.

Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

ALPHA BANK: ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 800.000.000€ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Ενώ βρίσκεται στην τελική ευθεία η πώληση του πρώτου χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις από την Τράπεζα Πειραιώς, η "Αμοιβάδα" αναμένεται σύντομα να… πολλαπλασιαστεί, ανοίγοντας τον δρόμο και στη δεύτερη πώληση εξασφαλισμένων NPLs, αυτή τη φορά από την Alpha Bank.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, εντός του Μαΐου, η Alpha Bank πρόκειται να βγάλει προς πώληση πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων με εξασφαλίσεις, ύψους 800 εκατ. ευρώ, με την επωνυμία Jupiter. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει δάνεια και τα ακίνητα που τα συνοδεύουν από τον ξενοδοχειακό και κατασκευαστικό κλάδο.

Η δομή του χαρτοφυλακίου έχει αρκετά καλή διαστρωμάτωση σε είδος και γεωγραφική κατανομή των ακινήτων και θα λειτουργήσει δοκιμαστικά (test case) για την Τράπεζα, προκειμένου να προχωρήσει αργότερα, αναλόγως με την ανταπόκριση από τις αγορές, στη διάθεση συμπληρωματικού ή άλλων μεγαλύτερων πακέτων εξασφαλισμένων NPLs. Για το λόγο αυτό, το πακέτο αναμένεται να κινηθεί στα 800 εκατ. ευρώ και όχι στο 1 δισ. ευρώ που θα μπορούσε, αν και οι τελικές αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες.

Προς αυτή την κατεύθυνση "οδηγός" θα είναι η έκβαση της πώλησης του χαρτοφυλακίου Amoeba της Τράπεζας Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει μεταφέρει το Capital.gr, οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο Amoeba αναμένονται στις 14 Μαΐου, κάτι που εμμέσως επιβεβαιώνουν οι χθεσινές αναφορές της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς προς τους αναλυτές για μέσα Μαΐου.



Το χαρτοφυλάκιο Amoeba είχε αρχική ονομαστική αξία 1,6 δισ. ευρώ και το ποσό του ανέβηκε κοντά στα 2 δισ. ευρώ, κατόπιν της αναδιαμόρφωσης της σύνθεσης του χαρτοφυλακίου από την Τράπεζα Πειραιώς. Το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει λίγα περισσότερα από 750 μη εξυπηρετούμενα δάνεια που ανήκουν σε περίπου 180 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη διενέργεια due diligence του χαρτοφυλακίου συμμετείχαν 35 funds, τουλάχιστον δέκα επενδυτές προχώρησαν στην υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών και τέσσερις από αυτούς – κατά πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει, τα funds Kildare Partners, Davidson Kempner, Bain και Apollo, έχουν καταλήξει στη φάση των δεσμευτικών προσφορών.

H ολοκλήρωση της πρώτης πώλησης δανείων με εξασφαλίσεις αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα δώσει το στίγμα των αγορών και θα αποτελέσει δείκτη για το πώς οι αγορές τιμολογούν τα ακίνητα – ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών, συνδυαστικά με τις εκτιμήσεις τους για την ανάκαμψη της ελληνικής Οικονομίας.

Είναι δεδομένο ότι όλες οι πωλήσεις εξασφαλισμένων NPLs θα γίνουν με ζημία των τραπεζών και ως εκ τούτου είναι κρίσιμο να επιτευχθούν τιμήματα με όσο το δυνατόν μικρότερη απόκλιση από την αξία των εξασφαλίσεων που έχουν εγγράψει οι τράπεζες στα βιβλία τους. Όσο μικρότερη η απόκλιση, τόσο μικρότερη και η απώλεια κεφαλαίων που θα έχουν.

Επιπλέον κρίσιμη παράμετρος θα είναι η δυνατότητα της αγοράς να απορροφήσει τα ακίνητα (εξασφαλίσεις) των προς πώληση χαρτοφυλακίων, γεγονός που θα επηρεάσει τις τιμές των ακινήτων. Υπενθυμίζεται ότι το δυσμενές σενάριο του stress test που ολοκληρώθηκε πρόσφατα χωρίς να αναδείξει κεφαλαιακά ελλείμματα για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, προέβλεπε μείωση τιμών 17% στην τριετία 2018 – 2020, τόσο για εμπορικά όσο και για οικιστικά ακίνητα.



ΠΗΓΗ: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates