.

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΠΑΡΑΖ ΤΙΤΛΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝ & ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Σε μπαράζ τιτλοποιήσεων ενήμερων αλλά και κόκκινων δανείων έως 6 δισεκ. ευρώ θα προχωρήσουν οι ελληνικές τράπεζες τους επόμενους μήνες με στόχο να ενισχύσουν την ρευστότητα τους και επιταχύνουν την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους. 

Οι τιτλοποιήσεις στο παρελθόν ήταν ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε εκτεταμένα από τις ελληνικές τράπεζες. 

Σε κάθε περίπτωση πολλοί ξένοι οίκοι έχουν πλησιάσει τις ελληνικές τράπεζες και προτείνει μεταξύ άλλων τιτλοποιήσεις κυρίως μέσω έκδοσης ομολόγων senior και Junior.
Οι τιτλοποιήσεις αποτελούν εργαλείο αύξησης της ρευστότητας οπότε και οι τράπεζες θα μηδενίσουν το ELA την έκτακτη παροχή ρευστότητας που την τρέχουσα περίοδο βρίσκεται κοντά στα 10 δισ. 



ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΑΚΕΤΑΡΟΥΝ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι πωλήσεις των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών, οι οποίες έχουν φέτος 40% υψηλότερους στόχους από τους περυσινούς στη μείωση των NPEs, ενόψει και της έλευσης της επικεφαλής τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ,Ντανιέλ Νουί στην Αθήνα τη Δευτέρα.

Η κ. Νουί αναμένεται να υπογραμμίσει στις τέσσερις συστημικές τράπεζες ότι η «δοκιμασία» δεν τελείωσε με τα stress tests και θα πρέπει οι διοικήσεις να εντείνουν τις προσπάθειές τους για δραστική μείωση των κόκκινων δανείων. Για να πιάσουν τον στόχο των 14 δισ. ευρώ, οι τράπεζες θα πρέπει να επικεντρωθούν σε τρεις βασικούς άξονες: στις ρυθμίσεις, τους πλειστηριασμούς και τις πωλήσεις «κόκκινων χαρτοφυλακίων».

Όσον αφορά στο τρίτο «εργαλείο», οι τράπεζες έχουν υπάρξει διστακτικές έως σήμερα, καθώς φοβούνται ότι η μαζική προσφορά θα πιέσει πτωτικά τις τιμές. Τους επόμενους μήνες, ωστόσο, όλες οι τράπεζες ετοιμάζουν νέα «πακέτα» που θα πωλήσουν με αποδοχή προσφορών σε funds διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων.

Ο στόχος και των τεσσάρων τραπεζών είναι να μειώσουν τα NPLs κατά 11,6 δισ. ευρώ μέσω των πωλήσεων. Το δ’ τρίμηνο του 2017 πραγματοποιήθηκαν πωλήσεις ύψους 1,8 δισ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο έτους πωλήθηκαν επισφαλή δάνεια ύψους 3,6 δισ. ευρώ. Τα ποσά αυτά είναι αισθητά χαμηλότερα από τις διαγραφές, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 2,1 δισ. και 6,5 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ GDPR: ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ !!!



Από τις 25 Μαΐου 2018, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα καλούνται να συμμορφωθούν με τον νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR – General Data Protection Regulation), ο οποίος επιβάλλει αυστηρούς κανόνες στην επεξεργασία προσωπικών δεδομένων των κατοίκων της Ε.Ε.

Από νομοθετικής πλευράς επίκεινται η κωδικοποίηση των διατάξεων για τα προσωπικά δεδομένα και η ενσωμάτωση της οδηγίας 2016/ 680 για την προστασία των δεδομένων από τις διωκτικές και προανακριτικές αρχές και τις εισαγγελίες.

Ο ΓΚΠΔ εισάγει νέα εργαλεία και διαδικασίες με στόχο την εξασφάλιση ευρύτερης και αποτελεσματικότερης προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως ενδεικτικά μέσω της τήρησης αρχείου δραστηριοτήτων της επεξεργασίας, της διενέργειας εκτίμησης αντικτύπου και –κυρίως– του ορισμού υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO).

Τυχόν παραβίαση του νέου Κανονισμού επισύρει διοικητικά πρόστιμα από την αρμόδια Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα οποία μπορεί να φτάσουν έως και τα 20 εκατ. ευρώ ή έως το 4% του συνολικού παγκόσμιου ετήσιου κύκλου εργασιών του προηγούμενου οικονομικού έτους της επιχείρησης, ανάλογα με το ποιο ποσό είναι υψηλότερο.


ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ;;; ΣΤΑ ΥΨΗ ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΟΛΥΤΕΛΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ !!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ
Μόνο τον Απρίλιο 408 ολοκαίνουργιες Mercedes και 317 BMW κυκλοφόρησαν στους ελληνικούς δρόμους.




Στον καιρό της κρίσης, με τους φόρους να έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη και τα εισοδήματα των πολιτών να έχουν υποστεί άγριες περικοπές, εξακολουθούν να υπάρχουν Ελληνες που απτόητοι διαθέτουν μια περιουσία για να αποκτήσουν υπερπολυτελή αυτοκίνητα!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή, μόνο τον Απρίλιο πωλήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη χώρα μας 11 Porsche (τρεις καινούργιες και οκτώ μεταχειρισμένες), μία καινούργια Jaguar (το πιο οικονομικό μοντέλο κοστίζει περίπου 42.000 ευρώ), δύο μεταχειρισμένες Maserati (τιμή εκκίνησης τα 100.000 ευρώ), τρεις Lexus και 29 Land Rover.


ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΚΛΩΝΟΣ ΤΗΣ AIRBNB ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΠΑΤΗ ΜΕ «ΜΑΪΜΟΥ» ΑΓΓΕΛΙΕΣ
Σύμφωνα με επώνυμη καταγγελία αναγνώστη του Europost.gr κύκλωμα απατεώνων χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές αγγελίες ενοικίασης ακινήτων, προκειμένου να αποσπά χρήματα από ανύποπτους υποψηφίους ενοικιαστές.




Τα στοιχεία που έδωσε στο Europost.gr ο καταγγέλλων αναγνώστης συνθέτουν την εξής εικόνα:

Οι απατεώνες βρίσκουν στην πλατφόρμα της AirBnb σπίτια, που θεωρούν ότι μπορούν να λειτουργήσουν σαν “δολώματα”.

Παίρνουν το σύνολο του υλικού, που αφορά τα σπίτια αυτά (φωτογραφίες κλπ) και τα αναδημοσιεύουν σε μεγάλες ιστοσελίδες μικρών αγγελιών δίνοντας άλλα στοιχεία δήθεν ενδιαφερομένου ιδιοκτήτη.


ΒΟΜΒΑ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ !!!

13 ΥΠΕΡ ΕΝΑΝΤΙ 12 ΚΑΤΑ
Με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ-12 κατά) απερρίφθησαν οι προσφυγές που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς.




Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (ΣτΕ Ολομέλεια), μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, σήμερα απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 ("Νόμος Κατρούγκαλου"). 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, το Συμβούλιο της Επικρατείας, με οριακή πλειοψηφία μίας (1) μόνο ψήφου (αφού 13 δικαστές ψήφισαν υπέρ της συνταγματικότητας των περικοπών και 12 δικαστές υπέρ της αντισυνταγματικότητάς τους) αλλάζει με την απόφασή του αυτή όλα τα δεδομένα αναφορικά με την προοπτική των περικοπών των συντάξεων όπως έχουν προνομοθετηθεί από τη σημερινή κυβέρνηση για να ισχύσουν από 1-1-2019.


ΑΝΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ 410.000 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ VOLKSWAGEN KAI ΤΗΣ SEAT !!!

ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΖΩΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει εντός των επόμενων εβδομάδων περίπου 220.000 οχήματα Polo τελευταίας γενιάς λόγω ενός προβλήματος που παρουσιάστηκε με τις ζώνες ασφαλείας του πίσω καθίσματος. Για τον ίδιο λόγο θα ανακληθούν επίσης και 191.000 οχήματα Seat (μοντέλα Ibiza του 2017 και 18 και Arona του 2018).




Η εταιρεία συμβούλευσε τους κατόχους τέτοιων οχημάτων να μην χρησιμοποιούν τη μεσαία θέση στο πίσω κάθισμα γιατί σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, όταν για παράδειγμα αλλάζουν απότομα λωρίδα, έχοντας πέντε πρόσωπα στο αυτοκίνητο οι ζώνες μπορεί να αποδεσμευτούν από μόνες τους.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 300.000 ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ !!!



Του Βασίλη Παπαγιαννίδη

Δικηγόρος

Την Κυριακή 6 Μαΐου διοργανώθηκε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα τις αμβλώσεις. Την εκδήλωση διοργάνωσε το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω»,που υποστηρίζεται από δεκάδες χριστιανικά σωματεία και άλλους φορείς. Μίλησαν καθηγητές πανεπιστημίων, δικηγόροι, κληρικοί και άλλοι σημαίνοντες πολίτες.

Τα στοιχεία που μας παρουσιάστηκαν ήταν δραματικά. Η Ελλάδα είναι η «μητέρα» των εκτρώσεων, με 300.000 εκτρώσεις τον χρόνο και μόλις 90.000 γεννήσεις. Δηλαδή, στις τέσσερις εγκυμοσύνες οι τρεις καταλήγουν σε έκτρωση. Πρόκειται για το υπ’ αριθμόν 1 πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Η οικονομία ακολουθεί με μεγάλη διαφορά...


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ C4I !!!

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ΜΕ ΤΟ ΑΥΤΟΦΩΡΟ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ALPHA BANK !!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΛΕΛΙΑΤΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΟΥΠΟΛΗ
Διευθύντρια της ALPHA BANK οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα στην Αλεξανδρούπολη !!!


Στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκε διευθυντής τράπεζας στην Αλεξανδρούπολη από το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ, για παραβίαση νόμου.
Στην Αλεξανδρούπολη σήμερα παρουσία μέλους της Υπέρβασης και δια του τοπικού εκπροσώπου της κου ΠΑΝΟΥ ΛΕΛΙΑΤΣΟΥ, ζητήθηκε από την αρμόδια διευθύντρια του υποκαταστήματος της ALPHA BANK να κοινοποιήσει στον εν λόγω δανειολήπτη αντίγραφα των δανειακών συμβάσεων και κινήσεων του λογαριασμού του. 
Παρότι κοινοποιήσαμε στην τράπεζα εγγράφως αίτημα προκειμένου να μας δωθούν τα εν λόγω έγγραφα αχρεωστήτως, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, η εν λόγω διευθύντρια αρνήθηκε να εφαρμόσει τον νόμο και απαίτησε από το μέλος μας να καταβάλει το ποσό των 120 ευρώ για 20 φωτοτυπίες. 

ΘΑΥΜΑ !!! Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 4.375€/ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ 1.100€ !!!


ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ !!!

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ...
Στις 31 Μαΐου θα συζητηθεί αίτημα του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου, ώστε να αποκλειστεί ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ από τη διεκδίκηση έργων διαχείρισης απορριμμάτων στην Κύπρο.




Η δικαστική υπόθεση για όσα συνέβησαν με τις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων σε Πάφο και Λάρνακα εξακολουθεί να ταλανίζει τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Χθες έγινε γνωστό πως τo Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Πάφου, μετά από ομόφωνη απόφασή του, κατέφυγε στην Επιτροπή Αποκλεισμού Οικονομικών Φορέων από Διαδικασίες Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων. Υπέβαλε αίτημα, με βάση τη νομοθεσία, για επιβολή οριζόντιου αποκλεισμού των εταιρειών HELECTOR CYPRUS LTD, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Α.Ε., ΤΟΜΗ Α.Τ.Ε. και οποιουδήποτε προσώπου σχετίζεται με τις εταιρείες αυτές. Η ακρόαση έχει οριστεί για τις 31 Μαΐου.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Sigmalive, το Συμβούλιο κατέστησε τους γνωστούς στην Επιτροπή Αποκλεισμού λόγους αποκλεισμού που συντρέχουν, για τους οποίους οι οικονομικοί αυτοί φορείς θα πρέπει να εκπέσουν από το δικαίωμα σύναψης δημόσιων συμβάσεων στην Κυπριακή Δημοκρατία για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


ΕΤΣΙ Η ΕΕ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ !!!




Ας θυμηθούμε ένα παλιότερο αλλά επίκαιρο άρθρο από το logiosermis.net :

Η ΕΕ επιβάλει σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση του νερού σε χώρες της Ευρώπης, με πρωταρχικούς εύκολους στόχους τις πιο αδύναμες σε καθεστώς μνημονίου χώρες όπως η Ελλάδα. Μια ιδιωτικοποίηση που σχεδόν πάντα αποτυχαίνει εις βάρος των καταναλωτών και και καταλήγει σε πολύ υψηλές τιμές και κακή ποιότητα υπηρεσιών με όφελος μόνο στα κέρδη πολυεθνικών Ευρωπαϊκών.

Οι σημαντικότερες πολιτικές αλλαγές κρύβονται καμιά φορά στη λεπτομέρεια.

ΜΙΖΕΣ SIEMENS: ΓΛΙΤΩΝΕΙ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΜΑΝΤΕΛΗΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ 140.000€ ΣΕ...ΔΟΣΕΙΣ !!!

ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΑΦΡΥΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΖΟΥΝΕ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ, ΜΕ ΣΥΝΤΑΞΗ 1.100 ΕΥΡΩ.....
Έτσι, οι δικαστές αποφάσισαν να του χορηγηθεί η δυνατότητα πληρωμής των 140.000 ευρώ σε 32 μηνιαίες δόσεις !!!




Τι γράφει το newsit.gr :

Ακριβά θα πληρώσει ο πρώην υπουργός Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, Τάσος Μαντέλης, την παραμονή του εκτός φυλακής καθώς καλείται να καταβάλει 140.000 ευρώ για την εξαγορά της ποινής των 5 ετών που του επιβλήθηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το Δικαστήριο μείωσε την πρωτόδικη ποινή των οκτώ ετών που είχε επιβληθεί στον πρώην υπουργό σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα. Συνολικά ο πρώην υπουργός θα πρέπει να πληρώσει για να παραμείνει εκτός φυλακής 140.000 ευρώ. «Να με ελαφρύνετε όσο μπορείτε. Ζω με 1100 ευρώ το μήνα σύνταξη εγώ και η οικογένεια μου», είπε ο Τάσος Μαντέλης ζητώντας από το δικαστήριο το ποσό να μπει σε δόσεις και επιπλέον να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο αυτό που θα επιδικαστεί ως χρηματική ικανοποίηση του Δημοσίου.


EUROBANK: ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΠΑΚΕΤΑ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΥΨΟΥΣ ΕΩΣ 3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Κόκκινα καταναλωτικά δάνεια έως 10.000 ευρώ, χρέη από πιστωτικές κάρτες και υπεραναλήψεις μετρητών χωρίς εξασφαλίσεις, συνολικού ύψους περίπου 1 δισ. ευρώ, και τα οποία δεν εξυπηρετούνται τα τελευταία 4-5 χρόνια γκρουπάρει η Eurobank, με στόχο να τα πουλήσει τον Οκτώβριο του 2018.

Σε δεύτερο χρόνο, προς το τέλος του 2018, το αργότερο στις αρχές του 2019, η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει στην πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις ύψους έως 2 δισ. ευρώ.
Χωρίς εξασφαλίσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι αρμόδιες διευθύνσεις της τράπεζας έχουν αρχίσει την επιλογή των εν λόγω δανείων και χρεών και αναμένεται εντός του καλοκαιριού να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος της διαδικασίας που αφορά τις διερευνητικού χαρακτήρα επαφές με τους εν δυνάμει ενδιαφερόμενους επενδυτές-αγοραστές.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΒΑΡΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ "ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ" ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
Εικόνες πραγματικά για γέλια και για κλάματα...





ΞΗΛΩΣΑΝ ΑΠΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΕ ΣΕ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ;;;



Τι αποκαλύπτει το dikografies.blogspot.gr :


Σε μία θυελλώδη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου χτες, που διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, αποφασίστηκε η προαγωγή σε εισαγγελέα εφετών του μεχρι πρότινος οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, που είχε “καθηλωθεί” σε αντιεισαγγελέας εφετών τα τελευταία χρόνια.

Με συντριπτική πλειοψηφία 56 υπέρ και 8 κατά πέρασε η πρόταση για την προαγωγή του Παναγιώτη Αθανασίου, που παρέμεινε επί τέσσερα χρόνια επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, φέροντας εις πέρας δύσκολες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος «μαύρου χρήματος», καθώς ασχολήθηκε –μαζί με τον αναπληρωτή Γαληνό Μπρη– με όλες τις λίστες φοροφυγάδων, όπως με άλλες σημαντικές οικονομικές υποθέσεις, που αφορούσαν κυρίως τραπεζικά σκάνδαλα.

Έντονα φημολογείται μάλιστα ότι, ο λόγος για τον οποίον αντικαταστάθηκε ο κ. Αθανασίου, τον περασμένο Ιούνιο, από την εισαγγελέα Εφετών Μαριάννα Ψαρουδάκη, η οποία κατέλαβε τη θέση του επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων, στην οποία ο ίδιος υπηρετούσε επι τέσσερα χρόνια, ήταν η ανυποχώρητη έρευνα του για υπόθεση, στην οποία εμπλέκεται γνωστός μεγαλοτραπεζίτης!



ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΛΟΓΙΚΗ: ΕΞΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ POS !!!

ΜΕ ΚΥΑ
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/pos.html



Μετά από πρόταση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Πιτσιόρλα εκδόθηκε απόφαση για την εξαίρεση από την υποχρρεωτική εγκατάσταση και αποδοχή POS των σχολικων κυλικείων.

Σύμφωνα με την απόφαση Πιτσιόρλα οι υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)» με Αριθμό Δραστηριότητας «56.29.20.04 και μόνο, εξαιρούνται από την υποχρέωση απόκτησης POS.

Όπως αναφέρει η απόφαση «από τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) «56.29 Άλλες υπηρεσίες εστίασης» του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 1 της αριθμ. 133473/2017 (Β΄ 4309) "Συμπλήρωση και τροποποίηση της αριθμ. 45231/2017 (Β΄ 1445) απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, «Ρύθμιση υποχρέωσης Αποδοχής Πληρωμών με Κάρτα, σύμφωνα με το άρθρο 65 του ν. 4446/2016, (Α΄240)»", εξαιρείται η υποκατηγορία του ΚΑΔ «56.29.20.04 Υπηρεσίες που παρέχονται από σχολικές καντίνες (κυλικεία)».



ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΣΤΕΛΕΧΗ ΓΙΑ ΤΑ...ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

ΠΑΡΑΛΗΠΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤτΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΣΧΑΣ
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/500000.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/03/100000000.html




















Πριν μήνες το bankingnews είχε αναδείξει ένα πολύ σημαντικό θέμα ηθικής και τραπεζικής τάξης με επίκεντρο τον Γιώργο Πάσχα τον επιθεωρητή της ΤτΕ και παλαιότερα βασικό στέλεχος της Εθνικής τράπεζας.

Ο Γιώργος Πάσχας στο παρελθόν όταν ήταν στέλεχος της Εθνικής και όχι μόνο αυτός ήταν συνολικά 103 στελέχη – που έχουν μειωθεί περίπου στα 33-34 – πήραν δάνεια για να ενεργοποιήσουν τα stock options που έδινε ως bonus στα στελέχη της η Εθνική τράπεζα.
Με την πάροδο των ετών, οι μετοχές των τραπεζών κατέρρευσαν και τα τραπεζικά στελέχη αδυνατούσαν να πληρώσουν τα δάνεια. 

Η Εθνική είχε ακολουθήσει σχεδόν για 8 χρόνια – ίσως και περισσότερα – την τακτική της σιωπηρής ανανέωσης κάθε χρόνο, πρακτικά τα δάνεια εμφανίζονταν ως εξυπηρετούμενα – ενήμερα χωρίς να πληρώνουν τα στελέχη. 

Το bankingnews είχε αναδείξει ένα μείζονος σημασίας ηθικό θέμα.
Ο Γιώργος Πάσχας ήταν ένα από τα στελέχη της Εθνικής που πήρε δάνειο 500 χιλιάδες ευρώ.



ΡΑΕ ΣΕ ΔΕΗ: ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΤΑ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :



Την επιστολή που απέστειλε σε όλους τους προμηθευτές, κάνοντας όμως ειδική αναφορά στη ΔΕΗ, σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τις καθυστερήσεις εκ μέρους των ΕΛΤΑ στην απόδοση των χρημάτων που έχουν εισπράξει από τους καταναλωτές, έδωσε στη δημοσιότητα η ΡΑΕ.

Στην επιστολή η Αρχή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

Καλούνται οι προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ανωτέρω ζητήματα και ιδίως η εταιρεία ΔΕΗ ΑΕ στο πλαίσιο άσκησης της δραστηριότητας της προμήθειας και προκειμένου για την λήψη κατάλληλων και άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος να ενεργήσουν ως εξής:

1. Να προβούν άμεσα σε οριστική επίλυση του ανωτέρω προβλήματος, με τρόπο ώστε να μην απαιτείται η με οποιονδήποτε τρόπο εμπλοκή των καταναλωτών με σκοπό την αποφυγή της αδικαιολόγητης ταλαιπωρίας τους.


