παπαντωνίου, έμμισθος σύμβουλος της Novartis και εμπλεκόμενος στο ομώνυμο σκάνδαλο (γιατί έχει σημασία η ιστορία του καθενός) , το απόγευμα της Δευτέρας, διέρρευσε πως η ΤτΕ θα ελέγξει το δάνειο του Πολάκη.

Το να υπάρχουν ολόγυρα ακάλυπτα δάνεια για τα οποία είναι σε εξέλιξη εισαγγελικές έρευνες και διώξεις και συ ως Διοικητής της ΤτΕ να ελέγχεις το δάνειο του Πολάκη δεν είναι μόνο υποκρισία και επιλεκτικότητα είναι αθλιότητα. Όχι γιατί ο Πολάκης πρέπει είναι εκτός ελέγχου, αλλά γιατί είναι αυτός που με την πολιτική του στο Υπουργείο έχει καταστήσει την οικογένεια Στουρνάρα ελεγχόμενη. Για μια ακόμη φορά ο Στουρνάρας χρησιμοποίησε την Κεντρική Τράπεζα για ιδιωτικό όφελος και εκδίκηση. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, τηλεφώνησε ο ίδιος στο Στουρνάρα και αφού του γνωστοποίησε πως είναι καλοδεχούμενος ο έλεγχος, θύμισε στον Διοικητή της ΤτΕ τις υποχρεώσεις του σε σχέση με σκανδαλώδη δάνεια.Το ίδιο βράδυ η ΤτΕ ανακοίνωση πως το δάνειο του υπουργού είναι καθ όλα νόμιμο (αυτό άλλωστε είχε πει και η Τράπεζα Αττικής).

Το τι ειπώθηκε μεταξύ των δύο αντρών τα δημοσίευσε το Documento. Ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε το δημοσίευμα. Ο Στουρνάρας όμως έκανε την πάπια. Δεν επιβεβαίωσε τους διαλόγους που τον εκθέτουν αλλά ούτε και τους διέψευσε. Επέλεξε να κάνει διαρροή και πάλι στα ΜΜΕ των οποίων την ισχύ χρησιμοποιεί ενώ στις κατ ιδίαν επικοινωνίες , όπως αποδεικνύει η επικοινωνία με τον Πολάκη, είναι «ναι μεν αλλά».
SSL Certificates