ALPHA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 800.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία η πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, η "Αμοιβάδα" αναμένεται σύντομα να… πολλαπλασιαστεί, ανοίγοντας τον δρόμο και στη δεύτερη πώληση εξασφαλισμένων NPLs, αυτή τη φορά από την Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, εντός του Μαΐου, η Alpha Bank πρόκειται να βγάλει προς πώληση πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις, ύψους 800 εκατ. ευρώ, με την επωνυμία Jupiter. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια και τα ακίνητα που τα συνοδεύουν από τον ξενοδοχειακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Η δομή του χαρτοφυλακίου έχει αρκετά καλή διαστρωμάτωση σε είδος και γεωγραφική κατανομή των ακινήτων και θα λειτουργήσει δοκιμαστικά (test case) για την Τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσει αργότερα, αναλόγως με την ανταπόκριση από τις αγορές, στη διάθεση συμπληρωματικού ή άλλων μεγαλύτερων πακέτων εξασφαλισμένων NPLs. Για το λόγο αυτό, το πακέτο αναμένεται να κινηθεί στα 800 εκατ. ευρώ και όχι στο 1 δισ. ευρώ που θα μπορούσε, αν και οι τελικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Προς αυτή την κατεύθυνση "οδηγός" θα είναι η έκβαση της πώλησης του χαρτοφυλακίου Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μεταφέρει το Capital.gr, οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Amoeba αναμένονται στις 14 Μαΐου, κάτι που εμμέσως επιβεβαιώνουν οι χθεσινές αναφορές της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους αναλυτές για μέσα Μαΐου.



ΚΕΡΚΥΡΑ: ΕΠΙ 17 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ !!!

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Ξεπερνούσε τα 200.000€ το χρόνο ο "τζίρος" του κυκλώματος !!!




Πρωτοφανείς είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει η δράση κυκλώματος εντός της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κέρκυρας όπου υπάλληλοι «λαδώνονταν» επί σειρά ετών για να δίνουν διπλώματα οδήγησης.

Η δράση του κυκλώματος στο νησί εκτιμάται ότι είχε ξεκινήσει πριν από 17 χρόνια με αποτέλεσμα η αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. και οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, που ερευνούν την υπόθεση να αναζητούν στοιχεία για πρόσωπα τα οποία βρίσκονταν στο παρελθόν σε υψηλές θέσεις την υπηρεσίας.

«Η διαφθορά είχε απλωθεί σε όλα τα επίπεδα. Το νησί έχει 20 σχολές οδηγών. Από αυτές μόνο οι 5 δεν λάδωναν εξεταστές ασχέτως αν οι περισσότεροι ιδιοκτήτες τους δεν το καταθέτουν» λέει χαρακτηριστικά αρμόδια πηγή.

Οι σημερινοί τμηματάρχες της Διεύθυνσης δεν έχουν καμία ανάμειξη στο κύκλωμα. Αντιθέτως συνεργάζονται με τους αδιάφθορους της ΕΛΑΣ για να χυθεί περισσότερο φως στην υπόθεση.

Ανάμειξη στο κύκλωμα δεν έχει ούτε ο διευθυντής της υπηρεσίας.


ΣΠΑΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΟΙ ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ !!! ΕΦΤΑΣΑΝ ΤΙΣ 130.000 ΤΟ 2017 !!!

ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ+ΧΡΕΗ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ «ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ» ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ
Ουσιαστικά πρόκειται για μια έμμεση δήμευση !!!





«Έκρηξη» στις αποποιήσεις κληρονομιάς - κυρίως όταν αφορούν ακίνητα - καταγράφεται το 2017 επιβεβαιώνοντας την αδυναμία των πολιτών να ανταποκριθούν στην υπερβολική φορολόγηση αλλά και στη δυσκολία αντιμετώπισης της καθημερινότητας.

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που επικαλείται η Καθημερινή, οι αποποιήσεις κληρονομιάς έφτασαν πέρυσι τις 130.000 όταν το 2016 τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Δικαιοσύνης μιλούσαν για 54.422 αποποιήσεις.

Αν, δε, τα δεδομένα του 2017 συγκριθούν με αυτά του 2013, η αύξηση φτάνει το εντυπωσιακό ποσοστό του 333%.

Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

ΤΟ Ε3 ΚΑΙΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΤΑ POS !!!

Η ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ POS ΤΟΥΣ ΚΑΘΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΑΔΕ ΣΕ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΝΑ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ
Η πρώτη σελίδα του νέου εντύπου Ε3 «καίει» κυριολεκτικά 200.000 επαγγελματίες οι οποίοι, παρότι έχουν προμηθευτεί υποχρεωτικά, POS, εντούτοις τα έχουν σε αχρηστία και η ΑΑΔΕ τους στοχοποιεί δρομολογώντας μαζικούς ελέγχους.




Σύμφωνα με τα στοιχεία των τραπεζών, από το σύνολο των POS που τοποθετήθηκαν υποχρεωτικά σε περίπου 650.000 επαγγελματίες προκύπτει ότι το 30% δεν τα έχει χρησιμοποιήσει, από το β εξάμηνο του 2017 που κατέστη υποχρεωτική η προμήθεια και η χρήση τους. Πρόκειται για περίπου 200.000 επαγγελματίες, οι οποίοι αποτελούν πλέον κεντρικούς ελεγκτικούς στόχους της ΑΑΔΕ, μόλις εκκαθαριστούν οι φορολογικές τους δηλώσεις. 

Οι λόγοι της μη χρησιμοποίησης είναι σαφώς η συνέχιση της απόκρυψης των συναλλαγών, τονίζουν πηγές της ΑΑΔΕ. Με τη χρήση των POS κάθε είσπραξη εγγράφεται υποχρεωτικά στα βιβλία και τα στοιχεία του επαγγελματία και δεν μπορεί να την αποκρύψει από την εφορία, καθώς τα στοιχεία των τραπεζών κοινοποιούνται αυτόματα στο taxisnet.

Οι συνήθεις ύποπτοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, γιατροί, δικηγόροι, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, συνεργεία αυτοκινήτων, καταστήματα στην επαρχία, αλλά και μικρά καταστήματα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η μη χρήση του POS σημαίνει πως ο επαγγελματίας είναι νούμερο 1 ύποπτος για φοροδιαφυγή, καθώς εκτιμάται ότι δεν χρησιμοποιεί το POS για να αποκρύψει συναλλαγές και έσοδα. Άλλωστε είναι γνωστή η τακτική από ορισμένους, να προσποιούνται ότι χάλασε το μηχάνημα και να δελεάζουν τους πελάτες με μεγάλες εκπτώσεις, προκειμένου να πληρώσουν με μετρητά αντί με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα και βέβαια χωρίς απόδειξη.


ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ: ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ !!!



Του Παναγιώτη Μπαλακτάρη

Η Ελλάδα το 2010 χρεοκόπησε. Όχι τυπικά αλλά πραγματικά. Ουδέποτε διατυπώθηκε ένα νέο «δυστυχώς επτωχεύσαμεν» όμως υπήρξε αδυναμία εξυπηρέτησης του εξωτερικού χρέους. Το ρίσκο για τον δανεισμό της χώρας μας αυξήθηκε με αποτέλεσμα να εκτοξευθούν στα ύψη τα spreads των δεκαετών ομολόγων και να αυξηθούν ομοίως τα ασφάλιστρα κινδύνου, γνωστά ως CDS. 

Ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μοιραίος από πολλές απόψεις, διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς κατηγορώντας την ως διεφθαρμένη χώρα, γεγονός που αποκάλυψε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Κατόπιν, ο τότε διευθύνων σύμβουλος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν δήλωσε πως ο Γ. Παπανδρέου τον παρακάλεσε να σπεύσει το ΔΝΤ στην Ελλάδα κι εκείνος τού απάντησε ότι για να επιληφθεί το ΔΝΤ θα χρειαζόταν αίτημα της χώρας, κάτι που ο Παπανδρέου έκανε, προσφεύγοντας πλέον σε αυτό. 

Το γεγονός της χρεοκοπίας και όσα έπονται αυτής είναι λίγο πολύ γνωστά. Γνωρίζουμε επίσης ότι η πολιτική ανικανότητα των κυβερνησάντων σε συνδυασμό με την αστοχία εξεύρεσης λύσεων από το σύνολο του πολιτικού συστήματος οδήγησε σε υποτροπή της κρίσης, η οποία φτάνει μέχρι τις ημέρες μας. 

Αυτά που δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά – και σίγουρα όχι αρεστά στην πολιτική ελίτ – είναι τα αίτια που έφεραν την κρίση. Ποικίλλουν, είναι η αλήθεια, αλλά κάποια είναι βασικά και κάποια όχι. Το μεγαλειώδες «φαγοπότι», για παράδειγμα, των κομμάτων εξουσίας από το 1974 έως και σήμερα αποτελεί τον πυρήνα του προβλήματος. Μία παράμετρος αυτού είναι και η αφειδώλευτη δανειοδότηση των κομμάτων. 


ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣΑΝ ΗΔΗ 3.800 ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΦΟΡΟ-ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ & ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ+ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ !!!

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΤΑΞΕΩΣ ΤΩΝ 500€, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ "ΚΡΙΝΕΙ" ΩΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ...
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνεις ;;;





Πάνω από 3.800 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις πλουσίων φορολογουμένων, υπόπτων για παράνομο πλουτισμό, και μεγάλων επιχειρήσεων που ελέγχονταν ή επρόκειτο να ελεχθούν για φοροδιαφυγή μεγάλου ύψους παραγράφηκαν οριστικά από τις αρχές του 2018, χάρη σε 2 αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας το 2017 και σε 3 γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τον τρόπο εφαρμογής των αποφάσεων του Σ.τ.Ε., οι οποίες έγιναν αποδεκτές σε χρόνο-ρεκόρ, λίγο πριν το τέλος του 2017, από την Α.Α.Δ.Ε.

Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστούν σε πολύ χαμηλά επίπεδα από τον Φεβρουάριο και μετά οι καταλογισμοί φόρων και προστίμων από τους φορολογικούς ελέγχους σε πλούσιους και ανώνυμες εταιρίες. Συγκεκριμένα, κατά το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.) έχει βεβαιώσει μόλις 50.000 ευρώ φόρους και πρόστιμα! Από την άλλη πλευρά το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) "κατόρθωσε" να βεβαιώσει μέσα στο ίδιο δίμηνο διάστημα φόρους και πρόστιμα συνολικού ύψους μόλις 11 εκατ. ευρώ.


ΚΕΑΟ: ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΩΝ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ !!!

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
Tο ΚΕΑΟ καθιέρωσε διαδικασία για τον περιορισμό της κατάσχεσης στα χέρια τράπεζας ως τρίτης όταν η κατάσχεση αφορά ποσά καταθέσεων προερχόμενα από ακατάσχετες κοινωνικές παροχές.



Με αφορµή σχετικές αναφορές, ο Συνήγορος του Πολίτη προχώρησε σε επιτυχηµένη παρέµβαση προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) για τις κατασχέσεις του ΚΕΑΟ σε τραπεζικές καταθέσεις προερχόµενες από ακατάσχετα προνοιακά επιδόµατα ή από άλλες ακατάσχετες κοινωνικές παροχές.

Στις περισσότερες εξετασθείσες περιπτώσεις, οι κατασχέσεις συντελέστηκαν εν αγνοία των δικαιούχων των ακατάσχετων παροχών. Για παράδειγµα, είτε ο οφειλέτης για τον οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση ήταν όχι ο δικαιούχος της ακατάσχετης παροχής αλλά συγγενής του ή άλλος τρίτος συνδικαιούχος στον δεσµευθέντα τραπεζικό λογαριασµό, είτε η ατοµική ειδοποίηση του ΚΕΑΟ στάλθηκε προς παλαιά διεύθυνση του οφειλέτη, που είχε ορθά καταχωρηθεί στα σχετικά µητρώα κατά τον χρόνο δηµιουργίας της οφειλής, αλλά στη συνέχεια έπαυσε να ισχύει.

Εξαιτίας δε της ανυπαίτιας άγνοιάς τους, οι δικαιούχοι των παροχών δεν είχαν δηλώσει ως ακατάσχετο τον κρίσιµο τραπεζικό λογαριασµό.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ-LIBRA: Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΠΛΗΡΩΣΕ 220.000.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ :
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_28.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/01/blog-post_87.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/02/coco-mat.html




Το ποσό των 220 εκατ. ευρώ πλήρωσε στη Τράπεζα Πειραιώς ο Γιώργος Λογοθέτης

Με στόχο να αποφύγει τις δικαστικές περιπέτειες (άσκηση ποινικών διώξεων) ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση πάρκων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της εταιρείας Euroenergy, του ενεργειακού βραχίονα του ομίλου Libra του Έλληνα εφοπλιστή Γιωργου Λογοθέτη. Η μείζονος σημασίας πώληση των ενεργειακών πάρκων της EuroEnergy, μέλους του Ομίλου Libra, στον κινέζικο όμιλο Sumec Clean Energy International, έχει ολοκληρωθεί, ενώ μέρος των εσόδων από την πώληση συνέβαλε στη μείωση του χρέους της εταιρείας στην Τράπεζα Πειραιώς κατά 220 εκατ. ευρώ.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΚ !!!

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Στα «σκαριά» νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ.




Νέα ρύθμιση για 95.000 στεγαστικά δάνεια επιδοτούμενου επιτοκίου που πήραν οι δικαιούχοι του ΟΕΚ μέσω τραπεζών ανακοινώνει με απόφασή του το υπουργείο Εργασίας.

Στους εν λόγω δανειολήπτες είχε δοθεί μια πρώτη ευκαιρία να ρυθμίσουν τα δάνεια που πήραν παρατείνοντας τη διάρκεια αποπληρωμής τους ως και 25 ή και 30 έτη, σύμφωνα με απόφαση που είχε υπογραφεί το 2014.

Η ρύθμιση κάλυπτε όσους είχαν απλήρωτες δόσεις 6 μηνών αφήνοντας εκτός όσους είχαν υπερβεί το εξάμηνο.

Πολλοί έκαναν νέες συμβάσεις επιμηκύνοντας το χρόνο αποπληρωμής αλλά τα δύο τελευταία χρόνια το πρόβλημα επανέκαμψε και μάλιστα όσοι είχαν μείνει εκτός ρύθμισης βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με καταγγελμένα τα δάνειά τους και με τον κίνδυνο λήψης αναγκαστικών μέτρων εις βάρος τους, ζώντας με το φόβο ακόμη και κατασχέσεων.

Τώρα όπως αναφέρει σχετική απόφαση της κ. Αχτσιόγλου, τα 95.000 στεγαστικά δάνεια με επιδότηση επιτοκίου από τον πρώην ΟΕΚ – ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τις τράπεζες επανεξετάζονται.


ΕΡΩΤΗΣΗ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ !!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ (;;;) ΡΩΤΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση των μη εξυπηρετούμενων δανείων στην ATTICA BANK η εταιρεία ή, μήπως, οι πραγματικές ευθύνες είναι αυτές τις τράπεζας, που εξανάγκασε, σχεδόν εκβιαστικά την εταιρεία, να εξαντλήσει  όλη τη ρευστότητά της, συμμετέχοντας κατά 25.000.000 ευρώ στην ΑΜΚ της τράπεζας ;;; Μήπως, για να διασωθεί η ATTICA BANK, τελικά καταστράφηκε ο όμιλος Καλογρίτσα ;;; Και αν τα 25.000.000 ευρώ της ανωτέρω ΑΜΚ παρέμεναν στα ταμεία και τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας, θα μπορούσε αυτή σήμερα, ναι ή όχι, να εκτελέσει τα έργα των υποκαταστάσεων ;;; Και αν τελικά την ευθύνη του προβλήματος την φέρει η ίδια η τράπεζα, γιατί η νέα διοίκηση της ATTICA BANK δεν κινείται αποκαταστατικά προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής αναδιάρθωσης αυτών των δανείων, προκειμένου να εξυγιανθεί η εταιρεία, να εκτελεστούν τα έργα με τις ίδιες, μεγάλες εκπτώσεις που εξασφαλίστηκαν κατά τους διαγωνισμούς και, ταυτόχρονα, να διατηρηθούν και οι θέσεις εργασίας ;;;
Γιατί τις ευθύνες της τράπεζας θα πρέπει τελικά να τις πληρώσει το ελληνικό δημόσιο και οι εργαζόμενοι, καταλήγει ο Νίκος Νικολόπουλος !!!



ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Ν. Αχαΐας – Ανεξάρτητος

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό

Θέμα: Η ATTICA BANK, εν μέσω αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, αντί να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ομίλου Καλογρίτσα, με την προτεινόμενη υποκατάσταση των αναδόχων, τα αυξάνει, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την χρηματοοικονομική της κατάσταση.


Πολλά ερωτηματικά γεννούν τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κατακλύζουν τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ.

 Το bankingnews.gr, δημοσιεύει:

ΒΙΛΑ ΠΗΛΑΔΑΚΗ: ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΕ 10 ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ...ΑΛΛΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ !!!

Η ΤΡΙΩΡΟΦΗ ΒΙΛΑ ΠΕΡΑΣΕ "ΚΑΘΑΡΗ" ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΟ...30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ
Το ακίνητο του επιχειρηματία ενώ εμφάνισε 10 κατασχέσεις από κρατικές υπηρεσίες(εφορία+ΙΚΑ) για συνολικές οφειλές 12.314.193 ευρώ, το δημόσιο δεν προχώρησε σε πλειστηριασμό με αποτέλεσμα να μην εισπράξει σεντ....

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Σε βαθύ «ύπνο» η κρατική μηχανή ή εξαιτίας της πολιτικής ηγεσίας που δεν πίεζε για πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δεν υπήρχε λόγος αφού έβαζαν σε εφαρμογή τη γνωστή συνταγή που ήθελε το κούρεμα των μισθών και των συντάξεων. 


Στο συμπέρασμα αυτό μας οδηγεί ο πλειστηριασμός της πολυτελής βίλας στο Πανόραμα της Βούλας του επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη, ο οποίος είχε έντονη παρουσία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως πρόεδρος της Λάρισας και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στον τομέα των τυχερών παιχνδιών με την απόκτηση του καζίνο στη Ξάνθη και στη συνέχεια του Ρίο. 

Όμως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του κ. Κωνσταντίνου Πηλαδάκη δημιούργησαν οφειλές προς το ΙΚΑ και σε εφορίες της χώρας, οι οποίες δεν εισπράχθηκαν ποτέ καθώς οι κρατικές υπηρεσίες κινούνταν αυτόνομα και προχωρούσαν σε κατασχέσεις του ίδιου ακινήτου ενώ καμία υπηρεσία δεν έκανε το επόμενο βήμα που ήταν ο πλειστηριασμός με σκοπό την είσπραξη των οφειλών. Η κρατική μηχανή στην ουσία έκλεινε την υπόθεση με μία κατάσχεση χωρίς να βάζει λεφτά στα ταμεία της και την ίδια στιγμή έδινε χρόνο στις τράπεζες οι οποίες κινούνται με πιο αποφασιστικό τρόπο. 



ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑ: ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΩΝ ΑΠΑΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ !!!



Τι γράφει το enikos.gr :

Τη δυνατότητα να απαλλαγούν από τον φόρο επί ανείσπρακτων ενοικίων έχουν οι ιδιοκτήτες που μισθώνουν ακίνητα και οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος δεν εισέπραξαν μέρος αυτών ή το σύνολο των ενοικίων. Οσοι λοιπόν θέλουν να γλιτώσουν από τους πρόσθετους φόρους θα πρέπει πριν από την υποβολή της φορολογική δήλωσης:

• Να έχει εκδοθεί εις βάρος του μισθωτή διαταγή πληρωμής ή διαταγή απόδοσης χρήσης μισθίου ή δικαστική απόφαση αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων, ή έχει ασκηθεί εναντίον του μισθωτή αγωγή αποβολής ή επιδίκασης μισθωμάτων.

• Να καταθέσουν στην εφορία φωτοαντίγραφα των διαταγών, δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί ή αγωγών που έχουν ασκηθεί.

Τα ανείσπρακτα θα δηλωθούν πρώτα στο έντυπο Ε2 και συγκεκριμένα:



ΟΙ ΗΠΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: 4,9 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ ROYAL BANK OF SCOTLAND !!!

ΗΡΘΕ ΣΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΗΠΑ
Η Royal Bank of Scotland Group PLC ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πληρώσει 4,9 δισ. δολ. στο πλαίσιο διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για την πώληση "τοξικών" χρεογράφων εξασφαλισμένων με ενυπόθηκα δάνεια, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.




Ειδικότερα, η RBS ανακοίνωσε ότι θα πληρώσει πρόστιμο ύψους 4,9 δισ. δολ. σε σχέση με την έκδοση και αναδοχή χρεογράφων εξασφαλισμένων με ενυπόθηκα δάνεια το διάστημα 2005 με 2007 στις ΗΠΑ.

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ: 10 ΕΡΩΤΟΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
"Πρεμιέρα" κάνει μέσα στην επόμενες μέρες, με πιθανότερη ημερομηνία τη 14η Μαΐου, ο παράλληλος εξωδικαστικός συμβιβασμός για τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων περίπου 21.500 δανειοληπτών της πρώην Αγροτικής Τράπεζας και άλλων υπό εκκαθάριση τραπεζών.




Η ρύθμιση θα «τρέξει» παράλληλα με τον εξωδικαστικό μηχανισμό, στον οποίο θα έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν και οι αγρότες που έχουν χρέη προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, μετά την υποβολή αίτησης στην πλατφόρμας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, www.keyd.gov.gr.

Η ρύθμιση, που θα διαρκέσει για διάστημα έξι μηνών, προβλέπει «κούρεμα» μέχρι και 60% στα «κόκκινα» αγροτικά δάνεια ανάλογα με τις εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά και την οικονομική δυνατότητα του οφειλέτη. Ο «Αγροτικός Τύπος» παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό με 10 ερωτήσεις -απαντήσεις σχετικά με τη ρύθμιση.

1) Ποια είναι τα βασικά σημεία της ρύθμισης;

H ρύθμιση απευθύνεται μόνο σε φυσικά πρόσωπα και συγκεκριμένα σε γεωργούς, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους και αλιείς, οι οποίοι έχουν λάβει δανειακό προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με την παραγωγή (καλλιεργητικό δάνειο, δάνειο αγοράς εφοδίων κ.λπ.) από την πρώην ΑΤΕ και τις υπόλοιπες υπό εκκαθάριση τράπεζες (T.T., FBB, Probank, Proton, Πανελλήνια, Συνεταιριστικές κ.λπ.) εφόσον οι οφειλές τους παρουσίαζαν καθυστέρηση πληρωμής πέραν των 30 ημερών κατά την 31η Δεκεμβρίου 2017.


ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ: ΕΤΣΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΦΟΒΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/10/blog-post_997.html




Διάλογος δανειολήπτριας με δικηγορικό-εισπρακτική:

Λάβαμε το παρακάτω email και το αναδημοσιεύουμε*:«Προχθές, κάποιοι καλοί άνθρωποι με ενημέρωσαν στο τηλέφωνο ότι λεφτά έχω και μου έφτιαξαν όχι μόνο τη μέρα αλλά και τα επόμενα χρόνια της ζωής μου. Μάλιστα, η αποκάλυψη έγινε εν μέσω αλαλαγμών,τόσο που προς στιγμήν, τους εξέλαβα ως στριγκλιές. Αλλά όχι. Ήταν αυτό που λεει ο σοφός λαός «και η χαρά δεν την αφήνει…»

Βέβαια, φρόντισαν πρώτα να με προετοιμάσουν ψυχολογικά , ώστε να μην πέσω κατευθείαν στα βαριά από το χαρμόσυνο γεγονότο που θα έλεγε και ο Ζήκος.

Ομολογώ, ότι είχαν προσπαθήσει και άλλες φορές-πολλές, πάρα πολύ…πολλές φορές- να μου το πουν. Τό’φερναν, όμως γύρω γύρω, ντιπ για ντιπ στούρνος εγώ,τελικά δεν είχαμε καταφέρει να «συναντηθούμε»

Τελικά προχθές,Σαββατο μεσημέρι,27 του μηνός Απριλίου, γύρω στις 12.00 μου το «έσκασαν»:

ΠΡΑΞΗ ΠΡΩΤΗ:


ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 161 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 8 ΤΟΛΜΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΝΑΡΚΟΤΕΣΤ & ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ;;;

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

ΚΗΡΥΚΑΣ ΧΑΝΙΩΝ: ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΗΔΕΝ, ΖΗΜΙΕΣ 244.000€, ΔΑΝΕΙΑ 2.870.000€ !!! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ;;;


ΣΕ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ :

ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 300.000€ ;;;

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html



ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ: ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ !!! ΣΤΑ ΛΑΓΚΑΔΙΚΙΑ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ !!!



«Καζάνι που βράζει» είναι το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια της Θεσσαλονίκης, όπως φάνηκε και από αιματηρό περιστατικό τα ξημερώματα της Δευτέρας. Στη δομή φιλοξενούνται 650 πρόσφυγες και μετανάστες οκτώ διαφορετικών φυλών, την ώρα που μπορεί να φιλοξενήσει μόλις τους μισούς, σύμφωνα με όσα δηλώνει στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Οι μετανάστες στην περιοχή, εξαιτίας των συνεχόμενων ροών, είναι διπλάσιοι από τους... μόνιμους κάτοικους του χωριού. Καθημερινά είναι τα περιστατικά μικροκλοπών, ενώ πρόσφατα παράνομοι μετανάστες απείλησαν με μαχαίρι μικρά παιδιά!

Συχνές είναι και οι μεταξύ τους συμπλοκές, με τελευταίο το αιματηρό περιστατικό που ξέσπασε μεταξύ 250 μεταναστών και προσφύγων τα ξημερώματα της Δευτέρας και είχε ως συνέπεια να τραυματιστούν και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έξι άτομα, ενώ άλλοι τέσσερις συνελήφθησαν.


ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΧΑΜΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΕΙ Η ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΡΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ !!!


ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Άναψαν τα αίματα μεταξύ μελών Συλλογικοτήτων και αστυνομικών κατά τη συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Μητροπόλεως 20.

Τα μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν μέσα στο κτήριο, όπου βρίσκεται το συμβολαιογραφικό γραφείο. Παράλληλα, ζητούσαν επανειλημμένα να ανέβει η οφειλέτης Άννα Σφέτκου στο γραφείο της συμβολαιογράφου για τη διενέργεια του πλειστηριασμού.

«Σήμερα η Eurobank μου παίρνει το διαμέρισμα, που χρησιμοποιώ ως επαγγελματική στέγη χωρίς να έχει δικαστική απόφαση» δήλωσε η Άννα Σφέτκου, ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος για το οποίο διενεργείται σήμερα ηλεκτρονικός πλειστηριασμός.


ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΑΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ & ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ !!!


ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΕΩΣ ΚΑΙ 1 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ !!!

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT
Γεωργικές ενισχύσεις που, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, μπορεί και να ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ ενδέχεται να χάσει η Ελλάδα από την ανακατανομή των πόρων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και γενικά των κοινοτικών κονδυλίων για τη στήριξη της αγροτικής ανάπτυξης.




Oπως παραδέχτηκε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, η νέα ΚΑΠ υπόκειται σε μειώσεις, προκειμένου να «σηκώσει ένα μεγάλο μέρος του φορτίου που προκύπτει από το Brexit και τις νέες προτεραιότητες (Αμυνα, Μεταναστευτικό, φύλαξη συνόρων κ.λπ.) που τίθενται σε ευρωπαϊκό επίπεδο». 

Εκτίμησε δε ότι οι μειώσεις των αγροτικών ενισχύσεων για την Ελλάδα δεν θα ξεπεράσουν το 3,9% για τις άμεσες ενισχύσεις των γεωργών και το 5% για την ΚΑΠ.

Σε σχέση με τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης, η συρρίκνωση των κονδυλίων εκτιμάται ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερη και να φτάσει ακόμη και το 6%, εκτός αν καλυφθεί ένα μέρος των απωλειών, αυξάνοντας τα όρια της εθνικής συγχρηματοδότησης.



ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Η ΕΦΟΡΙΑ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΟΝΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ...ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ !!!

ΧΑΜΗΛΑ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΗΧΗ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ
Αναμένουν να κηρύσσονται άγονοι οι ηλ.πλειστηριασμοί για χρέη στο δημόσιο ώστε να πέφτουν οι τιμές κάτω και από την εμπορική αξία, με την ελπίδα να βρεθούν αγοραστές να τα πάρουν όσο-όσο και να εισπράξουν !!!

Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;



Τι αποκαλύπτει το bankingnews.gr :

Χαμηλά τοποθετούν οι επιτελείς στο υπουργείο Οικονομικών τον «πήχη» των εσόδων από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων σε φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο εξαιτίας του μηδενικού ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών. 
Το θέμα βρέθηκε σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν τα στελέχη του ελληνικού υπουργείου με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών σε μία ευρύτερη συζήτηση που έγινε για την πορεία των πλειστηριασμών οι οποίοι ως γνωστόν αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της εκκρεμούσας δόσης του 1 δισ. ευρώ. 

Σε αυτή την τηλεδιάσκεψη τα ελληνικά στελέχη εξέφρασαν την άποψη ότι «είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να καταφέρει από τους πλειστηριασμούς ακινήτων να βάλει στα ταμεία της φόρους και πρόστιμα που έχουν μείνει απλήρωτοι». Αυτό επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι τα 15 ακίνητα οφειλετών της εφορίας που βγήκαν για πρώτη φορά στο σφυρί δεν προσέλκυσαν κανένα αγοραστή.
Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να κηρυχθούν άγονοι.
Ούτε ένας δεν θέλησε να αποκτήσει μια μεζονέτα 130 τ.μ. στη Βάρη με τρία πάρκινγκ σε τιμή πρώτης προσφοράς 246.000 ευρώ, ένα οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ και δύο οικόπεδα στην περιοχή του Ψυρή. 

Σε αντίθεση με τις τράπεζες, το Δημόσιο αφήνει τους πλειστηριασμούς να κηρυχθούν άγονοι. 



ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ
Κερδίζει πόντους η εξωδικαστική επίλυση διαφορών.





Ολοένα και πιο δημοφιλής γίνεται η διαδικασία της εξωδικαστικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών, με τον Συνήγορο του Καταναλωτή (ΣτΚ) να δέχεται «βροχή» αναφορών. Στη συντριπτική τους πλειoνότητα, με τη μεσολάβηση της ανεξάρτητης αρχής, οι διαφορές λύνονται φιλικά, και, τις περισσότερες φορές, δικαιώνεται ο καταναλωτής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν πρόσφατα από τον ΣτΚ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, οι αναφορές που υποβλήθηκαν στον ΣτΚ το 2017 ανήλθαν σε 8.980, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος κατά 28,2% σε σχέση με το 2016. Επίσης, εξαιρετικά αυξημένος κατά 43,4% εμφανίζεται και ο αριθμός των αναφορών (777) που δέχτηκε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας (ΕΚΚΕ) το 2017 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (542). Διευκρινίζεται ότι το ΕΚΚΕ διαχειρίζεται διασυνοριακές διαφορές.

Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Ανεξάρτητης Αρχής στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, το ποσοστό επίλυσης ξεπερνά τις 8 στις 10 υποθέσεις και μάλιστα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, που δεν υπερβαίνει κατά κανόνα τους τρεις μήνες. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο θεσμός της διαμεσολάβησης και της φιλικής επίλυσης των καταναλωτικών διαφορών κερδίζει συνεχώς έδαφος τόσο στους καταναλωτές όσο και στους προμηθευτές αλλά και όλους τους παράγοντες της αγοράς.


Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!


ΤΑ LIDL ΚΑΝΟΥΝ "ΡΟΝΤΕΟ" ΤΑ ΩΡΑΡΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ !!!

ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ LIDL ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΘΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΠΡΩΙ...ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΑΤΑΝΩΛΩΤΕΣ-ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΝΩΡΙΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ !!!!
Αντιδρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.




Σε αναπροσαρμογή του ωραρίου λειτουργίας του καταστήματός της στον Πειραιά που βρίσκεται στην Αλιπέδου προχώρησε η αλυσίδα Lidl. Πλέον το συγκεκριμένο κατάστημα ανοίγει στις 7 το πρωί, από 8 το πρωί που είθισται να ξεκινούν τη λειτουργία τους τα οργανωμένα δίκτυα τροφίμων. Η αλλαγή αυτή, όπως ανέφεραν στο Capital.gr πηγές της αλυσίδας, ελήφθη προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές σε μια περιοχή η οποία "ξυπνά" λόγω των πλοίων πολύ πρωινές ώρες.

Η συγκεκριμένη απόφαση, προκάλεσε την αντίδραση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΥΙΕ), η οποία με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την αλυσίδα ότι "έσπασε το συμφωνημένο εδώ και χρόνια με την ΟΙΥΕ και καθιερωμένο από την αγορά καθημερινό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο προβλέπει το άνοιγμα των καταστημάτων στις 8.00 πμ.”

Τι ισχύει όμως; Σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3377/2005 η έναρξη της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και των καταστημάτων τροφίμων, δεν επιτρέπεται πριν από την 05.00', μετά την οποία είναι ελεύθερη. Οπότε με βάση τη νομοθεσία, η Lidl όπως και κάθε άλλη αλυσίδα και κατάστημα, έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν τα καταστήματά τους από τις 5 το πρωί. Αυτό που φοβάται η ΟΙΥΕ είναι ότι αυτή η κίνηση Lidl "θα εξωθήσει”, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της "τους ανταγωνιστές και τις εμπορικές επιχειρήσεις γενικότερα, σε ακόμα πιο διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, θα καθιερώσει τη γενικευμένη ευελιξία των εργασιακών ωραρίων με διαφορετικές ταχύτητες, θα καταστήσει ακόμα πιο λάστιχο τους εργαζόμενους και θα εντείνει την υπερεκμετάλλευση τους.”

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ TO 30% ΤΩΝ POS ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ+ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ !!!

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ
Με τις ληστρικές προμήθειες των τραπεζών και με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων να είναι αντιμέτωπες με κατάσχεση ή να είναι με δεσμευμένο λογαριασμό, ακόμα απορούν γιατί προτιμούν συναλλαγές με μετρητά ;;;



Φρένο στη χρήση του «πλαστικού χρήματος» διαπιστώνεται στην αγορά, καθώς σημαντικό ποσοστό των εμπόρων και των επαγγελματιών που τοποθέτησαν τερματικά μηχανήματα POS στο πλαίσιο της υποχρεωτικότητας του νόμου, αποφεύγουν να τα χρησιμοποιήσουν προκρίνοντας τις εγχρήματες συναλλαγές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι περίπου το 30% των τερματικών που εγκαταστάθηκαν στην πρώτη φάση της υποχρεωτικότητας του νόμου, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2017, δεν έχει πραγματοποιήσει καμία συναλλαγή μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις τράπεζες, μετά δύο χρόνια εκρηκτικής ανόδου ο ρυθμός αύξησης των συναλλαγών που γίνονται με «πλαστικό χρήμα» επιβραδύνθηκε το πρώτο τρίμηνο του 2018 σε αισθητά χαμηλότερους ρυθμούς. Με βάση τα στοιχεία η αξία των συναλλαγών, δηλαδή ο τζίρος που γίνεται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, αυξήθηκε το πρώτο τρίμηνο του έτους με ρυθμό περίπου 20% αντί του υψηλού 45% που είχε καταγραφεί πέρυσι και του 70% που είχε σημειωθεί μετά την επιβολή των capital controls το 2015.
SSL Certificates